ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Μιχελάκης: Ο Λοβέρδος έχει τη λογική του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με το νομοσχέδιο για την Υγεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ΝΔ είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων.Αλλά δεν θέλει ούτε να συνθλίψει τη μεσαία τάξη που είναι η σπονδυλική στήλη της κοινωνίας μας. Και ούτε πειραματίζεται με τα όρια αντοχής του κόσμου.Η κυβέρνηση ανακοινώνοντας τετελεσμένα και αντιφατικά μέτρα σκοτώνει ανεύθυνα τον διάλογο και στρέφει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.Μπερδεύει την απελευθέρωση των επαγγελμάτων με τα κομματικά της επικοινωνιακά τεχνάσματα. Διάλογο δεν έκανε ούτε με τα κόμματα, ούτε με τους ενδιαφερόμενους. Και όπου έκανε, τον έκανε εντελώς προσχηματικά.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της κ. Αντώνης Σαμαράς ξεκάθαρα εξέφρασε τις απόψεις αυτές προς τους εκπροσώπους των ιατρών, οι οποίοι οφείλουν να προχωρήσουν σε προτάσεις. Αλλά, κυρίως, προκαλεί την κυβέρνηση να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου.Η Νέα Δημοκρατία ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία, γιατί είναι πρόχειρο, και γεμάτο αοριστίες. Δεν στηρίζεται σε καμία οικονομικοτεχνική μελέτη. Δεν περιέχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όπως -για παράδειγμα- η ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Αντίθετα επιδιώκει λευκή επιταγή, παραπέμποντας σε πάνω από 60 μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα.Κυριαρχείται, έτσι, από τη λογική του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Αφήνει τις σχετικές αποφάσεις μακριά από τη Βουλή, αποκλειστικά και μόνο στον εκάστοτε υπουργό. Και αυτό για ένα ζήτημα πρωταρχικής σημασίας, όπως η υγεία του Ελληνικού λαού».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ κ ΑΝΤ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ κ ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα το απόγευμα, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και Πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Είχα την ευκαιρία, για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, να συναντηθώ με τον Πρόεδρο του Eurogroup και Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου τον κ. Γιούνκερ.
Συμφωνούμε με τον κ. Γιούνκερ στην έκδοση του ευρωομολόγου. Συμφωνούμε στην ανάγκη της επιμήκυνσης και της μείωσης του επιτοκίου δανεισμού.
Και συμπίπτουμε με τον κ. Γιούνκερ στην ανάγκη της ανάπτυξης, ώστε να μπορέσουμε, με τρόπο υγιή και βιώσιμο, να εξυπηρετήσουμε το Ελληνικό δημόσιο χρέος.
Ευχαριστώ πολύ».

Cemtrails... για όσους συνεχίζουν να αμφιβάλλουν! ΒΙΝΤΕΟ.

Έπαινοι Γιούνκερ και στο βάθος μέτρα

Η εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέα μέτρα αν δεν πιάσει τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής επισκίασε τους επαίνους Γιούνκερ για τις προσπάθειες της χώρας να βγει από την κρίση
"Το ευρώ δεν κινδυνεύει και θα επιβιώσει. Και η Ελλάδα θα επιβιώσει χάρη στο ευρώ", δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου. Είπε ότι η Ελλάδα έχει την πλήρη στήριξη της Ευρώπης, πλην ορισμένων... ηλιθίων και τόνισε ότι έχει εξασφαλιστεί η συναίνεση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής των ελληνικών δανείων.Πρόσθεσε, όμως, ότι ενδεχόμενη αστοχία του προγράμματος που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση θα οδηγήσει σε νέα μέτρα.Όσον αφορά στο "σύμφωνο ανταγωνιστικότητας" που προτείνουν η Γερμανία και η Γαλλία, ανέφερε ότι Ελλάδα και Λουξεμβούργο έχουν ενστάσεις. Οι προτάσεις εξετάζονται και θα κρίνουμε όταν γεννηθεί το μωρό", τόνισε.Από τη μεριά του, ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί συνολική λύση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους και οι σχετικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν το συντομότερο δυνατόν. Τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη.Σάντος: «Σαν επίσημο παιχνίδι»

Σάντος: «Σαν επίσημο παιχνίδι»
Και τι έγινε που το αυριανό ματς που δίνει η Εθνική κόντρα στον Καναδά είναι φιλικό; Ο Φερνάντο Σάντος θέλει από τους διεθνείς να τα δωσουν όλα λες και είναι επίσημο παιχνίδι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μίλησε και για την βράβευση του Ότο Ρεχάγκελ, την οποία χαρακτήρισε πέρα για πέρα δίκαιη, λέγοντας πως αξίζουν συγχαρητήρια στον Γερμανό τεχνικό για όσα πέτυχε.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είναι ένα φιλικό παιχνίδι για να προετοιμάσουμε την ομάδα για το επίσημο παιχνίδι που έρχεται, με αντίπαλο την Μάλτα. Δεν έχουμε την ευκαιρία να έχουμε τους διεθνείς συνεχώς μαζί μας και έτσι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ημερομηνίες για να περάσω τις ιδέες μου και τη φιλοσοφία μου. Να κάνουμε δοκιμές. Όταν αγωνιζόμαστε με το εθνόσημο πρέπει να τα δίνουμε όλα. Πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν επίσημο ματς, έχοντας όμως υπόψη μας αυτά που είπα πριν. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε σε κάθε αγώνα σαν ομάδα. Πρέπει να έχουν αποτέλεσμα οι δοκιμές που θα γίνουν στον αγωνιστικό χώρο».

Για το νέο γήπεδο της ΑΕΛ που επιλέχθηκε να διεξαχθεί το αυριανό ματς, με τον Καναδά και το ενδεχόμενο να παίξει εκ νέου σε κάποιο άλλο γήπεδο, πλην του Καραϊσκάκη, είπε: «Ας μην ξεχνάμε ότι η Εθνική έχει ως βάση της τον Άγιο Κοσμά, εκεί που γίνονται και οι προπονήσεις. Είναι δύσκολο να απομακρυνόμαστε από εκεί. Γι’ αυτό έχουμε και ως έδρα το Καραϊσκάκη. Όταν παίζει η Εθνική πρέπει οι φίλαθλοι ν’ αφήνουν στην άκρη τις συλλογικές τους προτιμήσεις. Είναι υποχρέωση τους να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Το AEL FC Arena είναι ένα γήπεδο με εξαιρετικές εγκαταστάσεις και πληρεί και με το παραπάνω τα στάνταρ της Ευρώπης. Ίσως το γρασίδι θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Σε ότι αφορά στη συντήρησή του. Είναι κρίμα να μην ανταποκρίνεται και το γρασίδι σε αυτές τις συνθήκες».

Για τα αγωνιστικά του πλάνα ενόψει του αυριανού αγώνα, είπε: «Θα δούμε τι θα γίνει στην προπόνηση. Ο Αβραάμ (σ.σ Παπαδόπουλος, υπενθυμίζουμε είναι εκτός αποστολής) και ο Σαμαράς δεν είναι 100% έτοιμοι. Θα μπορούσαν να παίξουν για είκοσι λεπτά, αλλά αυτό θα ήταν ζημιογόνο τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις ομάδες τους. Σε ότι αφορά το κέντρο της άμυνας, αυτό θα το αποτελέσουν οι Μόρας και Παπασταθόπουλος. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες. Αν κάποιος δεν παίξει δεν σημαίνει τίποτα. Υπάρχει πίστη στους παίκτες και όσοι επιλεγούν θα κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους».

Για την ομάδα του Καναδά, τόνισε: «Είναι μια από τις ομάδες που θα μπορούσαν να επιλεχθούν στη παρούσα στιγμή. Το καλεντάρι δημιουργεί προβλήματα με τις ημερομηνίες και δεν μπορείς να κάνεις φιλικό με όποια ομάδα θέλεις. Ο Καναδάς έχει κάποια κοινά στοιχεία με την Μάλτα. Είναι γρήγορη και έχει ποιότητα. Είναι μια ομάδα με δυναμική. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι με καλό ρυθμό».

Για τη βράβευση του Ότο Ρεχάγκελ, δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα η τιμή είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Βρισκόταν για πολλά χρόνια στο πάγκο της ομάδας. Έκανε εκπληκτικό έργο. Έπρεπε να γίνει αυτή η ξεχωριστή τιμή στον κ. Ρεχάγκελ. Συγχαρητήρια στην ΕΠΟ για αυτή την τιμή. Είμαστε υπερήφανοι που θα είμαστε παρόντες σε αυτή τη βράβευση. Δεν υπάρχουν συγκρίσεις. Νοιώθουμε πάνω παραπάνω άγχος και πίεση. Πρέπει να κάνουμε τη δική μας δουλειά. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον Ρεχάγκελ.»

Να παρουσιαστούν στο δικαστήριο κάλεσε τους Κεντέρη - Θάνου ο εισαγγελέας

Να παρουσιαστούν «αυτοπροσώπως» στο δικαστήριο ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου διέταξε σήμερα ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του τροχαίου ατυχήματος της 12ης Αυγούστου του 2004.Οι δύο κατηγορούμενοι αθλητές δεν έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής στη δίκη, η οποία ξεκίνησε στις 11 Ιανουαρίου.Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου του Κώστα Κεντέρη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος ζήτησε την αλλαγή του εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι «η ανάγκη της κλήσης του Φίλιππου Συρίγου δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία».Το αίτημα της υπεράσπισης εξετάστηκε από το δικαστήριο (με άλλη σύνθεση) και απορρίφθηκε ως αβάσιμο.Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του που θα συνεχιστεί την Δευτέρα 21η Ιανουαρίου.

Δεν αλλάζει το μία προς πέντε για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, τις φήμες που ήθελαν την τρόικα να απαιτεί η μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις από το Δημόσιο να μετατραπεί σε εφτά αποχωρήσεις.
Ειδικότερα, μετά τη συνάντηση που είχε με τους ελεγκτές, ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ούτε τέθηκε τέτοιο θέμα, ούτε υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και το ίδιο ισχύει και για όσα έχουν ακουστεί για περαιτέρω μείωση της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου».Κατά τον ίδιο, «δεν προέκυψαν διαφωνίες παρατηρήσεις ή ενστάσεις από την πλευρά της τρόικας στα όσα έχει προγραμματίσει και έχει εξαγγείλει το υπουργείο Εσωτερικών για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και φιλικό για τον πολίτη δημόσιο τομέα».Τέλος, σημείωσε ότι ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δανειστών για την πορεία του προγράμματος «Καλλικράτης», το νέο ενιαίο μισθολόγιο και γενικότερα τις πολιτικές που ακολουθεί το υπουργείο Εσωτερικών για την αναμόρφωση του κράτους.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΩΣΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Μέριμνα για την προστασία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη ζητούν από την Κομισιόν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος και Γιώργος Παπανικολάου...


Επικαλούνται δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah, σύμφωνα με το οποίο οι κακοτεχνίες και οι παραλείψεις κατά το έργο ανάπλασης του εξωτερικού τοιχώματος του ναού ενδέχεται να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές στα μωσαϊκά που βρίσκονται στο εσωτερικό του.

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΧΑΟΣ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπεραμύνεται του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), υποστηρίζει ότι θέλει τη συνεργασία των γιατρών, ενώ ανακοίνωσε τη λειτουργία ιστότοπου του υπουργείου (ΕΣΥnet), στον οποίο θα αναρτώνται υποχρεωτικά από τα νοσοκομεία όλα τα οικονομικά τους στοιχεία...


«Θέλουμε συμπαραστάτες τους γιατρούς και είμαστε έξω από τη λογική τού να πάμε σε συμβάσεις των 600 ευρώ. Τους κάλεσα να ξαναμπούν σε διάλογο», δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος θα συναντηθεί ξανά με τους γιατρούς πιθανόν την Πέμπτη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι όλες οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με την πρωτοβάθμια φροντίδα, η οποία «είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα, καθώς με αυτήν το σύστημα πολέμησε και τους περισσότερους υπουργούς Υγείας.Ο υπουργός έκρινε θετικά την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Μόνο χθες, οι τηλεφωνικές κλήσεις για ραντεβού στο 184 ανήρθαν στις 4.500, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο. Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα με τη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα λυθούν τις προσεχείς ημέρες και τόνισε ότι πλέον οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα έχουν 26.000 γιατρούς στη διάθεσή τους αντί των 7.000, που είχαν μέχρι σήμερα.Ο Αν. Λοβέρδος εξήγησε ότι δεν μεταβάλλεται η σχέση των γιατρών του ΙΚΑ, γιατί είναι εξαρτημένη σχέση. Δεν θα εργάζονται στα πρότυπα του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, αφού το υπουργείο τους καλεί να πληρώνονται με πληθυσμιακά κριτήρια και ανάλογα με την παραγωγικότητά τους, δηλαδή κατά πράξη και κατά περίπτωση. Προς το παρόν, αφήνεται η εποπτεία του ΟΠΑΔ στον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, ενώ από τον Ιούνιο, όπως έγινε γνωστό, θα υπάρχει συνεποπτεία του Οργανισμού με το υπουργείο Υγείας.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια ο ΟΠΑΔ είχε ξεφύγει», τόνισε ο Α. Λοβέρδος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δαπάνες του θα περιοριστούν φέτος κατά 150 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός ανακοίνωσε την ίδρυση ενός ιστότοπου (ΕΣΥnet), στον οποίο θα πρέπει να αναρτώνται κάθε μήνα όλες οι πράξεις που αφορούν τα οικονομικά των νοσοκομείων. Συγκεκριμένα κάλεσε όλους τους διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, έως τις 15 Φεβρουαρίου να αναρτήσουν τα πάντα στην ιστοσελίδα αυτή. Οι αναρτήσεις θα πρέπει να αφορούν τις προμήθειες, τις τιμές φαρμάκων και υλικών, τη μισθοδοσία, τις αγορές, τα αναλώσιμα υλικά, τα νοσήλεια και οτιδήποτε άλλο αφορά τα οικονομικά κάθε νοσοκομείου. Ο Α. Λοβέρδος έκανε σαφές ότι όσοι διοικητές δεν προβούν άμεσα στην ανάρτηση των στοιχείων αυτών θα υποστούν τις κυρώσεις ή θα απομακρύνονται.

Ήδη έχουν περάσει οι δαπάνες του 2009 και του 2010 στην ιστοσελίδα αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Το υπουργείο εκτιμά ότι οι αναρτήσεις των στοιχείων από μόνες τους θα βοηθήσουν στον έλεγχο και την περιστολή της δαπάνης και θα συμβάλλουν, ώστε τα νοσοκομεία να αγοράζουν φθηνότερα.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Ο 8ΧΡΟΝΟΣ!

Από το : cretalive.gr


Αναζητούνται μέχρι αυτή την ώρα οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου αλλά και του φρεατίου, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο χθες, το 7χρονο αγοράκι από την Αλβανία, πέφτοντας σε βάθος 8 μέτρων στην οδό Α. Περατσάκη στο Καμαράκι, ενώ έπαιζε μπάλα με...

τους φίλους του.Ποινικές ευθύνες προκύπτουν στους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου καθώς είναι και ιδιοκτήτες του εν λόγω φρεατίου και ευθύνονται για την προστασία των διερχομένων από το σημείο.Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των ιδιοκτητών φέρεται να είναι και πρώην υπουργός, ο οποίος δεν μένει στην Κρήτη και ίσως να μην γνωρίζει καν την κατάσταση του οικήματος.Η αστυνομία έφθασε στην ταυτότητα των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου κατόπιν ερευνών στο κτηματολόγιο και το υποθηκοφυλακείο, ενώ αυτή την ώρα αναζητά τους ξενοδόχους, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν εξαφανιστεί για να αποφύγουν τη σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.Με αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, θα μεταφερθεί αύριο στην Αθήνα κι από εκεί στα Τίρανα, όπου και θα ταφεί, η σoρός του 7χρονου αγοριού.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η περιοχή περιμετρικά του αστυνομικού τμήματος Κερατέας, από κατοίκους που εναντιώνονται στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή. Η περιοχή γύρω από το αστυνομικό τμήμα έχει γεμίσει δακρυγόνα ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πως ξεκίνησαν τα επεισόδια μέσα στην πόλη.


Τράκαρε ο Σισέ!

Τροχαίο είχε ο Σισέ φεύγοντας πριν από λίγη ώρα από την Παιανία μετά την προπόνηση.
Τράκαρε ο Σισέ!
Ευτυχώς δεν ήταν τίποτα σοβαρό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, και ζημιές έπαθε μόνο το πολυτελές αμάξι του.

Σε λίγη ώρα θα μάθουμε περισσότερα.

Τρόμαξε τους μεν, «γυάλισε» στους δε

Τρόμαξε τους μεν, «γυάλισε» στους δε
Οι Ρώσοι «κατάσκοποι» έμειναν εντυπωσιασμένοι με τις αρετές του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Τόσο αυτοί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που παρακολούθησαν τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό εν όψει των διπλών αναμετρήσεων για τους «32» του Europa League, όσο κι εκείνοι της Ζενίτ, το ενδιαφέρον της οποίας για τον ηγέτη του ΠΑΟΚ γίνεται καθημερινά όλο και πιο «θερμό».

Οι συνεργάτες του προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λεονίντ Σλούτσκι, οι κ.κ. Ονόπκο και Σούστικοφ, σημείωσαν με μεγάλα γράμματα στα μπλοκάκια τους το όνομα του Βιεϊρίνια ως τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο της ομάδας τους. Σημειωτέον πως η αποστολή της ρωσικής ομάδας θα έρθει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο.

Στο μεταξύ, οι πρωταθλητές Ρωσίας εξακολουθούν να συγκεντρώνουν στοιχεία για τον ποδοσφαιριστή και δεν αμφιβάλλει κανείς πως έχουν την οικονομική δυνατότητα ακόμη και να καταβάλουν τη ρήτρα των 15 εκατ. ευρώ και να τον κάνουν δικό τους.

Προβλήματα εν όψει Πανιωνίου

Είναι φυσιολογικό το μυαλό των παικτών του ΠΑΟΚ να «τρέχει» στην αναμέτρηση της επόμενης Πέμπτης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τους «32» του Europa League, ωστόσο ο Μάκης Χάβος επισημαίνει καθημερινά πως προέχει ο αγώνας του ερχόμενου Σαββάτου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει για το παιχνίδι με τους «κυανέρυθρους», καθώς εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι Κοντρέρας και Σνάουτσνερ, καθώς και οι τραυματίες Βιτόλο και Φωτάκης. Ο πρώτος αναμένεται να επιστρέψει στη δράση το Μάρτιο, αφού θα χρειαστεί ένα ειδικό πρόγραμμα για να δυναμώσει το γόνατό του, ενώ ο δεύτερος, που ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα για τον τραυματισμό του στον ώμο, έχει κάποιες ελπίδες να προλάβει τον επαναληπτικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 22 Φεβρουαρίου.

Ερωτηματικό υπάρχει και για τη συμμετοχή του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο ματς με τον Πανιώνιο, καθώς θα λάβει μέρος με την εθνική Βοσνίας σε φιλικό που θα γίνει στην Ατλάντα κόντρα στο Μεξικό. Ο «Μούσλι» δεν αναμένεται στη Θεσσαλονίκη νωρίτερα από την Παρασκευή, δηλαδή παραμονή του αγώνα της Νέας Σμύρνης.

Έστειλαν στο νοσοκομείο το κορίτσι του Τζιμπούρ

Άνανδρή επίθεση από ένα άγνωστο δέχθηκε η Βαλεντίνα Τσεπάνου, το κορίτσι του Ραφίκ Τζιμπούρ. Όταν έφυγε από κλαμπ της Βούλας τα ξημερώματα της Κυριακής ένα μελαμψός υψηλόσωμος άνδρας της επιτέθηκε και την χτύπησε λέγοντάς της: «Αυτό το χρωστάμε στον φίλο σου».
Έστειλαν στο νοσοκομείο το κορίτσι του Τζιμπούρ
Το πανέμορφο μοντέλο μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο της περιοχής, ενώ στο πλευρό της ήταν και ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός του Ολυμπιακού, ο οποίος όμως έφυγε για να πάει στο γήπεδο για τον αγώνα κόντρα στην Ξάνθη και στη συνέχεια επέστρεψε.
Σύμφωνα με τις ενδείξεις η επίθεση έγινε λόγω της μετακίνησης του Τζιμπούρ από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό, όμως το ζευγάρι δεν είναι απόλυτα σίγουρο κι έτσι η Βαλεντίνα δεν προτίθεται να κάνει μηνύσεις.
Πλέον, το πανέμορφο μοντέλο θα έχει από κοντά έναν υπεύθυνο για την ασφάλειά της, ο οποίος όπως λέει και η ίδια θα γίνει η σκιά της.

Έναρξη διαλόγου μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας ...

Τα δύο κορεατικά κράτη ξεκίνησαν ένα προκαταρκτικό γύρο συνομιλιών σε μια προσπάθεια μείωσης της έντασης στην περιοχή, πρώτη φορά μετά την φονική ανταλλαγή πυρών πυροβολικού σε διαφιλονικούμενο νησί τον περασμένο Νοέμβριο.
Οι συνομιλίες σε επίπεδο αξιωματούχων πραγματοποιούνται από σήμερα Τρίτη στο χωριό Panmunjom γνωστό και ως το «χωριό της ανακωχής» που βρίσκεται στα σύνορα των δύο χωρών. Οι συνομιλίες που πραγματοποιούνται «επι κεκλεισμένων θυρών» έχουν ως στόχο την προετοιμασία των συνομιλιών σε υψηλόβαθμο επίπεδο πιθανά και μεταξύ των υπουργών αμύνης των δύο κρατών, με την ημερομηνία όμως της συνάντησης αυτής να μην έχει καθοριστεί ακόμη.Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr8/2/1981 Μια ήμερα που θα θυμόμαστε ΠΑΝΤΑ....

Τα πρώτα χρόνια οι πληγές ήταν νωπές και ο ετήσιος φόρος τιμής για τον άδικο χαμό τους συνοδευόταν από σπαρακτικές κραυγές και αβάσταχτο πόνο. 
Με τα χρόνια να κυλούν καρτερικά, η θλίψη μετατράπηκε σε ιερή υποχρέωση. Δεν έπρεπε ποτέ να ξεχαστούν, δεν έπρεπε ποτέ να περάσουν σε δεύτερη μοίρα και να θεωρηθεί η ημέρα τους ως απλά ένα θλιβερό γεγονός του μακρινού παρελθόντος, δεν έπρεπε ποτέ να πάψουν να αποτελούν βασικό κομμάτι της ιστορίας του μεγαλύτερου αθλητικού οργανισμού της χώρας...
Έχουν περάσει 30 χρόνια και ο πόνος πλέον είναι βουβός. Βέβαια, για τις οικογένειες των 21 θυμάτων ο πόνος δεν πρόκειται να φύγει ποτέ. Όσο μάλιστα οι υπαίτιοι δεν "βρίσκονται", τόσο ο πόνος μετατρέπεται σε απύθμενο μίσος. Βρε διάολε, έναν ποδοσφαιρικό αγώνα πήγαν να δουν, δεν πήγαιναν γυρεύοντας, θέλησαν απλά να πανηγυρίσουν τον ανεπανάληπτο θρίαμβο επί της ΑΕΚ με τους πρωταγωνιστές του γηπέδου και δεν γύρισαν ποτέ στα σπίτια τους. Έτσι, απλά... Άλλος ήταν 14, άλλος 16, άλλος 17, άλλος 20, ο μεγαλύτερος 40. Ανάμεσα τους και ένας φίλαθλος της Ένωσης, όμως το σίγουρο είναι πως πλέον κάνει κερκίδα μαζί τους. Εκεί πάνω, δεν υπάρχουν αντιπαλότητες και χρωματισμοί...
Τα θύματα της Θύρας 7 δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν από τον κόσμο του Ολυμπιακού και αποδεικνύεται από την μαζικότητα που έχει το μνημόσυνο, ασχέτως του αν έχουν περάσει 30 χρόνια. Άλλωστε, η τραγωδία αυτή αφορά σύσσωμη την τεράστια ερυθρόλευκη οικογένεια. Κάθε νέα γενιά γαύρων, μαθαίνει την ιστορία, την κάνει κτήμα της και πορεύεται μαζί της. "Το θεωρούμε τιμή και χρέος. Έφυγαν δυστυχώς από την ζωή, φορώντας το κασκόλ του Ολυμπιακού. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα τιμούμε και άλλα παιδιά που έχουν 'φύγει' και η 8/2 είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς που είτε σε κάποιο ταξίδι για την ομάδα είτε κάπου άλλου, έχασαν τη ζωή τους", λέει χαρακτηριστικά ο Chelsea 7.
Οι πεσόντες στην Θύρα 7
Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)
Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών)
Ηλίας Παναγούλης (17 ετών)
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών)
Νίκος Φίλος (19 ετών)
Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών)
Βασίλης Μαχας (20 ετών)
Ευστράτιος Πούπος (20 ετών)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών)
Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών)
Κώστας Καρανικόλας (26 ετών)
Μιχάλης Μάρκου (27 ετών)
Κώστας Μπίλας (28 ετών)
Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών)
Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών)
Δημήτριος Αδαμόπουλος (40 ετών)

Νίκος Ξυλούρης, 31 χρόνια από τον θάνατό του

Ο Νίκος Ξυλούρης ή Ψαρονίκος, (7 Ιουλίου 1936 - 8 Φεβρουαρίου 1980) γεννήθηκε στο ορεινό χωριό Ανώγεια του Ρεθύμνου της Κρήτης από οικογένεια με μουσική παράδοση και πολλούς λυράρηδες. Στα πέντε του χρόνια, όταν οι Γερμανοί έκαψαν το χωριό του, ξεριζώθηκε απο τον τόπο του μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε χωριό της επαρχίας Μυλοποτάμου όπου παρέμειναν μέχρι και την απελευθέρωση της Κρήτης. Αδέλφια του είναι οι επίσης γνωστοί μουσικοί της Κρητικής μουσικής ο Αντώνης Ξυλούρης Ψαραντώνης και ο Γιάννης Ξυλούρης Ψαρογιάννης.(από τη βικιπαίδεια)

«Να ξαναχτίσω του χρόνου τον Παναθηναϊκό»

«Να ξαναχτίσω του χρόνου τον Παναθηναϊκό»


Την επιθυμία του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και να τον «ξαναχτίσει» από την αρχή, με δικές του επιλογές, εξέφρασε ο Ζεσουάλδο Την επιθυμία του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και να τον «ξαναχτίσει» από την αρχή, με δικές του επιλογές, εξέφρασε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο τεχνικός των «πρασίνων» δεν παρέλειψε να τονίσει την πίστη του για το φετινό πρωτάθλημα, αλλά και να αναφερθεί στα διοικητικά της ομάδας. Παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην «A Bola»:

Για το πώς νιώθει στην ομάδα και αν θέλει να παραμείνει:
«Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος και χαρούμενος, παρά τα όσα συνέβησαν σε διοικητικό επίπεδο. Πρόθεση μου είναι να εξαντλήσω το συμβόλαιο μου. Νιώθω πολύ καλά με την ομάδα. Προοδεύουμε, ενώ το κλίμα μεταξύ των παικτών είναι εξαιρετικό».

Τι πιστεύει για τον φετινό τίτλο:
«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά και να πάρουμε τον τίτλο. Ασχέτως με το τι θα γίνει σε αυτά τα παιχνίδια, που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν, στις προθέσεις μου είναι να μείνω στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό».

Για τον Παναθηναϊκό που ονειρεύεται:
«Για εμένα είναι ζητούμενο τι θα γίνει του χρόνου. Ξεκινώντας από την αρχή το χτίσιμο, με δικές μου επιλογές, μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά».

Για τις εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο:
«Σίγουρα όλα παίζουν ρόλο. Τόσο για την παραμονή μου όσο και για το τι θα συμβεί του χρόνου. Μέσα σε αυτά είναι και οι διοικητικές εξελίξεις. Εγώ όμως θεωρώ ότι κάνω καλά τι δουλειά μου και δεν θα υπάρχει πρόβλημα ως προς αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και είναι τιμή μου να δουλεύω σε αυτόν και με αυτούς τους ποδοσφαιριστές».

«Θρύλε μην ξεχνάς»

«Θρύλε μην ξεχνάς»

Μεσημέρι Κυριακής, λίγο πριν το ρολόι δείξει 17:00 και το φαληρικό στάδιο σείεται από τους πανηγυρισμούς. Οι πιο ενθουσιώδεις φεύγουν όπως-όπως για να γίνουν ένα με τους πρωταγωνιστές. Έλα όμως που δεν ήταν γραφτό… Το τουρνικέ είναι μισόκλειστο, οι πρώτοι που σπεύδουν στο σημείο το αντιλαμβάνονται, αλλά πλέον είναι πολύ αργά. Ποδοπατούνται εκατοντάδες άνθρωποι, με συνέπεια να τραυματιστούν δεκάδες και 21 τελικά (αυτός ήταν ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων) να χάνουν τη ζωή τους, άλλοι από ασφυξία, άλλοι υποκύπτοντας σε εκείνο το σημείο ή αργότερα σε κάποιο νοσοκομείο στα τραύματά τους... Μια αποφράδα ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία. Τόσο άδικα, τόσο αναπάντεχα κόπηκε «το νήμα της ζωής» για 21 νέους ανθρώπους.

Τριάντα χρόνια μετά, στη συνείδηση όλων των υγειών φιλάθλων, αυτή είναι ημέρα μνήμης. Κι όσοι δεν ξεχνούν, πάντα τιμούν. Το Σάββατο, παρουσία πέντε χιλιάδων ατόμων, τελέστηκε σε συγκινησιακό κλίμα το ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων της Θύρας 7, με τον κόσμο να φωνάζει «παρών» στην ανάκρουση του ονόματος καθενός εκ των άτυχων φιλάθλων, «αθάνατοι» και φυσικά «αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»…Οι άτυχοι φίλαθλοι:

Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)
Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών)
Ηλίας Παναγούλης (17 ετών)
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών)
Νίκος Φίλος (19 ετών)
Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών)
Βασίλης Μάχας (20 ετών)
Ευστράτιος Πούπος (20 ετών)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών)
Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών)
Κώστας Καρανικόλας (26 ετών)
Μιχάλης Μάρκου (27 ετών)
Κώστας Μπίλας (28 ετών)
Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών)
Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών)
Δημήτριος Αδαμόπουλος (40 ετών)