ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Απομακρύνεται ο Πάρντο, μέχρι το βράδυ του Μαθία!

Απομακρύνεται ο Πάρντο, μέχρι το βράδυ του Μαθία!
Ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει πλέον το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν ο Ούρκο Πάρντο, καθώς παραμένει μεγάλη διαφορά στο οικονομικό κομμάτι ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου οι οριστικές εξελίξεις με τον Εντουάρντο Μαθία, με τον οποίο για την ώρα δεν υπάρχει οριστική συμφωνία, όπως διευκρίνισε «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.Παραμένει ο Τάσος Μητρόπουλος. 

Οι απαιτήσεις του γκολκίπερ των Πειραιωτών είναι πολύ υψηλότερες – στο οικονομικό σκέλος- από την προσφορά της διοίκησης. Κάτι που σημαίνει ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα, μοιάζει απίθανο να παραμείνει ο Πάρντο στο ρόστερ του Ολυμπιακού και για τη νέα σεζόν. 

Από εκεί και πέρα, η ΠΑΕ έσπευσε να διευκρινίσει ότι μέχρι τώρα και παρά τις αλλεπάλληλες επαφές του με Μαρινάκη και Βαλβέρδε, ο Εντουάρντο Μαθία δεν έχει συμφωνήσει ακόμα με την διοίκηση. Το ζήτημα που παραμένει ανοιχτό ακόμα είναι εάν ο Ισπανός θα δεχθεί τις αρμοδιότητες που θέλει να του αναθέσει ο Ολυμπιακός. Ωστόσο, αναμένεται μέχρι το βράδυ του Σαββάτου να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο συγκεκριμένο ζήτημα. 

Κλείνοντας, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, προέβη σε μία ακόμα διευκρίνιση που έχει να κάνει με τον Τάσο Μητρόπουλο. Αυτό που προκύπτει είναι ότι θα παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν, σε άγνωστο όμως για την ώρα πόστο, το οποίο επίσης θα αποσαφηνιστεί μέσα στις επόμενες μέρες.

4 ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ...ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η Ελλάδα για να σωθεί χρειάζεται πανστρατιά και εθνική συνεννόηση. Χρειάζεται μια πολιτική εξόδου απ’ την κρίση σαν κι αυτή που απαίτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση απ’ την Πορτογαλία


Στο δρόμο για το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις 27, 28 και 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε σήμερα η τέταρτη προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του κινήματος στην Πάτρα.Τη συνδιάσκεψη που είχε θέμα τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την Παιδεία και το μεταναστευτικό άνοιξε ο Γενικός Διευθυντής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Αναστασόπουλος.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η πρόεδρος του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη, ειδικοί εισηγητές, αλλά και απλά μέλη που μίλησαν για το εκπαιδευτικό σύστημα, τα πανεπιστήμια, τη μετανάστευση και τις προγραμματικές θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την περιφερειακή ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.

Η πρόεδρος του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της είπε ότι «ο πρωθυπουργός δεν επέδειξε πολιτική τόλμη. Συμβιβάστηκε για να αγοράσει χρόνο και για να αποφύγει τη σύγκρουση με το «βαθύ κράτος» του ΠΑΣΟΚ. Έτσι όμως, σπαταλάει τις θυσίες των Ελλήνων και μας οδηγεί να πληρώσουμε σύντομα πολύ πιο μεγάλο τίμημα. Και το χειρότερο: Επαναλαμβάνει το ολέθριο πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης του όταν, όπως και τώρα, χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Το συμπέρασμα: Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τόνισε ότι «βλέποντας την κατάσταση αυτή, ζητήσαμε πολιτικές πρωτοβουλίες . Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια στοιχειώδη συνεργασία. Ζητήσαμε συνεννόηση. Ζητήσαμε μια ελάχιστη κοινή πολιτική. Η δική μας θέση είναι καθαρή: Η Ελλάδα για να σωθεί χρειάζεται πανστρατιά και εθνική συνεννόηση. Χρειάζεται μια πολιτική εξόδου απ’ την κρίση σαν κι αυτή που απαίτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση απ’ την Πορτογαλία».Ακολουθούν σημεία ομιλίας της Ντόρας Μπακογιάννη«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην Πάτρα, για το 4οΠροσυνέδριο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Διαλέξαμε την Πάτρα, φίλες και φίλοι, για να παρουσιάσουμε, πέρα από το πρόγραμμά μας για τη Δυτική Ελλάδα, και δύο βασικά, δύο θεμελιώδη για τη «Δημοκρατική Συμμαχία» προγράμματα:· Το πρόγραμμά μας για την Παιδεία, το οποίο, όπως θα διαπιστώσετε σε λίγο, είναι ένα αναλυτικό, ολότελα ριζοσπαστικό, ένα φιλελεύθερο, ένα επαναστατικό θα έλεγα, πρόγραμμα.Κι αυτό γιατί αφορά τα παιδιά και τα εγγόνια μας: Το μέλλον της πατρίδας, το μέλλον του έθνους.· Παρουσιάζουμε επίσης το πρόγραμμά μας τόσο για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, που έχει γίνει εθνική πληγή πρώτου μεγέθους, όσο και για τη διαχείριση της νόμιμης.

Σήμερα που σας μιλάω δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Και, με την ειλικρίνεια που νομίζω ότι γνωρίζετε ότι διακρίνει τις πολιτικές μου τοποθετήσεις, σας λέω ξεκάθαρα τούτο:

Είμαι βαθύτατα ανήσυχη και προβληματισμένη. Και το ίδιο είναι, πιστεύω, και ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Αυτό περίμενε η χώρα; Αυτό περίμενε ο λαός μας; Αυτό περίμεναν οι εταίροι μας και όλοι όσοι μας στηρίζουν για να βγούμε απ’ τα αδιέξοδα;

Έχουμε ένα αόριστο ευχολόγιο. Δεν υπάρχει σχέδιο. Δεν υπάρχουν σαφείς στόχους. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Ο πρωθυπουργός δεν επέδειξε πολιτική τόλμη. Συμβιβάστηκε για να αγοράσει χρόνο και για να αποφύγει τη σύγκρουση με το «βαθύ κράτος» του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι όμως, σπαταλάει τις θυσίες των Ελλήνων και μας οδηγεί να πληρώσουμε σύντομα πολύ πιο μεγάλο τίμημα. Και το χειρότερο: Επαναλαμβάνει το ολέθριο πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης του όταν, όπως και τώρα, χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Το συμπέρασμα: Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει.

Πού είναι οι αναγκαίες, μείζονες, μεταρρυθμίσεις για τις οποίες ακούμε μέρες τώρα;· Είναι μεταρρύθμιση να κρατά το δημόσιο χαρακτήρα της η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο;· Είναι αλλαγή οι πολιτικοί συμβιβασμοί που σηματοδοτεί η δειλή μερική μετοχοποίηση της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ ή των άλλων ΔΕΚΟ;· Είναι ουσιαστικές παρεμβάσεις και αξιόπιστες προτάσεις για την επόμενη μέρα τα ημίμετρα και τις αοριστίες που ανακοινώθηκαν;· Είναι σχέδιο για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων η αναφορά σε προγράμματα όπως το “jessica” και το “jeremie”;

Αυτό το πρόγραμμα μόνο τον σκληρό πυρήνα, τα λεγόμενα «σπλάχνα» του ΠΑΣΟΚ ικανοποιεί!

Αλλά για πόσον καιρό θα ικανοποιεί κι’ αυτούς ακόμη; Άμα το καράβι βυθιστεί θα βυθιστούμε όλοι μαζί.Έχουμε τώρα ένα άτολμο, ένα δειλό και θόλο πρόγραμμα. Έχουμε έλλειψη εθνικής συνεννόησης, συναίνεσης, καθώς και τα άλλα κόμματα –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, την ίδια ατολμία, την ίδια έλλειψη συναίνεσης, τον ίδιο λαϊκισμό καλλιεργούν. Αλλά, η μηδενιστική Αριστερά, καλλιεργεί επιπλέον και την ανομία: Δεν υπάρχει διαδήλωση, δεν υπάρχει κατάληψη, δεν υπάρχει παρεμπόδιση που να μην την ευνοεί. Ο νόμος κατάντησε έννοια σχετική.

Και καμιά πολιτική, ακόμα κι αν είναι σωστή, δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Βλέποντας την κατάσταση αυτή, ζητήσαμε πολιτικές πρωτοβουλίες . Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια στοιχειώδη συνεργασία.

Ζητήσαμε συνεννόηση. Ζητήσαμε μια ελάχιστη κοινή πολιτική.

Η δική μας θέση είναι καθαρή: Η Ελλάδα για να σωθεί χρειάζεται πανστρατιά και εθνική συνεννόηση. Χρειάζεται μια πολιτική εξόδου απ’ την κρίση σαν κι αυτή που απαίτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση απ’ την Πορτογαλία.

Πολιτική εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή ένωση που δέχθηκε τελικά και η αντιπολίτευση, ο κ. Κοέλιο. Φαίνεται ότι δεν πείσθηκε από την συνταγή του κ. Σαμαρά για μηδενισμό του ελλείμματος χωρίς θυσίες σε 18 μήνες. Θα ήταν όλα αυτά κωμικά, αν δεν βρισκόμαστε στο χείλος της αβύσσου.Από την Πάτρα. Απ’ αυτήν την πόλη που υπήρξε πάντα η Πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη.

Απ’ αυτήν την πόλη, μέσω της οποίας έφταναν στην Ελλάδα οι νέες ιδέες, τα νέα ρεύματα, ακόμα και οι νέες μορφές πάλης, κάνω μια τελευταία, μια δραματική έκκληση, προς τα παλιά ελληνικά κόμματα!· Σοβαρευθείτε!· Συγκεντρωθείτε στην αντιμετώπιση της κρίσης!· Συνεννοηθείτε!

Παίζετε εν ου παικτοις. Η Ελλάδα αγωνιά. Ο λαός μας είναι βυθισμένος στη θλίψη και την απαισιοδοξία. Αφουγκραστείτε επιτέλους τι θέλει από σας η ελληνική κοινωνία!

Μέσα σ’ αυτόν τον ωκεανό της ανευθυνότητας. Πληρώνοντας και η ίδια ένα τίμημα, ως αποτέλεσμα της γενικευμένης δυσπιστίας απέναντι σ’ ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, γεννήθηκε η «Δημοκρατική Συμμαχία».

Διακηρύξαμε απ’ την αρχή ποιοι είμαστε:· Ριζοσπάστες· Φιλελεύθεροι· Πολίτες ενός πλατιού ρεύματος, απ’ τη σοσιαλδημοκρατία και τους φιλελεύθερους, τους ανανεωτικούς συντηρητικούς πολίτες. Μια συμμαχία.

Μια δημοκρατική συμμαχία πολιτών που γυρίζουν σελίδα.

Που δεν θέλουν απλώς τις ριζοσπαστικές αλλαγές.

Που τις σχεδιάζουν μελετημένα και ολοκληρωμένα.

Σειρά επαναστατικών αλλαγών έχουν ήδη παρουσιαστεί από τη Δημοκρατική Συμμαχία· 38 ριζικές αλλαγές στην Οικονομία· Ριζοσπαστικές αλλαγές για την Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια, την Ασφάλεια και τις συντάξεις· Μια νέα πνοή για τη γεωργία

Και σήμερα εδώ στην Πάτρα, η πιο ριζοσπαστική πρόταση απ΄όλες: η πρότασή μας για την Παιδεία.

Θέλουμε ένα καινούργιο σύστημα, προτείνουμε σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Στόχος μας η καλλιέργεια αρχών, αξιών, γνώσεων ικανών για τη δημιουργία ολοκληρωμένων αλλά και κοινωνικοποιημένων –αν το επιθυμούν- πολιτών.

Η σημερινή κατάσταση δεν πάει άλλο!

Στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις το ποσοστό των μαθητών που βρέθηκε κάτω από τη βάση ξεπέρασε το 37%.

Στην κατάταξη του έγκυρου διαγωνισμού Πίζα (PISA) που διεξάγεται κάθε 3 χρόνια, τα παιδιά μας πήραν την 28η θέση με τελευταία την 30η.

Η μηδενική, φλύαρη – και σπάταλη (με τα λεφτά των άλλων) Αριστερά, αλλά όχι μόνον αυτή, ζητάει όλο και περισσότερες δαπάνες.

Εκεί είναι το πρόβλημα; Αν ναι, τότε πως η Φινλανδία κατέκτησε την πρώτη θέση;

Αλλά η Φινλανδία που είναι πρώτη στον κόσμο, καταρρίπτει πολλούς ελληνικούς μύθους:· Την ανάγκη για ακόμη μικρότερη τάξη: Αλλά εκεί υπάρχουν 20 μαθητές ανά τάξη, 17 στην Ελλάδα· Την ανάγκη για περισσότερους δασκάλους : Αλλά εκεί υπάρχει ένας δάσκαλος για 15 μαθητές, ενώ είναι 10 στην Ελλάδα· Το κόστος : 5.000 δολάρια εδώ, 5.500 στη Φινλανδία το κόστος ανά μαθητή. Στη Φινλανδία των τριπλάσιων μισθών, σημειώνουμε τριπλάσιοι οι μισθοί αλλά όχι οι εκπαιδευτικοί.· Ώρες διδασκαλίας : 544 εδώ, 550 εκεί.

Ξοδεύουμε λοιπόν, φίλες και φίλοι, σχεδόν όσα οι Φινλανδοί, έχουμε τάξεις μικρές και πολλούς δασκάλους, καλούς μισθούς, κλπ, και η Παιδεία μας είναι 27 θέσεις πιο κάτω. Δεν τα βλέπουν οι αρμόδιοι αυτά; Δεν τα βλέπουν τα κόμματα που ζητάνε όλο και πιο πολλά λεφτά, κομμματισμό και λιγότερη προσπάθεια; Ξεκινάμε τη ριζική αλλαγή: Μετατρέπουμε το όλο σύστημα από γραφειοκρατικό με κεντρικό σχεδιασμό σε αποκεντρωμένο με πρωταγωνιστές τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κυρίως τους μαθητές και τους σπουδαστές. Αλλάζει ο τρόπος χρηματοδότησης : το ποσό που αναλογεί σε κάθε μαθητή πηγαίνει στους γονείς και στους σπουδαστές κατ΄ευθείαν. Εκείνοι το διαθέτουν σε όποιο σχολείο, ΑΕΙ ή ΤΕΙ διαλέγουν οι ίδιοι.

Εισάγεται η αξιολόγηση παντού. Στη διοίκηση των σχολείων συμμετέχουν οι γονείς.

Στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση:· Τελειώνει η γραφειοκρατία. Οι εκπαιδευτικοί γυρίζουν στις τάξεις τους. Στο κεντρικό υπουργείο Παιδείας μένει το 25% των σημερινών του δυνάμεων.· Καταργούνται 450 Γραφεία Εκπαίδευσης. Δημιουργούνται 100 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και 2.000 ακόμα εκπαιδευτικοί αποδεσμεύονται.· Μαθητές και καθηγητές λαμβάνουν φορητό υπολογιστή και οι καθηγητές επιμορφώνονται να τον χρησιμοποιούν.· Παρέχονται ίσες ευκαιρίες στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:

Ριζική μεταρρύθμιση· Περιορισμός, μέχρι ασφυξίας, του κομματισμού· Υψηλότερες απαιτήσεις από διδάσκοντες και διδασκόμενους· Ουσιαστική οικονομική στήριξη των φοιτητών και σπουδαστών· Δύο εξεταστικές περίοδοι: με την αποτυχία στην πρώτη, βοηθιέται ο φοιτητής από επιβλέποντα καθηγητή για να πετύχει στη δεύτερη. Αν πάλι αποτύχει μια τρίτη ευκαιρία χωρίς τους αρχικούς εξεταστές που τον απέρριψαν. Αλλά, αν αποτύχει και την τρίτη φορά επαναλαμβάνει την χρονιά ή το εξάμηνο.· Εφαρμόζεται πλήρως η αξιολόγηση· Καθιερώνονται φοιτητικά δάνεια με 100% ανάληψη του κόστους των επιτοκίου απ το κράτος.· Το δήθεν άσυλο καταργείται για τους χώρους αλλά επεκτείνονται για την ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα, τη διδασκαλία και την έκφραση γνώμης.· Για όλα τα αυτόφωρα αδικήματα είναι δυνατή η παρέμβαση της αστυνομίας και όχι μόνο για τα κακουργήματα. Έτσι δεν θα ξανασυμβούν οι σκηνές που ντρόπιασαν την ακαδημαϊκή μας κοινότητα, όταν επιχειρήθηκε από αναρχοφασίστες βίαιη επίθεση εναντίον του Τζέιμς Γουότσον, κατόχου του βραβείου νόμπελ και «πατέρα του DNA».· Καθιερώνονται ιδιωτικά πανεπιστήμια με την αναγκαία τροποποίηση του άρθρου 16 και ενθαρρύνονται οι επενδύσεις Παιδείας που θα φέρουν γνώση και νέους πόρους στη χώρα μας με ξενόγλωσσα προγράμματα.· Τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα συνδέονται με την οικονομία και με την αγορά εργασίας. Μετατρέπονται από χώροι ενίοτε παραγωγής ανέργων σε χώρους που προωθούν την εργασία και εκπληρώνουν τα όνειρα των φοιτητών και σπουδαστών για μια καριέρα άξια των σπουδών τους και της προσπάθειας που έχουν καταβάλλει».

«Από δω, απ΄την Πάτρα, κοιτάζοντας προς την Ευρώπη φωνάζουμε: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει! Καμία Κασσάνδρα δεν θα τη λυγίσει. Ενώστε τις δυνάμεις σας με τη Δημοκρατική Συμμαχία, ό,τι κι αν στηρίξατε στο παρελθόν. Είμαστε μια δύναμη ευθύνης αλλά, ταυτόχρονα, και δύναμη ανατροπής. Είμαστε οι μόνοι που μέσα στην κρίση μελετάμε και έχουμε την τόλμη να προτείνουμε συγκροτημένα και τολμηρά μέτρα ώστε να βγούμε απ΄αυτήν. Είναι ριζοσπαστικά και καινοτόμα όσα λέμε για την Παιδεία. Όσα πρωτοακούστηκαν εδώ στην Πάτρα σήμερα. Σύμβολό μας είναι το ελαιόδεντρο. Είναι συνήθως μικρό, αλλά απ΄όλα τα δέντρα το πιο παραγωγικό. Μακρόβιο και ανθεκτικό. Καρπίζει και στην πιο άγονη γη».

ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Για εγκατάλειψη της Θράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος περιοδεύει από την Παρασκευή στην περιοχή.«Αισθάνομαι ότι επιστρέφει στη Θράκη η εποχή της εγκατάλειψης. Υπάρχει αποβιομηχάνιση της περιοχής, εκτίναξη της ανεργίας, δημογραφική απογύμνωση και η κυβέρνηση δείχνει ότι...


επιφυλάσσει για την Θράκη, χωροταξικά τουλάχιστον, Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών. Αυτό είναι για μας απαράδεκτο» τόνισε κατά την επίσκεψη του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στην Κομοτηνή.«Η Θράκη δικαιούται να εξελιχθεί σε πρότυπο οικολογικής εναλλακτικής ανάπτυξης και σε μοντέλο μιας ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας, για να μπορέσει να αποκτήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειάζεται» σημείωσε και αναφέρθηκε στην επιχειρηματικότητα λέγοντας ότι είναι το βάθρο της ανάπτυξης. «Δεν πρέπει να ενοχοποιείται ο επιχειρηματίας και για να σταθεί στα πόδια του χρειάζεται τη βοήθεια της πολιτείας».

Ο κ. Σαμαράς, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει «Καλλικράτη» και για τα Επιμελητήρια και δεσμεύτηκε, απέναντι στους Θρακιώτες ότι η ΝΔ θα στηρίξει τα Επιμελητήρια της Θράκης.

Τα Επιμελητήρια είναι πυρήνας ανάπτυξης για κάθε περιοχή και σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των Επιμελητηρίων είναι δίπλα στη ΝΔ, στην προσπάθεια κατάρτισης ενός σύγχρονου και ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο θα προχωρήσει στην ανταγωνιστικότητα με τολμηρές τομές, επισήμανε και πρόσθεσε: «Ο μόνος δρόμος είναι η ανάπτυξη και αυτή θα έρθει μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία».

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Κομοτηνής Δαμασκηνό, τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-θράκης, Άρη Γιαννακίδη και το Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί.

Η διήμερη περιοδεία του θα ολοκληρωθεί με επισκέψεις στους δημάρχους Αρριανών, Σαππών και Αλεξανδρούπολης.

Επεισόδια σε πορεία αναρχικών στη Θεσσαλονίκη

 
Επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και αναρχικούς στην οδό Εγνατία και σε κάθετους δρόμους, ξέσπασαν κατά τη διάρκεια πανελλαδικής πορείας αναρχικών, στη Θεσσαλονίκη.

Οι αναρχικοί κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών με πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα και εκείνοι απάντησαν με τη χρήση χημικών, ενώ έκαναν και προσαγωγές. Εν συνεχεία, οι διαδηλωτές αποσύρθηκαν στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.Πηγή: AΠΕ –ΜΠΕ

ΠΑΤΡΑ: Διέρρηξαν (ξανά) το σπίτι του Νίκου Ελευθερίου

Θύμα κλοπής έπεσε για μία ακόμη φορά ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Ελευθερίου. Άγνωστοι διαρρήκτες «τρύπωσαν» στο σπίτι του στην περιοχή της Πλατείας Πυροσβεστείου και αφαίρεσαν μία τηλεόραση plasma, ρουχισμό, καθώς και άλλα προσωπικά αντικείμενα.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Νίκος Ελευθερίου πέφτει θύμα διάρρηξης. Μάλιστα η τηλεόραση ήταν καινούργια καθώς την παλαιότερη... του την είχαν κλέψει και πάλι μέσα από το σπίτι του.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Ενοίκιο 130.000 ευρώ για τον "Κόκκινο Βράχο"

Mε μια διαδικασία "για όσκαρ" ο νέος ενοικιαστής του Κόκκινου Βράχου κ. Σαλματάνης Σταύρος -ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Κηφισιά- "τίναξε στην μπάνκα στον αέρα" προσφέροντας ετήσιο ενοίκιο 130.000 ευρώ. Δηλαδή μέσα σε 1 μήνα θα πρέπει να καταβάλλει 260.000€ στο ταμείο του Δήμου, προκειμένου να κατοχυρωθεί υπέρ του ο πλειστηριασμός. Σε περίπτωση που ο πλειοδότης δεν φανεί συνεπής στην υποχρέωση αυτή, τότε ο διαγωνισμός κατοχυρώνεται στον δεύτερο συμμετέχοντα με 52.000€ !!! Η διαδικασία που έλαβε χώρα ήταν η εξής: Ο Δήμαρχος ξεκινά τη δημοπρασία λέγοντας «ποιος προσφέρει 51.000;» Κάποιος σηκώνει το χέρι του.
Μετά ο δήμαρχος λέει «ποιος προσφέρει 52.000;» Ένα άλλο χέρι σηκώνεται δηλώνοντας την προσφορά στις 52 χιλιάδες. Και τότε ένας τρίτος λέει «δίνω 130.000€» !!! Ο Δήμαρχος σταματάει τη διαδικασία και ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει από την αρχή τη δημοπρασία. Ξεκινάει πάλι λέγοντας: «Ποιος δίνει 51 χιλ;» Σηκώνεται ένα χέρι. Ο Δήμαρχος συνεχίζει: «Ποιος δίνει 52;» Το ίδιο χέρι, που προσέφερε στην πρώτη διαδικασία 52 χιλ. ξαναδηλώνει την πρόθεσή του για το ίδιο ποσό. Πενήντα δύο χιλιάδες και πάλι! Και τότε ξαναλέει ο κ. Σαλματάνης «δίνω 130.000»! Ο Δήμαρχος προς στιγμή "τα χάνει", κοιτάζει τους παραβρισκόμενους, δεν βλέπει ΚΑΜΙΑ αντίδραση, ρωτάει αν υπάρχει κάποια "ένσταση" για τη διαδικασία και κατοχυρώνει τον διαγωνισμό στις 130 χιλιάδες, ανακοινώνοντας στον πλειοψηφίσαντα ότι αν δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα (δηλαδή κατάθεσης 260.000€) ο δήμος θα στραφεί με αγωγή εναντίων του διεκδικώντας περίπου 180 χιλιάδες ευρώ.
dete.gr

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες σε τροχαίο


Δύο νεκροί και ακόμα δύο άτομα τραυματισμένα, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη λίγο μετά τις έξι το πρωί στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου στο ύψος  του Λατιφίου Αμαλιάδας. Τα τέσσερα άτομα επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο το οποίο κάτω από άγνωστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του δεξιά και προσέκρουσε διαδοχικά στο κρασπεδόρυθρο και σε τσιμεντένιο στύλο ηλεκτροφωτισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες η παρέα επέστρεφε από διασκέδαση στον Πύργο, όμως η βροχή που έπεφτε έκανε τον δρόμο ιδιαίτερα ολισθηρό. Το αυτοκίνητο έφυγε από την πορεία του ακριβώς στη μεγάλη στροφή της διασταύρωσης προς Καρδαμά. Σχεδόν μετά από μια ώρα αγωνιωδών προσπαθειών υπό συνεχή βροχή, οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας και Πύργου κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τα τέσσερα άτομα τα οποία είχαν γίνει ένα «κουβάρι» μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με την τσιμεντένια κολώνα.
Ασθενοφόρα από τον Πύργο, την Αμαλιάδα και την Βάρδα έφτασαν στο σημείο και οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπαθούσαν να παράσχουν μέσα στις τσαλακωμένες λαμαρίνες βοήθεια στους εγκλωβισμένους.
Αξίζει να σημειωθεί η συμβολή των εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος Ηλείας, που με έξι άτομα από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και συνέδραμαν στις προσπάθειες πυροσβεστών και διασωστών ΕΚΑΒ.
Λίγο νωρίτερα στον Πύργο στην οδό Αλφειού, σε ένα άλλο τροχαίο ατύχημα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά μεταξύ τους.

ΠΑΤΡΑ: Είδε τις γυμνές της φωτογραφίες... στο διαδίκτυο

Mία εκδρομή της σε νησί του Ιονίου στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει ο μεγάλος εφιάλτης της. Ο οποίος μάλιστα την οδήγησε στην ελληνική Δικαιοσύνη, σε μια προσπάθεια να γλιτώσει και να τιμωρηθεί αυτός που της άλλαξε τη ζωή διαπομπεύοντάς την...
Ο λόγος για 40χρονη Πατρινή διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών, η οποία πριν από μερικούς μήνες αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι την Κέρκυρα, όπου παρέμεινε μαζί με το σύντροφό της για μία περίπου εβδομάδα. Μία από τις μέρες των διακοπών, όμως, έχασε τη φωτογραφική της μηχανή, η οποία μεταξύ άλλων περιείχε δικές της γυμνές φωτογραφίες αλλά και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσής της με το συνοδό της.
Μόλις συνειδητοποίησε ότι δεν είχε μαζί της τη φωτογραφική μηχανή θυμήθηκε αμέσως ότι την είχε ξεχάσει στο τραπέζι ενός καφέ που λίγη ώρα νωρίτερα είχε επισκεφθεί στο νησί. Πήγε κατευθείαν ξανά στο μαγαζί για να ζητήσει τη μηχανή της αλλά ο υπεύθυνος του καταστήματος αρνήθηκε ότι την είχε βρει. Η ίδια, ωστόσο, δεν τον πίστεψε, αφού ακόμα και η συμπεριφορά του ήταν περίεργη. Όμως δεν μπορούσε να επιμείνει, εφόσον ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός λέγοντάς της ότι μπορεί να είχε ξεχάσει τη φωτογραφική μηχανή στο τραπέζι αλλά να την είχε αρπάξει κάποιος άλλος πελάτης. Το θέμα είναι ότι μετά από διάστημα δύο μηνών περίπου, η γυναίκα άρχισε να ψάχνει επίμονα στο Ίντερνετ και σε όλες τις σχετικές ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού, φοβούμενη μήπως υπάρχει κάποια από τις φωτογραφίες της. Και, δυστυχώς, οι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν! Ο άγνωστος που είχε κλέψει τη μηχανή είχε βρει τις φωτογραφίες της και ορισμένες από αυτές τις είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο. Το ευτύχημα ήταν πως σε καμία δεν φαινόταν καθαρά το πρόσωπό της, ωστόσο θα μπορούσε εύκολα κανείς να την αναγνωρίσει...
Υποβάλλει μηνύσεις
Από τη στιγμή της δραματικής ανακάλυψης η ίδια άρχισε να ζει πραγματικό εφιάλτη. Επικοινώνησε εκ νέου με τον ιδιοκτήτη του καφέ στο νησί για να τον καταστήσει υπεύθυνο για ό,τι συνέβη αν και εκείνος εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα. Όμως η ίδια απευθύνθηκε σε δικηγόρο για να υποβάλλει μήνυση εναντίον του αλλά και κατ' αγνώστων. Φαίνεται, ωστόσο, ότι κάθε προσπάθειά της να επιβεβαιωθεί ποιος είναι ο υπεύθυνος όλων και να τιμωρηθεί μάλλον θα αποδειχθεί αδιέξοδη εφόσον δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Η ίδια πάντως είναι αποφασισμένη, όπως λέει, να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα...
dete.gr

Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός!

Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός! (Photo: Action Images).
Την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της ιστορίας της πανηγυρίζει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού που επικράτησε με 3-2 σετ της ΑΕΚ, ανατρέποντας το εις βάρος της 2-1, στο "Πυθαγόρειο" της Σάμου.

5ο σετ: 15-10

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 9-4 στο τάι μπρέικ στη συνέχεια βελτίωσε η ΑΕΚ την απόδοση της και κατάφερε να μειώσει σε 9-8 με σερί 4-0! Εκεί και πάλι ο Ολυμπιακός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αποκτήσει διαφορά και να κατακτήσει τελικά το τάι μπρέικ με 15-10!

4ο Σετ 25-18

Στο τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 6-0! Το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ βρήκε τις ερυθρόλευκες να προηγούνται με 8-1 και να αποκτούν σαφές προβάδισμα για να πάρουν το σετ και να μπουν στη διεκδίκηση της νίκης. Μετά το αρχικό σοκ η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και να μαζέψει τη διαφορά, όμως η δεύτερη υποχρεωτική διακοπή με 16-9! Όπως και στα προηγούμενα σετ έτσι και σε αυτό η ομάδα που κατάφερε να χτίσει διαφορά ήταν τελικά η νικήτρια! Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 25-18 και οδήγησε τον αγώνα στο τάι-μπρείκ!

3ο σετ 19-25

Στο τρίτο ξέφυγε ο Ολυμπιακός με 7-3 όμως η ΑΕΚ με ένα επιμέρους σκορ 1-7 έκανε το σκορ 8-10! Την κακή υποδοχή του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκαν οι «κιτρινόμαυρες» και παίρνοντας ακόμα τρείς πόντους έφτασαν στο 13-8. Οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν τα πολλά λάθη και η δεύτερη υποχρεωτική διακοπή βρήκε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με επτά πόντους (9-16.) Η διακύμανση του σκορ δεν είχε μεγάλες διαφοροποιήσεις στο τρίτο σετ συγκριτικά με το δεύτερο και η ΑΕΚ διατηρούσε συνεχώς το προβάδισμα της με την Ένωση να παίρνει τελικά το σετ με 25-19!

2ο σετ: 17-25

Στο δεύτερο σετ οι «κιτρινόμαυρες» μπήκαν πιο δυνατά και έφτασαν να προηγούνται με 8-4 στο τάιμ άουτ και να ελέγχουν τον ρυθμό. Συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και έφτασαν στο 9-4 καταφέρνοντας να φτάσουν στη μέγιστη διαφορά των επτά πόντων.( 5-12) Η Ένωση διατήρησε τη διαφορά σε όλο το δεύτερο σετ και έφτασε στη δεύτερη υποχρεωτική διακοπή να προηγείται με έξι πόντους. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει όμως δεν κατάφερε να κλείσει την ψαλίδα, βλέποντας την ΑΕΚ να ξεφεύγει και με 9 πόντους στο (19-10). Η Ένωση τελικά ισοφάρισε τα σετ σε 1-1 κατακτώντας το δεύτερο με 25-17.

1o σετ 25-22

Το ξεκίνημα πήγε πόντο πόντο για τις δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός πήρε αέρα τριών πόντων και στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ έφτασε να προηγείται με 8-5. Η ΑΕΚ ισορρόπησε και ξανά οι δύο ομάδες βρέθηκαν να πηγαίνουν στον πόντο. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε και πάλι τρεις πόντους στο δεύτερο τάιμ άουτ με 16-13. Ο προπονητής της ΑΕΚ, Καμπερίδης πήρε τάιμ άουτ για να κόψει το ρυθμό του Ολυμπιακού χωρίς να το καταφέρει αφού οι «ερυθρόλευκες» διατήρησαν το προβάδισμα και έφτασαν στο 19-17. Η ΑΕΚ αντέδρασε και με σερί 5-2 πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα μετά το 0-1 στην αρχή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός όμως επέστρεψε και τελικά κατέκτησε το πρώτο σετ επικρατώντας με 25-22.

Παρίσταναν τους πελάτες και έκλεψαν τον οδηγό!

Παρίσταναν τους πελάτες και έκλεψαν τον οδηγό!
Θύμα ληστείας έπεσε ένας 57χρονος ταξιτζής, στα Τρίκαλα, από δύο τσιγγάνους, οι οποίοι και αναζητούνται.

Συγκεκριμένα, οι δύο τσιγγάνοι, ηλικίας 35 και 50 ετών περίπου, παριστάνοντας τους πελάτες σταμάτησαν το ταξί και ζήτησαν από τον 57χρονο οδηγό, κάτοικο Τρικάλων, να τους μεταφέρει σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Τρικκαίων.

Οι δύο δράστες, αφού τον υποχρέωσαν να ακινητοποιήσει το όχημα, τον ανάγκασαν δια της βίας να επιβιβασθεί στο πίσω κάθισμα του οχήματος, δένοντάς τον. Στην συνέχεια, με οδηγό έναν εκ των δραστών, κατευθύνθηκαν με το ταξί σε γειτονικό Νομό, όπου του αφαίρεσαν από τις τσέπες του το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, δυο κινητά τηλέφωνα και τον κερματοδέκτη που περιείχε το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.

Τέλος, τον εγκατέλειψαν αφού του παρέδωσαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του. Οι δράστες αναζητούνται, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα ασφαλείας Τρικάλων.

15χρονα παιδιά ρίχνει στη μάχη ο Καντάφι

 
15χρονα παιδιά από τα σχολεία στρατολογούν οι πιστοί στον Μουαμάρ Καντάφι στρατηγοί, πολλές φορές με τη βία, και τα ρίχνουν χωρίς καν στοιχειώδη εκπαίδευση στην πρώτη γραμμή της μάχης στην κόλαση της Μιζουράτα!

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Daily Telegraph στις χθεσινές μάχες στα περίχωρα της μοναδικής μεγάλης πόλης στα δυτικά της Λιβύης που παραμένει υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, τουλάχιστον 2 ανήλικοι, ένας 15χρονος κι ένας 17χρονος, τραυματίστηκαν βαριά και παραδόθηκαν από τους αντικαθεστωτικούς στους Γιατρούς του Κόσμου για περίθαλψη. Εκεί, στο νοσοκομείο που λειτουργεί με τη βοήθεια ιατρικού προσωπικού και νοσηλευτών από τις δυνάμεις της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, αποκάλυψαν στους γιατρούς ότι είχαν στρατολογηθεί από ένστολους των δυνάμεων του Καντάφι, στο σχολείο τους, στην Τρίπολη! Τους είχαν πει ότι θα πήγαιναν για εκπαίδευση σε στρατόπεδο στην πρωτεύουσα, αντί αυτού όμως τους μετέφεραν μαζί με δεκάδες άλλους ανήλικους, στη Μιζουράτα, τους έδωσαν οπλισμό και τους απείλησαν με εκτέλεση εάν δεν ρίχνονταν στην μάχη. Μάλιστα δεν έλειψαν και περιστατικά – σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους – που οι ίδιοι οι στρατιώτες του Καντάφι πυροβόλησαν εν ψυχρώ άλλους νεαρούς που δείλιασαν να ριχτούν στην μάχη!

ΠΑΤΡΑ: Η εκρηκτική Αλβανίδα... που πουλά το κορμί της

Α
πό τις διάσημες «ροζ» φοιτήτριες, στην εκρηκτική Αλβανίδα μαθήτρια!
Στο δρόμο που χάραξαν, λοιπόν, οι πασίγνωστες πλέον φοιτήτριες με τις βίζιτες στην Πάτρα πορεύεται και μια 19χρονη Αλβανίδα φοιτήτρια, όπως -τουλάχιστον- αυτοπροσδιορίζεται η ίδια.
Η 19χρονη, που φέρει το όνομα Μαράκι, δηλώνει Αλβανίδα και γι' αυτό -όπως υποστηρίζει- πάει ακόμη στο σχολείο (!), είναι μια εκρηκτική ξανθιά καλλονή, καθώς φαίνεται από την αποκαλυπτική φωτογραφία της που έχει αναρτήσει σε ιστοσελίδα γνωριμιών στο Ίντερνετ.
Σ' αυτήν ποζάρει με πολύ σέξι εσώρουχα, ενώ, αν και δεν φαίνεται το πρόσωπό της, είναι ευδιάκριτα τα πλούσια σωματικά της προσόντα που τα επιδεικνύει με νάζι.
Παράλληλα, καθιστά σαφές ότι τα κάνει όλα, ενώ αν και δεν ζητάει κάποιο «δωράκι», δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι επιχειρεί να «ψαρέψει» πελάτες από την Πάτρα για ερωτικά ραντεβού.
«Είμαι 19χρονο, πάω ακόμα σχολείο γιατί είμαι Αλβανίδα και τα κάνω όλα για εσένα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην αγγελία της, προτρέποντας ωστόσο όσους επιθυμούν να τη συναντήσουν να τη γνωρίσουν μέσω facebook, και μόνο μέσα από κει.
Η αγγελία της 19χρονης Αλβανίδας, που υποστηρίζει πως πάει σχολείο (αυτό μπορεί και να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά να το ισχυρίζεται για να εξάπτει τη φαντασία των ανδρών), συνοδεύεται από τα κολακευτικά και περιπαικτικά σχόλια επισκεπτών της ιστοσελίδας.
Το πιο «πιασάρικο» που ξεχωρίσαμε είναι το εξής: «Εάν έχεις MSN και μου κάνεις στριπτίζ από εκεί, είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω να τελειώσεις το σχολείο»!
Πάντως, αν πηγαίνει όντως σχολείο, πιθανότατα οι προτεραιότητές της είναι άλλες, με σημαντικότερη αυτή της παροχής ερωτικών υπηρεσιών, προφανώς με το αζημίωτο, παρότι δεν το αναφέρει!
Αυξάνονται ροζ αγγελίες
Οι «ροζ αγγελίες» από την Πάτρα (κυρίως στο διαδίκτυο)... δεν έχουν τελειωμό! Και σύμφωνα με τους ειδικούς, λόγω της κρίσης, της ανεργίας και της ανέχειας, οι περιπτώσεις κοριτσιών που θα «πωλούν το κορμί τους» για μερικά ευρώ θα αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Ακόμη και ανήλικες θα βλέπουμε σε λίγο καιρό στο διαδίκτυο, να προσφέρουν μέσω αγγελιών, ερωτικές υπηρεσίες. Η Αστυνομία δηλώνει παρούσα (μέσω του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) όμως είναι βέβαιο πως... δεν τα προλαβαίνει όλα! Έτσι, ρίχνει το βάρος στις περιπτώσεις παιδοφιλίας και αφήνει τη διαδικτυακή πορνεία... να οργιάζει!
dete.gr

Σύλληψη 42χρονου με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών


 
Ενενήντα πέντε κιλά κάνναβης και 76 γραμμάρια ηρωίνης βρέθηκαν στην κατοχή 42χρονου που συνελήφθη στην Ανω Ηλιούπολη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ύστερα από πληροφορίες ότι διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 42χρονος, ιδιοκτησίας του πατέρα του. Στην κατοχή του βρέθηκαν, επίσης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 2.580 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε στις συναλλαγές για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Η ταπετσαρία έκρυβε ενάμισι κιλό ηρωίνης


 
Πίστευε ότι μπορούσε να ξεγελάσει τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών που θα τον υπέβαλαν σε έλεγχο στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα Σερρών, ένας Βούλγαρος υπήκοος που θέλησε να περάσει στο ελληνικό έδαφος με τοαυτοκίνητο ενός συμπατριώτη του.

Όμως, οι Έλληνες αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι εισάγει και εμπορεύεται μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην Ελλάδα και έκαναν «φύλλο και φτερό» το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν τις τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες που
είχε κρύψει μέσα στην… ταπετσαρία του πορτ μπαγκάζ! Τα ναρκωτικά ζυγίστηκαν και βρέθηκαν ένα κιλό και 424,8 γραμμάρια κι έτσι ο Βούλγαρος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Σερρών, ενώ το αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο χρησιμοποιούσε στις συναλλαγές του κατασχέθηκαν.

*** Με μισό κιλό ακατέργαστης ινδικής κάνναβης στην κατοχή τους συνελήφθησαν στην Χαλκίδα ένας 29χρονος άντρας και δύο γυναίκες 28 και 25 χρόνων, όταν αστυνομικοί της Ασφαλείας και της ΟΠΚΕ τους υπέβαλαν σε έλεγχο και βρήκαν πάνω τους τα ναρκωτικά τα οποία προόριζαν για πώληση σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής.

*** Με λεωφορείο του ΚΤΕΛ πήγαινε στην Έδεσσα για να πουλήσει τον θάνατο ένας 42χρονος που συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας οι οποίοι είχαν πληροφορίες και παρακολουθούσαν τις κινήσεις του. Στην κατοχή του κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια συσκευασία με ηρωίνη βάρους 155 γραμμαρίων και το κινητό που χρησιμοποιούσε για να κλείνει ραντεβού με τους αγοραστές.

*** Ποσότητες ναρκωτικών διακινούσαν στην πόλη του Ρεθύμνου δύο άνδρες 29 και 25 χρόνων που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όταν συνελήφθησαν στην περιοχή Κουμπέ και στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν 122 γραμμάρια χασίς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Σηκώνουν τα μανίκια, Μαθία και Βαλβέρδε

Σηκώνουν τα μανίκια, Μαθία και Βαλβέρδε (Photo: Action Images)
Τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν θα αρχίσουν να ετοιμάζουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, οι Ερνέστο Βαλβέρδε και Εντουάρντο Μαθία. Πρώτη τους προτεραιότητα η απόκτηση μέσου και τερματοφύλακα, με τον Μαθία να περιμένει να μάθει πρώτα το μπάτζετ της νέας σεζόν. Απάντηση στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού.

Η συνάντηση του Εντουάρντο Μαθία με τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Σωκράτη Κομινάκη και Ντάρκο Κοβάσεβιτς στα γραφεία του Ολυμπιακού ήταν επί της ουσίας η έναρξη των υποχρεώσεων του νέου τεχνικού διευθυντή. Ο Μαθία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επισήμως από τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο έχει αρχίσει ήδη να φτιάχνει το πλάνο για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, σε συνεργασία πάντα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο ρόλος του Μαθία θα είναι διττός, αφού θα λειτουργεί και ως τεχνικός διευθυντής και ως αρχισκάουτερ.

Οι θέσεις που έχουν προτεραιότητα να καλυφθούν είναι αυτή του μέσου, όπου μετά την παραχώρηση του Ντουντού χρειάζονται δύο παίκτες και εκείνη του τερματοφύλακα. Για την πρώτη, το μεγάλο φαβορί είναι ο Κάρλος Σάντσες της Βαλενσιέν, ενώ τελευταία υπάρχει έντονη φημολογία και για τον Ζόλταν Γκέρα της Φούλαμ. Στα υπ’ όψιν παραμένει πάντα ο Μοργκάν Αμαλφιτανό, όπως και ο Τζαμέλ Αμπντούν της Καβάλας, του οποίου η περίπτωση ίσως πάει… πακέτο με τους Ντουγκλάο και Ονουάτσι.

Για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, πρώτο φαβορί ήταν μέχρι πριν λίγες ημέρες ο Γκιγιέρμο Οτσόα, ωστόσο, όσο ήταν στον «αέρα» η υπόθεση παραμονής του Βαλβέρδε, το θέμα είχε «παγώσει». Ο Μεξικανός πορτιέρο αρέσει στον τεχνικό των Πειραιωτών, ο οποίος έχει στη λίστα του και τους Γιακούποβιτς, Μάχο, αλλά και δύο-τρεις περιπτώσεις από το γαλλικό πρωτάθλημα, όπου έχει γίνει εκτενές σκάουτινγκ από τον Ανδρέα Νινιάδη. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πρωταθλητής”, τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει οικονομική διαφορά με τον Ούρκο Πάρντο, η οποία αν δεν καλυφθεί, τότε ο Βέλγος τερματοφύλακας μπορεί να αποτελέσει και παρελθόν από τον Ολυμπιακό.

Περιμένει πρόταση ο Τζεμπούρ

Μπορεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την ανανέωση του συμβολαίου του Ραφίκ Τζεμπούρ, ωστόσο, ο παίκτης φέρεται να έχει προσφορές από το εξωτερικό τις οποίες και μελετά. Αν δεν έρθει, βέβαια, πρόταση από ομάδα μεγάλου πρωταθλήματος, η οποία θα τον καλύπτει και οικονομικά, τότε θα συνεχίζει να φορά τα «ερυθρόλευκα», όπως ανάλογα συμβαίνει και με τον Μάρκο Πάντελιτς.

Εκτός του 27χρονου στράικερ, νέο συμβόλαιο θα υπογράψουν, εκτός απροόπτου και οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Βασίλης Τοροσίδης. Από εκεί και πέρα, ένα θέμα που «καίει» είναι των δανεικών, αν και εκτός του Νικλητσιώτη, κανένας άλλος δεν είναι σίγουρος για επιστροφή στου Ρέντη.

*Σκάουτερ του Αμβούργου και του Αννόβερου για να δουν τον Φετφατζίδη, αν τελικά τον χρησιμοποιήσει ο Βαλβέρδε, αναμένεται να είναι στις εξέδρες του Καραϊσκάκη, στον αυριανό αγώνα με τη Λάρισα.

*Σύμφωνα με βραζιλιάνικα δημοσιεύματα, ο Λεονάρντο φεύγει από την Ιντερνασιονάλ και επιστρέφει στον Ολυμπιακό.

Απάντηση στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού

Κάθε άλλο παρά ασχολίαστη άφησαν στον Ολυμπιακό την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, που έκρινε ότι είναι αναρμόδια για την υπόθεση Μαρινάκη και την έστειλε στην αντίστοιχη επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

Πιο συγκεκριμένα, από το στρατόπεδο των Πειραιωτών τόνιζαν: «Από την αρχή είχαμε πει (σ.σ.: ήταν ξεκάθαρη σ' αυτό η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ) ότι είναι αναρμόδια η επιτροπή της ΕΠΟ και μάλιστα είχαμε κάνει και σχετική ένσταση. Είναι γελοίο να αμφισβητείται οποιαδήποτε απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης από τον Παναθηναϊκό, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για τη δική τους ομάδα».
sport-fm.gr

ΑΣΘΕΝΕΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

Ρεπορτάζ : Κωνσταντίνος Ζούλας

(από την Καθημερινή)

Να εξιδανικεύσει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, επιχειρώντας να πείσει τους πολίτες ότι η πολιτική τής κυβέρνησης ήδη αποδίδει καρπούς, προσπάθησε χθες ο πρωθυπουργός μέσω της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο και την...

κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Αυτή άλλωστε ήταν και η κεντρική του στόχευση, παρουσιάζοντας το πολυαναμενόμενο μεσοπρόθεσμο σχέδιο της κυβέρνησης. Να υποβαθμίσει τις προβληματικές (και ενδοκομματικά βαλλόμενες) επιλογές του οικονομικού του επιτελείου και να «εκπέμψει» τη βεβαιότητά και την αισιοδοξία του ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει να βγει από την κρίση χωρίς να αναδιαρθρωθεί το χρέος της και να υποστούν νέες θυσίες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Εξ ου και υποστήριξε ότι το Σχέδιο αυτό δεν είναι υπαγορευμένο από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, αλλά πρόκειται για αλλαγές που θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί από χρόνια μιλώντας μάλιστα για «τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας» να μην ξαναβρεθεί ποτέ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

«Το πρόβλημα θα λυθεί σε βάθος, όχι αν αναδιαρθρώσουμε το χρέος, αλλά όταν αναδιαρθρώσουμε τη χώρα. Αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα ξεπερνάει τη δημοσιονομική διάσταση. Είναι οι βασικοί άξονες ενός Οδικού Χάρτη, ο οποίος θα μας οδηγήσει από την Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα της δημιουργίας», είπε ο κ. Γ. Παπανδρέου. Μιλώντας ωστόσο στους βουλευτές είναι αξιοσημείωτο ότι παραδέχθηκε ότι «συγκεκριμένη ημερομηνία εξόδου από την κρίση δεν υπάρχει», αλλά υποστήριξε ότι είναι «στο χέρι μας αν θα είναι νωρίτερα, αργότερα ή ποτέ». Χαρακτήρισε το 2012 «χρονιά που μπορεί να δείξει την έξοδο» και συμπλήρωσε επί λέξει ότι «έχουμε μία μοναδική ευκαιρία μέχρι το 2013 να κάνουμε ό,τι πρέπει για να μην έχουμε κανέναν ανάγκη στο εξής».

Ο πρωθυπουργός θέλησε επίσης να διαψεύσει κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών που για μια ακόμη φορά «συνόδευσαν» τις κυβερνητικές εξαγγελίες: Αυτή είναι η μάχη που θα συνεχίσουμε να δίνουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας, όταν θα μας κρίνει ο λαός», είπε στους υπουργούς, ενώ για να επιδείξει ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα έναντι των βουλευτών του πρόσθεσε ότι «δεν με ενδιαφέρει αν αυτή είναι η μοναδική θητεία μου ως πρωθυπουργός. Απόφασή μου είναι να προχωρήσω με όσους θέλουν να αλλάξει η πατρίδα μας», ανέφερε, στέλνοντας έτσι και μια ενδοκομματική προειδοποίηση σε όσους αμφισβητούν την πολιτική του. Νωρίτερα άλλωστε είχε «καταγγείλει» δημοσίως όσους επαναφέρουν τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση (Β. Παπανδρέου, Π. Κουκουλόπουλος κ.ά.) λέγοντας: «αρκετά πια με τα ανεύθυνα λόγια που εκτοξεύονται με απύθμενη ελαφρότητα. Καλό είναι να σκεφτόμαστε λίγο πριν ανοίξουμε το στόμα μας»!

Ο κ. Παπανδρέου επικαλέστηκε επίσης το παράδειγμα της Πορτογαλίας και τη Ιρλανδίας για να απαντήσει σε όσους τον επικρίνουν ότι θα μπορούσε η Ελλάδα να αποφύγει το Μνημόνιο και προκάλεσε ευθέως την αντιπολίτευση (και κυρίως τη Ν.Δ.) να μετέχει με εποικοδομητικές προτάσεις στην εξειδίκευση του κυβερνητικού Σχεδίου που θα οριστικοποιηθεί μετά το Πάσχα. Είναι αξιοσημείωτο τέλος ότι ο κ. Παπανδρέου έκρινε αναγκαίο να αναφερθεί εκτενώς στα κρούσματα ανομίας και βίας, υπονοώντας ότι θα αναδείξει το πρόβλημα και στη Βουλή, επιδιώκοντας να θέσει τα κόμματα της Αριστεράς προ των ευθυνών τους.

ΡΕΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ : ΤΟ "CLASICO" ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

Στην αναμέτρηση των δύο υπερδυνάμεων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, έχουν τα βλέμματα στραμμένα το Σάββατο οι φίλαθλοι του πλανήτη. Το σούπερ ντέρμπι της 32ης Αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν στο...


«Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα μεταδώσει απευθείας η τηλεόραση του ΣΚΑΪ στις 23:00, και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων έχει λήξει με 5-0 υπέρ των Καταλανών.Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε καλή κατάσταση έχοντας πάρει μια μεγάλη νίκη κόντρα στην Μπιλμπάο στην προηγούμενη αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν και την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με νέα νίκη επί της Τότεναμ στην Αγγλία.Από την άλλη πλευρά, η Μπαρτσελόνα συνεχίζει ακάθεκτη σε Ισπανία και Ευρώπη, με μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με την ομάδα της πρωτεύουσας. Μία διαφορά οκτώ βαθμών, όσους δηλαδή, προηγείται η «Μπάρτσα» της «βασίλισσας» στην βαθμολογία.Το «clasico» του Σαββάτου, λοιπόν, μπορεί να αποτελέσει την επισφράγιση ενός ακόμη πρωταθλήματος για την Μπαρτσελόνα, ή εάν νικήσει η Ρεάλ, τότε, μπορεί να δώσει ενδιαφέρον στις εναπομείνασες αγωνιστικές.Εκτός από το 5-0 του πρώτου αγώνα, τα πόδια των παικτών του Ζοζέ Μουρίνιο τα βαραίνει και η παράδοση, η οποία ακόμη και στη Μαδρίτης «δείχνει» Μπαρτσελόνα.Τα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος στη Μαδρίτη, έχουν λήξει με νίκη της Μπαρτσελόνα. Πέρσι με 2-0, ενώ πρόπερσι, με το επιβλητικό 6-2 των Καταλανών στο «σπίτι» των πρωτευουσιάνων.Τελευταία νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στο γήπεδο της σε “clasico”; Το 2008, όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα, με τον Ραούλ να ανοίγει το σκορ στο 13ο λεπτό και –τελικά- να την οδηγεί στο «μεγάλο» 4-1 επί της ομάδα της Βαρκελώνης.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ...

Ρεπορτάζ : Ειρήνη Χρυσολωρά

(από ΤΑ ΝΕΑ)

Νέες περικοπές δαπανών, κοινωνικών παροχών και φοροαπαλλαγών,που θα αγγίξουν λίγο ώς πολύ όλα τα κοινωνικά στρώµατα, µε ένα δίχτυ προστασίαςµόνο γιατα χαµηλά εισοδήµατα, περιλαµβάνει το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα ∆ηµοσιονοµικής...

Στρατηγικής, πουανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονοµικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αν και το Πρόγραµµαδεν περιέχει συγκεκριµένα µέτρα αλλά µόνο θεµατικές κατηγορίες, φωτογραφίζει επώδυνες παρεµβάσεις, όπως π.χ. περικοπές επικουρικών συντάξεων, κατάργηση κοινωνικών επιδοµάτων και αυξήσεις τιµολογίων ∆ΕΚΟ.Οι φοροαπαλλαγές θαχορηγούνται πλέονµόνο γιαεισοδήµατα κάτω των 60-70.000ευρώ.Η απουσία συγκεκριµένων µέτρων ερµηνεύθηκε χθες από εκπροσώπους της ελληνικής αγοράς ως έλλειψη αποφασιστικότητας, αλλά η κυβέρνησηυποστηρίζειότι τα συγκεκριµένα µέτραθα κατατεθούν στις 15 Μαΐου, αφού οριστικοποιηθούν.Ως γνωστόν, έχει προηγηθεί αντιπαράθεση µεταξύτων µελών της κυβέρνησηςγια το περιεχόµενο των µέτρων, ενώ η τρόικα από την πλευρά της έχειπροβάλει ενστάσεις, θεωρώντας µη ρεαλιστικές κάποιες από τις προβλέψεις του Προγράµµατος. Κυρίως αµφισβητεί τη δυνατότητα είσπραξης 3 δισ. ευρώ από την καταπολέµηση της εισφοροδιαφυγής.Το πρόγραµµα είναι συνολικού ύψους 26 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 δισ.ευρώ αφορούντο 2011. ∆εν διευκρινίζεται ποια είναι τα µέτρα που θα τεθούν σε εφαρµογή από φέτος, ενώ υπάρχει επίσης ένα ποσό 2 δισ. ευρώ που δεν διευκρινίζεται από πού θαπερικοπεί. Συνολικά,από τα 23 δισ. ευρώ της περιόδου 2012-2015 τα 9 υπολογίζεται ότι θα προέλθουν από την πλευρά των εσόδων και τα 14 από την πλευρά των δαπανών.Τα κυριότερα απότα µέτρατου Προγράµµατος είναι τα εξής: n Καθιερώνεται η δυνατότητα µερικής απασχόλησης στο ∆ηµόσιο και η δυνατότηταάδειας άνευ αποδοχών για εργασία εκτός δηµοσίου.n Μειώνεται οαριθµός των συµβασιούχων τουλάχιστον 10% κατ’ έτος, ενώδιατηρείται ο κανόνας του 1 προς 5 στιςπροσλήψεις.n Μειώνονται οιυπερωρίες, οι αµειβόµενες επιτροπές και οι κενές οργανικές θέσειςκαι θέσεις ευθύνης.n Καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, ΑΕΙ, ΤΕΙ, εφοριών, τελωνείων, αστυνοµικών τµηµάτων, πρεσβειών, προξενείων, γραφείων τύπου κ.λπ., αλλά και µειώσεις στρατοπέδων.n Νέα σχέδια αναδιάρθρωσης ∆ΕΚΟ (µεταξύ άλλων για ΕΡΤ, ΕΑΒ).n Εξορθολογισµός τιµολογίων ∆ΕΚΟ. n Εξορθολογισµός κοινωνικών επιδοµάτων (π.χ. ΕΚΑΣ, επίδοµα ανεργίας κ.ά.) και εισαγωγή εισοδηµατικών κριτηρίων για τη χορήγησή τους. Επίσης, στόχευση προνοιακών επιδοµάτων.n Κατάργηση φορολογικών εκπτώσεων και επαναξιολόγηση των απαλλαγών σε έµµεσους και άµεσους φόρους. Εφαρµογή κοινωνικών κριτηρίων στο ύψος των απαλλαγών και εκπτώσεων. Επανεξέταση των φόρων υπέρ τρίτων.n Κοινοί εισπρακτικοί µηχανισµοί στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό σύστηµα.

''ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ'' ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αλληλοκαρφώματα στο υπουργικό και στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευ Βενιζέλος ζητήσε να ειπωθεί ολόκληρη η αλήθεια και ο Γ. Φλωρίδης έθεσε θέμα εκλογών.Η επανεμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου και το «αντάρτικο» τεσσάρων υπουργών για την ΔΕΗ αλλά και η παρέμβαση του Γ. Φλωρίδη στην Κ.Ο που έθεσε...
θέμα πρόωρων εκλογών ξεχώρισαν στην πιο δύσκολη εσωκομματική μέρα που πέρασε ο Πρωθυπουργός από την μέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. Τα περισσότερα πυρα πάντως δέχθηκε ο υπουργός οικονομικών.

Ο Υπ. Εθνικής Άμυνας να ειπωθεί «ολόκληρη η αλήθεια στον ελληνικό λαό». Κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να εξηγήσει με πειστικό τρόπο τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα σε αποκλίσεις από τους στόχους της και «κυρίως στην πορεία των εσόδων που εμφανίζουν υστερήσεις». Πρώτα θα πρέπει να λυθούν τα προβλήματα του 2011 και μετά να έρθει η ανακοίνωση για το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, είπε σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πρότεινε να γίνουν συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου τόσο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας όσο και μετά το Πάσχα με στόχο να συζητηθεί η πραγματική οικονομία αλλά και το μέγεθος της παραοικονομίας. «Η κοινωνική συνοχή έχει διαρραγεί και υπάρχει διάχυτη ένταση και υποβόσκουσα βία»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τη Βάσω Παπανδρέου που είχε ταχθεί υπέρ της αναδιάρθρωσης. «Να απαντηθεί με πειστικό τρόπο για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της συζήτησης για την αναδιάρθρωση που είναι δυστυχώς εισαγόμενος».

Κόντρα για τη ΔΕΗ

Στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου τουλάχιστον τέσσερα μέλη του εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την περαιτέρω πώλησης μετοχών της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφώνησαν πέραν της αρμοδίας υπουργού, Τίνας Μπιρμπίλη οι υπουργοί Υποδομών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι «πρέπει να προσέξουμε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής: «από τέτοιες πωλήσεις όπως για παράδειγμα στην Αγγλία έπεσαν οι κυβερνήσεις». «Πουθενά δεν έγινε κάτι τέτοιο» φέρεται να απάντησε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου επεσήμανε πως «χρειάζεται να κάνουμε αυτοκριτική. Έχουμε φτάσει στο κόκκινο. Είμαστε σε κατάσταση Φουκουσίμα».

Φλωρίδης: Να πάρει τον λόγο ο ελληνικός λαός

Μιλώντας στην Κ.Ο ο Γ. Φλωρίδης ένας από τους υπερασπιστπές του Ευάγγελου Βενιζέλου έθεσε θέμα πρόωρών εκλογών.

«Ο δρόμος για την ανόρθωση της χώρας θα διανυθεί ανεξάρτητα από την δική μας παρουσία αλλά πρέπει να το κάνουμε εμείς. Αν δεν μπορούμε να πάμε αποφασισμένα και συντεταγμένα σ’ αυτό το δρόμο, να το πούμε τώρα, για να πάρει το λόγο ο ελληνικός λαός. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είμαστε καθαροί και ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Παπανδρέου: Δεν υποσχέθηκε τίποτα

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κ.O. δεν δεσμεύθηκε για ενδεχόμενη νέα επιβολή μέτρων ούτε για την ακριβή ημερομηνία εξόδου από την κρίση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι είναι πολλά τα χρήματα για μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και ότι το Μνημόνιο ήταν μονόδρομος. Παράλληλα τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως αν είχαμε ακολουθήσει την πολιτική της η χώρα θα είχε καταστραφεί.

«Είμαστε ακόμα στην εντατική. Σωθήκαμε στο παρά πέντε. Θα κάνουμε και διαρθρωτικές κινήσεις αλλά πλέον γνωρίζουμε που πάμε και ξέρουμε το στόχο μας. Αποκλίσεις μπορεί να υπάρχουν αλλά πλέον υπάρχει διαφάνεια και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία». Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι η χώρα πληρώνει μαζεμένα σπασμένα δεκαετιών και κυρίως της τελευταίας πενταετίας.Παραδέχθηκε ωστόσο πως δεν γνωρίζει ακριβώς πότε η χώρα μας θα βγει από την κρίση. «Συγκεκριμένη ημερομηνία δεν υπάρχει. Στο χέρι μας ωστόσο είναι να βγούμε νωρίτερα ή αργότερα στις αγορές».

Επίσης, υποστήριξε ότι το Μνημόνιο ήταν μονόδρομος «Το πόσο αναγκαίο ήταν αποδεικνύεται από την ίδια τη ζωή. Ιρλανδία και Πορτογαλία, χώρες με λιγότερα προβλήματα από τα δικά μας δεν απέφυγαν τον μηχανισμό παρά τα πακέτα μέτρων που πήραν. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να το αποφύγουμε. Ωστόσο ήταν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμα ότι το δυστύχημα για την Ελλάδα ήταν ότι βρέθηκε πρώτη στο μάτι του κυκλώνα και κατηγόρησε τις αγορές για τη στάση που ακολουθούν όλο αυτό το διάστημα κάνοντας λόγο για «αγέλη των αγορών». «Θα διαψευστούν και πάλι όσοι κινδυνολογούν. Δεν θα παραδώσουμε τα όπλα και θα πέσουν έξω».

Τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν είμαστε πειραματόζωα. Επιτέλους να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στη ΝΔ. «Με την τακτική που ακολουθούσε ο λογαριασμός δεν έβγαινε με τίποτα. Θα είχαμε καταστραφεί αν ακολουθούσαμε την τακτική της. Δεν θα υπήρχαν χρήματα να πληρωθούν ούτε οι μισθοί. Εμείς δεν δραπετεύσαμε ούτε μεταφέραμε το πολιτικό κόστος. Επιλέξαμε το δρόμο της υπευθυνότητας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα και προς το εσωτερικό του κόμματος του τονίζοντας κατηγορηματικά ότι «δεν θα υπάρξει καμία παρέκκλιση στην πορεία μας. Η κριτική και κυρίως η δημιουργική κριτική μας κάνει ακόμα καλύτερους. Είμαι αντίθετος όμως με την λογική της μιζέριας, της μοιρολατρίας και της μικροπολιτικής που αντικαθιστά την πολιτική».

Επανέλαβε ότι για τον ίδιο δεν μετράει το πολιτικό κόστος. «Δεν με ενδιαφέρει αν αυτή θα είναι η τελευταία μου θητεία. Αλλά αν θα έχουμε παραδώσει μία διαφορετική Ελλάδα χωρίς χρέη, χωρίς κρίσεις. Δεν τα παρατάμε και δεν τα παρατάω όπως θέλουν κάποιοι».

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

Σκληρή κριτική από τον Απόστολο Κακλαμάνη κατά των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση, λέγοντας: «Δώσαμε έμφαση στα έξοδα αλλά δεν προσέξαμε τα έσοδα. Το έλλειμμα δεν αντιμετωπίζεται με τον περιορισμό των εξόδων».Αναφερόμενος στο κράτος ο κ. Κακλαμάνης είπε...ότι «το κάναμε χειρότερο απ΄ό,τι το παραλάβαμε από τη ΝΔ», ενώ για τα πρόσφατα γεγονότα στην Κερατέα και τους Αγίους Αναργύρους τα χαρακτήρισε «οργανωμένα» επειδή κάποιοι – όπως είπε- «ξέρουν ότι ένα σοσιαλιστικό κόμμα δεν μπορεί να αντέξει έναν νεκρό».ΣΟΚ ΑΠΟ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Απάνθρωπο δουλεμπόριο με θύματα Ρουμάνους εργάτες αποκαλύφθηκε στην Ηλεία, ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, στην περιοχή Κουρτέσι.Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες...
ότι αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, κρατούνται παράνομα από Έλληνα και ομοεθνείς τους, σε περιοχή της Ηλείας, που τους εξαναγκάζουν να εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες.

Κατόπιν αυτού, ομάδα αστυνομικών εντόπισε την περιοχή και διαπίστωσε ότι δέκα αλλοδαποί εργάζονταν κάτω από την επίβλεψη τριών «επιστατών», οι οποίοι και συνελήφθησαν. Πρόκειται για έναν Έλληνα από την περιοχή, 32 ετών, και δύο Ρουμάνους, 32 και 30 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη υπήκοοι Ρουμανίας.

Κοντά στο σημείο υπήρχαν παραπήγματα στα οποία υποχρέωναν τους εργάτες-δούλους να διαμένουν, όπου βρέθηκαν άλλοι 25 Ρουμάνοι.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 30χρονος συλληφθείς Ρουμάνος είχε προσεγγίσει τους εργάτες πριν από δύο εβδομάδες στη Ρουμανία και, εκμεταλλευόμενος τη δεινή οικονομική τους κατάσταση, τους υποσχέθηκε νόμιμη εργασία σε αγροτικές καλλιέργειες στη χώρα μας, με αμοιβή 25 ευρώ την ημέρα και διαμονή σε δωμάτια.

Όταν έφτασαν στην Ελλάδα, ο 32χρονος Έλληνας τους εγκατέστησε σε αυτοσχέδια παραπήγματα και την επόμενη μέρα, αφού άρχισαν να εργάζονται στη συγκομιδή φράουλας, παραλάμβανε ο ίδιος την αμοιβή τους από τους ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων, χωρίς να τους την αποδίδει.

Ταυτόχρονα, τους υποχρέωνε να εφοδιάζονται από τον ίδιο τα απαραίτητα για τη διατροφή τους, χρεώνοντάς τους μεγάλα ποσά, ενώ τους απαγόρευε να απομακρυνθούν από τα παραπήγματα.

Όταν κάποιος από τους εργάτες κουραζόταν, οι συλληφθέντες τον ξυλοκοπούσαν και ασκούσαν πάνω του έντονη ψυχολογική βία, ενώ πυροβολούσαν και με κυνηγετική καραμπίνα στον αέρα, για να συνεχίσουν όλοι να δουλεύουν μέχρι το βράδυ.

Κατά την έρευνα της αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, ένα κινητό τηλέφωνο, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με ονόματα και αντίστοιχα ποσά, τέσσερις κάρτες αναλήψεων και 1.045 ευρώ.

Στους παθόντες, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση, παρασχέθηκε βοήθεια και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας

ΜΕΤΡΑ 23+3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΩΣ ΤΟ 2015

Μέτρα ύψους 23+3 δισ. ευρώ θα λάβει η κυβέρνηση έως το 2015, σύμφωνα με το μεοσπρόθεσμο πρόγραμμα που ανακοίνωσε την Παρασκευή. Τα 3 δισ. είναι τα πρόσθετα μέτρα που θα ληφθούν εφέτος για να καλυφθούν οι «αστοχίες» στον προϋπολογισμό και να διασφαλισθεί η επιτυχία των...


δημοσιονομικών στόχων του 2011.Όπως είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τα μέτρα θα εξειδικευτούν και θα παρουσιαστούν με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα μετά το Πάσχα.

Οι δαπάνες, που το 2009 έφτασαν να αντιστοιχούν στο 53% του ΑΕΠ, προβλέπεται ότι θα μειωθούν έως το 2015 στο επίπεδο που βρίσκονταν το 2003, περίπου 44% του ΑΕΠ.

Για τα έσοδα, που το 2009 κατέρρευσαν στο 38% του ΑΕΠ, ο στόχος είναι το 2015 να φτάσουν στα επίπεδα του 2000, περίπου στο 43% του ΑΕΠ.

Μεγαλύτερο εμπόδιο στην κυβερνητική προσπάθεια είναι οι υψηλές δαπάνες για τόκους που από το επίπεδο του 4-5% του ΑΕΠ σε όλη την περίοδο 2000-2006 έφτασαν πλέον να ξεπερνούν το 7% του ΑΕΠ. Μέχρι το 2015 η επιβάρυνση από τόκους θα αυξηθεί περίπου 8,5 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται, η προσπάθεια από την πλευρά των δαπανών, μέσα από την εξορθολογισμό της λειτουργίας του κράτους, θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη, χωρίς οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά με στοχευμένες παρεμβάσεις σε κάθε κατηγορία δαπάνης και με άμεσο περιορισμό του κράτους σε εκείνους τους τομείς και λειτουργίες που δεν προσφέρουν ουσιαστικά καμία υπηρεσία στους πολίτες, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι η προσπάθεια από την πλευρά των εσόδων, δεν θα βασιστεί στην οριζόντια αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης στους μισθωτούς, στην αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης στις επενδύσεις και στην αύξηση της επιβάρυνσης των μισθωτών μέσα από αύξηση των εισφορών.

Όλη η προσπάθεια, τονίζει το υπουργείο, θα στηριχθεί σχεδόν αποκλειστικά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, στην αύξηση της εισπραξιμότητας των τελών, των φόρων και των εισφορών, στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, και την δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Στόχος είναι το έλλειμμα από 15,5% του ΑΕΠ το 2009 έως το 2015 να μειωθεί κοντά στο 1% του ΑΕΠ. Το χρέος που ξεπερνά ήδη το 150% του ΑΕΠ και αναμένεται να φτάσει έως το 157% του ΑΕΠ θα αρχίσει να μειώνεται μετά το 2012.

Το μέγεθος της δημοσιονομικής προσπάθειας που χρειάζεται να υλοποιηθεί στην χώρα μας την περίοδο 2012-2015 είναι περίπου 23 δισεκατομμύρια ευρώ ή περίπου 10% του ΑΕΠ. Η προσπάθεια θα βασιστεί κατά 2/3 στις δαπάνες (δηλαδή κατά περίπου 13 δισ. ευρώ ή κατά περίπου 6% του ΑΕΠ) και κατά 1/3 στα έσοδα (δηλαδή κατά περίπου 9 δισ. ευρώ ή 4% του ΑΕΠ).

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

ΔΑΠΑΝΕΣ: Εξοικονομήσεις 15,6 δισ. ευρώ ή 6,5% ΑΕΠ

* 1,1% του ΑΕΠ από την αξιολόγηση γραμμή-γραμμή όλων των κωδικών δαπανών στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά για να οδηγήσει σε εξοικονομήσεις από λειτουργικές δαπάνες (τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, δημόσιες σχέσεις κ.λπ.) αλλά και ενοίκια, καθώς ερευνώνται όλες οι δυνατότητες χρήσης της ιδιόκτητης περιουσίας του δημοσίου. Η προσπάθεια ενισχύεται περαιτέρω από την εφαρμογή ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος προμηθειών.

* 1,1% του ΑΕΠ από την επαναξιολόγηση και την ορθολογικότερη και δικαιότερη κατανομή των κοινωνικών επιδομάτων για την μείωση των ελλειμμάτων των επικουρικών ταμείων, αλλά και των ελλειμμάτων των κοινωνικών φορέων με την εφαρμογή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων στην χορήγηση επιδομάτων «και την καλύτερη στόχευση των προνοιακών δαπανών ώστε να δημιουργούν σε μια πραγματική αύξηση του επιπέδου διαβίωσης των συμπολιτών μας που έχουν πραγματικά ανάγκη».

* 0,5% του ΑΕΠ από την επαναξιολόγηση της λειτουργίας και των δαπανών των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την κατάργηση και τη συγχώνευση φορέων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τον νέο εκπαιδευτικό και τον νέο υγειονομικό χάρτη της χώρας, την κατάργηση και συγχώνευση εφοριών και τελωνείων και την κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών στο εξωτερικό.

* 0,9% του ΑΕΠ εξοικονόμηση από το μισθολογικό κόστος του δημοσίου μέσα από την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, την εφαρμογή της μίας πρόσληψης ανά πέντε αποχωρήσεις, την μείωση στον αριθμό των συμβασιούχων κατά 10% κατ’ έτος, την αύξηση του ωραρίου από 37,5 ώρες σε 40 ώρες την εβδομάδα όπως ισχύει σε όλη την υπόλοιπη οικονομία, την καθιέρωση δυνατότητας μερικής απασχόλησης στο δημόσιο και τον περαιτέρω περιορισμό των δαπανών για αμειβόμενες επιτροπές και υπερωρίες.

* 0,5% του ΑΕΠ του εξοικονομήσεις στον χώρο της υγείας με μείωση του κόστους ανά περιστατικό, την εφαρμογή κεντρικού συστήματος προμηθειών, την επανατιμολόγηση των ιατρικών πράξεων.

* 0,7% του ΑΕΠ του από τη φαρμακευτική δαπάνη στους φορείς υγείας, το ΕΣΥ και την φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων, με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τη χρήση γενόσημων και τη λίστα φαρμάκου.

* 0,5% του ΑΕΠ από την μείωση των δαπανών των ΔΕΚΟ μέσω του περιορισμού του μισθολογικού και λειτουργικού κόστους, τη συγχώνευση και το κλείσιμο φορέων και λειτουργιών, την μείωση των επιχορηγήσεων σε άλλους φορείς.

* 0,5% του ΑΕΠ από την μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, αλλά και των λειτουργικών δαπανών στην Άμυνα της χώρας μέσω του κλεισίματος στρατοπέδων.

* 0,9% του ΑΕΠ από περαιτέρω εξοικονομήσεις σε άλλες δαπάνες του δημοσίου (π.χ. διαχειριστικό κόστος ΠΔΕ, διακίνηση τύπου, αποδιδόμενοι πόροι κ.λπ.) έως το τέλος της περιόδου.

Αύξηση δημοσίων εσόδων

Η συνεισφορά των εσόδων στη δημοσιονομική προσπάθεια πέρα από την αναμενόμενη αύξηση λόγω της επιστροφής της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για όλη την περίοδο 2011-2015 είναι περίπου 10 δισ. ευρώ ή 4,5% του ΑΕΠ και προκύπτει ως εξής:

* 1,5% του ΑΕΠ από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μέσα από την πλήρη λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων διασταυρώσεων, ελέγχων και επεξεργασίας όλων των πληροφοριών που σχετίζονται με την φορολογική βάση.

* 1,5% του ΑΕΠ την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής μέσα από τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα ελέγχου και τα μέτρα για την μείωση της ανασφάλιστης εργασίας.

* 0,9% του ΑΕΠ από την επαναξιολόγηση με βάση κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια των φορολογικών απαλλαγών και την επανεξέταση των φόρων υπέρ τρίτων.

* 0,5% του ΑΕΠ από την αύξηση των εσόδων των ΔΕΚΟ και των εσόδων από τις συμμετοχές και την επιχειρηματική δραστηριότητα του κράτους.

* 0,3% του ΑΕΠ από την αύξηση των ίδιων πόρων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης διαχείρισης των ΟΤΑ και της αυξανόμενης ανεξαρτησίας των τοπικών φορέων διακυβέρνησης.

Παρεμβάσεις στις ΔΕΚΟ για 2,3 δισ. ευρώ

Το δημόσιο διατηρεί συμμετοχή και έλεγχο σε υποδομές και σε δομές αναγκαίες για να παράγονται καθολικές υπηρεσίες, αλλά μειώνεται δραστικά η δημόσια δαπάνη και η παράλογη επιβάρυνση του φορολογούμενου.

Για την περίοδο 2012-2015 στόχος είναι η βελτίωση του οικονομικού αποτελέσματος των ΔΕΚΟ κατά 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, τόσο από την αύξηση των εσόδων τους όσο και από την μείωση των δαπανών τους.

Στο πλάνο αναδιαρθρώσεων μπαίνουν οι κυριότερες ΔΕΚΟ, όπως οι συγκοινωνιακές ΟΣΕ και ΟΑΣΑ, αλλά και οι παραγωγικές ΕΑΒ και ΕΑΣ, αλλά και η ΕΡΤ.

Αύξηση των εσόδων σημαίνει παραγωγικότερη λειτουργία, σημαίνει καλύτερος έλεγχος στις εισπράξεις, σημαίνει ανάπτυξη νέων εμπορικών δραστηριοτήτων και «καλύτερη τιμολόγηση των παρεχόμενων αγαθών και υπηρεσιών», σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Αντίστοιχα, μείωση των δαπανών σημαίνει νοικοκύρεμα και έλεγχος στις δαπάνες, σημαίνει συγχώνευση ή κλείσιμο φορέων και λειτουργιών, σημαίνει καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και εξορθολογισμός των αμοιβών, όπως επισημαίνει το υπουργείο.

Παράλληλα, εξετάζεται κάθε ενδεχόμενο και δυνατότητα αύξησης των εσόδων τους και αξιοποίησης των μέσων και των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτουν.

Ο ρόλος των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών επαναξιολογείται. Εφαρμόζονται σχέδια αναδιάρθρωσης σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις, ξεκινώντας από τις πλέον ελλειμματικές, τον ΟΣΕ και τον ΟΑΣΑ.

Μειώνεται το προσωπικό στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς και μεταφέρεται σε τομείς του δημοσίου που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Μείωση κοινωνικών δαπανών

Η κυβέρνηση λέει ότι προχωρά στην καλύτερη στόχευση και τη δικαιότερη κατανομή των κοινωνικών δαπανών, που μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονομήσεις που ξεπερνούν το 1,2% του ΑΕΠ.

Ενοποιούνται όλες οι κοινωνικές παροχές έτσι ώστε να παρέχονται από μία υπηρεσία που θα μπορεί να καταγράφει, να παρακολουθεί και να αξιολογεί την αποτελεσματικότητα της κοινωνικής και προνοιακής πολιτικής. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και η βάση για ένα σύστημα ελάχιστου εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης.

Οι αναλογιστικές μελέτες για τα Επικουρικά Ταμεία ασφάλισης θα αναδείξουν την δυνατότητα των ταμείων αυτών να συνεχίσουν να στηρίζουν τα εισοδήματα των συνταξιούχων στο μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία μια μερική εξοικονόμηση πόρων από το επικουρικό σύστημα ασφάλισης της τάξεως του 0,5%-1%, ώστε να διασφαλιστούν οι επικουρικές συντάξεις των μελλοντικών συνταξιούχων.

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι παρά τις δυσκολίες, προτεραιότητα και απόφασή μας είναι η ενίσχυση των χαμηλών συντάξεων. και τονίζει ότι «αυτό θα γίνει το ταχύτερο δυνατό».

ΞΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Ακυρώθηκαν, με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης, οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου του 2010 στο Δήμο Γρεβενών.Σύμφωνα με τον γραμματέα του Δήμου Γρεβενών Ανδρέα Τόσκας το αιτιολογικό της απόφασης είναι ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου διενεργήθηκαν κατόπιν εσφαλμένης...
απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών της 13ης Αυγούστου με την οποία κατανεμήθηκαν εσφαλμένα οι έδρες στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Γρεβενών, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».

Το αποτέλεσμα ήταν να εκλεγούν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, από ό,τι έπρεπε, σε κάποιες εκλογικές ενότητες και λιγότεροι στην ενότητα των Γρεβενών.

Αναφορικά με τον χρόνο διενέργειας της εκλογικής διαδικασίας, αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο δήμαρχος, Δημοσθένης Κουπτσίδης, εξέφρασε τη βούλησή να ξαναδιεκδικήσει τη λαϊκή εντολή και γνωστοποίησε ότι δε θα στραφεί κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου.ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ
τ. πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Πάτρας

Μεγαλύτερο και χειρότερο έγκλημα εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας και του χειμαζόμενου λαού σαν αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας από την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα της υγείας, σύμφωνα και με τις εντολές του επαχθούς μνημονίου που κάποιοι αβασάνιστα υπέγραψαν και αντισυνταγματικά ψήφισαν, δεν έχει εδώ και πολλά χρόνια ξανασυμβεί.Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου υπάκουα βουτηγμένη ως το λαιμό στις νεοφιλελεύθερες συνταγές της τρόικας με πρωτοφανή πολιτική και κοινωνική ελαφρότητα κλείνει ιστορικά Πανεπιστημιακά νοσοκομεία, όπως το Αιγινήτειο και το Αρεταίειο, για να ακολουθήσουν και άλλα στη συνέχεια σαν συγχωνεύσεις η ότι άλλο, διαλύοντας έτσι βασικές δομές του ΕΣΥ κάτω από το άγχος της εξοικονόμησης οικονομικών πόρων, αδιαφορώντας τελείως για τον κοινωνικό πόρο του δημόσιου αγαθού της υγείας, που ιδιαίτερα σήμερα έχει καταστεί πολύτιμος.Και ακόμα χειρότερα επιτρέπει πολλά άλλα νοσηλευτήρια, όπως και τα δικά μας εδώ στην Πάτρα και την Δ. Ελλάδα, να κλυδωνίζονται και να παραπαίουν, όχι μόνον από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, αλλά και από σοβαρά προβλήματα στα αναλώσιμα υλικά και στα φάρμακα, με αποτέλεσμα πολλοί νοσηλευόμενοι να βασανίζονται κάτω από συνθήκες προσβλητικές ενίοτε για την αξιοπρέπεια τους και ανασφαλείς για την υγεία και τη ζωή τους, παρά τις φιλότιμες έως και ηρωικές προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτριών, αλλά και τις όποιες καλές προθέσεις των διοικήσεών τους.Επειδή όμως αυτή η γραφή έχει καθαρή πολιτική ταυτότητα και εύκολα μπορεί να κριθεί για αντικυβερνητικό φανατισμό, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ούτε και με την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν εκεί που θα έπρεπε οι συνθήκες λειτουργίας του δημόσιου τομέα υγείας.Σε αυτό όμως το χάλι της σημερινής πραγματικότητας που έχουν φτάσει τα πράγματα, επί εποχής μάλιστα των έστω και μεταλλαγμένων «σοσιαλιστών» που κάποτε καμάρωναν για το ΕΣΥ «τους», δεν έχει υπάρξει ανάλογο εφιαλτικό προηγούμενο.Και φυσικά αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να αλλάξει αμέσως.Όσον αφορά τέλος τον συμπαθή και συντοπίτη μας υπουργό της υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, που άλλοτε με το «δεν υπάρχει σάλιο», άλλοτε με την…κραυγή του «να πούμε επιτέλους την αλήθεια στον λαό» (και μετά απόλυτη σιωπή) και άλλοτε με το φασίζοντα νεολογισμό περί «εικαζόμενης συναίνεσης»!!! για τις μεταμοσχεύσεις μας έχει μαυρίσει τους ορίζοντες, του οφείλουν μια τελευταία κουβέντα σαν παραίνεση αυτές οι σκέψεις.Αλλάξτε ΤΩΡΑ πολιτική κύριε υπουργέ, γιατί η δημόσια υγεία και το κοινωνικό της αγαθό δεν μπορεί να λογαριάζεται με αριθμούς και λογιστικές ασκήσεις επί χάρτου—έστω και γραμμένες από ακριβά mont blanc, αλλά με τους φτωχούς ανθρώπους λογαριάζεται που φοβούνται και προσεύχονται στις δύσκολες στιγμές τους στα δημόσια νοσοκομεία.ΣΑΜΑΡΑΣ:''ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ''

Τη σύναψη μιας συμφωνίας εμπιστοσύνης κι ενός συμβολαίου αξιοπρέπειας με τους Έλληνες πολίτες, που θα προάγουν μια νέα πολιτική και θα οδηγήσουν τη χώρα στην οικονομική ανάκαμψη, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς,...


μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε εκδήλωση στην Κομοτηνή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό για «θυσίες χωρίς αντίκρισμα» που «αντί να μειώνουν το έλλειμμα στην πραγματικότητα πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία και αυξάνουν το χρέος».

Πέρσι, είπε ο κ. Σαμαράς, «μας έλεγαν ότι θα μείωναν για το 2010 το έλλειμμα στο 8,2%. Ύστερα μας είπαν ότι θα το συγκρατούσαν στο 9,4%. Τώρα μας λένε ότι το έλλειμμα έφτασε το 10,6%».

Τόνισε δε, ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, προστέθηκαν επιπλέον μέτρα για το 2011, με συνέπεια «από μέτρα ύψους 9 δις ευρώ που προέβλεπε το Μνημόνιο για το 2011, τώρα με τα νέα μέτρα ο λογαριασμός να υπερβαίνει τα 17 δις. Διπλάσια δηλαδή μέτρα απ΄ ότι αρχικά προέβλεψε η Κυβέρνηση και το ΔΝΤ με το Μνημόνιο».

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι σήμερα ανέγνωσε «μια έκθεση ιδεών», χωρίς να μιλήσει για την «ταμπακιέρα» και προέβλεψε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο πακέτο επώδυνων μέτρων για μετά το Πάσχα.

Ο κ. Σαμαράς απάντησε και στο «ενδεχόμενο εκλογικού εκβιασμού» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Συνένοχοι σε μια καταστροφική πολιτική δεν πρόκειται να γίνουμε. Αν ο κ. Παπανδρέου θελήσει να εκβιάσει ακόμα και με εκλογές, τον εκβιασμό του δεν πρόκειται να το δεχθούμε. Του το λέμε από τώρα, για να μη μπει στον κόπο»

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θέσπιση μιας σύγχρονης μειονοτικής πολιτικής, ανάμεσα στους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους. «Πιστεύω ακλόνητα ότι στη Θράκη έχουμε χρέος να οικοδομούμε διαρκώς, ένα Μοντέλο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας, που θα σέβεται απόλυτα τη διαφορετική γλώσσα, τη διαφορετική πίστη, τη διαφορετική καταγωγή», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαιώνοντας πως η παράταξή του, η οποία θεμελίωσε την πολιτική της ισονομίας και της ισοπολιτείας στη Θράκη, θα συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια για τον ίδιο στόχο.

Το Σάββατο, ο κ. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, τους παραγωγικούς φορείς της Ροδόπης, ενώ θα επισκεφθεί και τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης.

Όλη η δράση του Σαββατοκύριακου

Φυσικά το "Clásico" με την Ρεάλ να υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στην Μαδρίτη ξεχωρίζει αυτό το διήμερο, αλλά υπάρχει και το ντέρμπι του Μάντσεστερ μεταξύ Σίτι και Γιουνάιτεντ στο "Γουέμπλεϊ" για τα ημιτελικά του FA Cup. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου...
Το μεγάλο ματς στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" διεξάγεται το Σάββατο στις 23:00.

Η Ρεάλ μόνο με νίκη θα διατηρήσει κάποιες ελπίδες για τίτλο, καθώς έχει 8 βαθμούς λιγότερους από την Μπαρτσελόνα, ενώ εν συνεχεία απομένουν 6 ματς για το τέλος του πρωταθλήματος.
Ο ημιτελικός του FA Cup μεταξύ των ομάδων του Μάντσεστερ διεξάγεται το Σάββατο στις 19:15, ενώ στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών συγκρούονται την Κυριακή Μπόλτον και Στόουκ.

Για το πρωτάθλημα στην Αγγλία την Κυριακή η Άρσεναλ υποδέχεται την Λίβερπουλ, ενώ στην Γερμανία η Λεβερκούζεν αν θέλει να μείνει κοντά στην Ντόρτμουντ θα πρέπει να νικήσει την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στα σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα:

Premier League - 33η αγωνιστική

Σάββατο
Μπέρμιγχαμ - Σάντερλαντ (17:00)
Έβερτον - Μπλάκμπερν
Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι
Γουέστ Χαμ - Άστον Βίλα
Μπλάκπουλ - Γουΐγκαν
Κυριακή
Άρσεναλ - Λίβερπουλ (18:00)
Τρίτη
Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουν. (21:45)
26/04
Στόουκ - Γουυλβς (21:45)
27/04
Φούλαμ - Μπόλτον
10/05
Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ (21:45)

***FA Cup - Ημιτελικοί

Σάββατο
Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:15)
Κυριακή
Μπόλτον - Στόουκ (18:00)

Serie A - 33η αγωνιστική

Σάββατο
Ρόμα - Παλέρμο (19:00)
Πάρμα - Ίντερ (21:45)
Μίλαν - Σαμπντόρια
Κυριακή
Κατάνια - Λάτσιο (16:00)
Λέτσε - Κάλιαρι
Τζένοα - Μπρέσια
Φιορεντίνα - Γιουβέντους
Κιέβο - Μπολόνια
Τσεζένα - Μπάρι
Νάπολι - Ουντινέζε (21:45)

Primera Division - 32η αγωνιστική

Σάββατο
Χετάφε - Σεβίλλη (19:00)
Μάλαγα - Μαγιόρκα
Αλμερία - Βαλένθια (21:00)
Ρεάλ - Μπαρτσελόνα (23:00)
Κυριακή
Σοθιεδάδ - Χιχόν (18:00)
Λεβάντε - Έρκουλες
Ντεπορτίβο - Σανταντέρ
Οσασούνα - Μπιλμπάο (20:00)
Εσπανιόλ - Ατλέτικο (22:00)
Δευτέρα
Βιγιαρεάλ - Σαραγόσα (22:00)

Ligue 1 - 31η αγωνιστική

Σάββατο
Λανς - Μπρεστ (20:00)
Νις - Μονακό
Ρεν - Λοριάν
Σεντ-Ετιέν - Νανσί
Σοσό - Καέν
Τουλούζ - Οσέρ
Λιλ - Μπορντό (22:00)
Κυριακή
Αρλ-Αβινιό - Βαλανσιέν (18:00)
Μονπελιέ - Μαρσέιγ
Παρί Σ.Ζ. - Λιόν (22:00)

Bundesliga - 30ή αγωνιστική

Παρασκευή
Μάιντζ - Γκλάντμπαχ (21:30)
Σάββατο
Αμβούργο - Ανόβερο (16:30)
Βόλφσμπουργκ - Ζανκτ Πάουλι
Χόφενχαϊμ - Φρανκφούρτη
Κολωνία - Στουτγκάρδη
Κάιζερσλαουτερν - Νυρεμβέργη
Βέρντερ - Σάλκε (19:30)
Κυριακή
Μπάγερν - Λεβερκούζεν (16:30)
Ντόρτμουντ - Φράιμπουργκ (18:30)

Liga Sagres - 27η αγωνιστική

Παρασκευή
Ακαντέμικα - Σετούμπαλ (22:15)
Σάββατο
Ολαλένσε - Πάσος Φερέιρα (21:15)
Γκιμαράες - Μαρίτιμο (23:15)
Κυριακή
Ρίο Άβε - Ναβάλ (18:00)
Λεϊρία - Πορτιμονένσε
Μπενφίκα - Μπέιρα-Μαρ (20:15)
Πόρτο - Σπόρτινγκ (22:15)
Δευτέρα
Νασιονάλ - Μπράγκα (22:15)

Eredivisie - 31η αγωνιστική

Παρασκευή
Χέερενφεεν - Ουτρέχτη (21:45)
Σάββατο
Φίτεσε - Χρόνινχεν (19:45)
Ρόντα - Φένλο (20:45)
Μπρέντα - Εξέλσιορ
Άλκμααρ - Ντεν Χάαχ (21:45)
Κυριακή
Χέρακλες - Αϊντχόφεν (15:30)
Ντε Χράαφσαπ - Τβέντε
Νάιμεχεν - Άγιαξ
Φέγενοορντ - Βίλεμ (17:30)

SüperLig - 29η αγωνιστική

Παρασκευή
Μπεσικτάς - Γκεντσλερμπιρλιγί (20:00)
Σάββατο
Ανκαραγκιουτσιού - Μπούτσασπορ (14:00)
Καράμπιουκσπορ - Ίστανμπουλ (16:00)
Φενέρμπαχτσε - Γκαζιάντεπσπορ (19:00)
Κυριακή
Σίβασπορ - Κασίμπασα (14:00)
Κάισερισπορ - Κόνιασπορ (15:00)
Αντάλιασπορ - Εσκισεχίρσπορ (17:00)
Τράμπζονσπορ - Μπούρσασπορ (19:00)
Δευτέρα
Μανίσασπορ - Γαλατάσαράι (20:00)

Scottish Premier League - εξ αναβολής

Σάββατο
Ινβερνές - Χαρτς (17:00)
Ρέιντζερς - Σεντ Μίρεν
Κυριακή
Χιμπέρνιαν - Χάμιλτον (14:00)
Τρίτη
Νταντί Γ. - Ρέιντζερς (21:45)
Τετάρτη
Κιλμάρνοκ - Σέλτικ (21:30)
25/04
Σεντ Τζόνστοουν - Ινβερνές (21:45)
04/05
Ινβερνές - Σέλτικ (20:00)

Jupiler League - 33η αγωνιστική (3η των play-off)

1ο γκρουπ
Παρασκευή
Άντερλεχτ - Γκενκ (21:30)
Σάββατο
Γάνδη - Σταντάρ (19:00)
Κυριακή
Μπριζ - Λόκερεν (21:30)

2ο γκρουπ
Σάββατο
Μέκελεν - Σερκλ Μπριζ (21:00)
Σιντ-Τρούιντεν - Λιρς

3ο γκρουπ
Σάββατο
Κόρτραϊκ - Ζούλτε-Βάρεγκεμ (21:00)
Γκερμινάλ - Βέστερλο

Υποβιβασμός
Σάββατο
Ούπεν - Σαρλερουά (21:00)

Κύπρος - 29η αγωνιστική (3η των play-off)

Σάββατο
Ομόνοια - ΑΕΚ (17:00)
Ερμής - ΑΕΠ (18:00)
Αλκή - Εθνικός Άχνας
Κυριακή
ΕΝΠ - Απόλλων (17:00)
Ολυμπιακός - ΑΕΛ
Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ