ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΤΙΛΟΓΟ!ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 Επιτέλους ξυπνήσαμε!Το σάλπισμα δώθηκε από το τελευταίο προπύργιο της νέας τάξης πραγμάτων, το facebook. Όλοι τους είχαν επαναπαφτεί βλέποντας τη νέα γενιά αποχαυνωμένη να ασχολείται μόνο με αυτό. Και όμως από χτες τις 25 του Μάη από τον δούρειο ίππο της εξουσίας ξεκίνησε η ελληνική αφύπνιση.

 Νέοι και νέες, κυρίως, συγκεντρώθηκαν στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας διεκδικώντας το αυτονόητο, να τους αποδωθεί πάλι η έννοια της λέξης πολίτης. Να μπορούν δηλαδή να ασκούν το επάγγελμα το οποίο σπουδάζουν. Να το ασκούν όχι δουλεύοντας δύωρα και τρίωρα, ανασφάλιστοι και με μισθό κάτω του πενιχρότατου των 700 ευρώ, αλλά να το ασκούν με βάση τα εργασιακά κεκτημένα. Να μπορούν να δουν την πολιτική Νέμεσις επιτέλους να εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπως του Βουλγαράκη, του Τσοχατζόπουλου του Σημίτη κ.α. Να μαθαίνουν από τα καθεστωτικά ΜΜΕ τις αποκαλύψεις που γίνονται στα blogs για το πώς οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο και ποιοι έχουν κερδοσκοπήσει από την ένταξή μας σε αυτό. Να μπορούν να εκλέγουν μια κυβέρνηση που θα εφαρμόζει το προεκλόγικό της πρόγραμμα και δεν θα παίρνει αποφάσεις για τις επόμενες 2-3 γενιές.

 Για ένα μόνο να είστε σίγουροι. Εμείς θα την αλλάξουμε  αυτή την κοινωνία. Θα την αλλάξουμε γιατί δεν είμαστε λωτοφάγοι σαν τους πατέρες μας. Θα την αλλάξουμε γιατί δεν είμαστε νεοέλληνες, αλλά Έλληνες...

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ;

Η πληροφορία που διακινείται τώρα είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου θα προτείνει κυβέρνηση με προσωπικότητες κοινά αποδεκτές από τα κόμματα. Υπό όρους θα συζητούσε ακόμα και την θέση του πρωθυπουργού;

antinews.gr

ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ BROKERS ME ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ- ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών , κο Γιώργο Παπακωνσταντίνου
ΘΕΜΑ: Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των brokers με στοίχημα την κατάρρευση της χώρας
Το 2009 το ταχυδρομικό ταμιευτήριο αγοράζει τα επίμαχα CDS , τα οποία στη συνέχεια ακολουθούν μια πορεία γεμάτη από πλήθος ερωτηματικών που ταυτίζονται με τις αποκαλύψεις για την προσχεδιασμένη είσοδο της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Τρόικα.
Την ώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξύφαινε εν κρυπτώ με το Διοικητή του ΔΝΤ , Ντομινίκ Στρος Καν – όπως ο ίδιος παραδέχτηκε- το σχέδιο παράδοσης και υποταγής της χώρας ,η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προχώρησε στην πώληση των CDS, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών γνώριζε το τί θα επακολουθούσε.
Είναι προφανές ότι κάποιοι κύκλοι κερδοσκοπικοί γνωρίζουν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης και έτρεξαν να τοποθετηθούν έγκαιρα πριν τη δημοσιοποίηση των κυβερνητικών επιλογών , οι οποίες εκτίναξαν τα spreads και κατά συνέπεια δημιούργησαν τεράστια υπερκέρδη σε αυτούς που αγόρασαν τα CDS. Σήμερα οι κερδοσκόποι και οι Brokers τους επιχειρούν να παρουσιάσουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας του τόπου ως σενάριο συνομωσίας και επιστημονικής φαντασίας.
Η παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας με τα ενυπόθηκα δάνεια είναι υπαρκτή και η αναζήτηση και αποκάλυψη της αλήθειας αποτελεί εθνική υπόθεση και εθνικό καθήκον.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κύριος Υπουργός των Οικονομικών :

Επειδή για το θέμα αυτό εκκρεμεί και δικαστική έρευνα μετά από μηνυτήρια αναφορά των Γεωργίου Νούλα και Κυριάκου Τόμπρα στις 09/04/2010 στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητάμε να κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων τα κάτωθι :
1. Αντίγραφα Συμβάσεων με το Ελληνικό Δημόσιο και Ατομικά Στοιχεία ταυτοποίησης των εκπροσώπων και των εκτελεστικών διευθυντικών στελεχών τους, στην Ελλάδα και στις χώρες όπου έχουν την έδρα τους, των Βασικών Διαπραγματευτών (Prime Dealers) των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, από Ιανουάριο 2009 μέχρι και σήμερα.
2. Αντίγραφα όλων των συμβάσεων CDS που έχουν συναφθεί από Ελληνικές Τράπεζες, αρχής γενομένης από το ΤΤ, Επενδυτικά Κεφάλαια και επιχειρήσεις του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου, με ειδική αναφορά στα στοιχεία των εκπροσώπων και των εκτελεστικών διευθυντικών στελεχών των αντισυμβαλλομένων σε πράξεις αγοράς και πώλησης, με ειδική μνεία στις συναλλαγές που αφορούν Γυμνά CDS.
3. Αντίγραφα Συμβάσεων CDS που έχουν διαπραγματευθεί με τη διαμεσολάβηση Τραπεζικών Ιδρυμάτων και εταιρειών του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου που λειτουργούν στην Ελλάδα, με ειδική αναφορά των στοιχείων ταυτοποίησης των πελατών των ανωτέρω, φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και αυτών των αντισυμβαλλομένων, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσής τους ή τη νομική τους μορφή.
Οι ανωτέρω φορείς έχουν υποχρέωση να ελέγχουν και να τηρούν αρχείο με τα στοιχεία ταυτοποίησης πελατών και αντισυμβαλλομένων, φυσικών και νομικών προσώπων, στα πλαίσια των διατάξεων περί ελέγχου νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
4. Στοιχεία αλλοδαπών Τραπεζών και εταιρειών του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου στις οποίες συμμετέχουν Ελληνικές Τράπεζες, Επενδυτικά Κεφάλαια, Χρηματιστηριακές Εταιρείες κλπ., με ειδική αναφορά σε αυτές που έχουν ως εταιρικό σκοπό τους την έκδοση, διαπραγμάτευση κα διαμεσολάβηση στην αγορά παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων, με ειδική αναφορά στα CDS.
5. Στοιχεία συμβάσεων καλυμμένων και γυμνών CDS επί ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που διαπραγματεύτηκαν στο εξωτερικό, με ειδική αναφορά στα στοιχεία εκκαθάρισης των αντιστοίχων συναλλαγών.
6. Επίσημα στοιχεία ερευνών Αλλοδαπών & Κοινοτικών Αρχών, σχετικά με την υποτιμητική κερδοσκοπία κατά των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, που πραγματοποιήθηκε με τις ύποπτες συναλλαγές CDS.
7. Επίσημα στοιχεία της ειδικής αντιμονοπωλιακής έρευνας που πραγματοποίησε πρόσφατα η Κομισιόν, σχετικά με την αγορά των CDS, ως προς την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ελέγχου και χειραγώγησης της αγοράς, με ειδική αναφορά στα στοιχεία που αφορούν καλυμμένα και γυμνά CDS επί Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, στις Τράπεζες JPMORGAN, BANK OF AMERICA, MERILL LYNCH, CITIGROUP, COMMERZBANK, CREDIT SUISSE, DEUTSCHEBANK, GOLDMANSACHS, HSBC, MORGANSTANLEY, RBS, UBS, CREDIT AGRICOLE και SOCIETE GENERALE καθώς στην εταιρεία MARKIT ΛΟΝΔΙΝΟΥ, τον κορυφαίο πάροχο εμπιστευτικών πληροφοριών στην αγορά CDS, στην οποία συμμετέχουν οι περισσότερες από τις ανωτέρω Τράπεζες.
8. Αντίγραφα όλων των συμβάσεων, συναλλαγών και εκκαθαρίσεων θέσεων Καλυμμένων και Ακάλυπτων Ανοικτών Πωλήσεων Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, από το μήνα Οκτώβριο 2009 μέχρι το μήνα Απρίλιο 2010, με ειδική αναφορά στις συναλλαγές αγοράς και πώλησης οι οποίες εκκαθαρίστηκαν εκπρόθεσμα, με τη διαδικασία της ανακύκλωσης (recycling), μετά την παρέλευση της 1ηςημέρας του διαστήματος Τ+3, καθώς και στα στοιχεία των αντισυμβαλλομένων, φυσικών και νομικών προσώπων, των εκπροσώπων και των εκτελεστικών διευθυντικών στελεχών τους.
9.Να γνωστοποιηθεί ποιές Ελληνικές Τράπεζες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας διατηρούν κωδικό στον ISDA και με ποιους κωδικούς ISDA έγιναν οι συναλλαγές πωλήσεως των επίμαχων CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Ο Ερωτών Βουλευτής
26 Μαίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΡΙΑΣ IKOS ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Η απάντηση της εταιρίας IKOS στη χθεσινή μας ανάρτηση: http://enpatrais.blogspot.com/2011/05/hedge-funds.html 


Τις τελευταίες ημέρες έχουν δημοσιευθεί στον τύπο διάφορα παραπλανητικά και ανακριβή άρθρα σχετικά με την εταιρία IKOS.
 
Η IKOS ενεργεί σύμφωνα με το νόμο με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων των επενδυτών της. Αφότου ανακάλυψε κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών, λογισμικού και εμπορικών μυστικών η εταιρία ξεκίνησε έρευνες και ήγειρε δικαστικώς αστικές αξιώσεις εναντίον διαφόρων πρώην υπαλλήλων της, συμπεριλαμβανομένου του Martin Coward. Περαιτέρω στην Κύπρο και στο Μονακό οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν έρευνες στο πλαίσιο ποινικών διαδικασιών.
 
Η IKOS έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να προστατεύει την τεχνολογία που της ανήκει, έχει δε λάβει ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψει οιαδήποτε παράνομη χρήση του λογισμικού και των βάσεων δεδομένων της.
 
Ενόψει των πρόσφατων παραπλανητικών αναφορών στον τύπο, η IKOS επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:
 
1.      Στον τύπο έχουν γίνει αναφορές για την ιδιοκτησία της εταιρίας IKOS. Η αλήθεια είναι ότι ο Martin Coward δεν είναι ιδιοκτήτης, ούτε μέτοχος στην εταιρία IKOS.
2.      Η IKOS είναι δικαιούχος κορυφαίας, σύγχρονης τεχνολογίας η οποία από τη στιγμή που αρχικά δημιουργήθηκε αναπτύσσεται και βελτιώνεται διαρκώς από το προσωπικό της.
3.      Τα τελευταία χρόνια ο Martin Coward και οι ακόλουθοί του συνωμοτούσαν με σκοπό να πάρουν τον έλεγχο της εταιρίας και να ιδιοποιηθούν την τεχνολογία της.
4.      Το 2009, ενόσω ακόμη ήταν Διευθυντής της εταιρίας IKOS, ο Martin Coward κατά παράβαση της υποχρέωσης πίστης που είχε προς την εταιρία, άρχισε να προσεταιρίζεται προσωπικό μέσα από την εταιρία, σε βάρος της εταιρίας, στοχεύοντας να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα προκειμένου να στήσει ένα ανταγωνιστικό Fund. Η IKOS. ανακάλυψε ότι πρώην υπάλληλοί της αντέγραφαν χωρίς να έχουν προς τούτο καμία άδεια, το λογισμικό της, και κίνησε εσωτερικές διαδικασίες ελέγχου, δικαστικές διαδικασίες και νόμιμες έρευνες για να προστατεύει τα συμφέροντά της και να αποκαλύψει όλη την έκταση των παρανομιών. Τα ζητήματα αυτά σήμερα εκκρεμούν προς εκδίκαση σε διάφορες δικαιοδοσίες. Διερευνώνται από το Τμήμα Ηλετρονικού Εγκλήματος της Κυπριακής αστυνομίας και τον ανακριτή στο Μονακό. Εντάλματα έρευνας έχουν εκδοθεί και εκτελεστεί, έχουν κατασχεθεί αποδεικτικά στοιχεία και κάποιοι έχουν ομολογήσει.
5.      Από το 2009 ο Martin Cowrad έχει κινήσει σωρεία δικαστικών αγώνων αδιακρίτως σε διάφορες δικαιοδοσίες. Δίνει την εντύπωση ότι ξεκινάει δικαστικούς αγώνες αδιοφορώντας για το κόστος και το αποτέλεσμά τους. Οι περισσότερες από αυτές τις αξιώσεις του έχουν απορριφθεί ή έχει παραιτηθεί από αυτές ή τις έχει εγκαταλείψει. Ο Martin Coward χρησιμοποιεί τα δικαστήρια προκειμένου να προκαλέσει αρνητική δημοσιότητα για την IKOS. Η IKOS δεν θα ανεχτεί τέτοια συμπεριφορά και έχει λάβει ασφαλιστικά μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντα των επενδυτών της.
6.      Τον Αύγουστο του 2010, ο Martin Coward ξεκίνησε δικαστικές διαδικασίες στην Αγγλία ισχυριζόμενος ότι ήταν ιδιοκτήτης λογισμικού της IKOS, για να καταλήξει στο τέλος να εγκαταλήψει αυτήν την αξίωσή του τον Μάιο του 2011, ,δύο ημέρες προτού παρέλθει η προθεσμία που είχε η IKOS για να υποβάλει την υπεράσπιση και ανταγωγή της. Από μόνο του αυτό το εγχείρημα του κόστισε πάνω από 2 εκατομμύρια λίρες. Η IKOS προβαίνει σήμερα σε δυναμικές νομικές ενέργειες προκειμένου να ανακτήσει οιοδήποτε ιδιοποιηθέν λογισμικό και να διασφαλίσει τα δικαιώματά της. Ο Martin Coward και άλλα πρώην μέλη του προσωπικού της IKOS αποτρέπονται δυνάμει ασφαλιστικών μέτρων από το να κάνουν χρήση καθ οιονδήποτε τρόπο της τεχνολογίας της IKOS.
7.      Η IKOS έχει κάνει καταγγελίες στο NFA και στην Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Παρά τις αντίθετες αναφορές στον τύπο δεν έχει χορηγηθεί στον Martin Coward άδεια για την λειτουργία hedge fund και για την διαπραγμάτευση αξιών επενδυτών στο Μονακό.
8.      Όσες έρευνες διεξήχθησαν κατ’ εντολή της IKOS ήταν αναγκαίες και ενδεδειγμένες για την προστασία της επιχείρησης και των επενδυτών της.
9.      Θετική εξέλιξη αποτελεί το ότι από τότε που ο Martin Coward αποχώρησε από την εταιρία, το Δεκέμβριο του 2009, η εταιρία ευημερεί έχοντας αυξήσει το κεφάλαιο υπό διαχείριση κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 60%, έχει λάβει 5 διακρίσεις και έχει να επιδείξει μεγάλες αποδόσεις για τους επενδυτές της.

Σχετικά με την εταιρεία IKOS

Το FX Fund της εταιρείας IKOS πρόσφατα βραβεύτηκε με το βραβείο EuroHedge 2010 Fund of the Year στην κατηγορία Commodities & Currency. Ενώ το 2009, το IKOS FX Fund είχε κερδίσει το Βραβείο EuroHedge στην κατηγορία Managed Futures & Currency και κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση μεταξύ εκατό χαρτοφυλακίων διαχείρισης κεφαλαίου στην ετήσια έρευνα του Bloomberg «Τα 100 Μεγαλύτερα Αμοιβαία Κεφάλαια Διαχείρισης Κινδύνου με κορυφαίες αποδώσεις για το 2010”.
 
Δυο από τα αμοιβαία κεφάλαια της IKOS βραβεύτηκαν από τα ετήσια Βραβεία Hedge Funds Review European Performance Awards, η βράβευση των οποίων έγινε στο Λονδίνο στις 18 Μαίου του 2011. Το χαρτοφυλάκιο συμβολαίων μελλοντική εκπλήρωσης της IKOS κέρδισε το βραβείο HFR ως το καλύτερο χαρτοφυλάκιο Διαχείρισης Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης, ενώ το IKOS FX Fund βραβεύτηκε στην κατηγορία «Best Foreign Exchange Hedge Fund».
 
Αυτό το χρόνο η εταιρεία IKOS γιορτάζει την 20η επέτειό της. Η εταιρεία IKOS εξειδικεύεται σε παγκόσμιο κλίμακα στη διαπραγμάτευση όλων των κατηγοριών στοιχείων ενεργητικού με την εφαρμογή στρατηγικών βασισμένων σε επιστημονικές μεθόδους διαχείρισης επενδύσεων. Με πάνω από 85 επαγγελματίες στο δυναμικό της και 2,5 δις δολάρια ενεργητικού υπό διαχείριση, η εταιρεία IKOS λειτουργεί παγκοσμίως με γραφεία, κέντρα έρευνας και ισχυρές επιχειρηματικές συνεργασίες στην Κύπρο, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, τη Βιέννη, τη Φραγκφούρτη και το Τόκιο. Τα δυνατά σημεία της IKOS είναι οι έμπειροι διαχειριστές χαρτοφυλακίων και οι ερευνητές με πολυεπίπεδη ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία, ο σχεδιασμός στρατηγικών, η ανάπτυξη συστημάτων διαπραγμάτευσης και εκτέλεσης μακροχρόνιων επενδύσεων, η άντληση και η ανταλλαγή γόνιμων ιδεών σχετικά με μετοχές, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και συμβόλαια ξένου συναλλάγματος και η εξειδίκευση σε υψηλής συχνότητας αλγόριθμους διαπραγμάτευσης και εκτέλεσης.
 
Η εταιρεία IKOS έχει εγγραφεί ως Επενδυτικός Σύμβουλος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, είναι μέλος της National Futures Association εγγεγραμμένη στην Commodity Futures Trading Commission των ΗΠΑ ως Commodity Pool Operator και Commodity Trading Advisor, έχει αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δραστηριοποιείται σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία MiFID, είναι μέλος του Hedge Fund Standards Board, έχει ήδη ολοκληρώσει την πιστοποίηση SAS 70 Type 1 και είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης της πιστοποίησης SAS 70 Type 2 όπως και έχει πιστοποιηθεί ως Amber Partner. Τα επενδυτικά προϊόντα της IKOS περιλαμβάνουν κατηγορίες κεφαλαίων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας με δυνατότητα μηνιαίας ρευστοποίησης και ημερήσια ενημέρωση απόδοσης. Η εταιρεία παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες για πολλά χρόνια σχετικά με Επενδυτικούς Λογαριασμούς και οι στρατηγικές που έχει αναπτύξει είναι διαθέσιμες σε βασικές πλατφόρμες hedge fund τρίτων. 

Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

“Δεν θα δοθούν χρήματα από την Ολλανδία” αν υπάρξει συναίνεση στην Ελλάδα, λέει ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας Γιαν Κις ντε Γιάγκερ στους Γερμανικούς Financial Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Ολλανδός υπουργός αντέδρασε έντονα στο επιχείρημα που προέβαλε ο Αντώνης Σαμαράς, ότι τα περαιτέρω μέτρα εξυγίανσης θα ωθήσουν την Ελλάδα μόνο βαθύτερα στην ύφεση.
Κατά την άποψή του, η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει πολύ περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία, περισσότερες μεταρρυθμίσεις και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις.
“Η συλλογή των φόρων είναι πάντα ελλιπής, υπάρχει πάρα πολύ γραφειοκρατία και ρυθμιστικό πλαίσιο, πάρα πολλά μονοπώλια και διαφθορά και η αγορά εργασίας δεν είναι αρκετά ελαστική”.
Ο υπουργός είπε ότι φαίνεται η Ελλάδα να μην έχει τηρήσει τους όρους του προγράμματος που συνόδευσε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, ενώ τόνισε ότι στο δεύτερο πρόγραμμα πρέπει να συμμετάσχει οπωσδήποτε το ΔΝΤ.
“Διαφορετικά, η Ολλανδία δεν θα δώσει ούτε ένα σεντ”.

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΟΝEΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ!Τελικά η  Ελλάδα δεν  κοιμάται...
Ποτέ δεν κοιμόταν...
Απλά  υπέμενε  ....
'Ηρθε  λοιπόν  το πλήρωμα  του  χρόνου και  γέμισαν  οι πλατείες  τούτης  της  χώρας  από  ένα  πλήθος  πολιτών  που με τον  δικό τους  τρόπο φώναξαν ώς  εδώ.
Είδα  λοιπόν  χθές 25 του  Μάη  νέους  και ηλικιωμένους  φοιτητές, εργαζομένους ,  άνεργους, συνταξιούχους   να   αντιδρούν  και να  παλεύουν  για  ένα  καλύτερο  αύριο....
Είδα  ακόμη  συνελεύσεις  και διαλόγους  που με  έκαναν  υπερήφανο ως  Έλληνα  γιατί  σ' αυτές  τις  δύσκολες  στιγμές  στραφήκαμε   στα κεκτημένα  του παρελθόντος  και στην  άμεση  δημοκρατία  της  οποίας  άλλωστε  είμαστε  και  οι πρώτοι διδάξαντες....
Πλέον  είναι  έκδηλη  η  αποστροφή  από  τα κόμματα   και  η ανησυχία  για το αύριο....
Μελανό  σημείο  μόνο  ήταν  η εμφάνιση  πολιτικάντηδων που  επεδίωξαν  για  ακόμη μία  φορά τη καπήλευση της  αντίδρασης  προς ιδίον όφελος....
Ακόμη  και  αυτοί  όμως  μπήκαν  στην  θέση  τους....
Ξέρουν  ότι  είναι  αργά και  ότι το ποτάμι  δεν  γυρίζει  πίσω....
Κλείνοντας  θέλω  να    υπενθυμίσω  στον   πολιτικό  κόσμο  αυτής  της  χώρας  ότι  αυτόν τον  τόπο  τον  δανειστήκαμε  από τα παιδιά  μας

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην οικονομία αλλά και στο πολιτικό σκηνικό. Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, πριν από λίγο, αποφασίστηκε η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια. Είναι...
προφανές ότι το θέμα συζητήθηκε στην χθεσινή συνάντησή του με τονΓ. Παπανδρέου. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων, τo συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα υπάρχουν διαβουλεύσεις για να διασφαλιστεί η παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΤΚΟ ΜΛΑΝΤΙΤΣ

Η σερβική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν άνδρα για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι είναι ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου Ράτκο Μλάντιτς. «Έχει κάποια από τα σωματικά χαρακτηριστικά του Μλάντιτς. Αναλύουμε το...
DNA του τώρα», είπε αξιωματούχος του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.
Ο άνδρας συνελήφθη στη Σερβία μετά από ανώνυμη ειδοποίηση, πρόσθεσε.
Η Σερβία έχει δεσμευθεί ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να συλλάβει τον Μλάντιτς, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία για γενοκτονία στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995), κάτι που αποτελεί και προϋπόθεση για την ένταξή της χώρας στην ΕΕ.

ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την ανακοίνωση των νέων εισπρακτικών μέτρων, οικονομικής αφαίμαξης την Ελλήνων- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα νέα μέτρα αποδεικνύουν -για πολλοστή φορά- σε όλο της το μεγαλείο την οικονομική αναποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής.
Συγκεκριμένα, για το 2011 το “Μνημόνιο 1” (Μάιος 2010) προέβλεπε μέτρα ύψους 9,1 δισ. ευρώ.
Ο Προϋπολογισμός (Νοέμβριος 2010) επέβαλε δημοσιονομικά μέτρα ύψους 5,2 δισ. ευρώ (σύνολο: 14,3 δισ. ευρώ).
Φέτος (Φεβρουάριο 2011) μας επιβλήθηκαν νέα μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ (σύνολο: 16,1 δισ. ευρώ). 
Τον Μάρτιο ο λογαριασμός ανέβηκε κατά 3 δισ. ευρώ (σύνολο: 17,3 δισ. ευρώ) εξαιτίας του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας το 2011.
Σήμερα, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει ότι οι πρόσθετες παρεμβάσεις θα ανέλθουν στα 6 δισ. ευρώ (σύνολο: 20,3 δισ. ευρώ)!
Συνεπώς, τα μέτρα λιτότητας που έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν μέσα στο 2011 υπερβαίνουν τα 20 δισ. ευρώ.
Περισσότερα από τα διπλάσια που είχαν προβλεφθεί στο “Μνημόνιο 1” πριν από ένα χρόνο!»._

ΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Με αφορμή τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις αγανακτισμένων πολιτών σε πολλές πόλεις της χώρας - μεταξύ αυτών σε Πάτρα και Αίγιο - ενάντια στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική,εν μέσω κρίσης και των επακόλουθων αυτής, ο Α΄Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την πιο κάτω δήλωση: 

"Χιλιάδες συμπολίτες, μακρυά από  κόμματα, ιδεολογίες και φορείς, κατάφεραν με αυθορμητισμό και ειρηνικό δυναμισμό, να στείλουν ηχηρότατο μήνυμα σε όλους εκείνους που διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας, οδηγώντας την σε αδιέξοδα, ανυπαρξία ευκαιριών και απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Το μήνυμα της αγανάκτησης και της ανάγκης κάτι ν' αλλάξει και άμεσα, αφορούσε στο σύνολο του πολιτικού κόσμου δηλαδή όλους μας κι όσοι το εξέλαβαν διαφορετικά, προφανώς και βρίσκονται εκτός πραγματικότητας, γαντζωμένοι σε δογματικές αντιλήψεις, παλαιοκομματικές νοοτροπίες και στρουθοκαμηλισμούς που οδηγούν - χρόνια τώρα- σε φαύλους κύκλους αναποτελεσματικότητας.
Σε μια εποχή που το πολιτικό σύστημα έχει κατ' ουσίαν καταρρεύσει, είναι ανάγκη όλα αυτά τα μηνύματα του λαού να εισπραχθούν, όχι ως εφήμερα και παροδικά αλλά ως γνήσια και προτρεπτικά, για αλλαγές στη λειτουργία του Κράτους, των κομμάτων, της κοινωνίας σε όλες τις εκφράσεις της. Λόγια χωρίς αντίκρυσμα δεν ωφελούν σε τίποτα και η δημιουργία επίπλαστων ελπίδων επίσης!
Όμως, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως βασικός και κύριος αποδέκτης των διαμαρτυριών αυτών δεν είναι άλλος από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, που εδώ κι ενάμιση χρόνο με τρικ και διλήμματα απέτυχαν παταγωδώς. Πώς λοιπόν απαντά στη λαϊκή κατακραυγή; Με ένα ακόμα μνημόνιο που και αυτό θ' αποτύχει; Προφανώς και δεν πρέπει. Ο κ. Παπανδρέου θα 'πρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί ή να αποδεχθεί την αλλαγή πορείας με μία άλλη πολιτική διαφορετικού μίγματος οικονομικών μέτρων και ανάπτυξης.
Σε κάθε περίπτωση κι αν για τον Πρωθυπουργό η αντιπολίτευση  έχει άδικο, ας τολμήσει να ρωτήσει το λαό για το μέλλον του. Τότε σίγουρα θα πάρει την απάντηση που ψάχνει μέρες τώρα!".

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:ΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


Την φωνή απόγνωσης μιας γυναίκας από την Πάτρα που βιώνει με δραματικό τρόπο το σκληρό πρόσωπο και τον παραλογισμό του Κράτους, μεταφέρει στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος. Ο Βουλευτής κατέθεσε Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς για την μεγάλη περιπέτεια που περνά η γυναίκα και τα δυο της παιδιά, με φόντο ένα δάνειο 2.700.000 δραχμών που είχε λάβει πριν από 20 και πλέον χρόνια για τη λειτουργία μιας μικρής βιοτεχνίας φασόν που τελικά το 1990 κήρυξε πτώχευση.
Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα το κεφάλαιο του δανείου, δηλαδή οι 2.700.000 δραχμές μεταβιβάστηκε στην εφορία για είσπραξη. Επίσης, όπως  καταγγέλλει, στο μεσοδιάστημα από το 1990 μέχρι το 2001 αρρώστησε σοβαρά και ισχυρίζεται ότι δεν είχε συναλλαγή για την τακτοποίηση της οφειλής και οι αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες ενημερώθηκαν για την περιπέτεια υγείας της και την αδυναμία της να τακτοποιήσει την οφειλή επειδή δεν είχε έσοδα. Όπως λέει έκτοτε δεν την ενόχλησαν μέχρι το 2001…
Η καταγγέλλουσα εκ της μητέρας της, ήταν κληρονόμος μεριδίου δύο εικοστών τετάρτων οικίας στη Χίο το οποίο, δεσμεύθηκε από την εφορία για την εξυπηρέτηση μέρους της οφειλής της, ενώ το 2001, η κ. Συνεφιά έχουσα λάβει μια μικρή αναπηρική σύνταξη, προέβη σε διακανονισμό για μηνιαία κράτηση ποσού 100 ευρώ μέχρι την ολική αποπληρωμή του ποσού, το οποίο, προσαυξημένο σήμερα φθάνει τις 56.800 ευρώ!!!
Εν τω μεταξύ, η γυναίκα, μπόρεσε πριν από μερικά χρόνια να λάβει από τον Ο.Ε.Κ δάνειο 76.500 ευρώ το οποίο δαπάνησε για την απόκτηση κατοικίας, παλαιότητας 38 ετών στο οποίο διαμένει μέχρι σήμερα.
Την Μ. Τετάρτη εφέτος, η καταγγέλλουσα δέχθηκε την επίσκεψη Δικαστικού Επιμελητή που την ενημέρωσε ότι το ακίνητο κατάσχεται επειδή δεν έχει τακτοποιηθεί η οφειλή του παλαιού δανείου των 2.700.000 δραχμών που μέσα σε 20 χρόνια εκτινάχθηκε σε 56.800 ευρώ, (19.354.500 δραχμές) δηλαδή προσαυξημένο περισσότερο από επτά φορές!
«Σκέψεις θυμού και αγανάκτησης για την αναλγησία του Κράτους, με κατέκλυσαν όταν πριν από λίγες ημέρες πληροφορήθηκα την περιπέτεια της γυναίκας αυτής, μητέρας δύο παιδιών, που πληρώνει στην κυριολεξία πολύ ακριβά την αδικία του Κράτους και την σκληρή και απάνθρωπη πολιτική είσπραξης εσόδων, που ισοπεδώνει και κατακρεουργεί φτωχούς και ανήμπορους με την ίδια ευκολία που ευνοεί τους πλούσιους και ισχυρούς», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
Ο Βουλευτής, ερωτά τους Υπουργούς γιατί γίνεται κατάσχεση της οικίας της καταγγέλλουσας  εφόσον είχε ήδη υποστεί δέσμευση μεριδίου κληρονομιάς από το σπίτι της μητέρας της στη Χίο και ήδη, από δεκαετίας είχε προβεί σε διακανονισμό με κράτηση ποσού της σύνταξής της μέχρι την εξόφληση του ποσού που δανείσθηκε για την λειτουργία της βιοτεχνίας που διατηρούσε. Επίσης, μεταξύ άλλων, ερωτά γιατί το αρχικό κεφάλαιο των 2.700.000 δραχμών έχει προσαυξηθεί και έχει φθάσει τις 56.800 ευρώ και αν θα προβούν σε ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος της καταγγέλλουσας να μην κατασχεθεί η οικία της και να εξακολουθήσει να ισχύει ο διακανονισμός για την εξόφληση του δανείου.
Τέλος ο Αχαιός Βουλευτής, καλεί τους Υπουργούς να εκθέσουν την άποψή τους, με δεδομένο ότι ιδιαίτερα αυτή την εποχή το Κράτος υποχρεούται να προστατεύει τους πολίτες και όχι να ενεργεί σε βάρος τους με αποτέλεσμα να έρχονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όπως συμβαίνει στην περίπτωση της καταγγέλλουσας.

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Υπερδιπλασιάζονται χρόνο με το χρόνο οι Έλληνες και κυρίως οι νέοι οι οποίοι αποφασίζουν να συμπληρώσουν μέσω Διαδικτύου ένα ευρωπαϊκό βιογραφικό, προκειμένου να αναζητήσουν δουλειά σε χώρες του εξωτερικού. Μιλώντας στον...


Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων, Κώστας Καλτσάς, το 2008 συμπλήρωσαν ευρωπαϊκό βιογραφικό 22.000 Έλληνες, το 2010 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 46.000, ενώ μόλις το πρώτο τετράμηνο του 2011 27.000 Έλληνες συμπλήρωσαν ευρωπαϊκό βιογραφικό.Όπως εκτιμά ο κ. Καλτσάς στο τέλος του 2011 ο αριθμός αυτός θα έχει υπερδιπλασιαστεί, αγγίζοντας τους 100.000.

Το 50% αυτών που αποφασίζουν να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό είναι ηλικίας από 21-30 ετών.

Ο κ. Καλτσάς τόνισε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 και καλύπτει το κενό που υπάρχει στη χώρα μας με την αναγνώριση προσόντων. «Θα δημιουργηθεί εθνικό πλαίσιο προσόντων και μέχρι το τέλος του 2012 θα έχει γίνει και η αντιστοίχισή του με το ευρωπαϊκό».

ΖΙΣΚΑΡ ΝΤ' ΕΣΤΕΝ: ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ

«Οι χώρες που διαχειρίστηκαν με τρόπο άσωτο τα δημοσιονομικά τους θα έπρεπε να κηρύξουν πτώχευση», δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη...
στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos».Σύμφωνα με τον Γάλλο πολιτικό, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους θεμελιωτές της ευρωπαϊκής ενοποίησης αλλά και «φίλος» της Ελλάδας, «τα κράτη που αποτυγχάνουν στη διαχείριση των οικονομικών τους πρέπει να αναλαμβάνουν το κόστος, όπως ακριβώς και οι επιχειρήσεις».Απαντώντας σε ερώτημα για τις συνέπειες που θα είχε η πτώχευση ενός μέλους του ευρώ -και εν προκειμένω της Ελλάδας- ο Ζισκάρ ντ΄Εστέν δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας:«Εφόσον δεν μπορεί μια χώρα να επαναφέρει σε ισορροπία τα οικονομικά της, τότε θα πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ και να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματός της. Αυτό βέβαια θα ήταν καταστροφικό για αυτόν που θα το έκανε όχι όμως και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη».Στην ίδια συνέντευξη υπογραμμίζει ότι για τα σημερινά προβλήματα που παρουσιάζονται σε χώρες όπως η Ελλάδα «φέρουν βαριά ευθύνη η Γαλλία και η Γερμανία διότι εμπόδισαν την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας τη δεκαετία του 2000».Ωστόσο, επιμένει ότι «η αμαρτωλή δημοσιονομική διαχείριση» αφορά αποκλειστικά συγκεκριμένες κυβερνήσεις και όχι το σύνολο της Ευρωζώνης.«Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ! Το ενιαίο νόμισμα αποδίδει και για ορισμένους μάλιστα αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που δεν είχαμε προβλέψει ήταν οι κανόνες του παιχνιδιού σε περίπτωση που ένα μέλος, όπως η Ελλάδα, κηρύξει πτώχευση», σημειώνει χαρακτηριστικά.

ΠΑΤΩΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ...

Έχουμε πέσει σε ένα βούρκο βαθύ και όσο πάμε πνιγόμαστε σαν κράτος σαν Ελλάδα ένα κράτος που βασανίζετε στις ορέξεις κάποιων γυρολογων που περιμένουμε να μας ρίξουν το σχοινί να σωθούμε,μάταια όμως.Όλο μας ρίχνουν ακόμη πιο κάτω άραγε πόσο άλλο κάτω να πάμε;Πόσο να αντέξουμε;Πόσο πια;Άραγε υπάρχει Ελπίδα για την Ελλάδα;Ερωτήσεις που δεν ξέρω ποτέ αν θα απαντηθούν.Ερωτήσεις που θα μείνουν αναπάντητες μάλλον και όσο μένουν αναπάντητες και όσο μας αφήνουν στο έλεος του θεου τόσο θα ξυπνάμε κάθε πρωί,με το βλέμμα της απορίας Γιατί αυτό σε εμάς;Χιλιάδες νοικοκυριά παλεύουν με την φτώχεια άλλοι δεν έχουν να φάνε ένα κομμάτι ψωμί,δεν έχουν τα απαραίτητα για να τα βγάλουν πέρα.
Μήπως είμαι υπερβολικός; Μήπως καταστροφολογώ; Τίποτα δεν θα ήθελα φίλες και φίλοι περισσότερο από το να αποδεχθώ εσφαλμένος.Βλέποντας την επιδρομή στα εισοδήματα να κλιμακώνεται χωρίς όρια – με διαδοχικές μειώσεις μισθών, απώλειες θέσεων εργασίας και αυξήσεις τιμών – κάποιοι ψάχνουν για τυχόν όρια στην ανοχή του κόσμου. Δυστυχώς μάταια: κάποιες απεργίες ή στάσεις εργασίας, συνήθως μετά τα μέτρα, σε τίποτα δε μοιάζουν με έκρηξη λαϊκής αντίδρασης, που πολλοί πριόνιζαν ήδη από την επιβολή των πρώτων μέτρων. Ο Έλληνας, δεχόμενος συνεχώς νέα πλήγματα, πριν προλάβει να συνέλθει από τα προηγούμενα, δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει και έχει παραδοθεί ολοκληρωτικά στην ανασφάλεια και το άγχος για τα χειρότερα.Από την άλλη, απουσιάζουν και τα δείγματα θετικής αντίδρασης, του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, με τη μορφή πρωτοβουλιών που αποφέρουν προστιθέμενη αξία και ανάπτυξη.Είμαστε τροφή για τους άλλους που παίζουν παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας με σκοπό αμ τι άλλο την επιδίωξη κέρδους παίζουν με το μέλλον μας,με τα όνειρα μας για ένα καλύτερο αύριο,μια Ελλάδα καλύτερη για εμάς και όχι για αυτούς που μας έφτασαν εδώ και τώρα παίζουν κρυφτούλι.Μας κλέβουν ότι πολυτιμότερο έχουμε την αξιοπρέπεια μας την Δημοκρατία στο να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο ένα αύριο πολύ καλύτερο του σήμερα ένα μέλλον δίχως μιζέρια και φτώχεια,άλλα που δεν τα εκτιμάμε εμείς οι ίδιοι και τους αφήνουμε να ασελγουν πάνω μας.Μας χτυπάνε από παντού κάθε μέρα στη δουλεία,στη προσωπική Ζωή μας στις ελπίδες να χτίσουμε ένα αύριο με πολλά όνειρα και Ελπίδα,να μην ζούμε κάτω από την σκιά του ΔΝΤ και να αποφασίζουμε εμείς τι είναι καλύτερο για μας και όχι αυτοί.Θα θελα να πω στους κυρίους που μας κυβερνάνε και στο ΔΝΤ ας κάνουν μια προσπάθεια να μπουν σε ένα ελληνικό νοικοκυριό να δουν πως ζει μια οικογένεια και μετά ας πάρουν μέτρα για το καλό του τόπου,δήθεν καλό.Σιγά μην τους νοιάζει πως ζούμε εμείς,γραμμένους μας έχουν το μόνο που τους νοιάζει είναι να φάνε το τομάρι μας και ότι άλλο έχουμε σε δαύτη τη ζωή.Κάνουμε απέλπιδες προσπάθειες να βγούμε από τη κρίση αλλά δεν μας βοηθάει κανείς,κανείς δεν μας δίνει το χέρι του να μας βγάλει από αυτόν τον "βούρκο".Και έχουμε τη κυβέρνηση να βγάζει νέα επώδυνα μέτρα για τον λαό,έναν λαό μέσα στη λύπη και την δίνη των ανθρώπων που έφτασαν εδώ τούτη τη χώρα,σε αυτά τα μαύρα χάλια,θα θελα να ξυπνήσω το πρωί και να μην είχαν γίνει τίποτα από αυτά και όλα να ήταν ένας εφιάλτης,αλλά δυστυχώς είναι μια πικρή αλήθεια που πονάει και είναι μαχαίρι στη καρδία.Κόβουν μισθούς,συντάξεις,επιδόματα,κόβουν, κόβουν τι άλλο θα κόψουν δεν ξέρω,έχουν πάρει ένα μαχαίρι και κόβουν σαν τους χασάπηδες λες και είναι τροφή η Ελπίδα μας.Πλέον ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει κουράστηκε να ασελγουν πάνω του,βαρέθηκε να παίζει σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο,μοιάζει ρουλέτα το όλο σκηνικό .Ας τα πάρουν από αυτούς που τα έφαγαν πράσινους,μπλε,κίτρινους,κόκκινους κ.ο.κ,αλλά που βλέπετε τα αδικήματα για τους πολιτικούς παραγράφονται με αποτέλεσμα να πληρώνει τα σπασμένα ο λαός.Πάντα σε ένα πόλεμο ο άμαχος πληθυσμός τη πληρώνει γιατί με ένα "πόλεμο" έχουμε να κάνουμε,όσο μένει αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα δεν υπάρχει αύριο καλύτερο γεμάτο με όνειρα και Ελπίδα.Όμως δεν έχουμε πει την τελευταία μας κουβέντα και τρανή απόδειξη η σημερινή Ειρηνική συγκέντρωση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.Πάντα όλα πρέπει να γίνονται σε πλαίσια λογικής να σκεφτόμαστε λογικά και αισιόδοξα ότι θα φτιάξουν τα πράγματα να φερόμαστε σαν λαός ενωμένος σε έναν αγώνα άνισο δίχως κανόνες αλλά να τους επιβάλουμε εμείς τους κανόνες μας.Να τους δείξουμε ότι δε μασάμε με τίποτα και ότι έχουμε μάθει να τα βγάζουμε πέρα στα δύσκολα αλλά πρέπει να,είμαστε ενωμένοι να τους δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε κανέναν παρα μόνο τον Θεό.Να φανούμε δυνατοί και να χαμογελάμε όσο βέβαια μπορούμε αλλά μόνο έτσι θα αντέξουμε όλα πρέπει να γίνουν ψύχραιμα με καθαρό μυαλό,το μόνο που μας μένει είναι η δύναμη του καθενός  να αντιστρέψουμε το κλίμα κινδυνολογίας που μας,παρουσιάζουν καθημερινά τα ΜΜΕ να κλείσουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας.Να τους αφήσουμε μόνοι τους να τα Βάλουν με τα φίδια,γιατί αυτό τους χρειάζεται,να μάθουν και αυτοί τη γλύκα στο να μην έχουν ένα κομμάτι ψωμί να φάνε και να μην ξέρουν τι θα τους ξημερώσει και όχι να κοιμούνται αραχτοί και εμείς να βγάζουμε τα κομπιουτεράκια,να υπολογίσουμε πόσα παίρνουμε πόσα θα μας κόψουν πόσα θα μας φάνε,για να περνάνε καλά αυτοί.Η απάντηση στο Άραγε πατώσαμε; είναι όχι ένα τρανό Όχι για να το ακούσουν μερικοί μερικοί.Ο Ελληνικός λαός μοιάζει σαν ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί και να κάψει πολλούς σε όσους Ασελγουν.

Επιμέλεια:Ραφαήλ Βλαχόπουλος

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ

Λαυράκι έβγαλε το http://greeknation.blogspot.com/2011/05/kfw.html που δικαιώνει παλαιότερη ανάρτηση μας. Για να δείτε πως προεξόφλησαν την εκποίηση της πατρίδας. Η αποκάυψη μας εδώ: Oι Γερμανοί “ξανάρχονται” μέσω της Τράπεζας “KfW”;; από τις 26 Φεβρουαρίου του 2010, όταν το μνημόνιο δεν υπήρχε καν για τα ΜΜΕ! Δείτε λοιπόν τώρα τι βγαίνει:Την KFW την ξέρετε? Οχι φαντάζομαι…http://www.kfw.de/kfw/en/index.jsp είναι μια επενδυτική εταιρεία που ανήκει στο Γερμανικό δημόσιο. Σα να λέμε ΕΤΒΑ. Στο site τους βλέπετε: ‘We promote Germany” γραμμένο περήφανα.


‘In the year 2010, KfW Bankengruppe provided EUR 81.4 billion for industry, the environment, housing and education in Germany and around the world (previous year: EUR 63.9 billion, +27%). These promotional business activities contributed significantly to mitigating the impact of the economic and financial crisis on enterprises and provided a tailwind for Germany’s economic recovery.’ Και γιατί να την ξέρετε θα μου πείτε? Γιατί αυτή υπογράφει και όχι η Γερμανική κυβέρνηση την μνημονιακή σύμβαση. Τον ισολογισμό του 2010 της KFW τον έχετε δεί? Οχι ε?http://www.kfw.de/kfw/en/I/II/Download_Center/Financial_Publications/Financial_publications/2_Jahresberichte_E/Lagebericht_englisch.pdfΕκεί στην σελίδα 10 εμφανίζεται και το δάνειο της Ελλάδος. Πως αναφέρεται αυτό?

‘special business related to the loan granted to the Republic of Greece in 2010′ και ‘International business increased to EUR 92.3 billion and accounts for 22 % of the total lending volume, including the loans to the Republic of Greece (EUR 22.3 billion).’

Special Business ήμαστε λοιπόν! Για δείτε με τι ασχολείται κυρίως η KFW? Με επενδύσεις στους τομείς της Ενέργειας.

http://www.kfw.de/kfw/en/KfW_Group/index.jspΣας λέει τίποτα η λέξη ΔΕΗ?ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ!!!!

ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!!!!

Περικοπές και στο εφάπαξ των εργαζοµένων στον ιδιωτικό τοµέα µαζί µε το τσεκούρι σε κύριες, επικουρικές συντάξεις αλλά και σε κοινωνικά επιδόµατα επιβάλλει η κυβέρνηση. Χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, όπως δημοσιέυουν τα «Νέα», αποσαφήνισε το πακέτο των 9 µέτρων – φωτιά που οδηγούν σε νέες µειώσεις συντάξεων αλλά και σε αυξήσεις εισφορών. Ετσι:
1. Επιβάλλεται από την 1η Σεπτεµβρίου κλιµακωτή εισφορά ΛΑΦΚΑ 3% έως 10% σε όλους όσοι εισπράττουν επικουρική σύνταξη άνω των 300 ευρώ. Μειώσεις θα υπάρξουν από την 1/1/2012 για τις επικουρικές συντάξεις (µετά τις αναλογιστικές µελέτες). Οι µειώσεις θα γίνουν σταδιακά σε βάθος τετραετίας.2. Επιβάλλεται, εντός του θέρους, νέος αυξηµένος ΛΑΦΚΑ στις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.700 ευρώ. Η εισφορά θα παραµείνει στο 3% για συντάξεις από 1.400 έως 1.700 ευρώ, αλλά τα ποσοστά παρακράτησης θα αυξηθούν από 4% σε 6% για 1.701 ευρώ και πάνω και θα φθάνει στο 14% (από 10%) για τις συντάξεις των 3.500 ευρώ.3. Eντός του θέρους όσοι έχουν σύνταξη άνω των 1.700 ευρώ και έχουν συνταξιοδοτηθεί εθελουσίως πριν από τα 60, πέραν της εισφοράς ΛΑΦΚΑ θα τους επιβληθεί η παρακράτηση κλιµακωτής εισφοράς (ανάλογα µε το ύψος της σύνταξης) ύψους 6%, 8% και 10%. Στο µέτρο αυτό δεν περιλαµβάνονται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις γυναικών, µητέρων κ.ά.4. Καθιερώνονται αυξήσεις εισφορών στονΟΓΑ και στο ΕΤΑΑ(κυρίως στον κλάδο ασφάλισης νοµικών).5. Συγχωνεύονται ο ΟΕΚ και η Εργατική Εστία και το Παρατηρητήριο Απασχόλησης µε την Επαγγελµατική Κατάρτιση του ΟΑΕ∆ και αρχίζουν να εφαρµόζονται αυστηρότερα εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια για τις παροχές, περιλαµβανοµένου και του ΕΚΑΣ.6. Στον ΟΑΕ∆ η καταβολή και το ύψος του επιδόµατος ανεργίας θα συνδεθούν µε τον χρόνο καταβολής εισφορών.7. Αυστηρά θα τηρείται το πλαφόν των κύριων συντάξεων (2.775 ευρώ σε ∆ΕΚΟ- τράπεζες).8. Θα τερµατιστεί το καθεστώς που προβλέπει διακρατικές συµφωνίες για την καταβολή σε αλλοδαπούς συντάξεων των 700 ευρώ µε 1 χρόνο ασφάλισης στη χώρα µας.9. Τα ασφαλιστικά ταµεία θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις ώστε να εισπράξουν µέρος των συσσωρευµένων οφειλών (πάνω από 11 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 6δισ. ευρώ στο ΙΚΑ).Ηδη έχουν σταλεί 450.000 ατοµικές ειδοποιήσεις σε οφειλέτες.ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

 Το σενάριο του κινδύνου της εξόδου της χώρας από το ευρώ αρχίζει να επισείει από χθες η κυβέρνηση, μετά και την παρέμβαση της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, η οποία υποστήριξε, μεταφέροντας ουσιαστικά το κλίμα που συναντά στις Βρυξέλλες, ότι η απομάκρυνση της χώρας από το ευρώ είναι ήδη στο τραπέζι και μεθοδεύεται από κύκλους που δεν κατονόμασε.

«Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι, καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοιχτά. Εχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας, ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Ολα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες», αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η κ. Δαμανάκη.Ο αρμόδιος επίτροπος για την Οικονομία Ολι Ρεν διέψευσε μέσω του εκπροσώπου του Αμαντέο Αλταφάζ ότι γίνεται στην Ευρώπη τέτοια συζήτηση. Ο κ. Αλταφάζ είπε ότι «δεν έχει συζητηθεί ποτέ σε επίπεδο ευρωζώνης θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, επιπλέον δεν έχει τεθεί από κανένα κράτος-μέλος και ο επίτροπος Ολι Ρεν δεν έχει ακούσει καν να γίνεται λόγος για τέτοιου είδους συζήτηση». Επί της ουσίας διαψεύδει ότι γίνονται επίσημες συζητήσεις ενός τέτοιου ενδεχομένου. Ομως, συνεργάτες της επιτρόπου έλεγαν στην «Ε» ότι αυτές οι συζητήσεις είναι ανεπίσημα στο τραπέζι από τους δανειστές της χώρας. «Αν ήταν επίσημες συζητήσεις, το θέμα θα είχε λήξει...».Ανεξαρτήτως αν η κ. Δαμανάκη είχε ενημερώσει ή όχι τον πρωθυπουργό για τη δήλωσή της, η κυβέρνηση δείχνει να συμφωνεί με τις απόψεις της καθώς:1.Χθες κυβερνητικοί παράγοντες και συνεργάτες του πρωθυπουργού είπαν στην «Ε»:«Η επίτροπος είπε ακριβώς αυτό που λέει και η κυβέρνηση, ότι δηλαδή αν δεν πάρουμε και εφαρμόσουμε τα μέτρα που χρειάζονται, όχι μόνο θα αναγκαστούμε να βγούμε από την ευρωζώνη, αλλά θα χρεοκοπήσουμε κιόλας».Επί της ουσίας, είτε οι Βρυξέλλες μελετούν το σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ είτε όχι, η κυβέρνηση το αξιοποιεί για να περάσει με μεγαλύτερη ευκολία τα σκληρά μέτρα που έχει αποφασίσει και να κάμψει τις αντιδράσεις των πολιτών.2.Ο πρωθυπουργός είπε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ότι η Ελλάδα, αν δεν αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ελλείμματος και του χρέους, θα βρεθεί στο περιθώριο της Ευρώπης και αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας. Υποστήριξε, πάντως, ότι η κυβέρνηση είναι απολύτως αποφασισμένη να παραμείνει η χώρα στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.3.Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στον Φώτη Κουβέλη, την Τρίτη, στη συνάντησή τους, ότι φοβάται πως θα δημιουργηθεί κλίμα εξόδου της χώρας από το ευρώ. Το ίδιο είπε, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, και στην Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με συνεργάτες της, την έξοδο από το ευρώ τής το είχε θέσει ως ενδεχόμενο και ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζ.Κ. Γιουνκέρ, σε πρόσφατη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο, αν δεν υπάρξει συναίνεση στη χώρα για τα αναγκαία μέτρα.4.Την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι αν δεν εκταμιευθεί η πέμπτη δόση, στις 15 Ιουλίου η χώρα «θα κατεβάσει ρολά».Η δήλωση της κ. Δαμανάκη έρχεται μία μέρα μετά την πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός αν θέλει θυσίες ή έξοδο από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή. Στον πυρήνα της δήλωσης Δαμανάκη υπάρχει επί της ουσίας το ίδιο δίλημμα.Πάντως αρκετοί υπουργοί, με τους οποίους συνομίλησε η «Ε», διαφώνησαν με την παρέμβασή της. Είπαν ότι η κ. Δαμανάκη δεν νομιμοποιείται να ανοίγει τέτοιο θέμα και πολύ περισσότερο η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να μπαίνει σε μια τέτοια συζήτηση.**Για τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, μίλησε και ο πρώην υπουργός Γ. Παπαντωνίου χθες σε εκδήλωση. Υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν ραγδαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα, «αλλιώς θα καθηλωθούμε σε στασιμότητα, διολισθαίνοντας σε καθεστώς εξάρτησης με κατάληξη τη χρεοκοπία ή ακόμα και την έξοδο από το ευρώ».ΑντιδράσειςΣτο μεταξύ η συζήτηση περί δημοψηφίσματος προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής επιχείρησε να κλείσει το ενδεχόμενο με έναν τρόπο που το άφησε πάλι ανοιχτό. Είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη και συγκεκριμένος σχεδιασμός για κάποιο δημοψήφισμα, τόνισε όμως ότι ο Γ. Παπανδρέου, όπως είπε και τη Δευτέρα στο υπουργικό συμβούλιο, έχει παγίως θετική θέση για τα δημοψηφίσματα.Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του πρωθυπουργού χθες το πρωί επικοινώνησαν με τους υπουργούς και τους μετέφεραν τη θέση του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα, προτρέποντάς τους επί της ουσίας να μη σχολιάσουν αρνητικά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Οπως έλεγαν στην «Ε», η θέση του κ. Παπανδρέου δεν έχει σχέση με την πρόταση Δασκαλόπουλου.Ωστόσο η αν. υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε στο «Ράδιο 9» ότι σε τούτη την κρίσιμη συγκυρία, με τη δύσκολη διαπραγμάτευση για τη χώρα, δεν θα βοηθούσε μια εκλογική διαδικασία «και αν είναι να στηθούν κάλπες, πιο καθαρή λύση θα ήταν οι εκλογές αυτές καθεαυτές». Αρνητικός στη διενέργεια δημοψηφίσματος εμφανίστηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου στον «Φλας». Αλλα στελέχη μάς έλεγαν ότι τέτοια παιχνίδια δεν χρειάζονται, η κυβέρνηση συντηρώντας τη συζήτηση κάνει μια άστοχη κίνηση τακτικισμού. *