ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Ειρωνεύτηκε τη στρατιωτική επέμβαση στη ΛιβύηΟ πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ειρωνεύτηκε σήμερα την στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, διερωτώμενος σε συνέντευξη Τύπου στην Κοπεγχάγη. 


Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο Καντάφι εφηύρε μια νέα μοναρχία. Όπως ο Ναπολέων που ανήλθε στην εξουσία μετά από μια επανάσταση και ανακήρυξε τον εαυτό του αυτοκράτορα Ναι, είναι μια μοναρχία κατά βάθος, στρεβλή, ζοφερή, ανώμαλη, ό,τι θέλετε, αλλά έτσι είναι»

Επίσης πρόσθεσε: «Οι εσωτερικές αντιφάσεις μετατράπηκαν σε ένοπλη σύγκρουση. Γιατί έπρεπε να επέμβουμε σε αυτή τη σύγκρουση; Δεν έχουμε άλλα στρεβλά καθεστώτα στον κόσμο; Θα επέμβουμε παντού στις εσωτερικές συγκρούσεις; θα βομβαρδίσουμε αυτές τις χώρες;».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε και αυτός ότι η Ρωσία δεν θα στηρίξει καμία νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. για τη Λιβύη που θα ζητεί αυξημένη «ξένη επέμβαση».


Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ειρωνεύτηκε σήμερα την στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, διερωτώμενος σε συνέντευξη Τύπου στην Κοπεγχάγη. 


Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο Καντάφι εφηύρε μια νέα μοναρχία. Όπως ο Ναπολέων που ανήλθε στην εξουσία μετά από μια επανάσταση και ανακήρυξε τον εαυτό του αυτοκράτορα Ναι, είναι μια μοναρχία κατά βάθος, στρεβλή, ζοφερή, ανώμαλη, ό,τι θέλετε, αλλά έτσι είναι»

Επίσης πρόσθεσε: «Οι εσωτερικές αντιφάσεις μετατράπηκαν σε ένοπλη σύγκρουση. Γιατί έπρεπε να επέμβουμε σε αυτή τη σύγκρουση; Δεν έχουμε άλλα στρεβλά καθεστώτα στον κόσμο; Θα επέμβουμε παντού στις εσωτερικές συγκρούσεις; θα βομβαρδίσουμε αυτές τις χώρες;».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε και αυτός ότι η Ρωσία δεν θα στηρίξει καμία νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. για τη Λιβύη που θα ζητεί αυξημένη «ξένη επέμβαση».

ΠΑΤΡΑ: Η επίσημη ανακοίνωση για την αγορά της εφημερίδας "Πελοπόννησος"

Από την Πελοπόννησο ανακοινώθηκαν τα εξής: Οι επιχειρήσεις ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. και ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. ανακοινώνουν ότι την Πέμπτη 21/4/2011 ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την απόκτηση από τον κ. Θεόδωρο Η. Λουλούδη του πλειοψηφικού μεριδίου του μετοχικού κεφαλαίου των δύο εταιριών που εκδίδουν την εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της 26/4/2011 αποφασίστηκε ο κ. Λουλούδης να αναλάβει χρέη Διευθύνοντα Συμβούλου. Ο κ. Σπύρος Δούκας και η κα Νανά Δούκα παραμένουν εκδότες της εφημερίδας και ο κ. Σ. Δούκας μη εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ.".
Σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr η συνάντηση στην εφημερίδα κράτησε μία ώρα. Ο κ. Λουλούδης αγόρασε τόσο το "πακέτο" των μετοχών Πανόπουλου - Λάλα, όσο και το 20% αυτών του κ. Δούκα. Αγνωστο το ποσό της συμφωνίας, αν όμως λάβουμε υπ' όψιν μας πόσο είχαν αγοράσει οι κύριοι Λάλας και Πανόπουλος, αυτό θα ξεπερνά τα 2,5  εκατομμύρια ευρώ.

Ο εκατομμυριούχος της Βουλής!


Η Τύχη χαμογέλασε φαρδιά πλατιά στον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Βαΐτση Αποστολάτο.


Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, πριν από περίπου 1 χρόνο, ο γνωστός σεξολόγος και βουλευτής κέρδισε σε λαχείο ή σε κάποιο τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ όπου με την καταβολή των φόρων αποδόθηκαν το ποσό μειώθηκε στο 1.200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κύριος Βαΐτσης, αμέσως μεταβίβασε το ποσό σε συγγενικό του πρόσωπο όπου κατέθεσε τα χρήματα σε κλειστό τραπεζικό λογαριασμό. Και μπορεί αυτό το ευχάριστο γεγονός να του έχει εξασφαλίσει μια εύκολη και άνετη ζωή αλλά του έχει δημιουργήσει και πολλά προβλήματα και ανασφάλεια.

Σύντομα στη Βουλή η διένεξη ΝΑΤ- L.H. Cruises


Την Τετάρτη θα αποσταλεί προς επεξεργασία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η τροπολογία που αφορά το θέμα της δικαστικής διένεξης της εταιρείας Louis Hellenic Cruises με το ΝΑΤ για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ σύντομα αναμένεται να έρθει και στη Βουλή.


Σημειώνεται ότι το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο δεν αποδέχεται τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κεφαλογιάννη για την κρουαζιέρα από το 2005 τους οποίους επικαλείται και η εταιρεία louis και ζητεί την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των ναυτικών από την κυπριακή εταιρεία, που έως σήμερα ανέρχονται περίπου στα 15 εκατ. ευρώ.

Για την υπόθεση έχει υπάρξει ήδη θετική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους, που είναι σύμφωνα με πληροφορίες θετική υπέρ της εταιρείας, με ψήφους 18 υπέρ και 8 κατά.

Γ. Σγουρός: Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε στο σκουπίδιΣτο ζήτημα της Κερατέας και σε επιμέρους επίκαιρα θέματα αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. Ο κ. Σγουρός, επεσήμανε την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση των απορριμμάτων, διαφορετικά «βουλιάζουμε και πνιγόμαστε στα σκουπίδια».


Αναφερόμενος στις πολύμηνες κινητοποιήσεις στην Κερατέα, ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Τώρα που τελείωσαν τα πείσµατα, οι λαϊκισµοί, οι δικαστικές διαµάχες, ένα ζήτηµα είναι το σηµαντικό που αποµένει κατά τη γνώµη µου: η αξιοπιστία του κράτους που δεν ήταν πάντα αυτονόητη».

«Στη ‘µάχη’ της Κερατέας, δεν µπορεί να υπάρχουν µόνο νικητές ή µόνο νικηµένοι. ∆ηλαδή, τι θα γίνει αν αύριο δικαιολογημένα οι κάτοικοι της Φυλής κλείσουν τη χωματερή; Θα έχουµε εµφύλιο στην Αττική;», διερωτηθεί.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο κ. Σγουρός τόνισε ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των αποβλήτων θα εφαρμοστεί «έστω και µε προσαρμογές, µε διάλογο και µε νέες δεσµεύσεις. Σε αυτήν την κρίσιµη περίοδο που διανύουµε, οι πολίτες δεν έχουν άλλες αντοχές. ∆εν υπάρχουν περιθώρια να χάνονται ευκαιρίες. Ή να διχάζεται η κοινωνία λόγω έλλειψης πολιτικής επικοινωνίας».

Μιλώντας για το έργο της Περιφέρειας, ο κ. Σγουρός, είπε: «η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε τη δράση της εντάσσοντας στον προϋπολογισµό του 2011 ποσό περίπου 1 εκατ. ευρώ µε σκοπό την ενίσχυση της ανακύκλωσης. Θα δώσουµε και άλλα αν χρειαστεί. Εγκαινιάσαµε στις 2 Μαρτίου τον διάλογο µε όλους τους εµπλεκόµενους φορείς: Κεντρική ∆ιοίκηση, περιφέρεια, δήµους, επιστήµονες, µελετητές εκπροσώπους τεχνολογιών». Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο διάλογος παραμένει ανοιχτός.

Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη», τόνισε ότι περιμένει από την κυβέρνηση «να στηρίξει όλες τις περιφέρειες. Αλλιώς, θα φέρει το βάρος µιας συνολικής αποτυχίας του θεσµού». Πρόσθεσε δε, ότι ο «Καλλικράτης» διανύει ένα «σηµαντικό διάστηµα προσαρµογής, το οποίο έχει ανάγκη για να µπορέσουν να λειτουργήσουνευεργετικά προς τους πολίτες όλες οι θετικές αλλαγές».

Ο κ. Σγουρός τόνισε την κρισιμότητα της οικονομικής συγκυρίας και υπογράμμισε ότι η σωστή διαχείριση των πόρων, συγκεκριμένο έργο και η απόλυτη διαφάνεια είναι οι κεντρικοί άξονες, «βάσει των οποίων καταρτίσαµε τον πρώτο προϋπολογισµό της πρώτης αιρετής περιφέρειας». Δήλωσε δε ευχαριστημένος για το επίπεδο του διαλόγου που επικρατεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
«Ώς πρώτος αιρετός περιφερειάρχης της Αττικής, έχω καθήκον να δρω και πολιτικά προς το συμφέρον των πολιτών της Αττικής», συνέχισε ο κ. Σγουρός,

«Ως εκ τούτου, έχω αυξηµένη πολιτική ευθύνη απέναντί τους, αλλά και απέναντι σε αυτούς που δεν µε ψήφισαν διότι δεσμεύτηκα ότι µετά την 1η Ιανουαρίου δεν θα κυµατίζουν κοµµατικές σηµαίες στην περιφέρεια.

«Δεν έχω χωριστό βασίλειο. Αν όµως το συµφέρον των συµπολιτών µου το απαιτήσει θα συγκρουσθώ µαζί της, ασκώντας τα νόµιµα καθήκοντά µου. Αυτή είναι η πεµπτουσία της δηµοκρατίας», κατέληξε ο κ. Σγουρός.

Κλειστό το πορθμείο Ρίο-Αντίρριο


Προβλήματα έχουν προκαλέσει στις θαλάσσιες συγκοινωνίες οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή του Ρίο.


Συγκεκριμένα, κλειστή παραμένει, από το πρωί, η πορθμειακή γραμμή Ρίο-Αντίρριο, λόγω των ανέμων.

Οι κίνδυνοι των καταθέσεων σε περίπτωση “κουρέματος”

Σε περίπτωση «κουρέματος» με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι καταθέσεις σας δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Μπορεί να χάσουν οι τραπεζίτες τις τράπεζές τους ή οι μέτοχοι τις οικονομίες τους αλλά όχι οι καταθέτες.

Οι καταθέτες κινδυνεύουν μόνο από το πανικό να πάνε ένα πρωί όλοι μαζί να σηκώσουν τα χρήματά τους. Τότε οι τράπεζες, τουλάχιστον προσωρινά, δεν θα έχουν τα απαιτούμενα μετρητά να τους τα δώσουν στο χέρι.

Ένα «κούρεμα» 30% ή 50% π.χ. θα έχει σαν συνέπεια... http://apneagr.blogspot.com/2011/04/blog-post_9848.html

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ Η Δ.ΜΑΤΣΟΥΚΑ!
Στον τόπο  καταγωγής  του Φ.Βαλλατου εθεάθη  η Δ.Ματσουκά  τις  μέρες  του  Πάσχα.
Το  ζευγάρι  εθεάθη  στην  γραφική  Σάμη να  απολαμβάνει τον  καφέ του σε καφετέρια  της  περιοχής.
Αν και η  φημολογία  οργίαζε  τις  προηγούμενες  μέρες  οτι  θα   βρίσκονταν  στις  Μαλδίβες  από  ότι  φαίνεται  προτίμησαν  το  πανέμορφο  νησί του Ιονίου.

Κρίσταλ Πάλας υπέρ… Πανιωνίου!

Έναν… απρόσμενο σύμμαχο στη μάχη που δίνει για την εξασφάλιση της αδειοδότησης βρήκε ο Πανιώνιος!
Κρίσταλ Πάλας υπέρ… Πανιωνίου!
Συγκεκριμένα, στον αγώνα της Κρίσταλ Πάλας με τη Λιντς στο «Σέλχαστ Παρκ» υπήρχε πανό που έγραφε : «121 χρόνια ιστορίας απαιτούν σεβασμό. Δικαιοσύνη για τον Πανιώνιο»!
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων είναι αδερφοποιημένοι, εξ ου φυσικά και η συμπαράσταση.
sportdog.gr

Ψινάκης-Ιωαννίδης: Μαζί στην Σκιάθο για Πάσχα!

Κρυφτούλι...
με τις κάμερες έπαιξαν μάνατζερ και μοντέλο τις Άγιες μέρες του Πάσχα. Ο Ηλίας Ψινάκης και ο Θεοχάρης Ιωαννίδης βρέθηκαν στην Σκιάθο για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα, ωστόσο κανένας από τους δύο δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση καθώς δεν είπαν ούτε «Χρόνια Πολλά»!

volostv.blogspot.com

ΠΤΩΣΗ 15% ΣΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΖΙΡΟ

Οι δελεαστικές τιμές σε τρόφιμα, παιχνίδια, δώρα, ένδυση και γενικά οι προσφορές σε παραδοσιακά πασχαλινά είδη δεν βρήκαν την ανάλογη ανταπόκριση από τους Έλληνες καταναλωτές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της την Τρίτη του Πάσχα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Σύμφωνα με...


την ΕΣΕΕ, ένας στους δύο καταναλωτές έχει υποστεί δραματική μείωση εισοδήματος, ενώ 850.000 συμπολίτες μας είναι άνεργοι και 1.200.000 βρίσκονται σε κατάσταση ανέχειας. Η απώλεια του δώρου και οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις είχαν ως αποτέλεσμα την αγορά αγαθών και δώρων μικρότερης αξίας ανά τεμάχιο.Τα συγκριτικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας από την αντίστοιχη περσινή πασχαλινή περίοδο δείχνουν φέτος περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ κατά 4,5% έναντι 2% πέρυσι. Η ιδιωτική κατανάλωση παρουσιάζει ανάλογη μείωση με το ΑΕΠ στο 4,5 φέτος από 2,2% πέρυσι. Η ανεργία ξεφεύγει στο 15,1% έναντι του 11,3% και οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές των εργαζομένων έχουν μειωθεί κατά 7,7%, δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη αγοραστική αδυναμία στα ελληνικά νοικοκυριά.

Αναφορικά με τις λιανικές πωλήσεις της φετινής εορταστικής αγοράς, τα πρώτα στοιχεία που έχει συλλέξει το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ δείχνουν ότι ο μέσος όρος του πασχαλινού τζίρου μειώθηκε και φέτος κατά ποσοστό 15%, σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2010, ο οποίος είχε παρουσιάσει μείωση κατά 7% .

Πιο αναλυτικά, ο τζίρος στα είδη διατροφής μειώθηκε περαιτέρω από 5,5% πέρυσι στο -11% φέτος, ενώ στα οικιακά είδη από -13% πέρυσι στο -20% φέτος. Η ένδυση και η υπόδηση κατέγραψε για άλλη μια φορά τη μεγαλύτερη μείωση από -11% πέρυσι, στο -25% φέτος, με μοναδική εξαίρεση τα παιδικά ρούχα και παπούτσια, όπου η κίνηση μειώθηκε περίπου κατά 15%. Τέλος, στα είδη δώρων και παραδοσιακών αγαθών, όπως λαμπάδες και παιχνίδια, καταγράφεται μικρότερη μείωση (-10%), σε σύγκριση πάντα με την περσινή, επίσης φτωχή, πασχαλινή περίοδο.

«Το Πάσχα συνέπεσε φέτος με την επέτειο ενός χρόνου από την υπογραφή της Συμφωνίας Στήριξης που απέτρεψε αρχικά την χρεοκοπία της χώρας μας. Όμως, η εφαρμογή των όρων του Μνημονίου μόνο στήριξη στην ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν προσέφερε, αφού μαράζωσε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, συρρίκνωσε τα οικογενειακά εισοδήματα, περιέκοψε κοινωνικές παροχές και προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία απογοήτευση, αβεβαιότητα και αγανάκτηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΤΙΣ 1.205 ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟ SPREAD ΤΟΥ ΔΕΚΑΕΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥ

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, στις 1.205 μονάδες βάσης, αναρριχήθηκε σήμερα, Τρίτη του Πάσχα το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να προεξοφλούν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Η διαφορά απόδοσης επιτοκίου των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι των γερμανικών ομολόγων αναφοράς ανήλθε μέχρι τις...


1.205 μονάδες βάσης, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από την είσοδο της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Σημειώνεται πως στη περιφέρεια της Ευρωζώνης τα spread κινούνται σήμερα πτωτικά.Άνοδο καταγράφει και το κόστος ασφάλισης των πενταετών τίτλων έναντι αθέτησης πληρωμών, το οποίο διαμορφώνεται στις 1.480 μονάδες βάσης.

ΣΤΟ 10.5% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2010

Στο 10,5% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Για το ίδιο διάστημα, το χρέος της χώρας διαμορφώθηκε στο...


142,8% του ΑΕΠ. Η αναθεώρηση αυτή δημιουργεί την ανάγκη για λήψη επιπλέον μέτρων ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ για εφέτος, τα οποία θα αποκρυσταλλωθούν εντός των επομένων ημερών και θα εμπεριέχονται στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο.Σύμφωνα με τα στοιχεία της περιόδου 2007-2010 που απέστειλε η Ελληνική Στατιστική Αρχή στην Eurostat το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος αναθεωρούνται επί τα χείρω λόγω αναταξινόμησης των δημοσίων επιχειρήσεων, αναθεωρήσεως των αποτελεσμάτων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφαλίσεως, αναταξινόμησης του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών, τακτοποίησης των εισπράξεων και των πληρωμών των φορέων της Γενικής Κυβερνήσεως στα κατάλληλα έτη, καταγραφής συμφωνιών ανταλλαγών εκτός αγοράς (Off-market swaps), αλλά και από την επανεκτίμηση των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ "EMAIL ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ"

Εντός της ημέρας αναμένεται να αρχίσουν οι καταθέσεις του βρετανού χρηματιστή, αλλά και τουλάχιστον 20 - 30 στελεχών του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, που σχετίζονται με την διακίνηση του επίμαχου email της Πέμπτης 20 Απριλίου 2011 για...


αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Πάσχα.

Το κύριο ενδιαφέρον εστιάζεται στην κατάθεση του Βρετανού που θα δοθεί σε αστυνομικούς της Σκότλαντ Γιάρντ μετά από συνεννόηση του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ με αξιωματικούς της Εuropol στην Ολλανδία.

Όσον αφορά τα περίπου 30 άτομα από το ελληνικό πιστωτικό και χρηματιστηριακό σύστημα εμφανίζονται -σύμφωνα με νεώτερη αστυνομική έρευνα- έχουν παραλάβει, αλλά και ορισμένοι από αυτούς διακινήσει, το ύποπτο ηλεκτρονικό μήνυμα. Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής θα διερευνήσει αν κάποια από τα άτομα αυτά έχουν υποπέσει στο αδίκημα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων».

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ 4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΖΗΤΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ

Ρεπορτάζ : Κώστας Τσαχάκης


(από το Έθνος)

Σε έναν αγώνα δρόμου θα αποδυθεί το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να προσδιορίσει μέχρι τις 4 Μαΐου, που καταφθάνει στην Αθήνα το πρώτο κλιμάκιο της τρόικας, τα πρόσθετα μέτρα για...
το 2011. Η κυβέρνηση οριοθετεί το ύψος των απαιτούμενων μέτρων στα 3 δισ. ευρώ τονίζοντας ότι κατά κύριο λόγο θα αφορούν στην περιστολή των δαπανών, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ΔΝΤ και ΕΕ θεωρούν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για τη μείωση του ελλείμματος στο 7,4% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους. Τα νέα μέτρα θα έλθουν για να καλύψουν αφενός την ανοδική αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010 και αφετέρου τις αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο του έτους.Σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει την τελική της ετυμηγορία για το ύψος του περσινού ελλείμματος και, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό διαμορφώνεται μεταξύ 10,3% και 10,5% του ΑΕΠ, κάτι που σημαίνει ότι η φετινή δημοσιονομική προσαρμογή ξεκινάει από υψηλότερη βάση κατά 2 δισ. ευρώ τουλάχιστον.

Εξάλλου μέχρι τα τέλη Μαρτίου η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού έφθασε στα 1,5 δισ. ευρώ. Ετσι η κυβέρνηση μέσα στις επόμενες οκτώ ημέρες θα πρέπει να καταλήξει για την τελική δέσμη των μέτρων, παρουσιάζοντας στην τρόικα τους στόχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνδεση των κοινωνικών επιδομάτων με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα γίνει άμεσα και παράλληλα σχεδιάζεται μεταξύ των άλλων μείωση υπερωριών, ψαλίδισμα επιχορηγήσεων, περικοπές σε πρόσθετες αμοιβές σε υψηλόμισθους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, κόψιμο δαπανών και κατάργηση φορέων.

Στο μέτωπο των εσόδων, πέρα από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε χυμούς, εμφιαλωμένο νερό και φυσικό αέριο, στην αύξηση των τελών κυκλοφορίας και αν παραστεί ανάγκη και σε μετάταξη αγαθών και υπηρεσιών από τον μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ 13% στον υψηλό συντελεστή 23%.

Το τελικό σχέδιο για τα πρόσθετα μέτρα, αφού γίνουν και οι... συνήθεις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, θα περιληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο που θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση στις 15 Μαΐου.

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

«Θολό» τοπίο για τα 23 δισ. την περίοδο 2012-2015

«Θολό» είναι ακόμη το τοπίο όσον αφορά τις παρεμβάσεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την εξεύρεση 23 δισ. ευρώ μεταξύ 2012 και 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τρόικα δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τις αρχικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, με το σκεπτικό ότι αυτές ήταν γενικού χαρακτήρα, χωρίς σαφή εξειδίκευση και αναφορά σε επιμέρους μέτρα.

Σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον θεωρούν πρωταρχικής σημασίας την επιτυχή υλοποίηση του Πλαισίου, καθώς θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 5,5% του ΑΕΠ από το 2014 και συνεπακόλουθα σε μείωση του δημόσιου χρέους, που είναι και το ζητούμενο.

Σύνθετο εγχείρημα

Η απάντηση που δίνεται από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο εγχείρημα, το οποίο θα εξειδικευτεί μέχρι τις 15 Μαΐου, αφού προηγουμένους συζητηθούν και οι παρατηρήσεις της τρόικας. Η δημοσιονομική προσπάθεια από το 2012 μέχρι και το 2015 θα βασιστεί κατά τα δύο τρίτα στο σκέλος των δαπανών.

Δηλαδή ο στόχος που έχει τεθεί είναι να περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες κατά 14,5 δισ. ευρώ. Στο σκέλος των εσόδων προβλέπεται αύξηση κατά 8,5 δισ. ευρώ.

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας (στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο προβλέπεται ότι από το 2012 θα έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης) θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στην τόνωση των φορολογικών εσόδων.

ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ

Σύνδεση επιδομάτων με εισοδηματικά - περιουσιακά κριτήρια

Από φέτος θα συνδεθεί η χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, που βάσει μνημονίου θα ετίθετο σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2012.

Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός των δικαιούχων τους και υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος του έτους θα εξοικονομηθούν 500 με 600 εκατ. ευρώ. Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ψάχνουν κωδικό προς κωδικό τις δαπάνες για τα κοινωνικά επιδόματα (ανεργίας, πολυτεκνικό, επίδομα τρίτου παιδιού, ισόβια σύνταξη για πολύτεκνες μητέρες, φοιτητικό αλλά και το ΕΚΑΣ), προκειμένου να παρουσιάσουν στην τρόικα ένα αξιόπιστο σχέδιο περικοπών.

Οι δικαιούχοι των επιδομάτων θα προκύπτουν αφού συνυπολογιστεί το εισόδημα που δηλώνουν στην εφορία αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης (αυτοκίνητα, σπίτια κ.ά.). Επίσης, για τον πληρέστερο έλεγχο η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ενιαίο φορέα παροχής κοινωνικών παροχών προκειμένου, όπως σημειώνουν στο οικονομικό επιτελείο, να επιτευχθεί καλύτερη στόχευση και να ενισχύονται οι κοινωνικές ομάδες που έχουν πραγματική ανάγκη. Επίσης, στο μέτωπο των κρατικών δαπανών έχει διαπιστωθεί ότι κατά τη διάρκεια του 2010 αλλά και φέτος δεν έχουν εφαρμοστεί στην πράξη οι μειώσεις των πρόσθετων παροχών, κυρίως στις ΔΕΚΟ και τους υπόλοιπους φορείς της γενικής κυβέρνησης.

Ετσι σχεδιάζεται «ψαλίδισμα» σε πλασματικές υπερωρίες , μετακινήσεις εκτός έδρας, νυχτερινά, συμμετοχές σε επιτροπές, ομάδες εργασίας, συμβούλια κ.ά. Επιπλέον προωθείται η άμεση κατάργηση φορέων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό (πρεσβείες, προξενεία, γραφεία Τύπου κ.ά.).

Ηδη έχουν εξαγγελθεί οι συγχωνεύσεις εφοριών και η μείωση του αριθμού των αστυνομικών τμημάτων. Στις αμυντικές δαπάνες έχει ληφθεί η απόφαση για μείωση του αριθμού των στρατοπέδων και περικοπές στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ρουβάς - Ζυγούλη : Παντρεύονται στις 19 Ιουνίου

Oι προετοιμασίες για το "γάμο της χρονιάς" έχουν αρχίσει ήδη. Ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη έκλεισαν ημερομηνία γάμου και το καλοκαίρι θα ανέβουν και επίσημα τα σκαλιά της εκκλησίας. Η ημερομηνία γάμου τους θα είναι στις 19 Ιουνίου στην Κρήτη όπου θα ακολουθήσει δεξίωση στο πολυτελές ξενοδοχείο "Porto Elounda" στο οποίο γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στα πλαίσια ενός διαφημιστικού σποτ.
Όπως λέγεται μάλιστα, κουμπάρος του ζευγαριού θα είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που διατηρεί τα τελευταία χρόνια φιλικές σχέσεις με τους μελλόνυμφους.
Σάκης και Κάτια ήθελαν να προγραμματίσουν τον γάμο τους για το 2012, η αναπάντεχη δεύτερη εγκυμοσύνη της Κάτιας όμως, επέσπευσε το γεγονός και οι ημερομηνίες κλείστηκαν. Μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα στον λαμπερό γάμο τους παρανυφάκι θα είναι η πρώτη κόρη τους, η μικρή Αναστασία. Η Κάτια Ζυγούλη δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το νυφικό της, σκέφτεται όμως να επιλέξει κάποιον από τους Ελληνες σχεδιαστές.
Το επώνυμο ζευγάρι προσπαθεί να κρατήσει μακριά τα φώτα της δημοσιότητας από τον επικείμενο γάμο του, αφού δεν επιθυμεί το γεγονός αυτό να πάρει μεγάλη έκταση. Σκέφτονται να κάνουν τον γάμο τους σε "κλειστό" περιβάλλον, με λίγους μόνο συγγενείς και φίλους.gossiptv

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ: Στις 16 Μαϊου... στέλνουν τον λογαριασμό

Tο έλλειμμα που θα ανακοινώσει σήμερα η Eurostat αναμένεται να ξεπεράσει το αρκετά το 10% και αυτός είναι ο λόγος ( δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά) της καθυστέρησης ώστε να... περάσουν οι γιορτές.
1-15 Μαϊου τα στελέχη της Τρόικας θα κάνο0υ φύλλο και φτερό τα νέα μέτρα και τα έσοδα και θα ανάψουν το πράσινο φως ώστε 16 Μαϊου το "πακέτο" μέτρων να πάει στη Βουλή.
Μόνο μέσα στα επόμενα τρία, τέσσερα χρόνια και μέχρι το 2015 θα πρέπει το ελληνικό κράτος να βρει παραπάνω από 26 δισ. Κάτι που μεταφράζεται σε ακόμη σκληρότερα μέτρα, όπως και αν βαφτίζονται.
Η τρόικα "κουνάει" τα 12 δισ. της επόμενης δόσης και πιέζει. Έτσι η Κυβέρνηση απαντάει ότι άμεσα μέσα του ενιαίου μισθολογίου θα εξοικονομήσει 2 δισ και άλλα 2,5 από το κόψιμο των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου.
Τριάμισι δισ. υπόσχεται η Κυβέρνηση στην Τρόικα από πώληση μετοχών ( και όχι μόνο) των ΔΕΚΟ αλλά και από το λουκέτο σε δημόσιους οργανισμούς.
Δύο δισ. θα εξοικονομίσει η Κυβέρνηση από το ¨τσεκούρι" στις φοροαπαλλαγές και άλλο ένα από τους έμμεσους φόρους όπως ο ΦΠΑ.
Αυτά μόνο για αρχή...

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΑΡΡΑ:«Νιώθω ευλογημένη που μέσα σε αυτό το χαμό είχα τρεις δουλειές»

H Νικολέττα Καρρά είναι από τους τυχερούς ηθοποιούς καθώς σε μια εποχή που οι δουλειές στο θέατρο και στη τηλεόραση λιγοστεύουν εκείνη είχε τρεις δουλειές. «Νιώθω ευλογημένη που μέσα σε αυτό το χαμό είχα τρεις δουλειές. Μπορεί να είναι τύχη, συγκυρίες, κατάλληλες συνεργασίες, κατάλληλη στιγμή. Δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τις δυνατότητες κάποιου, γιατί πολλοί καλοί ηθοποιοί έχουν μείνει απέξω. Είναι δύσκολη εποχή για όλους. Κι εγώ έχω άγχος για του χρόνου», δήλωσε η ηθοποιός.

Νέος έρωτας για τον Λέτο!

Νέος έρωτας για τον Λέτο!

Φιλενάδες γύρισα!! Μην τα ρωτάτε πως τα πέρασα, μια τρέλα ήταν… Και μόνο που ξυπνάς ό,τι ώρα θες και όπως το θες αρκεί για να έχεις περάσει ένα ωραίο τριήμερο. Αφού η Λόλα κακόμαθε τόσο στον ύπνο, που χθες είπε να μην κοιμηθεί για να μην της πέσει βαρύ το ξύπνημα. Έτσι, την είχε δει «Animal Planet» και τα έβαζε με τα ζωάκια. Κυνηγούσε το σκυλί της που γάβγιζε, κυνηγούσε τα περιστέρια στη βεράντα που έχουν δει τη γλάστρα έξω από το δωμάτιο της Λόλας παγκάκι για ερωτευμένους κι έρχονται με την αυγούλα και – συγνώμη κιόλας – χαμουρεύονται! Γι’ αυτό κι εγώ τους πετάω μανταλάκια για να μην τα τραυματίσω καθότι φιλόζωη, αλλά να με αφήσουν να κοιμηθώ και λιγάκι.
Τα δικά σας νέα περιμένω… Τι είδε η Mrs. M. στην Ανάσταση και κυρίως πώς τα πέρασε η αγαπητή ΚΑΝΕΛ που μας έλειψε περισσότερο και από τον Λαζαράκο αυτές τις μέρες. Μόνο μην μου πεις κι εσύ φιλενάδα ότι ερωτεύτηκες, γιατί θα αρχίσω να πιστεύω ότι κυκλοφορεί σε χάπι και οι πωλήσεις πρέπει να έχουν ξεπεράσει και το Viagra.

Ερωτοχτυπημένος ο Σεμπαστιάν!

Η μοίρα πάντα στέλνει τα σημάδια της. Ποτέ, όμως, δεν αρκεί από μόνη της και δεν μπορεί να κάνει με το ζόρι τίποτα. Αν δεν θες να δεις, δεν βλέπεις! Τι μου ήρθε τώρα και τα λέω αυτά; Μα, πάει η Λόλα να ξεφύγει από τον Λαζαράκο και πέφτει πάνω στον Σεμπαστιάν Λέτο. Μοιραίος ο συνειρμός, τα ‘χουμε πει ξανά, τα λέμε και τώρα που έτσι κι αλλιώς ο αγαπημένος μου δεν με διαβάζει και θα τον κράζω όσο θέλω. Ουουου, τις επόμενες μέρες να δείτε τι θα γίνει! Μέχρι και… τίποτα μην σας πω!

Λοιπόν, ας περάσουμε στον Σεμπαστιάν τον ερωτευμένο! Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Espresso», την οποία δεν αγόρασα, αλλά έστειλα το μηνυματάκι μου και τη διάβασα ηλεκτρονικά, ο Αργεντινός άσος του Παναθηναϊκού τον τελευταίο καιρό βγαίνει με την κόρη του Λάκη Τζορντανέλι, Λουίζα. Κοίτα να δεις τι γίνεται και χαμπάρι δεν είχε πάρει η Λόλα!!! Εδώ βρε κουτορνίθι μου άλλα κι άλλα δεν παίρνεις χαμπάρι να μου πείτε και σας παρακαλώ πείτε το μου δηλαδή! Ο Λέτο βρίσκεται σχεδόν κάθε βράδυ στο μαγαζί που τραγουδάει η Λουίζα κι εκείνη κάθεται στο τραπέζι του και του αφιερώνει τραγούδια δια μικροφώνου. Μόλις τελειώσει το πρόγραμμά της φεύγουν μαζί προς άγνωστο προορισμό.

Η αλήθεια είναι πως προσπάθησαν και ήθελαν να το κρατήσουν κρυφό, όμως όλοι μιλάνε για έναν μεγάλο έρωτα. Κάτοικοι της περιοχής τούς έχουν δει να περπατάνε χεράκι-χεράκι στην πλατεία Κολωνακίου, ενώ δέχεται το σχετικό πείραγμα και από συμπαίκτες του. Λέγεται, μάλιστα, πως έστειλε μήνυμα στην κοπέλα του και αρραβωνιαστικιά του στο Μπουένος Άιρες, ζητώντας να διακόψουν τη σχέση τους. «Είμαι αλλού» θα της είπε και ο Λέτο, αυτό μάλλον το μοιράζουν στις οδηγίες χρήσης μαζί με το χαπάκι που λέγαμε. Η κοπέλα του είναι (?), ήταν (?) – ποιος ξέρεις στ’ αλήθεια; - η Μαριέλα Λοσάνο κι επειδή η Λόλα έχει μνήμη ελέφαντα (κι αν συνεχίσει να τρώει έτσι δεν θα είναι η μόνη ομοιότητά τους η μνήμη) σάς παραθέτει στο φωτορεπορτάζ κάτι από τα πέρυσι.

Τελευταία, αλλά σταθερή!

Ας αφήσουμε, λοιπόν, τα παιδιά να ζήσουν τον έρωτάς τους και ας περάσουμε εμείς στο επόμενο θέμα μας. Ό,τι reality υπήρχε να δω αυτές τις μέρες, το είδα! Μέχρι και τη ζωή μου, που είναι το πιο σκληρό reality, αλλά δεν λέω να το καταλάβω. Εστιάζουμε λιγάκι στο «Dancing with the stars», διότι έχει και αθλητικό ενδιαφέρον. Η Μαρία Τσουρή, παρά τις υποχρεώσεις της με τον Ολυμπιακό, πήγε στο show ανήμερα το Πάσχα, χόρεψε και παρέμεινε κιόλας, παρά τη χαμηλή βαθμολογία! Όχι, αυτή την εβδομάδα δεν μίλησε για τη σχέση της με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Όχι ακόμα, τουλάχιστον…

Εκείνη που έφυγε από το show και σε κάνει να σκέφτεσαι πόσο βαθύτατα βιώνουμε την οικονομική κρίση είναι η Μαριέττα Χρουσαλά. Τζάμπα οι υποσχέσεις της κυρίας Λαιμού ότι θα στέλνει 300 μηνύματα για τη νύφη της, τζάμπα και οι υποσχέσεις του Λαζαράκου. Να’ χουμε, να λέμε… Φαίνεται παρασύρθηκε και εκείνη από τον βασιλικό τον γάμο που θα γίνει την Παρασκευή στην Αγγλία και έχει ετοιμασίες. Παρεμπιπτόντως, πρωινός θα είναι ο γάμος, όπως ακριβώς το έλεγε η Ντίνα Κώνστα στους «Δύο ξένους». «Αν πάει κάτι στραβά, να μην έχεις χάσει όλη την ημέρα»!!! Πόσα διδάγματα μπορεί να σκεφτεί η Λόλα από αυτή την τηλεοπτική σειρά…

Φτάσαμε στο τέλος, όπως καταλαβαίνετε… Από αύριο ελπίζουμε να έχουμε ρεπορτάζ για το πώς πέρασαν οι διάσημοι το Πάσχα, να δούμε και τα παλικάρια της Mrs. M. από τη Μύκονο, όπου έκαναν προετοιμασία για τον τελικό. Δυστυχώς, ακούσαμε και πολλά δυσάρεστα νέα αυτές τις ημέρες. Πάρα πολλά, όμως. Όπως για την είδηση του θανάτου του Ανδρέα Μαρνέζου. Προσωπικά η Λόλα δεν τον ήξερε, όμως έχει συνδέσει το πιο μεγάλο κομμάτι του εαυτού της με το studio που διατηρούσε. Γι' αυτά τα δυσάρεστα και το καταθληπτικό τραγουδάκι της ημέρας... Και μην με βρίσεις φιλενάδα για τους στίχους, δεν βρήκα καλύτερο βίντεο.

Έγγραφα-σοκ για ομάδα της Σούπερ Λίγκας!


Έγγραφα-σοκ για ομάδα της Σούπερ Λίγκας!
Το φως της δημοσιότητας είδαν έγγραφα-σοκ, που αφορούν ασφαλιστική-φορολογική ενημερότητα ομάδας της Super League που είχε λήξει, άρα οι μεταγραφές της είναι άκυρες. Δείτε τα αποκαλυπτικά έγγραφα.
Στην ιστοσελίδα της η εκπομπή «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη αποκαλύπτει την ασφαλιστική-φορολογική ενημέροτητα ομάδας της Super League, η οποία είχε λήξει το 2010 και κατηγορεί την ΕΠΟ ότι η συγκεκριμένη ομάδα της Super League χρησιμοποιούσε ληγμένη ασφαλιστική-φορολογική ενημερότητα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και ότι με αυτό τον τρόπο νοθεύτηκε το πρωτάθλημα. Παράλληλα ρωτάει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία εάν:
-Μπορεί μια ΠΑΕ να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο του 2011, όταν έχει καταθέσει ασφαλιστική ενημερότητα εξάμηνης ισχύος της 10ης Ιουνίου 2010 και φορολογική ενημερότητα τετράμηνης ισχύος της 11ης Ιουνίου 2010;
-Εφ΄όσον έγιναν οι μεταγραφές με τα έγγραφα που δημοσιεύουμε, θεωρεί ότι νοθεύτηκε το πρωτάθλημα;
-Προχώρησε σε σχετική έρευνα εντός της Ομοσπονδίας και καταλόγισε ευθύνες;


Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, η αποκάλυψη του ονόματος της ομάδας θα γίνει την Τετάρτη, εάν μέχρι τότε δεν την έχει αποκαλύψει ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, στον οποίο καταλογίζει ευθύνες για το θέμα!
gazzetta.gr

ΣΤΙΣ 3 ΜΑΪΟΥ: Πατρινοί δικηγόροι εναντίον Ολυμπίας Οδού

Oργανωμένες δράσεις ετοιμάζει το τοπικό κίνημα "Δεν Πληρώνω", ενόψει της εκδίκασης, στις 3 Μαΐου, της αγωγής που έχει καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών και ομάδα πολιτών, κατά της Ολυμπίας Οδού. Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πάτρας και η διεξαγωγή της δίκης θεωρείται βέβαιη, καθώς η Ολυμπία Οδός δεν μπορεί να ζητήσει άλλη αναβολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών και οι πολίτες κατέθεσαν την αγωγή σε βάρος της Ολυμπίας Οδού, στις 5 Οκτωβρίου 2010. Με την αγωγή αυτή, οι πολίτες ζητούσαν, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, «την κατάργηση των αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων παραχώρησης των χιλιοπληρωμένων εθνικών μας δρόμων στους ιδιώτες», ενώ σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο, η καταβολή αντιτίμου στον οδικό άξονα Ρίου - Ζευγολατιού θεωρείται παράτυπη, καθώς το τμήμα αυτό του οδικού δικτύου δεν αποτελεί κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου.

Ενόψει της δίκης, οι τοπικές επιτροπές του κινήματος "Δεν Πληρώνω", θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες, σε καμπάνια, ενημερώνοντας τους Πατρινούς για τις θέσεις τους επί του ζητήματος και ζητώντας την συμπαράστασή τους.
Στην προσπάθεια αυτή, το τοπικό "Δεν Πληρώνω" δεν θα είναι μόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές επιτροπές του κινήματος από όλη την Ελλάδα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ταξιδέψουν στην Πάτρα και να βρεθούν στο χώρο των δικαστηρίων προκειμένου να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στην αγωγή των πολιτών και του Δικηγορικού Συλλόγου για την μη είσπραξη διοδίων. Μάλιστα επιτροπές του κινήματος από την Αθήνα, προγραμματίζουν να μισθώσουν πούλμαν προκειμένου να μεταβούν στην Πάτρα, την ημέρα της δίκης.

Αφήνει τις πορνοταινίες, για την φωτογραφία!

Προς απογοήτευση του ανδρικού πληθυσμού, η ελληνικής καταγωγής πορνοστάρ, Σάσα Γκρέι (Μαρίνα-Άννα Χατζή) ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την βιομηχανία πορνό…
Αφήνει τις πορνοταινίες, για την φωτογραφία! (ΦΩΤΟ)
«Είναι αρκετά σαφές ότι ο χρόνος μου ως ηθοποιός σε ταινίες για ενήλικες έχει λήξει. Ηρεμήστε, δεν έχω βρει το Χριστό. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, είμαι περήφανη για όσα έχω κάνει και δεν μετανιώνω για τίποτα», έγραψε στο προφίλ της 23χρονη πορνοσταρ στο facebook και συμπλήρωσε:
«Ειλικρινά αισθάνομαι ότι έδωσα όσα μπορούσα στην ερμηνεία των ρόλων μου. Συνεργάστηκα με κορυφαίους επαγγελματίες, με τις καλύτερες εταιρίες στον κλάδο και απόλαυσα πάντα φιλίες και σχέσεις, που είχα τη χαρά να δημιουργήσω στην καριέρα μου».

Καλος ο Παπασταθοπουλος αλλα...

    
     Με αφορμή την μεταγραφολογία τον τελευταίο καιρο γύρω απο το όνομα του Ολυμπιακού αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο. Και λογικό μου φαίνεται να γράφουν κάθε μέρα και ενα νέο όνομα αφού ο Ολυμπιακός έχει τελειώσει με τις υποχρεώσεις του και ασχολείται με τα μεταγραφικά αυτή την εποχή. Εγώ όμως θέλω να σταθώ στον Παπασταθόπουλο.

     Δεν μπορώ να πω, είναι ενας απο τους καλύτερους  Έλληνες αμυντικούς, αλλά θεωρώ πως στον Ολυμπιακό δεν χρειάζεται. Ο Παπασταθόπουλος είναι παίχτης που δεν γίνεται να κάτσει πάγκο στην Ελλάδα και ούτε η Μίλαν  θα τον δώσει για να τον έχει ο Ολυμπιακός έκτος των βασικών πλάνων του. Άυτά τα λέω δεδομένου οτι ο Ολυμπιακός έχει για βάσικους στην άμυνα, τους Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ παίχτες με σταθερή απόδοση όλο το χρόνο, ειδικά ο Αβραάμ που έκανε 1-2 γκέλες παλιότερα μετά το Μουντιάλ ανέβασε κατακόρυφα την αποδοσή του. Ο Ολυμπιακός ψάχνει για το 3ο σεντερ μπακ που θα πλαισιώσει τους Παπαδοπουλο, Μελμπεργκ και Ποτουρίδη, οπότε η περίπτωση του Μόρα μοιάζει καλύτερη αφού είναι και πολυθεσίτης που έχει ζητήσει ο Βαλβέρδε και έμπειρος και ελεύθερος με χαμηλό κασέ και ακόμα δεν έχει πρόβλημα να κάτσει στον πάγκο. Βέβαια είναι 29 ετών, ηλικία καλή για αμυντικό αλλά ο Παπασταθόπουλος έχει περισσότερο μέλλον μπροστά του.

    Κάτι τελευταίο, είχα διαβάσει παλιότερα σε μια συνέντευξη του  Παπασταθόπουλου οτι κατάγεται απο οικογένεια Παναθηναϊκών και πως ο ίδιος  θα γυρνούσε στο μακρινό μέλλον στην Ελλάδα για χάρη του Παναθηναϊκού. Δεν νομίζω να θέλει κανείς απο τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού ένα παίχτη που δεν θα παθιάζεται με την ομάδα..

«Παίζει» για δανεικός ο Παπασταθόπουλος

«Παίζει» για δανεικός ο Παπασταθόπουλος
Το πρώτο όνομα στη λίστα του Ολυμπιακού για την αμυντική του γραμμή είναι αυτό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Η Μίλαν, στην οποία ανήκει ο παίκτης, σκέφτεται το δανεισμό του Έλληνα σέντερ μπακ, σενάριο το οποίο ευνοεί τους «ερυθρόλευκους». Ξεκαθαρίζει το θέμα του τερματοφύλακα, αλλά και αυτό του Μαθία, ο οποίος μπορεί να φέρει Ινσούα.

Πολλές και σημαντικές δυσκολίες πρέπει να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός, αν θέλει να προσθέσει το καλοκαίρι, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο ρόστερ του. Ο αμυντικός της Μίλαν παραχωρείται ως δανεικός από την ιταλική ομάδα, υπό την προϋπόθεση να υπάρχει καλή οψιόν αγοράς. Σε περίπτωση, βέβαια, που οι «ροσονέρι» αποφασίσουν να τον πουλήσουν, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν, αφού οι προτάσεις από ευρωπαϊκούς συλλόγους αναμένεται να είναι πολλές και υψηλές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τις ανταγωνιστούν εύκολα οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Στο ενδεχόμενο του δανεισμού και πάλι προκύπτουν δυσκολίες, αφού ο 23χρονος σέντερ μπακ έχει αρκετά υψηλό συμβόλαιο, το οποίο μαζί με την εφορία στην Ελλάδα, μπορεί να εκτιναχθεί κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξουν, κατά πάσα πιθανότητα, όταν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μίλαν, η οποία θέλει τέσσερις βαθμούς ακόμα για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα Ιταλίας, ενώ βρίσκεται και στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Αν τελικά δεν προχωρήσει του Παπασταθόπουλου, υπάρχει η εναλλακτική του Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος μένει ελεύθερος, έχει σαφώς μικρότερες αποδοχές και επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα. Στα υπ’ όψιν βρίσκεται πάντα και ο Σανκαρέ του Ολυμπιακού Βόλου.

Τελειώνει του τερματοφύλακα και του Μαθία

Μία από τις θέσεις στις οποίες «καίγεται» για απόκτηση παίκτη ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι αυτή του τερματοφύλακα. Στη συνάντηση που θα έχουν ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Ισπανό τεχνικό, θα ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο θέμα. Ο Ούρκο Πάρντο είναι πιθανό να παραμείνει πλέον, μετά τη μείωση των απαιτήσεών του, με έναν εκ των Μάχο και Γιακούποβιτς να αποτελεί την επιλογή για τη θέση του άλλου πορτιέρο των Πειραιωτών.

Εντός των ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η συνεργασία με τον Εντουάρντο Μαθία, ο οποίος θα αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή και αρχισκάουτερ. Η πρώτη, μάλιστα, κίνηση του Ισπανού ίσως είναι η απόκτηση του Εμιλιάνο Ινσούα από τη Λίβερπουλ. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ μπορεί να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ραούλ Μπράβο, αν αυτός τελικά δεν παραμείνει στου Ρέντη, αν δώσει το «οκ» ο Βαλβέρδε. Οι Άγγλοι δεν τον υπολογίζουν και ο Μαθία μπορεί να παίξει τον ρόλο του για την απόκτησή του.

Σενάρια για Ριέρα

Το ενδιαφέρον της Βαλένθια για την απόκτηση του Άλμπερτ Ριέρα έχουν επαναφέρει τις τελευταίες ημέρες τα ισπανικά ΜΜΕ. Ο Ισπανός χαφ βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, κυρίως από την πατρίδα του και σε περίπτωση που υπάρχει πώλησή του, τότε στον Ολυμπιακό θα ασχοληθούν πιο «ζεστά» με την περίπτωση του Μίλαν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση.

Φερέιρα: «Δεν έχω αποφασίσει να φύγω»

Φερέιρα: «Δεν έχω αποφασίσει να φύγω»
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που τον έφεραν να έχει αποφασίσει να φύγει το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό, προέβη ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, με γραπτή του δήλωση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των «πρασίνων».

Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει την παρούσα χρονική στιγμή είναι οι αγώνες που έχει να δώσει το «τριφύλλι» τα πλέι οφ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φερέιρα:

«Ενημερώθηκα σήμερα ότι σύμφωνα με "πληροφορίες από το φιλικό μου περιβάλλον” έχω αποφασίσει να φύγω από τον Παναθηναϊκό μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Αυτή η πληροφορία είναι ψευδής. Έχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και το μόνο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να συγκεντρωθώ τόσο εγώ όσο και η ομάδα στην επίτευξη του στόχου μας που δεν είναι άλλος από την επικράτηση στα play off. Σ’ ό, τι αφορά το μέλλον, ήδη έχω συζητήσει με τη διοίκηση και θα συζητήσω εκ νέου και προσεχώς για την επόμενη μέρα της ομάδας».

ΑΧΑΪΑ: Νέο θανατηφόρο με θύμα ποδηλάτη

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χθες στις 10 το βράδυ στην επαρχιακή οδό που οδηγεί από το Λάππα στο Μετόχι Αχαϊας. Σύμφωνα με την αστυνομία, το όχημα που οδηγούσε ένας 21χρονος από την περιοχή, συγκρούστηκε με το ποδήλατο, που οδηγούσε ένας αλλοδαπός, νεαρής ηλικίας, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να τραυματιστεί θανάσιμα. Τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον 3 αλλοδαποί ποδηλάτες έχουν σκοτωθεί στην περιοχή.
dete.gr

ΠΑΤΡΑ: Διάρρηξη με λεία 6300 ευρώ... μετά την Ανάσταση

Oι διαρρήκτες "χτύπησαν" καφεκοπτείο στην Πάτρα και άρπαξαν 6300 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα. Οι δράστες μπήκαν στον χώρο του καταστήματος που βρίσκεται στην οδό Αθανασίου Διάκου κοντά στα Ψηλαλώνια, αφού διέρηξαν ξυλινη κατασκευή και μέσω του φωταγωγού, έφτασαν στον "προορισμό" τους. Είτε γιατί γνώριζαν, είτε γιατί έψαξαν, έφτασαν στα χρήματα, τα οποία βρίσκονταν μέσα σε σακούλα, στο πίσω μέρος του καταστήματος.

Ο εφιάλτης στο δρόμο του... twitter!

Ο εφιάλτης στο δρόμο του... twitter!
Το twitter έχει γίνει της μόδας στην Αγγλία με συνέπεια όλο και περισσότεροι άσοι της Premier League να ανοίγουν λογαριασμό στο γνωστό site κοινωνικής δικτύωσης.

Για τον Ντάρον Γκίμπσον, όμως, αποτέλεσε μια τραυματική εμπειρία, που κράτησε μόλις δύο εφιαλτικές ώρες…

Πείστηκε από τον Ρίο Φέρντιναντ να μπει στην… παρέα του twitter, ωστόσο αυτή δεν αποδείχθηκε και πολύ φιλόξενη για τον ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Υβριστικά, υποτιμητικά και ειρωνικά σχόλια κατέκλυσαν τον λογαριασμό του 23χρονου μέσου. 120’ λεπτά, όσο περίπου διαρκεί μια ταινία, κράτησε το «θρίλερ» που έζησε ο Βορειοϊρλανδός...
sport-fm.gr

Απίστευτο θράσος και τουρκικές προκλήσεις στην Άγκυρα!

Απίστευτο θράσος και τουρκικές προκλήσεις στην Άγκυρα!
Δεν έχει προηγούμενο η τουρκική προκλητικότητα ούτε στο χώρο του αθλητισμού. Στο «Kids Festival» στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Αγώνων Παιδιών, που φιλοξενείται στην Άγκυρα, προσκεκλημένο ήταν το «ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου» που εμφανίστηκε με πολυάριθμη αποστολή και σημαία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αναγνωρισθεί από καμία χώρα. Αποχώρησαν οι Έλληνες αθλητές!

Η Ελλάδα θα συμμετείχε στους αγώνες σε βόλεϊ, μπάντμιντον και πάλη, όμως όπως είναι φυσικό, όταν έγινε αντιληπτό το τι είχε συμβεί, υπήρξε άμεση αντίδραση. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Αχιλλέας Μαυρομμάτης επικοινώνησε άμεσα με τους υπεύθυνους και ζήτησε να μην αγωνιστεί η ομάδα βόλεϊ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θέμα, ενώ αναμένεται και επίσημη αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ:

"Η Ε.Ο.ΠΕ., σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αποφάσισε να αποσύρει από τη συνέχεια της διοργάνωσης την ομάδα επίλεκτων κοριτσιών που ταξίδεψε στην Άγκυρα για το Kids Festival.

Ο λόγος είναι ότι διαπιστώθηκε πως σε άλλα αθλήματα της ευρύτερης διοργάνωσης που εντάσσεται και το τουρνουά βόλεϊ, συμμετέχουν αθλητές από τα κατεχόμενα της Κύπρου.

Η επίλεκτη ελληνική ομάδα αγωνίστηκε νωρίς το πρωί κόντρα στην Ολλανδία και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τους αγώνες μετά τις επαφές της ελληνικής ομοσπονδίας με την Πολιτεία.

Η αποστολή αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Τρίτη 26 Απριλίου
".

Πούλησε λόγω χρεών

Πούλησε λόγω χρεών
«Κάθε χρόνο που βρίσκεσαι στην πρώτη κατηγορία, τόσο περισσότερα χρέη αποκτάς. Δεν μπορούσαμε να βάλουμε άλλα χρήματα. Οι τράπεζες δεν μας δάνειζαν πια. Έτσι, έπρεπε να αναζητήσουμε επενδυτές ή αγοραστές από το εξωτερικό»…

Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρός της Χετάφε, Άνχελ Τόρες εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου την απόφαση αυτού και του ΔΣ της ομάδα να δεχθεί να μεταβιβάσει τις μετοχές στο επενδυτικό γκρουπ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Η απόφαση να πουλήσουμε την ομάδα, έγινε, διότι –λογικά- τα επόμενα χρόνια που θα ήμασταν την πρώτη κατηγορία θα αυξανόταν αρκετά το ρίσκο να … βουλιάξει η ομάδα από τα χρέη», εξήγησε.

Αντίθετα, με την κίνηση αυτή κατάφερε να αυξήσει το ετήσιο μπάτζετ από τα 45 εκατομμύρια στα 65 εκατομμύρια, και να κρατήσει όλους τους υπαλλήλους στην ομάδα, χωρίς κανείς να φοβάται πια για την δουλειά του.

Ο Τόρες γνωστοποίησε –επίσης- πως στη συμφωνία υπάρχει όρος πως δεν θα διαφοροποιηθεί ούτε το όνομα, ούτε τα σύμβολα της ομάδας.
sport-fm.gr

Εγκατέλειψε ο Σπανούλης

Εγκατέλειψε ο Σπανούλης
Μέρος του κανονικού προγράμματος της πρώτης προπόνησης του Ολυμπιακού μετά τις γιορτινές μέρες του Πάσχα, ακολούθησε ο Βασίλης Σπανούλης, αφού οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στους προσαγωγούς, δεν του επέτρεψαν να πάρει μέρος σε όλες τις ασκήσεις.

Ο Έλληνας γκαρντ, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα που θα του συσταθεί για να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί, αλλά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν θα βιαστεί να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του άμεσα, αφού τα προσεχή παιχνίδια με τον Κολοσσό, είναι τέτοια που δεν χρίζουν άσκησης πίεσης.