ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Η Ντόρα Μπακογιάννη αύριο στην Κρήτη

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη θα περιοδεύσει το διήμερο 13 - 14 Μαρτίου στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στους νομούς Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου, στο πλαίσιο επαφών με στελέχη της Συμμαχίας και πολίτες.Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.Κυριακή 13 Μαρτίου11:30: Ομιλία στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου (στην παραλία, δίπλα στα υπεραστικά ΚΤΕΛ).19:30: Συνάντηση με νέους αγρότες και κτηνοτρόφους στα γραφεία του κινήματος στα Χανιά.21.30: Συνεστίαση της Ομάδας Πρωτοβουλίας της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» στα Χανιά, στο Κέντρο «Πορτοκάλι».Δευτέρα 14 Μαρτίου 201111:00: Συνάντηση με το Δήμαρχο Χανίων Εμμανουήλ Σκουλάκη11:30: Επίσκεψη στο Ίδρυμα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» -ΧΑΛΕΠΑ12:15: Συνάντηση στην περιφέρεια με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη19:15: Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου (Άγ. Πάντες Αποκορώνου)20:15: Παρουσία στην τελετή αναγόρευσης του Τίτου Πατρίκιου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ωδείο Ρεθύμνου)20.30: Εγκαίνια γραφείων «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και συζήτηση με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Ρεθύμνου (Μουάτσου 44).21.30: Συνεστίαση της Ομάδας Πρωτοβουλίας της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» στο Ρέθυμνο, στο Κέντρο «Μύθος»Φόβοι για 10.000 κατοίκους ιαπωνικής πόλης

Δεν έχουν δώσει σημεία ζωής

Αγνοείται η τύχη περίπου 10.000 κάτοικων της παραθαλάσσιας πόλης Μιναμισανρίκου, την οποία σάρωσε χθες το καταστροφικό τσουνάμι. Την πληροφορία μετέφεραν οι Αρχές της περιοχής Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.Οι κάτοικοι της πόλης δεν έχουν επικοινωνήσει με κανέναν και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να μην ειδοποιήθηκαν εγκαίρως ή να μην πρόλαβαν να απομακρυνθούν από την πόλη.

ΠΑΤΡΑ: Ο πολιτικός... ξετρελάθηκε με την πιτσιρίκα

Δίνουν και παίρνουν τα σχόλια και οι συζητήσεις για τα προσωπικά γνωστού πολιτικού προσώπου της Αχαΐας, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες έχει εγκαταλείψει τη συζυγική του στέγη για να ζήσει τον έρωτα της ζωής του με την κατά πολύ μικρότερή του καλλονή.
Οπως γράφει η εφημερίδα "Κόσμος", οι κακές γλώσσες λένε ότι ο ίδιος ξετρελάθηκε από την ομορφιά της πιτσιρίκας και δεν άντεξε να μένει άλλο στο σπίτι «παίζοντας» το ρόλο του σωστού οικογενειάρχη και του ιδανικού συζύγου. Άνθρωποι όμως που γνωρίζουν τα... παραμέσα, αναφέρουν αντιθέτως ότι τα προβλήματα στο γάμο του είχαν ξεκινήσει πριν από αρκετά χρόνια και με την πάροδο του χρόνου τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του οδηγούνταν σε αδιέξοδο.

Μάλιστα, κατά διαστήματα το ζευγάρι ζούσε σε διάσταση αποφασίζοντας να προχωρήσει τις διαδικασίες έκδοσης διαζυγίου, κάτι που, ωστόσο, ακύρωνε πάντα την τελευταία στιγμή. Κάποιοι αναφέρουν ότι αυτό το έκαναν καθαρά για λόγους προβολής προς τα έξω, με δεδομένο ότι δεν ήθελαν να πληγεί η εικόνα του πολιτικού ανδρός στον κόσμο. Έτσι, τώρα ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για να χωρίσουν οριστικά τους δρόμους τους. Και σ' αυτήν την απόφαση βοήθησε σημαντικά η ύπαρξη της νεαρής καλλονής, η οποία μπήκε και αναστάτωσε τη ζωή του γνωστού πολιτικού προσώπου. Λέγεται μάλιστα ότι την γνώρισε στο γραφείο φίλου του, όπου εκείνη εργαζόταν ως γραμματέας.Βγαίνουν απροκάλυπτα

Στην αρχή έκανε μερικά ραντεβού μαζί της στα κρυφά, αλλά τώρα τελευταία έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν έξω χωρίς την παραμικρή προσπάθεια να κρύψουν τον δεσμό τους. Και όλα αυτά, βέβαια, παρά το γεγονός ότι η απόφαση του ίδιου και της συζύγου του για διαζύγιο είναι προς το παρόν απόφαση προφορική μεταξύ τους, αφού δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια σχετική αίτηση. Βέβαια εκείνο που προκαλεί τις έντονες συζητήσεις για την περίπτωση, δεν είναι τόσο αυτό, όσο η διαφορά της ηλικίας μεταξύ των δύο. Κι αυτό διότι ο πολιτικός περνάει την νεαρή καλλονή τουλάχιστον είκοσι χρόνια! Παρ' όλα αυτά, έχουν νοικιάσει μαζί σπίτι, ενώ ο ίδιος έκανε αγώνα για να της βρει και θέση σε επαγγελματικό χώρο που για εκείνη αποτελούσε όνειρο για χρόνια.


dete.gr

Σαμαράς: "Δεν αρκούν οι χθεσινές αποφάσεις - Πρέπει να αλλάξουν οι όροι του Μνημονίου"

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη συμφωνία για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. και μείωση επιτοκίου, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι το πρώτο είχε ήδη δοθεί στη χώρα από την απόφαση της Συνόδου του Eurogroup της 28ης Νοεμβρίου, ενώ το δεύτερο είχε προεξοφληθεί εδώ και μέρες από δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρεν και άλλων αξιωματούχων.
«Η Νέα Δημοκρατία προώθησε και τα δύο συστηματικά, εδώ και καιρό, σε επαφές της με ευρωπαίους αξιωματούχους», τονίζει ο κ. Σαμαράς.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, αληθινή ελάφρυνση θα ήταν το τρίτο αίτημα που προώθησε η Ν.Δ., το δικαίωμα επαναγοράς χρέους σε μειωμένη τιμή, πράγμα που δεν έχει γίνει αποδεκτό. Και μόνιμη λύση βιωσιμότητας θα ήταν το ευρωομόλογο για το οποίο δεν έγινε καν συζήτηση, σημειώνει.Παράλληλα, εκφράζει την ανησυχία του για τη δέσμευση της κυβέρνησης «να εφαρμόσει πλήρως (fully) και ταχύτατα (speedily) το πρόγραμμα 50 δισεκατομμυρίων από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που έχει ανακοινώσει».Ο κ. Σαμαράς διερωτάται πότε έχει «ανακοινώσει» η κυβέρνηση τέτοιο πρόγραμμα. «Μήπως πρόκειται για την ανακοίνωση της τρόικας την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, που... κατήγγειλε η Κυβέρνηση τα ξημερώματα της επομένης; Μήπως πρόκειται για τη συζήτηση περί πώλησης ακίνητης περιουσίας, για την οποία ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα βγάλει νόμο να την... απαγορεύει;», αναφέρει χαρακτηριστικά και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις.Ως προς την οικονομική πολιτική, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η ασφυξία που επιβάλλει το Μνημόνιο. «Και λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η αλλαγή των όρων του Μνημονίου», σημειώνει.«Ούτε η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί, ούτε η κοινωνία θα ανασάνει, ούτε και οι χθεσινές αποφάσεις θα αρκέσουν για την αντιμετώπιση του χρέους, αν δεν αλλάξουν δραστικά οι όροι του Μνημονίου», καταλήγει ο κ. Σαμαράς.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η Ιόνια Οδός ανήκει στη... Ρεάλ!

Πόσοι γνωρίζουν ότι το 1/3 της Ιόνιας Οδού ανήκει στη... Ρεάλ; Προσοχή, δεν είναι υπερβολή ούτε σχήμα λόγου αυτό, αλλά η αλήθεια.


Κι όμως, η εταιρεία ΑCS κατασκευάζει έργα και στην Ελλάδα, όπως η Ιόνια Οδός, είναι του διάσημου προέδρου της Real Madrid Φλορεντίνο Πέρεθ, που από το μηδέν κατάφερε να δημιουργήσει έναν ευρωπαϊκό κατασκευαστικό κολοσσό μέσα σε τριάντα χρόνια, κατέχει σήμερα το 33% της Ιονίας Οδού και φυσικά είναι ένας από τους εισπράκτορες των διοδίων που το ελληνικό δημόσιο τους παραχώρησε.

Είπατε τίποτα;Σύλληψη Κύπριων ευρωβουλευτών και ιερωμένωνΤην Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, τους Πολωνούς Γιαρουσλάβ Βαλέσα -γιο του ηγέτη της Αλληλεγγύης Λεχ Βαλέσα- και Αρτούρ Ζασάστα και τη Βουλγάρα Μαρία Νεβέσλεβα, τον Κύπριο πρώην ευρωβουλευτή Γιαννάκη Μάτση, τον επίσκοπο Νεαπόλεως Πορφύριο και τον πατέρα Σάββα, ο οποίος εργάζεται σε θέματα θρησκευτικής κληρονομιάς και μία υπάλληλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνέλαβε σήμερα η λεγόμενη αστυνομία του κατοχικού καθεστώτος.

Οι ευρωβουλευτές επισκέφθηκαν τις κατεχόμενες περιοχές για να διαπιστώσουν την καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς.Μαζί τους συνελήφθη και ο Λοϊζος Αυξεντίου, ο οποίος ως μέλος της Κίνησης Προσφύγων, είχε υποβάλει προσφυγή στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, η οποία οδήγησε και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου όπου γίνεται αναφορά στην ανάγκη επιστροφής της Αμμοχώστου.Η σύλληψη έγινε στην εκκλησία της Αγίας Ζώνης στην Αμμόχωστο. Οι άνδρες μεταφέρθηκαν σε άγνωστο χώρο κράτησης, ενώ οι γυναίκες κρατούνται στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.Η Κύπρια ευρωβουλετής Ελένη Θεοχάρους ανέφερε στο ΡΙΚ ότι οι λεγόμενοι αστυνομικοί τους πήραν τις ταυτότητες χωρίς να τους δώσουν καμιά εξήγηση, ούτε γιατί τους συνέλαβαν ή που είχαν μεταφέρει τους άλλους άνδρες. Η τηλεφωνική συνομιλία της κ. Θεοχάρους, μέσω κινητού τηλεφώνου διακόπηκε απότομα.Για την σύλληψη ενημερώθηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ, τα Ηνωμένα Εθνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.Ο Επίτροπος Προεδρίας, Γιώργος Ιακώβου, άρχισε επαφές με το κατοχικό καθεστώς για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.ΣΔΟΕ: Εβαλε λουκέτο σε έξι νυχτερινά κέντρα της Αθήνας


Eλέγχους τα ξημερώματα έκανε το ΣΔΟΕ σε 24 επιχειρησεις και διαπίστωσε οτι 18 από αυτές υπέπεσαν σε 207 φορολογικές παραβάσεις.
'Eτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας για έξι από αυτά.
Οι επιχειρήσεις είναι οι εξής:
- "Μπακόπουλος Δημ. & ΣΙΑ ΕΕ" με δ.τ. "Καρδιοφτερουγίσματα", οδός Δωδεκανήσου 37 - Άλιμος.
- "Dancing Music Theatre Video Κωνσταντίνος Μ. Σαρρής ΜΟΝ. ΕΠΕ" με δ.τ. "D C Dream City", Ιερά Οδός 30-32 - Γκάζι.
- "Α. Δημητριάδου Α Παπαϊωάννου ΕΠΕ" με δ.τ. "Άσπρο Πιάτο", οδός Εθν. Αντιστάσεωσ 39 - Χαλάνδρι.
- "Ανδρέας Ανδρουλακάκης & ΣΙΑ ΕΕ " με δ.τ. "4711", οδός Καρνεάδου 25-29 - Κολωνάκι.
- "Καραγιαννίδης Αθανάσιος του Θ." με δ.τ "Boom Boom", Θησέως και Ποσειδώνος - Καλλλιθέα (Τζιτζιφιές).
- "Σοφ. Νικ. Μπολανάκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ" με δ.τ. "Οπα- Οπα Club", οδός Πατριάρχου Κων/νου 8 - Νέα Φιλαδέλφεια.
Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ σφράγισαν άμεσα τα καταστήματα.

Σύλληψη λαθρομεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας

Επιχείρησαν παράνομη έξοδο από τη χώρα


Στα δίκτυα των ανδρών του λιμενικού πιάστηκαν επτά αλλοδαποί στο λιμάνι της Πάτρας, που επιχείρησαν να διαφύγουν παράνομα.Ο 44χρονος οδηγός του φορτηγού που τους μετάφερε υπέδειξε στη Λιμενική Αρχή τους λαθρομετανάστες που ήταν κρυμμένοι μέσα στο φορτηγό ανάμεσα σε χαρτοκιβώτια, χωρίς να έχουν στην κατοχή τους νομιμοποιητικά ταξιδιωτικά έγγραφα.Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας διενεργεί προανάκριση.Παππούς ετών... 35!

Ο ίδιος δηλώνει πολύ ευτυχισμένος που η κόρη του είναι 19 ετών, η εγγονή του δύο ετών και τα δύο άλλα του παιδιά (αγόρια) ηλικίας περίπου 10 ετών.
Παππούς ετών... 35!
Οι περισσότεροι στην ηλικία του δεν έχουν ακόμη δημιουργήσει τη δική τους οικογένεια, εκείνος σε ηλικία 17 ετών έγινε πατέρας και στα 33 του χρόνια παππούς!
Ο λόγος για τον κ. Δημήτρη Κίτσα ηλικίας 35 ετών, τον οποίο γνωρίζουν καλά οι λάτρεις του τοπικού ποδοσφαίρου, μιας κι ο ίδιος είναι ποδοσφαιριστής κρητικών ομάδων εδώ κι αρκετά χρόνια.
Ο κ. Κίτσας, ο οποίος κατάγεται από τη Λάρισα αλλά στην Κρήτη μένει τα τελευταία 17 χρόνια, είναι ευτυχισμένος όπως μας λέει που έγινε σε πολύ νεαρή ηλικία πατέρας αλλά και παππούς.
Όπως γράφει στην 'Πατρίδα' ο Θ.Περβολαράκης, ο ίδιος απολαμβάνει και την πατρότητα, αλλά και το γεγονός ότι έγινε τόσο γρήγορα παππούς!
Εξίσου όμως εντυπωσιακή είναι και η οικογενειακή διαδρομή της συζύγου του, η οποία παντρεύτηκε σε ηλικία 14 ετών, γέννησε το πρώτο της παιδί λίγο καιρό μετά, ενώ η ίδια έγινε γιαγιά μπαίνοντας στην τρίτη δεκαετία της ζωής της.
Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τυλίσου Ηρακλείου γνώρισε την κατά δύο χρόνια μικρότερη σύζυγό του στο Ρέθυμνο, αν και εκείνη κατάγεται από το Βόλο.
Πηγή: cretalive.gr

Τους έκαναν... τσακωτούς!Ο Ζεράρ Πικέ θέλησε να αποχαιρετήσει την αγαπημένη του Σακίρα στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, όπου αναχωρούσε για την πατρίδα της και οι Ισπανοί παπαράτσι τους τράβηξαν φωτογραφία!Τους έκαναν... τσακωτούς!

Στην «αλμπισελέστε» ο Μπελούτσι

\
Στην «αλμπισελέστε» ο Μπελούτσι
Στην εθνική ομάδα της Αργεντινής κλήθηκε ο Φερνάντο Μπελούτσι. Ο 28χρονος μέσος έχει εντυπωσιάσει φέτος με τις εμφανίσεις του στην Πόρτο τον ομοσπονδιακό τεχνικό Σέρχιο Μπατίστα, ο οποίος τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της «αλμπισελέστε» για τα δύο φιλικά με ΗΠΑ και Κόστα Ρίκα στις 26 και 29 Μαρτίου αντίστοιχα.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έχει φορέσει άλλες δύο φορές τη φανέλα με το εθνόσημο. Κλήθηκε μαζί με τον Εδουάρδο Σάλβιο της Μπενφίκα, προκειμένου να αντικαταστήσουν τους τραυματίες Φερνάντο Γκάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης και του Ντιέγκο Μιλίτο της Ίντερ. Κανονικά στην αποστολή θα βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι, όχι όμως ο Κάρλος Τέβες.

Αναλυτικά η αποστολή της εθνικής Αργεντινής:

Τερματοφύλακες: Αντούχαρ (Κατάνια), Γκαμπαρίνι (Ιντεπεντιέντε), Ρομέρο (Άλκμααρ).
Αμυντικοί: Ζανέτι (Ίντερ), Μπουρντίσο (Ρόμα), Ζαμπαλέτα (Μάντσεστερ Σίτι), Γκαράι (Ρεάλ Μαδρίτης), Γκάμπριελ Μιλίτο (Μπαρτσελόνα), Οταμέντι (Πόρτο), Φάζιο (Σεβίλλη), Ρόχο (Σπαρτάκ Μόσχας).
Μέσοι: Μασεράνο (Μπαρτσελόνα), Μπολάτι (Ιντερνασιονάλ), Μπανέγα (Βαλένθια), Μπελούτσι (Πόρτο), Καμπιάσο (Ίντερ), Μπίγλια (Άντερλεχτ), Παστόρε (Παλέρμο), Σόσα (Νάπολι).
Επιθετικοί: Μέσι (Μπαρτσελόνα), Λαβέτσι (Νάπολι), Ντι Μαρία (Ρεάλ Μαδρίτης), Σάλβιο (Μπενφίκα), Γκαϊτάν (Μπενφίκα).

Η Αργεντινή απαγορεύει την είσοδο στην Barbie!

Η Αργεντινή έκλεισε τις πόρτες της σε όλα τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής παιχνιδιών Mattel, ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια της οποίας είναι οι κούκλες Barbie.
Η Αργεντινή απαγορεύει την είσοδο στην Barbie!
Η Ομοσπονδιακή Διεύθυνση Εισαγωγών ανακοίνωσε ότι «ανέστειλε την εισαγωγή παιχνιδιών Mattel, διότι η εταιρεία δεν παρουσίασε πιστοποιητικά προέλευσης σε 39 περιπτώσεις».
Η Mattel «διέπραξε σοβαρό παράπτωμα», πρόσθεσε η Διεύθυνση σε ανακοίνωσή της. Οι εισαγωγές της Mattel, παγκόσμιας πρωτοπόρου στα παιχνίδια με κύκλο εργασιών 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ το 2010, στην Αργεντινή φτάνουν τα 5,3 εκατ. ευρώ.
Η αργεντίνικη βιομηχανία παιχνιδιών είναι μία από τις πλέον προστατευμένες από την κυβέρνηση της προέδρου Κριστίνα Κίρτσνερ.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων προστατευτισμού με στόχο να προσπαθήσει να περιορίσει τη μείωση του εμπορικού της πλεονάσματος, που μόνο τον Ιανουάριο σημείωσε πτώση 58%.
Πηγή: newscode.gr

«Θέλω να μείνω»


«Θέλω να μείνω» 
Την επιθυμία του να τηρήσει το συμβόλαιο που έχει με την ΑΕΚ εξέφρασε ο Μανόλο Χιμένεθ μιλώντας στην ιστοσελίδα www.cincodias.com, με αφορμή την παραμονή του στην Ελλάδα και τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα.

«Στα πρόσωπα (των Ελλήνων) βλέπεις τα αποτελέσματα της κρίσης», αναφέρει ο τεχνικός της Ένωσης, ο οποίος θέτει στόχο την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην τρέχουσα σεζόν και προαναγγέλλει πολλή δουλειά στις Ακαδημίες τη νέα σεζόν.

«Δύσκολα θα βρίσκονταν στη μέση της βαθμολογίας της Primera Division», το σχόλιό του για τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τις δύο ομάδες με το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ελλάδα, όπως αναφέρει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ιστοσελίδα: www.cincodias.com

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος σε σύγκρισε με το ισπανικό;
«Είναι ένα άλλο πρωτάθλημα, διαφορετικό. Οι δύο πρώτες ομάδες έχουν πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός εάν έπαιζαν στην Ισπανία θα τερμάτιζαν πάνω από την μέση. Το παιχνίδι έχει γενικά χαμηλότερη ποιότητα αλλά όλοι εδώ ζουν με ένα μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο».

Για την απόφασή του να αναλάβει την ΑΕΚ ;
«Υπήρχαν κάποιες ελκυστικές προσφορές από την Ισπανία. Η ΑΕΚ που είναι η τρίτη ομάδα στην Ελλάδα, ήρθε και παρόλο που υποφέρει απο οικονομικά προβλήματα, έχει ένα ενδιαφέρον έργο σε μακροπρόθεσμη βάση. Δεδομένο ότι δεν είχα πρόταση στα χέρια μου αποφάσισα να πάω στην ΑΕΚ που θα ήταν μια εμπειρία».

Για το συμβόλαιό του...
«Αυτή την στιγμή έχω συμβόλαιο και είμαι ενθουσιασμένος να το τηρήσω… Μετά θα δούμε. Στόχος μου είναι να τελειώσει αυτή η χρονιά και στη συνέχεια να αφιερώσω περισσότερο χρόνο και στο έργο των Ακαδημιών».

Για την παρουσία αρκετών Ισπανών στο ελληνικό πρωτάθλημα, παρά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Αντιλαμβάνεται πως η κρίση έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο;
«Φυσικά, και πάρα πολύ. Οι Ελληνικές ομάδες έχουν μειώσει αρκετά το μπάτζετ τους. Τα γήπεδα είναι σχεδόν άδεια, καθώς δεν μπορούν να βάλουν χρήματα στο ποδόσφαιρο. Το γήπεδό μας είναι το Ολυμπιακό Στάδιο με χωρητικότητα περίπου 70.000 θεατών. Πιστεύω όμως ότι σε κάποιες αγωνιστικές οι θεατές από όλα τα παιχνίδια δεν θα μπορέσουν να το γεμίσουν».

-Για την κατάσταση στην πόλη:
«Εκεί υπάρχουν τα πραγματικά προβλήματα. Φτωχοί άνθρωποι κυκλοφορούν στους δρόμους. Η μέση τάξη στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Παρόλα αυτά, η Αθήνα δεν είναι μια φθηνή πόλη. Πιστεύω ότι είναι στο ίδιο επίπεδο με την Μαδρίτη. Οι μισθοί είναι αρκετά χαμηλοί. Το βλέπεις στα πρόσωπα των ανθρώπων στους δρόμους. Τα πρόσωπά τους είναι επηρεασμένα από την κρίση».

Εάν θα ήθελε να συνεχίσει να δουλεύει στο εξωτερικό ή να επιστρέψει στην Ισπανία;
«Δίχως καμία αμφιβολία θα προτιμούσα να επιστρέψω στην Ισπανία. Αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εδώ περνάω μια μεγάλη εμπειρία καθώς χρειάζεται να προσαρμοστώ σε άλλους τρόπους, άλλη κουλτούρα και είναι εξαιρετικά πολύτιμο για την καριέρα μου».

KATAΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΚΤΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

Ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε τέσσερις περιοχές στην Καλιφόρνια την Παρασκευή καθώς το τσουνάμι που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία έπληξε την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρήσουν εσπευσμένα στην εκκένωση παράκτιων περιοχών και καταστρέφοντας δεκάδες πλεούμενα...
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος αγνοείται.Η απόφαση του Μπράουν θα διευκολύνει την αποδέσμευση ομοσπονδιακών κεφαλαίων για την αποκατάσταση των ζημιών από τα σεισμικά κύματα στην Καλιφόρνια. Το τσουνάμι προκάλεσε επίσης ζημιές στο Όρεγκον.

Οι συνέπειες των κυμάτων απειλούν «τις κομητείες Δελ Νόρτε, Χούμπολντ, Σαν Ματέο και Σάντα Κρους», ανέφερε ανακοινωθέν του γραφείου του κυβερνήτη Μπράουν.

Μια από τις χειρότερα πληγείσες κοινότητες είναι η Κρέσεντ Σίτι, 560 χλμ. βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, όπου τουλάχιστον 35 πλεούμενα καταστράφηκαν σε λιμάνι. Περίπου 7.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις εστίες τους πριν το πλήγμα του τσουνάμι.

Στην πόλη αυτή ένα τσουνάμι είχε στοιχίσει τη ζωή 11 ανθρώπων το 1964.

Η Λίσα Έκερς, διευθύντρια του λιμανιού στην πόλη Σάντα Κρους, εκτίμησε ότι οι ζημιές μόνο σε αυτό φθάνουν τα 10 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Στο μεταξύ η ακτοφυλακή των ΗΠΑ αναζητά έναν άνδρα ο οποίος είχε πάει να φωτογραφίσει το τσουνάμι μαζί με δύο φίλους του κοντά στο Κρέσεντ Σίτι αλλά παρασύρθηκε από τα κύματα στα ανοικτά. Οι άλλοι δύο άνδρες κατάφεραν να σωθούν, σύμφωνα με τις αρχές.

Μεγάλες ζημιές αναφέρθηκαν και στο Όρεγκον, ειδικά στο Μπρούκινγκς Χάρμπορ.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ο στρατός του συνταγματάρχη Καντάφι ανάγκασε τους αντικαθεστωτικούς με συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς εναντίον της πόλης Ρας Λανούφ να υποχωρήσουν...
Ετσι η πρώτη γραμμή των εξεγερμένων υποχώρησε κατά 20 χιλιόμετρα στα περίχωρα

της πόλης στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο, όπως δήλωσε

σήμερα στο πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματούχος των αντικαθεστωτικών.

Στο στόχαστρο του λιβυκού στρατού δείχνει να βρίσκεται πλέον η Μισράτα μετά την ανακατάληψη και της Ζαουίγια.

Η Μισράτα 200 χιλιόμετρα μακριά από την Τρίπολη είναι το τελευταίο οχυρό των ανταρτών στη

δυτική Λιβύη.

Στελέχη των αντικαθεστωτικών δηλώνουν πως η διεθνής κοινότητα τους εγκατέλειψε αβοήθητους απέναντι στις βόμβες και τα τεθωρακισμένα του Καντάφι.

«Περιμένουμε να γίνει σφαγή μακελειό. Το περιμένουμε και προσευχόμαστε»

δήλωσε εκπρόσωπος των ανταρτών.

Εντωμεταξύ, ο Σάιφ αλ Ισλάμ, γιος του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε

απογοητευμένος από τη στάση της Ιταλίας και την απείλησε με οικονομικά αντίποινα αν "προδώσει" το καθεστώς του οποίου είναι βασικός εμπορικός εταίρος.

«Είμαστε πολύ σοκαρισμένοι ακόμα και λυπημένοι από τη στάση σας διότι είστε ο

πρώτος εταίρος της Λιβύης παγκοσμίως», δήλωσε ο Σάιφ αλ Ισλάμ στις ιταλικές

εφημερίδες Corriere della Sera και Republica.

«Ο Μπερλουσκόνι είναι φίλος μας. Είμαστε γείτονες, φίλοι. Μπορούσαμε να το

περιμένουμε (την προδοσία) από τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Σουηδία, αλλά όχι από

την Ιταλία», πρόσθεσε.

Ο δευτερότοκος γιος του Καντάφι επεσήμανε εξάλλου ότι «οι Κινέζοι, οι Ινδοί, οι

Ρώσοι και οι Νοτιοαφρικανοί υποστηρίζουν το καθεστώς», ενώ πρότεινε στην Ιταλία

να προσέξει διότι, όπως είπε :«αν προδώσεις τον εταίρο σου, πώς πιστεύεις ότι θα

αντιδράσει;».

«Το μήνυμα προς την Ιταλία είναι πολύ απλό: ο λιβυκός λαός είναι ενωμένος και

σύντομα θα νικήσουμε τους τρομοκράτες. Στη συνέχεια θα κανονίσουμε τους

λογαριασμούς μας με όλο τον κόσμο. Θα είναι πολύ εύκολο να αντικαταστήσουμε την

Ιταλία με την Κίνα ή τη Ρωσία», προειδοποίησε.

Αν και ο Σάιφ αλ Ισλάμ δήλωσε βέβαιος για τη νίκη και την ανάκτηση του ελέγχου

των περιοχών παραγωγής αερίου και πετρελαίου, προειδοποίησε τη Ρώμη για τις

συνέπειες που θα έχει μία πιθανή νίκη των αντικαθεστωτικών.

«Ξέρετε τί θα γίνει αν οι αντάρτες αποκτήσουν τον έλεγχο της χώρας; Θα είστε τα

πρώτα θύματα, θα έχετε χιλιάδες παράνομους μετανάστες, τρομοκράτες θα φύγουν

από τις ακτές της Τρίπολης προς τη Λαμπεντούζα και τη Σικελία.

«Θα είναι εφιάλτης για την Ιταλία, ξυπνήστε!», τόνισε.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Μετακίνηση του άξονα της γης κατά 25 εκατοστά προκάλεσε ο ισχυρότατος σεισμός στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας. Ο μεγέθους 8,9 βαθμών σεισμός προκάλεσε επίσης ένα τεράστιο τσουνάμι που παρέσυρε κτίρια, σπίτια...

και αυτοκίνητα κατά μήκος των βορειανατολικών ιαπωνικών ακτών ενώ έσπειρε πανικό σε όλα τα κράτη που βρίσκονται στη λεκάνη του Ειρηνικού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο αριθμός των νεκρών άγγιξε τους 1.600 ενώ οι τραυματίες είναι εκατοντάδες και αγνοούνται περίπου 450 άνθρωποι.

Η απρόσμενη φυσική καταστροφή συνοδεύτηκε από δεκάδες μετασεισμούς μεγάλου μεγέθους που επέτειναν την απόγνωση, κυρίως, αυτών που αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τα σπίτια τους για να γλυτώσουν.

Το αεροδρόμιο στην πόλη Σεντάι καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά που ακολούθησε το τσουνάμι και εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης κινδύνευσαν να θαφτούν ζωντανοί κάτω από τα συντρίμια κτιρίων.

Η ιαπωνική τηλεόραση έδειξε ένα πανό πάνω σε νοσοκομείο της πόλης που έγραφε «Τροφή-Βοήθεια».

Πολλά κράτη προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την τρίτη οικονομική δύναμη του κόσμου, η οποία το τελευταίο διάστημα έδειχνε να ανακάμπτει από την ύφεση.

Πρόκειται για τον πέμπτο μεγαλύτερο σεισμό, που σημειώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία 100 χρόνια και τον ισχυρότερο στην Ιαπωνία. Σε αυτή την χώρα το 1923 σεισμός μεγέθους 7,9 ρίχτερ είχε σκοτώσει 140 χιλιάδες ανθρώπους στο Τόκιο.

Φόβοι για ιαπωνικό Τσερνόμπιλ - Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστασιο

Έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο 1 στην Ιαπωνία, μετά από ισχυρό μετασεισμό που σημειώθηκε το Σάββατο. Η σκεπή και οι τοίχοι του κτηρίου που στέγαζαν τον αντιδραστήρα κατέρρευσαν και πολλοί εργαζόμενοι στον σταθμό τραυματίστηκαν.
Η ραδιενέργεια που εκλύθηκε σε μία ώρα από τον ιαπωνικό πυρηνικό αντιδραστήρα Φουκουσίμα Νο1, που καταστράφηκε, αντιστοιχεί στο ανώτατο ετήσια αποδεκτό όριο, μεταδίδει το πρακτορείο Κιόντο. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης «σούπερ πυροσβέστες» πρόκειται να αποσταλούν στις εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα, για να αντιμετωπίσουν την έκτακτη αυτή περίσταση.Την ίδια ώρα, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) δηλώνει εις γνώση των ειδήσεων που μεταδίδονται για την έκρηξη στον Φουκουσίμα και έχει ζητήσει επειγόντως στοιχεία από τις πυρηνικές αρχές της Ιαπωνίας.Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν κάλεσε να επεκταθεί η διάμετρος της ζώνης εκκένωσης, με κέντρο το εργοστάσιο, στα 10 χιλιόμετρα από τα τρία, λόγω του κινδύνου μόλυνσης πολιτών από τη ραδιενέργεια, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο το υπουργείο Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.Την ίδια ώρα, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας ΝΗΚ συμβούλευσε τους κατοίκους να κλεισθούν στα σπίτια τους και να σφαλίσουν τα παράθυρά τους σε περίμετρο «μεγαλύτερης των 10 χλμ από την εκκενωθείσα ζώνη» μετά την έκρηξη.

ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ... ΚΛΕΙΣΤΟ!

Προσθήκη λεζάντας
Ρεπορτάζ : Απόστολος Λακάσας


(από την Καθημερινή)

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων στην Ελλάδα μοιάζει λίγο με την ιστορία του... λύκου που τον βάζει ο βοσκός να φυλάει τα πρόβατα. Είναι τυχαίο που η απελευθέρωση για τα κλειστά επαγγέλματα των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων...

αποφασίστηκε τελικά, αλλά νομοθετήθηκε με πολλά «παραθυράκια» - εξαιρέσεις; Δεν νομίζω, εάν σκεφτούμε ότι ένας στους τέσσερις βουλευτές έχει κάνει νομικές σπουδές. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα επαγγέλματα (για παράδειγμα μηχανικοί, φαρμακοποιοί) που βρίσκονται στη λίστα των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά έχουν ισχυρή, συντεχνιακού χαρακτήρα, υποστήριξη βουλευτών, οι οποίοι ασκούν το ίδιο επάγγελμα. Δηλαδή, είναι σαν να ζητάμε από τους Ελληνες βουλευτές να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να πάρουν μία αποφαση παραμερίζοντας τα οφέλη τα δικά τους, των συναδέλφων τους και της εκλογικής τους πελατείας...Ειδικότερα, τα ευρήματα της έρευνας που έκαναν οι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού της εταιρείας Orientum - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας κ. Σπύρος Μιχαλούλης και Νίκος Παυλάκος δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν ειρωνικά αλλά και πικρά σχόλια για τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές περγαμηνές των 300 της ελληνικής Βουλής. Συγκεκριμένα, 77 (ποσοστό 25,6%) έχουν σπουδάσει σε μία από τις τρεις νομικές σχολές της χώρας (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή). Αλλοι 44 βουλευτές σπούδασαν οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό. Τρίτος πληθυσμιακά επαγγελματικός κλάδος στη Βουλή είναι οι γιατροί· είναι 35 μεταξύ των 300. Στα βουλευτικά έδρανα βρίσκουμε, επίσης, πολλούς ακόμη εκπροσώπους κλειστών επαγγελμάτων, όπως οι μηχανικοί (πολιτικοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι, ηλεκτρονικοί, μεταλλειολόγοι, τοπογράφοι, χημικοί) και οι φαρμακοποιοί. Οι συνολικά 208 δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, γιατροί και φαρμακοποιοί πλειοψηφούν. Ως εκ τούτου, η χώρα θα έπρεπε να έχει απελευθερώσει την αγορά των υπηρεσιών, θα έπρεπε να έχει καλή οργάνωση των οικονομικών της και θα όφειλε να έχει λύσει τα προβλήματα του συστήματος υγείας, τα οποία οι βουλευτές γνωρίζουν ενδελεχώς...

Επίσης, βρίσκουμε φυσικούς, μαθηματικούς, χημικούς, φιλολόγους, γεωπόνους, κοινωνιολόγους, οδοντιάτρους, βιολόγους, γυμναστές, δημοσιογράφους, αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού, κοινωνικούς λειτουργούς, θεατρολόγους και γεωλόγους. Αυτά ως προς τις σπουδές τους. Διότι αρκετοί άλλο σπούδασαν και άλλο επάγγελμα γράφει η ταυτότητά τους.

Γενικά, οι Ελληνες βουλευτές έχουν έφεση στις θεωρητικές σπουδές (συνολικά 114, ποσοστό 38%, τις έχουν ακολουθήσει), ενώ ακολουθούν οι τεχνολογικές επιστήμες (50 βουλευτές, 16,7%), η οικονομία (44, 14,6%), οι επιστήμες υγείας (41, 13,7%), οι θετικές επιστήμες (32, 10,7%), ενώ 19 βουλευτές (6,3%) έχουν κάνει άλλες σπουδές ή δεν αναφέρουν αν έχουν σπουδάσει κάτι συγκεκριμένα.

Ως προς τους πολιτικούς αρχηγούς - βουλευτές, ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου έχει σπουδάσει κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Amherst της Μασαχουσέτης και ως επαγγελματική ιδιότητα δηλώνει κοινωνιολόγος. Από το Amherst College έχει αποφοιτήσει και ο κ. Σαμαράς με σπουδές στα οικονομικά και επαγγελματική ιδιότητα οικονομολόγος. Η κ. Αλέκα Παπαρήγα είναι απόφοιτος του Ιστορικού - Αρχαιολογικού Αθήνων και δηλώνει εκπαιδευτικός - ιδιωτική υπάλληλος. Ο κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης έχει σπουδάσει στο London School of Journalism και το CFCF στον Καναδά και δηλώνει δημοσιογράφος. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ και δηλώνει το αντίστοιχο επάγγελμα. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Παν. του Μονάχου και δηλώνει πολιτικός επιστήμονας. Τέλος, ο κ. Φώτης Κουβέλης είναι απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες στο ίδιο ίδρυμα, και δηλώνει δικηγόρος. Με άλλα λόγια, οι 300 της Βουλής ανήκουν στην επιστημονική ιντελιτζένσια της χώρας, από την οποία θα περιμέναμε περισσότερη προνοητικότητα, μαχητικότητα και ανιδιοτέλεια.

«Δεν με κάλυπτε πια ο Παναθηναϊκός»


«Δεν με κάλυπτε πια ο Παναθηναϊκός» 
Τους λόγους που τον οδήγησαν να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να πάει στον Ολυμπιακό εξήγησε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο Έλληνας γκαρντ τοποθετήθηκε για την έλλειψη τίτλων των «ερυθρολεύκων» τα τελευταία χρόνια, το non-call του Πηλοΐδη, αλλά και την αναβολή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας.

Διαβάστε αναλυτικότερα ένα μέρος όσων δήλωσε στην εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ», ο καλαθοσφαιριστής των Πειραιωτών για:

Την προσαρμογή του στον Ολυμπιακό:
«Όταν αλλάζεις περιβάλλον, ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Για να κάνω, όμως, ένα τέτοιο μεγάλο βήμα στην καριέρα μου, ήμουν σίγουρος τόσο για την ομάδα, τη διοίκηση και τον προπονητή, όσο και για τον εαυτό μου. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που όπου και να βρεθεί προσαρμόζεται και επιπλέον πιστεύω πάρα πολύ στον εαυτό μου».

Το λόγο που τον οδήγησε να επιλέξει τους “ερυθρολεύκους”:
«Στη ζωή μου πάντα ψάχνω για νέα κίνητρα. Θέλω να δημιουργώ υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνω. Και ο Ολυμπιακός για μένα ήταν ένα μεγάλο κίνητρο. Ο σημαντικότερος λόγος που έφυγα από τον Παναθηναϊκό ήταν αυτός. Για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να ανέβει και πάλι στην κορυφή».

Το αν είχε αποφασίσει να φύγει από τον Παναθηναϊκό πριν τελειώσει το πρωτάθλημα:
«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να αγωνίζομαι σε κάποια ομάδα και στη διάρκεια της σεζόν να σκέφτομαι άλλες ομάδες. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Μόλις τελείωσε το συμβόλαιό μου, άρχισα να σκέφτομαι ότι θέλω να φύγω από τον Παναθηναϊκό, αφού δεν με κάλυπτε ως άνθρωπο καταρχήν, είχα κουραστεί αρκετά, δεν είχα άλλο κίνητρο και ήθελα κάτι καινούργιο στη ζωή μου».

Το πόσο ρόλο έπαιξε το οικονομικό:
«Καθόλου και αυτό θέλω να το τονίσω επειδή έχουν γραφτεί διάφορα κατά καιρούς. Καταρχήν η διαφορά δεν ήταν τόσο μεγάλη που θα με έκανε από μόνη της να υπογράψω αλλού με κλειστά μάτια».

Το ρόλο που έπαιξε ο Ίβκοβιτς:
«Τεράστιο. Όταν θέλεις να αλλάξεις ομάδα στην καριέρα σου, κοιτάζεις δύο πράγματα. Καταρχήν, να υπάρχει υγιής διοίκηση και κατόπιν να έχει καλό και σοβαρό προπονητή. Ο κύριος Ίβκοβιτς σου δίνει μια σιγουριά ότι η ομάδα θα δουλέψει καλά σε όλα τα επίπεδα και θα κυνηγήσει τίτλους».

Το γεγονός ότι το ΣΕΦ δεν γεμίζει:
«Η μισή Ελλάδα είναι κυριολεκτικά Ολυμπιακός, η ομάδα είναι πρώτη στην Ευρωλίγκα, είναι πρώτη και αήττητη στην Ελλάδα έχοντας νικήσει τον μεγάλο αντίπαλο μέσα στην έδρα του και παίζουμε αρκετά ικανοποιητικό μπάσκετ. Οπότε δεν βρίσκω τον λόγο να μην έχει κόσμο το γήπεδο. Χωρίς τον κόσμο σου, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

Την έλλειψη τίτλων του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια:
«Η ψυχολογία σε κρίσιμες στιγμές ενός αγώνα και η έλλειψη πίστης των παικτών ότι μπορούν να τα καταφέρουν, καθώς και της νοοτροπίας του νικητή».

Πρωτάθλημα ή Ευρωλίγκα:
«Χωρίς δεύτερη σκέψη το πρωτάθλημα. Αν και η απόλαυση να ανεβαίνεις στην κορυφή της Ευρώπης είναι απίστευτο συναίσθημα, σε αυτήν τη φάση προέχει το πρωτάθλημα. Όλοι αυτό θέλουν. Αλλά εγώ, τώρα που το ξανασκέφτομαι, τα θέλω και τα δύο. Και για αυτό θα προσπαθήσω με τους συμπαίκτες μου».

Το non-call του Πηλοΐδη:
«Δεν είναι σωστό να απομονώνεις μία φάση. Ήταν φάουλ, αλλά το μυστικό είναι όταν αδικείσαι, να συνεχίσεις να προσπαθείς για να γυρίσεις την κατάσταση. Στο χέρι σου είναι να πάρεις τα επόμενα παιχνίδια και μαζί την εύνοια της διαιτησίας».

Το αν είχε προβάδισμα ο Ολυμπιακός, αν ο τελικός Κυπέλλου γινόταν στις 6 Μαρτίου:
«Μεγάλο, κατά τη γνώμη μου. Προετοιμαζόμασταν πολύ καιρό για αυτό το παιχνίδι και ήμασταν σε άριστη κατάσταση σε όλα τα επίπεδα. Το Κύπελλο τί είναι; Ένα παιχνίδι ετοιμότητας δύο ομάδων. Έχεις παίξει Top 16, είσαι κουρασμένος και καλείσαι να παίξεις και άλλον έναν τελικό. Μπορείς να τον πάρεις; Εκεί είναι η μαγκιά. Παίζει ρόλο ποιος είναι πιο πολύ γυμνασμένος, ποιος είναι πνευματικά πιο συγκεντρωμένος και άλλα πολλά. Από τη στιγμή που αλλάζει ημερομηνία, ο θεσμός παύει να είναι αξιοκρατικός ή τουλάχιστον είναι λιγότερο από ό,τι ήταν πριν».

Η ατζέντα Μαρινάκη-Βαλβέρδε


Η ατζέντα Μαρινάκη-Βαλβέρδε 
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Ερνέστο Βαλβέρδε, στη συνάντηση που θα έχουν μετά τη μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος παρουσιάζει η Sportday. Στου Ρέντη αναμένεται σήμερα ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, τη στιγμή που ο Ισπανός τεχνικός κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει αύριο κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να συναντηθούν Μαρινάκης και Βαλβέρδε, αν ο Ολυμπιακός εξασφαλίσει τον τίτλο του πρωταθλητή αυτή την αγωνιστική. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» θα καλέσει τον Ισπανό προπονητή στο γραφείο του για να καταστρώσουν τα πλάνα τους ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Τα βασικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τους δύο άνδρες είναι τρία. Οι ανανεώσεις συμβολαίων, οι επιστροφές των δανεικών και οι μεταγραφές. Τα δύο συμβόλαια που εκπνέουν το καλοκαίρι είναι των Ραούλ Μπράβο και Ζαουάντ Ζαϊρί. Επιθυμία του Βαλβέρδε είναι να μείνει τουλάχιστον ο πρώτος, οπότε το θέμα θα κριθεί στο οικονομικό. Ο Ισπανός εισπράττει περίπου 1.4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και οι «ερυθρόλευκοι» θα τους προσφέρουν νέα με μείωση, ίσως και , μεγαλύτερη του 50%.

Αναφορικά με τους δανεικούς, οι Πειραιώτες έχουν 17 (!) παίκτες σε άλλες ομάδες και ο Βαλβέρδε θα πρέπει να αποφασίσει εάν και ποιους από αυτούς θέλει στο ρόστερ του. Ο μόνος, θεωρητικά, σίγουρος για επιστροφή είναι ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος βγάζει μάτια με τις επιδόσεις του στον Πανιώνιο. Από εκεί και πέρα, αναλογικά πάντα με τις εισηγήσεις του Ισπανού, θα πρέπει να πράξει και ο Μαρινάκης, για να δει τι θα κάνει με τους υπόλοιπους.

Στο μεταγραφικό μέρος, τα πάντα θα κριθούν από το τι θα ζητήσει Βαλβέρδε και σε ποιες θέσεις. Το μπάτζετ δεν θα είναι υψηλό, ειδικά στην εποχή λιτότητας που διανύουμε, ωστόσο, η απόκτηση χαφ θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη.

Στου Ρέντη ο Μαρινάκης

Τη συνήθη τακτική του, πριν από μεγάλα ματς, θα ακολουθήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναμένεται να μεταβεί σήμερα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας στου Ρέντη και να μιλήσει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και τους παίκτες της ομάδας ή μόνο τους αρχηγούς της. Ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών θέλει να περάσει το μήνυμα: «Πάρτε το πρωτάθλημα και μην ακούτε τίποτα. Πάρτε το παιχνίδι. Να το πάρουμε για να τελειώνουμε».

Κλειστά χαρτιά ο Βαλβέρδε

Μεγάλη βάση στις ασκήσεις τακτικής και τις στημένες φάσεις δίνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε τις τελευταίες ημέρες, χωρίς ωστόσο να έχει δείξει τις προθέσεις του για το βασικό σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει στην Τούμπα. Τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στην σημερινή προπόνηση (15:00), όπου θα δείξει ενδεκάδα κατά πάσα πιθανότητα ο Ισπανός προπονητής. Ένα πιθανό σχήμα είναι αυτό με Πάντελιτς, Φουστέρ, Ζαϊρί, Ρόμενταλ, Μοντέστο, Ντουντού, Μανιάτη, Χολέμπας, Μέλμπεργκ και Πάρντο. Ανοιχτή είναι η μία θέση στα σέντερ μπακ, με τον Ποτουρίδη να έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Αβραάμ Παπαδόπουλου, διότι ο τελευταίος βρίσκεται στο... κόκκινο και ίσως ο Βαλβέρδε να τον κρατήσει στον πάγκο.

Όταν ο θάνατος χτυπά

O πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο ισχυρότερος εδώ και 140 έτη στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, σε συνδυασμό με το μεγάλο τσουνάμι που προκλήθηκε, έχουν επίσημο απολογισμό, έως τις 23.00 ώρα Ελλάδας, «περισσότερους από 1.000 νεκρούς – αγνοούμενους», όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο JiJi. Υπάρχουν, επίσης, 707 τραυματίες, αρκετοί πολύ σοβαρά, πρόσθεσε η ίδια πηγή… Διακόσια πτώματα εντοπίστηκαν μόνον στην παραλία στο Σεντάϊ στη βορειοανατολική Ιαπωνία, στη νομαρχία Μιγιάγκι, όπου το ύψος του μετασεισμικού τσουνάμι ‘άγγιξε’ τα δέκα μέτρα
Ο σεισμός, ο οποίος ήταν πολύ μεγάλος και σε χρονική διάρκεια, έγινε αισθητός ως το Πεκίνο, 2.500 χιλιόμετρα δυτικά.Σχεδόν δώδεκα ώρες μετά από το σεισμό, οι αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 330 νεκρούς, 531 αγνοούμενους και 627 τραυματίες. Το πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι η σεισμική δόνηση έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων.Οι άραβες, ο Παμπούκης και το project του Ελληνικού

Πιέσεις για την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ για την αξιοποίηση του Ελληνικού ασκούνται από την αραβική πλευρά. Σε διαφορετική περίπτωση διαμηνύεται ότι το ενδιαφέρον θα αποσυρθεί.
Και κάπως έτσι το αρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο έχει επωμισθεί το έργο της υλοποίησης του project βρίσκεται ενόπιον ενός πολύ κρίσιμου διλήμματος… Θα προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας, η οποία όμως μπορεί να απποτελέσει την αφορμή για δικαστικές περιπέτειες στο μέλλον ή τελικά θα επιλέξει την λύση του διεθνούς διαγωνισμού, η οποία, ωστόσο, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα καταλήξει κάπου, από τη στιγμή μάλιστα που το Κατάρ έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει;Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το επιτελείο του υπουργού Επικρατείας κ.Χ.Παμπούκη ετοιμάζεται μια νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα «δείχνει» τη λύση της διακρατικής συμφωνίας.Δηλαδή, θα την διευκολύνει. Ωστόσο, όλοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ενδεχόμενο της δικαστικής επλοκής και γι αυτό λέγεται ότι θα επιδιωχθεί μια αυξημενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προκειμένου η πρωτοβουλία να θωρακισθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να λάβει και τη συγκατάθεση της Νέας Δημοκρατίας.Τουλάχιστον αυτό θα ήθελε ο κ.Παμπούκης. Ομως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα το διασφαλίσει κιόλας. Προς το παρόν, από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν πάρει θέση, ωστόσο, είναι μάλλον δύσκολο να ανάψει πράσινο φως. Γι αυτό και το όλο project, αυτή τη στιγμή, είναι παγωμένο, καθώς η καμπή στην οποία βρίσκεται είναι εξαιρετικά κρίσιμη, από πολλές απόψεις.Σισέ: «Θα δούμε το καλοκαίρι»

Σισέ: «Θα δούμε το καλοκαίρι»

Σισέ: «Θα δούμε το καλοκαίρι» (Photo: Action Images)
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο παραμονής του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό ο Τζιμπρίλ Σισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Nitro». Ο 30χρονος επιθετικός των «πράσινων» ανέφερε πως τον έχει κουράσει ο ντόρος που δημιουργήθηκε γύρω από το συγκεκριμένο θέμα συμπληρώνοντας ότι θα λάβει την απόφαση του το καλοκαίρι. Ο Γάλλος μίλησε και για τα όσα έγιναν μετά ο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό χαρακτηρίζοντάς τα ως μία από τις χειρότερες στιγμές στην καριέρα του, αλλά και για το ποια είναι -κατά τη γνώμη του- η καλύτερη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Διαβάστε μέρος των όσων είπε ο Τζιμπρίλ Σισέ στο Nitro:

Για την παραμονή του ή όχι στην ομάδα:

«Είναι μία απόφαση την οποία δεν θέλω να σκέφτομαι άλλο. Κουράστηκα να μιλάω γι αυτήν. Είναι δύσκολο να βλέπω τους φιλάθλους μας να ανησυχούν και να με ρωτάνε συνεχώς ''τι θα κάνεις;''. Θα δούμε το καλοκαίρι. Είμαι χαρούμενος με τη ζωή μου. Νιώθω υπέροχα αυτή τη στιγμή. Ειλικρινά δε ξέρω τι θα κάνω. Θα δούμε».

Για το αν νιώθει... μισητός:

«Όχι. Ίσως να με μισούν στον Ολυμπιακό, αλλά δεν με ενδιαφέρει».
Για το αν ήταν η χειρότερη στιγμή στην καριέρα του: «Ναι. Ποτέ ξανά δε μου έχει τύχει κάτι τέτοιο. Για εμένα το θέμα έχει τελειώσει. Προχώρησα. Είναι ώρα να συνεχίσω να σκοράρω και να δούμε τι θα γίνει».


Για το παρόμοιο περιστατικό στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Ήταν ακριβώς το ίδιο. Οι οπαδοί ήταν τσατισμένοι μαζί μας. Ήταν η ίδια κατάσταση, απλώς ξέρεις ότι οι οπαδοί δεν θα κάνουν κάτι χαζό στους παίκτες μας. Σε ένα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός όταν είσαι οπαδός μερικές φορές δεν ξέρεις τι να κάνεις».

Για το αποτέλεσμα του ντέρμπι:

«Κάποιες αποφάσεις διαιτητών δεν μπορώ να τις καταλάβω. Δεν νιώθω ότι με έκλεψαν επειδή θέλω να πιστεύω ότι μιλάμε για καθαρό παιχνίδι κι ένα καθαρό σύστημα διαιτησίας. Απλώς νιώθω πως υπήρξαμε θύματα μεγάλων λαθών που μας κόστισαν βαθμούς. Έχουμε καλύτερη ομάδα.

Αν εξαιρέσουμε το ματς με τον Ολυμπιακό κάναμε βλακώδη λάθη. Και σε αυτά δε βάζω το ότι χάσαμε από τον Ολυμπιακό Βόλου. Τέτοια μπορεί να συμβούν. Όμως ισοπαλίες με Λάρισα στο ΟΑΚΑ ή Πανιώνιο ήταν λάθη. Αν θέλεις να είσαι πρωταθλητής αυτά τα ματς πρέπει να τα κερδίζεις. Όπως κάναμε και πέρσι. Δεν είναι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που άλλαξε την κατάσταση».


Για το πως ένιωσε όταν μπήκε ο κόσμος στο Γεώργιος Καραϊσκάκης:

«Εκείνη τη στιγμή το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να προστατέψεις τον εαυτό σου. Μετά έρχονται οι σκέψεις και τα συναισθήματα. Ένιωσα διάφορα πράγματα: θλίψη, απογοήτευση, εκνευρισμό. Φαντάσου κάποιος απ’ όλους αυτούς να είχε ένα κατσαβίδι ή ένα μαχαίρι ή κάποιο όπλο. Τι κάνεις τότε; Κάτι τραγικό μπορούσε να είχε συμβεί. Ήταν από τις χειρότερες στιγμές στην καριέρα μου. Ο Τιερί Ανρί μού έστειλε μήνυμα για να σιγουρευτεί ότι είμαι καλά. Για μένα το θέμα έχει τελειώσει. Προχώρησα. Είναι ώρα να συνεχίσω να σκοράρω και να δούμε τι θα γίνει».

Για το αν ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερη μπάλα:

«Έχουμε καλύτερη ομάδα. Αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, κάναμε κάποια βλακώδη λάθη. Και σε αυτά δε βάζω το ότι χάσαμε από τον Ολυμπιακό Βόλου στην έδρα μας. Τέτοια μπορεί να συμβούν. Όμως ισοπαλίες όπως με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ ή με τον Πανιώνιο ήταν λάθη. Αν θέλεις να είσαι πρωταθλητής, αυτά είναι ματς που πρέπει να κερδίζεις. Όπως κάναμε πέρσι. Δεν είναι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που άλλαξε την κατάσταση».

Για το πως ξεκίνησε να κάνει τατουάζ:

«Όλα ξεκίνησαν μ’ ένα χαζό, μικρό τριαντάφυλλο κάτω από το στήθος. Αργότερα, το 2001, πήγα στο σινεμά για να παρακολουθήσω την Αδελφότητα των λύκων. Εκεί υπήρχε ο ρόλος ενός Ινδιάνου, που τον υποδυόταν ο Μαρκ Ντακάσκος, ο οποίος στην αριστερή πλευρά του θώρακα είχε ένα τεράστιο τατουάζ. Μία εβδομάδα μετά έκανα ένα παρόμοιο. Και κάπως έτσι άρχισε η ιστορία. Από τότε χτυπάω συνεχώς τατού. Πάνω μου υπάρχουν τατού συμβολικά – τα ονόματα των παιδιών μου, για παράδειγμα. Άλλα δείχνουν την αφοσίωσή μου σε δύο ομάδες, στη Λίβερπουλ και στον Παναθηναϊκό. Για την πρώτη έκανα 5 αστέρια, όσα και τα Κύπελλα Πρωταθλητριών που συμπλήρωσε όταν κατακτήσαμε μαζί το Τσάμπιονς Λιγκ. Για τον Παναθηναϊκό χτύπησα το τριφύλλι, για να μου θυμίζει το νταμπλ που κατακτήσαμε πέρσι».

Μπήκαν με τα όπλα στο λεωφορείο

Μία απίστευτη ληστεία συνέβη σήμερα στη Θεσσαλονίκη, που θύμιζε σκηνή από αστυνομική ταινία. Τρεις νεαροί επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του … ΟΑΣΘ όχι για να πάνε στον προορισμό τους αλλά για να κλέψουν.
Όταν ανέβηκαν στο λεωφορείο, οι άνδρες έβγαλαν τα όπλα που έκρυβαν και λήστεψαν τους επιβάτες! Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.Νεκρός διαδηλωτής και εκατοντάδες τραυματίες

Τραγικό τέλος είχε ένας διαδηλωτής ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν από την επίθεση που πραγματοποίησε σήμερα τα ξημερώματα η αστυνομία … στη Σανάα για να διαλύσει κινητοποίηση καθιστικής διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος στην Υεμένη.
Η επίθεση της αστυνομίας με τη χρήση πραγματικών πυρών και δακρυγόνων,έγινε με σκοπό να απομακρύνει τους διαδηλωτές που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία μπροστά από το Πανεπιστήμιο της Σανάα.Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του και «περίπου 300 άλλοι τραυματίσθηκαν, ή το αναπνευστικό τους επλήγη από τα αέρια», τόνισε η ιατρική επιτροπή, που έχουν συστήσει οι διαδηλωτές.Από τα τέλη Ιανουαρίου, το καθεστώς του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, αποτελεί καθημερινό στόχο των λαϊκών κινητοποιήσεων, οι οποίες ως σήμερα μετρούν 30 νεκρούς.Την Πέμπτη, ο Σάλεχ είχε δεσμευθεί σε ομιλία του πως «θα συνεχίσει να προστατεύει» τους διαδηλωτές, είτε αυτοί κινούνται υπέρ του, ή εναντίον του.επεισοδιο μεταξυ ελληνικου και τουρκικου αλλιευτικου...

Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα χθες στις 16.00 το απόγευμα όταν το πλήρωμα τουρκικού αλιευτικού έριξε φωτοβολίδες διάσωσης, κατά ελληνικής μηχανότρατας στην οποία επέβαινε ένας Έλληνας ψαράς και τέσσερεις Αιγύπτιοι αλιεργάτες.
Μόλις το ελληνικό σκάφος δέχτηκε την επίθεση ενημέρωσε το λιμενικό το οποίο έστειλε πλωτό περιπολικό σκάφος στο σημείο του συμβάντος το οποίο τοποθετείται σε θαλάσσια περιοχή 3,8 ναυτικά μίλια βόρεια από το Αγαθονήσι.Αμέσως μετά το ελληνικό σκάφος κατέφτασε στην περιοχή και το πλωτό της τουρκικής Ακτοφυλακής. Μετά από λίγη ώρα τα σκάφη απεσύρθησαν από την περιοχή χωρίς να δοθεί συνέχεια. Σύμφωνα με το στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού, τα δύο τουρκικά σκάφη ήταν εντός τουρκικών υδάτων.Ο κυβερνήτης της ελληνικής μηχανότρατας επρόκειτο να καταπλεύσει στο λιμάνι της Πάτμου για να γίνει αυτοψία από λιμενικούς και για να καταθέσει για το συμβάν.

Γεγονός: Επιμήκυνση για 7,5 χρόνια

Η Ελλάδα εξασφάλισε από την έκτακτη σύνοδο την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου στα 7,5 χρόνια όπως αναμενόταν, αλλά το ιδιαίτερα θετικό είναι ότι επιτεύχθηκε και μείωση του επιτοκίου για ολόκληρο το δάνειο κατά 1%.Είναι μία εξέλιξη που πέρα από τα γενικά θετικά αποτελέσματα που θα έχει θα επιτρέψει επιτέλους να εγκριθεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα σύντομα και να ξεκινήσουν έστω αυτές οι περιορισμένες αμυντικές επενδύσεις με πρώτα στην σειρά τα προγράμματα των φρεγατών FREMM, του ΤΟΜΑ BMP-3HEL και του νέου μαχητικού αεροσκάφους.
«Κερδίσαμε περισσότερα από 6 δισ. ευρώ» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του που ολοκληρώθηκε λίογ μετά τις τριες τα ξημερώματα. Είναι φανερό ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δε ρισκάρισαν μια μείζονα κρίση στην Ελλάδα με απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρη την Ευρωζώνη. Προηγήθηκαν μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.Η Ε.Ε., όσον αφορά στη γενικότερη ευρωπαϊκή πολιτική, αποφάσισε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, πριμοδοτώντας τον με 440 δισ. άμεσα και 500 δισ. από το 2013.Επίσης αποφάσισε ευρωπαϊκό φόρο στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ενώ Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία, μέσω του μηχανισμού στήριξης, θα είναι εφικτό να αγοράζονται ομόλογα από κάθε χώρα.

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ "17" ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ...

Η κατ' αρχήν πολιτική συμφωνία των 17 ηγετών της Eυρωζώνης που επετεύχθη την Παρασκευή για το “Σύμφωνο για το ευρώ” σχετικά με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ανοίγει το δρόμο για ευρεία συμφωνία στις 25 Μαρτίου επί της λύσης- πακέτο για τη συνολική απάντηση...

στην κρίση χρέους με σκληρό όμως αντίτιμο για τις χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα.

Στην απόφασή τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες χαιρετίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για δημοσιονομική σταθεροποίηση τονίζοντας ότι το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Παράλληλα όμως καλούν τις ελληνικές αρχές να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την επιτάχυνση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας ότι η ευρωπαϊκή στήριξη θα δοθεί, εμμέσως πλην σαφώς, με αντάλλαγμα την ανάληψη δεσμεύσεων για την υλοποίηση των ήδη προβλεπόμενων μέτρων αλλά συγχρόνως και με την πρόβλεψη εφόσον διαπιστωθούν αποκλίσεις από τους στόχους, για πρόσθετα μέτρα.

Προβλέπεται ακόμη ότι η ευρωπαϊκή αρωγή θα συναρτάται και από την υλοποίηση του ισχυρού και φιλόδοξου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015. Τη θέση αυτή πιστοποίησε η δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου ότι όλα είναι “δούναι και λαβείν”.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

Σε συμφωνία για την επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στα 10 χρόνια με παράλληλη μείωση του επιτοκίου κατά μία μονάδα σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα. κατέληξαν τα ξημερώματα οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής...


Ένωσης, μετά από μαραθώνιες συνομιλίς; στη Σύνοδο Κορυφής. Οι όροι για τη θετική αυτή εξέλιξη δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.Αντίθετα, η Ιρλανδία δεν δέχθηκε καμία διευκόλυνση, προκειμένου να μην αποδεχθεί την ενιαία φορολογία για τις επιχειρήσεις που προωθείται στις χώρες τις Ευρωζώνης.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η οικονομική ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταµείου Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) στα 440 δισ. ευρώ και παράλληλα η δυνατότητα να αγοράζει κρατικά ομόλογα.

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες της χώρας και ξεκαθάρισε ότι αρνήθηκε να υπάρξει συνταγματική ρύθμιση για το ύψος του ελλείμματος και του χρέους. Σε ό,τι αφορά την απαίτηση της Μέρκελ για μαζικές αποκρατικοποιήσεις τόνισε ότι αυτό είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και γίνεται με δική της πρωτοβουλία.Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ επανέλαβε τη συμφωνία για το «Σύμφωνο του ευρώ» και την κατ’αρχήν συμφωνία για το οικονομικό πακέτο. Οι τελικές λεπτομέρειες θα συμφωνηθούν στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με τον κ. βαν Ρόμπαϊ οι βασικοί στόχοι του Συμφώνου του Ευρώ είναι τα βιώσιμα δημόσια οικονομικά, η ανταγωνιστική οικονομία και τα στιβαρά οικονομικά συστήματα.

Αποσύρεται στο «Καραϊσκάκη» ο Ζεβλάκοφ


Αποσύρεται στο «Καραϊσκάκη» ο Ζεβλάκοφ
Την τελευταία του εμφάνιση με την εθνική Πολωνίας θα πραγματοποιήσει ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ στο φιλικό με την Εθνική Ελλάδος που θα γίνει στις 29 Μαρτίου στο «Καραϊσκάκη». Ο 34χρονος πρώην άσος του Ολυμπιακού και νυν της Ανκαραγκουτσού έχει ήδη ανακοινώσει πως θα κρεμάσει τα παπούτσια του στο τέλος της σεζόν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τελειώσω τη διεθνή καριέρα μου στο γήπεδο του Ολυμπιακού, στον οποίο αγωνίστηκα για τέσσερα χρόνια κι έζησα τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Είναι πολύ σημαντικό για μένα πως θα κρεμάσω τα παπούτσια μου στην Ελλάδα», δήλωσε ο Ζεβλάκοφ που με 101 συμμετοχές είναι ρέκορντμαν στην εθνική Πολωνίας ξεπερνώντας τον Οκτώβριο τις 100 παρουσίες του Γκρεγκόρζ Λάτο.

ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΩΝ Ο ... ΚΩΣΤΑΚΗΣ

Χαιρετά; 'Η ψηφίζει ο πρώην πρωθυπουργός; Αυτό προσπαθούν να δουν και οι βουλευτές της ΝΔΚαι  αυτό  θα  έπρεπε  να προβληματίσει  όλον τον  ελληνικό λαό  και  να  τον  βάλει σε  διαδικασία  σκέψης καθώς  εδώ  και  εβδομάδες  φημολογείται  η  επάνοδος  του  στην   πολιτική σκηνή  και μάλιστα  στις  επάλξεις!
Η  φωτογραφία  αυτή  πραγματικά  ισούται  με  χίλιες  λέξεις !
Αρχικά  γιατί  ο  κ. Καραμανλής  θυμήθηκε  κατα  που  πέφτει  η  βουλή αν  και η σιωπή  του  ακόμη λέει  πολλά...
Τελευταία  ομιλία  ήταν  η  ομιλία  παράδοσης  και μετά  άφαντος  .
Κατα  καιρούς  ακούσαμε  ότι    κουράστηκε, ότι  είχε λάθος  συνεργάτες , ότι  δεν  μιλάει  για να  μην  οξύνει την  κατάσταση και  ότι  δεν  ήλθε  ακόμη  το πλήρωμα  του  χρόνου...
Ποια  είναι  όμως  η  αλήθεια?
 Η  αλήθεια  είναι  ότι  ο Κωστάκης  ήξερε  τι  ερχόταν  όπως  και ο  ο πρωθυπουργός  μας  Γ.Παπανδρέου  η  διαφορά   όμως  βρίσκεται  στο   οτι  στα  δύσκολα  ο  Καραμανλής  φάνηκε   Κωστάκης  και  αυτο  γιατί όταν   ήθελε  να  παρεί μέτρα   δεν  είχε  την πολιτική  πυγμή να  προβεί σε ψηφοφορία.
Και  γιατί αυτό?
  Αυτό  είναι  ένα  καλό ερώτημα  αφου ακόμη  και η  Αλέκα   εκτελούσε ρόλο  αριστερού  ψάλτη.
151 + ΛΑΟΣ  και πες  και την ΑΛΕΚΑ  για βάλτε τα  κάτω  κουκιά  μετρημένα  αλλά  την  έκανε  αλλα << γαλλικά >> ...
Και  πέταξε  2 καυτές  πατάτες  μία  στην επομένη κυβέρνηση  που ήξερε  ότι  μπορεί να  περιμένει μόνο τα  χειρότερα  και  άλλη μια  στον  Σαμαρά  που  ανέλαβε   ένα  κόμμα  πιο  άναρχο  και  από  αριστερά  κόμματα   που  εκ  φύσεως  είναι  χωρίς  αυστηρές  δομές
  Μετά  από  όλα  αυτά  είναι  ιδανικό  να   εμφανιστεί  ως   σωτήρας?
Το  λιγότερο  που  θα  μπορούσα   να  πω    είναι  περσινά  ξινά  σταφύλια.
Προκαλείτε  κύριε  Καραμανλή  αυτή η  φωτογραφία  θυμίζει  αδιάβαστο μαθητή  που  κάθεται στο  τελευταίο  θρανίο   και προκαλεί  φασαρία ...
Αν  όντως ενδιαφέρεστε  για  τον  τόπο  καλό θα  ήταν να  τον αφήσετε  να  βρεί τον  δρόμο του...

ΥΓ1 :  ΤΟ  ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ  55  ΘΑ  ΕΠΡΕΠΕ  ΝΑ  ΣΑΣ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ  ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ  ΤΟ ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ  55  ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ  ΜΕΣΑ  ΝΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ  5   ΧΡΟΝΙΑ  ΚΑΙ  ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ  ΜΙΑ  ΤΡΥΠΑ  ΣΤΟ  ΝΕΡΟ ΚΑΙ   50 ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ  ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΙ ΘΑΚΑΝΕΤΕ  ΜΕΧΡΙ ΝΑ  ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ!

ΥΓ2 : ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ  ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ  ΘΕΩΡΩ  ΑΔΙΚΟ  ΝΑ ΠΑΤΕ  ΚΟΝΤΡΑ  ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝ  ΜΗ ΤΙ  ΑΛΛΟ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΙ  ΕΝΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΣΑΣ

ΥΓ3: ΚΑΛΟ  ΘΑ  ΗΤΑΝ  Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ  ΚΑΙ  ΝΑ   ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ  ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΥΤΟΝ  ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ  ΑΛΛΙΩΣ  ΘΑ ΧΑΙΡΕΙ  ΙΔΙΑΣ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ...

Ο ΔΑΙΜΩΝ  ΤΟΥ  ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ


Γ.ΜΑΝΤΖΑΒΑΣ

''Ήρθε η ώρα της Ευρώπης''


Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα επώδυνα μέτρα, η ''καυτή πατάτα'' είναι τώρα στα χέρια των Ευρωπαίων ηγετών'', είναι το νόημα των πρώτων δηλώσεων του Γ.Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής δήλωσε : ''Στην Ελλάδα πήραμε επώδυνα μέτρα για να καταστήσουμε την οικονομία μας βιώσιμη αλλά τώρα χρειαζόμαστε ισχυρές ευρωπαικές αποφάσεις που θα καθησυχάσουν τις αγορές''.

Με αυτό το τρόπο έδειξε ο Γ.Παπανδρέου τις ελληνικές προσδοκίες από την κρισιμότατη σύνοδο κορυφής.

Τα 17 καλά του σεξ…

Τα 17 καλά του σεξ…

Να γιατί η ερωτική πράξη κάνει καλό στην υγεία. Διαβάστε 17 λόγους που το αποδεικνύουν…
Τα 17 καλά του σεξ…
Το σεξ είναι κάτι παραπάνω από μερικές σύντομες στιγμές ευχαρίστησης, αφού όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή είναι το καλύτερο φάρμακο, χαρίζοντας υγεία και μακροζωία. Ανακαλύψτε 17 (επιπλέον) λόγους για να επισκέπτεστε πιο συχνά την κρεβατοκάμαρά σας.
1. Καλή ψυχική υγεία...
Το σεξ επηρεάζει άμεσα τη συναισθηματική ισορροπία. Είναι γνωστό ότι η αποχή προκαλεί άγχος, ακόμη και κατάθλιψη. Αντιθέτως, η έντονη δραστηριότητα στο κρεβάτι καταπολεμά ελαφρές μορφές κατάθλιψης, αφού η απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο μειώνει το άγχος και προκαλεί αίσθημα ευφορίας.
2. Θεραπεία ομορφιάς
Κατά τη διάρκεια του σεξ, ο γυναικείος οργανισμός σώμα διπλασιάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι πιο λαμπερά και το δέρμα πιο απαλό.
3. Μακροζωία
Δεκαετής έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 εθελοντών μέσης ηλικίας από το Πανεπιστήμιο Queens στο Μπέλφαστ, έδειξε ότι οι τακτικές σεξουαλικές επαφές προσθέτουν χρόνια ζωής, με τους συχνούς οργασμούς να μειώνουν κατά το ήμισυ τις πιθανότητες θανάτου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη δραματική πτώση των ορμονών του άγχους, που παρατηρείται μετά το σεξ.
4. Θεραπεία δέρματος
Ο ιδρώτας που εκκρίνουμε κατά το σεξ, καθαρίζει τους δερματικούς πόρους, κάνοντας την επιδερμίδα πιο λαμπερή και μειώνοντας τον κίνδυνο δερματίτιδας.
5. Απώλεια βάρους
Το σεξ μπορεί να μας κάνει να χάσουμε κιλά - ή τουλάχιστον να κάψουμε τις θερμίδες από το ρομαντικό δείπνο που προηγήθηκε. Κατά τη διάρκεια μίας σεξουαλικής… συνεδρίας καίμε περίπου 200 θερμίδες, που ισοδυναμεί με ένα τέταρτο γυμναστικής στον διάδρομο!
6. Ενδυνάμωση μυών
Είναι μακράν η πιο διασκεδαστική γυμναστική, αφού οι έλξεις αποκτούν άλλη διάσταση όταν γίνονται στο κρεβάτι.
7. Αύξηση ελκυστικότητας
Όσο περισσότερο ενεργή είναι η σεξουαλική ζωή μας, τόσο πιο θελκτικοί γινόμαστε για το αντίθετο φύλο. Το συχνό σεξ οδηγεί στην απελευθέρωση περισσότερων φερορμονών, των χημικών ουσιών που προσελκύουν τους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου.
8. Όξυνση της όσφρησης
Μετά τον οργασμό, η άνοδος των επιπέδων της προλακτίνης ευνοεί τον σχηματισμό νέων νευρώνων στον οσφρητικό βολβό, οξύνοντας την αίσθηση της όσφρησης.
9. Παυσίπονη δράση
Η αναλγητική δράση του σεξ ξεπερνά κατά 10 φορές τα παυσίπονα του εμπορίου. Λίγο πριν από τον οργασμό, τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης πενταπλασιάζονται οδηγώντας στην έκλυση μεγάλης ποσότητας ενδορφινών που απαλύνουν τον πόνο χωρίς παρενέργειες. Επιπλέον, το σεξ καταπολεμά τις ημικρανίες, καθώς πέφτει η πίεση του αίματος στις αρτηρίες του εγκεφάλου. Αν λοιπόν έχετε πονοκέφαλο, ξανασκεφτείτε το…
10. Καλή στοματική υγιεινή
Οι ανταλλαγές φιλιών με τον σύντροφό μας σημαίνουν λιγότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο. Τα φιλιά ενισχύουν την παραγωγή σάλιου, το οποίο καθαρίζει τα δόντια από τα υπολείμματα τροφών και μειώνει την οξύτητα μέσα στο στόμα, τον κυριότερο παράγοντα της οδοντικής φθοράς.
11. Καλό αναπνευστικό σύστημα
Το σεξ είναι σαν ένα φυσικό αντιισταμινικό που βοηθά από το συνάχι έως την καταπολέμηση του άσθματος και του υψηλού πυρετού.
12. Αντιμετώπιση χοληστερόλης
Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, εξισορροπώντας την κακή με την καλή χοληστερόλη.
13. Ορμονική προστασία
Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ευεργετικές και για τα δύο φύλα. Στις γυναίκες, τα οιστρογόνα ενισχύουν την καρδιά, ενώ στις μακροχρόνιες επιδράσεις ανήκει η προστασία από το Αλτσχάιμερ και την οστεοπόρωση. Στους άντρες, η τεστοστερόνη ενδυναμώνει κόκαλα και μυς.
14. Καλό κυκλοφορικό σύστημα
Εξαιτίας των αυξημένων παλμών και των βαθιών αναπνοών, το σεξ δεν είναι ευεργετικό μόνο για την καρδιά, αλλά και για την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στον εγκέφαλο.
15. Κατά της ακράτειας
Το σεξ βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης, ενδυναμώνοντας τους πυελικούς μυς.
16. Καλή ποιότητα ύπνου
Μετά τον οργασμό, το σώμα χαλαρώνει τελείως, με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε βαθύτερα και να ξεκουραζόμαστε περισσότερο.
17. Αντικαρκινική δράση
Ποικίλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι συχνές εκσπερματίσεις συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Οι άντρες που εκσπερματίζουν 13-20 φορές τον μήνα, εμφανίζουν 14% λιγότερες πιθανότητες καρκίνου του προστάτη συγκριτικά με όσους δεν ξεπερνούσαν τις 7 φορές μηνιαίως.
Πηγή: in2life.gr

Ενισχύθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου


Ενισχύθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3894 δολάρια από το επίπεδο των 1,3798 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η αγορά συναλλάγματος τηρεί στάση αναμονής εν όψει του κοινού ανακοινωθέντος από τη Σύνοδο Κορυφής. Πάντως επικρατεί κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας καθώς απ΄ότι φαίνεται μέχρι στιγμής η Πορτογαλία δεν θα ενταχθεί στο Μηχανισμό στήριξης ενώ είναι πιθανόν να υπάρξει δήλωση στήριξης των προσπαθειών που μέχρι στιγμής έχουν καταβάλει η Ελλάδα και η Ιρλανδία.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ, το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 77 εκατ. ευρώ. Εξαυτών τα 19 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα 58 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο 18,05,11 με 13 εκατ. ευρώ και στο 6μηνο έντοκο γραμμάτιο λήξεως 20,08,11 με 18 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διευρύνθηκε ελαφρώς στο 9,53% από 9,40% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 12,735 από 12,63% χθες έναντι 3,20% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,94% στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 1,73%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 1,49% στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,17% από 1,18% και ο μήνας υποχώρησε στο 0,89% από 0,902% χθες. 

"Συλλάβαμε Έλληνα πράκτορα",λένε οι Τούρκοι!


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η εφημερίδα Sabah ισχυρίζεται οτι η τουρκική ΜΙΤ κατάφερε να εξαρθρώσει κύκλωμα ελλήνων πρακτόρων αλλά και πρακτόρων που δούλευαν για την ΕΥΠ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γεώργιος Αμουτζόπουλος, ο οποίος εργάζονταν σε τουρκική τράπεζα που εξαγοράστηκε απο ελληνική τράπεζα αλλά και η τουρκάλα σύζυγος του Μπιρντέμ Τσετίνκαγια ήταν απο τα βασικά στελέχη αυτού του κυκλώματος. Το κατηγορητήριο που έχει ετοιμάσει το στρατοδικείο, αναφέρει οτι η ΜΙΤ άρχισε να διαρρέει εσκεμμένα πληροφορίες απο τον Μάϊο του 2009 για να καταφέρει να διαπιστώσει τον τρόπο που "φεύγουν" οι στρατιωτικές πληροφορίες προς την Ελλάδα. Διότι υπήρχαν σχετικές υποψίες και πληροφορίες. Ολη η έρευνα ξεκίνησε μετα απο καταγγελία του Ιδρύματος Ερευνών της Τουρκίας (TUBITAK).
H εφημερίδα Sabah αναφέρει οτι ο Αμουτζόπουλος μέσω της συζύγου του "αγόραζε" διάφορες στρατιωτικές πληροφορίες τις οποίες τις έστελνε στην Ελλάδα.

Οι στρατιωτικός εισαγγελέας υποστηρίζει οτι πολλά σχέδια ανάπτυξης οπλικών συστημάτων που κατασκέυαζαν οι στρατιωτικές βιομηχανίες ASELSAN, HAVELSAN αλλά και τα σχέδια του TUBITAK είχαν περάσει σε χέρια ελλήνων πρακτόρων ή πρακτόρων που δούλευαν για την ΕΥΠ.
Ο εισαγγελέας αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα. Δυο υπάλληλοι του ΤUBITAK, o Tζουνέιτ Χακαν Μπαγτζίογλουλλαρι και ο Αϊσάμ Ακσεςμ έδιναν πληροφορίες στον Γιουτζέλ Τσιπλί. αυτός τις μετέφερε στον αρχηγό του κυκλώματος στον αγιωματικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού Ιμπραχίμ Σεζέρ, αυτός τις έδινε στην Μπιρντέμ Τσετίνκαγια η οποία είναι σύζυγος του Αμουτζόπουλου. Τελικός προορισμός όλων αυτων των πληροφοριών μέσω του Αμουτζόπουλου ήταν η Ελλάδα.
Τα μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος συνελήφθησαν πριν απο λίγους μήνες.

Γκολ και… ξύλο στην ΑΕΚ!


Γκολ και… ξύλο στην ΑΕΚ! 
Η super ψυχολογία έφερε… Super Bowl στην ΑΕΚ!

Με το κλίμα να «σηκώνει» πλέον (ελεγχόμενο) χαβαλέ και την προετοιμασία για τα δύσκολα προσεχή ματς να απαιτεί και λίγη χαλάρωση, οι «κιτρινόμαυροι» το γύρισαν στο… αμερικάνικο football!

Ο Μανόλο Χιμένεθ θέλησε να αποφορτίσει τους παίκτες του και αφού προχώρησε, μάλιστα και στην απαραίτητη αντικατάσταση μπάλας, το… ξύλο έπεσε σύννεφο στα Σπάτα.

Αφού φρόντισε να τους ξεκαθαρίσει πως η συγκεκριμένη άσκηση έχει μεν στόχο να χαλαρώσουν από την πίεση των δύσκολων αγώνων, αλλά δεν πρέπει να σε καμία περίπτωση να τους αποπροσανατολίσει, ο Μανόλο Χιμένεθ χώρισε τους παίκτες σε δύο ομάδες και έδωσε εντολή στον Μίτσελ να φέρει την… μπάλα.

Φαινόταν, δε και ο ίδιος να το διασκεδάζει ιδιαίτερα, βλέποντας -όχι μόνο να γίνεται ο σχετικός χαβαλές, αλλά να… πέφτουν και κορμιά κατά τη διάρκεια της άσκησης. Οι παίκτες, από την πλευρά τους, το διασκέδασαν με την ψυχή τους -ενώ κάποιοι από αυτούς (το μυαλό όλων πάει ποιοι) έδειξαν ότι θα μπορούσαν να σταθούν και σε αυτό το άθλημα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, όπως είναι λογικό, δεν μπόρεσαν να βγουν συμπεράσματα για τα πλάνα ενόψει Καβάλας -με εκείνα να μετατίθενται πλέον για την τελευταία προπόνηση του Σαββάτου. Αν κάτι θεωρείται βέβαιο, πάντως, είναι η πρόθεση του Χιμένεθ να προχωρήσει σε (μερικό έστω) rotation -περίπτωση που είναι η μόνη να μην εφαρμοστεί ξανά το 4-4-2.

Νεες αλλαγες στο φορολογικο νομοσχεδιο

Πιο αυστηρές ποινές φυλάκισης για τους επίορκους εφοριακούς ( φυλακή ακόμη και για δωροδοκία 1 ευρώ), επέκταση των αυστηρών ποινών και για τα υφιστάμενα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και αυστηροποίηση των κυρώσεων για υποθέσεις λαθρεμπορίας προβλέπονται μεταξύ άλλων σε μια σειρά από διορθώσεις, τροποποιήσεις που κάνει το υπουργείο Οικονομικών στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και οι οποίες κατατέθηκαν στη Βουλή.
Παράλληλα, μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και διάταξη που προβλέπει τη σύσταση Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών σε κάθε υπουργείο προκειμένου να παρακολουθούνται οι δαπάνες τους. Πρόκειται για διάταξη κατ' εφαρμογής των δεσμεύσεων του μνημονίου στο πλαίσιο παρακολούθησης του προϋπολογισμού. Ακόμη καταργείται η Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών ( ΔΕΚΑ) και προβλέπονται ευνοϊκοί όροι για τη ρύθμιση των δανείων που έχουν πάρει οι Δήμοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.Σε ό,τι αφορά τις διορθώσεις στις φορολογικές διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:1. Οι ποινικές ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα θα επεκταθούν και στα ήδη ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 37 δισ., προκειμένου να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και ουσιαστικά και επί των ήδη ληξιπροθέσμων χρεών.2. Οι ποινικές ρυθμίσεις για τη μετατροπή της ποινής και την αναστολή της επεκτείνονται και στα ληξιπρόθεσμα και στις λαθρεμπορίες.3. Αυστηροποιείται η ποινή στο κακούργημα της λαθρεμπορίας και εξομοιώνεται με την ποινή στο κακούργημα για μη απόδοση ΦΠΑ. Δηλαδή και για το κακούργημα της λαθρεμπορίας θα προβλέπεται ποινή φυλάκισης από 5 έως 20 χρόνια..4. Η παθητική δωροδοκία υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών τιμωρείται ως κακούργημα από το 1 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως 10 χρόνια ενώ η ίδια ποινή επιβάλλεται αν φορολογούμενος ωφελήθηκε με αποφυγή καταβολής φόρου πάνω από 73.000 ευρώ λόγω φοροδιαφυγής.5. Βελτιώνονται οι ρυθμίσεις στο φόρο που πληρώνεται για τα μερίσματα, ώστε οι μερισματούχοι ελληνικών εταιρειών να μην περιέρχονται σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τους μερισματούχους αλλοδαπών εταιρειών.6. Αυξάνεται η πρόβλεψη για τις ζημίες των πρακτόρων Ο.Π.Α.Π. με τζίρο μέχρι 700.000 ευρώ, από 1,5% σε 2%.7. Τροποποιείται η ρύθμιση για τη φορολόγηση των αμοιβών των δικηγόρων, με προκαταβολή φόρου 15% επί των αποδείξεων που εκδίδουν, τον οποίο αποδίδουν οι ίδιοι στις Δ.Ο.Υ.. Δεν αποδίδεται προκαταβλητέος φόρος στην περίπτωση που ενεργείται παρακράτηση φόρου. Τον Φεβρουάριο κάθε έτους ο δικηγόρος υποβάλει στη Δ.Ο.Υ. κατάσταση των συμβάσεων έμμισθης εντολής που έχει συνάψει κατά το προηγούμενο έτος.8. Επεκτείνεται το μέτρο της απόσυρσης και στα ελαφρά φορτηγά.9. Η ρύθμιση για το αυξημένο περιθώριο κέρδους στους λιανοπωλητές και χονδρεμπόρους καπνοβιομηχανικών προϊόντων - που τους είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών - περιορίζεται μέχρι το τέλος του έτους.Επιτεύχθηκε συμφωνία για το «Σύμφωνο του ευρώ»

Οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης συμφώνησαν, στο «Σύμφωνο για το ευρώ», με άξονα τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, μέσω της επιτυχημένης εποπτείας στον τομέα των δημοσίων δαπανών και του μετριασμού των μισθών, ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπέι. «Έχουμε συμφωνία για το Σύμφωνο του ευρώ» αναγγέλθηκε από τον πρόεδρο βαν Ρομπέι.
Στο προσχέδιο της συμφωνίας, γίνεται λόγος για μία συναίνεση αναφορικά με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την τόνωση της απασχόλησης και τη συρρίκνωση των κρατικών χρεών στα όρια της 17μελούς ευρωζώνης. Πρόκειται για σχέδιο συμφωνίας που προωθούσε η Γερμανία, με γαλλική υποστήριξη. Προϋποθέτει η εφαρμογή του ίδιου σχεδίου συμφωνίας μία εντονότερη οικονομική ανάπτυξη στην Ισπανία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα.

Η «μαύρη τρύπα» στο χώρο της υγείας θα κλείσει, διαβεβαιώνει ο Α.Λοβέρδος

Για κλείσιμο της «μαύρης τρύπας» στο χώρο της Υγείας μέσω της εξοικονόμησης 400 εκατ. ευρώ από την εφαρμογή του νέου τρόπου υγειονομικών προμηθειών και φαρμάκων, διαβεβαίωσε τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηλία Θεοδωρίδη.
Ο ερωτών βουλευτής υποστήριξε, αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ότι το σύστημα υγείας που οικοδομήθηκε επί σειρά ετών «κατέχει κατά κοινή ομολογία τα πρωτεία της διαφθοράς σε παγκόσμιο επίπεδο», και ότι η συνολική «τρύπα» ξεπερνά τα 4,8 δισ. ευρώ.Ο κ. Θεοδωρίδης έκανε λόγο για τεράστιο ζήτημα παραοικονομίας στο ΕΣΥ, διαφθοράς, εξαγωγής μεγάλων κερδών και παράνομου πλουτισμού, φαινομένων που οφείλονται στις υπερτιμολογήσεις προμηθευτριών εταιρειών υλικών και φαρμακευτικών εταιρειών.Ο υπουργός Υγείας διαφώνησε ότι αιτία του κακού είναι το υπερβολικό κόστος για τις προμήθειες και η διαφθορά.«Η διαφθορά κατοικεί και προστατεύεται εκεί όπου υπάρχει κακοδιοίκηση, και η Υγεία δεν είναι προνομιακός χώρος για τη διαφθορά», είπε ο υπουργός.Κατά τον κ. Λοβέρδο, το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν πληρώνονταν επί χρόνια οι ετήσιες δαπάνες, παρά μόλις μετά 5-6 χρόνια, εξ ου και προέκυπταν ως «λογικές οι υπερτιμολογήσεις».Αντιθέτως, ο βουλευτής επέμεινε ότι το μείζον είναι ότι στον τόπο μας δεν έγινε ποτέ έλεγχος και δεν προσωποποιήθηκαν ευθύνες, ενώ υπογράμμισε ότι η ετεροχρονισμένη πληρωμή ήταν το πρόσχημα, αφού μπορούσε να καταβληθεί το νόμιμο επιτόκιο για τις καθυστερούμενες οφειλές.«Οι εταιρείες ανέχονταν το σύστημα των ετεροχρονισμένων πληρωμών για να δικαιολογήσουν τις βαριές υπερτιμολογήσεις», επέμεινε ο κ. Θεοδωρίδης.«Καμία επιχείρηση στον κόσμο δεν μπορεί να πληρώνεται μετά από έξι χρόνια», ανταπάντησε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι αιτία της υπερκοστολόγησης είναι η καθυστέρηση και η προκλητή ζήτηση, δηλαδή η προμήθεια υλικού που αγοράζεται σε μη αναγκαίες ποσότητες και πετιέται.Ο υπουργός πρόσθεσε ότι με τον νέο τρόπο προμηθειών με διαγωνισμούς στο 100% τον Απρίλιο για τα υλικά από νοσοκομεία, περιφέρειες και κέντρο και την πρόκριση της φθηνότερης τιμής με βάση το Παρατηρητήριο ή και την ίδια την αγορά, θα εξοικονομηθούν το 2011 συνολικά 250 εκατ. ευρώ από την προμήθεια υλικών και 150 εκατ. ευρώ από τα φάρμακα, με στόχο τη μείωση του χρέους των νοσοκομείων.

Νέος “αντάρτης” αναστατώνει την κυβέρνηση - Ο βουλευτής Βρεττός ζητά επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου

«Εξ’ αρχής ήταν προφανές ότι οι όροι του δανείου και το πλαίσιο της οικονομικής διαχείρισης της Ευρωζώνης για την αντιμετώπισης της κρίσεων όπως  της Ελλάδας, χρειαζόταν επαναδιαπραγμάτευση» αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας: «Η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, ξεκίνησε αμέσως την επαναδιαπραγμάτευση και τη συνεχίζει μέχρι και σήμερα με συνέπεια, επιμονή και πρωτοβουλίες που βρίσκουν συμμάχους ανάμεσα στους εταίρους μας».

Ο κ. Βρεττός υπενθυμίζει πως σύσσωμη η αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ και κατηγορεί το κόμμα του ότι… δε λέει τα πράγματα με το όνομά τους, και παρατηρεί πως… «ίσως υπάρχει η εσφαλμένη άποψη ότι ο όρος επαναδιαπραγμάτευση μπορεί να ερμηνευτεί ως αποτυχία της πολιτικής μας».

Μάλιστα επικαλείται και το παράδειγμα της Ιρλανδίας, όπου «η αντιπολίτευση κέρδισε τις εκλογές με σύνθημα την επαναδιαπραγμάτευση τους δικούς του μνημονίου και τώρα κυνηγούν τη Μέρκελ να της ζητήσουν επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους χρέους και μικρότερα επιτόκια, γιατί…» όπως σημειώνει, «μόνο έτσι οι όροι του μνημονίου τους θα βελτιωθούν».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καταλήγει στη δήλωση του ότι, αν η Κυβέρνηση «εξακολουθεί να μη λέει τα πράγματα με το όνομά τους και γίνουν εκλογές, η αντιπολίτευση και κυρίως η Ν.Δ. θα κατέβουν με το σύνθημα «επαναδιαπραγμάτευση», σύνθημα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα τους έχει κυριολεκτικά χαρίσει»

Είχε προηγηθεί η καταψήφιση της ρύθμισης του νομοσχεδίου από δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την κα Παπανδρέου και τον κ. Παπαμανώλη, οι οποίοι δεν ψήφισαν τη σχετική ρύθμιση και το ΠΑΣΟΚ να δηλώνει ότι “δεν τρέχει τίποτα

Βάσω κατά Κουσελά

Την έντονη δυσφορία της Βάσως Παπανδρέου προκάλεσαν οι αλλαγές και οι προστιθέμενες τροπολογίες την τελευταία στιγμή στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. «Παραέχετε ξεχειλώσει την έννοια των ''νομοτεχνικών βελτιώσεων''. Εδώ συζητάμε τα άρθρα, ψηφίζουμε τα άρθρα κι εσείς έρχεστε και τα αλλάζετε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπανδρέου. «Οι τροποποιήσεις και τροπολογίες έχουν κατατεθεί νόμιμα και εμπρόθεσμα», απάντησε από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς. «Έχουμε υιοθετήσει και προτάσεις συναδέλφων και βεβαίως έχουμε περάσει και άλλα ζητήματα» σημείωσε.
Στη συν'εχεια οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επαίνεσαν τις αλλαγές που έχει επιφέρει στην αρχική μορφή του νομοσχεδίου, το υπουργείο Οικονομικών, με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να εκφράζει την έκδηλη ικανοποίησή του, ειδικά σε ό,τι αφορά το άρθρο 10 που ξεχωρίζει τα εισπράξιμα από τα μη εισπράξιμα, ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και επιχειρείται η αντικειμενοποίηση των κριτηρίων διαχωρισμού τους: «Σήμερα έχουμε μια διαφορετική διάταξη. Αυτό αποτελεί απάντηση, σε κείνους που μας κατηγορούν πως διαμαρτυρόμαστε ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά ψηφίζουμε τα νομοσχέδια».Εν τω μεταξύ, ο όγκος των αλλαγών προκάλεσε εκδηλώσεις έντονης δυσφορίας και από τα μέλη της Επιτροπής, με επακόλουθο η Νέα Δημοκρατία να επιφυλαχθεί να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. «Η Επιτροπή και τα κόμματα καλούνται να συζητήσουν ένα νομοσχέδιο στον αέρα. Μας ακυρώνετε» υπογράμμισε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος αποκρίθηκε και στις χθεσινές εξηγήσεις του υφυπουργού, ο οποίος είχε αποδώσει την υστέρηση στα έσοδα του Φεβρουαρίου στις «αδυναμίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού». «Πέρσι που λέγατε πως πήγαν καλά τα έσοδα ήταν καλός ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός και φέτος όχι; Στοιχείο αυτοκριτικής δεν υπάρχει;» διερωτήθηκε ο εισηγητής της ΝΔ.Κατά τα άλλα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης επανέλαβαν το καθένα τις επιφυλάξεις που είχαν εκφράσει και κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, σχετικά με την αποτελεσματικότητα του νομοσχεδίου, την αντικειμενικότητα της συγκρότησης των νέων φοροελεγκτικών μηχανισμών, την μείωση της φορολογίας στις Α.Ε., την δυνατότητα δωρεών μέχρι 1000 ευρώ χωρίς την αναγραφή του ονόματος του δωρητή, τις επίμαχες διατάξεις για την αποπληρωμή από πλευράς του Δημοσίου, των χρεών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και τη διευθέτηση της δικαστικής διαμάχης του ελληνικού κράτους με την ισραηλιτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης για την από πλευράς του πρώτου, αξιοποίηση δικής της περιουσίας, κ.ά.Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ δήλωσε πως καταψηφίζει, ενώ ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ επεφύλαξαν πολλές κριτικές παρατηρήσεις, στηρίζοντας ο πρώτος ορισμένα από τα άρθρα και δηλώνοντας «παρών» ο δεύτερος. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, την ερχόμενη εβδομάδα.