ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΥΟΥΝ ΑΛΛΟ!!!ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 65% ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ


Με μπαράζ προσφορών “απαντούν” οι έμποροι στην γενικευμένη αναδουλειά που έχει πέσει μέχρι να αρχίσουν οι εκπτώσεις στις 15 Ιουλίου.

Οι έμποροι λιανικής είδαν το τζίρο τους να πέφτει κατά 50% μέσα στον Μάιο και θα προχωρήσουν σε προσφορές ως και 65% σε ορισμένες περιπτώσεις. ..Τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι, καθώς σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ο τζίρος τους έπεσε κατά 40% τον Μάρτιο. Δεύτερος στη χασούρα έρχεται ο κλάδος των καταστημάτων με είδη για το σπίτι – έπιπλα και ηλεκτρικά είδη (29,3%) και τα καταστήματα με καλλυντικά και φαρμακευτκά είδη (20,5%).

Στον νέο γύρο προσφορών έχουν μπει ή αναμένεται να μπουν ακόμη και πολυκαταστήματα αλλά και μικρότερες εμπορικές επιχειρήσεις που εμπορεύονται από ρούχα μέχρι είδη για το σπίτι.

Για τους μικρούς εμπόρους τα πράγματα είναι πιο δύσκολα μάλιστα, όπως αναφέρου τα ΝΕΑ, γιατί οι “μεγάλοι” έχουν τη δυνατότητα να διαφημίζουν τις προσφορές τους ενώ για τους μικρούς η “έκπτωση” γίνεται συνήθως στο ταμείο.

Η εκτίμηση είναι πάντως ότι οι προσφορές πριν τις εκπτώσεις θα αγγίξουν και το 65% ενώ με την έναρξη των εκπτώσεων οι τιμές θα ειναι χαμηλότερες κατά 50%.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Αρεοπαγίτης εισηγήθηκε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αγόρια και κορίτσια να παίρνουν με τους ίδιους όρους τη σύνταξη του αποβιώσαντος πατέρα τους, δημοσίου υπαλλήλου, καθώς όπως ανέφερε είναι αντισυνταγματική τη σχετική διάταξη η οποία κάνει διάκριση ανάμεσα στα δύο φύλα.

Πιο αναλυτικά, ζήτησε να κριθεί αντισυνταγματικό το άρθρο 5 του Προεδρικού Διατάγματος 166/2000 το οποίο...προβλέπει περισσότερες προϋποθέσεις για τον άγαμο γιο, σε αντίθεση για τις κόρες οι οποίες πρέπει να είναι άγαμες, ώστε να πάρουν σύνταξη από υπάλληλο ή συνταξιούχο του Δημοσίου που απεβίωσε.

Όπως αναφέρει το Προεδρικό Διάταγμα 166/2000 το αγόρι για να συνταξιοδοτηθεί πρέπει να είναι άγαμο μετά το 18ο έτος της ηλικίας του και να είναι ταυτόχρονα ανίκανο για εργασία άνω του 50%. Για τις κόρες δεν προβλέπεται καμία προϋπόθεση.

Η διαφορετική μεταχείριση ανάμεσα στα δύο φύλα είναι αδικαιολόγητη διάκριση μεταξύ αγοριών και κοριτσιών, αλλά και ανίσχυρη, ενώ δεν δικαιολογείται και από λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς, σύμφωνα με την εισήγηση.

Αυτό που υπογραμμίσθηκε είναι ότι εν όψει των συγχρόνων αντιλήψεων και των δεδομένων για την απασχόληση των γυναικών η διάκριση αυτή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε σαν θετικό μέτρο υπέρ των γυναικών.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο λόγω των αντίθετων αποφάσεων μεταξύ του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει αντισυνταγματικό το επίμαχο άρθρο του Προεδρικού Διατάγματος 166/2000, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο το έχει κρίνει συνταγματικό.

Το επόμενο διάστημα το δικαστήριο θα εκδώσει απόφαση επί του θέματος.

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ


Την αναθεώρηση της απόφασης της κυβέρνησης ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης

Την ιδιαιτέρως αρνητική για τον τουρισμό απόφαση αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης επισημαίνει ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση στους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, και Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο, ζητώντας τους μάλιστα να αναθεωρήσουν το συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του αναφέρει ότι «στις προθέσεις της κυβέρνησης συγκαταλέγεται η πιθανή μετάταξη του κλάδου της εστίασης στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, σε μια περίοδο μάλιστα που ο τουρισμός, βασικός πυλώνας της οικονομίας μας, μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομική ανάκαμψη». Ωστόσο, τονίζει ότι «ενδεχόμενη μετάταξη των υπηρεσιών εστίασης, καθώς και άλλων τουριστικών υπηρεσιών στον ανώτερο συντελεστή του 23%, όχι μόνο θα ανακόψει την ανοδική κίνηση, αλλά θα οδηγήσει σε δεύτερο στάδιο ακόμα και στη μείωση της δραστηριότητας του τομέα, με προφανείς αρνητικές συνέπειες στα έσοδα, αλλά και στην απασχόληση στον τομέα».

Σε αντίθετη κατεύθυνση, σημειώνει ότι «για την ουσιαστική ενίσχυση του τουριστικού κλάδου και την εξασφάλιση όχι μόνο της βιωσιμότητάς του, αλλά και της περαιτέρω ανάπτυξής του, είναι κρισιμότερη η μείωση των φορολογικών συντελεστών ΦΠΑ σε όλους τους τομείς του τουριστικού κλάδου στα επίπεδα των ανταγωνιστριών χωρών και σε καμία περίπτωση η αύξηση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες υπηρεσίες».

Απολύτως σχετικά αναφέρει ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία έχει καταθέσει την πρόταση διαμόρφωσης ενός ενιαίου και σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος με χαμηλότερο ΦΠΑ», και τονίζει ότι «η απόφαση του Νοεμβρίου να μειωθεί ο ΦΠΑ των τουριστικών καταλυμάτων για το τμήμα της διαμονής, από το συντελεστή του 11% στο 6,5% υπήρξε σημαντικό αναπτυξιακό μέτρο για τον τουρισμό, καθώς είναι δεδομένο ότι συνέβαλε στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του εξαγώγιμου μέρους του ελληνικού τουρισμού (περίπου 80% του συνόλου)». Ως εκ τούτου, αναφέρει ότι «στο πρώτο τετράμηνο του έτους, οι αφίξεις αλλοδαπών από τα κυριότερα αεροδρόμια σημείωσαν αύξηση 4,2%, σε σύγκριση με πέρσι» και «αντίστοιχα, οι εκτιμήσεις για το συνολικό αποτέλεσμα της φετινής χρονιάς με βάση τον αριθμό των κρατήσεων μέχρι σήμερα, προβλέπουν άνοδο έως και 10%».

Στο πλαίσιο αυτό, και αναγνωρίζοντας ότι «η εστίαση συνιστά σημαντικό μέρος της δαπάνης των τουριστών, αλλά και του γεγονότος ότι ο τουριστικός τομέας μπορεί να δώσει μια αναπτυξιακή ανάσα και αυξημένα έσοδα», ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να αποσαφηνίσουν «εάν σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει τελικά στην μετάταξη των υπηρεσιών εστίασης, καθώς και άλλων τουριστικών υπηρεσιών στον ανώτερο συντελεστή του 23%», ενώ τους ερωτά εάν «έχει υπολογίσει το αρμόδιο Υπουργείο ότι η πιθανολογούμενη αύξηση των εσόδων θα είναι οριακή, καθώς είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μείωση του προϊόντος και της κατανάλωσης λόγω της συνεπαγόμενης αύξησης των τιμών».

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ AIDS

Νέα είδηση σοκ στην ελληνική showbiz! Ελληνας παρουσιαστής ο οποίος μάλιστα αυτόν τον καιρό γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία

με την εκπομπή του, είναι φορέας του Aids!

Το δυσάρεστο νέο το έμαθε ο παρουσιαστής καθώς είχε κάνει τις εξετάσεις σε γνωστή αλυσίδα διαγνωστικών κέντρων. Όταν βγήκαν τα αποτελέσμτα ον κάλεσαν στο κινητό του τηλέφωνο και του ζήτησαν να περάσει από εκεί γιατί τον ήθελαν κάτι πολύ σοβαρό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως και τη δεύτερη φορά τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά, γεγονός που έχει καταρρακώσει τον παρουσιαστή ο οποίος πλέον πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή ώστε να μην νοσήσει.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣΗ φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο να αναδείξει τα σημαντικά προβλήματα που ανακύπτουν από την αποδιάρθρωση του παγκόσμιου οικοσυστήματος και των κλιματικών αλλαγών και να απαιτήσει από όλους εμάς, τη συνδιαμόρφωση πολιτικών που θα εγγυηθούν άμεσες, πράσινες, φιλοπεριβαλλοντικές λύσεις.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο για τη χώρα μας, αποτελεί το αμέριστο κυβερνητικό ενδιαφέρον για την παγίωση μιας νέας περιβαλλοντικής αντίληψης, που διασφαλίζει την προστασία της βιοποικιλότητας, την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και τη μείωση των επιπτώσεων της ρύπανσης, στα οικοσυστήματα και την υγεία των πολιτών.

Ειδικότερα για την Αχαΐα, μας γεμίζει αισιοδοξία το γεγονός, ότι τα ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας αλλά και εκπόνησης ολοκληρωμένων πολιτικών στον τομέα του περιβάλλοντος αποτελούν μόνιμη και σταθερή επιλογή για τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής.

Για να αφήσουμε παρακαταθήκη τις γενιές που έρχονται, ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον και για να μπορούμε να πούμε, πως για την Αχαΐα, η κάθε ημέρα είναι Ημέρα Περιβάλλοντος, θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στον κοινό σκοπό της προστασίας και ανάδειξης των οικοσυστημάτων και στη δημιουργία μιας νέας πράσινης σχέσης μεταξύ πολίτη και φύσης.

Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά, ότι στη μεγάλη αυτή προσπάθεια για το περιβάλλον, τον πιο καθοριστικό ρόλο τον έχει ο καθένας από εμάς.
                                                       ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΑΣΤΑ

                                                                       ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                      ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
                                                      ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ; ΨΗΦΙΣΤΕ

Ψηφίστε τώρα για το είδος της κυβέρνησης που θα επιθυμούσατε....Καθώς όλα τα σενάρια "παίζουν"...

ΕΣΥ, ΠΟΣΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ;

Ανθρωπισμός είναι η φιλοσοφική στάση η οποία θεωρεί τον άνθρωπο κέντρο του κόσμου.

Εμπρακτη εφαρμογή του είναι οι ανθρωπιστικές πράξεις. Ολες δηλαδή οι ενέργειες που γίνονται από ένα άτομο προς όφελος άλλων ανθρώπων, της κοινωνίας και της ανθρωπότητας. Υπέρτατη έκφραση ανθρωπισμού είναι ο μαρτυρικός θάνατος προς την επίτευξη ενός ανθρωπιστικού σκοπού.


Είναι αυτονόητο, ότι ο ανθρωπισμός, έχει ένταση (ποσότητα ανθρωπισμού) αναλογική (με πολλές διαβαθμίσεις) κατά μήκος μιας κλίμακας από το μηδέν (πλήρης αδιαφορία για τα ανθρώπινα δικαιώματα) μέχρι το δέκα, τον απόλυτο ανθρωπισμό (μαρτυρικός θάνατος για την επίτευξη ενός ανθρωπιστικού σκοπού) και δεν είναι μια ιδιότητα που την έχεις ή δεν την έχεις. (ψηφιακή - μηδέν και ένα)

Αυτό το αντιλαμβανόμαστε όλοι οι "ανθρωπιστές" αν απαντήσουμε ειλικρινά και χωρίς αυτο-υποκρισία στην ερώτηση "για ποια πράγματα θα δίναμε τη ζωή μας" και "για τα οποία θα ήμασταν διατεθειμένοι να υποφέρουμε έναν μαρτυρικό θάνατο". Δεν παίρνουν όλοι οι όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους ανθρωπιστές άριστα. Αρα η ιδιότητα του ανθρωπισμού έχει μια "ποσότητα" ανθρωπισμού που είναι μικρότερη από άριστα και μεγαλύτερη από μηδέν. (Υπάρχουν άνθρωποι που δε θα έδιναν τη ζωή τους αλλά δεν είναι και εντελώς γαϊδούρια).

Στην ερώτηση, αν ένας ανθρωπιστής θα δεχόταν να φιλοξενήσει δωρεάν στο σπίτι του 20 Πακιστανούς μετανάστες, όποιος "ανθρωπιστής" απαντήσει ναι, παρακαλώ να μου στείλει email με τα στοιχεία του για να κανονίσω τα υπόλοιπα. Μέχρι να λάβω έστω και ένα email, δικαιούμαι να θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποιος πρόθυμος. Δικαιούμαι επίσης ότι ακόμη κι αν υπάρχει ένας που να θέλει, η πλειοψηφία των ανθρωπιστών αν απαντήσει ειλικρινά θα πει όχι. Αρα είναι "εν μέρει" (περισσότερο ή λιγότερο - ανθρωπιστές).

 Εφόσον ο ανθρωπισμός έχει μέγεθος, δικαιούμαι να θέτω το συμφέρον της οικογένειας μου, των φίλων μου και των ομοεθνών μου, πάνω από το συμφέρον όλων των υπολοίπων και αυτό δε σημαίνει ότι αφού εξασφαλίσω καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και πραγματικής δημοκρατίας στο σπίτι μου δεν μπορώ να ασκήσω και ανθρωπιστική πολιτική και να διαδώσω την ιδέα του ανθρωπισμού σαν έθνος. Εθνος ισχυρό, που να ακούγεται η φωνή του.

Σήμερα, έχει διαμορφωθεί μια στρεβλή αντίληψη της έννοιας ανθρωπισμός. Ο ανθρωπισμός αυτό-προσδιορίζεται σαν το αντίθετο του εθνικισμού και μάλιστα σαν εντελώς αντίθετες όψεις του ίδιου νομίσματος, που είναι απόλυτες (ή είσαι ανθρωπιστής ή είσαι εθνικιστής).

Πρόκειται προφανώς για προπαγάνδα του συστήματος. Ο Ελληνικός λαός έχει υποστεί υπονόμευση.  Εχουμε υποστεί ψυχολογικές επιχειρήσεις από τα ΜΜΕ και έχουμε εκτεθεί σε ανθελληνική ιδεολογία. Τυλιγμένη ασφαλώς με το υπέροχο περιτύλιγμα του ανθρωπισμού.

Η έντεχνη ταύτιση από την προπαγάνδα της υπονόμευσης της εθνικής συνείδησης με το φασισμό, δημιουργεί στην Ελληνική κοινωνία αντιθέσεις. Ο βαθμός έκθεσης είναι τόσο μεγάλος, που το άκουσμα της λέξης Ελλάδα έχει γίνει ταμπού. Ο Ελληνικός λαός έχει βγει στο δρόμο, και φοβάται να πει ότι είναι ο Ελληνικός λαός. Αχρωμες, άγευστες και άοσμες έννοιες όπως πολίτες γενικώς, εργαζόμενοι, αγανακτισμένοι (σκέτο) και παρεμφερή έχουν αντικαταστήσει τον προσδιορισμό Ελληνας πολίτης.


Ολες τις προηγούμενες ημέρες προσπαθώ να είμαι στο λευκό πύργο. Καμία μέρα και πουθενά, απο κανέναν, δεν αναφέρθηκε η λέξη Ελλάδα ή Ελληνας. Ενας κλασσικός αριστερόφατσας μάλιστα, μας αποκάλεσε στη συνέλευση "Ελλαδίτες" (!)

Και όλα αυτά, για να μην χαρακτηριστούμε φασίστες. Ο χαρακτηρισμός είναι βαρύς για όλους, αλλά θανάσιμος για έναν πραγματικό αριστερό με διαστρεβλωμένη ανθρωπιστική παιδεία.

Ολα αυτά είναι προϊόντα της διαδικασίας υπονόμευσης. Η ιδεολογία στην οποία έχουμε εκτεθεί μας κάνει να ντρεπόμαστε να πούμε τη λέξη πατρίδα, τη λέξη Εθνος και τη λέξη Ελληνας.

Η υπονόμευση που ξεκίνησε ήδη από τη χούντα και γιγαντώθηκε στη μεταπολίτευση, πήρε τα τρία πράγματα που κράτησαν ζωντανό τον Ελληνισμό τόσα χρόνια, δηλαδή την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια, τα βούτηξε στη λάσπη και το αίμα, τα μόλυνε με τη ρετσινιά των βασανιστηρίων και σήμερα αν αναφέρουμε αυτές τις τρεις λέξεις μαζί ή χώρια, είμαστε αυτομάτως φασίστες.

Φυσικά στην πραγματικότητα, η εθνική συνείδηση και ο ανθρωπισμός, δεν έχουν καμία σχέση και δεν είναι σε καμία περίπτωση αντίθετα του ίδιου χαρακτηριστικού. Αντίθετο του ανθρωπισμού είναι μάλλον ο εγωισμός και όχι ο εθνικισμός. Το αντίθετο αυτού που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, είναι το να θέσεις σαν επίκεντρο τον εαυτό.

Ο εθνικισμός είναι μια πολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει ότι η πρόοδος και η ευημερία ενός λαού, πηγάζει από το βαθμό συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των πολιτών του λαού αυτού.  Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τεθεί ως αντίθετο του ανθρωπισμού. Μπορεί π.χ. σε μια χώρα, οι πολίτες να έχουν τέτοιο πνευματικό επίπεδο, που να εξασφαλίζουν άριστες συνθήκες για τους ανήμπορους ανθρώπους της χώρας και να παρέχουν βοήθεια στους δυστυχισμένους όλου του κόσμου. Ολα αυτά όμως, μπορούν να τα κάνουν στα πλαίσια μιας πολιτείας. Ενός κράτους όπου μπορούν να επιβάλλουν τη θέληση τους να είναι ανθρωπιστές. Γιατί να είναι αντίθετος ο εθνικισμός με τον ανθρωπισμό;

Η υπονόμευση που έχουμε υποστεί, έχει ταυτίσει στο μυαλό μας τις έννοιες πατριωτισμός, εθνικισμός και φασισμός και έχει εγκαθιδρύσει εξισώσεις ώστε όποιος πει "Είμαι Ελληνας" αυτομάτως να θεωρείται φασίστας.

Οταν ένας νέος απελπιστεί από την κατάσταση αυτή και γείρει προς την πλευρά του πατριωτισμού, πέφτει στα δίχτυα της ακροδεξιάς με τα χρυσά αυγά. Όταν απελπιστεί ένας νέος και γύρει προς την πλευρά του ανθρωπισμού, πέφτει στα δίχτυα της αριστεράς και του "αντιεξουσιαστικού χώρου" που καπηλεύονται τον όρο "ανθρωπισμός" και τον οικειοποιούνται υποκριτικά. Και οι δύο πλευρές είναι όργανα του συστήματος. Τα στελέχη τους ειδικά στα υψηλά αξιώματα είναι συμφεροντολόγοι. Η βάση είναι κατα μεγάλο μέρος ιδεολόγοι, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί συμφεροντολόγοι. Συνήθως, όσοι ανεβαίνουν και προωθούνται, εμφανίζουν συμπεριφορά συμφεροντολόγου.

Για να πολεμήσουμε την υπονόμευση που έχουμε υποστεί, το φάρμακο είναι η ενδυνάμωση της εθνικής συνείδησης. Η παγκόσμια διακυβέρνηση που μας ετοιμάζουν, προϋποθέτει ότι θα εγκαταλείψουμε μόνοι μας τα εθνικά μας σύνορα και ότι θα ενωθούμε σε παγκόσμιες κοινωνίες.

Παγκόσμιες κοινωνίες, χρειάζονται παγκόσμια διακυβέρνηση.

Σήμερα, με την τεχνολογία που διαθέτουμε, είναι πάρα πολύ εύκολο να εφαρμόσουμε πραγματική δημοκρατία με δημοψηφίσματα. Η μη διαβλητότητα εξασφαλίζεται με την ανοιχτή ψήφο. Οι πολίτες πρέπει να αποκτήσουν την παιδεία που απαιτείται ώστε να μην ντρέπονται για τη γνώμη τους, αλλά και να μην κρίνουν τις γνώμες των άλλων. Αν τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων δημοσιεύονται ανοιχτά, τότε ο καθένας θα μπορεί να ελέγξει αν η ψήφος του μετρήθηκε σωστά, αν η ψήφος των γνωστών του μετρήθηκε σωστά και το συνολικό αποτέλεσμα. Διαφάνεια, σημαίνει ότι όλα είναι ανοικτά.

Αν παγκοσμιοποιηθούμε, και πάλι λόγω του μεγέθους του παγκόσμιου πληθυσμού δε θα μπορούμε να εφαρμόσουμε πραγματική δημοκρατία. Η ευκαιρία θα χαθεί.

Ολα τα έθνη πρέπει να αντιστυαθούν στη λαίλαπα που έρχεται. Με αλληλεγγύη, αλλά το καθένα απο το δικό του μετερίζι.

Πρέπει να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες σε έναν κοινό σκοπό. Τη σωτηρία της χώρας μας. Με σκοπό τη σωτηρία της ανθρωπότητας.  Να αποκτήσουμε το όραμα μιας Ελλάδας δυνατής, που έχει εγκαθιδρύσει πραγματικό δημοκρατικό πολίτευμα και διαδίδει πάλι το φως της πραγματικής δημοκρατίας.

Τώρα που ο εχθρός μας το τραπεζικό καρτέλ, έχοντας εγκαθιδρύσει ένα χουντικό πολίτευμα που ονομάζει ψευδώς δημοκρατία, οι Ελληνες, το έθνος που εφηύρε τη δημοκρατία, πρέπει να δώσουμε και πάλι τα φώτα στον κόσμο για το τι είναι δημοκρατία και τι όχι.


Δε χρειάζεται να καταργήσουμε το κράτος και τις υποδομές. Ολα αυτά μπορούν να επιβληθούν με διάφορους τρόπους και είμαι αισιόδοξος ότι αν κινηθούμε προς την σωστή κατεύθυνση, θα βρούμε λύσεις για όλα.

Είναι τεράστια ευκαιρία τώρα που ο Ελληνικός λαός είναι στο δρόμο, να βρούμε ένα στόχο και να διαμορφώσουμε τις απόψεις για το μετά. Να δώσουμε στο κίνημα αιτήματα. Κύριο αίτημα μας, η δημοκρατία. Να κάνουμε σημαία μας το δίκαιο αίτημα του δημοψηφίσματος (για τα επείγοντα θέματα - μνημόνιο - επαχθές χρέος - βουλευτική ασυλία) και αν και όταν επιβάλλουμε αυτά, να ψάξουμε πως θα οργανώσουμε τη ζωή μας από εδώ και μετά, να αλλάξουμε το σύνταγμα της χώρας μας και να εφαρμόσουμε ένα πολίτευμα που θα δίνει την εξουσία στον Ελληνικό λαό. Όταν θα έχουμε φτιάξει μια Ελλάδα ισχυρή, λόγω του έμφυτου ανθρωπισμού που υπάρχει ριζωμένος στην ψυχή του Ελληνικού λαού, θα φροντίσουμε δώσουμε στους λαούς του κόσμου για το πως μπορούν να φτιάξουν και να σώσουν οι λαοί τις χώρες τους, εφαρμόζοντας δημοκρατία. Τότε, θα έχουμε χώρες εθνικές σε κάθε μια από τις οποίες θα αποφασίζει ο λαός, και τότε θα δοθεί τέλος και στους πολέμους, και στη δυστυχία και στη μιζέρια.

Ένας Ελληνας ανθρωπιστής.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/06/blog-post_04.html

ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ κε ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ;


Την Τρίτη το βράδυ, υπήρξε κινηματογραφική φυγάδευση βουλευτών από το κτήριο της Βουλής με την βοήθεια της Αστυνομίας μετά τον αποκλεισμό όλων των εξόδων του κτηρίου που επιχείρησαν οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στο Σύνταγμα.

Η δικαιολογημένη οργή του κόσμου, απόρροια της εφαρμογής του μνημονίου και των δεινών αποτελεσμάτων του, έχει αρχίσει να ενοχλεί τον πολιτικό κόσμο της χώρας, που δεν μπορεί πλέον να εμφανισθεί πουθενά χωρίς να γιουχαϊστεί και να προπηλακιστεί.

Έτσι, άρχισαν καθημερινές οξύτατες δηλώσεις εκ μέρους τους στα Μ.Μ.Ε. κατά του λαού της χώρας μας που τάχατες τους «πυροβολεί» αναίτια.

Όμως, θα ήθελα κυρίως να σταθώ στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, κ. Πετσάλνικου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:
«… με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, κατά τα οποία ορισμένοι επιχείρησαν τον αποκλεισμό της Βουλής των Ελλήνων, οφείλω να υπογραμμίσω τους κινδύνους που ενέχουν τέτοια φαινόμενα για την ίδια την δημοκρατία μας. Η συλλήβδην απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον κοινοβουλευτισμό, ο οποίος αποτελεί εγγύηση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον Ελληνικό λαό…».

Θα μου επιτρέψετε, κε Πρόεδρε της Βουλής, να θεωρήσω πως η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία και οι θεσμοί αυτής της χώρας πρωτίστως, έχουν απαξιωθεί και κινδυνεύουν από το πολιτικό σύστημα της πατρίδος μας που με ευθύνη των δύο κομμάτων εξουσίας, όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, μετέτρεψαν το πολίτευμα της Ελλάδος σε κομματική ολιγαρχία.

Σας ενοχλεί λοιπόν, που ο κόσμος δυναμικά «κατεβαίνει» στους δρόμους διεκδικώντας όσα δικαιώματα ληστρικά του αφαιρείτε εκ των υστέρων;
 Από την στιγμή, που άλλα υποσχεθήκατε στον Ελληνικό λαό προεκλογικά, τάζοντάς του λαγούς με πετραχήλια για καλύτερο βιοτικό επίπεδο και τελικά το κόμμα σας εγκατέστησε στην χώρα την τρόικα των διεθνών τοκογλύφων και κερδοσκόπων που απομυζούν τον ιδρώτα και το αίμα του Ελληνικού λαού, οδηγώντας τον στην εξαθλίωση και την απόγνωση.

Σας ενοχλεί, γιατί το κόμμα σας είναι εκείνο που δεν μπορεί να παράσχει την παραμικρή ασφάλεια στους Έλληνες πολίτες, που καθημερινά πέφτουν θύματα ληστείας και εγκληματικής απόπειρας της ζωής τους!
Είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας οι ηθικοί αυτουργοί της εκτελέσεως εν ψυχρώ των δικών μας παιδιών της Ελληνικής αστυνομίας, Σκυλογιάννη και Ευαγγελινέλη, καθώς επίσης του Μανώλη Καντάρη που σφαγιάσθηκε στο κέντρο της Πρωτεύουσας, όπως επίσης όλων εκείνων που χάνουν καθημερινά την ζωή τους από την τεράστια αύξηση της εγκληματικότητας.

Δυστυχώς, το κόμμα σας είναι εκείνο που επέτρεψε την αθρόα και αλόγιστη λαθρομετανάστευση, μετατρέποντας την πάλαι ποτέ ήσυχη χώρα μας σε τριτοκοσμική υπανάπτυκτη χώρα.

Όμως, πράγματι τι ειρωνεία;
Το κόμμα σας που επί σειρά ετών αποκαλούσε και μεταχειριζόταν τους λαθρομετανάστες, ως οικονομικούς πρόσφυγες, σήμερα τους αποκαλεί με την πραγματική τους ιδιότητα.
Παρ΄ότι λοιπόν, σας πήρε κάποιες δεκαετίες για να καταλάβετε τις διαστάσεις του κοινωνικού αυτού προβλήματος, εν τούτοις προσπαθείτε σήμερα με ημίμετρα να διορθώσετε τα κακώς κείμενα (τείχος στον Έβρο, πριμοδότηση εθελούσιας αποχώρησης κ.α).

Επίσης, εκτός της αλλοίωσης της δημογραφικής σύνθεσης της πατρίδος μας από την λαθρομετανάστευση μέσω του μνημονίου υποθηκεύσατε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας και παραιτηθήκατε ολοσχερώς οποιασδήποτε ασυλίας πηγάζει από νόμους ή συνθήκες, δηλαδή παραιτηθήκατε από οποιοδήποτε στοιχείο συνιστά Εθνική κυριαρχία. 

Μετά τα παραπάνω και πολλά άλλα, που για να απαριθμηθούν θα χρειάζονταν πολλές σελίδες χαρτιού, θεωρείτε πως έχετε την εξουσιοδότηση του Ελληνικού κυρίαρχου λαού, ή τον επικαλείσθε κατά το δοκούν;
Ο Ελληνικός λαός, λοιπόν, δικαίως ενοχλείται από τις πράξεις του πολιτικού συστήματος του τόπου μας, οι οποίες λειτουργούν εις βάρος του.

Το πολιτικό σύστημα όμως, γιατί ενοχλήθηκε από την ήπιας μορφής αντίδραση του κόσμου; Ενοχλήθηκε μήπως γιατί κάποιοι τους χάλασαν πρόσκαιρα την ησυχία;
Μήπως γιατί θεωρεί πως έχει μόνο απαιτήσεις και όχι υποχρεώσεις;

Κε Πρόεδρε της Βουλής, στις υποχρεώσεις σας νομίζω πως είναι, ως υψηλότατο όργανο του πολιτικού συστήματος, μεταξύ των άλλων και η ενημέρωση των πολιτών της χώρας σε εύλογα ερωτήματα που σας τίθενται, όταν μάλιστα αυτά τα ερωτήματα αφορούν  Εθνικά θέματα.

Γίνομαι λοιπόν, περισσότερο σαφής και σας θυμίζω πως στις 4 Απριλίου σας έστειλα επιστολή, η οποία πρωτοκολλήθηκε στο γραφείο σας στην Βουλή με α/α 817 και σας καλούσα ως πολίτης αυτής της χώρας και ως φορολογούμενος που δεν έχει ουδεμία εκκρεμότητα με το Ελληνικό δημόσιο, να μου γνωρίσετε πως είναι δυνατόν βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου που εξελέγησαν με συνδυασμούς του κόμματός σας στην Ροδόπη και την Ξάνθη, περιφέρειες ιδιαίτερα ευαίσθητες, να είναι ταυτόχρονα εκλεγμένοι ως Πρόεδρος και αντιπρόεδρος σκληροπυρηνικής οργάνωσης που ονομάζεται «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Κε Πρόεδρε της Ελληνικής Βουλής, έχουμε Τούρκους στην Θράκη μας;
Σας ζητώ για άλλη μια φορά, να ενημερώσετε τον Ελληνικό λαό για τις ενέργειες που κάνατε ως Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, όταν σας γνωστοποίησα αυτή την ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ ιδιότητα και πράξη Βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου. 

Θα μου επιτρέψετε να παραθέσω παρακάτω την από 4/4/2011 επιστολή μου προς το ανώτατο θεσμικό αξίωμά σας και για την οποία δεν έλαβα καμία απάντηση.

«Κο Φίλιππο  Πετσάλνικο
  Πρόεδρο βουλής των Ελλήνων
  Αθήνα

  Κε Πρόεδρε,

          Ασφαλώς έχει περιέλθει σε γνώση σας ότι, η καταργημένη με ανέκκλητη και οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου, «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης», κατά την σύνοδό της στην Κομοτηνή την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011, εξέλεξε ομοφώνως ως πρόεδρό της τον Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν και ως αντιπρόεδρό της τον επίσης Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη.

          Παρακαλούμε όπως υπό την υψηλή θεσμική ιδιότητά σας, αυτής του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ενημερώσετε τους ευλόγως ανησυχούντες Έλληνες πολίτες και την Βουλή των Ελλήνων, πώς είναι δυνατόν Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να ηγούνται «Τουρκικής» οργάνωσης η οποία με την αντισυμβατική και εν πολλοίς έκνομη δραστηριότητά της στην Θράκη, προσβάλλει το Εθνικό μας συναίσθημα και περιφρονεί την Ελληνική πολιτική τάξη και τους νόμους του Κράτους.

          Επίσης, να μας γνωρίσετε ποιά μέτρα έχετε λάβει ή προτίθεσθε να λάβετε κατά των ως άνω Βουλευτών, προκειμένου να αποκατασταθεί η ήδη διαταραχθείσα εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος της Πατρίδος μας από τις δραστηριότητες παρανόμων τουρκικών σωματείων, συλλόγων κλπ, που εξακολουθούν να λειτουργούν με την ανοχή των Ελληνικών διοικητικών και εισαγγελικών αρχών στην Θράκη.

          Πιστεύουμε πως θα συμφωνήσετε μαζί μας, ότι είναι ασυμβίβαστο το λειτούργημα του Έλληνα Βουλευτού με την προεδρεία «Τουρκικού» σωματείου, στην Εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, στην οποία ως καλώς γνωρίζετε δεν κατοικούν Τούρκοι πολίτες!

Μετά τιμής       
Έπονται πλήρη στοιχεία» 

Παναγιώτης Αποστόλου 
Οικονομολόγος               

      

Ποσο μειωνεται το αφορολογητο


Σκληρά μέτρα φέρνει η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Το αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών πέφτει στα 6. 000 ευρώ και στα 8. 000 ευρώ των μισθωτών. Από το μαχαίρι εξαιρούνται οι συνταξιούχοι
Ολο και πιο σκληρό γίνεται το "πακέτο" των πρόσθετων μέτρων του 2011 ύψους 6,4 δισ. ευρώ, όσο πλησιάζει η τελική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Χθες ξεκαθαρίστηκε πως το αφορολόγητο όριο πέφτει από τα 12. 000 ευρώ στα 6. 000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και στα 8. 000 ευρώ για μισθωτούς, καθώς κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης δεν στάθηκε δυνατόν να εξαιρεθούν από το "ψαλίδισμα".
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες κόβεται στο μισό το κίνητρο απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα χάσουν άλλον έναν. . . μισθό τον χρόνο, καθώς στις απώλειες από 29 έως και 50 ευρώ τον μήνα από τη μείωση του κινήτρου απόδοσης θα πρέπει να προστεθούν η νέα εισφορά που τους επιβάλλεται υπέρ ανέργων (πιθανότατα στο 2%), αλλά και ο επιπλέον φόρος από τη συρρίκνωση του αφορολόγητου που υπολογίζεται στα 400 ευρώ τον χρόνο.
Την ίδια ώρα από το. . . ταμείο της εφορίας θα περάσουν πολλοί περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς ο πήχης για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας πέφτει στα 300. 000 ευρώ αντικειμενική αξία, από 400. 000 ευρώ.
Στο "πακέτο" περιλαμβάνονται και άλλα φορολογικά μέτρα, μεταξύ των οποίων η αύξηση των τελών κυκλοφορίας, η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε φυσικό αέριο, αναψυκτικά, χυμούς, εμφιαλωμένο νερό, η ετήσια εισφορά στους κατόχους σκαφών αναψυχής, έκτακτη εισφορά σε ακίνητα και πολυτελή αυτοκίνητα άνω των 3. 000 κυβικών, πρόστιμα νομιμοποίησης για τις αδήλωτες πισίνες και αύξηση φορολογίας στα τσιγάρα. Για τους συντελεστές ΦΠΑ, το σχέδιο προβλέπει πως από τον Σεπτέμβριο θα μεταταγούν από το 13% στο 23% οι υπηρεσίες εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες) και ότι από 1ης Ιανουαρίου 2012 ο υψηλός συντελεστής θα πέσει από το 23% στο 20% και ο χαμηλός από το 13% στο 10%.
Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως μέχρι και την τελευταία στιγμή των διαπραγματεύσεων δεν αποκλείονται αλλαγές σε επιμέρους μέτρα.
Πιο αναλυτικά, στο μέτωπο του αφορολογήτου, αυτό πέφτει από τα 12. 000 ευρώ που είναι σήμερα στα επίπεδα των 6. 000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και των 8. 000 ευρώ για τους μισθωτούς, ενώ στο τραπέζι έπεσαν και οι 10. 000 ευρώ όσον αφορά τους μισθωτούς. Από το "μαχαίρι" στο αφορολόγητο όριο εξαιρέθηκαν οι συνταξιούχοι.
Αναδρομικά
Τα νέα όρια θα ισχύσουν αναδρομικά για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2011. Ετσι πρώτη γεύση των φοροεπιβαρύνσεων θα πάρουν οι μισθωτοί πιθανότατα από την 1η Ιουλίου με την αυξημένη παρακράτηση φόρου. Αυτοί που θα θιγούν περισσότεροι είναι μισθωτοί με χαμηλά εισοδήματα της τάξης των 8. 000-12. 000 ευρώ ετησίως, οι οποίοι σήμερα είναι αφορολόγητοι. Για υψηλότερα εισοδήματα οι απώλειες φτάνουν και τα 400 ευρώ.
Οσον αφορά τώρα το κίνητρο απόδοσης, σήμερα κυμαίνεται από 57 έως και 100 ευρώ τον μήνα ανάλογα το επίπεδο εκπαίδευσης των δημοσίων υπαλλήλων. Πλέον θα μειωθεί στο μισό και θα ξεκινάει από τα 28 ευρώ τον μήνα για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης και θα φτάνει τα 50 ευρώ για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Κώστας Τσαχάκης

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ: ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ


http://radiogamma.blogspot.com/2011/06/blog-post_8241.html

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ; ΨΗΦΙΣΤΕ

Ψηφίστε τώρα για το είδος της κυβέρνησης που θα επιθυμούσατε....Καθώς όλα τα σενάρια "παίζουν"...

ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 8 μμ, ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, θα μιλήσει στην Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας (Κανάρη 55, Πάτρα) με θέμα: «Οι Μορφές της Βίας και του Εγκλήματος στο Σύγχρονο Κόσμο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Κυπριακής Πρεσβείας.
Με αφορμή την ομιλία του αυτή ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
«Τα τελευταία χρόνια είχα την τύχη να διδάσκω στην Αστυνομική Ακαδημία της Κύπρου.
Με αυτή την ευκαιρία γνώρισα καλά την Κύπρο και του Κύπριους αδελφούς μας. Γνώρισα αδέλφια μας που έχασαν τα σπίτια, την οικογένεια, την περιουσία, την πατρίδα, τα όσια και τα ιερά τους.
Αυτό που ένοιωσα και νοιώθω ακόμη και σήμερα για την Κύπρο και τους ανθρώπους της δεν μπορεί εύκολα να περιγραφεί. Μόνο αν ζήσει κάποιος εκεί, μαζί τους, μπορεί να καταλάβει.
Πάντως, την πρώτη φορά που πάτησα το πόδι μου στη Μεγαλόνησο ήταν ένα ηλιόλουστο Σάββατο του 2000. Από το αεροδρόμιο της Λάρνακας έφτασα οδικώς στη Λευκωσία και η πρώτη στάση μου ήταν -χωρίς να το γνωρίζω- στην πράσινη γραμμή.
Η πρώτη εικόνα που αντίκρισα ήταν οι μαυροφορεμένες μανάδες των αγνοουμένων της εισβολής του Αττίλα, με τις φωτογραφίες των παιδιών τους κρεμασμένες από τους λαιμούς τους.
Σοκαρισμένος έπιασα την κουβέντα μαζί τους. Μία από τις χαροκαμένες μάνες μου είπε: “Εμείς θα πεθάνουμε γιέ μου. Εσύ μην ξεχάσεις ποτέ…”. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ»._

πολιτικη αυτογνωσια, κοινωνικη ωριμοτητα


                                            του   ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ  ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ
 
Ναι, τους φαύλους πολιτικούς και πρέπει και μπορούμε να τους αλλάξουμε πλέον.
   Και πρώτους και καλύτερους αυτούς που ξεδιάντροπα πλούτισαν από την πολιτική.
   Και με την ψήφο μας, μαζί με των μυριάδων αγανακτισμένων την κραυγή και το αυστηρό  νέο κοινωνικό δίκαιο, να χτυπήσουμε πλέον δυνατά το πλήκτρο της σκέψης μας  που γραφεί delete.
  Delete στους επίορκους  πολιτικούς που μάτωσαν τα όνειρά μας γιατί δεν πάει άλλο.
  Ο λαός μας όμως ο τόσο καλοκακομαθημένος πότε θα αλλάξει;
  Και πότε θα  ξαναμάθει  ότι αξία ζωής δεν είναι μόνον ο πλούτος αλλά το «ευ ζειν» που μας δίδαξαν γονείς και δάσκαλοι σε αυτή την πατρίδα,  που σήμερα θρηνεί και γονατίζει από τους μη μετέχοντες της Ελληνικής παιδείας  ταγούς της.  
  Και εδώ  είναι  το επιπλέον πρόβλημα των γκρίζων καιρών που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το πέρασμα από την  βαθειά κρίση  που μαστίζει τον τόπο σε κάποιο ξέφωτο ευθύνης και ελπίδας.
  Γκρίζων καιρών από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που δεν θέλει να αυτοκαθαρθεί γιατί φοβάται--και που θα μετανιώσει γι αυτό και με τον θυμωμένο λαό  πάντα  σφιχταγκαλιασμένο βολεψάκια μαζί του  σε αυτή την υποκουλτούρα του χύδην εαυτουλισμού και  πλουτισμού.
  Βλάσφημες για τον λαό, θα πούνε κάποιοι οι κουβέντες.
  Ναι, βλάσφημες και κυνικές, αληθινές όμως και  επιεικείς ίσως.
  Γιατί εκτός  από το φαύλο πολιτικό μας σύστημα, πάρα πολλά ακόμη πρέπει να αλλάξουν, μήπως και βγούμε επιτέλους  από αυτή τη βρώμικη λάσπη που μας λερώνει και μας εξαθλιώνει.
  Με πιο σημαντικό πως πρέπει να αλλάξουμε  και τους ίδιους τους εαυτούς μας.
  Γιατί όλοι εμείς που τόσα χρόνια επιλέγουμε  τους ίδιους επίορκους θύτες  και σήμερα  βρίζουμε και αναθεματίζουμε, εμείς οι ίδιοι συνεχίζουμε να καμαρώνουμε  ακόμα αγκαζέ δίπλα τους, για  τις κάθε μορφής ανάγκες μας φυσικά…    
  Εμείς λοιπόν όλοι που  σήμερα επί δικαίων και αδίκων σαν αγανακτισμένοι μαζευόμαστε στις πλατείες, αλλά και ανυποψίαστοι σε ότι πιθανόν χειρότερο μπορεί να συμβεί αν αφήσουμε ανεξέλεγκτο  τον ειρηνικό αυθορμητισμό μας,  ας αγανακτήσουμε λίγο και για εμάς τους ίδιους πριν συνεχίσουμε να  φασκελώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και πριν γίνει αυτό το ξέσπασμα  επικίνδυνος χαβαλές και πανηγύρι  μαζικής ψυχοθεραπείας, που κάποιοι παμπόνηροι ίσως χειραγωγήσουν.
  Ναι, για όλους εμάς τα γράφω όλα αυτά, που φέραμε με την σιωπή και την απάθεια την πατρίδα μας στην ντροπή αυτής της συνολικής παρακμής και ένα βήμα πριν από  επαπειλούμενες καταστροφές-- έναν ακριβώς αιώνα κατά σύμπτωση μετά τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13….
  Έχει από πολύ νωρίς γράψει αυτή η γραφίδα για την γονιμότητα της απόγνωσης.
  Ας την προλάβουμε λοιπόν αυτή την γονιμότητα γιατί ίσως κυοφορεί απρόβλεπτα.
   Και μαζί τους επικίνδυνα αυγά ποικιλόχρωμου φιδιού

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ; ΨΗΦΙΣΤΕ

Ψηφίστε τώρα για το είδος της κυβέρνησης που θα επιθυμούσατε....Καθώς όλα τα σενάρια "παίζουν"...

ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ " ΦΩΤΙΕΣ" ΣΤΗ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΔΗΜ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ


Στον ύψιστο κίνδυνο,  την προσεχή θερινή περίοδο να "πληρώσουμε" ακριβά σαν περιοχή και σαν χώρα την "μνημονική πολιτική' της κυβέρνησης και στον Τομέα της Προστασίας του Πολίτη, επανέρχεται, για δεύτερη φορά μέσα σ'ένα μήνα, ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας  της ΝΔ, εκφράζοντας έντονους φόβους για "μισοδουλειές" της κρατική μηχανής απέναντι στις δυνάμεις πρόληψης και και καταστολής, κάτι που - όπως υποστηρίζει - είναι εμφανές στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος και σε τοπικό επίπεδο. 
Ο Αχαιός πολιτικός, αρχικά μιλά για "ψαλιδισμένη" πολιτική της ηγεσίας της Π.Υ,  αφού προ ολίγων ημερών το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής αποφάσισε περιορισμένες μετακινήσεις ανδρών στην Αχαία - κάτι παραπάνω από δέκα - κι ενώ είχαν ζητηθεί  υπηρεσιακώς πολύ περισσότερες, λόγω των πολλών και σοβαρών περιστατικών στην περιοχή αλλά και των συμβάντων στα οποία καλούνται ανά την Δυτική Ελλάδα όπως και αλλού."Δεν είναι δυνατόν σε περιοχές με "κατάμαυρο" παρελθόν και πολλούς κινδύνους, η πολιτική περικοπών της πολιτείας να οδηγεί σε επικίνδυνες καταστάσεις. Ακόμα και στη Σάμο έχουν κληθεί δυνάμεις της Αχαΐας, πέραν των περιοχών με πολλές εστίες κάθε καλοκαίρι, όπως τα Ιόνια Νησιά, η Ηλεία και η Αττική," σημειώνει ο κ.Τριανταφυλλόπουλος και προχωρά ένα βήμα παραπέρα
Ο επ.βουλευτής καταγγέλλει πως, "μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου, δεκάδες οχήματα της Πυροσβεστικής σε όλη τη Δυτική Ελλάδα (και στην Αχαία) είναι καθηλωμένα, ενώ ορισμένα με πιο μικρές βλάβες επιδιορθώθηκαν την τελευταία στιγμή "όπως -όπως" μήπως κι αντέξουν το προσεχές τρίμηνο! Ούτε λάστιχα δεν έχουν πολλά πυροσβεστικά οχήματα ελλείψει κονδυλίων, αλλά αύριο θα απαιτηθεί να δράσουν, με αμφιλεγόμενης απόδοσης και αντοχής αποστολές, αλλά και με ρίσκο την ασφάλεια των οδηγών τους σε δρόμους κακοτράχαλους και επικίνδυνους"   λέει ο Πολιτευτής, δίνοντας το στίγμα της ανετοιμότητας των αρμοδίων υπηρεσιών πριν καν καταγραφούν οι πρώτες μεγάλες πυρκαγιές και τότε οι ευθύνες αναζητούνται.
Στη δήλωσή του ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος καταλήγει λέγοντας χαρακτηριστικά:
"Κονδύλια για την πολιτική προστασία δεν έδωσαν στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Ενίσχυση Πυροσβεστικών Τμημάτων δεν προνόησαν να πράξουν, χρήματα πενιχρά απέστειλαν στα Δασαρχεία για καθαρισμούς δασικών δρόμων, ας αναλάβουν και τις ευθύνες τους όταν συμβεί...το απευκταίο. Η κυβέρνηση αυτή άλλωστε, με την πολιτική των περικοπών και των δήθεν νοικοκυρεμάτων...έχει συνηθίσει να αφήνει πίσω της μαυρίλα και αποκαΐδια"!  

ΕΩΣ ΚΑΙ 50% Ο ΜΙΣΘΟΣ...ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας 11 είναι οι αλλαγές – φωτιά για τους εργαζόμενους με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ενώ σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ο εργαζόμενος έχει γίνει φτηνότερος κατά 20% ως 50% ήδη ενώ τόσο έχει “πέσει” και η απόλυση.

Έως τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα έχει θεσμοθετηθεί η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων και στους μη συνδικαλισμένους και στο ίδιο χρονικό διάστημα θα επαναθεσμοθετηθεί χωρίς υποχρεωτική εμπλοκή των συνδικάτων τα ελαστικά ωράρια εργασίας.

Έντεκα είναι οι βασικές αλλαγές:

1.Μειωμένα ποσά αποζημιώσεων
Από το Μάιο του 2010 ισχύουν μειωμένες κατά 50% απολύσεις λόγω του περιορισμού του χρόνου προειδοποίησης των εργαζομένων από τον εργοδότη. Τα ποσά των αποζημιώσεων είναι κλιμακωτά, μισός μισθός ως 12 αντί 1 ως 24 για απόλυση χωρίς προειδοποίηση. Οι νέοι εφόσον βρίσκονται σε δοκιμαστική περίοδο ενός έτους δεν αποζημιώνονται καθόλου. Όσοι έχουν υπηρεσία δύο χρόνια μπορούν να αποζημιωθούν με έναν μισθό αντί για δύο που προέβλεπε ο νόμος Λοβέρδου.

2.Νέα όρια απολύσεων
Από 2 με 3% τώρα ο εργοδότης μπορεί να απολύει το 5% του προσωπικού και μέχρι 30 άτομα το μήνα σε επιχειρήσεις με προσωπικό πάνω από 150 άτομα. Για τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 20 άτομα μπορούν να γίνονται 6 απολύσει το μήνα.

3.Μειωμένοι μισθοί για νέους
Οι επιχειρήσεις μπορούν να προσλαμβάνουν νέους 18 με 25 ετών με συμβάσεις ως 24 μήνες και αποδοχές μειωμένες κατά 20% από ό,τι προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Αυτοί θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και δεν θα πληρώνουν εισφορές για ΟΑΕΔ καθώς σε περίπτωση απόλυσης δεν θα δίνεται επίδομα ανεργίας.

4.Ελαστικά ωράρια
Για να μην πληρώνουν οι επιχειρήσεις υπερωρίες δίνεται δυνατότητα αυξομείωσης των ωρών απασχόλησης. Έτσι ο εργοδότης μπορεί – και με το νόμο – να ζητά από τον εργαζόμενο να δουλέψει 10ωρο για έξι μήνες και οι ώρες αυτές να αναπληρωθούν σε άδεια ή σε λιγότερες ώρες αργότερα.

5.Εκ περιτροπής εργασία
Ο εργοδότης μπορεί να ζητήσει από τον εργαζόμενο να δουλεύει λιγότερο – για να πληρώνεται λιγότερο – μέσα στην εβδομάδα, στο μήνα ή στον χρόνο – και για εννιά μήνες. Αυτό γίνεται με μόνο μία διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας.

6.Επιχειρησιακές συμβάσεις
Εχει νομοθετηθεί η δυνατότητα η εταιρεία να υπογράφει σύμβαση με κατώτερο μισθό από την κλαδική σύμβαση αλλά όχι κατώτερο από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

7.Ενοικίαση εργαζομένων
Η απασχόληση με ενοικίαση επεκτάθηκε στους 36 μήνες από 18 που όριζε ο νόμος Λοβέρδου.

8.Πιο φτηνές υπερωρίες
Η προσαύξηση μειώθηκε κατά 20% από 25% με το νόμο Λοβέρδου. Ωστόσο λόγω της ελαστικοποίησης του χρόνου εργασίας λίγες επιχειρήσεις θα καταφύγουν ξανά σε υπερωρίες.

9.Διεύρυνση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου
Οι συμβάσεις αυτές που είναι φτηνότερες αφού δεν προβλέπονται δώρα και αποζημίωση όταν λήξουν, μπορούν να ανανεωθούν τρεις φορές και για διάστημα που να μην ξεπερνά τα τρία χρόνια, αντί των δύο σήμερα.

10.Μερική απασχολήση χωρίς προσαυξήσεις
Με τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης η αμοιβή έχει κοπεί στο μισό – για 4ωρη αντί 8ωρη απασχόληση -. Αρχικά είχαν προβλεφθεί προσαυξήσεις 10% προς ενίσχυση του εισοδήματος, αλλά τελικά αυτό καταργήθηκε.

11.Διαιτησία μόνο για διαφορά επί μισθού
Έχει καταργηθεί το δικαίωμα προσφυγής στη διαιτησία για τους ΄ρους εργασίας. Το έργο του Οργανισμού μεσολάβησης και διαιτησίας έχει περιοριστέι στην έκδοση αποφάσεων για διαφωνία μόνο επί του βασικού μισθού και για τίποτα άλλο.