ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Nτουέτο Νίκου Βέρτη με την Sarit Hadad...


Ο Νίκος Βέρτης ετοιμάζει το καινούριο του cd στο οποίο θα έχει ένα ντουέτο έκπληξη με την τραγουδίστρια του Ισραήλ Sarit Hadad , που είναι η ..."Μαντόνα" της χώρας της.
Αφορμή στάθηκε η επιτυχία των τραγουδιών του Κυριάκου Παπαδόπουλου που μεταφράζονται σε ανατολικές χώρες. Έτσι όταν ο Νίκος Βέρτης άκουσε της Sarit σε ένα άλλο τραγούδι εντυπωσιάστηκε από τη φωνή της και κάπως έτσι προέκυψε η συνεργασία.

"Εμείς οι δυο ταιριάζουμε σαν δυο σταγόνες μοιάζουμε" τραγουδούν στο ντουέτο τους, που είναι μισό στην γλώσσα της Sarit και μισό στα ελληνικά.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

Ανταλλαγή του χρέους της χώρας μας με κρατικούς πόρους και ακίνητα, πρότεινε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τραα μιλώντας στο συνέδριο της Τράπεζας της Ελλάδας.


Παράλληλα, ζήτησε επανεξέταση της αναλογίας πέντε αποχωρήσεις προς μία πρόσληψη στο δημόσιο, έκανε λόγο για πελατειακή σχέση του κράτους, παραλληλίζοντας τον κρατικό μηχανισμό με μια Mercedes που κινείται με 20 χιλιόμετρα...Πρότεινε ακόμα, περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, σαρωτική ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αποτελεσματικότερο φορολογικό μηχανισμό καθώς και καλύτερο έλεγχο στις δαπάνες του δημόσιου.Απίστευτο τραγούδι!!!Μπράβο στα παιδιά!!!

Ορίστηκαν οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. στο ΕΛΚ

Τους εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στην Πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όρισε ο Αντώνης Σαμαράς.
Η Πολιτική Συνέλευση είναι το όργανο που καθορίζει και διαμορφώνει την πολιτική του ΕΛΚ και προετοιμάζει τις Συνόδους Κορυφής των κομμάτων που μετέχουν σε αυτό.Τακτικά μέλη θα είναι οι:• Ανδρέας Λυκουρέντζος, Βουλευτής και γραμματέας του κόμματος• Πάνος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής• Κώνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ.• Σταύρος Παπασταύρου, γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ν.Δ.• Νότης Μηταράκης, αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας• Μανώλης Μαυρομάτης, τέως ευρωβουλευτής και ειδικός σύμβουλος στην Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, Ανθρωπιστική Βοήθεια και Αντιμετώπιση ΚρίσεωνΑναπληρωματικά μέλη ορίζονται οι:• Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής• Σπύρος Ευσταθόπουλος, αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής• Μιχάλης Πεγκλής, αναπληρωτής γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης• Μαριάννα Πυργιώτη, αναπληρώτρια γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης• Νίκος Κορογιαννάκης, πρόεδρος ΝΟΔΕ Βελγίου• Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά

ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ AEGEAN TO 2010

Το 2010 ήταν μία αρκετά δύσκολη χρονιά για το χώρο των αερομεταφορών, γεγονός το οποίο αποτυπώθηκε και στα οικονομικά αποτελέσματα του 2010 που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Aegean Airlines...Το 2010 διακινήθηκαν με την Aegean 6,23 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός μειωμένος κατά 5% σε σχέση με το 2009. Στο δίκτυο εξωτερικού, με την προσθήκη νέων προορισμών, μεταφέρθηκαν 3,06 εκ. επιβάτες, πετυχαίνοντας αύξηση 9%, ενώ αντίθετα, στο εσωτερικό, λόγω της κάμψης της ζήτησης η κίνηση μειώθηκε κατά 16% σε 3,17 εκ. επιβάτες, με παράλληλη σημαντική μείωση του μέσου ναύλου.

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 590 εκ. ευρώ περίπου και το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους εκτιμάται σε ζημιές 22-24 εκ. ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένης και της έκτακτης εισφοράς ύψους 8 εκ. ευρώ.

Η κάμψη της ζήτησης εσωτερικού και η άνοδος της τιμής του πετρελαίου συνέβαλαν κυρίως στη

διαμόρφωση του ζημιογόνου αποτελέσματος.

Η εταιρεία προχώρησε το 2010 σε μείωση του στόλου και της χωρητικότητας, κυρίως στο δίκτυο εσωτερικού, που σε συνδυασμό με νέα συστήματα που εφαρμόστηκαν και λόγω της εισόδου στην Star Alliance απέδωσαν καρπούς στη μείωση του κόστους.

Μέχρι το τέλος του 2011 η λειτουργία με στόλο αποτελούμενο αποκλειστικά από νέα αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320 εκτιμάται θα αποφέρει επιπλέον ωφέλειες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των υπευθύνων της εταιρείας, το 2011 η κάμψη της εγχώριας ζήτησης θα συνεχίσει να επηρεάζει έντονα το δίκτυο εσωτερικού και επιπλέον κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στη χώρα μας είναι περιορισμένες, και το δίκτυο εξωτερικού.

Οι ενδείξεις για την τουριστική περίοδο είναι θετικές, αλλά είναι νωρίς για τελικές εκτιμήσεις, συνεπώς με την περαιτέρω αύξηση του κόστους καυσίμων είναι πιθανόν και η φετινή χρήση να είναι ζημιογόνα.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Εννέα ισλαμιστές ακτιβιστές ανακοίνωσαν σήμερα στην ιστοσελίδα τους ότι πρόκειται να δημιουργήσουν το πρώτο πολιτικό κόμμα στη Σαουδική Αραβία αψηφώντας τις ισχύουσες απαγορεύσεις στο υπερσυνητηριτικό πλούσιο αυτό κράτος.


Οι εννέα ονόμασαν το κίνημά τους «Κόμμα του Ισλαμικού Εθνους»...

και απέστειλαν επιστολή στον βασιλιά Αμπντάλα ζητώντας του να το αναγνωρίσει, προσθέτουν στην ιστοσελίδα τους (www.islamicommaparty.com).

«Δεν μπορείτε να αγνοήσετε ότι ο ισλαμικός κόσμος βιώνει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις και ζητά ενίσχυση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, που το Ισλάμ εγκρίνει (...). Ήρθε λοιπόν τώρα η ώρα το βασίλειο να ακολουθήσει αυτό το κίνημα και να συμβάλει σ' αυτό» γράφουν στην επιστολή τους προς τον σαουδάραβα μονάρχη.

Οι εννέα - δικηγόροι, επιχειρηματίες, καθηγητές και πολιτικοί ακτιβιστές-, διευκρινίζουν ότι το κόμμα τους στοχεύει στο «να συνεισφέρει ώστε να συνεχιστεί το ειρηνικό κίνημα των μεταρρυθμίσεων, που όλος ο κόσμος αναμένει».

Η ομάδα των εννέα πιστεύει «στην ελευθερία», «στον πολιτικό πλουραλισμό σε μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας και στο δίκαιο του ισλαμικού έθνους να επιλέγει τις κυβερνήσεις του».

Πιστεύει «στην ενότητα του ισλαμικού έθνους και στην ανάγκη να ενωθεί και να ενισχυθεί η ενσωμάτωση μεταξύ λαών και κρατών και ειδικότερα στις χώρες του Κόλπου και της Αραβικής Χερσονήσου αλλά γενικότερα και σε όλο τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο».

Σε διάφορες ιστοσελίδες αναφέρεται ότι ένας από τους ιδρυτές της ομάδας των εννέα, ο σεΐχης Μοχάμαντ αλ-Καχτάνι αναφέρει πως η επιστολή προς τον βασιλιά επιδόθηκε χθές Τετάρτη.

Σε όλη την ιστορία της η Σαουδική Αραβία έχει κάνει εκλογές μόνο μία φορά, το 2005, για να αλλάξει τα μισά από τα συνολικά 178 μέλη των δημοτικών συμβουλίων, ενώ οι άλλοι μισοί διορίστηκαν από την εξουσία.

Το βασίλειο δεν έχει κοινοβούλιο αλλά συμβουλευτικό συμβούλιο τα μέλη του οποίου διορίζονται και ασχολούνται με τη χάραξη πολιτικής, με τους νόμους κ.λπ.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα βρίσκεται το διάστημα αυτό στο Μαρόκο μετά απο επέμβαση κήλης που έκανε στις ΗΠΑ.

«Λιμάνι»… που βράζει!

«Λιμάνι»… που βράζει!
Και ξαφνικά ο Κέβιν Μιραλάς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Πειθαρχική Επιτροπή Κυπέλλου ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα της χθεσινής της συνεδρίασης, σύμφωνα με την οποία, στον Βέλγο επιθετικό έχει επιβληθεί τιμωρία δύο αγωνιστικών και πρόστιμο 120 ευρώ για την κόκκινη κάρτα που είχε δεχθεί στον προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Στον Ολυμπιακό "βράζουν" με την εξέλιξη αυτή. Μέχρι και σήμερα είχαν διαβεβαιώσεις πως η τιμωρία του παίκτη είναι για μία αγωνιστική, την οποία έχει εκτίσει ο Βέλγος στο παιχνίδι με την SKODA Ξάνθη. Οι "ερυθρόλευκοι" υποστηρίζουν ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις η τιμωρία που είχε επιβληθεί σε παίκτες ήταν μιας αγωνιστικής και όχι δύο, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Μιραλάς.

Βέβαια, αυτό που ενοχλεί περισσότερο τον Ολυμπιακό είναι η χρονική στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση. Χθες ήταν η συνεδρίαση της επιτροπής και σήμερα έγινε γνωστή η απόφασή της. Η εξέλιξη αυτή και η χρονική στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση δεν αφήνει περιθώρια στην νομική υπηρεσία της ομάδας να κινηθεί κατά της απόφασης.

Εάν η απόφαση αυτή είχε γίνει γνωστή νωρίτερα, τότε, είναι ξεκάθαρο, πως οι "ερυθρόλευκοι" θα είχαν κινηθεί νομικά και θα είχαν καταθέσει έφεση κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Έπιτροπής. Όμως, στη χρονική στιγμή που έγινε γνωστή η τιμωρία των δύο αγωνιστικών δεν δίνει το χρονικό περιθώριο στους "ερυθρόλευκους" να εφεσιβάλουν.

Ήδη, άνθρωποι της ομάδας επικοινωνούν με τους υπεύθυνους της ΕΠΟ και προσπαθούν να βρουν μια εξήγηση για το ζήτημα που προέκυψε και τον λόγο της καθυστερημένης ανακοίνωσης της ομοσπονδίας.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

Με μια απόφαση που εξόργισε ακόμη περισσότερο τους διαδηλωτές ο στρατός της Αιγύπτου στήριξε σήμερα τον Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος δεν παραιτήθηκε, αλλά μεταβίβασε το μεγαλύτερο μέρος των εξουσιών του στον αντιπρόεδρο που όρισε...


Η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο στρατός - η δεύτερη σε 48 ώρες - εγκρίνει το σχέδιο του Μουμπάρακ για ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας και ελεύθερες και δίκαιες προεδρικές εκλογές τον Σεπτέμβριο.

«Οχι στον Μουμπάρακ. Οχι στον Σουλεϊμάν. Ο ένας είναι πράκτορας και ο άλλος δειλός» φωνάζουν οι διαδηλωτές που πέρασαν άλλο ένα βράδυ στην πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο του Καϊρου.

Κάποιοι επιχείρησαν πορεία προς την προεδρική κατοικία του Μουμπάρακ στο Κάιρο, αλλά ο στρατός τους σταμάτησε με οδοφράγματα.

Αλλοι πρότειναν γενική απεργία και ζήτησαν από τον στρατό, που είχε αναπτυχθεί στην περίμετρο της διαδήλωσης, να λάβει θέση. «Στρατέ της Αιγύπτου, πρέπει να κάνεις μία επιλογή, το καθεστώς ή ο λαός», φώναζαν.

Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, προσωπικότητα της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, προειδοποίησε με μήνυμα στο Twitter ότι η Αίγυπτος «θα εκραγεί» και πρόσθεσε ότι ο στρατός οφείλει να επέμβει «για να σώσει τη χώρα».

Ο Χόσνι Μουμπάρακ ανακοίνωσε την τροποποίηση πέντε άρθρων του συντάγματος και την κατάργηση ενός έκτου.

Τα άρθρα αυτά επιβάλλουν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις στην υποβολή υποψηφιότητας για τις προεδρικές εκλογές ή δεν προβλέπουν χρονικό όριο για την προεδρική θητεία.

Αλλά άρθρα περιορίζουν τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών ή επιτρέπουν στον πρόεδρο να αποφασίζει την προσαγωγή ενώπιον στρατοδικείου κατηγορουμένων για τρομοκρατική δράση.

Το άρθρο 189 προβλέπει ότι μόνο ο πρόεδρος της χώρας και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου έχουν το δικαίωμα να προτείνουν συνταγματικές τροπολογίες.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ απάντησε επίσης στις επανειλημμένες εκκλήσεις πολλών χωρών και ειδικότερα των ΗΠΑ για ειρηνική πολιτική μετάβαση στην Αίγυπτο.

«Δεν υπέκυψα ποτέ σε ξένες διαταγές, διαφύλαξα πάντα την ειρήνη και αγωνίσθηκα για την Αίγυπτο και τη σταθερότητά της. Δεν επιζήτησα ποτέ την εξουσία», είπε επαναλαμβάνοντας ότι θέλει «να ταφεί στην Αίγυπτο».

Οι διεθνείς αντιδράσεις στο διάγγελμα του Χόσνι Μουμπάρακ εξέφραζαν απογοήτευση

ή ανησυχίες για ενδεχόμενη επικράτηση των εξτρεμιστών, πραξικόπημα του στρατού, ακόμη και εμφύλιο πόλεμο.

Η επικείμενη αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ ήταν επί πολλές ώρες χθες αντικείμενο έντονης φημολογίας, η οποία προκλήθηκε από την ανακοίνωση του στρατού ότι υποστηρίζει «τα νόμιμα αιτήματα του λαού» και από το γεγονός ότι το ανώτατο συμβούλιο των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων βρισκόταν χθες σε διαρκή συνεδρίαση, δημιουργώντας εικασίες ότι είναι πιθανόν ο στρατός να αναλάβει την εξουσία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι πέντε που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της περασμένης Τρίτης στην Κερατέα, μετά την απολογία τους ενώπιον του τέταρτου τακτικού ανακριτή. Έχουν την υποχρέωση να παρουσιάζονται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ τους απαγορεύθηκε και η έξοδος από τη χώρα...


Τρις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για κακουργήματα, μεταξύ των οποίων και παράβαση του «κουκουλονόμου». Οι υπόλοιποι για πλημμελήματα. Και οι πέντε αρνούνται τις κατηγορίες.

Κατηγορίες για κακουργήματα, για έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών απαγγέλθηκαν και εις βάρος του πρώην δημάρχου Κερατέας, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Κατά την απολογία είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο περίπου 100 άτομα για συμπαράσταση, συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής.

Ο νυν δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κ. Λεβαντής, πρέτρεψε τον πρωθυπουργό της χώρας να ενσκύψει στο πρόβλημα. "Έχει ξεκινήσει αντάρτικο στην πόλη μας. Ο πρωθυπουργός σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες", είπε.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΝΔ

Αποκλίσεις από τους στόχους του Μνημονίου στο σκέλος των εσόδων καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρ. Σταϊκούρας τονίζεται πως ήδη από τον Ιανουάριο τα καθαρά έσοδα του Προϋπολογισμού μειώθηκαν κατά 9,2%, έναντι ετήσιου στόχου...


για αύξηση κατά 8,6%, ήτοι παρατηρείται υστέρηση 994 εκατ. ευρώ έναντι του ετήσιου στόχου, 513 εκατ. ευρώ έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα ή 281 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού για τον πρώτο μήνα του 2011.Ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζει πως οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τον Ιανουάριο μειώθηκαν κατά 14,7%, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 0,6%, ενώ οι δαπάνες για την εξόφληση παλαιών οφειλών νοσοκομείων τον πρώτο μήνα του έτους, ανήλθαν στα 3,4 δισ. ευρώ, όταν για όλο το 2011, ο Προϋπολογισμός τις εκτιμούσε στα 420 εκατ. ευρώ. Την απόκλιση αυτή ο βουλευτής της ΝΔ την χαρακτηρίζει ως «δείγμα λογιστικών ακροβασιών».

Ο τομεάρχης της ΝΔ επισημαίνει πως εκτός από τα στοιχεία του Προϋπολογισμού το αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης αποτυπώνεται και στους δείκτες για βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τον ίδιο:

-Η ύφεση έχει, ήδη, διαμορφωθεί στο 3ο τρίμηνο του 2010, στο 4,6%, έναντι στόχου στον Προϋπολογισμό για 3% το 2011 (το ΚΕΠΕ εκτιμά ότι η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 3,5% το 2011).

-Ο πληθωρισμός διατηρεί τη δυναμική του, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου, και διαμορφώθηκε στο 5,2% τον προηγούμενο μήνα, έναντι στόχου στον Προϋπολογισμό για 2,2% το 2011.

-Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 13,9% τον τελευταίο Νοέμβριο, έναντι στόχου στον Προϋπολογισμό για 12,1% το 2010 (και 14,6% το 2011).

Όπως εκτιμά η Νέα Δημοκρατία, αυτή η εξέλιξη των βασικών μεγεθών του προϋπολογισμού και της οικονομίας έχει, ήδη, επιφέρει και θα επιβάλει νέα μέτρα που οδηγούν σε ένα μακροχρόνιο «παγετώνα» την ελληνική οικονομία.

«Σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική η Κυβέρνηση ας μην αναζητά συνενόχους», τονίζεται στην ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα.

ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2013 'ΔΕΙΧΝΕΙ' Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ

Δημοσιονομική εξυγίανση με οποιοδήποτε κόστος συστήνει για την Ελλάδα ο εκπρόσωπός της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκτιμώντας ότι η χώρα «εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κοντά στην πτώχευση» και πως «όσοι ισχυρίζονται ότι το 2013 με τη λήξη του μνημονίου λήγουν και τα προβλήματα, απατώνται»...


"Ο κίνδυνος είναι μπροστά μας. Χρειάζεται σκληρή και μακροχρόνια προσπάθεια", τόνισε ο Π. Ρουμελιώτης, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα "Προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας".Όσον αφορά στις διαδικασίες επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους από πλευράς ΔΝΤ, εξήγησε ότι το Ταμείο ακολουθεί τους ίδιους κανόνες για όλες τις χώρες και πως το επιτόκιο είναι δεδομένο, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης χρέους ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, διότι έτσι θα κλείσουν οι αγορές για πολλά χρόνια.

"Προϋπόθεση για να προκύψει ανάπτυξη είναι η δημοσιονομική εξυγίανση με κάθε κόστος. Όπως επίσης να σταθεροποιηθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Πρέπει να γίνει ένα ελληνικό μνημόνιο μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών, ώστε όλοι να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση που βρισκόμαστε και να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές", ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ δήλωσε υπέρμαχος του ευρωομολόγου, τονίζοντας ότι είναι η μόνη λύση για τη σωτηρία.

ΤΑΙΝΙΑ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ

Στη μεγάλη οθόνη μεταφέρθηκε η περιπέτεια των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων και μάλιστα θα παρουσιαστεί αύριο στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου.


Η προβολή της ταινίας "Atacama's 33", δηλαδή "Οι 33 της Ατακάμα", στην Μπερλινάλε ανακοινώθηκε σήμερα..."Η απίστευτη ιστορία των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων. 69 ημέρες. 2,300 πόδια. Ένα εκατομμύριο θεατές", αναγράφει η αφίσα της ταινίας.

Το "Atacama's 33" 87 λεπτά και σύμφωνα με τους παραγωγούς του ισπανικού τηλεοπτικού δικτύου Antena 3, χρειάστηκαν λιγότεροι από 4 μήνες για την ολοκλήρωσή του.

TO ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ...

Στις 3.00 μ.μ. θα δοθεί τελικά η συνέντευξη Τύπου της τρόικας, μετά από τις ολοήμερες χθεσινές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης θα ανακοινωθούν τα πρώτα συμπεράσματα από τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας για την έγκρισης της...


4ης δόσης του δανείου. Η τρόικα αναμένεται να θέσει στην κυβέρνηση προθεσµία ώς τον Ιούνιο προκειµένου να υπάρξει πρακτική εφαρµογή του νέου νόµου για τις επιχειρησιακές συµβάσεις, διαφορετικά θα ζητήσει αναθεώρηση της ρύθµισης.Η προθεσµία θα περιλαµβάνεται, σύµφωνα µε πληροφορίες, στο αναθεωρηµένο Μνηµόνιο που θα υπογράψουν οι δύο πλευρές, προκειµένου να εκταµιευθεί η τέταρτη δόση του δανείου, ύψους15 δισ. ευρώ. Το θέµα των εργασιακών συµβάσεων ήταν ένα από τα σηµεία τριβής στις διαπραγµατεύσεις µεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικ ας, καθώς η τελευταία κατέστησε σαφέςότι δεν θα δεχθεί να µείνει ο νόµος γράµµα κενό περιεχοµένου. Η τρόικα θέλει, µε άλλα λόγια, να δει να υπογράφονται επιχειρησιακές συµβάσεις χωρίς προβλήµατα, ώστε να υπάρξουν και τα προσδοκώµενα αποτελέσµατα στην οικονοµία.

Και ο στρατός σε καταστολή διαδηλώσεων;

Δημιουργήθηκε μέγα θέμα με μια στρατιωτική άσκηση που διεξήχθη στο Κιλκίς. Θεωρήθηκε ότι πρόκειται για άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων, ενώ από πλευράς στρατεύματος υποστηρίχθηκε πως ήταν μεν άσκηση αντιμετώπισης πλήθους, αλλά που πραγματοποιούσε επίθεση εναντίον του στρατοπέδου.
Είναι αλήθεια, ότι εύκολα δημιουργούνται εντυπώσεις, όπως επίσης και εύκολα αποκρύπτονται οι πραγματικοί σκοποί ενεργειών. Συνηθίζουμε να κατηγορούμε ή να υπερασπιζόμαστε πρόσωπα ή καταστάσεις, χωρίς εμβάθυνση στο θέμα, κατά κανόνα, για δημιουργία εντυπώσεων. Αλλ’ όμως, η παραπάνω περίπτωση πρέπει να εξεταστεί ιδιαίτερα.Πρόκειται για τη διενέργεια της στρατιωτικής άσκησης «Καλλίμαχος», με σενάριο τη διαχείριση κρίσεων σε τρίτες χώρες. Διεξήχθη στην Αργυρούπολη Κιλκίς (τέσσερα χλμ. ανατολικά της πόλης) από την 71η Aερομεταφερόμενη Tαξιαρχία που εδρεύει στη Νέα Σάντα, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Σχηματισμών Μάχης της Ε.Ε.Η εν λόγω Ταξιαρχία συμμετέχει στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, στη Ταξιαρχία Νοτιανατολικής Ευρώπης, και στο Σχηματισμό Μάχης Helbroc, που συναποτελούν η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κύπρος. Έχει ευρύ φάσμα αποστολών, όπως επιχειρήσεις εκκένωσης πλήθους, παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτροπή σύγκρουσης, διαχωρισμό αντιμαχομένων πλευρών στο πλαίσιο κατευθύνσεων από την Ε.Ε. και το ΓΕΕΘΑ.Επομένως, η άσκησή της ήταν καθ’ όλα σύμφωνη με το ρόλο της, όπως αυτός καθορίστηκε από το 2003. Και είναι απαραίτητη αυτού του είδους η εκπαίδευση των στρατιωτών μας, διότι είναι ακόμη νωπά στη μνήμη τα γεγονότα του Κοσσυφοπεδίου, όπου η ελληνική αποστολή δεινοπάθησε -λόγω απειρίας- από την επίθεση των Κοσοβάρων εναντίον του στρατοπέδου της ελληνικής αποστολής.Με αφορμή αυτό το γεγονός, οι βουλευτές του ΚΚΕ κ. Θανάσης Παφίλης και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Δρίτσας, στο περιθώριο της συζήτησης κύρωσης σύμβασης στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, κατήγγειλαν ότι «στην άσκηση παρουσιάζονταν στρατιωτικές δυνάμεις να καταστέλλουν πολίτες διαδηλωτές που κρατούσαν πανό, όπου αναγράφονταν «ΣΥΡΙΖΑ» και «Ειρήνη».Η απάντηση του κ. Μπεγλίτης ήταν πολιτικάντικη. Διότι αφενός δεν γνώριζε τι είδους εκπαίδευση πραγματοποιείται στη Νέα Σάντα (είπε μάλιστα πως επρόκειτο για άσκηση επί χάρτου!), αφετέρου είχε το γνωστό ξύλινο λόγο των πολιτικών: «Η ηγεσία (του υπουργείου) δεν συναίνεσε, ούτε πρόκειται να συναινέσει σε τέτοιου είδους ασκήσεις του ΝΑΤΟ, ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ελληνική επικράτεια, οι οποίες αφορούν εσωτερικές οικονομικές ή κοινωνικές εξελίξεις».Τι θα πει τώρα αυτό; Ότι ρωτήθηκε η ηγεσία, δεν συναίνεσε, αλλά ο Ταξίαρχος παράκουσε; Ότι η ηγεσία δεν συμφωνεί αν οι ασκήσεις αφορούν «εσωτερικές οικονομικές ή κοινωνικές εξελίξεις» (sic), αλλά συμφωνεί αν αφορούν εξωτερικές… εξελίξεις; Και το πιο ωραίο: «Αν αποδειχθεί ύπαρξη στρατιωτικών ευθυνών, αυτές θα αποδοθούν άμεσα». Δηλαδή, θα ζητηθούν ευθύνες από το ΝΑΤΟ, το οποίο προγραμματίζει αυτές τις ασκήσεις ενημερώνοντας απλώς το υπουργείο;Εν πάση περιπτώσει, το θέμα δεν είναι η πανθομολογούμενη άγνοια των αρμοδίων επί θεμάτων… αρμοδιότητάς τους. Αλλά είναι ότι, ήδη από το 1973 (!) εισήχθη στον ελληνικό στρατό Κανονισμός από το ΝΑΤΟ «Καταστολής διαδηλώσεων». Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο. Δεν χρειάσθηκε στην Ελλάδα να παρέμβει ο στρατός κι ευχόμαστε να μη παρέμβει.Όμως, με το διογκούμενο κύμα αντίδρασης στην επιχειρούμενη -από το παγκόσμιο σύστημα- ακυβερνησία των λαών, υπάρχει φόβος λήψης ολονέν και πιο σκληρών κατασταλτικών μέτρων. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση επέμβασης του στρατού, όταν ξεχειλίσει το ποτήρι, ιδιαίτερα σε χώρες με μεγάλο πληθυσμό και μεγάλες κοινωνικές αναταραχές.Όσο μεγαλύτερες είναι οι κοινωνικές αντιθέσεις, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος δημιουργίας έκρυθμων καταστάσεων. Δεν είναι τυχαίο που άρχισε να αντιλαμβάνεται η Ευρώπη τον κίνδυνο και από το πλήθος ανεξέλεγκτων μεταναστών, διαφορετικής νοοτροπίας, απελπισμένων αλλά και αποφασισμένων. Βούτυρο στο ψωμί αυτών που επενδύουν στο χάος.Και δεν είναι τυχαίο, ότι στην τελευταία σύσκεψη του ΝΑΤΟ στη Λισσαβόνα, προβλέφθηκε η επέμβαση του στρατού στις ευρωπαϊκές χώρες, αν υπάρξουν «έκρυθμες καταστάσεις».«Κίτρινο» το Μάντσεστερ


«Κίτρινο» το Μάντσεστερ

Συνολικά 3.700 οπαδοί του Άρη θα δώσουν το «παρών» στον εκτός έδρας επαναληπτικό αγώνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο Μάντσεστερ απέναντι στη Σίτι.
Την προσεχή Δευτέρα θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες του ταξιδιού των «κιτρίνων» στην πόλη της Αγγλίας για τον επαναληπτικό αγώνα με την Σίτι για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και για τη διάθεση των εισιτηρίων στους οπαδούς της ομάδας από το εξωτερικό.
Το ενδιαφέρον είναι ήδη πολύ μεγάλο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από το 50% των οπαδών και συγκεκριμένα 2.300 άτομα θα ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη. Οι «κίτρινοι» για το παιχνίδι έχουν εξασφαλίσει 3.500 εισιτήρια και 200 προσκλήσεις VIP.

Πελοποννησιακός πόλεμος από τα παλιάΈτσι μένει…

Έτσι μένει… 
Συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα πρέπει να πληροί ο Παναθηναϊκός για την επόμενη χρονιά, ώστε να παραμείνει ο Τζιμπρίλ Σισέ και να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τους «πράσινους». Από σήμερα σε φουλ ρυθμούς ο Γάλλος για το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ. Ζήκο για τη θέση του τεχνικού διευθυντή μελετούν στο «τριφύλλι».

Μόνο την περίπτωση να βγάλουν στο «σφυρί» τον Τζιμπρίλ Σισέ το καλοκαίρι δεν σκέφτονται στον Παναθηναϊκό. Ο διεθνής επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα, ενώ αποδεικνύει έμπρακτα σε κάθε ευκαιρία, ότι δίκαια είναι πλέον και ο αρχηγός τους. Η διοικητική αστάθεια όμως των τελευταίων μηνών, σε συνδυασμό με την κακή εικόνα που είχε ο σύλλογος είχαν ξενερώσει τον Γάλλο φορ, ο οποίος είχε αρχίσει να σκέφτεται την αποχώρησή του από τον σύλλογο. Πλέον, βέβαια, όλα αυτά έχουν αλλάξει, αφού επί ημερών Φερέιρα ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να αποδίδει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η διοικούσα επιτροπή έχει βάλει σε μια, κατ’αρχήν, τάξη την ομάδα.

Για να συνεχίσει όμως και την επόμενη χρονιά ο Σισέ να φοράει την πράσινη φανέλα θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις, που θα καλύπτουν τις φιλοδοξίες του, αλλά και να μην υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις από το εξωτερικό. Η ρήτρα του πρώτου σκόρερ της Σούπερ Λίγκας είναι 14 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ετήσιες απολαβές του 2 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς τα μπόνους. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ομάδα από το εξωτερικό που θα καλύπτει τις απαιτήσεις τόσο της ομάδας, όσο και του ποδοσφαιριστή. Οπότε το μοναδικό ενδεχόμενο είναι να έρθει κάποια πρόταση από μεγάλη ομάδα της Γαλλίας ή της Αγγλίας (βλ. Λίβερπουλ), για χάρη της οποίας ο Σισέ θα κάνει κάποια υποχώρηση αναφορικά με τις απαιτήσεις του. Το ενδεχόμενο να έρθει κάποια πολύ μεγάλη πρόταση από αραβική ή αμερικανική χώρα δεν θα πρέπει να ανησυχεί τους φίλους του «τριφυλλιού», αφού ο Γάλλος στράικερ δεν έχει σκοπό ακόμα να πάει για τα …ένσημα.

Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή, σε όλα τα επίπεδα, διοίκηση το καλοκαίρι, η οποία κατά τον Σισέ θα μπορεί να προστατεύει τα συμφέροντα της ομάδας. Εκτός του διοικητικού θα πρέπει να υπάρξει και ενίσχυση του ρόστερ, ώστε να είναι ανταγωνιστικός ο σύλλογος την επόμενη χρονιά και να μπορεί να διεκδικήσει τους στόχους του. Ένας από αυτούς είναι και η συμμετοχή στο Champions League, το οποίο βοηθάει κάθε παίκτη να «λάμψει». Από εκεί και πέρα, το κλίμα στα αποδυτήρια είναι σε πολύ καλό επίπεδο ήδη, ενώ οι σχέσεις του Σισέ με τον κόσμο είναι ιδανική και δεν υπάρχει πρόβλημα, αντίθετα είναι ένας από τους λόγους υπέρ της παραμονής του.

Μπαίνει σήμερα

Σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης αναμένεται να μπει σήμερα ο Τζιμπρίλ Σισέ και να τεθεί αυτόματα στη διάθεση του Ζεσουάλδο Φερέιρα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αντίθετα ο Μπουμσόνγκ έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να μπει, αφού το σφίξιμο στη γάμπα δεν δείχνει να τον αφήνει. Όσον αφορά τον Σωτήρη Νίνη, η κατάστασή του θα …τελεσιδικήσει το Σάββατο, με το ιατρικό επιτελείο να εκφράζει την αισιοδοξία του.

Ο Φερέιρα αναμένεται να παρατάξει, στο 4-3-3, τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια με κεντρικό αμυντικό δίδυμο Μπουμσόνγκ (ή Σαριέγκι), Καντέ. Αριστερά θα παίξει ο Ιωαννίδης και δεξιά ο Βύντρα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει βασικός ο Μαρίνος δεξιά και να πάει ο Βύντρα αριστερά. Οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης και Νίνης θα είναι η τριάδα των και οι Λέτο, Χριστοδουλόπουλος μαζί με τον Σισέ η επιθετική τριπλέτα.

Μελετούν Ζήκο

Ένα νέο όνομα έχει «πέσει» τις τελευταίες ημέρες στο τραπέζι για τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο Άκης Ζήκος, ο οποίος είχε συμμετοχή στη μεταγραφή του Κοτσόλη, είναι γνώστης τόσο του ελληνικού πρωταθλήματος, όσο και της Ευρώπης, λόγω της παρουσίας του στη Μονακό. Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πάντως, αναμένονται οι εξελίξεις επί του θέματος.

Με Μιραλάς και «τρομοκράτη»

  • Με Μιραλάς και «τρομοκράτη» 
Φουλ επιθετικό σχήμα ετοιμάζει για τον αγώνα του «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος κάνει σκέψεις για επιστροφή του Κέβιν Μιραλάς στην κορυφή και τοποθέτηση του Ραφίκ Τζεμπούρ στα δεξιά. Αμφίβολος ο Τοροσίδης, δίλημμα με Μπράβο ή Χολέμπας για το αριστερό άκρο. Στην Αθήνα ο μάνατζερ του Ισπανού αμυντικού για την ανανέωση της συνεργασίας του πελάτη του με τους «ερυθρολεύκους».

Ούτε καν θέλουν να σκέφτονται στον Ολυμπιακό το ενδεχόμενο «στραβοπατήματος», πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και για τον λόγο αυτό ο Ερνέστο Βαλβέρδε ετοιμάζει αλλαγές στο βασικό σχήμα. Ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να επαναφέρει τον Κέβιν Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης, αφήνοντας τον πάγκο τον Μάρκο Πάντελιτς, και τον Ραφίκ Τζεμπούρ στο δεξί άκρο. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» βλέπει ότι ο Βέλγος έχει χάσει την επαφή του με την αντίπαλη εστία, από τη στιγμή που άρχισε να τον χρησιμοποιεί στα πλάγια και για τον λόγο αυτό τον επανατοποθετεί ως επιθετική «αιχμή», σε έναν αγώνα που η ταχύτητά του μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.

Η περίπτωση του Τζεμπούρ, από την άλλη πλευρά είναι διαφορετική, αφού ο Βαλβέρδε φαίνεται να καταλήγει στον Αλγερινό… αναγκαστικά. Ο Ρόμενταλ δεν «τραβάει» αυτόν τον καιρό, ενώ ο Ζαϊρί όσες φορές έχει ξεκινήσει βασικός απογοητεύει. Υπάρχει βέβαια και ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος ωστόσο κουβαλάει ολόκληρο 90λεπτο με την Εθνική και είναι λογικότερο να μείνει στον πάγκο.

Στην άμυνα, τώρα, υπάρχουν δύο κενά μέχρι στιγμής στο μπλοκάκι του προπονητή των Πειραιωτών. Στο δεξί άκρο ο Ισπανός περιμένει να δει πως θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση και η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη, με τον Γιάννη Μανιάτη να είναι ετοιμοπόλεμος σε περίπτωση που κληθεί να καλύψει το κενό του συμπαίκτη του. Στην αντίπερα… όχθη, προβληματισμός υπάρχει για το ποιος από τους Ραούλ Μπράβο ή Χολέμπας θα καλύψει το θέση του αριστερού μπακ και αυτό επειδή ο δεύτερος ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Ξάνθη, όπου εκτός από αμυντικά, «έλαμψε» και επιθετικά.

Στην Αθήνα ο μάνατζερ του Μπράβο

Την ανανέωση της συνεργασίας του πελάτη του με τον Ολυμπιακό ήρθε να διευθετήσει ο μάνατζερ του Ραούλ Μπράβο. Ο Ισπανός αμυντικός είναι από τους πιο υψηλόμισθους στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ και από την πλευρά της η ομάδα θέλει να γίνει κάποια μείωση. Ο ποδοσφαιριστής έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στην Ελλάδα, κάτι το οποίο αναμένεται να μετρήσει στις διαπραγματεύσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολύ δύσκολα θα συνεχίσει να παίρνει 1.4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Χάνει Παναθηναϊκό ο Ουρτάδο

Οι νέες ενοχλήσεις του Μοϊσές Ουρτάδο στον αστράγαλο τις προηγούμενες μέρες πήγαν πίσω την αποθεραπεία του Καταλανού. Yπό αυτές τις συνθήκες δεν θα προλάβει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το ερχόμενο Σάββατο. Αν και χθες ο Μοϊσές μπήκε στο πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα (έβγαλε ένα μέρος της προπόνησης), εντούτοις ο Καταλανός μάλλον δεν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για το ντέρμπι. Ο 29χρονος μέσος θα κάνει τις επόμενες μέρες κάποια τεστ ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορεί να βγάλει όλο το πρόγραμμα της ομάδας δίχως να νιώθει ενοχλήσεις. Οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή δεν είναι με το μέρος του, όμως εάν τα τεστ είναι θετικά δεν αποκλείεται ο Βαλβέρδε να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΕΔΑΔ

Ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προϊδεάζει ότι θα προσφύγει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προκειμένου να προασπίσει την ιδιωτική του ζωή από τους δικαστές-«συνωμότες» του Μιλάνου, που έχουν αναλάβει τις έρευνες για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ» ζητώντας την άμεση παραπομπή του Ιταλού πρωθυπουργού σε δίκη...


Ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί ταυτόχρονα να περιορίσει μέσω διατάγματος το δικαίωμα των εισαγγελέων να διατάσσουν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, και η Ιταλία κινδυνεύει να οδηγηθεί σε μία οξύτατη σύγκρουση μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.

Μπερλουσκόνι καλεί... Στρασβούργο

Τις προθέσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι περί προσφυγής στο ΕΔΑΔ αποκάλυψε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφασίσει να παρουσιάσει μία έκθεση στο Στρασβούργο, καταγγέλλοντας την «παραβίαση» της ιδιωτικής ζωής του πρωθυπουργού από τους εισαγγελείς του Μιλάνου.

Δεν θα ήταν μία ασυνήθιστη κίνηση, κατά τον Φρατίνι, καθώς «όταν ένας πολίτης νιώθει ζημιωμένης έχει δικαίωμα να προσφύγει στην αρμόδια δικαστική αρχή για προστασία». Πρόκειται για μία υπόθεση παραβίασης ιδιωτικής ζωής που μπορεί να μην έρθει μόνο ενώπιον ιταλικού δικαστηρίου, αλλά και ενώπιον των δικαστών στο Στρασβούργο, είπε ο Φρατίνι.

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού συγκέντρωσε ειρωνικά σχόλια από τον αντιπολιτευόμενο κεντρώο πόλο, του οποίου ηγείται πλέον ο Τζιανφράνκο Φίνι με το κόμμα Μέλλον και Ελευθερία. Σε υψηλούς τόνους απάντησε το Δημοκρατικό Κόμμα, λέγοντας -σύμφωνα με την ιταλική Repubblica- ότι «ο Μπερλουσκόνι θέλει να σκοτώσει την ελευθερία της Ιταλίας για να σώσει τον εαυτό του».

Στο στόχαστρο οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Ο Ιταλός πρωθυπουργός προσπαθεί ταυτόχρονα να περιορίσει, μέσω κυβερνητικού διατάγματος, το δικαίωμα των εισαγγελέων να διατάσσουν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, σε συνεδρίαση με στενούς του συνεργάτες του ο Καβαλιέρε ετοίμασε διάταγμα με το οποίο επιθυμεί να μειώσει την δυνατότητα χρήσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στα πλαίσια δικαστικών ερευνών.

«Οι δικαστές θέλουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα της ψήφου, έχουν μετατραπεί σε μια επαναστατική εμπροσθοφυλακή», αναφέρει σε επίσημο ανακοινωθέν του το προεδρείο του μπερλουσκονικού κόμματος Λαός της Ελευθερίας.

Ο Καβαλιέρε θέλει να αφαιρέσει από τους δικαστικούς το «όπλο» των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, διότι θεωρεί ότι είναι το κύριο χαρτί που χρησιμοποίησαν για να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες σε βάρος του στην υπόθεση Ρούμπι.

Ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός επιθυμεί να συναντήσει τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για να του εξηγήσει τις απόψεις και τις προθέσεις του. Σε ανακοινωθέν, όμως, της ιταλικής προεδρίας αναφέρεται ότι «δεν έχει ορισθεί καμία σχετική συνάντηση».

Αναλυτές σημειώνουν ότι «ο κίνδυνος είναι να φτάσουμε σε αυτό ακριβώς που ο πρόεδρος Ναπολιτάνο θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει: την ανοιχτή, οξύτατη σύγκρουση ανάμεσα στην δικαστική και την εκτελεστική εξουσία».

Ο δεύτερος γραμματέας των Δημοκρατικών της Αριστεράς, Ντάριο Φραντσεσκίνι, δήλωσε από την πλευρά του ότι «ο ενδεχόμενος περιορισμός της δυνατότητας των εισαγγελέων να κάνουν χρήση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων θα αποτελούσε το πολυτιμότερο δυνατό δώρο στο οργανωμένο έγκλημα».

Ερχεται δικαστικό «μποτιλιάρισμα»;

Στο μεταξύ, η δικαστικός αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες, Κριστίνα Ντι Τσένσο, πρέπει να αποφασίσει, μέσα στην επόμενη εβδομάδα αν ο Ιταλός πρωθυπουργός μπορεί να δικαστεί με κατεπείγουσα διαδικασία για την υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ».

Παράλληλα με τις 1.200 σελίδες ντοκουμέντων, ηχογραφημένων συνομιλιών και μαρτυριών, που της απέστειλαν οι εισαγγελείς του Μιλάνου, η Ντι Τσένσο θα πρέπει να λάβει υπόψη της και σειρά καταθέσεων που συνέλεξαν οι δικηγόροι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προς υπεράσπιση του πελάτη τους.

Ο Καβαλιέρε επιμένει ότι ουδέποτε έχει πληρώσει για σεξ, μιλά για φάρσα και καταγγέλλει πολιτικά υποκινούμενη από την Αριστερά συνωμοσία για τη σπίλωσή του.

Στο μεταξύ, η δημόσια τηλεόραση Rai τονίζει ότι υπάρχει ο ορατός κίνδυνος να σημειωθεί «δικαστικό μποτιλιάρισμα»: από τα τέλη Φεβρουαρίου θα ξαναρχίσουν οι δίκες σε βάρος του Μπερλουσκόνι για τις υποθέσεις αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων και χρηματισμού του Βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μίλς.

Αν στις δικάσιμους αυτές προστεθεί και η υπόθεση «Ρούμπι», ο πρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης θα έπρεπε να περάσει μεγάλο μέρος της Άνοιξης απολογούμενος στις δικαστικές αίθουσες.

Είναι πολύ πιθανό, κατά συνέπεια, ότι ο Μπερλουσκόνι θα προσπαθήσει να επικαλεστεί όσο συχνότερα μπορεί τις κυβερνητικές του υποχρεώσεις, ζητώντας συνεχείς αναβολές από τους δικαστικούς.

Ομως, μετά την πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, η τελική εκτίμηση ανήκει στους δικαστές: μπορούν, δηλαδή, να αποφασίζουν κατά πόσον οι διάφορες «επαγγελματικές ασχολίες» του πρωθυπουργού, είναι σημαντικότερες από την τέλεση της δίκης.

Σήκωσες τη μπάρα; 200 ευρώ! - Δεν πλήρωσες εισιτήριο; Χειροπέδες!

Τη φωτο-κλήση θα τη φέρνει ο ταχυδρόμος.Μετά την τροπολογία που κατατέθηκε όποιος αρνηθεί να πληρώσει διόδια θα παίρνει πρόστιμο 200 ευρώ και πιθανότατα θα του αφαιρείται και το δίπλωμα ή η άδεια του αυτοκινήτου για 20 ημέρες.
Όπως με όλες τις παραβάσεις του ΚΟΚ αν δεν πληρωθεί άμεσα η κλήση πάει στην εφορία και μέχρι να πληρωθεί και εκεί ο παραβάτης δεν παίρνει φορολογική ενημερότητα κλπ.Τα εισιτήριαΓια όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο η τροπολογία προβλέπει πρόστιμο, όπως και σήμερα 60 φορές πάνω την τιμή του εισιτηρίου, αλλά και φυλάκιση τριών μηνών καθώς πλέον η παράβαση θεωρείται πλημμέλημα. Βέβαια η ποινή θα είναι εξαγοράσιμη...Όλα αυτά καθώς το να μην δώσει κάποιος 1,20 ή 1,40 όπως λέει η τροπολογία... βάζει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα των αστικών συγκοινωνιών...

“Ανοίγουν” στα...τυφλά 350 επαγγέλματα

τα οποία το υπουργείο θεωρεί “κλειστά” και θέλει να καταργήσει βασικούς περιορισμούς. Πρώτα απ' όλα θα καταργηθεί η διοικητική αδειοδότηση, δεν θα χρειάζεται δηλαδή άδεια από την αρμόδια αρχή για την έναρξη. Ο ενδιαφερόμενος απλά θα πρέπει να δηλώνει πρόθεση τρεις μήνες πριν. Αν δηλαδή κάποιος θέλει να ανοίξει ένα κατάστημα δεν θα χρειάζεται άδεια από τη Νομαρχία.
Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα ή τα πολυκαταστήματα δεν θα πρέπει να περιμένουν άδεια από καμία αρχή, απλά να περιμένουν τρεις μήνες.Αίρονται οι περιορισμοί όπως ο χρόνος μαθητείας και το ωράριο που προβλέπονται σε κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων όπως οι κομμωτές.Ενεργοποιείται η μέχρι σήμερα ανενεργή στη χώρα μας οδηγία Μπόλκκενσταϊν και έτσι οποιοσδήποτε κάτοικος χώρας μέλους της Ε.Ε. θα μπορεί να ασκήσει ελεύθερα επαγγελματική δραστηριότητα.Για παράδειγμα κάποιος κομμωτής ή κάποιος ηλεκτρολόγος από τη Βουλγαρία μπορεί να ανοίξει κατάστημα η επιχείρηση.Παράλληλα για 16 τεχνικά επαγγέλματα όπως είναι οι ψυκτικοί, οι ηλεκτρολόγοι κλπ μειώνεται δραστικά ο χρόνος προϋπηρεσίας.Αχαΐα: Πατέρας πέντε παιδιών ο νεκρός ληστής

Πατέρας πέντε παιδιών εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός και ο άλλος υπηρετών στο πολεμικό Ναυτικό ο 46χρονος που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού χθες το μεσημέρι στην Κ. Αχαϊα μετά από ληστεία που έκανε... για 200 ευρώ.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Dete.gr, έχει και μία κόρη που δίνει εξετάσεις για την Αστυνομία και δύο γιους που ασχολούνται με οικοδομές.Σύμφωνα με τον αδελφό του, Θανάση Λαμπρόπουλο ήταν άρρωστος, είχε πάρκινσον είχε υποστεί εγκεφαλικό, ενώ έπαιρνε και φάρμακα. Μάλιστα όπως λέει ο αδελφός του ήταν αυτόπτης μάρτυρας του πυροβολισμού και ο άτυχος άνδρας... δεν πυροβόλησε τους αστυνομικούς.

Παραβιάσεις σε ολόκληρο το Αιγαίο

Σε νέες παραβιάσεις σχεδόν σε ολόκληρο το Αιγαίο προχώρησε σήμερα η Τουρκική πολεμική αεροπορία.
Δύο σχηματισμοί μαχητικών αποτελούμενοι συνολικά από 15 αεροσκάφη - τα έξι οπλισμένα - προκάλεσαν τρεις παραβάσεις και 13 παραβιάσεις.Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΡΩΗΝ ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ο πρώην βουλευτής των Εργατικών, Ερικ Ίλσλι, καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, κριθείς ένοχος επιβάρυνσης του Βρετανού φορολογούμενου με πλασματικά έξοδά του, που δήθεν καλύπτονταν από τη νομοθεσία περί βουλευτικής ασυλίας...


συνολικού ύψους 16.600 ευρώ (22.600 δολάρια) στη διάρκεια του 2009. Τη καταδικαστική απόφαση για τον δεύτερο κατά σειράν πρώην βουλευτή, που φυλακίζεται, υπογράφει ο δικαστής Τζάστις Σάουντερς, που αναφέρει ότι «έχει πληγεί το κύρος των πολιτικών και του κοινοβουλίου».

Έχει προηγηθεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο η φυλάκιση του πρώην βουλευτή, επίσης των Εργατικών, Τζιμ Ντιβάιν, που τα δήθεν βουλευτικά έξοδά του ανήρχοντο στα 9.900 ευρώ (13.500 δολάρια). Αθροιστικά, πάντως, τέσσερις πρώην βουλευτές αντιμετωπίζουν, ήδη, την ανωτέρω κατηγορία.

Ορκωτός λογιστής του Λονδίνου ανέφερε το '09 ότι πιό πολλοί από τους μισούς βουλευτές της Βουλής των Κοινοτήτων, που διαλύθηκε, είχαν κάνει αλχημείες με τα προσωπικά έξοδά τους, εκτιμώντας «περισσότερο κι από ένα εκατομμύριο ευρώ» τα χρήματα που οφείλουν στην πραγματικότητα στον Βρετανό φορολογούμενο. Εν συνεχεία, η σχετική νομοθεσία είχε διατυπωθεί πολύ περιοριστικότερα.

NEEΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ...

Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και των γιατρών του ΙΚΑ έπειτα και από την χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ). Οι νοσοκομειακοί...


γιατροί συνεχίζουν την κατάληψη του αμφιθεάτρου στο υπουργείο Υγείας και σήμερα θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, έπειτα και από την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την υγεία.Οι γιατροί αν και εμφανίσθηκαν αρνητικοί στην πρόταση του υπουργού Υγείας για διάλογο, υποστηρίζοντας ότι αυτός δεν γίνεται εκ των υστέρων, διαφαίνεται ότι υπάρχει το ενδεχόμενο διαλόγου για ζητήματα όπως τη συγχώνευση των νοσοκομείων ή το θέμα των αμοιβών.«Ο νόμος θα εφαρμοστεί σύμφωνα με όλα τα χρονοδιαγράμματα», τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα και ο Διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.Ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή επί του νομοσχεδίου, ενώ τόνισε ότι "ο νόμος θα εφαρμοστεί σύμφωνα με όλα τα χρονοδιαγράμματα", επισημαίνοντας ότι δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ψήφισε ενωμένη, ενώ στη Βουλή υπήρξε αντιπαράθεση, αλλά όχι πόλωση.

ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ: ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ...

Το παρακάτω έγγραφο είναι ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ, η οποία ΔΟΥΛΕΥΕΙ!! Δείξτε το στον δικηγόρο σας για να διαπιστώσετε και μόνοι σας την νομική ισχύ του παρακάτω κειμένου.


Το πρόβλημα δεν είναι αν το κείμενο είναι νομικά ορθό (είναι) αλλά το αν έχετε το θάρρος να το κάνετε εσείς (μάλλον το έχετε ειδικά αν πρόκειται για δικαστήριο με τράπεζα όπου κινδυνεύετε να σας πάρουν το σπίτι) και αν έχει το θάρρος να το κάνει ο δικηγόρος σας (εδώ δυσκολεύουν τα πράγματα...)

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΠΛΗΜ/ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

(ΚΠΔ 3,9, άρθρα 4-6 ν.1756/88, άρθρο 14 ν.1649/86, Συντ. 87 παρ.1-2, 93 παρ.4)Του Κατηγορουμένου .............Ενίσταμαι κατά της νομιμότητας συγκρότησης του παρόντος δικαστηρίου και της διεξαγωγής της σημερινής ......δίκης, στην οποία παρίσταμαι ως εφεσιβάλων με την αρ. ......έφεσή μου κατά της αρ......απόφασης του Μονομελούς (Τριμελούς) Πλη/κείου Αθηνών, με την οποία κατεδικάσθην .......διότι αυτές (η συγκρότηση και διεξαγωγή) διεξάγονται υπό καθεστώς βίαιης Κατάλυσης του Ελληνικού Συντάγματος δια της παρανόμου εκχώρησης της Εθνικής μας Κυριαρχίας, ήτοι της Νομοθετικής, Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας, που κυρίαρχα ανήκουν αποκλειστικά στον Κυρίαρχο Λαό (άρθρα 1, 5 παρ.2-3, 26, 52 Συντ.), από την Ελληνική Κυβέρνηση και μέρος της Βουλής των Ελλήνων σε ξένες δυνάμεις, με τρόπο που συνιστά την διάπραξη του εγκλήματος της Εσχάτης Προδοσίας (ΠΚ 134,134α), η οποία συνετελέσθη κυρίως- κι όχι μόνο- δια των άρθρων 10 παρ.α,β, 14 παρ.1-5, και Παραρτήματος (υπόδειγμα νομικής γνωμάτευσης) 4 παρ.11, της από 08-05-2010 Διεθνούς Δανειακής Σύμβασης και δι όλων των άρθρων του ν.3845/2010 (Μνημόνιο, που εμπεριέχεται αυτούσιο στην Σύμβαση-βλ. παρακάτω), καθώς και δια της 2ης παρ. της 1ης σελ. του παραρτήματος ΙV του άρθρου 1ου παρ.3 του ν.3845/2010, που υπεγράφησαν και ψηφίστηκαν, αφενός η Διεθνής Δανειακή Σύμβαση από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Τρόικα (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) και αφετέρου ο νόμος με πλειοψηφία από την Ελληνική Βουλή, Αντισυνταγματικά και Παράνομα, χωρίς επιπλέον να τηρηθούν οι διατάξεις των άρθρων 28 παρ.2-3 και 36 παρ.2 του Ελληνικού Συντάγματος, παρόλο που και η ενδεχόμενη τήρησή των τελευταίων δεν εξαλείφει το αξιόποινο χαρακτήρα της Εσχάτης Προδοσίας των παραπάνω πράξεων (βλ. κατατιθέμενα στοιχεία).

Επιπλέον, η εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας (και των τριών της συστατικών) ομολογήθηκε πολλάκις από τον Πρωθυπουργό της χώρας από το επίσημο βήμα της Βουλής και σε άλλες δημόσιες κι επίσημες δηλώσεις του, καθώς και από κορυφαίους υπουργούς της Κυβέρνησής του (βλ. το στοιχείο «ομολογίες προδοσίας»).

Κατά συνέπεια, λόγω αδυναμίας νομίμου συγκρότησης του παρόντος δικαστηρίου, σύμφωνα και με τα άρθρα 87 παρ.1,2 και 93 παρ.4 Συντ. και άρθρα 7 παρ.1, 8 παρ.1, 20, 25 Συντ., αντικειμενικής -και υπό προυποθέσεις και υποκειμενικής- κατάλυσης της ανεξαρτησίας της δικαστικής συνείδησης του δικαστή - θεμελείου της απόδοσης Δικαίου- και αντικειμενικής έλλειψης Λαικής και Δημοκρατικής νομιμοποίησης του δικαστηρίου, στις παρούσες συνθήκες αναγκαστικής-έστω κι ακουσίας- εξάρτησης της δικαστικής συνείδησης από ξένες δυνάμεις και σε ευθεία αντιστοιχία των πολιτικών και δικαστικών συνθηκών της Προδοτικής Κυβέρνησης Τσολάκογλου στην διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής 1941-44ΖΗΤΩΝα αναβληθεί η συζήτηση και έκδοση απόφασης επί της παρούσας ένστασής μου, μέχρι εκδόσεως τελεσιδίκου αποφάσεως στην ΑΒΜ, Α10/1688/ 27-05-2010 μήνυση του Δημ. Αντωνίου ενώπιον του Εισαγγελέα Χαλκίδος, η οποία πήρε τον αριθμό ΙΔ` 2010/19473/15-10-2010 στην Εισαγγελία Αθηνών, με την οποία μήνυσε για Εσχάτη Προδοσία -σύμφωνα με τα παραπάνω- την Ελληνική Κυβέρνηση που υπέγραψε την Δανειακή Σύμβαση και τους 172 βουλευτές που ψήφισαν τον ν.3845/06-05-2010 (Μνημόνιο), το οποίο περιέχεται αυτούσιο (και περιέχει την) στην Διεθνή Δανειακή Σύμβαση, όπως προκύπτει από το Προοίμιο παρ.6-7, άρθρο 3 παρ.4(γ) της Σύμβασης, σελ.4-5 της αιτιολογικής έκθεσης της Σύμβασης (*), άρθρο 1 παρ/1-3 του ν.3845/2010 και σελ.3 της αιτιολογικής έκθεσης του ν.3845/2010) και το περιεχόμενο του οποίου (Μνημονίου) συνετάχθη συνεπώς καθ` επιταγή και συμμόρφωση προς την προαναφερθείσα Προδοτική Διεθνή Δανειακή Σύμβαση.

(*) Η Διεθνής Δανειακή Σύμβαση αυτή δεν έχει ακόμα κυρωθεί με κυρωτικό νόμο από την Βουλή, κατά το άρθρο 28 παρ.2-3 του Συντάγματος!Στοιχεία: 1) Αντίγραφα των αναφερομένων άρθρων της Δανειακής Σύμβασης και του Μνημονίου

2) Τις «ομολογίες προδοσίας»

3) Την αρ. 5872/12-11-2010 βεβαίωση κατάθεσης της μήνυσής μου κατά των Βουλευτών από την γραμματεία της Εισαγγελίας ΧαλκίδοςΚοιν. Πρόεδρον του Αρείου Πάγου

Εισαγγελέαν του Αρείου Πάγου

Υπουργόν ΔικαιοσύνηςΑθήνα.........Ο ενιστάμενος

http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/02/blog-post_2397.html