ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΕΥΡΩ-ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Σαφείς αναφορές στη συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο και στη στάση της στο Κυπριακό περιλαμβάνει το ψήφισμα των ευρωβουλευτών της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την έκθεση προόδου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας...


Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Τουρκία να διευκολύνει τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος για τις διαπραγματεύσεις επίλυσης του Κυπριακού, αρχίζοντας να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις της από την Κύπρο. Ζητούν επίσης από την Άγκυρα να σταματήσει τον εποικισμό των κατεχομένων και να επιτρέψει στην Επιτροπή Αγνοουμένων την πρόσβαση στις στρατιωτικές ζώνες και στα αρχεία. Σημειώνουν επίσης, ότι η συνεχιζόμενη εδώ και πέντε χρόνια άρνηση της Τουρκία να ανοίξει τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, εξακολουθεί να επηρεάζει την πορεία ένταξης στην Ε.Ε.Στον τομέα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αναγνωρίζουν εντατικοποίηση των προσπαθειών για βελτίωσή τους, ζητούν ωστόσο από την Άγκυρα να βάλει τέλος στις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και στις υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά. Θέτουν, επίσης θέμα διατήρησης του "διττού πολιτισμικό χαρακτήρα" της Ίμβρου και της Τενέδου και βελτίωσης της πρόσβασης της ελληνικής μειονότητας στην εκπαίδευση και την ιδιοκτησία.

Εξάλλου, στο ψήφισμα γίνεται λόγος για έλλειψη προστασίας των θρησκευτικών μειονοτήτων, καθώς εκτιμάται ότι οι αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε να μπορούν να κατέχουν ιδιοκτησίες, να λειτουργούν χώρους λατρείας ή να εκπαιδεύουν κληρικούς, είναι περιορισμένης έκτασης.

Οι ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση τις αλλαγές στο τουρκικό σύνταγμα που έγιναν το 2010, όμως πρόσθεσαν ότι χρειάζεται "συνολική συνταγματική μεταρρύθμιση" προκειμένου να μετατραπεί η Τουρκία σε μια πραγματική δημοκρατία.

Μεταξύ άλλων, έκαναν λόγο για υπονόμευση της ελευθερίας του Τύπου, υποβάθμιση της θέσης των γυναικών, αύξηση των αναγκαστικών γάμων και των εγκλημάτων "τιμής", ενώ ζήτησαν και λύση στο ζήτημα της απαγόρευσης της μαντίλας στα πανεπιστήμια.

Το τελικό κείμενο του ψηφίσματος αποτέλεσε το προϊόν διαπραγματεύσεων, καθώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ήθελε να περιλαμβάνει εδάφιο, με το οποίο τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. θα καλούνταν να εξετάσουν τη δυνατότητα θέσπισης μίας "προνομιακής εταιρικής σχέσης" με την Τουρκία ως εναλλακτική λύση στην πλήρη ένταξη της.

Από τη μεριά τους, οι Σοσιαλιστές ζητούσαν να αναφέρεται ρητά ότι κοινός στόχος είναι η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Τελικά, επελέγη η η ίδια διατύπωση που είχε χρησιμοποιηθεί και το 2009, σύμφωνα με την οποία η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, το 2005, αποτέλεσε την "αφετηρία μιας μακράς και ανοιχτής διαδικασίας" .

Αίγυπτος, Μουμπάρακ τέλος.. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ!

Ο Πρόεδρος Μουμπάρακ θα ανακοινώσει πρώτα τις συνταγματικές διαδικασίες πριν παραδώσει τις εξουσίες του στον αντιπρόεδρο, με διάγγελμα. Και αυτό δεν θα γίνει σήμερα…
ΝΠο Μουμπάρακ εντέλει στο διάγγελμα του επέμεινε στην προηγούμενη του θέση ότι θα συνεχίσει την θητεία του μέχρι το φθινόπωρο οπότε θα προκηρύξει εκλογές και δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.Αναμένονται οι αντιδράσεις, αλλά το σημαντικό είναι ότι στην απόφαση του ενδέχεται να έπαιξε ρόλο η αποφασιστική παρέμβαση του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας που απαίτησε την παραμονή Μουμπάρακ στην εξουσία. Λέγεται μάλιστα ότι υπήρξε και ρήξη μεταξύ του Αμπντάλα και του Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα.

Ομολογία Στρος Καν: «Δυστυχώς αποτύχαμε»

Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν παραδέχθηκε ότι το χρηματοπιστωτικό του ίδρυμα είδε τις οικονομικές και δημοσιονομικές του προβλέψεις να αποτυγχάνουν από την παγκόσμια κρίση, και υποσχέθηκε να....


βελτιώσει τον τρόπο που εκπονούνται.Ο Στρος-Καν απάντησε με μια έκθεση του ανεξάρτητου Γραφείου αξιολόγησης (BIE) του ΔΝΤ, με τίτλο «Επίδοση του ΔΝΤ κατά την περίοδο που οδήγησε στην οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση: η επιτήρηση του ΔΝΤ από το 2004 έως το 2007″.«Η αδυναμία του Ταμείου να προειδοποιήσει για την πιθανότητα μιας συστημικής κρίσης με ένα αρκετά πρόωρο τρόπο, αιχμηρό και αποτελεσματικό, είναι ένα γεγονός που πρέπει να μας κάνει σεμνούς, είναι κάτι που το ΔΝΤ αναγνώρισε με ειλικρίνεια, και στο οποίο ανταποκρίθηκε γρήγορα», τόνισε ο Στρος Καν.Η έκθεση επικεντρώνεται σε μια περίοδο πριν από την άφιξη του στην Ουάσιγκτον το Νοέμβριο του 2007. Στο ΔΝΤ ήταν τότε επικεφαλής ο ισπανός Ροντρίγκο Ράτο.Όμως το ΒΙΕ υπενθυμίζει σε πιο σημείο, από το φθινόπωρο του 2007 και την πτώχευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008, το Ταμείο παρέμενε πεπεισμένο για την ικανότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα να απορροφήσει τις απώλειές του, καθώς και της οικονομίας των ΗΠΑ και της παγκόσμιας οικονομίας να αποφύγουν την ύφεση.Υπενθυμίζει, για παράδειγμα, ότι το Μάιο του 2008, ο κ. Στρος-Καν είχε δηλώσει από τις Βρυξέλλες, σχετικά με το χρηματοπιστωτικό τομέα, «τα χειρότερα νέα είναι πίσω μας».Σήμερα, ο κ. Στρος-Καν δήλωσε στο ΒΙΕ ότι υποστηρίζει «συνολικά» τις «εποικοδομητικές» του ιδέες, ανάμεσα τους και εκείνη του να ακούει πιο τακτικά τους οικονομολόγους των οποίων οι απόψεις είναι αντίθετες προς τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.«Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είμαστε δεσμευμένοι στην προώθηση της ποικιλομορφίας του προσωπικού μας σε όλες τις διαστάσεις της, συμπεριλαμβανομένης και της ποικιλομορφίας των απόψεων», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ.Πάτρα: Παραχάραξη... τελευταίας τεχνολογίας - Άφωνοι οι αστυνομικοί που προχώρησαν σε συλλήψεις!

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Πάτρας για την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος Νιγηριανών παραχαρακτών χαρτονομισμάτων του ευρώ, που είχαν απλώσει δίχτυα σε ολόκληρη τη χώρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες έγιναν τουλάχιστον 3 ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Κόρινθο, Αττική και Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν μέχρι στιγμής 4 άτομα και έχει κατασχεθεί τεράστιος αριθμός χαρτονομισμάτων. Όπως σημειώνεται από τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, πρόκειται για υψηλής αξιοπιστίας και δύσκολα ανιχνεύσιμων ακόμη και με ειδικά μηχανήματα παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, τα οποία μόνο σε τελευταίας τεχνολογίας εξελιγμένα εργαστήρια μπορούν ν’ αναπαραχθούν.Για το συγκεκριμένο θέμα, στο οποίο αποδίδεται από την ηγεσία της αστυνομίας ιδιαίτερα μεγάλη αξία καθώς ήταν προ των πυλών κι ανακόπηκε τη τελευταία στιγμή μια οργανωμένη επιχείρηση διανομής σε ολόκληρη την Ελλάδα αριστοτεχνικά παρασκευασμένων ευρώ, αναμένονται ενδεχομένως κι εντός της ημέρας ανακοινώσεις από τις διωκτικές Αρχές της Αχαϊκής πρωτεύουσας.Όπως επίσης αναφέρεται, εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο η ανακάλυψη του εργαστηρίου, για το οποίο όπως λέγεται, το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται σε κοντινό σημείο κάποιων από τους τρεις χώρους που έχουν ήδη ερευνηθεί.

«Συσσίτιο μέχρι το φθινόπωρο»

«Κρας-τεστ» στα οικονομικά των μονάδων αποτελεί η εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος στα λογιστικά πρότυπα του στρατού. Με τις νέες διαδικασίες, που εφαρμόζονται κατ’ επιταγή της τρόικας, κινδυνεύουν τα στρατόπεδα να αδυνατούν να καλύψουν μια σειρά από βασικές ανάγκες για τη λειτουργία τους, μέχρι και τη σίτιση των φαντάρων!
Από τον περασμένο μήνα κόπηκαν οι μεταφορές ποσών από τον έναν κωδικό σε άλλον κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αλλά και μια σειρά από διάφορες άλλες «αλχημείες», που εδώ και χρόνια ακολουθούν οι οικονομικές υπηρεσίες του στρατού.Μέχρι πρότινος τα οικονομικά των στρατοπέδων είχαν τα δικά τους «συνθηματικά» και ακολουθούσαν μια απίστευτη γραφειοκρατία: όλα τα σχετικά δικαιολογητικά καταγράφονταν μέχρι και σε εννέα διαφορετικά βιβλία! Και εκτός από τις χρονοβόρες διαδικασίες ήταν σχεδόν αδύνατος κάθε έλεγχος.Η πολυδαίδαλη αυτή διαδικασία, εκτός του ότι απαιτούσε εκατοντάδες εργατοώρες το μήνα (σ.σ. κάτι που ουδέποτε απασχόλησε το στρατό), βόλευε το σύστημα. Γιατί με αυτόν τον τρόπο εμφανίζονταν να αγοράζονται -μόνο στα χαρτιά- μια σειρά από αγαθά, που ουδέποτε έφταναν στα στρατόπεδα.Τα εικονικά τιμολόγια αποτελούσαν καθεστώς, ώστε να αγοράζονται σκούπες, σφουγγαρίστρες και είδη καθαρισμού ή σε άλλες περιπτώσεις να γίνονται μικροεπισκευές: Όπως για να αλλάζουν κάποιες λάμπες. Διαφορετικά θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι να καούν… πολλές, αφού η υπηρεσία δεν δικαιολογεί «δαπάνη επισκευής ηλεκτρολογικού φωτισμού» μικρότερη των 150 ευρώ.Ετσι για την κάλυψη των αναγκών αυτών, λάμπες και χλωρίνες βαφτίζονταν στα τιμολόγια ως «ξηροί καρποί, τυριά, καφέδες, μουστάρδες και μαγιονέζες», εξηγούν στη στήλη ανταποκριτές μας, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα κόλπα της μισθοτροφοδοσίας.«Δεν υπήρχε τρόπος για να γίνουν αυτές οι αγορές με άλλον τρόπο», αναφέρουν οι ίδιοι. Και έτσι είχαν βρει όλοι την πατέντα να εξασφαλίζουν αυτά τα ποσά από το «δικαιολογούμενο ποσό» ανά άτομο για τρόφιμα, που δεν χορηγεί η υπηρεσία και αγοράζουν οι μονάδες από την τοπική αγορά. Κοινώς, από το συσσίτιο των φαντάρων!

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο παρότι καθημερινώς όλες οι μονάδες είχαν εξοδούχους (ένας στους τέσσερις ή ένας στους τρεις) στα λογιστικά φύλλα των μονάδων εμφανίζονταν όλοι να είναι μέσα, και τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα! Και φαίνονταν όλοι να σιτίζονται πρωί, μεσημέρι και βράδυ, ώστε να δικαιολογείται μεγαλύτερο ποσό για «τρόφιμα» στις μονάδες. Ας σημειωθεί δε ότι στο επίμαχο ποσό προστίθενται κατά καιρούς «βελτιώσεις συσσιτίου», όπως ονομάζονται, σε ημέρες αργίας, νυχτερινής εκπαίδευσης ή ασκήσεων.Το σύστημα έμοιαζε με ένα τεράστιο σεντόνι γεμάτο με μικρά και μεγάλα μπαλώματα. Τα πάντα γράφονταν με στυλό, συχνά-πυκνά σβήνονταν με μπλάνκο, ξαναγράφονταν κ.ο.κ. Και όπως είναι κοινό μυστικό, αρκετοί σε καίρια πόστα εκμεταλλεύτηκαν δεόντως για ιδίων όφελος αυτές τις πατέντες…Σίγουρα όλα αυτά θα έπρεπε να είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια. Το ερώτημα τώρα είναι εάν μπορούν να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Γεγονός είναι ότι το διπλογραφικό σύστημα, που πλέον αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν οι μονάδες καθιστά δύσκολες τις παλιές και «δοκιμασμένες» διαδικασίες. Τέρμα το μπλάνκο, ενώ τώρα θα μπορεί να γίνει κάποιος «κόκκινος έλεγχος» στα οικονομικά των μονάδων. Το πρόβλημα είναι ότι οι νέες περικοπές στους κωδικούς έγιναν με βάση τους προηγούμενους προϋπολογισμούς, που στην πραγματικότητα ήταν πλασματικοί. Αυτό και μόνο καθιστά όλο το εγχείρημα έωλο. Αφήστε που στην πορεία πλέον δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν ποσά από τον έναν κωδικό σε άλλον. Τι θα γίνει, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει…«Πολύ δύσκολα θα φτάσουν τα χρήματα μετά το καλοκαίρι», επισημαίνουν στη στήλη από διάφορες μονάδες. Διαπιστώνουν ακόμη ότι το πρόβλημα δεν θα περιοριστεί στο συσσίτιο των φαντάρων, αφού με παρόμοιο τρόπο λειτουργούσαν και σε άλλους τομείς. «Δεν αποκλείεται να μείνουμε και από καύσιμα…» προβλέπουν κάποιοι…

«Η ΗΓΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ, ΟΧΙ ΘΕΣΗ»

Άρθρο του Δημήτρη Αβραμόπουλου


Αντιπροέδρου της Ν.Δ.

Αποχαιρετούμε σήμερα, τον Μιλτιάδη Έβερτ.Ένα δημόσιο πρόσωπο, φυσική δύναμη της πολιτικής, που στο πέρασμά του άφησε το δικό του ίχνος, τη δική του σφραγίδα στα γεγονότα, που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου μας τα τελευταία εξήντα χρόνια.Χρειάζεται πάντα χρόνος και αφού κατακάτσει ο απόηχος του θανάτου ενός δημόσιου προσώπου, που πάντα συνοδεύεται από υπερβολές, η μνήμη και η κρίση λειτουργούν πιο νηφάλια και δίνουν στα πρόσωπα, τη θέση που πράγματι τους αναλογεί.Η εποχή του είναι φορτισμένη από γεγονότα και καταστάσεις, που ακόμα διεγείρουν τις ανθρώπινες αντιδράσεις. Το ίχνος όμως, είναι πάντα εκεί, στους δρόμους και στις πλατείες της Αθήνας, στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, στην ιστορική εξέλιξη της παράταξης, στη συναισθηματική μνήμη των ανθρώπων που τον γνώρισαν.Η δημόσια πορεία του Μιλτιάδη Έβερτ, σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίοδο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου μας, τον ήθελε να είναι εκεί, στην πρώτη γραμμή, σε κάθε αγώνα.Ο Μιλτιάδης Έβερτ, «πολιτικό όν» σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, από την πρώτη στιγμή που συνειδητοποίησε τη σχέση του με τη ζωή, μέχρι το τέλος, ανέπνεε για την πολιτική, υπήρχε γι΄ αυτήν, εμπνεόταν από τις ιδέες της, που την εξηγούσαν στον καθρέφτη της συνείδησής του.Συγκρουσιακός αλλά και ενωτικός, πείσμων αλλά και κατανοητικός, άφοβος αλλά και συνετός, αυστηρός αλλά και ανθρώπινος, παραδοσιακός αλλά και καινοτόμος.Το ισχυρό του αισθητήριο καθόριζε τη στρατηγική του και οι πατριωτικές του ευαισθησίες, όσο και η έμφυτη κοινωνικότητά του, την σταθερά φιλελεύθερη ιδεολογία του. Εξέφρασε αυθεντικά, αυτός, τον Καραμανλισμό και εμπνεόταν από την προσωπικότητα και τις αρχές του Εθνάρχη.Σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, δεν λησμονώ και τιμώ τη θαρραλέα και υπερβατική του απόφαση, σε πείσμα του κομματικού κατεστημένου της παράταξης, το 1994, να μου εμπιστευθεί τη διεκδίκηση της Δημαρχίας της Αθήνας, για την οποία πόλη έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη και με την οποία ταυτίστηκε, όχι μόνον ως Βουλευτής της αλλά και κυρίως, ως Δήμαρχός της.Αυτή η τότε σχέση, μας έφερε πιο κοντά και μου επέτρεψε να ξεχωρίσω τα δυναμικά στοιχεία της πολιτικής του σκέψης αλλά και του χαρακτήρα του.Αργότερα, μοιράστηκε μαζί μου και ένοιωσα και εγώ, την πικρία των τότε πολιτικών εξελίξεων και συγκρατώ πάντα τα θυμοσοφικά συμπεράσματα που συνόδευαν την περιγραφή των γεγονότων.Ο βίος και η πολιτική πορεία του Μιλτιάδη Έβερτ, εμπεριέχει όλα τα στοιχεία μιας βαθύτερης ανάλυσης ενός ψυχογραφήματος, που συνοδεύει ως εμπειρία και γνώση, τη διαδρομή κάθε πολιτικού.

Σημασία ωστόσο, έχει, στο τέλος να είναι καθαρή και ήρεμη η συνείδησή σου και νηφάλια η κρίση των συγχρόνων σου. Γιατί οι επόμενοι, σίγουρα αυτό θα το κάνουν με περισσότερη αντικειμενικότητα και σχεδόν καθόλου με ιδιοτέλεια.Έτσι αποχαιρετούμε σήμερα τον Μιλτιάδη Έβερτ.Ως τον πολιτικό άνδρα της συνείδησης, του χρέους, της άδολης αγάπης για την πατρίδα, της δυναμικής αναμέτρησης με τις καταστάσεις και τις προκλήσεις αλλά και με αισθητά τα αποτυπώματα της συμβολής του στη συλλογική κίνηση της κοινωνίας και της πατρίδας, προς τα εμπρός και προς τα πάνω.O Μιλτιάδης Έβερτ μπορεί να μην έγινε Πρωθυπουργός. Υπήρξε όμως, ηγετική μορφή, γιατί όπως λέει και ο Donald Mc Gannon: «η ηγεσία είναι πράξη, όχι θέση».

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ;

Οργιάζουν οι φήμες στην Αίγυπτο ότι σήμερα θα είναι η τελευταία ημέρα της προεδρικής θητείας του Μουμπάρακ. Υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της Αιγύπτου δήλωσε στο BBC πως «ελπίζει» ότι πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ θα...
μεταβιβάσει εντός της ημέρας την εξουσία του στον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν. Ανώτατος στρατιωτικός διοικητής δήλωσε ταυτόχρονα στους διαδηλωτές της Αιγύπτου ότι όλα τα αιτήματά τους θα ικανοποιηθούν, όπως μεταδίδει το Associated Press. Το στρατιωτικό συμβούλιο της Αιγύπτου συνεδριάζει από σήμερα το πρωί, Πέμπτη.

ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Σε τρεις υποθέσεις καταδίκασε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την Ελλάδα, για παραβιάσεις των δικαιωμάτων του σεβασμού στην οικογενειακή ζωή, της προσφυγής σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη, του δικαιώματος στην περιουσία και για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση...


Εκδικάζοντας την προσφυγή της 82χρονης σήμερα, Σοφίας Κοροσίδου,που μένει στην Θήβα, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι, στην περίπτωση της, υπήρξε παραβίαση του δικαιώματος, για σεβασμό στην ιδιωτική και οικογενειακή ζώη καθώς και του δικαιώματος, για την προστασία της ιδιοκτησίας και καταδίκασε την Ελλάδα με την υποχρέωσε να καταβάλλει στην Κοροσίδου 10.000 ευρώ, για ηθική βλάβη.

Η υπόθεση αφορούσε την άρνηση των ελληνικών αρχών να χορηγήσουν στην Κοροδίσου τη σύνταξη του επί δεκαετίες συντρόφου της, που έχει πεθάνει, με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν συνάψει νόμιμο γάμο.

Εκδικάζοντας την προσφυγή του Νικόλαου Νησιώτη, που γεννήθηκε το 1965 και εκτίει, μέχρι σήμερα, εξαετή ποινή κάθειρξης στις φυλακές Ιωαννίνων για διακίνηση ναρκωτικών, το Δικαστήριο αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του ότι η κράτηση του, σ' ένα κελί των 50 τετραγωνικών μέτρων, μαζί με 30 άλλους κρατούμενους, χωρίς επαρκή χορήγηση τροφής και πρόσβαση στον ήλιο, συνιστούσε παραβίαση των άρθρων της Σύμβασης, που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Καταδίκασε την Ελλάδα και επιδίκασε αποζημίωση 10.000 ευρώ στον Νησιώτη, για ηθική βλάβη.

Προσφεύγουσα, στην τρίτη υπόθεση που εκδίκασε το Δικαστήριο, ήταν η Ανώνυμη Εταιρεία Θάλεια Καρύδη ΑΞΤΕ, που είχε δικαιωθεί, από τις 5 Νοεμβρίου 2009 από το Δικαστήριο, για παραβίαση του δικαιώματος της στην ιδιοκτησία. Σήμερα το Δικαστήριο, επικυρώνοντας την καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση του, επιδίκασε και αποζημίωση 25.000 ευρώ στην προσφεύγουσα εταιρία, για ηθική και υλική βλάβη.

ΠΡΟΣ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Η FRONTEX ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην πιθανή μονιμοποίηση της υπηρεσίας συνοριακής φύλαξης που απέστειλε η ΕΕ στην Ελλάδα αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου Europolitique. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ομάδα των περίπου 200 συνοριοφυλάκων που απέστειλε...


εκτάκτως τον περασμένο Νοέμβριο η ΕΕ για να βοηθήσει στην περιπολία των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων, αναμένεται να αποκτήσει το χαρακτήρα μόνιμης αποστολής. Η νέα μόνιμη υπηρεσία θα αποτελεί βραχίονα της Επιχείρησης «Ποσειδών», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Frontex ήδη από το 2006, έχοντας ως αποστολή τη φρούρηση των θαλάσσιων ελληνοτουρκικών συνόρων, αναφέρει η Europolitique.Όπως σημειώνει το άρθρο, τα κράτη-μέλη φαίνονται απρόθυμα να παρατείνουν τη λειτουργία της έκτακτης αποστολής, καθώς αυτό καθιστά τη συνεισφορά σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό υποχρεωτική για την κάθε χώρα, ωστόσο, αναγνωρίζεται το γεγονός ότι, αν αποχωρήσουν οι δυνάμεις φύλαξης μετά τη λήξη της σημερινής αποστολής στις 3 Μαρτίου, η λαθρομετανάστευση θα σημειώσει πάλι άνοδο. «Δεν γίνεται να υπάρχουν 180 συνοριοφύλακες τη μία μέρα και κανείς την επόμενη», αναφέρει διπλωματική πηγή που επικαλείται η Europolitique.Τέλος, επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίζεται αισιόδοξη, καθώς θεωρεί ότι η συμφωνία επανεισδοχής που επιτεύχθηκε με την Τουρκία τον Ιανουάριο θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα.Οι Υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ πρόκειται να εξετάσουν το ζήτημα στις 24 Φεβρουαρίου.

ΝΕΚΡΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

Με το θανάσιμο τραυματισμό του ληστή από πυρά αστυνομικών έληξε η άγρια καταδίωξη που ξεκίνησε το μεσημέρι έξω από το υποκατάστημα τως ΕΛ.ΤΑ στη Κ.Αχαΐα. Ο δράστης λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι εισέβαλε στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. της Κάτω...


Αχαΐας έχοντας καλύψει το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με το dete, στάθηκε στην είσοδο του υποκαταστήματος και τρέμοντας απείλησε έναν πελάτη και του ζήτησε χρήματα. Έντρομος ο ανδρας του έδωσε όσα χρήματα που είχε στην τσέπη του.

Στη συνέχεια αφού ο δράστης έφυγε με μία μοτοσικλέτα που είχε αφήσει λίγο πιο κάτω, άρχισε το ανθρωποκυνηγητό από την Αστυνομία.

Εφθασαν μέχρι ένα χωριό κοντά στην Κ. Αχαϊα και εκεί έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών με τραγική κατάληψη να πέσει νεκρός ο δράστης.

''ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ''

Την πεποίθησή του ότι το μέλλον του ευρώ είναι σίγουρο, παρά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, εξέφρασε ο πρόεδρος της JP Morgan Τζέιμι Ντίμον σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.


Συμπλήρωσε μάλιστα πως το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα «θα υπάρχει και σε πέντε χρόνια»...

, ενώ ακόμη και μία αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας δεν θα το θέσει σε κίνδυνο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι περιμένει από την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να εφαρμόσει την πολιτική «μαστιγίου και καρότου» και υποστήριξε ότι απαιτούνται αλλαγές στα συστήματα κοινωνικών ασφαλίσεων.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά, ότι «δεν γίνεται σε μία χώρα να συνταξιοδοτούνται στα 50 και σε άλλη στα 60. Αυτό ούτε είναι σωστό, ούτε μπορεί να λειτουργήσει».Νεκρός ληστής σε ανταλλαγή πυροβολισμών
Ληστεία σημειώθηκε λίγη ώρα πριν στα ΕΛΤΑ της Κάτω Αχαιάς. Ο δράστης αφού κατάφερε να αποσπάσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, στην προσπάθεια του να διαφύγει και ενώ είχε γίνει αντιληπτός από αστυνομικούς...
 τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε προς το μέρος τους.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές πρόκειται για Έλληνα, ενώ αυτή τη στιγμή διενεργούνται έρευνες για την ακριβή εξακρίβωση των στοιχείων του.


Το Σάββατο η κηδεία του Μ. Έβερτ
Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών θα γίνει η κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ, το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στις 13:00.
Από την οικογένειά του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας απευθύνεται παράκληση, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
 

Ο Παλαιοκώστας τους ξέφυγε δύο φόρες σε 48 ώρες


Ο Παλαιοκώστας τους ξέφυγε δύο φόρες σε 48 ώρες

Μπορεί να αποτελεί νούμερο ένα στόχο για την Ελληνική Αστυνομία (μετά και το αποτύπωμά του που βρέθηκε στο φονικό δέμα με παραλήπτη τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη) και να έχουν ριχθεί στο κυνήγι για τη σύλληψη του εκατοντάδες αστυνομικοί, αλλά ο... Παλαιοκώστας έχει βρει τον «μαγικό» τρόπο να ξεγλιστράει κάτω από τη μύτη της αστυνομία

Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και η διαφυγή του μέσα από τα χέρια της αστυνομίας δύο φορές μέσα σε 48 ώρες που έχει εκνευρίσει απίστευτα την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.!

Την περασμένη Κυριακή ο Παλαιοκώστας εντοπίστηκε στη Βοιωτία σε ένα κλεμμένο μαύρο Audi που οδηγούσε Αλβανός συνεργός του και καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς. Με την καταδίωξη να θυμίζει κάτι από χολυγουντιανή ταινία, ο 45χρονος δραπέτης άνοιξε –εν κινήσει- πυρ εναντίον των περιπολικών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και ο ίδιος να καταφέρει να ξεγλιστρήσει από τις αρχές…

Με το αρχηγείο να… απλώνει χάρτες οριοθετώντας τα πιθανά σημεία κινήσεων του κακοποιού και να εξετάζει τα πιθανά κρησφύγετα του, δεκάδες αστυνομικοί παρατάχθηκαν σε μπλόκα σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ευρυτανία και Βοιωτία για τον εντοπισμό του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Οι αρχές ήταν πεπεισμένες ότι κινείται σε αυτές τις περιοχές και μάλιστα έχοντας πίσω του μια ολόκληρη ομάδα υποστήριξης…

Και νέα ανεπιτυχής καταδίωξη στη Λαμία!

Ο ίδιος, όμως, κατάφερε και πάλι να κάνει τους αστυνομικούς να ψάχνονται! Τα ξημερώματα της Τρίτης στη Λαμία έλαβε χώρα ένα περίεργο περιστατικό καταδίωξης. Σύμφωνα με το lamiareport, δράστης ήταν και πάλι ο Παλαιοκώστας, ο οποίος -έτσι απλά- συναντήθηκε με ένα περιπολικό, ακολούθησε η «γνωστή» καταδίωξη και… έφυγε σαν κύριος για το επόμενο κρυσφήγετο του!

Ήταν περίπου 4 τα ξημερώματα Τρίτης όταν αστυνομικός της περιοχής παραλίγο να τρακάρει στη Στυλίδα με δύο οχήματα, ένα Toyota RAV4 και ένα Fiat Punto. Ο αστυνομικός παρατήρησε ότι τα οχήματα κινούνταν ύποπτα και με μεγάλη ταχύτητα και άρχισε να τα καταδιώκει. Μετά από 10 λεπτά και λιγότερα από 5 χιλιόμετρα, τα είχε ήδη χάσει. Αιτία; Το περιπολικό σαράβαλο που -προφανώς- δε μπορούσε να καταδιώξει ούτε… ποδήλατο!

Λίγο αργότερα, η αστυνομία θα δεχόταν ένα τηλεφώνημα για διαρρήκτες σε σπίτι που πήραν χρυσαφικά και τα κλειδιά ενός αυτοκινήτου, το οποίο ήταν το RAV4...

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, το ίδιο όχημα βρέθηκε εγκαταλειμμένο από τους αστυνομικούς στο χωριό Μαριολάτα της Γραβιάς και αμέσως μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα, όπου γίνεται κυριολεκτικά «φύλλο και φτερό». Οι αρχές, πάντως, φέρονται πεπεισμένες ότι ήταν ο Παλαιοκώστας μαζί με την «ομάδα» του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο βράδυ στη Λαμία εκλάπησαν 3 πινακίδες αυτοκινήτων και 2 ολοκαίνουργα αγροτικά 4Χ4 μεγάλου κυβισμού από αντιπροσωπεία. Το ένα μάλιστα από αυτά βρέθηκε το βράδυ στην περιοχή του Τυρνάβου…

Οι αστυνομικοί στη Στερεά Ελλάδα (Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ευρυτανία και Βοιωτία), βρίσκονται κυριολεκτικά επί ποδός και προσπαθούν να εντοπίσουν ίχνη του κακοποιού, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- μπλόκα έχουν στηθεί και σε κομβικά σημεία της Θεσσαλίας, της Ηπείρου αλλά και της Μακεδονίας.Star.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟΞΙΚΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ-ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ MARFIN

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ - Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗΠρος τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

κ.Μιχάλη ΧρυσοχοϊδηΘέμα : «Τοξική «βόμβα» στο Λαύριο»

Εκατόν πενήντα τόνοι τοξικών ουσιών (μόλυβδος, κάδμιο, αρσενικό) είναι αποθηκευμένοι στο ετοιμόρροπο κτίριο Κονοφάγου στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου για 50 χρόνια. Από τους 150 τόνους, η 9 είναι αρσενικό και για να γίνει αντιληπτή η επικινδυνότητα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αρκεί 0,1 γραμμάριο αρσενικού για να προκαλέσει το θάνατο.

Στον ίδιο χώρο έχει κατασκευασθεί υπερσύχρονος υπόγειος χώρος από το 2008 με κόστος 3 εκατ. ευρώ, όπου θα μεταφερθούν τα τοξικά απόβλητα. Από το Νοέμβριο του 2009 η τότε υπουργός χαρακτηρίζοντας το έργο της μεταφοράς των αποβλήτων και του καθαρισμού του κτιρίου Κονοφάγου ως ειδικής προτεραιότητας έργο προωθεί την έγκριση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, με δέσμευση να έχει προχωρήσει μέχρι το τέλος του 2010.

Μέχρι σήμερα, παρά τις οχλήσεις του ΕΜΠ που επισημαίνει τους κινδύνους που προκαλεί η πιθανότητα κατάρρευσης του κτιρίου Κονοφάγου,η ηγεσία του υπουργείου αρκείται να αναφέρεται σε ταχύτατη κίνηση των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Ποια άμεσα μέτρα θα πάρετε για να προστατέψετε τη δημόσια υγεία των κατοίκων της Λαυρεωτικής;

2) Πότε προβλέπετε να ενταχθεί το έργο των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στο ΕΣΠΑ και ποιος είναι ο χρόνος πότε θα υπάρχει ανάδοχος του έργου;

3) Έχετε εξετάσει τη δυνατότητα άντλησης πόρων για τη χρηματοδότηση του έργου από όλες πηγές της Ε.Ε. λόγω της κρισιμότητας και ιδιαιτερότητας του έργου;Η βουλευτής

Ντόρα Μπακογιάννη

ΕΡΩΤΗΣΗΘέμα : «Ανεξιχνίαστη η εγκληματική ενέργεια κατά του υποκαταστήματος της ΄΄Marfin΄΄ »

Προς

1)Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

2)Υπουργό Προστασίας του ΠολίτηΚύριοι ΥπουργοίΠέρασαν δέκα μήνες, όταν τρεις συνάνθρωποί μας, εργαζόμενοι και μια ζωή στην μήτρα της τραγικής μάνας, έχασαν τη ζωή τους από την πυρπόληση του υποκαταστήματος της τράπεζας «Marfin».

Το τραγικό γεγονός προκάλεσε δέος και αγανάκτηση. Όλος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την εγκληματική πράξη και ζήτησαν ομόφωνα την ανεύρεση των δολοφόνων. Είδαν το φως της δημοσιότητας πορίσματα για τις παραλείψεις της Τράπεζας και έγιναν περιγραφές για το πώς ενήργησαν οι δολοφόνοι.

Σήμερα παραμένει επίκαιρο και επίμονο το αίτημα της δικαίωσης των νεκρών και της τιμωρίας των εγκληματιών σ΄ όλα τα επίπεδα.Γι΄ αυτό ερωτάσθε:-Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες; Γιατί δεν επισπεύδονται;

-Υπάρχουν ενδείξεις για την εξιχνίαση του εγκλήματος;Οι ερωτώντες ΒουλευτέςΜαρκογιαννάκης ΧρήστοςΚιλτίδης ΚωνσταντίνοςΚοντογιάννης ΓεώργιοςΑυγενάκης ΕλευθέριοςΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ"

Ένα ακόμα μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές θα προχωρήσουν, παρά τις κινητοποιήσεις από ορισμένους κλάδους, έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κλείνοντας


την ημερίδα του ΥΠΕΞ με τη διάσκεψη των προέδρων των αμερικανοεβραϊκών ενώσεων...

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα κορυφαία στελέχη της ισραηλίτικης διασποράς για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιεί η κυβέρνηση, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα τα καταφέρει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, τονίζοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή, η ομαλή αποκατάστασή της και να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμφωνίες.

Sold out με το.. καλημέρα

Sold out με το… καλημέρα
Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να βγουν στην κυκλοφορία και εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού. Ο λόγος φυσικά για τα εισιτήρια του ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, που έκαναν «φτερά» από την πρώτη μέρα που βγήκαν στα εκδοτήρια.

Οι ουρές για τα «μαγικά χαρτάκια» είχαν σχηματιστεί έξω από τις θύρες «17» και «25» του γηπέδου Καραϊσκάκη από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Τα εκδοτήρια άνοιξαν μία ώρα πριν την προγραμματισμένη (9:00 αντί 10:00) για να εξυπηρετηθεί το συγκεντρωμένο πλήθος και με συμπλήρωση περίπου οκτώ ωρών που έμειναν στην κυκλοφορία, τα εισιτήρια για το μεγάλο ντέρμπι, εξαντλήθηκαν.

Ερωτηματικό για δεξιά

Η θέση του δεξιού εξτρέμ στο 4-2-3-1 αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο ματς με τον Άρη, καθώς για τις υπόλοιπες θέσεις τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα. Οι Πάρντο, Μπράβο, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Φουστέρ και Μιραλάς.

Για το δεξί άκρο υποψήφιοι είναι οι Ρόμενταλ, Ζαϊρί και Φετφατζίδης, με τον νεαρό να κέρδισε πόντους μετά τη χθεσινή εξαιρετική του εμφάνιση και το πρώτο γκολ με την Εθνική ομάδα στο φιλικό με τον Καναδά. Δεν θα πρέπει πάντως να αποκλειστεί και η έκπληξη με τον Τζεμπούρ, είτε σε ρόλο ακραίου ή φουνταριστού με τον Μιραλάς να γυρίζει πιο πίσω.

Στο 13,9% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο

Συνέχισε την ανοδική του πορεία και τον Νοέμβριο το ποσοστό ανεργίας, καθώς επιπλέον 62.489 άτομα έμειναν χωρίς εργασία, σε σχέση με τον Οκτώβριο, ανεβάζοντας το σχετικό ποσοστό στο 13,9%.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο 2010 ανήλθε σε 13,9%, έναντι 10,6% το Νοέμβριο 2009 και 13,5% τον Οκτώβριο 2010. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Νοέμβριο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.307.054 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 692.577 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.320.927 άτομα.Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 157.176 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2009 (μείωση 3,5%) και κατά 62.489 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (μείωση 1,4%).Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 160.624 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2009 (αύξηση 30,2%) και κατά 8.530 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (αύξηση 1,2%).Πειρατεία σε ελληνόκτητο τάνκερ ανοιχτά του Ομάν


Σκοτώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας!

Σήμερα στο πρωί σε τροχαία στο δρόμο Άρτας- Πρέβεζας

Στην Πρέβεζα μετέβαινε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παππάς για την γιορτή του Αγ. Χαραλάμπους και καποιο διερχόμενο όχημα λένε οι πρώτες πληροφορίες πετάχτηκε στο δρόμο του με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μηχανής του και να χτυπήσει θανάσιμα.


Λοβέρδος: "Ο νόμος για την Υγεία θα εφαρμοστεί"

Ο νόμος για την Υγεία θα εφαρμοστεί, δήλωσε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου. Για αρχή του τέλους της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, μίλησε ο κ. Κουτρουμάνης


Ο κ. Κουτρουμάνης υπογράμμισε ότι "κλείνει ο πρώτος κύκλος και ανοίγει ένας δεύτερος", αυτός της εφαρμογής του νόμου για την Υγεία, που χθες το βράδυ ψήφισε η Βουλή. Η ψήφιση του νόμου, είπε ο κ. Κουτρουμάνης, σημαίνει την αρχή του τέλους της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.Ο κ. Λοβέρδος, από την πλευρά του, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή επί του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας ότι δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ψήφισε ενωμένη, ενώ στη Βουλή υπήρξε αντιπαράθεση, αλλά όχι πόλωση."Εχουμε την πίεση των απλών πολιτών που εκδηλώνεται μαζικά τις τελευταίες ημέρες, που μας λένε να προχωρήσουμε και δεν έχουμε δικαίωμα να τους απογοητεύσουμε. Μέρα με τη μέρα ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετείται καλύτερα", επισήμανε ο κ. Κουτρουμάνης, ενώ ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε: "η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι γίνεται κάτι καλό γι' αυτούς. Δεν περνάει από το μυαλό μας να μην οργανώσουμε σωστά αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία".Όπως ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης, μεγάλος αριθμός γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ έχουν δεχθεί στα ιατρεία τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Ηδη, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, το 42,4% από τους 565 γιατρούς του ΟΑΕΕ, απάντησαν ότι τους επισκέφθηκαν στο ιατρείο τους ασφαλισμένοι του ΙΚΑ."Η κατάσταση συνεχώς βελτιώνεται. Το σύστημα θα δουλέψει με καλύτερους όρους το επόμενο διάστημα. Οργανώνουμε τη μείωση της απόστασης ασφαλισμένου-γιατρού", είπε ο κ. Λοβέρδος.Σε ότι αφορά τους γιατρούς του ΙΚΑ και τον τρόπο της αμοιβής τους με το νέο καθεστώς, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι ένας νόμος δεν μπορεί να ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες, υπογράμμισε όμως ότι οι εργαζόμενοι στον νέο φορέα θα μεταφερθούν με τη σχέση εργασίας που έχουν σήμερα. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα νομικής φύσεως, που σχετίζονται με τη λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και σημείωσε ότι " μέχρι το Μάρτιο, θα τα δούμε όλα", ώστε τον Ιούνιο ο ΕΟΠΥΥ να λειτουργεί.Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουτρουμάνης, ξεκινά διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την εφαρμογή του νόμου. Οσον αφορά τις αντιδράσεις των γιατρών και το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη ο υπουργός Υγείας είπε ότι "δικαίωμα του κάθε πολίτη είναι να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη".Αυτές τις μέρες, είπε ο κ. Λοβέρδος, ξεκινά και θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Ιούνιο η επανακοστολόγηση 10.000 ιατρικών πράξεων, το Υπουργείο Υγείας θα καθορίζει από τον Απρίλιο τις τιμές των φαρμάκων και με τον εξορθολογισμό του συστήματος ένας διοικητής θα μπορεί να διοικεί περισσότερα νοσοκομεία ή και ολόκληρη υγειονομική περιφέρεια.Τέλος, όπως αποκάλυψε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα, εντοπίστηκαν 15 γιατροί του ΟΑΕΕ, οι οποίοι έγραφαν συνταγές αξίας πάνω από 150.000 ευρώ το μήνα.Από το Υπουργείο εξετάζεται η λύση της σύμβασής τους με το ταμείο και η παραπομπή των υποθέσεων στον εισαγγελέα.Στον πρωθυπουργό οι προτάσεις του Χοσέ Ασεμπίγιο για την αξιοποίηση του Ελληνικού


Ο παγκοσμίου φήμης Ισπανός αρχιτέκτονας παρουσιάζει στον πρωθυπουργό τη συνολική του πρόταση για τη διαμόρφωση των 5.300 στρεμμάτων.


undefined
Σύμφωνα με τα Νέα, η κυβέρνηση με διαδικασίες fast track θα προχωρήσει στην αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, ως ''φιλέτο'' για επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα στη χώρα.
 
Μόλις ο ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Ασεµπίγιο, πάρει την έγκριση από τον πρωθυπουργό θα καταθέσει την τελική του αναφορά, ενώ θα συμμετάσχει σε συσκέψεις με τους υπουργούς Επικρατείας Χάρη Παµπούκη και Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρµπίλη.

Επίσκεψη Παπανδρέου - Γερουλάνου στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Φαλήρου


undefined

Επίσκεψη στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συνοδεία του υπουργού πολιτισμού και τουρισμού, Π. Γερουλάνου.


Στον χώρο βρίσκεται σε εξέλιξη το πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Χώρος στην Τέχνη».

Ο πρωθυπουργός και ο κ. Γερουλάνος συνομίλησαν με τα μέλη της θεατρικής ομάδας «X-ACT», στον χώρο που τους παραχωρήθηκε μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα, προκειμένου να πραγματοποιούν εκεί τις πρόβες τους, εν όψει της παράστασης που θα ανεβάσουν.

Σε επισημάνσεις μελών της θεατρικής ομάδας, ότι το πρόγραμμα του υπουργείου είναι πολύ «φιλόξενο» και «χρήσιμο» για ομάδες που δεν έχουν πόρους, καθώς επίσης και ότι ήταν πολύ εύκολο να εξασφαλίσουν τον συγκεκριμένο χώρο και πως η επαφή τους με το δημόσιο ήταν πολύ θετική, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «έτσι το θέλουμε γενικά το Δημόσιο, το κράτος να διευκολύνει και να εξυπηρετεί τον πολίτη, τον εργαζόμενο, τον ηθοποιό».

Συζητώντας, δε, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας οι ηθοποιοί και ο χώρος του θεάτρου, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι και σε αυτόν τον τομέα πρέπει να σπάσει η γραφειοκρατία.

Με αφορμή την περίπτωση της συγκεκριμένης θεατρικής ομάδας, ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι «ανοίγουμε τα Ολυμπιακά ακίνητα για εκείνες τις ομάδες που δεν έχουν χώρο», προσθέτοντας ότι «είναι τραγικό που αυτοί οι χώροι ήταν κλειστοί τόσο καιρό για τους πολίτες».

Ως παράδειγμα χώρων Ολυμπιακών ακινήτων που παρέμεναν αναξιοποίητοι για χρόνια, ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στο Κωπηλατοδρόμιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δίνουμε 2 εκατ. ευρώ για τη συντήρησή του, για να είναι κλειστό» και σημείωσε παράλληλα ότι «αυτοί οι χώροι πρέπει να αξιοποιηθούν».

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι έχουμε πολλούς χώρους, πολύ σημαντικούς, όμορφους και σε ωραίες περιοχές, οι οποίοι συμβολίζουν και μια καλή περίοδο για τη χώρα, εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων, λέγοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθούν.

«Είμαστε θεματοφύλακες του θεάτρου σε μια παγκόσμια σκηνή και επενδύουμε πολύ λίγο σε αυτό» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γερουλάνος.

Κατά τη συζήτηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος του θεάτρου σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται με αυτόν, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτό το επάγγελμα είναι απόφαση ζωής και συμφώνησε με εκτίμηση που εξέφρασε μέλος της ομάδας ότι σε περιόδους δύσκολες και κρίσης, υπάρχει η ανάγκη για το θέατρο.

«Η τέχνη μπορεί να φέρει και αλλαγές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συμφώνησε με άλλη εκτίμηση που εκφράστηκε ότι «αν δεν υπάρχει η τέχνη, πώς θα αντισταθούμε;».

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου άκουσε τους προβληματισμούς της θεατρικής ομάδας για το θέατρο στη χώρα μας, τη σχέση που έχει με το εκπαιδευτικό σύστημα και κατά τη συζήτηση αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της παιδαγωγικής θεάτρου και το πρόγραμμα "Μελίνα", που όπως είπε ο κ. Γερουλάνος, ξαναμπαίνει στα σχολεία.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει «γυρίσει» πολλά σχολεία και πανεπιστήμια και στο εξωτερικό, σε μερικά από τα οποία, θεωρείται τιμή να ανήκει κάποιος στη θεατρική ομάδα.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ορισμένα κομμάτια από την παράσταση που ετοιμάζει η θεατρική ομάδα.

Επισημαίνεται ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο «Tae Kwon Do», εντάσσεται στο πλαίσιο της επιλογής του ιδίου και της κυβέρνησης να ανοίξουν τα Ολυμπιακά ακίνητα στους πολίτες.

“Αντιπροσωπεία του Ε.Κ.Π και της ΓΣΕΕ περευρέθηκε στην Απεργία των Εργαζομένων της ΙΝΤΡΑΚΟΜ”

Σήμερα 9.2.2011 και ώρα 09.30π.μ, αντιπροσωπεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και της ΓΣΕΕ παρευρέθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της INTRAKOM, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Πάτρα. Οι εργαζόμενοι της ΙΝΤΡΑΚΟΜ αντιδρούν δυναμικά στις αποφάσεις της εργοδοσίας για μείωση των αποδοχών τους και για ομαδικές απολύσεις συνάδελφών τους.
Το κλιμάκιο του Ε.Κ.Π και της ΓΣΕΕ αποτελείτο από τον Δ. Καραγεωργόπουλο – Μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, την Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου – Γ. Γραμματέα του ΕΚΠ και τον Μπάμπη Μοσχόπουλο - Αν Γραμματέα του ΕΚΠ.

Οι εκπρόσωποι των ανωτέρω συνδικαλιστικών οργανώσεων δήλωσαν αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα τον εργαζομένων και του Σωματείου τους, ενώ θα βρίσκονται ενεργά δίπλα τους σε κάθε αγώνα και σε κάθε απόφαση που θα λάβουν, ώστε να αντισταθούμε από κοινού στα εξοντωτικα μετρα που προσπαθεί να επιβάλλει μια απο τις μεγαλύτερες (αν οχι η κορωνίδα) εταιρείες στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.Δηλωση εκπροσωπου Τύπου Δημοκρατικής Συμμαχίας για ευρήματα έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα ευρήματα έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):


«Τα λουκέτα, η ανεργία και τα χρέη είναι το τίμημα που πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας και οι πολίτες εκτός συστήματος, εξαιτίας της κυβερνητικής αδυναμίας να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, να τερματιστεί η κρατικοδίαιτη συνδικαλιστική αυθαιρεσία, να αρθούν τα αντικίνητρα που εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα.

Ο ιδιωτικός τομέας είναι ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη, αντί όμως να υποστηρίζεται πραγματικά αποτελεί τον εύκολο και μόνιμο στόχο».Αισιοδοξία Παπανδρέου για την πορεία της οικονομίας


Τη διάθεσή του να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζονται, παρά τις κινητοποιήσεις από ορισμένους κλάδους, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κλείνοντας την ημερίδα που οργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, με τη διάσκεψη των προέδρων των αμερικανοεβραϊκών ενώσεων.


Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα κορυφαία στελέχη της ισραηλιτικής διασποράς για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ελλάδα, για να ξεπεράσει την κρίση της, εκφράζοντας την πεποίθησή του, ότι θα τα καταφέρει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, τονίζοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή, η ομαλή αποκατάστασή της και να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμφωνίες.

ΝΔ:Ζητάει την παραίτηση του Παπουτσή

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Ν.Δ. ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ. Παπουτσή, να παραιτηθεί.Η αποκάλυψη της Ν.Δ. για τη σημερινή απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, με την οποία αποφασίστηκε “η απαγόρευση για λόγους δημόσιας ασφάλειας και διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής”, όχι μόνο της κίνησης και της στάθμευσης γεωργικών μηχανημάτων – από της 8ης πρωινής της Τετάρτης, 9/2 έως και την 8η πρωινή της Παρασκευής, 11/2…- αλλά και της “κάθε δημόσιας, υπαίθριας, συνάθροισης ή πορείας (!!!)”, επιβεβαίωσε την επικίνδυνη και αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου.Επισημαίνεται ότι στη συγκεκριμένη απόφαση τονίζεται το πρωτοφανές πως “η πραγματοποίηση ή απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης και πορείας θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο”.Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όχι μόνο δεν αποδοκίμασε την πρωτοφανή και ολισθηρή αυτή απόφαση, αλλά παρέσχε πλήρη πολιτική κάλυψη, αποκαλύπτοντας ότι αποτελεί συνειδητή κυβερνητική επιλογή.Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του κ. Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης του Μνημονίου είναι προφανής και επικίνδυνος.Ο κ. Χρ. Παπουτσής, με την πολιτική του, οδηγεί σε όξυνση των αντιπαραθέσεων μεταξύ των πολιτών και, υιοθετώντας αυτές τις αποφάσεις περί απόπειρας πραγματοποίησης συναθροίσεων και πορειών, εισάγει από τη χαραμάδα νέες αντιλήψεις περί της τήρησης των Νόμων και του Συντάγματος, οι οποίες παραπέμπουν στο χειρότερο παρελθόν.Η ελάχιστη προσφορά του στον τόπο και τη Δημοκρατία πλέον είναι η παραίτησή του».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ Δ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξερχόμενος χθές το βράδυ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου όπου μετέβη, αφού πληροφορήθηκε το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αποχαιρετούμε με σεβασμό και τιμή μια ηγετική προσωπικότητα της Παράταξής μας, τον Μιλτιάδη Έβερτ.

Ο Μιλτιάδης Έβερτ αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της πατρίδας και της μεγάλης φιλελεύθερης Παράταξης.

Την πορεία του κατηύθυνε πάντοτε η αίσθηση του δημοσίου καθήκοντος και η εθνική χρησιμότητα.

Δυναμικός και αποτελεσματικός, με όραμα για τον τόπο, σφράγισε με την πολιτική του, το δημόσιο βίο της χώρας.

Η Παράταξή μας και όλοι εμείς που βρεθήκαμε στο πλευρό του στους πολιτικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς αγώνες, θα τον έχουμε πάντοτε στο νου και στην καρδιά μας.

Στη σύζυγό του και στα παιδιά του, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας, με την ευχή να τους συνοδεύει πάντοτε η ανάμνησή του».

Μήνυμα-δέσμευση για Σισέ!

Μήνυμα-δέσμευση για Σισέ!
Φαίνεται πως το σύνθημα «οέ οέ οέ, Τζιμπρίλ Σισέ» θα συνεχίσει να δονεί την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ και του χρόνου!

Την καλύτερη είδηση για τ' αυτιά όλων των φίλων του Παναθηναϊκού επεφύλασσαν χθες οι Γόντικας, Νίκας και Πολέμης, που στη συνάντησή τους με τους εκπροσώπους του Ενιαίου Φορέα, δεσμεύτηκαν ότι ο Γάλλος επιθετικός -αν δεν θελήσει ο ίδιος να φύγει το καλοκαίρι- δεν θα πάει πουθενά!

«Ο Τζιμπρίλ δεν θα πάει πουθενά. Θα μείνει εδώ»! Αυτό ήταν το μήνυμα-δέσμευση των Δημήτρη Γόντικα και Γιώργου Νίκα προς τους εκπροσώπους του Ενιαίου Φορέα Συνδέσμων θ.13, στη χθεσινή συνάντησή τους στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ (παρουσία και του Λεωνίδα Πολέμη)!

Οι οπαδοί του «τριφυλλιού»… έριξαν στο τραπέζι το όνομα του Γάλλου στράικερ, ζητώντας την παραμονή του και τον επόμενο χρόνο, με τη διοίκηση να απαντά ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και δεν χρειάζεται να προκαλείται αναταραχή: «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι και τι σημαίνει για την ομάδα. Έχει συμβόλαιο και είναι άσκοπο να συζητάμε χωρίς να υπάρχει θέμα. Εφόσον ο Τζιμπρίλ θέλει να μείνει μαζί μας, δεν πρόκειται να πάει πουθενά! Και πιστεύουμε ότι θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό. Αν, λοιπόν, θέλει να μείνει, θα μείνει! Δεν θα πάει πουθενά. Όπως κι αν είναι τα οικονομικά του συλλόγου…», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Το ραντεβού με τους οργανωμένους έγινε με πρωτοβουλία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ και μέλους της διοικούσας επιτροπής, Γιώργου Νίκα και διήρκησε δύο ώρες. Στόχος της διοίκησης ήταν να ζητήσει τη δυναμική στήριξη του κόσμου χωρίς ακρότητες και τη διατήρηση της ηρεμίας στο γήπεδο, τώρα που το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού έθιξαν χθες και το θέμα της παρουσίας τους στα εκτός έδρας ματς. «Θέλουμε να είμαστε κοντά στην ομάδα σε όλα τα γήπεδα», είπαν στη διοικούσα επιτροπή, η οποία απάντησε ότι θέλει τον κόσμο της ομάδας παντού, αλλά υπάρχει και το πρόβλημα με τη ΓΓΑ και την Αστυνομία. Αν δίνουν το O.K., η ΠΑΕ θα ζητάει ό,τι δικαιούται.

Στον «αέρα» η μεταγραφή του Κοτσόλη

Θέμα και μάλιστα σοβαρό, έχει δημιουργηθεί με τη μεταγραφή του Στέφανου Κοτσόλη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή είναι στον «αέρα», καθώς η ηγεσία της ΕΠΟ θέλει να φέρει προς έγκριση την τροποποίηση του κανονισμού για τις μεταγραφές των ελεύθερων ποδοσφαιριστών σε Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα.

Θυμίζουμε ότι η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τροποποίησε τον κανονισμό προχθές, σύμφωνα με τον οποίο μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου μπορεί να μεταγραφεί ελεύθερος παίκτης που έλυσε το συμβόλαιό του με την προηγούμενη ομάδα του έως τις 31/8/2010! Όπως ο Κοτσόλης, δηλαδή. Οι «πράσινοι», λοιπόν, νομότυπα προχώρησαν στην απόκτηση του 31χρονου τερματοφύλακα, ωστόσο, διέρρεε χθες ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση θα περάσει από διοικητικό συμβούλιο. Το πότε θα γίνει αυτό και τι θα πράξει, κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει…

Κλείτον ξανά!

Από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις πέρασε -εκ νέου- ο Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος έβγαλε δελτίο και τέθηκε στη διάθεση του Ζεσουάλδο Φερέιρα! Σε περίπτωση που ο Πορτογάλος τεχνικός κρίνει ότι είναι έτοιμος και μπορεί να βοηθήσει, τότε μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ακόμα και στο ματς με την ΑΕΚ! Θυμίζουμε ότι ο Βραζιλιάνος έλυσε το συμβόλαιό του με τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ -δεν τον «σήκωνε» το ουκρανικό κλίμα- και εδώ και μία εβδομάδα είχε επιστρέψει στην Παιανία και έκανε προπονήσεις. Πλέον, όμως, όπως προείπαμε, μπορεί να ξαναφορέσει τη φανέλα του «τριφυλλιού» και να αγωνιστεί και πάλι.

Οικονομική ενίσχυση από «ΘΥΡΑ 7»

Οικονομική ενίσχυση από «ΘΥΡΑ 7»
Δίνουν δυναμικά το «παρών» σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι στο γήπεδο Καραϊσκάκη, αλλά και σε αρκετά παιχνίδια στην επαρχία. Σήμερα οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού απέδειξαν την ευαίσθησία τους και για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έχει ο Ερασιτέχνης. Πώς;

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Ερασιτέχνη, το μέλος του, Μιχάλης Κουντούρης ανακοίνωσε την πρόθεση της «ΘΥΡΑΣ 7» και του συνόλου των συνδέσμων του Ολυμπιακού στην επαρχία ότι σε περίπου 15 ημέρες θα είναι σε θέση να προσφέρουν περισσότερες από 20.000 ευρώ στα ταμειά του συλλόγου, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες των τμημάτων και τα χρήματα της πλειοψηφίας των αθλητών που αντιμετωπίζουν σημαντικότατα προβλήματα.

Πρόκειται για μία κίνηση που αποδεικνύει την μεγάλη αγάπη των οπαδών για την ομάδα, όχι μόνο του ποδοσφαίρου αλλά όλων των τμημάτων του συλλόγου.

Η σημερινή συνεδρίαση
Ο πρόεδρος, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ ότι επιχειρηματίες, τεχνοκράτες και άλλα διακεκριμένα πρόσωπα της κοινωνικής ζωής έχουν ενδιαφερθεί να βρεθούν κοντά στη Διοίκηση, είτε για να συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ. είτε απλά να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Μπαίνουν στην πισίνα
Το «παρών» στην συνεδρίαση έδωσε και ο Νίκος Δελληγιάννης ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη για την απόφαση των παικτών να αγωνιστούν κανονικά σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Την απόφαση αυτή, την αποδέχθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση.

Τέλος, αποφασίστηκε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ

Τζαβέλλας: «Δεν αρκεί η δεύτερη θέση»

Τζαβέλλας: «Δεν αρκεί η δεύτερη θέση»
Ικανοποιημένος μόνο με την πρωτιά στα προκριματικά του Euro 2012, που συνεπάγεται το απευθείας εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης, θα είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Εγώ δεν θα είμαι ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση. Βελτιωνόμαστε συνεχώς, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια», δήλωσε ο αριστερός μπακ της Άιντραχτ. «Αισθάνομαι πιο επαγγελματίας στη Γερμανία», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Τζαβέλλας μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-την εικόνα της Εθνικής στο φιλικό με τον Καναδά: «Κάνουμε αυτό που μας ζητά ο προπονητής μέσα στο γήπεδο και παιχνίδι με παιχνίδι δείχνουμε πως δένουμε στο γήπεδο. Αν καταφέρουμε να συνδυάσουμε το μηδέν στην άμυνα με καλό ποδόσφαιρο, θα πάμε καλά. Όλα αυτά τα χρόνια η Εθνική πήγε μπροστά έχοντας ως πρώτο μέλημα το μηδέν στην άμυνα και πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το στοιχείο. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι διαθέτουμε πληθώρα καλών παικτών στα μετόπισθεν. Χρειαζόμαστε ακόμη πολλή βελτίωση. Μπορούμε να παίξουμε πιο γρήγορα, ενώ αν καταφέρουμε να έχουμε για μεγαλύτερο διάστημα την απόδοση που είχαμε από το 46’ μέχρι το 75’, θα μπορούμε να κερδίζουμε πιο εύκολα και να προσφέρουμε καλύτερο θέαμα στον κόσμο. Όταν ένας ποδοσφαιριστής καλείται στην Εθνική ομάδα υπάρχει κίνητρο. Εγώ βλέπω κάποια παιδιά κάθε 2-3 μήνες και διακρίνω τη βελτίωση πάνω τους. Αυτό οφείλεται στην καλή δουλειά που γίνεται».

-τον αγώνα στη Μάλτα (26/3) και την προσπάθεια πρόκρισης στο Euro 2012: «Είμαστε σε έναν όμιλο, που εγώ δεν θα είμαι ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση. Για να κερδίσουμε την Κροατία τον Οκτώβριο θα πρέπει να εμφανιστούμε καλύτεροι. Όμως μέχρι τότε υπάρχουν άλλα παιχνίδια. Έχουμε τα ματς με τη Μάλτα, με πρώτο αυτό εκτός έδρας. Μου αρκεί να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν, τώρα, πάρουμε κι ένα μεγάλο σκορ, ακόμη καλύτερα».

-τις διαφορές μεταξύ Ρεχάγκελ και Σάντος: «Είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Τον κ. Ρεχάγκελ δεν τον έζησα πολύ. Τώρα με τον κύριο Σάντος υπάρχουν κάποιες αλλαγές, προσπαθούμε να είμαστε πιο οργανωμένοι και πιο σοβαροί. Ο καθένας θέλει να κάνει τη δική του δουλειά. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε δύο προπονητές».

-τις εντυπώσεις του από τη Γερμανία: «Η ζωή στη Φρανκφούρτη είναι όμορφη. Σίγουρα μου λείπουν κάποια πράγματα από την Ελλάδα, αλλά είμαι εκεί για να παίξω ποδόσφαιρο. Πέραν του ότι υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες, όμορφα και γεμάτα γήπεδα, είναι άλλη η νοοτροπία των Γερμανών για το ποδόσφαιρο. Είτε χάνεις είτε κερδίσεις, είναι το ίδιο. Το πρωτάθλημα στη Γερμανία είναι ιδιαίτερο. Εγώ σαν αριστερός μπακ οφείλω να είμαι καλός στα ανασταλτικά μου καθήκοντα, αλλά και να βγαίνω μπροστά, γιατί ο κόσμος εκεί ζητά θέαμα. Έχω αλλάξει νοοτροπία, τόσο στο παιχνίδι όσο και στα υπόλοιπα κομμάτια του ποδοσφαίρου. Αισθάνομαι περισσότερο επαγγελματίας. Στην Ελλάδα δεν μπορούσα να έχω τον ίδιο ρυθμό σε όλο το ματς, κάτι που ο ανταγωνισμός στη Γερμανία το επιβάλλει».

Μας προετοιμάζουν για τη «λύση» που φέρνει ο Νίμιτς;

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πράγματα δείχνουν ότι το πρόβλημα με τα Σκόπια οδεύει στην τελική λύση. Κάτι συνέβαινε όμως και έπαιρνε παράταση χρόνου, ώσπου συμπληρώθηκαν ήδη 20 ολόκληρα χρόνια. Επήλθε κόπωση και οι αντοχές δεν είναι οι ίδιες, γι’ αυτό και πιστεύουν ότι ο λαός δεν θα αντιδράσει δυναμικά στις ελληνικές υποχωρήσεις.
Έτσι νόμιζαν και το 2004 με το Σχέδιο Ανάν. Στηρίχτηκαν στην κόπωση του κυπριακού λαού, έταξαν επαναπόκτηση των εγκαταλειμμένων περιουσιών (κι ας μη μπορεί να γίνει αυτό, αφού άλλαξαν χέρια οι ιδιοκτησίες) γέμισαν τα πορτοφόλια δημοσιογράφων και πολιτικών για να προωθήσουν το σχέδιο του λόρδου Χάνει (με τον ψευδώνυμο τίτλο «Σχέδιο Ανάν»), αλλά σκόνταψαν στο υψηλό ηθικό ανάστημα του κοντόσωμου Τάσσου Παπαδόπουλου.Όμως, προσπαθούν και μας προετοιμάζουν. Ο κ. Θ. Βερέμης, καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, ουσιαστικός καθοδηγητής της αφελληνικής παιδείας εδώ και σειρά ετών και με όλες τις κυβερνήσεις, τροφοδότης των Ρεπούσειων και Δραγώνειων αντιλήψεων, θεωρεί ότι η διαφωνία μας με τα Σκόπια είναι «ανοησία»!Δήλωσε: «Το ζήτημα μεταξύ των Σκοπίων και της Αθήνας είναι πολύ μικρότερο από όσο νομίζετε. (…) Εγώ πιστεύω ότι μπορούν να τα βρουν με λίγη φαντασία και λίγη εξυπνάδα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τσακωνόμαστε για αυτήν την ανοησία. (…) Είναι τρέλα δηλαδή να συζητάμε ακόμη τα προβλήματα του παρελθόντος». Για να απαλλαγούμε από αυτήν την «ανοησία» μας λέγει ο κ. Θ. Βερέμης, απαιτείται λίγη εξυπνάδα, την οποία δεν διαθέτουμε, αλλά την διαθέτει ο ίδιος. Τόση εξυπνάδα, μάλιστα, διαθέτει ώστε μιλά για «προβλήματα του παρελθόντος». Δεν έχει κατανοήσει ή παριστάνει τον αφελή, ότι το πρόβλημα με την ονομασία των Σκοπίων δεν είναι του παρελθόντος, αλλά του μέλλοντος.Δεν έχει ή δεν θέλει να αντιληφθεί, ότι αντίπαλος δεν είναι ο κ. Γκρούεφσκι και η μεγαλομανία του. Αυτός είναι ένα απλό εργαλείο στα χέρια των άμεσα ενδιαφερομένων για την «Αιγαιακή Μακεδονία». Το πρόβλημα δεν ανέκυψε τώρα, επειδή ο κ. Γκρούεφσκι, μέχρι χθες υπερήφανος Σλάβος, αποφάσισε να μεταλλαχθεί σε «Μακεδόνα». Το πρόβλημα ανέκυψε από τη στιγμή της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, όταν η υποκινούμενη Αυστρία κατέθεσε σχέδιο για «ουδετεροποίηση» της Θεσσαλονίκης. Λίγη μελέτη της πολιτικής ιστορίας χρειάζεται και θα αντιληφθεί ο καθένας τι σχεδιάζεται. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι ο Θεσσαλονικιός λογοτέχνης Γιώργος Ιωάννου, σε ανύποπτο χρόνο, πριν ανακύψει επισήμως το θέμα, είχε γράψει «ο Μακεδονικός Αγώνας συνεχίζεται…».Δεν πρόκειται, επομένως, περί μιας απλής ονομασίας. Πρόκειται περί του μέλλοντος της περιοχής και του ρόλου που θα διαδραματίσει η Ελλάδα σ’ αυτήν. Και οι δηλώσεις του κ. Θ. Βερέμη είναι ανησυχητικές. Εκτός και αν οι θέσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Α. Παπανδρέου, που γνώριζαν καλύτερα από εμάς τι ετοιμάζουν για τη Θεσσαλονίκη, ήσαν κι αυτές «ανόητες». Όπως κι αυτές της Μελίνας Μερκούρη, του Μανώλη Ανδρόνικου ή του Οδυσσέα Ελύτη που ήταν ταυτόσημες. Όλοι αυτοί… ανόητοι.Δεν έχει μόνον ο κ. Θ. Βερέμης αυτές τις απόψεις. Πρόσφατα, δημιουργήθηκε θόρυβος με τις δηλώσεις του αν. καθ. του Πανεπιστημίου «Μακεδονία» κ. Δημήτρη Καιρίδη, σε σκοπιανή εφημερίδα, ότι «Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών, δεν είναι σημαντικότερος από ένα σωρό σκουπιδιών μπροστά στην πολυκατοικία μας».Υποστήριξε ο ίδιος ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του και ότι στην πραγματικότητα είπε ότι «οι δημοτικοί άρχοντες της Θεσσαλονίκης καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τις πραγματικές αρμοδιότητές τους, όπως είναι το μείζον ζήτημα της συλλογής και διαχείρισης των σκουπιδιών, και, ίσως, λιγότερο με τον Μέγα Αλέξανδρο που δεν έχει τόσο ανάγκη από αυτόκλητους υπερασπιστές (ιδίως κείθεν των συνόρων)».Το τι ακριβώς είπε, το γνωρίζει ο ίδιος και ο Σκοπιανός δημοσιογράφος. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τη διόρθωση, αντιλαμβανόμαστε ότι ένα θέμα (των σκουπιδιών) που αύριο θα το ξεχάσουμε, ο κ. Καιρίδης το θεωρεί τόσο σημαντικό, ώστε τα τεκταινόμενα στην περιοχή, οι ανακατατάξεις και αλλαγές συνόρων, η αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων και τόσα άλλα, είναι δευτερεύουσας σημασίας. Διότι περί αυτού πρόκειται, και όχι για τον Μ. Αλέξανδρο. Και μου είναι αδύνατο να διανοηθώ, ότι ευφυείς άνθρωποι δεν το αντιλαμβάνονται.Αν επρόκειτο περί μιας απλής ονομασίας, ο κ. Φρηντ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που χειριζόταν το θέμα επί πολλά χρόνια -και που δικής του έμπνευσης ήσαν οι χάρτες της «Αιγαιακής Μακεδονίας» που έφεραν οι Αμερικανοί στρατιώτες στο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας- θα είχε λύσει το θέμα. Του ήταν δύσκολο να τραβήξει το αυτί του κ. Γκρούεφσκι;Συγκίνηση για τον θάνατο του Μιλτιάδη Εβερτ

Oπρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Μιλτιάδης Εβερτ έφυγε χθες το βράδυ, στα 72 χρόνια του, στην εντατικήτου Ιπποκρατείου, όπου νοσηλευόταν σε κρίσιµη κατάσταση απότις αρχές Ιανουαρίου. Ηταν ο τελευταίοςκύκλος των περιπετειών που περνούσε µε την υγεία του από τα τέλητης δεκαετίας του ’90,όταν υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Με αδιάλειπτη παρουσία στα κοινοβουλευτικά έδρανα από το 1974 έως τον Σεπτέµβριοτου 2009, οΜιλτ. Εβερτ αναδείχθηκεκεντρικό πρόσωπο της εγχώριας πολιτικής σκηνής στα µεταπολιτευτικάχρόνια, ενώ άφησεανεξίτηλο στίγµα και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ωςδήµαρχος Αθηναίων κατά την περίοδο 1986-1989. Ηδική του επικράτηση και θητεία – που συνδέθηκε και µε την ίδρυση του Αθήνα 9,84, του πρώτου δηµοτικούραδιοφωνικού σταθµού στην Ελλάδα – είχε ανοίξει τον δρόµο για την πολιτική κυριαρχία τηςΝ.Δ. στην πρωτεύουσα, η οποία διήρκεσεεπί ένα τέταρτο του αιώνα και τερµατίστηκε στις πρόσφατες δηµοτικές εκλογές. Από την προεκλογική περίοδο του 1986 για τη δηµαρχία, τον συνόδευε το παρωνύµιο «Μπουλντόζας» που ο ίδιος είχε φροντίσει να ενισχύσει (ποζάρονταςγια το προεκλογικό υλικό του δίπλασε µια µπουλντόζα), για ναπεράσει το µήνυµα ότι ήταν «πολιτικός των έργων και όχι των λόγων».Κατα την ΠΟΛΙΤΙΚΗ διαδροµή του υπήρξε πρωταγωνιστής έντονων συγκρούσεων, τόσο στο πολιτικό όσο και στο εσωκοµµατικό πεδίο, που ενίσχυσαν ακόµη περισσότερο το πολιτικό του κεφάλαιο και τον έφεραν τον Νοέµβριο του 1993 στο τιµόνι της Ν.Δ., όπου παρέµεινε έως τον Μάρτιο του 1997, παραδίδοντας στον ΚώσταΚαραµανλή. O ίδιος δεν έκρυβε σε συνοµιλητές του ότι η πολιτική τού άφησε πικρή γεύση, αλλά προτιµούσε να στέκεται στις καλές στιγµές.Το 1974 υπήρξε ένα από τα νέα στελέχη που παρακίνησε ο ιδρυτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Καραµανλής να δοκιµαστούν στην ενεργό πολιτική – και τον συµπεριέλαβε στον συνδυασµό της Α’ Αθήνας, όπου εξελέγη, ενώ από το 1977 εκλεγόταν πάντα πρώτος σε σταυρούς. Στην πολιτική, ωστόσο, είχε περάσει απότα προδικτατορικά χρόνια και παλαιοί φίλοι του είναι πεπεισµένοι ότι θα είχε θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής νωρίτερα εάν δεν µεσολαβούσε το πραξικόπηµα των Απριλιανών.Απόφοιτος τηςΑΣOΕΕ, είχε εργαστεί ως οικονοµικός σύµβουλος στην Εµπορική Τράπεζα και οικονοµικός διευθυντήςστα Ναυπηγεία Ελευσίνας (1966-1974), ενώ το 1976 ξεκίνησε και η θητεία του σε κυβερνητικά αξιώµατα.Μέχρι την ήττα της Ν.Δ., το 1981, είχε διατελέσει διαδοχικά υφυπουργός Oικονοµικών, υπουργός Βιοµηχανίας και Ενέργειας και υπουργός Oικονοµικών, ενώ σε υπουργική θέση επανήλθε το 1989 – επί κυβέρνησης Τζαννετάκη ως υπουργός Υγείας και επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ως υπουργός Προεδρίας.Με τον Κωνσταντινο Μητσοτάκη συγκρούστηκε τον Oκτώβριο του 1991 και υπέβαλετην παραίτησή του, γιανα εξελιχθεί έωςτις εκλογές τουOκτωβρίου του1993 στον βασικότερο πόλοεσωκοµµατικής αντιπολίτευσης στην τότε κυβέρνηση. Παράταύτα, ένανµήνα αργότερα διαδέχθηκε τον Κωνστ. Μητσοτάκη µε τη στήριξή του, επικρατώντας του ΓιάννηΒαρβιτσιώτη στη µάχη που δόθηκε για τη γαλάζια διαδοχή στην Κοινοβουλευτική Oµάδα της Ν.Δ. Πολλοί θεωρούν ότι η µεγαλύτερη πολιτική ευκαιρία για τον Μιλτ. Εβερτ χάθηκε τον Σεπτέµβριο του 1996, όταν ηττήθηκε στις εθνικές εκλογές από τονΚώστα Σηµίτη.Στα πρώταχρόνια της πολιτικής διαδροµής του είχε αναλώσει µεγάλο µέρος των προσπαθειών του στην υπεράσπιση του ρόλου που διαδραµάτισεο πατέραςτου Αγγελος Εβερτ κατά τη διάρκεια της γερµανικής Κατοχής (ως διοικητής της Αστυνοµίας Πόλεων στην Αθήνα). Κατείχε τη θέση µε την έγκριση της γερµανικής διοίκησης,αλλά κατά τηδιάρκεια τηςΚατοχής βοήθησε αρκετούς Εβραίους, εκδίδοντάς τους πλαστά πιστοποιητικά βάφτισης – και για αυτή τη συµβολή του είχε βραβευθεί από την εβραϊκή κοινότητα.Από το 1997, όταν παρέδωσε τα ηνία της Ν.Δ. στον Κώστα Καραµανλή, είχε αρχίσει σταδιακά να περιορίζει τις πολιτικές παρεµβάσεις του, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αποτραβηχτεί στο εξοχικό τουστο Πικέρµι, έχοντας ως συνοµιλητές του στελέχη από όλο το πολιτικό φάσµα.

Στην πρωτη γραµµή της πολιτικής ζωής από την ΕΡΕΝ του 1957 µέχρι τον Σεπτέµβριο του 2009Μαχητικός και με σθενός«ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ που αγωνιζόταν µε σθένος για τις ιδέεςκαι τις αρχές του»χαρακτήρισε τον Μιλτιάδη Εβερτ ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Η παρουσία τουστον δηµόσιο βίο της χώρας υπήρξε έντονη και καθοριστική. Αποτέλεσε µία από τις βασικές και σταθερές συνιστώσες της συντηρητικής παράταξης», πρόσθεσε.«Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη», δήλωσε ο Αντώνης Σαµαράς όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του Μιλτιάδη Εβερτ, τον οποίο χαρακτήρισε «αγωνιστή της παράταξης, του τόπουκαι της δηµοκρατίας». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες το βράδυ από τη Φρανκφούρτη µε τη χήρα τουΕβερτ, εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη του.«Με οδύνη αποχαιρετώτον σηµαντικό πολιτικό, τον ξεχωριστό άνθρωπο, τον µεγάλοφίλο», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραµανλής.

Το όραµα της ελεύθερης ραδιοφωνίαςO Μιλτιάδης Εβερτ ανταποκρίθηκε αµέσως. Χωρίς να διστάσει ούτε µία στιγµή. Τότε που εµείς ως Κίνηση Πολιτών για την Απελευθέρωση της Ραδιοφωνίας, «Κανάλι 15», προτείναµε στους υποψήφιους δηµάρχους στις εκλογές του 1986 να εντάξουν στις προγραµµατικές δεσµεύσεις τους την ίδρυση και λειτουργία δηµοτικών ραδιοσταθµών. Η αλήθεια είναι ότι ως αντίπαλοι της περιόδου 1960-67 και µετέπειτα αντιχουντικοί συνοδοιπόροι ώς το ’74 είχαµε βρει κώδικες επικοινωνίας. Ετσι, ευκολότερα, πρόσωπο µε πρόσωπο και ατύπως τον ενηµέρωσα ως προς τους στόχους της «παρέας του Ρούσσου Κούνδουρου».Η ιδέα εντασσόταν προφανώς στους προοδευτικούς στόχους του. Σχεδόν ταυτόχρονα δέχτηκε ασµένως να συµπράξει και σε «παράνοµη» πρωτοβουλία του Καναλιού 15: να µετάσχει, δηλαδή, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης µε ανθυποψηφίουςτου, η οποία θα µεταδιδόταν ραδιοφωνικώς από µη αδειούχο ποµπό εγκατεστηµένο σε εν εσοχή διαµέρισµα στην περιοχή Λυκαβηττού σε ανακοινωθείσα διεύθυνση και σε προκαθορισµένη ώρα, έτσι ώστε να επέµβουν οι Αρχές «διά τα περαιτέρω».Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΝΌΤΑΝ. Μεταδιδόταν ραδιοφωνικώς. Oι Αρχές (Εισαγγελείς, Αστυνοµία, Ραδιογωνιόµετρα...) παρίσταντο ζώνοντας το τετράγωνο. ∆εν παρενέβησαν.Θα συνελάµβαναν τον Εβερτ, τον Φιλίνη, τον Γιάν. Αβέρωφ; Μία πρώτη νίκη σηµειώθηκε. Νοµίζω ότι τότε ο Μιλτιάδης αποφάσισε όντως να τηρήσει την προγραµµατική δέσµευσή του, να την προτάξει στις επιλογές του και να ιδρύσει σταθµό. Μετά τις εκλογές ανταλλάξαµε σκέψεις και ιδέες. Συγκρότησε µια ανεπίσηµη επιτροπή µε αισθητή συµµετοχή δηµοσιογράφων µε τους οποίους συνοµιλούσε από το παρελθόν. Συζητούσαµε περί ανέµων και υδάτων. Τον Γενάρη του ’87 συγκροτεί από το ∆ηµοτικό Συµβούλιο µια διαπαραταξιακή επιτροπή προς επεξεργασία των κατευθύνσεων ενός δηµοτικού ραδιοσταθµού.O ιδιόσ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι ο σταθµός θα είναι πολυφωνικός στην υπηρεσία του πολίτη, χωρίς δεσµεύσεις, προκαταλήψεις, στρατεύσεις. ∆εν θα είναι αντι-ΕΡΤ. ∆εν θα είναι νεοδηµοκρατικός. Θα στελεχώνεται µε δηµοσιογράφους που θα προέρχονται από σχεδόν όλες τις εφηµερίδες. ∆εν θα αποκρύπτει ούτε θα διαστρεβλώνει ειδήσεις. Θ’ ακούγονται όλες οι απόψεις. Oι «ενυπόγραφες» εκποµπές και τα σχετικά σχόλια θ’ απηχούν και θα δεσµεύουν τους συντάκτες.ΑΓΑΠΗΣΕ αµέσως τον 9,84! ∆ιαπίστωσε ότι έγινε ασµένως αποδεκτός από τους Αθηναίους. Κατέστη κοινωνός «παραπόνων» ότι ο 9,84 «δεν ήταν δικός µας σταθµός». Αδιαφόρησε, αφού ο ίδιος δεν είχε επιδιώξει να ιδρύσει ένα ηλεκτρονικόόργανο προς όφελός του. Είχε συνείδηση ότι δοκιµαζόταν η πολιτική ειλικρίνειά του σ’ ένα ευαίσθητο πεδίο. Πως ήταν ο γεννήτορας του πρώτου µη κρατικού ραδιοσταθµού, ο οποίος θα προσδιόριζε καθοριστικά την πορεία της συνολικής ραδιοφωνίας στη χώρα µας ως πρότυπο,ως µοντέλο. Σεβάστηκε την αποστολή την οποία ανέλαβε, όπως καιτους ανθρώπους που διακινδύνευσαν το όποιο κύρος διέθεταν στην απόπειρα να υπάρξει ένα αδέσµευτο κι ανεξάρτητο µέσο ενηµέρωσης στην Ελλάδα. Oυδέποτε ζήτησε, τουλάχιστον από µένα που είχα την ευθύνη της καθηµερινής ροής στο πρόγραµµα, να εξυπηρετήσω τη µία ή την άλλη σκοπιµότητα, να ευνοήσω ή να βλάψω τον έναν ή τον άλλο συνάδελφό του στην πολιτική σκηνή.ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ορισµένα πρόσωπα που δεν ήταν ιδεολογικώς συγγενή του να διαχειριστούν το τολµηρότερο βήµα στη δηµαρχιακή θητεία του. Ευτυχώς δεν τονδιαψεύσαµε και δεν τον εκθέσαµε. Καθόσον µε αφορά, τον ευγνωµονώ διότι παρέσχε σε µένα και στιςεπιλογές µου στο πρόγραµµα και τους συνεργάτες την ευκαιρία να λειτουργήσουµε τον συγκεκριµένο σταθµό που κατέλυσε το αναχρονιστικό κρατικό µονοπώλιο σχεδόν 24 χρόνια πριν...Χωρίς το Κανάλι 15, χωρίς την ενθάρρυνση του τότε υφυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς τον Εβερτ, δεν γνωρίζω πότε θα µιλούσαµε για ελεύθερη ραδιοφωνία και τα συναφή.

«Αφησε τα πολιτικά, τώρα πες για την οικογένειά σου»

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Λ. ΠΟΛΙΤΗλιγόυσ ΜΗΝΕΣ µετά την εκλογή του, ο Μιλτιάδης Εβερτ επισκέφθηκε την πατρίδα µου τη Λευκάδα. Κάλυπτα τότε το ρεπορτάζ της Ν.∆. ∆εν δήλωσα όµως _ όπως συνήθως στο γραφείο Τύπου του κόµµατος συµµετοχή στην περιοδεία και όταν είδε τη λίστα, µου τηλεφώνησε.- Τι έπαθες, δεν θα µε συνοδεύσεις στην πατρίδα σου; ∆εν θέλω να γράψεις για µένα, έλα να δεις τη µητέρα σου που είναι µόνη της στο χωριό.- Πρόεδρε βρήκατε την ευαίσθητη χορδή. Θα έρθω, αλλά ξέρετε ότι θα έχω δυσκολία. Οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν ότι έρχοµαι για τη δουλειά, θα νοµίσουν ότι σας συνοδεύω γιατί είµαστε πολιτικοί φίλοι.- ΑΣ’ το σε µένα αυτό. Ξέρω τι θα κάνω. Αρχισε η εκδήλωση κι εγώ αντί να κάνω τη δουλειά, πήγα στην πλατεία για να βρω παιδικούς µου φίλους, να εξηγήσω γιατί είµαι εκεί.Σε 15 λεπτά µού ήρθαν τα νέα. Είχε τηρήσει την υπόσχεσή του. Μιλώντας στους ντόπιους, είπε σε µια αποστροφή: «Θα ασχοληθώ µε τα προβλήµατα του νησιού, γιατί ο συµπατριώτης σας δηµοσιογράφος, ο Γιάννης Πολίτης, που είναι αντίθετος ιδεολογικά µαζί µου, δεν µου χαρίζεται».Χαµογέλασαν µε ανακούφιση οι καχύποπτοι φίλοι µου, εγώ ανάσανα και σκέφτηκα δυνατά: «Ο Εβερτ είναι καλός άνθρωπος». Αυτή την άποψη δεν την άλλαξα ποτέ, ακόµη και όταν θύµωνε µε αυτά που έγραφα. Στις συναντήσεις µας ποτέ δεν µε παραπληροφόρησε και όταν δεν ήθελε να µου αποκαλύψει τι σκέφτεται, άλλαζε τη συζήτηση πάντα µε την ίδια φράση:«Αφησε τα πολιτικά, τώρα πες για την οικογένειά σου».Κάθε φορά που ρωτούν στις παρέες µου εάν υπάρχουν καλοί άνθρωποι στην πολιτική, εγώ απαντώ µε την ίδια φράση: «Ξέρω αρκετούς, αλλά λίγοι είναι καλόκαρδοι... σαν τον Εβερτ».ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ

Τροπολογία με την οποία η μη πληρωμή διοδίων θα αποτελεί παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, προανήγγειλε χθες, Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας. Ο υπουργός ανέφερε ότι στόχος του υπουργείου είναι η...


εκλογίκευση στην κλιμάκωση του ύψους των διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα, ή έκπτωση για συχνούς χρηστές, αλλά και η δημιουργία αναλογικών διοδίων προκειμένου να επιβαρύνεται ο πολίτης για το τμήμα που διανύει η δημιουργία αναλογικών διοδίων.Πρόσθεσε ότι το ζητούμενο είναι να στηριχθούν τα έργα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον χωρίς να αλλάξει η ουσία των συμβάσεων.Αλλαγές στη νομοθεσία για τα δημόσια έργα

Στο μεταξύ, 41 κατηγορίες μελετών για δημόσια έργα θεσπίζονται με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, από 28 που ισχύουν τώραΣτο νομοσχέδιο διαχωρίζεται το στάδιο της μελέτης από τα υπόλοιπα στάδια του έργου ενώ καταργείται και το ανώτατο πλαφόν του 20% που αφορά στις εκπτώσεις στις μελέτες.Σε ό,τι αφορά μελέτες άνω των 300 χιλιάδες ευρώ ο ανάδοχος θα προκύπτει σε ποσοστό 70% από την τεχνική αξιολόγηση και σε ποσοστό 30% από την οικονομική προσφορά.Διατηρούνται οι απευθείας αναθέσεις για συμβάσεις μελετών έως 30 χιλιάδες ευρώ και συμβάσεις υπηρεσιών έως 15 χιλιάδες ευρώ με τη διαφορά ότι ο ανάδοχος θα προκύπτει από δημόσια κλήρωση .Για έργα προϋπολογισμού άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ τα κριτήρια επιλογής αναδόχου θα είναι η χαμηλότερη τιμή η έκπτωση χρόνου κατασκευή του έργου και η εγγύηση ποιότητας για μεγαλύτερη χρονική περίοδο.Το σχέδιο προβλέπει επίσης σύσταση Αρχής Ελέγχου Μελετών και Έργων που θα εποπτεύει την εκπόνηση τους από την αρχή έως το τέλος.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΤΡΙΣΕ

Το ζήτημα της επιμήκυνσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ και της μείωσης του επιτοκίου δανεισμού της Ελλάδας έθεσε χθες, Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνάντηση που είχε στη Φρανκφούρτη με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας...


Ζαν Κλοντ Τρισέ.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε στον κ. Τρισέ πως όλα αυτά θα αποτελούσαν μία ανακούφιση, αλλά η μόνιμη λύση θα προέλθει από την έκδοση ευρωομολόγου και, κυρίως, από μέτρα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.Παράλληλα, εξήγησε στον πρόεδρο της ΕΚΤ πως στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος ύφεσης, ο οποίος περιορίζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων προσαρμογής, όπως και ο φαύλος κύκλος υπερχρέωσης που δημιουργεί επίμονα ελλείμματα, όσο αυξάνεται το χρέος.«Αυτά είναι τα αδιέξοδα του Μνημονίου, που πρέπει να "σπάσουν" με ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε την πρότασή του για ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής η οποία προβλέπει άμεσα μέτρα ανάκαμψης, έτσι ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, αλλά και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, καθώς και ιδιωτικοποιήσεων, που θα οδηγήσει στον τερματισμό του φαύλου κύκλου της υπερχρέωσης.Κατά στη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα της ρευστότητας που αφορά ιδιαίτερα την ΕΚΤ, με τον Αντώνη Σαμαρά να επισημαίνει ότι η Ελληνική οικονομία περνά μια ιδιαίτερη περίοδο ασφυξίας, λόγω της περιορισμένης ρευστότητας.Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ συζήτησε με τον κ. Τρισέ τρόπους και ιδέες για να θωρακιστεί η σταθερότητα του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος και να αυξηθεί η ρευστότητα που φτάνει στην πραγματική οικονομία.Στην αποστολή της Νέας Δημοκρατίας συμμετέσχαν ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Μιχελάκης, οι αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης, και οι σύμβουλοι του προέδρου, καθηγητής Ι. Μουρμούρας και Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Ο «εγκέφαλος» των παρασκηνίων του Μητσοτάκη οργανωτής της «Κίνησης Μίκη»

Είχαμε σκοπό να μη μιλήσουμε ακόμα για όλο αυτό το συνονθύλευμα της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» της «Κίνησης Μίκη»: Κασιμάτηδες, Κούνδουροι και δε συμμαζεύεται…


Περιμέναμε ακόμα και τα άλλα πρόσωπα που βρίσκονται στο παρασκήνιο…

Μας κτύπησε όμως κεραυνός όταν διαβάσαμε από την ίδια την ιστοσελίδα του Μίκη ότι στα......

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ είναι ο «εγκέφαλος» της παρασκηνιακής δράσης του Μητσοτάκη: ...

Ο Γιάννης Δημητροκάλλης!!!!!«Επίσης τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής: Γιάννης Δημητροκάλλης, πρώην Γραμματέας Επικοινωνιών και Βαγγέλης Μπόντας, εκδότης»

http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/news/?nid=437Και μόνο αυτό το γεγονός φωτίζει τα ΠΑΝΤΑ και μας δικαιώνει ΑΠΟΛΥΤΑ. Δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις πλέον.Θα καταλάβετε οι πάντες τι εννοούμε αν ερευνήσετε την ιστορία του ανδρός.ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:Ο Γιάννης Δημητροκάλλης διακρίθηκε στον τομέα της κομματικής οργάνωσης της μητσοτακικής Ν.Δ. και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκλέχτηκε μέλος της Κ.Ε. και στη συνέχεια της 11μελούς εκτελεστικής επιτροπής της Ν.Δ. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης.

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δραστηριοποιήθηκε και στο χώρο των Μ.Μ.Ε. και της πολιτικής Επικοινωνίας.Ο πανίσχυρος ελέω Μητσοτάκη κ. Γιάννης Δημητροκάλλης, γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνος για όλες τις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ, αλλά και για άλλα “λεπτά” οργανωτικά θέματα και τα ΜΜΕ, ο Δημητροκάλλης ποτέ δεν πέρασε από το πολιτικό παρασκήνιο στην μάχιμη πολιτική αρένα.Αυτός, λοιπόν, ο πανίσχυρος άνδρας των κομματικών μητσοτακικών παρασκηνίων είναι «οργανωτής» της « Κίνησης των Ανεξάρτητων Πολιτών»!!!Οι αναλύσεις πλέον περιττεύουν….http://peripatris.blogspot.com/