ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

«ΑΝΑΚΩΧΗ» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Αναφέρθηκαν στο ταλέντο και στον έντονο συναισθηματισμό που διακρίνει την ποίηση του Μίλτου Γήτα , ενός νέου ανθρώπου που ,σε δύσκολους και σκοτεινούς καιρούς, αναζητά την δική του αλήθεια , μέσα από προσωπικούς προβληματισμούς και γόνιμες αναζητήσεις , δίνοντας τη μάχη σκέψεων και λέξεων, που ξέρουν να μιλούν στην ψυχή των αναγνωστών.

Τη νέα ποιητική συλλογή του με τίτλο «ΑΝΑΚΩΧΗ», από τις εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη παρουσίασε ο Γιαννιώτης ποιητής Μίλτος Γήτας, στο Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου την περασμένη Παρασκευή.
Ο Μίλτος, αν και ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος στα Γιάννενα, έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Πάτρα ,την οποία επισκέπτεται συχνά, μια και η μητέρα του Βασιλική, μένει στην πόλη μας , παντρεμένη σε δεύτερο γάμο, με τον γνωστό επιχειρηματία Μιχάλη Φλωράτο.Για το έργο του Μίλτου Γήτα, ο οποίος είναι μέλος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ποιητών καθώς και της Εταιρίας Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, μίλησαν η δημοσιογράφος και π. βουλευτής Αχαΐας Νατάσα Ράγιου, η Αντιδήμαρχος Πατρέων Λένα Καλετζώτη και η φιλόλογος -ποιήτρια Ειρήνη Μπόμπολη .

ΕΣΟΔΑ 717 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ

Διευκρινίσεις για τα έσοδα που αποκόμισε το Δημόσιο από τη διαδικασία της περαίωσης έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου στη Βουλή. Όπως σημειώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, «η Γενική Γραμματεία...


Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) απέστειλε 1.407.035 εκκαθαριστικά σημειώματα στους πολίτες, εκ των οποίων τα 419.399 έγιναν αποδεκτά μέσω τραπεζών κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2010. Το ύψος της αντίστοιχης βεβαίωσης ανέρχεται σε 1.324.205.866,58 ευρώ και των εισπράξεων μέσω τραπεζών κατά την ίδια περίοδο σε 717.057.070,62 ευρώ».

Απαντώντας σε ερώτηση άλλου βουλευτή αναφορικά με το σύστημα TAXISnet, ο κ. Παπακωντσντίνου ανέφερε ότι η διαθεσιμότητά του παρακολουθείται συνεχώς και η λειτουργία του παραμένει αδιάλειπτη σε επίπεδα διαθεσιμότητας άνω του 98,5%.

ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ

Απαξιωτικός για τους πάντες, από τον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τον Κώστα Σημίτη, εμφανίστηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε σημερινή του συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ερωτηθείς σχετικά με την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στην Κερατέα και τις δηλώσεις του, τόνισε ότι "δεν θα ήθελε να σχολιάσει έναν άνθρωπο ηλικίας 86 ετών".
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει «θέμα αρμονίας» μεταξύ υπουργών. Όσο για τις αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.), ανέφερε ότι κάποιοι υποκύπτουν πιο εύκολα στις πιέσεις που τους ασκούνται. Επίσης, επανήλθε στο θέμα των κυβερνήσεων Σημίτη λέγοντας ότι στη δεύτερη θητεία «ηττήθηκε η θέληση» του πρώην πρωθυπουργού. Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «της πλάκας» και νέες κατηγορίες κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στην Κερατέα.Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο 9, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαπίστωσε ήττα της θέλησης του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να προχωρήσει, τη δεύτερη τετραετία, στις βασικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί. «Κάπου νικήθηκε η θέλησή του» τόνισε και απέδωσε την ήττα σε πιέσεις που δέχθηκε από το κόμμα, από υπουργούς και συνεργάτες του και από λαϊκές αντιδράσεις. Πάντως, όπως διευκρίνισε, σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνει τις κυβερνήσεις Σημίτη με εκείνες του Κ. Καραμανλή.Για τη σημερινή κυβέρνηση δέχθηκε ότι στην κυβέρνηση «υπάρχει θέμα αρμονίας», το οποίο απέδωσε και στις ατομικές ικανότητες του κάθε υπουργού, αλλά και στις δυνατότητες προσαρμογής και αρμονικής συνεργασίας με τους συναδέλφους του.Αναφορικά με τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, τόνισε ότι η Κ.Ο. επηρεάζεται από την εκλογική της βάση, στην οποία κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει ηθικό θέμα. Πάντως, τόνισε ότι στην ΚΟ υπάρχει η τάση κάποιοι να δέχονται πολύ εύκολα τις πιέσεις που τους ασκούνται. Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει καθημερινός τζόγος, ακόμα και από το δωμάτιό μας μέσω του υπολογιστή.Ο κ. Πάγκαλος, αναφερόμενος στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, τόνισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ο μεγαλύτερος δυνατός κοινωνικός έλεγχος στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του δημοσίου, αλλά τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του ιδιωτικού τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων.Σε ερωτήσεις σχετικά με τις αποδοκιμασίες που έχει δεχτεί σε δημόσιες εμφανίσεις του, δήλωσε ότι θα υπεραμυνθεί του δικαιώματός του να κυκλοφορεί ελεύθερα και χαρακτήρισε «της πλάκας» τον Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα, ανέφερε ότι άλλες δύο φορές αντιμετώπισε προσπάθειες περιορισμού του δικαιώματός του, τη μια το 1962 και τη δεύτερη επί χούντας. Τότε, πρόσθεσε, αυτοί «είχαν παρακρατικούς μηχανισμούς και τανκς, ενώ ο κ. Τσίπρας είναι της πλάκας».Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τα αυτοδιοικητικά του στελέχη βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις στην Κερατέα, τις οποίες χαρακτήρισε «κομπίνα τοπικών συμφερόντων, προκειμένου να συνεχιστεί η καταπάτηση εκτάσεων, η αποψίλωση του δάσους και η οικοπεδοποίησή τους».ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ: "ΕΔΩΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΠΟΡΝΕΥΕΤΑΙ"

Την εμφάνισή του στη δίκη για την υπόθεση της Mediaset έκανε -παραδόξως- ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μέσα σε λαοθάλασσα υποστηρικτών του που φώναζαν «Σίλβιο αντιστάσου». Ο Ιταλός πρωθυπουργός διατράνωσε ότι «δεν θα καταδικαστεί» και έδωσε άλλο ένα σόου για την έτερη «καυτή» υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ». Επιβεβαίωσε ότι έδωσε χρήματα στη νεαρή Μαροκινή, αλλά υποστήριξε ότι το έκανε για να μην αναγκαστεί να εκπορνευτεί και να μπορέσει να με μία φίλη της να συνεργαστεί με ένα κέντρο αισθητικής αγοράζοντας ένα μηχάνημα αποτρίχωσης με λέιζερ...


«Δεν θα καταδικαστώ» δήλωσε με αυτοπεποίθηση ο Ιταλός πρωθυπουργός προς τους δημοσιογράφους κατά την είσοδό του στο δικαστήριο το μεσημέρι της Δευτέρας. Έξω από το δικαστικό μέγαρο του Μιλάνου είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του κρατώντας μπλε μπαλόνια και πανό που έγραφαν «Σίλβιο αντιστάσου».

Αφού πρώτα χαρακτήρισε «γελοίες, ανυπόστατες και κατασκευάσματα τις Εισαγγελίες» τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή που τον βαρύνουν με φόντο την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τον όμιλο της Mediaset, ο Καβαλιέρε προχώρησε στην αντεπίθεση για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ».

Επιβεβαίωσε ότι έδωσε χρήματα στη νεαρή Μαροκινή συνοδό, επιμένοντας ότι το έκανε απλά και μόνο για να την βοηθήσει, να την αποτρέψει να εκπορνεύεται και να την οδηγήσει στο σωστό δρόμο.

«Στην κοπέλα έδωσα χρήματα για να αποφύγει την εκπόρνευση» είπε ο Καβαλιέρε και διευκρίνισε ότι ήθελε να δώσει στη νεαρή τη δυνατότητα να συνεργαστεί με ένα ινστιτούτο αισθητικής αγοράζοντας ένα μηχάνημα για αποτρίχωση με λέιζερ, όπως γράφει η ιταλική La Repubblica.

Ο Μπερλουσκόνι θεωρούσε πως το ποσό που θα χρειαστεί θα κυμαινόταν γύρω στις 45.000 ευρώ, εκείνη όπως ζήτησε 60.000 και ο Ιταλός πρωθυπουργός εξουσιοδότησε να της δοθούν αυτά τα χρήματα προκειμένου να τη βοηθήσει για κάθε ανάγκη, να μην αναγκαστεί να εκπορνευτεί, για να την οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση...

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε εξήγηση και για την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, πάντα με φόντο το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ». Δήλωσε ότι παρενέβη όταν η νεαρή συνελήφθη για κλοπή διότι πίστευε ότι ήταν Αιγύπτια και δεν ήθελε να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο.

Το γεγονός ότι ο Μπερλουσκόνι εμφανίσθηκε στη δίκη για φοροδιαφυγή έρχεται σε αντίθεση με την απόφασή του να μην παραστεί την προηγούμενη εβδομάδα στην έναρξη της πιο «επικίνδυνης» για τον ίδιο δίκης, στην οποία κατηγορείται για συνέργεια στην εκπόρνευση ανηλίκου.

Ως προς τη σημερινή δίκη, επικεντρώνεται σε κατηγορίες ότι η αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης του Καβαλιέρε. Mediaset, αγόρασε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά δικαιώματα σε διογκωμένες τιμές μέσω υπεράκτιων εταιρειών βιτρινών, ώστε να αποφύγει την καταβολή φόρων και, από τη διαφορά της τιμής, να δημιουργήσει μυστικά ταμεία.

Τόσο η Mediaset όσο και ο Μπερλουσκόνι έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες. Οι δικαστές επρόκειτο να εξετάσουν τη Δευτέρα ορισμένους μάρτυρες υπεράσπισης. Η δίκη της Mediaset εντάσσεται σε μια σειρά τριών δικών που συνδέονται όλες με την πώληση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών δικαιωμάτων που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΟΣΑ

ΨΚαι ο ΟΟΣΑ προτείνει "αλλαγή των όρων αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας" ήτοι αναδιάρθρωση. "Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο να αποπληρώσει τα χρέη της προς τους κατόχους ομολόγων, με μια αλλαγή των όρων που δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί χρεοκοπία". Τα παραπάνω δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Από την πλευρά του ο David Mackie, επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη στην JP Morgan Chase, δήλωσε πως «για την Ελλάδα, για να αφήσει όλα τα δημοσιονομικά προβλήματα πίσω και να δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον για ανάπτυξη, χρειάζεται ακόμη να κάνει πολλή δουλειά».Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΟ ίδιος πρόσθεσε πως «το πρόγραμμα προσαρμογής μιας χώρας όπως στην Ελλάδα, είναι πολύ επίπονο, και εάν μια αναπροσαρμογή των όρων των αποπληρωμών είναι κάτι που απαιτείται προκειμένου να αποδώσουν αυτές οι δύσκολες τακτικές, τότε αυτό είναι που πρέπει να γίνει».

ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΗΣ Δ.ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ ΖΗΤΕΙ Ο Α.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Επίσπευση της προκαταρκτικής εξέτασης, που αφορά τη δικαστική έρευνα για το θέμα της κατοικίας του σε σχέση με την φορολογική του κατάσταση, ζήτησε τη Δευτέρα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος...
Ο κ. Τσοχατζόπουλος επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου νωρίς το πρωί στα γραφεία της εισαγγελίας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Κ. Κοτσαλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά.

Από πηγές του Αρείου Πάγου έγινε γνωστό ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε προς τον εισαγγελέα πως ζητεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αφού με την καθυστέρηση της διαδικασίας ο ίδιος στοχοποιείται από μέσα ενημέρωσης, αλλά και από άλλους παράγοντες που κατά τη δική του εκτίμηση έχουν ως σκοπό την προσωπική και πολιτική του εξόντωση.

Η έρευνα για τα φορολογικά και περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού διεξάγετε από εισαγγελέα του τμήματος οικονομικού εγκλήματος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έχει ήδη διαρκέσει δέκα μήνες και όπως ανέφεραν αρμόδιες εισαγγελικές πηγές θα ολοκληρωθεί μετά την αποστολή του σχετικού πορίσματος από τον ΣΔΟΕ.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει, επίσης, προσφύγει στο ΕΣΡ διαμαρτυρόμενος για τις εναντίον του αναφορές από ηλεκτρονικά μέσα.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Παράλληλα, προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας των οποίων η καταβολή αρχίζει κανονικά από τις 11-04-2011 και θα διαρκέσει μέχρι και την 01-05-2011.Επίσης, προπληρώνονται τα επιδόματα που έχουν εγκριθεί για τους μακροχρόνια ανέργους, τα οποία θα καταβάλλονταν κανονικά μέχρι και 01-05-2011.Εκτός από τα επιδόματα των μακροχρονίων ανέργων, για τις υπόλοιπες πληρωμές δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις Υπηρεσίες του Οργανισμού, καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΩΝ 80 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Στη Λισαβόνα φθάνουν την Τρίτη οι αντιπρόσωποι της Κομισιόνς, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να συζητηθούν οι όροι του δανεισμού των 80 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό ευρω-στήριξης...Στο πρώτο στάδιο οι επαφές με τη μεταβατική κυβέρνηση θα έχουν διερευνητικό χαρακτήρα καθώς οι επίσημες διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 18 Απριλίου.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δανειστές της Πορτογαλίας θα απαιτήσουν αυστηρότερα μέτρα ακόμα και από αυτά που είχε ήδη επιβάλει τους τελευταίους 12 μήνες η κυβέρνηση του Ζοζέ Σόκρατες.

Για το λόγο αυτό, ο Σοσιαλιστής πολιτικός, που παραμένει στην εξουσία μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών της 5ης Ιουνίου, αναζητεί την αναγκαία πολιτική συναίνεση προκειμένου να συμφωνηθεί το πλαίσιο των μέτρων.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σόκρατες εγκαλεί το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (PSD) ως αποκλειστικό υπεύθυνο της πολιτικής κρίσης και του «επονείδιστου» εξωτερικού δανεισμού.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος της Wall Street Journal Ίρβιν Στέλζερ, «η Πορτογαλία θα λάβει με λίγη βοήθεια από τους φίλους της αυτό που ονομάζεται ‘‘φιλόδοξο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής’’ και μεταφράζεται ως ένα πρόγραμμα λιτότητας αυστηρότερο, σκληρότερο και ευρύτερο από αυτό που απέρριψε το κοινοβούλιο της χώρας πριν από δύο εβδομάδες».

Οι όροι του δανεισμού θα διευκρινιστούν έπειτα από περίπου τρεις εβδομάδες, ωστόσο τα βασικά υλικά της «συνταγής» είναι ήδη γνωστά από τις χώρες που έχουν ήδη γευτεί το «πικρό ποτήρι» του δανεισμού από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ.

Εκτός από την περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων και της αγοραστικής τους δύναμης οι Πορτογάλοι θα πρέπει να δεχτούν την ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους της δημόσιας περιουσίας, όπως διεμήνυσε την περασμένη εβδομάδα ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Αναλυτές όπως ο Στέλζερ της Wall Street Journal επισημαίνουν ότι η Πορτογαλία (και οι υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης) μπορεί να αποφύγει την επιβάρυνση φορολογουμένων και εργαζομένων με νέα μέτρα που θα διευκολύνουν τους πιστωτές ώστε να βγουν από τη δύσκολη θέση.

Όμως, μια τέτοια επιλογή συνεπάγεται αναδιάρθρωση και άρνηση εξόφλησης του χρέους με όρους «μη ανεκτούς» και τελικά έξοδο από το ευρώ.

Κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται να αποτελεί λύση για καμία ηγεσία στην Ευρωζώνη και ξορκίζεται επανειλημμένως ως η χειρότερη δυνατή λύση της κρίσης χρέους.

SPIEGEL: ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ SIEMENS ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τα ποσά φέρεται να πλήρωσε θυγατρική των Γερμανικών Σιδηροδρόμων στο πλαίσιο της κατασκευής του μετρό στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού Spiegel που κυκλοφόρησε σήμερα, ενώ τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας δείχνουν εμπλοκή της Siemens και στην υπόθεση αυτή.
Στην υπόθεση των προμηθειών εμπλέκεται η θυγατρική Deutsche Bahn International (DBI).

Ήδη η εισαγγελία της Φραγκφούρτης διενεργεί έρευνα εναντίον τουλάχιστον 38 πρώην και νυν στελεχών των γερμανικών εταιρειών.Μεταξύ αυτών είναι δύο πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της DBI. Η έρευνα διενεργείται για τις κατηγορίες της απάτης και της δωροδοκίας.Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Σπίγκελ οι έρευνες της εισαγγελίας που ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο σχετίζονται με προμήθειες "μονοψήφιου αριθμού" εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν κυρίως σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της βόρειας Αφρικής.

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: "ΠΕΡΝΑΩ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΟΥ"

Ως τον Άρειο Πάγο φέρεται αποφασισμένος να φτάσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση που του επέβαλε τo Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης...
«Περνάω το δράμα μου, την σταύρωσή μου. Αν καταδικαστώ θα ελευθερωθώ», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αναφερόμενος στην ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή που του επιβλήθηκε, για την μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

Mιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5, o κ. Ψωμιάδης άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει την επόμενη πολιτική κίνησή του, χωρίς να αποκλείει ακόμη και την ίδρυση κόμματος.

Ο κ. Ψωμιάδης άφησε υπόνοιες για πολιτική δίωξη και επισήμανε: «Από εμένα ξεκινά η κάθαρση και εύχομαι να συνεχιστεί. Να διωχθούν όλοι όσοι έχουν πάρει μίζες και έχουν καταχραστεί χρήματα του ελληνικού λαού».

«Εγώ όμως δεν καταχράστηκα, αλλά τροποποίησα το πρόστιμο των 90.000 ευρώ για παράβαση 1.000 ευρώ, όπως έχω το δικαίωμα, βάσει του νόμου. Ο άνθρωπος έπαθε καρκίνο, έκλεισε το βενζινάδικο, έχει πεθάνει πια, κι εγώ ακόμα τραβιέμαι», σημείωσε.

Ο περιφερειάρχης υπεραμύνθηκε της απόφασή του, λέγοντας ότι «σε μια τέτοια περίοδο δεν μπορούμε να επιβάλουμε τέτοια εξοντωτικά πρόστιμα» και δήλωσε πως θα το ξαναέκανε.

Ο Π. Ψωμιάδης υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός γνώριζε για την υπόθεση και παρά ταύτα τον ανέδειξε περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. «Καλύτερος κριτής από τον ελληνικό λαό υπάρχει;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Ψωμιάδης επισήμανε ότι σέβεται τη δικαιοσύνη και σημείωσε ότι θα προσφύγει στον Αρειο Πάγο. Ζήτησε, δε, να μην προτρέχουμε «διότι δεν είμαι ακόμα σε αργία».

Παρατήρησε, δε, πως αν τεθεί σε αργία μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου θα τον αντικαταστήσει ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης, ενώ στην περίπτωση που κηρυχθεί έκπτωτος, τότε από την παράταξή του θα εκλεγεί ο νέος περιφερειάρχης.

Μιλώντας στο Alter, o Π.Ψωμιάδης είπε ότι του τηλεφώνησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος θα τον επισκεφθεί το πρωί της Τρίτης.

Όπως είπε, τον επισκέφθηκε, επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος και του εξέφρασε συμπαράσταση, ενώ του τηλεφώνησαν περιφερειάρχες.

ΣΟΙΜΠΛΕ:''ΕΧΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ''

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι έχει αμφιβολίες αν το πακέτο των 110 δισ. ευρώ για τη διάσωση της Ελλάδας θα είναι επαρκές για να βγει η χώρα και πάλι στις αγορές για την εξυπηρέτηση του χρέους της. «Εάν θα είναι επαρκές και τι θα γίνει στη συνέχεια, πρέπει να το παρακολουθήσει κανείς με προσοχή», είπε ο κ. Σόιμπλε...

στη σύνοδο των υπ. Οικονομικών της ΕΕ το περασμένο Σάββατο στο Γκόντολο της Ουγγαρίας.

Με τη δήλωση αυτή ο Γερμανός υπ. Οικονομικών άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαιτηθούν επιπρόσθετα μέτρα πέραν του πακέτου στήριξης που ισχύει μέχρι το τέλος του 2012.

Οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε προβάλλονται σήμερα από έγκυρα ΜΜΕ της Γερμανίας όπως το περιοδικό Spiegel και η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung (SZ). Σύμφωνα με την SZ ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν και σημείωσε ότι «η οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας «δεν είναι μόνον θετική». Απέφυγε πάντως μία ευθεία απάντηση στην ερώτηση για ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. «Οι χώρες της Ευρωζώνης απέδειξαν μέχρι τώρα ότι ανά πάσα στιγμή βρίσκουν λύσεις συνεργασίας για νέα προβλήματα», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Η εφημερίδα SZ γράφει ότι διπλωμάτες της ΕΕ αναμένουν πως το αργότερο στα μέσα του επόμενου έτους η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια και ως πιθανή εναλλακτική λύση θεωρείται το «κούρεμα» του χρέους. Το πακέτο βοήθειας προβλέπει ότι από τα μέσα του 2012 η Ελλάδα θα βγει στις αγορές και θα μπορεί και πάλι αυτοδύναμα να εξυπηρετήσει το χρέος της. Ο κ. Σόιμπλε φέρεται όμως να έχει αμφιβολίες αν ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί βάσει του σχεδίου. «Το αργότερο τον Ιούλιο θα πρέπει να ξαναμιλήσουμε για αυτό» είπε ο κ. Σόιμπλε στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών.

Για τη διευκόλυνση της Ελλάδας στο τελευταίο Συμβούλιο κορυφής της ΕΕ συμφωνήθηκε η επιμήκυνση αποπληρωμής και η μείωση των επιτοκίων για τη βοήθεια προς την Ελλάδα. «Αν αυτό θα είναι αρκετό, δεν μπορεί ούτε η ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει οριστικά», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε. Πρόσθεσε ότι θα ήταν προτιμότερο να μην τίθεται στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών το ερώτημα για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας. Η απόφαση επ' αυτού είναι υπόθεση πρωτίστως της ελληνικής κυβέρνησης.

Το περιοδικό Spiegel που κυκλοφορεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου γράφει ότι η τελευταία ανάλυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ για τη δυνατότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει αυτοδύναμα το χρέος της καταλήγει σε «συμπεράσματα-συναγερμό». Διαπιστώνει ότι η οικονομία της χώρας συρρικνώνεται πολύ περισσότερο από όσο αρχικά αναμένονταν. «Το πρόγραμμα εξυγίανσης βρίσκεται σε καθοριστική φάση», καθώς πέραν της ύφεσης υπολείπεται και στο σκέλος των εσόδων.

Υπό το πρίσμα αυτό, σύμφωνα με το περιοδικό, ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών έθεσαν επιφυλακτικά το θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας. «Δεν προτίθεμαι να συζητήσω επ' αυτού», ήταν η κατηγορηματική απάντηση του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ ο οποίος είπε ότι «επαπειλείται απώλεια της αξιοπιστίας ολόκληρης της Ευρωζώνης».

Σύμφωνα με το Spiegel «ο κ. Σόιμπλε και ορισμένοι ομόλογοί του οργίζονται όλο και περισσότερο με τον κ. Τρισέ».

Κατά το περιοδικό, ο κ. Τρισέ αρνείται κατηγορηματικά αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, διότι αυτό θα μειώσει και τα κέρδη της ΕΚΤ λόγων των ελληνικών ομολόγων που κατέχει, και αυτό δεν το θέλει ο κ. Τρισέ την τελευταία χρονιά της θητείας του.

Το Spiegel γράφει ότι ο κ. Σόιμπλε αποσαφήνισε στον κ. Τρισέ ότι τα περιθώρια είναι «μηδαμινά» για εναλλακτικές δυνατότητες σε μία ελεγχόμενη χρεοκοπία, όπως επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια. «Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να περάσει ποτέ από την ομοσπονδιακή βουλή» της Γερμανίας, ανέφερε - σύμφωνα με το Spiegel - ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Συνάδελφοι/ες,
Στις 14 Απριλίου 2011, θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη του Αρείου Πάγου για το θέμα των συμβασιούχων ανεξάρτητα από τον προσχηματικό χαρακτηρισμό τους (έργου, ορισμένου χρόνου, stage κ.ά.).

Η απόφαση που θα προκύψει αφορά το εργασιακό μέλλον του συνόλου των συμβασιούχων της χώρας,

Γνωρίζουμε ότι ο Έλληνας δικαστής αποφασίζει σύμφωνα με τον νόμο και τη συνείδησή του. ΣΆ αυτήν ακριβώς απευθυνόμαστε, θυμίζοντάς τους ότι τον όρκο τους τον έχουν δώσει στον Ελληνικό λαό και το Σύνταγμα της χώρας.Θεωρούμε δεδομένες τις αφόρητες πιέσεις της Εκτελεστικής εξουσίας προς τους 48 Αρεοπαγίτες, με στόχο να οδηγηθούν σε αρνητική για τους συμβασιούχους απόφαση.

Απέναντι στις πιέσεις αυτές θα πρέπει εμείς οι συμβασιούχοι να ορθώσουμε όλο μας το ανάστημα, για να μην επιτρέψουμε οι πιέσεις τους να έχουν το επιθυμητό γιΆ αυτούς αποτέλεσμα.

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 κρίνεται το εργασιακό μέλλον όλων μας. Θα πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες. Δε χωρούν απουσίες τη μέρα αυτή. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα τόσα χρόνια ομηρίας μας και απέναντι στην ηθική και την αξιοπρέπειά μας. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μας στερήσει το δικαίωμα στην εργασία. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι ούτε για το Βατοπέδι, ούτε για το χρηματιστήριο, ούτε για τα εξοπλιστικά, ούτε για τη Siemens, ούτε φυσικά και για την οικονομική εξαθλίωση της χώρας μας. Δεν τα φάγαμε μαζί. Αποτελούμε μία από τις πολλές υπό ομηρία κοινωνικές ομάδες και διεκδικούμε την οριστική μας δικαίωση.ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ - ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ - ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ - ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 8:00 π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση συμβασιούχων από Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κατερίνη κ.λ.π.:Όσοι συνάδελφοι θέλουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/4/2011 στις 8:00 π.μ. έξω από τον προαύλιο χώρο του Αρείου Πάγου, να επικοινωνήσουν με τον αριθμό (what΄s up): 6980 209 818 έως την Τρίτη το πρωί για κράτηση θέσεων με τα λεωφορεία που θα αναχωρήσουν για Αθήνα. Η τιμή εισιτηρίου είναι 20 ευρώ.ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ

- Καλόνικου Έλενα (τηλ. επικοινωνίας 6972942274) -

Δηλώσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση Συμβασιούχων από ΚΡΗΤΗ:

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/4/2011 στις 8:00 π.μ. έξω από τον προαύλιο χώρο του Αρείου Πάγου, η τιμή προσφοράς από την ΑΝΕΚ για αναχώρηση από ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 13/4/2011 και αναχώρηση από ΠΕΙΡΑΙΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ στις 14/4/2011 είναι: A) 36 ευρώ μόνο για κατάστρωμα, Β) 56 ευρώ με καμπίνα και Γ) 46 ευρώ για καμπίνα στο ένα από τα δυο δρομολόγια. Οι τιμές είναι και για τα δυο δρομολόγια. Η ώρα αναχώρησης τόσο από Ηράκλειο όσο και από Πειραιά, είναι στις 21:00 το βράδυ. Τηλέφωνα επικοικωνίας (what΄s up): α) Μαρκάκη Όλγα: 6973278737 και β) Ακουμιανάκης Γιώργος: 6984674762.ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
Δηλώσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση Συμβασιούχων από

ΗΠΕΙΡΟ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΑΡΤΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ), ΛΕΥΚΑΔΑ και ΚΕΡΚΥΡΑ :

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/4/2011 στις 8:00 π.μ. έξω από τον προαύλιο χώρο του Αρείου Πάγου να επικοινωνήσουν με τον αριθμό (what΄s up): 6975719090. Από Ιωάννινα, αναχώρηση την Τετάρτη το βράδυ μπροστά από την Περιφέρεια Ιωαννίνων (Παλιό κτίριο Νομαρχίας) 12:00 το βράδυ της Τετάρτης. Οι συνάδελφοι από Πρέβεζα, Λευκάδα, αναχώρηση από τα ΚΤΕΛ Άρτας. Τιμή εισιτηρίου 25 ευρώ.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

- Χρήστος Στεφάνου (τηλ. επικοινωνίας 6975719090) -


O ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ WATSON ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 11.00 το πρωί, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναγόρευσης του καθηγητή James D. Watson Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας (Ανακάλυψη Διπλής Έλικας DNA, 1962)Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής.Πρόγραμμα Αναγόρευσης•Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή κ. Γεώργιο Παναγιωτάκη

•Χαιρετισμός από την Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγήτρια κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου

•Προσφώνηση και παρουσίαση του έργου του τιμώμενου από τον Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής κ. Νικόλαο Μοσχονά

•Αναγόρευση του James D. Watson σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής και επίδοση του μεταλλίου του Πανεπιστημίου από τον Πρύτανη στον τιμώμενο

•Περιένδυση του τιμώμενου από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου

•Ομιλία του τιμώμενου

•Δεξίωση

Ακολουθεί σύντομο Βιογραφικό του James D. WatsonΟ James D. Watson γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλλινόις από γονείς Σκωτικής καταγωγής και έλαβε τη βασική του εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο από όπου αποφοίτησε το 1947 με πτυχίο ζωολογίας. Πραγματοποίησε την διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Indiana την περίοδο 1947-1950 στην ζωολογία και εν συνεχεία εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Κοπενχάγης για ένα χρόνο 1950-1951 στην ενζυματική σύνθεση και στην δομή των Νουκλεϊνικών οξέων. Εκείνη την χρονιά σε ένα Συνέδριο στην Ιταλία συνάντησε τον Maurice Wilkings ο οποίος παρουσίασε τα πρώτα κρυσταλλογραφικά δεδομένα στο DNΑ. Ο James Watson τότε επείσθη ότι το DNA έχει μια συγκεκριμένη δομή η οποία μπορούσε να διευκρινισθεί με κρυσταλλογραφία.Το καλοκαίρι του 1951 ο James Watson άρχισε νέα μεταδιδακτορική έρευνα στο Cambridge στην Αγγλία με τον Francis Crick στην δομή του DNA με κρυσταλλογραφία. Οι James Watson και Francis Crick δημοσιεύουν τα αποτελέσματα της Διπλής Έλικας του DNA στο επιστημονικό περιοδικό Nature στις 25 Απριλίου 1953. Τον επόμενο μήνα, το Μοντέλο της Διπλής Έλικας του DNA τοποθετείται σε δημόσια έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Επιστημών της Νέας Υόρκης. Για αυτή την ανακάλυψη, οι James Watson και Francis Crick, μαζί με τον Maurice Wilkins, βραβεύθηκαν με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας το 1962. Η Διπλή Έλικα του DNA χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη ανακάλυψη και το μεγαλύτερο Επιστημονικό Επίτευγμα του 20ου αιώνα και για πολλούς ως η μεγαλύτερη ανακάλυψη όλων των εποχών. Έτσι πλέον άρχισε η αποκωδικοποίηση των μυστικών της κληρονομικότητας και της ίδιας της ζωής.Την περίοδο 1953-1955 ο James Watson υπηρέτησε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της California ως Senior ερευνητής, ενώ την περίοδο 1956-1976 ήταν στο Πανεπιστήμιο του Harvard, αρχικά ως Assistant Professor και εν συνεχεία ως Assosiate Professor και Full Professor. Παράλληλα, το 1968 αναλαμβάνει Διευθυντής στο Cold Spring Harbor Laboratory στην Νέα Υόρκη, θέση την οποία διατηρεί μέχρι το 2007 και εν συνεχεία Ομότιμος Διευθυντής έως σήμερα. Όσο διατελούσε καθηγητής στο Harvard, ο James Watson συνέγραψε τα εξής βιβλία: Molecular Biology of the Gene - το δημοφιλέστερο αυτοβιογραφικό βιβλίο, The Double Helix, και πιο πρόσφατα το Avoid Boring People. Αργότερα, ως Διευθυντής του Cold Spring Harbor Laboratory, αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη του Προγράμματος "Human Genome Project", για την αποκωδικοποίηση του Ανθρώπινου Γονιδιώματος.Ο James Watson έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από πολλά Πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων: Πανεπιστήμιο Σικάγου (1961), Πανεπιστήμιο Harvard (1978), Πανεπιστήμιο Cambridge (1993), Πανεπιστήμιο Oxford (1995), Trinity College, Δουβλίνο (2001), και το Πανεπιστήμιο Uppsala (2007). Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις, ο James Watson εξελέγη το 1962 στη Διεθνή Ακαδημία Επιστημών και το 1977, έλαβε από τον Πρόεδρο Ford το μετάλλιο Ελευθερίας. Έλαβε το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών το Δεκέμβριο του 1997, το μετάλλιο της Ελευθερίας της Φιλαδέλφειας στις 4 Ιουλίου 2000 και το μετάλλιο του Benjamin Franklin από την Αμερικανική Φιλοσοφική Εταιρεία το 2001. Έλαβε το βραβείο Capo d' Orlando στο Vico Equense, Ιταλία το 2009 και το βραβείο Prizvanie στη Μόσχα, Ρωσία το 2010.

http://www.dete.gr/

ΕΚΤΑΚΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ

Υπό το βάρος της αμφισβήτησης του οικονομικού επιτελείου από πολλά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση καλείται εντός της εβδομάδας να εγκρίνει την εισήγηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης οικονομίας...

Το σχέδιο περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς και τις προτάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σήμερα άτυπο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου τα μέλη της κυβέρνησης να πάρουν μία πρόγευση του προγράμματος που θα ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών και το οποίο θα περιλαμβάνει νέα μέτρα για την εξισορρόπηση των αποκλίσεων στα έσοδα του 2010.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο σύγκλησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ έως την Παρασκευή, κι αυτό προκειμένου να εκτονωθούν οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται στο εσωτερικό της, τόσο για την προοπτική λήψης νέων μέτρων, όσο και για το νομοσχέδιο για τα τυχερά παίγνια, που την περασμένη Πέμπτη προκάλεσε μίνι «ανταρσία» αρκετών βουλευτών της συμπολίτευσης.

Ειδικότερα στην συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά και συνεργατών του στο υπουργείο, αναγκάστηκε να αποσύρει -προσωρινά- το νομοσχέδιο για τα τυχερά παίγνια υπό την απειλή των βουλευτών –περί τους 35- να το καταψηφίσουν όταν θα φθάσει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η συνεδρίαση σύμφωνα με παριστάμενους βουλευτές ήταν θυελλώδης καθώς κανένας εξ' αυτών δεν συμφώνησε στην επαναφορά των τυχερών παιγνίων.

«Εγώ δεν το ψηφίζω, αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε και τα ναρκωτικά» φέρεται να είπε η Βάσω Παπανδρέου εγκαλώντας τον υπουργό, ο οποίος επεχείρησε να εξηγήσει ότι θα ήταν προς όφελος του κράτους να ελέγχει τα τυχερά παίγνια ώστε να αυξήσει τα έσοδά του.

«Θέλετε να κάνετε κάθε χωριό καζίνο και να σπείρετε παντού κουλοχέρηδες» ήταν η φράση στην οποία συμπυκνώθηκαν οι ενστάσεις των βουλευτών. Έπειτα από 2,5 ώρες έντονης συζήτησης ο κ. Παπακωνσταντίνου αναγκάστηκε να πει ότι «η κατάσταση με υπερβαίνει» γι’ αυτό δεσμεύτηκε να αποσύρει το νομοσχέδιο ώστε να επανέλθει με σημαντικές τροποποιήσεις. Αργότερα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν πως «εάν σήμερα δεν υπήρχε η απεργία των ΜΜΕ ο Παπακωνσταντίνου ο Παπακωνσταντίνου ενδεχομένως να είχε παραιτηθεί».

Μαθητές με χασίς σε σχολική εκδρομή!

Αρκετό χασίς για να περάσουν ολόκληρη την πενθήμερη εκδρομή τους… μαστουρωμένοι, όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και ολόκληρη η τάξη τους, είχαν μαζί τους δυο ανήλικοι μαθητές της τρίτης Λυκείου από σχολείο της Αθήνας!
Μαθητές με χασίς σε σχολική εκδρομή!
Όμως, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του Λιμενικού Σώματος έβαλε πρόωρο τέλος στα σχέδιά τους, μόλις αφίχθηκαν με το πλοίο στο λιμάνι της Σούδας.
Οι άνδρες του Λιμενικού που έκαναν προγραμματισμένο έλεγχο στο πλοίο, βρήκαν στην κατοχή των δυο νεαρών μαθητών 55 γραμμάρια ινδικής κάνναβης και, αντί για τις ομορφιές των Χανίων, τους έστειλαν στο δικαστικό μέγαρο για να δουν τον εισαγγελέα!
Ένα μόνιμα παρκαρισμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο είχε μετατρέψει σε… θερμοκήπιο στο οποίο καλλιεργούσε μια ολόκληρη χασισοφυτεία ένας 34χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας στην Καρδίτσα! Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν διακριτικά επί μέρες το ύποπτο όχημα και, όταν είδαν τον 34χρονο να ανοίγει τις πόρτες για να περιποιηθεί τα δενδρύλλια, έκαναν έφοδο και τον συνέλαβαν.
Μέσα στο όχημα βρέθηκαν επτά γλάστρες στις οποίες ο χασισοκαλλιεργητής καλλιεργούσε ούτε λίγο ούτε πολύ… 69 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης με σκοπό να διαθέσει την παραγωγή του σε χρήστες της περιοχής! Κατασχέθηκαν ακόμη 20 κύπελλα στα οποία είχε φυτέψει από ένα δενδρύλλιο και 14 πλαστικά μπουκάλια κομμένα με χώμα τα οποία περιείχαν επίσης μικρά χασισόδεντρα! Ο 34χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.
Πηγή: protothema.gr

ΠΑΤΡΑ: 8χρονος έπεσε απο τον 2ο όροφο οικοδομής

Eσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας 8χρονος από την Πάτρα που έπεσε από τον δεύτερο όροφο νεοαναγειρόμενης οικοδομής στην περιοχή Μεσσάτιδα.
Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, και αμέσως μετά το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων για τις πρώτες βοήθειες.Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο.
dete.ge

Σε σύγχυση οι εταιρείες για την αποτελεσματικότητα του εργαλείου
Το Facebook αναβάθμισε πριν από λίγες μέρες το κουμπί «Like», ελπίζοντας να του φέρει τύχη. Η διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο είναι ότι έχει λιγότερο μπλε χρώμα. Φυσικά, η αλλαγή ενός κουμπιού, δεν αποτελεί μεγάλη είδηση, αλλά αυτό που σηκώνει συζήτηση είναι η αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου κουμπιού. Οι επιχειρήσεις που κυνηγούν και ουσιαστικά πληρώνουν για κάθε «Like», επωφελούνται πραγματικά από αυτό;
Μια μελέτη διεξήχθη από τη Sucharita Mulpuru, την αντιπρόεδρο της Forrester, με σκοπό να απαντηθεί το παραπάνω ερώτημα. Η ίδια δήλωσε ότι «Υπάρχουν έμποροι λιανικής πώλησης που βλέπουν διψήφιους αριθμούς στα ποσοστά των πωλήσεών που προέρχονται από το Facebook. Επιπλέον μέσα από τις εταιρικές σελίδες (pages), μπορούν να αντληθούν χιλιάδες πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες όπως ποια ανταγωνιστικά προϊόντα προτιμούν. Τα δεδομένα αυτά αν αξιοποιούνται σωστά φέρνουν και τα αντίστοιχα κέρδη».
Σε συνέντευξή της στη Wall Street Journal, η Mulpuru μοιράστηκε τη διαπίστωσή της, ότι με το να προσφέρονται διαγωνισμοί και προωθήσεις ως αντάλλαγμα για ένα «Like», ουσιαστικά χάνεται η αποτελεσματικότητά των σελίδων καθώς ο χρήστης για το μόνο που θα ενδιαφέρεται θα είναι αυτές οι προσφορές.
Η Jackie Cohen του AllFacebook φαίνεται να διαφωνεί με τη Mulpuru. «Αναρωτιόμαστε αν η αερολογία σχετικά με το εμπόριο στο Facebook σταματήσει κάποτε».
Νωρίτερα, δημοσιεύτηκε μια έκθεση του Goldman που υποστηρίζει τις απόψεις της Forrester, σημειώνοντας ότι οι οι πωλήσεις στο Facebook είναι σε χαμηλό επίπεδο. Ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων (μόλις το 5%) επηρεάζεται από τα social media για τις αγορές τους.
Ομολογουμένως, μελέτες όπως αυτές δημιουργούν σύγχυση στις εταιρείες που σήμερα θεωρούν το Facebook και το Twitter ως πολύ σημαντικές πηγές προώθησης.
Εκεί που καταλήγουμε τελικά είναι ότι στο Facebook θα μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο για να πείσουν τις εταιρείες να επενδύσουν σε αυτό της από μια απλή ενημέρωση του κουμπιού «Like».

ΑΧΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ποιοι εξελέγησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο


Στις κάλπες προσήλθαν χθες 1434 μέτοχοι της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας για να αναδείξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Το νέο Δ.Σ. είναι ανανεωμένο κατά πέντε πρόσωπα.
Εξελέγησαν οι:
Ευάγγελος Φλωράτος: 1035
Παναγιώτης Αθανασίου: 577
Πλάτων Μαρλαφέκας: 486
Ανδρέας Μανωλόπουλος: 469
Γιώργος Κεπενός: 417
Νίκος Δούρος: 262
Σπύρος Παπαδόπουλος: 244
Τρύφων Παπαδόπουλος: 218
Ιωάννης Γεωργιόπουλος: 205
Αναπληρωματικός εξελέγη ο Λεωνίδας Ευστρατιάδης.

ΑΧΑΪΑ: Σήμα κινδύνου ακόμη και για "τσουνάμι" στον Κορινθιακό

Σήμα κινδύνου έκρουσαν για την παραλιακή ζώνη της Αχαΐας έκρουσαν οι συμμετέχοντες στη χθεσινή ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος, οι οποίοι και υποστήριξαν πως τα επόμενα χρόνια η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει επικίνδυνα και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να σβηστούν από το χάρτη οι μισές παραλίες της περιοχής.
Συνολικά το 46% των ακτών της Αιγιάλειας από το Δερβένι μέχρι και το Αίγιο έχουν ήδη υποστεί σοβαρή διάβρωση, ενώ επίσης μόλις το 40% των ακτών παραμένουν αναλλοίωτες και μόλις στο 13% έχει γίνει πρόσθεση εδαφικού υλικού.
Ουσιαστικά οι ομιλητές παρουσίασαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά και καταδεικνύουν πως αν δεν ληφθούν μέτρα, οι περισσότερες ακτές θα εξαφανιστούν.
«Οι μεταβολές των ακτών είναι ένα πολυδιάστατο και πολυπαραγοντικό πρόβλημα που οφείλεται σε τέσσερις βασικούς παράγοντες. Στα κύματα και τα ρεύματα, στις παράκτιες κατολισθήσεις και τα τσουνάμι, στις συνεχείς παρεμβάσεις και αυθαίρετες κατασκευές πάνω στην άμμο, και στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας» σημείωσε στην εισήγησή του ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος του Δικτύου Εργαστηρίων «Ωκεανός» Γεώργιος Φερεντίνος.
Σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης των ακτών παρουσιάζεται και στη Δυτική Αχαΐα, κυρίως από τις αυθαίρετες κατασκευές επάνω στον αιγιαλό, τους δρόμους και από κατακόρυφα τοιχία που έγιναν επάνω στο κύμα.

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ
Για το ενδεχόμενο εκδήλωσης τσουνάμι στον Κορινθιακό Κόλπο ο κ. Φερεντίνος τόνισε πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς μπορεί να φθάσει 4,5 με 5 μέτρα στα βαθιά νερά.
«Στο Ξυλόκαστρο έχουμε υπολογίσει πως μέσα σε τέσσερα λεπτά μπορεί να πλήξει την παραλία σε βάθος 150 μέτρων ενώ στην Ελίκη να φθάσει μετά από 12-14 λεπτά και θα έχει ύψος ενός μέτρου. Αν μάλιστα γίνει καλοκαίρι μπορεί να έχουμε εκατοντάδες ή χιλιάδες θύματα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Φερεντίνος.

ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΥΜΠΟΥΡΑΣ: Σε ποιον επώνυμο θα έκανε φάρσα;

O Σάββας μας κάνει να γελάμε ακόμα περισσότερο με το γέλιο του όταν βλέπουμε τις φάρσες που κάνουν μαζί με τον Δημήτρη Βλάχο σε ανυποψίαστους θαμώνες μαγαζιών. Όμως σε ποιν επώνυμο θα ήθελε να κάνει φάρσα; «Στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί το σηκώνει η φάτσα του. Στη Μιλένα Αποστολάκη γιατί είναι ωραίο κορίτσι. Στη Μαρία Δαμανάκη γιατί μπορώ. Στον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί είναι για πολύ γέλιο. Και στη Σιένα Μίλερ γιατί θέλω να την γνωρίσω», εξομολογήθηκε ο παρουσιαστής.
dete.gr

ΠΑΤΡΑ: Εκβίαζε 17χρονη... με προσωπικές της φωτογραφίες

Στα δίχτυα της Αστυνομίας έπεσε ένας 17χρονος ο οποίος μαζί με ακόμη τρία άτομα απειλούσε νεαρή πως θα έστελνε προσωπικές φωτογραφίες στον πατέρα της. Οι δράστες έκλεψαν το κινητό της κοπέλας και αφού το "ξεψάχνισαν" βρήκαν προσωπικές φωτογραφίες. Μάλιστα της ζητούσαν 50 ευρώ προκειμένου να της παραδώσουν το "υλικό". Η κοπέλα όμως ενημέρωσε τους γονείς της και εκείνος... ανέλαβε δράση. Μέσω του facebook η 17χρονη έκλεισε ραντεβού με τον 17χρονο στην οδό Σεφέρη, κοντά στο 1ο ΕΠΑΛ προκειμένου όπως του είπε να του δώσει τα χρήματα και να πάρει το κινητό της. Ο νεαρός εμφανίστηκε μαζί με ένα ακόμη άτομο, και όταν διαπίστωσε πως η 17χρονη δεν ήταν μόνη προσπάθησε να ξεφύγει. Ομως συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.
dete.gr

«Ολυμπιακός για Παπασταθόπουλο»

«Ολυμπιακός για Παπασταθόπουλο»
Μεταξύ των ομάδων που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου είναι ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ. Ο 22χρονος αμυντικός δεν έχει καταφέρει να κερδίσει θέση στους «ροσονέρι» και-όπως αναφέρεται στον Τύπο της χώρας-όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από τους πρωτοπόρους της Serie A, που το καλοκαίρι δαπάνησαν 7 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Τζένοα.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ, που δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2015, έχει φέτος μόλις πέντε συμμετοχές στο ιταλικό πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο, ενώ η τελευταία του εμφάνιση σε επίσημο ματς ήταν την 1η Φεβρουαρίου.

«Είχα πρόταση από Ολυμπιακό και ΑΕΚ»

«Είχα πρόταση από Ολυμπιακό και ΑΕΚ»
Προτάσεις του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ υποστήριξε πως απέρριψε ο Απόστολος Βέλλιος προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να αγωνιστεί στην Αγγλία με τη φανέλα της Έβερτον.

«Η Premier League ήταν η πρώτη μου επιλογή. Με το που ήρθα στην Έβερτον, είδα το γήπεδο, το προπονητικό κέντρο και συζήτησα με τους νέους μου συμπαίκτες και τον προπονητή κατάλαβα πως βρίσκομαι στο σωστό μέρος. Έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις- αισθάνομαι ήδη πολύ καλά εδώ», δήλωσε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα των «ζαχαρωτών».

«Δέχθηκα προσφορές από την Άστον Βίλα, τη Φούλαμ, ελληνικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, αλλά η Έβερτον ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα», τόνισε ο νεαρός στράικερ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην αναμέτρηση με την Άστον Βίλα στο «Γκούντισον Παρκ».

«Ήταν κάτι που ονειρευόμουν εδώ και χρόνια. Η Premier League είναι το αγαπημένο μου πρωτάθλημα και είμαι πολύ χαρούμενος για το πρώτο μου παιχνίδι», εξήγησε και ολοκλήρωσε λέγοντας:

«Το πρώτο πράγμα που μου είπαν μόλις υπέγραψα ήταν πως κάθε μέρα πρέπει να δείχνω τι αξίζω και την κατάλληλη στιγμή θα πάρω την ευκαιρία μου. Σκοπεύω να δουλέψω σκληρά για να βελτιώνω συνεχώς το παιχνίδι μου».

Τροχαίο ο Γκοβού

Τροχαίο ο Γκοβού 
Το πολυτελές αυτοκίνητό του τράκαρε το πρωί της Δευτέρας ο Σίντνεϊ Γκοβού. Ο μέσος του Παναθηναϊκού έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, χωρίς να τραυματιστεί ο ίδιος ή να προκαλέσει τραυματισμό. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα στις 07:15, ενώ από την πλευρά της η διοίκηση των «πρασίνων» δεν έχει επαληθεύσει το ατύχημα.

Πηλαδάκης: «Μέχρι να δικαιωθώ»

Πηλαδάκης: «Μέχρι να δικαιωθώ»
Αποφασισμένος να μείνει και να παλέψει για την επιστροφή της Λάρισας στη μεγάλη κατηγορία δήλωσε ο Κώστας Πηλαδάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Φταίω πρώτος εγώ, αλλά δεν έχω μετανιώσει ούτε για ένα ευρώ που έβαλα στην ομάδα. Με ενδιαφέρει μόνο πώς θα επιστρέψει άμεσα στη Σούπερ Λίγκα η Λάρισα», τόνισε. Σοβαρές καταγγελίες για παράγοντες, διαιτητές και την ΕΠΟ από τον ιδιοκτήτη των «βυσσινί». Πρόσληψη τεχνικού διευθυντή, ελληνοποίηση του ρόστερ και αναζήτηση προπονητή περιλαμβάνει η επόμενη μέρα στην ΑΕΛ.

«Φταίω πρώτα εγώ»

«Είναι η χρονιά με την μεγαλύτερη μου παρουσία στην πόλη. Και όπως άφησα τους οπαδούς χθες να αναρτήσουν τα πανό τους, καλό είναι να μην κουκουλώνουν τα πρόσωπα τους. Τους αφήνω να λένε ότι θέλουν φτάνει να έχουν επιχειρήματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν δεν πάει καλά η ομάδα φταίει πάνω από όλα ο πρόεδρος. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Αλλά είμαι ο ίδιος άνθρωπος που γνωρίσατε πριν 7 χρόνια. Έχω τους ίδιους φίλους, τους ίδιους συνεργάτες. Δεν φοράω γραβάτες, ούτε έχω πούρα. Κατηγορήστε με γι΄αυτό. Το θέμα είναι όλοι να παραδεχτούμε τα λάθη μας. Όλοι! Και πρώτος εγώ! Είπα ότι έχω κάνει 999 λάθη. Αν δεν το κάνουμε όμως όλοι, τότε το μέλλον μας δεν θα είναι το ίδιο όμορφο όπως τον περασμένο Σεπτέμβρη».

Σοβαρές καταγγελίες

«Είμαι σε ένα σταυροδρόμι ζωής. Έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Πες ότι κάνουμε μία προσπάθεια να ανεβάσουμε την ομάδα. Θα αλλάξουν οι πρόεδροι που κάνουν ό,τι θέλουν, αλωνίζουν και σπιλώνουν συνειδήσεις ή θα αλλάξουν οι διαιτητές που επειδή είμαστε ευγενικοί κάνουν ό,τι τους καπνίσει. Η ομάδα μας φέτος έχει δεχτεί έντεκα αλλοιώσεις αποτελεσμάτων από διαιτητικά λάθη. Ούτε το στατιστικό λάθος δεν είχαν την ευγένεια να πλησιάσουν. Ποια ομάδα με όλα τα λάθη που έχει κάνει, θα της έβγαινε χθες η ψυχή; Ποια ομάδα με έντεκα αλλοιώσεις αποτελεσμάτων μπορεί να σωθεί, όταν η σωτηρία παίζεται στους τρεις βαθμούς;

Χωρίς να βγαίνω στα κανάλια και τα ραδιόφωνα ενημέρωσα τον κ. Πιλάβιο για τις ενδείξεις που έχουμε και κατονόμασα συγκεκριμένα πρόσωπα που πήραν τηλέφωνα πριν από αγώνες. Επειδή όμως δεν τα είχα καταγράψει, προς τιμήν του έκανε την έρευνά του και είπε πως είχα δίκαιο. Δεν έχουν δικαίωμα αυτά τα άτομα, σε όποιο πόστο της ομοσπονδίας και αν βρίσκονται, να κάνουν τηλέφωνα. Τι φοβούνται και δεν τους διαγράφουν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται;

Έχετε την εντύπωση πως ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις; Κάθε εβδομάδα επηρεάζουν διαιτητές και όπου βρίσκουν πάτημα να το κάνουν. Είναι χρυσή ευκαιρία τώρα που το ποδόσφαιρο έχει φτάσει στον πάτο, να το καθαρίσουμε. Με ενδιαφέρει να φύγουν οι άνθρωποι αυτοί από το ποδόσφαιρο. Όσοι δεν το κάνουν είναι συνένοχοι. Στο τέλος θα ξεσηκωθεί ο κόσμος, που παίζει και στο στοίχημα, και δεν θα μπορεί να τον κρατήσει κανένας. Έχει καταντήσει ο Έλληνας φίλαθλος να παίζει κάτω από 10% ελληνικοί στοίχημα και 90% τις ξένες ομάδες. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Γιατί εμείς δεν χρωστάμε λεφτά και η τάδε ομάδα χρωστά τόσα πολλά; Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κι εμείς μεταγραφές με αυτά τα λεφτά; Αφήστε κι εμάς να κάνουμε χρέη 10 εκατ. ευρώ και μετά τα διακανονίζουμε. Του Αγίου Ποτέ!

Είχαμε πει πως θα εναρμονιστούμε με την UEFA στο κομμάτι της αδειοδότησης. Διαβάζουμε ότι υπάρχουν από πλαστά στοιχεία, μέχρι ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Ζητώ την παρέμβαση του εισαγγελέα για να τηρηθεί η σωστή διαδικασία. Όποιος δίνει πλαστά χαρτιά ή δεν πληρώνει, θα τιμωρείται. Να σταματήσουν οι πολιτικοί να τηλεφωνούν και οι φίλαθλοι να απειλούν πως θα βγουν στους δρόμους, γιατί έχουμε κι εμείς φιλάθλους. Οι εποχές είναι για κάθαρση. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους! Να τηρηθεί ο νόμος ευλαβικά.

Έχει απόλυτο δίκιο ο ΠΑΟΚ που ζήτησε από την ΕΠΟ να εκδικαστεί άμεσα η υπόθεση για τα πρόσφατα επεισόδια, γιατί έγινε σε άλλες δύο περιπτώσεις το ίδιο. Όταν δεν έχεις τα ίδια μέτρα και σταθμά πού είναι η δικαιοσύνη;».

«Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα»

«Απέναντι στους φιλάθλους της ΑΕΛ θα τηρήσω την ίδια ειλικρινή στάση. Οι τιμές των εισιτηρίων, των σουιτών και τα διαρκείας φυσικά και θα πέσουν στην δεύτερη κατηγορία. Και από όλα τα πανό που είδα χθες, αναρωτιέμαι γιατί με λένε ψεύτη. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ειλικρινής! Έφτιαξα το γήπεδο, όταν οι άλλοι μένουν σε μακέτες. Στέρησα από τα παιδιά μου χρήματα, αλλά δεν το μετάνιωσα. Δεν έχω μετανιώσει ούτε για ένα ευρώ που έχω δώσει στην ΑΕΛ. Στην τελική για την αγάπη σου αξίζει να κάνω λάθος».

«Μέχρι να δικαιωθώ»

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μέχρι να δικαιωθώ ξανά με όσους συνεργάτες παραμείνουν δίπλα μου! Δεν κρατώ καμία σε κανέναν. Ακόμη και σε αυτούς που έβριζαν χθες τη μητέρα μου, που την έχω χάσει από ασθένεια. Με ενδιαφέρει μόνο η ΑΕΛ και πόσο σύντομα θα επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα».

Έρχονται αλλαγές…

«Το μοντέλο της διοίκηση θα αλλάξει. Θα υπάρχει τεχνικός διευθυντής κι έχουμε καταλήξει σε τρία πρόσωπα. Θα επενδύσουμε χρήματα για να έρθουν Έλληνες παίκτες στην ομάδα μας. Έχουμε κάνει ενέργειες για να πάρουμε παίκτες από την περιφέρεια ή και τα αστικά κέντρα για να ανεβάσουμε τον αριθμό των Ελλήνων παικτών. Θα γίνουν αλλαγές στα αποδυτήρια, γιατί η φιλική προσέγγιση πολλές φορές είναι λάθος και χάνεται η πειθαρχία. Για την τεχνική ηγεσία υπάρχουν υποψήφιοι προπονητές και θα παρθούν αποφάσεις».

* Στην αίθουσα που έγινε η συνέντευξη Τύπου παρόντες πέρα από πολλούς δημοσιογράφους ήταν και περίπου 200 φίλαθλοι της Λάρισας.

Συνάντηση Ντέμη-Μελισσανίδη

Συνάντηση Ντέμη-Μελισσανίδη
Μία συνάντηση που μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα, έγινε προ ημερών ανάμεσα στον Ντέμη Νικολαΐδη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Όπως αναφέρει το www.aek365.gr, ο παλαίμαχος άσος και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τον «τίγρη» και αντικείμενο της κουβέντας τους δεν μπορεί να ήταν κάτι διαφορετικό από την κατάσταση στην αγαπημένη τους ομάδα.

Το περιεχόμενο της συζήτησής τους δεν έγινε γνωστό, όμως δεδομένου ότι δεν τους συνδέει τίποτε άλλο, όλοι υποθέτουν πως το αντικείμενο της κουβέντας ήταν το μέλλον της «Ένωσης» με βάση τα υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα. Υπενθυμίζεται πως ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν στην προεδρία της ΠΑΕ, όταν το 2008 απορρίφθηκε η πρόταση του Δημήτρη Μελισσανίδη για συμμετοχή στη μετοχική σύνθεση ως επικεφαλής ομάδας επιχειρηματιών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν επιθυμεί την επιστροφή του σε διοικητικό πόστο στην ομάδα, αλλά θέλει να συμβάλει ώστε να βγει ο σύλλογος από το αδιέξοδο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει χαρακτηριστεί από πολλούς φιλάθλους της ΑΕΚ ενδεδειγμένη λύση, ωστόσο και ο «τίγρης», ακόμη και αν δεχτεί να συζητήσει κάτι τέτοιο, δεν προτίθεται να επωμιστεί μόνος του ολόκληρο το βάρος της ΠΑΕ.

Το μυαλό στη φιέστα

Το μυαλό στη φιέστα (Photo: Action Images)
Στον Ολυμπιακό έχουν στρέψει ήδη την προσοχή τους στον επόμενο αγώνα με τη Λάρισα στο Καραϊσκάκη, αφήνοντας κατά μέρος την ήττα με σκορ 3-1 από τον Ατρόμητο, όπου θα δοθεί πανηγυρικός τόνος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ υπάρχει πάντα ο στόχος του απόλυτου ρεκόρ εντός έδρας. Μέσα στην εβδομάδα πιθανόν να γίνει η συνάντηση Μαρινάκη-Βαλβέρδε.

Την ευκαιρία να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό πόντων τα φετινά «διπλά» στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας έχασαν στον Ολυμπιακό, αφού ηττήθηκαν 3-1 από τον Ατρόμητο, σε ένα παιχνίδι που παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου. Βέβαια, στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων» κανένας δεν προβληματίστηκε αφού το πρωτάθλημα έχει πλέον κατακτηθεί και ο μεγάλος στόχος που έχει απομείνει είναι το εντός έδρας ρεκόρ.

Με νίκη την επόμενη Κυριακή, κόντρα στη Λάρισα, οι Πειραιώτες θα φτάσουν τις 15 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και θα πετύχουν το απόλυτο συγκομιδής βαθμών στην έδρα τους, για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Εκτός, όμως από το ομαδικό ρεκόρ, υπάρχει και το ατομικό. Ο Αντώνης Νικοπολίδης, στον τελευταίο του αγώνα με τα «ερυθρόλευκα», θα γίνει ο ρέκορντμαν της πρώτης Εθνικής, αφού θα είναι ο γηραιότερος που έχει αγωνιστεί σε ματς πρωταθλήματος.

Ίσως μέσα στην εβδομάδα

Εντός των ημερών είναι πολύ πιθανό να συναντηθούν Βαγγέλης Μαρινάκης και Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι δύο άνδρες, αν τελικά τα πουν μέσα στην εβδομάδα, το πιθανότερο είναι να ξεκαθαρίσουν το τι μέλλει γενέσθαι το καλοκαίρι και το αν θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους και την επόμενη σεζόν. Αν συμφωνήσει να μείνει ο Ισπανός τεχνικός, τότε θα αρχίσουν άμεσα συζητήσεις για τον σχεδιασμό του ρόστερ και τα μεταγραφικά. Σε αντίθετη περίπτωση, αν υπάρξει διαφωνία θα πρέπει να αρχίσει η αναζήτηση νέου προπονητή, ώστε να μην υπάρχει χάσιμο χρόνου στο στήσιμο της ομάδας για του χρόνου, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση από τον Βαλβέρδε.

Ακαδημίες Liverpool σε Ρέθυμνο & Ρόδο

Ακαδημίες Liverpool σε Ρέθυμνο & Ρόδο
Με την επίσημη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, άνοιξε το τετραήμερο ποδοσφαίρου υποδομών, που επισημοποιεί την συνεργασία της ΕΠΣ Ρεθύμνου με την Liverpool.

Μία από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο βρίσκεται πλέον και στο Ρέθυμνο και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου, μαζί με τους εκπροσώπους των Liverpool FC International Soccer Schools, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου αναλύοντας τους στόχους και τη φιλοσοφία αυτής της συνεργασίας.

Στο πάνελ της συνέντευξης τύπου στο ξενοδοχείο Olympic, πέρα από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ρεθύμνου κ. Γιώργο Σταράκη, βρέθηκαν ακόμη ο Άγγλος Τεχνικός κος Ben Parsonage και ο Επόπτης Επόπτης Προπονητικού Προγράμματος LFC/IFA Soccer Schools κος Γιάννης Δημητρίου.

Η Liverpool προσφέρει στην Ε.Π.Σ.Ρ. παροχή coaching manual programme αλλά και συχνές πολυήμερες επισκέψεις Άγγλων Προπονητών καθώς και παρουσία εκπροσώπων της Agenda η οποία την εκπροσωπεί στην πατρίδα μας.

Στόχος είναι να διδαχθεί το «The Liverpool way» σε ποιοτικές Ακαδημίες. Φροντίζουν για την επιμόρφωση των Ελλήνων προπονητών και την απόκτηση μοναδικών ποδοσφαιρικών εμπειριών από όλους.

Ο κ. Σταράκης αφού καλωσόρισε τους δύο προσκεκλημένους της, στη συνέχεια στάθηκε στην ιστορία της μεγάλης Liverpool, ενώ όπως αποκάλυψε πρόθεση πολλών φίλων του μεγάλου συλλόγου είναι η δημιουργία Συνδέσμου Φιλάθλων της ομάδας στο Ρέθυμνο.

Στην συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι του ιστορικού συλλόγου αναφέρθηκαν στους στόχους και την φιλοσοφία λειτουργίας. σαν πρότυπη Ακαδημία Παραγωγής νεαρών ποδοσφαιριστών, σπουδαίων χαρακτήρων και γιατί όχι, ταλέντων με μεγάλη προοπτική σε όλο τον κόσμο. Τόσο ο κ. Parsonage, όσο και ο κ. Δημητρίου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την φιλοξενία των Ρεθυμνιωτών.

Επίσης παρουσιάστηκε το partner’s Manual και το coaching manual, ενώ τόσο ο κ. Parsonage, όσο και ο κ. Δημητρίου απάντησαν με ευγένεια σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Το Soccer School θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 11 Απριλίου, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο προπονητικής.

Το 1ο Liverpool Soccer School στη Ρόδο

Το έμβλημα της μεγάλης Λίβερπουλ κοσμεί εδώ και λίγες μέρες την ακαδημία Super Soccer Academy και της ΕΝΑ του Βαγγέλη Χοσάδα στο Αφάντου Ρόδου, καθώς είναι κι επίσημα κομμάτι του παγκόσμιου δικτύου ανάπτυξης και ανάδειξης ταλέντων του μεγάλου βρετανικού συλλόγου. Η Super Soccer Academy έγινε από τις πρώτες ακαδημίες στην Ελλάδα, μέλος των International Football Academies, και στο δίκτυο θα ενταχθούν σύντομα κι άλλες, καθώς ο στόχος της Λίβερπουλ είναι να εξαπλωθεί και στην Ελλάδα.

Η παρουσίαση του «γάμου» της ακαδημίας του Βαγγέλη Χοσάδα με τους «reds» έγινε στις εγκαταστάσεις της Super Soccer.

Οι άνθρωποι της Λίβερπουλ παρουσίασαν ένα νέο και πρωτοποριακό προπονητικό εγχειρίδιο, το οποίο περικλείει όλη την τεχνογνωσία του συλλόγου και εφαρμόζεται σε όλες ανεξαιρέτως τις ακαδημίες του, είτε πρόκειται για την μητρική, είτε γι’ αυτές που δημιουργούνται στον υπόλοιπο κόσμο. Ο συγκριμένος προπονητικός οδηγός ακολουθείται με θρησκευτική ευλάβεια απ’ όλους ανεξαιρέτως, οι επιλογές των συνεργατών γίνονται με τα πλέον αυστηρά κριτήρια και ο έλεγχος είναι συνεχής. Πολύ απλά, όπως εξήγησε ο προπονητής της ακαδημίας της Λίβερπουλ, Μπεν Περσονέιτζ, η Λίβερπουλ οφείλει να μεριμνά για το αψεγάδιαστο του ονόματός της και για την ενίσχυση της φήμης της.

Το Soccer School θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη και επόμενος σταθμός του Άγγλου τεχνικού είναι το Ρέθυμνο για μία αντίστοιχή προσπάθεια με την ακαδημία της ΈΠΣ Ρεθύμνου.

Μπεν Περσονέιτζ: «Όταν φοράς αυτό το σήμα, είναι κάτι που το βλέπουν οι πάντες. Το πλέον σημαντικό που συνοδεύει αυτό το σήμα είναι τα υψηλά «στάνταρντς». Ο κόσμος πάντα έχει την τάση να ψάχνει για τα αρνητικά. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία. Θα είμαστε εδώ. Θα είμαστε εδώ με τα παιδιά του συλλόγου και με την κοινότητα. Το σήμα μας βρίσκεται εδώ, άρα κι εμείς βρισκόμαστε εδώ. Θα βρισκόμαστε μέσα στο γήπεδο όσο περισσότερο γίνεται. Η Λίβερπουλ θα παρακολουθεί πολύ στενά τις δραστηριότητες των ακαδημιών της ανά τον κόσμο μέσα από τις τακτικές επισκέψεις προπονητών και την συνεχή επικοινωνία με τους υπευθύνους.»

Βαγγέλης Χοσάδας: «Αποτελεί τιμή για μία κοινότητα όπως είναι του Αφάντου, που παρά ταύτα έχει μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία, να πραγματοποιεί μία τόσο σημαντική συνεργασία. Θα κάνουμε μία πολύ σοβαρή προσπάθεια, που θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές. Το ταλέντο υπάρχει. Αν γίνει η σωστή δουλειά, θα βγει κάτι καλό».