ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

CARTOON ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΓΕΝΙΕΣ (ΜΕΡΟΣ 3ο ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ)


 Φτάνοντας πλέον στη δύση του ο 20ος αιώνας έφευγε όπως ήρθε. Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει, καθώς δημιουργούνταν ακόμα πετυχημένα cartoon, cartoon  που σημάδεψαν γενιές.

   Το 1986 μαζί του έφερε ένα cartoon που έκανε πρωτοφανή επιτυχία αρχικά σε Ιαπωνία και Βόρεια Αμερική και ύστερα παγκοσμίως. Το Dragon Ball  (και η συνέχειά του Dragonball Z) εξιστορεί την ιστορία του Son Goku από την παιδική του ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή του στην προσπάθειά του να βρει τις 7 σφαίρες του δράκου (κατά κόσμο Dragonballs). Καθ’όλη  την διάρκεια του ταξιδιού του έρχεται αντιμέτωπος με αρκετούς που έχουν τον ίδιο σκοπό με αυτόν, να βρουν τις σφαίρες αλλά να τις χρησιμοποιήσουν για το προσωπικό τους όφελος. Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων και τα παιχνίδια που ακολούθησαν ήταν πολλά, με αποκορύφωμα την live action ταινία Dragonball Evolution το 2009 η οποία όμως κρίθηκε απογοητευτική σχεδόν από όλους. Έχοντας κατακτήσει την 78η θέση στα 100 καλύτερα cartoon όλων των εποχών, οι ήρωες του ήταν μοναδικοί γιατί ξέφευγαν  από τα στερεότυπα και εξελίσσονταν όσο προχωρούσε ο καιρός.  
   Μιλώντας για διαφορετικούς και ενδιαφέροντες χαρακτήρες δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε την μακροβιότερη σειρά κινουμένων σχεδίων The Simpsons. Ξεκινώντας το 1989 μέχρι και σήμερα αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών στην Αμερικανική τηλεόραση, έχοντας κερδίσει 27 βραβεία Emmy, 27 βραβεία Oscar και έχοντας το δικό της αστέρι στο Hollywood (Hall Of Fame). Το θέμα της είναι κυρίως η σάτιρα και πρωταγωνιστές σε αυτή τη σειρά φαινόμενο είναι μια οικογένεια, από την οποία πήρε και το όνομά της η σειρά, σε μια φανταστική πόλη στην Αμερική. Αν και το συγκεκριμένο cartoon, που δεν έχει προβληθεί στην Ελλάδα, έχει χαρακτηριστεί το καλύτερο πρόγραμμα του 20ου αιώνα δεν είναι λίγες οι φορές που οι χαρακτήρες του έχουν θεωρηθεί αρνητικά πρότυπα ιδιαιτέρως για τα παιδιά.
  Απευθυνόμενο σε ένα πιο κοριτσίστικο κοινό, το 1992 προβλήθηκε η σειρά κινουμένων σχεδίων Sailor Moon. Η σειρά, που διήρκεσε μέχρι τον Απρίλιο του 1997, αποτέλεσε ένα από τα πρώτα cartoon με ήρωες του ως επί των πλείστων κορίτσια με υπερφυσικές δυνάμεις. Η Sailor Moon και οι υπόλοιπες Sailor Senshi (όπως ονομαζόταν η ομάδα των ηρωίδων) μοναδικό τους σκοπό είχαν να ανακαλύψουν το παρελθόν που τις ένωνε και να υπερασπιστούν την γη από τις δυνάμεις του κακού. Το κλειδί που οδήγησε το cartoon αυτό στην επιτυχία πέρα από τους πολυδιάστατους χαρακτήρες και την δυνατή πλοκή συνδυασμένη αναπόφευκτα με σκηνές μάχης, ήταν η έμφαση που έδινε στα συναισθήματα και τις σχέσεις ανάμεσα στους ήρωες.
  Τέλος μία νέα αλλά εξίσου σημαντική και πετυχημένη σειρά κινουμένων σχεδίων  με απίστευτη επιρροή στις μικρές κυρίως τότε ηλικίες τα Pokemon βγήκε στον αέρα για πρώτη φορά το 1996. Το όνομά του προέρχεται από την σύμπτυξη 2 λέξεων (Pocket Monster) πράγμα πολύ συνηθισμένο στην Ιαπωνία. Πριν ακόμα γίνει cartoon, τα Pokemon, είχαν ήδη κυκλοφορήσει ως βιντεοπαιχνίδι, όμως με την τεράστια επιτυχία που γνώρισε λόγω της σειράς από τότε έχει κριθεί ως το 2ο καλύτερο  βιντεοπαιχνίδι στον κόσμο μετά από το Super Mario. Η συγκεκριμένη σειρά έχει επηρεάσει τον κόσμο σχεδόν όσο καμία άλλη και όχι πάντα με θετικό τρόπο. Η τρέλα που λέγεται Pokemon έχει εισέλθει με τον καιρό στην ψυχολογία των παιδιών και των εφήβων δημιουργώντας μια πρωτοφανή εμμονή, ενώ τα περιστατικά ακόμα και θανάτου που έχουν σχέση με το cartoon δεν είναι λίγα. Τον Ιούνιο του 2000 ένα νεαρό παιδί βρέθηκε κρεμασμένο και ο λόγος ήταν μια διαμάχη του με τον δάσκαλο του με αποτέλεσμα ο δεύτερος να πάρει τις κάρτες Pokemon του μαθητή. Τον Ιούλιο του 2000 ένας 15χρονος ομολόγησε την δολοφονία ενός 12χρονου με αφορμή τις κάρτες του.
  Όπως κάθε γενιά είναι διαφορετική από τις άλλες, έτσι διαφορετικοί είναι και οι ήρωες με τους οποίους ταυτίζεται καθεμία.Παρά το γεγονός ότι οι εποχές αλλάζουν και τα πράγματα δεν είναι τόσο "αθώα" τα cartoon αποτελούν ένα μέρος της παιδικότητας καθενός από εμάς, ένα κομμάτι που δεν αλλοιώνεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σειρές κινουμένων σχεδίων θα συνεχίσουν να βγαίνουν αλλά αυτό που δεν μπορεί να απαντηθεί ακόμα είναι αν θα είναι το ίδιο πετυχημένες με τις προηγούμενες.

ΠΆΝΟΣ ΟΙΚΟΝΌΜΟΥ

Το «κάστρο» μεγαλώνει!


Σοβαρές σκέψεις αύξησης της χωρητικότητας του «Γ. Καραϊσκάκης» κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος θέλει να βλέπει περισσότερο κόσμο και πιο «καυτή» ατμόσφαιρα στην έδρα του Ολυμπιακού.
Το ενδεχόμενο αύξησης της χωρητικότητας του «Γ. Καραϊσκάκης» ολοένα και... ωριμάζει σαν σκέψη στο μυαλό του Βαγγέλη Μαρινάκη!
Ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών θέλει να «μεγαλώσει» το φαληρικό στάδιο, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα περισσότεροι φίλοι των «ερυθρόλευκων», ενώ με μια τέτοια κίνηση είναι δεδομένο πως η ατμόσφαιρα θα είναι ακόμα πιο «καυτή», ιδιαίτερα στα μεγάλα και κρίσιμα ματς.

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του έχουν ήδη ξεκινήσει τη μελέτη των σχεδίων, ώστε να φανεί κατά πόσο θα μπορέσει να αυξηθεί η χωρητικότητα του γηπέδου, ενώ μια πρώτη πιθανή αύξηση υπολογίζεται περίπου στην ενσωμάτωση 4.000 επιπλέον θέσεων.

Ελεύθερη να αυνανίζεται ακόμη και στη δουλειά!

Θέλει να αυνανίζεται μέχρι και 47 φορές την ημέρα. Είναι υπερσεξουαλική και προσέφυγε στο δικαστήριο για να το κάνει και στην δουλειά της.
Ελεύθερη να αυνανίζεται ακόμη και στη δουλειά!
Το δικαίωμα να βλέπει πορνό και να αυνανίζεται στη δουλειά της κέρδισε η 36χρονη Ana Catarian Bezerra, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου! Η Βραζιλιάνα λογίστρια πάσχει από μια χημική ανισορροπία που προκαλεί σοβαρή ανησυχία και υπερσεξουαλικότητα.
«Τόσο καιρό, υπέφερα από το άγχος και ήθελα να αυνανιστώ μέχρι και 47 φορές την ημέρα. Έτσι, ζήτησα βοήθεια, ήξερα ότι δεν ήταν φυσιολογικό», δήλωσε η 36χρονη.
Ένα ισχυρό κοκτέιλ ηρεμιστικών αναγκάζεται να καταναλώνει καθημερινά η Ana, προκειμένου να καταπολεμήσει τις ορμές της. Τουλάχιστον, τα φάρμακα έχουν αποτέλεσμα, καθώς χρειάζεται να αυνανιστεί μόνο 8 φορές τη μέρα!
Βέβαια, πολλές φορές ήθελε να… ευχαριστήσει τον εαυτό της και στη δουλειά, οπότε κινήθηκε δικαστικά με σκοπό την οργασμική της απόλαυση. Τελικά, το δικαστήριο κατανόησε τις ιδιαιτερότητές της και αποφάσισε ότι μπορεί ελεύθερα να αυνανίζεται στο χώρο εργασίας.
Κάποιοι χρειάζονται μπάρες, άλλοι αναπηρικά καροτσάκια. Τώρα μάθαμε πως υπάρχουν άτομα που έχουν ανάγκη το πορνό…

Ανακοίνωση στήριξης σε Φερέιρα

Ανακοίνωση με την οποία στηρίζει τον Ζεζουάλντο Φερέιρα, με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με υποψήφιους προπονητές για τον Παναθηναϊκό, εξέδωσε η "πράσινη" ΠΑΕ.

Τα ονόματα των Γιώργου Δώνη και Άγγελου Αναστασιάδη ακούγονται τις τελευταίες ημέρες ως διάδοχοι του Πορτογάλου τεχνικού, με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να διαψεύδει το γεγονός.

Στην ανακοίνωση εκφράζει τη στήριξη, αλλά και το σεβασμό της στον Φερέιρα, τονίζοντας ότι πρόκειται για επαγγελματία διεθνούς κύρους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφορικά με δήθεν υποψήφιους προπονητές του Παναθηναϊκού υπενθυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει προπονητή εγνωσμένης αξίας και εμπειρίας και βρίσκεται εν μέσω κρίσιμων, για το μέλλον της ομάδας αγωνιστικών υποχρεώσεων. Σεβόμαστε και στηρίζουμε τον κ. Φερέιρα όπως και ο ίδιος σέβεται και τιμά καθημερινά τη δουλειά του και καλούμε όλους να αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο όχι μόνο το πρόσωπο ενός επαγγελματία διεθνούς κύρους, αλλά και το θεσμό του προπονητή του Παναθηναϊκού και να μην προτρέχουν σε προβλέψεις και εκτιμήσεις που ενδέχεται να τους εκθέσουν".

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Οδηγός αστικού απείλησε με λοστό στο δρόμο οικογένεια με μωρό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ planet-greece

Οδηγός του αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, που είναι γνωστός για την οξυθυμία του σε συναδέλφους του και αστυνομικούς, κυνηγούσε με το λεωφορείο οικογένεια που επέβαινε σε ΙΧ και τους επιτέθηκε με λοστό, αδιαφορώντας για την παρουσία ενός 2χρονου αγοριού! Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι η αστυνομία, αντί να τον συλλάβει αφού υπήρχαν αυτεπάγγελτα αδικήματα, ζήτησε από τους επιβάτες του ΙΧ να καταβάλουν 100 ευρώ για να του υποβάλουν μήνυση! Όλα έγιναν...
περίπου στις 7.00 το απόγευμα. Η τριμελής οικογένεια, μαζί με συγγενικό τους πρόσωπο κινούνταν με το ΙΧ επί της λεωφόρου Δωδώνης, στο ύψος της Κενάν Μεσαρέ, με κατεύθυνση προς την Πρέβεζα. Ο δρόμος έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.

Σύμφωνα με άριστα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του planet-greece, ο οδηγός του αστικού αντί να βρίσκεται στη δεξιά λωρίδα, ως όφειλε, εκινείτο στην αριστερή αργά και... βασανιστικά. Μάταια ο οδηγός του ΙΧ τού έκανε σινιάλο με τα φώτα για να περάσει. Μέχρι που τη στιγμή που έφτασαν στο ύψος του Βελισσαρίου, όπου ο δρόμος έχει τρεις λωρίδες, ο οδηγός του ΙΧ του έκανε προσπέραση, "διαπράττοντας την εξής... απρέπεια". Είπε στον οδηγό του αστικού: "ωραίος επαγγελματίας είσαι εσύ"!

Ο οδηγός του αστικού, αδιαφορώντας για το δρομολόγιο που εκτελούσε, για τον αν περίμενε κόσμος στην στάση, ανέπτυξε ταχύτητα, κάνοντας ταυτόχρονα σινιάλα με τα φώτα στον οδηγό του ΙΧ. Μέχρι που τον πρόλαβε στα φανάρια, στο "γιαννιώτικο σαλόνι", όπου αφού του κόλλησε από πίσω το λεωφορείο, κατέβηκε κι επιτέθηκε με λοστό στο ΙΧ!

Σοκαρισμένο το 2χρονο αγοράκι άρχισε να κλαίει, με την μητέρα του να έχει μαρμαρώσει και το συγγενικό τους πρόσωπο να προσπαθεί να τους ηρεμήσει. Ο οδηγός του ΙΧ κατέβηκε από το αυτοκίνητο προσπαθώντας να γλιτώσει την οικογένειά του από τα χειρότερα.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία έφτασε γρήγορα στο σημείο. Τελικά όλοι οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου οδηγήθηκαν στο τμήμα. Κι εκεί συνέβη το εξής παράδοξο... Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του planet-greece, αντί οι αστυνομικοί να περάσουν χειροπέδες στον 55χρονο οδηγό στα πλαίσια του αυτοφώρου (δεδομένου ότι υπήρχαν αδικήματα που τους επέβαλλε να δράσουν αυτεπάγγελτα) εκείνοι ζήτησαν από την σοκαρισμένη οικογένεια να δώσουν 100 ευρώ, όσο κοστίζει το παράβολο, προκειμένου να υποβάλλουν μήνυση εναντίον του!

Μετά από... διαπραγματεύσεις αστυνομικών και οικογένειας, οι τελευταίοι αποφάσισαν σε ένδειξη μεγαλοψυχίας να μην υποβάλλουν μήνυση, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί εκ μέρους του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων η προφορική υπόσχεση που τους δόθηκε περί αποκατάστασης της ζημιάς του οχήματός τους από τον λοστό του τραμπούκου "επαγγελματία" οδηγού!

Κι όμως, ο οδηγός είναι γνώριμος στους αστυνομικούς Ιωαννίνων, αφού πολλές φορές τους έχει απασχολήσει με την ευέξαπτη (λείαν επιεικώς) συμπεριφορά του. Το ίδιο και στους συναδέλφους του,που έσπευσαν στο τμήμα και κουνούσαν το κεφάλι μόλις έμαθαν ότι πάλι ο συγκεκριμένος άνθρωπος εμπλέκεται σε φασαρία με οδηγούς στο δρόμο.

Ο διοικητής της Τροχαίας, ρωτάμε εμείς από το planet-greece, αν στη θέση της άτυχης οικογένειας, βρισκόταν η δική του οικογένεια, θα είχε την ίδια ελαστική συμπεριφορά; Δε θα ενεργούσε αυτεπάγγελτα; Και θα... συζητούσε με την οικογένειά του, προκειμένου να την "πείσει" να μην υποβάλει μηνύσεις;

Κι επειδή, μπορεί να βρεθούν κάποιοι... καλοθελητές, ενημερώνουμε τους φίλους αναγνώστες μας, όπως και τους "καλοθελητές" ότι πριν γράψουμε οτιδήποτε επικοινωνήσαμε με όλους τους πρωταγωνιστές της απίστευτης ιστορίας. 
 
http://planet-greece.blogspot.com/2011/05/blog-post_5738.html

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΖΙΝΟ ΡΙΟ: "Κρίσιμη συνάντηση την Τετάρτη στο Υπ. Εργασίας για τις 30 απολύσεις"

Την Τετάρτη 18.5.2011 και ώρα 11.00π.μ θα πραγματοποιηθεί κρίσιμη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία του Υφυπουργού κ. Βασίλη Κεγκέρογλου...
για τις 30 απολύσεις στο Καζίνο του Ρίο. Στη συνάντηση θα παρασταθούν το Σωματείο Εργαζομένων στο Καζίνο το Ρίο, εκπρόσωποι της εργοδοσίας, βουλευτές όλων των κομμάτων, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, η ΓΣΕΕ και η Ομοσπονδία Επιχειρησιακών Σωματείων Ιδιωτικών Καζίνο.


Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την προηγούμενη περίοδο η εταιρεία ακολούθησε τη σκληρότερη δυνατή στάση, καθώς συνδύασε την επιβολή γενικότερων δυσμενών μέτρων με μαζικές απολύσεις, πάντοτε βέβαια μη αρεστών σ’ αυτήν εργαζομένων. Έτσι, ενώ από τα τέλη του 2010 αρχές του 2011 ξεκίνησε η μεταξύ του Σωματείου και της εταιρείας διαπραγμάτευση για την κατάρτιση νέας Επιχειρησιακής ΣΣΕ έτους 2011 (στα πλαίσια της οποίας σημειώνεται ότι αρχικά δεν έγινε ο παραμικρός λόγος για απολύσεις) όταν το Σωματείο αξίωσε την εξόφληση ανεκτέλεστων αποφάσεων περί φιλοδωρημάτων ποσού 2.000.000 περίπου Ευρώ και ενώ εν τω μεταξύ είχαν αρχίσει να απορρίπτονται από τον Άρειο Πάγο αιτήσεις αναστολής της εταιρείας περί εκτέλεσης αυτών και το Σωματείο ήταν αποφασισμένο πλέον να προχωρήσει σε εκτέλεση, το Καζίνο (μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, ένστασης κεφαλαίου, που μόνο τον Ιανουάριο του 2011 είχε έσοδα 2.199.993 Ευρώ), κινούμενη με μοναδικό κίνητρο να επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στο Σωματείο, δήλωσε ότι θα προβεί είτε σε μειώσεις αποδοχών της τάξεως του 19%, ήτοι περί τα 2.000.000 Ευρώ, είτε σε απολύσεις εργαζομένων. Καθώς μάλιστα οι μειώσεις των αποδοχών απαιτούσαν συναίνεση του Σωματείου, το οποίο φυσικά και δεν θα συνομολογούσε μία τέτοια συμφωνία, ενώ η εταιρεία ήξερε ότι η οικονομική της κατάσταση δεν θα επέτρεπε την ικανοποίηση του καταχρηστικού της αιτήματος δια της θεσμοθετημένης διαδικασίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ήτοι δια εκδόσεως Διαιτητικής Απόφασης, απορρίπτοντας σωρεία προτάσεων του Σωματείου, επέλεξε την λύση των τρομοκρατικών απολύσεων. Συγκεκριμένα κατήγγειλε τη σύμβαση 24 εργαζομένων, εκ των οποίων 14 απελύθησαν την 28-2-2011 και 10 την 1-3-2011, χωρίς μάλιστα να προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους εργαζομένους.

Η απόφαση αυτή του Καζίνο Ρίο απασχόλησε το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας, των τοπικών παραγόντων του Νομού, μεταξύ των οποίων το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρών και τους τοπικούς βουλευτές όλων των κομμάτων (δεδομένου ότι ο Νομός πλήττεται από μεγάλα ποσοστά ανεργίας), καθώς και το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο διενήργησε Τριμερή Εργατική Συνεργασία εν τη παρουσία του Υφυπουργού, κ. Κεγκέρογλου, βουλευτών όλων των κομμάτων και του Προέδρου, Δ/ντος Συμβούλου και βασικού μετόχου της καθής, κ. Πηλαδάκη. Στην ως άνω συνάντηση ο κ. Πηλαδάκης ευθαρσώς συνέδεσε τις απολύσεις των 24 εργαζομένων με τις διεκδικήσεις των φιλοδωρημάτων -προβάλλοντας παραλλήλως και άλλες αξιώσεις πολιτικής φύσεως, σχετιζόμενες με την μετεγκατάσταση του καζίνο στην Ολυμπία οδό, την ψήφιση του νόμου για τα φρουτάκια, τον αντικαπνιστικό νόμο, οφειλές Φ.Π.Α ύψους 6.500.000€, ενώ δεσμεύθηκε να ανακαλέσει τις απολύσεις, εάν προτείνονταν από το Σωματείο πρόταση ισοδύναμης με τις απολύσεις ωφέλειας για το Καζίνο. Έτσι το Σωματείο, καλόπιστα φερόμενο και προκειμένου να μην περάσουν στην ανεργία 24 οικογένειες, κατέθεσε τέτοια πρόταση και συγκεκριμένα δέχτηκε την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας 2 ημερών επί του συνόλου των 300 εργαζομένων στο καζίνο, κατά τρόπο που εξοικονομούνταν 600 ημερομίσθια μηνιαίως (300εργαζόμενοι Χ 2 ημερομίσθια) έναντι των 600 ημερομισθίων, που η εταιρεία επιθυμούσε να μειώσει το κόστος της μισθοδοσίας μέσω των 24 απολύσεων (24απολυμένοι εργαζόμενοι Χ 25 ημερομίσθια). Το Καζίνο όμως, συνομολογώντας κατ’ ουσίαν την ισοδύναμη για την εταιρεία ωφέλεια του προτεινόμενου μέτρου, αρνήθηκε την αποδοχή του, ενώ, σε μία προσπάθεια υπαναχώρησης από τη δημόσια δέσμευση του κ. Πηλαδάκη, προέβη σε αντιπρόταση, η οποία υπερέβαινε κατά 70%περίπου το οικονομικό αποτέλεσμα που προέκυπτε από τις 24 απολύσεις, στην ανάκληση των οποίων και δεν προέβη. Τις νέες της μάλιστα προτάσεις αποτύπωσε σε ένα σχέδιο, που το ονόμασε «Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» και περιείχε μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, αναδιάρθρωση τμημάτων και δυνατότητα περαιτέρω απολύσεων.

Η στάση της εταιρείας και οι απολύσεις βέβαια των εργαζομένων, δημιούργησε αναστάτωση και τρομερό κλίμα ανασφάλειας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου, κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, από 5.3.2011 ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα την επαναπρόσληψη των απολυμένων. Παράλληλα η Γενική Συνέλευση του Σωματείου αποφάσισε απεργιακές κινητοποιήσεις, στις οποίες συμμετείχε η πλειοψηφία των μελών του. Συγκεκριμένα η πρώτη 24ωρη απεργία έλαβε χώρα στις 2-3-2011, ενώ είχε προγραμματιστεί και δεύτερη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση από 5-3-2011 έως 7-3-2011. Μεταξύ δε των δύο κινητοποιήσεων η εργοδοσία του Καζίνο επιχείρησε να τρομοκρατήσει του εργαζομένους με απολύσεις και να τους διαφοροποιήσει από το Σωματείο, ακολουθώντας την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» και κάνοντας λόγο για «αδιαλλαξία» του Σωματείου. Η εργοδοσία δηλαδή διαφοροποιούμενη εμφανώς από τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Πηλαδάκη, όχι μόνο δεν είχε σκοπό να ανακαλέσει τις απολύσεις, αλλά ασκούσε πιέσεις στο Σωματείο για ακόμα επαχθέστερα μέτρα. Καταφερόμενη μάλιστα ευθαρσώς κατά της μη αρεστής πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου (από την οποία πάντοτε εξαιρεί την αρεστή μειοψηφία) σε εξώδικο που έστειλε προς το Σωματείο, προδίδοντας τις επιγενόμενες και ήδη προαποφασισμένες κινήσεις της ανέφερε «Η αδιαλλαξία της πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου δείχνει ουσιαστική αδιαφορία, όσων προστατεύονται οι θέσεις εργασίας από το νόμο, για τα δικαιώματα και συμφέροντα των υπολοίπων εργαζομένων .......... όσοι δεν κινδυνεύουν με απόλυση εξωθούν με τη στάση τους άλλους εργαζομένους στο να χάσουν τη δουλειά τους». Του εξωδίκου αυτού ακολούθησε σειρά ανακοινώσεων της εταιρείας, η οποία στρέφονταν κατά του Σωματείου, από το οποίο επιχειρούσε τάχα να προστατέψει τους εργαζομένους. Προφανώς ήταν μία προειδοποίηση της εργοδοσίας, ότι όποιος συμμετέχει σε απεργίες θα απολυθεί.

Εν συνεχεία προκηρύχθηκαν και άλλη 48ωρη απεργία από την ΟΕΣΙΚ από 23-4-2011 έως 25-4-2011, ενώ στις 27-4-2011 από 17:00 έως 21:00 πραγματοποιήθηκε 4ωρη στάση εργασίας, όπου έλαβε χώρα έκτακτη Γ.Σ του Σωματείου με θέμα την εξέταση της προτάσεως της εταιρείας για σύναψη Ειδικής Επιχειρησιακής Συλλογικής Συμβάσεως Εργασίας, καθώς και την έγκριση προγράμματος – χρονοδιαγράμματος κινητοποιήσεων. Κατά την ως άνω Γ.Σ απερρίφθη δια μυστικής ψηφοφορίας με ποσοστό 99% η πρόταση της εταιρείας για σύναψη Ειδικής Επιχειρησιακής Συλλογικής Συμβάσεως Εργασίας, ενώ με ποσοστό 95% εγκρίθηκε το κατατεθέν από το ΔΣ χρονοδιάγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων του Σωματείου, απόφαση η οποία την επομένη, ήτοι στις 28-4-2011, δημοσιοποιήθηκε στον εργασιακό χώρο και κατ’ επέκταση και στον εργοδότη. Την ίδια ημέρα αναρτήθηκε στο χώρο εργασίας ανακοίνωση του Σωματείου.

Ωστόσο την επόμενη ημέρα, ήτοι στις 29-4-2011 η εργοδοσία, εντείνοντας την μεθοδευμένη προσπάθειά της για επιβολή κλίματος τρομοκρατίας, προέβη σε καταγγελία της εργασιακής σχέσης πέντε εργαζομένων, ενώ στις 4-5-2011 απελύθη άλλη μια, χωρίς σε κανέναν από αυτούς να καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση, λόγω υποβολής σε βάρος τους μηνύσεως. Ωστόσο ουδείς από αυτούς δεν διέπραξε κάποια αξιόποινη πράξη, ενώ όπως από φήμες πληροφορηθήκαν, ότι η εργοδοσία κατέθεσε εναντίον μας μήνυση για τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Και παρότι στην εν λόγω διαμαρτυρία υπήρχε πληθώρα ατόμων, η δική τους επιλογή δεν ήταν τυχαία, αλλά απόλυτα συμβολική, καθώς οι τελευταίοι έξι (6) απολυμένοι ήταν οι εργαζόμενοι που συμμετέχουνε σε όλες τις δράσεις του Σωματείου, στηρίζοντας τις αποφάσεις της ΓΣ, ενώ σταθερά πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτια της παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» του Δ. Καραγεωργόπουλου και ως εκ τούτου είναι γνωστή στον εργοδότη η απόλυτη σύνταξή τους στο πλευρό της μη αρεστής προς την εργοδοσία «πλειοψηφίας του ΔΣ».
Την Τετάρτη αναμένεται να υπάρξει ένταση ανάμεσα στην εργοδοσία και τους φορείς, ενώ ο πρόεδρος Δ. Καραγεωργόπουλος κρατά «κρυφούς άσους» στο μανίκι του («καθότι γκρουπιέρης»)!!!
tro-ma-ktiko

Βόμβα Φλωρίδη: Ο Γιώργος ξέρει τι πρέπει να κάνει αλλά φοβάται

 
  
Βόμβα Φλωρίδη: Ο Γιώργος ξέρει τι πρέπει να κάνει αλλά φοβάται
Υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων τάχθηκε ο Γιώργος Φλωρίδης, ρίχνοντας «βόμβα» στις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, καθώς αρκετοί πιστεύουν ότι πίσω από αυτή την πρόταση κρύβεται ο Κώστας Σημίτης.

Ο κ. Φλωρίδης μιλώντας στην εκπομπή «Φάκελοι»  του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΙ, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει κοινωνική συνευθύνη και επέκρινε αμφότερα τα κόμματα εξουσίας που αντί να συζητήσουν προτιμούν να αντιδικούν και να επιρρίπτουν ευθύνες το ένα στο άλλο.

Ο κ. Φλωρίδης μάλιστα, έκανε βαρύτατο υπαινιγμό εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου, μιλώντας για «ακρασία», που σημαίνει ότι κάποιος γνωρίζει τι πρέπει να κάνει αλλά φοβάται να το κάνει.
Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι η μάχη πρέπει να δίνεται συντεταγμένα και όχι μεμψιμοιρώντας και υπογράμμισε πως όλοι όσοι μετέχουν στην κυβέρνηση είναι αναγκαίο να πιστεύουν στην πολιτική της και να συμμετέχουν στην υλοποίησή της.

Σημείωσε ότι αυτός που αποφασίζει είναι ο Πρωθυπουργός και διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για να λειτουργήσει η κυβέρνηση όπως ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να λειτουργεί.

«Δεν θα ανατρέχω εγώ την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι τέτοιου είδους αλλαγές γίνονται μόνο με εκλογές.

«Πνίγηκε» στο αλκοόλ ο ΛεΜπρον!Ο ΛεΜπρον Τζέιμς φαίνεται πως… τα έτσουξε, αφού μόνο για αλκοόλ φέρεται να ξόδεψε σε ένα βράδυ πάνω από 170.000 δολάρια! Μπίρες, τεκίλα και σαμπάνια στο μενού του απόλυτου σταρ από το ΝΒΑ.
Ο άσος των Μαϊάμι Χιτ είναι γνωστό ότι δεν… τσιγκουνεύεται στις εξόδους του. Άλλωστε κατά καιρούς χρησιμοποιείται το όνομά του –όταν είναι να βρεθεί σε κάποιο κλαμπ– για διαφημιστικούς λόγους, καθώς όπου πάει επικρατεί πανδαιμόνιο.
Το πόσο καλά ξέρει να διασκεδάζει φαίνεται και από την απόδειξη (φωτο) που του έκοψαν στο XS Nightclub του ξενοδοχείου Encore, στο Λας Βέγκας, όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει σε φημισμένο πάρτι του κλαμπ. Ο τελικός λογαριασμός έφτασε σχεδόν τα 172.000 δολάρια για μπίρες, σαμπάνιες (Dom Perignon και Cristal) και τεκίλα (Patrón Gran Platinum Magnum).

Θέλει Μήτρογλου ο ΑΠΟΕΛ!Την ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής ενόψει και των προκριματικών του Champions League της νέας σεζόν, με την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου θέλουν οι πρωταθλητές Κύπρου, την ώρα που ο 23χρονος φορ προτιμά ως προορισμό τη Γερμανία.
Η δεδομένα άριστη οικονομική κατάσταση του ΑΠΟΕΛ σε συνδυασμό με την προοπτική του Champions League που προσφέρει η κυπριακή ομάδα, θα μπορούσαν να «γλυκάνουν» τον Μήτρογλου, ο οποίος πάντως για την ώρα μοιάζει να προτιμά ως επόμενο ποδοσφαιρικό κάποια ομάδα από την Μπουντεσλίγκα.
Αυτό όμως δεν πτοεί τους ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωταθλητή» έχουν ήδη έρθει σε επικοινωνία με τον Ολυμπιακό ενώ θέλουν να κάνουν το ίδιο και με την πλευρά του παίκτη ώστε να του εκφράσουν το ενδιαφέρον τους και παράλληλα να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του 23χρονου φορ.

Θέλει να γίνει... Μιραλάς!Ο Ράφικ Τζιμπούρ φέρεται να ζητάει περισσότερα χρήματα από τον Ολυμπιακό από αυτά που έχει συμφωνήσει και επιθυμεί το ίδιο κασέ με τον Κέβιν Μιραλάς. Δεν «ψήνεται» ο Μαρινάκης να ικανοποιήσει τις «ορέξεις» του Αλγερινού.
Όπως αναφέρει ο Πρωταθλητής, ο Αλγερινός επιθετικός είχε ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση εδώ και μερικές ημέρες. Τελικά του έγινε το χατίρι και εκείνος φέρεται να ζήτησε περισσότερα χρήματα. Βάσει συμβολαίου (έχει υπογράψει και δεσμεύεται για άλλα δύο χρόνια) ο «τρομοκράτης» τη νέα σεζόν θα εισπράξει ένα εκατ. ευρώ χωρίς τα μπόνους, όμως θέλει περισσότερα. Συγκεκριμένα, ζήτησε να αμείβεται με τα ίδια χρήματα που θα εισπράττει ο Κέβιν Μιραλάς, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να παίρνει λιγότερα από τον Βέλγο.
Αυτό θορύβησε κάπως τους «ερυθρόλευκους», όμως δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν πράξη τις προθέσεις του Τζιμπούρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δέχτηκε με… το ζόρι να συναντηθεί μαζί του και στη διοίκηση θεωρούν ότι υπάρχει συμβόλαιο από τον περασμένο Ιανουάριο και πως θα τηρηθεί ως έχει χωρίς να γίνουν κάποιες αλλαγές.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον υπολογίζει κανονικά και έχει πολύ καλή άποψη για τον Τζιμπούρ, όμως δεν έχει πρόβλημα αν οι Πειραιώτες τον πουλήσουν. Κάτι που δεν πρέπει να αποκλείσουμε σε περίπτωση που συνεχίσει να ζητάει παραπάνω χρήματα. Και αυτό γιατί εκτός της δεδομένης συμφωνίας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές, αν η ομάδα υποκύψει στις «ορέξεις» του (κάθε) Τζιμπούρ, μπορεί τις ίδιες να έχουν και άλλοι παίκτες.
 

Τράκαραν περιπολικά στο Παγκράτι!

Τράκαραν περιπολικά στο Παγκράτι!
«Police Academy…»! Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. που μετέφερε τραυματία αστυνομικό, συγκρούστηκε καθ’ οδόν για το νοσοκομείο με άλλο περιπολικό, στην οδό Φιλολάου, νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί, συν τον ήδη χτυπημένο συνάδελφό τους, ο οποίος νωρίτερα είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα, στην οδό Εμπεδοκλέους, όταν επιχείρησε να τον ελέγξει.

Ο δράστης δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι, αλλά παρ’ όλα αυτά μέχρι στιγμής καταφέρνει να παραμένει ασύλληπτος.

Ε. Παπαβασιλείου: Το "κόλπο" του σκηνοθέτη για να δείχνει το... μπούστο της!

Ένα ρεσιτάλ σκηνοθεσίας, με συνεχή πλάνα στο μπούστο της Έλενας Παπαβασιλείου, παρακολουθήσαμε το πρωί στον ALPHA: Το πλάνο...
- και καλά - έδειχνε μοντέλα που χτενίζονταν, αλλά πίσω από τα κεφάλια φαινόταν πάντα το... μπούστο της όμορφης παρουσιάστριας! 
Δείτε ΕΔΩ τα "καυτά" πλάνα...  
 

«Χτίσιμο» από την αρχή

«Χτίσιμο» από την αρχή (Photo: Action Images)
Μια νέα ομάδα θέλουν να «χτίσουν» στον Παναθηναϊκό για τη επόμενη σεζόν, με καινούργιο προπονητή και παίκτες μικρότερους σε ηλικία. Ανεξάρτητα από τη θέση που θα τερματίσει το «τριφύλλι» στα πλέι οφ, έχει ληφθεί η απόφαση να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να γίνουν εκκαθαρίσεις. Ενισχυμένοι κόντρα στο Βόλο, αύριο στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι». Εγκρίθηκε η ΑΜΚ.

Μια νεανική ομάδα, διψασμένη για διακρίσεις και γρήγορη θέλουν να δημιουργήσουν για του χρόνου στον Παναθηναϊκό. Για να συμβεί αυτό, η διάθεση των διοικούντων τους «πράσινους» είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν μέχρι και δέκα παίκτες από το υπάρχον ρόστερ, με βασικούς υποψήφιους προς αποχώρηση, όσους παίρνουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Αυτό θα συμβεί είτε με πώλησή τους, είτε με παραχώρηση σε ομάδες που καλύπτουν τις ετήσιες απολαβές τους, αν και υπάρχει το δύσκολο ενδεχόμενο να παραμείνουν με πολύ μειωμένες αποδοχές, κάτι θεωρείται απίθανο να δεχτεί κάτι κάποιος από αυτούς.

Σημαντικό ρόλο στο όλο σχέδιο παίζει και το θέμα του προπονητή. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θεωρείται «καμένο» χαρτί στην Παιανία, αφού παρά το γεγονός ότι δεν απαξιώνεται από την «πράσινη» διοίκηση, έχει φθαρεί στα μάτια τόσο του κόσμου, όσο και των ποδοσφαιριστών. Υποψήφιοι αντικαταστάτες του είναι οι Έκτορ Ραούλ Κούπερ και Γιώργος Δώνης, με τον δεύτερο να θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο του «τριφυλλιού». Ο Έλληνας προπονητής ξέρει να χτίζει ομάδες που παίζουν επιθετικά, είναι παιδί του Παναθηναϊκού και συμπαθής στην «πράσινη» εξέδρα, ενώ έχει κίνητρο να αποδείξει την αξία του σε μια μεγάλη ομάδα, μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από την ΑΕΚ.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία επαφή με κάποιον τεχνικό από την πλευρά του Παναθηναϊκού, αφού θέλουν να τελειώσουν πρώτα τα πλέι οφ, αν και στον Ατρόμητο υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο Σπανός ψάχνει για τον αντικαταστάτη του Δώνη. Εκτός, πάντως, των δύο προαναφερθέντων, στην Παιανία έχουν κι άλλα ονόματα στο καρνέ τους, από το εξωτερικό κυρίως, που ίσως «παίξουν» στη συνέχεια.

Ενισχυμένος με Βόλο

Τρία προβλήματα λιγότερα έχει να αντιμετωπίσει για το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να υπολογίζει για την αναμέτρηση με τους Θεσσαλούς τους Σπυρόπουλο, Ζιλμπέρτο και Μαρίνο, οι οποίοι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, όπως άλλωστε και τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος ταλαιπωρούταν από ίωση τις τελευταίες ημέρες.

Στο 4-2-3-1 που αναμένεται να παρατάξει ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ο Τζόρβας θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, με τους Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ και Σπυρόπουλο μπροστά του, εκτός και αν δεν ξεκινήσει ο τελευταίος και τη θέση του πάρει είτε ο Σαριέγκι, με τον Καντέ να μετατίθεται αριστερά, είτε τον Μαρίνο ο οποίος θα πάει δεξί μπακ και ο Βύντρα αριστερό. Στα χαφ θα επανέλθει, όπως όλα δείχνουν, η τριάδα με Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη και Νίνη, ενώ τα «στηρίγματα» του Σισέ στην επίθεση θα είναι οι Λέτο και Μαρίνος, με τους Γκαρσία και Καραγκούνη να είναι οι εναλλακτικές.