ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Πρεπει να τελειωσει καποτε το «πανηγυρι»


Εχουμε αηδιάσει πλέον με αυτά που γίνονται σε αυτήν την χώρα σε ό,τι έχει κάνει με το ποδόσφαιρο.Τι ήταν πάλι αυτά τα χθεσινά; η Ε.Π.Ο που είναι; γιατί δεν κάνουν κάτι,μόνο πρόστιμα και 2,3 αγωνιστικές χωρίς φιλάθλους ξέρουν.Πρέπει να γίνει κάτι, μια βαριά τιμωρία για κάθε ομάδα και ειδικά για «τους μεγάλους» ακόμα και να πέσουν στην Β κατηγορία ώστε να βάλουν μυαλό,αλλά Ελλάδα είναι εδώ ό,τι και να λέμε δεν θα μας ακούσει κανείς.Κοιτάξτε τι γίνεται στην ευρώπη,και το πιο πρόσφατο... σε ένα παιχνίδι της Βαλένθια oπαδός της αντίπαλης ομάδας πέταξε ένα μπουκάλι που δεν έφτασε ούτε καν στο γήπεδο,τον τιμώρησαν με 3 μήνες φυλάκισης και πρόστιμο.

ΔΑΠ ΝΔΦΚ:ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Είκοσι μέρες απομένουν για τις φετινές φοιτητικές εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί για τις 18 Μαΐου, και στο πλαίσιο αυτό οι παρατάξεις ετοιμάζονται, αν και το κλίμα είναι αρκετά υποτονικό. Όμως όπως μαθαίνουμε από τα «κεντρικά», οι «γαλάζιοι» (ΔΑΠ) αναφέρουν ότι πάνε ιδιαίτερα καλά στην Πάτρα και τη Θεσσαλία, ενώ κινούνται δυναμικά σε περιοχές που είχαν παλαιότερα σημαντικό πρόβλημα ή πλήρη απουσία, όπως το Ναύπλιο, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, το Αργοστόλι, το Ληξούρι κ.ά.


AYRTON SENNA...Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ....ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...


''ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο θα πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει και να εξειδικεύσει άμεσα τα νέα μέτρα ύψους 26 δισ. ευρώ, ενόψει και των ελέγχων που ξεκινούν την προσεχή Τρίτη από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.Στην κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση ...
σχεδιάζει ένα μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο, στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά οι δημοσιονομικοί στόχοι για κάθε χρόνο από το 2012 μέχρι και το 2015.

Τα μέτρα θα είναι αναλυτικά σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, αλλά και κοστολογημένα στα χαρτιά που θα δοθούν στην τρόικα. Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν από την εκταμίευση της πέμπτης δόσης ύψους 12 δισ. ευρώ από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, αύριο αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα το σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το οποίο θα προβλέπει ελέγχους σε επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες είναι «ύποπτες» για φοροδιαφυγή, δηλαδή ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, καλλιτέχνες, αθλητές, αλλά και μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι εμφανίζουν ελάχιστα εισοδήματα, αλλά φέρονται να κατέχουν πανάκριβα περιουσιακά στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα, ο πρώτος στόχος θα έχει εφαρμογή στον στενό δημόσιο τομέα, αλλά και στις ΔΕΚΟ, μέσω του νέου μισθολογίου. Στο στενό δημόσιο τομέα προβλέπεται ένα νέο μισθολόγιο, το οποίο, εκτός της μείωσης των αποδοχών στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα, θα φέρει και όρους εργασίας που κάποτε συναντούσαμε μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Στις ΔΕΚΟ προβλέπονται περικοπές των υπερωριών και των επιπλέον επιδομάτων που παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ειδικά πόστα, όπως λιμάνια και αποθήκες καυσίμων, καθώς και περικοπές σε λειτουργικά έξοδα που αφορούν παροχές των δημοσίων εταιρειών σε εργαζομένους.

Στον τομέα της υγείας έχει ήδη ξεκινήσει η συγχώνευση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 2 δισ. ευρώ έως και το 2015. Στην παιδεία εξετάζεται, εκτός από τη συγχώνευση 700 σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η συγχώνευση και κατάργηση πανεπιστημιακών σχολών και σχολών ΤΕΙ.

Επίσης, θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση και οι απαλλαγές που έχουν οι εταιρείες από συγκεκριμένες δαπάνες, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο κυρίως τις υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

Ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι επέζησε τελικά από την επιδρομή των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, αργά το βράδυ του Σαββάτου στην πρωτεύουσα Τρίπολη, αλλά ο νεώτερος από τους γιούς του ο Σαίφ αλ-Αραμπ και τρία από τα εγγόνια του, έχασαν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε...

επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραίμ.

Ο Ιμπραίμ ανέφερε ότι ο Σαίφ ήταν πολίτης και όχι μέλος των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης, ήταν 29 ετών και σπούδαζε στη Γερμανία.

Λίβυοι αξιωματούχοι οδήγησαν τους δημοσιογράφους στο οίκημα όπου βρήκαν το θάνατο τα μέλη της οικογένειας του Λίβυου ηγέτη, το οποίο είχε βληθεί τουλάχιστον από τρεις πυραύλους.

Η οροφή του κτηρίου είχε καταρρεύσει σε πολλά σημεία αφήνοντας τις ατσάλινες δοκούς θωράκισης σωριασμένες ανάμεσα σε πλάκες σκυροδέματος.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα βρίσκονται στο επίκεντρο των μηνυμάτων της αντιπολίτευσης για την Εργατική Πρωτομαγιά. «Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους-όπως και όλους τους Έλληνες...


-σε βαθιά κατάθλιψη, αβεβαιότητα, ανησυχία. Μέσα σε ενάμιση χρόνο καταβαραθρώθηκε το βιοτικό επίπεδο που εκατομμύρια άνθρωποι είχαν κερδίσει τα τελευταία πολλά χρόνια» τονίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.Κατηγορεί, παράλληλα, την κυβέρνηση για «αποτυχία πολιτικής» και τονίζει ότι χρειάζεται «επανεκκίνηση στην Παιδεία, την Υγεία, τη Δημόσια Ασφάλεια».

Σε «ταξική αφύπνιση, ενότητα και οργάνωση» καλεί όλους τους εργαζόμενους το ΚΚΕ στο μήνυμά του, τονίζοντας ότι «αυτή την κρίσιμη Πρωτομαγιά είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες, στο φόβο και στη μοιρολατρία. Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά, τις θυσίες, τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης, στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες και στις εργάτριες όλου του κόσμου. Δίνοντας υπόσχεση ότι θα συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά στη χώρα μας να ηττηθεί η εξουσία των μονοπωλίων, να ανατραπεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα, για το σοσιαλισμό».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης αναφέρει στο μήνυμά του: «Η Πρωτομαγιά είναι γιορτή της εργασίας και όχι γιορτή των συνδικαλιστών. Φέτος δεν θα έχει τον χαρακτήρα γιορτής, αλλά μνημοσύνου, γιατί πάρα πολλοί συντέλεσαν ώστε η εργασία σήμερα να είναι στα ουσιώδη εν ανεπαρκεία».

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης, που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου και συνεχίζονται ακατάπαυστα μέχρι σήμερα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στην κάθε είδους καταπίεση, στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του.

«Αυτή την περίοδο στη χώρα μας οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση από την κυβέρνηση, την τρόικα και το κεφάλαιο. Η φετινή Πρωτομαγιά και η πανεργατική απεργία στις 11 Μάη πρέπει να είναι οι αγωνιστικές αφετηρίες του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και των αντικοινωνικών πολιτικών της».

ENAΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...

Ρεπορτάζ : Πασχάλης Κορωναίος


(από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία)

Ενα χρόνο μετά την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης η Ελλάδα μοιάζει να βρίσκεται ακόμη στην αρχή του δρόμου μιας μεγάλης προσπάθειας, στην οποία διαρκώς προκύπτουν ανάγκες λήψης νέων μέτρων. Σ' αυτό το διάστημα αναιρέθηκαν κατακτήσεις...

δεκαετιών και οι «συνήθεις ύποπτοι» σήκωσαν ξανά το βάρος. Με τη γλώσσα των αριθμών, τα δύο τρίτα της συνολικής προσαρμογής στηρίχθηκαν στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων. Οι εργαζόμενοι είδαν πρώτη φορά να μειώνεται ο μισθός τους.


Στον ιδιωτικό τομέα μέσω της σύναψης ατομικών συμβάσεων ή μερικής απασχόλησης, ενώ πλέον μπορούν να απολύονται με τη μισή ή ακόμη και χωρίς αποζημίωση. Στο Δημόσιο είδαν να ψαλιδίζονται οι βασικοί μισθοί και τα επιδόματα, όπως και να καταργούνται τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας, παράλληλα με την αύξηση των ωρών εργασίας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είδαν να «γράφουν» μικρότερο τζίρο, ενώ ταυτόχρονα κλήθηκαν να καταβάλουν περισσότερους φόρους για το κλείσιμο εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, υπό την απειλή φορολογικών ελέγχων. Οι συνταξιούχοι δεν έμειναν εκτός του χορού των μειώσεων...Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι αριθμοί, απ' όποια πλευρά κι αν τους δει κανείς, δεν «βγαίνουν». Παράδειγμα; Θεσπίστηκαν μέτρα αξίας 38 δισ. ευρώ, που μείωσαν το έλλειμμα μόλις κατά 12 δισ. ευρώ. Και έπονται νέα μέτρα 26 δισ. ευρώ για να περιοριστεί το έλλειμμα κατά... 20 δισ. ευρώ. Η ανεργία εκτοξεύθηκε σε πρωτόγνωρα επίπεδα, ο πληθωρισμός καλπάζει, ενώ το κατά κεφαλήν διάθεσιμο εισόδημα βαίνει μειούμενο. Πέραν των αριθμών αυτό που χαρακτηρίζει την εποχή του μνημονίου είναι η αρνητική ψυχολογία στους πολίτες.Σε πολιτικό επίπεδο το μνημόνιο προκάλεσε μικρές ανακατατάξεις. Η ψήφιση των μέτρων στη Βουλή προκάλεσε τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία προχώρησε στη δημιουργία νέου κόμματος. Νέο κόμμα ίδρυσαν πρόσφατα και οι Γ. Δημαράς - Β. Οικονόμου, που από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν κατά του μνημονίου. Ωστόσο, οι μεγάλες ανακατατάξεις φαίνεται ότι συμβαίνουν σε επίπεδο κοινωνίας, καθώς οι πολίτες αφμισβητούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά το πολιτικό σύστημα και δείχνουν να μην εμπιστεύονται ιδιαίτερα τα σημερινά κόμματα ότι μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Και είμαστε μόλις στην αρχή...

ΠΑΜΕ ΚΑΤΩ,ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ!!!

Ποτέ άλλοτε στη πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας μας, ο συμβολισμός και το νόημα της αυριανής εργατικής πρωτομαγιάς δεν ήταν τόσο επίκαιρος.
Η χώρα μας έχει μπει σε ένα σκοτεινό τούνελ, η άκρη του οποίου δεν είναι καν ορατή. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, εργασιακά κεκτημένα, δικαιώματα, εισοδήματα, εργασιακές σχέσεις, και άλλα πολλά, έχουν γίνει στάχτη και καπνός, με τη βοήθεια της κατά τα άλλα σοσιαλιστικής μας κυβέρνησης.Και επειδή τα τελευταία χρόνια ήταν κυρίως χρόνια (τεχνητής) ευμάρειας, όπου πολλές από τις κατακτήσεις των λαών θεωρούνται αυτονόητες και δεδομένες, σίγουρα θα υπάρχουν πάρα πολλοί συμπατριώτες μας, κυρίως νεαροί, που ίσως να αγνοούν το μήνυμα, ή και τον συμβολισμό της εργατικής πρωτομαγιάς.Εκτός λοιπόν από μια γιορτή της άνοιξης, η αυριανή ημέρα θεωρείται και ως η διεθνής ημέρα της παγκόσμιας εργατιάς. Από την αρχαιότητα ακόμη, η πρωτομαγιά γιορτάζονταν από τους περισσότερους ευρωπαϊκούς λαούς ως το τέλος του χειμώνα και η απαρχή του θέρους. Η έμπνευση όμως για τον εργατικό συμβολισμό της είναι σχετικά πρόσφατη, και προέρχεται από κάποια δραματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Αμερική.Σαν ιδέα, η γιορτή της εργατιάς πρωτοξεκίνησε στην Αυστραλία το 1856. Χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για να επιτευχθεί το πολυπόθητο τότε οκτάωρο. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να διαθέσουν μια ημέρα για γενική απεργία και συγκεντρώσεις, με αίτημα τους το οκτάωρο. Η αρχική ιδέα ήταν η πρωτομαγιά να ισχύσει μόνο για μια χρονιά. Ήταν όμως τόσο μεγάλη η επιτυχία της, που τα συνδικάτα και οι οργανώσεις αποφάσισαν να τη γιορτάζουν κάθε χρόνο. Έτσι, η προλεταριακή αυτή γιορτή όχι μόνο καθιερώθηκε, αλλά σύντομα υιοθετήθηκε από την εργατική τάξη σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο.Οι πρώτοι που ακολούθησαν το παράδειγμα των Αυστραλών ήταν οι εργαζόμενοι των ΗΠΑ, που το 1886 αποφάσισαν να χαρακτηρίσουν την πρωτομαγιά ως ημέρα γενικής απεργίας.Τη χρονιά εκείνη, στη διάρκεια διαδηλώσεων με αίτημα το οκτάωρο στο Haymarket του Chicago, η αστυνομία δολοφόνησε τρεις απεργούς της εταιρίας McCormick Harvesting Machine Co. Δυο ημέρες αργότερα, εξερράγη μια βόμβα, και στη συνέχεια οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στο πλήθος, και ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν τουλάχιστον 12 άτομα, οι μισοί εκ των οποίων αστυνομικοί. Αρκετοί απεργοί συνελήφθησαν, και λίγο αργότερα κάποιοι δικάστηκαν, ενώ καταδικάστηκαν σε θάνατο 7 αναρχικοί, οι οποίοι και κρεμάστηκαν. Οι δίκες συνοδεύτηκαν από διεθνή κατακραυγή, αφού οι πέντε εκ των καταδικασθέντων δεν ήταν καν παρόντες στα επεισόδια, ενώ το σώμα των ενόρκων αποτελούνταν κυρίως από επιχειρηματίες.Παράλληλα, σε ολόκληρο τον κόσμο, το εργατικό κίνημα δυνάμωνε όλο και περισσότερο. Στο Διεθνές Εργατικό Συνέδριο του 1889 αποφασίστηκε, με πρωτοβουλία των εκπροσώπων των γαλλικών συνδικάτων, η διεκδίκηση του οκτάωρου να γίνει μέσω μιας παγκόσμιας ημέρας απεργίας. Ο Αμερικανοί εκπρόσωποι θύμισαν την απόφαση των δικών τους οργανώσεων να απεργήσουν την 1η Μαΐου του 1890, και έτσι το Συνέδριο ψήφισε ομόφωνα να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη ημερομηνία ως η παγκόσμια ημέρα του προλεταριάτου. Αργότερα, το 1898, η Σοσιαλιστική Διεθνής, που ιδρύθηκε από τον Κ. Μαρξ και άλλους σοσιαλιστές και αναρχικούς, ανακήρυξε και αυτή τη 1η Μαΐου ως τη διεθνή ημέρα των εργαζομένων.Με το τέλος του Α`Π.Π. και τη ρωσική επανάσταση, επήλθε διάσπαση στη σοσιαλιστική διεθνή, με την ίδρυση της αντίστοιχης κομμουνιστικής, η οποία κατηγόρησε τη πρώτη για αναθεωρητισμό και οπισθοχώρηση από τον διεθνισμό.Η πρωτομαγιά συνέχισε να γιορτάζεται και από τις δυο διεθνείς, μαζί με τα εργατικά συνδικάτα όλου του κόσμου. Στην ΕΣΣΔ, η ημέρα ορίστηκε ως επίσημη εθνική γιορτή, με στρατιωτικές παρελάσεις κλπ. Κάτι ανάλογο συνέβη αργότερα και στα κράτη του σοβιετικού μπλοκ, αλλά και στη Κίνα.Στα δικά μας, όλοι θυμόμαστε το σύνθημα: «Η πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία».antinews.gr

Γ. ΔΩΝΗΣ : "ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ"!

Από τους χειρότερους τελικούς στην ιστορία του θεσμού. Ξύλο άνευ λόγου, δακρυγόνα, αποδοκιμασίες, διαιτητικά λάθη και θέαμα για κλάματα. Η απογοήτευση του Γιώργου Δώνη για τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε το Κύπελλο Ελλάδας ήταν έκδηλη μετά το τέλος...


της αναμέτρησης. Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο και κράτος «ένα μπουρδέλο», ενώ μίλησε για «στημένο και σκηνοθετημένο» έργο αναφερόμενος στον τελικό του Κύπέλλου.«Νομίζω πρέπει να πείτε όλοι εσείς τι έγινε. Ο τελικός ήταν παρωδία. Στημένο και σκηνοθετημένο έργο ήταν αυτό σήμερα. Καταρχάς είναι αθλιότητα να τρώνε ξύλο οι παίκτες. Δεν είναι δυνατόν να τρώμε ξύλο. Το ελληνικό κράτος και το ποδόσφαιρό μας είναι ένα μπουρδέλο. Πρέπει να σώσουν οικογένειες που σημάδευαν με πιστόλια. Όλα είναι μια αθλιότητα», είπε αρχικά και εμφανώς εκνευρισμένος συνέχισε: «Όταν μένεις πίσω με γκολ οφ σάιντ τότε η ΑΕΚ κέρδισε έναν κάλπικο τίτλο».Λίγο αργότερα ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στην συνέντευξη Τύπου για τα όσα συνέβησαν, αρκετά πιο ήρεμος. Εξήγησε τους λόγους της «έκρηξής» του, ενώ αιτιολόγησε το «σκηνοθετημένο παιχνίδι», όπως χαρακτήρισε την αναμέτρηση.«Δεν αφορά την ΑΕΚ αυτό που λέω. Δεν έχει σκηνοθετήσει η ΑΕΚ κάτι. Μπορεί να γίνει και από άλλες πλευρές. Σκηνοθέτης ήταν ο φόβος. Όλοι φοβήθηκαν αυτό που θα συνέβαινε αν ο Ατρόμητος έπαιρνε το Κύπελλο», τόνισε αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «σκηνοθετημένο παιχνίδι».Ερωτηθείς για το αν οι παίκτες του Ατρομήτου ήθελαν να πάνε να πάρουν τα μετάλλιά τους, τόνισε: «Οι παίκτες έφαγαν πολύ ξύλο και δεν ήθελαν να πάνε στην απονομή. Αν όμως δεν πήγαιναν θα είχαμε πρόβλημα. Πήραμε τα μετάλλια μας και φεύγουμε. Υπήρχαν λίγοι άνθρωποι που με χειροκρότησαν».Ακόμα ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στον διαιτητή της αναμέτρησης, Τάσο Κάκο και την συνομιλία που είχε μαζί του πριν την έναρξη του αγώνα: «Είπα στον Κάκο να μην ξεκινήσει το παιχνίδι αφού υπήρχε κόσμος περιμετρικά του γηπέδου. Με ρώτησε τι να κάνω και του είπα πως αυτός έχει εξουσία. Ο Κάκος παίρνει εντολές από αλλού μάλλον για να το τελειώσει. Μην μπερδευτούν και οι δηλώσεις μου».Κλείνωντας τόνισε: «Έχω τιμωρηθεί και στο παρελθόν. Δεν είναι ανάγκη να τιμωρηθώ και να πληρώσω. Τα βλέπουν. Υπάρχει κόσμος που θέλει να απολαύσει το ποδόσφαιρο. Πρέπει στη χώρα αυτή να εφαρμοσθούν κάποιοι νόμοι».Να σημειωθεί πως οι τόνοι ανέβηκαν όταν δημοσιογράφος ειρωνεύτηκε τον Γιώργο Δώνη καλώντας τον να μεταβεί σε άλλη χώρα για να κάνει καριέρα.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ