ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Σε κώμα μαθητής μετά από κατανάλωση αλκοόλ

Σε κωματώδη κατάσταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πρέβεζας ένας 15χρονος μαθητής, ύστερα από υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών σε κατάστημα της πόλης όπου γλεντούσε με συνομήλικους συμμαθητές του. Το θέμα αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε γονείς μαθητών που έκαναν παρεμβάσεις στις Αρχές της πόλης, ζητώντας τη λήψη μέτρων για να μη σερβίρονται οινοπνευματώδη ποτά σε ανηλίκους, ενώ θα υποβληθούν και μηνύσεις κατά των υπευθύνων.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαΐλης, έδωσε ήδη εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων από πλευράς της Δημοτικής Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνει ενημέρωση σε όλους τους καταστηματάρχες και σε περίπτωση που εντοπίζονται παραβάτες οι κυρώσεις θα είναι πολύ αυστηρές.

Αναχώρησε για τις Βρυξέλλες για την κρίσιμη Σύνοδο ο Γ. Παπανδρέου

Αναχώρησε απόψε για τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία ο ίδιος, στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, χαρακτήρισε κρίσιμη. Απόψε, πάντως, ο κ. Παπανδρέου θα πάρει μέρος στο δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο συνεδριάζει πάντα την παραμονή των Συνόδων Κορυφής.
Το σημαντικότερο όλων, για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι εκείνο που αφορά στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος του χρέους στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα αναμένει και επιδιώκει την επικύρωση των αποφάσεων της 11ης Μαρτίου, εκτιμώντας ότι οι όποιες επιφυλάξεις από ορισμένες χώρες, είναι επουσιώδεις και δεν θα αλλάξουν τα δεδομένα.Σημαντικό θέμα είναι αυτό της αναθεώρησης της συνθήκης, η οποία επίσης αναμένεται να αποφασιστεί και η οποία, στη συνέχεια, θα τεθεί προς έγκριση από τα εθνικά Κοινοβούλια.Θα συζητηθεί επίσης η κρίση στη Λιβύη, με την Ελλάδα να υποστηρίζει την πολιτική διευθέτησή της και να θέτει, μαζί με την Ιταλία, θέμα αντιμετώπισης ενός ενδεχομένου νέου κύματος μεταναστών.Το τρίτο θέμα που θα απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής, είναι το πυρηνικό πρόβλημα, με αφορμή όσα εκτυλίσσονται στην Ιαπωνία. Η Ελλάδα επιμένει στη θέση της να μη κατασκευάσει εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας και ζητεί να γίνουν τεστ αντοχής σε όλα τα πυρηνικά εργοστάσια στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η θέση της Ελλάδας, η οποία μαζί με την Κύπρο, έθεσε θέμα σχετικά με τον σχεδιασμό της Τουρκίας για την ανάπτυξη πυρηνικών εργοστασίων, κερδίζει έδαφος μεταξύ των χωρών-μελών της Ένωσης.Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες

Ο Σοσιαλιστής Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες υπέβαλε αργά σήμερα την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας, Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα, … δύο ώρες μετά την ομόφωνη απόρριψη από το κοινοβούλιο της χώρας το σχέδιο λιτότητας που παρουσίασε η κυβέρνησή του, ανακοινώθηκε από την πορτογαλική προεδρία.


LE MONDE : "Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΡΑΚ"!!!

Από το : newpost.gr

Διόλου κολακευτικά για τη χώρα μας είναι για μια ακόμα φορά τα σχόλια του ξένου Τύπου και συγκεκριμένα της γαλλικής εφημερίδας "Le Monde". Ως "ηράκλειος άθλος" χαρακτηρίζεται σε άρθρο της εφημερίδας Λε Μοντ ο στόχος για την Αθήνα, να...

επαναφέρει το δημόσιο χρέος κάτω από το 60% του ΑΕΠ έως το 2035. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει κάθε χρόνο να αποδεσμεύει ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 6% του ΑΕΠ.

Κάτι τέτοιο φαίνεται αδύνατο για την Ελλάδα, συμπεραίνει η αρθρογράφος Μαρί ντε Βερζές βασιζόμενη σε εκτιμήσεις οικονομολόγων, σύμφωνα με τους οποίους "η μόνη γνωστή περίπτωση χώρας του ΟΟΣΑ με τέτοια πλεονάσματα είναι η Νορβηγία χάρη στα εισοδήματα από τις πετρελαϊκές δραστηριότητες".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, "η λιτότητα στην οποία έχει υποβληθεί η Αθήνα, ύστερα από τις συστάσεις των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, έχει αρνητικές συνέπειες για την ανάπτυξη. Οι περικοπές των μισθών και η αύξηση των φόρων επηρεάζουν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών στη χώρα. Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση πλέον να υπολογίζει ούτε στην προοπτική της υποτίμησης, ούτως ώστε να δώσει έναυσμα στις εξαγωγές της. Το ΑΕΠ έχει περιοριστεί στο 4,5% το 2010 και αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω στο 3% το 2011, ενώ το ποσοστό ανεργίας έχει εκτοξευθεί στο 15%.

Επιπλέον, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες σε ό,τι αφορά στη συγκέντρωση φόρων". Κατά συνέπεια, ναι μεν, το έλλειμμα περιορίζεται, το χρέος ωστόσο αυξάνεται, αγγίζοντας το 150% του ΑΕΠ, επίπεδο-ρεκόρ στους κόλπους της ευρωζώνης. "Η Ελλάδα", συνεχίζει η συντάκτρια, "υπολογίζει να επιστρέψει στις αγορές από το 2012". Ωστόσο, το χρέος της συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε επιτόκια απαγορευτικού επιπέδου.

Σύμφωνα με τον Ζαν Φρανσουά Ρομπέν, αναλυτή της Natixis, "στην αγορά CDS, η Ελλάδα θεωρείται πιο επικίνδυνη και από το Ιράκ! Αξιολόγηση που είναι παράλογη, ωστόσο οι επενδυτές είτε υπερβάλλουν είτε όχι, εφ' όσον τα επιτόκια παραμείνουν στις σημερινές τους τιμές, η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη".

Απομένει να δούμε, κατά πόσο η Ελλάδα, το ΔΝΤ και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά όργανα θα καταφέρουν να απομακρύνουν το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης και να αποδείξουν ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο μελανή όσο φαίνεται, σχολιάζει η συντάκτρια.

Η κυβέρνηση προχωρά σε μεταρρυθμίσεις με εντυπωσιακό ρυθμό, κατάφερε να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες εντός ενός έτους, ενώ για να αυξήσει τα έσοδά της, η Αθήνα αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δις ευρώ. Ο στόχος της Ελλάδας είναι εξαιρετικά φιλόδοξος. Ωστόσο, εάν τον πετύχει --κάτι για το οποίο αμφιβάλλουν ορισμένοι αναλυτές-- η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να αποφύγει την επιβολή νέων φορολογικών αυξήσεων, που με τη σειρά τους θα αποδυνάμωναν επιπλέον την ανάπτυξη.

Κατά συνέπεια, "είναι επείγουσα ανάγκη για όλους, η Ελλάδα να τα καταφέρει", υπογραμμίζεται στο άρθρο. Διότι σε περίπτωση που η χώρα παραδεχόταν ότι αδυνατεί να αποπληρώσει το χρέος της, αυτό θα αποτελούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

Το διακύβευμα αυτό, θα απασχολήσει μεταξύ άλλων τους ηγέτες των "27" κατά τη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες, καταλήγει η συντάκτρια.

ΗΤΤΗΘΗΚΕ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

«Δεν υφίσταται ως μάχιμη δύναμη η αεροπορία του Μουαμάρ Καντάφι» τόνισε σήμερα ο διοικητής των βρετανικών δυνάμεων που επιχειρούν στη Λιβύη, αντιπτέραρχος Γκρεγκ Μπάγκγουελ. Ο ίδιος τόνισε ότι τώρα οι συμμαχικές δυνάμεις θα επιχειρούν σχεδόν ανενόχλητες στον ουρανό της Λιβύης, εντείνοντας...
την πίεση στις ένοπλες δυνάμεις της. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, από την πλευρά του, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής για την απομάκρυνση του λίβυου ηγέτη από την εξουσία.


Η μάχη της Μισράτα


Κατά τις νέες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν τις τελευταίες ώρες οι χώρες που συμμετέχουν στη στρατιωτική επιχείρηση κατά των κυβερνητικών δυνάμεων της Λιβύης, πλήττουν στόχους κοντά στην πόλη Μισράτα, τον έλεγχο της οποίας διατηρούν οι αντικαθεστωτικοί.


Αρχικά, οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι έκαναν πίσω ωστόσο στη συνέχεια, κάτοικοι της πόλης είπαν ότι ελεύθεροι σκοπευτές συνεχίζουν να σημαδεύουν πολίτες από τις στέγες των σπιτιών.


Για νεκρούς και τραυματίες κάνουν λόγο κάτοικοι της περιοχής.


Οι δυνάμεις του Καντάφι επίσης έπληξαν την πόλη Ζιντάν, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία.


Οι τελευταίες συγκρούσεις γίνονται την ώρα που οι ηγέτες της Δύσης συζητούν το ποιος θα αναλάβει την ηγεσία της εκστρατείας, αφού αποχωρήσουν από το τιμόνι οι Ηνωμένες Πολιτείες-σύντομα όπως ελπίζει η Ουάσιγκτον.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

H "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΤΟΥ 1,14 ΔΙΣ ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ...

Ρεπορτάζ : Μαρία Βουργάνα


(από την Ημερησία)

Πιο κοντά φέρνει τη λήψη πρόσθετων μέτρων 1,72 δισ. ευρώ η «μαύρη τρύπα» ύψους 1,14 δισ. που εμφανίζει ο προϋπολογισμός στο πρώτο κιόλας δίμηνο του έτους. Tα έσοδα καταγράφουν υστέρηση 860 εκατ. ευρώ και οι δαπάνες υπέρβαση 283 εκατ. σε...

σύγκριση με το στόχο του διμήνου.

Οι αιτίες

H εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού να διαμορφωθεί στα 1,024 δισ. ευρώ (αύξηση 8,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010). Ωστόσο, είναι χαμηλότερο κατά 55 εκατ. σε σύγκριση με την πρόβλεψη του διμήνου για έλλειμμα 1,079 δισ. Tο υπουργείο Oικονομικών αποδίδει την αύξηση του ελλείμματος στη μη επανάληψη συγκεκριμένων αποδόσεων μέτρων, αλλά και στη μεγαλύτερη από την εκτιμώμενη ύφεση στο τελευταίο τρίμηνο του 2010, με βάση την τελευταία αναθεώρηση του AEΠ από την EΛΣTAT. Eιδικότερα τα στοιχεία για την εκτέλεση του τακτικού προϋπολογισμού στο δίμηνο Iανουαρίου - Φεβρουαρίου δείχνουν τα εξής:

Tα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7,950 δισ. ευρώ και εμφανίζουν μείωση κατά 9,1% σε σχέση με το πρώτο δίμηνο του 2010. Mείωση που οφείλεται κυρίως στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. τον μήνα Iανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά 99 εκατ., αλλά και στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 414 εκατ. στο δίμηνο. H εικόνα των εσόδων θα ήταν χειρότερη αν οι επιστροφές φόρων δεν ήταν μειωμένες κατά 21,9% σε σύγκριση με το πρώτο δίμηνο πέρυσι. Παρά την ύφεση και την πτώση της κατανάλωσης οι εισπράξεις του ΦΠA είναι αυξημένες κατά 7,3%.

Oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 3,3%. H αύξηση αυτή οφείλεται στη διάθεση ποσού ύψους 351 εκατ. ευρώ για επιχορήγηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων προκειμένου να εξοφληθούν παλαιές οφειλές τους.

Oι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες κατά 0,1%. Oι καταναλωτικές δαπάνες ανήλθαν μόλις στα 28 εκατ. ευρώ, ενώ ούτε ένα ευρώ δεν δόθηκε στο πρώτο δίμηνο για δαπάνες περίθαλψης.

Tο IKA εκταμίευσε από το πρώτο κιόλας δίμηνο το 33,3% της ετήσιας πίστωσής του και ο OAEE το 38,8%. Ετσι έως το τέλος του έτους θα απαιτηθούν ή νέες επιδοτήσεις ή εκποίηση περιουσίας των ταμείων.

Oι δαπάνες για τόκους είναι μειωμένοι κατά 1,4%.

Tα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Eπενδύσεων παρουσιάζουν αύξηση 354,5% και οι δαπάνες μείωση 67,9%.

Η πρώτη ΣΣΕ σε ΔΕΚΟ μετά το Μνημόνιο

Μετά από 3 μήνες διαπραγματεύσεων, οι διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών υπέγραψαν συλλογική σύμβαση εργασίας, την πρώτη σε ΔΕΚΟ μετά την υπογραφή του μνημονίου.
Με τη νέα συλλογική σύμβαση, μειώνονται δραστικά οι δευτερεύουσες απολαβές των μηχανοδηγών και του προσωπικού κίνησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς είτε καταργούνται είτε τροποποιούνται αρκετά επιδόματα.Ο στόχος για τον ΟΣΕ, όπως προβλέπεται και από το νόμο για την εξυγίανση του Οργανισμού, είναι η μείωση του κόστους μισθοδοσίας στα 122,5 εκ.€ το 2011 από τα 234,7εκ.€ το 2010.Αντίστοιχα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το ζητούμενο είναι το κόστος μισθοδοσίας να διαμορφωθεί στα 48,5 εκ.€ το 2011 από τα 93 εκ.€ που ήταν το περασμένο έτος (2010).Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συσταθεί επιτροπή που θα αποφανθεί ποιοι είναι οι εργαζόμενοι που δικαιούνται το ανθυιγεινό και το επικίνδυνο επίδομα.
Ορίστηκαν οι σύμβουλοι για τον πρώτο κύκλο αποκρατικοποιήσεων

Τους συμβούλους για τρεις δράσεις, δηλαδή την επέκταση της σύμβασης του «Ελευθέριος Βενιζέλος», την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και για την διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης της εμπορικής του δραστηριότητας, όρισε η η Διυπουργική Επιτροπή.
Κατά το υπουργείο Οικονομικών, και οι τρεις κινήσεις είναι ώριμες, ενώ υπάρχει ένας δεύτερος κύκλος δράσεων για τους οποίες θα οριστούν σύμβουλοι τις επόμενες εβδομάδες. Πρόκειται για την επέκταση της σύμβασης του ΟΠΑΠ, τις συμβάσεις παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμανιών, την ΛΑΡΚΟ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα κρατικά λαχεία, καθώς και την υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου.Υπάρχει επίσης και ένας τρίτος κύκλος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποιήσεων, των οποίων οι σύμβουλοι θα οριστούν στις αρχές του καλοκαιριού. Στην ουσία πρόκειται για ακίνητα τα οποία παρουσιάζουν νομικά ζητήματα. Γι αυτό η κυβέρνηση θα προσλάβει συμβούλους για την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας, από την οποία υπολογίζεται ότι το κράτος θα εισπράξει περί τα 25 με 30 δισ. από το σύνολο των 50 που αναζητώνται μέχρι το 2015.Σύμφωνα πάντως με τους πρώτους υπολογισμούς του Υπουργείου Οικονομικών, τα ακίνητα που ανήκουν σε μη εισηγμένες έχουν αξία περίπου 8 δισ. ευρώ.
Υπουργικός καβγάς για τράπεζες


Ένταση προκάλεσε στο υπουργικό συμβούλιο η εισήγηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για αύξηση των εγγυήσεων που παρέχει το δημόσιο προς τις τράπεζες ύψους 30 δισ. ευρώ, όπως προβλέπεται από το μνημόνιο.Τη συζήτηση άνοιξε ο υπουργός 'Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος, λέγοντας ότι έτσι η υποστήριξη προς τις τράπεζες με διάφορους τρόπους ανέρχεται συνολικά στα 100 δισ. ευρώ. Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε να ζητήσει το Δημόσιο να συναφθούν προγραμματικές συμβάσεις ανάμεσα σε αυτό και κάθε μία τράπεζα χωριστά, προκειμένου να εναρμονιστούν οι ανάγκες στήριξης του τραπεζικού συστήματος με τους στόχους της δημοσιονομικής πολιτικής και με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας (παροχή ρευστότητας, στήριξη των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας, κ.ο.κ.).«Το τραπεζικό σύστημα είναι το σημείο επαφής ανάμεσα στη δημοσιονομική και τη χρηματο-οικονομική σφαίρα και τη σφαίρα της πραγματικής οικονομίας», φέρεται να είπε. Πρόσθεσε επίσης ότι τα 100 δισ. ευρώ δεν εγγράφονται, σύμφωνα με το σχετικό κοινοτικό κανονισμό, ούτε στο χρέος, ούτε στο έλλειμμα, είναι όμως ένα βάρος το οποίο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν και το τραπεζικό σύστημα θα πρέπει από τη δική του πλευρά να ενισχύσει την πραγματική οικονομία, συμβάλλοντας στον περιορισμό της ύφεσης και τη στήριξη της ανάπτυξης.Ακολούθησαν αιχμηρές παρεμβάσεις από αρκετούς υπουργούς για τον τρόπο που λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα, το οποίο όπως ειπώθηκε δεν στηρίζει όσο χρειάζεται την πραγματική οικονομία σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Σχεδόν όλοι ζήτησαν να υπάρξουν διασφαλίσεις ότι τα χρήματα δεν θα μείνουν μέσα στο τραπεζικό σύστημα αλλά ότι θα διοχετευτούν στην αγορά, η οποία έχει στερέψει. Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι εφόσον οι τράπεζες λαμβάνουν τόσες εγγυήσεις θα πρέπει το κρά τος να έχει και τα ανάλογα οφέλη από τη δική τους περιουσία.Ο κ. Μ. Χρυσοχοίδης είπε ότι θα πρέπει το τραπεζικό σύστημα να στηρίξει την πραγματική οικονομία με δεσμευτικούς όρους και ο κ. Τηλ. Χυτήρης σημείωσε την ανάγκη να εγκαταλείψουν οι τράπεζες τον αλαζονικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους πολίτες.

Επίσης, ο κ. Χρ. Παπουτσής τόνισε ότι οι τράπεζες πρέπει να στηρίξουν την πραγματική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να μην παίρνουν μόνο χωρίς να δίνουν. «Η οικονομία μας είναι τραπεζοκεντρική, όταν μιλάμε για το μέλλον της οικονομίας μιλάμε και για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος. Έχουμε πολιτική ευθύνη και δεν μπορεί να αφήνουμε να διαχέεται η εντύπωση ότι οι τράπεζες προτείνουν και η κυβέρνηση εκτελεί, γιατί την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση», φέρεται να είπε.

Επιπλέον σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τάχθηκε υπέρ των συγχωνεύσεων των τραπεζών μιλώντας για αναγκαιότητα, επισήμανε όμως ότι χρειάζεται να χαραχτεί συγκεκριμένη κατεύθυνση γιατί «δεν είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να δίνει χρήματα και οι τράπεζες να κάνουν περιουσίες», όπως υπογράμμισε.ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ

Ρεπορτάζ : Δήμητρα Σκούφου

(από ΤΑ ΝΕΑ)

Σχέδιο πέντε δράσεων µε στόχο την αντιµετώπιση του λαθρεµπορίου καυσίµων ετοιµάζει η κυβέρνησηκαι επεξεργάζεται παρεµβάσεις, οι οποίες εκτιµάται ότι θα τεθούν σε εφαρµογή τους επόµενους µήνες. Υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες φόροι και...

δασµοί από το λαθρεµπόριο καυσίµων ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ η αύξηση της φορολογίας και των διεθνών τιµώνανοίγει ακόµα περισσότερο την όρεξη των κυκλωµάτων.Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση ετοιµάζει σχέδιο δράσης προκειµένου να ελαχιστοποιηθούν τα περιθώρια για τους λαθρέµπορους. Συγκεκριµένα, το σχέδιοπεριλαµβάνει µέτρα σε πέντε άξονες, τα οποία στο σύνολό τους αφορούν όλα ταστάδια διακίνησης καυσίµων και είναι: 1 Σήµανση των βυτιοφόρων µεταφοράς καυσίµων και παρακολούθησή τους µε GPS. Το µέτρο θα αφορά όλα τα µέσα µεταφοράς καυσίµων και συγκεκριµένα τα βυτιοφόρα Ι.Χ. και ∆.Χ., καθώς και τα πλοιάρια που µεταφέρουν ναυτιλιακά καύσιµα. Η θεσµοθέτηση του µέτρου, σύµφωνα µε πληροφορίες απότην πλευρά της κυβέρνησης, βρίσκει σύµφωνα τα διυλιστήρια όπωςκαι τις εταιρείες εµπορίας.2 Εγκατάσταση και λειτουργία του συστήµατος εισροών -εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίµων. Ηδη µεγάλος αριθµόςπρατηρίων έχει εγκαταστήσει τοσύστηµα, ενώ η κυβέρνηση – σύµφωναµε πληροφορίες – σκοπεύει να ξεπεράσει το πρόβληµα του κόστους εγκατάστασης που αντιµετωπίζουν οι µικρές επιχειρήσεις (πρατήρια εκτός των µεγάλων πόλεων) µετη χρηµατοδότησή τους µέσω του Προγράµµατος ∆ηµοσίων Επενδύσεων αλλά και φοροαπαλλαγών.3 Σύνδεση των ταµειακών µηχανών µε το σύστηµα εισροών - εκροών και τη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων. Στόχος είναι η ολοκληρωµένη παρακολούθηση των διακινούµενων ποσοτήτων από τα σηµεία πώλησης.4 Εφαρµογή πληροφοριακού συστήµατος παρακολούθησης σε όλα τα στάδια διακίνησης των καύσιµων µέσω της υποβολής ηλεκτρονικών στοιχείων. Το µέτρο – σύµφωνα µε πληροφορίες – θα αφορά και τα διυλιστήρια, και τις εταιρείες εµπορίας, και τα πρατήρια ώστε να υπάρχει ο ανάλογος συσχετισµός των διακινούµενων ποσοτήτων αλλά και η σύγκριση των στοιχείων αυτών.5 Τέλος, στο επίπεδο της καταστολής σχεδιάζεται και θα εφαρµοστεί επιχειρησιακό σχέδιο του Σ∆ΟΕ και της Οικονοµικής Αστυνοµίας για τον εντοπισµό παράνοµωνχώρων αποθήκευσης λαθραίων καυσίµων, των διακινητών κ.λπ.ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ καυσίµων οργιάζει, σύµφωνα µε παράγοντες της αγοράς, ενώ ο ετήσιοςτζίρος υπολογίζεται σε2 δισ. ευρώκάθε χρόνο και οι απώλειες από τους φόρους υπερβαίνουν τα 500 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ηαύξηση τιµών των καυσίµων κάνει ακόµα πιο προσοδοφόρα την «επιχείρηση λαθρεµπορίας» καθώς µε την τιµή της βενζίνης σε 1,675 ευρώ το λίτρο, για κάθε λαθραίο λίτρο που διακινείται ο λαθρέµπορος βάζει στην τσέπη περίπου 1 ευρώ.Ετσι, λαθραία φορτία καυσίµων ξεκινούν πλέον από τη Βόρεια Ελλάδα για να διοχετευθούνακόµα και σε πρατήρια της Αττικής, ενώοι βενζινοπώλεςµε επιστολές τους προς το υπουργείο Οικονοµικών έχουν επισηµάνει το πρόβληµα αρκετές φορές.

ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Η δικαστής που ερευνούσε το βιασμό και τη δολοφονία μιας 14χρονης από ένα στρατιωτικό εκτελέστηκε σήμερα εν ψυχρώ από αγνώστους που την πυροβόλησαν πολλές φορές στο κεφάλι...
Η Γκλόρια Κονστάνσα Γκαόνα δολοφονήθηκε ενώ αποβιβαζόταν από ένα αυτοκίνητο στην τοποθεσία Σαραβένα της επαρχίας Αραούκα. Σύμφωνα με το Συνήγορο του Πολίτη της περιοχής, αρμοδιότητα του οποίου είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δικαστής δέχτηκε πέντε σφαίρες στο κεφάλι.

Η Γκαόνα ερευνούσε το βιασμό μιας ανήλικης η οποία στη συνέχει δολοφονήθηκε, όπως και τα μικρότερα αδέλφιά της, ηλικίας εννέα και έξι ετών, που ήταν μάρτυρες του βιασμού. Ο βασικός ύποπτος, ένας στρατιωτικός, έχει προφυλακιστεί. Άλλοι επτά στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων και ένας συνταγματάρχης, που επέβλεπαν τον ύποπτο, έχουν καθαιρεθεί.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, καταδίκασε τη δολοφονία και υποσχέθηκε αμοιβή 265.000 δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛOΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ...

Σε οριακό σημείο –με τον κίνδυνο του κλεισίματος ορατό, περισσότερο από ποτέ, βρίσκονται τα έργα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, ενώ οι σημειούμενες καθυστερήσεις (με βάση τα συμβατικά χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσής τους), στην καλύτερη περίπτωση...


αγγίζουν τα δύο χρόνια.Αιτία του «λουκέτου» που απειλεί το σύνολο σχεδόν, των έργων, ίσως και μέχρι το Πάσχα, είναι η αδυναμία χρηματοδότησής τους. Οι Τράπεζες, θέλουν να αποχωρήσουν, καταγγέλλοντας τις συμβάσεις, επειδή θεωρούν ασύμφορα (εξαιρετικά χαμηλά) τα επιτόκια δανεισμού, ενώ το δημόσιο, αδυνατεί να επιστρέψει στις κατασκευάστριες κοινοπραξίες, οφειλόμενο ΦΠΑ, ύψους, περίπου, 25 εκατομμυρίων ευρώ.Έτσι, τα εργοτάξια κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Σύμφωνα, μάλιστα, με στελέχη των κοινοπρακτικών σχημάτων, σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση, μέχρι το Πάσχα θα κλείσουν τα περισσότερα εργοτάξια. Το μόνο, ίσως, έργο που θα μπορέσει να «τρέξει» μέχρι τέλος Ιουλίου, θα είναι ο οδικός άξονας Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου Λεύκτρο – Σπάρτη, που βρίσκεται σε ικανοποιητικά προχωρημένο στάδιο.Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι αρμόδιοι, αναζητούν λύση, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στην επιτυχή ολοκλήρωση της επαναδιαπραγμάτευσης (που βρίσκεται σε εξέλιξη) των συμβάσεων παραχώρησης, με τις Τράπεζες, σε συνδυασμό με την αποδοχή, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, του αιτήματος για χρηματοδότηση των έργων, κατά το επόμενο εξάμηνο.Γιατί κι εάν, ακόμη, η επαναδιαπραγμάτευση με τις Τράπεζες, έχει θετικό αποτέλεσμα, θα απαιτηθεί, τουλάχιστον, ένα εξάμηνο, έως την υπογραφή των νέων συμβάσεων. Διάστημα, κατά το οποίο, κάποιος πρέπει να αναλάβει την χρηματοδότηση των έργων. Και ως προσφορότερη, προς αυτή την κατεύθυνση, λύση, θεωρείται η ρευστοποίηση, σήμερα, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μελλοντικών εσόδων του δημοσίου, από τα διόδια.Τα Υπουργεία Οικονομίας (υπέβαλε το σχετικό αίτημα) και Υποδομών, περιμένουν εναγωνίως την απάντηση της Τράπεζας, αφού η αποδοχή του αιτήματος θα αποτελέσει ένα κάποιο «φως στο τούνελ», για την συνέχιση των έργων. Κι αυτό, υπό την προϋπόθεση, ότι η επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, με τις Τράπεζες (που σύμφωνα με το υφυπουργό Υποδομών, Γιάννη Μαγκριώτη, ολοκληρώνεται τέλη Μαρτίου), θα έχει θετικό αποτέλεσμα.Το Υπουργείο Υποδομών, ωστόσο, φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει τις γενεσιουργές αιτίες του προβλήματος και προωθεί σχέδιο νόμου (το έχει παρουσιάσει κατ΄ αποκλειστικότητα ο ΣΚΑΪ), για τον τρόπο ανάθεσης των έργων και μελετών.Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, κανένα έργο δεν θα δημοπρατείται εάν δεν έχει πιστοποιηθεί η «ωριμότητά» του.Να υπάρχει, δηλαδή, μεταξύ άλλων, διασφαλισμένη χρηματοδότηση, να έχουν επιλυθεί όλα τα θέματα που αφορούν σε απαλλοτριώσεις, μετατόπιση δικτύων κοινής ωφέλειας και πάσης φύσεως εμπλοκές με άλλες Υπηρεσίες του δημοσίου, όπως η αρχαιολογία.Ο Γ. Μαγκριώτης στην "Πρώτη Γραμμή"Τα έργα θα τα σώσουμε, θα υπάρχουν καθυστερήσεις και δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.

Η ΙΤΑΛΙΑ ''ΠΑΓΩΝΕΙ'' ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ

Μετά τον σεισμό και το τσουνάμι της Ιαπωνίας και τις ολέθριες συνέπειες στους πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Φουκουσίμα, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλλει για ένα χρόνο, την έναρξη του πυρηνικού της προγράμματος. Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Πάολο Ρομάνι, «η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι αποφάσισε να υιοθετήσει ...


μορατόριουμ ενός έτους για να μπορέσει να αναπτυχθεί ο προβληματισμός και να υπάρξει η αναγκαία εμβάθυνση γύρω από το όλο θέμα της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας». Σύμφωνα με παρατηρητές, η απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος φέρεται να ανησυχεί για την αρνητική στάση της κοινής γνώμης μετά από τα τραγικά γεγονότα της Ιαπωνίας.

Τον ερχόμενο Ιούνιο πρόκειται να διεξαχθεί δημοψήφισμα στο οποίο θα τεθεί το ερώτημα εάν οι πολίτες συμφωνούν στην πρόταση ακύρωσης κάθε πυρηνικού προγράμματος και την ενίσχυση --κατά συνέπεια-- των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Ο Αντόνιο Ντι Πιέτρο, επικεφαλής του κεντροαριστερού κόμματος Ιταλία των Αξιών κι εμπνευστής του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος, δήλωσε σχετικά: «ο μόνος στόχος της κυβέρνησης είναι να μπλοκάρει την λαϊκή ετυμηγορία. Η κεντροδεξιά πρέπει να διαλέξει: η καταργεί οριστικά τον νόμο που επιτρέπει την χρήση της πυρηνικής ενέργειας, ή τον διατηρεί και πορεύεται ανάλογα».

Η αντίθεση των Ιταλών, προκύπτει, πάντως, και από γκάλοπ που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα: το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει «κάθετα αντίθετο» στην δημιουργία πυρηνικών αντιδραστήρων, ενώ ένα ακόμη 17% απαντά ότι «είναι σχετικά αντίθετο». Το 69% του στατιστικού δείγματος θεωρεί, επίσης, ότι η λύση είναι η αποκλειστική χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για τις οποίες θα ήταν διατεθειμένο να πληρώσει και πιο ακριβούς λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης.

Μια από τις ερμηνείες παρατηρητών όσον αφορά την κίνηση της κυβέρνησης είναι ότι προσπαθεί να προκαταλάβει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το μορατόριουμ, μειώνοντας το ενδιαφέρον για το θέμα και άρα και την συμμετοχή στην ψηφοφορία ώστε αυτή να μην ξεπεράσει το 50% που θα καθιστούσε το αποτέλεσμά του δεσμευτικό.

"Πάρτε αυτά και... βλέπουμε!"

Όλο... ιδέες είναι ο Αδαμίδης το τελευταίο διάστημα, καθώς σήμερα ζήτησε από τους Έλληνες παίκτες να λάβουν το 50% των χρημάτων που τους οφείλονται, για να εξασφαλιστεί η άδεια! Προς τιμήν τους απάντησαν θετικά...
"Πάρτε αυτά και... βλέπουμε!"
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ βρέθηκε στα Σπάτα, μαζί με τους Βασίλη Πουλάκο (οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ) και Γιώργο Κωνσταντινίδη (εκτελεστικό διευθυντή) και συγκέντρωσε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του προγράμματος εκγύμνασης.
Εκεί... ξεφούρνισε αυτό που είχε στο μυαλό του, δηλαδή να αποδεχθούν να λάβουν το 50% των οφειλομένων τους, προκειμένου με τα υπόλοιπα χρήματα να καλύψουν οφειλές προς τους ξένους ποδοσφαιριστές. Για να πειστούν, φυσικά, να υπογράψουν τα απαιτούμενα έγγραφα που θα επιτρέψουν στην ΑΕΚ να συμμετέχει στις διοργανώσεις και τη νέα περίοδο.
Η πρόταση έγινε δεκτή από τους Έλληνες, προκειμένου να μη δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στους "κιτρινόμαυρους". Πρόθεση της διοίκησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν τώρα, είναι ζητήσει από τους ξένους ποδοσφαιριστές να δεχτούν να λάβουν το 70% των οφειλών, με την ευχή να γίνει αποδεκτό το αίτημα της διοίκησης.
Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να κάνει νέα παζάρια με τους Έλληνες, για να πάρουν ακόμα λιγότερα και να τα δώσει στους ξένους! Χρήματα τα οποία, είτε είναι Έλληνες είτε ξένοι, είναι δεδουλευμένα...

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Η ΑΝΑΔΙΑΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ"

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα οδηγούσε πιθανότατα στην κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο γερμανικό


περιοδικό Stern. «Η αναδιάρθρωση θα οδηγούσε πιθανότατα σε κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου στο πλαίσιο συνέντευξης που θα φιλοξενηθεί στο αυριανό τεύχος του Stern, προδημοσίευση της οποίας μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς...

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της δανειακής

στήριξης που παρέχεται στην Ελλάδα, λέγοντας ότι θα υπάρξει όφελος και για τους Γερμανούς φορολογουμένους.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Σε διεθνή ύδατα νοτίως της Κρήτης αναμένεται ότι θα βρίσκεται τις βραδινές ώρες της Τετάρτης το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ».Το καμάρι του γαλλικού στόλου μεταφέρει γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία θα απονηώνται, για να εκτελέσουν αποστολές στη Λιβύη. Δεδομένου ότι το «Σαρλ ντε Γκωλ»...θα πλέει μεν σε διεθνή ύδατα, αλλά θα βρίσκεται εντός των ορίων του FIR Αθηνών, οι γαλλικές αρχές ζήτησαν και έλαβαν διπλωματική άδεια και άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για να γίνονται απονηώσεις και προσνηώσεις μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Στο κρηπίδωμα Κ-14 στη Σούδα αναμένεται επίσης να καταπλεύσει στις 25 Μαρτίου το αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο "Scranton" για ανεφοδιασμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υποβρύχιο του αμερικανικού στόλου θα παραμείνει για δύο μέρες στο Μαράθι και έπειτα θα αναλάβει αποστολή στο πλαίσιο της επίβολης εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη.

Στην ίδια επιχείρηση αναμένεται να αποσταλεί και η ελληνική φρεγάτα «Λήμνος», που σήμερα έχει δέσει για ανεφοδιασμό στο ναύσταθμο Κρήτης. Στα ανοιχτά της Λιβύης πλέει η φρεγάτα «Θεμιστοκλής».

Ηρωϊκός λαός με πατριωτικό συναίσθημα και καθήκον.

Ο Ιαπωνικός λαός,μέσα από αυτή την φοβερή καταστροφή που έχει υποστεί,μας διδάσκει όλους για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε όλοι μας στις δύσκολες στιγμές.Ο αλτρουϊσμός,η συναδελφικότητα,η αγάπη,η αυτοθυσία και η αγάπη για την πατρίδα και το Έθνος ολόκληρο είναι μονάχα μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν σύγχρονο ηρωϊκό λαό.
Η αυτοσυγκράτηση και η ψυχραιμία των πολιτικών ηγετών διδάσκουν έναν ολόκληρο λαό σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της χώρας.Κυρίως όμως η αυτοθυσία των ηρωϊκών εργαζομένων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα είναι κάτι που αφήνει άφωνο ολόκληρο τον κόσμο.Μαζί μ΄αυτούς και οι πυροσβέστες από όλη τη χώρα καθώς επίσης κι ο στρατός που συμμετέχουν,γνωρίζουν ότι ίσως δεν υπάρχει αύριο για τους ίδιους,αφού τα ποσοστά ραδιενέργιας στην περιοχή έχουν ξεπεράσει οκτώ φορές τα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια.Παρόλα αυτά θυσιάζονται για την πατρίδα τους και εκατομμύρια συμπολίτες τους.

Κάποτε οι Έλληνες δίδαξαν πώς πολεμούν οι ήρωες,τώρα οι Ιάπωνες μας διδάσκουν πώς συμπεριφέρεται ένας σύγχρονος ηρωϊκός λαός από τον Πρωθυπουργό τους ως τον τελευταίο πολίτη.

Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2011/03/blog-post_4610.html#ixzz1HQtSNV9J

INSIDE JOB: ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Το εξαιρετικό (και πολυβραβευμένο) ντοκυμαντέρ του Charles Ferguson
 με τίτλο «Inside Job» ξεσκεπάζει τους υπαίτιους της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε από την Αμερική το 2008, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και κρατάει τη χώρα μας ακόμη δέσμια των δανειστών μας...


Στο ντοκυμαντέρ αυτό που περιλαμβάνει συνεντεύξεις πολιτικών, δημοσιογράφων και ισχυρών οικονομικών στελεχών, σκιαγραφείται η παρακμή του καπιταλιστικού συστήματος και η διαπλοκή των οικονομικών και πολιτικών παραγόντων.

Το ντοκυμαντέρ αποκαλύπτει τους πραγματικούς υποκινητές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και την απληστία της Γουόλ Στριτ και των golden boys της Goldman suchs.


Το inside job σκηνοθέτησε ο Charles Ferguson
.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ.INSIDE JOB [Greek subs] from ΕΛΛΗΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟS on Vimeo.


http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/03/inside-job.html

Ενδιαφέρον από τουριστικές εταιρίες του εξωτερικού για πτήσεις τσάρτερ από τη Σητεία

Την ώρα που ουδεμία επίσημη ενημέρωση υπάρχει από το αρμόδιο υπουργείο σε ότι αφορά το τι θα γίνει με το αεροδρόμιο της Σητείας,
έντονη κινητικότητα επικρατεί όχι μόνο στην περιοχή της Σητείας αλλά σε επίπεδο Νομού προς την κατεύθυνση άσκησης πίεσης προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα το έργο που αφορά τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου ώστε αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιοχής και του Νομού γενικότερα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το θέμα του αεροδρομίου όπως και τα άλλα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του Νομού τίθενται επί τάπητος σε σειρά συναντήσεων των φορέων του Νομού σε μία ενιαία διεκδίκηση προκειμένου ο Νομός Λασιθίου να αποκτήσει ότι δικαιωματικά του ανήκει και να οδηγηθεί σε πορεία ανάπτυξης επιτέλους.

Την ίδια ώρα με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για άλλη μία φορά από μεγάλες τουριστικές εταιρίες του εξωτερικού – μέσω εκθέσεων και επαφών με τους ξενοδόχους της περιοχής – για την χρήση του αεροδρομίου και την πραγματοποίηση πτήσεων τσάρτερ, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν σε αυτή τη φάση – την τουριστική περίοδο που αρχίζει- υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης πτήσεων αεροσκαφών 177 θέσεων. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρία του εξωτερικού η οποία σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται θα αποστείλει και γραπτό το αίτημα της.

Με δεδομένη αυτήν την εξέλιξη σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε σταδιακά να διαπιστωθεί ένα αυτό είναι εφικτό. Εάν αυτό επιτευχθεί σίγουρα θα είναι σημαντικό για την αύξηση της τουριστικής κίνησης όμως το ζητούμενο είναι πάντα η ολοκλήρωση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Σητείας όσο γίνεται πιο σύντομα προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος της τουριστικής και της γενικότερης ανάπτυξης της περιοχής της Σητείας και του Νομού Λασιθίου .
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Εισήγηση ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Βουλευτή Αχαίας στην Βουλή - Φορολογικό Νομοσχέδιο για την Τροπολογία της ρύθμισης Ασφαλιστικών οφειλών (Τρίτη 22 Μαρτίου 2011)

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Έχει καταστεί σε όλους σαφές ότι, το ζητούμενο της ενίσχυσης των εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων, απαιτεί άμεσες και ξεκάθαρες ενέργειες, χωρίς παλινωδίες και διγλωσσίες.
Το μήνυμα των συνεχών και επαναλαμβανόμενων ρυθμίσεων των Οφειλόμενων Ασφαλιστικών Εισφορών, θα πρέπει επιτέλους να πάψει να εκπέμπεται από την Κυβέρνηση. Πώς είναι δυνατό άλλωστε, να τελεσφορήσει ένα μέτρο, το οποίο από έσχατη λύση έχει γίνει κεντρικός φορέας είσπραξης.
Οι συνεχείς ρυθμίσεις οφειλών έχουν δημιουργήσει, σήμερα, στην Αγορά ένα νοσηρό περιβάλλον στο οποίο δημιουργείται ισχυρό κίνητρο καθυστέρησης των καταβολών τους, για σημαντική μερίδα επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.
Ταυτόχρονα, η απουσία εισπρακτικών μηχανισμών και η έλλειψη πραγματικών κινήτρων "σκοτώνουν" κυριολεκτικά τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων. Το ζήσαμε, το διαπιστώσαμε το μετρήσαμε και στις δυο τελευταίες ρυθμίσεις που έκανε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο ΙΚΑ. Πενιχρά έσοδα και μεγάλη ζημιά στη ροή των καταβολών των εισφορών.
Το μέτρο των Ρυθμίσεων είναι ένα εργαλείο που μπορεί να αποδώσει μόνο εφόσον χρησιμοποιηθεί στοχευμένα, ώστε να βοηθήσει εκείνους τους επιχειρηματίες που πραγματικά αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να τονίσουμε ότι, αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη οι Επιχειρήσεις σήμερα είναι: ένεση ρευστότητας, τόνωση της αγοράς και αναπτυξιακή πνοή, σε πλαίσιο άμεσων δράσεων.
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Η ρύθμιση αυτή αποδεικνύει την αποτυχία του θεσμού της Ειδικής Επιτροπής Εσόδων που δημιούργησε ο Ασφαλιστικός Νόμος Λοβέρδου στο Υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για μια επιτροπή που έχει ουσιαστικά πάψει να λειτουργεί μετά από τρείς μόλις συνεδριάσεις. Η τροπολογία που συζητούμε θεσπίζει τη δυνατότητα ρύθμισης και τμηματικής εξόφλησης των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών, υπό την προϋπόθεση ότι από τις 1-1-2011 υπάρχει κανονική καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παρεχόμενη διευκόλυνση εξόφλησης οφειλών ήταν περισσότερο από αναγκαία στην παρούσα οικονομική φάση. Δυστυχώς όμως, η δυνατότητα αυτή δεν δόθηκε στις τεχνικές εταιρείες, αφού η κατηγορία με ρητή διάταξη εξαιρέθηκε.
Έτσι λοιπόν, δημιουργείται το ακόλουθο παράδοξο: για να εισπράξει μία Τεχνική Εταιρία, από το Δημόσιο οποιοδήποτε ποσόν από τα οφειλόμενα, πρέπει να έχει εξοφληθεί (και όχι μόνο διακανονίσει όπως συμβαίνει με όλες τις άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων), όλες οι ασφαλιστικές της εισφορές.
Κανείς φυσικά, δεν είναι σε θέση να κατανοήσει την πολιτική «δύο μέτρων και δύο σταθμών», που εφαρμόζεται, εκτός ίσως από την Κυβέρνηση που το εισηγείται και για μία ακόμα φορά θα πρέπει να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις...
...Να εξηγήσει δηλαδή, γιατί οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και απειλεί με λουκέτα υγιείς επιχειρήσεις που το μόνο λάθος που έκαναν ήταν να εμπιστευτούν το Ελληνικό Δημόσιο. Έκαναν το λάθος δηλαδή, να πιστέψουν στη φερεγγυότητα του Ελληνικού Δημοσίου και είχαν την ατυχία να μην φανταστούν ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ενταχθεί στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»!
Κλείνοντας την αναφορά μου στο ζήτημα Εισφορών, θα ήθελα να πω ότι, η τοποθέτησή μας στη Ρύθμιση αυτή θα είναι θετική, αφού οι φορείς των επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών επιθυμούν τον διακανονισμό αυτό προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Θα ήθελα να αξιοποιήσω την ευκαιρία και να αναφέρω δυο λόγια και για το άρθρο 45.5 σχετικά με το ΙΤΕ. Το ΙΤΕ είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Κέντρο Αριστείας Έρευνας και Καινοτομίας, το οποίο αναδεικνύεται πάντα πρώτο στην Ελλάδα σε όλες τις αξιολογήσεις των ερευνητικών κέντρων που έχει διενεργήσει η ΓΓΕΤ.
Δυστυχώς, σήμερα, συναντά σημαντικές δυσκολίες στην υλοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που έχει αναλάβει και ως εκ τούτου η επιβίωσή του θα καταστεί προβληματική. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ένα από τα επτά Ερευνητικά Ινστιτούτα του ΙΤΕ το ΕΙΧΗΜΥΘ που εδρεύει στο Πλατάνι Αχαΐας και διεξάγει επιστημονική έρευνα αιχμής, αναπτύσσοντας καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα, απασχολεί σοβαρό αριθμό εργαζομένων και έχει έντονη συμβολή στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Στο ίδιο ζήτημα αναφέρεται και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ και μάλιστα με γραπτές αναφορές αποκαλύπτουν την αφερεγγυότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών. Σας μεταφέρω αυτολεξεί την καταγγελία: «Ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την απαλλαγή των εργαζομένων του Ι.Γ.Μ.Ε., όπως και των άλλων ερευνητικών κέντρων και ιδρυμάτων, από τη νέα περικοπή του 10% που προβλέπει ο Νόμος 3199/2010 στο προς ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο, όμως με τη συγκεκριμένη διατύπωση, δεν περιλαμβάνονται όλοι οι εργαζόμενοι».
Πιστεύουμε ότι, όχι μόνον γι΄ αυτά τα ινστιτούτα, αλλά για το σύνολο των εργαζομένων στα ΝΠΙΔ Ερευνητικά Κέντρα πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 45.5 ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τις θέσεις εργασίας και τη σημαντική συμβολή στην τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Ο Υπουργός οφείλει να απαλείψει, άμεσα, από το άρθρο 45 η παρ.5 τη συγκεκριμένη αναφορά στο Ν. 3205/2003 και να επαναδιατυπώσει την παρ. 5 ως εξής:
«Στο τέλος της παραγράφου 18 του άρθρου τρίτου του ν. 3845/2010 (Α 65), προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Από τις διατάξεις των προηγούμενων εδαφίων εξαιρούνται οι απασχολούμενοι σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, τα οποία είναι ερευνητικοί και τεχνολογικοί φορείς που επιχορηγούνται από το κράτος και στους οποίους έχουν γίνει ήδη οι προβλεπόμενες από τους νόμους του 2010 περικοπές».
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Ολοκληρώνω τη τοποθέτησή μου με δύο ακόμα αναφορές: Η πρώτη αφορά στην Πανελλήνια Ένωση Πρακτόρων Εθνικών Λαχείων, η οποία ζητά στο άρθρο 17, παρ. 3 να γίνουν οι εξής λεκτικές τροποποιήσεις προς αποφυγή λανθασμένων ερμηνειών:
Στον υπότιτλο της παρ. 3 να προστεθεί «και πράκτορες Κρατικών Λαχείων» ώστε ο υπότιτλος να γίνει: παρ.3 «Αναγνώριση ποσοστού δαπάνης ως επισφάλεια στους πράκτορες ΟΠΑΠ και πράκτορες Κρατικών Λαχείων» και η διατύπωση του κειμένου της παρ. 3, ως εξής: «Ειδικά στις επιχειρήσεις πρακτόρων της ΟΠΑΠ ΑΕ και πρακτόρων της Υπηρεσίας Κρατικών Λαχείων, παρέχεται η δυνατότητα έκπτωσης, από το Μικτό κέρδος τούτων, λόγω ζημιών από αδιάθετα λαχεία, από αδιάθετα ομαδικά συστήματα λαχείων».
Είναι ανάγκη να επαναλάβουμε ότι κι εμείς θεωρούμε εύλογο το αίτημα, δεδομένου ότι, τα ποσά αυτά αναγνωρίζονται λόγω του κινδύνου της απώλειας των προπληρωμένων ποσών από τους ως άνω επιτηδευματίες δελτίων παιχνιδιών ομαδικών συστημάτων. Τα εν λόγω ποσά αντιστοιχούν σε δελτία που παραμένουν απούλητα, ενώ ήδη έχουν επικυρωθεί στις μηχανές καθώς και σε απούλητα Κρατικά Λαχεία, τα οποία δεν επιστρέφονται. Η δεύτερη αναφορά μου, σχετίζεται με τη «φωνή απόγνωσης» της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος ενός κλάδου που έχει 46.000 σημεία πώλησης περίπτερα - καπνοπωλεία.
Με το άρθρο 47 παρ. 6 γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης της μεγάλης αδικίας που έχει υποστεί ο κλάδος των Περιπτερούχων - Καπνοπωλών από τη Κυβέρνηση του μνημονίου που χάρις στα σωτήρια μέτρα της, μέχρι σήμερα έχουν κλείσει πάνω από 2.000 συμπατριώτες μας καπνοπώλες και περιπτερούχοι τις επιχειρήσεις τους, καθώς και αρκετοί είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο. Η αγωνία της Ομοσπονδίας έγκειται στο κατά πόσο τα μέλη της θα μπορέσουν να παραμείνουν στη δουλειά και να μη μείνουν άνεργοι. Καθημερινά σε όλη την επικράτεια ζει το μεγάλο εφιάλτη της φτώχειας. Ο Υπουργός Οικονομικών ας καταλάβει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, απαιτείται άμεση αλλαγή πλεύσης!
Σας ευχαριστώ
 

Στο Αυτόφωρο Καβάλας σήμερα ο απεργός πείνας!!!

Στο Αυτόφωρο Καβάλας θα δικαστεί σήμερα (23/3) το πρωί ο απεργός πείνας, άνεργος Λάζαρος Παπαδόπουλος, κατηγορούμενος για καταπάτηση κοινοχρήστου χώρου (κεντρική Πλατεία Καβάλας –όπου έστησε αντίσκηνο)!

Ο 60χρονος άνεργος (που χθες περνούσε τη 12η μέρα απεργίας πείνας, μαζί με την επίσης άνεργη σύντροφό του Φρειδερίκη Τόκα) οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Καβάλας προχθές το μεσημέρι και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να δικαστεί, μετά τη μεσολάβηση του δικηγόρου του.

Την ώρα της μεταφοράς του Λάζ. Παπαδόπουλου από την... http://apneagr.blogspot.com/2011/03/blog-post_8628.html

Εξουδετερώθηκε βόμβα στην εφορία του Ν. Κόσμου


Εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς της ΕΛΑΣ αυτοσχέδιος ωρολογιακός μηχανισμός έξω από την εφορία του Νέου Κόσμου επί των οδών Πυθέως και Νεοκλέους.
Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κάδο απορριμμάτων στο ισόγειο του κτηρίου.
Είχαν προηγηθεί στις 2 το μεσημέρι τηλεφωνήματα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για τοποθέτηση βόμβας στο ισόγειο της εφορίας.
Ο άγνωστος είχε προειδοποιήσει για την έκρηξη στις 2:25 λέγοντας ότι, δεν "πρόκειται για πλάκα".
inews.gr

Μα πόσο «Βαλβέρδε» είσαι;

Μα πόσο «Βαλβέρδε» είσαι;
Ότι βάζει πάνω απ’ όλα τη δουλειά, το αποδεικνύει και το παρατσούκλι του, «μυρμήγκι». Τι κι αν ο Ολυμπιακός έβαλε έξι γκολ στην ΑΕΚ, τι κι αν όλοι στον Πειραιά βρίσκονται στον έβδομο ουρανό για το 38ο…

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αντί να δει το προσεχές φιλικό παιχνίδι της Πέμπτης με τον Ερυθρό Αστέρα αποκλειστικά ως μία «γιορτή» για την ενίσχυση του ερασιτέχνη, το βλέπει και σαν μία ευκαιρία να πειραματιστεί, να δει νέα πρόσωπα, να ξεκουράσει παίκτες και να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα!

Πάντως, εκτός αποστολής έμειναν οι Αντώνης Νικοπολίδης και Ραούλ Μπράβο, οι οποίοι ακολούθησαν παράλληλα στην προπόνηση της Πέμπτης ατομικό πρόγραμμα.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας των Πειραιωτών ένοιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο, ενώ ο Ισπανός αμυντικός δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα τραυματισμού του. Το «παρών» δεν κατάφερε να δώσει ούτε ο Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος μετά από σχετική άδεια θα κάνει ατομικό πρόγραμμα αργότερα το απόγευμα με τον Χρήστο Μουρίκη.

Μια ματιά στα ονόματα που απαρτίζουν την αποστολή αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι ο Βάσκος έχει διάθεση να δώσει ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα.

Νίκος Παπαδόπουλος, Λεάντρο, Ρουγκάλας, Λυκογιάννης, Διαμαντάκος, Βάντερσον, Κοτσαρίδης βρίσκονται στην αποστολή προκειμένου να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά, εφόσον αυτή τους δοθεί, ενώ, από τους «μεγάλους» και «συνήθεις υπόπτους», εντός βρίσκονται οι: Πάρντο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Ντουντού, Ζαϊρί, Γ. Παπαδόπουλος και Ριέρα.

Στην αποστολή δεν συμπεριλαμβάνονται οι διεθνείς, λόγω των υποχρεώσεών τους με την Εθνική.

Αναλυτικά οι 19 εκλεκτοί του Βάσκου τεχνικού: Ν. Παπαδόπουλος, Πάρντο, Λεάντρο, Μανιάτης, Ρουγκάλας, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Λυκογιάννης, Φουστέρ, Ντουντού, Ζαϊρί, Γ. Παπαδόπουλος, Βάντερσον, Ριέρα, Διαμαντάκος, Κοτσαρίδης.

Τον αρχηγό της Τουλούζ «κοιτάει» ο ΠΑΟ

Τον αρχηγό της Τουλούζ «κοιτάει» ο ΠΑΟ
Μάχη με τρεις γαλλικές ομάδες αναμένεται να δώσει το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός για την απόκτηση Μάουρο Νταρίο Χεσούς Σέτο, όπως αναφέρει γαλλική ιστοσελίδα. Πιο συγκεκριμένα οι Λιλ, Παρί Σεν Ζερμέν και Λιόν έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον αρχηγό της Τουλούζ, για τον οποίο ενδιαφέρονται οι «πράσινοι», σύμφωνα με τη το “alleztfc.com”.

Ο Παναθηναϊκός είχε ενδιαφερθεί για τον Αργεντινό αμυντικό και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, καταλήγει το δημοσίευμα που τονίζει ότι το μόνο σίγουρο είναι πως ο 29χρονος σέντερ μπακ δεν θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Τουλούζ και την επόμενη σεζόν.

«Διαφορετικούς στόχους Ολυμπιακός και ΑΕΚ»

«Διαφορετικούς στόχους Ολυμπιακός και ΑΕΚ» (Photo: Action Images)
Ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή που πήγε στον Ολυμπιακό ήταν στον Ραφίκ Τζεμπούρ το γεγονός ότι πρέπει να τερματίσουν πρώτοι οι «ερυθρόλευκοι» και να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στο Champions League της επόμενης σεζόν. Γέμισε το μπλοκάκι του ο σκάουτερ της Βέντερ. Σήμερα ή αύριο τελειώνει του Πάρντο.

Μιλώντας στην αλγερινή εφημερίδα “Buteur”, ο επιθετικός του Ολυμπιακού τόνισε, συγκρίνοντας την ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό: «Είναι δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους, αν και η ΑΕΚ στο ξεκίνημα στόχευε θεωρητικά στον τίτλο. Στον Ολυμπιακό τα πράγματα ήταν ξεκαθαρισμένα από την αρχή. Όταν πήγα στην ομάδα έπρεπε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση για να εξασφαλίσουμε τον τίτλο».

Αναφερόμενος στο Champions League, πρόσθεσε: «Πάντα έλεγα ότι το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί την προτεραιότητά μου ως ποδοσφαιριστής. Κάθε παίκτης ονειρεύεται να παίξει σ' αυτή τη διοργάνωση. Είναι ουσιαστικά ένα Μουντιάλ των συλλόγων. Από την πρώτη στιγμή σκεφτόμουν την επόμενη χρονιά, να παίξω με τον Ολυμπιακό στο Champions League».

Ερωτηθείς για την εθνική Αλγερίας, απάντησε: «Ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Έχουμε ένα κοινό παγκόσμιας κλάσης και είναι πάντα κοντά μας».

Έφυγε «γεμάτος» ο σκάουτερ της Βέρντερ Βρέμης

Για να παρακολουθήσει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ήρθε στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ ο Αντρέας Στσόμερ και έφυγε με ένα μπλοκάκι γεμάτο σημειώσεις. Ο σκάουτερ της Βέρντερ Βρέμης ξεχώρισε, σύμφωνα με την Sportday, το Ραφίκ Τζεμπούρ, με αποτέλεσμα να σημειωθεί από τον Γερμανό. Για τον Αλγερινό ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Γαλατασαράι, αν και δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει την παρούσα χρονική στιγμή από την Ελλάδα, ειδικά από τη στιγμή που πήρε το πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό, θα παίξει στο Champions League την επόμενη σεζόν και προορίζεται για βασικός από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ξεκαθαρίζει του τερματοφύλακα

Τις προσεχείς ημέρες (πιθανότατα σήμερα ή αύριο) θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό ο Ούρκο Πάρντο. Αφού ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία με τον Βέλγο τερματοφύλακα, κατόπιν θα αποφασιστεί ποιον θα αντικαταστήσει τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος αποχωρεί το καλοκαίρι. Πρώτος στόχος εξακολουθεί να παραμένει ο Οτσόα, με τον Πενετό να ακολουθεί, ως λύσεις από το εξωτερικό. Από την Ελλάδα οι στόχοι είναι επίσης γνωστοί. Μάχο και Γιακούποβιτς, από Πανιώνιο και Ολυμπιακό Βόλου είναι πιο ψηλά στη λίστα από τους υπόλοιπους, με τους Ντεγκρά και Κωνσταντόπουλο να είναι επίσης στα υπ’όψιν.

Βλέπει επιστροφή και σύντομα!

Βλέπει επιστροφή και σύντομα!
Δεδομένη βλέπει την επιστροφή του στην Ισπανία ο Μανόλο Χιμένεθ και μάλιστα, σύντομα όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “AS”. Ο τεχνικός της ΑΕΚ παραδέχθηκε πως δέχθηκε πρόταση από την Έρκουλες, ενώ πρόσθεσε: «Ιστορικά η ΑΕΚ είναι η τρίτη ομάδα στην Ελλάδα», και την παρομοίασε με την Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Βαλένθια και τη Σεβίλλη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξή του στην Ισπανική εφημερίδα, “AS”:

-Οι εντυπώσεις του από την πρώτη του χρονιά που δουλεύει εκτός Ισπανίας:
«Είναι πολύ καλές. Μου πήρε χρόνο να πάρω την απόφαση μετά από το διάστημα που ήμουν στην Σεβίλλη, αλλά η ΑΕΚ ήρθε και έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να με πείσει. Μου έδειξε εμπιστοσύνη και πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος»

-Για τον τελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο:
«Όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που παίζουμε στον τελικό και έχουμε την πιθανότητα κατάκτησής του. Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να παλεύεις για να κατακτήσεις έναν τίτλο μαζί με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Είναι σαν την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία και το γεγονός ότι φτάσαμε στον τελικό είναι μία μια μεγάλη επιτυχία ένα όνειρο για την ομάδα μου.
Η ΑΕΚ είναι ιστορικά, η τρίτη ομάδα στην Ελλάδα, όπως και οι Ατλέτικο, Σεβίλλη, Βαλένθια για το ισπανικό πρωτάθλημα. Έτσι η κατάκτηση ενός τίτλου είναι η επισφράγιση μιας μεγάλης προσπάθειας».

-Περιμένατε να φτάσετε εκεί όταν αναλαμβάνατε την ομάδα;
«Αυτή τη σεζόν, κύριος σκοπός μας ήταν να κατακτήσουμε την τρίτη θέση. Έτσι μέσω των πλέι-οφ να προσπαθήσουμε να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν. Δεν είναι εύκολο καθώς έχουμε να ανταγωνιστούμε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Ο τελικός Κυπέλλου είναι μια επιβράβευση και παρά το γεγονός ότι ο Ατρόμητος φαίνεται εύκολος αντίπαλος εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι».

-Ποιες είναι οι μεγάλες διαφορές μεταξύ ισπανικού και ελληνικού ποδοσφαίρου:
«Το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι περισσότερο τεχνικό και γρήγορο. Εδώ παίζει ρόλο η δύναμη».

-Την Κυριακή γνωρίσατε την ήττα 6-0 από τον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε. Μιλήσατε;
«Φυσικά. Είμαστε φίλοι και του έδωσα συγχαρητήρια μετά το παιχνίδι. Αυτός με παρότρυνε να ζήσω αυτή την εμπειρία στην Ελλάδα και του είμαι ευγνώμων για αυτό»

-Αληθεύει ότι δεχθήκαμε πρόταση από την Έρκουλες;
«Ναι είναι αλήθεια και δεν είναι η μόνη ομάδα που έχει εκφράσει ενδιαφέρον. Βέβαια, έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ και είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου».

-Θα σας δούμε σύντομα να επιστρέφετε στην Ισπανία: «Σίγουρα»…

Δεν Πείραζει ρε Μητσάρα...

Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, την Καστοριά, το1994 στην οποία έμεινε για μία πενταετία.
Το καλοκαίρι του 1999 πήρε μεταγραφή για τον Ηρακλή στην βασική ομάδα του οποίου καθιερώθηκε την δεύτερη χρονιά του και αμέσως ξεχώρισε με το ταλέντο του.
Το καλοκαίρι του 2004 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του με την μεταγραφή του στον Παναθηναΐκο όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα.
Δημήτρης, ο τοπικιστής!
Μπορεί να τον πετύχετε Κυριακή απόγευμα, βράδυ ή ακόμα και Δευτέρα να ταξιδεύει προς τη Θεσσαλονίκη. Μην μπερδευτείτε. Προορισμός του δεν είναι η συμπρωτεύουσα, αλλά η… πατρίδα του. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την Καστοριά, απ’ όπου κατάγεται και όπου έζησε 19 χρόνια της ζωής του. Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τον περιμένει πάντα ο παιδικό του φίλος για να πάνε μαζί στο «χωριό» και να μπορέσει ο Διαμαντίδης να ξεφύγει από τις υποχρεώσεις του. Έστω κι αν μπορεί μόλις για λίγες ώρες ή το πολύ μια μέρα. Εκεί, κάθεται σε καφετέριες στην λίμνη και για ώρες αρκείται απλά να απολαμβάνει τη θέα και να χαλαρώνει.
Ως επίτιμος δημότης της πόλης και κάτοχος του χρυσού κλειδιού δεν θα μπορούσε παρά να εκτελεί χρέη… ΕΟΤ και να διαφημίσει συνεχώς την Καστοριά στους συμπαίκτες του. Εκεί θα καταλύσει μόλις αποφασίσει πως η καριέρα του έφτασε στο τέλος της. Στην αγαπημένη του πόλη και είναι πολλοί εκείνοι που από τώρα στοιχηματίζουν ότι θα κάνουμε χρόνια να τον ακούσουμε ξανά.
Δημήτρης, ο ονειροπόλος!
Μένουμε στην Καστοριά για τα παιδικά όνειρα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Περιείχαν πολλές φιλοδοξίες, αλλά όχι το μπάσκετ! «Στην αρχή οφείλω να ομολογήσω ότι δεν το είχα σκεφτεί. Απλά διασκέδαζα παίζοντας μπάσκετ», έχει πει σε συνέντευξή του, κάτι που υποδεικνύει ότι έβλεπε την πορτοκαλί μπάλα ως χόμπι και όχι ως κατεύθυνση ζωής. Ο Παρασκευάς Μουρατίδης το 1999 τον προέτρεψε να υπογράψει στον Ηρακλή, κάτι που του έβαλε νέα δεδομένα στη ζωή του.
«Υπέγραψα στον Ηρακλή όταν ήμουν 19 χρονών. Τότε ήταν που άρχισα να πιστεύω ότι θα μπορούσα να κάνω καριέρα παίζοντας μπάσκετ». Παρόντες στην όλη διαδικασία είναι οι – μόνιμα ταλαίπωροι τέτοιων υποθέσεων – οι γονείς του. «Ποτέ δεν μου έβαλε εμπόδια η οικογένειά μου. Πάντα με ενθάρρυνε. Είχαν δει πόσο πολύ πάθος είχα για το μπάσκετ. Και όπως κάθε παιδί οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου. Ίσως τώρα να είναι και η κατάλληλη στιγμή για να τους το πω». Η οικογένειά του είναι και αποτυπωμένη στο δεξί του χέρι. Τα αρχικά του πατέρα του Θωμά, της μητέρης του Μαίρης και του αδελφού του Βασίλη.
Η αρχή στη Θεσσαλονίκη ήταν πολύ δύσκολη για τον Διαμαντίδη, που έμενε σε ένα μικρό διαμέρισμα απέναντι από το Στρατοδικείο, στην οδό Καυταντζόγλου. Στο γήπεδο πήγαινε περπατώντας ή με συμπαίκτες του, αφού δεν είχε καν δίπλωμα. Όταν αποφάσισε να πάρει το πρώτο του αμάξι, ήταν ένα μεγάλο τζιπ, το οποίο δύσκολα μπορούσε να ελέγξει και ενίοτε ζητούσε βοήθεια των συμπαικτών του για να ξεπαρκάρει!
Δημήτρης, ο συγκάτοικος!
Ο άνθρωπος που κρατάει τον ασκό του Αιόλου είναι ένας συμπαίκτης του. Και κάτι παραπάνω… Ο συγκάτοικός του και όταν μιλάμε για μια ομάδα που κάθε τρις και λίγο έχει ένα ταξίδι, τότε ο άνθρωπος που μοιράζεται το ίδιο δωμάτιο με σένα έχει πολλά να πει. Ακόμα κι αν κάποιες ώρες αναγκάζεται να έχει κλειστά τα αυτιά του, όπως ο Κώστας Τσαρτσαρής. Συγκάτοικοι στις αποστολές, συγκάτοικοι ακόμα και στη φετινή τους ατυχία με τους τραυματισμούς.
Ο φόργουορντ του τριφυλλιού έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον Διαμαντίδη και του αρέσει να μιλάει για εκείνον. Πρόσφατα δεν είχε διστάσει να δηλώσει ότι όσο παίζει μπάσκετ ο Διαμαντίδης, θα ποντάρει τα λεφτά του ότι θα είναι ο πιο πολύτιμος παίκτης του πρωταθλήματος… Στον ασκό του κρατάει και ένα μεγάλο μυστικό, που δεν είναι πια και τόσο μυστικό. Ο Διαμαντίδης ροχαλίζει! Και το κάνει τόσο έντονα, που στο Ευρωμπάσκετ του 2005 υπήρχε θέμα! Ο Τσαρτσαρής χρειάστηκε να προμηθευτεί ωτοασπίδες για να βγάλει πέρα.
Δημήτρης, ο προσγειωμένος!
Συνήθως χαμηλώνει το βλέμμα, κοιτάει το πάτωμα και απαντάει «καλύτερα να μην μιλήσουμε για μένα. Και τι να πούμε…;». Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν τόση μετριοφροσύνη είναι πάντα αληθινή ή αν ξεπερνάει κάποιες φορές τα όρια. Ακόμα και πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, όταν σκότωνε τον Ολυμπιακό στον τελικό με τα συνεχόμενα τρίποντα, ένιωθε λες και έπαιζε με τον Παπαλουκά στη διαφήμιση της wind! «Έκανα τα σουτ και μπήκανε. Δεν έγινε και τίποτα», είπε. Ε, δεν είναι εκνευριστικός;
Το ίδιο και χθες… «Όχι ρε παιδιά, μετά από αυτή την εμφάνιση δεν θέλω να πω τίποτα», ψιθύρισε, τη στιγμή που οποιοσδήποτε στη θέση του θα έψαχνε σοφιστείες για το πληγωμένο του εγωισμό. Στην αρχή της καριέρας του στον Παναθηναϊκό, μάλιστα, τα πράγματα ήταν χειρότερα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μόχθησε για να τον πείσει να μιλάει λίγο περισσότερο και να μην κρύβεται στο καβούκι του μετά από κάθε μεγάλη του παράσταση. Ακόμα περισσότερο μόχθησε ο Θοδωρής Παπαλουκάς για να τον πείσει να αποδεχτούν την πρόταση της Wind για τη σειρά διαφημίσεων. Ο Διαμαντίδης είχε απορρίψει την ιδέα, παρά το οικονομικό δέλεαρ και όπως θρυλείται δέχτηκε μόνο κατόπιν προτροπής του άσου του Ολυμπιακού να πάρει τα λεφτά και να τα δώσει στους γονείς του.
Δεν νιώθει άνετα και βολικά να μιλάει για τον εαυτό του, δεν θέλει να ακούει τα κολακευτικά σχόλια που έχουν οι άλλοι να πουν για εκείνον. Σιχαίνεται τη δημοσιότητα και φτάνει μέχρι και στο σημείο του αυτοσαρκασμού, προκειμένου να ξεφύγει από εγκωμιαστικές καταστάσεις. Ο Αμερικανός προπονητής είχε πει πριν τον αγώνα με την Εθνική μας τον Αύγουστο του 2006 πως ο Διαμαντίδης ήταν ο καλύτερος σουτέρ μας… «Μάλλον λάθος σκάουτινγκ έχουν κάνει», απάντησε ο Έλληνας γκαρντ που με περίσσια δόση χιούμορ και ικανοποίησης έλεγε μετά το ματς με τη Γαλλία την ίδια χρονιά…. «Ευτυχώς σήμερα δεν είχε βάλτο αγόρι μου»
Δημήτρης, ο κολλητός!
Αν ο Κώστας Τσαρτσαρής είναι το δεξί του χέρι, ο Νίκος Χατζηβρεττάς είναι το αριστερό του. Από την εποχή του Ηρακλή έχουν πολύ καλή σχέση οι δυο τους, που συνεχίστηκε όταν αντάμωσαν στον Παναθηναϊκό. Ο Διαμαντίδης, όμως, είναι κολλητός του, όπως ήταν και τα σπίτια τους στην Αθήνα, ενώ ο Χατζηβρέττας αποτέλεσε το στήριγμά του στην Αθήνα το πρώτο διάστημα για να μπορέσει ο Καστοριανός να προσαρμοστεί στην πρωτεύουσα. Γι’ αυτό και ο γκαρντ του Παναθηναϊκού πριν μερικές εβδομάδες κράτησε τον Χατζηβρέττα στη σέντρα να φωνάξει με τους παίκτες του τριφυλλιού, παρότι πλέον φορούσε τη φανέλα του Άρη.
Μαζί συνήθιζαν να ταξιδεύουν στα ρεπό που είχαν από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και περνούν ακόμα και τις διακοπές τους παρέα. Εξάλλου, για τον εργένη άσο του Παναθηναϊκού, ο Χατζηβρέττας έχει ένα μεγάλο προνόμιο. Είναι παντρεμένος και η γυναίκα του μαγειρεύει πολύ ωραία!
Δημήτρης, ο… πώς είπαμε τον λένε;
Εν έτει 2010 όλοι τον γνωρίζουν, ακόμα και με το ψευδώνυμό του. Δεν τον έμαθαν φέτος, αλλά για εκείνον μιλούν τουλάχιστον μια πενταετία τώρα! Το 2001, όμως, ήταν από λιγότερο ως και καθόλου γνωστός. Στις διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή για την αγορά του Λάζαρου Παπαδόπουλου, ο Πρόδρος Εμφιετζόγλου προτείνει στον Θανάση Γιαννακόπουλο να πάρει πακέτο και τον Διαμαντίδη με επιπλέον 50.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν τζάμπα. Το αφεντικό του Παναθηναϊκού δεν ήξερε, φυσικά, για ποιον του μιλούσε ο τότε ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ηρακλής και προσπαθούσε να συλλέξει πληροφορίες με τον δικό του… μοναδικό τρόπο.
«Ρε παιδιά, μου δίνουν με 50.000 ευρώ κι έναν πιτσιρικά, Διαμαντάτος, Διαμαντάκης, κάπως έτσι. Είναι καλός αυτός; Αξίζει να τον πάρω;». Δεν τον πήρε τότε, γιατί υπήρξαν αντιδράσεις από τους οπαδούς του Ηρακλή, όμως όταν έμαθε καλά το όνομά του, φρόντισε να τον «κατεβάσει» στην Αθήνα χωρίς πολλές διαπραγματεύσεις. Και τότε ήταν έτοιμος να προσφέρει γη και ύδωρ στον Διαμαντίδη. Το μόνο που ζήτησε ο 24χρονος τότε άσος ήταν ένα αυτοκίνητο Μίνι Κούπερ για να μπορεί να… παρκάρει πιο εύκολα.
Οτι και να πει κανεις για αυτο το διαμαντι ειναι λιγο!Ενας καταπληκτικος παιχτης και ανθρωπος,χθες τα εβαλε μονος του με την Μπαρτσελονα αλλα δεν τα καταφερε,δεν πειραζει ρε Μητσαρα ολοι Ξερουμε τι εισαι και ποσο επεγγελματιας εισαι!

Επιμέλεια:Ραφαήλ Βλαχόπουλος

H ANEΡΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 16% ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΒΑΘΙΑ ΥΦΕΣΗ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΤτΕ

Εκρηξη της ανεργίας στο 16,5% εντός του 2011, αν συνεχιστεί η τάση του τελευταίου τριμήνου του 2010, προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος...


Στην ημερίδα που διοργάνωσε το υπουργείο Οικονομικών για το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής της περιόδου 2012 - 2014 το στέλεχος της κεντρικής τράπεζας κ. Ισαάκ Σαμπεθάι, επισήμανε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΤτΕ, η ανεργία θα συνεχίζει να αυξάνεται το 2011 και θα πλησιάσει ή και θα ξεπεράσει το 15%.

Ο ίδιος ανέφερε όμως ότι εάν συνεχισθούν οι τάσεις του τελευταίου τριμήνου του 2010 στο μέτωπο της απασχόλησης, η ανεργία μπορεί να φθάσει και το 16,5% αν και ο ίδιος το απεύχεται.

Αναφορικά με τον πληθωρισμό ο κ. Ισαάκ Σαμπεθάι εκτίμησε ότι το 2011 θα υποχωρήσει κατά μέσο όρο σε επίπεδα χαμηλότερα του 2,5%. Οι μέσες πραγματικές αποδοχές θα μειωθούν το 2011 κατά 5%, από 9% που μειώθηκαν το 2010 ενώ θα σταθεροποιηθούν από το 2012.

O πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών εμπειρογνωμόνων κ. Γ.Ζανιάς αναφέρθηκε στο στόχο του μνημονίου για περιορισμό της ύφεση στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 και μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης (1,1%) το 2012 και ύστερα στο 2%.

Ως βασικούς στόχους, ο πρόεδρος του ΣΟΕ έθεσε την ολοκλήρωση της προσπάθειας αξιοπιστίας της χώρας μας στις αγορές, τη δημιουργία ενός νέου βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια και όχι στο δανεισμό

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Στη Βουλή θα διαβιβαστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η δικογραφία που αφορά την υπόθεση των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 που προμηθεύθηκε το Δημόσιο για το Πολεμικό Ναυτικό...
Η Εισαγγελία αποστέλλει τη δικογραφία ώστε να διερευνηθεί από την Βουλή το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών στην υπόθεση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, επί θητειών του οποίου ελήφθη η απόφαση για την εν λόγω προμήθεια πολεμικού υλικού και υπογράφηκε η σχετική σύμβαση.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων της εισαγγελικής έρευνας και κυρίως το ογκώδες υλικό που συνέλεξε μετά από πολύμηνους εξονυχιστικούς ελέγχους του ο ΣΔΟΕ, οι Εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος και η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ράικου έκριναν ότι η δικογραφία θα πρέπει να σταλεί στην Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να εξεταστούν τα δεδομένα και να κριθεί αν θα πρέπει να ελεγχθεί ο πρώην υπουργός.

Το έργο της κατασκευής των υποβρυχίων, ανέλαβαν οι γερμανικές εταιρίες HDW και Ferrostaal και τα Ελληνικά Ναυπηγεία, με απόφαση για απευθείας ανάθεση που ελήφθη το 1998 και σύμβαση που υπογράφηκε το 2000.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών σε αυτή την φάση της διερεύνησης της υπόθεσης έχει επικεντρωθεί στο διάστημα από το 1998 έως το 2002 που υπογράφηκαν συμβάσεις για αντισταθμιστικά οφέλη. Και τα 37 πρόσωπα που έχουν κληθεί ως ύποπτοι για την διάπραξη τριών κακουργηματικών αδικημάτων, έχουν εμπλακεί αυτό το χρονικό διάστημα στην υπόθεση, ενώ και άλλοι ύποπτοι που αναμένεται να κληθούν, θα λογοδοτήσουν επίσης για το επίμαχο διάστημα.

Στην υπόθεση πλην των τριών βασικών εταιριών, εμπλέκονται περίπου δέκα ακόμη εταιρίες που έχουν εμπλακεί, είτε ως υπεργολάβοι στο σκέλος των έργων των αντισταθμιστικών ωφελημάτων είτε ως σύμβουλοι.

Τα ρεκόρ που έσπασε ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός… διέλυσε πολλά ρεκόρ στο ματς με τη Σιένα! Ας τα πάρουμε με τη σειρά:
Τα ρεκόρ που έσπασε απόψε ο Ολυμπιακός!
Οι 41 πόντοι που δέχθηκαν οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς «έσπασαν» τους 49 που είχαν δεχθεί τρεις φορές έως τώρα. Με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 1996-97, με τη Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 1995-96 και με την Τόφας Μπούρσα τη σεζόν 1979-80.
Όσο για τη διοργάνωση; Το ρεκόρ ανήκει στην Κρκα, που είχε χάσει με 89-35 από την ΤΣΣΚΑ στις 19/11/2003. στη Μόσχα. Η Σιένα από την πλευρά της είχε δεχθεί μόλις 40 πόντους στην εκτός έδρας νίκη της (σεζόν 2009-10) επί της Τσιμπόνα στο Ζάγκρεμπ με 40-85.
Δεν είναι όμως αυτό το μοναδικό ρεκόρ. Οι 9 που δέχθηκαν οι Πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο είναι επίσης ρεκόρ στην Ευρωλίγκα, αφού το προηγούμενο άνηκε στην Μπένετον Τρεβίζο που στις 26 Νοεμβρίου 2003 είχε δεχθεί μόλις 14 από τη Βιλερμπάν στο Τρεβίζο.
Και τα ρεκόρ συνεχίζονται. Ο Ολυμπιακός πέτυχε τη δεύτερη μεγαλύτερη νίκη του στη διοργάνωση φτάνοντας κοντά στο να σπάσει ένα ρεκόρ που κρατάει 31 χρόνια. Ποιο; Αυτό της καλύτερης επιθετικής βραδιάς στην ιστορία της ομάδας που ήταν επίσης 49 πόντους από τη σεζόν 1979-80 με αντίπαλο την Αλ Γιάλα από την Αίγυπτο.
Οι καλύτερες αμυντικές βραδιές στην ιστορία του Ολυμπιακού…
1. Olympiacos – Panathinaikos (Greece) 69-49 (49) 1996-97 Euroleague
-. Olympiacos – Real M. (Spain) 68-49 (49) 1995-96 Euroleague
-. Olympiacos – Tofas (Turkey) 94-49 (49) 1979-80 Corac Cup
4. Olympiacos – Kinder Bologna (Italy) 55-50 (50) 1998-99 Euroleague
5. Olympiacos – CSKA M. (Russia) 82-51 (51) 1996-97 Euroleague
-. Olympiacos – Guilford Kings (Gr. Britain) 96-51 (51) 1993-94 Euroleague
-. Olympiacos – Guilford Kings (Gr. Britain) 71-51 (51) 1993-94 Euroleague
Οι μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη
1. Olympiacos-Al Yialla (Egypt) 106-57 (49) 1978-79 EUROLEAGUE
2. Olympiacos – Ovarense Aerosoles (Portugal) 100-53 (47) 2000-01 EUROLEAGUE
3. Olympiacos – Guilford Kings (Gr. Britain) 96-51 (45) 1993-94 EUROLEAGUE
4. Olympiacos-Tofas (Turkey) 94-49 (45) 1979-80 CORAC CUP
5. Olympiacos-Gornic (Poland) 98-55 (43) 1988-89 CORAC CUP
6. Οlympiacos – Efes Pilsen (Turkey) 77-42 (35) 1994-95 EUROLEAGUE
7. Olympiacos – Ovarense Aerosoles (Portugal) 101-67 (34) 2000-01 EUROLEAGUE
8. Olympiacos – Hapoel Jerusalem (Israel) 102-69 (33) 2000-01 EUROLEAGUE
9. Olympiacos – Chibona Zagreb (Croatia) 101-69 (32) 1994-95 EUROLEAGUE
10. Olympiacos – Estudiantes (Spain) 110-78 (32) 1996-97 EUROLEAGUE
Πηγή: superbasket.gr

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Με την υπερψήφιση επί της αρχής του σχεδίου νόμου που προωθεί η κυβέρνηση για την αλλαγή της νομοθεσίας περί ευθύνης υπουργών συμφώνησαν χθες, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, τα περισσότερα κόμματα της Βουλής...


« Αυτή η κυβερνητική πρωτοβουλία πρέπει να καταγραφεί ως συνολική πρωτοβουλία του ελληνικού Κοινοβουλίου γιατί είναι κοινή επιδίωξη του πολιτικού κόσμου ώστε ο πολίτης να αισθάνεται ότι τίποτα δεν κρύβεται και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του με τους πολιτικούς», εξέφρασε την επιθυμία του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης

Σύμφωνα με τις αλλαγές που επιφέρονται αποσύρεται το πενταετές διάστημα, που ίσχυε μέχρι τώρα προκειμένου να υπάρξει παραγραφή αδικημάτων μελών της κυβέρνησης και στο εξής ισχύει ό, τι ισχύει για τους πολίτες. Δηλαδή πέντε χρόνια για τα πλημμελήματα και είκοσι έτη για τα κακουργήματα.

Επίσης ορίζεται τριμελές δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου εκλέγονται με κλήρωση, που θα κρίνει το αξιόποινο ή όχι και ανάλογα θα εισηγείται στη Βουλή που θα έχει τον τελευταίο λόγο για την περαιτέρω διερεύνηση. Και επιπλέον η προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής που θα συσταθεί στη συνέχεια θα έχει το δικαίωμα της κατάσχεσης των ωφελημάτων μελών της κυβέρνησης που τέλεσαν αδικήματα και τίθενται σε καθεστώς δικαστικής μεσεγγύησης, θεσπίζονται περιοριστικοί όροι για την απαγόρευσής τους από τη χώρα ενώ «παγώνουν» και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Κατά τον κ. Χ. Καστανίδη η κυβερνητική πρωτοβουλία έρχεται επειδή «πιστεύει ότι πρέπει ο δημόσιος βίος να καθαριστεί από τις υπόνοιες των πολιτών στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας» και γιατί – όπως είπε- «πρέπει να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες για τους λίγους πολιτικούς που καταπατούν τον όρκο τους, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών είναι έντιμη».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αμφισβητώντας την άποψη συνταγματολόγων που επικαλέσθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος οι οποίοι υποστηρίζουν ότι χρειάζεται αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, δήλωσε ότι η κυβέρνηση επέλεξε μια «πολλή ρεαλιστική με ιδιαίτερη συμβολικής και ηθικής σημασίας επιλογή, γιατί διαφορετικά έπρεπε να περιμένουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος που θα γίνει μετά το 2017».

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας συμφώνησε επί της αρχής του σχεδίου νόμου και εξέφρασε επιμέρους επιφυλάξεις σε διάφορες διατάξεις, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος δήλωσε «παρών», ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης εμφανίσθηκε να το υπερψηφίζει σε αντίθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλο. Υπέρ τάχθηκαν επίσης οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Τσούκαλης ( Δημοκρατική Αριστερά) και Χρήστος Μαρκογιαννάκης ( Δημοκρατική Συμμαχία).

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε δεκτή τροπολογία των ανεξάρτητων βουλευτών που ανήκουν στη Δημοκρατική Συμμαχία σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον θιγόμενο υπουργό, εφόσον η Βουλή αποφασίσει την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο, να ζητά από το Δικαστικό Συμβούλιο να μην εξετάσει το ενδεχόμενο παραγραφής του αδικήματος αλλά να ασχοληθεί πρωτίστως με την ουσία της υπόθεσης.

ΝΕΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ

Νέα κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η κυβέρνηση της Λιβύης, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.Μιλώντας από την Τυνησία, ο Μπαν είπε ότι ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλ Μπαγνταντί Άλι αλ-Μαχμούντι, τον ενημέρωσε τηλεφώνικα για την εξέλιξη αυτή...


Μέχρις στιγμής πάντως, το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι έχει ανακοινώσει δύο φορές ότι προχωρά σε κατάπαυση του πυρός, που όμως δεν τηρήθηκε.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, την Τρίτη πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, κατά τη διάρκεια της επίθεσης των δυνάμεων του Καντάφι κατά της πόλης Μιζουράτα, που βρίσκεται ανατολικά της Τρίπολης.

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο τηλεφωνική μαρτυρία από τη Μιζουράτα, ότι οι νεκροί από τη σημερινή επίθεση έφθασαν τους 40. Το πρακτορείο διευκρίνισε ότι η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε από ανεξάρτητη πηγή. Οι δυνάμεις του Καντάφι επιτίθενται και κατά της πόλης Ζιντάν, κάνοντας χρήση βαρέος πυροβολικού, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Πάντως, νέες βομβιστικές επιθέσεις πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης στη Λιβύη και οι συμμαχικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Διοίκησης Αφρικής του αμερικανικού στρατού, αμερικανικά και βρετανικά εκτόξευσαν 20 πυραύλους Τόμαχοκ εναντίον αντιαεροπορικών συστοιχιών και άλλων στόχων.

Για εκρήξεις και πυρά από αντιαεροπορικές συστοιχίες στην Τρίπολη έκαναν λόγο και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη και αμέσως μετά άρχισαν να βάλουν τα αντιαεροπορικά. Στη συνέχεια ακούστηκαν πολλές ισχυρές εκρήξεις και επί περίπου δέκα λεπτά ο ουρανός φωτιζόταν από λάμψεις, ιδίως πάνω από την περιοχή όπου βρίσκεται η κατοικία του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο των δημοσιογράφων.

Στο μεταξύ, το αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα μετέδωσε απόψε ότι ο επικεφαλής μιας ταξιαρχίας του Καντάφι σκοτώθηκε κοντά στην Τρίπολη. Το κανάλι ανέφερε ότι ο διοικητής ονομαζόταν Χουσέιν Ελ Ουαρφάλι, αλλά δεν διευκρίνισε τις συνθήκες του θανάτου του.

Οι δυτικές αεροπορικές επιδρομές το βράδυ της Δευτέρας, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε ναυτική εγκατάσταση στο ανατολικό τμήμα της λιβυκής πρωτεύουσας, ενώ κατέστρεψαν και αρκετά στρατιωτικά οχήματα.

Νωρίτερα, αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος F-15 Eagle συνετρίβη στη βορειοανατολική Λιβύη κατά τη διάρκεια της τρίτης νύχτας βομβαρδισμών εναντίον θέσεων του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι. Αμφότεροι οι χειριστές χρησιμοποίησαν επιτυχώς το σύστημα αυτόματης εκτόξευσης και φέρουν ελαφρά τραύματα. Το αεροσκάφος δεν κατερρίφθη από εχθρικά πυρά αναφέρει εκπρόσωπος της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στην Αφρική, επισημαίνοντας ότι η συντριβή οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε μηχανική βλάβη.

Βαλβέρδε αντί Καπαρός;

Σύμφωνα με το "elathletic.com": "Οι φήμες για αλλαγή προπονητή πολλαπλασιάζονται στο  Μπιλμπάο. Ο Βαλβέρδε βγαίνει στο προσκήνιο. Ο Καπαρός δήλωσε ότι από τις 30 Ιουνίου θα είναι στην αγορά εργασίας. Ποιος θα είναι τεχνικός της Ατλέτικ την επόμενη περίοδο;

 Η παρουσία του Χοακίν Καπαρός στον πάγκο της Ατλέτικο χάνει έδαφος. Η κακή πορεία της ομάδας με 4 πόντους στα 7 τελευταία ματς επηρεάζουν την τελική απόφαση του πρόεδρου Μακούα που το σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει σε αλλαγή τεχνικού. Ερχονται εκλογές και ο πρόεδρος της ομάδας θέλει να φτάσει εκεί με έτοιμο προπονητή. Σε αυτό το σενάριο προκύπτει η πιθανότητα του Ερνέστο Βαλβέρδε που παίζει γερά στα προγνωστικά. Ο Βαλβέρδε ξέρει καλά την Ατλέτικ Μπιλμπάο και προέρχεται από δυο πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό. Θα προκύψει τρίτος υποψήφιος;" .

Αυτά αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της βάσκικης ιστοσελίδας που στο τέλος καλεί τον κόσμο των "ροχινέγρος" της Βασκωνίας να ψηφίσουν ποιον από τους δυο θέλουν για προπονητή (Καπαρός ή Βαλβέρδε) την επόμενη χρονιά...

«Έξι μήνες; Απαγορευτικό αυτό το νούμερο...»

Ρε παιδιά, ο Κώστας Μακρής, λέει το ρεπορτάζ, έδωσε προθεσμία 6 μηνών σε Αδαμίδη-Παππά, προκειμένου να προετοιμαστεί και να μπει στην ΑΕΚ. Αλλά ως γνωστόν είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού. Μήπως τους έκανε πλάκα;
«Έξι μήνες; Απαγορευτικό αυτό το νούμερο...»
Ο Μακρής είναι δηλωμένος οπαδός της ομάδας του Πειραιά, η οποία συνέτριψε 6-0 την «Ένωση» την Κυριακή. Τόνισε στον πρόεδρο και στον μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ ότι θέλει περιθώριο 6 μηνών;
Παίζει με τον πόνο τους; Η ΑΕΚ θέλει τώρα τα χρήματα για να πάρει την αδειοδότηση από την UEFA. Συν τοις άλλοις ανέφερε αυτό το απαγορευτικό νούμερο (6), το οποίο κανείς Ενωσίτης δεν θέλει να ακούει πλέον…

Το… κοκαλάκι του Μαρινάκη! (photos)

Το… κοκαλάκι του Μαρινάκη! (photos) (Photo: Action Images).
Μετά το σαρωτικό 6-0 επί της ΑΕΚ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είδε έναν ακόμη «ερυθρόλευκο» θρίαμβο από κοντά μέσα σε λίγες ημέρες. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρέθηκε στο ΣΕΦ και παρακολούθησε από κοντά την «αρμάδα» του Ντούσαν Ίβκοβιτς να διαλύει τη Σιένα με σκορ 89-41!

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ήταν επίσης τα αδέρφια Ριέρα, οι Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Μανιάτης και Χολέμπας, οι οποίοι γνώρισαν την αποθέωση.

ΧΘΕΣ ΒΡΔΥ: Ξυλοκόπησαν 4 αστυνομικούς στα Εξάρχεια

Μία ομάδα νεαρών ξυλοκόπησε άγρια 4 αστυνομικούς από το τμήμα ασφαλείας της Ομόνοιας, στην περιοχή των Εξαρχείων παρά το γεγονός ότι τα 4 όργανα της τάξεως φορούσαν πολιτικά ρούχα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt οι 4 αστυνομικοί βρισκόντουσαν σε πεζή περιπολία προκειμένου να εντοπίσουν τοξικομανείς στην περιοχή των Εξαρχείων. Στην οδό Στουρνάρη με Τοσίτσα οι αστυνομικοί έγιναν αντιληπτοί από ομάδα νεαρών που δρουν στην περιοχή και αμέσως δέχθηκαν επίθεση.Η ομάδα νεαρών ξυλοφόρτωσε τους 4 αστυνομικούς οι οποίοι μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες και σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ΓΑΔΑ η κατάστασή τους δεν είναι σοβαρή.Ίβκοβιτς: «Θα ήμουν ευχαριστημένος και με ένα πόντο διαφορά»

Ίβκοβιτς: «Θα ήμουν ευχαριστημένος και με ένα πόντο διαφορά» (Photo: Action Images).
Απόλυτα ευχαριστημένος με την εμφάνιση της ομάδας του, αλλά προσγειωμένος εν όψει των επόμενων αγώνων παρουσιάστηκε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Σιένα.

«Μετά από ένα τέτοιο ματς είναι δύσκολο να κάνεις συζήτηση ή ανάλυση. Η ομάδα μου ήταν πανέτοιμη. Θα ήμουν ευχαριστημένος και να κερδίζαμε με έναν πόντο σε ένα ματς των play-offs. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Λίγες φορές είχαμε ματς με συμμετοχή και των δώδεκα παικτών. Αν δείτε το συνολικά ranking, είχαμε 123 έναντι -2. Σε κάθε παιχνίδι παίζεις για να κερδίσεις. Πέρα από το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, κερδίσαμε και στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Και ήταν ό,τι καλύτερο για μας ότι ο Κατσίβελης έπαιξε σε ένα ματς με τόσο ξύλο και τα κατάφερε πολύ καλά. Παίξαμε σύγχρονο μπάσκετ και αφιερώνουμε αυτή την εμφάνιση στον κόσμο. Μας βοήθησε πολύ και τον περιμένουμε και στο δεύτερο ματς, όπου τον χρειαζόμαστε πάρα πολύ», τόνισε.

Για τη συνέχεια της σειράς ανέφερε: «Είναι μόνο το πρώτο παιχνίδι από τα πέντε. Περιμένουμε ότι το δεύτερο παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό. Η Σιένα είναι από τις πιο έμπειρες ομάδες στην Ευρώπη και πριν τον τραυματισμό του ΜακΚάλεμπ έπαιζε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Σέβομαι πολύ τον αντίπαλό μας και τον προπονητή του. Θυμηθείτε πως συνέτριψε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Ξεκινάμε από το μηδέν και πρέπει να είμαστε πολύ έτοιμοι για το δεύτερο παιχνίδι. Θέλει προσοχή. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά».

Τέλος, αναφορικά με τον τραυματισμό του Μίλος Τεόντοσιτς και το αν θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί την Πέμπτη, είπε: «Ο Μίλος ήθελε να βοηθήσει, αλλά δεν ήταν έτοιμος. Παρά τους πόνους που είχε ήρθε το απόγευμα και μου είπε πως είναι έτοιμος να βοηθήσει. Του είπα πως μπορούμε να χάσουμε το παιχνίδι, αλλά δεν μπορούμε να χάσουμε τον παίκτη. Δεν ξέρω αν θα παίξει. Πρέπει να μιλήσω και με τους γιατρούς».

Ποια Σακίρα; Τρελαμένος με Ολυμπιακό ο Πικέ!

Ποια Σακίρα; Τρελαμένος με Ολυμπιακό ο Πικέ!
Δεν έμειναν μόνο οι φίλοι του Ολυμπιακού με το στόμα ανοιχτό βλέποντας την ομάδα του Ίβκοβιτς να διαλύει τη Σιένα με 49-9 στο ημίχρονο! Ο Ζεράρ Πικέ σχολίασε χαρακτηριστικά στο twitter του:

«Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Ολυμπιακού - Μοντεπάσκι (Σιένα) είναι εξωπραγματικό! 49-9. Παρακολουθεί κανείς την αναμέτρηση;», έγραψε στη σελίδα του ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα και φημολογούμενο... αμόρε της Σακίρα!

Και άντε πες ότι για να δεις της αγαπημένη σου Μπαρτσελόνα (κόντρα στον Παναθηναϊκό) τη «φτύνεις» για λίγο. Όμως, όχι μόνο είδε τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν πλάκα στη Σιένα, αλλά χωρίς να χάσει χρόνο, κάθισε να το σχολιάσει κιόλας στη σελίδα του στο twitter!

Στο κόλπο… του comment μπήκαν αμέσως αρκετοί followers του Πικέ. «Μα τι γίνεται. Πέντε εναντίον δύο παίζουν», αναρωτήθηκε ένας, ενώ ένας άλλος πήρε στο ψιλό… τους Ιταλούς, λέγοντας: «Μάλλον θα τους πήρε ο ύπνος στον καναπέ»!