ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

O ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΝΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Share
Ο Άλεξ Ρόντος είχε ενημερώσει τον Παπανδρέου για το σχέδιο εξόντωσης Καραμανλή
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών FSB για το σχέδιο εξόντωσης του Κώστα Καραμανλή (λόγω της τότε ακολουθούμενης ενεργειακής πολιτικής), που εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες», αλλά και τον ρόλο του σύμβουλου του Γιώργου Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντου, έρχονται στο φως. της δημοσιότητας. Μάλιστα, ο Άλεξ Ρόντος φέρεται να είχε ενημερώσει τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Γιώργο Παπανδρέου για το σχέδιο αυτό. Έτσι δεν είναι τυχαία η επίσκεψη την Πέμπτη, του επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Μπίκα στον πρωθυπουργό για να συζητήσουν επί του θέματος, όπως είχε γράψει το Newpost.gr.


Το θέμα αποκάλυψε το περιοδικό «Επίκαιρα» την Πέμπτη, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο φύλλο της Παρασκευής και ο «Ριζοσπάστης» με τίτλο «Αποκαλύψεις για σχέδιο δολοφονίας Κ. Καραμανλή»

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή φέρεται να εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες» και ανατέθηκε σε τουλάχιστον είκοσι Έλληνες συνεργάτες τους, που «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο».

Η στάση του Καραμανλή για την ενεργειακή πολιτική, αλλά και γενικότερα η εξωτερική και οικονομική πολιτική που ασκούσε φαίνεται πως είχε ενοχλήσει τόσο τους Αμερικανούς όσο και άλλους συμμάχους.

Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετοί αναλυτές πιστεύουν ότι η κρίση του δημόσιου χρέους θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί εντελώς διαφορετικά, καθώς τα οικονομικά της χώρας ήταν γνωστά παγκοσμίως και μέχρι το τέλος του 2009 η Ελλάδα δανειζόταν με πολύ χαμηλά επιτόκια, καθώς τα spread βρίσκονταν μόλις στις 130-140 μονάδες.

«Το άκρως απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (Νο 219/5 Φεβρουαρίου 2009), ενημέρωνε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή ότι η υπηρεσία έλαβε γνώση από την FSB, δηλαδή τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, πως μία "ομάδα Εργασίας" της, που αποτελούνταν από δεκαεννέα άτομα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, "με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας"», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Σκοπός της εν λόγω ομάδας ήταν η διοργάνωση επιχειρήσεων «αντιπαρακολούθησης», επιχειρήσεις στις οποίες είχαν σκοπό να εντοπίσουν τα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού. Αφορμή για τη σύσταση της ομάδας ήταν η «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή,

Β. Πούτιν και Τζ. Παρβάνοφ».
Μάλιστα όπως αναφέρει το έγγραφο σε μια τουλάχιστον περίπτωση οι ομάδες των πρακτόρων της FSB ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του Έλληνα πρωθυπουργού στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ.

Το περιστατικό τοποθετείται χρονικά κατά τις απογευματινές ώρες μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου 2008, ενώ όπως τονίζεται η όλη «εμπλοκή» δεν κράτησε πάνω από 30 δευτερόλεπτα.

«Η εν λόγω ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπιστεί όχημα τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ. Τα άτομα του κλιμακίου της “ομάδας Εργασίας“ της FSB που συμμετείχαν στην αναφερόμενη εμπλοκή ήταν τέσσερα, ενώ τα άτομα του άλλου “Χώρου” ήταν δύο, άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής», αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό.

Το Σχέδιο Πυθία και τα τέσσερα κύρια σημεία
Το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή είχε σκοπό την αναβολή ή την ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας και εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησής της.
Το σχέδιο «Πυθία 1» περιλάμβανε τέσσερα σημεία:
*Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση Βατοπαιδίου.
*Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.
*Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.
*Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.
Σημειώνεται ότι όλες οι πληροφορίες που εμπεριέχονται στο συγκεκριμένο έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών προέρχονται από ρωσικές πηγές, και πιο συγκεκριμένα από Ρώσο αξιωματούχο, ο οποίος και περιγράφει αναλυτικά όλα τα γεγονότα και τη δράση της «ομάδας Εργασίας» της FSB.

Οι Ρώσοι για την τρομοκρατία
Σύμφωνα με το έγγραφο, «οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες».
Μάλιστα μετά η «ομάδα Εργασίας» της FSB κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, μέσα από τη «χαρτογράφηση» των ελληνικών τρομοκρατικών ομάδων, τις οποίες και κατατάσσει σε δύο κατηγορίες:
Σε αυτές που ασκούν αντάρτικο πόλεων και σε αυτές που ειδικεύονται σε ληστείες και απαγωγές.

Αναλυτικά το απόρρητο έγγραφο όπως το παραθέτει το δημοσίευμα

ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (Ε.Χ.)
ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Νο 213/5 Φεβρουαρίου 2009
ΘΕΜΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤ.: Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης Νο 53/13-1-2009
1. Σε συνέχεια του σχετικού, θέτουμε υπόψη σας νεότερα αποσπάσματα Δελτίου Πληροφοριών που ομοίως προέρχεται από Ρώσο Αξιωματούχο με φερόμενη πηγή προέλευσης την FSB (Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας):
α. «Ομάδα Εργασίας» δεκαεννέα (19) ατόμων της FSB, που δραστηριοποιείται από το Μάρτιο του 2008 στην Αττική, με αφορμή «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής» συνομιλιών που διαμείβονταν μεταξύ των κ.κ. Κ. Καραμανλή, V. Putin και G. Parvanov κατά την υπόψη περίοδο, διαπίστωσε και κατέγραψε τα ακόλουθα:
– Κατά τη διαδρομή που χρησιμοποιείτο για τη μετακίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από την κατοικία του στη Ραφήνα μέχρι το Γραφείο του, εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ, το οποίο κινείτο συνεχώς στη διάρκεια της προαναφερόμενης μετακίνησης κατά το μήκος της διαδρομής αυτής και μέχρι το ύψος της Αττικής Οδού στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στο εν λόγω όχημα, το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές, όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας), επέβαιναν τις περισσότερες φορές τρία με τέσσερα άτομα. Η παρακολούθηση του Στόχου (ΣΣ: Του κ. Πρωθυπουργού) χαρακτηρίστηκε από την προαναφερόμενη ομάδα εργασίας επαγγελματική και εντεινόμενη από τις αρχές Απριλίου του 2008.
– Επίσης από την εν λόγω ομάδα εκτιμήθηκε ότι τα επιβαίνοντα στο παραπάνω όχημα άτομα, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του Στόχου, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με άλλους συνεργάτες τους. Το εν λόγω όχημα επίσης εντοπίσθηκε επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου και εκτιμήθηκε ότι κατέγραφε ταχύτητα πομπής, συνοδευτικά οχήματα, άτομα συνοδείας κ.λπ. στοιχεία. Ομοίως στο αυτό σημείο (Λεωφόρος Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου), τόσο το μήνα Μάρτιο όσο και το μήνα Απρίλιο του έτους 2008 εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN, μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε, το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές, όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας).
– Εκτός των προαναφερθέντων σημείων παρακολούθησης του Στόχου, καταγράφηκαν ως άλλα τέτοια σημεία: (α) η περιοχή του CARREFOUR στον Γέρακα Αττικής, (β) η περιοχή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και (γ) η περιοχή του super market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στο Χολαργό Αττικής. Στο σημείο (α) εντοπίσθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας BMW, χρώματος ασημί, μοντέλο 1995 ή 1996, το οποίο έφερε πινακίδες Γερμανίας. Στην εν λόγω περιοχή επίσης εντοπίσθηκε και το όχημα τύπου VAN, μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε και διαπιστώθηκε επικοινωνία μεταξύ των επιβαινόντων στα παραπάνω οχήματα ατόμων. Στα σημεία (β) και (γ) εντοπίσθηκαν επίσης τα προαναφερόμενα οχήματα τύπου VAN. Επιπρόσθετα στην περιοχή του Χολαργού στις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008 εντοπίσθηκε επί της οδού Φανερωμένης –πλησίον της εκκλησίας– συνάντηση και των τριών προαναφερόμενων οχημάτων.
– Από την έρευνα της ομάδας «αντιπαρακολούθησης της FSB» ως προς τους επιβάτες των υπόψη οχημάτων προέκυψε ειδικότερα ότι στο VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ, επέβαιναν συνήθως τέσσερις (4) άνδρες εκ των οποίων τρεις (3) μελαχρινοί και ένας (1) καστανός, στο VAN, μάρκας FORD TRANSIT, τρεις (3) άνδρες, και στο ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας BMW, δύο (2) γυναίκες. Πέραν των ατόμων αυτών, το προαναφερόμενο κλιμάκιο «αντιπαρακολούθησης της FSB» κατέληξε στην εκτίμηση ότι συγχρόνως λειτουργούσαν ομάδες υποστήριξης και καταγραφής κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του Στόχου. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ατόμων σε όλη τη διαδικασία παρακολούθησης εκτιμήθηκε ότι ανερχόταν σε είκοσι (20) άτομα, τα οποία δεν ανήκουν στον Αντιεξουσιαστικό Χώρο. Επιπρόσθετα, από τηλεφωνική υποκλοπή διαπιστώθηκε ότι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν ελληνικά, ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων πραγματοποιείτο μέσω κινητών τηλεφώνων. Κατά την προαναφερόμενη συνάντηση των τριών οχημάτων στην περιοχή του Χολαργού (αρχές του Ιουνίου του 2008 επί της οδού Φανερωμένης), διαπιστώθηκε και η παρουσία δύο ακόμη ατόμων (νέων) που –όπως εκτιμήθηκε– ήταν Ευρωπαίοι, μάλλον Βρετανικής Υπηκοότητας.
– Σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς αλλά κυμαίνεται μεταξύ του πενθήμερου 20 και 25 Απριλίου του 2008, στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ, κατά τις απογευματινές ώρες έλαβε χώρα «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB και ατόμων που ανήκαν στις παραπάνω ομάδες παρακολούθησης. Η εν λόγω «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπισθεί το όχημα τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ. Τα άτομα του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB που συμμετείχαν στην προαναφερόμενη εμπλοκή, ήταν τέσσερα (4), ενώ τα άτομα του άλλου «Χώρου» ήταν δύο (2), άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής.
– Εντός του προαναφερόμενου οχήματος βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείται κατά τη μετακίνηση του κ. Πρωθυπουργού από την κατοικία του στο Γραφείο του, τα συνοδευτικά οχήματα, οι συνοδευτικές μηχανές ασφαλείας, καθώς και:
• Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η οδός Φανερωμένης στην περιοχή του Χολαργού Αττικής. Επίσης, είχαν σημειωθεί και οι χώροι που αντιστοιχούν στις θέσεις στάθμευσης του CARREFOUR καθώς και το κατάστημα των GOODY’S επί της οδού Κηφισίας, πλησίον του κόμβου εισόδου στην Αττική Οδό. Επιπλέον, υπήρχαν χάρτες των περιοχών Αγίας Παρασκευής – Χαλανδρίου – Χολαργού και Παπάγου. Ειδικά στο χάρτη της περιοχής της Αγίας Παρασκευής είχαν σημειωθεί σημεία με μαύρο χρώμα.
• Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης.
• Εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF.
• Υλικά καμουφλάζ (καινούρια, αχρησιμοποίητα), υλικά μακιγιάζ, όπως μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό, καθώς και γυναικεία ρούχα.
• Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.
• Τηλεχειριστήριο.
• Τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες).
• Σκηνές.

Το σχέδιο «ΠΥΘΙΑ 1»

β. Τα παραπάνω περιγραφόμενα στοιχεία και υλικά εξετάσθηκαν στα Κεντρικά της Μόσχας και όλες οι αναλύσεις που έγιναν κατατείνουν στα ακόλουθα συμπεράσματα:
– Πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου παρακολούθησης του Στόχου που οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ.
– Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Έλληνες.
– Ο αντικειμενικός σκοπός του εν λόγω σχεδίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
– Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει στα χέρια του από τον Άλεξ Ρόντο (Σύμβουλο του Προέδρου της Γεωργίας), σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του Αγωγού SOUTH STREAM. Το εν λόγω σχέδιο προσβολής του Στόχου αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού αποσταθεροποίησης της Χώρας που έχει την κωδική ονομασία «ΠΥΘΙΑ 1» και περιλαμβάνει τα ακόλουθα τέσσερα σκέλη-τμήματα:
• Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση Βατοπαιδίου.
• Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση της Ελληνικής Οικονομίας. Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.
• Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.
• Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.
– Αναφορικά με τη γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα εκτιμήθηκε ότι είναι πλήρως ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες. Είναι ειδικοί σε ληστείες, απαγωγές (τρεις ομάδες) και το Αντάρτικο πόλεων (τέσσερις ομάδες). Επιπρόσθετα, θεωρούνται άριστοι χειριστές όπλων και μέσων μετακίνησης, ενώ λειτουργούν διαθέτοντας πάντα σχέδιο διαφυγής. Πιθανολογείται ότι οι χώροι απόκρυψής τους βρίσκονται στις περιοχές Γκύζη, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Μεγάρων για την Αττική. Ως τέτοιος χώρος εκτός Αττικής θεωρείται η περιοχή της Θήβας.
2. Επισημάνσεις της Υπηρεσίας μας επί των ανωτέρω αποσπασμάτων:
α. Τα αναφερόμενα «σημεία εντοπισμού» της παρακολούθησης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, χωρίς κατ’ ανάγκη αυτό να σημαίνει και υιοθέτηση από πλευράς μας της περιγραφόμενης «εν εξελίξει επιχείρησης συνωμοσίας». Ωστόσο, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις μας, το σημείο εντοπισμού στη Λ. Μαραθώνος είναι κατάλληλο σημείο παρακολούθησης, το σημείο εντοπισμού στο CARREFOUR είναι δυνατόν να αποτελέσει σημείο έκνομης ενέργειας, ενώ τα σημεία εντοπισμού στις περιοχές του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και του ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ θεωρούνται σημεία συνάντησης.
β. Τα σημεία που βρέθηκαν επί χάρτου και προέρχονται από το υλικό που αντλήθηκε από την προαναφερόμενη διαδικασία «ελεγχόμενης» εμπλοκής απεικονίζονται στην εικόνα με τίτλο «Σημεία επί Χάρτου», η οποία επισυνάπτεται. Η απόσταση των εν λόγω σημείων επίσης από την Αττική Οδό χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως σημεία αφετηρίας για «έκνομη ενέργεια».
γ. Η εκρηκτική ύλη C-4 είναι στρατιωτική εκρηκτική ύλη, μη κυκλοφορούσα ελεύθερα στο εμπόριο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα ως συστατικό στοιχείο Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού (ΑΕΜ), σε καμία από τις τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.
3. Επισημαίνεται ότι, και για τις συγκεκριμένες πληροφορίες, η αξιοπιστία της πηγής δεν δύναται επί του παρόντος να ελεγχθεί. Η καταγραφή των «αντικειμενικών στοιχείων» (τοποθεσίες, ονόματα χώρων, αποστάσεις κ.λπ.) και η σύνθεσή τους θα μπορούσαν πράγματι να θεωρηθούν ως προετοιμασία μιας απόπειρας κατά του κ. Πρωθυπουργού. Πλην όμως η ερμηνεία που φέρεται να τους δίδεται –ότι δηλαδή αποτελεί οργανωμένο σχέδιο Δυτικών Υπηρεσιών και της MOSSAD σε βάρος του κ. Πρωθυπουργού, στο οποίο εντάσσονται άλλες υποθέσεις, όπως π.χ. Βατοπαίδιο, τρομοκρατία κ.λπ.– γεννά στην Υπηρεσία μας εύλογα ερωτηματικά. Δεν αποκλείεται συνεπώς οι πληροφορίες αυτές στο σύνολό τους να εντάσσονται στο πλαίσιο επιχειρούμενης παραπληροφόρησης των Κρατικών Αρχών της χώρας μας, με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.
4. Σε κάθε περίπτωση, παρέλκει να επισημάνουμε, από σκοπιάς Υπηρεσίας μας, την ανάγκη συνεχιζόμενης λήψης αυξημένων μέτρων ασφάλειας του κ. Πρωθυπουργού.
ΠΡΟΣ: κ. Πρωθυπουργό
κ. Υπουργό Εσωτερικών
κ. Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών


πηγές: ΕΠΙΚΑΙΡΑ, Ριζοσπάστης, news247.gr

ΤΟΝ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ 6 ΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΣΤΟ ΡΙΟ

Εμπλεκόμενος στη δίκη των μπράβων ήταν ο νεαρός που μαχαίρωσε τον άτυχο 25χρονο τα ξημερώματα της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος στην παραλιακή στο Ρίον. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, και οι έξι μαχαιριές που δέχθηκε ο άτυχος άνδρας ήταν στην περιοχή των γλουτών!
Οι αρχικές πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας έκαναν λόγο για μαχαίρωμα Αλβανού, αλλά τελικά θύμα είναι Έλληνας 25 ετών ο οποίος διατηρεί συνεργείο αυτοκινήτων στον βόρειο τομέα του «Καλλικρατικού» δήμου της Πάτρας.
Το γεγονός ότι ο δράστης τον μαχαίρωσε στα... οπίσθια, δείχνει εκδίκηση! Στη «νύχτα» μιλούν για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», αφού ο νεαρός εμπλεκόμενος στην υπόθεση των κυκλωμάτων της νύχτας «επισκέφθηκε» το θύμα του μαζί με άλλα τρία άτομα. Τον απείλησαν, τον έβρισαν και στη συνέχεια τον μαχαίρωσαν. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά κατά την συνήθη τακτική των εμπλεκομένων σε τέτοιες ιστορίες προτίμησε να ακολουθήσει το «νόμο της σιωπής» και δεν έκανε καταγγελία στην Αστυνομία.
Όλα δείχνουν πάντως πως το «κουαρτέτο» ανήκει σε ομάδα που διατηρεί φιλικές σχέσεις με γνωστό μπράβο της νύχτας με τον οποίον όμως είχε τσακωθεί ο 25χρονος. Έτσι, αποφάσισαν να του στείλουν «μήνυμα» για λογαριασμό του «μπράβου»!
Το θύμα πήρε εξιτήριο την ίδια μέρα από το νοσοκομείο κι έτσι οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να τον «συναντήσουν»! Αργότερα, όμως, ο Διοικητής Ασφάλειας Άρης Ανδρικόπουλος και οι συνεργάτες του έμαθαν τα πάντα για το περιστατικό και πλέον βρίσκονται στα ίχνη των δραστών. Η Ασφάλεια θεωρεί ότι και αυτό το περιστατικό εντάσσεται στο πλαίσιο της αυξημένης το τελευταίο χρονικό διάστημα «δράσης» κυκλωμάτων της νύχτας στην Πάτρα.

ΡΟΥΜΑΝΑ ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ 10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ

Σοκ στην Πάτρα από την πρόθεση μιας μητέρας που φέρεται πως ήθελε να πουλήσει το μόλις λίγων ημερών βρέφος της.
Σύμφωνα με πληροφορίες  μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και καταδίωξη των υπευθύνων, συνελήφθησαν τόσο η μητέρα του βρέφους όσο και τρία ακόμη άτομα που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση και θα οδηγηθούν ενώπιον της αρμόδιας δικαιοσύνης.
Όπως αναφέρουν πηγές η μητέρα είχε κανονίσει να πωλήσει το βρέφος της έναντι σημαντικού χρηματικού ποσού.
ΖΗΤΗΣΑΝ 10.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ
Το κύκλωμα των Ρουμάνων φέρεται πως δρούσε εδώ και καιρό και οι αστυνομικοί κατάφεραν και ήρθαν σε επαφή μαζί τους προσποιούμενοι τους αγοραστές. Οι τρεις Ρουμάνοι φέρεται πως ζήτησαν 10.000 ευρώ από τους αγοραστες - αστυνομικούς για να δώσουν το βρέφος όταν αυτό γεννηθεί. Η συμφωνία έγινε όταν η κοπέλα από την Ρουμανία ήδη κυοφορούσε και όλοι περίμεναν να γεννήσει για να γίνει η αγοραπωλησία. έστο πριν από πέντε ημέρες το αγοράκι ήρθε στον κόσμο και χθες οι τρεις Ρουμάνοι θα το παρέδιδαν στους υποψήφιους "γονείς".
Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στη 13.30 από τον Διοικητή της Ασφάλειας Πάτρας Αριστείδη Ανδρικόπουλο...
 

Ο ΚΛΟΥΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΟΥΒΛΙΤΣΑ ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΕχθές και προχθές, δεν άντεξα πάλι, είδα τηλεόραση. Η αγωνία μου να δω τι έχουνε σχεδιάσει οι προδότες και πως θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι κάνουν το σωστό με έφερε μπροστά στο κουτί.

Πριν με πιάσει κρίση, πρόλαβα τους είδα: Αντώνης, Τζέφρυ, Βαγγέλης, δρακουμέλ, κόρη δρακουμέλ, Αλέξης, Αλέξα, καρατζαφύρερ, όλοι οι προδότες μαζεμένοι. Ολοι αγχωμένοι, να προλάβουν να πιάσουν μια καρέκλα τώρα που η μουσική θα σταματήσει.


Σα να μην συμβαίνει τίποτα. Τα ίδια παντελάκη μου, τα ίδια παντελή μου. Η αντιπολίτευση αυτοθαυμαζόμενη για την εξαιρετική πολιτική αντιπολίτευσης και το καταπληκτικό σχέδιο που έχει ο σούπερ Αντώνης, ο συγκάτοικος του Τζέφρυ στο Αμερικάνικο πανεπιστήμιο που σπούδαζαν μαζί και που τώρα το παίζει από την άλλη πλευρά και καλά δεξιά, που είναι έτοιμη να ξεπουλήσει τα πάντα μόλις της δοθεί η εξουσία. Το λέει άλλωστε ο Αντώνης, να "αξιοποιήσουμε" την δημόσια περιουσία, θα "επαναδιαπραγματευτούμε" το μνημόνιο (νομιμοποιώντας το), τα ίδια που θα κάνει και ο Τζέφρυ δηλαδή.Δείξε μου το συγκάτοικο σου να σου πω ποιός είσαι.


Ο Τζέφρυ; το χαβά του. Δεν τρέχει τίποτα. Κάποιοι "αγανακτισμένοι" μόνο που δε γουστάρουν τα μέτρα του. Κάλεσε τους πολιτικούς του (τους ίδιους προδότες που υπέγραψαν το μνημόνιο) να τον στηρίξουν στο έργο του. Χειροκροτούσαν οι προδότες από κάτω. Θα γίνει ανασχηματισμός. Λες κι έχει σημασία. Αλλα λαμόγια από την ίδια φωλιά θα βγούν και θα μας προδόσουν. Μας αντιγράφει συστηματικά. Ζητάει δημοψήφισμα (με λάθος όμως ερωτήματα) και αναθεώρηση του συντάγματος (που δεν τον εμπιστεύομαι καθόλου να το κάνει). Θέλει προσοχή. Οταν στριμώχνεις έναν ηλίθιο που δεν έχει συνηθίσει να τον στριμώχνουν, μπορεί να γίνει επικίνδυνος.

Διάφορα άλλα λαμόγια ζητάνε κυβέρνηση προσωπικοτήτων. Πρότειναν μάλιστα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (!!!) για υπουργό οικονομικών (!!!) (ο αξιωματικός του εχθρού, του τραπεζικού καρτέλ, στη θέση του υπουργού οικονομικών) , ο οποίος θυμίζω έχει εξουσίες πρωθυπουργού βάσει του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Σαν να έχουμε πόλεμο με την Τουρκία, και να ψηφίζουμε τούρκο πρωθυπουργό.

Ο Ελληνικός λαός δεν το αντιλαμβάνεται περικυκλωμένος όπως είναι απο τα φίδια...  Γι αυτό προετοιμάζονται και τα κομματόσκυλα-πρασινοφρουροί που λένε στον Ελληνικό λαό τώρα που έτσι κι αλλιώς μαθαίνει και απο αλλού, (αυτά που γνώριζαν πριν ένα χρόνο - αν όχι παραπάνω).

Οι ίδιοι τύποι που ήταν νομικοί σύμβουλοι της τράπεζας της Ελλάδος (που υπέγραψε το μνημόνιο για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας), τώρα ζητάνε από το λαό να ξεσηκωθεί. Μέλη της κυβέρνησης που υπέγραψαν το μνημόνιο, τώρα θυμήθηκαν ότι είναι αντισυνταγματικό. Πράσινοι βουλευτές που θέλουν να γίνουν λαχανί. Γιοί υπουργών της χούντας που έζησαν όλα τους τα χρόνια στην Αμερική τώρα θέλουν να σώσουν την Ελλάδα. Ολα αυτά βεβαίως πλαισιομένα από κόκκινα σφυροδρέπανα και "ανθρωπιστές" αριστερούς που θέλουν να αποδώσουν το αιγαίο στο νόμιμο ιδιοκτήτη του: τα ψάρια του.

Φτωχέ μου λαέ, πως σου την πέφτουν έτσι; Ολα τα κοράκια σε περιμένουν στη γωνιά. Στα αριστερά, δεξιά, πράσινα, μπλέ, κόκκινα μαύρα κοράκια, με γλυκιά φωνή σε περιμένουν να σε φάνε... Είδα και τον σύντεκνο απέθαντο γκαντέμη βρυκόλακα να δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις καταστολής, ακόμα και εαν χρειαστεί να χυθεί αίμα, αφού το αίμα πρέπει να χύνεται για τη δημοκρατία. Εννοεί βεβαίως τη δημοκρατία όπως την εννοεί αυτός. Να ψηφίζουμε (κατα προτίμηση την κόρη του) για να συνεχίζεται η δυναστεία. Οχι τίποτα δημοψηφίσματα και άλλα επικίνδυνα.

Κι όμως, παρ' όλα αυτά είμαι αισιόδοξος. Χαίρομαι που ο λαός μου δε μάσησε από τους αλήτες που προκάλεσαν τα επεισόδια και συνέχισε να μαζεύεται στη Βουλή. Ολοι μαζί ενωμένοι πιστεύω ότι μπορούμε. Δεν ξέρω αν είμαι τρελός ή δονκιχώτης ή και τα δυο, αλλά έχω πίστη στον Ελληνικό λαό. Και βλέπω ότι παρά την τρομερή υπονόμευση που έχει υποστεί, ο λαός μας δεν έχει διασπαστεί τόσο όσο φοβόμουν και δείχνει αντοχές που δεν περίμενα.


Οποιος βρωμιάρης και να συστήσει κυβέρνηση, ο Ελληνικός λαός θα κατεβαίνει στο σύνταγμα και θα διεκδικεί τα αυτονόητα: Δημοκρατία και ισονομία. Δημοψήφισμα για το μνημόνιο, το χρέος και τη βουλευτική ασυλία. Είτε ανέβει άλλο κόμμα, είτε διορίσουν τον Προβόπουλο πρωθυπουργό, η απαίτηση μας για πραγματική δημοκρατία, το πιο δίκαιο και έντιμο αίτημα, δε θα σταματήσει, μέχρι να νικήσουμε.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/06/blog-post_17.html

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ ΠΑΤΡΑΣ


    Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας - Αχαϊας, διοργανώνει τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, στις 17, 18 & 19 Ιούνη 2011, στo προαύλιο του 7ου Λυκείου (τέρμα Κορίνθου -  παλιά λαχαναγορά). Στη διάρκεια του τριήμερου, θα παρουσιαστεί η δουλειά όλων των ομάδων του Πολιτιστικού Κέντρου.

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Παρασκευή 17/6/2011: Θεατρική παράσταση με το έργο: «Ο θάνατός σου, η ζωή μου», του Αλ. Σακελάριου, από την θεατρική ομάδα του 7ου Λυκείου.
                                      Θεατρικό αναλόγιο, από το έργο «Κεφαλλονίτικες ιστορίες»  του Σπ. Σκιαδαρέση, από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου.
Σάββατο    18/6/2011:  Μουσική συναυλία, με την Kομπανία του Πολιτιστικού Κέντρου.                  
                                     Το μουσικό μας τμήμα (εκμάθηση οργάνων) θα παρουσιάσει μικρό              
                                      μέρος της δουλειάς του.
Κυριακή 19/6/2011:     Η χορωδία μας θα ερμηνεύσει τραγούδια από το έντεχνο και λαϊκό
                                     ρεπερτόριο.
                                     Τα τμήματα του συλλόγου μας: Παραδοσιακών χορών, latin-Ευρωπαϊκών και Αργεντίνικου tango, θα παρουσιάσουν αντίστοιχους χορούς.                    
·         Στη διάρκεια του τριήμερου, θα λειτουργούν εκθέσεις, φωτογραφίας και ζωγραφικής

Έναρξη εκδηλώσεων: Παρασκευή 17/6/2011. Ώρα 21.15.
Πάτρα 10/6/2011ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
   ΧΡ. ΔΡΙΒΑ                                                                                             Η. ΨΥΧΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ


Εκεί έξω, στην πλατεία Συντάγματος και στις πλατείες της Ελλάδας, χτυπάει η καρδιά της δημοκρατίας μας και ενώ εδώ μέσα θα έπρεπε να χτυπάει το μυαλό της, τούτο μοιάζει να έχει σταματήσει με απόλυτη ευθύνη ενός πρωθυπουργού και μιας κυβέρνησης σε απόλυτη κατάρρευση. Το αποτέλεσμα είναι να συζητάμε σήμερα για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έφτιαξε ένα οικονομικό επιτελείο, το οποίο δεν ξέρουμε αν θα είναι και αύριο στην θέση του, υπό την κυβέρνηση ενός πρωθυπουργού που δεν ξέρουμε για πόσο... θα παραμείνει πρωθυπουργός και μεταξύ συναδέλφων που δεν ξέρουν... αν ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ ή σε ποιο ΠΑΣΟΚ ανήκουν!».
 
Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή, το πρωί της Πέμπτης, ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, σχολιάζοντας το... σουρεαλιστικό κλίμα που βιώνει τα τελευταία 24ωρα η χώρα και το ελληνικό κοινοβούλιο.
 
Ο Αχαιός πολιτικός πρόσθεσε πάντως ότι ειδικά στις δύσκολες στιγμές, η εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς μπορεί να προσφέρει λύσεις στα διαφαινόμενα αδιέξοδα και υπογράμμισε με νόημα: «Είναι ώρα μέγιστης ευθύνης για όλους μας! Καλούμαστε να αποδείξουμε πως παραμένουμε εντολοδόχοι και υπηρέτες του λαού, αλλά και υπεύθυνοι πολιτικοί ταγοί...».
 
Αναφορικά με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ο κ. Νικολόπουλος, έκανε λόγο για ακόμα μία... «σουρεαλιστική άσκηση αδιεξόδου» της κυβέρνησης, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στο τέλος του καταλήγει σ' ένα δημόσιο χρέος της τάξεως των 501 δις ή 198% του ΑΕΠ, έναντι των 139% που προβλεπόταν για το 2015 στο πρώτο μνημόνιο! «Οι τόκοι που πρέπει να καταβάλλει ετησίως το δημόσιο, από 16 δισ. ευρώ εφέτος,  θα ανέλθουν στα 28 δισ. ευρώ το 2015, ενώ το ετήσιο δημοσιονομικό έλλειμμα, από τα 23,5 δισ ευρώ, θα ανέλθει στα  36 δισ. ευρώ το 2015. Δηλαδή, το Μεσοπρόθεσμο επιδεινώνει τα προβλήματα τα οποία σχεδιάστηκε να λύσει! Αυξάνει και το χρέος και το έλλειμμα!» επεσήμανε ο Τομεάρχης της Ν.Δ.
 
Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε σε όλες τις μάταιες θυσίες που οι Έλληνες έκαναν τον τελευταίο 1,5 χρόνο, αλλά και στο κλίμα τρομοκρατίας που κάθε τόσο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να φοβίσει τον λαό και να μπορεί να εφαρμόσει τα επαχθή φορολογικά μέτρα, θυμίζοντας πως, σε άλλο επίπεδο, κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην Κύπρο με το «σχέδιο Ανάν», αλλά ο Κυπριακός λαός, ξεπερνώντας τις φοβίες, είπε το μεγάλο «όχι», ανατρέποντας τα σχέδια των μεγάλων συμφερόντων, χωρίς η Κύπρος να πάθει το παραμικρό.
 
Ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε πως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είναι δομημένο σε λανθασμένες παραδοχές (μία οικονομία με ύφεση 5,5% και ανεργία 16,2% είναι αδύνατο να συγκεντρώσει έσοδα από φόρους), δεν έχει ούτε... υποψία αναπτυξιακής πολιτικής και πλήττει βάναυσα τα ίδια λαϊκά στρώματα που έχουν ήδη «εξουθενωθεί».
 
«Δεδομένου ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είναι για εσάς το μοναδικό σχέδιο για να σωθούμε, όπως είχατε πει και για το Μνημόνιο Ι, θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε να μας σώζετε!!!» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, καταλήγοντας πως η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει αδιάκοπα την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και αλλαγής της οικονομικής «συνταγής» κατά τρόπο ώστε να σταματήσει ο φαύλος κύκλος. «Η έξοδος από το Μνημόνιο, δεν αποτελεί απλά πρώτη προτεραιότητα, αλλά και αφετηρία για να υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους η επιστροφή της χώρας μας, στην ανάπτυξη και στην ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στις εξελίξεις της Νοτιανατολικής Ευρώπης» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΓια τις σχέσεις της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή με τους Αμερικάνους μίλησε πρώην υπουργός. Τί αποκάλυψε για τις βλέψεις της υπερδύναμης στην Ελλάδα ο Νικήτας Κακλαμάνης;
Στο ειδικό ενδιαφέρον των Αμερικανών για τα πλούσια ενεργειακά κοίτασματα της περιοχής άφησε να εννοηθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης ότι οφείλεται η πτώση της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.
Σε δήλωσή του συγκεκριμένα για τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον Αντώνη Σαμαρά για την συναίνεση, κατά τις συναντήσεις του στις Βρυξέλλες, αλλά και για την στάση των ΗΠΑ, ο Νικήτας Κακλαμάνηςανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ο ξαφνικός δε έρωτας του κ. Ομπάμα προς την Ελλάδα υποκρύπτει το ενδιαφέρον του για τα πλουσιότατα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελόριζου, Κρήτης και Κύπρου, κάτι που, εκτός των άλλων, πλήρωσε και ο Κώστας Καραμανλής».
Ο πρώην υπουργός και πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνηςανέφερε ακόμα: «Αυτοί που μετέτρεψαν την Ευρώπη από Ένωση των λαών, της αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολυγλωσσίας και του πολιτισμού, σε μια Ευρώπη των τραπεζών, των κερδοσκόπων και των στρατηγών (πολύ γρήγορα ξεχάσαμε τον βομβαρδισμό στη Γιουγκοσλαβία) είναι αυτοί που ζήτησαν από τον Αντώνη Σαμαρά πλήρη υποταγή στις τραγικές, διαχρονικά, πολιτικές τους, που στην Ελλάδα εκφράζονται από την κυβέρνηση του Μνημονίου».
Ο Νικήτας Κακλαμάνηςυποστήριξε επίσης ότι «ορθώς ο Αντώνης Σαμαράς αντιστάθηκε, ορθώς η πλειοψηφία του λαού αντιστέκεται, με ευπρέπεια και σοβαρότητα, κάτι που, ωστόσο, κινδυνεύει από ακραίες ενέργειες κάποιων ολίγων, που έχουν άλλους στόχους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν είναι ο μοναδικός πρώην υπουργός που έχει υποστηρίξει ότι υπήρξε «ξένος δάκτυλος» στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, καθώς έχει προηγηθεί ο Σωτήρης Χατζηγάκης.
Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/06/kaklamanis-karamanlis-petrelaia/#ixzz1OtHM9ZLz

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...ΣΑΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ 5ΗΜΕΡΗ!!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ
:

thebest.gr

ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 3,6 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ

Description: http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2011/05/geroulanos-sasta.jpgΚι ενώ έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι λεφτά δεν υπάρχουν και μας ζητούν όλο και περισσότερες θυσίες…

Ο ΟΠΑΠ, που εποπτεύει ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, δίνει χορηγία 3,6 εκατομμύρια ευρώ στο Μουσείο Μπενάκη, στο οποίο πρόεδρος είναι η μητέρα του, για μια βυζαντινή έκθεση που θα γίνει στην Αμερική το 2013! Γεγονός, το οποίο προσπάθησαν να κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό, λόγω, προφανέστατα, των έντονων αντιδράσεων που θα προκαλούσε η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας κίνησης…

Θα παρακαλούσαμε τον κ.Γερουλάνο να μας λύσει τις εξής απορίες:

1. Γιατί να μην αναλάβει το βυζαντινό μουσείο, όπως θα ήτανε και το φυσιολογικό, μια τέτοια έκθεση και την ανέλαβε το «άσχετο» Μουσείο Μπενάκη;

2 Πρόσφατα οργανώθηκαν δύο εκθέσεις για το Μέγα Αλέξανδρο στην Οξφόρδη και στο Λούβρο και δεν πληρώσαμε μία, καθώς τέτοιες εκθέσεις είναι περιζήτητες στο εξωτερικό και ποτέ μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε τίποτα η ελληνική πολιτεία, αφού τα κάλυπταν όλα τα μουσεία υποδοχής. Τώρα γιατί πρέπει να πληρώσουμε κιόλας;

3. Το κυριότερο, πώς θα πληρώσουμε; Αφού λεφτά δεν υπάρχουν και όπως ισχυρίζονται, αν δεν κοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, η χρεοκοπία είναι μονόδρομος…

Description: http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2011/06/Aimilia-Geroulanou-mitera-Y.jpgΚαι τέλος, γιατί φυλάσσεται μυστικό τόσο καιρό και δεν διαφημίζεται κιόλας, αφού πρόκειται για μια τόσο φοβερή ιδέα, στην οποία, σε τόσο χαλεπούς καιρούς, έπρεπε να «ρίξουμε» τόσα χρήματα και μάλιστα δυο χρόνια πριν; Την ίδια στιγμή που τα δύο βυζαντινά μουσεία στη χώρα μας υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης χρημάτων!

Τα πράγματα είναι απλά… Στην οργανωτική επιτροπή της έκθεσης έχει διοριστεί από τον κ.Γερουλάνο, η μητέρα του, ως πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη. Η αδελφή του, κ. Ειρήνη Γερουλάνου, είναι διευθύντρια και… μέλος της διοικητικής επιτροπής, ο πατέρας του υπουργού, κ. Μαρίνος Γερουλάνος!

Εκπληκτικές συμπτώσεις; Πρωτοφανείς γαλαντομίες; ‘Η μια «ξεδιάντροπη» πολιτιστική πολιτική του «εκλεκτού» του πρωθυπουργού, η οποία δρα εις βάρος του ελληνικού λαού, καθώς είναι πλέον εμφανές ότι πρόκειται για…οικογενειακή υπόθεση;

http://www.prionokordela.gr/politikh/36/

ΤΣΙΓΚΡΗΣ: Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ...ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, με αφορμή τον ανασχηματισμό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τελικά διαπιστώσαμε ότι ο “δομικός” ανασχηματισμός περιορίστηκε σε ανακύκλωση των ιδίων προσώπων, παρά το ότι η αποτελεσματικότητα των περισσότερων στις θέσεις που κατείχαν κρίθηκε ως ανεπαρκέστατη.
Ο κ. Πρωθυπουργός λησμόνησε τη δέσμευσή του για ολιγομελή κυβέρνηση 25 υπουργών και υφυπουργών, γεγονός που συνιστά σκάνδαλο σε μια εποχή άγριας λιτότητας για όλους μας.
Κι όμως, ούτε δύο χρόνια δεν έχουν περάσει από την εκλογική τους νίκη και η ανεργία εκτοξεύθηκε πάνω από το 16%, τα έσοδα βουλιάζουν, τα “λουκέτα” αυξάνονται δραματικά, οι νέοι παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης, ο λαός είναι στις πλατείες.
Και μέσα σε αυτό κλίμα η “νέα” Κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει ένα νέο Μνημόνιο (ΙΙ), με την ίδια αποτυχημένη συνταγή.
Νωπές είναι σε όλους μας οι διαβεβαιώσεις τους προς τον Ελληνικό λαό ότι και “λεφτά υπάρχουν” και ότι “είναι πανέτοιμοι να κυβερνήσουν”.
Η Κυβέρνηση είχε όλη την άνεση να προωθήσει το πρόγραμμά της, χωρίς οργανωμένες αντιδράσεις αντιπολιτευόμενων συνδικαλιστών, χωρίς τηλεοπτικές παραστάσεις αντιπολιτευτικής αγανάκτησης, και χωρίς κραυγές για άμεσες εκλογές. Όσα, δηλαδή, έκανε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση.
Αντίθετα, είχε απέναντί της μια Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία πολιτεύτηκε με υπευθυνότητα, στήριξε ό,τι θεωρούσε σωστό για την οικονομία και τον τόπο και έκανε κριτική για κάθε τι που πίστεψε ότι ήταν επιβλαβές.
Ο ανασχηματισμός τους αποτελεί στην ουσία την απερίφραστη ομολογία της  αποτυχίας τους.
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ανακύκλωση προσώπων.
Χρειάζεται άμεσα αλλαγή Κυβέρνησης.
Οι πολίτες ήδη έχουν αντιληφθεί ποιός λέει την αλήθεια.
Οι ημέρες της ανέξοδης δημαγωγικής ρητορείας τελείωσαν οριστικά για τη Κυβέρνηση.
Πλέον, η μόνη λύση στο αδιέξοδο είναι οι Εκλογές».

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΛΟΙOΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ GUARDIAN

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/cartoon/2011/jun/17/germany-reluctant-bailout-greece-cartoon

ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ


Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννη Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Ο ανασχηματισμός ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας του κ. Παπανδρέου να επιβιώσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα.
Προέκυψε μια εκλογική κυβέρνηση μετατάξεων και ισορροπιών.
Το βασικό ζητούμενο για την πατρίδα παραμένει η αποφυγή της χρεωκοπίας και η κινητοποίηση για το σκοπό αυτό, όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, στη βάση της ειλικρίνειας και των συγκεκριμένων πολιτικών που απαιτούνται προκειμένου να πετύχουμε».


ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει.
Μετά βάφτισε την αδυναμία «ανασχηματισμό». Έναν ανασχηματισμό-καραμπόλα, που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του.
Κυρίαρχη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης η αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου.
Ομολογία απίστευτης οργανωτικής ανικανότητας η δημιουργία μιας Κυβερνητικής Επιτροπής στην οποία μετέχουν οι μισοί υπουργοί με σκοπό να συντονίζουν τους άλλους μισούς. Και που, για πρώτη φορά -παγκόσμια πρωτοτυπία- δεν θα λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη σκοπιμότητα της σύνθεσης της επιτροπής, αλλά και για το ρόλο που θα έχει.
Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διάλυση των δύο εθνικών πρωταθλητών της Οικονομίας μας, του Τουρισμού και της Ναυτιλίας. Ειδικά της Ναυτιλίας, που εξακολουθεί να πηγαινοέρχεται από Υπουργείο σε Υπουργείο.
Ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, έφτιαξε μία κυβέρνηση υπό προθεσμία για να εφαρμόσει την ίδια λαθεμένη πολιτική».
.