ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΝΑ

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία Βλαντιμίρ Ιβανόφσκι είπε στην Hürriyet ότι εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς προβλέπει το έργο και δεν θέλησε να επιβεβαιώσει πληροφορίες που λένε ότι θα χρηματοδοτηθεί από ρωσικές εταιρείες."Για να υπάρξει ένα σχόλιο,...
θα πρέπει να γνωρίζουμε περισσότερα για το έργο. Αλλά ακόμη και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτό. Βρισκόμαστε στο στάδιο της συλλογής πληροφοριών ", δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης,οποίος έθεσε και ένα λογικό ερώτημα.Πως θα αποδόσει οικονομικά το κανάλι που οραματίζεται να ανοίξει ο Ερντογάν;

«Περισσότερα πλοία που περνούν σημαίνει περισσότερα έσοδα από τα τέλη διέλευσης. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να είναι κερδοφόρα μία επένδυση. Αλλά αν είναι ελεύθερη διέλευση μέσω του Βοσπόρου, τότε γιατί ο καθένας θα χρησιμοποιήσει αυτό το κανάλι; " είπε ο Ρώσος πρεσβευτής . "Όπως βλέπετε, είμαστε σήμερα αντιμέτωποι με περισσότερα ερωτήματα από απαντήσεις."

ΠΑΤΡΑ: ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

Ληστεία με νεκρό στις 12.30 μετά το μεσημέρι στο S/M Μαρινόπουλος στην οδό Ελ. Βενιζέλου στη Πάτρα. Δυο δράστες πυροβόλησαν εν ψυχρώ έναν άντρα, πελάτη του καταστήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ο συνταξιούχος πυροσβέστης Χρήστος Μαντάς, 59 ετών, είδε τους δράστες πήγε στο αυτοκίνητο του και πήρε ένα ξύλο με σκοπό να τους εμποδίσει, όμως ένας εξ αυτών έστρεψε το όπλο του και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Ο πυροβολισμός έγινε στο χώρο του ταμείου μπροστά στα μάτια δεκάδων πανικόβλητων πελατών και υπαλλήλων. Οι δράστες που δεν φορούσαν μάσκα, εξαφανίστηκαν και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη τους.Ο άτυχος άντρας ήταν πατέρας δύο παιδιών.ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ

Ρεπορτάζ : Βασίλης Ζήρας

(από την Καθημερινή της Κυριακής)

Αποφασισμένη να επιβάλει και όχι να διαπραγματευθεί την εφαρμογή του Μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου και των αποκρατικοποιήσεων έρχεται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα η τρόικα. Με τις αγορές να προεξοφλούν αδιέξοδο και...

αναδιάρθρωση, τους Γερμανούς και άλλους Βορειοευρωπαίους να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να βάλουν εκ νέου το χέρι στην τσέπη για τους Ελληνες και με τους περισσότερους υπουργούς να έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους περιμένοντας το θαύμα ή το μοιραίο, οι ξένοι εμπειρογνώμονες έρχονται προετοιμασμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν, ακόμη και τη διακοπή της χρηματοδότησης.

Η απόφαση της τρόικας να χρησιμοποιήσει την κόκκινη κάρτα, εάν χρειαστεί, προκύπτει από την εξής ερμηνεία της κατάστασης:

1. Η αντίληψη ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας απέτυχε και πως η αναδιάρθρωση του χρέους –με όποια μορφή– είναι μονόδρομος και πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό επικράτησε, πρωτίστως λόγω των καθυστερήσεων, της ολιγωρίας και της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης. Η αντίδραση των υπουργών, του πρωθυπουργού, αλλά και όλου του πολιτικού συστήματος, όταν δημοσιοποιήθηκε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ, ήταν καθοριστικής σημασίας για τη στάση αγορών, αναλυτών, αλλά και κυβερνήσεων στη συνέχεια.

2. Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι και επικίνδυνη και ανώφελη. Επικίνδυνη γιατί θα μπορούσε να παρασύρει κι άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Κι αν αυτές είναι μόνο η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί. Εάν επεκταθεί στην Ισπανία, τότε τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα για όλο το ευρώ, γιατί το κόστος διάσωσης γίνεται υψηλό. Οπως παρατηρεί στέλεχος της τρόικας, τις τελευταίες δύο εβδομάδες που κυριάρχησε το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ακόμη και τα spreads των ισπανικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 27%. Επίσης, μια αναδιάρθρωση θα προκαλούσε προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα και επιπλέον θα κρατούσε την Ελλάδα εκτός αγορών για πολλά χρόνια ακόμη. Ακόμη και στην πιο ήπια εκδοχή της, π.χ. μια εθελοντική επιμήκυνση, η αναδιάρθρωση δεν μπορεί να έχει πιθανότητες επιτυχίας εάν, πρώτον, η Ελλάδα δεν έχει πείσει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και, δεύτερον, δεν έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για όσο διάστημα παραμείνει εκτός αγορών. Τέλος, κατά τις εκτιμήσεις της τρόικας, η αναδιάρθρωση δεν θα έχει και ουσιαστικό όφελος, ως προς την απαιτούμενη δημοσιονομική προσαρμογή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, ακόμη και με ένα «κούρεμα» της τάξης του 70% στο υπόλοιπο χρέος, εκτός αυτού που έχουν το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και τα κράτη της Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα πρέπει να παραγάγει πρωτογενή πλεονάσματα 3% του ΑΕΠ αντί του 5,5% που προβλέπει το βασικό σενάριο του Μνημονίου.

3. Είναι πλέον σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές τον Μάρτιο του 2012, οπότε τελειώνει το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, και συνεπώς θα πρέπει να βρει νέα χρηματοδότηση. Ωστόσο, κάποια κράτημέλη της Ευρωζώνης (Ολλανδία, Φινλανδία, Αυστρία, με επικεφαλής τη Γερμανία) δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται. Στη Γερμανία, που ενδιαφέρει κυρίως, η κοινή γνώμη είναι αρνητική και οι πολιτικές αντοχές της κυβέρνησης Μέρκελ δείχνουν να εξαντλούνται.

Τούτων δοθέντων, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που θα βρεθούν το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα έχουν σκοπό να μην αφήσουν να χαθεί αυτό που όλοι θεωρούν ως τελευταία ευκαιρία για να ηρεμήσουν οι αγορές και να πειστούν τα κράτη-μέλη να βάλουν το χέρι στην τσέπη, με στόχο:

Ενα απολύτως λεπτομερές και αξιόπιστο πρόγραμμα λιτότητας και μείωσης του κράτους έως το 2015. Θα απορρίψουν ό,τι φαίνεται αισιόδοξο ή υπερεκτιμημένο, όπως τα έσοδα από φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή.

Ενα δεσμευτικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, πιο τολμηρό από αυτό που έχει περιγραφεί στις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Την πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το Μνημόνιο στις αγορές εργασίας, ενέργειας κ.λπ. ώστε να ενισχυθούν η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη.

Αυτά, κατά την εκτίμησή τους, πρέπει να γίνουν όχι απλώς για να καταβληθεί η πέμπτη δόση του δανείου, αλλά για να μπορεί η Ελλάδα να συζητήσει νέα χρηματοδότηση το 2012.

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΑΝΤΑΣ

Ένα μήνα πριν από τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το κατέβασμα της σημαίας με τη σβάστικα από την Ακρόπολη και παραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Απόστολος Φιλίππου Σάντας. Ο Λάκης Σάντας έγινε γνωστός στο...


πανελλήνιο όταν τη νύχτα της 30ης προς 31ης Μαΐου του 1941, κατέβασε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο τη χιτλερική σημαία από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.


Ο Απόστολος Σάντας με καταγωγή από τη Λευκάδα, γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1922 στην Πάτρα. Πάντοτε ιδεολόγος και σεμνός έλεγε: "Δεν κυνηγάω ποτέ τη δημοσιότητα γιατί θεωρώ ότι έχει εξευτελιστεί το ζήτημα πάρα πολύ. Την αντίσταση δεν την κάναμε μόνο εμείς, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παλικάρια, γυναίκες και άνδρες, "ανώνυμοι"".

Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τον διευθυντή, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Θ.) του νοσοκομείου "Σωτηρία", που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να τον σώσουν.

ΠΑΡΤΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΚΙΓΧΑΜ

Με χορό και τραγούδι γιόρτασαν οι νεόνυμφοι, Δούκας και Δούκισσα του Κέιμπριτζ πλέον, τον γάμο τους στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, μαζί με περίπου 300 στενούς φίλους και συγγενείς.


Η δεξίωση διήρκεσε έως τις πρώτες πρωινές ώρες και διοργανώθηκε από τον πατέρα...

του πρίγκιπα Γουίλιαμ, πρίγκιπα Κάρολο.Εκεί επρόκειτο να κάνει την πρόποσή του και ο κουμπάρος πρίγκιπας Χάρι, καθώς και ο πατέρας της νύφης, Μάικλ Μίντλετον.

Εκπρόσωπος του Παλατιού του Σεντ Τζέιμς δήλωσε ότι η Κέιτ Μίντλτον φόρεσε μια λευκή ζακέτα από ανκορά πάνω από το μεταξένιο φόρεμά της.

Επειδή η Κέιτ Μίντλτον δεν προέρχεται από βασιλική οικογένεια, δεν θα ονομαστεί επισήμως πριγκίπισσα Κάθριν -αν και πολλοί Βρετανοί μπορούν να επιλέξουν να τη φωνάζουν έτσι-, ή ακόμα και πριγκίπισσα Κέιτ, αγνοώντας το πρωτόκολλο.

Στη δεξίωση δεν παρέστησαν η βασίλισσα Ελισάβετ και ο δούκας του Εδιμβούργου, μιας και έφυγαν για το Σαββατοκύριακο.

Οι παμπ παρέμειναν την Παρασκευή ανοιχτές για δύο ώρες παραπάνω από το κανονικό, στπλαίσιο των εορτασμών για τον πριγκιπικό γάμο. Το ίδιο θα γίνει και το Σάββατο.

Χιλιάδες Βρετανοί πραγματοποίησαν υπαίθρια πάρτι, πικνίκ και εκδηλώσεις για να γιορτάσουν το γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ.

Ωστόσο, ένα πάρτι σε πάρκο στη Γλασκόβη οδήγησε σε 21 συλλήψεις, καθώς η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το πάρτι, όπου είχαν παραστεί χιλιάδες «γλεντζέδες».

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και ζημιές προκλήθηκαν σε φορτηγάκια της αστυνομίας, στη διάρκεια συγκρούσεων που ο διευθυντής της αστυνομίας απέδωσε σε «εντελώς απαράδεκτα» επίπεδα μέθης.

Το Διαδίκτυο ο μεγάλος νικητής

Εκατομμύρια άτομα παρακολούθησαν τον γάμο live από τους υπολογιστές τους, ενώ σχολίαζαν το γεγονός σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Aκόμα και η ίδια η βασιλική οικογένεια συμμετείχε στο διαδικτυακό «πάρτι», με την ιστοσελίδα της στο YouTube να δείχνει ζωντανά το γάμο, και την επίσημη κατοικία του πρίγκιπα Γουίλιαμ, Κλάρενς Χάους, να ανεβάζει σχόλια στο Tweeter.

Η κίνηση στο Ίντερνετ, διεθνώς, έφτασε τις 5,4 εκατομμύρια αναγνώσεις σελίδων ανά λεπτό την ώρα του μυστηρίου, σύμφωνα με την εταιρεία Akamai, ωστόσο, πολύ καλύτερες ήταν οι… επιδόσεις των γαλαζοαίματων σε ότι αφορά τα live video.

Η εταιρεία Livestream ανακοίνωσε ότι ο γάμος έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών στις ταυτόχρονες live αναμεταδόσεις.

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: "ΛΑΘΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΩΡΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"

Σκληρή λιτότητα για πολλά χρόνια θα έφερνε η αναδιάρθρωση του χρέους, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη. Μιλώντας στην...


Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, τονίζει επίσης ότι ο Κώστας Σημίτης και η Βάσω Παπανδρέου άνοιξαν «λάθος συζήτηση σε λάθος ώρα».Εκφράζει την άποψη ότι το ενδεχόμενο «κούρεμα» «θα οδηγήσει στα τάρταρα ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες».

Ο κ. Σαχινίδης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εξίσωσης της φορολογίας πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, απορρίπτει νέα αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και προαναγγέλλει τη θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων στη χορήγηση επιδομάτων.

Επίσης, θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος για εκλογές, αν και προειδοποιεί τη ΝΔ «να μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη».

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει, για τρίτη συνεχόμενη φορά, τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 Ιουνίου στην Τουρκία, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 13-27 Απριλίου από την εταιρεία Genar και δημοσιεύεται στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ. Σύμφωνα με αυτήν, το κόμμα ΑΚ...
εκτιμάται ότι θα κερδίσει με ποσοστό 48,7%, πάνω και από το 46,4% που είχε λάβει στις εκλογές του 2007.

Στην ίδια εφημερίδα είχε δημοσιευτεί στις 25 Απριλίου άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας Metropoll, που έδινε ποσοστό μεταξύ 47-50% στο κόμμα του Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι στις δημοσκοπήσεις αυτές λαμβάνεται υπόψη το εκλογικό σύστημα της Τουρκίας, όπου οι ψήφοι των κομμάτων που συγκεντρώνουν ποσοστό μικρότερο του 10% στις εκλογές μοιράζονται στα πρώτα κόμματα.

Η σημερινή δημοσκόπηση δίνει ποσοστό 25,2% στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και 11,9% στο Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP). Το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) των Κούρδων μένει εκτός κοινοβουλίου, αφού συγκεντρώνει ποσοστό 6,4%, κάτω δηλαδή από το όριο του 10%. Στο παρελθόν πάντως η στρατηγική του BDP ήταν να παρακάμπτει το όριο κατεβάζοντας ανεξάρτητους υποψηφίους.

Ο Ερντογάν έχει υποσχεθεί ότι εάν κερδίσει τις εκλογές θα προωθήσει ένα νέο σύνταγμα, σε αντικατάσταση εκείνου που συντάχθηκε μετά το πραξικόπημα του 1980

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΓΑΜΟ

The most Hilarious picture from the #RoyalWedding. Cant stop laughing

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

του Γιάννη Καμπουράκη στον “Τύπο της Κυριακής”
Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η προτροπή του πρωθυπουργού την περασμένη Πέμπτη προς τους υπουργούς του να «σπάσουν» τα φέουδα στα υπουργεία τους, να συνεργαστούν οριζόντια και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον στη δημόσια συζήτηση. Η Τρόικα έρχεται στην Αθήνα μέσα στην προσεχή εβδομάδα και για άλλη μία φορά θα διαπιστώσει όχι απλά ότι έχει να κάνει με μία κυβέρνηση-σκορποχώρι, αλλά με μία κυβέρνηση στην οποία κυριαρχούν σοβαρές πολιτικές και προσωπικές διαφορές μεταξύ των στελεχών της και αυτή είναι η βασική αιτία της αναποτελεσματικότητάς της. Ως εκ τούτου, οι συνεχείς παραινέσεις του πρωθυπουργού περί συλλογικότητας, αλλά και οι συνεχείς αναβολές στην αναγκαία λήψη άμεσων αποφάσεων, αποτελούν μπούμερανγκ για τον πρωθυπουργό και εκλαμβάνονται από την κοινή γνώμη ως αδυναμία να κατευθύνει και να διοικήσει. Βασικοί υπουργοί αντιδικούν δημοσίως μεταξύ τους με φόντο το κυβερνητικό παρελθόν και προοπτική το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΤο ζήτημα δεν είναι αν έχει συνηθίσει στις επιθέσεις που δέχεται, αν δύναται να συνεχίσει. Δεν εμπνέει πλέον εμπιστοσύνη ούτε στην Τρόικα, ενώ αποτελεί «κόκκινο πανί» για πολλούς από τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, αλλά και για την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, την ίδια ώρα που πολλοί παραδέχονται ότι ανασχηματισμός χωρίς απομάκρυνση ή μετακίνηση του Παπακωνσταντίνου δεν έχει νόημα, οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός θα τον διατηρήσει στη θέση του, έστω και υπό επιτήρηση.Ευ. Βενιζέλος: Σε αυτή τη φάση αποτελεί τον πλέον σοβαρό εσωτερικό «εχθρό» για τον υπουργό Οικονομικών. Ο λόγος είναι ότι δεν μένει μόνο στην κριτική αλλά προχωρά στην κατάθεση διαφορετικής ατζέντας για την οικονομία, περισσότερο ελκυστικής. Οι πληροφορίες λένε ότι το Μαξίμου εμφανίζεται προβληματισμένο επειδή ο Βενιζέλος καταφέρνει να αναδεικνύει την ανεπάρκεια του υπουργού Οικονομικών.

Λούκα Κατσέλη: Δεν πρόκειται να χωνέψει το ότι ο Γ. Παπανδρέου αποδέχθηκε αίτημα του Γ. Παπακωνσταντίνου να τη θέσει εκτός οικονομικού επιτελείου στον τελευταίο ανασχηματισμό. Είναι σταθερά απέναντι στις βασικές επιλογές του υπουργού Οικονομικών και φροντίζει να το θέτει υπόψη στον πρωθυπουργό, αφού μιλά τακτικά κατ’ ιδίαν μαζί του. Ενα επιπλέον πρόβλημα για τον Γ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι οι προβλέψεις της περί αδιεξόδου στην οικονομία πλέον δικαιώνονται.

Τ. Μπιρμπίλη: Η κόντρα για τα αυθαίρετα είναι το τελευταίο επεισόδιο στην αντιπαράθεση της υπουργού Περιβάλλοντος και του υπουργού Οικονομικών, αλλά όχι η μόνη. Η υπουργός Περιβάλλοντος είναι μόνιμη αμφισβητίας των ικανοτήτων του και των επιλογών «τσάρου» και από την άλλη το οικονομικό επιτελείο την κατηγορεί, μεταξύ άλλων, ότι ατύπως στηρίζει τη σκληρή στάση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ κατά της μείωσης του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΗ στο 34%.Χρ. Παπουτσής: Μεταξύ αστείου και σοβαρού πολλοί υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας θα ησυχάσει μόνο αν δει τον Παπακωνσταντίνου εκτός κυβέρνησης. Τον αμφισβητεί επί της ουσίας από την αρχή της θητείας της κυβέρνησης και θεωρεί τον υπουργό Οικονομικών βασικό αίτιο της καθοδικής πορείας της κυβέρνησης. Κάποιοι τον έχουν ακούσει να απορεί με ειλικρίνεια, όπως λέει, γιατί τον στηρίζει ακόμα ο Παπανδρέου…Μ. Χρυσοχοΐδης: Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης φέρεται να χρεώνει στον υπουργό Οικονομικών και τις διαρροές περί αναποτελεσματικότητας στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και τις φήμες ότι προαλείφεται για επόμενος υπουργός Οικονομικών. Αν και είναι από εκείνους που στήριζαν αρχικά τον Γ. Παπακωνσταντίνου, οι πληροφορίες μιλούν για αρνητικές σχέσεις πλέον και ανεξόφλητα γραμμάτια, που στην πολιτική… πληρώνονται την κατάλληλη στιγμή.ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Έχει καταφέρει να έχει λιγότερους συμμάχους στην κυβέρνηση και από τον –εκ θέσεως– «αντιπαθή» υπουργό Οικονομικών. Τη μικρή περίοδο της… ηγεμονίας του ως Νο 2 της κυβέρνησης δημιούργησε περισσότερους εσωτερικούς εχθρούς από όσους μπορεί να αντιμετωπίσει. Αυτό όμως που τον έχει αποσταθεροποιήσει είναι το ότι ο πρωθυπουργός τον αντιμετωπίζει πλέον σαν ένα απλό υπουργό, κατεβάζοντάς τον πολλούς ορόφους στο γνωστό… ασανσέρ των συνεργατών. Η βραδιά της δημόσιας κόντρας με τον Ευ. Βενιζέλο για το ζήτημα της «Υπατίας» τού στοίχισε διπλά. Δεν είναι μόνο ότι ο κ. Παπανδρέου του τη «χρέωσε», αλλά από τότε πολλοί πείστηκαν ότι ο υπουργός Εσωτερικών θέλει να γίνει ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί από τώρα να πάρει προβάδισμα.Θεόδωρος Πάγκαλος : Τα περί «καπέλου που δεν δέχεται», που είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όταν ο πρωθυπουργός αποφάσισε να χρίσει γενικό συντονιστή τον Γ. Ραγκούση στον ανασχηματισμό του περασμένου Σεπτεμβρίου, ήταν μόνο η αρχή. Είναι κοινό μυστικό μέσα στο ΠΑΣΟΚ ότι ο Θ. Πάγκαλος θεωρεί τον υπουργό Εσωτερικών «τσικό» της πολιτικής και «ετερόφωτο», και από την άλλη ο υπουργός Εσωτερικών «χρεώνει» στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης διαρροές εναντίον του στον Τύπο, αλλά και υπόγεια στήριξη στο «κίνημα» της Κερατέας.Χάρης Παμπούκης :Η εκδίκηση, λένε, είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Ο υπουργός Επικρατείας δέχθηκε στωικά το «ξήλωμα» των γαλονιών του ως Νο 2 της κυβέρνησης για χάρη του υπουργού Εσωτερικών και σχεδίασε από τότε την εκδίκησή του. Φαινομενικά είναι αφιερωμένος στις επενδύσεις, αλλά όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε ότι έχει ανακτήσει μεγάλο μέρος της θέσης που κατείχε, αλλά και της τακτικής του επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό.

Παύλος Γερουλάνος : Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, παρά τις κατά καιρούς επιθέσεις που έχει δεχθεί, αποδείχθηκε επτάψυχος και διατηρεί στο ακέραιο τη σχέση του με τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος –όπως επιμένουν οι πληροφορίες- τον ακούει. Υπό αυτό το πρίσμα, η γνώμη του υπουργού Πολιτισμού για το ποιος έφταιγε πραγματικά που η ομάδα συντονισμού απέτυχε και κατόπιν διαλύθηκε, ήταν καθοριστική για τον υπουργό Εσωτερικών για τη συνέχεια της σχέσης Παπανδρέου – Ραγκούση.

Χρήστος Παπουτσής : Η κοινή γνώμη παρακολούθησε την πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτικής Προστασίας στο θέμα της Κερατέας ως «άδειασμα» του υπουργού Εσωτερικών, που εμφανιζόταν ως ο επικεφαλής της διαχείρισης της κρίσης επί τετράμηνο χωρίς αποτέλεσμα. Στην ουσία, τα αντανακλαστικά ενός παλαιού στελέχους πρώτης γραμμής, που είχε βοηθό τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών στις Βρυξέλλες, λειτουργούν από τότε που ο πρωθυπουργός έχρισε τον Γ. Ραγκούση αντ’ αυτού. Και κυρίως από τότε που διέκρινε, όπως και άλλοι παλαιοί, τη μεθοδική αλλά αυτόνομη περπατησιά του υπουργού Εσωτερικών με σκοπό το ύπατο κομματικό αξίωμα στο μέλλον.ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ

Οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι της χρεώνουν ότι διατηρεί διττό δημόσιο λόγο και ότι στην προσπάθειά της να παίξει το παιχνίδι του πρωθυπουργού, ο οποίος χρειάζεται την κοινωνική φωνή του ΠΑΣΟΚ για αντίβαρο στις αντιλαϊκές πολιτικές, πολλές φορές έχει ξεπεράσει τα όρια. Η νύχτα του περασμένου ανασχηματισμού όμως, που οι ανακοινώσεις καθυστέρησαν επειδή -κατά πληροφορίες– ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου να παραμείνει υπουργός σε άλλο υπουργείο πρώτης γραμμής και εκείνος διέταξε μία σειρά από καραμπόλες για να της κάνει το χατίρι, έπεισε τους περισσοτέρους ότι η σχέση της με τον πρωθυπουργό και το Καστρί παραμένει ισχυρή.Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Η κόντρα του με τη Λούκα Κατσέλη έχει παρελθόν, παρόν και θα έχει και μέλλον. Κέρδισε τη μάχη εναντίον της, όταν κατάφερε να πείσει τον πρωθυπουργό να την απομακρύνει από το υπουργείο Οικονομίας, αλλά, όπως λένε οι πληροφορίες, όχι τον πόλεμο. Δεν είναι τυχαίο ότι ανάμεσα στους υποψηφίους να αντικαταστήσουν τον «τσάρο» της Οικονομίας στον επικείμενο ανασχηματισμό φέρεται η κ. Κατσέλη, όπως δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο Οικονομικών τη θεωρεί επικεφαλής της ομάδας των κυβερνητικών στελεχών που σταθερά ασκούν κριτική στις επιλογές του.Ανδρέας Λοβέρδος : Ως προκάτοχός της στο υπουργείο Εργασίας παρακολουθεί κατά πόσο αναιρείται το δικό του έργο και αυτό τους έχει φέρει αρκετές φορές σε –όχι δημόσια– αντιπαράθεση. Από την άλλη, ακολουθώντας κατά γράμμα την τακτική του πιστού στελέχους στα όσα έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την Τρόικα, είναι επόμενο για τον υπουργό Υγείας να συγκρούεται με λογικές αμφισβήτησης του προγράμματος, που πολλές φορές έχει εκφράσει η σημερινή υπουργός Εργασίας.Μ. Χρυσοχοΐδης: Και μόνο το γεγονός ότι πηγαίνοντας στο υπουργείο της σημερινής υπουργού Εργασίας ξήλωσε μια σειρά βασικών στελεχών, που η ίδια είχε τοποθετήσει, δεν χρειάζεται εξηγήσεις. Στις συνεδριάσεις των Υπουργικών Συμβουλίων αποτελεί σχεδόν μόνιμο φαινόμενο η διαφωνία του με τα όσα λέει ή εκτιμά η κ. Κατσέλη και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι αμφότεροι θέλουν να δείχνουν ότι προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές σχολές.

ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

Δεν ήταν στις προθέσεις της, αλλά είναι πλέον πρωταγωνίστρια και του λεγόμενου ενδοκυβερνητικού και εσωκομματικού ρεπορτάζ. Αν δεν είχε καταφέρει τον πρωθυπουργό να κάνει έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία του για το θέμα των αυθαιρέτων, θα μιλούσαμε για ισχυρό παίχτη εντός της κυβέρνησης. Εχει πολλές φορές προκαλέσει θυμηδία των παλαιών και έμπειρων με τις παρεμβάσεις της στα Υπουργικά Συμβούλια, αλλά δείχνει ότι δεν ιδρώνει το αφτί της, προφανώς επειδή στηρίζεται στη σχέση της με τον Γ. Παπανδρέου. Πάντως, έχει δυσαρεστήσει και το Μαξίμου αρκετές φορές, δίνοντας το δικαίωμα να την κατηγορήσουν για αλαζονεία.

Γ. ΠαπακωνσταντίνουΕίδε βασικές επιλογές του, όπως η ανακοίνωση για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΗ στο 34% και η περαίωση των αυθαιρέτων, να βρίσκουν… τοίχο στην αντίδραση της υπουργού Περιβάλλοντος. Την κατηγορεί με στοχευμένες διαρροές στον Τύπο ότι τα έχει κάνει… πλακάκια με τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, επειδή είναι αδύναμη να τα βάλει με το συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ, ενώ βλέπει ότι στα Υπουργικά Συμβούλια η Τ. Μπιρμπίλη βρίσκεται σχεδόν πάντα μέσα στην ομάδα των υπουργών που τον αμφισβητούν ανοιχτά.

Ευ. ΒενιζέλοςΕχει ειρωνευθεί ενώπιον όλων των στελεχών του Υπουργικού Συμβουλίου τις περιβαλλοντικές της ανησυχίες. Στην ουσία –λένε οι αυτόπτες μάρτυρες– δεν της αναγνωρίζει το κύρος που χρειάζεται να έχει ένας υπουργός για να παρεμβαίνει πολιτικά, ενώ φέρεται να θεωρεί υπερεκτιμημένο και το εναλλακτικό προφίλ που κάποιοι –ανάμεσα σε αυτούς και η υπουργός Περιβάλλοντος– προσπαθούν να περάσουν προς τα έξω…

Χ. ΠαμπούκηςΩς πρώτος μεταξύ ίσων ανάμεσα στους στενούς συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου την περίοδο πριν από τις εκλογές, αλλά και την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης, φέρεται να έχει έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση με την Τ. Μπιρμίλη. Από τότε που εκείνη πήγαινε σε όλες τις συνεδριάσεις και σημείωνε στο λάπτοπ της τι έλεγε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες κάθε φορά. Λίγοι θυμούνται τη «σπόντα» που είχε πετάξει εναντίον της δημοσίως, όταν είχε πει ότι εκείνος δεν έχει γνωρίσει τον πρωθυπουργό στο γυμναστήριο…Δ. ΡέππαςΩς παλιοσειρά, ανήκει σε αυτούς που επίσης έχουν μιλήσει σκωπτικά για τις περιβαλλοντικές ανησυχίες της υπουργού «νέας κοπής». Εχει μείνει στην ΠΑΣΟΚική ιστορία η φράση του σε παλιότερη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι δεν μπορεί να μένουν πίσω οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για την ενέργεια για χάρη του κορμοράνου (ή κάπως έτσι). Επιπλέον, στα περισσότερα θέματα στα οποία αλληλοκαλύπτεται ως υπουργός Μεταφορών με τις αρμοδιότητές της έχει προκύψει διαφωνία.ΠΑΤΡΑ:ΤΟ ΤΡΙΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ

Τι συμβαίνει όταν δύο συμφοιτήτριες διατηρούν ερωτικό δεσμό, συγκατοικούν ζώντας τον φλογερό έρωτά τους, και στην παρέα τους προστίθεται για μια περίοδο και η αδελφή της μιας από τις δύο, που έχει επίσης ομοφυλοφιλικές σχέσεις; Μα ένα καυτό ερωτικό λεσβιακό τρίγωνο, έστω και περιστασιακά!


Κι αυτό προέκυψε με επίκεντρο την Πάτρα, πόλη που δεν θα την ξεχάσουν ποτέ οι τρεις πρωταγωνίστριες των καυτών ερωτικών συνευρέσεων. Από μια σπόντα της τύχης η Ρεγγίνα και η Κάτια βρέθηκαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα ως φοιτήτριες. Συγκατοικώντας, αποκάλυψαν η μια στην άλλη τις ομοφυλοφιλικές τους προτιμήσεις, κι έτσι δεν ήταν παρά θέμα χρόνου να αναπτυχθεί μεταξύ τους μια φλογερή ερωτική σχέση.

Τα κορίτσια ζούσαν ανέμελα τον έρωτά τους μέχρι που έσκασε «μύτη» στην Πάτρα και η αδελφή της Κάτιας, η Μαρίνα, και έζησαν την πρωτόγνωρη εμπειρία ενός ερωτικού τριγώνου.

Την ιστορία τους αφηγείται το Διαδίκτυο η Ρεγγίνα, η οποία θέλησε να μοιραστεί και με άλλους, σαν σε μια ερωτική εξομολόγηση, το τρίο που έζησε με τις δύο αδελφές.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το όνομα μου είναι Ρεγγίνα. Με την Κάτια γνωριζόμαστε τα τελευταία τρία χρόνια, όπου και σπουδάζουμε και συγκατοικούμε στη Πάτρα. Ομοφυλοφιλικές τάσεις είχα πάντα, όπως μου είχε αποκαλύψει το ίδιο και η Κάτια, γι' αυτό δεν άργησε και πολύ η μέρα που έγινε κάτι μεταξύ μας...

Η Κάτια είχε μια μικρή αδερφή την Μαρίνα, η οποία ήταν μόλις δεκαοκτώ ετών και παρθένα.. Έτσι λοιπόν εκείνο το καλοκαίρι μας επισκέφτηκε η Μαρίνα στην Πάτρα. Ήταν ένα πολύ όμορφο πλάσμα, κάπου στο 1.70, μελαχρινή με μπλε μάτια.

Βγήκαμε έξω λοιπόν το πρώτο βράδυ που ήρθε η Μαρίνα. Ομολογουμένως είχαμε πιει αρκετά και οι τρεις. Μπαίνοντας στο σπίτι η Κάτια άρχισε να με φιλάει και με τράβηξε στο δωμάτιο της. Με έγδυσε και άρχισε να με χαϊδεύει στο στήθος, στο λαιμό και....»!

Ακολουθούν καυτές περιγραφές από τις περιπτύξεις των τριών κοριτσιών που ξεκίνησαν από εκείνο το βράδυ και θα τους μείνουν αξέχαστες, αφού ήταν μόνο η αρχή για το ερωτικό τρίγωνό τους.

«Κοιμηθήκαμε όλες μαζί αγκαλιά ως το πρωί. Η Μαρίνα έμεινε όλο το καλοκαίρι στην Πάτρα» καταλήγει η Ρεγγίνα, αφήνοντας στη φαντασία του καθενός το τι ακολούθησε για καιρό στα κρεβάτια των κοριτσιών

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Οι δικαιούχοι επιστροφών φόρου από το Δημόσιο θα είναι στην κορυφή της λίστας για έλεγχο, σύμφωνα με οδηγία του υπουργείου Οικονομικών. Πέραν από την… προτεραιότητα που θα έχουν στον έλεγχο αποδείξεων θα γίνουν έλεγχοι ακόμη και σε όσους εισπράττουν μικροποσά. Μέχρι σήμερα, όσοι...


είχαν λαμβάνειν κάτω από 1.500 ευρώ, τυπικά δεν ελέγχονταν, ενώ από φέτος σε αυτούς θα γίνονται διασταυρώσεις μέσω του ΤΑXIS για επαλήθευση. Εάν δε κάποιος έχει επικαλεστεί πλαστά δικαιολογητικά για να πάρει επιστροφή που δεν δικαιούται, το υπουργείο επισημαίνει ότι διαπράττεται αξιόποινη πράξη ,και θα γίνεται σχετική αναγγελία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ,σύμφωνα με το άρθρο 37 του Κ.Π.Δ .Σε περιπτώσεις φορολογούμενων που η επιστροφή φόρου τους υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ, δηλαδή σχεδόν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τζίρο πάνω από 8.000 ευρώ ετησίως, θα διενεργείται από την εφορία έλεγχος των σχετικών παραστατικών, όπως συνηθιζόταν πάντα. Αυτό σημαίνει ότι θα τους καλεί η εφορία να προσκομίσουν ένα προς ένα τα παραστατικά που μειώνουν το φόρο τους, πιθανότατα και το σύνολο των αποδείξεων.

Ακόμη όσοι υποβάλλουν μηδενικές δηλώσεις (αδρανείς επιχειρήσεις) δεν χρειάζεται να έχουν υπογραφή λογιστή.

Όσον αφορά στις καταστάσεις φορολογικής αναμόρφωσης, για δαπάνες που δεν εκπίπτουν στοσύνολο τους, θα πρέπει να υποβληθούν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά (αφού ανοίξει η σχετική εφαρμογή στο taxis βεβαίως) με καταληκτική ημερομηνία την 30 Ιουνίου. Σε αυτές θα πρέπει να δηλώνεται και από το λογιστή ότι έχουν υποβληθεί όλοι οι παρακρατούμενοι και έμμεσοι φόροι μέσα στη χρονιά.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ 48ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΓΕΝΟΠ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ επικύρωσε την εισήγηση για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες «σε περίπτωση που η κυβέρνηση εμμείνει στη λαθεμένη απόφαση της για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ».«Η έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από το πότε...


η κυβέρνηση θα φέρει το πολυνομοσχέδιο - "σκούπα" στη Βουλή», αναφέρεται στη σχετική απόφαση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι απεργίες θα ξκινήσουν μία εβδομάδα πριν αυτό κατατεθεί προς ψήφιση. Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ καλεί εκ νέου όλους του φορείς να πάρουν θέση στο θέμα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ εξέφρασε επιφυλάξεις για τη μείωση του ποσοστού του δημοσίου στη ΔΕΗ. «Έχω σοβαρές επιφυλάξεις γενικώς για ό,τι οι σημερινές συνθήκες της αγοράς είτε απαξιώνουν, είτε όταν πρόκειται για στρατηγικής σημασίας τομέα, αυτό το οποίο θα κερδίσει η οικονομία και η χώρα είναι ασήμαντο σε σχέση με αυτό που θα χάσει. Και στην υπόθεση της ΔΕΗ με εντυπωσιάζει και μου προκαλεί ποικίλες σκέψεις μια εκστρατεία που βλέπω ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, που όταν δεν γνωρίζω, φαντάζομαι τις σχέσεις που υπάρχουν με παράγοντες οικονομικούς. Με εντυπωσιάζει η εκστρατεία με αφορμή την έκθεση του επιτρόπου της δημόσιας διοίκησης για τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με εντυπωσιάζει η προσπάθεια που γίνεται να απαξιωθούν εντελώς όσοι ασχολούνται με τον συνδικαλισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ΝΔ, μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη του κόμματος Χρ Σταϊκούρα, δηλώνει θετική επί της αρχής στις αποκρατικοποιήσεις. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ σχετικά με τη ΔΕΗ δήλωσε πως «οι αποκρατικοποιήσεις δεν μπορούν να γίνουν με τη λογική του ξεπουλήματος. Πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Αυτό ισχύει και για τη ΔΕΗ, όπου εκτός των άλλων πρέπει να συνεκτιμηθεί και το ενεργειακό μείγμα της χώρας».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε σχετικά με τη στάση της ΓΕΝΟΠ πως «οι συνδικαλιστές πρέπει να αντιληφθούν τα όριά τους. Οι συμπεριφορές που είδαμε τελευταία στα κανάλια είναι εντελώς απερίγραπτες και απαράδεκτες».

"ΝΑΥΜΑΧΙΑ" ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ-ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ...

Συνεχίστηκε και την Παρασκευή η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με αφορμή την υπόθεση των υποβρυχίων. Ο Β. Μεϊμαράκης είπε στην ομιλία του στη Βουλή ότι ο...

πρόεδρος του ΛΑΟΣ τον πίεζε όσο ήταν ΥΕΘΑ για να παραλάβει τα υποβρύχια. Κι αυτό αποτέλεσε αιτία πολέμου, που ξεκίνησε από το ΛΑΟΣ.Σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για «νονούς, λαμόγια και περιθωριακές δυνάμεις που έχουν δυσανάλογη παρέμβαση στο δημόσιο λόγο, σε σχέση με τη δύναμή τους», ενώ ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση του ρόλου του κ.Καρατζαφέρη στην υπόθεση των υποβρυχίων.Κάλεσε δε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να ζητήσουν και οι δυο άρση της ασυλίας τους και να αναμετρηθούν στην δικαιοσύνη.Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης προειδοποίησε με αγωγή τον κ. Μεϊμαράκη για ό,τι είπε εκτός Βουλής, σχολιάζοντας "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης".Μιλώντας σε ραδιοσταθμό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «έκαναν μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι να τα φορτώσουν όλα στον Άκη». Ο κ. Καρατζαφέρης απέδωσε σε αυτή τη συμφωνία και τις εις βάρος του καταγγελίες από τον πρώην υπουργό Ευάγγελο Μεϊμαράκη.Ο κ. Μεϊμαράκης επέμεινε στα περί δημόσιας εξέτασης του, ενώ απαντώντας στις υπόνοιες του ΛΑΟΣ ότι χάλασε την παραλαβή των πυρομαχικών των Leopard, είπε "εμείς λέγαμε να γίνει η ανάθεση στην ΕΑΣ και ο κ. Καρατζαφέρης στους Αμερικάνους».Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης, κατηγορώντας τον πως «δεν άντεξε τις αποκαλύψεις και τα ερωτήματα που του έθεσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και γι΄ αυτό φρόντισε να μιλήσει στη Βουλή πριν από αυτόν και μετά να αποχωρήσει».Ο κ. Μιχελάκης απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, παρουσιάζοντας ερωτήσεις που είχαν καταθέσει βουλευτές του κόμματός του στο Κοινοβούλιο, με τις οποίες ήθελαν να ενημερωθούν για ποιους λόγους δεν είχαν ακόμα παραληφθεί τα υποβρύχια και οι τορπίλες τους.

Αποκάλεσε «νονό» τον Καρατζαφέρη«Δεν απαντώ στο παραλήρημα του νονού». Αυτή ήταν η φράση που πυροδότησε το βράδυ της Παρασκευής τον τρίτο γύρο της έντονης, έως και πρωτόγνωρης για τα πολιτικά ήθη, αντιπαράθεσης μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Γιώργου Καρατζαφέρη, με αφορμή το σκάνδαλο των Υποβρυχίων.

Ο κ. Μεϊμαράκης, πρώην υπουργός Αμύνης κατά την εμφάνιση του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, επανέλαβε τις κατηγορίες που εκτόξευσε την προηγουμένη στην Βουλή κατά του Γ. Καρατζαφέρη υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς εμπλοκή του προέδρου του ΛΑΟΣ στο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Ο κ. Μεϊμαράκης επιπροσθέτως ανέφερε με νόημα πώς ο κ. Καρατζαφέρης, κατά την προσέλευση του στο Πεντάγωνο, οπότε και τον πίεσε για την παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής», ήταν μόνος του, δηλαδή χωρίς μάρτυρες.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας πάλι υπονόησε, σαφέστατα πώς η μοναχική παρουσία του κ. Καρατζαφέρη στο Πεντάγωνο συνηγορεί στο επιχείρημα πώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σκόπευε να ασκήσει πιέσεις για την παραλαβή του προβληματικού (τότε) υποβρυχίου από το γερμανικό ναυπηγείο του Κιέλου.

Στην συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκη άφησε επίσης σαφέστατα να εννοηθεί πώς πρέπει να εξετασθεί από την Βουλή ο ρόλος του κ. Καρατζαφέρη στην υπόθεση των υποβρυχίων συνολικά υπονοώντας και πάλι πώς ενδεχομένως να υπάρχει εμπλοκή του προέδρου του ΛΑΟΣ στο σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Λίγες ώρες πριν ο κ. Καρατζαφέρης με ανακοίνωση του προανήγγειλε την υποβολή μήνυσης και αγωγής κατά του κ. Μεϊμαράκη ενώ ο πρώην Υπουργός Άμυνας πρότεινε την αμοιβαία άρση της βουλευτικής ασυλίας και των δύο ώστε η διαφορά να επιδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.


«Δεν απαντώ στο παραλήρημα του νονού». Αυτή ήταν η φράση που πυροδότησε το βράδυ της Παρασκευής τον τρίτο γύρο της έντονης, έως και πρωτόγνωρης για τα πολιτικά ήθη, αντιπαράθεσης μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Γιώργου Καρατζαφέρη, με αφορμή το σκάνδαλο των Υποβρυχίων.


Ο κ. Μεϊμαράκης, πρώην υπουργός Αμύνης κατά την εμφάνιση του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, επανέλαβε τις κατηγορίες που εκτόξευσε την προηγουμένη στην Βουλή κατά του Γ. Καρατζαφέρη υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς εμπλοκή του προέδρου του ΛΑΟΣ στο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Ο κ. Μεϊμαράκης επιπροσθέτως ανέφερε με νόημα πώς ο κ. Καρατζαφέρης, κατά την προσέλευση του στο Πεντάγωνο, οπότε και τον πίεσε για την παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής», ήταν μόνος του, δηλαδή χωρίς μάρτυρες.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας πάλι υπονόησε, σαφέστατα πώς η μοναχική παρουσία του κ. Καρατζαφέρη στο Πεντάγωνο συνηγορεί στο επιχείρημα πώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σκόπευε να ασκήσει πιέσεις για την παραλαβή του προβληματικού (τότε) υποβρυχίου από το γερμανικό ναυπηγείο του Κιέλου.

Στην συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκη άφησε επίσης σαφέστατα να εννοηθεί πώς πρέπει να εξετασθεί από την Βουλή ο ρόλος του κ. Καρατζαφέρη στην υπόθεση των υποβρυχίων συνολικά υπονοώντας και πάλι πώς ενδεχομένως να υπάρχει εμπλοκή του προέδρου του ΛΑΟΣ στο σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Λίγες ώρες πριν ο κ. Καρατζαφέρης με ανακοίνωση του προανήγγειλε την υποβολή μήνυσης και αγωγής κατά του κ. Μεϊμαράκη ενώ ο πρώην Υπουργός Άμυνας πρότεινε την αμοιβαία άρση της βουλευτικής ασυλίας και των δύο ώστε η διαφορά να επιδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.

«Έφοδος» της ΕΛ.ΑΣ σε οικία στον Πύργο


Πιστόλι, σφαίρες και ένα μαχαίρι βρήκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι 41χρονου, σε περιοχή του Πύργου. 


Συγκεκριμένα βρέθηκαν ένα πιστόλι των 9 mm μάρκας Browning με δύο γεμιστήρες και θήκη, ογδόντα σφαίρες των 9 mm, 36 σφαίρες των 7,62 mm και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι με δύο λάμες μήκους 12 εκατοστών έκαστη, που η θήκη του περιείχε και ξιφίδιο γροθιάς με λάμα τριών εκατοστών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, καταδικάστηκε για οπλοκατοχή, άσκησε έφεση, κατέβαλε χρηματική εγγύηση για προηγούμενες υποθέσεις για τις οποίες είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και αφέθηκε ελεύθερος

Αφήστε το γάμο και πάμε για… τίτλο!

Το… Παρασκευοσαββατοκύριακο αυτό, μπορεί και να το θυμούνται… για πάντα στο Λονδίνο και κατ' επέκταση στο Νησί!

Λίγες ώρες μετά το γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κάθριν Μίντλτον, γεγονός που γιόρτασαν με την ψυχή τους οι Άγγλοι και δη οι Λονδρέζοι -που το «φιλοξένησαν»- στην αγγλική πρωτεύουσα διεξάγονται, ίσως, τα (δύο) πιο σπουδαία παιχνίδια της φετινής Premier League, καθώς αναμένεται να κρίνουν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, τον τίτλο!

Άρσεναλ-Μαν. Γιουνάιτεντ και Τσέλσι-Τότεναμ περιλαμβάνει το «μενού» της 35ης αγωνιστικής και… καλή όρεξη.

Μετά την… πεντακάθαρη νίκη της (2-0) στη Γερμανία επί της Σάλκε, που την έχει βάλει, ήδη, με το… ενάμιση πόδι στον τελικό του Champions League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενείται από την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς»!

Οι «κανονιέρηδες», οι οποίοι, ουσιαστικά, έχουν τεθεί εκτός διεκδίκησης τίτλου, όντας εννέα βαθμούς μακριά από την κορυφή, αγνοούν τη νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια, ωστόσο, όσο ελπίζει μαθηματικά… δεν τα παρατάει.

Εκτός για τους Λονδρέζους (εδώ και καιρό…) είναι ο Βερμάελεν, ενώ αμφίβολοι είναι οι Σονγκ και Ντιαμπί.

Από πλευράς Γιουνάιτεντ, ο Φέρντιναντ μπορεί να αγωνιστεί, όπως και Ράφαελ, ενώ «παίζεται» η συμμετοχή του Φλέτσερ και του Μπερμπάτοφ. Ο τιμωρημένος Σκόουλς θα απουσιάσει, ενώ αναμένεται να ξεκουραστεί ο Γκιγκς, εκτός αν χρειαστεί να βγάλει (ως είθισται)… τα κάστανα από τη φωτιά.

Μεγάλο παιχνίδι διεξάγεται και… δίπλα, στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η ανεβασμένη Τσέλσι, που έχει μειώσει στους έξι βαθμούς την απόστασή της από τη Γιουνάιτεντ, υποδέχεται την Τότεναμ και ελπίζει σε ήττα -όχι πως η ισοπαλία θα την «χαλάσει»- των «κόκκινων διάβολων», ώστε με… τρίποντο να την πλησιάσει σε απόσταση… βολής, μία εβδομάδα πριν τη μεταξύ τους «μονομαχία» στο «Ολντ Τράφορντ».

Βέβαια, το έργο της απέναντι στα «σπιρούνια», μόνο εύκολο δεν είναι… Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ «καίγεται» -κι αυτή- για βαθμούς, αφού «κυνηγάει» τη Σίτι και την 4η θέση.

Ο Αντσελότι υπολογίζει ότι θα έχει στη διάθεσή του τους Ιβάνοβιτς, Άλεξ, αλλά και τον Ραμίρεζ, ενώ ο Ρέντναπ δεν υπολογίζει τους Χάτον και Παλάσιος. Οι Κινγκ και Γουντγκεϊτ προέρχονται από τραυματισμό και η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη, οι Πίνααρ και Κράνιτσαρ, όμως, μπορούν να αγωνιστούν. Αμφίβολοι είναι και οι Γκαλάς, Τσόρλουκα.

Από εκεί και πέρα, η Σίτι υποδέχεται στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ» τη Γουέστ Χαμ, ενώ, εντός έδρας… αποστολή έχει και η Λίβερπουλ, που υποδέχεται τη Νιούκαστλ στο «Άνφιλντ».

Όσον αφορά τη «μάχη» της «ουράς», σημαντικό ματς διεξάγεται στο «Σεντ Άντριους», όπου κοντράρονται η Μπέρμιγχαμ με τη Γουλβς, ενώ Γουίγκαν, Μπλάκπουλ και Μπλάκμπερν, που επίσης «μάχονται» για τη σωτηρία, φιλοξενούν τις Έβερτον, Στόουκ και Μπόλτον, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 30/4 (17:00)

Γουίγκαν-Έβερτον
Γουέστ Μπρομ-Άστον Βίλα
Σάντερλαντ-Φούλαμ
Μπλάκπουλ-Στόουκ
Μπλάκμπερν-Μπόλτον
Τσέλσι-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή, 1/5

Μπέρμιγχαμ-Γουλβς (14:00)
Λίβερπουλ-Νιούκαστλ (14:00)
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:05)
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ (18:10)

Το πρόγραμμα της επόμενης (36ης) αγωνιστικής:

Σάββατο, 7/5 (17:00)

Άστον Βίλα-Γουίγκαν
Μπόλτον-Σάντερλαντ
Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι
Νιούκαστλ-Μπέρμιγχαμ
Γουέστ Χαμ-Μπλάκμπερν
Τότεναμ-Μπλάκπουλ (19:30)

Κυριακή, 8/5

Γουλβς-Γουέστ Μπρομ (14:00)
Στόουκ-Άρσεναλ (16:05)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι (18:10)

Δευτέρα, 9/5

Φούλαμ-Λίβερπουλ (22:00)