ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 7-1!

Εντυπωσιακή η διαφορά των sms στήριξης του Ερασιτέχνη ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με την αναλογία να φτάνει στο 7 προς 1 υπέρ των ερυθρόλευκων! Γιατί δεν συγκινήθηκαν οι πράσινοι;
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 7-1!
Η καμπάνια με τα sms στήριξης των τμημάτων της «μάνας του λόχου», ήταν μία… ευρεσιτεχνία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Αυτός ήταν ο πρώτος σύλλογος που έκανε αυτή την καμπάνια, επί προεδρίας Μιχάλη Κίτσιου ακόμα και μετά τον μιμήθηκε ο Ολυμπιακός και ετοιμάζεται να το κάνει και η ΑΕΚ.
Τις πρώτες ημέρες, μάλιστα, η συμμετοχή των οπαδών του τριφυλλιού ήταν μεγάλη, καθώς δεν υπήρχε μέτρο σύγκρισης. Οι 3.000 μηνύματα που στάλθηκαν τις τρεις πρώτες ημέρες, είχαν θεωρηθεί επιτυχία από τους πράσινους. Ίσως και να ήταν, μάλιστα, αν δεν υπήρχε η ανάλογη προσπάθεια των ερυθρόλευκων.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός έχει φτάσει περίπου τις 130.000 μηνύματα, την ώρα που οι πράσινοι (οι οποίοι έχουν αρχίσει πολύ νωρίτερα την προσπάθειά τους), βρίσκονται κάτω από τις 20.000! Ενώ, πρόσφατα... έγινε μία προσπάθεια για να ενισχυθεί η συγκεκριμένη καμπάνια, με τη συμμετοχή αθλητών από όλα τα τμήματα του συλλόγου, προκειμένου να προωθήσουν το κομμάτι των sms.
Οι πληροφορίες του σκύλου αναφέρουν ότι μόλις 7.700 ήταν τα μηνύματα που στάλθηκαν μετά από τη συνέντευξη Τύπου, στις 15 Μάρτη. Ένας αριθμός μικρός αν αναλογιστεί κανείς την αντίστοιχη συμμετοχή που υπάρχει γενικότερα στον Ολυμπιακό. Το πρώτο, άλλωστε, που έρχεται στο μυαλό καθενός, είναι το μέτρο σύγκρισης με τον αιώνιο…
Η αναλογία, δηλαδή, είναι στο 7 προς 1, καθώς τα πράσινα sms είναι λίγο περισσότερα από 17.000 ενώ τα ερυθρόλευκα κοντά στις 130.000! Να κάνουμε μία παρένθεση εδώ και να θυμίσουμε ότι συχνά-πυκνά οι οπαδοί των πράσινων κράζουν τους… Παναθηναϊκάρες μετόχους της ΠΑΕ, που δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη. Και έχουν δίκιο.
Μήπως, όμως, θα έπρεπε να έχουν κάνει πρώτα την αυτοκριτική τους, καθώς σχεδόν στο σύνολό τους δεν έχουν αξιωθεί να στείλουν ένα sms για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη; Βέβαια, ας συνυπολογίσουμε ότι μιλάμε για δύσκολες εποχές όπως η σημερινή, που κάποιος μετράει και το ευρώ, ωστόσο στον Πειραιά το μετράνε λιγότερο;
Η συγκεκριμένη παρατήρηση, βέβαια, δεν αποτελεί δικαιολογία για την απροθυμία των μετόχων να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα. Ούτε «φορτώνει» αποκλειστικά στους οπαδούς το βάρος της οικονομικής ενίσχυσης του Ερασιτέχνη. Βοηθάει, όμως, ώστε να βγουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.
Να σημειώσουμε κάτι ακόμα: Η καμπάνια του Παναθηναϊκού είχε αρχίσει τον περασμένο Οκτώβρη (2010), ενώ του Ολυμπιακού στα μέσα του Φλεβάρη (2011). Οι πράσινοι, όμως, δεν έχουν προβάλει όσο οι Πειραιώτες την προσπάθειά τους και ίσως αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που έχουν μείνει πολύ, πολύ πίσω. Δεν είναι λίγοι οι οπαδοί, δηλαδή, που δεν ξέρουν ότι «τρέχει» η συγκεκριμένη καμπάνια στήριξης. Κάτι πάει να γίνει τώρα, με αφορμή τη συναυλία της Βίσση στο ΟΑΚΑ, αλλά φτάνει αυτό;
Επίσης, να πούμε ότι κάθε sms για τον Παναθηναϊκό, χρεώνει τον χρήστη 2,48 ευρώ, από τα οποία πηγαίνουν περίπου 2 ευρώ στο ταμείο του τριφυλλιού. Αντίστοιχα στον Ολυμπιακό η χρέωση είναι μόλις 1,28 ευρώ και στο ταμείο μπαίνουν 80 λεπτά.
Ακριβότερη η συμμετοχή των πράσινων, αποφέρει όμως και περισσότερα έσοδα. Αν και για την ώρα ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός από τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι εξασφαλίσει μόλις 34.000 ευρώ (με βάση τα στοιχεία που παραθέσαμε), ενώ στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό έχουν φτάσει ήδη στις 104.000.

ΤΩΡΑ ΤΟ ENPATRAIS ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER!!!

Βρείτε τώρα το αγαπημένο σας blog στα μεγαλυτέρα site κοινωνικής δικτύωσης....

Για να μας ακολουθήσετε στο facebook πατήστε εδώ: http://www.facebook.com/pages/Enpatrais/#!/pages/Enpatrais/144992735526582

Για να μας ακολουθήσετε στο twitter πατήστε εδώ: http://twitter.com/#!/enpatrais

MEXΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Τις σαρωτικές αλλαγές στο Λύκειο, αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας το αργότερο ως την προσεχή Πέμπτη. Οι αλλαγές αυτές θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά στα λύκεια από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο...

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου, αλλάζει εκ βάθρων ο τρόπος διδασκαλίας, αξιολόγησης και παροχής γνώσεων στα παιδιά. Καταργούνται τα επιστημονικά πεδία και αντικαθίστανται από κατευθύνσεις στην β΄και γ΄λυκείου. Τα υποχρεωτικά μαθήματα, εξάλλου, θα είναι λιγότερα, όπως και η ύλη, ενώ δίδεται έμφαση στην κατάρτιση των μαθητών στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης και αξιοποίησης της κριτικής τους ικανότητας. Το νέο λύκειο βασίζεται ουσιαστικά στο να μάθουν τα παιδιά να «ερευνούν» και να συνθέτουν ένα είδος «πτυχιακών εργασιών» ομαδικά και ατομικά. Αυτό είναι ένα καινούργιο μάθημα, στο οποίο δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί τώρα το νέο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων, το οποίο θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά το 2014. Άλλωστε, πριν από αυτό θα πρέπει να έχουν αναμορφωθεί και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπου επίσης θα εφαρμοσθεί «Καλλικράτης», που θα περιλαμβάνει συγχωνεύσεις, μετονομασίες ακόμη και καταργήσεις ορισμένων τμημάτων.

Μάντεψε ποιος…

Μάντεψε ποιος…
Κλειστά χαρτιά κράτησε ο Φερνάντο Σάντος στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής ομάδας πριν το φιλικό της Τρίτης στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στην Πολωνία. Παρουσία περίπου 100 φίλων της «γαλανόλευκης», ο Πορτογάλος προπονητής ανακάτεψε την τράπουλα, αφού στο δίτερμα που έγινε στα 3/4 του γηπέδου παρέταξε δεκάδες (!) με συνθέσεις που δύσκολα θα παρουσιαστούν στο ματς με τους Πολωνούς.

Τη μία ομάδα αποτελούσαν οι Χαλκιάς, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Λαγός, Τοροσίδης, Κονέ, Καραγκούνης, Νίνης, Σαλπιγγίδης και Μήτρογλου, ενώ τη δεύτερη οι Τζόρβας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μόρας, Βύντρα, Τζαβέλλας, Καφές, Μανιάτογλου (μεταφραστής Φερνάντο Σάντος), Σαμαράς, Φετφατζίδης και Λυμπερόπουλος.

Στο τέλος της προπόνησης, που διήρκεσε περίπου 55 λεπτά, οι παίκτες της Εθνικής έκαναν εκτελέσεις φάουλ πάνω από τεχνητό τείχος. Αυτοί που δοκίμασαν το πόδι τους ήταν οι Κονέ, Καραγκούνης, Φετφατζίδης, Νίνης, Σαμαράς, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος και Μήτρογλου.

Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις των ανθρώπων της ΕΠΟ κάνουν λόγο για περίπου 8-10 χιλιάδες φιλάθλους στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Τρίτης. Τα εισιτήρια, που τιμώνται 10, 15 και 20 ευρώ, θα είναι στην κυκλοφορία από τις 10:00 μέχρι την έναρξη του αγώνα (21:30). Αξίζει να σημειωθεί πως στις κερκίδες αναμένονται και περίπου 1.500 Πολωνοί φίλαθλοι, από τη μεγάλη πολωνική κοινότητα στην Ελλάδα.

ΔΡΟΥΤΣΑΣ:''ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ''

Μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία πρέπει ή να υπάρξει μία λύση στις διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας ή να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την υφαλοκρηπίδα, δηλώνει ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και...


καλεί την Τουρκία να υπογράψει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", ο κ. Δρούτσας αναφέρεται σε διάφορα σημεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ως προς τις διερευνητικές επαφές, αναφέρει ότι "πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα" και αναφέρει ότι "από τις επαφές μας και τις δηλώσεις που έχουν γίνει αντιλαμβάνομαι ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπογράψει η Τουρκία τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας".

"Μας λένε ότι η Τουρκία ακολουθεί πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονές της, ότι έχει αλλάξει, σέβεται το διεθνές δίκαιο, θέλει να γίνει πρωταγωνιστής στην περιοχή και δεν επιθυμεί την ένταση", αναφέρει ο κ. Δρούτσας και σημειώνει ότι "ωστόσο καθημερινά αντιμετωπίζουμε πολλά θέματα που προκαλούν ένταση. Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πετούν συνεχώς πάνω από τα νησιά που κατοικεί ο ελληνικός λαός. Τα πλοία του τουρκικού στόλου περνούν συνεχώς πολύ κοντά από τα χωρικά μας ύδατα".

Ο Έλληνας υπουργός αναρωτιέται "πώς μπορεί ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου να πάει στην Ερζερούμ για να υπερασπιστεί τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όταν μία μέρα πριν, δέκα τουρκικά αεροσκάφη πετούν στα διακόσια μέτρα;" και τονίζει: "Πώς μπορούμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό; Γιατί συμβαίνουν αυτά στο Αιγαίο τη στιγμή που υπάρχει το θετικό αυτό κλίμα μεταξύ των δύο κυβερνήσεων; Δεν έχουμε λάβει απάντηση στα ερωτήματα αυτά".

Ο κ. Δρούτσας τονίζει ότι "η Ελλάδα έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, δικαίωμα που παράσχει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Ωστόσο η Τουρκία χαρακτηρίζει τη χρήση του δικαιώματός μας αυτού αιτία πολέμου. Αυτό όμως συνιστά ανοιχτή παραβίαση της σύμβασης του ΟΗΕ που είναι το πιο ιερό κείμενο του δικαίου της θάλασσας. Και θέλω να ρωτήσω, με αυτό τον τρόπο θέλει να αναπτύξει η Τουρκία το δόγμα των μηδενικών προβλημάτων;"

"Την περασμένη Παρασκευή που η Ελλάδα γιόρταζε την εθνική της εορτή, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν το FIR Αθηνών", υπογραμμίζει ο υπουργός και τονίζει ότι "η Τουρκία με τον τρόπο αυτό δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα. Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν θα αλλάξει και η Ελλάδα θα συνεχίσει να διασφαλίζει τα δικαιώματά της χρησιμοποιώντας κάθε αναγκαίο μέσο. Το μόνο που καταφέρνει η Τουρκία με τον τρόπο αυτό είναι η ένταση και η αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης προς αυτήν".

Ο κ. Δρούτσας αναφέρεται και στις δηλώσεις που έκανε ο τούρκος υπουργός εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου πρόσφατα για το Καστελόριζο τονίζοντας ότι "η δήλωσή του ότι το Καστελλόρζο πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της Μεσογείου και όχι του Αιγαίου, δυσαρέστησε κι εμένα, όπως και κάθε έλληνα".

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο υπουργός αναφέρει ότι "κανείς δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο η Τουρκία των 75 εκατομμυρίων πρέπει να φοβάται την Κύπρο των 750 χιλιάδων. Η Τουρκία δεν έχει να χάσει τίποτα αποσύροντας στρατεύματα, πράγμα που θα δώσει ανάσα στο νησί. Και η έννοια της μητέρας πατρίδας είναι κάτι που δεν έχει ισχύ σήμερα"¨.

Ως προς τα μειονοτικά ζητήματα ο κ. Δρούτσας λέει "θα ήθελα να ζωντανέψει η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο" και σημειώνει: "Θέλω να επισκεφθώ την Ίμβρο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Νταβούτογλου. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να συζητήσουμε με τους λιγοστούς έλληνες που έχουν απομείνει στην Τουρκία και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να διευκολύνουμε τη ζωή τους".

Απαντώντας στην ερώτηση αν ενοχλήθηκε από την έκκληση που έκανε ο Νταβούτογλου στη μειονότητα στη Θράκη να διατηρήσει τη θρησκευτική και εθνοτική ταυτότητά της, ο κ. Δρούτσας λέει "κάποιοι στην Τουρκία χρησιμοποιούν τη θρησκεία ή τη γλώσσα και τηρούν στάση κτητική απέναντι σε πληθυσμούς σε γειτονικές χώρες, με σκοπό να αποκτήσουν πάτημα. Αυτό είναι μία παρωχημένη αντίληψη που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως ομήρους στη γεωπολιτική σκακιέρα. Ως αποτέλεσμα αυτής της αντίληψης ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, από 200 χιλιάδες που ήταν, έχει καταλήξει σήμερα να αριθμεί 2 χιλιάδες άτομα. Στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν τίθεται θέμα αμοιβαιότητας μεταξύ των χωρών. Δεν νομίζω ότι ο Νταβούτογλου συμμερίζεται την αντίληψη αυτή. Γνωρίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανάμειξη στα εσωτερικά άλλης χώρας. Και εξάλλου είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο".

Σε άλλον εισαγγελέα το Μακάμπι-Ολυμπιακός

Σε άλλον εισαγγελέα το Μακάμπι-Ολυμπιακός
Όπως εδώ και μέρες έχει αποκαλύψει το www.sport-fm.gr, ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου έχει αποφασίσει να διαχωρίσει σε δύο ξεχωριστές δικογραφίες την υπόθεση των κασετών: μία για το Άρης-Παναθηναϊκός και μία για το Μακάμπι-Ολυμπιακός. Για τον αγώνα του «Κλεάνθης Βικελίδης» θα κληθούν εντός της εβδομάδας οι πρώτοι ύποπτοι, ενώ η υπόθεση που αφορά τον αγώνα του Europa League θα δοθεί σε άλλον εισαγγελέα που θα την προχωρεί ξεχωριστά, επιμένοντας για… ιταλική δικαστική συνδρομή!

Έχει καταστεί ξεκάθαρο πως ο αθλητικός εισαγγελέας έχει αρκετά «πατήματα» για να προχωρήσει τάχιστα την υπόθεση που αφορά τη μία εκ των κασετών και συγκεκριμένα αυτή που σχετίζεται με το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός. Ο κ. Σιμιτζόγλου ολοκλήρωσε τον κύκλο των καταθέσεων από πλευράς μαρτύρων (Κούγιας, Βοργιάς, Δαλούκας, Βασάρας, Πιλάβιος, Θωμαϊδης, Τεροβίτσας, Πατέρας) και φέρεται έτοιμος ώστε εντός της εβδομάδας να καλέσει νέα πρόσωπα, αυτή τη φορά με την ιδιότητα των υπόπτων για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης.

Η δεύτερη κασέτα, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν καταγγελθεί δημοσίως, αφορά την αναμέτρηση Μακάμπι-Ολυμπιακός για τα προκριματικά του Europa League. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι προσπάθειες του αθλητικού εισαγγελέα για συλλογή στοιχείων και ένορκων μαρτυριών για την εν λόγω υπόθεση, δεν έχουν μέχρι στιγμής αποφέρει καρπούς, τουλάχιστον στο βαθμό που ο κ. Σιμιτζόγλου θα ήθελε. Αυτό κυρίως οφείλεται στο γεγονός, ότι δεν έχει λάβει δικαστική συνδρομή από τις ιταλικές αρχές ώστε να έχει στα χέρια του κατάθεση από τον Ιταλό διαιτητή που σφύριξε στο επίμαχο ματς.

Για τους λόγους αυτούς και για να μην καθυστερήσει παράλληλα και η υπόθεση της πρώτης κασέτας, η δικογραφία για το Μακάμπι-Ολυμπιακός θα διαχωριστεί και θα παραδοθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Στέφανο Μπαξεβάνη που ασχολείται επικουρικά με αθλητικά ζητήματα. Ο τελευταίος, αναμένεται να επιμείνει για… ιταλική «βοήθεια», κάτι που ωστόσο ενδέχεται να πάρει αρκετό χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές, η υπόθεση «τρέχει» κανονικά και εντός της εβδομάδας θα υπάρξουν εξελίξεις…
sport-fm.gr

Τιμά τον Ζεβλάκοφ ο Μαρινάκης

Τιμά τον Ζεβλάκοφ ο Μαρινάκης
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα τιμήσει τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ για την προσφορά του στον Ολυμπιακό πριν την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης της Ελλάδας με την Πολωνία στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Τρίτη, που θα είναι και η τελευταία εμφάνιση του 35χρονου αμυντικού με το εθνόσημο.

Ο Ζεβλάκοφ αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 2006 μέχρι το 2010 κατακτώντας τρία πρωταθλήματα (2007, 2008 και 2009) και δύο Κύπελλα (2008 και 2009).

Οι σκέψεις για τον Μάτος

Οι σκέψεις για τον Μάτος
Ο Μαρσέλο Μάτος στο πρώτο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, κατά γενική ομολογία άφησε θετικές εντυπώσεις.

Δεδομένης της αποχώρησης του Ζιλμπέρτο Σίλβα, της οικονομικής κατάστασης της ομάδας αλλά και της φετινής χρονιάς του Μάτος με την Μποταφόγκο, φαντάζει ιδανική λύση για το κέντρο του «τριφυλλιού», παρά το γεγονός πως ο ίδιος αλλά και η βραζιλιάνικη ομάδα θέλουν την παραμονή του, στην «χώρα του καφέ».

Το κέντρο του Παναθηναϊκού μεγαλώνει(ηλικιακά) και αποδυναμώνεται. Ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι. Εκεί, οπού με την αποχώρηση του Ζιλμπέρτο ο μοναδικός αμυντικός μέσος με την έννοια του καθαρού κόφτη, θα είναι ο Σιμάο. Ο Πλεσί δεν λογίζεται στα πλάνα ενώ και ο Κατσουράνης που κάνει από 35 και πάνω παιχνίδια ανά σεζόν, βοηθάει πια με άλλους τρόπους τη μεσαία γραμμή της ομάδας του.

Την αναγκαιότητα της απόκτησης ενός κόφτη, μιας «μηχανής», σύμφωνα με πληροφορίες την έχει διαπιστώσει και ο Φερέιρα που θα ζητήσει ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση. Και ίσως, οι σκάουτερς του Παναθηναϊκού να μην χρειαστεί να ψάξουν και πολύ.

Ο Μαρσέλο Μάτος είναι δοκιμασμένη συνταγή και μάλιστα, αποδοτική. Ο Βραζιλιάνος ανήκει στον Παναθηναϊκό και είναι δανεικός στην Μποταφόγκο, οπού πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά. Μάλιστα, είναι και ο αρχηγός της ομάδας του. Παίκτης και ομάδα, αμφότεροι θέλουν να… μείνουν μαζί, αλλά χωρίς τη συγκατάθεση του Παναθηναϊκού, αυτό δεν γίνεται.

Η Μποταφόγκο δεν έχει λεφτά για να αγοράσει τα δικαιώματα του παίκτη, ενώ αμφίβολο είναι ακόμη και αν μπορεί να καλύψει το συμβόλαιό του. Οικονομικά προβλήματα δεν έχουν μόνο οι βραζιλιάνοι, έχει και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μπορεί να εκμεταλλευτεί την ακριβή έννοια του δανεισμού. Έδωσε ένα παίκτη μια στιγμή που δεν τον χρειάζονταν και ενδεχομένως να τον πάρει πίσω σε μια στιγμή που τον χρειάζεται…

«Ούτε ντοπαρισμένη ήμουν, ούτε κρυμμένη»

Επέμεινε στο τροχαίο ατύχημα που είχε με τον Κώστα Κεντέρη η ολυμπιονίκης, Κατερίνα Θάνου, που απολογήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου στην δίκη για το συμβάν που σημάδεψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Η αθλήτρια αρνήθηκε όσα της καταλογίζονται, λέγοντας: «εμφανίστηκα από τα ΜΜΕ ως εγκληματίας, αλλά ούτε ντοπαρισμένη ήμουν ούτε κρυμμένη». Η Κατερίνα Θάνου, υποστήριξε ότι όλη η υπόθεση με τη «δήθεν εξαφάνιση τους» με τον ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη, ήταν «στημένη για να στερήσουν από μία ολόκληρη χώρα, μία τεράστια διάκριση», ενώ αρνήθηκε τα περί «σκηνοθετημένου τροχαίου», σημειώνοντας πως όλα όσα ακούστηκαν ήταν άδικα. «Με καταδίκασαν οι δημοσιογράφοι με μεγάλη ευκολία. Αυτό που μ' έχει κρατήσει όρθια όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από την αγάπη του κόσμου, είναι οι εμπειρίες που αποκόμισα και το συναίσθημα που ένοιωσα όταν βρέθηκα στην κορυφή», είπε.Όπως είπε, το βράδυ της 12ης Αυγούστου ξεκίνησαν με τον Κ. Κεντέρη με τη μηχανή από το σπίτι του Χρ. Τζέκου, για το Ολυμπιακό Χωριό επειδή πληροφορήθηκαν πως τους έψαχναν για να υποβληθούν σε έλεγχο ντόπινγκ. Η αθλήτρια αναφέρθηκε στο ατύχημα λέγοντας πως δεν κατάλαβε ακριβώς τι έγινε και ότι έπεσαν από τη μηχανή στο οδόστρωμα. Είπε, επίσης, ότι θέλει να ευχαριστήσει τους γιατρούς του ΚΑΤ που έκαναν το καθήκον τους και να τους ζητήσει συγνώμη για την ταλαιπωρία τους, ως συγκατηγορουμένους της στην υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου.Ο προπονητής Χρήστος Τζέκος προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφα που όπως υποστηρίζει, ενισχύουν τον ισχυρισμό τους ότι η όλη υπόθεση με τους δύο ολυμπιονίκες και τη δήθεν μη εμφάνιση τους για έλεγχο ντόπινγκ τους ήταν «στημένη». Όπως δήλωσε ο συνήγορος του Κώστα Κεντέρη, Μιχ.Δημητρακόπουλος, ο εντολέας του δεν θα μπορεί να παραστεί στο δικαστήριο, καθώς βρίσκεται στην Αμερική εξαιτίας σοβαρού οικογενειακού του προβλήματος και έτσι η απολογία του θα δοθεί δια του συνηγόρου του. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Απριλίου.Ρωσία: "Παράνομοι οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη"

Η Ρωσία κατήγγειλε σήμερα ότι οι επιθέσεις εναντίον τν κυβερνητικών, πιστών στο λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δυνάμεων, ισοδυναμούν με επέμβαση στον εμφύλιο πόλεμο στο πλευρό των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και τόνισε ότι οι επιθέσεις αυτές δεν εγκρίνονται από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
 "Θεωρούμε ότι η επέμβαση του συνασπισμού σε αυτό που στην ουσία είναι ένας εμφύλιος πόλεμος, δεν εγκρίνεται από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.


Ο ρώσος υπουργός υπογράμμισε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ψηφίστηκε στις 17 Μαρτίου θέτει ως μοναδικό στόχο την προστασία των λίβυων πολιτών.

"Και όμως υπάρχουν πληροφορίες-και κανένας δεν τις διαψεύδει-για επιθέσεις του συνασπισμού εναντίον στρατιωτικών δυνάμεων του Καντάφι, πληροφορίες για υποστήριξη ενεργειών των ενόπλων αντικαθεστωτικών δυνάμεων. Υπάρχουν σαφείς αντιφάσεις εδώ", τόνισε ο Λαβρόφ.
Πάτρα: ''Δεν βίασα τους δύο 10χρονους. Παραδέχομαι όμως ότι τους έβαλα χέρι''!

Yπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και μάλιστα ανηλίκων διερευνά με κάθε μυστικότητα η Ασφάλεια Πατρών. Σύμφωνα με το dete.gr, ένας 55χρονος φέρεται να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά δυο 10χρονους πριν από λίγες ημέρες.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά με κάθε μυστικότητα την υπόθεση και δεν αποκλείεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις σε λίγες ημέρες. Ο 55χρονος είναι γείτονας των δύο παιδιών και δηλώνει ότι δεν κακοποίησε σεξουαλικά τα δύο αγόρια. Παραδέχεται όμως ότι τα έχει θωπεύσει.Η αστυνομία ενημερώθηκε για την υπόθεση από τα παιδιά που πήγαν στο τμήμα με τους γονείς τους...

Μας κρύβουν κι άλλα; Λοβέρδος: "Πρέπει να πούμε όλη την αλήθεια"

Μιλώντας στον Real Fm επισήμανε πως «αν προκηρυχθούν εκλογές, η χώρα θα γίνει μύλος». O υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση στο σύνολό της δυσκολεύθηκε να καταλάβει πώς έχουν τα πράγματα και σημείωσε ότι πρέπει να ειπωθεί στον λαό η πλήρης αλήθεια και να υπάρξει αποτελεσματικότητα έργου.
Ανέφερε ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου και τόνισε «ότι η κυβέρνηση δεν δυσκολεύεται να λάβει αποφάσεις με πολιτικό κόστος, επιμένοντας ότι το κυβερνών κόμμα χάνει ποσοστά στην κοινή γνώμη, επειδή σε κάποιους τομείς δεν τοποθετείται με σαφήνεια. Πρέπει να πούμε όσα ξέρουμε. Λέγοντάς τα, θα καταλάβει ο κόσμος τι δυσκολίες αντιμετωπίζουμε και θα μας στηρίξει», σημείωσε και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε περισσότερη τόλμη. Όταν λες την αλήθεια είσαι ελεύθερος, όταν την κρύβεις, δημιουργείς προβλήματα στον εαυτό σου».Για το ενδεχόμενο να έρθουν προς ψηφοφορία στη Βουλή θέματα με διευρυμένη πλειοψηφία των 2/3, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, κάθε εβδομάδα θα απαιτούνται εκλογές. Ο ίδιος μάλιστα, σημείωσε ότι δεν είναι καθόλου βέβαιος, στο ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών αν η χώρα θα μπορούσε να τις κάνει, προσθέτοντας ότι μία τέτοια κίνηση θα έστελνε στο εσωτερικό τής χώρας το μήνυμα του προσχήματος και στο εξωτερικό εκείνο της ανευθυνότητας.Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι όσο περνάει ο καιρός και η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά της αλήθειας και της αποτελεσματικότητας, θα διευρύνεται η κοινωνική δυσαρέσκεια, ενώ σημείωσε ερωτηθείς σχετικά, ότι άλλου είδους περιστατικά, όπως οι επιθέσεις κατά πολιτικών, αποτελούν αντικείμενο μίας συζήτησης, η οποία πρέπει να γίνει ακόμη και μέσα στη Βουλή.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ BBC

Η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε χρεοκοπία, χωρίς, όμως, να τεθεί σε κίνδυνο η συνοχή της Ευρωζώνης, εκτιμούν οι περισσότεροι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του BBC. Το βρετανικό δίκτυο απευθύνθηκε σε 52 αναλυτές, οι οποίοι θεωρούνται...


ειδικοί στα θέματα που σχετίζονται με το ευρώ.

Απαντήσεις πήρε από 38 αναλυτές. Τα 2/3 περίπου αυτών, οι 25 από τους 38, προέβλεψαν ότι θα υπάρξει μία τουλάχιστον χρεοκοπία στην Ευρωζώνη και όλοι τους είπαν ότι η Ελλάδα μάλλον δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει όλα τα χρέη της.

«Η Ελλάδα [...] θα χρεοκοπήσει, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να επιτύχει τους δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς της στόχους χωρίς να κηρύξει στάση πληρωμών και να καταστήσει διαχειρίσιμο το χρέος», είπε ο Γκάμπριελ Στάιν από την Lombard Street Research στο Λονδίνο.

Οι 14 από τους αναλυτές πιστεύουν ότι και η Ιρλανδία θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών, ενώ επτά εκτιμούν ότι θα ακολουθήσει και η Πορτογαλία. Οι 33 αναλυτές επισημαίνουν ότι το ευρώ θα επιβιώσει από την κρίση, ενώ οι 23 θεωρούν ικανοποιητική τη διαχείριση της κρίσης από την Κομισιόν και την ΕΚΤ.

Αντίστοιχες εκτιμήσεις για την Ελλάδα (περί του αναπόφευκτου της αναδιάρθρωσης) υπάρχουν και σε δημοσίευμα της γερμανικής πολιτικής επιθεώρησης Der Spiegel, στο οποίο σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «όλο και περισσότεροι εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει τελικά την αναδιάρθρωση του χρέους της».

Παράλληλα, ανησυχία προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ ΈΒαλντ Νοβότνι. Σε συνέντευξη του στο δίκτυο ORF2, ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει τα χρέη της, ανέφερε ότι αυτό θα αποτελεί ερώτημα για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια.

Στο μεταξύ υπάρχει ο μηχανισμός στήριξης. Εάν η ανάπτυξη στην Ευρώπη βελτιωθεί, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Ελλάδα να μείνει συνεπής, σημείωσε. Ωστόσο, προσέθεσε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για την Ελλάδα, καθώς τα επιτόκια (δανεισμού) που καλείται να πληρώσει είναι εξαιρετικά υψηλά.

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από το τσουνάμι της Ιαπωνίας

 Ακόμα ένα συγκλονιστικό βίντεο από το τσουνάμι-τέρας που χτύπησε την Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου βγήκε σήμερα στη δημοσιότητα. Το βίντεο δείχνει με πόση ορμή το νερό χτυπάει την ακτή παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Το βίντεο τραβήχτηκε από την οροφή ενός κτηρίου στην περιοχή της Kesennuma. Παράλληλα ακούγεται ο ήχος της σειρήνας προειδοποίησης για τσουνάμι.


Αχαϊα: Κουκουλοφόροι άρπαξαν 12.000€ από τα ταμεία της Eurobank!

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει στήσει μπλόκα σε αρκετά σημεία της ευρύτερη περιοχή με στόχο να εντοπίσει τους δράστες. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 09.00 το πρωί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, δύο νεαρά άτομα, ηλικίας 25 με 30 ετών, μπήκαν στην τράπεζα και υπό την απειλή πιστολιού άρπαξαν το ποσό των 10 έως 12.000€.
Σύμφωνα με το thebest.gr, οι ληστές φορούσαν κουκούλες, μπουφάν και γυαλιά ηλίου. Εκείνη την ώρα στο υποκατάστημα βρισκόταν, εκτός από τους υπαλλήλους και μια πελάτισσα την οποία δεν απείλησαν οι δράστες.Πήραν τα χρήματα από το ταμείο και τη συνέχεια με γρήγορες κινήσεις διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με ένα κόκκινο seat ibiza. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη ληστεία μέσα σε μικρό χρονικό διάσημα που καταγράφεται στο ίδιο υποκατάστημα.Ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές τράπεζας στην ΠάτραΑνθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η τοπική Αστυνομία για την σύλληψη των δύο ληστών της Τράπεζας Eurobank στην Κάτω Αχαΐα. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει στήσει μπλόκα σε αρκετά σημεία της ευρύτερη περιοχή με στόχο να εντοπίσει τους δράστες.
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 9 σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, δύο νεαρά άτομα, ηλικίας 25 με 30 ετών, μπήκαν στην τράπεζα και υπό την απειλή πιστολιού άρπαξαν το ποσό των 10 έως 12 χιλιάδων ευρώ.
Οι ληστές φορούσαν τις κουκούλες από τα μπουφάν τους και γυαλιά ηλίου. Εκείνη την ώρα στο υποκατάστημα βρισκόταν, εκτός από τους υπαλλήλους, και μια πελάτισσα την οποία δεν απείλησαν οι δράστες.
Πήραν τα χρήματα από το ταμείο και τη συνέχεια με γρήγορες κινήσεις διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με ένα κόκκινο seat ibiza. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη ληστεία μέσα σε μικρό χρονικό διάσημα που καταγράφεται στο ίδιο υποκατάστημα.

Επίθεση με… μπλε στην Μπάγερν!

Επίθεση με… μπλε στην Μπάγερν!
Σακούλες με μπλε μπογιά πέταξαν άγνωστοι στα γραφεία της Μπάγερν Μονάχου. Οι αρχές υποπτεύονται πως το περιστατικό σχετίζεται με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με την πιθανότητα να δοθεί οικονομική βοήθεια από τη διοίκηση του συλλόγου στη συμπολίτισσα, αλλά και «αιώνια» αντίπαλο Μόναχο 1860, που φορά μπλε και αντιμετωπίζει κίνδυνο χρεωκοπίας.

Ήδη η διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου έχει ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών κι εξετάζεται το βίντεο από το κύκλωμα παρακολούθησης που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο των γραφείων των νταμπλούχων Γερμανίας.

Διαλέγει «άσο» ο Βαλβέρδε

Διαλέγει «άσο» ο Βαλβέρδε
Τις επιλογές του για τη θέση του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού εξετάζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ενόψει και της συνάντησης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπου θα γίνει συζήτηση για τα μεταγραφικά. Οτσόα η πρώτη λύση για την εστία, με τον Σάντσες να είναι το «νούμερο ένα» για τα χαφ. Δύσκολες οι περιπτώσεις Γιοβάνοβιτς, Σκόκο και Βιεϊρίνια.

Έτοιμος σε αυτά που αναμένεται να συζητήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην επικείμενη συνάντησή τους θέλει να είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος μελετά τα ονόματα της μεταγραφικής λίστας του. Πρώτος στόχος είναι η θέση του τερματοφύλακα, ώστε να καλυφθεί άμεσα το κενό που θα δημιουργηθεί με την αποχώρηση του Αντώνη Νικοπολίδη από την ενεργό δράση. Ο Ούρκο Πάρντο θα παραμείνει στην ομάδα και πλέον ψάχνεται ο παρτενέρ του.

Το όνομα που ξεχωρίζει είναι φυσικά του Γκιγιέρμο Οτσόα, τον οποίο τα μεξικανικά Μέσα φέρουν πολύ κοντά στην Ελλάδα. Ο πορτιέρο της Αμέρικα είναι μια πολύ καλή περίπτωση, αφού και σε καλή ηλικία είναι και πολύ καλές συστάσεις έχει, ενώ το συμβόλαιό του κυμαίνεται στις 800.000 ευρώ ετησίως. Από εκεί και πέρα ακολουθούν οι Πενετό της Βαλανσιέν, Ντουσέζ της Ρεν και Έντελ της Παρί (έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Μιραλάς), ενώ οι Μάχο και Γιακούποβιτς είναι οι πιο ενδεδειγμένες λύσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα. Στα υπ’ όψιν είναι πάντα και ο Μπράβο της Σαραγόσα, με την περίπτωσή του ωστόσο να «κολλάει» στο οικονομικό, αφού οι ισπανική ομάδα τον κοστολογεί στα 3-4 εκατομμύρια ευρώ.

Δύσκολα για Σκόκο, Βιεϊρίνια και «Γιόβα»

Στη μεσαία γραμμή οι στόχοι είναι πιο ξεκάθαροι, αφού πρώτη επιλογή του Βαλβέρδε είναι ο Κάρλος Σάντσες της Βαλενσιέν, απόφαση για τον οποίο πιθανότατα θα υπάρξει στη συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Κολομβιανός μέσος θα πωληθεί, όπως όλα δείχνουν, το καλοκαίρι και η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League αποτελεί μεγάλο δέλεαρ, αν και η εμπλοκή της Μπορντό τις τελευταίες ημέρες, ίσως περιπλέξει την περίπτωσή του.

Στα της ελληνικής αγοράς, ο Βαλβέρδε είχε δηλώσει σε ισπανική εφημερίδα ότι του αρέσουν οι Σκόκο και Βιεϊρίνια, όμως περίπτωση να αποκτηθεί ένας εξ αυτών είναι πολύ δύσκολη. Ο χαφ του ΠΑΟΚ κοστολογείται πέντε με έξι εκατομμύρια, ποσό που ούτε κατά διάνοια πρόκειται να ξοδέψουν οι Πειραιώτες για ποδοσφαιριστή από το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ και ο Αργεντινός της ΑΕΚ, ο οποίος έχει νέο συμβόλαιο με την «Ένωση» δεν παραχωρείται έτσι εύκολα. Η περίπτωση του Γιοβάνοβιτς είναι πιο απλή, αλλά και για αυτόν απαιτείται ένα ποσό της τάξης των 2,5-3 εκατομμυρίων ευρώ.

Πάτρα: Ο αόρατος..."πόλεμος"... ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ

Η Πάτρα "φλέγεται" και το φαινόμενο δεν είναι καινούριο. Η αστυνομία μπορεί να κάνει επιχειρήσεις συλλήψεων μεταναστών, μία "σκούπα" ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά το φαινόμενο έχει ρίζες πολύ πιο βαθιές. Το λιμάνι σήμερα είναι ένα μεγάλο "σουρωτήρι". Οι αφγανοί όταν φεύγουν από τη χώρα τους δεν λένε πάμε Ελλάδα αλλά "πάμε Πάτρα" . Η Πάτρα και το Καλαί στη Γαλλία είναι σήμερα δύο σύγχρονα "κολαστήρια". Στο Καλαί ανακοινώθηκαν μέτρα. Στην Πάτρα πότε;Τα κυκλώματα είναι μεγάλα και αγγίζουν -όπως αποκαλύφθηκε-ακόμη και μέλη του λιμενικού Σώματος. Τα λεφτά είναι πολλά.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
http://transit-gkouv.blogspot.com/2011/03/blog-post_28.html?spref=tw

Προς καθαίρεση οδεύει εφημέριος από τα Καλάβρυτα

Προς καθαίρεση οδεύει εφημέριος από το Δ.Δ. Δάφνης Καλαβρύτων, καθώς το Επισκοπικό Δικαστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, σε πρόσφατη συνεδρίαση του, τον έκρινε ένοχο για μια σειρά κατηγοριών, με την τελική απόφαση πάντως να ανήκει στο αρμόδιο Α/βάθμιο Συνοδικό Εκκλησιαστικό Δικαστήριο.
Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 23 Μαρτίου συνήλθε υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, το Επισκοπικό Δικαστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως, προκειμένου να κρίνει και να δικάσει τον Αιδεσιμ. π. Γεώργιο Δημόπουλο, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Δ.Δ. Δάφνης του Δήμου Καλαβρύτων, επί των εξής αποδοθείς σε αυτόν κατηγορίες:α) Για εγκατάλειψη της Ενορίας, μετοικήσεως του εκτός της Ιεράς Μητροπόλεως, δίχως της εγκρίσεως του Επισκόπου και μη εκπληρώσεως εφημεριακών, λειτουργικών και ποιμαντικών καθηκόντων για μακρό χρονικό διάστημα αναιτίως, όπως προκύπτει εκ του ανακριτικού πορίσματος και την κοινή ομολογία των ενοριτών, η οποία διατυπώνεται δια της από 4.03.2010 ενυπόγραφου αναφοράς ογδόντα τριών ενοριτών,β) Ότι εψεύθη και εξέθεσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Δ.Δ. Δάφνης Καλαβρύτων, παρά την απόφασή του να ενημερωθεί το ταχύτερο η Ιερά Μητρόπολη για την κλοπή του παγκαριού στις 16.08.2008,γ) Ότι αρνήθηκε να παραδώσει στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο το βιβλίο του Ταμείου, όταν του εζητήθη, ισχυριζόμενος ότι ήταν δικό του και προβάλλοντας άλλες ανυπόστατες δικαιολογίας καιδ) ότι έχει απωλέσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, όχι μόνον για τα ως άνω παραπτώματα, αλλά και για το γεγονός, ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις επί των καταγγελλομένων εναντίον του, όσον άφορα την οικονομική διαχείριση του Ιερού Ναού και την κατάχρηση χρηματικών προσφορών, προς ιδίον όφελος εκ των ιερών Μυστηρίων.Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Πλην όμως το Επισκοπικό Δικαστήριο, αφού συσκέφθηκε, τον έκρινε ένοχο και επειδή οι κατηγορίες επιβάλλουν την ποινή της καθαιρέσεως, βάσει των Ιερών Κανόνων και του ισχύοντος Εκκλησιαστικού δικαίου, το Επισκοπικό Δικαστήριο έκρινε εαυτό αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση να δικασθεί στο αρμόδιο Α/βάθμιο Συνοδικό Εκκλησιαστικό Δικαστήριο.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ, ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΤΟ 2010

Με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2010 η ΔΕΗ δηλώνει ικανοποιημένη παρά τη μείωση της κερδοφορίας, των πωλήσεων, των εσόδων και της συμμετοχής της στην εγχώρια αγορά, επειδή παραμένει κερδοφόρα με σχετικά υψηλό περιθώριο EBITDA (25,8%) που αποδίδονται στις σημαντικές περικοπές των μισθών από 15% ως 50% και τη μείωση του προσωπικού κατά 1112 άτομα...


Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρος Ζερβός : «Τα αποτελέσματά μας το 2010, παρά την απώλεια πελατών υψηλού περιθωρίου κέρδους και τη σημαντική αύξηση των τιμών των καυσίμων, ήταν ικανοποιητικά."Συγκεκριμένα, τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν το 2010 κατά -25,4% σε € 740,7 εκατ., ενώ τα μετά από φόρους κέρδη μειώθηκαν κατά -19,5% σε € 557,9 εκατ.

Αυτό συνέβη παρά το ότι η συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας (συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών) παρέμεινε αμετάβλητη στις 61.817 GWh το 2010 και οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ μειώθηκαν κατά -2,7% σε 51.587 GWh, ενώ τα αντίστοιχα έσοδα μειώθηκαν κατά -5,0%. Σημειώνεται πως σε όρους αξίας οι πωλήσεις της ΔΕΗ μειώθηκαν κατά -3,6% στα € 5.811,4 εκατ. από € 6.030,4 εκατ. το 2009.

Αξίζει να τονισθεί πως η παραγωγή της ΔΕΗ, μαζί με τις ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που εισήγαγε, κάλυψε το 77,3% της συνολικής ζήτησης το 2010, ενώ, το αντίστοιχο ποσοστό το 2009 ήταν 85,6%. Η μείωση αυτή σε απόλυτο μέγεθος αντιστοιχεί σε 5.123 GWh. Αντίστοιχα, η θερμική παραγωγή τρίτων, αυξήθηκε κατά 2.709 GWh, από 1.614 GWh το 2009 σε 4.323 GWh το 2010, αύξηση 168% περίπου. Μέσα στο 2010 προστέθηκε εγκατεστημένη ισχύς της τάξεως των 850 MW από δύο ανεξάρτητους ηλεκτροπαραγωγούς.

Επίσης, οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας τρίτων αυξήθηκαν κατά 51,7% σε 6.049 GWh, ενώ αντίθετα οι εισαγωγές της ΔΕΗ μειώθηκαν κατά -18,7% σε 2.255 GWh.

Εντύπωση προκαλεί η πολύ μικρή παραγωγή (274 GWh) από ΑΠΕ από τη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ με αύξηση μόλις 27 GWh το 2010, όταν η παραγωγή από ΑΠΕ τρίτων ανήλθε σε 3.658 GWh το 2010 και η ποσοστιαία αύξηση στις δυό περιπτώσεις είναι παρεμφερής (11% και 10% αντίστοιχα. Τέλος, παρατηρείται βαθμιαία κάμψη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη με το ποσοστό συμμετοχής του λιγνίτη στο συνολικό ενεργειακό μείγμα της ΔΕΗ να μειώνεται σε 48,0% το 2010 από 51,6% το 2009.

Ο κ. Ζερβός τόνισε πάντως πως: "Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η ΔΕΗ χρηματοδότησε με επιτυχία το επενδυτικό της πρόγραμμα το οποίο για το 2010, έφθασε σχεδόν το € 1 δισ, διατηρώντας ταυτόχρονα επαρκή επίπεδα ρευστότητας. Αρκετά βήματα έχουν γίνει ήδη σε ό,τι αφορά τον εξορθολογισμό των τιμολογίων...συμβάλλοντας στην ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού. Τα τιμολόγια αναμένονται να απελευθερωθούν πλήρως από τις αρχές του 2012 για όλους τους πελάτες, εκτός των οικιακών και των μικρών επιχειρήσεων, ενώ το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2013 θα πρέπει να αντανακλούν τις τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς. Για την προστασία των οικονομικά ευάλωτων πελατών, θεσπίστηκε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές του 2011. Παράλληλα, η ΔΕΗ έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη εφαρμογή του διαχωρισμού των δραστηριοτήτων της Μεταφοράς, σύμφωνα με το μοντέλο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς (ΙΤΟ), καθώς και του διαχωρισμού των δραστηριοτήτων της Διανομής."

ΝΕΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΕΚΟ, ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Ρεπορτάζ: Ελένη Κωσταρέλου


(απο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Κόβονται ξανά οι μισθοί των εργαζομένων στις 52 ΔΕΚΟ, ενώ περικόπτονται και τα επενδυτικά τους προγράμματα στο πλαίσιο υλοποίησης των πρόσθετων μέτρων 1,8-2,2 δισ. ευρώ του 2011, που οριστικοποιούνται μέσα στον Απρίλιο μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας...

Η απώλεια εσόδων (όπως 460 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του συστήματος «Ηφαιστος», στο οποίο είχαν ενταχθεί οι διακινητές πετρελαίου θέρμανσης) ή η υστέρηση άλλων (όπως ληξιπρόθεσμα και εισπράξεις από βεβαιώσεις φόρων) φέρνουν πιθανότατα μέσα στον επόμενο μήνα το πρόσθετο πακέτο μέτρων 1,8 δισ. ευρώ αρχικά ή 2,2 δισ. ευρώ μετά την εξίσωση του ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, που φαίνεται να εγκαταλείπει η κυβέρνηση (δημοσίευμα «Ε» του περασμένου Σαββάτου).Η τελική συμφωνία για το είδος των μέτρων θα κλειστεί με τους επικεφαλής της τρόικας, που έρχονται εσπευσμένα στην Αθήνα αρχές Απριλίου. Από το τελευταίο ταξίδι τους στην Αθήνα (αρχές Φεβρουαρίου) είχαν επισημάνει προς το οικονομικό επιτελείο πως «Δεν μπορείτε να τα αποφύγετε», σχετικά με τα πρόσθετα μέτρα του τρέχοντος έτους, που ανεβάζουν το συνολικό πακέτο της χρονιάς πάνω από 10 δισ. ευρώ.

4 δράσεις

Το αρχικό σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, που για την ώρα αποκλείει κατηγορηματικά την επιβολή έκτακτης εισφοράς, περιλαμβάνει 4 δράσεις:

1 Στοχευμένη περικοπή των δαπανών στις ΔΕΚΟ, με έμφαση σε όσους αμείβονται υψηλά από το σύνολο των περίπου 21.600 εργαζομένων. Στόχος, η άντληση πάνω από 1 δισ. ευρώ αντί των 800 εκατ. ευρώ, που είχε προϋπολογισθεί αρχικά.

«Αν χρειαστεί να ματώσουμε, θα ματώσουμε εκεί. Δεν είναι αδύνατο», έλεγε χαρακτηριστικά στην «Ε» κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζοντας πως η στοχευμένη -και όχι η οριζόντια- περικοπή αφορά λειτουργικές δαπάνες, επενδύσεις και μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

Η άποψη που κυριαρχεί στο οικονομικό επιτελείο, έναν χρόνο μετά τις οριζόντιες μειώσεις αποδοχών κατά 20%, είναι πως δεν μπορεί ένας εργαζόμενος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να αμείβεται με 7.000 και 8.000 ευρώ, δείχνοντας το πλαφόν των 5.856 ευρώ και για τις συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, που θα δουν επιπροσθέτως και νέα μείωση υπερωριών.

Σε αυτή τη φάση, επειδή το Δημόσιο δεν έχει τη δυνατότητα τροποποίησης των συλλογικών συμβάσεων στις ΔΕΚΟ και δη στις Ανώνυμες Εταιρείες, οι διοικήσεις τους θα υποχρεωθούν να περιορίσουν το μισθολογικό κόστος σε συνδυασμό με τις επενδύσεις και τις άλλες δαπάνες.

Πρόσφατη είναι η διαπίστωση των υπηρεσιών του υπουργείου για αυξήσεις μέσω τρικ (μισθολογική εξέλιξη, προαγωγή) κάποιων εργαζομένων από ορισμένες διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Ενώ ετοιμάζεται η έγκριση της μισθολογικής πολιτικής από τη Διυπουργική Επιτροπή, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη.

2 Την επίσπευση του προγράμματος καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων και οργανισμών του Δημοσίου. Πάνω από 4.000 φορείς «τσιμπάνε» επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, που τόνισε επίσης πως έχει ήδη δοθεί εντολή σε όλα τα υπουργεία να ξεκινήσουν το ξεκαθάρισμα των φορέων αυτών και κυρίως να προχωρήσουν στην περικοπή δαπανών από τους εναπομείναντες.

3 Τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, με απώτερο στόχο τη δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών, δεδομένου ότι στην επόμενη τριετία απαιτείται εξοικονόμηση 5 δισ. ευρώ κατ' έτος βάσει του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής. Το ενδεχόμενο της επίσπευσης των μέτρων του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα, δήλωνε στην «Ε» αρμόδιος παράγοντας, τονίζοντας ότι το κονδύλι που θα εξοικονομηθεί θα εγγραφεί στο 2012.

Μετά την κατάργηση των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει την κατάργηση ΑΕΙ (όπως Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Αιγαίου, Κρήτης κ.λπ.) και κυρίως της πλειονότητας των ΤΕΙ.

Αρκετές μονάδες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίο συστάθηκαν, καθώς το περιορισμένο μέγεθός τους δεν επιτρέπει την παροχή ούτε καν της στοιχειώδους εκπαίδευσης στους φοιτητές και από την άλλη, η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των σχολών αυτών δεν ενισχύει οικονομικά ούτε τις τοπικές κοινωνίες, σημείωνε το ίδιο στέλεχος.

Τα νοσοκομεία

Ετοιμάζεται η συρρίκνωση του Συστήματος Υγείας, που αναμένεται να οδηγήσει στη διατήρηση ενός νομαρχιακού νοσοκομείου κατά νομό, με διατήρηση των Κέντρων Υγείας και κατάργηση όλων των υπόλοιπων νοσοκομείων του νομού.

Ενώ έρχεται μέσα στο καλοκαίρι η κατάργηση των εφοριών (λιγότερες και από 100) και των τελωνείων.

4 Τη στοχοποίηση των οφειλετών του Δημοσίου, με στροφή σε εκείνους που έχουν την οικονομική δυνατότητα για εξόφληση των χρεών τους.

Στο επίκεντρο μπαίνουν «οικονομικά υγιείς» φορολογούμενοι, που μπορούν να εξοφλήσουν -έστω και σε δόσεις- τα ληξιπρόθεσμα χρέη (υπολογίζουν μόνον τα εισπράξιμα των 8 δισ. ευρώ) και τις βεβαιωμένες από το 2010 οφειλές από πρόστιμα και φόρους 7 δισ. ευρώ, που επέβαλε το ΣΔΟΕ, εκ των οποίων μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί μόνο 70 εκατ. ευρώ!

Από την άλλη, ενθαρρυντικά είναι για τους επιτελείς της οδού Νίκης τα πρώτα 200 εκατ. ευρώ που εισέπραξε η Ειδική Ομάδα Είσπραξης Ληξιπρόθεσμων, που συστάθηκε πρόσφατα στο υπουργείο.

Παράλληλα, επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη λειτουργία των φορολογικών δικαστηρίων, του οικονομικού εισαγγελέα και της Φορολογικής Διαιτησίας, ενώ δόθηκαν εντολές για έναρξη των ελέγχων έναντι επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που βρέθηκαν εκτός περαίωσης (το πρώτο δείγμα βγαίνει εντός των προσεχών ημερών) και για προσωρινούς ελέγχους από τον Απρίλιο (πέρυσι σημειώθηκε αύξηση εσόδων 50-60% στα νησιά).*

ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να εμφανιστεί σήμερα για πρώτη φορά μετά περίπου 8 χρόνια στο δικαστήριο κατηγορούμενος για τρεις απάτες και διαφθορά. Η ασυλία του ήρθη στις αρχές του χρόνου για να δικαστεί για τις περιπτώσεις απάτης αλλά και για μία υπόθεση κατηγορίας για σεξ με ανήλικη πόρνη...Η τελευταία φορά που ο 74χρονος πρωθυπουργός είχε εμφανιστεί σε δικαστήριο ήταν τον Ιούνιο του 2003.

Ο Μπερλουσκόνι αρνείται κάθε κατηγορία και δηλώνει ότι αποτελεί άδικα στόχο πολιτικών ραδιουργιών που αποσκοπούν στην απομάκρυνσή του από την εξουσία.

Ήττα Σαρκοζί, νίκη σοσiαλιστών

Νικητές των τοπικών εκλογών στη Γαλλία αναδείχθηκαν οι Σοσιαλιστές, με το Νικολά Σαρκοζί και τις κυβέρνητικές δυνάμεις να δέχονται ισχυρό πλήγμα ένα χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές του 2012. Εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψε το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν. Σε περίπτωση που γίνονταν χθες εκογές το Εθνικό Μέτωπο θα περνούσε στο β' γύρο των εκλογών και πιθανότατα θα ήταν το κόμμα που θα κέρδιζε την προεδρία αφού θα το ψήφιζαν και οι ψηφοφόροι του Ν.Σαρκοζί! Στις εκλογές που διενεργήθηκαν στα μισά διαμερίσματα της γαλλικής επικράτειας για την ανάδειξη τοπικών συμβούλων οι Σοσιαλιστές συγκέντρωσαν ποσοστό 36%, έναντι 18,6% των κυβερνητικών δυνάμεων και 11% του Εθνικού Μετώπου.
Στην πρεμιέρα της κόρης του Ζαν Μαρί Λεπέν, ως νέας προέδρου της ακροδεξιάς παράταξης, το Front National αναρριχήθηκε στο 11%, ποσοστό που σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα μπορούσε να φθάσει και το 25% αν το κόμμα κατέβαζε υποψηφίους σε όλα τα διαμερίσματα της χώρας όπου διενεργήθηκαν εκλογές.Η εκλογική αναμέτρηση αποτελούσε και το τελευταίο τεστ, που παρέχει πραγματικό δείγμα γραφής των διαθέσεων της κοινής γνώμης στη Γαλλία πριν από την επερχόμενη, το 2012, αναμέτρηση για την ανάδειξη προέδρου.Σύμφωνα με δημοσκόπηση της BVA-Absoluce που δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Les Echos και το ραδιοφωνικό σταθμό France Info, τουλάχιστον ένας στους δύο Γάλλους δηλώνουν ότι το Εθνικό Μέτωπο (FN - ακροδεξιά) θα πρέπει να θεωρείται ως «ένα κόμμα όπως τα άλλα».Στην ερώτηση, "εσείς προσωπικά πιστεύετε πως το Εθνικό Μέτωπο πρέπει σήμερα να θεωρείται ένα κόμμα όπως τα άλλα:", το 52% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι», το 47% «όχι» και το 1% δήλωσε πως δεν έχει άποψη.Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που υπερισχύει το «ναι», ενώ σε ανάλογη ερώτηση τον Σεπτέμβριο του 2010 το «ναι» είχε συγκεντρώσει 42% και το «όχι» 57%. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά στις 23 και 24 Μαρτίου σε δείγμα 1.192 ατόμων μεγαλύτερων των 15 χρόνων

Πάτρα: Ληστής καρπαζοεισπράχτορας! Μπήκε να ληστέψει και έφαγε ξύλο

αλλά τελικά βρήκε τον μπελά του! Ο οπλισμένος με μαχαίρι επίδοξος ληστής μπαίνοντας στο φούρνο απείλησε τον ιδιοκτήτη όμως εκείνος δεν πτοήθηκε...
Κυνήγησε τον ληστή ο οποίος εγκλωβίστηκε σε γειτονικό πρατήριο καυσίμων, σύμφωνα με το dete.gr, ενώ τον κυνηγούσαν ήδη και άλλα άτομα.Φυσικά τον έπιασαν και τον έκαναν... τουλούμι στο ξύλο! Στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί η Αστυνομία που έφθασε στο σημείο και τον συνέλαβε.Αλλάζουν όλα στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης – Μέχρι και κάμερες μπαίνουν στις εξετάσεις

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο δάσκαλοι οδήγησης, υπάλληλοι του υπουργείου και εξεταστές “τσεπώνουν” περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ “μαύρα¨για να κάνουν τα στραβά μάτια.
Για να μπει τέλος λοιπόν στα “λαδωμένα” διπλώματα το υπουργείο σκέφτεται να βάλει ακόμη και κάμερες σε όλα τα στάδια των εξετάσεων, ενώ θα γίνεται ακόμη και κλήρωση των εξεταστών λίγο πριν τις πρακτικές εξετάσεις ώστε να σταματήσει το φαινόμενο του λαδώματος με... ενδιάμεσο το δάσκαλο που γνωρίζει από πριν ποιοι εξεταστές έχουν αναλάβει τους μαθητές της σχολής του.Οι αλλαγές θα ολοκληρωθούν μέσα στο ερχόμενο διάστημα ώστε το νέο σύστημα να ισχύσει από το 2012.Για να μην έχουν πολλές επαφές οι υποψήφιοι με τους υπαλλήλους του υπουργείου θα παίρνουν το δίπλωμα μέσω ΕΛΤΑ έχοντας κάνει μόνο μια επίσκεψη στην αρχή της διαδικασίας για να καταθέσουν τα χαρτιά τους.Παράλληλα θα αλλάξει το βιβλίο θεωρητικής εξέτασης, τα λεγόμενα σήματα, ενώ θα αυξηθεί και ο χρόνος σπουδών των εκπαιδευτών από 1,5 στα 2 χρόνια.Τι αλλάζει από το 2012Θα γίνεται βιντεοσκόπηση εξέτασης, ενώ θα υπάρχει και σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων! Τα αποτελέσματα θα παρακολουθούνται μηχανογραφικά από κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα και όχι από τους server των νομαρχιών όπως τώρα.Τα διπλώματα θα εκδίδονται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ προβλέπονται αυστηρές ποινές για ελεγκτές και υπαλλήλους που θα βρεθούν με ... χρήματα στα χέρια.Για να μην υπάρχουν τα... γνωστά φαινόμενα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων θα γίνονται εξετάσεις σε ειδικές πίστες όπου ο οδηγός θα κάνει ειδικούς ελιγμούς και δεν θα είναι παρών ο δάσκαλος οδήγησης.Παράλληλα “δάσκαλοι” θα μπορούν να είναι και παλιοί οδηγοί αρκεί να έχουν τρία χρόνια δίπλωμα της ίδιας κατηγορίας με αυτό στο οποίο εξετάζεται ο υποψήφιος.Ο υποψήφιος ωστόσο θα πρέπει να έχει βεβαίωση της σχολής του ότι παρακολούθησε τον ελάχιστο αριθμό απαιτούμενων μαθημάτων.Το αστέρι της Βεργίνας σε πτυχία πανεπιστημίου των Σκοπίων

ειδικά όπως λένε τώρα που το γειτονικό μας κρατίδιο έχει προσφύγει εναντίον της χώρας μας στο δικαστήριο της Χάγης.


Το αστέρι της Βεργίνας απεικονίζεται στις τέσσερις γωνίες των πτυχίων των απόφοιτων του πανεπιστημίου της πόλης του Στιπ, το οποίο ιδρύθηκε το 2007.

Η δικαιολογία των εκπροσώπων του πανεπιστημίου είναι πως το αστέρι της Βεργίνας βρίσκεται σε εικόνα με την Παναγία, σε εκκλησία της πόλης.

Ο δε πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε άγνοια ...

"Πρώτη φορά ακούω γι' αυτό το πράγμα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για αίτημα ή απόφαση της κυβέρνησης. Αν όντως είναι έτσι, τότε πιθανότατα πρόκειται για απόφαση του ίδιου του πανεπιστημίου", δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

Διυπουργική για την ανάπτυξη και την οικονομία


Διυπουργική επιτροπή για την οικονομία και την ανάπτυξη έχει συγκαλέσει για σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.Στη συνεδρίαση, η οποία αποφασίστηκε αργά χθες το βράδυ, θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης, Επικρατείας Χ. Παμπούκης, Μεταφορών Δ. Ρέππας, Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη και Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος.

Πηγή:TaNea«Είχαμε συμφωνήσει με Χιμένεθ»

«Είχαμε συμφωνήσει με Χιμένεθ»
Την αποκάλυψη πως είχε συμφωνήσει με τον Μανόλο Χιμένεθ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Έρκουλες, αλλά η άρνηση της ΑΕΚ να τον αποδεσμεύσει στάθηκε εμπόδιο στον επαναπατρισμό του, έκανε ο πρόεδρος του ισπανικού συλλόγου, Βαλεντίν Μποτέγια.

«Ακούστηκαν πολλά ονόματα, αλλά διαπραγματευτήκαμε μόνο με δύο προπονητές, με τον Μανόλο Χιμένεθ και τον Μίροσλαβ Τζούκιτς. Η πρόσληψη του Μανόλο είχε κλείσει, αλλά η ομάδα του δεν τον άφηνε να φύγει», δήλωσε ο πρόεδρος της ουραγού της Primera Division στην εφημερίδα «Diario Information» του Αλικάντε.

Η Έρκουλες κατέληξε τελικά στον Μίροσλαβ Τζούκιτς για την αντικατάσταση του απολυθέντος Εστέμπαν Βίγκο.

Υπενθυμίζεται πως ο Μανόλο Χιμένεθ δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2012 με την ΑΕΚ, ωστόσο η παραμονή του στον πάγκο θα αποφασιστεί στο τέλος της περιόδου σε συζήτηση με τη διοίκηση και τους μετόχους.

Σαρωτικές αλλαγές στις πανελλαδικές

Συνολικά έξι αλλαγές εξετάζονται από το υπουργείο για να ισχύσουν από την περίοδο 2013-14 σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”.


Οι αλλαγές θα ισχύσουν για τους μαθητές που θα μπουν στην πρώτη λυκείου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η αξιολόγηση του μαθητή στη δευτέρα και την τρίτη τάξη του λυκείου, οι βαθμοί του δηλαδή και η συνολική του απόδοση θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις πανελλαδικές, ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πως.

Η κάθε σχολή θα καθορίζει το μάθημα το οποίο θα έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην εισαγωγή σε αυτή.

Οι μαθητές θα επιλέγουν από μια σειρά προκαθορισμένων μαθημάτων τα 4 στα οποία θα εξεταστούν.

Τη βαθμολογία των πανελλαδικών στα τέσσερα μαθήματα θα συνυπολογίζεται και η επίδοση στην Β' και Γ' λυκείου.

Η είσοδος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνεται σε σχολή και όχι σε τμήμα. Για την εισαγωγή στα τμήματα θα ακολουθούν εξετάσεις μετά το πρώτο έτος σπουδών.

Η «Μπάρτσα» δεν έμαθε, ο Ολυμπιακός θα μάθει;

Η «Μπάρτσα» δεν έμαθε, ο Ολυμπιακός θα μάθει;
Την ώρα που η Μπαρτσελόνα κάνει τη... χάρη στον Παναθηναϊκό να ασχολείται περισσότερο με ένα κυνήγι φαντασμάτων παρά με τις πραγματικές αιτίες που την οδήγησαν στην απώλεια ενός (θα μπορούσαν να ήταν και δύο) αγώνα, ο Ολυμπιακός καλείται μετά την κακή διαχείριση του θριάμβου της Τρίτης να διδαχτεί από τη Σιένα τον τρόπο που πρέπει να διαχειρίζεσαι μία στραβοτιμονιά σαν αυτή της Πέμπτης.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι πολύ έμπειρος για να γνωρίζει άριστα πως η ενασχόληση με τη διαιτησία, όσα λάθη κι αν έχει κάνει, μόνο αποπροσανατολισμό από το στόχο μπορεί να φέρει. Έτσι άφησε ΜΜΕ και φιλάθλους να γκρινιάζουν μετά τα φαλτσοσφυρίγματα της Τρίτης και ασχολήθηκε μόνο με την ομάδα του και την προετοιμασία του δεύτερου αγώνα, με τα... γνωστά αποτελέσματα. Η Μπαρτσελόνα δεν πήρε το δωρεάν μάθημα διαχείρισης μίας άδικης ήττας που της πρόσφερε απλόχερα ο Παναθηναϊκός. Η ήττα της Πέμπτης φορτώθηκε από προπονητή, παίκτες και ΜΜΕ στη διαιτησία και μένει να φανεί-στα ερχόμενα δύο παιχνίδια-αν έμειναν εκεί και αγνόησαν τις αγωνιστικές αδυναμίες, που ήταν και η πραγματική αιτία της ήττας.

Στο καταλανικό στρατόπεδο δεν έχουν αντιληφθεί πως οι δηλώσεις και τα προκλητικά έως προσβλητικά δημοσιεύματα μόνο επιπλέον κίνητρο μπορούν να δώσουν στον Παναθηναϊκό. Όμως η ομάδα (πρωτίστως) και ο κόσμος (κατά δεύτερο λόγο) των «πρασίνων» δεν θα πρέπει και τώρα να αποπροσανατολιστούν. Στόχος είναι η πρόκριση στο Final 4, όχι να... βουλώσουν τα στόματα των αντιπάλων. Και πρέπει να θυμούνται πως το πρώτο θα φέρει το δεύτερο και όχι το αντίθετο.

Καν’ το όπως... η Σιένα

Καλή η τακτική, η ανάλυση και τα συστήματα, αλλά ο Ολυμπιακός περισσότερο από αυτά τα στοιχεία θα χρειαστεί να... ανατρέξει στο χαρακτήρα και το σθένος που έχει αποδείξει φέτος πως διαθέτει για να κερδίσει τη Σιένα στην Ιταλία. Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, οι «ερυθρόλευκοι» μετά την ήττα της Πέμπτης θα πρέπει να έχουν ως οδηγό τους την αντίδραση της ιταλικής ομάδας στη συντριβή της με 89-41 την περασμένη Τρίτη. Γιατί στον αθλητισμό δεν μετρά το πώς πέφτεις, αλλά το (αν και) πώς καταφέρνεις να σηκωθείς.

Όπως η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι σηκώθηκε μετά το δυνατό «χτύπημα» που δέχτηκε και αρνήθηκε να τεθεί νοκ άουτ διανύοντας μία απόσταση... 65 πόντων (από το -48 της Τρίτης στο +17 της Πέμπτης), έτσι και αυτή του Ντούσαν Ίβκοβιτς θα πρέπει να μην επιτρέψει στο δεδομένο άγχος που πλέον έχει να την κυριεύσει και να την εμποδίσει να πιστοποιήσει την επίσης δεδομένη ανωτερότητά της. Ένα άγχος που πλέον δεν είναι αποκλειστικά δικό της προνόμιο, αλλά έχει περάσει και στους απέναντι, αφού καλούνται να ολοκληρώσουν την υπέρβαση μπροστά στο κοινό τους. Όσο κι αν με τις δηλώσεις τους προσπαθούν να διατηρήσουν το βάρος που συνεπάγεται η ετικέτα του φαβορί προς Ολυμπιακό μεριά.

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να επαναλάβει το λάθος της Πέμπτης. Τότε που μπαίνοντας χαλαρά στο παρκέ, επέτρεψε στη Σιένα να πιστέψει πως όχι απλώς δεν θα συντριβεί για δεύτερη συνεχή φορά, αλλά και πως θα κερδίσει. Οι παίκτες του «Ντούντα» θα πρέπει να δείξουν εξ αρχής τα δόντια τους και με την παρουσία τους να μεταβιβάσουν το άγχος στην πλευρά των γηπεδούχων. Διαφορετικά, η Σιένα θα συνεχίσει να χτίζει-συνεπικουρούμενη από τον κόσμο της στην απόρθητη για 19 ματς φέτος έδρα της-την αυτοπεποίθησή της και θα φτάσει πιο κοντά στο 2-1. Και από εκεί στο 3-1.

Η λογική λέει πως μία θεωρητικά υποδεέστερη ομάδα είναι δύσκολο να κερδίσει τον θεωρητικά ανώτερο αντίπαλό της τρεις συνεχείς φορές. Και η στατιστική έρχεται να προσθέσει πως ο νικητής του τρίτου αγώνα μίας σειράς play-offs προκρίνεται (ή κατακτά τον τίτλο αν πρόκειται για τελικούς) περίπου στο 75% των περιπτώσεων. Όμως το παρκέ ζητά αποδείξεις, όχι θεωρίες και στατιστικά.

Μειώνουν ως και 25% τα χρέη οι τράπεζες σε όσους έχουν πρόβλημα αποπληρωμής

οι τράπεζες δεν περίμεναν το “κραχ” και ξεκίνησαν όπως όλα δείχνουν κύκλο απευθείας επαφών με τους δανειολήπτες που έχουν πρόβλημα.


Σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά όταν πρόκειται για παλιά δάνεια οι περικοπές των οφειλών που έχουν απομείνει είναι γενναίες και φτάνουν ή και ξεπερνούν το 25%, αφού οι τράπεζες έχουν πάρει πίσω το κεφάλαιο και πλέον “κόβουν” από τα κέρδη τους.

Η πρακτική που ακολουθείται δεν είναι... κοντά στα φώτα της δημοσιότητας για να μην υπάρξει “τσουνάμι” κακοπληρωτών που με αυτόν τον τρόπο θα επιδιώξουν haircut.

Η μειώσεις αφορούν σε όλους τους τύπους δανείων από πιστωτικές κάρτες μέχρι και στεγαστικά δάνεια.

Νέο “κούρεμα” 20% στις ΔΕΚΟ

Αρχές Απρίλη, πριν το Πάσχα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις γιατί τότε έρχονται και πάλι οι ελεγκτές που φυσικά θα γνωρίζουν ότι τα έσοδα... μπαίνουν μέσα.


“Στόχος” αυτή τη φορά της κυβέρνησης περίπου 22.000 εργαζόμενοι που έχουν “υψηλές” αμοιβές.

Αντί των 800 εκατομμυρίων που σκεπτόταν να εξοικονομήσει η κυβέρνηση από περικοπές δαπανών στις ΔΕΚΟ τώρα πρέπει να βρει 1 δισεκατομμύριο, κάτι που σημαίνει ότι οι περικοπές από τους μισθούς θα είναι τις τάξεις των 200 εκατομμυρίων.

Το μόνο... καλό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι δεν μιλάμε για οριζόντια περικοπή 20% αλλά για “στοχευμένη” στα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια.

Βαριά ήττα της Μέρκελ στην Γερμανία

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU)της Άγκελα Μέρκελ χάνουν τον έλεγχο του κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης, από Πράσινους και Σοσιαλδημοκράτες για πρώτη φορά μετά την ίδρυση της σύγχρονης γερμανικής δημοκρατίας.

Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες φαίνεται να κερδίζουν μαζί, σύμφωνα με το έξιτ πολ του δικτύου ARD, το 48,5 %, με τους Πράσινους να εξασφαλίζουν 25%, ενώ οι σοσιαλδημοκράτες ακολουθούν με 23,5%. Η κεντροαριστερά από καιρό ασκεί πιέσεις για τον τερματισμό της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας-ζήτημα που απασχόλησε τους ψηφοφόρους, ύστερα και από το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία.
Οι Χριστιανοδημοκράτες μόνοι τους αποσπούν το 38% των ψήφων και 5% οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, δηλαδή μαζί, τα δύο κόμματα που είναι και εταίροι στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, συγκεντρώνουν ποσοστό 43%. Και τα δύο τάσσονταν υπέρ της παράτασης στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας.Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα κυβέρνησε το κρατίδιο της Βάδης - Βυρτεμβέργης 58 χρόνια χωρίς διακοπή γι'αυτό και η ήττα, σήμερα, και μάλιστα στο πιο ευημερές κρατίδιο της Γερμανίας είναι ιστορικής σημασίας για το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ. Οι εκλογές αυτές είχαν λάβει χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την Άγκελα Μέρκελ.Στις εκλογές που έγιναν στη Ρηνανία-Παλατινάτο, οι Σοδιαλδημοκράτες διατηρούν την εξουσία, κερδίζοντας άνετα το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα και πιθανό να συγκροτήσουν συνασπισμό με τους Πράσινους.Μπουνιές Μπαστία – Αράς!

Μπουνιές Μπαστία – Αράς! Action Images
Εκτός από τα προβλήματα τραυματισμών που έχει να αντιμετωπίσει ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει ένα ακόμη που προέκυψε την Κυριακή. Πιο συγκεκριμένα στο οικογενειακό διπλό υπήρξε επεισόδιο ανάμεσα στον Αντριάν Μπαστία και τον Σαλίμ Αράς.

Οι δύο παίκτες ήταν σε αντίπαλες ομάδες και σε μια στιγμή του οικογενειακού διπλού ο Αργεντινός έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Αλγερινό μέσο. Εκεί ο Αράς αντέδρασε και ο Μπαστία του επιτέθηκε ρίχνοντας μπουνιά. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε και για λίγα λεπτά το γήπεδο μετατράπηκε σε ρινγκ. Οι πιο ψύχραιμοι επενέβησαν και τα πνεύματα ηρέμισαν.

Αυτό το επεισόδιο έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα και το μόνο που κάνει είναι να διαταράσσει την ηρεμία πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Άρη.