ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Απεργία πείνας άρχισαν 15 μαθητές από τους 45 του λυκείου Τσαριτσάνης Λάρισας, αντιδρώντας στη συνένωσή του.


Οι μαθητές έχουν στήσει αντίσκηνο στο προαύλιο του λυκείου.

Σύμφωνα με σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν και μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους, που είναι η ανάκληση της απόφασης για κατάργηση του λυκείου Τσαριτσάνης...
- το μοναδικό λύκειο στο νομό Λάρισας που καταργείται - θα επιμείνουν σε άρνηση τροφής, από «αγνή αγάπη» για το σχολείο τους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το λύκειο στεγάζεται στην ιστορική «Οικονόμειο Σχολή», που είναι ένα από τα πρώτα σχολεία στη Θεσσαλία. Λειτουργεί από το 1670 και σε αυτήν δίδαξαν μεγάλες μορφές του Ελληνισμού, όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Κωνσταντίνος Κούμας, ο Κων. Οικονόμος εξ Οικονόμων και άλλοι.

Οι μαθητές έχουν στήσει αντίσκηνο στο προαύλιο του λυκείου, όπου και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα.

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ ενάντια στο Σύμφωνο του ευρώ

Συλλαλητήριο εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μαρτίου διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη αντιδρώντας «στο νεοφιλελεύθερο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας ή σύμφωνο "για το Ευρώ", που υπηρετεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Βιομηχάνων και των τραπεζιτών».
Οι εργαζόμενοι δέχονται καθημερινά τεράστια επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων τους τονίζει η ΓΣΕΕ. «Με τη σκληρή λιτότητα και τα αντεργατικά μέτρα που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και οδηγούν σε ύφεση, αυξάνουν την ανεργία, τη φτώχεια, τον πληθωρισμό και τις κοινωνικές ανισότητες».Σε αυτό το πλαίσιο καλεί εργαζομένους και ανέργους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 22 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος.Άρειος Πάγος: Το επίδομα των 176 ευρώ και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δικαιούνται τη μηνιαία πρόσθετη παροχή (επίδομα) των 176 ευρώ του άρθρου 14 του Ν. 3016/2002, έκρινε ο Άρειος Πάγος με την υπ' αριθμ. 306/2011 απόφασή του.
Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν αίτηση του ελληνικού Δημοσίου που ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καστοριάς η οποία είχε δικαιώσει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είχε επιδικάσει για τη διετία 2005 - 2006 το επίδομα των 176 ευρώ.Ο Άρειος Πάγος υπογραμμίζει ότι η μη καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας. Ειδικότερα, έκρινε ότι η κατ' εξαίρεση μη χορήγηση της εν λόγω παροχής (επιδόματος) σε ορισμένες μόνο κατηγορίες υπαλλήλων συνιστά άνιση δυσμενή μεταχείριση αυτών έναντι των υπολοίπων εργαζομένων.Όπως αναφέρεται στην αρεοπαγιτική απόφαση, η χορήγηση της εν λόγω παροχής έχει προσλάβει χαρακτήρα γενικής προσαύξησης των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων.Μάλιστα, οι δικαστές επισημαίνουν ότι το επίδομα των 176 ευρώ δεν μπορεί να συμψηφιστεί με το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης που καταβάλλεται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με του νόμους 2470/1997 και 3205/2003.Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος με παλαιότερες αμετάκλητες αποφάσεις του έχει κρίνει νόμιμη την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.Αναλυτικότερα, το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με παλαιότερες αποφάσεις του (νομολογία) έκανε δεκτές αγωγές εργαζομένων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου απασχολουμένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (όπως είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νοσοκομεία κ.λπ.) και επικύρωσε την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ σε εργαζομένους.Υπενθυμίζεται ότι η ειδική παροχή των 176 ευρώ χορηγήθηκε αρχικά με το νόμο 3016/2002 και αποσκοπούσε στο να εξομαλυνθούν οι υπάρχουσες μισθολογικές διαφορές υπέρ των χαμηλόμισθων υπαλλήλων που δεν λαμβάνουν πρόσθετες μισθολογικές παροχές. Όμως, στη συνέχεια, από το 2002 και μετά το επίδομα αυτό επεκτάθηκε με σωρεία υπουργικών αποφάσεων (άνω των 55) και σε άλλες πολλές, ετερόκλητες κατηγορίες εργαζομένων.

Σε βαθιά ύφεση η ελληνική οικονομία

Κατά 6,6% συρρικνώθηκε η ελληνική οικονομία κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010, γεγονός το οποίο φέρνει το μέσο ετήσιο ρυθμό συρρίκνωσης του ΑΕΠ στο 4,5%.
Ειδικότερα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα προσωρινά στοιχεία για την εξέλιξη του ΑΕΠ από τα οποία προκύπτει ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2010:- Η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 6,7% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2009. Μείωση καταγράφεται τόσο στη δημόσια κατανάλωση κατά 1,9% όσο και στην ιδιωτική κατανάλωση κατά 8,6%.- Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 7,6% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2009, ενώ οι επενδύσεις συνολικά μειώθηκαν κατά 19,4%.- Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 12,8% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2009.- Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών σημείωσαν μείωση κατά 3,2%.Αναφορικά με το πως κινήθηκαν τα παραπάνω μεγέθη κατά μέσο όρο σε ολόκληρο το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:- Η συνολική κατανάλωση υποχώρησε κατά 5%. Η ιδιωτική μειώθηκε κατά 6,8% και η δημόσια κατανάλωση κατά 4,5%- Οι συνολικές επενδύσεις μειώθηκαν κατά 12,2% και παγίου κεφαλαίου κατά 16,7%.- Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,3%-Οι εισαγωγές συρρικνώθηκαν κατά 5%.

Γκαζάκια στο γραφείο του Λοβερδου

Επίθεση με γκαζάκια έλαβε χώρα πριν από λίγο στο πολιτικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου στο Σύνταγμα, στην οδό Απόλλωνος 6.Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Αυτήν την ώρα ερευνά το χώρο κλιμάκιο της αστυνομίας ενώ αναμένεται και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.Γονείς δίνουν τα παιδιά τους στα παιδικά χωριά SOS γιατί δεν έχουν λεφτά να τα αναθρέψουν!

Το θέμα αυτό είναι από τα σοβαρότερα και συγκλονιστικότερα που έχει δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια. Γονείς που ζουν στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας αναγκάζονται να αποχωριστούν τα παιδιά τους επειδή δεν έχουν χρήματα να τα αναθρέψουν.
Οι απελπισμένοι γονείς προκειμένου να μη δώσουν για υιοθεσία τα παιδιά τους καταφεύγουν στη φιλόξενη αγκαλιά των παιδικών χωριών SOS. Τα στοιχεία που αποκαλύπτει στο Newsit o Διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας κύριος Στέργιος Σιφνιός, είναι γροθιά στο στομάχι.Όπως είπε ο κ. Σιφνιός " το δεύτερο εξάμηνο του 2010 διαπιστώσαμε πως το 45% των περιπτώσεων που ήρθαν σε εμάς ειχαν ως βασική αιτία την οικονομική αδυναμία να φροντίσουν τα παιδιά τους. Ενας γονέας για να φτάσει στο σημείο να δώσει το παιδί του σημαίνει οτι έχει φτάσει στο όριο της φτώχειας.Σε αυτές τις περιπτώσεις εμείς όπως καταλαβαίνετε δεν αποφασίζουμε να πάρουμε τα παιδιά τόσο εύκολα. Προσπαθούμε πρώτα να βοηθήσουμε τις οικογένειες οικονομικά και να βρούν εργασία ώστε να κρατήσουν τα παιδιά τους και μόνο όταν αυτο δεν γίνεται αναλαμβάνουμε τα παιδιά. Ακομη πάντως και όταν τα παιδιά έρθουν σε εμάς προτρέπουμε τις οικογένειες να τα βλέπουν τακτικά διότι ο βασικός στόχος είναι να γυρίσουν στις οικογένειες τους το συντομότερο δυνατό".ΝΔ:ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

Την απορία του γιατί ακόμα δεν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να προχωρήσει στη δικαιοσύνη η υπόθεση του Αλέξανδρου Κοντού για το Βατοπέδι, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.


Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί για διγλωσσία όσον αφορά στο θέμα του μισθολογίου των στρατιωτικών εξαπέλυσε η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης ...

ανέφερε δηλώσεις των κ.κ. Γιάννη Ραγκούση και Πάνου Μπεγλίτη, από όπου σύμφωνα με τη ΝΔ ,διαφαίνονται αντίθετες απόψεις για το θέμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης είχε επισημάνει σε συνέντευξή του πως «ένας οικονομολόγος ένστολος ο οποίος εργάζεται για τις ένοπλες δυνάμεις, αυτός δεν μπορεί κατά κανόνα να αμείβεται με διαφορετικό τρόπο από έναν οικονομολόγο, ο οποίος δεν είναι ένστολος, είναι πολίτης ο οποίος εργάζεται σε ένα υπουργείο για παράδειγμα στο υπουργείο Οικονομικών». Από την άλλη σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Μπεγλίτης σε χθεσινή του δήλωσε ξεκαθάρισε πως «η απόφαση της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ενοπλες Δυνάμεις».

«Είναι προφανές ότι έχουμε άλλο ένα επεισόδιο σύγκρουσης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. Άλλο ένα επεισόδιο στο αλαλούμ της Κυβέρνησης Παπανδρέου, είτε ο Μπεγλίτης δεν συντονίζεται είτε ο κ. Ραγκούσης είναι ασυντόνιστος» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μιχελάκης.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξέφρασε την απορία του γιατί ακόμα δεν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να προχωρήσει στη δικαιοσύνη η υπόθεση του Αλέξανδρου Κοντού για το Βατοπέδι. Ο Γιάννης Μιχελάκης υπενθύμισε πως ο κ. Κοντός μετά την υπόθεση του Βατοπεδίου είχε ζητήσει να δικαστεί από δικαστές και να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

''Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ''

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Αιγύπτου έχουν αρχίσει την αποστολή όπλων προς τις δυνάμεις των εξεγερμένων στη Λιβύη, εν γνώσει των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal. Επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους και στελέχη της λιβυκής εξέγερσης, το ...


δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αποστολές συνίστανται κυρίως σε αυτόματα όπλα και πυρομαχικά.

Οι δυνάμεις της λιβυκής εξέγερσης χάνουν συνέχεια έδαφος τις τελευταίες ημέρες απέναντι στις δυνάμεις του καθεστώτος του συνταγματάρχη Καντάφι. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, οι αποστολές όπλων μέσω των λιβυο-αιγυπτιακών συνόρων ξεκίνησαν εδώ και λίγες ημέρες και συνεχίζονται. «Δεν υπάρχει επίσημη αμερικανική πολιτική ή παραδοχή ότι συμβαίνει...αλλά είναι κάτι που βρίσκεται εις γνώσιν μας» .

Δεν υπάρχει επίσημη διαβεβαίωση από την αιγυπτιακή πλευρά για τις αποστολές όπλων. Οι ΗΠΑ είναι σύμμαχος της Αιγύπτου και χορηγός στρατιωτικής βοήθειας προς τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις. «Γνωρίζουμε ότι το αιγυπτιακό στρατιωτικό συμβούλιο μάς βοηθά, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν φανερά», δήλωσε από το Κάιρο ο Λίβυος επιχειρηματίας Χάνι Σουφλάκις, ο οποίος χρησίμευσε ως σύνδεσμος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και της αιγυπτιακής κυβέρνησης όταν άρχισε η λιβυκή εξέγερση.

«Στέλνονται όπλα. Οι Αμερικανοί έδωσαν το πράσινο φως στους Αιγύπτιους για να βοηθήσουν. Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να εμπλακούν απευθείας, αλλά οι Αιγύπτιοι δεν θα το έκαναν, εάν δεν είχαν το πράσινο φως (της Ουάσινγκτον)», δήλωσε ο Λίβυος επιχειρηματίας.

Εκπρόσωπος της ηγεσίας των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στη Βεγγάζη δήλωσε ότι έχουν αρχίσει να φθάνουν όπλα, αλλά αρνήθηκε να προσδιορίσει την προέλευσή τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal.

ΑΓΡΙΑ ΓΙΟΥΧΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ!

Από το : Πρώτο Θέμα

Δεν έχει μεσολαβήσει ένα ολόκληρο 24ωρο από το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο στη ταβέρνα «Τρίγωνο» των Καλυβίων Αττικής όπου δέχθηκε επίθεση με γιαούρτια από εξαγριωμένους κάτοικους της...

Κερατέας που διαμαρτύρονταν για την χωματερή. Σήμερα το πρωί σειρά είχε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος είχε την …φαεινή ιδέα να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκε. Η παρουσία του στο πάνελ δεν διήρκησε παρά μόνο ελάχιστα λεπτά. «Υπουργέ της Τρόικας σήκω φύγε» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι αρχιτέκτονες μην αφήνοντας τον κ. Σηφουνάκη να αρθρώσει έστω μια λέξη και αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει κακήν κακώς από το χώρο. Ορισμένοι μάλιστα εκ των παρευρισκόμενων ανέβηκαν στο βήμα και σήκωσαν πανό εναντίον του κ. Σηφουνάκη διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για τα έντονα προβλήματα στο κλάδο τους.

Την ίδια ώρα, παντού αντιμέτωπος με την αγανάκτηση των πολιτών έρχεται πλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει πουθενά. Μετά τα επεισόδια στο Μέγαρο Μουσικής και το Παρίσι, τώρα φαίνεται να μην μπορεί να κυκλοφορήσει ούτε στην περιοχή του... Ετσι πλέον έχει μετατραπεί σε εφιάλτη ακόμα και η συνηθισμένη του επιδρομή στην αγαπημένη του ταβέρνα στα Καλύβια, στην οποία προχθές βρέθηκε αντιμέτωπος με πλήθος αγανακτισμένων πολιτών τους οποίους ο κ. αντιπρόεδρος έσπευσε να βαφτίσει... ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Του περιστατικού που περιελάμβανε προπηλακισμούς, γιαουρτώματα, εκφράσεις απείρου κάλλους και φυγάδευση

ΧΑΘΗΚΑΝ 10.000 ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ!...

Αύξηση κατά 0,43% σημείωσε τον Φεβρουάριο και σε σύγκριση με τον Ιανουάριο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τον οργανισμό κατά τον δεύτερο μήνα του 2011 στα μητρώα του εμφανίζονταν 692.496 άνεργοι, η...


πλειονότητα των οποίων (56,5%) είναι γυναίκες. Εξι στους 10 ανέργους είναι ηλικίας 30-54 ετών, ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονταν τον Φεβρουάριο σε 280.076 άτομα, αριθμός αυξημένος κατά 8,44% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.Οι νέες προσλήψεις κατά τον Φεβρουάριο έφτασαν τις 45.702, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τον Ιανουάριο όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ. Ομως το σύνολο των προσλήψεων υπολείπεται των αποχωρήσεων, όπου ο ΟΑΕΔ συνυπολογίζει τις απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, τις απομακρύνσεις λόγω μη ανανέωσης συμβάσεων ορισμένου χρόνου και τις οικειοθελείς αποχωρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι να καταγράφεται "έλλειμμα" 10.652 θέσεων εργασίας κατά τον Φεβρουάριο

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο επέκρινε για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, εξαπέλυσε εκ νέου ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει αποφασίσει να προχωρεί σε συνεχείς προσωπικές παρεμβάσεις...


με στόχο την αποδόμηση του κυβερνητικού έργου.Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως ενώ το Μνημόνιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προέβλεπε 20 δισ. σκληρά μέτρα για το 2011-2014, σήμερα, για την ίδια περίοδο, η έκθεση του ΔΝΤ έφτασε να προβλέπει περίπου τα διπλά, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως το ίδιο το ΔΝΤ παραδέχεται πως η ύφεση αναχαιτίζει τη μείωση του ελλείμματος.«Δηλαδή, αντί για μικρότερο έλλειμμα, θα έχουμε περισσότερα λουκέτα», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αναγκάζεται να πάρει και νέα μέτρα, που, όμως, θα οδηγήσουν σε νέα μεγαλύτερη ύφεση και φυσικά και πάλι σε νέα μέτρα.«Να γιατί είπα στον κ. Παπανδρέου ότι το κύριο πρόβλημα είναι η οικονομική πολιτική του», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

AΛΜΑ-ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ 14,2% ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει πλέον η ανεργία, καθώς εκτινάχθηκε στο 14,2% στο τέλος του 2010.Είναι το υψηλότερο ποσοστό από το 1998, όταν ξεκίνησε η δημοσίευση των σχετικών στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή...


Στο τέλος του 2009 η ανεργία βρισκόταν στο 10,3% ενώ στο τρίτο τρίμηνο του 2010 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 12,4%.

Συνολικά το 2010 η ανεργία ανήλθε σε ποσοστό 12,5% αυξημένη κατά τρεις μονάδες σε σύγκριση με το 2009.

Djibril και σε tattoo!

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει η λατρεία των οπαδών του Παναθηναϊκού που έφτασαν μέχρι και να κάνουν tattoo τον Τζιμπρίλαρο!

Djibril και σε tattoo!
Η αγάπη των οπαδών του Παναθηναϊκού για τον Τζιμπρίλ Σισέ ξεπερνάει κάθε επίπεδο. Εχει υπερβεί κάθε όριο και αγγίζει αυτά της τρέλας.
Πως να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός πως κάποιος έφτασε σε σημείο να χτυπήσει τατού με το πρόσωπο του Τζιμπρίλαρου στο κορμί του και να αποφασίσει με αυτόν τον τροπο να ...κουβάλαει μαζί του σε όλη του τη ζωή τον Γάλλο σούπερ σταρ. Κάτι που για κάποιους μπορεί να μοιάζει υπερβολικό, αλλά δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ του κόσμου και του τεράστιου αυτού παίκτη. Μην ξεχνάμε πως και ο Γάλλος παρτενέρ έχει χτυπήσει το τριφύλλι και θα το έχει για πάντα χαραγμένο στο σώμα του.
Οπως βλέπετε και στη φωτό που ...αλίευσε το leoforos.gr το τατού είναι εκτός των άλλων και πολύ επιτυχημένο και έγινε στο Sake Tattoo, ένα από τα καλύτερα τατουατζίδικα της Αθήνας κάτι που φαίνεται και από το τελικό αποτέλεσμα που είναι απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.
Αυτά βλέπει ο Τζιμπρίλαρος και δεν λέει να το κουνήσει από την τριφυλλάρα.!
Πηγή: leoforos.gr

Θέλει να φύγει, αλλά πώς να φύγει;

Ο Μπουμσόνγκ το δήλωσε ευθαρσώς ότι θέλει να φύγει από τον Παναθηναϊκό, έχε κινήσει ήδη τις διαδικασίες, αλλά το τριετές πλουσιοπάροχο συμβόλαιο δεν είναι εύκολο να το αφήσει.
Θέλει να φύγει, αλλά πώς να φύγει;
Μόνο τυχαίες δεν ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Γάλλος επιθετικός είπε τα χειρότερα και εκδήλωσε ανοιχτά την επιθυμία να φύγει από τον Παναθηναϊκό.
«Θα ήθελα να επιστρέψω στη Γαλλία και τη Λυών», είπε ξεκάθαρα ο «Μπουμ» και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει ενημερώσει τον μάνατζέρ του να του βρει ομάδα για το καλοκαίρι.
Το θέμα είναι άλλο, όμως, για τον έμπειρο αμυντικό. Ότι θα φύγει από τους «πράσινους» μόνο στην περίπτωση που βρει στο εξωτερικό τα χρήματα που παίρνει στο «τριφύλλι». Και πιστέψτε μας δεν είναι λίγα.
Ο Μπουμσόνγκ «εκμεταλλεύτηκε» το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός εκείνη την περίοδο έψαχνε αγωνιωδώς «killer» για την άμυνά του (είχε προηγηθεί το «ναυάγιο» με Γκαλάς και ο κόσμος «έβραζε») και εξασφάλισε ένα πλουσιοπάροχο τριετές (3+1) συμβόλαιο που του αποφέρει πάγια πάνω από 1 εκ. ευρώ χωρίς τα μπόνους!
Ο Γάλλος, λοιπόν, μπορεί να θέλει να φύγει από τον Παναθηναϊκό, αλλά από την άλλη αυτό δεν είναι εύκολο από τη στιγμή που δεν μπορεί να βρει συμβόλαιο ανάλογο με αυτό που απολαμβάνει στην Ελλάδα. Είναι, άλλωστε, 31 στα 32 χρόνια και έχει εξασφαλισμένο χρήμα -θεωρητικά- μέχρι το τέλος της καριέρας του.
Την ίδια ώρα στον Παναθηναϊκό θα ήθελαν να ξεφορτωθούν το συμβόλαιο του «Μπουμ» και θα τον πουλούσαν αν ερχόταν πρόταση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι «πράσινοι» ψάχνουν επιπλέον ενίσχυση στα στόπερ (βλ. Ντουγκλάο).
Ωστόσο, για τον λόγο που προαναφέραμε, δεν είναι πιθανό το «διαζύγιο» με έναν παίκτη που φέτος ξεκίνησε τραγικά, στη συνέχεια βελτιώθηκε, αλλά τελικά την έβγαλε για πολύ καιρό στα πιτς…

Αμυντικά πειράματα

 Αμυντικά πειράματα Photo: Action Images
Με αμυντική γραμμή που δεν έχει δοκιμάσει καλά-καλά ούτε σε προπόνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός, αφού ούτε σήμερα μπόρεσαν να προπονηθούν με τους συμπαίκτες τους Καντέ και Σαριέγκι, ενώ δεδομένη είναι η απουσία του Σπυρόπουλου. Νέα βελτιωμένη πρόταση σε Βύντρα.

«Πάλι καλά» θα πρέπει να λέει ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, αφού τουλάχιστον δεν προέκυψε κάποιο νέο πρόβλημα στην τελευταία προπόνηση των «πρασίνων». Τα κακά νέα σχετίζονται με την αδυναμία των Καντέ και Σαριέγκι να γυμναστούν κανονικά, όπως άλλωστε και οι Σπυρόπουλος, Λέτο, Κλέιτον, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.
Με βάση τα παραπάνω, στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τον Σεϊταρίδη στη δεξιά πτέρυγα, τον Ιωαννίδη αριστερά, πράγμα που σημαίνει ότι ο Βύντρα μετατοπίζεται στο κέντρο και θα αγωνιστεί πλάι στον Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ.

Στο μεταξύ, νέα βελτιωμένη πρόταση έκανε ο Παναθηναϊκός στον Λουκά Βύντρα. Οι «πράσινοι» προφέρουν στον διεθνή αμυντικό ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τις 800.000 ευρών, συμπεριλαμβάνων και των μπόνους και περιμένουν την απάντησή του.

Μάνα και παιδί στόχος αγέλης αγριόσκυλων


Μάνα και παιδί στόχος αγέλης αγριόσκυλων
Στιγμές τρόμου έζησαν μια γυναίκα και το παιδί της μέσα στην πόλη των Τρικάλων, όταν δέχθηκαν επίθεση από μια αγέλη αγριόσκυλων που τους περικύκλωσαν και απειλούσαν να τους κατασπαράξουν! Για καλή τους τύχη, κάτοικοι της περιοχής τράβηξαν την τελευταία στιγμή την προσοχή των αγριεμένων σκυλιών κι έτσι μπόρεσαν να σωθούν!

Διαβάστε περισσότερα στο www.protothema.gr

Το πρώτο βιβλίο για το pro

Το πρώτο βιβλίο για το pro Το πρώτο βιβλίο για το Pro Evolution Soccer, «Proταθλητής στο ψηφιακό γήπεδο. Το τέλος στον φαύλο κύκλο της κ...φαρδίας» από τις εκδόσεις Οσελότος, είναι γεγονός!
Ο διάσημος pro gamer Γιάννης ‘‘petfield’’ Πέτκος γράφει το πρώτο βιβλίο που κυκλοφόρησε ποτέ για video game και το Pro Evolution Soccer ειδικότερα. Με κύρια όπλα του το ιδιαίτερο χιούμορ και την τεράστια εμπειρία του στα ψηφιακά γήπεδα, μας προσφέρει ένα μοναδικό βιβλίο, που συνδυάζει τη στοχαστική διάθεση και τη βαθιά γνώση του αντικειμένου σε ένα άκρως γοητευτικό μείγμα.

Το βιβλίο αποτελείται από 3 μέρη. Το πρώτο μέρος είναι, ουσιαστικά, μια παρωδία του Ζαρατούστρα του Νίτσε. Ο συγγραφέας επινοεί τον Σοκερτούστρα και, με αυτό το προσωπείο, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του pro, διακωμωδώντας ταυτόχρονα πρόσωπα και καταστάσεις. Το πομπώδες ύφος του Ζαρατούστρα συναντά την παιγνιώδη διάθεση του συγγραφέα. Χρησιμοποιώντας την τεχνική του αιφνιδιασμού, ο συγγραφέας κρατά τον αναγνώστη συνεχώς σε εγρήγορση, εκσφενδονίζοντας ξεκαρδιστικές ατάκες την ώρα που ο Σοκερτούστρα στοχάζεται μεγαλόπνοα πάνω στο pro.

Το δεύτερο μέρος είναι εγχειριδιακού χαρακτήρα: αναλύονται όλες οι τακτικές παράμετροι του παιχνιδιού με έμφαση στις λεπτομέρειες.

Το τρίτο μέρος περιλαμβάνει ερωτήσεις και απαντήσεις, που καλύπτουν τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες όλων των παικτών, από τους πιο αρχάριους μέχρι και τους πιο προχωρημένους.Επικοινωνία με το συγγραφέα: 699-7153304, jpetfield2000@yahoo.gr

Αυτή την Κυριακή, 20 Μαρτίου, στις 14:00, στο κατάστημα Metropolis Live Stage θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου από τον Γιάννη «Petfield» Πέτκο. Το community του PES-League θα είναι εκεί.

Όταν τα «υπέρ» γίνονται «κατά».Γράφει ο Κλεισθένης.

Περίπου δύο αιώνες πέρασαν απ’ όταν η μαζική παραγωγή μπήκε στην ζωή των ανθρώπων και 50 περίπου χρόνια απ’ την πλήρη αυτοματοποίησή της. Το ερώτημα φαντάζει φιλοσοφικό αλλά κρέμεται στα χείλη πολλών ανθρώπων. Είναι περισσότερο ευτυχής ο άνθρωπος μετά την αλματώδη αύξηση της τεχνολογίας; Τι κερδίζει και τι χάνει ζώντας με τον σύγχρονο τρόπο;
Προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευτυχισμένος αλλά η πραγματικότητα με διαψεύδει. Ο άνθρωπος κέρδισε κάποια άχρηστα «αγαθά» και έχασε την γαλήνη της λιγόχρονης ζωής του.
Έγινε δέσμιος της ελαχιστοποίησης του απαιτούμενου για κάθε τι χρόνου.
Ποια είναι η γενεσιουργός αιτία της σημερινής κακοδαιμονίας; Γιατί ο άνθρωπος από σχετικά ελεύθερος έγινε σκλάβος;
Οι επιδιώξεις της σημερινής παραγωγής είναι η όσο το δυνατό συμπίεση του χρόνου, του κόστους και της εργατικής δύναμης στη διαδικασία.
Η χειρονακτική εργασία έχει λιγοστέψει τόσο ώστε σε λίγα χρόνια δεν θα χρειάζεται καθόλου. Χειρονακτικά σήμερα δουλεύουν μόνο λίγοι παραδοσιακοί τεχνίτες τα δημιουργήματα των οποίων είναι βέβαια τεχνουργήματα αλλά το κόστος τους είναι πολύ μεγάλο τόσο ώστε δεν μπορούν να αγοραστούν από όλους.
Η επικράτηση των δύο περισσότερο καταστροφικών «υπέρ», της υπερπαραγωγής και της υπερκατανάλωσης είναι οι βρόγχοι που πνίγουν τον άνθρωπο.
Παλιότερα η παραγωγή γινόταν για να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων. Σήμερα το σύστημα δημιουργεί «αγαθά» πείθοντας τους ανθρώπους ότι τους είναι απαραίτητα και αναγκαία.
Αυτό που επιτείνει το πρόβλημα είναι η υπερπαραγωγή αυτών των κατ’ ουσία άχρηστων «αγαθών» και η μέσω της διαφήμισης του λεγόμενου μοντέρνου τρόπου ζωής επιβολή της υπερκατανάλωσης αυτών των «αγαθών».
Ένα απλό παράδειγμα αλλά πολύ αποκαλυπτικό είναι τα κάθε λογής καθαριστικά. Ενώ η χρησιμότητά τους είναι για να διατηρούν το σώμα και το σπίτι καθαρό έχουμε πληθώρα απ’ αυτά ένα για κάθε χρήση, άλλο για το πάτωμα, άλλο για τα τζάμια, άλλο για το πλυντήριο άλλο για το πλύσιμο στο χέρι και πάει λέγοντας. Άλλο για τα μαλλιά, άλλο για τα χέρια, άλλο για το πρόσωπο, το σώμα, τις ευαίσθητες περιοχές κτλ. Θα μπορούσε άνετα να κατασκευαστεί ένα καθαριστικό για πολλές χρήσεις. Η διαφοροποίηση φυσικά των καθαριστικών δεν είναι τυχαία αλλά εντάσσεται στη λογική της υπερκατανάλωσης. Ας μετρήσει κάποιος πόσα καθαριστικά-απορρυπαντικά έχει στο σπίτι του και πόσο συνολικά του κόστισαν, θα εκπλαγεί.
Η υπερπαραγωγή έχει απόλυτη ανάγκη την μείωση του χρόνου που απαιτείται για κάθε προϊόν και η υπερκατανάλωση τη μείωση του κόστους των παραγομένων προϊόντων. Αυτές οι μειώσεις δεν μπορεί να συνεχίζονται επ’ άπειρο, υπάρχουν κάποια όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν. Η αντικατάσταση των ανθρώπινων χεριών με μηχανήματα καθώς και η αυτοματοποίηση των μηχανημάτων έχει μειώσει και τον χρόνο αλλά και το κόστος. Τα περιθώρια όμως στενεύουν.
Η υπερπαραγωγή ακόμη απαιτεί ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες ενέργειας. Η κατανάλωση ενέργειας σημαίνει δαπάνη και η ανάγκη μείωσης αυτής της δαπάνης σημαίνει εκτός των άλλων και καταστροφή του περιβάλλοντος. Η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται γεωμετρικά τα τελευταία διακόσια χρόνια χωρίς κανείς να μπορεί να υπολογίσει μέχρι που θα φτάσει. Η απαιτούμενη κατανάλωση ενέργειας για τη διαβίωση ενός ανθρώπου είναι κατά πολύ μικρότερη απ’ την καταναλούμενη. Αυτό βέβαια μετατρέπεται σε υπερκέρδη κάποιων κολοσσιαίων παγκόσμιων επιχειρήσεων.
Αυτή όμως η πρακτική δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ αόριστο, κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο. Η στροφή στην λεγόμενη πράσινη ενέργεια και στις ανανεούμενες μορφές της εκτός του μεγάλου κόστους παραγωγής της είναι και ποσοτικά λίγη για την κάλυψη των αναγκών που έχουν ήδη δημιουργηθεί. Η στροφή προς την πυρηνική ενέργεια δίνει λύση όσο αφορά τις απαιτούμενες ποσότητες ενέργειας αλλά είναι και η απαρχή μιας ολοκληρωτικής καταστροφής του πλανήτη και αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία αλλά επώδυνη πραγματικότητα.
Τα ερχόμενα χρόνια ίσως οι άνθρωποι αντιδράσουν δυναμικά στην ολοένα και περισσότερη κατανάλωση ενέργειας. Αυτό σημαίνει και ταυτόχρονη παραίτηση απ’ το σύγχρονο τρόπο ζωής και τις όχι και τόσο απαραίτητες ευκολίες που μας παρέχει. Μία προοδευτική «οπισθοδρόμηση» σε παλιότερα μοντέλα παραγωγής και κατανάλωσης μπορεί να δώσει λύση στο αδιέξοδο.  
http://ideopigi.blogspot.com/2011/03/blog-post_2238.html

Πέρασε στα ψιλά το κράξιμο στον Νίκο ΠαπανδρέουΣτα ψιλά της επικαιρότητας πέρασε το άγριο κράξιμο του αδελφού του πρωθυπουργού σε εστιατόριο των Καλαβρύτων το περασμένο Σαββατοκύριακο.Το επεισόδιο είχε πολλές προεκτάσεις και ήταν σε ένταση αντίστοιχο με αυτό του Πάγκαλου, μόνο που δεν έπεσαν γιαούρτια.Αυτοί που επιτέθηκαν φραστικά στον Παπανδρέου δεν ήταν ένας - δυο αλλά το μισό μαγαζί όπως αναφέρουν περίοικοι που έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει.Ο αδελφός του πρωθυπουργού φυγαδεύτηκε όπως - όπως για να γλιτώσει τα χειρότερα καθώς όσο έμενε και κοιτούσε με απάθεια όσους του φώναζαν :«Τι θες εσύ εδώ ένας παπουτσωμένος με μας τους ξυπόλητους;», τόσο τους εξόργιζε.
περισσότερα στο http://polylitoikairoi.blogspot.com/2011/03/blog-post_4966.html

O Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην Πατρα!


ΠΑΤΡΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΙΟΥ - ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Μια νέα μεγάλη συνάντηση θα γίνει τον Μάιο σε τρεις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Οι θρυλικοί Deep Purple, ένα από τα κορυφαία hard rock συγκροτήματα όλων των εποχών, επισκέπτονται τη χώρα μας για μια ακόμα φορά αλλά αυτή θα είναι μοναδική, αφού μαζί τους θα τραγουδήσει ο κορυφαίος rocker της Ελλάδας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Μια συνάντηση που έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά της πρώτης δυνατής ροκ συναυλίας του 2011. Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 20 Μαίου από την Αθήνα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Ελληνικού, θα συνεχίσει στις 21 Μαίου στην Πάτρα και θα περάσει από την Θεσσαλονίκη στις 23 Μαίου ενώ στις 25 Μαίου οι Deep Purple χωρίς τον Βασίλη θα τραγουδήσουν στα Ιωάννινα μαζί με τον George Gakis and the Troublemakers.

Από τη μία οι Deep Purple έγραψαν ιστορία στην hard rock σκηνή, με τραγούδια όπως το Child in time, το Smoke on The Water ή το Soldier Of Fortune κ.α. Από την άλλη ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου παραμένει στην κορυφή της Ελληνικής ροκ σκηνής με τραγούδια όπως «Χαιρετίσμα», «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα», «’Ασε με να κάνω λάθος» και τόσα άλλα.

Δύο ονόματα με ιστορία για πάνω από 35 χρόνια στο χώρο της μουσικής ενώνουν τις δυνάμεις τους και ξεκινούν με τις καλύτερες προυποθέσεις την καλοκαιρινή συναυλιακή περίοδο 2011 στην Ελλάδα.

Το αγγλικό ροκ συγκρότημα Deep Purple δημιουργήθηκε στο Χέρτφορντσαϊρ (Hertfordshire) το 1968. Μαζί με τους Λεντ Ζέπελιν και τους Μπλακ Σάμπαθ είναι ένα απ' τα πιο δημοφιλή Χέβι Μέταλ συγκροτήματα. Οι Deep Purple έχουν μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες σαν το πιο θορυβώδες συγκρότημα και έχουν πουλήσει πάνω από 100.000.000 δίσκους, και είναι ενεργοί ως συγκρότημα από το 1968 ως σήμερα. Ο Ian Gillan με την παρέα του, επιστρέφουν ξανά και υπόσχονται ένα δυνατό line up, κάτι που το έχουν αποδείξει σε όλες τις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα από το 1991 μέχρι σήμερα!

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι αναμφίβολα η κορυφαία φωνή της Ελληνικής ροκ μουσικής. Λίγοι είναι οι αξιόλογοι καλλιτέχνες, που καταφέρνουν να μεγαλώσουν πολλές γενιές με τα τραγούδια τους χωρίς να χάνουν στιγμή τη δημιουργικότητα τους. Ανάμεσα στα τραφούδια που αγαπάμε και περιμένουμε να ακούσουμε και πάλι από τον Βασίλη, θα ακούσουμε και τα καινούργια του κομμάτια από τον δίσκο «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα».

Η δυνατή ροκ συνάντηση του 2011 είναι γεγονός.Η προπώληση θα ξεκινήσει στις 26 Ιανουαρίου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: DETOX - SPORTSUNITED

DEEP PURPLE – ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΙΟΥ

ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΑΡΕΝΑ: 35 EURO

ΚΕΡΚΙΔΕΣ: 40 EURO

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ PUBLIC, TICKET HOUSE ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ http://www.ticketarena.gr

Αγγλική τιτανομαχία και στο βάθος «clasico»


Ακόμη μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν παλιοί λογαριασμοί δίνει η κλήρωση των προημιτελικών και ημιτελικών του Champions League. Αγγλική τιτανομαχία Τσέλσι- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους "8"! Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ, Ρεάλ Μαδρίτης-Τότεναμ και Ίντερ Σάλκε τα άλλα ζευγάρια. Πιθανότητα ευρωπαϊκού "κλάσικο" Ρεάλ-Μπάρτσα στα ημιτελικά! Στις 14:00 η κλήρωση του Europa League.

Αναμφισβήτητα, στη φάση των «8» το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι είναι το Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μια επανάληψη του τελικού του 2008. Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις είναι Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ, Ρεάλ Μαδρίτης-Τότεναμ, Ίντερ-Σάλκε τα άλλα ζευγάρια των προημιτελικών.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής αυτών των αγώνων είναι 5 και 6 Απριλίου, με τους επαναληπτικούς να λαμβάνουν χώρα μία εβδομάδα αργότερα.

Στα ημιτελικά, ο νικητής του Ρεάλ Μαδρίτης-Τότεναμ θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από το Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ, με πολλούς να ονειρεύονται ήδη το «clasico» του ισπανικού ποδοσφαίρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο έτερος φιναλίστ του Γουέμπλεϊ θα προκύψει από τη σύγκρουση της ομάδας που θα προκριθεί από το Ίντερ-Σάλκε κόντρα σε εκείνη από το Τσέλσι-Γιουνάιτεντ.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν 26 και 27 Απριλίου με τις ρεβάνς 3 και 4 Μαΐου.

Ποζάροντας με την «καυτή» Ιρίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η σέξι σύντροφος του Κριστιάνο Ρονάλντο μας αναστατώνει και πάλι ποζάροντας με «καυτά» μικροσκοπικά μπικίνι για γνωστή εταιρεία μαγιό.
Ποζάροντας με την «καυτή» Ιρίνα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Η 25χρονη Ιρίνα Σάικ μας προσφέρει άκρως αισθησιακές πόζες στο παρακάτω βίντεο από τη φωτογράφιση για τη «Luli Fama».
Στη συνέχεια ακολουθούν και μερικές «καλές» φωτογραφίες της εντυπωσιακής Ρωσίδας.

Η σέξι Έλενα για το... μεγάλο στήθος της! (BINTEO)

Η Έλενα Παπαβασιλείου, φορώντας ένα σέξι μαύρο κοντό φόρεμα, εμφανίσθηκε στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου «Βράδυ» και μίλησε για το μεγάλο στήθος της, με το οποίο αναστατώνει το κοινό κάθε πρωί.
Σε κάποια στιγμή της συνέντευξης, την ρώτησε ο Κωστόπουλος: «Είναι δικό σου όλο ή δανείστηκες και λίγο;» και εκείνη χωρίς να διστάσει αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια, που την ταλαιπωρούσε:
«Από ότι ξέρω δεν το έχω κλεμμένο. Στη γυμναστική φορούσα σουτιέν για τους κραδασμούς, κορμάκι και Τ-shirt, γιατί δεν ήθελα να κάνουν ντόινγκ ντόινγκ και να φαίνομαι άσχημα».

«Κλείστε στόματα στο Καραϊσκάκη»


«Κλείστε στόματα στο Καραϊσκάκη»
Ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει την ομάδα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εξέδωσε ο σύνδεσμος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Παράλληλα, καλεί τους παίκτες του «Δικεφάλου» να… κλείσουν στόματα στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό!

Η ανακοίνωση:

«Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων ΑΕΚ συγχαίρει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας για τη νίκη στην αφιλόξενη Τούμπα και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας! Εμείς και όλος ο ενωσίτικος λαός πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας με την επιτυχία σας και αναμένουμε με λαχτάρα την ώρα και την στιγμή που θα επαναφέρετε την ΑΕΚάρα μας ξανά στον δρόμο των τίτλων! Πραγματικά, έχετε καταφέρει πολλά, παρά τα χίλια προβλήματα, την κακή οικονομική κατάσταση και την έλλειψη γηπέδου. Είστε μάγκες, γι' αυτό σας αξίζουνε πολλά συγχαρητήρια!

Τίποτα όμως δεν τελειώνει εδώ! Η συνέχεια είναι εξίσου δύσκολη. Πρέπει να παλέψετε μέχρι το τέλος της σεζόν και να τερματίσει η ομάδα, όσο πιο ψηλά γίνετε. Περιμένουμε την Κυριακή, να μιλήσει η ενωσίτικη ψυχή και στο Καραϊσκάκη, ένα γήπεδο στο οποίο πρέπει να κλείσετε... στόματα
».

Στο πλευρό του Αμπιντάλ ο Σισέ


Στο πλευρό του Αμπιντάλ ο Σισέ
Η περιπέτεια του Ερίκ Αμπιντάλ με την υγεία του έχει προκαλέσει αίσθηση στο χώρο του ποδοσφαίρου και δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την οικογένεια Σισέ. Η σύζυγος του άσου του Παναθηναϊκού, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζει τη συμπαράσταση του Τζιμπρίλ προς τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα με τον οποίο έχουν συνυπάρξει στην εθνική Γαλλίας.

«Σήμερα οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι στον οικογενειακό μας φίλο και συμπαίκτη του Τζιμπρίλ στην Εθνική. Στον Ερίκ και την Χαγιέτ Αμπιντάλ και στα μικρά τους κορίτσια».

Ο Ερίκ Αμπιντάλ υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, προκειμένου να γίνει βιοψία στον όγκο που εντοπίστηκε στο ήπαρ του και να διαπιστωθεί αν είναι καλοήθης ή κακοήθης. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε λίγες ημέρες, ενώ ο Γάλλος αμυντικός της Μπαρτσελόνα θα παραμείνει στο νοσοκομείο για περίπου μία εβδομάδα και είναι βέβαιο ότι ο επιθετικός του Παναθηναϊκού θα έρθει σε επαφή μαζί του με την πρώτη ευκαιρία, ώστε να του ευχηθεί καλή ανάρρωση.

Το ΕΝΠΑΤΡΑΙΣ σας δινει την ευκαιρια να διαλεξετε εσεισ τα ζευγαρια της φασης των 8 του CHAMPIONS LEAGUE!

Tο ΕΝΑΠΑΤΡΑΙΣ σας δίνει τη ευκαιρία να επιλέξετε εσείς ποιες ομάδες θα διασταυρωσουν τα ξίφη τους στην προημιτελική Φάση του champions league!

Οι 8 Ομάδες Είναι:

Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ

Τσέλσι

Τότεναμ

Μπαρτσελόνα

Ρεάλ

Σαχτάρ Ντόνετσκ

Σάλκε

Ίντερ

 ΑΠΛΆ ΑΦΉΣΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΣΑΣ!

ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΈΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΜΉΣΕΙΣ!


Ώρα ΑΕΚ και τίτλου!


Ώρα ΑΕΚ και τίτλου!
Ακόμη ένα πρωτάθλημα θέλει να κατακτήσει ο Ολυμπιακός και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, αυτό μπορεί να γίνει με τρόπο… εορταστικό. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την ΑΕΚ και θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν μπροστά στον κόσμο τους σε ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη. Όπως είναι φυσικό, από μια τέτοια στιγμή δεν θέλει να λείψει κανείς και γι’ αυτό ποδοσφαιριστές με μικροπροβλήματα σφίγγουν τα δόντια για να παίξουν!

Δύο τέτοιες περιπτώσεις είναι αυτές των Τζεμπούρ και Μέλμπεργκ, οι οποίοι προπονούνται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, παρά κάποιες ενοχλήσεις. Ο Σουηδός αμυντικός αντιμετωπίζει ένα μικρό τραυματισμό στο γόνατο, αλλά υποβάλλεται σε θεραπεία, ενώ ο Αλγερινός επιθετικός «κληρονόμησε» ένα αιμάτωμα στην ποδοκνημική μετά από σύγκρουση με τον Ντουντού στην προπόνηση της Τετάρτης.

Ειδικά ο «τρομοκράτης» όμως πολύ δύσκολα θα επέτρεπε σε τέτοιου τύπου πρόβλημα να του στερήσει τη συμμετοχή στο ντέρμπι κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του.

Άγρια καταδίωξη στα Πατήσια

Πανικός την Πέμπτη στα Άνω Πατήσια με άγριο πιστολίδι μεταξύ ανδρών της ομάδας Δίας και κακοποιών.


Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί της ομάδας Δίας εντόπισαν ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν κλεμμένο.


Αμέσως άρχισε η καταδίωξη τους από τους αστυνομικούς και στη συμβολή των οδών Παντελή Μακρή και Χαλκίδος, οι τρεις κακοποιοί εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να βγουν από το αυτοκίνητο και να αρχίσουν να πυροβολούν στο ψαχνό.Ευτυχώς από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκε κανένας αστυνομικός και οι κακοποιοί τράπηκαν σε φυγή με τα πόδια.Τρέχοντας οι κακοποιοί σταμάτησαν ένα άλλο αυτοκίνητο και κόλλησαν το όπλο στον κρόταφο του οδηγού, καταφέρνοντας έτσι να τον κατεβάσουν και κλέψουν το φορτηγό με κατεύθυνση τα Λιόσια. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρέθηκε αργότερα στην περιοχή του Ίλιον.Πάντως, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή αλλά και προς το Ίλιον όπου κατά πάσα πιθανότητα διέφυγαν οι δράστες.

Στο ΛΑΟΣ πρώην υφυπουργός της Ν.Δ.

Στο κόμμα του ΛΑΟΣ ανήκει πλέον ο πρώην βουλευτής στο νομό Ευβοίας και υφυπουργός Τουρισμού της Ν.Δ. Αναστάσιος Λιάσκος.
Ύστερα από συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, ο Αν. Λιάσκος ζήτησε την προσχώρησή του στο κόμμα.

'Έφυγε" ο ηθοποιός Χρήστος Τσάγκας

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες βράδυ, σε ηλικία 72 ετών, ο ηθοποιός Χρήστος Τσάγκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιολογικά προβλήματα.
Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Είχε σημαντική διαδρομή στη ζωή του Ελληνικού Θεάτρου.Συνεργάστηκε με τους σπουδαιότερους έλληνες ηθοποιούς: Χορν, Παπαμιχαήλ, Μυράτ, Ζουμπουλάκη, Παξινού, Μ. Μερκούρη, Α. Συνοδινού κ.ά.


Πρωταγωνίστησε σε περισσότερα από 40 θεατρικά έργα.Σκηνοθέτης σε 40 και πλέον θεατρικά έργα και συνιδρυτής του «Παλκοσένικου» και του θεάτρου Κνωσός, όπου ανέβασε επιλεγμένα έργα κλασικού ρεπερτορίου.27 κινηματογραφικά έργα και 21 τηλεοπτικά συμπληρώνουν την μεγάλη του παρουσία στο Ελληνικό θέατρο.Μερικές από τις ταινίες όπου είχε παίξει είναι:

1. Φτάσαμεε!... (2004) [Μίμης]

2.Safe sex (1999) [Θανάσης Χριστοφορίδης]

3.Ζιγκολό (1993)

4.Δονούσα (1992) [Τάσος]

5.Η φωτογραφία (1986) [Γεράσιμος Τζίβας]

6.Η κάθοδος των εννιά (1985)

7.Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927 (1980)

8.Παραγγελιά (1980)

9.Ένα γελαστό απόγευμα (1979)

10.Η δίκη των δικαστών (1974)

11.Conflict of emotions / Αδιέξοδο (1970) [(βαποράκι)]

12.Σιλουέττες (1967)

13.Μέχρι το πλοίο (1966) [Αντώνης Νιάκας]Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στη 1:00, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Ανάληψη Λιβαδειάς

Εισαγγελέας κατά των αστυνομικών που “άφησαν” κουκουλοφόρο στα επεισόδια της Τούμπας

Λίγο πριν το 90' ο κουκουλοφόρος μπήκε με όλη του την άνεση στον αγωνιστικό χώρο και με έναν αναμμένο πυρσό στα χέρια κατάφερε να κάνει “βόλτα” στο μισό γήπεδο και να φτάσει μέχρι τη φυσούνα όπου επιτέθηκε στους παίχτες της ΑΕΚ.Όπως φάνηκε κι από τα τηλεοπτικά πλάνα, άνδρες της αστυνομίας έτρεξαν αμέσως στο σημείο και ακινητοποίησαν τον κουκουλοφόρο, αλλά στη συνέχεια, ο άγνωστος δράστης, άγνωστο πως, αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως έγινε γνωστό, ο διευθύνων την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που βρισκόταν στις κερκίδες της Τούμπας, έδωσε, μετά τη λήξη του αγώνα, εντολή στους αστυνομικούς - επικεφαλής των μέτρων τάξης να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης, με τη βοήθεια και του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, αλλά ο δράστης κατάφερε τελικά να διαφύγει...

Τώρα οι αστυνομικοί θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Παγκαλος: “με χτύπησαν τραμπούκοι του ΣΥΡΙΖΑ” - “Να τον αποσύρει γρήγορα ο Πρωθυπουργός”, απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Θ. Πάγκαλος με ανακοίνωσή του χθες επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι “ένας τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε μία σπασμένη καρέκλα” και συνέχισε την επίθεση κατά του κόμματος τονίζοντας ότι “η επίθεση διοργανώθηκε και εκτελέστηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προωθούν την στρατηγική των επιθέσεων και του προπηλακισμού των Βουλευτών και των Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος για να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου”
Όπως ήταν φυσικό ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στα λεγόμενα του κυρίου Παγκάλου ευχόμενος... περαστικά αλλά ταυτόχρονα προτρέποντας τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει από την Κυβέρνηση:

“Λυπούμαστε ειλικρινά για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος.

Η αμετροεπής συμπεριφορά του, οι προκλητικές δηλώσεις του καθώς και τα ακροδεξιά του παραληρήματα έχουν προκαλέσει την κατακραυγή της κοινής γνώμης εναντίον του. Κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτή την πραγματικότητα, η κατάστασή του επιδεινώνεται δραματικά και ξεσπά σε μνημειώδη παραληρήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον ίδιο του ευχόμαστε περαστικά, στον δε πρωθυπουργό του συστήνουμε γρήγορα να τον αποσύρει”.

Ξανά στο νοσοκομείο ο Σάκης Μπουλάς

Αίσθηση έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό - και όχι μόνο - χώρο η νέα περιπέτεια της υγείας του Σάκη Μπουλά.
Μόλις λίγες ημέρες μετά την εισαγωγή του στο ΚΑΤ, μετά από έντονη δυσφορία που ένιωσε, ο δημοφιλής ηθοποιός βρίσκεται και πάλι στο νοσοκομείο και μάλιστα νοσηλεύεται στο δωμάτιο 322 της Νευρολογικής κλινικής του ΚΑΤ.Όπως αναφέρουν πληροφορίες, περνά από εξονυχιστικό έλεγχο και εξετάσεις κυρίως βιοχημικές, καθώς παρουσιάζει πρόβλημα σε κάποιο ένζυμο. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς του συμβαίνει δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο αποτελεί κοινή παραδοχή ότι ο πρωταγωνιστής χρειάζεται να απέχει για λίγο καιρό από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και πρέπει να ξεκουραστεί.Όσοι ήλθαν σε επαφή μαζί του στην πρεμιέρα της παράσταση Μια φορά κι ένα μωρό όπου πρωταγωνιστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο εξαιρετικά καταβεβλημένο (αφού βρισκόταν τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο). Ο ίδιος βέβαια τα αντιμετώπισε όλα με το αστείρευτο χιούμορ που τον διακρίνει και αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους, λέγοντας «είμαι πολύ καλά, κακό σκυλί ψόφο δεν έχει, παιδιά».Είναι γεγονός ότι όλα τα αντιμετωπίζει με αισιοδοξία και θετική διάθεση, κάτι που τον βοηθά να ξεπερνά ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Το ίδιο έκανε και πριν από μερικά χρόνια, όταν υποβλήθηκε σε τετραπλό bypass, μετά από ισχαιμικό επεισόδιο. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που αντιμετωπίζει κάποιο θέμα με την υγεία του και όλοι του εύχονται ολόψυχα να είναι όλα περαστικά. Το ίδιο και εμείς.ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΑΣΑ

“Λίστα ντροπής και προγραφών” χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ τη λίστα που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών βάσει της οποίας θα πρέπει να μεταταγούν από τον Οργανισμό 100 και όχι 60 άτομα κάνοντας λόγο για παραβίαση του νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή...


Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησής τους και για σαφή παραβίαση του σχετικού νόμου ο οποίος προέβλεπε ότι μέχρι σήμερα θα έπρεπε να ανακοινωθούν από το υπουργείο Εσωτερικών οι κενές οργανικές θέσεις σε υπουργεία και οργανισμούς του Δημοσίου -πράγμα που δεν έγινε- να ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων να μεταταγούν και στη συνέχεια να αναρτηθεί η λίστα με τους προς μετάταξη υπαλλήλους.Για προσπάθεια ολοκληρωτικής αποψίλωσης του ΟΑΣΑ κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι αν φύγουν 100 επιπλέον εργαζόμενοι, πέραν από τους 15 που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου, από τους 180 που εργάζονται σήμερα.

Εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων δήλωσαν ότι η απάντηση που έλαβαν από τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρο Βούγια, σχετικά με το θέμα της λίστας των 100 ατόμων ήταν πως επρόκειτο για λάθος, αποδίδοντάς το σε κάποιον υπάλληλο του υπουργείου, αλλά δήλωσε αδυναμία να την ανακαλέσει.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΕΓΓΑΖΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

Την πρώτη από αέρος επίθεση κατά των εξεγερμένων στη Βεγγάζη εξαπέλυσαν την Πέμπτη οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι, όπως επιβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες και ξένοι δημοσιογράφοι. Μεταξύ...


των στόχων των βομβαρδισμών βρίσκεται και το αεροδρόμιο στην Μπενίνα, όπως αναφέρουν απεσταλμένοι του BBC στην περιοχή. Την ίδια ώρα, «όχι» σε στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη αναμένεται να πουν οι ηγέτες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τη Σύνοδο που πραγματοποιείτε σήμερα, σύμφωνα με το προσχέδιο της απόφασης, το οποίο έχει στη διάθεσή του το Reuters.

Την Πέμπτη επίσης, καθεστωτικοί βομβάρδισαν τους εξεγερμένους στην Αζνταμπίγια, οι οποίοι αργά τη νύχτα κατάφεραν να επανακαταλάβουν μερικά από τα ανατολικά σημεία της πόλης.

Χιλιάδες στρατιώτες του Καντάφι, είναι τώρα συγκεντρωμένοι στους γύρω δρόμους έξω από την πόλη, έχοντας στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό και περισσότερα από δέκα τανκς.

Στη Μισράτα, στη δυτική Λιβύη, δυνάμεις του Καντάφι συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς.

«Ο Καντάφι δεν νοιάζεται ακόμα και αν όλοι οι κάτοικοι της πόλης είναι νεκροί στο τέλος της ημέρας», ανέφερε ένας πολίτης μιλώντας σε δημοσιογράφο του CNN.

«Δύο άνθρωποι έχουν πεθάνει κα άλλοι 15 έχουν τραυματιστεί», πρόσθεσε.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ

Συλλαλητήριο κόντρα στο Σύμφωνο Σταθερότητας πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ στις 22 Μαρτίου, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Οι εξελίξεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης με το νεοφιλελεύθερο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, τη σκληρή λιτότητα...


και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων που προωθούνται προς όφελος του κεφαλαίου και των τραπεζιτών, αποτελούν νέα επίθεση στους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Προσθέτει δε ότι "για τους εργαζόμενους της χώρας μας, που στα πλαίσια του αντιλαϊκού μνημονίου της Κυβέρνησης και της Τρόικα βιώνουν την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων τους , οι εξελίξεις αυτές αλλά και τα πρόσθετα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση, όπως το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, θα οδηγήσουν στην παραπέρα υποβάθμιση των εργαζομένων, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση της κοινωνίας".

Καλεί δε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Τι προτρέπουν ΕΚΤ και ΤτΕ στις εμπορικές τράπεζες

Εντείνεται η πίεση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προς τις ελληνικές, εμπορικές, να ξεκινήσουν το γρηγορότερο δυνατό το νέο κύκλο συγκέντρωσης και


συγχωνεύσεων. Όπως διαμηνύεται, αν δεν το κάνουν, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα αντιμετωπίσουν κομβικά ζητήματα όταν εκεί προς τα τέλη της άνοιξης η

Φραγκφούρτη θα ανακοινώσει ότι διακόπτει το πρόγραμμα παροχής φτηνής ρευστότητας προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες που το έχουν ανάγκη. Κι ως γνωστόν, πρώτες - πρώτες στη σχετική λίστα είναι οι ελληνικές, οι οποίες εδώ και περίπου έναν χρόνο είναι αποκλεισμένες από τη διατραπεζική και εξαρτώνται σχεδόν 100% από την ΕΚΤ

για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών τους, σε αυτό το επίπεδο.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν της ΕΚΤ, την ίδια προτροπή απευθύνουν προς τις διοικήσεις των εμπορικών τραπεζών τόσο η Τράπεζα της Ελλάδας όσο και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ενδεχομένως, επειδή βλέπουν πιο καθαρά το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται σε βάθος τριμήνου - τετραμήνου. Γι αυτό και ζητούν από τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα να πάρουν τα μέτρα τους και να προλάβουν τη νέα κατάσταση πραγμάτων που θα διαμορφωθεί στην αγορά, τόσο την ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή. Το θέμα είναι αν και πότε οι διοικήσεις των εμπορικών τραπεζών θα αντιληφθούν αυτά τα δεδομένα, για τα οποία μιλούν οι τρίτοι.Μεταρρυθμίσεις τώρα, λέει το ΔΝΤ

Πρόοδο στην επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων που έχουν τεθεί για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας διαπιστώνει το ΔΝΤ στην τρίτη έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, υπογραμμίζοντας ωστόσο παράλληλα ότι απαιτούνται ακόμη μείζονες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ώστε να διασφαλιστεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα και οικονομική ανάπτυξη.
Μεταξύ άλλων, στην έκθεση επισημαίνεται ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να ολοκληρώσει έως τον Μάιο - οπότε και θα πραγματοποιηθείη επόμενη αποστολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα- τα κύρια σημεια της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής που έχει συμφωνηθεί για την επιτυχή προώθηση του προγράμματος σταθεροποίησης.Επίσης, εξετάσθηκαν τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά θεσμικού χαρακτήρα δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, όπως και η επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων και του προγράματος αξιοποίησης ακινήτων και γης (real estate).Το Ταμείο σημειώνει επιπλέον ότι η ελληνική οικονομία εξελίσσεται σε γενικές γραμμές όπως είχε προβλεφθεί με το ΑΕΠ να παρουσιάζει το 2010 ύφεση 4,5%, να καταγράφεται χαμηλός πληθωρισμός και το εργασιακό κόστος να υποχωρεί.Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε εξοικονόμηση κατά 5,75% μειώνοντας το έλλειμμα σε 9,5% του ΑΕΠ.Σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό τομέα επισημαίνεται ότι συνεχίσθηκε με μέτριους ρυθμούς η εκροή κεφαλαίων, ενώ άρχισαν να περιορίζονται οι πιστώσεις. Πάντως, η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος διατηρήθηκε με την παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ. Η έκθεση αναφέρει ότι έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την ανασυγκρότηση του τραπεζικού χώρου, αλλά προχωρούν μεταρρυθμίσεις σε άλλους τομείς.Επιπλέον, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα διέλθει από το χειρότερο σημείο στη διάρκεια του δεύτερου εξάμηνου του 2011, ενώ στην προηγούμενη έκθεση, που δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 2010, το Ταμείο εκτιμούσε ότι ελληνική οικονομία θα διέλθει από το χειρότερο σημείο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011.Σύμφωνα με οικονομολόγους του ΔΝΤ, η Ελλάδα προχωρά μέσα σε «πολύ δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον»: το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα είναι για την Ελλάδα υπερτιμημένο, σε ένα ποσοστό που τώρα κυμαίνεται μεταξύ 20%-34%, ενώ πέρυσι τον Μάιο το ποσοστό αυτό εκτιμάτο ότι κυμαίνεται μεταξύ 20%-30%.Στην ίδια έκθεση εκτιμάται ότι τα spreads των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσαν να διευρυνθούν ραγδαία εάν οι αγορές δεν πειστούν για την αποτελεσματικότητα των χειρισμών της ΕΕ στην κρίση χρέους στην περιφέρειά της.«Το κλίμα στην αγορά παραμένει εύθραυστο και υπάρχει μεγάλο περιθώριο για δημοσιονομικές, χρηματοοικονομικές και διαρθρωτικές προσαρμογές», αναφέρει το Ταμείο και προσθέτει ότι «σε αυτό το περιβάλλον υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης και τα spreads των κρατικών ομολόγων θα μπορούσαν να σημειώσουν ραγδαία άνοδο αν ενταθούν οι αμφιβολίες των αγορών για την απάντηση στην κρίση της ευρωζώνης».Σημειώνεται μάλιστα ότι «ενώ κάτι τέτοιο (η όποια σημαντική διεύρυνση των spreads) δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο - η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να βγει στις αγορές το 2011 χάρη στο πρόγραμμα - ο αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης (της διεύρυνσης αυτής) θα είχε έμμεσες επιπτώσεις στην ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και θα οδηγούσε σε αποτυχία τις προσπάθειες τόνωσης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και των επενδύσεων».Ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Τ.Ο του ΠΑΣΟΚ Συκεών Θεσσαλονίκης ανέλαβε με ηλεκτρονικό μήνυμα σε γνωστή ιστοσελίδα η οργάνωση «Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / Εμπρηστικοί σχεδιασμοί νυχτερινής αταξίας».
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 14ης Μαρτίου.Δέκα αλήθειες που δε γνωρίζουμε για την εγκυμοσύνη

Είτε είστε γυναίκα που δεν έχει μείνει ακόμα έγκυος την ζωή της ή άνδρας που θέλει να κατανοήσει καλύτερα τι περνάει μια μέλλουσα μητέρα, τότε τα δέκα στοιχεία που θα αναλυθούν στη συνέχεια, θα σας φανούν πολύ παράξενα και σε ορισμένες περιπτώσεις ενοχλητικά. Μάθετε όλα τα παράξενα πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα οποία πιθανότατα κανείς δεν πρόκειται να σας πει.
Η εγκυμοσύνη μπορεί να διαρκέσει πάνω από έναν χρόνοΟι περισσότερες εγκυμοσύνες διαρκούν περίπου 9 μήνες και οι γιατροί συνήθως προκαλούν τεχνητά τον τοκετό αν ξεπεράσει αυτό το χρονικό διάστημα. Μπορεί δηλαδή μια εγκυμοσύνη να διαρκέσει ακόμα και για έναν ολόκληρο χρόνο. Η μεγαλύτερη διάρκεια εγκυμοσύνης που έχει καταγραφεί είναι 375 μέρες και παραδόξως το μωρό ήταν κάτι λιγότερο από 3,18 κιλά.Ένα αρσενικό έμβρυο μπορεί να έχει στύσεις μέσα στη μήτραΟι περισσότερες μητέρες δεν νιώθουν άνετα στην σκέψη ότι τα αγοράκια τους έχουν στύσεις, ακόμα και όταν είναι έφηβοι, αλλά είναι γεγονός ότι πολλά αρσενικά έμβρυα έχουν και μάλιστα ενώ βρίσκονται ακόμα μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι τα έμβρυα και των δύο φύλων αυνανίζονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, ωστόσο μόνο τα αγόρια μπορούν να «πιαστούν στα πράσα» ενώ έχουν στύση, αφού φαίνεται και στον υπέρηχο.Η ευαίσθητη περιοχή της γυναίκας μπορεί να χρειαστεί ράψιμοΤο τελευταίο σημείο που μια γυναίκα θα ήθελε να έχει ράμματα είναι στην ευαίσθητη περιοχή της, όμως πολλές μητέρες χρειάζεται να κάνουν μικροεπέμβαση για να κλείσουν την περιοχή. Εννέα στις δέκα γυναίκες έχουν κάποιο είδος σχισίματος του αιδοίου κατά την γέννα, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν διαβαθμίσεις σε αυτά τα σχισίματα. Μερικά χρειάζονται απλά λίγη φροντίδα ή λίγα ράμματα, ενώ υπάρχουν και πολύ άσχημες περιπτώσεις που χρειάζεται ράψιμο από το αιδοίο μέχρι και τον πρωκτό. Βέβαια σχισίματα που φτάνουν μέχρι πίσω είναι σπάνια και συμβαίνουν σε μία στις 100 μητέρες.Υπάρχει πιθανότητα αφόδευσης κατά τη διάρκεια του τοκετούΚατά τη διάρκεια του τοκετού, είναι εξαιρετικά συνηθισμένο για μια γυναίκα να αποβάλει κατά λάθος το περιεχόμενο των εντέρων της. Υπάρχει μια πολύ λογική εξήγηση για αυτό, οι μύες που χρησιμοποιεί για να ωθήσει το μωρό προς τα έξω, είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιεί συνήθως κατά τη διάρκεια της αφόδευσης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το μωρό συμπιέζει άμεσα το παχύ έντερο κατά την γέννηση του, βοηθώντας να εξέλθει οτιδήποτε υπάρχει κοντά στην έξοδο του πρωκτού.Παλαιότερα, συνηθιζόταν οι νοσοκόμες να κάνουν κλίσμα στις εγκυμονούσες πριν τον τοκετό, αλλά αυτό καταργήθηκε γιατί τελικά δεν βοηθούσε ιδιαίτερα να αποφευχθεί ο χαμός και κυρίως επειδή συχνά προκαλούσε αφυδάτωση. Πλέον τόσο οι νοσοκόμες, όσο και οι γιατροί είναι προετοιμασμένοι για να καθαρίσουν τον χαμό και συνήθως δεν το αναφέρουν καν για να μην επηρεάσουν την γυναίκα που γεννάει.Οι εγκυμονούσες λάμπουνΤο να ακούσεις πως μια έγκυος λάμπει είναι συνηθισμένη έκφραση, αλλά οι περισσότεροι θεωρούν ότι οφείλεται στον ενθουσιασμό της γυναίκας που θα γίνει μητέρα. Παρ’όλα αυτά το λαμπερό δέρμα σε μια έγκυο είναι πραγματικότητα: Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, το ποσό αίματος στο σώμα αυξάνεται κατά 50%. Το πρόσθετο αίμα καταλήγει να φαίνεται μέσω του δέρματος σε πολλές περιοχές, ιδιαίτερα στα μάγουλα.Συν τοις άλλοις, οι ορμόνες αναγκάζουν τους αδένες λιπαρότητας να γίνουν πιο ενεργοί, με συνέπεια μια πιο απαλή και λαμπερή εμφάνιση. Όταν η αυξημένη ροή αίματος συνδυαστεί με γυαλάδα, το αποτέλεσμα είναι μια ευδιάκριτη λάμψη.Η αίσθηση της όσφρησης γίνεται καλύτερηΚατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η αίσθηση της όσφρησης δυναμώνει δραστικά, όπως συμβαίνει και με την γεύση. Οι επιστήμονες υποθέτουν πως αυτό είναι που βοηθάει της μέλλουσες μητέρες να μην τρώνε μικρές ποσότητες τοξινών, οι οποίες μπορεί να μην είναι επικίνδυνες για έναν ενήλικα, αλλά μπορεί να είναι θανατηφόρες για το έμβρυο.Οι συστολές δεν σταματούν μετά από τη γένναΟι περισσότερες μητέρες έχουν συστολές για τις πρώτες ημέρες μετά από τη γέννα. Οι κράμπες των μυών είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σταματάει την υπερβολική απώλεια αίματος. Από την άλλη πλευρά, εάν γεννήσουν στο νοσοκομείο, θα είναι ακόμα αρκετά ναρκωμένες για να το παρατηρήσουν.Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να τρώνε για δύοΠαρά τις φήμες, σύμφωνα με τις οποίες οι εγκυμονούσες πως πρέπει να πάρουν όσο περισσότερο βάρος μπορούν για να κάνουν ένα υγιές παιδί, η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες χρειάζονται γύρω στις 300 θερμίδες παραπάνω την ημέρα. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα γιαούρτι και μισό ατομικό ψωμάκι. Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται να πάρουν μόνο 10-11 κιλά σε όλη την εγκυμοσύνη.Τα πόδια μπορεί να μεγαλώσουν ως και ένα νούμεροΑν αναρωτιέστε γιατί τα πόδια των εγκύων γίνονται μεγαλώνουν τόσο, παρόλο που παίρνουν μόλις 10-11 κιλά συνολικά, αυτό έχει να κάνει με την υπερβολική πίεση στα πόδια τους σε συνδυασμό με τους χαλαρωμένους συνδέσμους. Καθώς η εγκυμοσύνη προχωράει, το σώμα αρχίζει να απελευθερώνει τη σύσφιξη των συνδέσμων του ώστε να βοηθήσει την διαδικασία της γέννας. Δυστυχώς για τα παπούτσια, αυτό σημαίνει επίσης ότι τα πόδια αρχίζουν να χάνουν την καμπύλη τους και φαρδαίνουν. Η πιο επίπεδη, φαρδύτερη μορφή των ποδιών θα είναι πιθανότατα προσωρινή, ωστόσο αν μεγαλώσουν υπερβολικά η αλλαγή μπορεί να γίνει και μόνιμη.Ο πατέρας μπορεί να έχει συμπτώματα εγκυμοσύνηςΜπορεί να σας εκπλήσσει, αλλά είναι πιθανό για έναν πατέρα να αρχίσει να παίρνει βάρος, να έχει πρωινή αδιαθεσία, ακόμα και κράμπες στην κοιλιακή χώρα. Ο όρος είναι γνωστός ως συμπονετική εγκυμοσύνη, «ανδρολοχεία» ή σύνδρομο Couvade, το οποίο προέρχεται από το γαλλικό couvee που σημαίνει «να επωάσει».Πηγή: otherside.gr

Τις έντυνε με τη στολή της Μίλαν

Όπως αποκαλύπτουν σημερινά δημοσιεύματα τα κορίτσια των διάσημων πλέον πάρτι «bunga bunga» του Μπερλουσκόνι ήταν ντυμένα με τη στολή της Μίλαν, πριν αρχίσουν να επιδίδονται σε… στριπτίζ!Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των ιταλικών ΜΜΕ βρίσκεται στο επίκεντρο ερωτικών σκανδάλων τους τελευταίους μήνες, ενώ τον Απρίλιο θα δικαστεί για την υπόθεση «Ρούμπι». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ιταλός πρωθυπουργός συνήψε ερωτική σχέση με μια ανήλικη ιερόδουλο!Ο 74χρονος Καβαλιέρε είναι ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν και όπως αποκαλύπτεται από τα έγγραφα της δικογραφίας, τα κορίτσια που συμμετείχαν στα διάσημα πλέον πάρτι του, φορούσαν -εκτός από στολές νοσοκόμας και αστυνομικίνων- τα… κοκκινόμαυρα της Μίλαν!Στις 20.000 σελίδες της υπόθεσης υπάρχει αναφορά της 31 ετών Elisa Toti, η οποία φέρεται να λέει στην 34χρονη τηλεπερσόνα Adriana Verdirosi: «Για το Σίλβιο βάζαμε τη στολή της Μίλαν». Στο ίδιο έγγραφο υπάρχει απομαγνητοφωνημένη συνομιλία της Toti η οποία είπε σε γνωστό της ότι της είχε γίνει πρόταση να κοιμηθεί με το Μπερλουσκόνι «αν ο ίδιος δεν έχει να παρευρεθεί σε κάποιο άλλο επίσημο γεγονός».

Χωρίς ώρα πρωθυπουργού αύριο

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και όχι ο πρωθυπουργός, θα είναι αυτός που θα απαντήσει αύριο το πρωί στη Βουλή στον Αλέξη Τσίπρα για τη δημόσια περιουσία.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στο Γιώργο Παπανδρέου, ζητώντας να μάθει τις προθέσεις της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν θα είναι αύριο στη Βουλή κι έτσι το «ματς» θα διεξαχθεί με τον υπουργό Οικονομικών.Αντίθετα, ο Γ. Καρατζαφέρης φαίνεται ότι απέσυρε την ερώτηση που είχε καταθέσει προς το Γιώργο Παπανδρέου για την τιμή της βενζίνης. Προφανώς δε συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ενώπιόν του.

«Μπλόκο» από τη Γερμανία στη αγορά ομολόγων προβληματικών χωρών

Το γερμανικό κοινοβούλιο πριν από λίγο άναψε «κόκκινο φως» στην απόφαση της ΕΕ να δώσει τη δικαιοδοσία στο μηχανισμό στήριξης για την αγορά ομολόγων των αδύναμων χωρών μελών.
Είμαι κατά της αγοράς κρατικών ομολόγων στην πρωτογενή αγορά από τον προσωρινό Μηχανισμό Στήριξης (EFSF), καθώς αυτό θα σημάνει ότι οι υγιείς χώρες θα επωμιστούν κι άλλο χρέος από τις αδύναμες, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Thomas Silberhorn, του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU), λίγο πριν την ψηφοφορία.Θα πρέπει να τεθούν όρια στη στήριξη που θα μπορούμε να παράσχουμε, πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην Αγκέλα Μέρκελ, με το κόμμα της οποίας συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού.Η Γερμανίδα Καγκελάριος μένει έκθετη καθώς την περασμένη Παρασκευή είχε συναινέσει στην αγορά κρατικών ομολόγων από το EFSF, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης.Η απευθείας αγορά ομολόγων αντί της προσφοράς δανείων διάσωσης, όπως πράττει μέχρι στιγμής το ταμείο, θα μπορούσε να δώσει την δυνατότητα στις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα να επανακτήσουν τη πρόσβαση στην αγορά και να αποφύγουν το στίγμα της εξάρτησης από το ταμείο διάσωσης, ανέφεραν οι αναλυτές μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης.