ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Συνάντηση Κυριάκου με τον διευθυντή του ΔΝΤ .Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ

Σημαντική συνάντηση με τον εκτελόντα χρέη Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου John Lipsky είχε χθες το απόγευμα ο Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Tο ραντεβού με τον κ. Lipsky είχε κληστεί εδώ και εβδομάδες προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον Στρος – Καν και ο κ. Lipsky εξαιτίας της κρισιμότητας στην Ελλάδα και παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα του δεν ακύρωσε την προγραμματισμένξη συνάντηση με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στον κ. Lipsky τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της Ελλάδας απο την κρίση. Η συνάντηση του προσωρινού αφεντικού του ΔΝΤ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κρίνεται εξαιρετικά σημαντική καθώς ο κ. Lipsky άκουσε από πρώτο χέρι και από επίσημη αξιόπιστη πηγή τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο.
ΑΞΙΖΕΙ Ι: Για την προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου με τον εκτελόντα χρέη Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ήταν ενημερωμένη η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς.

ΑΞΙΖΕΙ ΙΙ: Το ότι ο Κυριάκος συναντά τον κ. Lipsky σε μια τόσο σημαντική συγκυρία δείχνει ότι εκτός από σημαντικός παίκτης στο εσωτερικό της χώρας, αποτελεί και έναν αξιόπιστο συνομιλητή σε υψηλό επίπεδο και εκτός Ελλάδος. Ποιος άλλος από τη γενιά του θα μπορούσε να το κάνει;

Αναδιάρθρωση δεν σημαίνει χρεoκοπία

Γενικά έχω ένα πρόβλημα με τον όρο χρεοκοπία. Αυτός ο όρος υποδηλώνει ότι δεν έχουμε να φάμε, ότι έχει μειωθεί το βιοτικό μας επίπεδο και γενικά ότι θα καταντήσουμε σαν κάποια τριτοκοσμική χώρα.

Για μένα δεν πρέπει να μπλέκουμε τον όρο αναδιάρθρωση με την χρεοκοπία. Είναι άλλο πράγμα να είσαι ταμειακά μη βιώσιμος (όπως είμαστε σήμερα) και άλλο να είσαι χρεοκοπημένος ή να είσαι φτωχός.

Ταμειακά μη βιώσιμοι είμαστε διότι έχουμε υπερδανειστεί, όχι διότι είμαστε φτωχοί. Φτωχοί θα ήμασταν αν είχαμε μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα περί τα 6.000 ευρώ όπως έχουν ορισμένες άλλες χώρες, που όμως, δεν έχουν χρέος και δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Το γεγονός ότι ορισμένες φτωχές χώρες δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα δεν σημαίνει ότι...είναι πλούσιες. Είναι μεν φτωχές, απλά δεν έχουν ταμειακό πρόβλημα.

Το ταμειακό πρόβλημα το δικό μας, έχει τη ρίζα του αφενός στην ανεπάρκεια των πολιτικών που εκλεγούμε και αφετέρου στο ότι οι τραπεζίτες μας δάνειζαν νομίζοντας ότι δανείζουν τη Γερμανία. Είχαν την εντύπωση ότι δεν μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση στην Ευρώπη και ότι θα βρεθεί κάποιος μαγικός τρόπος να πάρουν τα λεφτά τους.

Δυστυχώς για μας, μέχρι τώρα επαληθεύονται, διότι μέσω του μηχανισμού της τρόικας παίρνουν πίσω τα λεφτά τους και τους τόκους τους. Επένδυσαν δηλαδή σε ομόλογα υψηλής απόδοσης, χωρίς το ρίσκο. Να επαναλάβω για άλλη μια φορά, ότι αυτό δεν είναι στα πλαίσια των κανόνων της αγοράς.

Υψηλή απόδοση σημαίνει υψηλό ρίσκο και αυτό σημαίνει ότι κατά καιρούς θα τρως και καμία φόλα. Οι της ΕΕ όμως θεωρούν ότι οι τράπεζες (οι μέτοχοι αυτών δηλαδή) πρέπει να μπορούν να τοποθετούνται εκ του ασφαλούς.

Αλλά το γεγονός ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε δεν σημαίνει ότι είμαστε φτωχοί και ότι έχουμε πτωχεύσει. Σημάνει απλά ότι δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος που μας δόθηκε, διότι οι τραπεζίτες αγνόησαν τους κανόνες που θα έπρεπε να έχουν ακολουθήσει. Τούτο είναι η δυνατότητα αποπληρωμής με βάση το εισόδημα που έχουμε.

Διότι ακόμα και αν δώσεις ένα μεγάλο δάνειο σε έναν πλούσιο, που είναι πέραν των δυνατοτήτων του, δεν θα το πληρώσει. Όχι διότι είναι φτωχός, άλλα διότι είναι πέραν των εισοδηματικών ικανοτήτων του να εξυπηρετήσει ένα τέτοιο δάνειο.

Έχοντας πει αυτά λοιπόν, δεν μου αρέσει ο όρος πτώχευση που παπαγαλίζουν οι πάντες. Εμείς απλά είμαστε ταμειακά μη βιώσιμοι και όχι φτωχοί. Ναι, έχουμε ξοδέψει πέραν των δυνατοτήτων μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε περιουσιακά στοιχεία. Ναι, έχουμε κατασπαταλήσει τα δάνεια που μας έδωσαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε στο μηδέν.

Υποθέτω ότι γνωρίζετε ποιος είναι ο Donald Trump. Είναι ένα μεγιστάνας που έχει κάνει τα λεφτά του ποντάροντας σε ακίνητα στην Αμερική και κυρίως στην περιοχή της Νέας Υόρκης. Ξέρετε πόσα λεφτά έχουν χάσει οι τράπεζες από αυτόν; Σας πληροφορώ πάρα πολλά.

Μεταξύ άλλων, πτώχευση του casino Taj Mahal (1989), Trump Plaza Hotel (1992), Trump Shuttle (1990) και πολλά άλλα και δεν βάζω μέσα τα διάφορα νομικά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει. Παρ΄ όλ΄ αυτά, τα περιουσιακά του στοιχεία είναι περίπου $3 δισ. (αν και ο ίδιος λέει πολύ περισσότερα).

Σε κάθε μια από τις αποτυχημένες του προσπάθειες, χρησιμοποίησε το εργαλείο της αναδιάρθρωσης για να τα βγάλει πέρα και σε καμία περίπτωση δεν ενεχυρίασε τις υπόλοιπες δραστηριότητες του.

Χρεοκοπία όμως είναι αυτό που θα πάθουμε, αν, στην προσπάθεια μας να αντεπεξέλθουμε στους πιστωτές μας, πουλήσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε και χρησιμοποιήσουμε το εισόδημα και το ρευστό που έχουμε, προσπαθώντας μάταια να εξυπηρετήσουμε ένα δάνειο, που είναι υπεράνω των δυνατοτήτων μας, στο όνομα του να έχουμε καθαρό πρόσωπο στην Ευρώπη και στο όνομα του ποιος θα μας δανείζει αύριο.

Θα χρεοκοπήσουμε σίγουρα, όταν θα έχει μαραζώσει τόσο πολύ ο ιδιωτικός τομέας, που δεν θα μπορεί να παράγει το παραμικρό φορολογικό εισόδημα, που είναι και ο αποκλειστικός τροφοδότης της κρατικής μηχανής. Τότε πράγματι θα έχουμε χρεοκοπήσει.

Σήμερα είμαστε απλά ταμειακά μη βιώσιμοι και όχι χρεοκοπημένοι και πάνω από όλα, δεν είμαστε φτωχοί. Φτωχοί όμως θα γίνουμε, αν για άλλη μια φορά, αγνοήσουμε τους κανόνες της αγοράς και του καπιταλιστικού συστήματος.

Αυτός ο κανόνας λέει ότι όταν δανείζεις κάποιον που ξέρεις ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει (και να μη ξέρεις, πρόβλημα σου), τότε σαν πιστωτής είσαι άξιος της τύχης σου, και αξίζεις το 100% της χασούρας που θα πάρεις.
γράφει ο Γιώργος Καισάριος

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2011/05/o.html#ixzz1Mu6DmIGE

Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον ο Πανιώνιος

Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον ο Πανιώνιος
Το ενδιαφέρον της εταιρείας “Couvra Holdings LTD” για την εξαγορά της ΠΑΕ επιβεβαίωσε ο Πανιώνιος με ανακοίνωση που εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Οι «κυανέρυθροι» ζήτησαν διευκρινιστικά στοιχεία από την εν λόγω εταιρεία για να δουν αν μπορεί να προχωρήσει η αγοραπωλησία μεταξύ των δύο πλευρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Ο Πανιώνιος ενημερώνει το φίλαθλο κόσμο του Συλλόγου μας τα κάτωθι:

Την Πέμπτη 15/05/2011 στάλθηκε με fax στα γραφεία του Συλλόγου, επιστολή από την εταιρεία Couvra Holdings LTD, με την οποία εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ
».

Ο Σύλλογος με τη σειρά του απάντησε ως ακολούθως:

"Κύριε Χατζηνικολάου

Λάβαμε την επιστολή σας σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ΠΑΕ Γ.Σ.Σ. Πανιώνιος.

Εκτιμάμε ιδιαίτερα την πρόθεσή σας που μας τιμά.

Προκειμένου να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση θα θέλαμε προηγουμένως να μας διευκρινίσετε κάποια στοιχεία που θα μας διευκολύνουν, δεδομένου ότι ο Πανιώνιος για μας δεν είναι μια εταιρεία μόνο προς πώληση, αλλά μια ιδέα που χρειάζεται σωστή διαχείριση.

Συγκεκριμένα θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα που προτίθενται να αναλάβουν την ΠΑΕ, το αντικείμενο δραστηριότητας ή ενασχόλησης των επενδυτών σήμερα, την προηγούμενη εμπειρία τους στον συγκεκριμένο αθλητικό-επαγγελματικό χώρο, καθώς και ορισμένα οικονομικά στοιχεία για την περίοδο 2009-2010 που αφορούν την ή τις εταιρείες των επενδυτών.

Σημαντικές είναι οι προθέσεις και το επενδυτικό πρόγραμμα που έχετε για την ΠΑΕ σε βάθος πενταετίας για να εξασφαλισθεί η διαρκής πρόοδος και ανάπτυξη της ΠΑΕ.

Σας επισημαίνουμε ότι οι προθέσεις σας όσο αφορά το ερασιτεχνικό κομμάτι του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας, δεδομένου ότι ο ερασιτέχνης ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ΠΑΝΙΩΝΙΑΣ ΙΔΕΑΣ με χιλιάδες αθλητές και πολλά αθλητικά τμήματα υψηλού επιπέδου.

Παρακαλούμε να λάβετε υπ’οψιν σας τα ανωτέρω πριν εισέλθουμε σε οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση
".

Το skype πρόκειται να αρχίσει να κλείνει λογαριασμούςΤώρα τελευταία ακούγονται διάφορες φήμες στην τεχνολογική κοινότητα που θέλουν το Skype να κάνει διάφορες αλλαγές με αφορμή την αξαγορά του από την Microsoft.
Μια από αυτές είναι η πιθανότητα το Skype να αρχίσει να χρεώνει για την διατήρηση των λογαριασμών των χρηστών την τιμή των $5.99 μηνιαίως, κι αλλιώς θα κλειδώνονται προσωρινά. Υποστηρίζεται, μάλιστα από διάφορους αναλυτές στο πεδίο των τεχνολογικών επενδύσεων, πως η Microsoft θα προσπαθήσει να κάνει το Skype κερδοφόρο και πάλι, έπειτα από την μεγάλη πτώση της αξίας των μετοχών του δημοφιλούς μέσου επικοινωνίας.

Πηγή: http://skathari.net/2011/05/19/to-skype-prokeitai-na-arxisei-na-kleinei-logariasmous-8002/#ixzz1Mu4jWQgW

Επεισόδια στην Αγροτική Τράπεζα Ιωαννίνων από τους κτηνοτρόφους. ----Το είχαμε γράψει πολλές φορές... φυσικό ήταν να "εκραγεί η βόμβα"... οι παραγωγοί αγανάκτησαν!


Το σημερινό συλλαλητηρίο των κτηνοτρόφων άρχισε με πορεία των τρακτέρ από την βιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ" και μέσα από την πόλη σταμάτησε στην Αγροτική Τράπεζα Ιωαννίνων. Ύψωσαν πανώ, ξήλωσαν με τα τρακτέρ την είσοδο της τράπεζας, έσπασαν τις ταμπέλες, πέταξαν αυγά και έχυσαν γάλα στο εσωτερικό της. Κύρια τους αιτήματα είναι να μην πουληθεί η γαλακτοβιομηχανία αλλά και να αλλάξει η Διοίκηση της. Το είχαμε γράψει επανειλημμένα πως θα "εκραγεί" η κατάσταση.


Οι κτηνοτρόφοι και παραγωγοί δεν αντέχουν άλλο και κάθε μέρα που περνάει πλησιάζουν στην οικονομική τους καταστροφή. Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ΄όψη της "Αθήνας" το θέμα...
Δείτε τις υπόλοιπες φωτό...


Χούλιγκαν του Παναθηναϊκού μαχαίρωσαν οπαδούς της ΑΕΚ - τρεις στο νοσοκομείο

Αιματηρή επίθεση με μαχαίρια, από ανεγκέφαλους χούλιγκαν, που συνεχίζουν να αιματοκυλούν την Αθήνα, σημειώθηκε στις 8.10 το βράδυ, στο Γουδί...

επίθεση στην καφετέρια του Χατζηχρήστου της Original


Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece οπαδοί του Παναθηναϊκού την οι οποίοι έφτασαν στο σημείο με μηχανάκια, κατέβηκαν κι επιτέθηκαν εναντίον οπαδών της ΑΕΚ στην καφετέρια "Αίθριο" που εκείνη τη στιγμή έπαιζε στην τηλεόραση τον αγώνα ΠΑΟΚ -ΑΕΚ.

Στην συμπλοκή που ακολούθησε, μες στην καφετέρια, οι χούλιγκανς έβγαλαν μαχαίρια, με αποτέλεσμα να μαχαιρώσουν τρεις οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Η καφετέρια ανήκει, όπως πληροφορούμαστε, στον πρόεδρο της Original Δημήτρη Χατζηχρήστο, και πριν γίνει καφετέρια, αρκετά χρόνια πίσω, λειτουργούσε ως σύνδεσμος της ΑΕΚ.

ΠΑΤΡΑ: Μπαράζ κλοπών σε φορτηγά κατασκευαστικών εταιρειών

Tην ύπαρξη οργανωμένης σπείρας που κλέβει φορτηγά κατασκευαστικών εταιρειών υποπτεύεται ο κλάδος. Στην Αχαϊα τις τελευταίες ημέρες έχουν κλαπεί τρία φορτηγά, ενώ έχουν γίνει άλλες τέσσερις απόπειρες. Το κάθε ένα από τα συγκεκριμένα οχήματα κοστίζει πάνω από 50.000 ευρώ, και ο κλάδος ανησυχεί πως τα χτυπήματα θα συνεχιστούν.
Την προηγούμενη εβδομάδα εξαφανίστηκε φορτηγό της εταιρείας ΑΞΟΝΑΣ ενώ χθες έκλεψαν από την περιοχή του Νοσοκομείου "Αγιος Ανδρέας" φορτηγό της "ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ". Την Πρωτομαγιά υπήρξε χτύπημα στο Αίγιο, στις εγκαταστάσεις του Λάζαρου Τσούκου. Σύμφωνα με τους κατασκευαστικούς κύκλους, τα ενδεχόμενα είναι δύο: Είτε τα οχήματα να βγαίνουν εκτός συνόρων ώστε να πουληθούν, είτε να καταλήγουν σε κρυφό διαλυτήριο και κατευθύνονται στην αγορά της Μέσης Ανατολής.

Καταγγελία για «διαρροή» στις Πανελλαδικές!

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου, μετά την καταγγελία λυκειάρχη για διαρροή στο μάθημα της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων», στο οποίο διαγωνίστηκαν οι μαθητές την Τετάρτη.
Καταγγελία για «διαρροή» στις Πανελλαδικές!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο κύκλωμα συμμετείχε φροντιστήριο, το οποίο έχει ήδη εντοπιστεί, ενώ ερευνάται πώς έπαιρνε λίγες ώρες νωρίτερα τα θέματα και εάν η διαρροή οφείλεται σε υποκλοπή των θεμάτων από τους κεντρικούς υπολογιστές του υπουργείου. Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, που δέχτηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους για το θέμα της διαρροής αρνήθηκε να απαντήσει.
Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Στο κινητό του μαθητή που συνελήφθη, βρέθηκε sms με τη λύση του πρώτου θέματος στις 10.04 την Τετάρτη. Όπως ήταν φυσικό, το γραπτό του μηδενίστηκε, ενώ ακολούθησαν οι παρεμβάσεις αστυνομίας και Εισαγγελίας.
Πηγή: protothema.gr

Φυλή στην Τουρκία μιλάει αρχαία ελληνικά

Μπορεί οι περισσότεροι νεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα… όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία. Πόντιοι που παρέμειναν στη γειτονική χώρα μετά των ξεριζωμό δηλαδή…
Φυλή στην Τουρκία μιλάει αρχαία ελληνικά
Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent, περίπου 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην αρχαία ελληνική γλώσσα.
Όπως επισημαίνουν ειδικοί γλωσσολόγοι μέσω αυτής της διαλέκτου μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή εξελίχθηκε.
Η κοινότητα ζει σε ένα σύμπλεγμα χωριών κοντά στην τουρκική πόλη της Τραπεζούντας, όπου κάποτε ήταν η αρχαία περιοχή του Πόντου.
Οι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι η διάλεκτος, Romeyka, μια ποικιλία από ποντιακά ελληνικά, έχει δομικές ομοιότητες με την αρχαία ελληνική που δεν παρατηρούνται σε άλλες μορφές της γλώσσας που ομιλείται σήμερα. Επίσης η Romeyka παρουσιάζει και πολλές ομοιότητες με το αρχαίο λεξιλόγιο.
Όπως λέει η λέκτορας Φιλολογίας Ιωάννα Σιταρίδου του Πανεπιστημίου του Cambridge «η χρήση του απαρεμφάτου έχει χαθεί στα νέα ελληνικά. Όμως, στα Romeyka έχει διατηρηθεί».
Μια πιθανότητα είναι ότι οι ομιλητές αυτής της διαλέκτου είναι οι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ζούσαν κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας πριν από τον 6ο ή 7ο αιώνα π.Χ., όταν η περιοχή αποικίστηκε αρχικά.
Αλλά είναι επίσης πιθανό να είναι απόγονοι αυτόχθονων πληθυσμών ή μίας μεταναστευτικής φυλής οι οποίοι αναγκάστηκαν να μιλούν τη γλώσσα των αρχαίων ελληνικών αποικιοκρατών.
Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είναι ευσεβείς μουσουλμάνοι, γι΄ αυτό και είχαν το δικαίωμα να παραμείνουν στην Τουρκία μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.

ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΟΛΛΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ...

Κόπηκε το χαμόγελο πολλών μαθητών σήμερα. Για δυνατούς λύτες τα θέματα στη Φυσική. Δύσκολο αρχαίο κείμενο επιλέχτηκε για τη θεωρητική κατεύθυνση.
Δύσκολα θέματα επέλεξε σήμερα Παρακσευή, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων για την Φυσική, στην οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης.
Καθηγητές Φυσικής σχολίαζαν ότι τα ερωτήματα που τέθηκαν ήταν μεγάλης έκτασης και απαιτούσαν μεγάλο χρονικό διάστημα για να απαντηθούν, ενώ για πολλούς υποψήφιους τα θέματα προκάλεσαν σύγχυση και απορίες.
Δυσκολότερο από κάθε άλλη χρονιά χαρακτήριζαν φιλόλογοι και το άγνωστο κείμενο που επέλεξε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων για το μάθημα των αρχαίων ελληνικών κατεύθυνσης στο οποίo εξετάστηκαν οι υποψήφιοι.
Πρόκειται για κείμενο του Ξενοφώντα το οποίο οι φιλόλογοι έκριναν ως ένα από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών.
Εύκολο όμως και χωρίς προβλήματα διατύπωσης ήταν το γνωστό κείμενο που δόθηκε στους εξεταζόμενους.
Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Δευτέρα 23 Μαΐου με τα μαθήματα των Λατινικών, Χημείας, Ηλεκτρολογίας και Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον κατεύθυνσης και ολοκληρώνονται με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που είναι μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

Βίαζε το γιο του με τις ευλογίες της γιαγιάς

Κοινό μυστικό αποτελούσε σε όλο το χωριό στην Κρήτη ο βιασμός και η κατ' εξακολούθηση κακοποίηση ενός 7χρονου. Πατέρας βίαζε το γιο του, με τη συγκατάθεση της γιαγιάς. Σύλληψη του πατέρα - εφιάλτη και ποινή 23 ετών
"Καμπάνα" 23 ετών έριξε το μεσημέρι της Πέμπτης το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στον 35χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος επί δύο χρόνια ξυλοκοπούσε και βίαζε τον 7χρονο γιο του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2008 και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του Ηρακλειώτη ξεκίνησε όταν το αγόρι μεταφέρθηκε με τραύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Οι γιατροί που το εξέτασαν, υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ενημέρωσαν το γραφείο ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου.
Η μητέρα του παιδιού είχε φύγει από το σπίτι, αφήνοντας το αγοράκι στα χέρια του πατέρα και της ηλικιωμένης γιαγιάς του, η οποία αποδείχτηκε αδύναμη να το στηρίξει και να αποτρέψει την κτηνωδία.
Ακόμα και όταν το παιδί μεταφέρθηκε με σπασμένη μύτη στο νοσοκομείο, η γιαγιά προσπαθούσε να καλύψει την αρρωστημένη συμπεριφορά του γιου της, υποστηρίζοντας ότι ο εγγονός της είχε πέσει.
Υπό την προστασία πλέον των Αστυνομικών, ο 7χρονος εξιστόρησε όλα όσα είχε περάσει στο σπίτι της ντροπής. Ακόμα και τότε όμως ο 35χρονος έκανε τον ανήξερο, προσποιούμενος τον στοργικό πατέρα.
Στην πορεία όμως αναγκάστηκε να ομολογήσει την κτηνώδη συμπεριφορά του, την οποία απέδωσε στα άσχημα παιδικά του βιώματα και στο αλκοόλ.
Το πιο τραγικό όμως απ' όλα είναι ότι το μαρτύριο του ανήλικου ήταν κοινό μυστικό στη γειτονιά όπου διέμενε η οικογένεια. Άκουγαν τις φωνές, τα κλάματα και έβλεπαν τα σημάδια της κακοποίησης στο σώμα και στο πρόσωπο του 7χρονου.
Ουδείς όμως τόλμησε να καταγγείλει, έστω και ανώνυμα και να σώσει αυτό το παιδί από τον χειρότερο εφιάλτη του.

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ

Αποφυλακίζεται σήμερα ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος θα ανακτήσει την ελευθερία του αφού καταβάλει εγγύηση έξι εκατομμυρίων δολαρίων. Το αμερικανικό δικαστήριο απήγγειλε σε βάρος του χθες επισήμως κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα, στα οποία περιλαμβάνονται αυτά...
της απόπειρας βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.
Το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο υπό όρους, μετά την καταβολή εγγύησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Εκτός από την καταβολή της εγγύησης αυτής, ο Στρος-Καν δεσμεύτηκε να καταθέσει εγγύηση πέντε εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα κατασχεθούν από τη δικαιοσύνη σε περίπτωση που παραβιάσει τους όρους της
αποφυλάκισής του.

Οι όροι της αποφυλάκισης

Ο Στρος-Καν θα τεθεί τότε υπό κατ' οίκον κράτηση στο Μανχάταν και θα πρέπει να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφά του.

Θα παρακολουθείται με βιντεοκάμερες, ενώ ένας ένοπλος φρουρός, τον οποίο πρέπει να πληρώνει ο ίδιος, θα είναι διαρκώς μαζί του.
Θα πρέπει, επίσης, να φοράει ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι, που καταγράφει τις κινήσεις του στο χώρο.
Η επόμενη παρουσίαση του γάλλου πρώην υπουργού στο δικαστήριο ορίστηκε από την αμερικανική δικαιοσύνη για τις 6 Ιουνίου.

Η δίκη της 6ης Ιουνίου

Κατά την ακροαματική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τότε, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να δηλώσει ένοχος ή αθώος για τις επτά κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του.
Αν δηλώσει ένοχος, δεν θα γίνει δίκη.
Αν δηλώσει αθώος, όπως έχουν πει ότι θα κάνει οι συνήγοροί του, τότε θα ξεκινήσει δίκη.
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα μπορούσε επίσης να επιχειρήσει να φτάσει σε μια συμφωνία με τη δικαιοσύνη, όμως αυτό θα σήμαινε ότι δηλώνει ένοχος σε τουλάχιστον μία από τις κατηγορίες, με αντάλλαγμα μια ποινή μικρότερη από τα 74 χρόνια κάθειρξης που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τους ειδικούς στο αμερικανικό ποινικό δίκαιο.
Αν δηλώσει αθώος στις 6 Ιουνίου «δεν είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί την ίδια ημέρα και η ημερομηνία της έναρξης της δίκης του», λέει ο Ράντολφ Τζόνακαϊτ, καθηγητής στη Νομική Σχολή της Νέας Υόρκης.
Οι δικηγόροι των δύο μερών θα πρέπει να προετοιμάσουν τη δίκη επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρικές καταθέσεις, αναλύοντας ίχνη DNA, σάλιου, ακόμη και σπέρματος στον φερόμενο ως τόπο της επίθεσης, καθώς και τις πληροφορίες από τις κάμερες επίβλεψης και τα μαγνητικά κλειδιά των δωματίων του Sofitel.
Όπως εκτιμούν οι ειδκοί, οι δικηγόροι του Στρος-Καν έχουν διάφορες επιλογές για την υποστηρικτική γραμμή που θα ακολουθήσουν. Μπορούν να αρνηθούν κατηγορηματικά την ενοχή, ακόμα και να υποστηρίξουν πως επρόκειτο για συναινετική σεξουαλική σχέση.
«Οι περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθούν. Ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι πολύ σπάνια υπάρχουν μάρτυρες», υποστηρίζει η Μπρέντα Σμιθ, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην Ουάσινγκτον.
Διότι, ακόμη κι αν οι δικηγόροι της μηνύτριας έχουν αποδείξεις ότι υπήρξε πεολειχία, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, θα πρέπει να αποδείξουν πως η πράξη αυτή έγινε κατόπιν καταναγκασμού, συνεπώς μη συναινετικά, και αυτό είναι πιο δύσκολο να αποδειχθεί πέραν πάσης εύλογης αμφιβολίας, σύμφωνα με τους ειδικούς του αμερικανικού ποινικού δικαίου.
Σε επιστολή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, ο Στρος-Καν έγραψε ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένος να παραιτηθεί, αλλά έλαβε την απόφαση με άπειρη θλίψη.

«Σκέφτομαι αυτή τη στιγμή πρώτα τη γυναίκα μου --που αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο-- τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου» γράφει δηλώνοντας ότι «παραιτείται για να προστατεύσει το ΔΝΤ».

Βάσει των όρων του συμβολαίου του Ντομινίκ Στρος-Καν με το ΔΝΤ, αυτός δικαιούται επιδόματος, εάν παραιτηθεί μετά από θητεία περισσότερων των δύο ετών ως επικεφαλής του Οργανισμού.
Το επίδομα θα είναι το 70% του ετήσιου μισθού του, 420.930 δολάρια, σύμφωνα με ένα αντίγραφο των όρων του διορισμού του.
Είναι πάντως ασαφές εάν Στρος-Καν θα λάβει το επίδομα σε συνάρτηση με τις περιστάσεις που περιβάλλουν την παραίτησή του.

Η μάχη της διαδοχής
Το όνομα της γαλλίδας υπουργού Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ είναι ένα από αυτά που ακούγονται περισσότερο για την ηγεσία του ΔΝΤ μετά την αποχώρηση του Στρος-Καν.
Η διαδικασία διαδοχής αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από συγκρούσεις καθώς είναι πολλές οιχώρες που προωθούν τους δικούς τους υποψηφίους.
Ως σήμερα, η άτυπη παράδοση ήταν στο ΔΝΤ να διορίζεται ευρωπαίος γενικός διευθυντής και στην Παγκόσμια Τράπεζα αμερικανός πρόεδρος.
Η παράδοση αυτή όμως υπάρχει περίπτωση να μην τηρηθεί αυτή τη φορά, αφού οι αναδυόμενες χώρες προβάλλουν το αίτημά τους να ανατεθεί σε κάποιον αξιωματούχο προερχόμενο από αυτές, η ηγεσία του διεθνούς οικονομικού οργανισμού.
Για την ώρα πάντως, το όνομα της Κριστίν Λαγκάρντ ξεχωρίζει στη λίστα.
Την υποψηφιότητά της προώθησε πρώτος ο Σουηδός ομόλογός της Άντερς Μποργκ,υποστηρίζοντας ότι είναι «η καλύτερη ευρωπαία υποψήφιος, έχει επιδείξει μεγάλες ηγετικές ικανότητες τόσο στο Ecofin όσο και στο G8».
Το Βερολίνο προτίθεται επίσης να υποστηρίξει την γαλλίδα υπουργό ενώ υπέρ της εκτιμάται πως θα τοποθετηθεί και η Ισπανίδα ομόλογός της Ελένα Σαλγάδο που ενθαρρύνει την υποψηφιότητα Λαγκάρντ και διότι είναι γυναίκα.
Η 55χρονη Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τις νομικές σπουδές της στη Γαλλία είχε μια λαμπρή καριέρα στο διάσημο γραφείο των δικηγόρων Baker & McKenzie στην Αμερική, όπου και έζησε για αρκετά χρόνια.
Η υπουργός, που έως τα τώρα έχει αποφύγει να εκφράσει τις προθέσεις της σχετικά με το ενδεχόμενο αυτό, με πρωινή της δήλωση στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, υπογράμμισε πόσο «είναι σημαντικό για την Ευρώπη να συνεχίσει την πολιτική του Στρος Καν βοηθώντας τις ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε δυσκολία».

O ANT1 διακόπτει την προβολή γνωστής σειράς !Ηταν μία από τις δουλειές του ΑΝΤ1 που έμειναν στο συρτάρι για περίπου δύο χρόνια μέχρι να αποφασίσουν οι υπεύθυνοι του καναλιού, το πότε ακριβώς θα έρθει η σειρά της για να βγει στον αέρα ! Ήταν μία δουλειά η οποία είχε στηθεί μετά Βαϊων και κλάδων, αλλά τελικά, μιας και αρχικά μπήκε στην ναφθαλίνη, στην συνέχεια έκανε πρεμιέρα μεσούσης της τηλεοπτικής σεζόν χωρίς να την πάρει κανείς χαμπάρι και τελικά ;
Τελικά αν περιμένατε να δείτε το ποιο θα είναι το φινάλε της όλο αυτό τον καιρό, τσάμπα κόπο κάνατε !

Τσάμπα κόπο κανονικά, αφού οι Αντεννικοί αποφάσισαν να διακόψουν την προβολή της σειράς 1η Ιουνίου, χωρίς να έχουν προβληθεί, τα τελευταία επτά επεισόδια. Επτά επεισόδια τα οποία ξανά μπαίνουν στο συρτάρι και αν τα βοηθήσει η τηλεοπτική τους τύχη, μπορεί και να προβληθούν του χρόνου κάποια στιγμή, κλείνοντας μία από τις "τρύπες" στο πρόγραμμα του καναλιού.

Ε, τώρα μην μου πείτε ότι αυτή η δουλειά, στάθηκε και ιδιαίτερα τυχερή στον γυάλινο, μαγικό κόσμο της μικρής μας οθόνης.

ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Κατήφεια και θρήνος στον Ηρακλή, πανηγυρισμοί στην Τρίπολη! Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε αργά το βράδυ της Πέμπτης τον υποβιβασμό του Ηρακλή στη Β' Εθνική, μετά την καταγγελία του Αστέρα Τρίπολης για πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα...
του “Γηραιού”. Σύμφωνα με το σκεπτικό που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο Ηρακλής υποβιβάζεται δια της κατάληψης της τελευταίας θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα της Λίγκας.Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση και η τελεσίδικη απόφαση αναμένεται μέχρι την επόμενη Τετάρτη, 25 Μαΐου. Πάντως, πλέον έχει άνοιξε ο δρόμος για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δικαιώθηκε για την καταγγελία που έκανε εις βάρος του "Γηραιού".
Με βάση το σκεπτικό της απόφασης της Σούπερ Λίγκας ο Ηρακλής καταλαμβάνει την 16η και τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και υποβιβάζεται μαζί με τον Πανσερραϊκό (15η θέση) και τη Λάρισα (14η), ενώ ο Αστέρας Τρίπολης τερματίζει στην13η θέση. Αμέσως μόλις τελεσιδικήσει η απόφαση θα επικυρωθεί και η βαθμολογία.
Παράλληλα, η πρωτοβάθμια επιτροπή της Σούπερ Λίγκας επέβαλλε αποκλεισμό ενός έτους από τους αγωνιστικούς χώρους και ποινή 40.000 ευρώ στον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Τάκη, έπειτα από την καταγγελία που έγινε από τον Αστέρα Τρίπολης (σ.σ. είχε καταγγείλει τόσο την ΠΑΕ Ηρακλής για πλαστογραφία όσο και τον Γιάννη Τάκη).
Ανακλήθηκαν οι μετεγγραφές του Ηρακλή
Το πρωί της Πέμπτης η επιτροπή ιδιότητας και μετεγγραφών της ΕΠΟ έκρινε ότι οι μετεγγραφές που έκανε ο Ηρακλής κατά την περίοδο του Ιανουαρίου είναι παράνομες, καθώς χρησιμοποίησε πλαστή ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Η απόφαση αυτή ενίσχυσε την καταγγελία που είχε κάνει ο Αστέρας Τρίπολης εις βάρος του Ηρακλή, με τους Αρκάδες τελικά να δικαιώνονται και τον «Γηραιό» να υποβιβάζεται στη Β’ Εθνική.
Η ανακοίνωση της επιτροπής ιδιότητας και μετεγγραφών της ΕΠΟ:
-Με την υπ΄ αριθμ. 669/2011 ομόφωνη απόφασή της ανακαλεί τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που εκδόθηκαν τη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου 2011, λόγω δόλιας έκδοσής τους, σύμφωνα με το άρθρο 34, παράγραφος 1γ του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων. Τα ανακαλούμενα δελτία είναι τα ακόλουθα:
1. Zerka Monsef (αριθμός δελτίου 1366962)
2. Witkoski Norbert (αριθμός δελτίου: 1366983)
3. Epalle Zoel (αριθμός δελτίου: 572008)
4. Kaita Haruna Sani (αριθμός δελτίου: 1367301)
5. Robles Javier Sebastian (αριθμός δελτίου: 1366961)
6. Mahop Ngwat (αριθμός δελτίου: 1366963)
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χρηματική ποινή ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 34, παράγραφος 1γ του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.
Αποστέλλει το φάκελο της υπόθεσης στα αρμόδια όργανα.

Πάτρα: Ομάδα μεταναστών αποπειράθηκε να βιάσει κοπέλα - Το θύμα υπέστη σοκ και νοσηλεύεται


Τον τρόμο έζησε μια νεαρή στο κέντρο της Πάτρας, αφού όπως καταγγέλλει ομάδα μεταναστών της επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις. Η κοπέλα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, εξαιτίας του σοκ που υπέστη.
Το περιστατικό συνέβη προχθές τα ξημερώματα στην Αγίου Νικολάου, την ώρα που η νεαρή ανέβαινε τις σκάλες. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας τςη Πάτρας «Πρωινή Γνώμη» οι αλλοδαποί αποπειράθηκαν να την βιάσουν, και μάλιστα εξαιτίας του σοκ που υπέστη νοσηλεύεται ακόμη στο Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αρκετοί αλλοδαποί φέρεται να έπεσαν πάνω της, η ίδια όμως άρχισε να ουρλιάζει με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να φύγουν, ενώ διερχόμενοι ακούγοντας τις φωνές έσπευσαν στο σημείο.
thebest.gr

Νικοπολίδης: «Έτσι εκδικήθηκα τον Παναθηναϊκό»

Νικοπολίδης: «Έτσι εκδικήθηκα τον Παναθηναϊκό»
Ως ένα μέσο εκδίκησης για όσα πέρασε στον Παναθηναϊκό τους τελευταίους μήνες της καριέρας του εκεί χαρακτήρισε ο Αντώνης Νικοπολίδης τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, ως φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Βράδυ» του Alpha.

«Δεν έχω μετανιώσει καθόλου που πήγα το καλοκαίρι του 2004 στον Ολυμπιακό. Η μεταγραφή μου αυτή ήταν ένας τρόπος εκδίκησης στον Παναθηναϊκό για αυτά που πέρασα το τελευταίο εξάμηνο. Ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει, αλλά είναι πολύ δύσκολο να σε έχουν εκτός ομάδας», δήλωσε ο παλαίμαχος (πλέον) τερματοφύλακας στον Πέτρο Κωστόπουλο.

Παράλληλα τόνισε πως «... είχα σκεφτεί να αποσυρθώ μετά την κατάκτηση του νταμπλ το 2009. Το συζήτησα με τη γυναίκα μου και μου είπε να κάνω ό,τι θέλει η καρδιά μου. Ο κ. Κόκκαλης μού ζήτησε τότε να παραμείνω και το έκανα. Την επόμενη χρονιά είχαμε μία καλή πορεία στο Champions League, αλλά το τελευταίο εξάμηνο ήταν εφιαλτικό. Δεν ήθελα να φύγω με αυτόν τον τρόπο κι έτσι αποφάσισα να συνεχίσω για έναν ακόμη χρόνο».

Όσο για το γεγονός ότι δεν αγωνιζόταν στην τελευταία του σεζόν, είπε: «Για να είμαι ειλικρινής, εγώ ήθελα να αγωνίζομαι πάντα, ειδικά στα ντέρμπι και κυρίως στα ματς με τον Παναθηναϊκό. Αυτά τα ματς είναι διαφορετικά από όλα τα άλλα».

Για τη συμπεριφορά των οπαδών εναντίον του είπε: «Έχω ακούσει πάρα πολλά και έχω δεχτεί από αντικείμενα ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Μέχρι και νωπό κοτόπουλο μού έχουν πετάξει. Κάποιες φορές με έβριζαν τόσο πολύ, που όταν ορισμένες στιγμές δεν το έκαναν μού φαινόταν παράξενο (γέλια). Αυτό το πράγμα στα γήπεδα είναι απαράδεκτο. Ο κάθε άνθρωπος εκεί βγάζει την καφρίλα του».

Ως ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα του χαρακτήρισε την κατάκτηση του Euro το 2004. «Ήταν κάτι ξεχωριστό. Κανείς μας δεν το περίμενε. Αρχίσαμε να το πιστεύουμε μετά την πρόκριση στο ματς με τη Γαλλία. Όταν επιστρέψαμε και για κάποιο διάστημα πετούσαμε στα σύννεφα. Ευτυχώς αυτό το πράγμα ήρθε σε μένα στα 33 μου και με τη βοήθεια της γυναίκας μου κατάφερα να το διαχειριστώ. Χρειάστηκε και λίγη... παντόφλα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Γιώργο Καραγκούνη. «Είναι ένα ιδιαίτερο παιδί, τον αγαπώ πολύ. Ζει για το ποδόσφαιρο. Το είχα καταλάβει από τότε που σαν 13 χρονών παιδί είχε έρθει στην Παιανία. Ο Γιώργος δεν έχει θέσει στο γήπεδο. Παίζει όπου θέλει. Όμως τον αγαπάμε έτσι και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Είναι μία από τις πιο σημαντικές μορφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ο Αντώνης Νικοπολίδης τόνισε πως θέλει να ασχοληθεί με την προπονητική, ενώ-τέλος-ανέφερε πως τα παιδιά του είναι οπαδοί του Ολυμπιακού. «Δεν φοβάσαι μήπως μελλοντικά σου φέρει η κόρη σου γαμπρό Παναθηναϊκό;», ρώτησε ο παρουσιαστής κι εκείνος απάντησε γελώντας «... δεν πρόκειται να γίνει αυτό».