ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΡΟΙΚΑ

Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποτελούμενη από τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον καθηγητή Τρύφων Κολλίντζα, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με αντιπροσωπεία της τρόικας, την οποία ενημέρωσαν για την πρόταση της Συμμαχίας για το μεσοπρόθεσμο, η οποία υιοθετήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων.
Εκ μέρους της τρόικας στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο προϊστάμενος της διοικητικής ομάδας της γενικής διεύθυνσης οικονομικών και χρηματοδοτικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοάο Νογκουέϊρα Μάρτινς, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Αντρέα Βέστφαλ και ο εκπρόσωπος της γενικής διεύθυνσης οικονομικών και χρηματοδοτικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πίτερ Βάις.
 

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΤΟΥ;


      Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Είναι πλέον εξακριβωμένο και βεβαιωμένο πως όλες οι Κυβερνήσεις της χώρας από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα συνειδητά οδήγησαν την χώρα στην απόλυτη πτώχευση και τον Ελληνικό λαό στην πλήρη εξαθλίωση.
Ο όρος «συνειδητά» είναι πολύ βαριά έκφραση για πολιτικούς της χώρας γιατί παραπέμπει αυτόματα στο ατιμωτικότερο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας κατά των συμφερόντων της χώρας και του Ελληνικού λαού.
Πως όμως αλλιώς, μπορεί να ερμηνευτεί η πολιτική του αλόγιστου, άκρατου δανεισμού από τρίτους, όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, προς εκπλήρωση των εσωτερικών και εξωτερικών υποχρεώσεων, που εκτίναξε σε απίστευτα ύψη, το δημόσιο χρέος, με την ταυτόχρονη εφαρμογή μιας άθλιας πολιτικής αποβιομηχάνισης της Ελλάδος από μεγάλες παραγωγικές μονάδες του παρελθόντος ( Πίτσος, Ιζόλα, Πειραϊκή – Πατραϊκή κ.α ).
Αυτή η πολιτική είναι, λοιπόν, που οδήγησε σε λουκέτο πλήθος βιοτεχνιών που παρήγαγαν τα πάντα, κυρίως στην Β. Ελλάδα και στην εγκατάλειψη της καλλιέργειας της Ελληνικής γης που κάλυπτε πρώτες ανάγκες διαβίωσης των Ελλήνων με παράλληλη μεγάλη εξαγωγή αυτών των προϊόντων σε όλη την Ευρώπη.
Πως αλλιώς λέγεται η πολιτική της διόγκωσης του δημόσιου τομέα με υπεράριθμους υπαλλήλους και η ταυτόχρονη τεράστια αύξηση των δημοσίων δαπανών.
Πως μπορεί να λέγεται η απεμπόληση της δραστηριοποίησης μεγάλων ξένων παραγωγικών μονάδων που ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα  (Pirelli, Good year, Nissan κ.α. ) όταν ο Ελληνικός κρατισμός το απαγόρευσε, με αποτέλεσμα η χώρα να χάσει τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες και χιλιάδες θέσεις εργασίας.  
Σήμερα, μετά την ψήφιση του επαχθούς μνημονίου και της αναμονής ψηφίσεως του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που εξαθλιώνει περαιτέρω τον Ελληνικό λαό και τον οδηγεί στα πρόθυρα της κοινωνικής αυτοκτονίας, η Κυβέρνηση προχωρά σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε χρόνο ρεκόρ, προκειμένου να ικανοποιήσει τους πιστωτές μας και τους διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους.
Τρανταχτό παράδειγμα αυτού είναι το γεγονός ότι η Κυβέρνηση διέθεσε άλλο ένα 10% των μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom με τιμή 1/3 της τελευταίας μετοχοποίησης του 2008. Αποτέλεσμα, το Ελληνικό δημόσιο να έχει πλέον μόνο το 10% του ΟΤΕ, οργανισμού στρατηγικής σημασίας, και η D.T. το 40%. Το τίμημα αυτής της μετοχοποίησης υπήρξε εξευτελιστικό. Το Ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει 400 εκατομμύρια ευρώ, που καλύπτουν μόνο οκτώ μήνες από την ετήσια επιδότηση του ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού ταμείου των εργαζομένων στον ΟΤΕ.
Σε λίγο καιρό θα ακολουθήσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ και όλων των ιδιόκτητων λιγνιτωρυχείων ενώ η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας θα ολοκληρωθεί με το ξεπούλημα του οργανισμού προγνωστικών αγώνων ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ), των κρατικών λαχείων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του οργανισμού διεξαγωγής ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ), το Ελληνικό, των αυτοκινητόδρομων Ελλάδος κ.λ.π.  
Μετά από όλα αυτά, είναι κοινή πεποίθηση πως η Κυβέρνηση υπέγραψε και αποδέχθηκε τους επαχθείς όρους του μνημονίου χωρίς να διαπραγματευθεί στο ελάχιστο την διαφοροποίησή τους προς το καλύτερο, για όφελος της πατρίδος.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, έστω και τώρα δεν τολμά να σηκώσει διαπραγματευτικό ανάστημα έναντι των τοκογλύφων και κερδοσκόπων, παρ’ ότι μετά από ένα χρόνο τήρησης του μνημονίου η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην άβυσσο των επιλογών αυτής της Κυβέρνησης. Είναι δυστυχώς ανώφελες οι θυσίες της Ελληνικής κοινωνίας.
Αυτή τη στιγμή, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει την αποτυχία του τρόπου επιβολής του μνημονίου και παραδέχεται πως η τήρησή του οδηγεί την Ευρωζώνη σε αδιέξοδα. Είναι κοινή πεποίθηση όλων των Ευρωπαίων πως η Ελλάδα με την τήρηση του μνημονίου οδηγείται στην πτώχευση και θα συμπαρασύρει όλα τα κράτη της Ευρωζώνης και βέβαια θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις διάλυσης του κοινού νομίσματος. 
Πιο αναλυτικά, ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Barry Eichengreen, θεωρεί πως μια εθελοντική έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ θα αποτελούσε την μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων. Η Αμερικάνικη εφημερίδα, «Wall street journal» αναφέρει πως ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδος θα σήμαινε το κλείσιμο των Ευρωπαϊκών αγορών που από την εποχή του κοινού νομίσματος είναι η κύρια πηγή κερδών της Αμερικανικής αγοράς. Η Αγγλική εφημερίδα «The Telegraph», έγραψε πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, από το να σώσουμε την Ελλάδα. Η πτώχευση της Ελλάδος θα οδηγούσε σε καταστροφή τις τράπεζες της Γερμανίας, της  Γαλλίας και της Ελβετίας. Μάνατζερ  πολυεθνικών εταιρειών της Γαλλίας και της Γερμανίας,  υποβάλλουν αίτημα προς τον κ. Σαρκοζί και την κ. Μέρκελ, για την αναγκαία προσπάθειά τους, για διάσωση της Ελληνικής Οικονομίας προς χάριν της διάσωσης του ευρώ. Ο ίδιος ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ προχθές στο Βερολίνο, σε κοινή συνέντευξη τύπου στήριξαν δημόσια την Ελλάδα και αποφάσισαν να επιταχύνουν τις διαδικασίες δεύτερου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, η κ. Μέρκελ προ ημερών, απευθυνόμενη προς τον Γερμανικό λαό, είπε πως είναι απαραίτητη η στήριξη της Ελληνικής οικονομίας. Έτσι οι Γερμανοί στηρίζουν την Οικονομία της Γερμανίας και την δική τους, γιατί σε ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδος, θα καταρρεύσει το κοινό νόμισμα  συμπαρασύροντας και άλλα κράτη της Ευρωζώνης, με ό,τι αυτό  συνεπάγεται για τις εξαγωγές της Γερμανίας που δεν θα γίνονται στο κοινό νόμισμα. Επίσης, τους υπενθύμισε πως η Ελλάδα είναι από πρώτες  χώρες εισαγωγής των προϊόντων τους.
Κοινή διαπίστωση, λοιπόν, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. είναι πως ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδος, θα την οδηγήσει στην απομάκρυνσή της από το ευρώ και η πτώχευση της Ελλάδος θα λειτουργήσει ως μεταδοτική ασθένεια για τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης  (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και πιθανώς την Ιταλία και την Γαλλία)  με κοινή κατάληξη την διάλυση του ευρώ. 
Κε Πρωθυπουργέ , εάν έχετε πατριωτική συνείδηση, όπως πολλές φορές διατυμπανίζετε, γιατί δεν επενδύετε στο φόβο των Ευρωπαίων και σηκώνοντας το ανάστημά σας να τους ενημερώσετε, πως δεν έχετε το Ιστορικό δικαίωμα της πλήρους εξαθλίωσης του λαού σας και της χώρας σας; Από την στιγμή που ένα χρόνο τώρα δεν απέδωσε στο ελάχιστο τα αναμενόμενα η ψήφιση του μνημονίου και δεν προβλέπεται να αποδώσει ούτε το μεσοπρόθεσμο που αναγκάζεσθε να ψηφίσετε σε μια απέλπιδα προσπάθεια, εγκρίσεως από την τρόικα της πέμπτης δόσεως;
Κε Πρωθυπουργέ, «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και Ελληνική πατριωτική πράξη από μέρους σας, είναι να δείξετε στους εταίρους μας στην Ε.Ε. και στους τροικανούς, τα μπροστινά σας, με μια θαρραλέα και γενναία ανακοίνωση, ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ προς το Εξωτερικό και επαναφορά της χώρας στην δραχμή. Έτσι, είναι σίγουρο πως έντρομοι, μπροστά στο σενάριο διάλυσης του ευρώ, θα αποδεχθούν τους όρους σας περί της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου και της αποδοχής του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
Στην ακραία δε περίπτωση της μη αποδοχής της προτάσεως σας, η επαναφορά στην δραχμή θα είναι για τον λαό μας μία επώδυνη  λύση, όμως θα είναι μία λύση.
Η τήρηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αντίθετα,  δεν είναι λύση και οδηγεί τον λαό μας στην πλήρη εξαθλίωση και την χώρα μας στην πλήρη διάλυση, με ορατή σ’ αυτή την περίπτωση την απώλεια Ελληνικών Εθνικών εδαφών (Θράκη, Αιγαίο και Καστελόριζο).

                          

Τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού στη Βοιωτία

Τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού στη Βοιωτία
Στη 13η Θερινή Παραδοσιακή εκδήλωση που διοργανώνει το τμήμα «Παράδοσης και Χορού» στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Ορχομενού Βοιωτίας, θα συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 και ώρα 9.00 μ.μ. Θα παρουσιάσουν χορούς από την Πελοπόννησο.
Αρβανιτοβλάχικο, Τσάμικο Ζευγάρια, Μπάλο Αρκαδίας, Τσάμικο αντρικό, Τσακώνικο και
Καλαματιανό. Διάρκεια προγράμματος 20΄
Τμήμα «Παράδοσης & Χορού» Αγίου Δημητρίου Βοιωτίας
Π Ρ Ο  Σ Κ Λ Η Σ Η
Το Τμήμα  «Παράδοσης & Χορού» Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με το Δήμο Ορχομενού  και με τη συμμετοχή της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, σας προσκαλούν στη 13η Θερινή Παραδοσιακή Εκδήλωση , που θα γίνει στον Άγιο Δημήτριο Βοιωτίας, την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 9:00 μ. μ., στο Αμφιθέατρο του κοινοτικού μεγάρου. Θα συμμετέχουν όλες οι χορευτικές ομάδες του Τμήματος και θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας και ο Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Όμιλος Ιτέας «Το χοροστάσι».
Σας περιμένουμε  όλους !
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Φλωκατούλας Χρήστος
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ FM 90,3 

Ο. ΛΑΦΟΝΤΑΙΝ : ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

Υπέρ της διαγραφής χρέους για την αντιμετώπιση της κρίσης της Ελλάδας, τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος του γερμανικού κόμματος "Η Αριστερά" και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Όσκαρ Λαφοντέν, μιλώντας σήμερα στο γερμανικό ραδιόφωνο...
Deutschlandfunk. "Η διαγραφή χρέους θα πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συντεταγμένα. Είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν όλα τα πιστωτικά ινστιτούτα των ευρωπαϊκών χωρών", είπε ο κ. Λαφοντέν, προσθέτοντας όμως ότι "δεν μπορεί να εκτιμήσει κανείς τους κινδύνους μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια". Παράλληλα, ο κ. Λαφοντέν ζήτησε να αντιμετωπιστεί "στη ρίζα του" το πρόβλημα της υπερχρέωσης με αυστηρό και αποτελεσματικό έλεγχο των τραπεζών. Άσκησε επίσης κριτική στα πλεονάσματα εξαγωγών και στο "ντάμπινγκ" μισθών των προηγούμενων ετών, που αποβαίνει, όπως είπε, σε βάρος των υπολοίπων εταίρων. Αντίστοιχη πρόταση για διαγραφή χρέους της Ελλάδας, ως λύση για την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα έκανε και ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ, στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.

ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ Ο ΚΑΤΑΪΝΕΝ

Το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας ψήφισε τον επικεφαλής του δεξιού κόμματος της Εθνικής Συμμαχίας, Γίρκι Κατάινεν, για νέο πρωθυπουργό της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Ο Κατάινεν, πρώην υπουργός Οικονομικών, υποσχέθηκε να τιθασεύσει τις...
δαπάνες και να διασφαλίσει την οικονομική ευρωστία της Φινλανδίας. Επίσης, θα προσπαθήσει να ακολουθήσει μια ευρω-στρεφή πολιτική γραμμή, παρά τον αυξανόμενο ευρω-σκεπτικισμό του κόμματος των Αληθινών Φιλανδών. 118 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του κ.Κατάινεν, ενώ 72 βουλευτές ψήφισαν κατά και 9 ήταν απόντες. Η κυβέρνηση συνασπισμού των έξι κομμάτων, περιλαμβανομένων της Εθνικής Συμμαχίας και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, θα ορκιστεί σήμερα, Τετάρτη.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

Μεγάλες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη και στους δημοτικούς φόρους που πληρώνουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ φέρνει, μεταξύ άλλων, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που...
διατύπωσαν οι δήμαρχοι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ, για την περίοδο 2012-2015 προβλέπεται αύξηση 700 εκατ. ευρώ στα "λοιπά έσοδα" για δήμους και περιφέρειες. Από αυτά τα 500 εκατ. αφορούν τα τέλη και 100 εκατ. τη φορολογική ενημερότητα. Σε ό,τι αφορά τις χρηματοροές από το ΕΣΠΑ, οι δήμαρχοι εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει η προβλεπόμενη αύξηση των εσόδων αφού οι επενδύσεις αναμένεται να μειωθούν. Βάσει των προβλέψεων του Μεσοπρόθεσμου, για την ίδια τετραετία θα υπάρξει περαιτέρω μείωση δαπανών κατά 685 εκατ. ευρώ. Από αυτό το ποσό τα 100 εκατ. ευρώ θα προκύψουν από τον περιορισμό των προσλήψεων λόγω της εφαρμογής της αναλογίας ένα προς πέντε, ενώ αναμένονται διευκρινίσεις για το πού αλλού θα υπάρξουν μειώσεις δαπανών. Ωστόσο, από το 2012 το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εμφανίζει σημαντικά πλεονάσματα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, για το 2012 προβλέπονται 385 εκατ. ευρώ, για το 2013 1 δισ. ευρώ, για το 2014 περίπου 1,5 δισ. ευρώ και για το 2015 προβλέπονται πλεονάσματα ύψους περίπου 1,8 δισ. ευρώ.

Απόπειρα βιασμού ανήλικου στην Πάτρα

Καταγγελία του 13χρονου στην αστυνομία


Σε βοήθεια κάλεσε αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ένας 13χρονος στην περιοχή του Λούνα Παρκ, στην Ακτή Δυμαίων κοντά στο νέο λιμάνι της Πάτρας. Ο 13χρονος υπέδειξε έναν 25χρονο αλλοδαπό, κατηγορώντας τον ότι πήγε να τον βιάσει με την απειλή μαχαιριού.

Το μαχαίρι κατασχέθηκε και προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρα.

Παναχαϊκή: Μηνύσεις και αγωγές κατά ΠΑΕ Ρόδου!

Μηνύσεις κατά της Ρόδου και του νομικού της εκπροσώπου και αγωγές ζητώντας ένα εκατομμύριο ευρώ λόγω δυσφήμισης θα καταθέσει η Παναχαϊκή, όπως γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης και καθώς η πατρινή ΠΑΕ απολογείται αύριο στην ΕΠΑΕ Β΄-Γ΄ εθνικής ματά τη σχετική καταγγελία της Ροδίτικης ΠΑΕ.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή αναφέρει:
«Μετά την έκδοση της νομοθετήσεως του Αρείου Πάγου ότι η ΠΑΕ Παναχαϊκή στο θέμα της φορολογικής ενημερότητας είναι παθούσα και όχι δράστης ανακοινώνει τα εξής:
1) Αύριο το πρωί η ΠΑΕ Παναχαϊκή θα κατατεθεί μήνυση κατά του νομικού προσώπου της ΠΑΕ Ρόδος και των μελών του ΔΣ για δυσφήμιση, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στον ποινικό κώδικα, γιατί ενώ η ΠΑΕ Ρόδος γνώριζε από τις ανακοινώσεις της ΠΑΕ Παναχαϊκή ότι η υπόθεση του μη νομίμου πιστοποιητικού διερευνήθηκε και ότι η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι παθούσα , έκανε καταγγελία με περιεχόμενο δυσφημιστικό αποδίδοντας ψευδός την πράξη στην ΠΑΕ Παναχαϊκή και όχι στο φυσικό πρόσωπο που είναι ήδη κατηγορούμενο για τις πράξεις που έχει διαπράξει εις βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή .
2) Αύριο το πρωί εις βάρος του νομικού προσώπου και των μελών του ΔΣ της ΠΑΕ Ρόδος θα κατατεθούν αγωγές ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, γιατί με την καταγγελία εις βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή δυσφήμισαν το νομικό πρόσωπο την ιστορία και την φήμη της.
3) Αύριο το πρωί εις βάρος της ΠΑΕ Ρόδος θα καταθέσει καταγγελία για δυσφήμιση του ποδοσφαίρου σύμφωνα με το άρθρο 26 παράγραφοι 1 κ 2 του πειθαρχικού κώδικα αφού η ΠΑΕ Ρόδος κατέθεσε καταγγελία κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή χωρίς καν η ΕΠΟ και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αλλά και η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποδώσουν την παραμικρή ευθύνη στην ΠΑΕ Παναχαϊκή. Η καταγγελία θα βασίζεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 26.
4) Η ΠΑΕ Παναχαϊκή θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Ρόδου για να διερευνηθεί ο φάκελος των ασφαλισμένων ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Ρόδος στο ΙΚΑ, αλλά και ο φορολογικός φάκελος για να διαπιστωθεί εάν η ΠΑΕ Ρόδος είχε διαπράξει στα χρόνια της λειτουργίας της ποινικά αδικήματα σε σχέση με το ΙΚΑ και την Εφορία».

Δύο ακόμη «σατανικές» ομοιότητες της Ελλάδας με την Αργεντινή...Η σύγκριση με την ιστορία πολλές φορές είναι αναπόφευκτη. Πόσο μάλλον όταν πολλά από τα γεγονότα έχουν αρχίσει και συμπίπτουν «σατανικά». Μετά και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης από τον Γ. Παπανδρέου, πολλοί αναλυτές άρχισαν να «σκέφτονται» τα γεγονότα του 2001 στην Αργεντινή, όταν και αυτή...
δήλωσε τη βίαιη χρεοκοπία της.

Το πρώτο στοιχείο ομοιότητας είναι τα CDS των δύο χωρών. Ενώ τις τελευταίες εβδομάδες τα ελληνικά CDS έχουν λάβει την ανιούσα (1.400 μονάδες στις 26/4, 2120 μονάδες στις 17/6), και μάλιστα καταγράφοντας μία εκρηκτική άνοδο, το 2001, τα CDS (12μηνα) της Αργεντινής αυξήθηκαν από τις 1.200 μονάδες βάσης στις 7/11/2001 στις 4.000 μονάδες βάσης στις 11/11/2001, για να ξεπεράσουν τις 10.000 μονάδες μετά τις 15/11 του ίδιου έτους. Τότε ήταν που η κυβέρνηση της Αργεντινής «παραδέχθηκε» δημοσίως, το Νοέμβριο του 2001, ότι δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις συνήθεις απαιτήσεις του ΔΝΤ, σε σχέση με τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, και το ΔΝΤ αρνήθηκε να «εμβάσει» ένα προγραμματισμένο δάνειο, ύψους 1.25 δις. δολ.

Το δεύτερο στοιχείο ομοιότητας είναι ότι λίγους μήνες πριν από την κήρυξη της χρεοκοπίας της Αργεντινής, ο τότε πρόεδρος της χώρας είχε προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με σκοπό να κερδίσει μερικούς μήνες πιέζοντας παράλληλα για νέα δάνεια. Ο ανασχηματισμός εκείνος είχε κριθεί μερικός, καθώς είχαν αλλάξει μερικοί μόνο υπουργοί (Felix Salmon).

Οι αγορές το συνηθίζουν να θεωρούν «deja vu» πολλά γεγονότα...

 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/06/blog-post_2038.html

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΕΒΕΡΤΠεισματάρης, δημιουργικός, αποφασιστικός και πρακτικός. Ένας «μπουλντόζας» δυναμικός και φωνακλάς, σταθερός στις ιδέες και τις αξίες του. Αυτός ήταν ο πολιτικός και ο άνθρωπος Μιλτιάδης Έβερτ, όπως τον επανέφεραν σήμερα στη μνήμη τους βουλευτές που είτε τον γνώρισαν ως κομματικοί συνοδοιπόροι είτε ως πολιτικοί του αντίπαλοι. Η Βουλή σε ειδική συνεδρίαση τίμησε τη μνήμη του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ, ενός «πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων από το 1974 και μετά» είτε με τη θητεία του σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις, είτε την περίοδο της αρχηγίας στη ΝΔ είτε στον δημαρχιακό θώκο της Αθήνας, όταν εξελέγη με πρωτοφανή ποσοστά πλειοψηφίας για τα δεδομένα του δήμου. «Η Βουλή τιμά σήμερα τη μνήμη του Μιλτιάδη Έβερτ, ενός πολιτικού που για 30 χρόνια τίμησε την πολιτική ζωή» είπε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης. «Ήταν ένας ολοκληρωμένος πολιτικός, είχε σαφείς θέσεις για όλα τα ζητήματα. Η μαχητικότητά του αναγνωρίστηκε από όλες τις πλευρές» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. «Πολιτικοί σαν τον Μιλτιάδη Έβερτ μάς διδάσκουν αυτές τις δύσκολες και αμήχανες ώρες, να στεκόμαστε όρθιοι και σταθεροί και να επιμένουμε στο σωστό. Δεν είναι πείσμα να επιμένεις στο σωστό. Χαρακτηρίστηκε μπουλντόζας γιατί είχε αυτό το πείσμα και την αποφασιστικότητα» δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τασούλας. «Ήταν αυθόρμητος αλλά ήξερες πού βρισκόσουν. Ήμουν σκληρός εσωκομματικός αντίπαλος του, έδειξε όμως εκείνη την περίοδο τη δημοκρατικότητα του. » Ανοιχτά μιλούσαμε και ανοιχτά απαντούσαμε» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη περιγράφοντας ότι γνώρισε τον Μιλτιάδη Έβερτ όταν η ίδια βρισκόταν σε κατ΄οίκον περιορισμό, στη διάρκεια της δικτατορίας και ο Μιλτιάδης Έβερτ πέταξε μια σακούλα σοκολάτες από την μάντρα όταν είχε πάει στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη για να μάθει πόσα παιδιά ήταν σε κατ΄ οίκον κράτηση. «Όταν το 1974 έβγαλα τη 'Φωνή του Στέμματος' και συναντηθήκαμε μου είπε: κάνεις λάθος. Δεν πιάνεις τα μηνύματα των εποχών» ήταν κάποιο από τα στιγμιότυπα που περιέγραψε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Δεν δίσταζε να εγκαταλείπει αξιώματα. Προσωποποιούσε το θάρρος στην πολιτική» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πρώην προέδρου Απόστολου Κακλαμάνη ότι «ο Μίλτος έκανε και λάθη αλλά ποτέ από ιδιοτέλεια» και «ίσως να είχε γίνει πρωθυπουργός αν δεν είχε την αντίληψη των κέντρων ότι η κατάσταση απαιτούσε άλλη προσωπικότητα». Η συνεδρίαση στη μνήμη του Μιλτιάδη Έβερτ ανέσυρε και μνήμες για φράσεις του πολιτικού που κάποτε προκαλούσαν σχόλια και συζητήσεις για τον αυτοσαρκασμό και το χιούμορ του. «Το Καρδίτσα-Καρδίτσα, έγινε σημαία για τη ΝΔ» θύμισε ο Απόστολος Κακλαμάνης. «Είμαι ευτυχής για την κατάργηση των τόνων γιατί ποτέ δεν είχα μάθει να τους χρησιμοποιώ» είχε πει για την καθιέρωση του μονοτονικού συστήματος. «Το αγαπημένο μου μάθημα ήταν η έκθεση. Έπαιρνα πάντα 20 αλλά ήταν το άθροισμα τεσσάρων εκθέσεων μαζί» είχε πει ο Μιλτιάδης Έβερτ, φράση που θύμισε ο Αστέριος Ροντούλης.

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟΑρχίζουν σήμερα οι συνομιλίες μεταξύ ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και ιδιωτών επενδυτών σχετικά με την εθελοντική συμμετοχή των δεύτερων στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, αναφέρει επικαλούμενο γερμανικές κυβερνητικές πηγές, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας έχει προσκαλέσει στη Φρανκφούρτη για συνομιλίες, τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες. Παρόμοιες συνομιλίες αναμένεται να γίνουν και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης. Όπως προσθέτει η πηγή του Reuters, όλες οι εμπλεκόμενες τράπεζες και ασφαλιστικές οι οποίες θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην εύρεση μιας λύσης θα λάβουν μέρος στις σχετικές συνομιλίες.