ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Φουκουσίμα: Έρχεται το "Επίπεδο 7"...

Η ώρα της απόλυτης καταστροφής πλησιάζει στην Ιαπωνία: Με μία δραματική δήλωση ο αρμόδιος επίτροπος της Κομισιόν για θέματα Ενέργειας προειδοποιεί ότι έρχεται η καταστροφή με την τήξη του πυρηνικού υλικού και στους έξι αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στην Βορειοανατολική Ιαπωνία και οι Αμερικανοί απομακρύνουν το στόλο σε απόσταση 80 χλμ. από το συμβάν.
"Αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο μιας καταστροφής… ακόμη και μιας μεγάλης καταστροφής», επισήμανε ο επίτροπος Guenther Oetinger, προσθέτοντας πώς οι συνθήκες επιδεινώνονται στους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού.Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας της Ρωσίας Σεργκέι Κιριγιένκο ανακοίνωσε πώς η κατάσταση εξελίσσεται στη βάση του χειρότερου δυνατού σεναρίου και πώς η Ρωσία δυστυχώς συνεχίζει να μην λαμβάνει πλήρη ενημέρωση από τις ιαπωνικές αρχές.Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σχεδιάζει την απομάκρυνση των Ρώσων διπλωματών από το Τόκιο, με ειδικές πτήσεις στις 18 Μαρτίου. Η ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας εξέδωσε ανακοινωθέν επισημαίνοντας πώς «η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη».Στον χώρο του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα θα επιχειρηθεί μία ακόμη, πιθανώς ύστατη προσπάθεια ψύξης των αντιδραστήρων 3 και 4 από αέρος με ελικόπτερα. Αρμόδιοι διεθνείς φορείς έχουν όμως καταλήξει ότι πλέον όλα είναι μάταια. Η πυρηνική καταστροφή σε λίγο θα είναι επιπέδου "7"...Σύμφωνα με τις καταμετρημένες ποσότητες ραδιενέργειας στην περιοχή του ατυχήματος,οι εργάτες και οι πυροσβέστες που επιχειρούν γύρω από τους αντιδραστήρες έχουν ήδη δεχθεί δεκαπλάσια τουλάχιστον ποσότητα από την ετήσια ποσότητα που μπορεί να δεχθεί ένας φυσιολογικός άνθρωπος.Η Γερμανία κάλεσε τους πολίτες τους να μετακινηθούν μακριά από το Τόκιο ενώ οι γερμανοί διπλωμάτες και οι οικογένειες τους έχουν ήδη μετακινηθεί στην Οζάκα.Τέλος, η υπουργός ενέργειας της Γαλλίας Ναταλί Κοσιούσκο Μοριζέ ανέφερε πώς το χειρότερο σενάριο είναι δυνατόν να συμβεί αν δεν είναι πλέον και η πιθανότερη εξέλιξη.Κάντο όπως η Τζούλια αλλά πρόSEXε

Γνωστή παντρεμένη, με δύο παιδιά από κάποιο χωριό της Αιγιάλειας αποφάσισε να τραβήξει σε βίντεο τις προσωπικές της στιγμές. Όχι με τον συζυγό της αλλά με τον αλβανικής καταγωγής εραστή της. Ο εραστής όμως αποφάσισε να αναρτήσει στο youtube το βιντεάκι τους και η ταυτότητα της κυρίας έγινε γνωστή στην τοπική κοινωνία. Για καλή της τύχη το βίντεο διαγράφηκε μετά απο λίγη ώρα λόγω του ακατάλληλου περιεχομένου. Παρολα αυτά η γνωστή σύζυγος έχει εκτεθεί και έχει συνεχώς το φόβο για το αν φτάσει το βίντεο στα χέρια του συζύγου της. Για αυτό προSEXτε τι κάνετε και με ποιον ειδικά αν είστε παντρεμένες.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λακωνίας της ΝΔ

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λακωνίας της ΝΔ Γιάννης Γρυπιώτης, με επιστολή του στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά υπέβαλε την παραίτησή του από πρόεδρος της ΝΟΔΕ, γιατί όπως ο ίδιος αναφέρει ''έφθασε σε σημείο να μην μπορεί, πλέον, να διοικήσει''.
Ο κ. Γρυπιώτης που είναι δήμαρχος Ευρώτα, στην επιστολή παραίτησής του σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ποτέ δεν περίμενε ότι η υποψηφιότητα αυτή θα μπορούσε να θίξει ισορροπίες στο νομό και αναγκάσθηκε να βρεθεί στη δεινή θέση του προέδρου ο οποίος μη έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία του ΔΣ, έφθασε σε σημείο να μην μπορεί, πλέον, να διοικήσει.Στην ίδια επιστολή αναφέρει ότι κατά τις τελευταίες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κατηγορήθηκε ανοιχτά από στελέχη του κόμματος για αδράνεια, έλλειψη συντονισμού και μαχητικότητας, παρά το γεγονός ότι, ο ίδιος βρισκόταν στις επάλξεις από την πρώτη στιγμή, στηρίζοντας τις όποιες επιλογές της παράταξης.ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την Τετάρτη τη δημιουργία μιας κοινής βάσης για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ...


Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι με την Κοινή Ενοποιημένη Βάση Φορολογίας Εταιρειών (ΚΕΒΦΕ) που προτείνει, οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ενιαία φορολογική δήλωση για το σύνολο των δραστηριοτήτων τους στην ΕΕ, σε μία φορολογική υπηρεσία.

Επί του παρόντος, οι επιχειρήσεις στην ΕΕ υπόκεινται έως και σε 27 διαφορετικά εθνικά φορολογικά συστήματα και βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα εξαιρετικά πολύπλοκο σύστημα για τον καθορισμό του τρόπου φορολόγησης των συναλλαγών εντός ομίλων (τιμές μεταβίβασης).

Επίσης, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να συμψηφίσουν τις ζημιές τους σε ένα κράτος μέλος με τα κέρδη σε ένα άλλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μεν μεγαλύτερες επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν τεράστιες δαπάνες και πολύπλοκες διαδικασίες, οι δε μικρότερες να αποθαρρύνονται εντελώς από το να επεκταθούν εντός της ΕΕ.

Ωστόσο, στη βάση ενός συστήματος «ενιαίας θυρίδας», όπως το ονομάζει η Επιτροπή, οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να ενοποιήσουν όλα τα κέρδη που αντλούν και τις ζημίες που υφίστανται σε όλο το χώρο της ΕΕ.

Παράλληλα, τα κράτη μέλη θα διατηρήσουν το πλήρες κυριαρχικό δικαίωμά τους να καθορίζουν τον δικό τους συντελεστή φορολογίας εταιρειών, στο επίπεδο που θεωρούν κατάλληλο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής, η ΚΕΒΦΕ θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις στην ΕΕ να εξοικονομήσουν, ετησίως, 700 εκατομμύρια ευρώ με τη μείωση του κόστους συμμόρφωσης σε διαφορετικά φορολογικά συστήματα και 1,3 δισ. ευρώ μέσω της ενοποίησης κερδών και ζημιών που υφίστανται.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκτείνουν τις διασυνοριακές δραστηριότητές τους θα εξοικονομήσουν έως και 1 δισ. ευρώ.

Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για τη Φορολογία, Αλγκίρδα Σεμέτα, δήλωσε:

«Η ΚΕΒΦΕ θα καταστήσει ευκολότερη, φθηνότερη και πιο βολική την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ΕΕ. Θα δώσει επίσης ευκαιρίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναπτυχθούν πέρα από την εγχώρια αγορά τους. Η σημερινή πρόταση είναι καλή για τις επιχειρήσεις, αλλά και για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της ΕΕ.»

Η πρόταση της Επιτροπής για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων έρχεται σε μια περίοδο έντονης διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ιρλανδία και το γαλλογερμανικό άξονα. Στην Ιρλανδία ο φόρος για τις επιχειρήσεις ανέρχεται στο 12,5%, έναντι 25,7% που ισχύει, κατά μέσο όρο, στην Ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο των ηγετών των χωρών του ευρώ, της 11ης Μαρτίου, η Γαλλία και η Γερμανία ζήτησαν από την Ιρλανδία να δεχτεί την αύξηση του φόρου επί των επιχειρήσεων, ως αντάλλαγμα για τη μείωση του επιτοκίου δανεισμού της χώρας, όπως συμφωνήθηκε και για την Ελλάδα.

Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Έντα Κένι αρνήθηκε κατηγορηματικά να το δεχτεί, τονίζοντας ότι πρόκειται για ζήτημα «ζωτικής σημασίας» για τη χώρα και για την οικονομική της ανάπτυξη.

Η ΚΕΒΦΕ αναφέρεται στο «Σύμφωνο για το Ευρώ», το οποίο αναμένεται να επικυρωθεί από τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου. Στη Σύνοδο, η Ιρλανδία αναμένεται να δεχθεί εκ νέου πιέσεις για να αυξήσει τη φορολόγηση επί των επιχειρήσεων.

Bράζει το Μπαχρέϊν - Τέσσερις νεκροί σήμερα

Δυο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα στο Μπαχρέιν στη διάρκεια επιχείρησης για την απομάκρυνση των διαδηλωτών, κυρίως σιιτών από την κεντρική πλατεία της Μανάμα, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές.
Οι αστυνομικοί παρασύρθηκαν από αυτοκίνητα διαδηλωτών που ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα φεύγοντας από την πλατεία του Μαργαριταριού.Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι δύο διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους σήμερα στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα ανάμεσα στους διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούν πολιτικές μεταρρυθμίσεις.Αρκετές σκηνές μέσα στις οποίες οι διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους σιίτες, είχαν περάσει τη νύχτα, πήραν φωτιά ενώ πυκνός καπνός είχε καλύψει τον ουρανό πάνω από το σημείο αυτό.Οι άνδρες των δυνάμεων καταστολής περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και έκαναν χρήση δεκάδων δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία αυτή από τις 19 Φεβρουαρίου διεκδικώντας μεταρρυθμίσεις.Οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες πετρελαίου εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι προχωρούσαν παρατεταγμένοι εναντίον τους από το οικονομικό κέντρο της πρωτεύουσας Μανάμα. Ελικόπτερα πετούν πάνω από την πλατεία.Στη διάρκεια της νύχτας οι σιίτες θρησκευτικοί αξιωματούχοι του Μπαχρέιν κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα και τον μουσουλμανικό κόσμο να παρέμβουν για να αποτρέψουν τη «σφαγή» στο εμιράτο, όπου ο μονάρχης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χθες Τρίτη, μια ημέρα μετά την άφιξη ξένων στρατευμάτων του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου για να καταστείλουν το κίνημα διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος.Λόγω της έκρυθμης κατάστασης οι αρχές του Μπαχρέιν ανακοίνωσαν πως το Χρηματιστήριο, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά.Είστε όλοι προσκαλεσμένοι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου

Είστε όλοι προσκαλεσμένοι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου


αρκεί να μην έχετε προβλήματα καρδιάς (συναισθηματικά, αρυθμίες και άλλα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ - είναι πανσέληνος

Μεταμεσονύκτιος προβολή - στις 12 ακριβώς τα μεσάνυχτα

ΤΑΙΝΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ

οι θεατές να έρθουν με αναμμένα κεριά

http://lesxi-kinimatografou.blogspot.com/

Πειρατεία στο Καστελόριζο: Ανυπεράσπιστη η χώρα!

Αρνήθηκε να υπερασπιστεί τα ελληνικά δικαιώματα η κυβέρνηση και επέτρεψε στην Τουρκία να λειουργήσει πειρατικά και να δημιουργήσει de facto καταστάση με την χρήση όπλων και βίας στο επεισόδιο του Κστελόριζου. Ταυτοχρόνως επέτρεψε στην Άγκυρα να δηλώσει ότι "Δεν θα επιτρέψει το καθορισμό της ΑΟΖ Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ, "αναίμακτα", σε ένα επεισόδιο ναυτικής πειρατείας που κρατήθηκε μυστικό, και το οποίο πραγματοποιήθηκε από τη τουρκική κορβέτα Badirma σε βάρος του ιταλικού ερευνητικού σκάφους "Explora", νότια του Καστελορίζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και φυσικά εντός της ελληνικής ζώνης ελέγχου και ευθύνης για αποστολές SAR!


Πιο συγκεκριμένα το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαρτίου, το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Explora» έπλεε στο Αιγαίο με κατεύθυνση την Κύπρο και τελικό σταθμό το Ισραήλ. Το ιταλικό πλοίο μελετούσε τη διαδρομή, στην οποία θα ποντιστεί οπτική ίνα, που θα συνδέει την Ιταλία με το Ισραήλ.Η πλοιοκτήτρια ιταλική εταιρεία είχε ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση τις σχετικές άδειες, προκειμένου να χαρτογραφηθεί η διαδρομή που σχεδιάζεται να γίνει η πόντιση της οπτικής ίνας, δεδομένου ότι οι εργασίες θα γίνουν σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Με απόλυτη σαφήνεια δηλαδή, η ιταλική πλευρά αναγνώρισε ότι στην περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου και της Καρπάθου και νοτιοδυτικά του Καστελόριζου η υφαλοκρηπίδα ανήκει στην Ελλάδα. Η Αθήνα εξέδωσε μάλιστα και σχετική navtex, με την οποία δινόταν η απαραίτητη άδεια στην ιταλική πλευρά να χαρτογραφήσει την περιοχή που στη συνέχεια θα ποντιστεί η οπτική ίνα.Η τουρκική πλευρά ενημερώθηκε για την επικείμενη δραστηριότητα του «Explora», προφανώς από τη navtex, και αποφάσισε να αναλάβει δράση, σε μία κλασική πειρατική ενέργεια, η οποία όχι απλώς δεν απαντήθηκε από ελληνικής πλευράς, όπως έπρεπε να απαντηθεί με αποστολή επί τόπου ελληνικού πολεμικού σκάφους και εκδίωξη των Τούρκων-πειρατών, αλλά επιχειρήθηκε να μείνει κρυφό μέχρι σήμερα που έγινε διάβημα στην Άγκυρα.Η τουρκική κορβέτα «Badirma» κλάσης Α69 προσέγγισε το ιταλικό πλοίο «Explora» και με την απειλή της χρήσης βίας κάλεσε το πλήρωμα του ιταλικού πλοίου να απομακρυνθεί από την περιοχή, επειδή δήθεν έπλεαν πάνω από τουρκική υφαλοκρηπίδα. Όμως, το τουρκικό εμπορικό δεν έκανε έρευνες και επιπλέον κινούνταν σε διεθνή ύδατα, άρα οι Τούρκοι δεν νομιμοποιούνταν να αποστείλουν πολεμικό πλοίο, απειλώντας εμμέσως ότι θα χρησιμοποιήσουν βία. Πολύ περισσότερο δε, που το «Explora» έπλεε πάνω από ελληνική υφαλοκρηπίδα και η ιταλική πλευρά είχε λάβει όλες τις σχετικές άδειες από το ελληνικό κράτος, που στην περίπτωση της υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μπορεί να ασκήσει όλα τα κυριαρχικά του δικαιώματα.

Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα δεν δικαιολόγησε την κίνηση των Ιταλών να ζητήσουν άδεια από το κυρίαρχο κράτος και δεν έστειλε δύναμη για να το προστατέψει, άρα έθεσε εκ των πραγμάτων από μόνη της θέμα αμφισβήτησης ΑΟΖ. Το φοβικό σύνδρομο της ελληνικής κυβέρνησης δημιουργεί πλέον τεράστια ζημιά στα εθνικά συμφέροντα.Το επεισόδιο δεν κλιμακώθηκε. Το ιταλικό πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του, οι Τούρκοι κατέγραψαν τη διαφωνία τους με τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (η οποία ωστόσο αναγνωρίστηκε από ένα τρίτο κράτος, που ευθυγραμμίστηκε απολύτως με τις ελληνικές απόψεις και το διεθνές δίκαιο), ενώ η ελληνική κυβέρνηση είχε επιλέξει να μην αποστείλει πολεμικό πλοίο στην περιοχή, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας έντασης.Χθες Τρίτη, 15 Μαρτίου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα έκανε διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την παρεμπόδιση του ιταλικού πλοίου.To όλο θέμα είναι εξόχως σημαντικό, αφού αφορά την πρώτη καταγεγραμμένη ένοπλη τουρκικήν προσπάθεια αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

ΟΤΑΝ TO HOLLYWOOD ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  Σε έναν κόσμο όπου η ματαιοδοξία και η λάμψη είναι οι υπέρτατες αξίες, το Hollywood, η Μέκκα του παγκόσμιου κινηματογράφου, αποτελεί τον απόλυτο ναό, στον οποίο θυσιάζονται συχνά η αλήθεια και η σοβαρότητα στον βωμό του χρήματος και της πρόσκαιρης επιτυχίας.
      Κατά καιρούς η Ελλάδα έχει "πέσει" στον βωμό αυτό και έχει απασχολήσει για πολλά χρόνια τον χώρο του θεάματος τόσο με την μυθολογία της όσο και με τις πιο σύγχρονες παραδόσεις της. Πόσες χολιγουντιανές ταινίες με περιεχόμενο ελληνικό έχουν γυριστεί κάνοντας πρωτοφανή επιτυχία σε διάφορες χώρες του κόσμου? Ταινίες ωστόσο που η σχέση τους με την πραγματικότητα είναι μικρή ή και μηδαμινή. Η νέα τεχνολογία, με τα φαντασμαγορικά εφέ, που δίνουν ζωή σε θεούς και μυθικούς ήρωες, κληροδοτήματα της ελληνικής αρχαιότητας, συνδυασμένα με την ελληνική γοητεία που είναι γενικώς παραδεκτό ότι δεν περνάει απαρατήρητη, στόχο έχει μονάχα την προσέλκυση θεατών και το κέρδος. Παρά ταύτα, στις ταινίες αυτές το σενάριο και η πλοκή μόνο την πραγματικότητα δεν παρουσιάζουν. Γεγονότα διαστρεβλωμένα, ήρωες που καμία σχέση δεν έχουν με τους Έλληνες, ιστορίες βασισμένες στην βία και πολλή φαντασία, όλα ανακατεμένα στο μίξερ της αποκαλούμενης 9ης "τέχνης" , έχουν ως αποτέλεσμα καθαρά την επιστημονική φαντασία.
  Πέρα όμως από τα ονόματα των χαρακτήρων και τον τίτλο, πού βρίσκεται το ελληνικό χρώμα σε αυτές τις "μυθοπλασίας" της μεγάλης οθόνης? Όπως ο γνωστός καθηγητής γλωσσολογίας Γ. Μπαμπινιώτης έχει δηλώσει "Φαίνεται ότι ορισμένες ιδιότητες του ανθρώπου που υπερβαίνουν τα όρια του ανθρώπινου μέτρου,όπως ο ηρωισμός των αρχαίων  που εγγίζουν τα όρια του μύθου ,εξάπτουν τη φαντασία και λειτουργούν όπως τα προσφιλή έργα της επιστημονικής φαντασίας, περιβεβλημένα όμως με έναν μανδύα ιστορικής επίφασης". Κάθε φορά που στο Hollywood στο θέμα περιεχόμενο έχει επέλθει κορεσμός, η Ελλάδα καλείται να ξελασπώσει την κατάσταση.  Αυτό φαίνεται και από την απήχηση του κοινού η οποία πάντα ξεπερνά τα προβλεπόμενα. Πού οφείλεται όμως η γοητεία που ασκεί η Ελλάδα? Οι ελληνικού περιεχομένου χολιγουντιανές ταινίες, ιδιαιτέρως τον 21ο αιώνα ποικίλουν. Ταινίες όπως Troy, Alexander The Great, 300 και οι πιο πρόσφατες Percy Jakson and the Olympians και The Clash Of The Titans έχουν χτυπήσει κόκκινο σε ρεκόρ εισιτηρίων.
     Το μέλλον για αυτού του είδους ταινιών φαίνεται ελπιδοφόρο αφού η παραγωγή τους κυλάει με ταχύτητα φωτός. Ωστόσο αυτό που μένει να εξακριβωθεί είναι εάν η Ελλάδα και η μυθολογία της αποτελούν "θεσμό" και αέναη πηγή περιεχομένου ή αν μόδα είναι και θα αλλάξει.

ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


Τώρα τα 'χει με την Ανθή του "Nex Top Model"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οριστικά τέλος για τον Αλέξη με την Στέλλα! Ο ωραίος του «Μεγάλου Αδερφού» βρήκε άλλη και μάλιστα μοντέλο...  Ο λόγος για την Ανθή του «Next Top Model»!
Τώρα τα 'χει με την Ανθή του "Nex Top Model"! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Η κάμερα του «Star» «τσάκωσε» τους δυο τους στο σινεμά και τόσο ο Αλέξης όσο και η Ανθή επιβεβαίωσαν τους χωρισμούς τους.
«Χωρίσαμε με την Στέλλα, αποφασίσαμε ο καθένας να επιλέξει το δικό του δρόμο», είπε ο Αλέξης, που όσο βρισκόταν μέσα στο παιχνίδι το έπαιζε τρελά ερωτευμένος με την Στέλλα!
«Βγήκαμε απλά να δούμε ένα σινεμά», είπε με την σειρά της η Άνθη και αμέσως μετά αναφέρθηκε στον δικό της χωρισμό:  «Χωρίσαμε, δεν είναι φήμες, αλλά δεν ξέρω γιατί χώρισα».
Όσο για το πού γνωρίστηκαν; Το …προξενιό έγινε την περασμένη Παρασκευή στο «Super Star», όπου μετά το τέλος όμως της εκπομπής ο Αλέξης φρόντισε να γνωριστεί καλύτερα με την Ανθή.

Βιεϊρίνια είδε ο σκάουτερ της Ατλέτικο!

Στις κερκίδες της Τούμπας για την αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός βρέθηκε σκάουτερ της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ποιον ήθελε να δει, είναι μάλλον προφανές για όσους βλέπουν μπάλα...
Βιεϊρίνια είδε ο σκάουτερ της Ατλέτικο!
Πάντως, επίσημη ενημέρωση στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ δεν υπήρξε όμως οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο εν λόγω κατάσκοπος βρέθηκε στο γήπεδο για τον αγώνα του δικεφάλου με τους ερυθρόλευκους κατόπιν... μυστικής διευκόλυνσης από Έλληνα φίλο του μάνατζερ.
Ο... κατάσκοπος των Ισπανών θα μείνει για τέσσερις τουλάχιστον μέρες στην Θεσσαλονίκη, με σκοπό να παρακολουθήσει και τον επαναληπτικό του κυπέλλου την Τετάρτη ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.
Τα μάτια του θα είναι στραμμένα κατά κύριο λόγο στον Βιεϊρίνια. Πάντως, θέλει να συλλέξει στοιχεία και για δύο παίκτες από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, αφού στο σημειωματάριό του βρίσκονται τα ονόματα των Τζιμπούρ και Σκόκο.

Τον χώρισε και αυτός κέρδισε 22 εκατ. ευρώ!

Η 31 ετών Kerry Graves κέρδισε επάξια τον τίτλο της πιο άτυχης γυναίκας στην Αγγλία!
Τον χώρισε και αυτός κέρδισε 22 εκατ. ευρώ!
Λίγες ώρες αφότου χώρισε τον άντρα της (μετά από 14 χρόνια σχέσης!) εκείνος κέρδισε το αστρονομικό ποσό των 22 εκατομμυρίων ευρώ στο βρετανικό Lotto.
Ο 37χρονος φορτηγατζής εως χθες, Matthew Breach αγόρασε το τυχερό κουπόνι λίγα λεπτά αφότου τον παράτησε η γυναίκα του, ισχυριζόμενη πως ήθελε να ζήσει πιο έντονη ζωή με περισσότερο σεξ.
Το πρώτο πράγμα που έκανε όπως είπε ήταν να κοιμηθεί για να καθαρίσει το μυαλό του από τις έντονες συγκινήσεις και μετά παραιτήθηκε από τη δουλειά του, εξαιτίας της οποίας τόσα χρόνια ξυπνούσε στις 5 το πρωί.
Όπως είπε με τα χρήματα που κέρδισε θα βοηθήσει συγγενείς και φίλους, αλλά για την πρώην του ούτε κουβέντα.
Πηγή: newsit.gr

Ποιος Σνάιντερ; Ο Λαζόπουλος!

Για μία ακόμα εβδομάδα ο Λάκης Λαζόπουλος κατέκτησε την κορυφή της τηλεθέασης της Τρίτης, παίζοντας... μεγάλη μπάλα με το Θύμιο Καρακατσάνη στο «Αλ Τσαντίρι».
Ποιος Σνάιντερ; Ο Λαζόπουλος!
Συγκεκριμένα η εκπομπή του ALPHA κέρδισε την πρώτη θέση στο Τop 10 της Τρίτης σημειώνοντας υψηλά νούμερα που έφτασαν το 51,5% κατά μ.ό., κάτι που σημαίνει ότι την εκπομπή παρακολούθησαν πάνω από 2,5 εκατ. τηλεθεατές.
Την ίδια ώρα, ο αγώνας του Champions League που μετέδωσε το MEGA ανάμεσα στην Μπάγερν και την Ίντερ είχε 21% και βρέθηκε στην 6η θέση της πρώτης δεκάδας των προγραμμάτων της ημέρας και τον παρακολούθησαν κάτι παραπάνω από ένα εκατ.
Πηγή: gazzetta.gr
 

«Προσβάλλει τον αθλητισμό»

«Προσβάλλει τον αθλητισμό»

«Προσβάλλει τον αθλητισμό»
Ο Τζιμπρίλ Σισέ απάντησε στην μήνυση που κατέθεσε χθες εναντίον του ο Βαγγέλης Μαρινάκης! Ο Γάλλος επιθετικός τονίζει ότι η συμπεριφορά του προέδρου του Ολυμπιακού προσβάλλει τον αθλητισμό.. «Αντί αυτής της συμπεριφοράς, μια απλή και ειλικρινής δήλωση μεταμέλειας θα ήταν πιο πολιτισμένη», τονίζει.

Η δήλωση του Τζιμπρίλ Σισέ στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού:

«Περίμενα από τον πρόεδρο της Super League και του Ολυμπιακού, κ. Μαρινάκη μία, έστω και καθυστερημένη, συγγνώμη για τη συμπεριφορά του προς τους συμπαίκτες μου και εμένα μετά τον αγώνα στο γήπεδό τους.

Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Μαρινάκης χθες με μήνυσε διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα (μέχρι που έφτασε να ισχυριστεί ότι η φράση ''I screwed you'' σημαίνει στα ελληνικά κάτι διαφορετικό από ό,τι σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη!) και αντί συγγνώμης επιτέθηκε σε μένα και τους συμπαίκτες μου για την απολίτιστη συμπεριφορά που αντιμετωπίσαμε στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια.

Η συμπεριφορά του κ. Μαρινάκη προσβάλει τον αθλητισμό. Αντί αυτής της συμπεριφοράς, μια απλή και ειλικρινής δήλωση μεταμέλειας θα ήταν πιο πολιτισμένη».


Εξάλλου, για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η «πράσινη» ΠΑΕ:

«Για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος της Super League, κ. Μαρινάκης, επιβεβαιώνει την αρχική μας εκτίμηση για τον προσχηματικό χαρακτήρα της ''συγγνώμης'' του μετά τα όσα συνέβησαν στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' υπό την ανοχή και την ενεργή συμμετοχή του. Το πιο πρόσφατο ''μάθημα ήθους'' του κ. Μαρινάκη ήταν η κατάθεση μήνυσης στον Τζιμπρίλ Σισέ. Αυτή η κίνηση εντυπωσιασμού όσο κενή ουσίας κι αν είναι δείχνει παρά ταύτα για μια ακόμα φορά πως αντιλαμβάνεται ο συγκεκριμένος παράγοντας το ποδόσφαιρο και πόσο ένθερμα επικροτεί και στηρίζει τις πρακτικές και τις συμπεριφορές που εφαρμόστηκαν το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου και εξευτέλισαν διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επιπλέον, επιβεβαιώνει την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου παράγοντα για τη θέση του προέδρου της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματός μας. Είναι αυτονόητο ότι η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα σταθεί στο πλευρό κάθε ποδοσφαιριστή της, ο οποίος αντιμετωπίζει ανάλογες επιθέσεις ή συμπεριφορές».

Τέρμα τα λόγια, μόνο… πρόκριση!


Τέρμα τα λόγια, μόνο… πρόκριση! Photo: Action Images
Αφού ο Μανόλο Χιμένεθ τους «ντόπαρε» τις δύο προηγούμενες μέρες, αφού οι οπαδοί τους έστειλαν με κάθε τρόπο το… μήνυμα, ήρθε η ώρα για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να δείξουν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ (21:00, Conn-X TV Sports) ότι -όντως- δεν «μασάνε» και να πάρουν το «εισιτήριο» για τον τελικό του Κυπέλλου. Στους 11 που είχαν συντρίψει τον «Δικέφαλο του Βορρά» πριν από δέκα μέρες καταλήγει ο Ισπανός τεχνικός, με Σκόκο και Μπλάνκο στην επίθεση και τον Γκερέιρο οργανωτή.

Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, οι «κιτρινόμαυροι» προκρίνονται με νίκη ή με ισοπαλία, αλλά με γκολ. Και αυτό, φυσικά, το γνωρίζουν πολύ καλά στην ΑΕΚ, η οποία είναι εκτός πρωταθλήματος εδώ και καιρό, τον Δεκέμβρη έμεινε και εκτός Ευρώπης, οπότε η πρόκριση στον τελικό (στις 30 Απριλίου) της δεύτερης τη τάξει ελληνικής διοργάνωσης και η κατάκτηση του τροπαίου είναι… επιτακτική ανάγκη, μετά από εννέα χρόνια ανομβρίας.

Η Ένωση, λοιπόν, αντιμετωπίζει απόψε τον «Δικέφαλο του Βορρά» και στόχος του Χιμένεθ -σε πρώτη φάση- είναι να συνεχίσουν οι «κιτρινόμαυροι» την καλή ανασταλτική λειτουργία τους (έχουν τρία ματς να δεχθούν γκολ), με την αποτελεσματικότητα της πεντάδας στα μετόπισθεν: Σάχα (τερματοφύλακας), Γεωργέας (δεξί μπακ), Καράμπελας (αριστερό μπακ), Δέλλας-Ματέος (κέντρο άμυνας).

Ο Ισπανός προπονητής είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσει 4-4-2 σε ρόμβο, σύστημα το οποίο είχε λειτουργήσει υποδειγματικά στον προ δεκαημέρου αγώνα πρωταθλήματος, που είχε λήξει 4-0 υπέρ της ΑΕΚ…

Μπροστά από την αμυντικά τετράδα θα είναι -σε ρόλο «κόφτη» και… σκούπας- ο έμπειρος Ντιόπ, δεξιά του ο Μίτσελ και αριστερά του ο Μάκος, ώστε να δίνουν βοήθειες στα άκρα και να κυκλοφορούν την μπάλα, στην κορυφή του ρόμβου ο… «πλέι μέικερ» Γκερέιρο και στην επίθεση ο Σκόκο και (πιθανότατα) ο Μπλάνκο, ενώ αουτσάιντερ είναι ο ντεφορμέ Λυμπερόπουλος.

«Οι άλλοι έκαναν χειρότερα επεισόδια»


«Οι άλλοι έκαναν χειρότερα επεισόδια»
Εκδικάστηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα εις βάρος της πρωτόδικης απόφασης να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με μία αγωνιστική για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και η αντέφεση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ που ζητούσε τη μείωση της ποινής για ηθικούς λόγους.

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός έχει εκτίσει ήδη την ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών (στο ματς με τον Εργοτέλη), αλλά ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας επιδιώκει να αυξηθεί η ποινή θεωρώντας πως τα επεισόδια κακώς χαρακτηρίστηκαν εκτεταμένα και ήταν ευρείας κλίμακας. Ο Ολυμπιακός, με τη σειρά του, αν κι έχει εκτίσει την ποινή του, κατέθεσε αντέφεση αφενός για ηθικούς λόγους και αφετέρου γιατί αν δικαιωθεί τα επεισόδια θα θεωρηθούν μεμονωμένα και δεν θα είναι υπότροπος για εκτεταμένα επεισόδια εφόσον συμβεί κάτι μεμπτό στο υπόλοιπο του φετινού πρωταθλήματος.

«Το θέμα είναι ηθικής τάξεως. Η άποψη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα είναι εσφαλμένη, έχουν γίνει σοβαρότερα επεισόδια σε αγώνες του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και του Άρη», δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός» στη διαδικασία της εκδίκασης που δεν διήρκεσε περισσότερο από δέκα λεπτά.

Όταν η έδρα ρώτησε τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, Θ. Γιαννίκο, πότε θέλει να βγει η απόφαση, απάντησε: «Σήμερα», για να πάρει την απάντηση «… την πρώτη φορά δεν βιαζόσασταν τόσο».

Η απόφαση αναμένεται πιθανότατα απόψε. Αν γίνει δεκτή η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και απορριφθεί αυτή του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να εκτίσουν τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής όχι στο ερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή, αλλά στον αγώνα της 3ης Απριλίου απέναντι στην Καβάλα.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με τη Δ.Ε.Π.Α, τα κρατικά λαχεία και την επέκταση της σύμβασης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», ξεκινά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων,...

η οποία αναμένεται να εγκρίνει τις πρώτες προς πώληση συμμετοχές του δημοσίου και να συζήτηση το σχέδιο δράσης που θα υλοποιηθεί έως το 2015 με στόχο την είσπραξη 50 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απάντησε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα είναι έτοιμο ένα λεπτομερές σχέδιο αποκρατικοποιήσεων για το 2011, το 2012 και το 2013 και να εγκριθεί από τη διυπουργική επιτροπή και το υπουργικό Συμβούλιο.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί και η σύνταξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής - με χρονικό ορίζοντα το 2015. Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τα πολιτικά κόμματα και με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Πλακώθηκαν στον αέρα» Λιάγκας-Σκορδά για τον Αρναούτογλου

Κόντεψε να γεννήσει στο στούντιο το πρωί της Τετάρτης η Φαίη Σκορδά, που «σφάχτηκε» με τον Γιώργο Λιάγκα οn air! Αιτία; Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και οι συνεχείς αναφορές στην σχέση του με την Νάντια Μπουλέ!
Ως γνωστόν η Νάντια Μπουλέ βγήκε χθες στην Ελένη Μενεγάκη και μίλησε για τα προσωπικά και τα επαγγελματικά της σχέδια. Λίγη ώρα μετά, το Κους Κους προέβαλε συνέντευξη του Γρηγόρη, ο οποίος ζήτησε (ενοχλημένος μάλιστα) να μην του αναφέρουν συνέχεια και σε ό,τι κάνει το όνομα της Νάντιας και να τον φέρνουν σε αντιπαράθεση μαζί της και μάλιστα χωρίς λόγο.Αυτά είδαν και στο Πρωινό mouκαι άρχισαν να σχολιάζουν: «Καλά έκανε και τον ρωτούσε για την Νάντια η δημοσιογράφος του Κους Κους, γιατί αυτό πουλάει… είναι πιο… πουληστερό» είπε η Φαίη, που άδειασε εντελώς τον Αρνι κάνοντας την απίστευτη ερώτηση: «Τι να τον ρωτήσουν δηλαδή πώς ήταν τα παιδικά του χρόνια στην Χαλκιδική, ή μήπως πιο είναι το αγαπημένο του χρώμα; Κανέναν απολύτως δεν ενδιαφέρει ποιο είναι το αγαπημένο χρώμα του Γρηγόρη! Όλοι για την Νάντια θέλουν να ξέρουν!»Nά οι πρώτες αποκαλύψεις... Γούρλωσε τα μάτια ο μέλλων πατέρας και «φόρτωσε» κανονικότατα: «Τι λές ρε Φαίη θα μας τρελάνεις πρωί πρωί; Μας λες ότι ένας άνδρας επιτυχημένος υπάρχει μέσω της γυναίκας του; Σε λίγο καιρό δηλαδή θα δούμε τους δημοσιογράφους να ρωτάνε τον Γρηγόρη: Η Νάντια έκανε αυτό, η Νάντια έκανε εκείνο, εσείς τι έχετε να πείτε; Η Νάντια για παράδειγμα έφαγε γεμιστά με κιμά, εσάς σας αρέσουν τα γεμιστά με τον κιμά; Και τι έχετε να πείτε που η Νάντια έφαγε γεμιστά με κιμά;»Ο ένας έκοβε, ο άλλος έραβε. Ο Λιάγκας υποστήριζε τον Γρηγόρη και η Φαίη επέμενε ότι η σχέση με την Νάντια είναι που πουλάει και όχι οτιδήποτε φρέσκο και καινούριο υπάρχει στην ζωή του. Όταν η κουβέντα φάνηκε ότι τελειώνει, η Φαίη είπε στον Γιώργο: «Εσένα δεν σου μιλάμε άλλο, μην σου θίξουμε τον Γρηγόρη σου! Μα τι συμβαίνει, τέλος πάντων, κολλητός σου είναι;»Μαζεύτηκε ο Γιώργος και «πάτησε φρένο»: «Με συγχωρεί η χάρη σου, ούτε είναι κολλητός μου ούτε θα μπορούσε να γίνει και ποτέ. Άλλο ο ένας άλλο ο άλλος». Το πάνελ πάγωσε. Η κουβέντα έλαβε τέλος και οι συνεργάτες προχώρησαν στα υπόλοιπα θέματα της εκπομπής. Να'τα… Μπορεί η συζήτηση να τελείωνε, αλλά εκείνη ακριβώς την στιγμή φαίνεται πως ειπώθηκε και η μεγαλύτερη αλήθεια. Οτι ο Γιώργος και ο Γρηγόρης δεν θα μπορούσαν να είναι ποτέ φίλοι. Γιατί άραγε;TΣΙΠΡΑΣ: "EINAI YBΡΙΣ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ"

«Δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία του πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της Συνόδου των Βρυξελλών» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Γ.Παπανδρέου για επικοινωνιακή πολιτική...


«Ο πρωθυπουργός δεν πήγε στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί. Είχε δώσει από πριν τη συγκατάθεσή του» τόνισε ο κ.Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου δεν ήταν επιτυχία της κυβέρνησης, αλλά ήταν αναμενόμενα. «Είναι ύβρις να πανηγυρίζετε» είπε ο κ.Τσίπρας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για νέα σκληρά μέτρα που έρχονται.

Αναφερόμενος στην κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις αποφάσεις των Βρυξελλών, ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για «τεχνητό σχέδιο δικομματικής πόλωσης» και για ένα «στημένο πανηγύρι, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογική αναμέτρηση».

Στικούδη: ανεβαίνει στην… ταράτσα και ανάβει φωτιές!

«Έξι εκατομμύρια τρόποι να σε κερδίζω πρώτη» θα δούμε την Κατερίνα Στικούδη να μας τραγουδά, όχι από κάποιο studio αλλά από μια ταράτσα! Η σέξι παρουσιάστρια ανεβαίνει «στα ψηλά» και με τη συνοδεία έξι καλογυμνασμένων χορευτών, τα δίνει όλα.


Σέξι λικνίσματα, αποκαλυπτικό ντύσιμο, καλογυμνασμένα σώματα και χορογραφίες υπό τους ρυθμούς της ραπ, είναι μερικά μόνο από τα «συστατικά» που θα έχει το νέο της video clip, το οποίο γυρίζεται σήμερα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κώστα Καπετανίδη.

«Είμαι χαρούμενη και γεμάτη ενέργεια για τις ανάγκες του νέου video clip. Θα βρεθώ μεταξύ άλλων σε μια ταράτσα, όπου μαζί με αρκετούς χορευτές θα κάνουμε μια υπέροχη φωτογραφία», δήλωσε η εκρηκτική Κατερίνα στην «Espresso».

To τραγούδι έχει ήδη αρχίσει ν΄ακούγεται στα ραδιόφωνα και όπως όλα δείχνουν αναμένεται ν΄αποτελέσει το νέο hit του καλοκαιριού. Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι να δούμε ολοκληρωμένο το video clip που αναμένεται να κόψει την ανάσα!

Προς το παρόν, πάρτε μια γεύση από τους στίχους! «Έξι εκατομμύρια τρόποι, να σε κερδίζω πρώτη, για να σ΄αγαπήσω πρώτη, για να σου αποδείξω ότι μπορώ ν΄ακούσω την καρδιά σου που χτυπά».

ΣΕ 'ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ΄ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Τη σκέψη να πιέσουν ακόμη περισσότερο τον πρόεδρο Χριστόφια ώστε να αναγκαστεί να οδηγήσει το θέμα της υποβολής αίτησης ένταξης στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη (PfP) του ΝΑΤΟ εξετάζουν τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ...


Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», παρά την άρνηση του ΔΗΚΟ να συναινέσει στην προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου ως αντίδραση στο βέτο του κ. Δ. Χριστόφια για την υποβολή αίτησης ένταξης στον Συνεταιρισμό, το θέμα μάλλον θα έχει μέλλον.

Και τούτο διότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ κ. Χ. Πουργουρίδης, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ. Γ. Ομήρου, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ κ. Α. Αγγελίδης συναντήθηκαν και συζήτησαν τρόπους περαιτέρω χειρισμού του θέματος με την άσκηση πίεσης στη κυβέρνηση. Η πίεση συνίσταται σε πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Για να αποφασίσει πάντως η Βουλή να θέσει ένα ζήτημα σε δημοψήφισμα απαιτείται πρόταση του υπουργικού συμβουλίου.

Παρακολουθεί το ΝΑΤΟ

Οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα παρακολουθούνται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Στο ΝΑΤΟ θεωρούν ότι η ένταξη της Κύπρου στο PfP θα αφαιρούσε ένα βασικό αγκάθι για την εξομάλυνση των σχέσεων της Συμμαχίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), οι οποίες έχουν καταστεί όμηρος της αντιπαράθεσης Τουρκίας και Κύπρου.

Ωστόσο, η αίτηση ένταξης δεν θα σήμαινε αυτομάτως επίλυση του θέματος, καθώς η Αγκυρα θα μπορούσε να ασκήσει βέτο. Θα ερχόταν πάντως σε δύσκολη θέση, διότι θα αποδεικνυόταν αυτό που πολλοί παραδέχονται στους διαδρόμους του ΝΑΤΟ, ότι δηλαδή είναι η άτεγκτη στάση της Τουρκίας που εμποδίζει την πρόοδο στις σχέσεις ΕΕ – ΝΑΤΟ.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μάλιστα έντονη κινητικότητα για τις ευρωνατοϊκές σχέσεις. Στο επίκεντρο βρίσκεται μία γερμανοβρετανική πρόταση που υιοθετείται και από άλλες χώρες (π. χ. Ιταλία) ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.

Πάντως, όπως πληροφορείται το «Το Βήμα», ακόμη και χθες οι Τούρκοι προέβαλαν εμπόδια σε μία κοινή συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC) με την Πολιτικοστρατιωτική Επιτροπή (PSC) της ΕΕ, παρουσία του Αντερς Φογκ Ράσμουσεν και της Κάθριν Αστον, ζητώντας να μην είναι παρούσα από κοινοτικής πλευράς η Κύπρος διότι δεν την αναγνωρίζουν.

Τι είπε η Ελένη για το πλάτος των... οπισθίων της;

Συζήτηση για… οπίσθια (για να μην το πούμε κάπως αλλιώς δηλαδή) ανοίχτηκε στον Καφέ με την Ελένη, με… ομιλητές φυσικά την οικοδέσποινα, τον Θοδωρή Κουτσογιανόπουλο και την Αση Μπήλιου.
Ο στενός της συνεργάτης, ειδικός σε θέματα κινηματογράφου είπε στην εκπομπή ότι πρόκειται να λείψει για λίγες ημέρες, καθώς πρόκειται να παρευρεθεί σε φεστιβάλ στο Χονγκ Κονγκ. «Ο,τι να' ναι πας και βρίσκεις, αρκεί να φύγεις, αρκεί να δουλεύεις μακριά από εδώ», του είπε η Ελένη, θέλοντας να τον πειράξει που εκείνος θα βρίσκεται εκτός Ελλάδος και εκείνη εδώ.«Να σου πώ… Ο πισινός του δημοσιογράφου πρέπει να μην ησυχάζει, να μην σκουριάζει… Πρέπει…»«Να παίρνει φωτιά» τον προλαβαίνει η Ελένη, που αν μη τι άλλο ξέρει πολύ καλά τί θα πει δουλειά και μάλιστα σκληρή.«Εμείς τότε δεν είχαμε πισινό, είχαμε μάλλον κάτι άλλο»… λέει η Αση Μπήλιου και η Ελένη ολοκλήρωσε το παζλ: «Κατάλαβα, γι’ αυτό εμάς ο δικός μας πλάτυνε! Γιατί συνέχεια κάθεται εδώ!»Οι ατάκες άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν και ο ένας «την έλεγε» στον άλλο, με αφορμή το πλάτος των… οπισθίων! «Εσείς όμως δεν είστε δημοσιογράφοι», κατέληξε ο Θοδωρής. Ο συνεργάτης της δηλαδή δεν σχολίασε το… πλάτος στο οποίο αναφέρθηκε η Ελένη, αυτό δεν τον πείραξε, το βρήκε φυσιολογικό! Η ιδιότητα ήταν που ήθελε να σχολιάσει.Μετά τα μουγκρητά και τα πορνό, πρωί πρωί, η κουβέντα πήγε στα οπίσθια. Μα τι έγινε βρε παιδιά; Είπαμε ότι η παλιά καλή Ελένη επέστρεψε. Μα αυτή έχει πάρει μαζί της και όλους τους υπόλοιπους!Χανιά: Μαθητής ετών 90! Εκπλήρωσε ένα όνειρο ζωής

Ο 90χρονος αποφάσισε έστω και σε αυτήν την ηλικία να γραφτεί και να παρακολουθήσει τα σεμινάρια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Χανίων, εκπληρώνοντας ένα όνειρο ζωής!
"Είμαι απόφοιτος Δημοτικού, το μόνο Πανεπιστήμιο που τελείωσα είναι αυτό της... ζωής", δηλώνει ο ίδιος στην εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" χαμογελώντας. "Όταν τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο Φρε ήμουν ένας από τους καλύτερους μαθητές. Η Ενοριακή Επιτροπή της Εκκλησίας και οι επίτροποι του Συμβουλίου είπαν στη συγχωρεμένη τη μάνα μου να με στείλουν με έξοδά τους στο Γυμνάσιο για να μορφωθώ. Δεν δέχτηκε, όμως, γιατί είχε πεθάνει ο πατέρας μου και αυτή δεν ήξερε γράμματα για να καταλάβει πόσο σημαντικό πράγμα είναι αυτό για έναν άνθρωπο", περιγράφει ο κ. Κανάκης.
Μετά το στρατιωτικό του έγινε επιπλοποιός και ζούσε στην Αθήνα για χρόνια. Ο στόχος της γνώσης ήταν πάντα στο μυαλό του. Ωστόσο, οι δυσκολίες της καθημερινότητας και η μάχη της επιβίωσης έριχναν αλλού το ενδιαφέρον του, στην οικογένεια, στο μεγάλωμα των παιδιών, που και τα δύο σπούδασαν. Από το 1984 που συνταξιοδοτήθηκε ασχολήθηκε με τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής του στον Αποκόρωνα.
Όταν έμαθε για τα σεμινάρια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, που πραγματοποιούνται από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, έσπευσε να γραφτεί και να ξεκινήσει να παρακολουθεί τα μαθήματα που έχουν ως βασικό αντικείμενο τον πολιτισμό."Έτσι πραγματοποιήθηκε το όνειρό μου και η χαρά μου είναι απερίγραπτη", εξηγεί. Η Ιστορία και η Γεωγραφία αποτελούν τα αγαπημένα του μαθήματα. Η επιλογή του αυτή δεν θα μπορούσε παρά να συζητηθεί από τους φίλους και συγγενείς τους.

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά για τις αποφάσεις των Βρυξελλών


Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 11ης Μαρτίου.Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι οι αποφάσεις αποτελούν διόρθωση των ήδη συμφωνηθέντων επειδή διαπιστώθηκε ότι «το Μνημόνιο δεν βγαίνει» και κατηγόρησε τον Γ.Παπανδρέου ότι «είστε ο μόνος πρωθυπουργός που πανηγυρίζει ενώ έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις».«Τις δικές σας παλαιότερες αμαρτίες, τα δικά σας πρόσφατα λάθη πληρώνει ο τόπος. Συκοφαντήσατε τη χώρα, επιλέξατε το ΔΝΤ. Έχετε το θράσος να βγαίνετε στην ΚΟ του κόμματός σας και να μιλάτε για πελατειακές σχέσεις. Εσείς είστε το πρόβλημα και δεν μπορείτε να βρείτε τη λύση» είπε ο κ. Σαμαράς.Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η οικονομική κρίση μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με την ανάπτυξη και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει βυθίσει τη χώρα στη χειρότερη ύφεση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.Επανέλαβε, επίσης, ότι για να υπάρξει ανάκαμψη και ανάπτυξη απαιτείται δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου.Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε η ΝΔ είχε ζητήσει εδώ και καιρό τόσο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου όσο και τη μείωση του επιτοκίου και πως ουσιαστικά αυτά που αποφασίστηκαν αποτελούν «επανόρθωση του σφάλματος», αφού «το Μνημόνιο δεν βγαίνει».Υποστήριξε, επίσης, ότι οι αποφάσεις των Βρυξελλών ανοίγουν το δρόμο «για να έχουμε μόνιμα την ανάγκη μνημονίων».Παπανδρέου: "Επέστρεψα νικητής" - Σαμαράς: "Το πρόβλημα της οικονομίας της χώρας είσαι εσύ!"

"Ήταν μια δύσκολη και διαπραγμάτευση. Αυτά όμως που σας είχαμε πει ότι θα προσπαθούσαμε τα πετύχαμε", δήλωσε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του, ενημερώνοντας σήμερα τη Βουλή για τα αποτελέσματα του άτυπου συμβουλίου κορυφής.
Ο κ. Παπανδρέου προειδοποίησε ότι και μετά την άτυπη σύνοδο η Ελλάδα έχει πολλά μπροστά της να κάνει."Η λύση είναι στα χέρια όλων μας. Με τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε ξεκινήσει και άλλες που έχουμε ακόμη μπροστά μας να κάνουμε. Οι αλλαγές αυτές θα θίξουν προνόμια και παλιά κατεστημένα. Θα σπάσουν αντιλήψεις και πρακτικές", ανέφερε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει δημιουργικές προτάσεις για να "δώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα χωρίς χρέη".Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και τη κυβέρνηση ότι οι ίδιοι είναι το πρόβλημα της οικονομίας της χώρας, ότι μόνη λύση είναι η αλλαγή των όρων του μνημονίου και η στροφή στην ανάπτυξη.Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να πανηγυρίζει γιατί όλα αυτά τα οποία κερδήθηκαν και τα οποία σαφώς συνιστούν μία ανακούφιση είχαν προαποφασιστεί από νωρίτερα.Αντιθέτως πρόσθεσε με την ακολουθούμενη πολιτική ανοίγει ο δρόμος για αλλεπάλληλα νέα μνημόνια, ώστε να συνεχιστεί η εξάρτηση.Οριστικό διαζύγιο Σαμαρά - Καρατζαφέρη

Αφορμή, άρθρο του συνεργάτη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φαήλου Κρανιδιώτη.Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Ολομέλειας από τον Πρωθυπουργό, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να πάρει θέση για το επίμαχο άρθρο, στο οποίο, όπως είπε εξυβρίζεται ο ίδιος και περιλαμβάνονται υποτιμητικά σχόλια για την εφημερίδα Καθημερινή και τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.«Αν στηρίξετε τον κ. Κρανιδιώτη θα είστε ίδιος μ' αυτόν. Πιστεύω πως από το βήμα της Βουλής θα καταγγείλετε αυτές τις πράξεις, που μειώνουν την παράταξη αυτή που υπηρετήσατε για ένα διάστημα και υπηρετείτε ξανά», επισήμανε.Εντονη ήταν η αντίδραση του κ. Σαμαρά, ο οποίος κατά τη δευτερολογία του σημείωσε με νόημα ότι η «ΝΔ ούτε υβρίζει, ούτε κάνει κολοτούμπες, ούτε προβοκάρει». «Ξέρετε καλά ποιοι εκφράζουν τη ΝΔ και συνεπώς η ερώτησή σας επιστρέφεται. Δεν περνάνε αυτά κ. Καρατζαφέρη, αλλού να τα κάνετε. Μήπως αντί ΛΑΟΣ είστε λαγός κ. Καρατζαφέρη;», συμπλήρωσε.«Έχω την εντύπωση ότι κάποιος έγινε λαγός και έφυγε», απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σημειώνοντας πως αντιλαμβάνεται την ταραχή του αρχηγού της ΝΔ, μετά την τελευταία δημοσκόπηση, που όπως είπε, παρουσιάζει τον Λαίκό Ορθόδοξο Συναγερμό ως το πιο δημοφιλές κόμμα της αντιπολίτευσης.«Δεν μπορεί αυτό το κόμμα να έχει άνοδο 50% μέσα σε ένα μήνα, όπως και να το κάνουμε σπάει νεύρα, οι αρχηγοί όμως πρέπει να έχουν ατσάλινα νεύρα», συνέχισε. «Σας αφήνουμε στο περιθώριο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) σας προσπερνάμε. Ο λαός έχει καταλάβει ότι ο ΛΑΟΣ μπορεί να βγάλει τη χώρα από την ύφεση», κατέληξε.KOYTΡΟΥΜΑΝΗΣ: "ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ"

Σχέδιο διάταξης για τη μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Γ.Κουτρουμάνης, με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου είναι το μέτρο να υλοποιηθεί το «συντομότερο δυνατόν»...


Σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο διάταξης, με το οποίο «θα καθιερωθεί ως υποχρεωτική η έκδοση οριστικής απόφασης για συνταξιοδότηση σε εύλογο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την υποβολή της αίτησης και την υποβολή των δικαιολογητικών που απαιτούνται».

Ο κ. Κουτρουμάνης διευκρινίζει, επίσης, ότι «σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή, για οποιοδήποτε λόγο, η έκδοση οριστικής συνταξιοδοτικής απόφασης, θα υποχρεούνται οι ασφαλιστικοί φορείς σε έκδοση απόφασης για προσωρινή σύνταξη μέσα σε χρονικό διάστημα 2 μηνών, από την υποβολή της αίτησης και την υποβολή των δικαιολογητικών που απαιτούνται και 3 μηνών σε περίπτωση συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση».

Προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο της υποχρεωτικής προσωρινής σύνταξης θα συγκροτηθούν κλιμάκια των Ασφαλιστικών Οργανισμών, από υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει σε υπηρεσίες ανακεφαλαίωσης χρόνου ασφάλισης ή απονομής σύνταξης και έχουν την ανάλογη εμπειρία, για την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας είπε ότι η διαδικασία που θα καθιερωθεί, «είναι στο στάδιο της επεξεργασίας από τις

υπηρεσίες του υπουργείου, αφού κατά το παρόν διάστημα επιλύονται τεχνικής φύσεως θέματα. Πάντως, ο σχεδιασμός του υπουργείου είναι το μέτρο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες καθυστερήσεις στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου με την ερώτηση που κατέθεσε ζήτησε να πληροφορηθεί αν υπάρχει κατάλληλη υποδομή, προκειμένου το μέτρο της προσωρινής σύνταξης να εφαρμοστεί στο σύνολο των συνταξιοδοτικών ταμείων και για όλους τους ασφαλισμένους. Είχε επίσης ζητήσει να ενημερωθεί πότε το μέτρο θα έχει απόλυτη εφαρμογή.

Ο ΚΑΒΑΛΙΕΡΕ ΕΙΧΕ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΗΛΙΚΗ ΡΟΥΜΠΙ,ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός έκανε «δεκατρείς φορές σεξ επί πληρωμή» με την ανήλικη, τότε, Ρούμπι, επιμένει η εισαγγελία του Μιλάνου στην έκθεσή της βάσει της οποίας θα ζητήσει την παραπομπή και συνεργατών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε δίκη σχετικά με την υπόθεση...
Ο Καβαλιέρε, υποστηρίζουν μετά την έρευνά τους οι δικαστικοί, «συνευρέθη» με την νεαρή κατά τη διάρκεια των... «μπούνγκα μπούνγκα» στη βίλα στο Αρκόρε -ως μέλος μάλιστα μίας ομάδας (ενήλικων) επαγγελματιών, στην οποία συμμετείχαν άλλες 32 γυναίκες.

Τόσο ο Μπερλουσκόνι όσο και η Ρούμπι, κατά κόσμον Καρίμα ελ-Μαχρούγκ, το αρνούνται.

Η έκθεση της εισαγγελίας ανοίγει επίσης το δρόμο για την παραπομπή τριών συνεργατών του Μπερλουσκόνι σε δίκη, οι υποθέσεις των οποίων θα διαχωριστούν από εκείνη του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, ο βουλευτής Μαουρίτσιο Πανίτς του κυβερνητικού PDL ανέφερε πως ο Μπερλουσκόνι σκοπεύει να παραστεί σε όλες τις δίκες που εκκρεμούν σε βάρος του, ξεκινώντας από εκείνη της επόμενης εβδομάδας.

Μετά την άρση της δικαστικής προστασίας του, ο Καβαλιέρε βρίσκεται αντιμέτωπος με τρεις δίκες διαφθοράς και με μία δίκη για το «Ρούμπι-γκειτ».

Ο ιταλικός νόμος δεν αναγκάζει τον Μπερλουσκόνι να σταθεί ο ίδιος στο εδώλιο, ευνοϊκή πρόβλεψη της οποίας είχε κάνει χρήση όταν μία από τις τρεις δίκες για διαφθορά ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα.

ΜΕ ΒΕΤΟ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΕΞΙ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕ

Έξι κράτη της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης απειλούν να μπλοκάρουν τις αποφάσεις για το «Σύμφωνο για το ευρώ» στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 25ης Μαρτίου, εάν τα 17 κράτη-μέλη της ευρωζώνης δεν συμφωνήσουν να τροποποιηθούν τα σχετικά με τη συγκρότηση του κεφαλαίου λειτουργίας του ευρωπαϊκού μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ESM), ανέφεραν στις Βρυξέλλες διπλωματικές πηγές...


Όπως τονίζουν εκπρόσωποί τους, «εάν δεν μεσολαβήσει μία αλλαγή για το προβλεπόμενο κεφάλαιο του ESM, θα εμποδίσουμε τη μεταρρύθμιση, όταν αυτή επανέλθει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών θα πρέπει να την υιοθετήσει με ομοφωνία».

Πρόθεση της ευρωζώνης είναι να διατηρηθούν στο μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που θα ισχύσει από το μέσον του 2013, οι κανόνες δανεισμού που ισχύουν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSF).

Η δυνατότητα δανεισμού του EFSF στηρίζεται -αποκλειστικά- στις εγγυήσεις των κυβερνήσεων της 17μελούς ευρωζώνης. Το μέγεθος των εγγυήσεων αυτών συναρτάται δε από το μερίδιο των εν λόγω κυβερνήσεων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Το μερίδιο στην ΕΚΤ καθορίζεται κατά το ήμισυ από το ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας στο συνολικό ΑΕΠ της ευρωζώνης και κατά το ήμισυ από το ποσοστό του πληθυσμού της χώρας στο συνολικό πληθυσμό της ευρωζώνης

Ο ESM θα αποτελείται κυρίως από κεφάλαια και εγγυήσεις με δανειοδοτική δυνατότητα της τάξης των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, με συμμετοχή ανεξαιρέτως και των 27 κρατών-μελών της ΕΕ. Το μερίδιο δε κάθε χώρας στο κεφάλαιό του προβλέπεται να καθορίζεται πάλι με κριτήρια το ΑΕΠ και τον πληθυσμό της.

«Αν το ποσοστό πληθυσμού είναι υψηλότερο από το ποσοστό του ΑΕΠ, τότε πρόκειται για μια φτωχή χώρα, που, όμως, επειδή απλώς και μόνο έχει περισσότερο πληθυσμό, θα αναλάβει την πληρώσει υψηλότερο ποσό συγκριτικά με τις δυνατότητες παραγωγής της», δήλωσε αξιωματούχος και πρόσθεσε: «Το Λουξεμβούργο, που έχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, θα επιβαρυνθεί ελάχιστα».

Αυτός είναι εκ των βασικών λόγων που στην επιλογή αυτή εναντιώνονται κάποια μέλη, αλλά και μελλοντικά μέλη της ευρωζώνης. Ήδη, χώρες της ευρωζώνης, όπως η Εσθονία και η Σλοβακία, καθώς και χώρες που αναμένεται να εισέλθουν στην ευρωζώνη, όπως Βουλγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Τσεχία, εκτιμούν ότι το να στηρίζεται ο ESM σε κεφάλαια της ΕΚΤ, όπως συμβαίνει με το κεφάλαιο του EFSF είναι άδικο.

Ζητούν, λοιπόν, για τον καθορισμό του κεφαλαίου του ESM να συνυπολογίζεται πλην του εθνικού ΑΕΠ και το μέγεθος κρατικού εξωτερικού χρέους ενός μέλους ή, ακόμα, και το μέγεθος του χρηματοπιστωτικού τομέα του.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο τα πρόστιμα από τις μελλοντικές παραβιάσεις στο σύστημα δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ευρωζώνη να καταλήγουν στο μετοχικό κεφάλαιο του ESM.

Πάντως οι ενστάσεις δεν περιορίζονται στις χώρες αυτές. Διπλωματική πηγή της ευρωζώνης ανέφερε στις Βρυξέλλες, όπως επισημαίνει το Reuters, ότι και η σουηδική κυβέρνηση εκτιμά ότι η διαμόρφωση του κεφαλαίου του ESM δεν θα πρέπει να τεθεί τόσο άμεσα.

«Ένταση» και στο Ecofin

Διάσταση απόψεων για το ζήτημα εκφράστηκε και στο Ecofin, παραπέμποντας στη Σύνοδο της 25ης για τις τελικές αποφάσεις.

O επίτροπος Όλι Ρεν, ανέφερε οι «ακριβείς λεπτομέρειες» για το ESM είναι ακόμη υπό συζήτηση στο Eurogroup, λέγοντας πως θα υπάρξει αξιολόγηση της κατάστασης «της κάθε χώρας κατά περίπτωση και το πρόγραμμα θα πρέπει να προβλέπει τέτοιους είδους ευελιξία».

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε πως, για το ESM, οι χώρες θα χρησιμοποιήσουν «κεφάλαια, εγγυημένα κεφάλαια και εγγυήσεις».

Όσον αφορά δε το EFSF, o Γερμανός υπουργός δεν ανέφερε πως η ενίσχυση θα γίνει με αύξηση των εγγυήσεων και «μένει να δούμε εάν θα προστεθούν και άλλα στοιχεία».

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, από την πλευρά της Αθήνας, υποστήριξε, σχετικά με τις αποφάσεις για το ESM, πως το καθεστώς του προτιμώμενου πιστωτή είναι θέμα υπό συζήτηση αυτή τη στιγμή «προκειμένου να αποσαφηνιστεί και να διασφαλιστεί ότι δεν θα τιμωρούνται χώρες, όπως η Ελλάδα, που συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα και θέλουν να επιστρέψουν στις αγορές».

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ κατά των αποκρατικοποιήσεων

Συντονισμένες αντιδράσεις κατά του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης ετοιμάζουν οι συνδικαλιστές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας ότι δεν θα επιτρέψουν ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων επιχειρήσεων ή εκχώρηση εθνικών υποδομών σε ιδιώτες.
Μετά τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλο που δήλωσε απολύτως αντίθετος με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ Π. Κούτρας υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ δεν θα ανεχθούν περαιτέρω μείωση του ποσοστού που κατέχει το ελληνικό δημόσιο στον Οργανισμό.«Μετά την εμπειρία που έχουμε από την είσοδο της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ, θα αντισταθούμε με κάθε μέσο σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση» τόνισε ο κ Κούτρας μιλώντας στον Βήμα 99,5.«Ειδικά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις είναι σαν να έχεις μια αγελάδα και να παίρνεις κάθε μέρα γάλα και τελικά να σκοτώνεις την αγελάδα. Και 500 και 600 εκατ. να πάρει το κράτος – γιατί τόσο είναι το ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΤΕ – θα μπορούσε να τα πάρει με μερίσματα, με χίλιους δυο άλλους τρόπους» κατέληξε.Ανάλογες αντιδράσεις προετοιμάζουν ήδη οι εργαζόμενοι σε κάθε δημόσια επιχείρηση ή οργανισμό που φημολογείται ότι μπορεί να διατεθεί σε ιδιώτες πακέτο μετοχών.Με κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στον ΟΠΑΠ, ενώ κινητοποιήσεις προετοιμάζουν και οι εργαζόμενοι στις αμυντικές βιομηχανίες, μετά τις πληροφορίες ότι το υπουργείο Άμυνας συζητά το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ.Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανοίξει τα χαρτιά της για το ποιες ιδιωτικοποιήσεις μελετά, ούτε στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώσει αν πρόκειται να στηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες, από τη στιγμή που και ο ίδιος υποστηρίζει το σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.Ταυτόχρονα η κυβέρνηση μελετά την ιδιωτικοποίηση Ολυμπιακών Ακινήτων, αλλά και Τουριστικών Ακινήτων, χωρίς όμως προς το παρόν να τα προσδιορίζει.Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, επισημαίνουν ότι πριν ανακοινωθεί ο τελικός κατάλογος της δημόσιας περιουσίας που θα αξιοποιηθεί, θα πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθεί ένας κύκλος διαβούλευσης με συνδικαλιστικούς αλλά και κοινωνικούς φορείς, έτσι ώστε οι αντιδράσεις να μετριαστούν και να μην δημιουργηθούν κοινωνικές εκρήξεις.Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση σημειώνει πως αν θέσει σε διαπραγμάτευση αυτή την πρωτοβουλία της, τότε είναι βέβαιο ότι θα καθυστερήσουν πολύ οι αποφάσεις με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η πλήρης εφαρμογή του μνημονίου και των συμφωνηθέντων στην τελευταία σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών.

Με πλασματικά χρόνια “εθελουσία” για 75.000 δημόσιους υπάλληλους

Η Κυβέρνηση θέλει άμεσα να μειώσει τον όγκο των Δημοσίων Υπαλλήλων. Έτσι είναι πολλοί οι άνδρες που θα μπορέσουν να βγουν νωρίτερα από 4 ως και 15 χρόνια στη σύνταξη, αλλά και χιλιάδες οι γυναίκες που δεν θα χρειαστεί να περιμένουν να φτάσουν τα 65 χρόνια για να βγουν σε σύνταξη.

Περίπου 40.000 που μπορούν μέσα στο 2011 και το 2012 να συμπληρώσουν 25 έτη υπηρεσίας αναγνωρίζοντας πλασματικά χρόνια (παιδιά ή σπουδές για παράδειγμα) θα μπορέσουν να βγουν σε σύνταξη στα 52 ή τα 55 έτη.

Στην ίδια ηλικία θα μπορούν να βγουν και οι άνδρες με ανήλικο παιδί αρκεί και αυτοί να έχουν μέσω πλασματικών χρόνων συμπληρώσει 25ετία μέσα στο '11 και το ΄12.

Σε πρόωροι σύνταξη στα 56 ή τα 58 τους χρόνια μπορούν να βγουν οι χήροι ή πατέρες ανηλίκων ή στα 61 και τα 63 αντίστοιχα για πλήρη σύνταξη.

Στα 50 μπορούν να βγουν σε σύνταξη οι άνδρες με ανίκανη για εργασία σύζυγο λόγω αναπηρίας άνω του 67% όπως και οι πατέρες αναπήρων τέκνων επίσης με αναπηρία άνω του 67%.

Υπολογίζεται ότι στις παραπάνω κατηγορίες εμπίπτουν τουλάχιστον 35.000 άνδρες υπάλληλοι του Δημοσίου.


Τι αλλάζει για τους εκπαιδευτικούς


Αλλάζει ο χάρτης της απασχόλησης των εκπαιδευτικών, καθώς µετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις κλείνουν 1.056σχολικές µονάδες. Σύµφωνα µε το υπουργείο, από τα 16.000 σχολεία σε όλη τη χώρα συνενώνονται 1.933


σε 877, εκ των οποίων τα 1.523 αφορούν την Πρωτοβάθµια και τα 410 τη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση.Η κατάσταση αυτή δηµιουργεί νέα δεδοµένα για τους 180.000 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης.1 Μειώνονται οι οργανικές θέσεις. Με τις φετινές συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων χάνονται πάνω από 2.000 θέσεις εκπαιδευτικών. 2 Επιδεινώνονται οι προοπτικές απορρόφησης εκπαιδευτικών. Οι προοπτικές των πτυχιούχων των τµηµάτων Δηµοτικής Εκπαίδευσης (δάσκαλοι) που µέχρι πρόσφατα διορίζονταν άµεσα στη σχολική εκπαίδευση αλλάζουν δραµατικά.3 Λόγω των συγχωνεύσεων µειώνονται σηµαντικά τα τµήµατα µε αποτέλεσµα αρκετοί εκπαιδευτικοί να περισσεύουν και να µην υπάρχει σχολείο γι’ αυτούς παρά µόνο σε περιοχές του ίδιου νοµού ή και σε άλλους νοµούς (αυτά προβλέπει ο νέος νόµος για τις µετακινήσεις, διαθέσεις εκπαιδευτικών).4 Οι βάσεις των µεταθέσεων πιθανόν να αυξηθούν σηµαντικά λόγω των µειωµένων θέσεων.OI ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. Είναι γνωστό ότι το 2010 συνταξιοδοτήθηκαν περίπου 11.500 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης. Την περίοδο 2011 - 2013 υπάρχει η εκτίµηση ότι το ρεύµα αποχωρήσεων θα συνεχιστεί µε αποτέλεσµα συνολικά περίπου 35.000 εκπαιδευτικοί να συνταξιοδοτηθούν. Συνολικά, δηλαδή, την τετραετία 2010 - 2013 από τη σχολική εκπαίδευση αναµένεται να αποχωρήσουν 45.000 εκπαιδευτικοί, ενώ για τις νέες προσλήψεις ισχύει ο κανόνας «µία προς πέντε». Σηµειώνεται ότι συνυπολογίζονται στις προσλήψεις οι τυχόν µεταφορές και εντάξεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου µε εξαίρεση τις µεταφορές προσωπικού που προβλέπονται στις διατάξεις του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α’). Τι σηµαίνει αυτό; Σηµαίνει ότι το 2010 - 2013 οι προσλήψεις µόνιµου προσωπικού δεν θα ξεπεράσουν τις 9.000 στην καλύτερη περίπτωση µε αποτέλεσµα την ίδια περίοδο ο αριθµός των µόνιµων εκπαιδευτικών να µειωθεί περίπου κατά 35.000 ή σε ποσοστό 20% του συνόλου των σηµερινών µόνιµα υπηρετούντων.Η µείωση οργανικών θέσεων λόγω συγχωνεύσεων υπολογίζεται σε πάνω από 1.500 για τα νηπιαγωγεία και τα δηµοτικά χωρίς να υπολογίζονται οι θέσεις των ολοήµερων και οι θέσεις των διευθυντών τους (που δεν περιλαµβάνονται στην οργανικότητα του σχολείου). Στη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση οι συγχωνεύσεις γυµνασίων - λυκείων οδηγούν σε απώλεια πάνω από 400 θέσεις. ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. Στα πλαίσια αυτά επιδεινώνονται οι όροι πρόσληψης στη σχολική εκπαίδευση εκτός των άλλων πτυχιούχων και των αδιόριστων δασκάλων. Οι πτυχιούχοι των Παιδαγωγικών τµηµάτων Δηµοτικής Εκπαίδευσης (δάσκαλοι), οι οποίοι µέχρι πρόσφατα προσλαµβάνονταν στα δηµοτικά σχολεία λίγους µήνες µετά τη λήψη του πτυχίου τους, θα δουν να µακραίνει σταδιακά αρκετά ο χρόνος παραµονής τους εκτός σχολείου. Και αυτό γιατί ήδη πάνω από 2.000 πτυχιούχοι δάσκαλοι βγαίνουν κάθε χρόνο στην αγορά εργασίας ενώ αναµένεται για τις επόµενες χρονιές οι µόνιµες προσλήψεις να είναι λιγότερες από 900 ετησίως. Ηδη έχει δηµιουργηθεί µια «επετηρίδα» περίπου 4.500 αδιόριστων δασκάλων, οι οποίοι βεβαίως στη συντριπτική τους πλειονότητα εργάζονται φέτος ως συµβασιούχοι (αναπληρωτές, ωροµίσθιοι).Ηράκλειο: Στραγγάλισε τη γυναίκα του και μητέρα των τριών ανήλικων παιδιών του

Το αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο στη Νεάπολη και χθες ξεδιπλώθηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια για τον δημόσιο στραγγαλισμό της γυναίκας του κια μητέρας των τριών ανήλικων παιδιών του.
Συγκλονισμένος εμφανίστηκε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας έδρας, Νίκος Μαρκάκης, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πατρίδα". "Ήταν ένας φρικτός θάνατος. Η γυναίκα αυτή ξεψύχησε αβοήθητη. Επί σχεδόν 20 λεπτά "σφάδαζε" στα χέρια του και κανείς δεν πήγενα τον σταματήσει. Αυτή είναι η κοινωνία μας σήμερα;" αναρωτήθηκε ο ο εισαγγελέας.Σκληρή απάντηση της ΝΔ στον Πρωθυπουργό

Ο κ. Παπανδρέου, δήλωσε ο Γ.Μιχελάκης, αντί να απολογείται για τα λουκέτα, την ανεργία, τη δυστυχία και την κατάθλιψη στην οποία βύθισε τον Ελληνικό λαό, συνεχίζει το παιχνίδι του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας, υβρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία.
Είναι ο ίδιος που πριν το Μνημόνιο, χαρακτήριζε την Ελλάδα διεφθαρμένη χώρα. Είναι ο ίδιος που μιλούσε για Οικονομία στην εντατική. Είναι ο ίδιος που παζάρευε κρυφά με τον Στρος Καν την υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ.


Ας μη μας λέει λοιπόν ο κ. Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ σηκώνει σήμερα τον.σταυρό του μαρτυρίου. Είναι ο ελληνικός λαός που επωμίζεται τις αμαρτίες και τα εγκληματικά λάθη του ΠΑΣΟΚ».Κούγιας: «Με απειλούν»!

 
Δηλώσεις που σοκάρουν από τον Αλέξη Κούγια! Ο γνωστός δικηγόρος, μιλώντας στο MEGA CHANNEL, τόνισε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του, λόγω των αποκαλύψεών του.
«Από χθες το βράδυ άρχισα να δέχομαι ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα, αρχίζουν να απειλούν την ζωή της οικογένειάς μου. Δεν φοβάμαι, δεν μ' ενδιαφέρει, δεν είμαι ήρωας αλλά να γνωρίζουν αυτοί οι κακοποιοί που μαζί με τον Μπέο έχουν κάνει αυτό το κακό ότι αν πειράξουν έστω και μια τρίχα από τα μαλλιά μου, από πίσω θα κρύβεται ο Μπέος και οι κακοποιοί του.», τόνισε ο κ. Κούγιας, μιλώντας νωρίτερα στο ΜEGA.
Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, έκανε έκκληση στον κάτοχο της τρίτης κασέτας, να αποκαλύψει το περιεχόμενο της.
«Θέλω να κάνω μια δημόσια έκκληση στον άνθρωπο αυτόν, ο οποίος τα Χριστούγεννα του 2010 με κάλεσε στο γραφείο του και μου ζήτησε να ακούσω την 1η κασέτα για την βρωμερή αυτή υπόθεση. Εχει χρέος απέναντι στο σύνολο του Ελληνικού λαού να αποκαλύψει μέσω της παραδόσεως έστω και ανώνυμα, αυτής της κασέτας ή της απομαγνητοφώνησης σε CD τι ακριβώς έχει συμβεί.»

60 χρόνια φυλακή σε παιδονόμο που βίαζε παιδάκια σε ορφανοτροφείο και στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα

Σε ποινή κάθειρξης 25 ετών, κατά συγχώνευση, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο παιδονόμος που το διάστημα 2004-2006 ασελγούσε σε βάρος ανήλικων παιδιών ορφανοτροφείου και παιδικής κατασκήνωσης, καταγράφοντας μάλιστα σε βίντεο τις πράξεις του.
Το δικαστήριο, που συνεδρίαζε κεκλεισμένων των θυρών όπως και σε πρώτο βαθμό, επέβαλε στον 40χρονο παιδονόμο που εμφανιζόταν ως παιδοψυχολόγος, συνολική ποινή κάθειρξης 60 ετών για ασέλγεια σε βάρος τουλάχιστον οκτώ ανηλίκων παιδιών από το Ίδρυμα - Ορφανοτροφείο Χατζηκώνστα, αλλά και από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα, όπου εργαζόταν.Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 40χρονος στον οποίο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, έναντι αμοιβής ή με δώρα και άλλα ανταλλάγματα, παρακινούσε τα ανήλικα παιδιά σε ασελγείς πράξεις.Ο παιδονόμος κρίθηκε ένοχος για «ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας από πρόσωπο διορισμένο σε παιδαγωγικό ίδρυμα, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για «ασέλγεια σε ανήλικο κάτω των δέκα ετών, έναντι αμοιβής, τελεσθείσα κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση από δράστη που ενεργεί τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια».Ενημέρωση ΟΗΕ για το Κυπριακό

Στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου επαφίεται αν θα αποφασίσουν και πότε τη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης, τόνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ., Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Κατά τη διάρκεια της σύντομης ενημέρωσης, ο κ. Ντάουνερ αναφέρθηκε σε γενικές γραμμές στην πρόσφατη έκθεση του Γενικού Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, χωρίς να προσθέσει κάποιο καινούργιο στοιχείο, ενώ όλοι οι αντιπρόσωποι του Σώματος τόνισαν την ανάγκη να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος στις συνομιλίες.Σε δηλώσεις του μετά την ενημέρωση του Σ.Α., ο κ. Ντάουνερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποστήριξη που βρήκε στο έργο του Γ.Γ. και των συνεργατών του, σημειώνοντας ότι έγινε μια καλή συζήτηση για την «πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις» και ότι «δεν υπάρχει κάτι πολύ δραματικό».Ερωτηθείς για το αν ο Γ.Γ. προγραμματίζει νέα συνάντηση, στο άμεσο μέλλον, με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ο κ. Ντάουνερ υποστήριξε ότι «ο Γ.Γ. θα λάβει σχετική απόφαση περί τα τέλη Μαρτίου, αφού έρθει σε επικοινωνία με τους δύο ηγέτες και με βάση την πρόοδο που θα έχει επιτευχθεί μέχρι τότε στις διαπραγματεύσεις».Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «αυτό που επεσήμαναν όλα σχεδόν τα μέλη του Σ.Α. και που λέμε κι εμείς συχνά είναι ότι πρέπει να διατηρηθεί το μομέντουμ στη διαδικασία, να υπάρξει εποικοδομητική πρόοδος», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».Μιλώντας για τη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, την ερχόμενη Παρασκευή 18 Μαρτίου, είπε ότι θα είναι η 100η συνάντηση στο πλαίσιο της διαδικασίας και ότι «η συνάντηση αυτή αποτελεί μια καλή ευκαιρία για όλες τις πλευρές να αξιολογήσουν τη μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων και να συμβάλουν στην περαιτέρω προώθησή τους».Σε ερώτηση σχετικά με το τι αναμένεται από τις συναντήσεις εμπειρογνωμόνων στο περιουσιακό ζήτημα με εκπροσώπους των δύο πλευρών και γιατί δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα των εμπειρογνωμόνων αυτών, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. ανέφερε ότι οι δύο πλευρές είναι ελεύθερες να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα των εμπειρογνωμόνων. Ως προς το περιεχόμενο των συζητήσεων, μίλησε για «ευκαιρία των δύο πλευρών να συζητήσουν το θέμα και να πάρουν ιδέες από ειδικούς, ακόμη και αν οι ιδέες αυτές δεν είναι αρεστές», προσθέτοντας ότι «υπάρχει μια σειρά ζητημάτων εδώ. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να υιοθετήσεις ένα σύστημα αποζημιώσεων - με ομόλογα ή με ενός είδους εγγυημένους οικονομικούς τίτλους όπως είναι η εναλλακτική πρόταση της Τουρκοκυπριακής πλευράς στην Ελληνοκυπριακή πρόταση των ομολόγων - αυτό θα πρέπει να μπορεί να πουληθεί. Θα πρέπει να είναι λειτουργικό και να μπορείς να συγκεντρώσεις τα χρήματα αυτά. Ο κόσμος δεν θα βιαστεί για μια συμφωνία στο περιουσιακό εάν δεν υπάρχει χρήμα».Στη συνέχεια, διατύπωσε την άποψη ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά βρήκε τις συζητήσεις με τους εμπειρογνώμονες «χρήσιμες, ενημερωτικές και ενδιαφέρουσες». Επίσης, ανέφερε ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις των εμπειρογνωμόνων με εκπροσώπους της Τουρκοκυπριακής πλευράς στα τέλη της εβδομάδας.Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα επηρεαστούν οι διαπραγματεύσεις από τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου, σε Κύπρο και Τουρκία αντίστοιχα, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. στο Κυπριακό εξέφρασε την άποψη ότι «οι εκλογές δεν θα πρέπει να παρεμποδίσουν τις διαπραγματεύσεις» και ότι «κανείς δεν έχει κάνει λόγο για αναστολή τους».Σαν αστυνομικοί “κατέβασαν” τον Γκιόλια

Την απάντηση σε έναν ανεπίλυτο γρίφο και συγκεκριμένα στο ερώτημα με ποιο τρόπο οι τρομοκράτες της Σέχτας Επαναστατών έπεισαν το Σωκράτη Γκιόλια να κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας του το μοιραίο για τη ζωή του πρωινό, πιστεύουν ότι βρήκαν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.
Σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα είναι γνωστά, οι δράστες χτύπησαν το θυροτηλέφωνο και ενημέρωσαν το μετέπειτα θύμα τους ότι άγνωστοι είχαν επιχειρήσει να του κλέψουν το αυτοκίνητο του. Ένα Σμαρτ, που ήταν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση από την είσοδο της πολυκατοικίας του στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη.Το μυστηριώδη γρίφο, είναι αξιοσημείωτο ότι φρόντισε να το συντηρήσει στην προκήρυξη που απέστειλε στα “Νέα” εννέα ημέρες αργότερα και η Σέχτα, που έγραφε συγκεκριμένα:“Έτσι προτιμήσαμε να πάμε εμείς σπίτι του παρά να συμβεί οτιδήποτε σε μια συμπλοκή στο δρόμο και να χτυπηθεί κάποιος άσχετος. Το τι ακριβώς ειπώθηκε στο θυροτηλέφωνο ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο ότι θα 'ρθει μόνος του, χωρίς να συνοδεύεται από τη σύζυγο του, είναι κάτι που δεν χρειάζεται να δημοσιοποιηθεί για αρκετούς λόγους”.Το σχετικό ερώτημα πέρα από το όποιο φιλολογικό του ενδιαφέρον, είχε και πρακτικά ουσιαστικό, δεδομένου ότι οι τρομοκράτες είχαν προκαλέσει ρωγμή στις διαδικασίες φρούρησης και συνοδείας φυλασσόμενων στόχων. Κι εκεί ακριβώς εστίαζε την προσοχή της η αντιτρομοκρατική.Τα στελέχη της συγκεκριμένης υπηρεσίας πλέον είναι πεπεισμένα, ότι το άτομο που χτύπησε το κουδούνι όπως και αυτοί που το συνόδευαν τρομοκράτες φορούσαν στολές αστυνομικών κι έτσι, κατάφεραν να κάμψουν την οποιαδήποτε αναστολή ή αμφιβολία που ενδεχομένως θα μπορούσε να διακατέχει τον αγουροξυπνημένο και διόλου ανυποψίαστο από παγίδες δημοσιογράφο.

Σε ποιά 25χρονη ηθοποιό είπαν να κάνει μπότοξ για να πάρει ρόλο;

Η Τέχνη θέλει θυσίες όμως στην περίπτωση της Amanda Seyfried το... παράκανε: να κάνει botoxγια να πάρει έναν ρόλο ζήτησαν από την 25χρονη οι υπεύθυνοι ταινίας, προκαλώντας σοκ με τις απαιτήσεις τους!Χωρίς να αποκαλύψει το όνομα του ανθρώπου που της ζήτησε να ξαπλώσει στο κρεβάτι ενός πλαστικού χειρουργού, η Amanda εξιστόρησε στο αμερικάνικο «Elle» όλες τις λεπτομέρειες, προσθέτοντας πως καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει στο Hollywood.

«Είπα από μέσα μου γ*μ*τ*, αλλά είμαστε στο Hollywood. Είμαι σε μια μεγάλη οθόνη! Με όλες αυτές τις ψηφιακές κάμερες μπορείς να δεις και την παραμικρή ατέλεια σε ένα πρόσωπο», είπε χαρακτηριστικά.Τι να το κάνεις αγάπη μου;

Ακόμα κι αν είσαι 25, όλο και κάποια ρυτιδούλα θα έχεις, έστω ένα σπυράκι βρε αδερφέ...Η ίδια, πάντως, αρνήθηκε να υποκύψει στις παράλογες απαιτήσεις για μπότοξ, οπότε και είπε «αντίο» στον εν λόγω ρόλο!«Θέλω να έχω την ελευθερία να είμαι αυτή ακριβώς που είμαι. Και το να κάνω μπότοξ σε τόσο μικρή ηλικία με τρομάζει», πρόσθεσε.

Σε τρία χρόνια 20 ομάδες στη Γ’ Εθνική

Πολλές προτάσεις συζητήθηκαν στη συνέλευση της κατηγορίας
Με βασικό θέμα την αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής (Football League 2), πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η γενική συνέλευση της κατηγορίας. Μεταξύ των προτάσεων που συζητήθηκαν και θα κατατεθούν στην ΕΠΟ για το μέλλον της κατηγορίας είναι το πρωτάθλημα της νέας σεζόν να παιχθεί σε δύο ομίλους, όπου θα υποβιβαστούν εννέα ομάδες από κάθε όμιλο και θα ανέβουν πέντε από τη Δ’ Εθνική, ώστε τη σεζόν 2012-13 να δημιουργηθεί πρωτάθλημα 23 ομάδων.

Παράλληλα, στόχος είναι σε τρία χρόνια να υπάρξει περαιτέρω μείωση των ομάδων, ώστε το πρωτάθλημα στην τελική του μορφή να έχει έναν όμιλο των 20 σωματείων, καθώς επίσης και να υπάρξει εγγυημένος προϋπολογισμός για τα σωματεία που μετέχουν στην κατηγορία, που θα φτάνει τις 100.000 ευρώ. Προτάθηκε επίσης να μην επιτρέπεται η συμμετοχή κοινοτικών παικτών στο πρωτάθλημα, ενώ οι μισθοί των ποδοσφαιριστών να είναι στα επίπεδα των αντίστοιχων που ισχύουν πλέον στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

«Η οικονομική κρίση επηρεάζει άμεσα και τις ομάδες της Football League 2, η κατάσταση των οποίων είναι αρκετά δύσκολη. Πήραμε αποφάσεις που θέλουν μεγάλη δύναμη και τεράστια προσπάθεια για να μπορέσουν να υλοποιηθούν», είπε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Σπύρος Καλογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προτάσεις που θα κατατεθούν στην ΕΠΟ.

«Να γίνει μείωση των ομάδων ώστε να γίνουν 20 την επόμενη τριετία για να κάνουμε βιώσιμη την κατηγορία. Την επόμενη σεζόν θα υποβιβαστούν εννέα ομάδες από κάθε όμιλο και θα προκύψει ένα όμιλος των 23 ομάδων. Οι ομάδες που βρίσκονται στην κατηγορία θα έχουν εγγυημένο προϋπολογισμό 100.000 ευρώ, ενώ η διοργανώτρια θα πρέπει να έχει το μετοχολόγιο των ομάδων, ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θα υπάρχει διαφάνεια σχετικά με τα μέλη κάθε ομάδας», είπε ο κ. Καλογιάννης, ο οποίος προανήγγειλε συνάντηση με τους αρχηγούς των ομάδων της Γ’ Εθνικής μαζί με τον ΠΣΑΠ στις 28 Μαρτίου, όπου «θα τεθούν οι θέσεις της διοργανώτριας».

«Επίσης θα συζητήσουμε με την ΕΠΟ για το θέμα της διαιτησίας. Θα προτείνουμε να γίνεται κλήρωση διαιτητών από όμορους νομούς ώστε να μειωθεί το εξοδολόγιο. Ακόμη οι ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα θα υποχρεούνται να έχουν τουλάχιστον 250 μέλη που θα προσφέρουν 200 ευρώ το χρόνο στην ομάδα, με την εποπτεία της διοργανώτριας αρχής», κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής.

*Στο Δ.Σ. της «μικρής» λίγκας το απόγευμα της Τρίτης, αποφασίστηκε να ζητηθεί από την ΕΠΟ να ορίζονται στις τελευταίες αγωνιστικές της Β’ Εθνικής διαιτητές από τη Σούπερ Λίγκα. Συζήτηση έγινε και για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων.

Η εξέλιξη του blogger...Ένα εξαιρετικό βίντεο από τη google

Έπεσε και η Ατζαμπίγια - Σειρά της Βεγγάζης

Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε σήμερα πως οι πιστές δυνάμεις στον Μουάμαρ Καντάφι έχουν εκκαθαρίσει πλήρως από τους αντικαθεστωτικούς την πόλη της Ατζαμπίγια στα ανατολικά, η οποία βομβαρδίσθηκε απηνώς προτού εισβάλλουν τα κυβερνητικά στρατεύματα.
Σε έκτακτο μήνυμά της, που προβλήθηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες η λιβυκή κρατική τηλεόραση ενημέρωνε τους τηλεθεατές της πως «η πόλη της Αντζαμπίγια εκκαθαρίσθηκε από τους μισθοφόρους και τους τρομοκράτες που σχετίζονται με την οργάνωση της Αλ Κάιντα», αναφερόμενη στους αντιφρονούντες, που μάχονται για την ανατροπή του καθεστώτος. Η μετάδοση αυτή εκτιμάται πως έγινε προκειμένου να σπαρεί πανικός μεταξύ του πληθυσμού της πόλης και των δυνάμεων των αντικαθεστωτικών που την υπερασπίζονται.

Όπως ανακοίνωσαν οι αντιφρονούντες οι δυνάμεις του Καντάφι, που έχουν εξαπολύσει επίθεση κατά της στρατηγικής σημασίας πόλης της Αντζαμπίγια, απέκοψαν σήμερα την κύρια οδική αρτηρία που τη συνδέει με τη Βεγγάζη, ορμητήριο των εξεγερμένων στα ανατολικά της χώρας.

Άμαχοι και ένοπλοι αντικαθεστωτικοί σχηματίζουν με τα οχήματά τους μία μακρά σειρά μπροστά από τα πρατήρια βενζίνης πριν κατευθυνθούν προς το Τομπρούκ, ανατολικά της Αντζαμπίγια. Άλλοι αντικαθεστωτικοί οργάνωναν οδοφράγματα στις οδούς της πόλης.

Οι δυνάμεις του Καντάφι σφυροκόπησαν σήμερα με το πυροβολικό τους και την πολεμική αεροπορία την Αντζαμπίγια, τελευταίο οχυρό των αντικαθεστωτικών πριν τη Βεγγάζη, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας είκοσι άλλους.

Όπως δηλώνουν πηγές των ανταρτών, η ανατολική πόλη της Μπρέγκα έχει ανακαταληφθεί πλήρως από τις δυνάμεις του Καντάφι, οι οποίες εξακολουθούν την προέλασή τους.

Θεμα για περιφέρειες και το νοικοκύρεμα που δήθεν θα κάνουν

Γνωρίζετε που κυμαίνονται οι μισθοί των αιρετών στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, στην Περιφέρεια; Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος του «Καλλικράτη», για την Περιφέρεια ισχύουν τα κάτωθι:
-Οι περιφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες, οι πρόεδροι των περιφερειακών συμβουλίων δικαιούνται αντιμισθίας η οποία καταβάλλεται από την περιφέρεια.

- Η αντιμισθία του περιφερειάρχη είναι ισόποση με τις κάθε είδους αποδοχές, τα έξοδα παράστασης και τα επιδόματα ή προσαυξήσεις του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

- Στον αντιπεριφερειάρχη και στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου καταβάλλεται αντιμισθία ίση με το 75% της αντιμισθίας του περιφερειάρχη.Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι οι αποδοχές του γενικού γραμματέα υπολογίζονται στις 6.000 ευρώ, οι μισθοί για τον περιφερειάρχη, τους αντιπεριφερειάρχες, καθώς και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου διαμορφώνονται ως εξής:-Περιφερειάρχης: 6.000 ευρώ

-Αντιπεριφερειάρχης: 4.500 ευρώ

-Πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου: 4.500 ευρώΑξίζει να αναφερθεί ότι στους παραπάνω μισθούς προστίθενται και άλλες χρηματικές παροχές όπως έξοδα παράστασης, οδοιπορικά έξοδα, τηλεφωνικές ατέλειες κλπ. Διευκρινίζεται πάντως ότι πλέον ο μισθός τους εντάσσεται στην ενιαία φορολογική κλίμακα με εφορία που φτάνει στο 40% ενώ απαγορεύεται να λαμβάνουν οποιονδήποτε άλλο μισθό δημοσίου ή σύνταξη.Μετά από αυτά τα νούμερα εύλογο δεν είναι να θέλουμε να μάθουμε που πάνε τα χρήματα του Ελληνικού λαού που υποχρεώνεται σε περικοπές; Δηλαδή τι κάνουν εκεί στις περιφέρειες; Κάνουν τον Καλλικράτη; Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κάτι. Το μόνο που ευαγγελίζονται είναι το συμμάζεμα και το νοικοκύρεμα των υπηρεσιών. Αν τους πληρώνουμε 6000 και 4.500 χιλιάδες ευρώ τον καθένα - χωρίς να υπολογίζουμε τα extra που είναι κάποιες εκατοντάδες ευρώ - για να κάνουν την νοικοκυρά γιατί δεν προσλαμβάνουν την μάνα μου που είναι νοικοκυρά δεκαετίες ολόκληρες με συσσωρευμένη εμπειρία. Και το κορυφαίο. Αν τους ρωτήσεις θα σου πουν πως δύσκολα θα νοικοκυρέψουν την κατάσταση που επικρατεί. Δεν αλλάζουν κάποιες νοοτροπίες ανθρώπων που βρίσκονται σε κομβικά σημεία του δημόσιου τομέα. Αυτό θα σου πουν. Αρα, ούτε για το νοικοκύρεμα κάνουν.Η μάνα μου πάλι δεν έχει παραπονεθεί ποτέ και πάντα ανταπεξέρχεται σε όλες τις υποχρεώσεις που αφορούν από τα οικονομικά μέχρι και εκείνη την σκόνη στο πάτωμα που δεν καταλήγει κάτω από το χαλάκι!


http://www.nakedtv.gr/index.php/UNaked/Blog-Naked/perifereies-noikokyrema.html

Επιχείρηση "Σκούπα"

Φαίνεται πως πλέον η λεία ληστών δεν είναι μόνο χρήματα αλλά και είδη καθαριότητας. Αυτό αποδεικνύει η ληστεία που έγινε χθες το πρωί σε ένα καφέ μπαρ της περιοχής των Καμαρών. Οι κλέφτες αντί να πάρουν χρήματα απο το ταμείο πήραν μία σκούπα, μία σφουγγαρίστρα, δύο βούρτσες και δύο χλωρίνες. Φαίνεται πως αυτές ήταν οι ελλείψεις στο σπίτι τους και αντί να τρέχουν στο σούπερ μάρκετ τα έκλεψαν από το καφέ. Κωμικοτραγικό το γεγονός όμως μέσα απο τέτοια γεγονότα μπορούμε να καταλάβουμε σε τι οικονονμική εξαθλίωση φτάνουν κάποιοι άνθρωποι. Όσο για τους ληστές δεν υπάρχουν μαρτυρίες, ούτε υποψίες.

Παρουσίαση βιβλίου ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ

Στο πάνελ και ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος
Έντονα… αντιμνημονιακή αναμένεται να είναι η βραδιά που διοργανώνεται το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαρτίου (ώρα 18:30) στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό», όπου με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου βιβλίου της πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Μαρίας Νεγρεπόντη – Δελιβάνη, θα παραστούν και θα μιλήσουν, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής, ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Τζανάκος, αλλά και η ίδια η συγγραφέας.Στην εκδήλωση, την οποία θα συντονίσει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου, ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας της Ν.Δ, Αχαιός βουλευτής, αναμένεται να τοποθετηθεί επί της «περιρρέουσας ατμόσφαιρας» που επί δύο σχεδόν χρόνια επικρατεί στην Ελλάδα και η οποία προσπαθεί να πείσει ότι το μνημόνιο ήταν «μονόδρομος», τονίζοντας πως το βιβλίο, με απόλυτη επιστημονική επάρκεια αλλά και απλότητα, αποκαλύπτει ότι δεν ήταν έτσι και πως η χώρα διέρχεται μια «κόλαση» που θα μπορούσε να αποφύγει.Το βιβλίο, άλλωστε, έχει τον «εύγλωττο» τίτλο: «αΝΤΙ-μνημονιακα» και με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει: «Ζούμε σε μια εποχή γενικευμένης σύγχυσης, στην οποία οι καθαρές φωνές, που μπορούν να διακρίνουν το πραγματικό από το απατηλό, αποτελούν όαση λογικής και λειτουργούν ως πυξίδες γνώσης. Μια τέτοια φωνή είναι και η συγγραφέας του βιβλίου, που με την δική της επιστημονική ματιά, αποδεικνύει πως το μνημόνιο δεν χρειαζόταν να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και δεν υπάρχει για να σώσει την Ελλάδα. Ένα βιβλίο που αποκαλύπτει την στρεβλή μακροοικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης, προς όφελος των ισχυρών, αλλά και την λεηλασία του πλούτου της χώρας που έχει ήδη ξεκινήσει. Ένα βιβλίο που ακόμα και όταν μοιάζει να ξεκινάει από διαφορετική ιδεολογική βάση από αυτή της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύει πως όσα πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία αποτελούν αυτή τη στιγμή, τη λύση στο αδιέξοδο που οδηγείται η χώρα. Κι αυτό γιατί, τούτη την ώρα, υπάρχει μόνο μια ιδεολογία: Η Ελλάδα! Και αυτή πρεσβεύει η παράταξή μας…»