ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

''ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΟ'' ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΕΝΤΕΡΗ-ΘΑΝΟΥ

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου των ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, λίγο πριν την έναρξη των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 2004, ζήτησε ο εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου...
Στην πρότασή του ο Γ. Πέτρος χαρακτήρισε «σκηνοθετημένο» και «προμελητημένο» το επίμαχο τροχαίο και τόνισε ότι υπεύθυνος για όλη την σκηνοθεσία ήταν ο προπονητής των δύο αθλητών Χρήστος Τζέκος. Ο εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί στους αθλητές ελαφρυντικό εξαιτίας της «ψυχικής εξάρτησης» που είχαν από τον προπονητή τους ο οποίος είχε «κυριαρχικό ρόλο στις αποφάσεις τους». Ανέφερε, επίσης, ότι ο ρόλος και η επιρροή του προπονητή επάνω στους δύο είχε δυναμική πατρικής εξουσίας. «Ήταν πατέρας απέναντι στους αθλητές».

Στην πρόταση του ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε «αβάσιμο» τον ισχυρισμό περί ατυχήματος και υπογράμμισε ότι από την Τροχαία δεν εντοπίστηκαν στο υποδειχθέν σημείο ίχνη πτώσης μηχανής «ούτε θραύσματα, ούτε υγρά ή κάτι άλλο στο οδόστρωμα».

Για τον προπονητή ο εισαγγελέας ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ τόνισε ότι στην κατοχή του εντοπίστηκαν απαγορευμένες ουσίες.

Επιπλέον, ο κ. Πέτρος ζήτησε την ενοχή του γιατρού του ΚΑΤ, που υπέγραψε την εισαγωγή των αθλητών, για παράβαση καθήκοντος, και την ενοχή των έξι συγκατηγορούμενων συναδέλφων του για απλή συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος. Για όλους τους γιατρούς ο εισαγγελέας ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού των «μη ταπεινών αιτίων», καθώς όπως είπε οδηγήθηκαν στις πράξεις τους έχοντας απέναντι τους «δύο θρύλους του αθλητισμού».

Για τους δύο κατηγορούμενους «αυτόπτες μάρτυρες» του τροχαίου ο Εισαγγελέας ζήτησε ενοχή και επισήμανε τις πολλές αντιφάσεις στις καταθέσεις, που έχουν δώσει.

Οι κατηγορίες, που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν -κατά περίπτωση- τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, ψευδούς κατάθεσης, παράβασης καθήκοντος ενώ ο Τζέκος βαρύνεται και παραβάσεις του νόμου περί απαγορευμένων ουσιών.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.Στο «σκαμνί» οι μισές ΠΑΕ

Στο «σκαμνί» οι μισές ΠΑΕ (Photo: Action Images)
Οκτώ ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας κλήθηκαν να απολογηθούν την προσεχή Πέμπτη στην πειθαρχική επιτροπή, με αφορμή τη συμπεριφορά των οπαδών τους στα ματς της 28η αγωνιστικής. Πρόκειται για τις ΠΑΕ ΑΕΚ (απειλείται με μία αγωνιστική για εκτεταμένα επεισόδια), Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Κέρκυρα, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου, Πανσερραϊκός και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι κλήσεις σε απολογία:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 07/04/2011 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 28η αγωνιστική. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Ατρόμητος.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ Αρης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ.,5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ Αρης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ.,5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Κέρκυρα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Κέρκυρα-ΠΑΕ Πανιώνιος.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Καβάλα.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ.,5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ζ) ΠΑΕ Πανσερραϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανσερραϊκός-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ.,5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Λάρισα.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ
».


Σε Β’ και Γ’ Εθνική, η πειθαρχική επιτροπή της λίγκας κάλεσε για την Πέμπτη σε απολογία 14 ΠΑΕ και πλήθος φυσικών προσώπων.

Αναλυτικά:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE – FOOTBALL LEAGUE 2 κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 07/04/2011 και ώρα 10:00 τις παρακάτω ΠΑΕ/ΤΑΠ και φυσικά πρόσωπα:

Την ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ και τον Χ. ΤΕΝΝΕ (προπονητής), για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 11, 12 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΟΦΗ - ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 26-03-2011).

Την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και τον Δ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ (προπονητής), για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 11, 12 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ 28-03-2011).

Την ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ και τον Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ (γυμναστής), για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8,11, 12 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ 27-03-2011).

Την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 14, 15 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 30-03-2011).

Την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 και τους Α. ΚΟΥΓΙΑ (διερμηνέας), Π. ΣΤΑΘΑΚΗ (εκπρόσωπος) για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 11, 12, 14, 15 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 - ΠΑΕ ΠΑΟ ΡΟΥΦ 26-03-2011).

Την ΠΑΕ ΠΑΟ ΡΟΥΦ και τον Μ. ΓΚΟΦΑ (προπονητής) για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 11, 12 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 - ΠΑΕ ΠΑΟ ΡΟΥΦ 26-03-2011).

Την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ και τους Δ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ (διερμηνέας), Ν. ΣΑΡΡΗ (γυμναστής) για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 11, 12, 14, 15 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ - ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 23-03-2011).

Την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και τον Ε. ΦΡΙΛΙΓΚΟ (εκπρόσωπος) για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 11, 12 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ - ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 23-03-2011).

Την ΠΑΕ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ και τον Δ. ΖΕΤΟ (Β. προπ/τη) για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 11, 12,22 του Πειθαρχικού Κώδικα και 11 του ΚΑΠ (ΠΑΕ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ - ΤΑΠ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 23-03-2011).

Το ΤΑΠ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ και τον Γ. ΤΟΓΙΑ (προπ/τής) για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 11, 12 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ - ΤΑΠ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 23-03-2011).

Την ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ ΑΕΛ και τον Σ. ΒΑΞΕΒΑΝΗ (προπονητής τερ/κων) για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 11, 12, 14, 15, 18, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ ΑΕΛ - ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 26-03-2011).

Την ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 14, 15 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΤΑΠ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 30-03-2011).

Το ΤΑΠ ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και τον Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (προπονητής τερ/κων), για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 11, 12 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΤΑΠ ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΤΑΠ ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 2007 30-03-2011).

Την ΠΑΕ ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 και τον Κ. ΜΙΧΗ (τραυματιοφορέας) για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 11, 12 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 - ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 30-03-2011)
».

Άλλοι έξι γιατροί εμπλέκονται στο «σκάνδαλο De Puy»


 
Άλλοι έξι ορθοπεδικοί γιατροί του ΕΣΥ πρόκειται τις αμέσως επόμενες ημέρες να βρεθούν κατηγορούμενοι για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, που σχετίζονται με το λεγόμενο «σκάνδαλο De Puy», ανεβάζοντας τον αριθμό των κατηγορουμένων για την υπόθεση στους 12.

Με παραγγελία της, η εισαγγελέας Εφετών, Άννα Ζαΐρη, που διενεργεί έρευνα για τις προμήθειες που φαίνεται να ελάμβαναν «μεγαλογιατροί» δημόσιων νοσοκομείων για να προωθούν ορθοπεδικά προϊόντα της εταιρείας «De Puy Internasional», ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος έξι ορθοπεδικών για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Τον περασμένο Ιανουάριο η ίδια κατηγορία απαγγέλθηκε σε άλλους έξι ορθοπεδικούς γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, επί σειρά ετών λάμβαναν τεράστια χρηματικά ποσά, για να «επιλέγουν» ορθοπεδικά υλικά της εν λόγω εταιρείας.

Η «αμοιβή» των γιατρών ουσιαστικά, όπως καταγγέλλεται, πληρωνόταν από το Δημόσιο, καθώς η τιμή των προϊόντων αυξανόταν τόσο, ώστε να συνυπολογίζεται σε αυτήν και η «μίζα».

Αντίστοιχα, η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε και για τους άλλους έξι γιατρούς, εκ των οποίων τέσσερις είναι από την Αθήνα και οι δύο από τη Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνει στοιχεία -άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κ.ά- για «πληρωμές» δεκάδων χιλιάδων ευρώ, προκειμένου η εταιρεία, θυγατρική της Johnson & Johnson, με έδρα τη Βρετανία, να εμφανίζει αξιοθαύμαστες πωλήσεις στην Ελλάδα.

Τα ποσά μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο δεν μπορούσαν να αιτιολογηθούν, αλλά αποτελούσαν το διπλάσιο ή και τριπλάσιο των ποσών που δήλωναν οι κάτοχοί τους ως εισόδημα επί σειρά ετών.
  

"ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ"

Δεν έχει μελετηθεί σενάριο μείωσης δαπανών για την καταβολή συντάξεων, για την επόμενη πενταετία, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική επιτροπή παρακολούθησης του συστήματος...
κοινωνικής ασφάλισης.


Αντιθέτως, είπε ο υπουργός αναμένεται να αυξηθούν μέσα στην επόμενη τετραετία οι δαπάνες συντάξεως κατά 1,2 δις ευρώ, όχι από αύξηση των συντάξεων, αλλά από την αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων.

Προέβλεψε μάλιστα ότι θα είναι αυξημένες εφέτος οι αιτήσεις συνταξιοδότησης, με υπολογισμένο πάντως το αυξημένο αυτό κόστος, όπως υπογράμμισε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η κατάσταση με τη συνεχιζόμενη ύφεση, την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση μισθών αποβαίνει σε βάρος των ταμείων Κάθε ποσοστιαία μονάδα αύξησης της ανεργίας αυξάνει την απώλεια κατά 300 εκ ευρώ για το ΙΚΑ, ή 450εκ ευρώ με τα επιδόματα, ενώ μία μονάδα μείωσης των αποδοχών, σημαίνει απώλεια για το ΙΚΑ περίπου 115 εκ ευρώ το χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι τυχόν μείωση (αν επέλθει )κατά μέσο όρο κατά 6%, θα επιφέρει πτώση των εσόδων στο ΙΚΑ από εισφορές κατά 700 εκ ευρώ μέσα στο 2011.

Ενισχυτική την κατάστασης που υπάρχει στον τομέα της αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής χαρακτήρισε ο υπουργός τη διάταξη στο τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο που ελαφρύνει την εργοδοτική πλευρά με την καταβολή από εδώ και πέρα των εισφορών και την πληρωμή τμηματικά του 20% έναντι των παλαιών οφειλών (5,9 δις για το ΙΚΑ, 3,9 δις για τον ΟΑΕΕ)

Στην κατεύθυνση περαιτέρω εξασφάλισης εσόδων είναι η καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας που κυμαίνεται σήμερα στο 25%, με στόχο να μειωθεί στην ερχόμενη τετραετία στο 12%, όταν μόνον τον τελευταίο χρόνο η μείωση αυτή είναι της τάξης των τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Αλλά μέτρα στον τομέα αυτό, ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης είναι η κάρτα εργασίας για επιχειρήσεις με υψηλή παραβατικότητα, μέτρο που θα επιφέρει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις κατά 10%, καθώς και η εισαγωγή του "εργόσημου" σε δύο μήνες το οποίο θα αφορά 250.000 ανασφάλιστους, κυρίως οικόσιτο προσωπικό και εργάτες γης.

Στο σκέλος των δαπανών, υπουργός υπογράμμισε την εξοικονόμηση 1,77 δις ευρώ το 2010 από τον περιορισμό της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης.

Ο κ. Κουτρουμάνης είπε ακόμη ότι από τις διασταυρώσεις προέκυψαν χιλιάδες περιπτώσεις διπλοσυνταξιούχων, αλλά και παράνομων δικαιούχων ΕΚΑΣ, προσδιόρισε όμως ότι η παρανομία έγκειται είτε στη μη δήλωση της δεύτερης σύνταξης, είτε στην παράνομη είσπραξη ταυτόχρονα σύνταξης εξ ιδίων καταβολών, αλλά και από παραχώρηση (π.χ. χηρεία)

Όμως είναι αδύνατο, ομολόγησε ο υπουργός, να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των διπλοσυνταξιούχων που εντοπίσθηκαν από τις διασταυρώσεις, καθώς δεν υπάρχει μηχανογραφικό σύστημα, άρα και βάση δεδομένων, ενώ η τεχνολογία ξεπερνά ακόμη και τα εγκατεστημένα συστήματα

"Ούτε ο ΑΜΚΑ έχει ολοκληρωθεί, ούτε βάση δεδομένων υπάρχει, ενώ υπάρχουν χειρόγραφα αρχεία, χωρίς να είναι βέβαιο ότι έχουν καταγραφεί όλα τα στοιχεία ή οι μεταβολές",ειπε χαρακτηριστικά

Ο κ. Κουτρουμάνης στάθηκε στο θέμα της ασφαλιστικής συνείδησης, κρίνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, για να στηριχθεί το ασφαλιστικό σύστημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το Δημόσιο καταβάλει με απόλυτη συνέπεια τις υποχρεωτικές εισφορές του στον ΟΑΕΕ, όπως και στον ΟΓΑ, κι όμως ειδικά για τον τελευταίο, μόλις ο ένας στους τρεις ασφαλισμένους πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας απαντώντας στα ερωτήματα των βουλευτών, υπολόγισε ότι από τα 25-30 προγράμματα που εφαρμόζει εδώ και ένα χρόνο ο οργανισμός, επιτυγχάνεται η διατήρηση περίπου 300.000 θέσεων εργασίας, εξασφάλιση εργασίας 60.000 ανέργων σε διάφορες επιχειρήσεις και άλλων 55.000 στον τουριστικό τομέα με διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Πρόκειται για αμυντικές πολιτικές που επιφέρουν ανάσχεση της ανεργίας κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, είπε ο κ. Κικίλιας.

Ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης σημείωσε, ότι από τώρα χρειάζεται αφενός διεύρυνση των προοπτικών απασχόλησης, αλλά αφετέρου και αναζήτησης και εξασφάλισης πόρων εκτός του συστήματος εισφορών ή επιρροής του κόστους παραγωγής ή του βιοτικού επιπέδου για την δημιουργία ενός ισχυρού αποθεματικού, με δεδομένο ότι από το 2020 το ασφαλιστικό σύστημα θα έχει να αντιμετωπίσει μία μαζική γήρανση.

Τέλος, η υποδιευθύντρια Μελετών της Τραπέζης Ελλάδος Δάφνη Νικολίτσα μίλησε για τραυματικές επιπτώσεις από την ανεργία των νέων, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η ενδοεπιχειρησιακή επαγγελματική κατάρτιση στην Ελλάδα είναι στα χαμηλότερα επίπεδα των "27", γεγονός που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις δεν επιδιώκουν καινοτομία.ΑΕΚ και Ηρακλής για Νικουλάε

ΑΕΚ και Ηρακλής για Νικουλάε
Μπορεί το τελευταίο που τους απασχολεί εν μέσω των πολλών οικονομικών προβλημάτων τους να είναι η μεταγραφική ενίσχυση, αλλά ρουμανικό δημοσίευμα αναφέρει πως ΑΕΚ και Ηρακλής ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Μάριους Νικουλάε.

«Η ΑΕΚ θέλει τον Μάριους Νικουλάε», αναφέρει η ρουμανική «Click» προσθέτοντας πως ο διεθνής φορ αποτελεί στόχο και του Ηρακλή, όπου αγωνίζονται οι συμπατριώτες του Ιάκομπ και Μάρα.

Ο 30χρονος Ρουμάνος επιθετικός αγωνίζεται δανεικός στην Καβάλα από τη Ντιναμό Βουκουρεστίου και φέτος έχει πετύχει 3 γκολ σε 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟ 2011 ΚΑΤΑ 19 ΔΙΣ.

Μείωση των καταθέσεων των ελληνικών τραπεζών κατά 19 δισ. ευρώ αναμένει για το 2011 η Εθνική Τράπεζα, εκτιμώντας ότι από το ποσό αυτό τα 16 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το χρηματοδοτικό «άνοιγμα» νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που θα καταφύγουν...
στη χρήση των αποταμιεύσεών τους για την κάλυψη τρεχουσών δαπανών.
Όπως επισημαίνει σε ανάλυσή της η Εθνική Τράπεζα, τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βρέθηκαν από τις αρχές του 2009 -- και για πρώτη φορά μετά την είσοδό της χώρας στην ΟΝΕ – σε κατάσταση χρηματοδοτικού ελλείμματος, καθώς το διαθέσιμο εισόδημα και ο δανεισμός τους δε μπορούσαν να καλύψουν τις καταναλωτικές και επενδυτικές τους δαπάνες καθώς και τις ανάγκες αποπληρωμής του χρέους τους.

Ως εκ τούτου αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τμήμα του αποθέματος του χρηματοπιστωτικού πλούτου τους, το οποίο αποτελείται ως επί το πλείστον από τραπεζικές καταθέσεις για κάλυψη της τρέχουσας δαπάνης τους.

Για παράδειγμα, η Εθνική Τράπεζα αναφέρει ότι η ιδιωτική κατανάλωση σε ονομαστικούς όρους μειώθηκε με ρυθμό περίπου 1,2%, σε ετήσια βάση, όταν το διαθέσιμο εισόδημα μειώθηκε κατά 7%, αντανακλώντας χρήση του χρηματοπιστωτικού πλούτου για εξομάλυνση της κατανάλωσης.

Παράλληλα τα νοικοκυριά χρηματοδότησαν μεγαλύτερο ποσοστό των επενδύσεων σε ακίνητα – οι οποίες ήταν ομολογουμένως σημαντικά μειωμένες -- με ίδιους πόρους, εξαιτίας της ακόμη μεγαλύτερης συρρίκνωσης της στεγαστικής πίστης.

Παρομοίως, οι επιχειρήσεις εξαιτίας της μειωμένης κερδοφορίας και του περιορισμού των πιστώσεων αναγκάστηκαν και αυτές να προσφύγουν στα καταθετικά τους διαθέσιμα προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τρέχουσες ανάγκες καθώς και την επενδυτική τους δαπάνη.

ΠΑΤΡΑ: Αλισβερίσι ναρκωτικών σε εκκλησία...


Aλισβερίσι ναρκωτικών ακόμα και μπροστά από εκκλησία. Όλα αυτά στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου όπου μάλιστα ένας Ιρακινός έπεσε στα χέρια αστυνομικών έχοντας στην κατοχή του ποσότητα χασίς. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναστατωθεί από τα απανωτά κρούσματα διακίνησης του λευκού θανάτου...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ PATRA TV
dete.gr

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων

Aπό το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται:  
α) Η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων,
β) Το πρόγραμμα των πανελληνίων εξετάσεων του έτους 2011 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και
γ) η περίοδος των ενδοσχολικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.
 
           
1. Λήξη μαθημάτων σχολικού έτους 2010 - 2011 στις 10 Μαΐου 2011
             
2.  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ  ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ
ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ
ΚΑΙ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β΄) ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
 

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 12 - 5 - 2011 -ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 - 5 - 2011 -ΒΙΟΛΟΓΙΑ
-ΦΥΣΙΚΗ
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
-ΙΣΤΟΡΙΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 - 5 - 2011 -ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
 
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
 
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 - 5 - 2011 -ΙΣΤΟΡΙΑ
-ΒΙΟΛΟΓΙΑ
-ΧΗΜΕΙΑ - ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ
 
-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  20 - 5 - 2011 -ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
 
-ΦΥΣΙΚΗ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
 
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 - 5 - 2011 -ΛΑΤΙΝΙΚΑ
-ΧΗΜΕΙΑ
-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ
 
-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 - 5 - 2011 -ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
 
ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ
 
 
 
 
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.
 
 
 
3.  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) ΚΑΙ
ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ  Β΄)
       
ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ                    ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΠΕΜΠΤΗ 19 - 5 - 2011 -ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΤΡΙΤΗ 24 - 5 - 2011 -ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι
ΠΕΜΠΤΗ 26 - 5 - 2011 -ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ
-ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΙΙ
-ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ
-ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΙΙ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-5-2011 -ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΨΥΞΗΣ
-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ
-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
-ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
-ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 28-5-2011 -ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ
-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
-ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ
-ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΟΡΤΙΩΝ
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 30-5-2011 -ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
-ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΙΙ
-ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
-ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
-ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ ΙΙ
-ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΛΟΙΟΥ Ι
ΤΡΙΤΗ 31-5-2011 -ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ
-ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΙΙ
-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΙΙ
-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΠΙΟΥ
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 1-6-2011 -ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
-ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
-ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
-ΑΝΘΟΚΗΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
 
            

ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Μαθητής... άρπαξε τα χρήματα της σχολικής εκδρομής

Mαθητής σχολείου της Κάτω Αχαϊας κατηγορείται ότι ενώ ήταν ο ταμίας για την σχολική εκδρομή (πενταήμερη) των μαθητών, άρπαξε τα χρήματα και έγινε καπνός! Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή, και αύριο οι μαθητές έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευεησ καθώς αν δεν έχουν τα χρήματα... ακυρώνεται η εκδρομή. Υπολογίζεται ότι ο μαθητής (Αλβανικής καταγωγής) άρπαξε 8.000 ευρώ. Καθηγητές και μαθητές τον αναζήτησαν στο σπίτι του, η οικογένειά του όμως δεν γνώριζε το παραμικρό. Μάλιστα δήλωσε στους αρμοδίους του σχολείου πως ο νεαρός... έχει εξαφανισθεί από το σπίτι. Το συμβάν έχει καταγγελθεί και στην τοπική αστυνομία.

Μάνατζερ ο «Τζόλε»

Μάνατζερ ο «Τζόλε» Photo: Action Images
Πολλοί περίμεναν πως ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς θα αναλάμβανε ένα πόστο στον Ολυμπιακό. Ο ίδιος όμως φαίνεται πως ανοίγει τα φτερά του για διαφορετικού τύπου ασχολίες μια και όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ, ο «Τζόλε» πέρασε επιτυχώς τις εξετάσει και λογίζεται πλέον ως Μάνατζερ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Από την Επιτροπή Διαμεσολαβητών Ποδοσφαίρου ανακοινώνονται τα ονόματα των επιτυχόντων κατά τις προγραμματισμένες εξετάσεις Διαμεσολαβητών Μετεγγραφών Ποδοσφαίρου (Players’ Agents), που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαρτίου 2011 στα γραφεία της ΕΠΟ. Στις εξετάσεις πέτυχαν οι Βισκαδούρος Ιωάννης, Κυπραίος Γεώργιος, Κωνσταντινίδου Μαρία, Σημαντήρα Βιργινία, Σουρλαντζής Ελευθέριος, Τζόρτζεβιτς Πρέντραγκ, Φυλακούρης Πέτρος».
sport-fm.gr

Τα 7 πιο πολυπαιγμένα σενάρια στις τσόντες


http://3.bp.blogspot.com/_fA-RFkdufyM/TUKvQl0QIII/AAAAAAAACpY/ooY0oWbNGqI/s1600/aylar_lie_pornstar.jpgΤα σενάρια για μια τσόντα μπορεί να είναι αμέτρητα (φαντασία να υπάρχει)...

Έλα όμως που αυτό φαίνεται να αγνοείται από αρκετούς σεναριογράφους. Αποτέλεσμα; Πολλοί παραγωγοί αυτών των ταινιών γυρίζουν συνεχώς τα ίδια εφτά σενάρια.1. Δάσκαλος/α – Μαθήτρια/ης

Για κάποιο λόγο το να βλέπεις μαθήτρια να κάνει στοματικό σεξ στον δάσκαλο της, για να βελτιώσει τη βαθμολογία της, είναι κάτι απίστευτα hot. Γιατί αρέσει στον κόσμο να βλέπει αυτό το σενάριο; Ίσως επειδή αυτό φέρνει στο φως την εφηβική φαντασίωση ότι το κάνεις με έναν σέξι καθηγητή ή καθηγήτρια. Τα πράγματα για τους άντρες είναι πολύ πιό ξεκάθαρα καθώς με το που ακούνε τη λέξη δασκάλα σκέφτονται πως εκτός από μαθηματικά η 30αρα - 40αρα καθηγήτρια θα ξέρει και άλλα πράγματα (πολύ καλά) για να τους μάθει... Παρ’ότι και για μαθητές και για μαθήτριες το σεξ με μια καθηγήτρια ή καθηγητή είναι αποπλάνηση ανηλίκου... στην περίπτωση των μαθητριών το σενάριο είναι κάπως πιο «ανατριχιαστικό»... Οπως κι αν έχει οι παραγωγοί των πορνοταινιών έχουν «ξεσκίσει» το συγκεκριμένο concept.
2. Γιατρός – Ασθενής

Είναι αλήθεια πως το έχουν παρακάνει με τα σενάρια γιατρός-ασθενής, γιατρός-νοσοκόμα, ασθενής-νοσοκόμα. Αλλά πρώτον το συγκεκριμένο concept κρύβει μια αλήθεια καθώς ο γιατρός αν δεν τα φτιάξει με νοσοκόμα με ποιά θα τα φτιάξει και δεύτερον το κοινό εξιτάρεται πάντα από γυναίκες ή άντρες που φοράνε στολές.
3. Interview για δουλειά

Ένα κλασικό σενάριο που θέλει μια σέξι γυναίκα ή άντρα να αποπλανά τον μελλοντικό του εργοδότη για να πάρει τη δουλειά. Στην πραγματικότητα βέβαια 9 στις 10 συμβαίνει το αντίθετο... Δηλαδή το αφεντικό την πέφτει στη γυναίκα ή τον άντρα υπάλληλο... Το θέμα είναι πως στις μέρες μας (εποχή κρίσης) το συγκεκριμένο concept πρέπει να αποσυρθεί από την αγορά γιατί δεν φτάνει που οι υπάλληλοι δέχονται μειώσεις στο μισθό τους, θα πρέπει να «καθόνται» και στους διευθυντές για κρατήσουν τη δουλειά τους;
4. Επίσκεψη κατ' οίκον

Ένα σενάριο με πολές εναλλαγές: ο σέξι υδραυλικός, ο ντελιβεράς, ο ηλεκτρολόγος. Είναι από τα σενάρια που στην πραγματική ζωή δεν έχει και τόσο μεγάλη βάση αλλιώς το όνειρο των περισσοτερων αντρών θα ήταν να γίνουν delivery boy…
5. Κρυφή κάμερα

Το να βλέπεις από την «κλειδαρότρυπα» είναι πολύ δημοφιλές φετίχ. Ενώ είναι σίγουρο πως πολύ πιό τρελά πράγματα έχουν συμβεί σε περιέργους χώρους η ιδέα δυο αγνώστων που κάνουν σεξ στο ασανσέρ, στο δοκιμαστήριο ή στο τηλεφωνικό θάλαμο έρεθίζει το κοινό αφάνταστα...
6. Δεσποινίδα σε κίνδυνο

Είναι απο τα σενάρια που κερδίζουν στο παράλογο. Και ενώ μπορεί να είναι πολύ δημοφιλή σαν concept τσοντας στην πραγματική ζωή τα το στορι είναι πολύ δυσάρεστο. Μέχρι να έρθει η μέρα που οι ειδήσεις θα αναγγείλουν τον παροπλισμό ληστή τράπεζας χάρη στη σεξουαλική αποπλάνηση του από υπάλληλο, οι παραγωγοί θα έπρεπε να κουλάρουν λίγο με αυτές τις ιδέες.
7. Ξένος στο δρόμο

Είναι ίσως η μετεξέλιξη του σεναρίου «ψαρεύω κάποιον από το δρόμο». Στην πραγματική ζωή είναι εξαιρετικά σπάνιο να δεις μια κουκλάρα στο δρόμο (που φοράει ελάχιστα) να σταματήσει για να μιλήσει σε κάτι άννωστους τύπους. Το πλέον απίθανο είναι η γυναίκα αυτή να έχει μαλλιά και μακιγιάζ άψογο και να έχει κάνει και αποτρίχωση την ίδια μέρα. Η μέρα που θα συμβεί αυτό θα είναι και η μέρα που οι άντρες θα παρατήσουν τις δουλειές τους και θα επιδοθούν στα «ψώνια» με το αυτοκίνητο...
Συμπέρασμα: Μπορεί η πορνογραφία να έχει εξαιρετικό παρελθόν, στο παρόν όμως υποφέρει κάπως από έλλειψη αυθεντικότητας. Σε αυτό μπορεί να μην φταίνει και τόσο οι παραγωγοί καθώς το κοινό μπορεί να γουστάρει τρελά τα εξωπραγματικά σενάρια επειδή δεν το «βλέπει» να του συμβούν ποτέ στην ζωή του...

to-kounavi.blogspot.com

 

ΠΑΤΡΑ: 11 ένοχοι στη δίκη των κυκλωμάτων της νύχτας

Aθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της δολοφονίας του Ανδρέα Παϊζη σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου Πατρών. Κρίθηκαν ένοχοι 11 άτομα για την υπόθεση των κυκλωμάτων της νύχτας. 
Αθώοι είναι οι: Αλέξανδρος Φράγκος, Χρήστος Μονοκρούσος, Αλέξης Γούτης, Μάριος Καπερώνης, Αλέξανδρος Μαρούδας, Γεράσιμος Βασιλακόπουλος, Γιώργος Ρετσινάς, Αναστάσιος Μπερδέσης και Ευάγγελος Φελώνης.
 
Ενοχοι κρίθηκαν οι:
Πέτρος Χριστόπουλος: 7 χρόνια και 3 μήνες
Ιωάννης Μπουρης: 5 χρόνια
Χρήστος Κλαμπανάς: 5 χρόνια και 1 μήνα
Πέτρος Κονιδάρης: 6 χρόνια
Κωνσταντίνος Καρασουλος: 6 μήνες με τριετή αναστολή
Δημήτρης Περσάνης: 8 χρόνια και 7 μήνες
Γρηγόρης Κατσώνης: 6 χρόνια
Βασίλης Βουκελάτος: 7 χρόνια
Κωνσταντίνος Φράγκος: 6 έτη
Διονύσης Μικελάτος: 4 χρόνια και 6 μήνες
Αλέξανδρος Ζουρνατζής: 5 μήνες φυλάκιση.
dete.gr

Ο Ολυμπιακός με τον Κούπερ στον πάγκο

Ο Ολυμπιακός με τον Κούπερ στον πάγκο 
Αν στον Ολυμπιακό σκέφτονται να συνεργαστούν με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Επειδή διαβάζω ότι ο Αργεντινός ήδη απασχολεί τον Ολυμπιακό, με δεδομένο ότι αποχωρεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε, καλό είναι εκεί στο λιμάνι να γνωρίζουν ορισμένα πράγματα που αφορούν σε έναν αξιόλογο καλό προπονητή.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Όσα προηγήθηκαν στη θητεία του Κούπερ στον Άρη, μπορούν να γίνουν manual καθοδήγησης με στόχο (και πολλές πιθανότητες) μεγαλύτερη επιτυχία, η οποία θα στηριχθεί στις αρετές μιας από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες που φιλοξένησαν τα ελληνικά γήπεδα.

Εγώ ο τιποτένιος και άσχετος, που δεν εκτίμησα το γεγονός ότι μας έκανε τη χάρη να έρθει στη Θεσσαλονίκη, δεν συμφωνούσα με τα σχήματα και τις τακτικές του, κυρίως στη διάρκεια της φετινής του συνεργασίας.

Το ίδιο έκαναν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Αρη, που δεν είναι χαζοί. Γνωρίζουν αν το σύστημα που ακολουθούν, αν οι τακτικές που ζητά ο προπονητής να εφαρμόσουν, μπορούν να οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα.

Όπως αποκάλυψε ο Μιχαλήτσος, ο Κούπερ δεν πίστευε στην ομάδα και έλεγε ότι ο πρώτος της στόχος είναι η παραμονή. Κι αυτό αποτελεί πειστήριο του… εγκλήματος. Όπου «έγκλημα», το άσχημο ποδόσφαιρο το οποίο προσέφερε η ομάδα του από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου.

Εκεί στον Ολυμπιακό, ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν προπονητή που θα τον… κλειδώσεις στο γήπεδο με τους παίκτες και όλοι τους θα βελτιωθούν, όλοι τους θα γίνουν καλύτεροι ως αθλητές.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το υψηλό επίπεδο στο οποίο θα δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός. Οι εμπειρίες του Κούπερ από τα μεγάλα παιχνίδια είναι το πιο χρήσιμο εφόδιο και δεν αποκλείεται να αποδώσει με μεγαλύτερη επιτυχία εφόσον θα του παρέχουν όλα τα μέσα για να παρουσιάσει ένα αξιόλογο (στην Ευρώπη) σύνολο.

Θα προτιμούσα δίπλα στον Κούπερ ή δίπλα στο τιμ του Κούπερ, να υπάρχουν δύο τουλάχιστον άνθρωποι που θα παίξουν το ρόλο του υπεύθυνου αγωνιστικού τμήματος και βέβαια, του τεχνικού διευθυντή.

Δεν θα άφηνα, αν ήμουν Μαρινάκης, ποτέ τον Κούπερ και τον ατζέντη του ή τον βοηθό του και τον γυμναστή, με τους οποίους διατηρεί συγγενική σχέση, να αποφασίζουν για τις μεταγραφές. Θα του άφηνα χώρο να δράσει, αλλά όχι τον μεγαλύτερο. Ούτε βέβαια και τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές.

Θα φρόντιζα να δουλεύει απερίσπαστος μέσα στο γήπεδο.

Άλλωστε, από όσο μπορώ να συμπεράνω κι από όσα προηγήθηκαν στον Άρη, κάτι τέτοιο θα ήθελε να συμβαίνει και ο ίδιος: Η διοίκηση να του φέρνει τους παίκτες κι αυτός να προπονεί, να γυμνάζει και να το κοουτσάρει.

Θα ήθελα να συμπληρώσω στα παραπάνω, ότι ο Κούπερ, πέρα από την αξιοθαύμαστη πορεία του Άρη στην Ευρώπη, για την οποία υπεύθυνους θεωρώ τους ποδοσφαιριστές σε ποσοστό 90%, δεν είχε να παρουσιάσει τίποτε το αξιόλογο στη φετινή περίοδο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, η πορεία του Άρη ήταν μια από τις χειρότερες στην προπονητική του καριέρα. Από ένα σημείο και μετά, έμοιαζε να τα είχε παρατήσει όλα.

Δεν θα ερευνήσουμε αν υπήρξαν εξωγενείς παράγοντες που τον οδήγησαν να τα… φορτώσει στον κόκορα. Θυμάμαι να εξαφανίζεται συχνά και ειδικά σε κρίσιμη περίοδο μεταγραφών (όπως τον περασμένο Ιανουάριο).

Εκτιμώντας ότι έκανε μια λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης, θα δεχθούμε ότι πρόκειται για μια άσχημη παρένθεση.

Ο Κούπερ στον Ολυμπιακό είναι ο προπονητής που θα δουλέψει πιο σκληρά από κάθε προηγούμενο και η ομάδα του θα αποκτήσει ταυτότητα ενός συνόλου που δεν τα παρατά ποτέ. Κι αυτό εκτιμάται από όλες τις πλευρές στον Ολυμπιακό. Ειδικά στην Ευρώπη που τον πληγώνει…

Με τον Κούπερ, ο Ολυμπιακός, με δεδομένο ότι διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, μπορεί να αποδώσει επιτυχημένα στα παιχνίδια που του έλειψαν τα θετικά αποτελέσματα και σ’ αυτά που ο κόσμος του θέλει να τον βλέπει νικητή. Στα μεγάλα παιχνίδια, έχει τον τρόπο του…
sport-fm.gr

Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια Τουρκίας!

Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια Τουρκίας!

Πώς θα σας φαινόταν η ΑΕΚ να σηκώνει το πρωτάθλημα Τουρκίας κερδίζοντας την Μπεσίκτας μέσα στο «Ινονού»; Ένα κακόγουστο αστείο. Για τους γείτονες, πάντως, θεωρήθηκε ένα καλό πρωταπριλιάτικο ψέμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Mahmut Özgener θα καταθέσει επίσημη πρόταση στην ΕΠΟ να επιτρέψει στην ΑΕΚ να λάβει μέρος στην τουρκική superleauge.

Μάλιστα, το εν λόγω άθρο αναφέρει ότι συμμετοχή στο συγκεκριμένο θέμα έχει και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο Σοφοκλής Πιλάβιος, πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, γνωρίζει για την πρόταση αυτή και φέρεται να δήλωσε σε αξιωματούχους της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ότι είναι θετικός στο ενδεχόμενο αυτό. «Το να συμμετάσχει η ΑΕΚ στην τουρκική superleague, θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο το φιλικό κλίμα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», ήταν τα λόγια του προέδρου της ΕΠΟ!

Καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για ένα καλό πρωταπριλιάτικο ψέμα, αφού δεν υπήρχε περίπτωση η Ένωση με αυτές τις καταβολές να αγωνιστεί στο τουρκικό πρωτάθλημα, αλλά και η ΕΠΟ να συναινέσει στη συμμετοχή του Δικεφάλου.
gazzetta.gr

«Το δίλημμα του Βαλβέρδε: Μπιλμπάο ή Ολυμπιακός»

«Το δίλημμα του Βαλβέρδε: Μπιλμπάο ή Ολυμπιακός» (Photo: Action Images)
Tο θέμα της παραμονής ή όχι του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού, μπορεί να άργησε αλλά έφτασε και στον Ισπανικό Τύπο. Ιστοσελίδα που καταπιάνεται με θέματα της Αθλέτικ Μπιλμπάο αποκαλύπτει το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας των Βάσκων από τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων».

Το δημοσίευμα συνδέει τον Ερνέστο Βαλβέρδε με τον Χοσού Ουρούτια ο οποίος δεν αποκλείεται να θέσει υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο του συλλόγου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα αυτό, εάν ο Ουρούτια επιβεβαιώσει τις πληροφορίες και επισημοποιήσει το ενδιαφέρον του για την προεδρία της Μπιλμπάο, τότε, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Βαλβέρδε θα είναι και ο νέος τεχνικός της ομάδας, σε περίπτωση νίκης του Ουρούτια

«Ο προπονητής το γνωρίζει και γι’ αυτό βρίσκεται στο σταυροδρόμι: Ή μένει στον Ολυμπιακό, ο οποίος του προσφέρει «λευκή επιταγή» και συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ ή να στηρίξει την προσπάθεια του πρώην συμπαίκτη του και φίλου του, αρχίζοντας την δεύτερη θητεία του στον πάγκο της Αθλέτικ», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρίσκεται στις ατζέντες αρκετών ισπανικών ομάδων, ανάμεσά τους και η Σεβίλλη», αναφέρει.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός είναι ικανός να του προσφέρει προϋποθέσεις για να δουλέψει όπως θέλει. «Θα του προσέφεραν συμβόλαιο και για εκατό χρόνια», υποστηρίζει ο υπογράφων το άρθρο της «elcorreo» ότι του μετέφερε δημοσιογράφος από την Ελλάδα. Στο δημοσίευμα όμως, ξεκαθαρίζει ότι τα χρήματα θα είναι το τελευταίο σημείο που θα «κοιτάξει» ο Βαλβέρδε για την απόφασή του.

Συνεχίζει… «Απομένουν δύο αγωνιστικές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 16 Απριλίου. Τότε ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα συναντηθεί με τους υπεύθυνους της ελληνικής ομάδας», αναφέρει και καταλήγει στο δίλημμα που καλείται να διαλέξει ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανάμεσα στον Ολυμπιακό ή στη Μπιλμπάο.
sport-fm.gr

Έτσι μπορεί να σταθεί του χρόνου

Από την αρχή του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός είχε προβλήματα σε κάποιες θέσεις.Μεταγραφές που δεν έπιασαν ή παίκτες που «έπεσαν» στη συνέχεια, στέρησαν το πρωτάθλημα στους πρασίνους!Ας ξεκινήσουμε από τον τερματοφύλακα των πρασίνων.Ο Τζόρβας, καλός αλλά είχε κάποια μέτρια πρός κακά παιχνίδια και έφερε την ομάδα του σε δύσκολη θέση.Αφού, τον ζητάνε πολλές ομάδες απο την Ιταλία θα πω ότι πρέπει να δοθεί, αλλά πάντα σε μια λογική τιμή.Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει έναν τερματοφύλακα, στη κορυφή της λίστα των πρασίνων(αν φύγει ο Τζόρβας) είναι ο Μιχάλης Σηφάκης, είναι μια καλή επιλογή, αλλά θα υπήρχαν προβλήματα με τους οπαδούς του Άρη.
Μπορεί και να κρατήσει και τον Κοτσόλη, ο οποίος είναι σε πολύ καλή κατάσταση το είδαμε και στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.Αν κρατήσουν τον Κοτσόλη θα χρειαζόταν και πάλι μια προσθήκη για δεύτερο τερματοφύλακα.Πάμε στην άμυνα, η αβεβαιότητα για τον μέλλον του συλλόγου έχει κάνει να σκέφτονται να αποχωρήσουν κάποιοι παίκτες.Ένας από αυτούς είναι ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο Γάλλος με δηλώσεις του είπε πως θέλει να κοιτάξει κάποια άλλη ομάδα και πως το μέλλον του στο τριφύλλι δεν είναι σίγουρο.Για την κάλυψη αυτής της θέσης καλή επιλογή θα ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.O νεαρός σέντερ μπακ δεν έχει και πολλά παιχνίδια στα πόδια του στην Ιταλική Μίλαν.Είναι πάρα πολύ δύσκολο να τον αποκτήσουν έστω και δανεικό μιας και πολλές ευρωπαϊκές ομάδες τον «κοιτούν»!Πάμε στο κέντρο, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν πολύ «ψήνεται» για ένα ακόμα χρόνο στην Ελλάδα.

Ο Βραζιλιάνος θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του και εκεί να τελειώσει την ποδοσφαιρική καριέρα του.Ένας άλλος Βραζιλιάνος θα θέλανε στον Παναθηναϊκό να γυρίσει, ο λόγος για τον Μαρτσέλο Μάτος.Ο Φερέιρα παρακολούθησε κάποια παιχνίδια του 27άχρονου και ζήτησε να γυρίσει αμέσως στην Ελλάδα.Ο ίδιος δεν θέλει να έρθει στους πράσινους, είναι μια χαρά λέει στην Μποταφόγκο,το ίδιο λέει και ο Βραζιλιάνικος σύλλογος, τον θέλουν.Είναι πολύ δύσκολο να τον κρατήσουν όμως μιας και δεν μπορούν να καλύψουν τόσα λεφτά όσο είναι η αξία του παίκτη.Θα πρότεινα στο τριφύλλι να κοιτάξει κάποιον άλλον και σε πιο μικρή ηλικία.Ας πάμε στην επίθεση, ο μάνατζερ του Λέτο ήδη ψάχνει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του ο Αργετίνος, και αυτός είναι από τους παίκτες που ανησυχούν για τον μέλλον τους στον Παναθηναϊκό και για τα διοικητικά προβλήματα που υπάρχουν.

Σε αυτήν την περίπτωση ο περσινός νταμπλούχος, θα πρέπει να πάρει έναν καλό και γήγορο αριστερό χαφ ώστε να βοηθάει τον Σισέ(αν μείνει).Ένας παίκτης που δεν «πέτυχε» στην ομάδα είναι ο Γκοβού, οι πράσινοι δεν νομίζω να τον κρατήσουν και ήδη σκέφτονται τον αντικαταστάτη του.Πολλά ακούγονται για τον Αμπντούν της Καβάλας και πως αυτός θα καλύψει το κενό του δεξιού χαφ!Με αυτές τις προσθήκες-αφαιρέσεις ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να σταθεί του χρόνου,επίσης καλό θα ήταν να ανεβαίνουν και παίκτες από την δεύτερη ομάδα.

Θάνος.Π!

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: «Δεν υπήρξε ποτέ «θρίλερ» με το 50-50»

Tέλος στις φήμες που ήθελαν ένα «θρίλερ» να εκτυλίσσεται γύρω από το 50-50 πριν αυτό βγει στο αέρα έβαλε ο Πέτρος Φιλιππίδης. «Γράφτηκαν και ακούστηκαν πάρα πολλά και τα περισσότερα ήταν απίστευτες... ράδιο-αρβύλες. Μα πώς γίνεται το τόσο να το κάνουν τόοοοοσο. Είναι τρομερό! Ήταν να μπούμε στα γυρίσματα στις αρχές Δεκέμβρη και οι ανειλημμένες υποχρεώσεις που είχαμε τα καθυστέρησαν λίγο. Αντί για αρχές Δεκέμβρη ξεκινήσαμε αρχές Γενάρη. Δημιουργήθηκε μια φιλολογία χωρίς λόγο. Αυτό μας έχει φάει στην Ελλάδα, η παραφιλολογία και η... ράδιο-αρβύλα. Σημασία έχει ότι βρεθήκαμε πάλι όλοι μαζί και αυτό είναι που μετράει.»
dete.gr

ΠΑΤΡΑ: Παραιτήθηκε Διοικητής Νοσοκομείου

Tην παραίτησή του από την Διοίκηση του Νοσοκομείου "Αγιος Ανδρέας" Πατρών υπέβαλε χθες ο Σάκης Παπαδιονυσίου. Αν και ο ίδιος φέρεται να επικαλείται προσωπικούς λόγους, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν άντεξε   την έλλειψη συνεργασίας τόσο ενδονοσοκομειακά όσο και εξωνοσοκομειακά για την επίλυση των προβλημάτων. Εδώ και καιρό ο κ. Παπαδιονυσίου είχε εκφράσει την απογοήτευσή του για τα προβλήματα επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου που είχε πληγεί από τον σεισμό του 2008.

ΓΚΑΛΟΠ: Επτά στα δέκα άτομα λένε ναι στα αντικαπνιστικά μέτρα

Oι πρώτες επιτυχίες του αντικαπνιστικού νόμου καταγράφονται σε πανευρωπαϊκή μελέτη, παρά τις σθεναρή αντίσταση των καπνιστών που επιμένουν να ζητούν τασάκι κάθε φορά που βγαίνουν έξω. Όμως, η χώρα μας παραμένει «αδύναμη» στην μάχη κατά της αντικαπνιστικής νόσου με τους ειδικούς να επιμένουν πως πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά...
Έτσι, και σύμφωνα με τα συμπεράσματα, η ετήσια κατανάλωση τσιγάρων μειώθηκε κατά 12%, με τους ειδικούς να επιμένουν πως στόχος τους είναι να μειωθεί το ποσοστό των καπνιστών κατά 10% έως το 2012.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ΕQUIPP (Europe Quitting Progressand Pathway), που παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, έχει επιτευχθεί μείωση του επιπολασμού του καπνίσματος στον γενικό πληθυσμό κατά 2 - 3%.
Ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αξιολογεί ο κ. Μπεχράκης και την μείωση της έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα στους χώρους εστίασης και διασκέδασης κατά 35%. Ενώ παράλληλα, φαίνεται πως οι Έλληνες αν και λάτρεις του καπνού, υποστηρίζουν τα αντικαπνιστικά μέτρα σε ποσοστό 70%.
«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από τρεις περίπου δεκαετίες, η αντιμετώπιση του καπνίσματος κινείται σε θετική τροχιά», υπογράμμισε ο κ.Μπεχρεάκης, υποστηρίζοντας ωστόσο πως υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, εν συγκρίσει με τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες.
«Σημαντική είναι η καθυστέρηση στην υλοποίηση υπουργικής δέσμευσης σχετικά με την ένταξη της φαρμακευτικής αγωγής για την διακοπή του καπνίσματος στα συνταγογραφούμενα και καλυπτόμενα από τα δημόσια ταμεία απαραίτητα φάρμακα», πρόσθεσε.
Παράλληλα, και παρά την εθνική μας πρωτιά σε αριθμό καπνιστών (35% των ενηλίκων), η χώρα μας εμφανίζει μεγάλα κενά στην καταπολέμηση του καπνίσματος χωρίς ειδικές κατευθυντήριες οδηγίες, χωρίς επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους φοιτητές Ιατρικής και τους γιατρούς, χωρίς επαρκή αριθμό Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος.
Πρόκειται για ένα «στοίχημα» που πρέπει να κερδηθεί επισημαίνουν οι ειδικοί, δεδομένου μάλιστα ότι ολοένα και περισσότεροι Έλληνες καπνιστές εκδηλώνουν την επιθυμία να κόψουν το κάπνισμα. «Σήμερα λειτουργούν πάνω από 50 Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος σε όλη την Ελλάδα και η προσέλευση των ενδιαφερομένων έχει αυξηθεί κατά 30%», είπε στην εκδήλωση παρουσίασης του EQUIPP ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.
Εξίσου σημαντικό μέτρο, όπως εξήγησε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Κυριόπουλος είναι και η αύξηση της τιμής των τσιγάρων. Ο ίδιος επικαλέστηκε το παράδειγμα της Δανίας, όπου όταν η τιμή του πακέτου αυξήθηκε κατά 10% ο αριθμός των καπνιστών έπεσε κατά 4%.
dete.gr

Ομπράντοβιτς: «Έχω τα πάντα εδώ»

Ομπράντοβιτς: «Έχω τα πάντα εδώ»
Ευτυχής και… καλυμμένος στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε μεγάλη συνέντευξή του στη «Marca». «Είμαι πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Έχω τα πάντα εδώ», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός. «Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου», πρόσθεσε για την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα. «Κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα», ανέφερε για το μυστικό της επιτυχίας του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του «Ζοτς»:

Η Μπαρτσελόνα έμοιαζε με ανίκητη ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός απέδειξε παρά το μειονέκτημα έδρας πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο…
«Το να αποκλείσουμε την Μπαρτσελόνα ήταν πολύ δύσκολο, όχι μόνο επειδή ήταν το φαβορί για την πρόκριση στο Final 4, αλλά και για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στην πόλη της. Προετοιμαστήκαμε πάνω σε κάθε λεπτομέρειες παρακολουθώντας όλα τα παιχνίδια της στην Ευρωλίγκα και τα περισσότερα στο ισπανικό πρωτάθλημα και οι παίκτες μας, που στο τέλος είναι εκείνοι που αγωνίζονται, τα πήγαν περίφημα».

Πώς προετοιμάσατε τους παίκτες να αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης;
«Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να τους πείσουμε ότι είχαν πιθανότητες να αποκλείσουν την Μπαρτσελόνα. Μίλησα με τον καθέναν ξεχωριστά και σε όλους μαζί. Όταν χάσαμε μόλις με έναν πόντο στο πρώτο αγώνα, το κατάλαβαν ακόμη περισσότερο. Όταν πιστεύεις σε κάτι, όλα είναι εφικτά».

Συμφωνείτε με όσους θεωρούν πως κερδίσατε κατά κράτος στην τακτική τον Τσάβι Πασκουάλ;
«Θαυμάζω σαν προπονητή τον Πασκουάλ, γιατί ξέρω πόσο πολύ προετοιμάζει τα ματς με τους συνεργάτες του. Οι παίκτες μας προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό. Κάποιες φορές οι παίκτες τα πάνε καλά, άλλες όχι τόσο. Στην περίπτωσή μας, εκμεταλλευτήκαμε την ποιότητα των παικτών μας και είδαμε ποιες ικανότητές τους θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Κάθε παίκτης ήξερε τι έπρεπε να κάνει και το έκανε καλά. Είμαι περήφανος γι’ αυτούς».

Η αμυντική δουλειά που έκανε ο Παναθηναϊκός απέναντι στο Ναβάρο ήταν εξαιρετική…
«Ο Ναβάρο είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις μόνο τον Ναβάρο, γιατί οι υπόλοιποι παίκτες έχουν αρκετή ποιότητα για να κερδίσουν και χωρίς αυτόν».

Ξέρατε για το θέμα που προέκυψε με την αντικατάσταση του διαιτητή Ταουρίνο με τον Λαμόνικα στον τέταρτο αγώνα;
«Διάβασα κάτι στις εφημερίδες, αλλά δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για αυτό. Πιστεύω πως η Ευρωλίγκα είναι πολύ σοβαρή διοργάνωση και η διαιτησία στον τέταρτο αγώνα ήταν πολύ καλή, όπως και σε όλη τη σειρά των αγώνων. Από την αρχή της σεζόν απαγόρευσα στους παίκτες μου να μιλούν για τη διαιτησία και ούτε εγώ πρόκειται να το κάνω».

Στα 51 σας χρόνια έχετε ήδη κατακτήσει έξι φορές την Ευρωλίγκα. Πώς νιώθετε να είστε ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία της διοργάνωσης;
«Μπορώ μόνο να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος που κάνω μια δουλειά που αγαπώ. Κάποιοι με ρώτησαν αν στη σειρά με την Μπαρτσελόνα ήμουν νευρικός κι αυτό με έκανε να γελάσω, γιατί απολαμβάνω περισσότερο αυτά τα παιχνίδια. Δουλεύουμε όλη τη χρονιά για να παίξουμε σε τέτοια παιχνίδια. Πώς να έχω άγχος λοιπόν;».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;
«Το πιο σημαντικό είναι να έχουν ο προπονητής και οι παίκτες την ίδια φιλοσοφία στη δουλειά. Αν υπάρχει αμφισβήτηση από τη μία πλευρά στην άλλη, είναι δύσκολο να δουλέψεις. Από την αρχή κάθε σεζόν ξεκαθαρίζω στους παίκτες μου πως η ομάδα είναι πάνω από όλους, ακόμη και από εμένα που είμαι προπονητής».

Είναι πιο σημαντικό το μπάτζετ στο μπάσκετ από το ποδόσφαιρο;
«Ναι, γιατί στο μπάσκετ πρέπει να έχεις τους καλύτερους παίκτες αν θέλεις να κερδίζεις. Αυτό δεν είναι πάντα αρκετό, αλλά ό,τι και αν πουν οι προπονητές, οι παίκτες είναι αυτοί που κρίνουν τα παιχνίδια. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, γιατί είναι διψασμένοι για επιτυχίες και το δείχνουν καθημερινά».

Ποιοι ήταν οι δάσκαλοί σας στην προπονητική και αυτοί που σας έδωσαν τα καλύτερα μαθήματα;
«Ο μεγαλύτερος δάσκαλος ήταν ο Νίκολιτς. Αυτός με επηρέασε περισσότερο στην καριέρα μου, αλλά και ο Ίβκοβιτς με επηρέασε σαν προπονητή και άνθρωπο».

Μπορείτε να μάθετε ακόμη από άλλους προπονητές;
«Φυσικά. Κάθε μέρα μαθαίνεις κάτι καινούριο. Αν πιστέψεις πως ξέρεις τα πάντα, έχεις πεθάνει. Αυτό λέω και στα μεγάλα αστέρια, που μπορούν να μάθουν πολλά από τους νεότερους».

Στο σύγχρονο μπάσκετ χωρίς άμυνα δεν μπορείς να κατακτήσεις τίτλους…
«Στα παιχνίδια του Top 16 και των προημιτελικών πετύχαμε περισσότερους πόντους από την Μπαρτσελόνα, που θεωρείται η πιο καλή επιθετικά ομάδα στην Ευρώπη. Όλοι οι προπονητές θα ήθελαν οι ομάδες τους να αμύνονται, να τρέχουν και να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό».

Γιατί δεν σας προσέλκυσε ποτέ το ΝΒΑ;
«Είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Έχω πολλούς φίλους στις ΗΠΑ, παρακολουθώ τι γίνεται εκεί, αλλά είμαι χαρούμενος εδώ και λατρεύω τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής».

Σας αρέσει το κολεγιακό μπάσκετ στις ΗΠΑ;
«Ναι, μοιάζει περισσότερο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στο ΝΒΑ προτιμώ να βλέπω κατευθείαν τα play-offs, όπου οι προπονητές προετοιμάζονται στη λεπτομέρεια».

Είναι ο Παναθηναϊκός φαβορί απέναντι στη Σιένα;
«Έχω λάβει μέρος σε 11 Final 4 και είναι δύσκολο να μιλάς για φαβορί, γιατί όλες οι ομάδες θέλουν να νικήσουν. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι θα γίνει, γιατί μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί. Τώρα επέστρεψε ο Μάριτς, αλλά για δύο εβδομάδες δεν θα έχουμε τον Νίκολας».

Ποια είναι η γνώμη σας για τον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σιένα, που το σκορ ήταν 53-9 μετά από 24 λεπτά;
«Δεν έχει σημασία αν σε μια σειρά αγώνων χάσεις ένα ματς με 20, 30 ή 50 πόντους. Είναι πιο δύσκολο να αντιδράσεις, όταν χάνεις με 1 ή 2 πόντους, γιατί η απογοήτευση είναι μεγαλύτερη».

Ποια είναι η προτίμησή σας για το τελευταίο ζευγάρι ανάμεσα σε Ρεάλ και Βαλένθια;
«Δεν έχω δει κανένα παιχνίδι της σειράς. Η Ρεάλ παίζει στην έδρα της, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, όπως αποδείχτηκε από εμάς, τη Σιένα και τη Μακάμπι που είχαμε μειονέκτημα έδρας. Το πέμπτο ματς θα είναι ισορροπημένο».

Πώς βλέπετε τη Ρεάλ Μαδρίτης;
«Έχει πολλούς νέους παίκτες, αλλά τα έχει πάει καλύτερα από τις τελευταίες σεζόν. Είναι μία ομάδα του μέλλοντος. Ο Ετόρε Μεσίνα έκανε πολύ καλή δουλειά».

Σας εξέπληξε η απόφαση της απόλυσής του;
«Δεν έχω ιδέα γιατί έγινε αυτό. Μίλησα με τον Μολίν, που ήταν συνεργάτης μου στην Μπενετόν, για να του ευχηθώ καλή επιτυχία, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί απολύθηκε ο Ετόρε Μεσίνα μετά από μία ήττα που δεν είχε σημασία».

Στη Βαλένθια αγωνίζεται ο Μίντλετον που είναι 44 ετών…
«Είναι ένας σπουδαίος επαγγελματίας και ένας εξαιρετικός φίλος. Στη θέση του τώρα έχουμε τον Μπατίστ που μας βοηθά πολύ. Ο Μίντλετον είναι εξαιρετικός παίκτης».

Υπάρχει ημερομηνία λήξης για την προπονητική καριέρα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς;
«Δεν σχεδιάζω τίποτα. Θα συνεχίσω να δουλεύω για όσο καιρό το απολαμβάνω».

Θα σας ξαναδούμε να δουλεύετε σε ισπανική ομάδα;
«Η Ισπανία είναι μία καταπληκτική χώρα και την αγαπώ. Έχω πολλούς φίλους εκεί, είχα μία πολύ καλή συνεργασία με την Μπανταλόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έχω ένα σπίτι κοντά στη Βαρκελώνη. Όμως αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έχω συμβόλαιο για δύο χρόνια. Έχω τα πάντα εδώ».

Την Δευτέρα η… απολογία του Πηλαδάκη

Την Δευτέρα η… απολογία του Πηλαδάκη 
Η Λάρισα φέτος, παρά το γεμάτο ρόστερ, το νέο γήπεδο, τον πολύ κόσμο αλλά και ορισμένες φορές το καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε, κατάφερε να πέσει κατηγορία.

Ο Κώστας Πηλαδάκης ανέβαλλε την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής για την Δευτέρα, μια και οι δημοσιογράφοι έχουν απεργία.

Συνέντευξη, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ θα μιλήσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, αλλά και τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν.

Την Δευτέρα 11 Απριλίου και τελικώς στη Λάρισα και όχι στην Αθήνα αποφάσισε ο Κώστας Πηλαδάκης να γίνει η απολογιστική ομιλία του προς τους δημοσιογράφους.

Ερωτήσεις σχετικά με το μερίδιο των ευθυνών, το ελληνικό ποδόσφαιρο και την αντιμετώπιση της ομάδας από τη διαιτησία, τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν αλλά και για το μέλλον του ίδιου στη θεσσαλική ομάδα θα δεχθεί ο ισχυρός άνδρας των βυσσινί με τις απαντήσεις του, να παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον.

Θύμα κλοπής η Σάσα Μπάστα!


 
Ποιος της το έλεγε της Σάσας ότι την ώρα που θα διασκέδαζε θα έπεφτε θύμα κλοπής… Η εκρηκτική ξανθιά το περασμένο Σάββατο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μαζί με την παρέα της αποφάσισαν να κάνουν μια νυχτερινή έξοδο στην πόλη. Τι το ‘θελε η Σάσα; Ξινή της βγήκε η βόλτα.

Όλα άρχισαν όταν, σύμφωνα με την «Espresso», η τραγουδίστρια σηκώθηκε από το τραπέζι της για να ποζάρει με κάποιους θαυμαστές της. Όταν επέστρεψε στη θέση της και άνοιξε την τσάντα της, έκπληκτη ανακάλυψε ότι της έλειπαν 800 ευρώ. Με το που αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, απαίτησε να επιληφθούν αμέσως οι υπεύθυνοι της ασφάλειας του κλαμπ, οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να βρουν αυτόν που είχε κλέψει τα χρήματα.

«Τουλάχιστον έχουμε την υγειά μας. Αυτό έχει σημασία», είπε η Σάσα στην «Espresso».
protothema.gr

Επεισόδια και δακρυγόνα στο Κολωνάκι (βιντεο)


 
Ένταση και επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν λίγο πριν τις 14:00, στην οδό Κουμπάρη, στο Κολωνάκι, μεταξύ διαδηλωτών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και αστυνομικών δυνάμεων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε σοβαρά ένας διαδηλωτής στο κεφάλι.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι διαδηλωτές, πραγματοποιούσαν πορεία στο Σύνταγμα με προορισμό το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά δεν τους επετράπη η διέλευση στο ύψος της Βουλής. Για τον λόγο αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι κινήθηκαν τρέχοντας από τις οδούς Πανεπιστημίου, Κριεζώτου, Ακαδημίας και Κανάρη, προκειμένου να προσεγγίσουν το κτίριο του υπουργείου από την πίσω πλευρά.

Στην οδό Κουμπάρη, όμως, υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον φραγμό. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν, αλλά τελικά οι διαδηλωτές βγήκαν στη Βασιλίσσης Σοφίας και έφτασαν μέχρι το υπουργείο Εσωτερικών, όπου μέλη επιτροπής τους συναντήθηκαν με τον υπουργό, Γιάννη Ραγκούση.

Περί τις 14:30 οι διαδηλωτές διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν άλλα επεισόδια.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο, ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση στο θέμα των συμβασιούχων στους δήμους.

Για την Τετάρτη έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία στους δήμους, ενώ για τις 10:00 έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην πλατεία Κοτζιά.

Οι εδρες μετρανε στην Ευρωπη

    
     Θα ξεκινήσουμε με το πρώτο ματς Ιντερ-Σαλκε, με την Ιντερ να προέρχεται απο την ήττα της συμπολίτισσας Μιλαν με 3-0 και ουσιαστικά τέλειωσε το θέμα πρωτάθλημα και την Σαλκε ομοίως να χάνει με 2-0 στην έδρα της Λεβερκούζεν. Στην Ευρώπη τώρα η Ιντερ πήρε την πρόκριση με ενα μεγάλο διπλό στην έδρα της Μπάγερν με 2-3 ενω η Σαλκε με την νίκη στην έδρα της επι της Βαλένθια με 3-1. Και οι δυο ομάδες που σκοράρουν συχνά στην φάση των 8 όμως θα πρέπει να παίξουν λιγο πιο προσεκτικά. Σημαντικές απουσίες είναι αυτή του Λούσιο για τους γηπεδούχους ενω για τους φιλοξενούμενους οι Χουντελαρ και Μετσελντερ.Προβλέπεται sold-out. 2-3 goal και ασσος.

    Η Ρεαλ τώρα προέρχεται απο την εντός έδρας ήττα απο την Χιχον στο πρωτάθλημα και το τέλος αυτού του ρεκορ του Ζοζε Μουρίνιο ο οποίος ήταν αήττητος απο το 2002 όταν ήταν προπονητής της Πόρτο. Η Τοτεναμ το σάββατο έφερε ισοπαλία στην έδρα της Γουϊγκαν, έχοντας 4 σερί ισοπαλίες στα 4 τελευταία ματς σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.  Επιστροφές για την Ρεαλ αυτές του Κριστιάνο Ρονάλντο, Τσαμπι Αλόνσο και Κακα ενω για την Τοτεναμ θα απουσιάσουν οι Γκαλας, Γουντγκεϊτ, Κινγκ, Χατον. Η Τοτεναμ θα προσπαθήσει να πάει για τον βαθμό στο Σαντιαγκο Μπερναμπεου,δύσκολα όμως θα αποφύγει την ήττα. Ασσος και πιθανότατα ασσος/ασσος

   Η Μπαρτσελόνα έκανε ενα βήμα παραπάνω για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την νίκη της στο Ελ Μαδριγαλ επι της Βιγιαρεάλ και η ψυχολογία των παικτών είναι στα ύψη. Η Σακταρ τώρα προέρχεται απο το διπλό στην  έδρα της Μέταλουργκ Μαριούπολ με 1-3, αλλά δεν θα λέγαμε οτι πάει  να διεκδικήσει κάτι στην έδρα της Μπαρτσελόνα χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντίδραση των παίκτων της μόλις έμαθαν την κλήρωση (υπάρχει σχετικό βίντεο στο youtube)! Απουσίες για την Μπάρτσα αυτες των  Πουγιόλ και Αμπιντάλ με τον Μπουσκετς να προορίζεται στην άμυνα. Ακλόνητο φαβορί στην έδρα της η Μπαρτσελόνα και ενα απο τα φαβορί της διοργάνωσης ασσος/ασσος και over

 Παναής

Ήδη ψάχνει…

Ήδη ψάχνει…
Την ώρα που αναμένεται το τελικό ραντεβού του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και με την αποχώρησή του να μοιάζει πολύ περισσότερο πιθανή από την παραμονή του, ο Ολυμπιακός έχει ήδη αρχίσει να κάνει έρευνα αγοράς για πιθανό αντικαταστάτη.

Πρόθεση των «ερυθρόλευκων» είναι ο διάδοχος να είναι προπονητής ανάλογης ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας με αυτή του Βάσκου και για το λόγο αυτό εξετάζονται κυρίως λύσεις από την ισπανική ή… ισπανόφωνη αγορά. Ο Αργεντινός Έκτορ Κούπερ, με πολυετή θητεία στην Primera Division, υψηλές παραστάσεις, σπουδαία εμπειρία και γνώση της ελληνικής πραγματικότητας από τη θητεία του στον Άρη, είναι μεταξύ των λύσεων που αρέσουν. Παραμένει ελεύθερος, αλλά ίσως όχι για πολύ ακόμη, αφού φημολογείται πως τον έχει πλησιάσει η Γαλατάσαραϊ.

Από την ισπανική αγορά υπάρχει πληθώρα αξιόλογων προπονητών, αλλά δεν είναι εφικτές όλες οι περιπτώσεις. Ο Ουνάι Έμερι και ο Κίκε Φλόρες δύσκολα θα φύγουν από Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα, ο Γκρεγκόριο Μανθάνο που μάλλον αποχαιρετά τη Σεβίλλη έχει υψηλό κασέ και δύσκολα θα πει το «ναι», ενώ τη θέση του στην ομάδα της Ανδαλουσίας αναμένεται να πάρει ο Χοακίν Καπαρός, που είναι επίσης μία δελεαστική λύση. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δύσκολα θα μείνει στη Μάλαγα, ειδικά αν υποβιβαστεί, αλλά οι απαιτήσεις του-τουλάχιστον για την ώρα-είναι απαγορευτικές. Φυσικά ο Ολυμπιακός δεν απορρίπτει λύσεις από άλλες αγορές, όπως την ελληνική, όπου μοναδική επιλογή μοιάζει αυτή του παλιόφιλου Τάκη Λεμονή.

Πάντως καμία επαφή δεν πρόκειται να γίνει προτού ξεκαθαρίσει οριστικά το μέλλον του Ερνέστο Βαλβέρδε. Το ραντεβού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά οι δυο τους αναμένεται να βρεθούν στον ίδιο χώρο σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για εκδήλωση χορηγού της ομάδας. Όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως κυρίως το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο 47χρονος προπονητής τον αναγκάζουν να επιστρέψει στην πατρίδα του. «Ξέρετε τι αισθάνομαι, τι έχω στην καρδιά μου. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Λίγη υπομονή ακόμη», δήλωσε ο Βαλβέρδε στον «Πρωταθλητή».

«Παγώνει», αλλά δεν σταματά

Το θέμα προπονητή που προέκυψε στον Ολυμπιακό προκαλεί καθυστέρηση στον προγραμματισμό για τη νέα περίοδο, όμως κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταγραφές. Κι αυτό γιατί τα υπόλοιπα ζητήματα «προχωρούν» κανονικά. Η απόφαση για αγορά των δικαιωμάτων του Ούρκο Πάρντο, ενεργοποίηση της επέκτασης συμβολαίου του Ράφικ Τζεμπούρ, επέκταση της συμφωνίας με Τοροσίδη και Αβρ. Παπαδόπουλο, καθώς και η αναπροσαρμογή στον Κέβιν Μιραλάς είναι ειλημμένη.

Θέλει Βιεϊρίνια η Ουντινέζε!

Θέλει Βιεϊρίνια η Ουντινέζε!
Για την απόκτηση του Αντελίνο Βιεϊρίνια ενδιαφέρεται η Ουντινέζε σύμφωνα με την «Gazzetta Dello Sport». Το ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει πως η ιταλική ομάδα, που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν στη Serie A, ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημη πρόταση στον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Πορτογάλου εξτρέμ.

Σημειώνεται πως το συμβόλαιο του 25χρονου άσου λήγει το 2013 και σε αυτό προβλέπεται ρήτρα 15 εκατ. ευρώ. Πάντως η διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» θα συζητούσε για την πώλησή του και με ένα αρκετά χαμηλότερο ποσό από αυτό που προβλέπεται στη ρήτρα.

Είδαν τον… άλλο Πορτογάλο

Είδαν τον… άλλο Πορτογάλο
Όσοι θεωρούσαν τον Ζεσουάλδο Φερέιρα ανεκτικό, καλό θα είναι να αναθεωρήσουν. Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις και σε έντονο ύφος στους παίκτες του Παναθηναϊκού για την εικόνα τους στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Πανσερραϊκό και τη γενικότερη χαλαρότητα που επιδεικνύουν εσχάτως.

«Σας είχα πει να μην παρουσιάσουμε ανάλογο πρόσωπο με αυτό του ματς με τη Λάρισα και όχι μόνο δεν με ακούσατε, αλλά ήσασταν και χειρότεροι. Αυτή η εικόνα που παρουσιάσατε δεν αξίζει στον Παναθηναϊκό. Περπατούσατε μέσα στο γήπεδο. Είστε επαγγελματίες και οι υποχρεώσεις σας δεν έχουν τελειώσει. Έχουμε δύο ματς ακόμη στο πρωτάθλημα και μετά τα play-offs, όπου πρέπει να κερδίσουμε τη θέση για τα προκριματικά του Champions League, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα απέναντί στον κόσμο μας που μας έχει στηρίξει», είπε ο Φερέιρα, ενώ απευθυνόμενους στους πιο έμπειρους παίκτες είπε πως «… περιμένω να βοηθήσετε τα άλλα παιδιά για να ξυπνήσουμε σαν ομάδα και να παρουσιάσουμε στη συνέχεια το καλό πρόσωπο που δείξαμε στα ντέρμπι».

Στόχος του να τους «ταρακουνήσει» και να τους αφυπνίσει εν όψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών και κυρίως τα play-offs που ακολουθούν και μέσω των οποίων οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν τον εναπομείναντα στόχο της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Είναι πιθανό την Τετάρτη θα περάσει από τις εγκαταστάσεις της Παιανίας για να μιλήσει στους παίκτες του Παναθηναϊκού και ο Δημήτρης Γόντικας, για να δώσει ανάλογο μήνυμα στους «πράσινους».

ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ,ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ,ΤΖΟΥΡΑΜΑΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΨΩΜΑ


Το εν λόγω θέμα που προκύπτει είναι πρωτίστως πολιτικό και ηθικό. Διότι δεν είναι δεοντολογικά ορθό το Ελληνικό κράτος να τιμά με την εμπιστοσύνη του τον εκάστοτε πολίτη αυτή της χώρας που επιθυμεί να προβεί σε διδακτορική διατριβή, πληρώνοντας τις προβλεπόμενες δαπάνες για την παραμονή του στον τόπο όπου ασκείται η διατριβή και ο πολίτης αυτός να παραμένει στην πόλη του και να αναλαμβάνει παράτυπα θέσεις σε Κοινωφελείς Επιχειρήσεις του Δήμου. Η στάση αυτή αν μη τι άλλο είναι προκλητική για την εκπαιδευτική κοινότητα.


Μετά την αρχική μας αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της παράτυπης τοποθέτησης του κ. Ψωμά στις θέσεις του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ και του Αντιπροέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης- Καρναβάλι Πάτρας και την ανυπαρξία ουσιαστικής αντίδρασης εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, οδηγηθήκαμε στην επίσημη αναφορά και καταγγελία τόσο στην Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση

Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου όσο και στο Τμήμα Αυτοδιοίκησης και ελέγχου Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου Νομού Αχαΐας.Η καταγγελία, των τριών πλέον Δημοτικών Παρατάξεων, δεν στοχεύει στο πρόσωπο του κ. Ψωμά, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, αλλά στην προκλητική παραβίαση νόμων, κανόνων, πολιτικών και ηθικών αρχών.


Από την άλλη πλευρά την νομική, όπου υπάρχει θέμα ασυμβιβάστου, κάθε απόφαση που φέρει την υπογραφή του κ. Ψωμά και που αφορά συμφωνίες με προμηθευτές, κατάσταση του ΔΗΠΕΘΕ και των εργαζομένων του κλπ, έχει άμεσο κίνδυνο να ακυρωθεί, προκαλώντας απίστευτη αναστάτωση και σοβαρά προβλήματα.Ήδη ενημερώσαμε τον κ. Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας μάλιστα το θέμα να απασχολήσει το αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εδώ παρατίθεται και η καταγγελία στον κ Αποστολόπουλο


 ΠροςΓ. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης

Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου

κ. Αναστάσιο ΑποστολόπουλοΚοιν: Τμήμα Αυτοδιοίκησης και ελέγχου

Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου Νομού Αχαϊας.

Θέμα: Αναφορά- Καταγγελία

 Αξιότιμε κ. Αποστολόπουλε,

Σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποιήσαμε στο γραφείο σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για θέμα ουσιαστικής παρατυπίας του Δήμου Πατρέων, σχετικά με τον ορισμό του κ. Πέτρου Ψωμά στην θέση του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και ως Αντιπροέδρου της Κοινωφελούς επιχείρησης – Καρναβάλι Πάτρας, παρά το γεγονός ότι είναι μόνιμος καθηγητής σε εσπερινό Γυμνάσιο Αμαλιάδας και παρά το γεγονός ότι λαμβάνει ειδικό πρόσθετο επιμίσθιο για να διαμένει σε νησί του Αιγαίου για την πραγματοποίηση της διδακτορικής του διατριβής στο εκεί Πανεπιστήμιο, επανερχόμαστε στο ίδιο θέμα με την επίσημη πλέον καταγγελία μας.

Μετά την πρώτη επίσημη τοποθέτηση μας θεσμικά εντός του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, δεν υπήρξε καμιά επίσημη και έγγραφη απάντηση από πλευράς του Δήμου Πατρέων, (παρόλο που το είχαμε ζητήσει) πέρα από μια προφορική απάντηση ότι: «Ρωτήθηκε η νομική υπηρεσία της Δευτοροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Δήμου και είπαν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα».

Είναι προφανές ότι κίνητρό μας δεν είναι η στοχοποίηση του κ. Πέτρου Ψωμά, ( το ίδιο ακριβώς θα πράτταμε απέναντι και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο ) αλλά της κατάφωρης παραβίασης των γραπτών, άγραφων και ηθικών νόμων, αλλά και η προστασία πολιτών και φορέων από την μελλοντική ακυρότητα του συνόλου των αποφάσεων που θα φέρουν την υπογραφή του κ. Πέτρου Ψωμά.

Εμείς ως πολιτικά πρόσωπα οφείλουμε να αναδείξουμε το πολιτικό και ηθικό ζήτημα που προκύπτει και να αφήσουμε τους νομικούς να αποφανθούν για το νομικό θέμα της εν λόγω περίπτωσης.

Έχοντας την αρμοδιότητα, αλλά και την υποχρέωση ελέγχου της συγκεκριμένης περίπτωσης, σας καλούμε να προχωρήσετε στην ουσιαστική και πλήρη διερεύνηση του θέματος, παράλληλα με την αντίστοιχη που διενεργεί το υπουργείο Παιδείας.

Με εκτίμησηΔημήτρης Κατσικόπουλος  Ενωτική Κίνηση Πάτρας
Κώστας Χριστόπουλος Νέοι Άνθρωποι- Νέα Πόλη
Ανδρέας ΤζουραμάνηςΠρωτοβουλία Πάτρας


ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Η ΑΙΓΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Το Γυμνάσιο Αιγείρας επισκέφθηκε το πρωί αντιπροσωπεία της Δημοτικής Παράταξης «Αιγιάλεια- Νέα Εποχή» αποτελούμενη από τον Επικεφαλής της Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αιγείρας Αθηνά Οικονόμου και τον εξ Αιγείρας Δημοτικό Σύμβουλο Πάνο Γιαννούλη, προκειμένου να ενημερωθούν και να συζητήσουν για την εκκρεμούσα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να καταργήσει την αυτόνομη λειτουργία του Γυμνασίου και αν μεταφέρει τους μαθητές και καθηγητές στο γειτονικό Γυμνάσιο της Ακράτας.

Η Δημοτική Παράταξη «Αιγιάλεια – Νέα Εποχή», ήταν η πρώτη που έφερε το θέμα - προ ημερησίας διατάξεως - στο Δημοτικό Συμβούλιο στα τέλη του Ιανουαρίου, επιχειρώντας την ανακοπή των σχεδίων της κυβέρνησης, πρωτοστατώντας ακολούθως και σε όλη την έμπρακτη διαμαρτυρία στους εκπαιδευτικούς φορείς και τώρα επανήλθε προκειμένου να υπενθυμίσει ότι το θέμα είναι ανοιχτό και πως τόσο ο δήμος όσο και οι τοπικοί φορείς δεν θα πρέπει να εφησυχάζονται από την φραστική υπόσχεση του υπουργείου «περί άρσης της απόφασης».

Το κλιμάκιο της «Νέας Εποχής» συνομίλησε με την Διευθύντρια του Γυμνασίου Αιγείρας και για μία ακόμα φορά εξεφράσθη ο φόβος της μη υπαναχώρησης του υπουργείου, ενώ κοινή απορία ήταν το πώς η επίσημη πολιτεία προκρίνει την τοποθέτηση κοντέινερ στο Γυμνάσιο της Ακράτας για να μεταφέρει μαθητές από Αιγείρα. «Είναι βλακώδες, μόνο και μόνο για να περάσει η μνημονική πολιτική των περικοπών, να καταργείται μία σχολική μονάδα για να στοιβαχθούν τα παιδιά σε λυόμενες αίθουσες. Αν αυτό δεν είναι αντεκπαιδευτικό και πρόχειρο, τότε τι είναι»; σημείωσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, εκφράζοντας και πάλι ανησυχία για την καθυστέρηση της κυβερνητικής απόφασης.

Τόσο οι κκ Οικονόμου και Γιαννούλης, ζήτησαν να «ανασκουμπωθούν» οι τοπικοί φορείς επί του θέματος, αφού «υπάρχει ο κίνδυνος, λόγω των δεκάδων αντιδράσεων σε Αθηναϊκό επίπεδο, να ξεχαστεί το θέμα και να εν τέλει να περάσει ως έχει η συγχώνευση εν ριπή οφθαλμού»!

Ο Επικεφαλής της «Νέας Εποχής», μετά το τέλος της επίσκεψης στο Γυμνάσιο Αιγείρας, αρκέστηκε να δηλώσει :«Με τόσα προβλήματα που έχει ο νέος δήμος και η περιοχή της Αιγείρας ειδικότερα , είναι τουλάχιστον παιδαριώδες να συζητάμε για συγχώνευση σχολικής μονάδας με δεκάδες παιδιά δίχως η υποδομή που υπάρχει αλλά και η χιλιομετρική απόσταση να βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον η ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου καλείται να πάρει τώρα πίσω την απόφασή ως άκρως απαράδεκτη και να μην εξαντλεί τα «Καλλικρατικά» σχέδια εκτονωτικά στην Ανατολική Αιγιάλεια. Έχασε το δήμο, χάνει κι άλλα ας μην χάσει τελικά τα πάντα»!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ  του Άγγελου ΤΣΙΓΚΡΗ  Υπ. Βουλευτή Αχαΐας ΝΔ

Οι επαναλαμβανόμενες και απέλπιδες προσπάθειες του πρωθυπουργού να δημιουργήσει ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας, για την κυβέρνησή του και για την πορεία της οικονομίας, διαψεύδονται κάθε φόρα με τον ίδιο εκκωφαντικό τρόπο.Οι δηλώσεις υπεραισιοδοξίας, μετά από μια ακόμα πανηγυρική έναρξη «νέας αρχής» του κυβερνητικού έργου, έδωσαν πολύ γρήγορα τη θέση τους στην καταθλιπτική πραγματικότητα. Διότι η αλήθεια δεν αποκρύπτεται από έντεχνες ωραιοποιήσεις.


Άλλωστε, οι προτροπές κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών «…να μιλήσει, επιτέλους, η κυβέρνηση με τη γλώσσα της αλήθειας» αποκαλύπτουν την αγωνία τους, η οποία είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής απαξίωσης προς την πολιτική τους.Είναι πλέον δεδομένο ότι οι κυβερνητικές παθογένειες εξακολουθούν να παραμένουν οι ίδιες και εκδηλώνονται κάθε φορά με οξύτερο τρόπο. Συγκεκριμένα:1. Οι δημόσιες τοποθετήσεις της κυβέρνησης αντιφάσκουν μόνιμα μεταξύ τους. Είναι χαρακτηριστική η ανακολουθία των δηλώσεων των κκ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων των ευρωπαϊκών συνόδων και την πορεία της Οικονομίας. Ακόμη, όμως, και η από τηλεοράσεως αντιδικία κορυφαίων υπουργών για το μέγεθος της αλήθειας που δεν λέγεται στο λαό, οι τοποθετήσεις για το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, και βέβαια οι αντικρουόμενες δηλώσεις για την λήψη ή όχι νέων μέτρων, δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.2. Η παντελής έλλειψη συντονισμού του κυβερνητικού έργου και η εικόνα «διάλυσης» που επιδεινώνεται συνεχώς. Υπουργοί καταφέρονται κατά υπουργών. Βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος επικρίνουν υπουργούς με οξείς χαρακτηρισμούς. Στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές διατυπώνουν αμφιβολίες και σοβαρή κριτική για την ακολουθούμενη πολιτική.3. Παρουσιάζονται αισιόδοξες και φιλόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας ενώ τα πραγματικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μόνιμα τις διαψεύδουν.Η σημαντική υστέρηση των εσόδων και η αύξηση του ελλείμματος αποδεικνύουν την αδιαμφισβήτητη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του Μνημονίου και βέβαια προαναγγέλλουν τη λήψη νέων μέτρων.Η ΓΣΕΒΕ προβλέπει ότι μέχρι το α’ εξάμηνο του 2012 πάνε για λουκέτο μία στις τέσσερις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή 225.000. Ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για κλείσιμο άλλων 320.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο άμεσο μέλλον.Οι παραπάνω διαπιστώσεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για το αύριο. Η εμμονή της κυβέρνησης του Μνημονίου σε αποτυχημένες πολιτικές πρακτικές, η έλλειψη σχεδίου, η ανυπαρξία κυβερνητικού συντονισμού και η προτεραιότητα στην επικοινωνιακή τακτική, οδηγούν -με μαθηματική ακρίβεια- την Ελληνική οικονομία στην οριστική κατάρρευση και την Ελληνική κοινωνία στην αποσάθρωση.ΝΕΕΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΗ ΝΔ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Νέα εσωκομματική αναστάτωση προκάλεσαν στη Ν.Δ. οι τοποθετήσεις δυο στελεχών του «γαλάζιου» οικονομικού επιτελείου, κυρίως του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας κ. Νότη Μηταράκη που στόχευσε κατά της διακυβέρνησης Καραμανλή και λιγότερο του τομεάρχη Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη που είχε πιο ιδεολογικά χαρακτηριστικά.Για μια ακόμη φορά, στην αξιωματική αντιπολίτευση, άρχισαν οι ερμηνείες και οι συζητήσεις για τη σκοπιμότητα των παρεμβάσεων, ενώ αναδείχθηκε το χάσμα που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος και οι διαφορετικές εκτιμήσεις.Η πιο ηχηρή παρέμβαση που είχε και σαφή στόχευση στο «καραμανλικό» στρατόπεδο, εν μέσω του ψυχρού κλίματος που επικρατεί μεταξύ του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά και του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, ήταν του κ. Μηταράκη, παρά την προσπάθεια που κατεβλήθη να διατηρηθεί «χαμηλά» το θέμα.Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και κουμπάρος του κ. Σαμαρά, άφησε σαφείς αιχμές προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Καραμανλή, ότι δεν προετοιμάστηκε για τη διεθνή οικονομική κρίση.Ο κ. Μηταράκης εννοούσε προφανώς και τους τότε υπουργούς Οικονομίας, πρώτα τον επί πέντε χρόνια «τσάρο», τον κ. Γ. Αλογοσκούφη και μετά τον διάδοχό του κ. Ι. Παπαθανασίου.Με την κίνησή του αυτή ο κ. Μηταράκης ενόχλησε, όπως ήταν αναμενόμενο, πολλά στελέχη της «καραμανλικής» πτέρυγας, αν και δεν υπήρξαν επιθετικές διαρροές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θεωρείται μια «εχθρική» κίνηση.

Μομφή κατά του οικονομικού επιτελείου του Καραμανλή«Η δική μου γνώμη είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση (σσ. εννοούσε την κυβέρνηση Καραμανλή) δεν μας προετοίμασε για μια διεθνή οικονομική κρίση, μεγαλύτερη από ότι περιμέναμε» τόνισε (Ρ/Σ ΝΕΤ) ο κ. Μηταράκης που έχει λάβει το «πράσινο φως» να είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών, εκλογική περιφέρεια του κ. Αλογοσκούφη επί σειρά ετών.Στη συνέχεια, η μομφή για την ήπια προσαρμογή που επέλεξε η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν χαρακτηριστική, όταν είπε: «Δηλαδή, κινήθηκαν με ρυθμούς ήπιας προσαρμογής, ενώ ξαφνικά άλλαξαν τα διεθνή δεδομένα».Παράλληλα μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει στο εσωτερικό της Ν.Δ., κυρίως στη φιλελεύθερη πτέρυγά της, για τη δέσμευση του κ. Σαμαρά την περασμένη Κυριακή, ότι θα αποκατασταθούν οι αδικίες εις βάρος των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει πως βρισκόμαστε σε έκτακτη κατάσταση.Η στάση του αυτή, δίνει αφορμή σε πολλά στελέχη της Ν.Δ. να κτυπήσουν το καμπανάκι στην ηγετική ομάδα, υπενθυμίζοντάς της, ότι από τη μια πλευρά είναι πολύ εύκολο να πέσει στην παγίδα του λαϊκισμού και από την άλλη να βρεθεί αντιμέτωπη με την κριτική, ότι υιοθετεί μια πολιτική αντίστοιχη του «λεφτά υπάρχουν».

Το καμπανάκι ΧατζηδάκηΣε αυτό το κλίμα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη, που διέγνωσε τον κίνδυνο που υπάρχει για τη Ν.Δ. και ζήτησε να μην υπάρχει μαξιμαλιστική αντιπολίτευση, καλώντας ουσιαστικά την ηγεσία του κόμματος να μην υποκύψει στις σειρήνες του λαϊκισμού, ενόψει της παρουσίασης των οικονομικών προτάσεων.Ο πρώην υπουργός και μέλος του «οικονομικού διευθυντηρίου» -το οποίο αποτελούσαν ο ίδιος και οι κκ. Παπαθανασίου και Σουφλιάς, υπό την προεδρία του κ. Καραμανλή- μετά την αντικατάσταση του κ. Αλογοσκούφη, σημείωσε (Ρ/Σ ΝΕΤ) με νόημα: «Δεν θεωρώ ότι η Ν.Δ. ασκεί ή πρέπει να ασκεί μια μαξιμαλιστική αντιπολίτευση. Οι στιγμές είναι δύσκολες και τα μέτρα μας είναι και πρέπει να είναι κοστολογημένα».Ο κ. Χατζηδάκης που είναι υπέρμαχος της γραμμής, ότι η ΝΔ δεν είναι το δεξιό ΚΚΕ, αλλά ένα αστικό κεντροδεξιό κόμμα, έσπευσε να απαντήσει ουσιαστικά και σε όσοι ενδεχομένως τον κατηγορήσουν ως νεοφιλελεύθερο, λέγοντας: «Για κάποιες ευαίσθητες ομάδες, θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα από την πλευρά του κράτους».Η ηγεσία της Ν.Δ. θα επιμείνει πιο έντονα το επόμενο διάστημα στη δέσμευση του κ. Σαμαρά και γι' αυτό ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκης, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η προσπάθεια θα γίνει για τις τάξεις που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη: χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Πρώτοι είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Για το θέμα αυτό υπάρχει δέσμευση».Οι απαντήσεις Αλογοσκούφη-ΠαπαθανασίουΣτον κ. Μηταράκη έχουν απαντήσει εδώ και πολλούς μήνες ουσιαστικά οι κκ. Αλογοσκούφης και Παπαθανασίου, που με δημόσιες παρεμβάσεις τους υπεραμύνθηκαν του έργου τους ως υπουργοί Οικονομίας.Ενδεικτικά ο κ. Αλογοσκούφης στα μέσα του 2008, πριν αντικατασταθεί, είχε σημειώσει μεταξύ άλλων: «Οι συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης επηρέασαν, όπως ήταν φυσικό και την ελληνική οικονομία. Ωστόσο, χάρη στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούμε τα τελευταία 4,5 χρόνια, η ελληνική οικονομία έδειξε μεγαλύτερες αντοχές στην κρίση από τις περισσότερες οικονομίες της ευρωζώνης».Στο βιβλίο του «με τη γλώσσα των αριθμών - η αλήθεια για την οικονομία», το Νοέμβριο του 2010, ο κ. Παπαθανασίου, έχει σημειώσει: «...στους εννέα μήνες που είχα την ευθύνη της οικονομίας, έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου, ώστε η κρίση ελλείμματος και χρέους να μη μετατραπεί σε κρίση εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών σε βάρος της χώρας μας».ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ

Αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς θα βρεθούν όσες από τις 720.000 και πλέον επιχειρήσεις, αλλά και αυτοαπασχολούμενοι δεν ενταχθούν στον νέο διακανονισμό αποπληρωμής των οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τόσο το ΙΚΑ όσο και ο ΟΑΕΕ καλούν τους οφειλέτες να ενταχθούν στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση.Αρμόδιοι παράγοντες τονίζουν ότι για τους οφειλέτες που δεν ανταποκριθούν θα εφαρμοστούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα τα αναγκαστικά μέτρα, αναφέρουν «Τα Νέα».Είναι η τελευταία ρύθμιση που γίνεται, τόνισε στον Βήμα 99,5 ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.«Όσοι δεν μπουν στη ρύθμιση θα εφαρμοστούν τα αναγκαστικά μέτρα» υπογράμμισε, τονίζοντας πως οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο.«Φορτώνουν το κόστος βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων στους συνεπείς» πρόσθεσε.Ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι από κατασχέσεις έχουν προκύψει στο ΙΚΑ ακίνητα, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν.Ο ίδιος τόνισε πως το 2011 είναι μία δύσκολη χρονιά για το ΙΚΑ. «Ο όγκος των μηναίων ασφαλιστικών εισφορών έχει πέσει. Στο α΄τρίμηνο έχουμε υστέρηση εισόδων της τάξεως του 11%. Όμως θα με μία ετήσια υστέρηση εσόδων που δεν θα ξεπερνά το 4%».