ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Μένει ο Φερέιρα, ανοιχτό το θέμα τεχνικού διευθυντή

Η συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής των «πρασίνων» ολοκληρώθηκε με τους Αδαμάντιο Πολέμη, Δημήτρη Γόντικά και Γιώργο Νίκα να αποφασίζουν ομοφώνα πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα συνεχίσει και την νέα σεζόν στο «τιμόνι» της ομάδας. Παράλληλα ο κ. Πολέμης με δηλώσεις έπειτα και από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τόσο των μεταγραφών αλλά και το θέμα του γενικού αρχηγού αλλά και του τεχνικού διευθυντή.

Αναλυτικά ο κ. Πολέμης τόνισε:
«Η απόφαση είναι να παραμείνει ο κ. Φερέιρα. Είχαν προηγηθεί αρκετές συζητήσεις πριν την σημερινή ημέρα. Όπως και για τα άλλα πόστα. Ψηφίστηκε ομόφωνα η παραμονή του. Εκτός αυτού υπάρχει η πρόσληψη του τεχνικού διευθυντή αλλά θα είναι στην διάθεση σας, λογικά μέσα στην εβδομάδα.  Προτιμώ να λέω τα πράγματα όταν γίνονται. Για γενικό αρχηγό δεν είπαμε κάτι. Θέλουμε τεχνικό διευθυντή. Έχουμε και Έλληνες και ξένους που έχουμε δει, μέσα στην εβδομάδα θα αποφασίσουμε. Οι υποψήφιοι είναι δύο.

Ως προς το θέμα των μεταγραφών είπαμε σήμερα για όλα. Και για πωλήσεις. Όλα είναι θέμα προσφορών που θα πάρουμε. Όπως έχουμε δει παίκτες και για αγορά. Όταν τελειώνει ένα θέμα θα υπάρχουν ανακοινώσεις. Δεν έχουν μπει λεφτά στο ταμείο, οπότε ο προγραμματισμός είναι χωρίς λεφτά. Θα επιδιώξουμε να έρθουν νέοι παίκτες για να δώσουν σε εμάς ότι μπορούν για να κάνουν μεγάλο βήμα μετά. Νέους, γρήγορους.
Πρέπει να παίξουμε πιο στρωτό ποδόσφαιρο, με νέα παιδιά που θα ανεβούν στην καριέρα τους μέσα από τον Παναθηναϊκό».
Για μεταγραφές:

«Με τον Μάτος έχουμε διαπραγματεύσεις. Εφόσον τα βρούμε με την ομάδα του θα το προχωρήσουμε. Μιλήσαμε και για Αμπντούν και για άλλους. Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Είναι σε κάποιο στάδι όλα. Θα έχουμε μια ομάδα πιο νέα σε ηλικία, να κάνουμε το κέντρο μας να βοηθήσει την επίθεση. Να παίζουμε καλά μπροστά».
Για την διοίκηση:

«Μέχρι τις 30/6 και μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα καλέσουμε νέο Δ.Σ για να βγει διοικούσα επιτροπή. Πρέπει να βαδίσουμε με αυτά που έχουμε. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα».

http://www.balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=39020

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΤΩΝ BLOGS

  
Γνωμοδότηση Αρείου Πάγου για άρση ανωνυμίας των blogs
Το τέλος της ανωνυμίας των bloggers που είχε βάλει το 2009 ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς και επικύρωσε εν συνεχεία ο σημερινός εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες επαναλαμβάνει σήμερα με νέα γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αθανάσιος Κατσιρώδης.

Ο κ. Κατσιρώδης επανέρχεται στο θέμα αυτό ύστερα από νέο ερώτημα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ειδικότερα, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπέβαλε στην Ανώτατη Εισαγγελία το ερώτημα εάν ισχύουν οι δύο γνωμοδοτήσεις (9 και 12/2009) των κ.κ. Σανιδά και Τέντε μετά την επικύρωση της οδηγίας 2008/24/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το νόμο 3917/2011 για την άρση του απορρήτου της επικοινωνίας και τη χορήγηση δεδομένων επικοινωνιών στις αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, το ερώτημα είναι εάν μετά το Ν. 3917/2011 «οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης ύστερα από παραγγελία εισαγγελέα που διενεργούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποχρεούται να σας γνωστοποιούν τα στοιχεία του προσώπου στα οποία αντιστοιχούν ηλεκτρονικά ίχνη ή τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσεως εγκληματικής πράξεως, συγκεκριμένης ημεροχρονολογίας, χωρίς την τήρηση της διαδικασίας άρσεως του απορρήτου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σανιδάς στη γνωμοδότησή του (9/2009) ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι τα blogs στο Ιnternet δεν καταλαμβάνονται από το συνταγματικό απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας που κατοχυρώνονται από το άρθρο 19 του Συντάγματος. Ούτε όμως για την άρση του απορρήτου πρέπει να έχει προηγηθεί άδεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου (ΑΔΑΕ) ή οποιασδήποτε άλλης Αρχής, ανέφερε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του κ. Σανιδά, αίρεται το απόρρητο των στοιχείων όσων μέσα από τα blogs αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας ή διαπράττουν εν γένει εγκλήματα.

Επίσης, ο κ. Σανιδάς ανέφερε ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει την επικοινωνία μέσω Ιnternet, αλλά ούτε και τα άλλα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας, όπως είναι ονοματεπώνυμο συνδρομητή, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσεως κ.λπ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σανιδά, οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές και πολύ περισσότερο τα Δικαστικά Συμβούλια και τα δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας μέσω του Ιnternet (όπως είναι ο ΟΤΕ και οι άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας) τα «ηλεκτρονικά ίχνη» μιας εγκληματικής πράξεως, όπως είναι η ημέρα-χρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το «ηλεκτρονικό ίχνος». Μάλιστα, οι εταιρείες υποχρεούνται να παραδίδουν τα στοιχεία χωρίς να προηγείται άδεια της ΑΔΑΕ, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σανιδά.

Εξάλλου, ο κ. Σανιδάς σημείωνε ακόμη ότι η ΑΔΑΕ και οποιαδήποτε άλλη Ανεξάρτητη Αρχή «ούτε νομιμοποιείται ούτε δικαιούται να ελέγξει με οποιονδήποτε τρόπο, αμέσως ή εμμέσως, το εάν η περί άρσεως ή μη του απορρήτου απόφαση των οργάνων της Δικαιοσύνης είναι σύννομη ή όχι». Μόνα αρμόδια να το κρίνουν αυτό είναι τα ίδια τα όργανα της Δικαιοσύνης, κατέληγε η πρώτη αυτή γνωμοδότηση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ακολούθησε στη συνέχεια η υπ’ αριθμ. 12/2009 γνωμοδότηση του κ. Τέντε ο οποίος επανέλαβε τις θέσεις του προκατόχου του κ. Σανιδά, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της ΑΔΑΕ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τέντες υπογράμμιζε μεταξύ των άλλων ότι για την επικοινωνία μέσω Internet «δεν συντρέχει δικαιολογητικός λόγος προστασίας του απορρήτου» στις περιπτώσεις που αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα.

Ακόμη, ο κ. Τέντες ανέφερε στη γνωμοδότησή του ότι «οι περιπτώσεις στις οποίες οι ανακριτικές αρχές για την εντόπιση του δράστη εξυβριστικών, συκοφαντικών, απειλητικών, εκβιαστικών τηλεφωνικών κλήσεων ή μηνυμάτων, κατά την διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως, προανακρίσεως ή κυρίας ανακρίσεως, κατόπιν εγκλήσεως κατά κανόνα του παθόντος, δέκτη των εν λόγω κλήσεων κ.λπ., ζητούν την ανακοίνωση εκ μέρους των παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στοιχείων σχετικών με την ταυτότητα ή τη θέση της συνδέσεως ή του χρήστη, εκφεύγουν του προστατευτικού πεδίου της διατάξεως του άρθρου 19 παράγραφος 1 του Συντάγματος».

Και συνέχιζε στη γνωμοδότησή του ο κ. Τέντες ότι «οι ανακριτικές αρχές, ανταποκρινόμενες στο προστατευτικό καθήκον του Κράτους, εκδηλούμενο ως θετική υποχρέωση αυτού προς διασφάλιση της ανεμπόδιστης και αποτελεσματικής ασκήσεως των δικαιωμάτων του ατόμου, κατ’ άρθρο 25 παράγραφος 1 του Συντάγματος, και ενεργούσες σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή για παροχή έννομης προστασίας (άρθρο 20 του Συντάγματος) και τιμωρήσεως των εγκλημάτων (άρθρα 96 1 παράγραφος και 87 παράγραφος 1 του Συντάγματος) μπορούν, στο πλαίσιο του δικαιώματός τους να συγκεντρώνουν τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη βεβαίωση του εγκλήματος, να ζητούν τα προαναφερόμενα στοιχεία, χωρίς την προηγούμενη τήρηση της διαδικασίας άρσεως του απορρήτου του εκτελεστικού της διατάξεως του άρθρου 19 παράγραφος 1 εδάφιο β΄ του Συντάγματος Ν. 2225/1994, αφού δεν πρόκειται για απόρρητο».

Υπενθυμίζεται ότι η γνωμοδότηση του κ. Σανιδά είχε προκαλέσει, τότε, την αντίδραση της ΑΔΑΕ (η οποία απέστειλε και ερώτημα στον Τέντε), όπως και την αντίδραση του τότε προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Χρ. Γεραρή.

Τώρα, όπως αναφέρει στην υπ’ αριθμ. 9/2011 γνωμοδότησή του ο κ. Κατσιρώδης, οι δύο γνωμοδοτήσεις του κ. Σανιδά και του κ. Τέντε καταλήγουν συμπερασματικά ότι «οι αρμόδιες δικαστικές αρχές (εισαγγελικές, προανακριτικές, ανακριτικές κ.τ.λ.) μπορούν να ζητούν από τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών να τους γνωρίσουν τα στοιχεία εντοπισμού των προσώπων που τελούν διάφορα εγκλήματα (εκβίαση, δυσφήμηση, απειλή, εξύβριση κ.τ.λ.) με κακόβουλες κλήσεις ή μηνύματα ή μέσω Διαδικτύου, χωρίς να τηρούν την προβλεπόμενη διαδικασία άρσεως του απορρήτου».

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σημειώνει ότι ο νομοθέτης με τις ρυθμίσεις του Ν. 3917/2011 δεν θέλησε να εισαγάγει νέο περιοριστικό καθεστώς για τη χορήγηση «των εξωτερικών στοιχείων της επικοινωνίας».

Εξάλλου, υπογραμμίζει ο κ. Κατσιρώδης, οι γνωμοδοτήσεις του 2009 «δεν αφορούν αιτήματα οποιωνδήποτε ''αρμόδιων αρχών'' αλλά αιτήματα ανακριτικών αρχών, που ενεργούν σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές για παροχή έννομης προστασίας (άρθρο 20 του Συντάγματος) και τιμώρηση των εγκλημάτων (άρθρα 96 παράγραφος 1 και 67 παράγραφος 1 του Συντάγματος), τα οποία (αιτήματα) αναφέρονται σε περιπτώσεις στις οποίες δεν πρόκειται για απόρρητο κατά την έννοια του άρθρου 19 παράγραφος 1 του Συντάγματος».

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ; ΨΗΦΙΣΤΕ

Ψηφίστε τώρα για το είδος της κυβέρνησης που θα επιθυμούσατε....Καθώς όλα τα σενάρια "παίζουν"...

ΠΙΘΑΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΕ ΝΕΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Την ώρα που η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ ζητούσε την υποστήριξη της Βραζιλίας στη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΔΝΤ, ένας γάλλος επιχειρηματίας και πολέμιος της διαφθοράς ζητούσε από τους εισαγγελείς να ερευνήσουν την πιθανή εμπλοκή της σε...
 πρόσφατο οικονομικό σκάνδαλο.


Ο Ζαν-Μαρί Κιν κατηγορεί την Λαγκάρντ για κατάχρηση εξουσίας διευκολύνοντας την κρατική τράπεζα Caisse des Depots να αγοράσει το 25% της GRTgaz, εταιρίας δικτύου παροχής φυσικού αερίου της GDF Suez (εταιρίας κοινής ωφέλειας), στις αρχές του χρόνου.

Η Λαγκάρντ, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια για τον χειρισμό της στην χρηματοπιστωτική κρίση στην ευρωζώνη, ήδη κατηγορείται για την εμπλοκή της στην υπόθεση με τον αμφιλεγόμενο πρώην επιχειρηματία, Μπερνάρ Ταπί, φίλο του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Η υπόθεση αφορά στην επιλογή της Λαγκάρντ να προσφύγει σε διαιτητικό δικαστήριο και όχι στην παραδοσιακή δικαιοσύνη προκειμένου να επιλυθεί η διαφορά του επιχειρηματία με την πρώην κρατική τράπεζα Credit Lyonnais σχετικά με την πώληση του ομίλου Αdidas το 1993- 1994.

Η ίδια αρνείται ότι υπήρξαν παρατυπίες.

Ο Κιν ζήτησε από τον εισαγγελέα Ζαν-Λουί Ναδάλ, ο οποίος ερευνά και την υπόθεση Ταπί, να ζητήσει δικαστική έρευνα για τον ρόλο της Λαγκάρντ στην πώληση μεριδίου της GRTgaz από την GDF Suez στην Caisse des Depots.

Οπως υποστηρίζει, η συναλλαγή περιελάμβανε τη χρήση δημοσίων πόρων για μία επένδυση η οποία δεν ήταν στρατηγικής σημασίας για την τράπεζα, αλλά ούτε προς το κοινό όφελος.

Η Λαγκάρντ, η οποία επισκέφθηκε τη χώρα του καφέ, που είναι μία από τις δυνάμεις που μπορούν να επηρεάσουν στην τελική εκλογή διευθυντή στο ΔΝΤ, υποστήριξε πως επιβάλλεται να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στο ΔΝΤ που θα εγγυώνται την αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση όλων των μελών του διεθνούς οργανισμού.

ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΕΣΤ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Σε απίστευτα βασανιστήρια και τεστ παρθενίας υποβάλλονται οι γυναίκες που τολμούν να διαδηλώσουν στην Αίγυπτο καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία. Η διεθνής οργάνωση μαζί με χιλιάδες αιγύπτιους ακτιβιστές και μπλόγκερς καλεί το στρατιωτικό καθεστώς που κυβερνά προσωρινά τη χώρα να σταματήσει τις...
κατάφορες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως, των γυναικών. Αυτό το μήνα 18 γυναίκες συνελήφθησαν επειδή διαδήλωναν και κρατήθηκαν παράνομα για να υποβληθούν στη συνέχεια σε τεστ παρθενίας, ώστε να μην κατηγορηθούν για πορνεία όπως τις απείλησαν στο στρατόπεδο που τις κράτησαν και τις βασάνισαν. Οι στρατιώτες τις ξυλοκόπησαν και τις υπέβαλαν, επίσης, σε ηλεκτροσόκ. Οι γυναίκες διαδήλωναν μαζί με πλήθος κόσμου στο Κάιρο στις 9 Μαϊου ζητώντας να επιταχυνθεί η διαδικασία μετάβασης στη δημοκρατία μετά την αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ.

FT: ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Ως στάση πληρωμών θα θεωρηθεί μια ενδεχόμενη εθελοντική παράταση του προγράμματος αποπληρωμών των ελληνικών ομολόγων, από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης, με την Standard & Poor"s να έχει προειδοποιήσει ότι θα υποβαθμίσει την ελληνική οικονομία σε...
 D (χρεοστάσιο), αναφέρουν σε σημερινό τους άρθρο οι Financial Times.


Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, από την άποψη των επενδυτών, η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να κηρύξει στάση πληρωμών, εξαιτίας της επικίνδυνης δημοσιονομικής της κατάστασης που αντιμετωπίζει.

"Κάτι τέτοιο θα παγώσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας, καθώς η ΕΚΤ έχει προειδοποιήσει ότι σε τέτοια περίπτωση οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για δάνεια, αποκόβοντάς τις από μια ζωτική πηγή χρηματοδότησης, ενώ θα προκαλέσει και άλλη αύξηση των αποδόσεων, καθώς οι επενδυτές, που θα συνεχίζουν να έχουν ομόλογα, θα υποχρεωθούν να τα πουλήσουν, αφού οι περισσότεροι είναι υποχρεωμένοι να μην διατηρούν χρεοκοπημένα χρεόγραφα", σημειώνει ο αρθρογράφος της εφημερίδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, από την άποψη των επενδυτών, η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να κηρύξει στάση πληρωμών, εξαιτίας της επικίνδυνης δημοσιονομικής της κατάστασης, αφού τα προβλήματα της Αθήνας, μοιάζουν ανυπέρβλητα και οι διαφορές μεταξύ των ρυθμιστών για τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, δεν βοηθούν.

Ειδικά για τις εξεταζόμενες ευρωπαϊκές παρεμβάσεις οι Financial Times σημειώνουν πως το νέο "επισφαλές" - σύμφωνα με τους αναλυτές - σχέδιο περιλαμβάνει άμεση παρέμβαση στην οικονομία της χώρας, αύξηση των δανείων από την διεθνή κοινότητα και εθελοντική παράταση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμών της Ελλάδας από τους ιδιώτες πιστωτές.

"Αν μια εθελοντική στάση πληρωμών θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός στις αγορές ασφαλίστρων αντιστάθμισης κινδύνου (credit default swaps), τότε οι ευρωπαϊκές τράπεζες που είχαν πουλήσει credit default swaps σε άλλες τράπεζες θα υποχρεωθούν στην περίπτωση χρεοστασίου, να πληρώσουν δισεκατομμύρια ευρώ σε ασφάλιστρα κάλυψης, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό στο τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης", υπογραμμίζουν οι Financial Times.

Επιμήκυνση σημαίνει χρεοκοπία

Τη σκληρή γραμμή της ΕΚΤ, η οποία δεν δέχεται αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, επανέλαβε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, η αυστριακή κεντρική τραπεζίτης και μέλος της ΕΚΤ, Γκερτρούντε Τούμπελ - Γκούγκερελ.

"Έχουμε ένα πολύ καθαρό πλαίσιο για το τι είναι ενέχυρο και τι δεν είναι. Αν πιστεύουμε ότι μία χώρα εκπληρώνει τους όρους του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε τα ενέχυρά της", δήλωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η επιμήκυνση του ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες θα σημαίνει χρεοκοπία, ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα παρουσιαστεί. Αρνήθηκε, ωστόσο, να σχολιάσει, αν μία ανακύκλωση του χρέους - όπου ιδιώτες επενδυτές εθελοντικά συμφωνούν να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, όταν λήξουν τα ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους - μπορεί να ικανοποιεί την ΕΚΤ.

ΠΑΤΡΑ: ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ

 
Μ
έχρι τις 15 Ιουνίου πρόκειται οριστικά να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου λιμανιού της Πάτρας, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Κώστας Πλατυκώστας.
Μέσα στο επόμενο εξάμηνο αναμένεται να έχει ξεκινήσει η έλευση επενδυτών για την αξιοποίηση των χώρων της Πειραικής Πατραικής με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠΑ να θεωρεί ως στοίχημα την αξιοποίηση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.
 

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ; ΨΗΦΙΣΤΕ

Ψηφίστε τώρα για το είδος της κυβέρνησης που θα επιθυμούσατε....Καθώς όλα τα σενάρια "παίζουν"...

Πάτρα: 16 μήνες φυλακή για παράνομο στοίχημα
Σε 16μηνη ποινή φυλάκισης κατά συγχώνευση καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Πατρών, ιδιοκτήτης ίντερνετ καφέ, που στο παρελθόν είχε δικαστεί τέσσερις φορές για παράνομο στοίχημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην δίκη που διήρκεσε τέσσερις περίπου ώρες, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο δήμαρχος Γαστούνης του νομού Ηλείας.

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ)

Αν χτυπήσω το χέρι μου, δε θα το κόψω. Θα προσπαθήσω να το θεραπεύσω. Μέχρι να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια. Και μόνο αν δε θεραπεύεται με τίποτα και κινδυνέψω να πεθάνω, τότε μπορεί να αποφασίσω να το κόψω.

Δε χρειάζεται να καταλύσουμε το κράτος. Κράτος έχουμε, το οποίο κακήν - κακώς δουλεύει. Σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι...
εργάζονται. Μπορεί να μην απολαμβάνουμε το επίπεδο υπηρεσιών που θέλουμε, όμως όταν κάνουμε μια αίτηση, κάποια στιγμή η δουλειά μας γίνεται.

Αρα κάποιος δουλεύει.Σπάνιο είδος μεν (που είπε και κάποιος γνωστός μου) αλλά υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν. Πολύ. Βγάζουν και τη δουλειά όλων αυτών που δε δουλεύουν. Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν γίνονται ποτέ προϊστάμενοι ή διευθυντές και θάβονται και προσπερνόνται από ανίκανους αφισσο-κολλητές.

Η λύση που προτείνεται, δεν προϋποθέτει ούτε τη διάλυση του κράτους, ούτε των θεσμών (εξ αρχής τουλάχιστον), ούτε την ισοπέδωση της δημόσιας διοίκησης. Ολα αυτά, υπολειτουργούν, διότι η κεφαλή της εξουσίας (σύσσωμη η Ελληνική βουλή) είναι διαβρωμένη και επέτρεψε την γέννηση αυτού του τέρατος που ονομάζουμε Ελληνικό κράτος. Διόρισαν τα μπατζανάκια τους, τους έδωσαν πολλαπλούς παχυλούς μισθούς και τους ανέθεσαν τη διοίκηση του κράτους. Το παν είναι να κάτσεις στην καρέκλα. Μετά δε σε κουνάει κανένας. Μπορείς να κλέβεις, να τεμπελιάζεις, να διορίζεις και να ρημάζεις άνετα, αρκεί να μην σε πιάσουνε τέσσερα χρόνια μετά τη λήξη της θητείας σου.

Πως λοιπόν θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι διαφορετικά;

Το κράτος θα δούλευε μια χαρά αν καταργούνταν η βουλευτική ασυλία και οι παραγραφές και αν υπήρχαν αυστηροί νόμοι (που να εφαρμόζονται) για την τιμωρία των δημόσιων λειτουργών που παρανομούν, κλέβουν ή παραβαίνουν το καθήκον τους. Σκεφτείτε πως θα συμπεριφέρονταν οι πολιτικοί μας αν γνώριζαν ότι σε περίπτωση που οποιοσδήποτε δημόσιος λειτουργός κλέψει έστω και ένα ευρώ, τότε η περιουσία του θα δεσμευθεί απο το Ελληνικό δημόσιο και ο ίδιος θα καταδικαστεί σε δωρεάν εργασία σε δημόσια έργα. (Φανταστείτε τον Πάγκαλο να σπάει με κομπρεσέρ χειρός τα μπετά στα διόδια που έφτιαξαν).  Τα λαμόγια που μας έχουν κάτσει στο σβέρκο, θα έφευγαν μακριά αφού πλέον δε θα μπορούσαν να κλέψουν.

Ενα άλλο θετικό βήμα θα ήταν επίσης η αιρετότητα στα βουλευτικά αξιώματα. Αλλα μας υποσχέθηκες και άλλα έκανες; Απ' το αυτί και στο σπίτι.

Ενα τρίτο θετικό βήμα θα ήταν η επικύρωση όλων των προς ψήφιση νόμων απο τους πολίτες.

Πως θα εξασφαλίσουμε την εφαρμογή τέτοιων νόμων;

Σήμερα υποτίθεται ότι υπεύθυνος για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας στη χώρα μας είναι ο Πρόεδρος της δημοκρατίας.  Αυτόν όμως, τον εκλέγει η βουλή, δηλαδή η συμμορία που μας έφερε ως εδώ. Αρα είναι της απολύτου εμπιστοσύνης τους. (Το δηλώνουν άλλωστε κάθε φορά πριν τον ψηφίσουν).

Η προδοσία που διαπράχθηκε μας επιτρέπει να δικαιούμαστε να μην εμπιστευόμαστε τη διαφύλαξη ενός τόσο σπουδαίου αγαθού όπως η Ελληνική δημοκρατία, ούτε στον Παπούλια, ούτε και σε κανέναν άλλον πρόεδρο που πέρασε ή θα περάσει απο τη θέση αυτή.


Ο έλεγχος της εξουσίας στο λαό.

Προτείνω λοιπόν, αντί προέδρου δημοκρατίας, μια ομάδα 500 πολιτών, τυχαία εκλεγμένων, ένας ανα επάγγελμα (οι άνεργοι θα εκπροσωπούνται επίσης) οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τον ρόλο του προέδρου. Θητεία έξι μήνες. Οποιος υπηρετήσει το θεσμό, δε θα ξανά-υπηρετεί. Το κράτος θα φροντίσει την εργασία του και την οικογένεια του για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία του. Θα απολαμβάνουν σεβασμό και τιμές ισάξιες του σημερινού Προέδρου για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία τους.

Ολοι οι νόμοι που συντάσσει η βουλή θα επικυρώνονται απο τους 500. Αλλιώς δε θα ισχύουν. Θα επιστρέφουν προς αναθεώρηση ή θα απορρίπτονται. Η κλήρωση ανα επάγγελμα θα εξασφαλίσει ότι μεταξύ των 500 θα υπάρχουν και γιατροί και μηχανικοί και νομικοί και όλοι, έτσι ώστε οι 500 να μπορούν να αξιολογούν τους νόμους που άπτονται του επαγγέλματος τους. Με τον τρόπο αυτόν επίσης δε θα διατρέχουμε τον κίνδυνο να συμπέσουν κάποια στιγμή π.χ. πολλοί φαρμακοποιοί που θα άλλαζαν τους νόμους προς το συμφέρον τους και με τον τρόπο αυτό θα επερχόταν ισορροπία ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα.

Οταν οι 500 δεν μπορούν να έχουν απόλυτη πλειοψηφία ή όταν εκτιμήσουν ότι ο προς ψήφιση νόμος  επηρεάζει τόσο σοβαρά τη ζωή του λαού ώστε να πρέπει να αποφασίσει ολόκληρος ο λαός, θα διενεργούν δημοψήφισμα (που είναι ο ορισμός της δημοκρατίας).  Μια διαδικασία θα ήταν η υποχρεωτική διενέργεια δημοψηφίσματος όταν το απαιτήσουν οι 100 απο τους 500.


Σε περίπτωση που γίνει καταγγελία απο οποιονδήποτε πολίτη κατα πολιτικού ή αξιωματούχου για υπεξαίρεση, απάτη ή παράβαση καθήκοντος, οι 500 θα συλλαμβάνουν τον ύποπτο και θα τον οδηγούν κατ' ευθείαν στη δικαιοσύνη. Οι αξιωματούχοι θα δικάζονται σε δικαστήρια με ενόρκους (τυχαία επίσης εκλεγμένους πολίτες). Τέλος οι εξεταστικές επιτροπές που δεν βλέπουν πουθενά σκάνδαλο. Η ηγεσία της αστυνομίας θα συμμορφώνεται υποχρεωτικά στις υποδείξεις των 500.

Η ομάδα των 500 προτείνω να είναι οπλισμένη. (Δεν είναι προϋπόθεση) Οι πολίτες που κληρώθηκαν να λαμβάνουν ολιγοήμερη εκπαίδευση στη χρήση όπλων.   Ισως το "οπλισμένοι" να ακούγεται ακραίο. Ομως αυτά που ζούμε είναι ακραία ήδη. Και για να σταματήσουμε μια κατάσταση που μας έφερε έως εδώ, πρέπει να απεμπλακούμε από ταμπού και να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας. Το σύστημα το κάνει. Γιατί όχι κι εμείς;

Δε χρειάζεται να καταλύσουμε το κράτος - αποφυγή χάους.

Κατα τα άλλα, τα κόμματα - κόμματα, οι πολιτικοί πολιτικοί και το κράτος - κράτος. Μόνο που τώρα η καρέκλα τους θα είναι ηλεκτρική. Και το διακόπτη θα τον έχει ο λαός.

Κοινοβουλευτική δημοκρατία, την οποία θα διασφαλίζει η μόνιμη παρουσία εκπροσώπων του λαού.Ο δρόμος είναι ανοικτός.

Εκτός της κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περι ευθύνης υπουργών, πολλά πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν για να αναπτυχθεί η χώρα μας όταν θα έχουμε απαλλαγεί από τα φίδια:

http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/05/blog-post_3579.html 

Υπάρχουν απαντήσεις για όλα. Και πως θα αρνηθούμε το χρέος και πως θα πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις και πως θα φτιάξουμε την παιδεία μας και πως θα αναπτυχθούμε οικονομικά.

Οταν επιτέλους τη χώρα αυτή την κυβερνήσουν Ελληνες, άνθρωποι δηλαδή που θα λειτουργούν με γνώμονα την ευημερία του Ελληνικού λαού και όχι την εξασφάλιση απατεώνων δανειστών, θα βρούμε λύσεις για όλα. Είμαστε λαός έξυπνος και ικανός.  Λίγο δύσκολοι στη συννενόηση, αλλά είμαστε εργατικοί, πανέξυπνοι και εφευρετικοί.

Που θα βρούμε τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια. Ορυκτός πλούτος, φυσική ομορφιά, τουρισμός, επιστήμες, πολιτισμός. Αν καταφέρουμε να πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας απο τους προδότες είμαι βέβαιος ότι θα μεγαλουργήσουμε.

Ποιος θα τα επιβάλει όλα αυτά;


Ολα αυτά θα πρέπει να τα επιβάλλουμε εμείς. Ο Ελληνικός λαός. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμφωνήσουμε ότι θέλουμε αυτό το πολιτικό σύστημα. Η μη συμφωνία μας σε κάποιο πολιτικό μοντέλο είναι αυτή που μας εμποδίζει να απαιτήσουμε. Δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτε αν δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Αν δεν έχουμε ένα σκοπό. Ενα όραμα.

Θεωρώ ότι το προτεινόμενο μοντέλο, είναι αρκετά γνώριμο ώστε να δεχθεί ο λαός την αλλαγή (θα υπάρχουν πάλι κόμματα, θα ψηφίσουμε κ.λ.π. και ταυτόχρονα αρκετά ριζοσπαστικό ώστε να εξασφαλίσει την αλλαγή προς την σωστή κατεύθυνση που χρειαζόμαστε και τη διασφάλιση της δημοκρατίας.  Το μόνο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι η αντικατάσταση του προέδρου απο μια ομάδα τυχαία εκλεγμένων πολιτών. 

Πλεονεκτήματα.

- Η ομάδα των 500 δε θα γίνει ποτέ κλίκα. Κάθε έξι μήνες οι πολίτες θα ανανεώνονται.
- Δε χρειάζονται αρχηγοί κινήματος που θα μπορούσαν να εξελιχθούν στους επόμενους δυνάστες μας.
- Αυτόματος καθαρισμός του πολιτικού συστήματος. (Είναι βέβαιο ότι οι σημερινοί βουλευτές θα παραιτηθούν την επόμενη μέρα πρωϊ - πρωϊ και ότι οι υγιείς πολίτες θα βγουν μπροστά μέσα απο τα σημερινά κόμματα ή νέα.
- Δε θα ψηφίζονται αντιλαϊκοί ή προδοτικοί νόμοι όπως το μνημόνιο.
- Θα τιμωρούνται οι κλέφτες και οι ψεύτες.
- Θα εφαρμόζονται δημοψηφίσματα για όλα τα σοβαρά θέματα.

Με δυο λόγια: Ισονομία και Δημοκρατία.

Πότε είναι η ώρα;


Οι συγκεντρώσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες, αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία να αναλάβει ο Ελληνικός λαός την εξουσία. Αν τροποποιηθεί το σύνταγμα μας με τον τρόπο που περιγράφτηκε παραπάνω, δε χρειαζόμαστε ούτε νέους αρχηγούς, ούτε ομαδάρχες, ούτε τίποτε. Το σύστημα είναι κλειδωμένο. Η τυχαιότητα εξασφαλίζει ότι δε θα δημιουργηθεί μια νέα γενιά του πολυτεχνείου η οποία θα λυμαίνεται τη χώρα για άλλα 35 χρόνια. Η τιμωρία και η εξασφάλιση της τήρησης των νόμων εξασφαλίζει ότι

Τι πρέπει να κάνω;


Να μιλάς. Να μιλάς με όλους, όπου σταθείς κι όπου βρεθείς. Σε κατα πρόσωπο επικοινωνία, στην παρέα, στις λαϊκές συνελεύσεις που γίνονται τώρα. Να εξαπλωθεί η ιδέα ότι η λύση στα προβλήματα μας είναι απλή. Φτάνει να τη δούμε και να τη θέλουμε. Στις λαϊκές συνελεύσεις, μιλάνε όλοι, αλλά μιλάνε για άσχετα πράγματα. Φτάνουν οι διαπιστώσεις. Είναι κλέφτες και προδότες. Το ξέρουμε. Υπάρχουν κομματόσκυλα που παίρνουν δεκαπλούς μισθούς. Το ξέρουμε. Χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία. Κι αυτό το ξέρουμε. Φτάνουν οι διαπιστώσεις. Ηρθε η ώρα των προτάσεων.

Το σύστημα θα δεχθεί την αλλαγή αυτή;

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Είναι σαν την ιστορία με τα ποντίκια που έκαναν συνέλευση για να δούν πως θα εμποδίσουν τη γάτα να τα πιάνει και να τα τρώει:
"Να της κρεμάσουμε ένα κουδούνι στην ουρά" πρότεινε ένα ποντίκι "ώστε να την ακούμε όταν έρχεται και να την αποφεύγουμε" συμπλήρωσε.
"Ναι! Ναι!" αναφώνησαν με χαρά τα ποντίκια στη συνέλευση "Αυτό είναι!" φώναζαν ενθουσιασμένα.
"Ωραία λοιπόν! Τώρα χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρεμάσουμε το κουδούνι" ανακοίνωσε το γηραιότερο ποντίκι.
Η συνέλευση έλαβε τέλος και τα ποντίκια πήγαν το καθένα στη φωλιά του.

Ολα αυτά τα ανατρεπτικά, δεν πρόκειται να γίνουν εύκολα. Θα γίνουν μόνο όταν ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο Ελληνικός λαός αποκτήσει ένα αίτημα για αλλαγή του συντάγματος. Οχι απαραίτητα όπως προτάθηκε εδώ, αλλά σίγουρα σε μια μορφή που θα δώσει τέλος στην κομματοκρατία. Ενα σύνταγμα που αντί να επιβραβεύει τα λαμόγια και να τα πλουτίζει, να τα ελέγχει και να τα τιμωρεί. Ενα σύστημα στο οποίο ο λαός θα έχει λόγο χωρίς να πελαγοδρομούμε.


Και ποιος τα λέει όλα αυτά;Ενας σαν εσένα. Δεν έχει σημασία το όνομα μου. Σημασία έχει τι λέω. Αν αυτά που λέω μπορεί να είναι παγίδα ή όχι. Αν μπορούν να κρύβουν κακούς σκοπούς. Αν όχι, τότε δεν έχει σημασία ποιος είμαι. Είμαι εσύ.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

Όταν σβήνουν τα φώτα

ΔΕΙΤΕ: Διάσημα μοντέλα όπως δεν τα έχετε ξαναδεί

Η ομορφιά είναι το ατού τους, αφού για το λόγο αυτό έχουν γίνει γνωστές. Οι περισσότερες απ΄αυτές έχουν διανύσει μίλια στις πασαρέλες, ενώ το πρόσωπό τους έχει πρωταγωνιστήσει σε ένα σωρό καμπάνιες.

Τι γίνεται όμως όταν σβήνουν τα φώτα; Άλλες συνεχίζουν να είναι μαγευτικές, ενώ άλλες γίνονται... αγνώριστες!

Δείτε μερικά μοντέλα χωρίς ίχνος μακιγιάζ...Adriana LimaKarolina Kurkova

Kate MossClaudia SchifferNatalia Vodianova
Naomi CampbellHeidi KlumGiseleHelena Christensen

Προσωπικό βίντεο «καίει» την Jennifer Lopez


Ο πρώην άντρας της την εκδικείται

Δεν πρόσεχε η Jennifer Lopez και τώρα το πληρώνει! Εδώ και πολύ καιρό είναι σε δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της, Ojani Noa, αφού αυτός θέλει να βγάλει στη δημοσιότητα ένα ιδιωτικό βίντεο, από την εποχή που ήταν οι δυο τους μαζί.

Το περιεχόμενο του βίντεο δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά φαίνεται ότι «καίει» τη λατίνα σταρ, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον αποτρέψει. Σύμφωνα όμως με τα ξένα μέσα, ο Ojani έχει βρει ένα «παραθυράκι» στη νομοθεσία, οπότε είναι πολύ πιθανό σύντομα να δούμε τις προσωπικές στιγμές της Lopez.

Η Lopez φοβάται ότι το βίντεο αυτό θα έχει αντίκτυπο στην προσωπική της ζωή, αλλά και στην καριέρα της, ενώ είναι προφανές ότι ο πρώην σύζυγός της και η τωρινή σύντροφός του κάνουν αυτή την κίνηση, μόνο και μόνο για να βγάλουν λεφτά.

ΚΛΕΙΔΩΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ: ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Συφμωνία υπήρξε και για τις αποκρατικοποιήσεις και τονίζεται ότι δεν πρόκειται να "παραδοθεί σε ιδιώτες το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας".


Τα καλά νέα είναι πως όλα δείχνουν ότι δεν θα ''φαλιρίσουμε'' μέσα στο καλοκαίρι και πως θα πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και οι υποχρεώσεις του Δημοσίου.
 
Σύμφωνα με τον ''βομβαρδισμό'' πληροφοριών από Αμερική και Ευρώπη, η γερμανική κυβέρνηση είπε το πολυπόθητο ''ναι'' στην διάσωση της Ελλάδας με νέο δάνειο αποσυνδέοντας το ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ με το πάγιο αίτημα τους για σκληρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
 
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στις Βρυξέλλες έχουν έτοιμο, μετά τη γερμανική συναίνεση, το σωσίβιο-δάνειο των δεκάδων δισεκατομυρίων ευρώ, που θα μας γλιτώσει από ''πνιγμό'' τον Ιούλιο που τελειώνουν τα διαθέσιμα χρήματα στο Δημόσιο Ταμείο.
 
Το γερμανικό ΝΑΙ επιτάχυνε τις εξελίξεις σε σημείο που ο Α.Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, μίλησε ξεκάθαρα για επικείμενη συμφωνία με την Ελλάδα.
 
''Η τέταρτη αξιολόγηση της τρόικας για την εφαρμογή του Μνημονίου στην Ελλάδα συνεχίζεται ακόμη.Έχει γίνει πρόοδος, είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες'' ήταν οι πανηγυρικού χαρακτήρα δηλώσεις του.

Όμως και η τρόικα άνοιξε διάπλατο το δρόμο για την απαιτούμενη συναίνεση του Α.Σαμαρά, διαρρέοντας πως συμφωνεί στη μείωση του ΦΠΑ.
Όμως από το υπουργείο Οικονομικών λένε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για μείωση στο Φ.Π.Α από τώρα γιατί θα μειωθούν κατά πολύ τα έσοδα και το αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό για πιθανότατα το 2012, ίσως για να λειτουργήσει πολιτικά και ως ''δόλωμα'' για να αποσπάσουν τη συναίνεση του Α.Σαμαρά.

Στη συμφωνία αναφέρεται η ''εξαφάνιση''  για τα κοινωνικά επιδόματα, τα οποία θα χορηγούνται πλέον με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ η πρώτη αμοιβή για τους νέους θα είναι 20% χαμηλότερη από αυτή που προβλέπεται στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση.

Διευθετήθηκε ο χρόνος εργασίας για τα εποχικά επαγγέλματα, ενώ αλλάζουν το διάστημα απασχόλησης στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και από 2+2 χρόνια, αυξάνεται στα 3+3+3.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται ανώνυμες πηγές από την κυβέρνηση Μέρκελ, η τρόικα φέρεται να συναινεί στη μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και το νερό μπαίνει πλέον στο ''αυλάκι''.
 
Και έτσι ερχόμαστε στην άλλη όψη του νομίσματος, στα επώδυνα μέτρα που θέλοντας και μη θα πάρουμε ως αντάλλαγμα και που ανακοινώνονται την Πέμπτη, σχεδόν ταυτόχρονα με την έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία και ειδικότερα για τη βιωσιμότητα ή μη του χρέους της.
 
Πάμε ολοταχώς προς νέα μέτρα λιτότητας και για σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις που θα ελέγχονται από τεχνοκράτες της Ευρωπαικής Ένωσης.
 
Η ''κερκόπορτα'' της άλωσης του Δημοσίου που θα σημάνει και την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων ονομάζεται ΟΤΕ.
 
Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Deutsche Telekom βρίσκονται στο τελικό στάδιο και οι Γερμανοί θα αγοράσουν και το υπόλοιπο πακέτο μετοχών εαν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους.
Ποιές είναι αυτές;
Άρση της μονιμότητας ακόμα και για τους ''παλιούς'' υπαλλήλους και ταυτόχρονα απολύσεις εως και 2.000 εργαζομένων και μειώσεις μισθών σε όσους απομείνουν.
 
Εαν η Deutsche Telekom πάρει όσα ζητάει, τότε υπάρχει κανείς που θα στοιχηματίσει πως θα ζητήσουν κάτι λιγότερο οι ξένοι επενδυτές που ενδιαφέρονται για τις επιχειρήσεις του Δημοσίου που θα πουληθούν;
* html .col_2_00, * html .col_1_00 { margin: 3px ! important; padding: 1px; }Το σχέδιο δεν περιλαμβάνει μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, αφού όπως τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών "φέτος χρειαζόμαστε έσοδα" και φαίνεται να η Ελλάδα πέτυχε να διατηρήσει στον χαμηλό συντελεστή 13% προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, κυρίως τρόφιμα, όπως ψωμί, γάλα, κ.ά.

Mυθική πρόταση στον Γκουαρντιόλα!Απίστευτη πρόταση έχει καταθέσει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Κατάρ στον Πεπ Γκουαρντιόλα. Όπως αναφέρει η Marca, οι Άραβες προσφέρουν 36 εκατ. ευρώ στον προπονητή της Μπαρτσελόνα για να αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας τους για τη σεζόν 2013-14!
Ο Καταλανός τεχνικός έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από τους «μπλαουγκράνα» κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος της επόμενης σεζόν.

«Η επόμενη σεζόν μου στην ομάδα θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη. Μια ομάδα τέτοιου βεληνεκούς πρέπει να έχει πολύ θάρρος για να διατηρεί στη θέση του έναν προπονητή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί υπάρχει κορεσμός και τριβή με τους παίκτες. Έτσι, πιστεύω ότι σύντομα η θητεία μου στην Μπαρτσελόνα θα φτάσει στο τέλος της», είχε δηλώσει ο προπονητής της Μπαρτσελόνα στις αρχές Απριλίου.

Ο Γκουαρντιόλα γνωρίζει καλά το Κατάρ, αφού είχε αγωνιστεί δύο χρόνια στην Αλ Αχλί (2003-2005), ενώ συμμετείχε και στην καμπάνια της χώρας για την ανάληψη του Μουντιάλ του 2022.

ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης της εταιρείας “Public Issue” για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού “ΣΚΑΪ”- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Απόλυτα αρνητικός για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους σχεδιαστές του Μνημονίου είναι ο απολογισμός που προκύπτει από την ειδική έρευνα της εταιρείας “Public Issue”, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού “ΣΚΑΪ” και της εφημερίδας “Καθημερινή”.
Οι Έλληνες πολίτες σε πολύ μεγάλα ποσοστά πλέον απορρίπτουν τη λογική του Μνημονίου.
Με δεδομένη της εμπειρία εφαρμογής κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, αντιλαμβάνονται κατά 62% ότι έβλαψε τη χώρα, ενώ το ίδιο ποσοστό (62%) απαντά με μία λέξη ότι είναι “κατά του Μνημονίου”, έναντι μόλις του 15%, που απάντησε “υπέρ”.
Ταυτόχρονα, το 69% απαντά σήμερα ότι το Μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος με μόνο το 24% να το θεωρεί έτσι, ενώ πριν από ένα χρόνο (Μάιος 2010) η αποδοχή του “μονόδρομου” έφτανε στο 32%.
Με αυτά τα δεδομένα όμως, δημιουργείται ένα γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας και ανασφάλειας το οποίο περιγράφεται χαρακτηριστικά από το 69% που εκτιμά ότι ο απαιτούμενος χρόνος για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους θα ξεπεράσει τα 10 χρόνια, όταν οι ίδιες απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα πριν από ένα χρόνο είχαν  περιοριστεί στο 34%.
Σημειώνεται ότι ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ η εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό δηλώνεται μόνο από 1 στους 2 (51%) και περιορίζεται στο 38% για τον υπουργό οικονομικών.
Τι εμπιστοσύνη άλλωστε μπορεί να υπάρξει σήμερα από μία αγανακτισμένη κοινωνία που τοποθετείται κατά 47% στην πιο ακραία θέση (10) όταν ερωτάται να τοποθετηθεί σε μία κλίμακα που περιγράφει από το 1 έως το 10 την ανάγκη που αισθάνονται να διαμαρτυρηθούν πολύ έντονα;…»

Η... νοικοκυρά του στοιχήματος!Σημαντικά στοιχεία έχει συγκεντρώσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών για συμμετοχή ατόμων σε στημένα ματς και παράνομο πλουτισμό, με νοικοκυρά να έχει θησαυρίσει από το στοίχημα! Δείτε τι γράφει η Σοφία Φασουλάκη.
Στην τελική ευθεία μπαίνει η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το πρώτο σκέλος της δικογραφίας που αφορά τα στημένα παιχνίδια, τα οποία μετά την καταγγελία της UEFΑ αλλά και τα στοιχεία της δικογραφίας, έφτασαν τα 40 κυρίως από τη Β´ Εθνική.
Δεκαπέντε πρόσωπα μπήκαν στο στόχαστρο των εισαγγελέων του οικονομικού εγκλήματος, τα οποία σήμερα κλήθηκαν και έδωσαν τις εξηγήσεις τους για δύο αδικήματα. Αυτά της απάτης σε βάρος του ΟΠΑΠ και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.
Στην πλειονότητά τους οι «ύποπτοι» που πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου ήταν άνδρες, αφού μόνο μία γυναίκα ήταν ανάμεσά τους, και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για μία... νοικοκυρά, η οποία φέρεται ωστόσο να είχε ιδιαίτερες γνώσεις γύρω από το ποδοσφαίρο, στοιχηματίζοντας και κερδίζοντας σε παιχνίδια που θεωρούνται «στημένα»...
 
Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν στο gazzetta ότι οι ιδιώτες που πόνταραν το 2010 και κέρδισαν από 10.000 έως 90.000 ευρώ έπαιξαν σε τουλάχιστον πέντε στημένους αγώνες, ενώ υπήρξε και παίκτης που για να σβήσει τα ίχνη του έπαιξε τα χρήματά του «σπασμένα» σε πολλά δελτία για να μην κινήσει υποψίες.... Το φαινόμενο της πληροφόρησης πάντως σε παιχνίδια που είχαν προεπιλεγεί να φέρουν συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν εντοπίζεται μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιφέρειες, όπως στη Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό στη συνέχεια θα σχηματιστούν και άλλες δικογραφίες με επιπλέον κατηγορούμενους σε άλλες περιοχές.
Το «μότο» που φαίνεται ότι χρησιμοποιούν οι πρώτοι «ύποπτοι» στα απολογητικά τους υπομνήματα είναι η άρνηση της κατηγορίας και πως είχαν την τύχη με το μέρος τους επιλέγοντας τα συγκεκριμένα παιχνίδια, ισχυρισμός που για τις εισαγγελικές αρχές δεν είναι εκ πρώτης όψεως πιστευτός...
Τις επόμενες εβδομάδες πάντως, οι εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος θα έχουν καταλήξει στα πρόσωπα σε βάρος των οποίων θα ασκήσουν ποινικές διώξεις και στη συνέχεια θα ανοίξουν το δεύτερο μέρος της δικογραφίας που χαρακτηρίζεται ως το πιο δύσκολο και αφορά τους παράγοντες που έστηναν τα παιχνίδια, όπως παίκτες, διαιτητές, κλπ. Την ίδια ώρα οι εισαγγελείς αναμένουν τις απαντήσεις που έχουν ζητήσει από ξένες χώρες μέσω αιτημάτων δικαστικής συνδρομής, προκειμένου να εντοπίσουν τους παίκτες που έπαιξαν σε συγκεκριμένα παιχνίδια μέσω ξένων εταιριών στοιχηματισμού, πάντα μέσω διαδικτύου.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑΣΗ Η ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σωτήρια λύση αχνοφαίνεται για την ελληνική οικονομία από την αιφνιδιαστική αλλαγή στάσης των Γερμανών.
Από εκεί που βρισκόμασταν στο χείλος του γκρεμού, δηλαδή της πτώχευσης με τους Γερμανούς να απαιτούν αναδιάρθρωση για να βοηθήσουν, ξαφνικά το πρωί δημοσίευμα της Wall Street Journal κάνει λόγο για γερμανική υποχώρηση ώστε να επιταχυνθεί η επίλυση της ελληνικής κρίσης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Γερμανία προς το παρόν, ξεχνάει τις συζητήσεις για αναδιάρθρωση και την αποσυνδέει από το νέο δάνειο-σωσίβιο προς την Ελλάδα.
 
''Η παραδοχή του Βερολίνου ότι πρέπει να δανείσει περισσότερα χρήματα, ακόμη και χωρίς βραχυπρόθεσμη εμπλοκή των ιδιωτών ομολογιούχων, θα συμβάλει στην άρση του ευρωπαϊκού αδιεξόδου για τις ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας, προτού η υπερχρεωμένη χώρα ξεμείνει από ρευστότητα στα μέσα Ιουλίου" λέει το δημοσίευμα.
 
Μάλιστα η Wall Street Journal αποκαλύπτει τη μορφή του νέου δανείου προς την Ελλάδα:''Το νέο πακέτο στήριξης, που θα συζητήσουν αξιωματούχοι από ευρωπαϊκά υπουργεία Οικονομικών την Τετάρτη, στη Βιέννη, πιθανότατα θα περιλαμβάνει νέα δάνεια προς την Ελλάδα σε αντάλλαγμα μεγαλύτερες προσπάθειες εκ μέρους της Αθήνας για μείωση των δαπανών, βελτίωση των εσόδων από φορολογία και πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων υπό διεθνή επιτήρηση".
 
Μόλις το δημοσίευμα έκανε το γύρο του κόσμου, πυροδοτήθηκε ράλυ ανόδου για το ευρώ που έφτασε σε τιμές ρεκόρ για τουλάχιστον 3 εβδομάδες στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου.
 
Ο λόγος είναι ότι οι διεθνείς αγορές ''καθησυχάστηκαν'' πως ''απενεργοποιήθηκε'' η ελληνική βόμβα, που για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους όπως ''φούσκωσε'' ΚΑΙ με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και υπερβολές έτσι και θα ξεφουσκώσει, ιδίως εαν πάρουμε τα μέτρα για τα οποία μας πιέζουν ασφυκτικά.
 
Πάντως και το ελληνικό Χρηματιστήριο αντέδρασε σαν ελατήριο με εκρηκτική άνοδο, κάτι όμως απόλυτα φυσιολογικό καθώς οι τιμές των περισσότερων μετοχών βρίσκονται σε επίπεδα 1997, δηλαδή 14 ολόκληρα χρόνια πίσω.

«Γνωρίζω το ενδιαφέρον για Τοροσίδη»

«Γνωρίζω το ενδιαφέρον για Τοροσίδη»
Επιβεβαίωσε τις φήμες περί ενδιαφέροντος της Ρόμα, αλλά και δύο ακόμη ομάδων, για τον Βασίλη Τοροσίδη ο μάνατζέρ του, Γιώργος Καζιάνης, μιλώντας σε ιταλική ιστοσελίδα.

«Γνωρίζω το ενδιαφέρον της Ρόμα για τον Τοροσίδη. Υπάρχει ενδιαφέρον κι από μία ακόμη ιταλική και από μία αγγλική ομάδα. Ο Βασίλης θα πάρει μεταγραφή μόνο αν είναι να πάει σε μία ομάδα με μεγάλες προοπτικές και η Ρόμα είναι σύλλογος υψηλού επιπέδου. Το ιταλικό πρωτάθλημα είναι συναρπαστικό και η Ρόμα σπουδαία ομάδα, αλλά δεν είναι εύκολο να τον αγοράσει, γιατί έχει συμβόλαιο για αρκετά ακόμη χρόνια», δήλωσε.

Όσο για το αγωνιστικό προφίλ του διεθνούς μπακ, είπε: «Είναι ένα ακραίο μπακ με επιθετικές αρετές. Στην Εθνική ομάδα έχει αγωνιστεί και στα αριστερά, αλλά μπορεί να παίξει και στο κέντρο. Βλέπει πολύ το τέρμα, έχει πετύχει πολλά γκολ και διαθέτει καλό σουτ. Είναι ο πιο πλήρης ποδοσφαιριστής και αυτός με τις μεγαλύτερες δυνατότητες σε όλη την Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται πως ο «Τόρο» δεσμεύεται με συμβόλαιο από τον Ολυμπιακό μέχρι το 2012 και σε αυτό υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης 7 εκατ. ευρώ.

ΕΚΛΕΨΑΝ ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΩΝ!!!


Οι δράστες έκλεψαν και αντικείμενα μεγάλης αξίας όπως ένα επίχρυσο Άγιο Ποτήριο που χρονολογείται από το 1.800 μΧ. Το συγκεκριμένο αντικείμενο είχε αγοραστεί πριν 15 χρόνια προς 2 εκατ. δρχ.
 Παράλληλα, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (29-05-2011) στο ναό του Αγ. Ραφαήλ στο Πανόραμα της Δράμας οι δράστες έκλεψαν μία λειψανοθήκη αξίας 6.000 ευρώ που περιείχε τμήμα λειψάνων αγίων.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η μία εκ των κλοπών έγινε ημέρα, την ώρα που στο ναό βρίσκονταν πιστοί...

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ; ΨΗΦΙΣΤΕ

Ψηφίστε τώρα για το είδος της κυβέρνησης που θα επιθυμούσατε....Καθώς όλα τα σενάρια "παίζουν"...

Στην Αθήνα ο μάνατζερ του Κούπερ!

O sportdog έγραφε ότι ο Κούπερ είναι ο βασικότερος αντί Φερέιρα σε περίπτωση διαζυγίου με τον Πορτογάλο κι η είδηση της έλευσης του μάνατζέρ του στην Ελλάδα ενισχύει τη φημολογία ότι κάτι ...τρέχει.
Στην Αθήνα ο μάνατζερ του Κούπερ!
Στη χθεσινή συνάντηση Γόντικα - Φερέιρα δεν υπήρξε οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και σήμερα, θα βρεθεί στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του Έκτορ Κούπερ, o Ισπανός μεγαλομάνατζερ, Αλεχάντρο Καμάνιο για να μιλήσει με τον Παναθηναϊκό.
Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι των περσινών νταμπλούχων "ζυγίζουν" τα υπέρ και τα κατά των Φερέιρα και Κούπερ πριν πάρουν την οριστική τους απόφαση. Κάποιοι που ξέρουν αρκετά, επιμένουν ότι στο τέλος θα αναλάβει ο Κούπερ.
Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα "χειριστεί" ο Παναθηναϊκός τη σημερινή άφιξη στη χώρα μας του Αλεχάντρο Καμάνιο. Θα προσπαθήσει να την κρατήσει "κρυφή" ή θα παραδεχτεί δημοσίως ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει κάτι με τον Έκτορα;
sportdog.gr

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ


Η χώρα μας βιώνει μοναδικές, ιστορικά κρίσιμες στιγμές. Το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα νοσεί βαριά και σείεται συθέμελα. Είναι γεγονός ότι για χρόνια έχουμε αγνοήσει, καταπιέσει, κακομεταχειρισθεί και αποδυναμώσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας: τις δυνάμεις που θα μπορούσαν να τον βγάλουν απ’ αυτήν την κρίση.
Είναι επίσης βέβαιο ότι ο δικομματισμός έχει εξαντλήσει τα όρια της ζωής του και ότι ο λαός έχει γυρίσει την πλάτη του σε αυτόν. Πρόσφατη έρευνα της ΚΑΠΑ Research, καταγράφει ήδη ότι επτά στους δέκα Έλληνες αποδοκιμάζουν το έργο του πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου, και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αντώνη Σαμαρά. Και δύο απορρίπτονται ως μη κατάλληλοι για Πρωθυπουργοί, ενώ μόλις 10,5% των πολιτών θα επιθυμούσε «αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ» και 7,5% «αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ».
Ζούμε ιστορικές και κρίσιμες στιγμές, αλλά δυστυχώς οι πολιτική ηγεσία των δύο μεγάλων κομμάτων αρνείται πεισματικά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Ο μεν Πρωθυπουργός παραδέχεται στα λόγια ότι χρειάζεται μια κυβέρνηση πραγματικά άξιων ανθρώπων, αλλά συνεχίζει να άγεται και να φέρεται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και ένα στενό κύκλο συμβούλων, οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα στον τρόπο με τον οποίο κυβερνά. Από την άλλη, ο κ. Σαμαράς, συνεχίζει να επενδύει στην χρεοκοπία της χώρας, προσπαθώντας να αντλήσει μικροκομματικά οφέλη. Ακόμα και τώρα, ένα βήμα πριν τον γκρεμό, συνεχίζει να βάζει το μικροκομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. Επαναλαμβάνει συμπεριφορές προδοτικού χαρακτήρα για τη χώρα, όπως άλλωστε έπραξε και το ‘93.
Σήμερα, η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης είναι επίκαιρη όσο ποτέ.
Από την πρώτη στιγμή, εμείς υπογραμμίσαμε ότι τα προβλήματα του σήμερα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τις νοοτροπίες του χθες. Τονίζουμε ότι τώρα οφείλουμε να δείξουμε ομοψυχία, ομοφωνία και αποφασιστικότητα στις μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να δείξει την απαραίτητη υπευθυνότητα και ωριμότητα και να συμφωνήσει για τα βασικά, τα μεγάλα. Να δοθεί ένα τέλος στο λαϊκισμό, τις μικροπολιτικές πρακτικές του παρελθόντος και τις εμμονές σε αναποτελεσματικές και αποτυχημένες πολιτικές.
Για εμάς, η εθνική συνεννόηση είναι μονόδρομος. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι Έλληνες από μόνοι τους θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, συνθέτοντας απόψεις και επιχειρώντας από κοινού τις μεγάλες ανατροπές.
Σήμερα έχουμε το πείσμα και την πεποίθηση ότι μέσα από την κρίση προκύπτουν ευκαιρίες. Ότι μέσα από ένα καθαρό, νέο αγώνα, μέσα από την ενεργή δράση και τη συμμετοχή, μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αποβάλλοντας κάθε ίχνος λαϊκισμού από τη σκέψη μας, μιλάμε ξεκάθαρα, τεκμηριωμένα και προπάντων έντιμα στους Έλληνες πολίτες, διατυπώνουμε ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις που μπορούν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους.
Αυτή είναι και η λογική της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Αυτή είναι βασική μας θέση. Τρόπος για την έξοδο από την κρίση υπάρχει. Αυτόν καταθέσαμε με τις προγραμματικές μας κατευθύνσεις στο Ιδρυτικό μας Συνέδριο, που είναι πλέον και επίσημα οι θέσεις του κόμματος μετά τη ψήφισή τους από τους Συνέδρους. Αυτές θέτουμε στην κρίση του Ελληνικού λαού.

Στοιχεία φωτιά καίνε τον γιο παράγοντα!Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη για την ανάμιξη γιου παράγοντα του Παναθηναϊκού που έβγαλε 13,5 εκατ. ευρώ από… ήττα του «τριφυλλιού»! Ποιος είναι και ποια στοιχεία-φωτιά τον καίνε.
Το παιχνίδι Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-2 το 2008 έκρινε σε πολύ μεγάλο βαθμό την έκβαση του πρωταθλήματος. Από τότε υπήρχαν υποψίες πως κάτι περίεργο είχε συμβεί, ωστόσο κανείς στη δημοσιογραφική πιάτσα δεν μπορούσε να γράψει ή να πει κάτι περισσότερο από τη στιγμή που δεν υπήρχαν αποδείξεις. Η έρευνα του Κυριάκου Θωμαΐδη μέσω της εκπομπής «Η Δίκη» έβγαλε και πάλι… λαβράκι, καθώς η παρέμβαση του Σωτήρη Βοργιά και του δημοσιογράφου Μπάμπη Κατσούλη ανέδειξε την ύπαρξη δύο ακόμα περίεργων αγώνων.
Ο Βοργιάς κατήγγειλε δύο παιχνίδια: «Το 2008, στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννενα-Καστοριά, στο οποίο είχε νικήσει η Καστοριά με 1-2, κάποιος από την Ελλάδα είχε παίξει ένα εκατ. ευρώ σε εταιρία της Μαλαισίας και κέρδισε 1ο εκατ. ευρώ. Υπάρχει και ένα παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας την ίδια περίοδο. Ένας γιος παράγοντα είχε παίξει να χάσει η ομάδα του με 3-2 και κέρδισε. Δεν θέλω να πω ποιος ήταν ο γιος παράγοντα και ποιο το ματς. Αυτός είχε παίξει 1.500.000 ευρώ σε εταιρία της Μαλαισίας και κέρδισε 13.500.000 ευρώ».
Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Κατσούλης έδωσε κι άλλες λεπτομέρειες: «Εδώ μιλάμε για δύο ελληνικά παιχνίδια του 2008 που παίκτηκαν υπερβολικά μεγάλα ποσά στη Μαλαισία. Το παιχνίδι ήταν το Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-2. Παίχτηκαν 1.600.000 ευρώ και με απόδοση 8,5 κερδήθηκαν περίπου 13.000.000 ευρώ. Δεν ξέρω αν αυτός που τα έπαιξε ήταν παράγοντας. Το άλλο ματς ήταν το ΠΑΣ Γιάννενα-Καστοριά 1-2. Θυμάμαι ότι τότε ο κ. Κούγιας τα είχε βάλει με τον Σιντιμπέ.
Ήταν η περίοδος της υπόθεσης Βάλνερ. Μετά από εκείνο το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην τρίτη θέση και δεν είχε ένομο συμφέρον να κυνηγήσει την υπόθεση Βάλνερ. Αν είχε νικήσει την Ξάνθη, ή θα έπαιρνε πρωτάθλημα ή θα έμενε δεύτερος και θα είχε συμφέρον να κυνηγήσει την υπόθεση Βάλνερ και να το πάρει στα χαρτιά. Και νομίζω ότι θα την κέρδιζε την υπόθεση».
Νέες αποκαλύψεις!
Ποιος είναι όμως ο γιος παράγοντα του Παναθηναϊκού; Κάποιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι υπήρχε… διπλό έννομο συμφέρον εκείνη την εποχή, καθώς πέραν των οικονομικών ανταλλαγμάτων, το «τέλος» του Παναθηναϊκού υπό εκείνες τις διοικητικές συνθήκες θα συνιστούσε μια νέα εποχή με την είσοδο άλλων παραγόντων.
Ο Παναθηναϊκός μετά την καταδικαστική ήττα στην Ξάνθη απώλεσε τις περισσότερες πιθανότητες που είχε για τίτλο και ο τρόπος που υπέστη την ήττα είχε προκαλέσει τεράστια ερωτηματικά.
Κι επειδή κανένας δεν παίζει με τέτοια ευκολία 1,6 εκατ. ευρώ χωρίς να έχει… κάλυψη, οι Αρχές άρχισαν να σκαλίζουν την υπόθεση.
Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από εκείνη την εποχή στα δημοσιογραφικά γραφεία, αναφέρουν ότι ο γιος του παράγοντα του Παναθηναϊκού είχε λάβει τα χρήματα το πρωί της Δευτέρας, αμέσως δηλαδή μετά τον αγώνα!
Το ποσό είχε κάνει πολλούς να γουρλώσουν τα μάτια και βήμα προς βήμα άρχισαν να ψάχνουν νέα στοιχεία.
Το στοίχημα είχε παιχτεί μέσω της Μαλαισίας και οι ελληνικές αρχές ξεψάχνισαν κάθε σπιθαμή της υπόθεσης. Σύμφωνα με πηγές από το τραπεζικό σύστημα, στο τέλος του 2008 η λίστα με τους Έλληνες που έχουν εισπράξει υπέρογκα ποσά από το εξωτερικό έφερνε πρώτο πρώτο τον γιο του παράγοντα του Παναθηναϊκού!
Το κουβάρι πλέον έχει αρχίσει να ξετυλίγεται. Το ζήτημα φυσικά δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και ηθικό και ποδοσφαιρικό. Διότι αφενός παράγοντας του Παναθηναϊκού να ποντάρει σε ήττα της ομάδας του δεν έχει ξαναγίνει και αφετέρου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει το παιχνίδι και εν τέλει το πρωτάθλημα με τρόπο που αν μη τι άλλο χρήζει επιπλέον έρευνας…
Παρέμβαση Μπιτσαξή
Οι αποκαλύψεις της εκπομπής «Δίκη» προκάλεσαν την παρέμβαση του γγΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή, ο οποίος είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τους στοιχηματισμούς Ελλήνων στη Μαλαισία. Μετά τα νέα στοιχεία για τους αγώνες Ξάνθης-ΠΑΟ και Ιωαννίνων-Καστοριάς θα υποβάλει νέο ερώτημα προς την εισαγγελία για την τύχη της σχετικής έρευνας.

Δείτε και τα βίντεο από τους δύο αγώνες για να βγάλετε συμπεράσματα...

gazzetta.gr

Προσαγωγές και συλλήψεις για τα επεισόδια

Οι ολονύχτιες έρευνες των αστυνομικών δυνάμεων, για τα χθεσινά επεισόδια σε Γκύζη και Κυψέλη, οδήγησαν σε 15 προσαγωγές ατόμων και τη σύλληψη τριών από αυτούς.
Προσαγωγές και συλλήψεις για τα επεισόδια
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι συγκεκριμένοι οπαδοί φέρονται να είναι φίλοι του Ολυμπιακού, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

sportdog.gr

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΝΟ.Δ.Ε ΑΧΑΐΑΣ ΓΙΑ "ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ" 

Σε ευρεία και ανοιχτή σύσκεψη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, το βράδυ της Δευτέρας, για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις μετά το "Ζάππειο 2", συμμετείχε ο Α' Επιλαχών Βουλευτής του κόμματος στο νομό Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, όπου προχώρησε σε συγκεκριμένη εισήγηση για την δράση της παράταξης σε τοπικό επίπεδο, αλλά και την επιχειρηματολογία που πρέπει να αναπτύσσεται εν μέσω αντιδράσεων για την οικονομική κατάσταση και τα ζητούμενα της εποχής, με κυρίαρχο την ανεργία, την φορολογία και τις ευκαιρίες ανάπτυξης.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, στην τοποθέτησή του, στάθηκε ιδιαιτέρως στο δίπτυχο "συναίνεση και πρόωρες εκλογές",υπογραμμίζοντας πως "η ΝΔ δεν ακολουθεί την πεπατημένη τακτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης λέγοντας "όχι σε όλα στη Βουλή και ναι σε όλα στο πεζοδρόμιο",αλλά αντιθέτως προτάσσει το συμφέρον της χώρας, προβάλλοντας με ευθύτητα τις προτάσεις της για την οικονομία και την έξοδο της χώρας από την κρίση, όπως έπραξε ο Αντώνης Σαμαράς ανατρέποντας κατ' ουσίαν το δήθεν μονόδρομο του μνημονίου και την ληστρική φοροεπιδρομή εις βάρος των πολιτών".
Για την περιβόητη συναίνεση, ο Πολιτευτής είπε:
"Συναίνεση για μας δεν είναι να λέμε "ναι" σε ότι αποφασίσει και πράττει η κυβέρνηση. Ο Παπανδρέου δεν την παρείχε το 2009 στον Καραμανλή οδηγώντας τον σε εκλογές, με λαϊκισμό και παλαιοκομματικές ιαχές παροχολογίας και ψεύτικων ελπίδων. Ο Σαμαράς και η ΝΔ έχουν - εδώ κι ενάμιση χρόνο - προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, μη κινητοποιώντας τον κόσμο εναντίον της κυβέρνησης ή τους συνδικαλιστές της, ψηφίζοντας πάνω από 30 νομοσχέδια που θεωρούσε πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Άφησε εν ολίγοις την κυβέρνηση να κυβερνήσει μη παρεμποδίζοντας το έργο της, παρότι καταψήφισε  το μνημόνιο.Τώρα επιμένει στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και στην ριζική αλλαγή της φορολογικής πολιτικής".
Για τις πρόωρες εκλογές και το αίτημα πολλών στελεχών και οπαδών του κόμματος, αυτές να ζητηθούν από τον Α.Σαμαρά, ο Δημ.Τριανταφυλλόπουλος, ανέφερε:
"Ο Σαμαράς έχει τη στρατηγική του. Δεν είναι απλά ένας αρχηγός κόμματος αλλά ένας ηγέτης, τη φωνή του οποίου δεν ακούν μόνο οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι Εταίροι μας, που κρίνουν και αξιολογούν. Αν ζητούσε εκλογές, αυτό  θα εκλαμβανόταν σαν δείγμα δίψας για εξουσία και θα μείωνε την αξία των προτάσεων για επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά και τη διάθεση για συναίνεση σε ότι θετικό. Όταν είσαι εν δυνάμει Πρωθυπουργός δεν κοιτάς μόνο πότε θα κυβερνήσεις αλλά και τι θα παραλάβεις, όπως και το εάν το ισχύον σύστημα οδηγεί σε ακυβερνησία με ότι αυτό συνεπάγεται για τα σενάρια χρεοκοπίας και στάσης πληρωμών. Αν όμως θεσμικά αυτές ζητηθούν, δεν θα προέλθουν από την αντιπολίτευση αλλά από την αδυναμία της κυβέρνησης να σταθεί όρθια ή της Ε.Ε να συνεχίσει να στηρίζει ένα μέλος της που ο λαός πρέπει και πάλι να αποφασίσει για την πολιτική του ηγεσία".   
Ο Επ.Βουλευτής πρότεινε την πραγματοποίηση Νομαρχιακής Συνέλευσης των 700 και πλέον στελεχών, εντός του Ιουνίου στην Πάτρα, ώστε ν' αναλυθεί η τακτική του κόμματος και οι εποικοδομητικές προτάσεις Σαμαρά, ζητώντας από το Προεδρείο της ΝΟ.Δ.Ε να οργανώσει παράλληλα, πλατιά εκστρατεία της παράταξης ανά το νομό για να υπάρχει επαφή με όλους τους πολίτες άφοβα και ουσιαστικά. 
"Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, γιατί απολογηθήκαμε και πληρώσαμε για τα λάθη του παρελθόντος, διδαχθήκαμε και τώρα επιστρέφουμε στην κοινωνία με προτάσεις υλοποιήσιμες και αποδοτικές. Αν θέλουμε λοιπόν να ξανακυβερνήσουμε ας  βγούμε πρώτα στην κοινωνία να μιλήσουμε κι ας είναι αγανακτισμένη. Αν δεν την αντιμετωπίσουμε με όπλο τις προτάσεις πως θα μας εμπιστευθεί; Από τα γραφεία μας δεν εμπνέουμε ούτε τους δικούς μας , ούτε καν τις τοπικές μας οργανώσεις. Δεν γινόμαστε πιστευτοί και δεν θα δημιουργήσουμε το απαιτούμενο ρεύμα επανόδου μας, αλλά  και επανεκκίνησης της κοινωνίας και της χώρας", κατέληξε.    

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΝέο κύμα αποχωρήσεων εκπαιδευτικών από την υπηρεσία με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό εκείνων που αποχώρησαν πέρυσι, «βλέπει» ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας.
 Ο κ. Νικολόπουλος επικαλείται τη διαρκή δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω των επικείμενων μισθολογικών αλλαγών εξαιτίας του Ενιαίου Μισθολογίου αλλά και λόγω της εντεινόμενης φημολογίας για μείωση του εφάπαξ βοηθήματος που χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους από το ΠΤΔΥ.
«Με το υπ’ αριθμόν 41072/Δ2/04.04.2011 έγγραφο της Κεντρικής Υπηρεσίας προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζητείται ο αριθμός των εκπαιδευτικών που προτίθεται να αποχωρήσουν από την Υπηρεσία με τη λήξη του διδακτικού έτους. Θυμίζω ότι πέρυσι, έκλεισαν πίσω τους την…πόρτα 11.500  εκπαιδευτικοί», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
Ο Αχαιός Βουλευτής ερωτά την Υπουργό Παιδείας πόσοι εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει ότι προτίθενται να αποχωρήσουν ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, ειδικότητα, περιφερειακή ενότητα (τέως νομός) και συνολικά και τι προτίθεται να κάνει για να αντιμετωπισθούν τα κενά που θα ανακύψουν δεδομένης της περιοριστικής πολιτικής προσλήψεων στο Δημόσιο λόγω του Μνημονίου.