ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΗ

«Αρχηγός της τουρκικής αεροπορίας την περίοδο θανάτου του πιλότου Κώστα Ηλιάκη, ο αξιωματικός που συνελήφθη στην Τουρκία, κατηγορούμενος για πραξικόπημα»Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Οι ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, δεν πρέπει να αφήνουν να περνούν απαρατήρητα σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα εθνικά μας θέματα.
Πρόσφατα συνελήφθη στην Τουρκία, κατηγορούμενος για το σχεδιασμό πραξικοπήματος, ο πτέραρχος Bilgin Balanli, εν ενεργεία αξιωματικός ο οποίος προοριζόταν για αρχηγός του Τουρκικού γενικού επιτελείου.
Ο αξιωματικός αυτός ήταν αρχηγός της τακτικής αεροπορίας της Τουρκίας, σε μια περίοδο που υπήρχε μεγάλη ένταση στις παραβάσεις του FIR, παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από Ελληνικές νησίδες. Τραγική κατάληξη όλης αυτής της έντασης, εκείνη την  περίοδο, ήταν ο θάνατος του Έλληνα πιλότου Κώστα Ηλιάκη.
Καλούμε την κυβέρνηση να αξιολογήσει αυτό το γεγονός και να προβεί στις αναγκαίες πρωτοβουλίες».

ΒΟΛΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η Δημοκρατική Συμμαχία για την έρευνα της VPRC που δημοσιεύετε σήμερα στο περιοδικό «Επίκαιρα», εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η εταιρία VPRC σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δεν δημοσιοποιεί δημοσκοπήσεις, αλλά την εκτίμηση, που συνάγει από την πρόθεση ψήφου την οποία επιμελώς και παρανόμως[1]* αποκρύπτει.
Όπως προκύπτει από την επιστολή του επιστημονικού συμβούλου της εταιρίας που μας έστειλε στις 13/5/2011, μετά από αίτημα μας στην Ελεγκτική Εταιρεία Δημοσκοπήσεων και Ερευνών για την έρευνα του Απριλίου,  η πραγματική πανελλαδική πρόθεση ψήφου για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, την οποία ουδέποτε εμφάνισε (ούτε στην ιστοσελίδα της) ήταν ΠΑΣΟΚ 12,7% και ΝΔ 7,8%, την οποία παρουσίασαν ως εκτίμηση εκλογικής επιρροής 31,5% και 30,5%.
Ζητούμε από όλα τα μέσα ενημέρωσης (περιλαμβανομένων των ηλεκτρονικών), να τηρήσουν το νόμο και να μην δημοσιοποιούν εκτιμήσεις ερευνών της συγκεκριμένης εταιρίας, αν αυτή δεν ανακοινώνει την πρόθεση ψήφου και την αναλυτική μέθοδο από την οποία προκύπτουν τα αποτελέσματα αυτά.
Ζητούμε επίσης τα κατά νόμο αρμόδια όργανα να επιληφθούν των παρανομιών που διαπράττει η συγκεκριμένη εταιρία και τη σχετική επιτροπή δεοντολογίας να εξετάσει γιατί τα αποτελέσματα της εν λόγω εταιρίας διαφέρουν σε κρίσιμα σημεία (π.χ. διαφορές στην πρόθεση ψήφου άνω των δέκα μονάδων, είκοσι με τριάντα μονάδες διαφορά στην αδιευκρίνιστη ψήφο, από το σύνολο των λοιπών δημοσιοποιούμενων ερευνών)».


[1]* «Απαγορεύεται η αποσπασματική αναφορά στα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης, ιδίως κατά τρόπο που να παραπλανά τον πολίτη σε σχέση με τα αποτελέσματά της. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης πρέπει να διακρίνονται σαφώς από τυχόν εκτιμήσεις ή αναλύσεις του φορέα ή της επιχείρησης δημοσκόπησης ή του μέσου ενημέρωσης. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης πρέπει να διακρίνονται σαφώς από τυχόν εκτιμήσεις ή αναλύσεις του φορέα ή της επιχείρησης δημοσκόπησης ή του μέσου ενημέρωσης».  Άρθρο 4 παράγραφος 5 Ν. 3603/2007

ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΞΙΠΟΡΕΠΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΝΩΝΙΑ

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εδώ και δύο περίπου χρόνια, οι τραγικοί χειρισμοί της κυβέρνησης είχαν ως αποτέλεσμα το απόλυτο ναυάγιο της οικονομικής πολιτικής.
Τα εγκληματικά τους λάθη μας οδήγησαν στο μνημόνιο, στα “λουκέτα”, στην ανεργία, στη φτώχια, στην κοινωνική αποσάθρωση, στη διάλυση του κοινωνικού ιστού, στην εθνική κατάθλιψη…
Η Νέα Δημοκρατία -με αίσθημα ευθύνης και με αποκλειστικό της γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου και των Ελλήνων πολιτών- ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Παρουσίασε την επικαιροποιημένη πρότασή της για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε σε διάλογο με την Ελληνική κοινωνία ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση και την απαλλαγή το γρηγορότερο δυνατόν από το Μνημόνιο.
Πρότεινε ένα Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας με την Ελληνική κοινωνία:  
·         Για να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο που έχουμε περιέλθει.
·         Για να ζωντανέψουμε την επιχειρηματικότητα.
·         Για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες που προκάλεσε η αποτυχημένη πολιτική του ΠΑΣΟΚ στους χαμηλοσυνταξιούχους.
·         Για να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με την πολιτική εξουσία.
·         Για να εμφυσήσουμε τη χαμένη αυτοπεποίθηση στη νέα γενιά.
·         Για να δώσουμε και πάλι τη χαμένη αισιοδοξία στους Έλληνες πολίτες»

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ
Γράφει ο Κλεισθένης.

Από την αρχή στήριξα και στηρίζω κάθε δημοκρατική προσπάθεια ανατροπής του σημερινού σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.
Οι συγκεντρώσεις στο σύνταγμα, τον λευκό πύργο και τις πλατείες σ’ όλη την Ελλάδα μας έδωσε μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδα ότι κάτι θα γίνει τελικά.
Καλές οι συγκεντρώσεις, καλές οι διαμαρτυρίες αλλά για ποιο λόγο και με τι αποτέλεσμα.
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για να αναγκάσουμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα να αλλάξει; να διορθωθεί;
Αφού όλοι καταγγέλλουμε το σημερινό πολιτικό σύστημα σαν σάπιο και διεφθαρμένο είναι δυνατό να ζητάμε με κάποιες αλλαγές του ή επιδιορθώσεις του να μας βγάλει απ’ την κρίση;
Τα «γιούχα», τα «γιαουρτώματα», και οι «αυγοβολές» εκτονώνουν μεν τους αγανακτισμένους πολίτες δεν αποτελούν όμως πράξεις με απτά  αποτελέσματα. Η οργή πρέπει να μετατραπεί σε πολιτική πράξη.
Θέλουμε ριζική αλλαγή του πολιτικού μας συστήματος;;;;;
Ποια θα πρέπει να είναι η αλλαγή;;;; Στο σύνταγμα της χώρας;;;; Στο πολιτειακό;;;;; Στους θεσμούς ;;;;;Στα πρόσωπα;;;;;;;;
Ποιος θα αντικαταστήσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα;;;;;;;
Πως θα κυβερνηθεί η χώρα;;;;;;;;;

Πιστεύω ότι το κίνημα των «αγανακτισμένων» πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί στα παραπάνω ερωτήματα.
Όσο το κίνημα καθυστερεί τόσο θα εκφυλίζεται και πιθανά θα κουράσει τους υποστηρικτές του.

Ήδη σήμερα οι πρωινές «ενημερωτικές-υπνωτικές» εκπομπές της TV στην προσπάθειά τους για μεγαλύτερη τηλεθέαση παρουσίασαν την ανεκδιήγητη Λουκά. Ο επιδιωκόμενος συνειρμός ήταν προφανής, «αφού είναι και η Λουκά με τους «αγανακτισμένους» τότε το κίνημα είναι «της πλάκας». Το ερώτημα που προκύπτει είναι η παρουσία της εν λόγω κυρίας ήταν τυχαία;;;;;;;; Πως γίνεται να παρουσιάζεται σε όλες τις εκπομπές;;;;;;;
Πιστεύω ότι το θέαμα ήταν στημένο με σκοπό να υποβαθμίσουν και να γελοιοποιήσουν το κίνημα των «αγανακτισμένων».
Ντροπή στους παρουσιαστές που θέλουν να ονομάζονται και δημοσιογράφοι που δέχτηκαν να γίνουν πιόνια αυτών που θέλουν να σαμποτάρουν το κίνημα. ΝΤΡΟΠΗ τους. Φυσικά δεν είναι το μόνο αισχρό που γίνεται στα κανάλια, καλούνται κάποιοι περίεργοι τύποι που δήθεν εκπροσωπούν τους «αγανακτισμένους» για να καταθέσουν την βλακεία τους ή τον προσωπικό τους πόνο.
Το πολιτικό σύστημα μέχρι σήμερα προσπαθεί να δείξει ότι οι διαμαρτυρίες των πολιτών δεν έχουν σαφή προσανατολισμό, είναι γνωστά τα «το face book” , «Τα like και unlike” δεν μπορούν να έχουν πολιτική αξία.
Όταν το κίνημα αποκτήσει διεκδικητικό πλαίσιο με συγκεκριμένα αιτήματα τότε η αντίδραση των εξουσιαστών θα είναι άμεση και σκληρή.
Το θέμα είναι ότι η παρουσίαση ενός τέτοιου διεκδικητικού πλαισίου πρέπει να γίνει άμεσα, να ζυμωθεί απ’ το λαό για να αποκτήσει φίλους, οπαδούς και υποστηρικτές.
Ο χρόνος κυλάει σε βάρος του κινήματος.
Όλοι μας έχουμε προτάσεις, ιδέες και απόψεις πρέπει όμως να πάρουν «σάρκα και οστά», να συμπυκνωθούν, να γίνουν αιτήματα, να δημοσιοποιηθούν προς τον Έλληνα πολίτη.
Τα ελεύθερα, ανεξάρτητα και αδέσμευτα ιστολόγια δέχονται μηνύματα από πολλούς χωρίς να μπορούν να ξεχωρίσουν ποια είναι απ’ τους μαχόμενους «αγανακτισμένους» και ποια είναι προβοκατόρικα.
Ήρθε η ώρα το κίνημα να αποκτήσει οργανωτική δομή, ενιαία φωνή, ενιαίο λόγο και ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο.
Υπάρχουν πολλοί σαν και ‘μένα που περιμένουν εναγωνίως τις εξελίξεις.
ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΕΖΕΙ.

 http://ideopigi.blogspot.com/2011/06/blog-post_3655.html#ixzz1O2xogcoH

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Δρ Ρον Πωλ, Μέλος του Κογκρέσσου των ΗΠΑ μίλησε στις 25 Μαϊου από το Βήμα του Κογκρέσσου. Ο 5λεπτος λόγος του θα προβληματίσει και τον πιό αδαή ακροατή καθώς διατυπώνει τη μια μετά την άλλη τις πιό εξαιρετικές και βαριές κατηγορίες. Στην ομιλία του ο Δρ. Ρον Πωλ (είναι γυναικολόγος χειρουργός) διατυπώνει με τόλμη και παρρησία την κατηγορία ότι η εκτελεστική εξουσία των ΗΠΑ έχει εγκαταστήσει μια εικονική δημοκρατία-στην πράξη δικτατορία με τη σιωπηρή συγκατάθεση και τη συνεργασία του Κογκρέσσου και με την ανοχή πολλών Αμερικανών οι οποίοι φοβούνται για την προσωπική τους ασφάλεια. Με τις κατηγορίες αυτές ο Ρον Πωλ  διαμαρτύρεται για τη διάβρωση των συνταγματικών ελευθεριών η οποία είναι ήδη γεγονός. Ακολουθεί κατά λέξη μεταγραφή της ομιλίας:

Το τελευταίο Καρφί καρφώνεται στο φέρετρο της Αμερικανικής Δημοκρατίας. Κι όμως, το Κογκρέσσο παραμένει σε πλήρη άρνηση καθώς οι ελευθερίες μας εξαφανίζονται γρήγορα μπρος στα ίδια μας τα μάτια. Η διαδικασία διευκολύνεται από την καλλιέργεια αδικαιολόγητων φόβων και άγνοιας για την πραγματική σημασία της Ελευθερίας. Προωθείται μέσω της διασποράς οικονομικών μύθων, ψευδολογημάτων και παραλογισμών μεταμφιεσμέων σε αγαθές προθέσεις. Η κυριαρχία του Νόμου απορρίπτεται συνεχώς και εξουσιαστικές προτάσεις προτείνονται ως πανάκειες για όλα μας τα προβλήματα. Η ανεξέλεγκτη εξάρτηση από την κρατική πρόνοια χρησιμοποιείται έντεχνα για να ωφεληθούν οι πλούσιοι εις βάρος της μεσαίας τάξης. Ποιός θα το περίμενε ότι η γενιά μας και το σημερινό Κογκρέσσο θα στεκόταν αδιάφοροι και θα παρακολουθούσαν απαθείς μια τέτοια ξέφρενη αποσύνθεση της Αμερικάνικής Δημοκρατίας;  Χαρακτηριστικό αυτής της δραματικής εξέλιξης είναι η υπερκομματική αποδοχή της Προεδρικής Εξουσίας, η οποία αναλογεί σε παράδοση δικτατορικής εξουσίας στον Πρόεδρο. Οι Πρόεδροί μας, μπορούν τώρα, ανάλογα με το κέφι τους να:
Διατάζουν δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών Πολιτών
Στήνουν  Μυστικά Στρατοδικεία
Βασανίζουν
Φυλακίζουν για αδιευκρίνηστο διάστημα, χωρίς νομικές διαδικασίες
Διατάζουν έρευνες και κατασχέσεις χωρίς τα απαραίτητα εντάλματα, καταργώντας πρακτικά την 4η Τροποποίηση ( 4th Amendment)
Αγνοούν τον κανόνα της προθεσμίας 60 ημερών για να ενημερώσουν το Κογκρέσσο σχετικά με τυχόν πολεμικές επιχειρήσεις όπως ορίζεται από την Απόφαση Πολεμικών Εξουσιών (War Power Resolution)
Παρατείνουν τις καταχρήσεις του Πατριωτικού Νόμου (Patriot Act) χωρίς καμία εποπτεία
Διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις κατά βούληση
Συμπεριφέρονται σε όλους τους Αμερικανούς ως ύποπτους για τρομοκρατία ψαχουλεύοντάς τους στα απόκρυφα στα αεροδρόμια και απεικονίζοντάς τους γυμνούς με ολόσωμα μηχανήματα ακτινογράφησης με ακτίνες Χ
Σε όλα αυτά,  το  FED (Federal Reserve) συμμετέχει παραχαράσσοντας νόμισμα για να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για τους οποίους δεν αρκουν η φορολογία και ο δανεισμός, επιτρέποντας έτσι εκτροχιασμό των δαπανών, ατελείωτα χρέη και “στήριξη” ιδιαίτερων συμφερόντων.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι παρεκτροπές και οι ανομίες σε σχέση με τις εξουσίες πολέμου, πρόκειται σύντομα να γίνουν νόμος με την Πράξη Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας (National Defense Authorization Act) την οποία επεξεργάζεται με σπουδή τώρα το Κογκρέσσο. Αντί να ακυρώσει την Πράξη Εξουσιοδότησης της Χρήσης Στρατιωτικής Ισχύος του 2001 (Authorization for the Use of Military Force AUMF) όπως θα έπρεπε τώρα που ο Μπιν Λάντεν είναι παρελθόν,το Κογκρέσσο προγραμματίζει να αυξήσει τρομακτικά την πολεμική εξουσία του Προέδρου. Παρόλο που παρουσιάζεται τώρα  μια ευκαιρία να τερματίσει το Κογκρέσσο τους πολέμους στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν με συνεργασία και των δύο κομμάτων το Κογκρέσσο αντίθετα έχει κυριευθεί από μια εμμονή να διευρύνει τις αντισυνταγματικές εξουσίες τις οποίες έχει υφαρπάσει ο Πρόεδρος για να διεξαγάγει πολέμους.
Η παρούσα πρόταση θα επιτρέψει στον Πρόεδρο να καταφεύγει σε πόλεμο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε, για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσσου. Πολλοί πιστεύουν ότι η προτεινόμενη πράξη θα επέτρεπε ακόμα και στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια σε Αμερικανούς υπόπτους στις ίδιες τις ΗΠΑ. Η πρόταση αυτή δεν αναφέρεται στις επιθέσεις της 9/11. Θα διευρυνθεί ωστε να συμπεριλαμβάνει τους Ταλιμπάν και τις “συμμαχικές” τους συνάμεις, διατύπωση που αποτελεί μια επικίνδυνα ασαφή και ευρεία περιγραφή των δυνητικών μας αντιπάλων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αλλαγές στο τμήμα 1304 καταλύουν τελείως τον κατακτημένο με αγώνες έλεγχο της εξουσίας του Προέδρου να οδηγεί την χώρα σε πόλεμο και την απαγόρευση να το κάνει αυτό χωρίς την έγκριση του Κογκρέσσου, όπως αυτό διατυπώθηκε στην Συνταγματική Συνέλευση.
Η εξουσία αυτή του Κογκρέσσου, αυτό και μόνο αυτό να κυρήσσει πόλεμο έχει υπονομευθεί σοβαρά από την έναρξη του πολέμου της Κορέας, ο οποίος διεξήχθη μετά από μια απόφαση του ΟΗΕ. Σήμερα κιόλας, πολεμάμε στη Λιβύη χωρίς ούτε καν να συμβουλευτούμε το Κογκρέσσο, όπως πήγαμε επίσης και την δεκαετία του 1990 σε πόλεμο στη Βοσνία, επί προεδρίας Κλίντον. Οι τρεις κύριοι λόγοι της Συνταγματικής μας Συνέλευσης, θυμηθείτε ότι ήταν:
Να εγγυηθεί το ελεύθερο εμπόριο και την ελευθερία της μετακίνησης ανάμεσα στις Πολιτείες
Να κάνει το χρυσό και το ασήμι νόμιμο ανταλλακτικό μέσο και να καταργήσει το χαρτονόμισμα
Να περιορίσει αυστηρά την Εκτελεστική εξουσία από την κύρηξη πολέμου χωρίς την έγκριση του Κογκρέσσου
Σήμερα αντίθετα:
Τα χαρτονομίσματα που εκδίδει το Federal Reserve είναι νόμιμα, ο χρυσός και το ασήμι παράνομα
Η Ρυθμιστική Νομοθεσία (Interstate Commerce Clause) χρησιμοποιείται για να ρυθμίζει κάθε εμπορική διακίνηση εις βάρος του ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στις πολιτείες
Και να, τώρα, το τελευταί καρφί καρφώνεται στο φέρετρο της ευθύνης του Κογκρέσσου για τις εξουσίες πολέμου, παραδίδοντας τις εξουσίες αυτές στα χέρια του Προέδρου-ένα οξύ και βαρύτατο χτύπημα στην ίδια την έννοια της Δημοκρατίας μας.
Κατά την άποψή μου, φαίνεται ότι σφραγίζεται έτσι τελεσίδικα η τύχη της Αμερικανικής Δημοκρατίας- εκτός εάν οι τελευταίες αυτές μεταβολές ανατραπούν άμεσα. Το πιο θλιβερό από όλα, είναι ότι όλες αυτές οι δυσοίωνες αλλαγές γίνονται στο όνομα του πατριωτισμού και της προστασίας της ελευθερίας. Δικαιολογούνται από καλές προθέσεις και την πίστη ότι η θυσία της ελευθερίας απαιτείται για την προστασία της ασφάλειάς μας. Τίποτε δεν μπορούσε να είναι πιο μακριά από την αλήθεια.
Ακόμα πιο θλιβερή είναι η πεποίθηση ότι οι εχθροί μας έχουν ως κίνητρο για να μας επιτεθούν τις ελευθερίες μας και την ευημερία μας και όχι την τελείως άστοχη εξωτερική μας πολιτική η οποία εχει δημιουργήσει δικαιολογημένες δυσαρέσκειες και έχθρες και έχει πυροδοτήσει ακραία βίαιες αντιδράσεις ενάντια στις ΗΠΑ. Εάν δεν το κατανοήσομε αυτό, οι ατελείωτοι, άδηλοι και ακύρηχτοι πόλεμοί μας θα συνεχιστούν και το έξοχο πείραμα της Αμερικανικής  Ελευθερίας θα είναι οριστικά τελειωμένο.

http://pamet-thessaloniki.com/

ΛΑΪΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΤΡΑΣ


Αναζητώντας κανείς τα βαθύτερα αίτια της σημερινής κατάστασης, πέρα από τις αδηφάγες κερδοσκοπικές τάσεις εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας, καταλήγει σε μια απλή αλήθεια.

Η απώλεια του μέτρου και η έλλειψη παιδείας, κρύβονται στον πυρήνα της έκρηξης που συγκλονίζει, όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Η παιδεία και η αγωγή μας επιτρέπει να ξεχωρίσουμε τι έχει σημασία και τι όχι, ποιές είναι οι πραγματικές προτεραιότητες και ποιές οι λαθραίες.

Εμείς, στην Πρωτοβουλία Πάτρας, πιστεύουμε, ότι το πρόβλημά μας σήμερα είναι η έλλειψη σωστής και επαρκούς παιδείας. Και εκεί ακριβώς βρίσκεται και η λύση του προβλήματος.

Χρειαζόμαστε γνώσεις που θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε καλύτερα την σημερινή κρίση, στήριξη και ενημέρωση για να σταθούμε στα πόδια μας και να βοηθήσουμε την οικογένεια και τους οικείους μας.

Σήμερα, υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι πρόσβασης στη γνώση, την εκπαίδευση και την παιδεία.

Δυστυχώς, όμως, οι περισσότεροι είναι προσανατολισμένοι σε μια διαδικασία εκπαίδευσης και προετοιμασίας για την αγορά εργασίας, είτε στην εξειδικευμένη επιμόρφωση για συγκεκριμένο σκοπό.

Υπάρχει μια πραγματική ανάγκη στον τομέα της παιδείας και της γνώσης που βοηθά, που στηρίζει, που θεραπεύει.

Προτείνουμε, λοιπόν, τη δημιουργία της Λαϊκής Ακαδημίας Πάτρας.
Σκοπός της θα είναι η ελεύθερη επιμόρφωση, με την εθελοντική συμμετοχή πανεπιστημιακών, δασκάλων, διανοουμένων και επιστημόνων.
Τέτοιες ή ανάλογες μορφές παροχής παιδείας έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, από Δήμους, ΜΚΟ, Ινστιτούτα και Πνευματικά Ιδρύματα, που πιστεύουν και συμμερίζονται την ανάγκη για κοινωνική προσφορά και δημιουργία.
Σε αυτήν θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες της Πάτρας, ανεξάρτητα από μόρφωση, ηλικία, φύλο ή οικονομική κατάσταση.
Οφείλει να είναι δωρεάν προς τους συμμετέχοντες και δομημένη σε εθελοντική βάση και προσφορά.
Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα καθορίζονται και από την ανάγκη των πολιτών αλλά και από την προσφορά των επιμορφωτών.
Αντικείμενα όπως η ψυχολογία, ο πολιτισμός, η τέχνη, η ιστορία, η λογοτεχνία, η φιλοσοφία, θα μπορούσαν να είναι μέσα στα πρώτα και βασικά της Ακαδημίας.
Εκτός από το μορφωτικό έργο που θα παρέχει η Λαϊκή Ακαδημία Πάτρας, θα είναι σε θέση να δημιουργήσει κυψέλες και δομές πολιτισμού μακροχρόνιας διάρκειας, τις οποίες τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο τόπος μας σε ένα πιο ευρύ και ανοιχτό πεδίο συμμετοχής και ενδιαφέροντος.
Η Λαϊκή Ακαδημία Πάτρας δε θα δρα ανταγωνιστικά προς καμία δομή του Εκπαιδευτικού Συστήματος ούτε αποφορτίζει το Κράτος από την ευθύνη ουσιαστικής στήριξης της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Επίσης, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μεταβληθεί σε μια βιομηχανία εκδόσεως πιστοποιητικών και ένα νέο εμπόριο ελπίδας.
Θεωρούμε ότι την πρωτοβουλία του Δήμου, μπορούν και πρέπει να την αγκαλιάσουν φορείς της Παιδείας, όπως τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής, φορείς πολιτισμού, επαγγελματικές ενώσεις και ιδρύματα, η Εκκλησία, πνευματικοί και άλλοι ευαισθητοποιημένοι φορείς.
Η οργάνωση που απαιτείται ήδη υπάρχει, τόσο σε επίπεδο κτηρίων, όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.
Υπάρχουν στελέχη του Δήμου Πατρέων, που στο παρελθόν έχουν οργανώσει πολλά και πετυχημένα σεμινάρια, διαλέξεις, κύκλους μαθημάτων σε πολλά αντικείμενα.
Το έχουν κάνει στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και πιστεύουμε ότι, αν παρακινηθούν σωστά θα το κάνουν και πάλι, υπερβαίνοντας τις εργασιακές τους υποχρεώσεις.
Εκατοντάδες συμπολίτες έχουν δουλέψει ως επιμορφωτές και εκπαιδευτές, παίρνοντας χρήματα για την εργασία τους. Τώρα η πόλη τους προσκαλεί να το κάνουν εθελοντικά, ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη των καιρών.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε, ότι έχουμε πλέον μπει σε μια νέα εποχή. Σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο, που πρέπει να βάλουμε πλάτη ο ένας για τον άλλο.
Μέχρι τώρα, όλα τα εκτιμούσαμε και τα αποτιμούσαμε με όρους συμφέροντος, με όρους δούναι και λαβείν. Ήρθε η ώρα να τα αποτιμήσουμε με όρους καρδιάς.
Εμείς είμαστε στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής και για το σκοπό αυτό έχουμε ζητήσει ήδη συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο για να του παρουσιάσουμε αναλυτικά την πρότασή μας και να του εκφράσουμε τη διάθεσή μας για δημιουργική συμβολή.

ΟΙ 300 ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.


Μετά
από έναν μήνα με έντονη παρουσία στο διαδίκτυο, με μπανεράκια και
αναρτήσεις σε πολύ αξιόλογα ιστολόγια και μετά από επιμονή και κόπο
καταφέραμε στις τρείς πρώτες μέρες να έχουμε 250 ανθρώπους το απόγευμα και καθημερινή 24ωρη παρουσία στην πλατεία συντάγματος.  Και δεν είμαστε (μόνο) αγανακτισμένοι. Είμαστε αποφασισμένοι.

Την τρίτη μέρα, κάποια στιγμή σταμάτησαν πάνω στο πεζοδρόμιο δύο μηχανές
της ομάδας Δίας. Μας την πέσανε. Σκέφτηκα. Ο διας κατέβηκε από τη
μηχανή, με ρώτησε που είναι το βιβλίο, του το έδειξα με μια ανόητη
γκριμάτσα και υπέγραψε εν μέσω χειροκροτημάτων από τον κόσμο που
μαζεύτηκε γύρω του. Η γραπτή περιγραφή των συναισθημάτων θα αδικούσε την
εμπειρία.Ανάμεσα σους 300, συγκαταλέγονται πολύ αξιόλογα άτομα, που κινούνται σε
όλα τα επίπεδα μορφωτικά, οικονομικά, ταξικά, επαγγελματικά, πολιτικών
πεποιθήσεων και είναι ενωμένα. Ηταν μαζί μας ο Λουκάς ο νεοδημοκράτης, ο
Αποστόλης ο αναρχικός, ο Θωμάς ο συνεναιτικός, η Στεφανία η ακράτητη, ο
Παναγιώτης ο κανέναπρόβλημα, ο Ιορδάνης ο ασταμάτητος, η Μαρία η
παθιασμένη, το άυπνο κορίτσι, ο Μάνος ο οργανωμένος και τόσοι άλλοι. Ενα
κοινό μας χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι μας είμαστε Ελληνες. Είμαστε
πολίτες αυτής της πατρίδας, είμαστε αποφασισμένοι να επιμείνουμε μέχρι
τέλους.Είμαστε αποφασισμένοι. Και έχουμε αιτήματα. Δίκαια αιτήματα. Ζητάμε δημοκρατία και ισονομία. Και δεν είναι το μυαλό μας θολό. Σκεφτόμαστε καθαρά και εστιάζουμε στο σκοπό. Θέλουμε δημοκρατία.Δημοκρατία = να ψηφίζεις τις αποφάσεις = δημοψήφισμα.άρα ζητάμε δημοψήφισμα.Με τι αιτήματα; Τα λιγότερα δυνατά. Αυτά που συμφωνούν όλοι οι Ελληνες.
Ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Μέσα μας ξέρουμε ότι η δημοκρατία
είναι το μόνο σύστημα που θα εξασφαλίσει μέλλον για εμάς και τα παιδιά
μας.Για να σταματήσουμε την μπουλντόζα ζητάμε δημοψήφισμα για:- Την αναγνώριση ή μη του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης - που και νομικά είναι άκυρες λόγω του αριθμού των βουλευτών που τις υπέγραψαν.- Την αναγνώριση η μη του επαχθούς χρέους. Δημόσια
τοποθέτηση επιστημόνων, από δύο πλευρές (αντιμνημονιακή - μνημονιακή)
με ίσο χρόνο προβολής στην τηλεόραση και απαγόρευση να συζητάται το θέμα
σε άλλα παράθυρα. Η αντιμνημονιακή πλευρά θα περιλαμβάνει κατ' ελάχιστο
τον Δ. Καζάκη και τον Κ. Λαπαβίτσα.

Αιτήματα "για να τελειώσουμε με όλα αυτά" και "να μην ξαναγίνουν τα ίδια" και "δε θέλω άλλη γενιά του πολυτεχνείου" :- Αλλαγή πολιτικού συστήματος.  Να γίνουν προτάσεις σαν αυτήν και να αποφασίσουμε με δημοψήφισμα.

Αιτήματα του Ελληνικού λαού:- Εφαρμογή ΑΟΖ στο αιγαίο.

Επειδή τα αιτήματα μας είναι δίκαια, πάρα πολλά ιστολόγια φιλοξενούν
banner με σύνδεσμο στους 300. Τα 250 άτομα, αν δει κανείς ότι ήταν ένα
κάλεσμα από το διαδίκτυο μόνο (το κατοχικό μας ραδιόφωνο) είναι τεράστιος άθλος.

Το γεγονός ότι όλοι ήταν διατεθειμένοι να περνάνε κάποιες ώρες στο
Σύνταγμα, στερώντας τις από την οικογένεια τους, τη δουλειά τους, τους
φίλους τους, την ξεκούραση, είναι αυτό που το κάνει ακόμα πιο ηρωϊκό.Την τετάρτη ήρθε η παλίροια.... Οι "αγανακτισμένοι", (το όνομα δε μου
άρεσε καθόλου απο την αρχή) εμφανίστηκαν τη δευτέρα στο φέησμπουκ. Ολοι
τρελάθηκαν που "τόλμησε κάποιος να σβήσει τη σελίδα" λες και θα ήταν η
πρώτη φορά που κάποιος έσβηνε μια σελίδα στο φέησμπουκ, το έπαιξαν όλα
τα κανάλια, έγραψαν γι αυτό οι εφημερίδες και έγινε χαμός...Πλημύρισε η πλατεία, η πανεπιστημίου μέχρι την ομόνοια, στην άλλη μεριά
μέχρι όπου έφτανε το μάτι σου, στην πλατεία στο πάρκο, στους κάθετους
δρόμους, παντού. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα...Κι όμως κάτι δεν μου άρεσε...Το κάλεσμα των αγανακτισμένων δεν ήταν κάλεσμα απο το λαό. Ηταν κάλεσμα του συστήματος.Το έπαιξαν όλες οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες, όλα τα όργανα του συστήματος.Αλλά γιατι να βγάλει το σύστημα τώρα τον κόσμο στο δρόμο;Σκέφτομαι διάφορα πράγματα, μερικά από τα οποία με τρομάζουν και δε χρειάζεται να γραφτούν εδώ.Το θέμα είναι ότι ο κόσμος είναι έξω στο δρόμο. Και αυτό είναι το σημαντικό. Η
επιχείρηση καπελώματος όμως που το αναθεματισμένο σύστημα ξέρει τόσο
καλά να κάνει, έχει ήδη ξεκινήσει. Ηδη, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη
Θεσσαλονίκη, άρχισαν να εμφανίζονται οι γνωστοί αριστερόσκυλοι για να
καπηλευτούν το χάπενινγκ. Τα μανιφέστο και τα αιτήματα έγιναν συριζόχαρτα. Ηδη.Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με τους 300Ελληνες. Διότι οι 300 Ελληνες, έχουν έναν σκοπό. Συγκεκριμένο. Ενα φάρο να τους καθοδηγεί. Ζητάνε τα αυτονόητα. Δημοκρατία και ισονομία.
Ζητάνε δημοψήφισμα για συγκεκριμένα θέματα. Και αυτός ο σκοπός είναι
κλειδωμένος. Δεν αλλάζει. Κανείς δεν μπορεί να καπηλευτεί την κίνηση των
300. Είναι ακαπήλευτη. Κωλοσύστημα σου τη φέραμε. Και επίσης οι 300,
έχουνε πρόσωπα. Είμασταν εκεί. Στο σύνταγμα. Οποιος ήρθε, μας γνώρισε.
Εχουμε στο σάϊτ κινητό τηλέφωνο. Στο όνομα του Θωμά. Υπάρχει
συγκεκριμένη επιτροπή που αποτελείται από 6 απο τους 300 που ήταν στο
Σύνταγμα στις 22 ΜΑΗ, η οποία έχουμε συμφωνήσει ότι δεν αλλάζει. Και ότι
όταν και αν επιτευχθεί ο σκοπός θα διαλυθεί.Το γεγονός ότι ο κόσμος είναι στο δρόμο, είναι μια ευκαιρία. Να τους κάνουμε την έκπληξη. Από εκεί που δεν το περιμένουνε. Αρκεί να πιστέψουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε. Και να αποκτήσουμε έναν σκοπό. Να κυνηγήσουμε ένα στόχο. Ιερό. Μια κοινωνία σε ένα κράτος όπου θα εφαρμόζεται δημοκρατία και ισονομία. Να αποκτήσει ένα όραμα ο Ελληνικός λαός. Μιας Ελλάδας δυνατής και ενωμένης. Να τους δείξουμε ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.Τα σχέδια της νέας τάξης είναι μάλλον ζοφερά και θλίβομαι αφάνταστα όταν
σκέφτομαι τι Ελλάδα θα παραδώσω στα παιδιά μου. Δεν ξέρω αν
προλαβαίνουμε. Νομίζω πως προλαβαίνουμε. Ομως δεν έχουμε πολύ χρόνο.
Πρέπει ο Ελληνικός λαός που τώρα άρχισε να ξυπνάει (το δαχτυλάκι του
χεριού κούνησε αλλά δεν πειράζει, κάτι είναι κι αυτό), να βρει έναν φάρο
για να συσπειρωθεί και να ενώσει τις δυνάμεις του για να
αντιμετωπίσουμε αυτό που έρχεται.Ο Ελληνικός λαός έχει νομίζω στο πλευρό του ολόκληρη την αστυνομία (πλην
της ανώτατης ηγεσίας), το στρατό (πλην επίσης), και τους Ελληνες
πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα είναι το σπίτι μας και ότι
είμαστε όλοι συνέταιροι.ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/06/300.html

Κυριακή, κοντή γιορτή...

Αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για τη μεγάλη ανατροπή στους μεν, σιγουριά πως την Κυριακή θα στεφθούν πρωταθλητές μπροστά στο κοινό τους για τους δε… Έτσι βρίσκει η επόμενη μέρα του τρίτου τελικού (76-68) Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Ποιοι λόγοι γεμίζουν αισιοδοξία «ερυθρόλευκους» και «πράσινους» εν όψει του ερχόμενου ματς.
Πολλαπλά κερδισμένος

Τα χαμόγελα και η αισιοδοξία επέστρεψαν στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού μετά τη χθεσινή νίκη επί του Παναθηναϊκού με 76-68. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιπαρήλθαν την κακή εμφάνιση στη δεύτερη περίοδο και βελτιώνοντας αισθητά την άμυνά τους στο δεύτερο μέρος έφτασαν στη νίκη, που όχι απλώς τους κρατά ζωντανούς στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά παράλληλα τους «όπλισε» με αυτοπεποίθηση και πίστη για τη μεγάλη ανατροπή. Ένα επιπλέον κέρδος για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν η συμβολή δύο ξεχασμένων παικτών, του Μιχάλη Πελεκάνου και του Γιώργου Πρίντεζη. Ερχόμενοι από το βάθος του πάγκου πέτυχαν από δύο τρίποντα, έδωσαν ώθηση και ενέργεια στην υπόλοιπη ομάδα και έπιασαν εξ απήνης τους «πράσινους». Κι όλα αυτά σε μια βραδιά που εξαιρουμένου του Γιάννη Μπουρούση, τα υπόλοιπα «βαριά» χαρτιά της ομάδας, Σπανούλης και κυρίως Παπαλουκάς-Τεόντοσιτς, βρέθηκαν ξανά μακριά από τον καλό τους εαυτό. Με όπλο την ψυχολογία και ελπίζοντας πως τα ατού τους θα σταθούν στο ύψος τους, οι Πειραιώτες ετοιμάζονται πλέον για την ισοφάριση.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι παίκτες του γνωρίζουν, ωστόσο, πως τα δυσκολότερα έρχονται. Την Κυριακή στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ θα πρέπει να παρουσιάσουν πολύ καλύτερο πρόσωπο αν θέλουν να αλώσουν για δεύτερη φορά φέτος το άντρο του Παναθηναϊκού, να φέρουν τη σειρά στα ίσα (2-2) και να διεκδικήσουν τον τίτλο σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει μπροστά στο κοινό τους (αφού όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα δεν θα επιφέρουν κάτι παραπάνω από ένα βαρύ πρόστιμο) στο ΣΕΦ.

«Όχι στο σπίτι μας»

Βέβαιοι πως δεν θα επιτρέψουν στον Ολυμπιακό να κάνει το 2-2 και την Κυριακή θα είναι νικητές στο ΟΑΚΑ πανηγυρίζοντας το ένατο συνεχές πρωτάθλημα μπροστά στον κόσμο τους είναι όλοι στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Αρκεί να μην παρουσιάσουν το ίδιο κακό πρόσωπο του δευτέρου ημιχρόνου, ειδικά της τρίτης περιόδου, στον χθεσινό αγώνα. Η έλλειψη καθαρού μυαλού, που αποτυπώθηκε στα δώδεκα λάθη στην επανάληψη, η κακή κυκλοφορία της μπάλας και η αστοχία στοίχισαν στους «πράσινους» τη δυνατότητα να κατακτήσουν με 3-0 τον τίτλο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς διέκρινε το πρόβλημα και οι μέρες μέχρι τον τέταρτο τελικό της Κυριακής θα περιλαμβάνουν πολύ ανάλυση μέσω του βίντεο.

Την ερχόμενη Κυριακή οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έχουν δύο όπλα επιπλέον. Πρώτο και μεγαλύτερο ο κόσμος τους, που αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά το ΟΑΚΑ, στο οποίο ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος σε τελικούς ως γηπεδούχος για 27 σερί ματς (τελευταία ήττα σε τελικό το 1993 στη Γλυφάδα). Το δεύτερο είναι ο Στράτος Περπέρογλου, που ανεβάζει ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες και πιθανότατα θα βρίσκεται τουλάχιστον στη δωδεκάδα.

Βρύζας ο τεχνικός διευθυντής!

Ο Ζήσης Βρύζας είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο Παναθηναϊκός θα εμπιστευτεί τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Μάλιστα η συμφωνία μαζί του είναι γεγονός, θα έχει διάρκεια τρία χρόνια και θα ανακοινωθεί μετά την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με τη Μάλτα για τα προκριματικά του Euro 2012 το ερχόμενο Σάββατο. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ και συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος θα πιάσει δουλειά από τη Δευτέρα και μαζί με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα θα προχωρήσουν το σχεδιασμό για τη νέα σεζόν.

Η επιλογή Βρύζα επικράτησε αυτής του Τζιανλούκα Νάνι, καθώς θεωρήθηκε πως ένας Έλληνας θα είχε μεγαλύτερη επιρροή στα αποδυτήρια της ομάδας και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Παράλληλα με την επικείμενη πρόσληψη του Ζήση Βρύζα εγκαταλείπεται, όπως όλα δείχνουν, η πρόθεση να προσληφθεί κάποιος (παλαίμαχος) στη θέση του γενικού αρχηγού.

Στροφή στα… ξένα

Λίστα παικτών από την ξένη αγορά που μπορούν να ενισχύσουν τον Παναθηναϊκό έχει φτιάξει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και την παρέδωσε στον Δημήτρη Γόντικα στη συνάντηση που είχαν χθες. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για κανέναν παίκτη από το ελληνικό πρωτάθλημα κι εξετάζει μόνο την περίπτωση του Δημήτρη Ανάκογλου υπό προϋποθέσεις. Αντίθετα, δεν δείχνει να ασχολείται με τους Αμπντούν, Ντουγκλάο και Γεωργιάδη. Ο 65χρονος τεχνικός θεωρεί πως στην αγορά της Πορτογαλίας και της Βραζιλίας, που γνωρίζει άριστα, υπάρχουν εξαιρετικές και συνάμα οικονομικές λύσεις για την ενίσχυση της ομάδας του. Παράλληλα είναι ενήμερος για το ενδεχόμενο πώλησης των Σισέ, Λέτο και Μπουμσόνγκ έχοντας κάνει ήδη μία προεργασία για πιθανούς αντικαταστάτες.

Παίρνει νέους στην προετοιμασία

Τέσσερις ή πέντε παίκτες από την ομάδα Νέων αναμένεται να πάρει μαζί του για το βασικό στάδιο προετοιμασίας (8-18 Ιουλίου) ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο γκολκίπερ Στέφανος Καπίνος και ο μεσοεπιθετικός Χάρης Μαυρίας θα είναι δύο εξ αυτών, καθώς άλλωστε είχαν συμμετάσχει και στην περσινή προετοιμασία, ενώ ακόμη δύο ή τρεις ποδοσφαιριστές θα είναι στην αποστολή για την Αυστρία. Ο μέσος Σπύρος Φουρλάνος και ένας εκ των στόπερ Χοσέ Κάσας και Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου θα συμπληρώσουν τον αριθμό.

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 2.500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Την απώλεια 2.500 θέσεων εργασίας μέσα σε ένα χρόνο καταγράφει ο χώρος του φαρμάκου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακευτικών εργασιών. Η ανεργία στον κλάδο εκτινάχθηκε μέσα σε ένα χρόνο από το 1,8% στο 14,6%. Το 50% των απολύσεων έγιναν με...
τη μορφή εθελουσίας εξόδου, ενώ στο ίδιο διάστημα η Ομοσπονδία προκάλεσε 23 τριμερείς ή διμερείς συσκέψεις τις περισσότερες σε κεντρικό επίπεδο στο Υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι εξελίξεις αυτές αντικατοπτρίζουν κατά 60%, 70% την κυβερνητική πολιτική και κατά 30% έως 40% τις στρατηγικές αναδιάρθρωσης των πολυεθνικών εταιρειών.

«Το 9-31 δεν είναι το ίδιο με το 9-24»


Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ρωτήθηκε για τις περισσότερες βολές σήμερα του Ολυμπιακού σε σχέση με τον Παναθηναϊκό και αφού εκνευρίστηκε λίγο, ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση αυτό το στοιχείο με όσα έγιναν στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στο ΟΑΚΑ.

«Το 9-31 δεν είναι το ίδιο με το 9-24»
Αναλυτικά:

«Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και πολύ διαφορετικό από τα δύο πρώτα. Πολύ απλά, στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε κόντρα στην καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Δεν παίξαμε άσχημα αλλά δεν είχαμε καλή άμυνα, καλά ποσοστά στα τρίποντα και παίζαμε όπως ήθελε ο Παναθηναϊκός. Ευτυχώς είχαμε κάποιους παίκτες που δεν επηρεάστηκαν. Ο Πελεκάνος και ο Πρίντεζης μας βοήθησαν πολύ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 3ο δεκάλεπτο δεχτήκαμε μόνο 10 πόντους. Πιστεύω ότι αυτή η μεγάλη νίκη ανήκει στην άμυνα μας. Κερδίσαμε δίκαια και θα προετοιμαστούμε για να κερδίσουμε και το άλλο παιχνίδι.».

Για τον Πρίντεζη:

«Είναι ένας παίκτης που μας έδωσε ενέργεια, τόσο στο κύπελλο, όσο και σήμερα. Ουσιαστικά η επικοινωνία που είχαμε αυτό τον καιρό τον βοήθησε να εξελιχθεί».

Για το γεγονός ότι τα φάουλ ήταν περισσότερα του Ολυμπιακού:

«Αυτή η ερώτηση δεν είναι σωστή προς εμένα. Εγώ είπα και επιμένω πως στο πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός κράτησε το σκορ με 18 βολές στο δεύτερο δεκάλεπτο.Πάλι το 9 – 31 που είχαμε την Κυριακή και 9 - 24 που ήταν σήμερα, δεν είναι το ίδιο…».

«Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είναι πρωταθλητής Ευρώπης. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε άγχος και σήμερα επίσης. Αλλά γυρίσαμε το παιχνίδι και δείξαμε πως είμαστε ομάδα και πρέπει να το δείξουμε και στη συνέχεια».

ΝΕΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ MOODY'S

50% ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ
Σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας προχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο οίκος αξιολόγησης Moody’s. Η υποβάθμιση φθάνει τις τρεις βαθμίδες, ρίχνοντας...
την Ελλάδα από την κατηγορία B1 στην CAA1. Η Moody’s κάνει λόγο για πιθανότητα 50% να χρεοκοπήσει η Ελλάδα μέσα στην επόμενη 5ετία. Αναφέρεται στις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, τις ανησυχίες ότι δε θα καταφέρει να σταθεροποιήσει το χρέος της χωρίς να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, αλλά και στην πιθανότητα κάποια στιγμή στο μέλλον οι εκπρόσωποι των δανειστών να απαιτήσουν τη συμμετοχή ιδιωτών κατόχων ομολόγων σε μία πιθανή διαδικασία αναδιάρθρωσης.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΤΟΣ ΣΤΟΛΟΣ

Περισσότερα από 140 δισεκατομμύρια ευρώ σε εισπράξεις από ξένο συνάλλαγμα στην Ελλάδα, συνεισέφερε η ναυτιλία τη δεκαετία 2000-2010. Ωστόσο, περίπου το μισό από αυτό, επανεξήχθη στο εξωτερικό, καθώς οι εταιρείες πληρώνουν...
 για υπηρεσίες παρεχόμενες σε άλλες χώρες και το ελληνικό κράτος δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να συγκρατήσει το μεγαλύτερο μέρος από αυτό, τονίζεται στην ετήσια έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την ΕΕΕ, το ποσό από το ξένο συνάλλαγμα που εισέρρευσε στη χώρα μας, αντιστοιχεί στο ήμισυ του συνολικού δημόσιου χρέους της χώρας το 2009 που ισοδυναμούσε με 280 δισ. ευρώ, ήτοι 3,5 φορές των εισπράξεων της Ελλάδας από την ΕΕ για την περίοδο 2000-2013, που ανέρχεται σε 46 δισ. ευρώ (26 δισ. ευρώ από το Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και 20 δισ. ευρώ από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς).
Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι το 2010 τα οικονομικά στοιχεία της ελληνικής σημαίας ήταν πολύ ικανοποιητικά.

Το ελληνικό νηολόγιο αριθμεί 2.096 πλοία, ενώ η ελληνόκτητη ναυτιλία βρέθηκε στην πρώτη θέση διεθνώς με 3.185 πλοία. Ο ελληνικός εφοπλισμός ελέγχει το 22,54% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενοπλοίων και το 16,80% του παγκόσμιου στόλου φορτηγών μεταφοράς φορτίων χύδην.
Το επίτευγμα αυτό επισημαίνεται, είναι αξιοσημείωτο σε ένα έτος αβεβαιότητας για την παγκόσμια ναυτιλία όπου το παγκόσμιο εμπόριο συρρικνώθηκε κατά 4,50% αγγίζοντας επίπεδα χαμηλότερα του 2007. Επίσης αναφέρεται ότι οι παραγγελίες νεότευκτων πλοίων ελληνικών συμφερόντων ανήλθαν σε 490 πλοία.
Για το φαινόμενο της πειρατείας τονίζεται ότι αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας για τη ναυτιλιακή κοινότητα και για το γεγονός ότι παρά την παρουσία της πολυεθνικής ναυτικής συνεργασίας στην περιοχή πολλά απομένουν να γίνουν για την εξάλειψη του φαινομένου.
Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Γραφείου για την πειρατεία, κατά τη διάρκεια του 2010 Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού 47 πλοία με περισσότερους από 1000 ναυτικούς ως ομήρους.

Στην έκθεση τονίζεται επίσης ότι οι βασικές αιτίες της πειρατείας θα πρέπει να αναζητηθούν στη ξηρά. Υπογραμμίζεται ότι η δημιουργία δικαστικής δικαιοδοσίας στη Σομαλία και στις γειτονικές χώρες είναι ζωτικής σημασίας για τον τερματισμό της παρούσας κατάστασης ατιμωρησίας.
Τέλος επισημαίνει ότι σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και έντονης ανεργίας η παρατεινόμενη έλλειψη ναυτικών έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ο παγκόσμιος στόλος θα χρειασθεί περίπου 42.700 νέους αξιωματικούς, έως το 2013.

Έκπτωση σε όποιον φωνάζει η «Μπάρτσα»

Έκπτωση σε όποιον φωνάζει η «Μπάρτσα»
Είσαι οπαδός της Μπαρτσελόνα, γουστάρεις να βλέπεις αυτό το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο αλλά σου φαίνεται… αλμυρή η τιμή; Δεν πειράζει.

Η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» μερίμνησε και για αυτό.

Ανακοίνωσε δημιουργία εξέδρας... φωνακλάδων. Στην οποία, όσο πιο πολύ πηγαίνεις, τόσο πιο πολύ μειώνεται η τιμή ου εισιτηρίου.

Άρα, όσο πιο πολύ φωνάζεις, τόσο πιο πολύ δικαιώνεσαι.. Η έκπτωση στους… φωνακλάδες, θα φτάνει μέχρι και 50%. Η εξέδρα βρίσκεται στο βόρειο τμήμα στο πέταλο του Καμπ Νου και έχει χωρητικότητα 4.000 θέσεων.

«Θέλουμε ένα γεμάτο και θορυβώδες Καμπ Νόου, όπου οι οπαδοί μας θα δείχνουν τον ίδιο ζήλο με την εξέδρα που είχαμε στο Γουέμπλεϊ. Είναι κάτι που οι παίκτες εκτιμούν πάρα πολύ», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Μπαρτσελόνα Τόνι Φρέισα
sport-fm.gr

Ομπράντοβιτς: «Δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού»

Ομπράντοβιτς: «Δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού» 
Στο κακό δεύτερο ημίχρονο του Παναθηναϊκού που ήταν αποτέλεσμα κυρίως της βελτίωσης της άμυνας του Ολυμπιακού απέδωσε την ήττα των «πράσινων» ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη των «ερυθρολεύκων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

«Είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο ήμασταν πολύ καλοί και στο δεύτερο ουσιαστικά σταματήσαμε να παίζουμε. Σε αυτό συνετέλεσε και η άμυνα του Ολυμπιακού αλλά και το γεγονός ότι εμείς δεν διαβάσαμε σωστά το πού είχαμε το πλεονέκτημα. Αυτές είναι οι ίδιες καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε φέτος σε κάθε αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού, συγχαρητήρια, συνεχίζουμε».

Και σε μας θα λείψεις, Shaq!

Και σε μας θα λείψεις, Shaq!
19 χρόνια μεγάλης καριέρας στα παρκέ, στο μέγιστο επίπεδο, μετά από τέσσερα δαχτυλίδια πρωταθλητή, σκοράροντας 28.596 πόντους, ο Σακίλ ‘Ο Νιλ αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και να κρεμάσει τα παπούτσια του. Ο γίγαντας του ΝΒΑ αποχαιρέτησε τους φίλους του μπάσκετ με μήνυμα στο twitter με το οποίο τους ευχαρίστησε για την στήριξη που του έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια.

«Τα καταφέραμε. 19 χρόνια. Για αυτό λέω πρώτα σε εσάς ότι εγκαταλείπω την ενεργό δράση. Σας ευχαριστώ. Σας αγαπάω, θα τα πούμε σύντομα!». Με 23 λέξεις ο «Shaq» έδωσε τέλος σε μια γεμάτη καριέρα.

Και σε μας θα λείψεις, Shaq!

Και σε μας θα λείψεις, Shaq!
19 χρόνια μεγάλης καριέρας στα παρκέ, στο μέγιστο επίπεδο, μετά από τέσσερα δαχτυλίδια πρωταθλητή, σκοράροντας 28.596 πόντους, ο Σακίλ ‘Ο Νιλ αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και να κρεμάσει τα παπούτσια του. Ο γίγαντας του ΝΒΑ αποχαιρέτησε τους φίλους του μπάσκετ με μήνυμα στο twitter με το οποίο τους ευχαρίστησε για την στήριξη που του έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια.

«Τα καταφέραμε. 19 χρόνια. Για αυτό λέω πρώτα σε εσάς ότι εγκαταλείπω την ενεργό δράση. Σας ευχαριστώ. Σας αγαπάω, θα τα πούμε σύντομα!». Με 23 λέξεις ο «Shaq» έδωσε τέλος σε μια γεμάτη καριέρα.

Δείτε το βίντεο της ανακοίνωσης του:Ο 39χρονος σέντερ, ένας από τους τελευταίους «μεγάλους» αστέρες του ΝΒΑ, υπηρέτησε πιστά αυτό που αγαπούσε περισσότερα από όλα. Μόνο και μόνο οι διακρίσεις του δείχνουν ποιος και τι ήταν ο Σακίλ Ό Νιλ. Τέσσερις φορές πρωταθλητής (από το 2000 μέχρι και το 2002 με την φανέλα των Λέικερς και ένα με τους Χιτ το 2006), τρεις φορές πολυτιμότερος παίκτης των τελικών (2000, 01, 02), πολυτιμότερος παίκτης για όλη την σεζόν στο ΝΒΑ (2000), καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος (1993), δύο φορές πρώτος σκόρερ (1995, 2000) είναι λίγες από τις προσωπικές του διακρίσεις.

Κι επειδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει τόσο μεγάλο ταλέντο, τόσο που δεν μπορούσε να το χωρέσουν οι τέσσερις γραμμές ενός γηπέδου μπάσκετ, ο Σακίλ έκανε και τον ηθοποιό (γυρίζοντας μάλιστα πάνω από 10 ταινίες) ενώ στην αρχή της καριέρας του ραπάριζε κιόλας.

Όλος ο καλός ο κόσμος έσπευσε να χαιρετήσουν τον μεγάλο Σακίλ μέσω του twitter. Στιβ Νας, Λεμπρόν Τζέιμς, Μπαρόν Ντέιβις οι πρώτοι που έχουν γράψει πως θα τους λείψει ο Σακίλ Ό Νιλ των γηπέδων.

sport-fm.gr