ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Αιματοκύλισμα στη Λιβύη ...560 νεκροί και 1400 αγνοούμενοι

Τραγικός είναι ο, μέχρι στιγμής, απολογισμός της λαϊκής εξέγερσης στη Λιβύη όπου, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 560, ενώ αγνοείται η τύχη 1.400 ανθρώπων.


Η κατάσταση στη Λιβύη είναι πλέον εκτός ελέγχου και χιλιάδες Ευρωπαίοι και Αιγύπτιοι πολίτες που ζουν ή εργάζονται στη χώρα, ετοιμάζονται για το......

ι ταξίδι της επιστροφής.Το μεσημέρι της Τρίτης, οι αρχές της χώρας επέτρεψαν σε δύο αιγυπτιακά μεταγωγικά αεροσκάφη να προσγειωθούν στη Λιβύη για να παραλάβουν Αιγύπτιους εργάτες. Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Άχμεντ Αμπούλ Γέιτ, η Egyptair θα στείλει εντός της ημέρας τέσσερα αεροσκάφη για να παραλάβουν όλους τους Αιγύπτιους που βρίσκονται στη χώρα.Την ίδια ώρα, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι στέλνει τρία αεροσκάφη στην Τρίπολη για να παραλάβουν τους Γάλλους που περιμένουν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη, ενώ αεροσκάφος της πορτογαλικής πολεμικής αεροπορίας που έφθασε την Δευτέρα στο αεροδρόμιο της Τρίπολης αναχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με επιβαίνοντες 114 Πορτογάλους και ξένους.Αλλά και το ιταλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εκατό Ιταλοί που βρίσκονται στη Βεγγάζη, θα επαναπατριστούν σύντομα με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας.Από την πλευρά της η Τουρκία, αποστέλλει οχηματαγωγά πλοία προκειμένου να απομακρύνει περίπου 25.000 τούρκους πολίτες που εργάζονται σε κατασκευαστικά έργα, ενώ ετοιμασίες για την αποστολή αεροσκάφους C-130 κάνει και η Ιταλία.Κραυγή αγωνίας από Έλληνα εργαζόμενο στη ΒεγγάζηΔραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε το πρωί ένας Έλληνας εργαζόμενος στη Λιβύη, ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος στην έρημο, 500 χιλιόμετρα νότια της Βεγγάζης, μαζί με άλλους 20 συμπατριώτες μας.Ο Παναγιώτης Κορυφίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ζήτησε βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε ακόμα και φόβους για την ζωή τους.«Είμαστε καλά, έχουμε νερό και τροφή για 3-4 μέρες. Μετά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί, πριν πέντε λεπτά οι ένοπλοι ήρθα ξανά Σώστε μας», ανέφερε ο κ. Κορυφίδης ο οποίος δήλωσε ότι δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους πλιατσικολόγους στην έρημο.Πάντως, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι, οι διάδρομοι στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης στη Λιβύη καταστράφηκαν στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων και δεν μπορούν να προσγειωθούν εκεί επιβατικά αεροπλάνα.Το πρωί της Τρίτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Δόλλης με δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να πάρει άδειες υπερπτήσεως και προσγειώσεως και να φέρει στην Ελλάδα τους πολίτες που θέλουν να γυρίσουν πίσω.Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για τις άδειες που θα επιτρέψουν την μεταφορά των περίπου τριακοσίων Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην Λιβύη, με τις βίαιες διαδηλώσεις στη Λιβύη να έχουν πάρει πλέον τρομακτικές διαστάσεις.

ΑΔΕΔΥ κατά Ε.Ε. στο Ευρωδικαστήριο

Εισήχθη χθες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η προσφυγή της ΑΔΕΔΥ κατά του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε., στην οποία ζητείται η ακύρωση δύο αποφάσεων για τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος της Ελλάδας.


Η ΑΔΕΔΥ ζητεί από το Ευρωδικαστήριο να ακυρωθούν:Πρώτον: Η απόφαση του Συμβουλίου του Ιουνίου 2010 για λήψη από την Ελλάδα μέτρων που κρίνονται αναγκαία για την αντιμετώπιση της κατάστασης υπερβολικού ελλείμματος.Δεύτερον: Η απόφαση του Συμβουλίου (2010/486/ΕΕ) του Σεπτεμβρίου 2010 για την ενίσχυση και εμβάθυνση της δημοσιονομικής εποπτείας, διά της οποίας καλείται η Ελλάδα να λάβει τα μέτρα που κρίνονται αναγκαία για την αντιμετώπιση της κατάστασης υπερβολικού ελλείμματος.Η ΑΔΕΔΥ ισχυρίζεται στην προσφυγή της ότι:**Οι προσβαλλόμενες αποφάσεις εκδόθηκαν καθ' υπέρβασιν των αρμοδιοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου. Η Ε.Ε. δεν είναι αρμόδια για επιβολή μέτρων στα κράτη-μέλη (άρθρο 5 της Συνθήκης ΕΚ). Τα μέτρα, που μπορούν να αποφασιστούν από το Συμβούλιο κατά τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και να συμπεριληφθούν σε αποφάσεις αυτού, δεν μπορεί να είναι συγκεκριμένα, ρητά και απαρέγκλιτα προβλεπόμενα, καθώς δεν παρέχεται από τις Συνθήκες στο Συμβούλιο αυτή η εξουσία (άρθρο 126 επ. της Συνθήκης ΕΚ).**Οι αποφάσεις του Συμβουλίου εκδόθηκαν καθ' υπέρβασιν των αρμοδιοτήτων που χορηγούνται από τις Συνθήκες στο Συμβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είναι κατά περιεχόμενο αντίθετες με αυτές (άρθρα 126 και 136 της Συνθήκης). Εκδόθηκαν δηλαδή απλώς ως ένα μέτρο εκτέλεσης μιας διμερούς σύμβασης μεταξύ των 15 κρατών-μελών της ευρωζώνης, που αποφάσισαν τη χορήγηση των διμερών δανείων, και της Ελλάδας. Τέτοια όμως αρμοδιότητα για έκδοση πράξης από πλευράς του Συμβουλίου ούτε αναγνωρίζεται ούτε προβλέπεται από τις Συνθήκες.**Οι προσβαλλόμενες αποφάσεις, εισάγοντας περικοπές μισθών και συντάξεων, θίγουν περιουσιακά κατοχυρωμένα δικαιώματα των προσφευγόντων και κατά τούτο έχουν εκδοθεί κατά παράβαση του άρθρου 1 του 1ου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.Οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται την Τετάρτη στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν σε όλη τη χώρα στην πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ.


Όπως έχουν ήδη ανακοινώσει, καλούν τα μέλη τους στις 10 το πρωί σε προσυγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.Στην απεργία συμμετέχουν και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Θεσσαλονίκης και καλούν τους πολίτες να εξυπηρετούνται από τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Επίσης, στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι οδοντίατροι όλης της χώρας ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Στο μεταξύ, χωρίς οδοντιατρική περίθαλψη μένουν ουσιαστικά οι ασφαλισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως αναφέρει ο Οδοντριατρικός Σύλλογος Αττικής, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του ΟΠΑΔ που δίνει το δικαίωμα συνταγογράφησης μόνο σε συμβεβλημένους οδοντιάτρους.

* Μεγάλες αναμένεται, επίσης, να είναι οι ελλείψεις υλικών στα δημόσια νοσοκομεία εάν τα νοσοκομεία δεν εφαρμόσουν άμεσα τις διαδικασίες που θεσπίζονται με το Προεδρικό Διάταγμα 113/2010 περί έγκρισης κάθε δαπάνης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αυτό επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι εταιρίες Διαγνωστικών Αντιδραστηρίων και Ιατροτεχνικού Εξοπλισμού μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας.

Στους 108 πλέον οι νεκροί από τη γρίπη

Ολοένα και μακραίνει ο «μαύρος» κατάλογος των θυμάτων της γρίπης Α(Η1Ν1) στη χώρα μας. Πλέον, η θλιβερή λίστα της εποχικής γρίπης αριθμεί 108 νεκρούς, ενώ στους τελευταίους οκτώ ασθενείς που έχασαν τη μάχη με τη γρίπη και τις επιπλοκές της περιλαμβάνεται και ένας ανήλικος!
Πρόκειται για ένα παιδί 2,5 χρόνων, το οποίο κατέληξε στην Εντατική παιδιατρικού νοσοκομείου, έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία. Σημειωτέον, ότι είναι η τρίτη απώλεια ανηλίκου λόγω γρίπης που καταγράφεται κατά τη φετινή περίοδο της νόσου. Το πρώτο θύμα ήταν ένα 14χρονο παιδί, το οποίο ήταν απολύτως υγιές και δεν είχε κανέναν επιβαρυντικό παράγοντα για την εξέλιξη της νόσου. Το δεύτερο θύμα ήταν ένα οκτάχρονο παιδί, που έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα.Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2,5 ετών παιδί αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, που το καθιστούσε εξαιρετικά ευάλωτο στη μόλυνσή του από τον ιό Α(Η1Ν1).Ειδικότερα, άλλοι οκτώ άνθρωποι προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στους νεκρούς της γρίπης, ενώ εννέα εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας. Συνολικά, πλέον έχουν νοσηλευτεί 304 ασθενείς σε ΜΕΘ, με τους 115 -οι οκτώ εξ αυτών, μάλιστα, είναι κάτω των 15 ετών- να είναι διασωληνωμένοι ή με αναπνευστήρα από το πρωί της Τρίτης.Κορύφωση των θανάτωνΣύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η εβδομάδα που διανύουμε -ενδεχομένως και η ερχόμενη- είναι οι πλέον κρίσιμες σε ό,τι αφορά τη γρίπη, αλλά εντός των ΜΕΘ. Και τούτο, διότι θεωρούν ότι ο μέγιστος αριθμός απωλειών εξαιτίας της γρίπης δεν έχει καταγραφεί ακόμη -θα αποτυπωθεί το επόμενο 15νθήμερο, οπότε και αναμένεται το «peak» της γρίπης στις Εντατικές.Μάλιστα, εκτιμούν ότι ο αριθμός των θανάτων θα ξεπεράσει κατά πολύ εκείνον της περυσινής πανδημικής περιόδου -πέρυσι είχαν αναφερθεί 144 θάνατοι, ενώ φέτος έχουν ήδη καταγραφεί 108, μεσούσης της γρίπης.

Μας αρρώστησες…

Μας αρρώστησες… 
Λίγη τύχη να ‘χε… Ο ΠΑΟΚ έκανε τα πάντα στη Μόσχα, είχε κλασικές ευκαιρίες, δοκάρι, προηγήθηκε (με τον Μουσλίμοβιτς στο 60’), αλλά ένα παιχνίδι της μπάλας, επέτρεψε στην ΤΣΣΚΑ να ισοφαρίσει σε 1-1 (απέκρουσε το πέναλτι του Λοβ ο Κρέσιτς, σκόραρε από κοντά ο Ιγκνάσεβιτς) και σε συνδυασμό με το 0-1 της Τούμπας, έτσι άδοξα το ταξίδι του «Δικέφαλου του Βορρά» στην Ευρώπη τελείωσε…Μόνο η τύχη έλειπε από τον ΠΑΟΚ. Αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα, με πετυχημένο πλάνο σε άμυνα και επίθεση έδειξε πόσο… αδίκησε τον εαυτό του στην Τούμπα. Έκανε τους Ρώσους (ακόμη και αν δεν έπαιζαν πλήρεις) να μοιάζουν δυο κλάσεις πιο πάνω, για να έρθει με τη σημερινή εμφάνισή του να αυτοδιαψευστεί!

Αυτή τη φορά «μπλόκαρε» τους Τόσιτς, Νέσιντ (που του έκαναν τη ζημιά στη Θεσσαλονίκη) και τον Λοβ και με αρκετό ρίσκο είναι η αλήθεια έψαξε επίμονα το γκολ. Με διαδοχικές ευκαιρίες, έκανε τον Ακινφέεφ να ανησυχήσει αρκετές φορές, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, ούτε στον κεραυνό του Μουσλίμοβιτς που σταμάτησε στο δοκάρι!

Ανάλογα φορτσάτος μπήκε και στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ, με τον Βόσνιο να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία με το… καλημέρα. Ωστόσο λίγο αργότερα, ο Σαλπιγγίδης τραυμάτισε άθελά του τον Ακινφέεφ και ο Τσεπτσούγκοφ που τον αντικατέστησε, δέχθηκε ένα γκολ που δεν μπαίνε ούτε σε τοπικά πρωταθλήματα! Μετά από κακή συνεννόηση με τον Μπερεζούτσκι, πήγε να διώξει με βολέ αλλά ο Μουσλίμοβιτς εμφανίστηκε σαν φάντης μπαστούνης μπροστά του, η μπάλα κόντραρε πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Όμως αντί να «σκοτώσει» την ΤΣΣΚΑ με τον Σαλπιγγίδη (που βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή αλλά πλάσαρε άουτ) έχασε ένα ματς πέρα για πέρα δικό του. Μια κακή εκτίμηση του Κρέσιτς (έκανε πέναλτι στον Τόσιτς), τα έφερε όλα ανάποδα… Παρόλο, λοιπόν, που ο Λοβ δεν ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα (αποκρούει ο Κρέσιτς με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να παίρνει περίεργη τροχιά), η αργή αντίδραση των αμυντικών του και ο Ιγκνάσεβιτς (που σκόραρε από κοντά) του στέρησαν το δικαίωμα να πάει έστω στην παράταση το παιχνίδι.

Πάγκαλος «πυροβολεί» Παπακωνσταντίνου με…ανασχηματισμό

Ο Θόδωρος Πάγκαλος «ξαναγέμισε» το «όπλο» του και αυτή τη φορά «πυροβόλησε» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου…


ο οποίος το τελευταίο διάστημα βάλλεται από παντού.Μιλώντας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διαχώρισε τη θέση του από τον κ. Παπακωνσταντίνου λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν θα ήθελα να αναλάβω υπουργός Οικονομικών και να βάζω φόρους, τώρα, στο τέλος της ζωής μου».Πέραν της μομφής προς το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, η φράση αυτή του κ. Πάγκαλου, πυροδότησε νέα σενάρια περί ανασχηματισμού.Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στο «ναυάγιο» της συγχώνευσης Εθνικής-Alpha προτρέποντας τις ασφαλιστικές εταιρείες να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα των τραπεζών.Παίρνει τα μέτρα του…

 Παίρνει τα μέτρα του… 
Eνέργειες οι οποίες έχουν ως στόχο την αποτροπή οποιουδήποτε ενδεχομένου επανάληψης περιστατικών ανάλογων με αυτά που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου έλαβε σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά από συνάντηση που έγινε στα γραφεία μετά από πρωτοβουλία του προέδρου, Βαγγέλη Μαρινάκη.


Ποια είναι αυτά τα μέτρα:
1. Δημιουργία περιμετρικής περίφραξης στο στάδιο Καραϊσκάκη, προκειμένου να γίνεται καλύτερος και διπλός έλεγχος στους φιλάθλους και να μηδενιστεί η όποια πιθανότητα εισόδου στο γήπεδο, ατόμων χωρίς εισιτήριο.

2. Να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο πληρέστερος έλεγχος από την εταιρία Security και φυσικά με την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αποτροπή εισόδου στο γήπεδο καπνογόνων και βεγγαλικών, όπως επίσης να υπάρξει με μεθοδικό τρόπο και συνεχή επικοινωνία προς τους φιλάθλους, αλλαγή της νοοτροπίας σχετικά με την χρήση των παραπάνω, τα οποία μόνο πρόβλημα δημιουργούν στην ομάδα και στην έδρα μας.

3. Αύξηση της δύναμης των Security, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη φύλαξη τόσο εκτός, όσο και εντός γηπέδου.

4. Να γίνει επέκταση του προστατευτικού διάφανου πλαστικού (πλέξι γκλάς) και στις θύρες του πετάλου που βρίσκεται προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ.

5. Λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί αποφασίστηκε να μην πάρει η ομάδα μας εισιτήρια σε όλους τους εκτός έδρας αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν.

6. Αποφασίστηκε κάθε φίλαθλος να μπορεί να παίρνει μόνο με την δική του ταυτότητα έως δύο εισιτήρια και να μην χρησιμοποιεί την ταυτότητα, οποιουδήποτε τρίτου, προκειμένου να αγοράζει εισιτήρια.

Στη σημερινή συνάντηση εκτός του κου. Μαρινάκη το «παρών» έδωσαν οι Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε , Γιάννης Μώραλης, ο Διευθυντής ασφαλείας Γιάννης Τσιρώνης, ο Διευθυντής του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» Γιώργος Χατζημανώλης, ο υπεύθυνος της διαχείρισης εισιτηρίων Βασίλης Βασιλειάδης, εκπρόσωποι της εταιρίας Security του Καραϊσκάκη, καθώς και οι επικεφαλής των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας μας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια στο στάδιο Καραϊσκάκη κατά την διεξαγωγή αγώνων, την αποτροπή της εισόδου φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και το πώς αυτή μπορεί να μην επαναληφθεί και την λήψη συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ασφάλεια του γηπέδου και θα συμβάλλουν στην αποτροπή περιστατικών που κάνουν ζημιά στην προσπάθεια της Διοίκησης και της ομάδας μας.

Αναζητά τους υπεύθυνους Ο κ. Μαρινάκης ζήτησε από την εταιρία Security, έκθεση με προτάσεις και με όλες τις λεπτομέρειες για την είσοδο φιλάθλων, στον αγωνιστικό χώρο, μετά τη λήξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ενώ και την συνδρομή τόσο των οργανωμένων φιλάθλων, όσο και των υπεύθυνων της εγκατάστασης του σταδίου Καραϊσκάκη για τον εντοπισμό των δύο, τριών ατόμων που «επιχείρησαν να προπηλακίσουν ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας», -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ-.

«Ρίξτε τους τόνους» - ΠΑΟ καταδίκασε…

Τέλος, ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βαγγέλης Μαρινάκης, ζήτησε από τους εκπροσώπους των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας, να επικρατήσει ψυχραιμία και να πέσουν οι τόνοι, παρά τα απολύτως καταδικαστέα περιστατικά που έχουν συμβεί, τις τελευταίες μέρες, σε Super League, Ε.Π.Ο., τον προπηλακισμό διαιτητή, καθώς και την επίθεση στο σπίτι του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Βασίλη Τοροσίδη, αλλά και τις απειλές για νέα επίθεση και στο σπίτι του Αντώνη Νικοπολίδη.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια, καλεί τον Παναθηναϊκό να καταδικάσει τις παραπάνω ενέργειες κατά των ποδοσφαιριστών των «ερυθρολεύκων».

«Υποχρέωση της πολιτείας και των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να μην συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα.

Καλούμε την Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός να προβεί σε καταδίκη των παραπάνω περιστατικών και με ανάλογη κίνηση, ανακοίνωσή της, να συμβάλλει στην εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και η οποία δεν βοηθά ούτε το ποδόσφαιρό μας, αλλά ούτε πολύ περισσότερο και την κοινωνία μας.

Κλείνοντας, καλούμε και τα Μ.Μ.Ε. να συμβάλλουν και όχι να πυροδοτούν, με δημοσιεύματά τους, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες», αναφέρει…

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ

Πειθαρχική δίωξη άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, στον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά στον γενικό αρχηγό, Τάσο Μητρόπουλο, για τα ευρείας κλίμακας επεισόδια, καθώς και για τη συμπεριφορά τους στο ντέρμπι των...


«αιωνίων». Ο χαρακτηρισμός των επεισοδίων όχι ως εκτεταμένων αλλά ως ευρείας κλίμακας συνεπάγεται τιμωρία της έδρας των «ερυθρολεύκων» για μία ή δύο αγωνιστικές.Συγκεκριμένα, για τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη κατηγορείται ως συνυπεύθυνη και η ΠΑΕ Ολυμπιακός για δυσφήμηση του αθλήματος. Η πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Αντωνακάκης αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός εγκαλείται, γιατί δεν τήρησε τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες, δεν προστάτευσε το κύρος του ποδοσφαίρου, αλλά το δυσφήμησε με ενέργειες και πράξεις που δημιουργούν αίσθημα απαξίωσης στους φιλάθλους.Επίσης γίνεται λόγος πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετέβη στα αποδυτήρια και επιτέθηκε κατά ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας και ιδιαίτερα κατά των Σισέ, Νίνη και Τζόρβα, λέγοντας στον τελευταίο «σας γ…», ενώ απευθυνόμενος στον Σισέ είπε «θα τα πούμε του χρόνου πάλι. Σήμερα σας π… και σας γ…». Παράλληλα, αναφέρονται οι δηλώσεις του κατά του Σισέ («αν θέλει να φύγει, να το κάνει χωρίς φούστες και μπλούζες»). Οι περιπτώσεις τιμωρίας για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι από χρηματικό πρόστιμο (το πιθανότερο) μέχρι απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.Για τον Τάσο Μητρόπουλο, η πειθαρχική δίωξη αναφέρει πως στη διάρκεια του αγώνα εξύβριζε τον Σωτήρη Νίνη και μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ επιτέθηκε στον Λέτο και τον έσυρε από τη φανέλα. Επίσης, σημειώνεται πως, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, δεν συμμορφώθηκε, αλλά και πως επέδειξε υβριστική συμπεριφορά εναντίον των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο.

Ισχύουν αυτά ;;; (επεισοδια με πρωταγωνιστη τον Σισσε)

Ο Σισέ αποκάλεσε «βάρβαρους» τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αμέσως μετά το ντέρμπι και μας ανάγκασε να ψάξουμε για κάποιες ιστορίες από το παρελθόν του στην Αγγλία.

Ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί και στο παρελθόν στον ελληνικό Τύπο αλλά με ψιλά γράμματα.

Ιστορία 1)
2 Οκτωβρίου 2005

«Ο Σισέ “κτύπησε” παιδί που του έκανε τηλεοπτική φάρσα»
Η αστυνομία ερευνά ισχυρισμούς που θέλουν τον ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ Τζιμπρίλ Σισέ να έχει βιαιοπραγήσει κατά 15χρονου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής φάρσας.
Ο νεαρός ισχυρίζεται ότι κτυπήθηκε στο κεφάλι από τον Γάλλο διεθνή, στην περιοχή του Ντόκλαντ, είπε η Αστυνομία.
Ο εκπρόσωπός της δήλωσε: “Κληθήκαμε στη Broomfield street την Παρασκευή στις 6¨58 μ.μ. για μία κατηγορία βιαιοπραγίας στο κεφάλι ενός 15χρονου.
Ο νεαρός αρνήθηκε ιατρική βοήθεια.

Καμία σύλληψη δεν έγινε για το περιστατικό αλλά ο 24χρονος Γάλλος παίκτης θα κληθεί για ερωτήσεις”.
Ο Σισσέ βρισκόταν σε ένα διαφημιστικό γύρισμα για το παιχνίδι Αγγλίας – Γαλλίας. Ο 15χρονος ισχυρίζεται ότι κτυπήθηκε όταν τράβηξε το χέρι του από χειραψία με τον Σισέ, σε μία αντιγραφή μίας τηλεοπτικής φάρσας του σόου του Sky, Soccer AM.
Ο νεαρός είπε:
“Πήγα στον Σισέ και του έδωσα χειραψία αλλά τράβηξα απότομα το χέρι μου και το έβαλα στη μύτη μου, κουνώντας τα δάκτυλα.
Αυτός (ο Σισέ) δεν είδε την αστεία πλευρά και μου επιτέθηκε” 

Φωτογραφία:

Ιστορία 2)
28 Ιανουαρίου 2006

«Ο σταρ του ποδοσφαίρου Τζιμπρίλ Σισέ συνελήφθη για βιαιοπραγία κατά της οκτώ μηνών εγκύου γυναίκας του, όπως αποκαλύφθηκε χθες.
Ο, αξίας 14 εκ. λιρών σταρ της Λίβερπουλ συνελήφθη από αστυνομικούς μετά την κλήση στο τηλέφωνο 999 της συζύγου του Τζουντ την οποία παντρεύτηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Η αστυνομία πήγε στο αξίας 2 εκ.λιρών σπίτι του ζεύγους στο Frodsham, Cheshire και συνέλαβε τον 24χρονο «επ’αυτοφόρω».

Ο Γάλλος διεθνής, που είναι 1,83 και ζυγίζει 86 κιλά, δέχθηκε επίπληξη και η αστυνομία λέει ότι «το θέμα έχει κλείσει».


Χθες, το ζεύγος εμφανίστηκε από κοινού όταν έφευγε από το σπίτι μέσα σε ένα Μίνι και η Τζουντ είπε: «Ο Τζιμπρίλ είναι ένα μεγάλο παιδί. Δεν είναι ικανός να με βλάψει. Δεν ξέρω για τι μιλάτε».
Η Τζουντ (λεπτομέρειες για τον γάμο τους) πρόκειται να φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί τον επόμενο μήνα.

Αυτή και ο Σισέ, κερδίζουν περίπου 60 χιλ. λίρες την εβδομάδα και έχουν παιδιά από προηγούμενες σχέσεις.

Ενας εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι έγινε ανάκριση για κατηγορία βιαιοπραγίας και πρόσθεσε : «Ενας 24χρονος συνελήφθη, ανακρίθηκε και επιπλήχθηκε».Φωτογραφία:

Ιστορία 3)
4 Ιανουαρίου 2009


«Ο ποδοσφαιριστής Τζιμπρίλ Σισέ συνελήφθη έξω από ένα μπαρ με στριπτήζ αφού κατηγορήθηκε ότι έπιασε μία γυναίκα από τον λαιμό.
Ο 27χρονος επιθετικός της Σάντερλαντ – θεωρήθηκε ότι – είχε ένα θερμό επεισόδιο με τη γυναίκα (δεν δημοσιεύεται όνομα) στις 3 τα ξημερώματα.

Ο σταρ, που αμείβεται με 60 χιλ. λίρες την εβδομάδα, επισκέφτηκε το μπαρ που ειδικεύεται σε στριπτήζ και ιδιωτικές «παραστάσεις» και έφυγε από εκεί στις 3.


Η Αστυνομία βρήκε τον Σισέ σε έναν σταθμό κοντά στο μπαρ, τον συνέλαβε και τον απελευθέρωσε το πρωί με εγγύηση, πριν γίνει ολοκληρωμένη εξέταση της υπόθεσης.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε : «Ενας 27χρονος άνδρας συνελήφθη για βιαιοπραγία, ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση».

Ο πρωην παίκτης της Λίβερπουλ παλεύει για το μέλλον του στη Σάντερλαντ. Είναι δανεικός από τη Μαρσέιγ η οποία τον πουλά με 10 εκ. λίρες.

Ο Γάλλος, του οποίου το σώμα είναι καλυμμένο με περισσότερα από 40 τατουάζ και ορισμένα από αυτά για τη γυναίκα και τα τρία του παιδιά, προσπαθεί να πείσει τους ιθύνοντες της ομάδας για την αξία του»Φωτογραφία:

 πηγη bam.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ελληνικό εμπορικό πλοίο με την επωνυμία «Minerva Antonia» κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι Ρας Λανούφ, στον κόλπο της Σύρτης στη Λιβύη, με σκοπό να παραλάβει αύριο Έλληνες πολίτες προς επαναπατρισμό.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών καλούνται οι Έλληνες πολίτες...

που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση επιβαινόντων να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία της Ελλάδας στη Λιβύη στα τηλέφωνα (0021) 8213336978, (0021) 8213338563 ή, εναλλακτικά, με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών στο τηλέφωνο (0030) 2103681730.

Ο σχεδιασμός του επαναπατρισμού των Ελλήνων που ζουν στη Λιβύη γίνεται από το υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Δόλλη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ιωάννη-Αλέξιο Ζέπο.

ΠΑΤΡΑ: Στους εορταστικούς ρυθμούς της Τσικνοπέμπτης

Η γιορτή της Τσικνοπέμπτης έχει ιδιαίτερο χρώμα στην Πάτρα εξαιτίας και της επιρροής του καρναβαλιού. Αυτοσχέδιες ψησταριές από το πρωί θα στηθούν σε κάθε σημείο της πόλης και ένα μεγάλο υπαίθριο γλέντι, όπως αρμόζει άλλωστε στο έθιμο της Τσικνοπέμπτης και την παράδοση, περιμένει τους Πατρινούς. Όμως επίκεντρο των εκδηλώσεων, που θα διοργανώσουν ο Δήμος Πατρέων και η Κ.Δ.Ε.ΠΑ.Κ., αποτελεί η Άνω Πόλη και κυρίως η οδός Γερμανού και οι δρόμοι γύρω από αυτή, όπου αναβιώνουν τα λαϊκά έθιμα και έχουν συνδεθεί με την παραδοσιακή όψη της Αποκριάς και τη μακρόχρονη ιστορία. Παραδοσιακά και καρναβαλικά δρώμενα, μουσικές κομπανίες, ξέφρενο κέφι και αυθεντική σατιρική διάθεση συμπληρώνουν τη βραδιά της άφθονης κατανάλωσης ψητού κρέατος και οινοποσίας.


Από τις 11.30 έως τις 13.30 στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου οι X-Saltibagos με ξυλοπόδαρο, ζογκλέρ, κλόουν και έναν ισορροπιστή σε ένα ποδήλατο με μια ρόδα θα σκορπίζουν μια ευφάνταστη νότα θεάματος δρόμου, η Μπάντα του Δήμου Πατρέων θα δίνει τον απαραίτητο αποκριάτικο τόνο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ προβλέπονται και άλλες εκπλήξεις στο πνεύμα της ημέρας..

Παράλληλα ξεχωριστή θέση θα έχει η Τσικνοπέμπτη στο πρόγραμμα του 46ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, αφού τα σχολεία περιμένουν τους μεταμφιεσμένους εκπροσώπους των πληρωμάτων να τους παραδώσουν 5 εξωσχολικά βιβλία, να τσικνίσουν με μαθητές και καθηγητές, να φωτογραφίσουν την παράδοση στους μαθητές του σχολείου και να βάλουν στο σακούλι τους(δηλαδή στο κυνηγητικό γιλέκο τους) τη φωτογραφία.

Γύρω στις 8 το βράδυ θα αρχίσει η παρέλαση στην οδό Γερμανού από το ύψος της πλατείας Μαρούδα με κατεύθυνση και προορισμό την πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στην πλατεία Ταμπαχάνων ήδη θα υπάρχει πάλκο με την ορχήστρα του Χρήστου Κατριβέση σε λαϊκά και δημοτικά τραγούδια.

Μια ευφάνταστη πομπή όπου θα συμμετέχουν η μεταμφιεσμένη Μπάντα του Δήμου Πατρέων παιανίζοντας αποκριάτικα τραγούδια, ο Καρναβαλάκος, το Μουσικό Άρμα του Δήμου, ένα σκαλωτό άρμα όπου θα βρίσκεται η ιστορική χορωδία του Ορφέα τραγουδώντας τραγούδια της Αποκριάς και της παλιάς Πάτρας, άρματα-ταβέρνες, τέσσερα άρματα με θεματολογία εμπνευσμένη από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, καρναβαλιστές και πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού.

Τα τέσσερα άρματα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, όπου παρελαύνουν οι χιουμορίστες-ογκόλιθοι της υποκριτικής μας τέχνης και σκηνές των αξέχαστων ταινιών, σε ιδέα, μελέτη, επίβλεψη, κατασκευή του Διονύση Αδριόπουλου, είναι:

-«Λατέρνα, Φτώχια και Φιλότιμο» με ...παρόντες τους Μίμη Φωτόπουλο, Βασίλη Αυλωνίτη, Τζένη Καρέζη και μια τσιγγάνα

-«Της Κακομοίρας» με τον μπακαλόγατο Ζήκο(Κώστα Χατζηχρήστο), το αφεντικό του, τον Παντελή (Κώστα Δούκα), τη Δέσποινα(Μαρίκα Νέζερ), το ποδήλατο του Ζήκου και τα ράφια του μπακάλικου

-«Χορευτική σκηνή-Συρτάκι» που αναπαριστάνει το κλίμα και το ύφος της εποχής και των ταινιών

-«Φαλακρός Πράκτωρ Θ.Β.-Επιχείρηση Γης Μαδιάμ» με το Θανάση Βέγγο να οδηγεί ένα αυτοκίνητο.

Φτάνοντας η παρέλαση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου θα υπάρχει λαϊκό πάλκο με επταμελή ορχήστρα, που εγγυάται ένα γλέντι με λαϊκό, ρεμπέτικο και έντεχνο πρόγραμμα.

Ωστόσο το σκαλωτό άρμα, που θα μεταφέρει τη Χορωδία του Ορφέα, θα συνεχίσει ακολουθώντας τη διαδρομή Αγίου Γεωργίου, Αγίου Νικολάου, Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Μαιζώνος και θα καταλήξει στη συμβολή των οδών Φιλοποίμενος και Μαιζώνος, όπου βρίσκεται το κτίριο που στεγάζεται ο Ορφέας.

Εξάλλου στη συμβολή των οδών Γερμανού και Ηλείας, έξω από το Λαϊκό Θέατρο το Χορευτικό Τμήμα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών θα παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς.

Η παρέμβαση του Σκυλακάκη για την οικονομία

Στο κλίμα υπέρ του μνημονίου ο Σκυλακάκης συμβαδίζει άλλοστε με τις αρχές της κ Μπακογιάννη...Νεοφιλελεύθερες πολιτικές προτάσεις από τον ευρωβουλευτή...

Ομάδα Θεάτρου:Και τη Χιονάτη την έφαγαν οι 7

Η Ομάδα Θεάτρου  του Τ.Ε.Ι. Πάτρας παρουσιάζει τη διασκευή του Ευάγγελου Κουφάκου:

Και τη Χιονάτη την έφαγαν οι 7


Βασισμένο στο παραμύθι «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι» των Αδελφών ΓκριμΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΑΔΑΣ

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η Θεατρική Ομάδα του Τ.Ε.Ι. Πάτρας συνεχίζει την πορεία της μετά το τέλος της τελευταίας παράστασης «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Λουίτζι Πιραντέλλο η οποία ανέβηκε στο Τ.Ε.Ι. στις 11, 12 & 13 Μαΐου 2010.

Το έργο στο οποίο κάνουμε πρόβες ονομάζεται «Και τη Χιονάτη την έφαγαν οι 7» του Ευάγγελου Κουφάκου, βασισμένο στο παραμύθι «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι» των Αδελφών Γκριμ. Το οποίο θα παρουσιαστεί στον Συνεδριακό Χώρο του Τ.Ε.Ι. στις 23 & 25 Φεβρουαρίου 2011 στις 20:30.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Πόσο αληθινή μπορεί να είναι μια πριγκίπισσα και πόσο αληθινός ο ερωτάς της; Κατά πόσο τα παραμύθια ανήκουν στα παιδιά και κατά πόσο στους μεγάλους; Η κλασική ιστορία της χιονάτης από μια… ‘’πιο σκοτεινή πλευρά’’ μέσα από το σωματικό θέατρο, που δίνει την ευκαιρία στα συναισθήματα και στα λόγια να γίνουν κίνηση.

«Έχουν κάτι μαγικό οι πρώτες λέξεις μίας ιστορίας δεν ξέρεις ποτέ που θα σε οδηγήσουν…» Μία Πριγκίπισσα στα Χέρια μιας μάγισσας μητριάς, μισεί τον εαυτό της στο ποτάμι καθημερινά… ένας έρωτας χαμένος, με παράξενες επισκέψεις την οδηγεί σε πλάσματα μαγικά, που κεντάνε συναισθήματα και τα φυσάνε στις καρδιές των ανθρώπων… πολλές φορές όμως η μαγεία είναι κομμάτι των αχανών σκέψεων του ανθρώπου και απλά ζουν εκεί με την ελπίδα να γίνουν πραγματικότητα… αλλά καμιά φορά οι σκέψεις μπορούν να μας “φάνε”…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Κουφάκος Ευάγγελος, Μάνη Ευφροσύνη

Συντονισμός Παράστασης: Κουφάκος Ευάγγελος, Μάνη Ευφροσύνη

Σκηνικά-Κουστούμια: Τσαγγούρη Δήμητρα

Μουσική Επιμέλεια: Γιαννόπουλος Νίκος, Πετράκης Βαγγέλης

Φωτισμός: Λεφέβρ Μαρίνα

Κείμενα: Κουφάκος Ευάγγελος

ΔΙΑΝΟΜΗ

Αφηγήτρια: Μάνη Ευφροσύνη

Αφηγητής: Κουφάκος Ευάγγελος

Κοκκινοαίματη: Βασίλισσα: Παπαδάτου Αγγελίνα

Μαυροαίματη: Βασίλισσα: Λαμπράκη Μάρα

Καθρέπτης: Γρίβα Συνοδή

Φύλακας: Ταγκλής Γιώργος

Χιονάτη: Νικολάου Άντρη

Πρίγκιπας: Ψυλλάκης Σταύρος

Χαρά: Τσαγγούρη Δήμητρα

Θυμός: Κρομύδα Στεφανία

Αγάπη: Ιππειώτη Αναστασία

Ζήλεια: Θεοδωροπούλου Ιωάννα

Μίσος: Καουρή Μαρία

Θλίψη: Καραογλάνη Ελένη

Ελπίδα: Καούνη Νεφέλη

Χορός: Ατόλικο Νικόλ, Βασιλακοπούλου Βέρα, Γεροντάκη Φλώρα, Γιαννούλου Βασιλική, Δημοπούλου Ζωή, Καλτσάς Θοδωρής, Καραγκούνης Αλέξανδρος, Κατσίκης Θοδωρής, Κοτσίφη Αντωνία, Κουμαντατάκη Χριστίνα, Ιλεάνα Παπαγιάννη, Σιώζος Κωνσταντίνος, Σχίζα Ειρήνη, Τζώρτζου Ελένη, Χρυσόπουλος Τάσος.Προηγούμενες παραστάσεις της ομάδας θεάτρου

1) Θ2 (Θηλυκοί Θύτες) του Λάμπρου Αραπάκου (2005)

Τελικά ανήκει ο ρόλος του θύτη πάντα στο δολοφόνο;

παρουσιάστηκε: ΣΕΡΡΕΣ, ΑΘΗΝΑ

2) «ΕΑΥΤΟΥ ΕΚΤΟΣ» του Λάμπρου Αραπάκου (2006)

5 στάδια του πένθους

τι θα άλλαζες από τον εαυτό σου;

παρουσιάστηκε: ΣΕΡΡΕΣ, ΑΘΗΝΑ, ΠΑΤΡΑ

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας με φωτογραφίες από την παράσταση

3) «ΜΗ ΓΕΛΑΣ» του Λάμπρου Αραπάκου. (2007)

4 νέοι άνθρωποι εγκλωβισμένοι και ένας κλόουν μπλέκεται στα πόδια τους...

πόσες φόρες ένιωσες εγκλωβισμένος σήμερα;

παρουσιάστηκε: ΣΕΡΡΕΣ, ΧΑΝΙΑ, ΠΑΤΡΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας με φωτογραφίες από την παράσταση

4) «Να σου πω ένα παραμύθι;» (2008)

Συρραφή των παραμυθιών: «Ο ευτυχισμένος πρίγγιπας» του Oscar Wilde, «Ο αφοσιωμένος φίλος» του Oscar Wilde, «Ο ψαράς και η ψυχή του» του Oscar Wilde, «Το δέντρο που έδινε» του Shel Silverstein και «Ο μικρός πρίγγιπας» του Antoine de Saint-Exupery

5) «Γιατρός με το Ζόρι» του Μολιέρου (2008-2009)

Παρουσιάστηκε: ΠΑΤΡΑ

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας με φωτογραφίες από την παράσταση

6) «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Λουίτζι Πιραντέλλο (2010)

Παρουσιάστηκε: ΠΑΤΡΑ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ

7) «Τουλούζ Λωτρέκ: Η φαντασία της αμαρτίας» του Χριστοφή Χριστόφορου

Παρουσιάστηκε: ΠΑΤΡΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6981084058 Κουφάκος Ευάγγελος

6984849382 Μάνη ΕυφροσύνηΦωτογραφίες: Γρίβα Συνοδή , Τσαγγούρη Δήμητρα

Επίθεση της παράταξης «Τριανταφυλλόπουλου» στη Δημοτική Αρχή για διαφάνεια και ίση μεταχείριση!

Δριμύ κατηγορώ κατά της δημοτικής αρχής του Στάθη Θεοδωρακόπουλου, με ευθύτατες αναφορές προσωπικά στον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Ακράτας-Αιγείρας, εξαπέλυσε η Δημοτική Παράταξη της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, με την «σκυτάλη» αυτή τη φορά να παίρνει ο εξ Αιγείρας Δημοτικός Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας Πάνος Γιαννούλης (και με την ιδιότητα του «σκιώδους» Αντιδημάρχου της Ανατολικής Αιγιάλειας) Αφορμή στάθηκε η «καταστρατήγηση και παρερμηνεία» του «Καλλικράτη» - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει - που αφορά στη διαφάνεια και στην εξυπηρέτηση του πολίτη, ιδιαίτερα μέσω των τοπικών Συμβουλίων.
Ο κ. Γιαννούλης – για λογαριασμό της παράταξης - κάνει λόγο «για απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στο Τοπικό Συμβούλιο της Αιγείρας, αφού δεν έχει ακόμα δικό του γραφείο προκειμένου να εξυπηρετήσει την πιο μεγάλη Κοινότητα του πρώην Δήμου», ενώ δεν παραλείπει να μιλήσει ακόμα και για την «επιδιωκόμενη αφαίρεση αρμοδιοτήτων της Προέδρου της Κοινότητας, σε ότι έχει να κάνει με την έκδοση αδειών ταφής, και την εκτέλεση εργασιών χωρίς την παρουσία του Τοπικού Συμβουλίου. Ο κ. Γιαννούλης, στην παρέμβασή του, υπογραμμίζει πως «άμεσα πρέπει ν’ αποδοθούν οι αρμοδιότητες στους Τοπικούς Προέδρους για τα νεκροταφεία και ν’ αφαιρεθεί κατά συνέπεια αυτή ως παράτυπη –αφού έχει παραχωρηθεί κατ’ εντολή δημάρχου στον τοπικό αντιδήμαρχο, με δημοσίευση για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των κοινοτήτων».

Αναλυτικά, ο Πάνος Γιαννούλης τονίζει: «Το Τοπικό Συμβούλιο Αιγείρας - που είναι και η έδρα της Δημοτικής Ενότητας πλέον Αιγείρας, στην Ανατολική Αιγιάλεια – οδηγείται στην περιθωριοποίηση με την απαράδεκτη λογική του Δημάρχου Αιγιάλειας Στάθη Θεοδωρακόπουλου και του Τοπικού Αντιδημάρχου Βασίλη Ανδρουτσόπουλου, οι οποίοι δεν μπήκαν στον κόπο - δύο μήνες τώρα - να δώσουν μία έστω προσωρινή λύση στο θέμα του Γραφείου της αιρετής Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, κ. Αθηνάς Οικονόμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται σχεδόν η επαφή των πολιτών της περιοχής με την ίδια πρόεδρο και αν είναι ποτέ δυνατόν να αναγκάζονται πολλοί να την αναζητούν και να την επισκέπτονται στην οικία της για να λύσουν διάφορα προβλήματα που δημιουργούνται.

Και ο κ. Γιαννούλης συνεχίζει: «Η συνεχής στερεότυπη απάντηση του Δημάρχου ότι θα βρεθεί προσεχώς γραφείο για το Τοπικό Συμβούλιο Αιγείρας, με την επισήμανση ότι στην διάρκεια του έτους δεν θα χρειαστούν παρά μόνο δυο συνεδριάσεις αυτού για ανάλογες αποφάσεις και ότι ο πολίτης της Αιγείρας έχει Τοπικό Αντιδήμαρχο γι’ αυτήν τη δουλειά, αποκαλύπτει την καταστρατήγηση του Καλλικράτη. Επιπλέον καταμαρτυρεί μα τον χειρότερο τρόπο τον αδιαφανή τρόπο εκτέλεσης έργων ιδιαίτερα στις κοινότητες που δεν ανήκουν στην παράταξή του κ. Θεοδωρακόπουλου. Για παράδειγμα το μηχάνημα εκχιονισμού πήγε προ ημερών στην Κοινότητα Εξοχής χωρίς να έρθει κανείς σε επικοινωνία με τον εκεί εκλεγμένο Πρόεδρο κ. Χρήστο Λυμπερόπουλο, με αποτέλεσμα λόγω άγνοιας του χωριού να προξενηθούν πολλές ζημιές και το ερώτημα είναι τώρα ποιος θα τις πληρώσει;»

Σύμφωνα με τον Δημοτικό Σύμβουλο Π. Γιαννούλη, εξαιτίας αυτής της ενέργειας, της μη δηλαδή συνεννοήσεως του δήμου με τον Πρόεδρο, προξένησε τις ακόλουθες ζημιές: ξήλωμα της ασφάλτου που γέμισε τους υδραύλακες εκατέρωθεν του δρόμου, του φρεατίου ύδρευσης, ξήλωμα σε μάντρες της πλευράς του δρόμου διότι το εκχιονιστικό ήταν μεγάλου πλάτους, ξήλωμα τσιμενταύλακων άρδευσης, ενώ κι όλα τα μπάζα που δημιούργησε το εκχιονιστικό μηχάνημα τ’ άφησε μπροστά στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία δημιουργώντας πρόβλημα πρόσβασης των κατοίκων στην επάνω γειτονιά του οικισμού.

«Αν είχε όμως επικοινωνήσει ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου με τον Κοινοτάρχη δεν θα είχαν προξενηθεί αυτές οι μεγάλες ζημιές. Θέλουμε οι ζημιές αυτές να αποκατασταθούν άμεσα γιατί είναι πολλές. Επιπλέον για λόγους διαφάνειας ο Τοπικός Πρόεδρος έπρεπε να ήταν εκεί παρών για να διαπιστώσει πόσες ώρες εργάστηκε το μηχάνημα, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο - όταν θα έρθει το θέμα προς έγκριση - να ψηφίσουν ένα κάποιο κονδύλι».

Ευθεία, προκλητική απειλή της διοίκησης του Πρώτου Θέματος στους εργαζόμενους της εφημερίδας. "Σε περίπτωση που απεργήσετε.. Απολύεστε"

Πρωτόγνoρες στιγμές ζει από σήμερα ο δημοσιογραφικός τύπος

Η διοίκηση του "Πρώτου Θέματος" αποφάσισε, πως όποιος δημοσιογράφος της εφημερίδας αποφασίσει αύριο να συμμετάσχει στη γενική απεργία, τίθεται εκτός της εταιρείας.

Δημοκρατικές διαδικασίες.

Η συμμετοχή στην απεργία είναι λόγος απόλυσης.Η ΕΣΗΕΑ τι προτίθεται να κάνει για όλα αυτά που συμβαίνουν στην <<εφημερίδα των συντακτών>>;

Αύριο κάποιο κλιμάκιό της θα περάσει από τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας για διαπιστώσει αν θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι;

Σε κρίση οι σχέσεις ΗΠΑ-Πακιστάν λόγω μη ...

"Bαριά σκιά" πέφτει στις αμερικανοπακιστανικές σχέσεις, καθώς το Πακιστάν επιμένει ότι τα δικαστήρια της χώρας θα κρίνουν την τύχη του 36χρονου Αμερικανού Ρέιμοντ Ντέιβις που κατηγορείται για δολοφονία ακόμη και μετά την αποκάλυψη ότι ήταν συνεργάτης της CIA και σύμφωνα με την Ουάσινγκτον καλύπτεται από διπλωματική ασυλία.
Η υπόθεση του Ντέιβις, πρώην αξιωματούχου των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, έχει δυσχεράνει την ήδη τεταμένη συμμαχία ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Πακιστάν, δύο χωρών που επισήμως έχουν τεθεί στο ίδιο στρατόπεδο ενάντια στους ένοπλους ισλαμιστές που επιχειρούν στο Αφγανιστάν.Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ράμπο στα λεωφορεία, στα τρόλεϊ και στα τραμ ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών

Αθήνα

Ειδικό σώμα ελεγκτών σε λεωφορεία, τρόλλεϊ και τραμ ετοιμάζεται να συστήσει το υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεράστια διαφυγόντα κέρδη στις πωλήσεις εισιτηρίων. Οι «ράμπο» θα φορούν ειδικές στολές και θα έχουν ειδικό σήμα.Σύμφωνα με το Βήμα Online, πρόκειται για το ειδικό σώμα, το οποίο θα συνεργάζεται με την Αστυνομία για τον εντοπισμό όλων των λαθρεπιβατών στα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς.Όταν η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έκανε πριν από λίγες ημέρες τον λογαριασμό από τα διαφυγόντα κέρδη στις πωλήσεις εισιτηρίων και διαπίστωσε ότι υπάρχει απώλεια 40% στα εισιτήρια των λεωφορείων και τρόλεϊ και 10% απώλεια στα εισιτήρια των τραμ και του ΗΣΑΠ, διαπίστωσε ότι «αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χάσουμε περί τα 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο».Με αυτά τα δεδομένα αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σύσταση ειδικού σώματος για έλεγχο των εισιτηρίων. Ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει η σύσταση του σώματος, που ήδη ονομάσθηκε «Ράμπο των ΜΜΜ», χωρίς να υπάρξει σχετικό νομοσχέδιο.Οι αρμόδιοι αναζήτησαν μοντέλα λειτουργίας από άλλες χώρες. Στις ΗΠΑ, όπου και εκεί το κίνημα «δεν πληρώνω» έχει επεκταθεί σε εντυπωσιακό σημείο, το πρόβλημα λύθηκε -σε μεγάλο βαθμό- με την τοποθέτηση στα λεωφορεία ανδρών security, που εποπτεύονται όμως από ένα μικρό δημόσιο σχήμα.Εν συνεχεία, θέλησαν να δουν τι συμβαίνει στις ευρωπαϊκές χώρες, όπου και εκεί διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένα μεικτό σώμα ελεγκτών και ιδιωτών. Αποφάσισαν να ακολουθήσουν το ευρωπαϊκό παράδειγμα, με κάποιες παραλλαγές, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Χάρης Τσιόκας, και θα είναι έτοιμοι προς δράση από την 1η Απριλίου.

ΠαΣοΚ Εκτός 105 στελέχη που στήριξαν αντάρτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ζήτησε ο Ανωμερίτης

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας 105 στελεχών του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού του κυβερνώντος κόμματος κ. Γιώργος Ανωμερίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήμα 995 στην επιστολή του κ. Ανωμερίτη τονίζεται ότι τα μέλη του ΠαΣοΚ, των οποίων η κομματική ιδιότητα αναστέλλεται, στήριξαν αντάρτικα ή ανεξάρτητα ψηφοδέλτια στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.


Όπως προκύπτει από την λίστα των μελών, ορισμένα από αυτά διαγράφονται, επειδή στήριξαν υποψηφίους ακόμα και σε περιοχές που το ΠαΣοΚ δεν είχε επίσημο υποψήφιο.Πα-τέρας βίαζε την κόρη του με την ανοχή της μάνας

Σε φυλάκιση 12,5 ετών καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών ο πατέρας μιας 17χρονης που είχε συλληφθεί … τον Ιούνιο του 2008 για τον επί τρία χρόνια βιασμό της μέσα στο ίδιο της το σπίτι σε χωριό της Αιτωλοακαρνανίας και μάλιστα με την ανοχή της ίδιας της μητέρας! Η μητέρα καταδικάστηκε σε 2μιση χρόνια με αναστολή.
Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών επειδή το θύμα είναι ανήλικη.Η 17χρονη σήμερα, ζήτησε μην διωχθεί ποινικά ο κατηγορούμενος και πατέρας της.Δείτε το βίντεο από το PATRA TV:Αποχωρεί και ο Ζιλμπέρτο

Αποχωρεί και ο Ζιλμπέρτο 
Την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό το ερχόμενο καλοκαίρι προανήγγειλε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, μέσω της ιστοσελίδας ''globoesporte'' και λίγες μέρες μετά την δήλωση του Σισέ που επίσης εξέφρασε την επιθυμία να φύγει. Ο Βραζιλιάνος μέσος τόνισε ότι ο κύκλος του στους «πράσινους» έχει κλείσει, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει πλέον ούτε από τον ίδιο αλλά ούτε από την διοίκηση του ''τριφυλλιού'' διάθεση για ανανέωση της συνεργασίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη το περασμένο Σάββατο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και στα φαινόμενα ρατσισμού με αποδέκτη τον ίδιο αλλά και τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζιλμπέρτο

Για το ντέρμπι και τα επεισόδια:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην Ελλάδα κάτι τόσο λυπηρό, έχει συμβεί και άλλες φορές. Όταν συμβαίνει με εμένα δεν δίνω πολύ σημασία. Δεν θα κάτσω να ακούσω ένα μάτσο ηλίθιους. Τους αγνοώ. Αλλά ο Σισέ είναι πιο οξύθυμος. Πάνω στην ένταση, αυτοί οι ηλίθιοι έκαναν ήχους πιθήκων κάθε φορά που έπιανε την μπάλα. Και δεν είναι μόνο η κερκίδα του Ολυμπιακού. Πρόσφατα έγινε το ίδιο και στην Ξάνθη. Υπάρχει μεγάλη καμπάνια κατά του ρατσισμού εδώ αλλά τίποτα δεν αλλάζει. Κανείς δεν τιμωρείται.

Το πράγμα ήταν πολύ σοβαρό. Μερικοί οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, μας χτύπησαν και εμείς ανταποδώσαμε. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας παίκτης, ευχαριστώ τον Θεό. Όσο για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ήρθε και μας είπε ότι μας κέρδισε, αλλά χρησιμοποίησε μια βρισιά. Ήταν μία στάση που μας αγανάκτησε όλους. Πιστεύω ότι η διοίκηση μας θα κάνει κάτι γι' αυτό».


Για το συμβόλαιό του:

«Την περασμένη σεζόν είχαμε μια κουβέντα για επέκταση του συμβολαίου. Αλλά ήταν νωρίς. Τώρα σκέφτομαι, ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να συνεχίσει η ομάδα μαζί μου. Ακόμα και εγώ δεν θέλω να συνεχίσω. Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια στην Ελλάδα, ήταν φανταστική εμπειρία, έκανα ότι ήταν να κάνω και έκλεισε ο κύκλος μου. Παρόλο την οικονομική κρίση, το οικονομικό δεν ήταν πρόβλημα».

Διευθυντής πολεοδομίας με καταθέσεις 27 εκατομμυρίων ευρώ!

Σύμφωνα με την ''Μακεδονία'' μετά από πλήθος καταγγελιών το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ερευνά την περιουσιακή κατάσταση τριών στελεχών των πολεοδομικών γραφείων της Θεσσαλονίκης ενώ ανάλογες έρευνες διενεργήθηκαν και σε άλλες πολεοδομίες της Βόρειας Ελλάδας, καθώς προέκυψαν σοβαρότατες ενδείξεις χρηματισμού υπαλλήλων.
Πιο τρανταχτή είναι η περίπτωση μηχανικού προϊσταμένου πολεοδομικού γραφείου, σε λογαριασμούς του οποίου βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ!Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα, ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου και ακολούθησε το άνοιγμα των λογαριασμών των τριών στελεχών αλλά και ο εξονυχιστικός έλεγχος όλων των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων των ίδιων και των οικογενειών τους.Της έρευνας προηγήθηκαν ''τσουβάλια'' καταγγελιών κατά των τριών πολεοδόμων από πολίτες και μηχανικούς για χρηματισμό, έκδοση παράνομων οικοδομικών αδειών και μείωση έως και εκμηδενισμό προστίμων για αυθαίρετες κατασκευές.Η υπόθεση όμως που έγινε η αιτία να ξετυλιχθεί το κουβάρι των αποκαλύψεων ήταν η εξαφάνιση προστίμου ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ που είχε επιβληθεί για αυθαίρετη κατασκευή.Τώρα στο μικροσκόπιο των ελεγκτών έχει μπει η πολεοδομία Ανατολικής Θεσσαλονίκης.Ο λόγος είναι ότι είχε επιβληθεί πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, σε ιδιώτη, ο οποίος έχτιζε συγκρότημα κατοικιών στο Πανόραμα, αλλά στη συνέχεια το πρόστιμο εκμηδενίστηκε.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Απαιτείται άμεση διεθνής και ευρωπαϊκή παρέμβαση στη Λιβύη»

«Σαρωτικές είναι πλέον οι εξελίξεις στον αραβικό κόσμο. Οι εξελίξεις αυτές καταλύουν μαζί με τα αυταρχικά καθεστώτα και «καθεστηκυίες» αντιλήψεις δεκαετιών, τις οποίες, λίγο-πολύ, είχαμε όλοι στη Δύση, ιδίως στις ΗΠΑ. Αντιλήψεις που θεωρούσαν ότι οι αραβικές κοινωνίες εκινούντο αποκλειστικά στο δίπολο «ή αυταρχισμός ή φονταμενταλισμός».


Η απάντηση των αυταρχικών καθεστώτων στο ξέσπασμα των λαών τους για ελευθερία, διέφερε από χώρα σε χώρα, ανάλογα με την κατάσταση και με το πόσο αυταρχικά ήταν ή είναι τα καθεστώτα αυτά.

Πουθενά όμως δεν έγινε τέτοιο λουτρό αίματος όπως στη Λιβύη. Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες βομβαρδίζονται ακόμα και με αεροπλάνα στις πλατείες όπου βρίσκονται.

Κάνω έκκληση σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που έχουν θεσμικό ρόλο στα αραβικά πράγματα (ΟΗΕ, Αραβικό Σύνδεσμο, Ε.Ε. κλπ), να παρέμβουν αμέσως για να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη αιματοχυσία. Η χθεσινή άτολμη δήλωση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ δεν αρκεί.

Η έκδηλη αμηχανία του ΠΑΣΟΚ δεν με εκπλήσσει. Ο Λίβυος δικτάτορας ήταν για πολλά χρόνια και σε πολλά επίπεδα, προνομιακός του εταίρος. Τη σχέση αυτή, ασυνήθιστη για δυτικό δημοκρατικό κόμμα, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να την αποκηρύξει. Δεν το πράττει ούτε τώρα, που ο επίλογος του τυραννικού αυτού καθεστώτος γράφεται με το αίμα του λαού της Λιβύης».

Εκμηδενίζεται η Διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ  του  Άγγελου ΤΣΙΓΚΡΗ  Υπ. Βουλευτή Αχαΐας ΝΔ

Εντυπωσιακή μείωση της ψαλίδας μόλις στο 1% ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής που κάνει η εταιρεία VPRC σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα» (17/2).Μετά την προφανή μείωση της διαφοράς ανάμεσα στα δύο κόμματα, σύμφωνα με όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, η διαφορά σχεδόν 11 μονάδων που σημειώθηκε στις τελευταίες εθνικές εκλογές πλέον εκμηδενίζεται.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η εκτίμηση εκλογικής επιρροής της ΝΔ βρίσκεται σήμερα στο 32%, έναντι 33% του ΠΑΣΟΚ. Από τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ παίρνει 12,5%, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ από 5%, ενώ και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 4% υπερβαίνουν το όριο εισόδου στη Βουλή. Αντίθετα, οι νεοπαγείς σχηματισμοί της Δημοκρατικής Αριστεράς (2,5%) και Δημοκρατικής Συμμαχίας (2%) βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%.Στην ίδια έρευνα, το 74% θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση έναντι μόνο του 15% που απάντησε ότι κινούνται σε σωστή κατεύθυνση, ενώ το 84% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την οικονομική κρίση με το 15% και πάλι να δηλώνει ικανοποίηση.Την ίδια στιγμή, το 81% απαντούν ότι έχει χειροτερεύσει η οικονομική κατάσταση της χώρας και το 82% ότι έχει χειροτερεύσει η προσωπική τους οικονομική κατάσταση.Ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα, η απαισιοδοξία της κοινωνίας και η έλλειψη ελπίδας δεν είχε τη σημερινή διάχυτη ένταση. Με αυτά τα δεδομένα, το 50% απαντά ευθέως ότι η Ελλάδα πρέπει να απεμπλακεί από το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έναντι του 32% που πιστεύει ότι η χώρα θα πρέπει να τηρήσει τους όρους του Μνημονίου (το 18% δεν απάντησε).Οι πολίτες αναζητούν διέξοδο από τη σημερινή «…βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα που αιφνιδιαστικά, χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς προγραμματισμό, μεταβάλλει τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες» όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία προοπτική γιατί, όχι μόνο δεν μας βγάζει από την κρίση, αλλά μας βυθίζει περισσότερο στην ύφεση. Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, με λιγότερες θυσίες που πιάνουν τόπο και τις οποίες μπορεί να αντέξει ο τόπος. Μία στρατηγική με συγκροτημένη ανάλυση και συγκεκριμένες προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει επίσημα, δια του Προέδρου της, η Νέα Δημοκρατία.'ΛΟΥΚΕΤΟ' ΑΥΡΙΟ ΠΑΝΤΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

«Λουκέτο» σε όλη τη χώρα αύριο εξαιτίας της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενες για την κυβερνητική πολιτική...Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο Πεδίον του Αρεως. Την ίδια ώρα στην Ομόνοια ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.

Στην αυριανή γενική απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες, εφορίες, τελωνεία, αλλά και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ.

Συμμετέχουν επίσης εργαζόμενοι στην Υγεία (νοσοκομειακοί ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό), οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, τραπεζικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί.

Στις αυριανές κινητοποιήσεις - συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Απεργούν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης οι δημοσιογράφοι, με αποτέλεσμα να μην μεταδοθούν δελτία ειδήσεων ή ενημερωτικές εκπομπές σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ την Πέμπτη δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες.

Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Συγκεκριμένα:

Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα παραμείνουν τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλλεϊ. Από τις 9.00 έως τις 17.00 θα λειτουργήσει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του μετρό, ωστόσο δεν θα λειτουργήσει το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο , λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι υπάλληλοι του ΟΣΕ, ενώ κλιεστός θα παραμείνει ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Το τραμ θα κινηθεί από τις 06.00 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς απεργεί και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία .

Σε μεγάλο αριθμό ακυρώσεων πτήσεων προχωρούν αύριο οι δυο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, Aegean Airlines και Ολυμπιακή, εξαιτίας της στάσης εργασίας, από τις 12.00 έως τις 16.00 που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Το διάστημα αυτό, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Απεργιακό «μπλακάουτ» στην υγεία

Απεργία των εργαζομένων αύριο στα νοσοκομεία όλης της χώρας έχει προτείνει η Ομοσπονδία τους, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το ΕΚΑΒ, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία, ενώ απεργούν και οι οδοντίατροι.

Παράλληλα, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις που έχουν

προγραμματιστεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, αποφάσισαν από κοινού να συμμετάσχουν στην απεργία. Κατά τη διάρκεια της απεργίας το κοινό θα εξυπηρετείται κανονικά, από τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει και το ΕΚΑΒ. Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της από όλη τη χώρα να

πάρουν μέρος στην απεργία.

ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΧΡΙ 100.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ JEREMIE

Δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις για επενδύσεις και επέκταση της δραστηριότητάς τους, με επιτόκια που ξεκινούν κάτω και από 3%, θα δίνουν από την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, η Εθνική και η Alpha Bank, στο πλαίσιο του πρώτου από τα τρία συνολικά προγράμματα της πρωτοβουλίας Jeremie που αρχίζει να εφαρμόζεται στη χώρα μας...Τα νέα προγράμματα παρουσίασαν την Τρίτη ο υπουργός Περιφερειακής Μ.Χρυσοχοίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων Ρίτσαρντ Πέλι, σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το πρόγραμμα που «τρέχει» από την Τετάρτη έχει συνολικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ, από τα οποία 60 εκατ. προέρχονται από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 60 από τις δύο τράπεζες που επιλέχθησαν μετά από διαγωνισμό.

Απευθύνεται σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 50 άτομα, υπό ίδρυση ή νεοιδρυθείσες (δηλαδή να μην λειτουργούν περισσότερο από τρία χρόνια). Η περίοδος αποπληρωμής είναι 36 - 72 μήνες, θα συμπεριλαμβάνει και περίοδο χάριτος ενώ μειωμένες θα είναι και οι εξασφαλίσεις που θα ζητούν οι τράπεζες.

Για το δεύτερο πρόγραμμα, που υπολογίζεται να ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο, έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός επιλογής των τραπεζών. Θα έχει προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ και θα παρέχει δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ σε πολύ μικρές επιχειρήσεις όλων των τομέων οικονομικής δραστηριότητας.

Για το τρίτο πρόγραμμα δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θα έχει προϋπολογισμό 180 εκατ. ευρώ και θα παρέχει δάνεια μέχρι 500.000 ευρώ σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 250 άτομα για επενδύσεις στους τομείς πληροφορικής και επικοινωνιών ή σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς για επενδύσεις στην ανάπτυξη και την καινοτομία.

Στην ομιλία του ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για ενίσχυση της ρευστότητας όπως το Jeremie, η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ με στόχο εφέτος να απορροφηθούν 5,2 δισ. ευρώ (από 2,5 πέρυσι), ο νέος επενδυτικός νόμος, το ΕΤΕΑΝ, τα ΣΔΙΤ, κ.ά., ενίσχυση των εξαγωγών, ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας και δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης άφησε επίσης αιχμές για την προηγούμενη κατάσταση, λέγοντας ότι στα έξι χρόνια που ίσχυσε ο παλιός αναπτυξιακός νόμος δημιουργήθηκαν μόνο 25.000 νέες θέσεις εργασίας, που σημαίνει ότι επενδύθηκαν 230.000 ευρώ για κάθε θέση εργασίας.

Έκανε επίσης λόγο για κατασπατάληση πόρων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων τόνισε από την πλευρά του ότι τα νέα προϊόντα που αρχίζουν να εφαρμόζονται στη χώρα μας απαντούν στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων Γ.Πετράκος ανέφερε εξάλλου ότι όλα τα προγράμματα του Jeremie θα έχουν ενεργοποιηθεί ως το φθινόπωρο και ότι οι πόροι τους θα είναι ανακυκλούμενοι, που σημαίνει ότι με τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται από την σταδιακή αποπληρωμή των δανείων θα επαναχρηματοδοτούνται τα ίδια ή άλλα προγράμματα για τους μικρομεσαίους.

'ΦΟΡΤΩΝΕΙ' ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου να υπερασπιστεί το ευρώ βρίσκεται πλέον υπο επανεξέταση, ύστερα από την χειρότερη μεταπολεμική ήττα που υπέστησαν οι Χριστιανοδημοκράτες στο Αμβούργο, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, σε δημοσίευμά του με τίτλο η «εκλογική αποδοκιμασία του πακέτου στήριξης της Ελλάδας περιπλέκει τις συνομιλίες για βοήθεια»...

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μαρτίου για την οριστικοποίηση του μηχανισμού διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών μοιάζει να συμπιέζεται ανάμεσα στις εκλογικές αναμετρήσεις που πιθανόν να επαναλάβουν το μήνυμα των εκλογών στο Αμβούργο, μήνυμα που η κ.Μέρκελ χαρακτήρισε ως πικρή ήττα», αναφέρει ο δημοσιογραφικός οργανισμός. Επικαλούμενο μάλιστα αναλυτές της αγοράς, το Bloomberg,, σημειώνει ότι πιθανόν οι διαπραγματεύσεις για τον μηχανισμό στήριξης να «εκτροχιαστούν».

«Φορτώνει» την ήττα στην Ελλάδα

Εάν η ΕΕ δεν καταλήξει σε συμφωνία τον επόμενο μήνα, κινδυνεύει να φέρει τέλος σε μια περίοδο χάριτος προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης, προσθέτει το Bloomberg, αναφερόμενο σε μια ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού των υπερχρεωμένων χωρών.

«Η απώλεια του Αμβούργου αποδυναμώνει περαιτέρω την κοινοβουλευτική δύναμη των κυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών στην Άνω Βουλή. Η καγκελάριος Μέρκελ αποδίδει το αποτέλεσμα στην οργή των ψηφοφόρων στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας» αναφέρει το πρακτορείο, για να συμπληρώσει:

«Ο κυβερνητικός συνασπισμός θα χρειαστεί πλέον την στήριξη της αντιπολίτευσης για να περάσει την νομοθεσία που θα υλοποιεί τον Μηχανισμό Ευρωπαϊκή Σταθερότητας, ο οποίος θα αποτελεί την μόνιμη αντικατάσταση του σημερινού ταμείου στήριξης, που η θητεία του εκπνέει το 2013. Θα απαιτηθεί πλειοψηφία δυο τρίτων, σύμφωνα με έκθεση που κατέθεσε στο κοινοβούλιο το συγκυβερνών κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών.

Αναλυτές που επικαλείται το Bloomberg, προειδοποιούν ότι ενδεχόμενη αποτυχία της ΕΕ να δώσει συγκεκριμένη και οριστική απάντηση στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης, θα απογοήτευε τις αγορές. Παράλληλα, οι ίδιοι επισημαίνουν πως εάν το Βερολίνο, «απογοητεύσει αυτές τις προσδοκίες των αγορών ακολουθώντας μια εσωστρεφή πολιτική, θα στείλει πολύ, πολύ αρνητικά σήματα στις αγορές και πιθανόν μάλιστα να πυροδοτήσει έναν ακόμη γύρο αναταράξεων στην περιφέρεια» της ευρωζώνης.

ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΛΟΓΩ ΛΙΒΥΗΣ

Στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών αυξήθηκε το πετρέλαιο ενώ αυξήθηκαν επίσης οι τιμές των ομολόγων σε βάρος των διεθνών μετοχών, καθώς εντάθηκε η βία στη Λιβύη. Με τα συμβόλαια μαύρου χρυσού του Απριλίου να φθάνουν στα 96,5 δολ./βαρέλι και τις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ να...

πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων, ο δείκτης ασιατικών μετοχών MSCI Asia Pacific Index έχασε 1,9%. Συγχρόνως, το ασφάλιστρο κινδύνου του ιαπωνικού χρέους αυξήθηκε μετά τη πιστοληπτική υποβάθμιση της χώρας από τους Moody’s.

H Λιβύη είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στην Αφρική και όλοι φοβούνται τη περαιτέρω διάδοση της κρίσης στα καθεστώτα της περιοχής. Και ενώ το αμερικανικό πετρέλαιο WTI (West Texas Intermediate) αυξήθηκε 9,8% για τα συμβόλαια Απριλίου, το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ανήλθε στα 106,9 δολ. επεκτείνοντας τη χθεσινή άνοδο κατά 3,1%.

Η εξέλιξη αυτή αυξάνει όλες τις τιμές των πρώτων υλών εντείνοντας τις πληθωριστικές πιέσεις και την ανάγκη αύξησης των επιτοκίων. Η ΕΚΤ προειδοποίησε χθες πως μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τους προσεχείς μήνες καθώς η οικονομία ανακάμπτει και οι εισαγωγές τροφοδοτούν τον πληθωρισμό.

Πάντως, οι τιμές του ψευδάργυρου και του μόλυβδου υποχώρησαν 2-3% καθώς εντάθηκαν οι ανησυχίες πως η Κίνα θα αυξήσει εκ νέου τα επιτόκια περιορίζοντας έτσι τη ζήτηση πρώτων υλών.

«Ελεος πια με τον Σισέ...»«Ελεος πια με τον Σισέ...»
Την έντονη αντίδραση των ανθρώπων του Ολυμπιακού προκάλεσε η νέα τοποθέτηση του Τζιμπρίλ Σισέ, με την οποία ο Γάλλος στράικερ των «πράσινων» καταφέρεται εναντίον των οπαδών του Ολυμπιακού, αποκαλώντας τους «βάρβαρους», τη στιγμή μάλιστα που χαρακτηρίζει «φανταστικούς» τους οπαδούς της δικής του ομάδας.

Οι Πειραιώτες αναφέρουν πως ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού έχει επιλεκτική μνήμη και δεν θυμάται πολλά πράγματα που θα μπορούσε να σχολιάσει. Αυτό που έλεγαν, λοιπόν, από πλευράς Ολυμπιακού για τον Σισέ, ειδικά μετά τη χθεσινή τοποθέτηση του Γάλλου, είναι το εξής: «Ο Σισέ έχει πλέον ξεφύγει μετά τη χθεσινή του τοποθέτηση, όταν ζητά την επέμβαση της UEFA και αποκαλεί τους οπαδούς του Ολυμπιακού βάρβαρους.
Θα καταλαβαίναμε αν έκανε μια γενική αναφορά, γι' αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό όμως η υποκρισία του δεν έχει όρια. Αυτό γιατί την ίδια στιγμή αποκάλεσε φανταστικούς τους οπαδούς της δικής του ομάδας. Προφανώς ο Σισέ θέλει να ξεχάσει όσα έγιναν στο παιχνίδι της δικής του ομάδας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ.
Θέλει να ξεχάσει την εισβολή πολλών οπαδών της δικής του ομάδας μετά την ήττα του Παναθηναϊκού, οι οποίοι κυνηγούσαν τους συμπαίκτες του για το αρνητικό αποτέλεσμα. Προφανώς ξεχνά επίσης και την «υποδοχή» που έτυχε η αποστολή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ λίγο πριν αρχίσει το ντέρμπι με την ομάδα του. Ισως εκείνο όμως να ήταν καλό πρωτάθλημα γιατί το κατέκτησε η ομάδα του.
Φαίνεται, όμως, ότι ξεχνά πως οπαδοί της δικής του ομάδας πετούσαν μολότοφ, πέτρες, σίδερα και κάθε λογής αντικείμενο εναντίον των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.
Ξεχνά προφανώς ότι πήρε φωτιά το πούλμαν του Ολυμπιακού. Για τον Σισέ, όμως, οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι βάρβαροι και αυτοί του Παναθηναϊκού φανταστικοί».

ΝΕΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ''ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Φυλλάδιο με το οποίο ενημερώνει τους πολίτες για την διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας στον φιλανθρωπικό τομέα εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Το τετρασέλιδο φυλλάδιο - είναι η γνωστή έκδοση της Συνόδου "Προς το Λαό" - αναμένεται να μοιραστεί και στους ιερούς ναούς. Σ' αυτό γίνεται εκτενής ιστορική αναδρομή για την φιλανθρωπία...


της Εκκλησίας από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια έως σήμερα.

Επιπλέον οι ιεράρχες παραθέτουν αναλυτικά στοιχεία για το σύγχρονο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. Αναφέρουν δηλαδή ότι σήμερα για το κοινωνικό πρόγραμμα της Εκκλησίας και για την συντήρηση όλων των ιδρυμάτων της δαπανώνται περίπου 100.000.000 ευρώ ετησίως.

Ακόμη σημειώνουν πως λειτουργούν 2.325 φιλόπτωχα ταμεία καθώς και 195 κέντρα συσσίτια ιερών ναών όπου προσφερονται καθημερινά 30.000 μερίδες φαγητού.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Σύνοδος μέσω της ίδιας έκδοσης - «Προς το Λαό» - είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση με πρωτοφανείς εκφράσεις με αφορμή την οικονομική κρίση.

"ΨΗΝΕΤΑΙ" ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ...

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ


Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε περίπου ένα μήνα που ο Καρατζαφέρης όχι μόνο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί ή να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία, αλλά αποφεύγει να πει το παραμικρό είς βάρος του Αντώνη Σαμαρά. Ο Παπαδάκης τον ρώτησε...

τουλάχιστον τρεις φορές. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απέφυγε οποιονδήποτε χαρακτηρισμό για τον Σαμαρά. Απέφυγε επίσης να κρίνει την στάση της Ν.Δ. συνολικά ως κόμμα αντιπολίτευσης. Κάτι ψήνεται στο παρασκήνιο...
 
http://fimotro.blogspot.com/2011/02/blog-post_2853.html

ΑΥΞΗΣΗ 8% ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΟ 2009

Πωλήσεις συνολικής αξίας 401 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 8% έναντι του 2008, κατέγραψαν το 2009 οι πωλήσεις όπλων των 100 μεγαλύτερων κατασκευαστών οπλικών συστημάτων παγκοσμίως -πλην των κινεζικών- με τις ΗΠΑ να...


κρατούν τα σκήπτρα.Τα στοιχεία προέρχονται από την ετήσια έκθεση για το 2009 του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.Από τα 401 δισ. δολάρια τα 247 (61,5%) προέρχονται από πωλήσεις εταιρειών του αμυντικού τομέα που έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ. Ο αμερικανικός αμυντικός όμιλος Lockheed Martin πήρε την πρωτιά από τον βρετανικό BAE Systems με πωλήσεις 33, 4 έναντι 33,3 δισ. αντίστοιχα. Κάθε όμιλος κατέχει ποσοστό 8,3% επί των συνολικών πωλήσεων. Η αμερικανική πτέρυγα του ομίλου BAE Systems πούλησε όπλα αξίας 19,3 δισ. δολαρίων.Επτά στους δέκα μεγαλύτερους πωλητές όπλων είναι αμερικανικοί όμιλοι: Lockheed Martin, Boeing, Northrop Grumman, General Dynamics, Raytheon, L-3 Communications και United Technologies.Η Ευρώπη εκπροσωπείται στη λίστα των 100 με 33 ομίλους που εδρεύουν σε εννέα χώρες -Γερμανία, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Νορβηγία, Βρετανία, Σουηδία και Ελβετία -

οι πωλήσεις των οποίων συνολικά ανήλθαν σε 120 δισ. δολάρια, δηλαδή 30% επί του συνόλου των πωλήσεων.

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ!

Τρίτη προσπάθεια μέσα σε ένα χρόνο πραγματοποιεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δελεάσει τους Έλληνες που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό να επαναπατρίσουν τα κεφάλαια τους. Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που...


κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, παρατείνονται οι διατάξεις του άρθρου 18 του ν. 3842/2010 για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2011. Αυτή τη φορά όμως η φορολογική επιβάρυνσης επαναπατρισμού δεν θα είναι 5% όπως ίσχυε μέχρι το τέλος του προηγούμενους έτους αλλά 8%. Το ποσοστό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό φόρου επί της αξίας των κεφαλαίων.Έτσι, εξομοιώνεται ο συντελεστής φόρου που εφαρμόζεται επί των κεφαλαίων που μεταφέρονται στην Ελλάδα με τον συντελεστή που επιβάλλεται στα κεφάλαια που παραμένουν κατατεθειμένα σε τράπεζες της αλλοδαπής. Η εξομοίωση αυτή κρίνεται σκόπιμη για να μη δημιουργείται διακριτική μεταχείριση των κεφαλαίων που παραμένουν στην αλλοδαπή σε σχέση με αυτά που εισάγονται.

Τραβάει το χαλί η τράπεζα της Γερμανίας πριν τη με Μέρκελ

όμως η γερμανική Bundesbank φρόντισε να “τορπιλίσει” τη συνάντηση με την Καγκελάριο λέγοντας ουσιαστικά “nein” σε όλα όσα προτείνει η ελληνική πλευρά.
Η γερμανική τράπεζα λέει όχι στη χρήση κεφαλαίων από το Ταμείο Σταθερότητας για την επαναγορά κρατικών ομολόγων, λύση που προτείνεται για την Ελλάδα, λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα μετατίθεται από τις χώρες που χρωστούν στους πολίτες των χωρών που τις δανείζουν χρήματα για να αγοράσουν το χρέος τους.Παράλληλα η Bundesbank δεν συμφωνεί ούτε με την χορήγηση δανείων με ευνοϊκότερους όρους, ούτε και με την έκδοση ευρωομολόγων.Όλα αυτά βέβαια έχουν την εξήγησή τους στο ότι οι γερμανικές τράπεζες έχουν στα χέρια τους πολύ μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων και μόνο να χάσουν έχουν από κινήσεις όπως οι παραπάνω.Αυτό το κλίμα καλείται να αντιστρέψει ο Πρωθυπουργός σε μια σειρά από ραντεβού από τις εννιά το πρωί με τον αρχηγό του SPD που βγήκε ενισχυμένο στις τελευταίες εκλογές στο Αμβούργο, στη συνέχεια με τον Γερμανό ΥΠ.ΕΞ. Και τελικά με την Άνγκελα Μέρκελ το απόγεμα μετά τις έξι.Η φραστική επίθεση στο Γιώργο ΠαπανδρέουΩς πολύ σοβαρό χαρακτηρίσουν πηγές το επεισόδιο χθες στο φημισμένο πανεπιστήμιο του Βερολίνου Humboldt τη φραστική επίθεση κατά του Πρωθυπουργού από ομάδα Ελλήνων, φοιτητών κατά πολλούς, που με πολύ βαριές εκφράσεις διέκοψαν το Γιώργο Παπανδρέου.Ο Πρωθυπουργός αν και αρχικά αναγκάστηκε να διακόψει την ομιλία του διατήρησε την ψυχραιμία του και κάλεσε τους ¨διαφωνούντες” να πάρουν το λόγο...

Στον αέρα ο αυτοκινητόδρομος Πατρών- Κορίνθου

Στον αέρα βρίσκεται το έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών- Κορίνθου, καθώς η Ολυμπία Οδός αναμένεται να σταματήσει τις εργασίες σε τρεις … μήνες.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν έντονα και ζητούν από τους αρμόδιους να δώσουν λύση στο πρόβλημά τους, αφού οι απολύσεις έχουν ξεπεράσει τις 70.Φοιτητικό επίδομα 2011: Yποβολή δικαιολογητικών

Από χθές, Δευτέρα, έως και τις 31 Μαρτίου μπορούν οι φοιτητές να υποβάλουν …τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις κατά τόπους εφορίες … για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος.


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το επίδομα των 1.000 ευρώ καταβάλλεται στους γονείς των φοιτητών, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε ανώτερες σχολές τουριστικών επαγγελμάτων και ακαδημίες εμπορικού ναυτικού, καθώς και σε σχολές του πανεπιστημίου της Κύπρου, που περιλαμβάνονται στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.Στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη χορήγηση του επιδόματος, περιλαμβάνονται η ελληνική ιθαγένεια ή η ιθαγένεια κράτους-μέλους της ΕΕ, η μίσθωση κατοικίας λόγω σπουδών σε πόλη άλλη από αυτή που βρίσκεται η κύρια κατοικία της οικογένειας, ενώ απαιτείται το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.Το επίδομα μπορεί να χορηγηθεί και στους ίδιους τους φοιτητές, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους, είναι ορφανοί και από τους δύο γονείς ή οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού.Ρεκόρ στα «λουκέτα» των καταστημάτων

Συνολικά 65.000 εμπορικά καταστήματα έχουν κλείσει και 100.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους δεκατρείς … μήνες.
Σε ποσοστό το 25% από αυτά έχουν κλείσει στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών βάσει των τελευταίων στοιχείων του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Η βασικότερη αιτία είναι η αδυναμία των ιδιοκτητών να πληρώσουν τα ενοίκια τους τα οποία αποτελούν και την μεγαλύτερη επιβάρυνση του κόστους λειτουργίας των καταστημάτων.Βάσει αυτών των συνθηκών παρατηρείται το τελευταίο τρίμηνο μία ιδιαίτερα πτωτική τάση στα ενοίκια των καταστημάτων του κέντρου που φθάνει έως και το 30%, ενώ πλέον έχει καταργηθεί και ο περιβόητος «αέρας» όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ.Π. Καρέλλας.Τα καταστήματα που υπολογίζεται ότι έχουν κλείσει, βάσει των στοιχείων του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, είναι μόνον τα ισόγεια καταστήματα και δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά που βρίσκονται σε ορόφους. Ειδικά για τους επαγγελματικούς χώρους που βρίσκονται σε ορόφους, ο κ. Καρέλλας καταγγέλλει σειρά παρανομιών επισημαίνοντας ότι υπάρχει πλήρης παραβίαση του νόμου για τη χρήση σε επαγγελματικούς χώρους και έχουν νοικιαστεί πρόσφατα σε ορόφους.Zήτησε προστασία ο Νικοπολίδης!

Zήτησε προστασία ο Νικοπολίδης!Τη συνδρομή της Αστυνομίας και τη φρούρηση της οικίας του ζήτησε o Αντώνης Νικοπολίδης, καθώς πληροφορήθηκε ότι άγνωστοι έψαχναν τη διεύθυνσή του.
Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, σύμφωνα με πληροφορίες του Sentra Fm, έμαθε ότι άγνωστοι αναζητούν τη διεύθυνση της οικίας του και όπως γίνεται κατανοητό, άμεσα ενημέρωσε την Αστυνομία και ζήτησε την προστασία του σπιτιού του, τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του.

Έτσι... κορόιδεψε τον Μέσι!

Έτσι... κορόιδεψε τον Μέσι!Την υπογραφή και το… χέρι σου πρέπει να ξέρεις πού το δίνεις. Ο Λιονέλ Μέσι το έδωσε σε έναν πολιτικό και αυτός το χρησιμοποίησε σε προεκλογική εκστρατεία, χωρίς φυσικά να ενημερώσει τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή.
Σάλος στην Αργεντινή από την εκστρατεία μέλους του Κογκρέσου που τον δείχνει να δίνει το χέρι του στον χαμογελαστό, Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός δεν… ήξερε τίποτα και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης για τη χρήση της εικόνας του χωρίς άδεια για μια πολιτική εκστρατεία. Ο Αλφρέντο Ολμέντο βρέθηκε στο αεροδρόμιο με τον παίκτη της Μπαρτσελόνα, χαιρετήθηκαν και από τότε αυτή η χειραψία είναι σε χιλιάδες αφίσες κάτι που προκάλεσε τεράστια έκπληξη «Κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει αυθαίρετα. Ο Μέσι δεν εμπλέκεται στην πολιτική και δεν υποστηρίζει κανέναν υποψήφιο», τονίζει ο δικηγόρος του, με το κόμμα να απαντά πως ήταν αφίσα κατά των ναρκωτικών.

«Βγενόπουλος και Πατέρας πανηγύριζαν»

«Βγενόπουλος και Πατέρας πανηγύριζαν»
Η απουσία του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Νικόλα Πατέρα από το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το απόγευμα της Δευτέρας ήταν αισθητή και δεν έμεινε ασχολίαστη. Μάλιστα ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ιδιαίτερα καυστικός, καθώς φέρεται να είπε «Γιατί δεν ήρθαν να βγάλουμε όλοι μαζί μία ανακοίνωση; Όμως τι να έρθουν να κάνουν αυτοί εδώ; Μπορεί και να πανηγύριζαν που χάσαμε».

Αυτή η ατάκα προκάλεσε την αντίδραση του Αντώνη Αντωνιάδη, εκπροσώπου του Νικόλα Πατέρα, αλλά γρήγορα οι τόνοι έπεσαν. Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τόνισαν πως θα πρέπει ο Παναθηναϊκός ως τρόπο αντίδρασης να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, ωστόσο οι υπόλοιποι τούς έπεισαν πως κάτι τέτοιο θα είχε περισσότερες συνέπειες παρά κέρδη.

Επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν οι διεθνείς του Παναθηναϊκού από την Εθνική ομάδα ως αντίδραση στην ΕΠΟ, αλλά άπαντες συμφώνησαν πως θα επρόκειτο για ακραία αντίδραση για την οποία δεν μπορούν να υποχρεώσουν κανέναν παίκτη.

Ραντεβού με οργανωμένους ο Μαρινάκης

Ραντεβού με οργανωμένους ο Μαρινάκης
Νέα συνάντηση, τη δεύτερη μέρα σε λίγες ημέρες, θα έχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης με εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού την Τρίτη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είναι δυσαρεστημένος με τη συμπεριφορά μίας μερίδας οπαδών, που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησαν παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» θέλει να λάβει διαβεβαιώσεις από τον κόσμο πως δεν θα επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα που πλήττουν το σύλλογο. Εξάλλου, την Τρίτη αναμένεται η κλήση της ομάδας σε απολογία για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του Σαββάτου και ο κίνδυνος να υπάρξει μεγάλη τιμωρία της έδρας, αλλά και βαρύτατο πρόστιμο, είναι ορατός.

Επίθεση στα γραφεία της ΕΠΟ!Επίθεση στα γραφεία της ΕΠΟ!

Επίθεση στα γραφεία της ΕΠΟ!
Το μπαράζ επιθέσεων στο χώρο του ποδοσφαίρου συνεχίζεται! Αργά το βράδυ της Δευτέρας περίπου 10-15 άτομα με μηχανάκια επιτέθηκαν στα γραφεία της ομοσπονδίας στο Γουδί πετώντας τρία γκαζάκια, εκ των οποίων εξερράγησαν τα δύο, δίχως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός ή σοβαρές υλικές ζημιές. Παράλληλα φώναζαν συνθήματα σε βάρος της ομοσπονδίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως δίπλα από τα γραφεία της ΕΠΟ υπάρχει η ακαδημία της αστυνομίας, ωστόσο αυτό δεν πτόησε τη μίνι πομπή των μηχανών να επιτεθεί στο χώρο. Οι δράστες μπήκαν από την είσοδο της οδού Κατεχάκη (κι όχι από αυτή της Μεσογείων).

Η επίθεση στις εγκαταστάσεις της ομοσπονδίας έρχεται να προστεθεί σε αυτή εναντίον του βοηθού διαιτητή του ντέρμπι των "αιωνίων", Σπύρο Τρύφωνα, στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας και στην οικεία του Βασίλη Τοροσίδη.

Προωθούν μέσα καταστολής διαδηλωτών

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έχουν προσεγγίσει το τελευταίο διάστημα παράγοντες της αγοράς με στόχο να τον πείσουν να επενδύσει στην αγορά ειδικών μέσων αντιμετώπισης και καταστολής διαδηλωτών.
Η επιχειρηματολογία των εκπροσώπων μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού έχει να κάνει με το πρόβλημα που η χώρα μας σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει καθώς η κοινωνική δυσφορία είναι μεγάλη.«Την πρόκριση.. Δικέφαλε αετέ»

«Την πρόκριση… Δικέφαλε αετέ»Τελευταία προπόνηση για τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο «Λουζνίκι» κάτω από πολικό ψύχος. Με Μουσλίμοβιτς στην επίθεση και Σαλπιγγίδη στα πλάγια. «Φέρε μας την πρόκριση», φώναζαν οι φίλαθλοι του «Δικεφάλου» στην Κόκκινη Πλατεία, αλλά και στο «Λουζνίκι», οπου βρέθηκαν και είδαν την προπόνηση.
 
Λιγότερες από 24ωρες απέμειναν για τον επαναληπτικό αγώνα του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Ο δικέφαλος κουβαλάει μαζί του το εις βάρος του 1-0 από το πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, πράγμα που κάνει πολύ δύσκολη τη ρεβάνς στη Ρωσία και την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Στόχος για τους παίκτες του Μάκη Χάβου είναι όχι μόνο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα τους, αλλά να πετύχουν τουλάχιστον ένα γκολ προκειμένου να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

Εκτός από τους Ρώσους, στον ΠΑΟΚ έχουν να αντιμετωπίσουν και το πολικό ψύχος που επικρατεί στην Μόσχα. Ο υδράργυρος βρίσκεται πολύ κάτω από το μηδέν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δε θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα μπορούσαν να παίξουν σε ένα τέτοιο αγωνιστικό χώρο, σε ένα τέτοιο γήπεδο και φυσικά κάτω από τέτοιες πολικές συνθήκες.

Όμως είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν και μάλιστα όπως υποσχέθηκαν μετά το τέλος της σημερινής(21/2) προπόνησης να τα δώσουν όλα και να φέρουν την πρόκριση στην Τούμπα.

Σε καθαρά αγωνιστικά θέματα ο Βίκτορ Βιτόλο έδωσε το παρών κανονικά στην τελευταία προπόνηση. Ο Ισπανός αμυντικός μέσος συμμετέχει στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας, όμως, πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα του αγώνα της Τρίτης (22/2). Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν ασκήσεις που περιελάμβαναν πολλά σουτ, ενώ στο διπλό που έγινε ο Μάκης Χάβος χώρισε τους παίκτες της ενδεκάδας σε δύο ομάδες.

Ο τεχνικός των "ασπρόμαυρων" σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι θα διαφοροποιήσει κατά πολύ την 11αδα που θα παρατάξει στο Λουζνίκι. Με σχήμα 4-2-3-1 κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Κρέσιτς. Η τετράδα της άμυνας, θα αποτελείται από τους Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Λίνο. Ο Γκαρσία με τον Τσουκαλά θα είναι στον άξονα, ο Σαλπιγγίδης δεξιά με τον Βιεϊρίνια αριστερά, ενώ ο Ιβιτς σε ρόλο επιτελικού χαφ και ο Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Με τη θερμοκρασία να φτάνει τους -15 βαθμούς Κελσίου, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έχουν «ντύσει» την Κόκκινη Πλατεία... «ασπρόμαυρη». Τα πράγματα στη Μόσχα κινούνται με σχετική ηρεμία και φαίνεται πως οι φίλοι του Δικεφάλου τη χάλασαν σήμερα με τις ιαχές τους. Μάλιστα, στις πρώτες τους βόλτες έκαναν αισθητή την παρουσία τους, καθώς αρκετές Ρωσίδες θέλησαν να φωτογραφηθούν με τους Θεσσαλονικείς.
Στην σημερινή προπόνηση το παρών έδωσαν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, οι οποίοι προσπάθησαν να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα έτσι ώστε να εμψυχώσουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους. Η ιαχή «ΠΑΟΚΠΑΟΚ…» ακουγόταν στο Λουζνίκι, ενώ αύριο θα είναι ακόμα πιο δυνατή τόσο στην κόκκινη πλατεία όσο και στο γήπεδο καθώς θα φτάσουν και οι τελευταίοι εκδρομείς. 

ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ, Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ ΣΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ

Αν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν, η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού και της κατανάλωσης ζωικών τροφίμων θα έχει κάνει τον πλανήτη «αγνώριστο» το 2050, προειδοποιεί η WWF και άλλοι επιστήμονες. Σύμφωνα με προβλέψεις του ΟΗΕ, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει φέτος τα επτά δισεκατομμύρια, πριν σταθεροποιηθεί τελικά στα εννέα δισεκατομμύρια γύρω στα μέσα του αιώνα...
Για να ταΐσουμε όλα αυτά τα στόματα, «θα πρέπει να παράξουμε τα επόμενα 40 χρόνια όσα τρόφιμα είχαμε παράξει τα τελευταία 8.000 χρόνια» δήλωσε ο Τζέισον Κλέι της WWF.

Αν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν, «μέχρι το 2050 ο πλανήτης μας δεν θα είναι πια αναγνωρίσιμος» προειδοποίησε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης.

Η αύξηση του πληθυσμού θα επιδεινώσει το πρόβλημα της εξάντλησης των φυσικών πόρων, συμφώνησε ο Τζον Κάστερλαϊν, διευθυντής της Πρωτοβουλίας Πληθυσμιακής Έρευνας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο.

Σημαντικό πρόβλημα, κατά τον ίδιο, είναι και η προβλεπόμενη αύξηση των εισοδημάτων, τα οποία αναμένεται να τριπλασιαστούν τα επόμενα 40 χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο και να πενταπλασιαστούν στις χώρες που θεωρούνται σήμερα αναπτυσσόμενες.

Το πρόβλημα είναι ότι η αύξηση του εισοδήματος οδηγεί συνήθως και σε αύξηση της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων, των οποίων η παραγωγή απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας και πρώτων υλών.

H παραγωγή ενός κιλού κρέατος απαιτεί γύρω στα επτά κιλά τροφής σε σπόρους, ενώ για την παραγωγή ενός κιλού τυριού ή αβγών χρειάζονται τρία με τέσσερα κιλά, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδικοί που συμμετείχαν στο συνέδριο.

«Περισσότεροι άνθρωποι, περισσότερο χρήμα, ο ίδιος πλανήτης» σχολίασε ο Τζον Κλέι της WWF.

Σύμφωνα με τον Τζον Κάστερλαϊν, η μόνη λύση είναι να ανακόψουμε την παγκόσμια πληθυσμιακή έκρηξη: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ελαχιστοποιήσουμε την αύξηση του πληθυσμού, και ο μόνος βιώσιμος τρόπος να το κάνουμε αυτό είναι μέσω του αποτελεσματικού οικογενειακού προγραμματισμού» είπε.