ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΠΑΤΡΑ: Πέφτει ξύλο στη ΔΕΗ

Τρία επεισόδια ξυλοδαρμών σε βάρος διευθυντικών στελεχών της ΔΕΗ της Πάτρας έχουν σημειωθεί μόνο τις τελευταίες ημέρες. Το ζήτημα πληρωμής των τιμολογίων από καταναλωτές παίρνει πλέον σοβαρές διαστάσεις. Ετσι λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχονται αρκετοί οικογενειάρχες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή του λογαριασμού, μπαίνουν στο κτίριο αποφασισμένοι ακόμη και να... έρθουν στα χέρια! Τα τρία διευθυντικά στελέχη εδάρησαν γιατί αρνήθηκαν να προβούν σε διακανονισμό. Είναι δε τόσο αυστηρές οι εντολές που έχουν λάβει από την Αθήνα, που δύσκολα προβαίνουν στην "ρύθμιση" του χρέους. Επειδή όμως τα κρούσματα των ξυλοδαρμών αυξάνονται έχει δοθεί εντολή στους υπαλλήλους σεκιούριτι... να έχουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους... δεκατέσσερα! 
ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, οι περιπτώσεις αυθαίρετων επανασυνδέσεων έχουν αυξηθεί κατά 200%.
dete.gr

Ανήλικοι με 351 κροτίδες

 
                                                                    Στα χέρια των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ έπεσαν χθες το βράδυ δύο ανήλικοι ηλικίας 15 και 16 ετών, επειδή κατείχαν παράνομα 351 κροτίδες.
Οι ανήλικοι συνελήφθησαν στις Εργατικές Κατοικίες της περιοχής Εύα στην Πάτρα και με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Εις βάρος τους καταρτίζεται δικογραφία και όταν ολοκληρωθεί θα κληθούν από τον εισαγγελέα για ανάκριση.

Χρειαζόμαστε ένα «Κ.Ε.Σ.κ.Δ» και ένα «δόγμα».Γράφει ο Κλεισθένης.

Πιάσαμε πάτο. Η οικονομία και η ψυχολογία του λαού βρίσκονται στο ναδίρ. Στα εθνικά θέματα όλα πάνε κατά διαόλου.
Η ανατροπή της κομματοκρατίας και μάλιστα στη χειρότερη έκδοσή της την οικογενειοκρατία  είναι αναγκαιότητα και προτεραιότητα για την Ελληνική κοινωνία. Το μέλλον φαντάζει αβέβαιο και για κάποιους καταστροφικό.
Η υγιής δημοκρατική δράση των κοινωνικών δυνάμεων είναι επιτακτική και πρέπει να γίνει άμεσα παρακάμπτοντας τα φθαρμένα κόμματα και την δουλικότητά τους.
Υπάρχουν στη κοινωνία υγιείς δυνάμεις αλλά η πολυδιάσπασή τους σε μικροκινήματα όπου καθένας θέλει να είναι αρχηγός εμποδίζει την ένωσή τους κάτω από ένα φορέα-κόμμα με δυνατότητες για την απελευθέρωσή μας απ’ την ιδιότυπη οικονομική κατοχή.
Η σύμπραξη αυτών των υγιών δυνάμεων θα ενεργοποιήσει την ανασύσταση του Ελληνικού έθνους-κράτους  κάνοντας ένα υπερβατικό άλμα προς το μέλλον.
Οι κοινωνικές αντιθέσεις και οι οικονομικές συγκρούσεις των κοινωνικών ομάδων πρέπει προς το παρόν να τεθούν σε δεύτερη μοίρα αφού προέχει η σωτηρία της πατρίδας.
Αυτό πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε αναλαμβάνοντας καθένας και όλοι μαζί τις ευθύνες μας για την Ελλάδα του μέλλοντος, την Ελλάδα που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Φαντάζει πολύ δύσκολο αλλά δεν είναι ακατόρθωτο, θέλει την ενεργοποίηση του Ελληνικού φιλότιμου και την επικράτηση της αγάπης για την πατρίδα.
Ένα κόμμα (κόμμα εθνικής σωτηρίας και δικαιοσύνης) και ένα «δόγμα» είναι απαραίτητα για να επιτευχθεί ο στόχος.
Όταν γράφω για κόμμα εθνικής σωτηρίας και δικαιοσύνης, προς θεού, δεν ιδρύω κάποιο κόμμα ούτε προτείνω την ίδρυσή κόμματος με αυτό το όνομα, απλώς περιγράφω τον βασικό στόχο που θα πρέπει να έχει μία δυναμική δημοκρατική κίνηση δλδ την σωτηρία της χώρας και την παραδειγματική καταδίκη όσων την έφεραν στο χείλος του γκρεμού.
Όταν γράφω για την ανάγκη ύπαρξης ενός «δόγματος» που θα διέπει την οικονομία, την πολιτική και τις διεθνείς μας σχέσεις εννοώ την συμπύκνωση του ποιοι είμαστε, τι θέλουμε, τι οραματιζόμαστε και ποιος ο σκοπός ύπαρξής μας σαν Ελλάδα και σαν Έλληνες σε βασικές και απαραβίαστες αρχές που θα ακολουθούνται πιστά και απαρέγκλητα απ’ όλους τους σημερινούς και τους μελλοντικούς κυβερνήτες.
Η αναγκαία αντιπαράθεση ιδεών και θέσεων θα δώσει τελικά με δημοκρατικό τρόπο ένα τέτοιο «δόγμα» δίνοντας στους Έλληνες μια προοπτική για το μέλλον και αφού γίνει κτήμα και πιστεύω των Ελλήνων θα πειθαναγκάσει τους κυβερνήτες να μην διαφοροποιούνται απ’ τις βασικές αρχές δλδ το «δόγμα».
Η ισχυροποίηση της εθνικής ταυτότητας είναι και παραμένει πρώτη αναγκαιότητα και αποτελεί εγγύηση για την ύπαρξή μας στο μέλλον.
Οι ταμπέλες εθνικιστής, φασίστας κτλ που αποδίδονται χωρίς κρίση σε όποιους αγαπούν την πατρίδα και επιδιώκουν την ύπαρξη και πρόοδο της Ελλάδας πρέπει να μας αφήσουν αδιάφορους.
Η ταμπελοποίηση χωρίς τα ανάλογα επιχειρήματα είναι φασιστική πράξη.
Η πολυδιαφημισμένη πολυπολιτισμικότητα απέτυχε γιατί άλλο πράγμα να έχεις καλές σχέσεις με τους γείτονές σου και άλλο πράγμα να μπουν με το έτσι θέλω στο σπίτι σου παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου. «Καλός είσαι γείτονα αλλά εσύ στο σπίτι σου και εγώ στο δικό μου».
Οι Σκοπιανοί για να επιβιώσουν σαν κράτος προπαγανδίζουν ότι είναι Μακεδόνες δλδ αυτοπροσδιορίζονται εθνικά έστω και με παραχάραξη της ιστορίας γιατί γνωρίζουν ότι χωρίς εθνική συνείδηση θα πάψουν να υπάρχουν και θα αποροφηθούν απ’ τα γειτονικά κράτη, εμείς έχουμε Ελληνική εθνική συνείδηση και κάποιοι επιδιώκουν να την απεμπολήσουμε, είναι καλά οι άνθρωποι;;;;;;
Οι Τούρκοι προσπαθούν να πειθαναγκάσουν τους Κούρδους να αποδεχτούν ότι είναι και αυτοί Τούρκοι, γιατί;;;;;;; Γιατί ξέρουν πως αν οι Κούρδοι δεν αποδεχτούν την Τουρκική εθνική συνείδηση υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διάλυσης της Τουρκίας σαν κράτος.
Συνοψίζοντας πιστεύω ότι όλοι οι λαοί έχουν ένα «δόγμα» με βάση το οποίο κινούνται.
Άλλες φορές το «δόγμα» χρησιμοποιήθηκε με καταστροφικές συνέπειες (πχ το περί της Άρειας φυλής), σήμερα το «δόγμα» Νταβούτογλου χρησιμοποιείται για τον Τουρκικό επεκτατισμό. Άλλες φορές χρησιμοποιείται για την δυνατότητα ύπαρξης ενός λαού μέσα σε συγκροτημένο έθνος-κράτος.
Εμείς χρειαζόμαστε ένα «δόγμα» που να μας εξασφαλίσει την ύπαρξή μας σε ελεύθερη Ελλάδα της  προόδου, με ελεύθερους και δημιουργικούς Έλληνες.

http://ideopigi.blogspot.com/2011/04/blog-post_2688.html

ΠΑΤΡΑ: Βίαζε 13χρονο... με απορρυπαντικό

Έ
νοχος για αποπλάνηση και βιασμό ανηλίκου κατά εξακολούθηση κρίθηκε εβδομηνταπεντάχρονος παντοπώλης από τον Πλάτανο Ναυπακτίας. Ο Αντώνης Πλατανιώτης καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας σε δώδεκα χρόνια φυλάκιση, έξι λιγότερα από ό,τι είχε καταδικαστεί πρωτόδικα και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη. Το γεγονός της μείωσης της ποινής δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα τους συγγενείς του θύματος αλλά και το σύνολο της κοινής γνώμης που παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία.

Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος" για ακόμη μια φορά ζωντάνεψε το δράμα στην αίθουσα των δικαστηρίων της Πάτρας. Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος παντοπώλης είχε βιάσει το θύμα του συνολικά τέσσερις φορές: την πρώτη στο μαγαζί του, τη δεύτερη στο υπόγειο του καταστήματος βάζοντας μάλιστα καθαριστικό πιάτων στο γεννητικό του όργανο, την τρίτη στο σπίτι ενός γείτονα όπου είχε χρησιμοποιήσει και ένα κερί για να κακοποιήσει το μικρό παιδί και την τελευταία στο σπίτι του.

Ο βιαστής αποπλανούσε το παιδάκι δίνοντάς του σοκολάτες και κρουασάν και το ανάγκαζε με τη βία να υποκύψει στα απάνθρωπα πάθη του. Το έβαζε να βλέπει πορνό με άντρες και να διαβάζει περιοδικά με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο. Του έλεγε πώς θα γίνει... άντρας και ότι το έχει κάνει και σε άλλα παιδιά. Όταν εκείνο αντιδρούσε, το χτύπαγε και το απειλούσε λέγοντάς του πως θα σκοτώσει τη μητέρα του και τη γιαγιά του.
Το αγοράκι υπέμενε καρτερικά το βασανιστήριό του ώσπου μια μέρα δεν άντεξε άλλο. Ο δεκατριάχρονος πήγε σ' ένα καφενείο και εκμυστηρεύτηκε το μεγάλο του δράμα σε μια γειτόνισσα και ένα θαμώνα. Η γυναίκα που άκουσε τα λεγόμενα του παιδιού ενημέρωσε τη γιαγιά και τη μητέρα του παιδιού που στη συνέχεια μήνυσαν τον κατηγορούμενο.
Πρωτόδικα στο εδώλιο καθόταν και ένας 26χρονος συγχωριανός του, αλλά είχε αθωωθεί από το Κακουργιοδικείο της Αμαλιάδας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το θύμα και η μητέρα του δεν παρευρίσκονταν στην ακροαματική διαδικασία, γιατί σύμφωνα με την γιαγιά του θύματος δεν τους είχε σταλεί κλήση!

«Μου κατάστρεψε το παιδί»
Η γιαγιά του ανήλικου Μ. Δρ. φανερά ταραγμένη ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. «Μου κατάστρεψε το παιδί», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την κατάθεσή της. Συνέχισε λέγοντας πως έβρισκε το εγγόνι της γεμάτο μελανιές και εκείνο τις δικαιολογούσε πως χτύπησε στο σχολείο ή ότι έπεσε από το ποδήλατο. Η μάρτυρας υπογράμμισε την απάντηση του βιαστή όταν εκείνη τον κατηγόρησε για ό,τι έκανε: «Εγώ το χάιδεψα απλώς, έλα αν θες να τα κανονίσουμε»...
Έδειχνε πορνοπεριοδικά στα παιδιά
Δύο κάτοικοι του χωριού έδωσαν συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση. Πρώτα μίλησε η γυναίκα, η οποία είχε πολύ καλές σχέσεις με το αγοράκι, το οποίο μάλιστα έπαιζε με τα παιδιά της. Η μάρτυρας είπε για αυτό που συνέβη στο καφενείο της. περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα της περιέγραψε το τρομαγμένο και κακοποιημένο αγοράκι. Η ιδιοκτήτρια του καφενείου συμπλήρωσε πως ο σάτυρος κατηγορούμενος έφερνε συνεχώς στη γειτονιά πορνοπεριοδικά τα οποία μάλιστα ξεφύλλιζε και τα έδειχνε... επιδεικνυόμενος! Μάρτυρας κατέθεσε και ένας επιχειρηματίας από την περιοχή. Δήλωσε πως είχε ακούσει πως ο ηλικιωμένος «είχε βάλει χέρι» στο θύμα.
Εξάλλου πρώην δήμαρχος Πλατάνου Ανδρέας Δρόσος κατέθεσε πως το παιδί είχε μια ελαφριά νοητική στέρηση αλλά δεν ήταν θηλυπρεπές. Μίλησε και για διάφορες φήμες που υπήρχαν στην περιοχή και για τυχόν κακοποίηση άλλων παιδιών. Είπε ακόμη και κάτι άλλο: Αναφέρθηκε σε ανώνυμα τηλεφωνήματα που του έγιναν από μεγάλους πλέον άνδρες (40άρηδες) και οι οποίοι μόλις πληροφορήθηκαν τη σύλληψη του ηλικιωμένου, αποφάσισαν να εκμυστηρευθούν και την δική τους οδυνηρή και απάνθρωπη εμπειρία που είχαν ζήσει στα χέρια του όταν ήσαν μικρά παιδιά.
Δεν αποδέχτηκε τίποτε
Ο γιος του κατηγορούμενου και ένας φίλος του μίλησαν για τον παιδόφιλο... με τα καλύτερα λόγια. Υποστηρίζοντας πως ήταν αδύνατο να έχει κάνει κάτι τέτοιο!
Από την άλλη, ο κατηγορούμενος δεν αποδέχτηκε καμία από τις κατηγορίες. Στην απολογία του μάλιστα φρόντισε να υπερτονίσει το γεγονός πως είχε λευκό ποινικό μητρώο. Επίσης άφησε να υπονοηθεί ότι έγινε και «θύμα» της υπόθεσης, αφού η γυναίκα του δολοφονήθηκε ύστερα από ληστεία επειδή οι κλέφτες πίστευαν πως είχαν πολλά χρήματα εξαιτίας της παχυλής αποζημίωσης που έδωσαν στην οικογένεια του θύματος, όταν εκδικάστηκε η αγωγή. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως όντως η ηλικιωμένη γυναίκα - σύζυγος του παιδόφιλου είχε πέσει θύμα ληστείας, και είχε βρεθεί δεμένη πισθάγκωνα, ενώ τα μάτια της ήταν καλυμμένα με χαρτί και μονωτική ταινία, που κάλυπτε το κεφάλι της, προφανώς για να μην μπορέσει να αναγνωρίσει τα πρόσωπα των δραστών.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Δυο νεαρούς μαθητές που μετέφερε πλοίο στο Λιμάνι της Σούδας συνέλαβαν σήμερα στις 4 το απόγευμα άνδρες του Λιμενικού Σώματος γιατί είχαν στην κατοχή τους 55 γραμμάρια ινδικής κάνναβης. Οι νεαροί μαθητές ήλθαν για πενθήμερη εκδρομή...

 από την Αθήνα και έπεσαν στο "δόκανο" των ανδρών του Λιμενικού Σώματος ύστερα από προγραμματισμένο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο.

500 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ 250 ΗΤΑΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ...
Από τους περίπου 5.000 δημοσιογράφους που είναι μέλη της Ένωσης Συντακτών και από τους περίπου 10.000 που είναι δημοσιογράφοι αλλά ΔΕΝ είναι μέλη της Ένωσης Συντακτών, περίπου 500 άτομα μαζεύτηκαν σήμερα έξω από το κτίριο της...
EΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας για να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις και τις περικοπές. Από αυτούς, όπως θα δείτε εάν πατήσετε κλικ στην φωτογραφία, ήταν μέλη του ΠΑΜΕ (φαίνονται από τις σημαίες)! Διασυρμός του κλάδου των δημοσιογράφων και η απεργία και η κινητοποίηση...
Σ.Σ. Η φωτογραφία από το financialcrimesnews....

Εκπίπτει από το αξίωμα του περιφερειάρχη ο Π. Ψωμιάδης

Εκπίπτει από το αξίωμα του περιφερειάρχη ο Π. Ψωμιάδης
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε από το πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο Π. Ψωμιάδης. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζεται σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο περιφερειάρχης θα τεθεί σε αργία και θα χάσει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για οποιαδήποτε δημόσια θέση, ακόμα και σε περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης. Βέβαια, εάν υπάρξει τελική απόφαση κατά του Π. Ψωμιάδη, ο περιφερειάρχης εκπίπτει από το αξίωμά του.

Η πλευρά Ψωμιάδη, πάντως, υποστηρίζει ότι πρέπει να διατηρήσει το αξίωμά του, διότι τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, όταν ήταν νομάρχης.

Ο Π. Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή τριών χρόνων, μετά από καταγγελίες υψηλόβαθμου στελέχους της νομαρχίας για παράνομη μείωση προστίμων σε πρατηριούχο που νόθευε καύσιμα.

Με παράδοση αλλά… μισός κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Με παράδοση αλλά… μισός κόντρα στον Παναθηναϊκό! Action Images
Μπορεί η προϊστορία να λέει πως ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει χάσει στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον Παύλο Δερμιτζάκη και την ομάδα του. Πιο συγκεκριμένα ο Μακεδόνας τεχνικός δεν υπολογίζει τους Πουλίδο, Φορτούνη, Αργυρόπουλο, Καρέρα, Ορόθκο, Φρανκού και Ουριμπάρι, οι οποίοι για διάφορους λόγους είναι εκτός.

Όπως είναι λογικό ο κ. Δερμιτζάκης έχει πολλούς λόγους να πονοκεφαλιάζει, καθώς η ενδεκάδα αποτελεί έναν γρίφο για δυνατούς λύτες. Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων επέστρεψε ο Φυτανίδης, ο οποίος όμως εγκατέλειχε λίγο πριν το τέλος. Παράλληλα σε ρόλο κεντρικού αμυντικού θα αγωνιστεί ο Μαρσέλο, ενώ θέση βασικού θα πάρει και ο Σαλίμ Αράς.

Πιο συγκεκριμένα ο Ντεγκρά θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Ρούμπιλ δεξιά και ο Φυτανίδης αριστερά. Αν τελικά δεν τα καταφέρει τη θέση του θα πάρει ο Πιπίνης. Οι Μαρσέλο και Μπαρτολίνι θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Μπαστία και Λαδάκης θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ και πίσω από τον προωθημένο Ματούσιακ θα είναι οι Ουντότζι, Ροτζέριο και Αράς.

Η προπόνηση της Παρασκευής αφιερώθηκε σε ασκήσεις τακτικής, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα τελειώματα των φάσεων. Το στοιχείο, στο οποίο πονάει ο Αστέρας την φετινή σεζόν. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα.

Τέσσερις οι νεκροί από το νέο σεισμό στην Ιαπωνία

Τέσσερις οι νεκροί από το νέο σεισμό στην Ιαπωνία
Η «κατάρα» των σεισμών φαίνεται να μη θέλει να αφήσει σε ησυχία τους Ιάπωνες, καθώς νέος μεγάλος σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε την Πέμπτη στα ανοιχτά της επαρχίας Miyagi της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.

Οι αρχές είχαν εκδώσει αρχικά συναγερμό για τσουνάμι, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα έληξε και οι κάτοικοι επέστρεψαν πίσω στο σπίτια τους.

Αντίθετος με την πώληση του Μπέιλ

Αντίθετος με την πώληση του Μπέιλ
Ο χορός εκατομμυρίων που έχει στηθεί γύρω από το όνομά του Γκάρεθ Μπέιλ έχει αρχίζει να βάζει σε σκέψεις τη διοίκηση της Τότεναμ, ειδικά σε περίπτωση που τα «σπιρούνια» δεν αγωνίζονται και τη νέα σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Χάρι Ρέντναπ διαχωρίζει τη θέση του, κρίνοντας απαραίτητη την παραμονή του Ουαλού εξτρέμ.

«Αν η Τότεναμ ξεκινά να παραχωρεί παίκτες της αξίας του Μπέιλ τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε πως ποτέ δεν θα θεωρηθούμε ομάδα κορυφής. Είμαι βέβαιος πάντως πως ο πρόεδρος (σ.σ. Ντάνιελ Λίβι), επιθυμεί να βρισκόμαστε στην πρώτη τετράδα», υποστήριξε o 64άχρονος τεχνικός και κατέληξε:

«Για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την Τσέλσι και την Άρσεναλ θεωρείται δεδομένο. Για να πετύχουμε κι εμείς κάτι ανάλογο, πρέπει να επιζητούμε συνεχή βελτίωση και όχι να πουλάμε παίκτες. Σε διαφορετική περίπτωση, ίσως να τα πας μια φορά καλά αλλά αυτή να είναι και η μοναδική φορά».

«Μου έλειψε η Βραζιλία»

«Μου έλειψε η Βραζιλία»
Μόνο οι υπογραφές στα συμβόλαια απομένουν για να ανήκει και επίσημα στο ρόστερ της Ατλέτικο Μινέιρο ο Ντουντού.

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος μόλις χθες έλυσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, έφτασε στην πατρίδα του και σε σύντομες δηλώσεις που έκανε από το αεροδρόμιο είπε ότι είναι αρκετά χαρούμενος που επιστρέφει στη χώρα του…

«Μου έλειψε η Βραζιλία. Ελπίζω να μείνω για πολλά χρόνια εδώ», τόνισε ο πρώην –πλέον- άσος του Ολυμπιακού και κατέληξε. «Είμαι αρκετά χαρούμενος που είμαι εδώ»…

Όπως αναφέρουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ ο Ντουντού, τις επόμενες ώρες θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και, εφόσον όλα πάνε καλά, θα υπογράψει συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μινέιρο.

Η ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίασή του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Κάτι τέτοιο αναμένεται μετά από τις ιατρικές εξετάσεις που θα περάσει. Ο Ντουντού θα είναι η 14η μεταγραφική κίνηση για την Ατλέτικο και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα και στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ Η ΔΕΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΙΧΜΗΣ

Διαφορετικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας στη διάρκεια του 24ωρου, με υψηλότερες χρεώσεις τις ώρες αιχμής και χαμηλότερες όταν η ζήτηση είναι μικρή, προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας στο συνέδριο του Economist...Προϋπόθεση για να υλοποιηθεί το σχέδιο είναι η αντικατάσταση των μετρητών κατανάλωσης καθώς οι υφιστάμενοι δεν έχουν δυνατότητα να κάνουν διαφοροποιημένες χρεώσεις.

"Η μελέτη για την αντικατάσταση των μετρητών και την εγκατάσταση συστημάτων τηλεμέτρησης έχει ολοκληρωθεί. Το έργο συμφέρει συνολικά τη χώρα καθώς εξυπηρετεί τους στόχους της ενεργειακής πολιτικής και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας", είπε ο κ. Ζερβός.

Όπως εξήγησε, "οι ευφυείς μετρητές θα αντικαταστήσουν τα 'ρολόγια', θα σταματήσει η έκδοση έναντι λογαριασμών και ο πελάτης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τι καταναλώνει. Σε συνδυασμό με χρονομεταβλητά τιμολόγια, θα γνωρίζει ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες".

Η ΔΕΗ υλοποιεί ήδη πιλοτικά προγράμματα εγκατάστασης έξυπνων μετρητών και έξυπνων δικτύων στην Κύθνο, τη Λάρισα, το Λαύριο, τον οικισμό Μελτέμι Ραφήνας. Επίσης προωθείται η εγκατάσταση 60.000 έξυπνων μετρητών σε μεγάλους καταναλωτές στη χαμηλή τάση.

Ο κ. Ζερβός τόνισε ακόμη ότι η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των επόμενων γενεών θα στηριχθεί στις ανανεώσιμες πηγές και την ορθολογική χρήση ενέργειας. Στην κατεύθυνση αυτή η ΔΕΗ κατασκευάζει νέες θερμικές μονάδες υψηλής απόδοσης, αντικαθιστώντας τις παλιές και ρυπογόνες μονάδες, ενώ δίνει έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μεταξύ άλλων με το υβριδικό έργο στην Ικαρία (συνδυασμός αιολικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής), νέα μεγάλα υδροηλεκτρικά ισχύος 350 μεγαβάτ, τα φωτοβολταϊκά στην Κοζάνη, κόστους 600 εκατ. Ευρώ που θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και στη Μεγαλόπολη που θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

ΜΕΤ' ΕΜΠΟΔΙΩΝ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, καθώς αποφάσισαν σε πρώτο στάδιο να απέχουν από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο...
Οι εργαζόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, την πληρωμή των δεδουλευμένων τους μέχρι τις 12 Απριλίου και τη χορήγηση του υπολοίπου των αδειών τους από το 2010.

Τα αιτήματά τους έχουν υποβληθεί στον δήμαρχο Γιάννη Δημαρά και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, Γιώργο Σιγαλό και Αχιλλέα Γεωργακόπουλο

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα για τον βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη, όταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα πέρασε από τα διόδια της Αγ. Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας.


Στο σημείο βρισκόντουσαν μέλη του κινήματος ''Δεν πληρώνω'' που πραγματοποιούσαν κατάληψη στο σταθμό...

Όταν φώναξαν στον βουλευτή να περάσει ελεύθερα τα πνεύματα οξύνθηκαν, γιατί ο οδηγός του αυτοκινήτου θέλησε να καταβάλει κανονικά το χρηματικό ποσό

Ο βουλευτής που καθόταν στη θέση του συνοδηγού βγαίνει έξω και λέει ξανά ότι θέλει να πληρώσει και όπως είπαν τουλάχιστον δύο αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, όταν ο βουλευτής επιτέθηκε σε μια γυναίκα την έπιασε από το γιακά και την ταρακουνούσε.

Ο Χρήστος Μαγκούφης μπαίνει μέσα στα γραφεία των διοδίων και σε λίγο φτάνει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Η γυναίκα που είχε το επεισόδιο με τον βουλευτή μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας για προληπτικούς λόγους.

«Ήθελα να πληρώσω και δεν με άφηναν. Είναι δικαίωμα του καθενός αν θέλει να πληρώσει. Δεν χτύπησα καμία γυναίκα. Η κυρία που δήλωσε τραυματισμένη και ήρθε το ασθενοφόρο για να την πάρει, έπαιζε θέατρο», είπε ο βουλευτής στο LamiaReport.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥ: Δάνειζε με τόκο 30% το μήνα

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την κατηγορία της τοκογλυφίας κατ' επάγγελμα καταδικάστηκε από το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας μία γυναίκα που δάνειζε με μηνιαίο επιτόκιο... 30% επί του κεφαλαίου!
Μήνυση σε βάρος της είχε υποβάλει μία επιχειρηματίας η οποία πριν από λίγο καιρό είχε λάβει δάνειο 3.000 ευρώ για να ανοίξει φροντιστήριο στην Πάτρα και αναγκάστηκε να πληρώσει μαζί με τους τόκους στην κατηγορούμενη... 90.000 ευρώ! Η μηνύτρια αναγκάστηκε να κλείσει το φροντιστήριο επειδή δεν άντεχε τις πιέσεις. Σε πρώτο βαθμό η κατηγορούμενη είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών αλλά η ποινή της μειώθηκε γιατί της αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Συνολικά η μηνύτρια είχε υπογράψει 41 συναλλαγματικές. Η κατηγορούμενη από την πλευρά της δήλωσε στο δικαστήριο πως για τη βλάβη που υπέστη η μηνύτρια, δεχόταν να της μεταβιβάσει ένα ακίνητο που έχει στην περιοχή της Βάρδας, κάτι που δεν δέχθηκε η μηνύτρια. Η σύλληψη της γυναίκας είχε γίνει επ' αυτοφώρω από την Αστυνομία ενώ στην κατοχή της είχε μια συναλλαγματική 5132 ευρώ. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες υποθέσεις τοκογλυφίας που οδηγούνται στο ακροατήριο ενώ πρέπει να σημειωθεί πως τελεσιδίκησε μετά απο πολλές αναβολές.

ΣΕΙΤΑΡΙΔΗΣ: Η sexy μελαχρινή που "έκλεψε" την καρδιά του!

Μάτια μόνο για τη Ρόζα Αντζουλάτου φαίνεται να έχει εδώ και περίπου ένα μήνα ο άσος του Παναθηναϊκού Γιούρκας Σεϊταρίδης, αφού τα φλας φωτογραφικού φακού αποθανάτισαν ερωτικά τετ- α- τετ τους σε γνωστό κέντρο διασκέδασης.
Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου ζευγαριού, η οποία έγινε πριν μερικές εβδομάδες ήταν στο κέντρο που εμφανίζονται ο Αντώνης Ρέμος και η Έλενα Παπαρίζου. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, σε διπλανό τραπέζι βρισκόταν άλλη μια παρέα, "ερυθρόλευκη" αυτή τη φορά, με πρωταγωνιστή τον Ραούλ Μπράβο.
Ο ισπανός πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης άρχισε να "πειράζει" τους αντιπάλους του και να μιλάει όλο και πιο προκλητικά. Ο Σεϊταρίδης, αντίπαλος του παλαιότερα στο ντέρμπι της Μαδρίτης, με Ρεάλ εναντίον Ατλέτικο, αρχικά παρέμεινε ψύχραιμος όμως κάποια στιγμή σηκώθηκε και φαίνεται να έβαλε στη... "θέση" του τον Ισπανό. Έτσι, τα πράγματα ηρέμησαν μέχρι το τέλος του βραδιού.
Από εκείνη την ώρα και μετά ο Σεϊταρίδης δε σταμάτησε να ασχολείται με την αγαπημένη του Ρόζα. Η πανέμορφη 25χρονη μελαχρινή δημοσιογράφος, είναι απόφοιτος της Νομικής σχολής και κόρη πολύ επιτυχημένου επιχειρηματία.
H Ρόζα, μοναχοκόρη και μάλλον κάπως "καλομαθημένη", δεν υπέκυπτε εύκολα στο φλέρτ του διάσημου ποδοσφαιριστή, ο οποίος την κυνήγησε επίμονα με δώρα, λουλούδια και εκπλήξεις, όπως αναφέρει η Real News. Τελικά, οι "κόποι" του ανταμείφθηκαν, αφού όπως αναφέρουν φιλικά πρόσωπα του ζευγαριού είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι.
Εργαζόμενο κορίτσι σε τμήμα πωλήσεων και marketing, η Ρόζα, αρθρογραφεί συχνά πυκνά περί ιατρικών θεμάτων. Κόρη εισαγωγέα ειδών πλαστικής χειρουργικής δεν είχε ποτέ πρόβλημα παραδεχτεί πως το στήθος της "το πήρε από τον πατέρα της", αφού έκανε πλαστική. Μάλιστα είχε μπει στην ομάδα των διαγωνιζόμενων Playmate όμως θεώρησε ότι δεν θα τα κατάφερνε και αποχώρησε.
Σίγουρα ο Γιούρκας έχει διαφορετική άποψη...
 

ΠΑΤΡΑ: «ΧΑΡΙΚΛύ 2σε 1» μόνο για δυο εβδομάδες!

Μετά την επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «ΧΑΡΙΚΛύ | το Όνειρο», το «ΧΑΡΙΚΛύ | 2 σε 1» έρχεται να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την περιπέτεια της Χαρικλύ. Η παράσταση είναι φτιαγμένη ώστε να μπορεί να παρακολουθηθεί και σαν αυτόνομη ιστορία.
Στα τέλη του 16ου αιώνα, κοντά στο Παρίσι έμελλε να γεννηθεί ένα παιδί. Η μικρή Χαρικλύ χτυπημένη από τη μανία της μαγείας στα παιδικά της χρόνια προσπαθεί να ορθοποδήσει αντιμετωπίζοντας μία σειρά από αιμοσταγείς αντιπάλους (μάγους, μάγισσες, τέρατα, δαιμονισμένους). Μεγαλώνοντας καταφεύγει στο μοναστήρι που βρισκόταν η μητέρα της προκειμένου να γλιτώσει από όλο αυτό το κακό, όμως εκεί θα βρεθεί απέναντι στη σκληρή Ηγουμένη Μαρκησία. Με τη βοήθεια της εξαδέλφης της, Ιωάννας, θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της όμως μια αλυσίδα από συμπτώσεις θα επαναφέρει το κακό στη ζωή της.
Στην κωμικοτραγική αυτή ιστορία βλέπουμε πώς το μοιραίο και οι προσωπικές επιλογές επηρεάζουν τη ζωή μας. Τι ρόλο παίζουν οι άνθρωποι που είναι κοντα μας και ποσό σκληροί είναι αυτοί που βρίσκονται απέναντι;
Τα παιδικά χρόνια της Χαρικλύ που στοιχειώνονται από την απουσία της μητέρας της και την επιρροή ενός μοχθηρού μάγου στον κόσμο των ονείρων της σύντομα ανταλλάσσονται από τη σκληρή πραγματικότητα της ψυχολογικής και σωματικής βίας στο χώρο του μοναστηριού αλλά και πίσω στο Παρίσι.
 
Αλήθεια εσείς πιστεύετε στις συμπτώσεις;
Μια παράσταση βασισμένη στη μοιραία σχέση του ανθρώπου με το κακό, στηριγμένη σε τεχνικές creative physical theater που αφήνοντας το σώμα να μιλήσει εντείνουν τη δράση στο κατακόρυφο. Η σύλληψη, το κείμενο του έργου, το οποίο είναι πρωτότυπο, καθώς και η σκηνοθεσία αποτελεί ομαδική δουλειά των συντελεστών της παράστασης.
 
 
 
 
Παίζουν οι:
Διώνη Ντόντη, Σοφία Νικολετάκη, Βαγγέλης Ιεζεκιήλ Παπάς, Κατερίνα Πρωτονοταρίου, Λίνα Στούμπου
 
 
Τιμές εισιτηρίων: 9€ και 5€ (μειωμένο/φοιτητικό)
 
ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ :: HAPPY DAYS :: ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 
Κρατήσεις  στο τηλέφωνο: 2610 272037
 
 
Έως 17/04 κάθε μέρα, εκτός Δευτέρας
Ώρα παραστάσεων: 9.15 μ.μ.
 
act | a convertible theatre, Αγ. Γεωργίου 72 & Γεροκωστοπούλου, 262 25 ΠΑΤΡΑ, τηλ: 2610 272037

Επίθεση με ομήρους στην Τουρκία

Επίθεση με ομήρους στην Τουρκία
Σε ινστιτούτο κοινωνικής ασφάλισης στην επαρχία Μούγκλα της Τουρκίας εισέβαλε ένοπλος, ο οποίος άνοιξε πυρ κατά του διοικητή της επαρχίας και κράτησε για αρκετή ώρα ομήρους τρεις υπαλλήλους.

Τελικά ο δράστης ελευθέρωσε τους υπαλλήλους και παραδόθηκε στην αστυνομία

Σύμφωνα με το CNN Turk, ο 37χρονος διοικητής είναι νεκρός, ενώ δράστης της επίθεσης είναι ένας συνάδελφός του.

Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΓΙΑ ''ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ'' ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Την ακύρωση της δίκης ενός αιγύπτιου μπλόγκερ, ο οποίος κατηγορείται ότι προσέβαλε τον στρατιωτικό θεσμό, ζητά η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), από τον αιγυπτιακό στρατό, που μετά την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας...
Όπως αναφέρει η HRW, ο νεαρός μπλόγκερ Μάικελ Νάμπιλ συνελήφθη από τη στρατιωτική αστυνομία στις 28 Μαρτίου αφού ανέβασε στην σελίδα του στο Facebook κάποια επικριτικά για το στρατό σχόλια. Το 2010 ο Νάμπιλ είχε καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση για αποκάλυψη «στρατιωτικών μυστικών» επειδή είχε ανεβάσει συμβουλές για τη στρατολογία.

Ο Μάικελ Νάμπιλ ενδέχεται να τιμωρηθεί με έως και τρία χρόνια φυλάκιση για «προσβολή του στρατού», ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της. Η απόφαση του δικαστηρίου, που αναμενόταν να βγει σήμερα, αναβλήθηκε για την Κυριακή, σύμφωνα με έναν δικηγόρο. Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους δίκη στην Αίγυπτο από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας του Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, μετά την πτώση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ στις 11 Φεβρουαρίου.

Ο στρατός «θα πρέπει να αποσύρει όλες τις κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος του εξαιτίας των σχολίων του που ανέβασε στο Διαδίκτυο με τα οποία επικρίνει τον στρατιωτικό μηχανισμό, προσθέτει η HRW και σημειώνει ότι «αυτή η δίκη δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο την περίοδο που η Αίγυπτος προσπαθεί να απομακρυνθεί από τις βιαιότητες που σημειώθηκαν την περίοδο που πρόεδρος ήταν ο Μουμπάρακ».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΔ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το έκρυθμο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση εξαιτίας της κόντρας μεταξύ υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως επιχειρεί να εκμεταλλευτεί η ΝΔ...
Κατά την διάρκεια της συζήτησης του πορίσματος των ομολόγων στην ολομέλεια της Βουλής ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Νίκος Δένδιας πήρε το λόγο και αφού επέκρινε τον υπουργό Οικονομικών και το «απαράδεκτο» όπως το χαρακτήρισε νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια μίλησε για τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν στην συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών καταλήγοντας «όταν ο υπουργός Οικονομικών αναγκάζεται να αποσύρει το νομοσχέδιο το οποίο έχει περάσει από το υπουργικό συμβούλιο και ζητάει από τον πρωθυπουργό να παρέμβει, είστε σίγουροι ότι έχετε την δεδηλωμένη ή μήπως την έχετε απολέσει;».

Η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ ήταν, βεβαίως, άμεση, καθώς ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε «Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και δεν έχουμε χάσει την δεδηλωμένη. Νομίζω ότι το γνωρίζετε αλλιώς θα ζητούσατε εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να χαίρει την εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Εκτός και ο Σκόκο

Εκτός και ο Σκόκο
Πληθαίνουν τα προβλήματα για τον Μανόλο Χιμένεθ εν όψει της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τη Λάρισα στην «AEL FC Arena» την Κυριακή. Ο Νάτσο Σκόκο αποχώρησε από την προπόνηση της Παρασκευής με διάταση στον δεξιό δικέφαλο και αναμένεται να απουσιάσει από την αναμέτρηση. Δεδομένη είναι η απουσία του Τραϊανού Δέλλα, που έκανε θεραπεία κι ελαφρύ τρέξιμο, αλλά και του Παντελή Καφέ, που ένιωσε ενοχλήσεις στο τραύμα του στο δεξί γόνατο.

Στην Ισπανία παραμένει ο Νταβίντ Ματέος, που απουσίαζε για δεύτερη μέρα από τις προπονήσεις της «Ένωσης». Ο Ισπανός αμυντικός μετέβη εκεί για να εξεταστεί στο αριστερό του γόνατο και είναι άγνωστο αν θα επιστρέψει εγκαίρως και θα συμπεριληφθεί στην αποστολή των «κιτρινόμαυρων». Από το πρόγραμμα της Παρασκευής απουσίαζε με άδεια και ο Σάββας Γκέντσογλου.

Η προετοιμασία της ΑΕΚ ολοκληρώνεται το Σάββατο κι εν συνεχεία ο Μανόλο Χιμένεθ θα ανακοινώσει την αποστολή που θα αναχωρήσει για τη θεσσαλική πόλη.

Σκέφτεται ευρωπαϊκά

Σκέφτεται ευρωπαϊκά
Στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να κινηθεί για τη μεταγραφική του ενίσχυση ο Ολυμπιακός, αφού μετά και τη δεδομένη πώληση του Ντουντού στην Ατλέτικο Μινέιρο, μεγάλωσε ο κύκλος των Βραζιλιάνων που στοίχισαν πολλά χρήματα, αλλά δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Πρόβλημα με Αβρράμ, με… νέο αίμα ο «θρύλος» κόντρα στον Ατρόμητο. Επιμένουν οι Ισπανοί για Βαλβέρδε.

Μόνο τα τυπικά μένουν για να αποτελέσει παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Ντουντού Σεαρένσε από τον οποίο οι Πειραιώτες είχαν μεγάλες προσδοκίες όταν αποκτήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος είχε και καλές στιγμές στην ομάδα, όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε τον ντόρο γύρω από το όνομά του αλλά και το συμβόλαιό του με βάση τις συμμετοχές του.
Μετά το «αντίο» του Ντουντού, που θα γίνει επίσημο εντός της ημέρας, η βραζιλιάνικη παροικία στου Ρέντη χάνει ακόμη ένα μέλος, καθώς εκτός ομάδας με μορφή δανεισμού είναι τόσο ο Ντιόγκο όσο και ο Λεονάρντο οι οποίοι δεν πρόκειται να επιστρέψουν σε αυτήν.

Οι «ερυθρόλευκοι» σκέφτονται να πάνε σε πιο κοντινές λύσεις και βασικά την ευρωπαϊκή αγορά, αφού μάλλον χαμένοι βγήκαν από την προσπάθειά τους να βρεθούν αντικαταστάτες παικτών όπως οι Ριβάλντο και Ζιοβάνι που έγραψαν ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Χρόνος συμμετοχής στα ματς που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της χρονιάς σε πιτσιρικάδες αναμένεται να δώσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Κόντρα στον Ατρόμητο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία των Φετφατζίδη και Ποτουρίδη, ενώ το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Ούγγρο Μέγερι να ξεκινάει κάτω από τα δοκάρια.

Πολλα γκολ και θεαμα στo Europa League.


Η Βιγιαρεάλ συνέτριψε στην έδρα της την Τβέντε με 5-1,με το ίδιο σκορ επικράτησε κ' η Πόρτο της Σπαρτάκ Μόσχας ενώ η Μπενφίκα φιλοδώρησε την Αιντχόβεν με τέσσερα γκολ με το τελικο σκορ να λήγει 4-1."Χρυσή" ισοπαλία για την Μπραγκα 1-1 απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου στην Ουκρανία.

Ο ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ;

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο ΛεΜπρον Τζέιμς και η εταιρία του LRMR έχουν έρθει σε αρχική συμφωνία με την εταιρία Fenway Sports Group για να δημιουργήσουν κάποια νέα πράγματα που θα ταράξουν τα νερά.Ο ΛεΜπρον Τζέιμς θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον γνωστό μάνατζερ John Henry...και τον βετεράνο παραγωγό του Χόλιγουντ Tom Werner κι έτσι ο «Βασιλίας» θα γίνει συνιδιοκτήτης της Λίβερπουλ που ανήκει στην εταιρία FSG αλλά και τον Boston Red Sox.

Ο λόγος που ο «Βασιλίας» Τζέιμς κάνει αυτή την κίνηση είναι γιατί θέλει να αναπτύξει την εικόνα του και να γίνει ο πιο αναγνωρίσιμος σ’ όλα τα σπορ και σίγουρα το να αγοράσει μετοχές σε μια από τις αγαπητές και αναγνωρίσιμες ομάδες σ’ όλο τον κόσμο, τον βοηθά πάρα πολύ στο σχέδιο του.

Μάλιστα, ο ΛεΜπρον δεν δίστασε να δηλώσει πως ανυπομονεί να φορέσει την κόκκινη φανέλα της Λίβερπουλ και να επισκεφτεί το ιστορικό Άνφιλντ, ενώ για τα νέα επαγγελματικά του βήματα αρκέστηκε να πει: «Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο ΝΒΑ, έγινα και επιχειρηματίας».

Η GOLDMAN SACHS ΘΕΩΡΕΙ ΒΕΒΑΙΗ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Η αμερικανική Goldman Sachs, μία εκ των ισχυρότερων τραπεζών παγκοσμίως, χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους ως πολύ πιθανή, όπως αναφέρεται σε έκθεσή της, την οποία δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg. Στην έκθεση, ο επικεφαλής...
στρατηγικής Φραντσέσκο Γκαρζαρέλι, αναφέρει ότι η Πορτογαλία πιθανόν είναι η τελευταία χώρα που θα ζητήσει την βοήθεια του μηχανισμού στήριξης της Ευρωζώνης, κάνοντας, παράλληλα αναδρομή στην ελληνική και στην ιρλανδική περίπτωση.Οπως επισημαίνεται το στέλεχος της τράπεζας εκτιμά ότι το ποσό που θα ζητήσει η Πορτογαλίας θα διαμορφωθεί στα 75 δισ. ευρώ και ότι θεωρεί πολύ πιθανή ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Francesco Garzarelli, "παρά το γεγονός ότι η Goldman δεν περιμένει κεφαλαιακές απομειώσεις για ομόλογα της Πορτογαλίας ή της Ιρλανδίας, θεωρεί πιθανή μια εθελοντική επιμήκυνση στο προφίλ ωρίμανσης του ελληνικού χρέους".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ευρωζώνη απειλείται ακόμα από τις χώρες που λαμβάνουν πακέτα στήριξης αλλά δε φαίνονται να μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος τους και γι' αυτό μία αναδιάρθρωση μπορεί να αποτελέσει λύση, με την ελληνική περίπτωση να είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.