ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΑΘΩΟΣ ΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΑΡΗΣ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗΣ

Αθώο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Άρη Σειρηνίδη, ο οποίος δικάστηκε κατηγορούμενος για πυροβολισμούς σε κλούβα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, τον Ιούλιο του 2009. Στην απόφαση του δικαστηρίου μειοψηφία ήταν οι τρεις τακτικοί δικαστές, οι οποίοι...
 υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Η εισαγγελική λειτουργός θεώρησε πως ο Σειρηνίδης είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και ζήτησε να καταδικαστεί για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, καθώς δύο πυροβολισμούς είχε δεχθεί η κλούβα, και όχι για 17 απόπειρες που αντιμετώπιζε λόγω του αριθμού των αστυνομικών, που επέβαιναν στο όχημα.

Ά. Τσιγκρής: «Ο ΟΗΕ Δικαιώνει Πλήρως τις Θέσεις Σαμαρά…»

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη δημοσιοποίηση της Ετήσιας Έκθεσης του ΟΗΕ για την “Παγκόσμια Κοινωνική Κατάσταση”- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποτελεί αναμφίβολα κόλαφο για όλους εκείνους που εμπνεύστηκαν, στήριξαν και συνεχίζουν μια καταστροφική οικονομική πολιτική που οδηγεί μόνον σε ανακύκλωση των αδιεξόδων.
Ο ΟΗΕ επισείει τον υπαρκτό κίνδυνο ότι με τη συγκεκριμένη οικονομική συνταγή απομακρυνόμαστε από τον επιδιωκόμενο στόχο που είναι η ανάπτυξη.
Σαφείς και σημαντικές είναι και οι επισημάνσεις της Έκθεσης του ΟΗΕ σχετικά με το κοινωνικό κράτος, οι οποίες βρίσκουν την απόλυτη εφαρμογή τους στη δική μας περίπτωση.
Τα πλήγματα που δέχθηκε το κοινωνικό κράτος τον τελευταίο χρόνο είναι πλήγματα πρωτίστως στα ασθενή κοινωνικά στρώματα και τα οποία τροφοδοτούν εύλογα εκτός από την απόγνωση και την περαιτέρω αγανάκτηση των πολιτών.
Στην Έκθεση τονίζεται ότι: “…είναι πρωταρχικό για τις κυβερνήσεις να λαμβάνουν υπόψη τους τις πιθανές κοινωνικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζουν …ώστε η ανάπτυξη να μη μετατρέπεται μακροπρόθεσμα σε τιμωρία”.
H έκθεση του ΟΗΕ δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές που οφείλουν να ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις χωρών που είναι αντιμέτωπες με την κρίση: εφαρμογή πολιτικών τόνωσης της οικονομίας.
Σήμερα, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος μιλά τη γλώσσα της αλήθειας, ποιος συναισθάνεται την ευθύνη του απέναντι στους πολίτες, ποιος συνιστά την πραγματική ελπίδα για τον Τόπο.
Σήμερα, οι Έλληνες κατανοούν ότι από αυτή την κυβέρνηση δεν έχουν να περιμένουν τίποτε άλλο από νέους φόρους.
Οι επικοινωνιακές τακτικές κατέρρευσαν και η μόνη λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία»

Λουκέτο στο 11888, εκατοντάδες στο δρόμο


Οι ανακοινώσεις για την παραχώρηση των τηλεφωνικών κέντρων του ΟΤΕ στην εταιρεία e-value και το λουκέτο του 11888 και εδώ στην Πάτρα έρχονται να επιβαρύνουν  ακόμα περισσότερο την εργασιακή κατάσταση στην περιοχή. Με απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ και της Deutsche Telecom χάνονται 400 θέσεις εργασίας, οι οποίες καλύπτονται από ελαστικά εργαζόμενους-φοιτητές, ενώ οι θέσεις του μόνιμου προσωπικού μπαίνουν και αυτές σε κίνδυνο.
            Η διοίκηση του ΟΤΕ, αψηφώντας χρόνια κεκτημένα των εργαζομένων έχει διαμορφώσει εργασιακές συνθήκες που δε διαφέρουν από αυτές που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι όλοι της χώρας. Μιλάμε για τμήματα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και καλύπτονται μόνο από συμβασιούχους-φοιτητές. Τώρα με το λουκέτο, οι προσλήψεις έχουν σταματήσει ήδη, ενώ η e-value προχωρά σε συμβάσεις με ακόμα χειρότερους εργασιακούς όρους. Η κοινωνική και εργασιακή παρακμή δεν έχει τελειωμό.     
            Να μην κλείσει το τηλεφωνικό κέντρο του 11888! Αυτό που κάποτε μπορεί να ήταν “χαρτζιλίκι” για τους φοιτητές, τώρα στην εποχή του Μνημονίου είναι ζήτημα επιβίωσης. Με την ανεργία στους νέους να καλπάζει και με τα εισοδήματα όλων να συρρικνώνονται, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
            Kυβέρνηση και τρόικα έχουν βάλει στόχο να ξεπουλήσουν κάθε δημόσιο αγαθό. Οι ιδιωτικοποιήσεις των 50 δις έχουν ξεκινήσει ήδη από τον ΟΤΕ, που από κοινού κυβέρνηση και διοίκηση ετοιμάζονται να πουλήσουν ότι έχει απομείνει απ’ το δημόσιο μερίδιο στη Deutsche Telecom, μόνο και μόνο για να πληρωθεί ένας λογαριασμός που δεν είναι δικός μας.
Τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, μεταφορές είναι δημόσια αγαθά που πρέπει πάση θυσία να υπερασπιστούμε απέναντι στη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ και του Σωματείου στα Τηλεφωνικά Κέντρα της Πάτρας που όλο αυτό το διάστημα έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις. Καλούμε τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και παντού να ορθώσουν ανάστημα!
Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στο 11888, στο πλευρό όλων των εργαζόμενων της πόλης, των νέων ανέργων και των απολυμένων. Καλούμε επίσης όλους τους φορείς να σταθούν δίπλα στον δίκαιο αγώνα τους. Να σταθούν αποφασιστικά και να επιδείξουν πιο αποτελεσματική στάση. Όλος ο Πατρινός λαός έχει δικά του παιδιά σε αυτές τις θέσεις.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ!!!!

Η πυρηνική βόμβα που σας γράφαμε πριν από λίγες ώρες "έσκασε" αφού έγινε δημοσίως γνωστό πως στην λίστα με τα ονόματα που έχει ασκηθεί σε βάρος τους πονική δίωξη είναι και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης! Ο ισχυρός άνδρας των "ερυθρολεύκων" αντιμετωπίζει την κατηγορία για συνέργια σε εγκληματική οργάνωση, συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αναμέτρησης!

Στην μακρά λίστα βρίσκεται και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος! Ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού κατηγορείται για στοιχηματική απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Η λίστα είναι τεράστια με τα γνωστά ονόματα να είναι πολλά!

Δείτε το πόρισμα (κάντε κλικ στις εικόνες και διαβάστε αναλυτικά το πόρισμα!):


http://www.balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=41173

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ


Σε παρέμβασή του στην εκομπή του ΣΚΑΙ, «Πρώτη Γραμμή» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, δήλωσε ότι δε θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εμμένοντας στην άποψη του ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ.

«Για εμένα δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, καθαρές κουβέντες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασιάδης.

«Σε πάρα πολλά σημεία δεν διαφωνώ με την κυβέρνηση, αλλά εμμένω στην άποψή μου ότι...
κάποιες ΔΕΚΟ δεν πρέπει να πωληθούν» σημείωσε, αναφέροντας ακόμη την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΔΑΘ.

Μητσοτάκης: Αν χρειαζόταν θα ψήφιζα Μεσοπρόθεσμο

Tην ίδια ώρα, ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε..... το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή»: «Αν ήταν η 151η η δική μου ψήφος θα ψήφιζα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία».

«Ομολογία της κυβερνητικής αποτυχίας αποτελεί η αποχώρηση Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος έχει καλύτερα δείγματα από τη διαχείριση της επικοινωνίας, θα δούμε ως προς τα αποτελέσματα» τόνισε. «Συμφωνούμε σε πολλά περισσότερα από όσα διαφωνούμε με την κυβέρνηση» τόνισε.

Για το κλίμα στη Βουλή κατά τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης ανέφερε ότι ήταν συναινετικό, μέχρι την άστοχη και απαράδεκτη, όπως την αποκάλεσε, δήλωση Πάγκαλου, αν χαρακτήρισε κάπως υπερβολική την αντίδρασή της ΝΔ να αποχωρήσει για λίγο από την αίθουσα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ένα τμήμα της κυβερνητικής πολιτικής δεν έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και πρέπει να διορθωθεί αν τεθεί στην ατζέντα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και επιτευχθεί η διαπραγμάτευση.

Για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δήλωσε ότι θα ψηφιστεί, αλλά προέβλεψε ότι δεν θα πετύχει τους στόχους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕ ΜΕΤΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Κάποια από τα νέα μέτρα θα είναι τα εξής: Η πλήρης εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης μόνο για τις επιχειρήσεις με μικρή αύξηση του ειδικού φόρου για τη θέρμανση στα νοικοκυριά. Στα ακίνητα δεν θα επιβληθεί νέο τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ Παραμένει η εισφορά αλληλεγγύης κλιμακωτά από 1% έως 5%. Συγκεκριμένα εισφορά 1% για εισοδήματα από 12.000-20.000 Εισφορά 2% για εισοδήματα από 20.000-50.000 Εισφορά 3% για εισοδήματα από 50.000-100.000 Εισφορά 4% για εισοδήματα από 100.000 και πάνω Ειδική εισφορά 5% για βουλευτές και αιρετούς άρχοντες των ΟΤΑ Έκτακτη εισφορά στους επιτηδευματίες Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Επανέλαβε δε ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της 5ης δόσης στην Ελλάδα.

ΣΤΗΡΙΞΗ GUARDIAN ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ

Άψογη η οικονομική του πρόταση, αλλά καλύτερα να αποδεχτείτε την αλήθεια

Να αποδεχτούν την πραγματικότητα και να δηλώσουν πτώχευση καλεί την ευρωζώνη και την Ελλάδα η βρετανική εφημερίδα «Guardian». «Αντί να αναβάλλετε την αναπόφευκτη ελληνική χρεοκοπία, θα ήταν σοφότερο να προετοιμαστείτε για αυτήν», είναι ο υπότιτλος του δημοσιεύματος.

Το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι λάθος, αναφέρει το δημοσίευμα. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από την κοινωνική αναταραχή, τις εσωτερικές διαφωνίες στο κυβερνών κόμμα και τις αδιάκοπες διαδηλώσεις των Ελλήνων πολιτών.

«Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει ήδη...
προσπαθήσει να αλλάξει το σχέδιο για να απαντήσει σε ένα βασικό παράπονο των διαδηλωτών, με τη μείωση της αύξησης στη φορολογία καυσίμων και του φόρου περιουσίας, και προσπαθώντας να περιορίσει τη φοροδιαφυγή βάζοντας στο στόχαστρο τους αυτοαπασχολούμενους». Ωστόσο, η προσπάθεια δεν είναι βιώσιμη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, δεν είναι πρόθυμος να στηρίξει αυτό το νέο σχέδιο και αντιπροτείνει μία διαφορετική οικονομική λογική, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. «Η οικονομική του λογική είναι άψογη: τα επιβαλλόμενα περιοριστικά μέτρα «στραγγαλίζουν» τη ζήτηση σε μία στιγμή που η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση», σχολιάζει το δημοσίευμα. «Πράγματι, αυτό ήδη συμβαίνει: 50.000 επιχειρήσεις χρεοκόπησαν το περασμένο έτος και η οικονομία βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση». Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης υποστηρίζει κάτι τέτοιο είναι, ωστόσο, μία νέα μεγάλη αναστροφή, σχολιάζει καυστικά η εφημερίδα.

«Οικονομικά, κοινωνικά και τώρα πολιτικά, το status quo δεν είναι βιώσιμο. Αντί να αναβάλει το αναπόφευκτο της ελληνικής χρεοκοπίας, θα ήταν εξυπνότερο να προετοιμαστεί για αυτό», τονίζει το δημοσίευμα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Τα νέα μέτρα έως το 2015 ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος μετά τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας και την ενημέρωση και την ενημέρωση της...
ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε πως τα νέα μέτρα θα βασιστούν σε τρεις πυλώνες για την οικονομία: 1) Ιδιωτικοποιήσεις 50 δισεκ. ευρώ, 2) Συμμετοχή ιδιωτών βάση της λύσης της Βιέννης και 3) τη σύναψη νέου δανείου. Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης την αύξηση του ειδικού φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης, την έκτακτη εισφορά 55 για τα πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα και τη διατήρηση του αφορολόγητου για την πρώτη κατοικία στα 200.000 ευρώ. Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως ζήτησε παράλληλα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για ένα οργανωμένο φορολογικό σύστημα που θα είναι αναπτυξιακό και κοινωνικά δίκαιο. Τόνισε μάλιστα πως δεν θα μπουν νεοι φόροι στο λογαριασμό της ΔΕΗ γιατί αυτό δεν θα ήταν δίκαιο. Ανακοίνωσε επιπλέον, ένα ειδιακό τέλος για ελεύθερους επαγγελματίες. Στις 8.000 ευρώ το αφορολόγητο Εν τω μεταξύ, ο κ. Βενιζέλος εξήγγειλε μείωση του αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ. Ωστόσο, από το μέτρο αυτό θα εξαιρεούνται οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών με 12.000 εισόδημα, τα άτομα με αναπηρία και οι άνεργοι κάτω των 30 ετών. Παράλληλα, τα εισοδήματα μεταξύ 8.000 και 12.000 ευρώ θα έχουν μειωμένο φορολογικό συντελεστή. «Ηλεκτρισμό στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα» Ηλεκτρισμό στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, διαπίστωσε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ Παντελής Οικονόμου, τονίζοντας ότι ήταν «μια διαπραγμάτευση όπου και οι δύο πλευρές πρόβαλαν θέματα. Βέβαια υπάρχει ηλεκτρισμός». «Εδώ πάμε να δεσμευτούμε όλοι ως χώρα και να δεσμευθούν και πολλές άλλες χώρες απέναντί μας με μία συμφωνία πολυετή. Αυτά δεν είναι αστεία. Βεβαίως υπάρχει ένταση. Αλίμονο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου. Πάντως δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και σημείωσε: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος (για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης) για τον πολύ απλό λόγο ότι υπάρχει για πρώτη φορά μία πρόβλεψη στο γενικότερο σχήμα - που έχει γίνει σαφές ότι θα περάσει διότι προέρχεται και από δηλώσεις της άλλης πλευράς - ότι ένα σκέλος της χρηματοδότησης της χώρας θα αφορά αποκλειστικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας, επενδύσεις δηλαδή, και έχει προταθεί και ο τρόπος χρηματοδότησης. Στο βαθμό λοιπόν που εμείς εγκαίρως είμαστε εντάξει με το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, νομίζω ότι μέσα στον Ιούλιο θα έχουν εγκριθεί και τα πρώτα χρηματοδοτικά βήματα στη βάση αυτής της νέας στρατηγικής χρηματοδότησης της χώρας». Ερωτηθείς αν «βγαίνει» το μεσοπρόθεσμο, ο κ. Οικονόμου είπε: «Κάνει το υπουργείο Οικονομικών μία πρόβλεψη. Η πρόβλεψη αυτή στερείται της εξής βασικής πληροφορίας - για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν υπήρχε αυτή η πληροφορία - ποιο θα είναι το σχήμα; Το σχήμα, το οποίο θα διαμορφωθεί για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και άλλων χωρών ενδεχομένως, αυτό ακριβώς το θέμα συζητείται τώρα και αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Το πλαίσιο αυτό είναι υπό διαπραγμάτευση». Το βασικό θέμα που συγκεντρώνει τις ενστάσεις της τρόικας αφορά τις εγγυήσεις που ζητούν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν πάει στη Σύνοδο Κορυφής ο Βενιζέλος Δεν μεταβαίνει τελικά στις Βρυξέλλες, για να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να μείνει στην Αθήνα και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, για τις οποίες ο υφυπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου ανέφερε ότι έγινα σε έντονη ατμόσφαιρα. Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομιών στις 17:00. Ο κ. Βενιζέλος είχε το πρωί συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας για την οριστικοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του εφαρμοστικού νόμου (φορολογικά μέτρα, αποκρατικοποιήσεις, διαρθρωτικές αλλαγές) και θα υπάρξει νέα συνάντηση το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ. Αύριο στη Βουλή, παρουσία του κ. Βενιζέλου, θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών, για τη δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου. Την ίδια ημέρα, θα δοθεί στα κόμματα το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου, ώστε να μπορέσουν να το επεξεργαστούν έως την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, 27 και 28 Ιουνίου, το Μεσοπρόθεσμο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ την Τρίτη θα αρχίσει στη Διαρκή Επιτροπή η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου, ο οποίος πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 30 Ιουνίου. Oλοκληρώθηκε η συνεδρίαση Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση των κυβερνητικών βουλευτών αρχικώς από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για το Μεσοπρόθεσμο και κατόπιν από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη για τα εργασιακά. Ο υπουργός Οικονομικών, αποχώρησε στο μέσον της συνεδρίασης του ΚΤΕ, καθώς είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την τρόικα, ενώ, λόγω του βαρέος προγράμματός του, ο κ. Βενιζέλος δεν θα μπορέσει να μεταβεί στις Βρυξέλλες, ωστόσο θα ευρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου. Στη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε την ενημέρωση του κ. Βενιζέλου, η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη πρότεινε να δημιουργηθεί, πέραν της τρόικας, να δημιουργηθεί πολιτική συντονιστική ομάδα, σε επίπεδο ευρωζώνης, για να σταματήσει η κακοφωνία μεταξύ των εταίρων μας, καθώς επίσης και να ενταθεί η πίεση ώστε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να ανεξαρτητοποιηθεί από πολιτικές διαδικασίες και να παρεμβαίνει όταν χρειάζεται στην δευτερογενή αγορά ομολόγων. Στη συνέχεια η κ. Κατσέλη πρότεινε να ζητηθεί η συμβολή του Euro 50 Group για την υποβολή προτάσεων προς τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για τη διαχείριση χρέους της ευρωζώνης. Αναφερόμενη στην ρευστότητα στην οικονομία, η πρώην υπουργός πρότεινε την ενεργοποίηση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο του ΕΤΕΑΝ άμεσα, καθώς και την προώθηση εγγειοδοτικού μηχανισμού για τις εταιρείες που έχουν υψηλή πιστοληπτική αξιολόγηση με ευρωπαϊκή αντεγγύηση και οι οποίες σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρηματοδότησης. Σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ η κ. Κατσέλη εκτιμώντας ότι προχωρά εξαιρετικά καλά η σύμβαση που είχε υπογράψει πέρυσι το Υπουργείο Ανάπτυξης με την ΕΤΕ, ζήτησε επέκταση του προγράμματος. Την ύπαρξη επιχειρηματικού σχεδίου ανά ΔΕΚΟ και σε άμεση αναφορά με την πολιτική της κυβέρνησης ανά κλάδο καθώς και την σύνδεση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης με τιτλοποιήσεις μελλοντικών εσόδων, πρότεινε η κ. Κατσέλη σε ότι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ επιπλέον πρότεινε την ύπαρξη δύο ειδικών επιτελείων στο υπουργείο Οικονομικών για χρηματοπιστωτικά και φορολογικά θέματα. «Πώς να υπάρξει αξιοπιστία, όταν ο πρώην υπουργός μας έλεγε ότι είχε εξασφαλιστεί η συμφωνία με την τρόικα και τελικά δεν είχε γίνει τίποτα», φέρεται να είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Η Σοφία Γιαννακά, αφού καλωσόρισε τον υπουργό Οικονομικών «στο πιο δύσκολο ΚΤΕ της Βουλής» είπε ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν αντιμετώπισε την φοροδιαφυγή, δεν μείωσε τους μισθούς των υψηλόβαθμων στελεχών των ΔΕΚΟ και ότι «ζητάμε πάλι από το 40% των Ελλήνων να πληρώσουν». «Όποιος έχει την λύση να την φέρει στο τραπέζι», φέρεται να είπε ο Κώστας Γείτονας, ενώ ο Θανάσης Οικονόμου επέμενε στην πρότασή του να παραμείνει χαμηλός (13%) ο ΦΠΑ στην εστίαση, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Νάσος Αλευράς. Επιπλέον, ο κ. Αλευράς αφού διατύπωσε στο ΚΤΕ την εκτίμησή του ότι «θεωρεί πως οι δανειστές μας θέλουν πρώτα να μηδενίσουμε το πρωτογενές έλλειμμα και μετά να πάμε σε αναδιάρθρωση», έθεσε θέμα μέτρων ανάπτυξης καθώς «κανείς δεν θέλει να επενδύσει στη χώρα», ενώ πρότεινε περαιτέρω περικοπή των υψηλών μισθών στελεχών των ΔΕΚΟ. Από τη μεριά του ο Γιάννης Αμοιρίδης αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι «το σωσίβιο το παίρνουμε γιατί το χρειαζόμαστε» διερωτήθηκε στη συνέχεια «μήπως το πακέτο είναι ελαττωματικό». Ο κ. Αμοιρίδης αφού είπε ότι για εκείνον είναι «βασικό το ότι ανεβάζουμε φόρους» ρώτησε επίσης αν το χτύπημα της φοροδιαφυγής θα επιφέρει αλλαγές στα σκληρά μέτρα, και έλαβε θετική απάντηση. Σε ότι αφορά το δεύτερο σκέλος της συνεδρίασης του ΚΤΕ, πληροφορίες αναφέρουν πως τα εργασιακά ζητήματα για τα οποία ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους βουλευτές, έχουν «κλειδώσει» στον πρώτο Εφαρμοστικό Νόμο.

«Ούτε αδίκημα, ούτε κατηγορία κατά του Ολυμπιακού»

«Ούτε αδίκημα, ούτε κατηγορία κατά του Ολυμπιακού» (Photo: Action Images).
Καμία εμπλοκή του Ολυμπιακού δεν υπάρχει στα 41 παιχνίδια που ερευνώνται, σύμφωνα με την επίσημη θέση της ΠΑΕ. Τονίζεται, δε, από την διοίκηση ότι εκ των διαλόγων που εμφανίζονται δεν προκύπτει ούτε αδίκημα, ούτε καν κατηγορία κατά των «ερυθρολεύκων» και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στην ΠΑΕ, υποστηρίζουν ότι το όνομα του Ολυμπιακού δεν εμπλέκεται σε κανένα από τα 41 ύποπτα παιχνίδια που είναι υπό έρευνα και με βάση τα οποία έχουν γίνει οι μέχρι τώρα προσαγωγές και συλλήψεις ενώ τονίζεται ότι αυτά τα ματς είναι της προηγούμενης διετίας κατά την οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν βρισκόταν σε κάποιο πόστο τόσο στην ομάδα όσο και στην διοργανώτρια αρχή.

Το πιο σημαντικό κομμάτι της επίσημης θέσης του Ολυμπιακού, είναι αυτό που αναφέρει ότι εκ των διαλόγων που έχουν προκύψει και ενδέχεται να βγουν προς τα έξω στην πορεία δεν μπορεί να προκύψει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει αδίκημα, ούτε καν κατηγορία κατά του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Κλείνοντας, η διοίκηση των Πειραιωτών, ξεκαθαρίζει ότι ασχολείται την δεδομένη περίοδο μόνο με την ενίσχυση της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν και τίποτα άλλο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝ.ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

 "Οι νόμοι δεν αντικαθίστανται...από "τσαμπουκά" και "μαγκιές"!
 
Με αφορμή τον καταγγελλόμενο και καταμαρτυρόμενο προπηλακισμό του Δημοσιογράφου κ. Παναγιώτη Ρηγόπουλο από Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας  του Δήμου Πατρέων, ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την πιο κάτω  δήλωση:

"Κάποιοι αριστεριστές, που προβάλλουν χρόνια τώρα το διαφορετικό και το δημοκρατικότερο - κατ΄αυτούς - ενώ αρχικά αποζητούν την εξουσία για να κάνουν έργο, αμέσως μετά αξιώνουν μια περίεργη "ασυλία" η οποία καταλήγει στην μη δημόσια κριτική των πράξεων τους. 
Αλήθεια τι είδους απαίτηση  είναι αυτή, που εκτροχιαζόμενη φθάνει μέχρι και σε προπηλακισμούς, εκδιώξεις ακόμα και ύβρεις;
Αν όλοι μας αντιδρούσαμε έτσι σε καθετί αρνητικό, δυσάρεστο, αναληθές, δόλιο ή κακόβουλο αναφερόταν στα Μ.Μ.Ε για  εμάς, τότε καθημερινά θα ήμασταν σε μία διαρκή κρίση ή και παράκρουση, χάνοντας την ουσία των κοινών πραγμάτων.
Στην δυσφήμηση υπάρχουν οι νόμοι κι αυτοί δεν μπορεί ν΄αντικαθίστανται κατά το δοκούν από "τσαμπουκά" και "μαγκιές!
Μας αρέσει να προβαλλόμαστε καθημερινά από τα Μ.Μ.Ε αλλά όταν αυτά διακρίνουν αρνητικά στοιχεία για μας, τα κατηγορούμε και εξουσιαστικά μεταμφιεζόμαστε ακόμα και σε ..."νταβατζήδες" τους!
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος οφείλει να προστατεύσει την ελευθερία και των δύο πλευρών, απομονώνοντας φαινόμενα "βίας", εκφοβισμού και "υποδούλωσης της ελευθερίας σκέψης και λόγου"! 

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥΗ Πρωτοβουλία Πάτρας εισηγήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο τη μετάδοση των συνεδριάσεων μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τις παριστάμενες παρατάξεις. Αναμένουμε τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την άμεση υλοποίηση της πρότασης.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ:
Στους πολίτες της Πάτρας υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι η εικόνα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε άλλο παρά τιμάει την Πάτρα. Φαινόμενα όπως:
·         ανάλωση υπερβολικού χρόνου σε διαδικαστικά ζητήματα
·         συστηματική υπέρβαση χρόνου σε τοποθετήσεις ομιλητών
·         ατέρμονες συζητήσεις χωρίς να παράγεται συγκεκριμένο χειροπιαστό αποτέλεσμα
·         προσωπικές αντιπαραθέσεις και συχνά με βαρείς χαρακτηρισμούς από και εκτός μικροφώνου
είναι στην ημερήσια διάταξη κάθε συνεδρίασης.
Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα και μετά και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διεξαγωγή των τελευταίων Δημοτικών Συμβουλίων (ενδεικτικώς αναφέρουμε ότι το προτελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, χαρακτηρίστηκε από μερίδα των ΜΜΕ ως Δημοτικό Συμβούλιο της ντροπής), πιστεύουμε ότι καθίσταται επιτακτική ανάγκη η μετάδοση των συνεδριάσεων μέσω Διαδικτύου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο:
1) Θα αναβαθμιζόταν το επίπεδο των συνεδριάσεων αφού (θέλοντας και μη) όλοι θα ήταν πιο προσεχτικοί και πιο ουσιαστικοί και συμμετοχικοί. Η Δημοκρατία πρέπει να έχει και ποιότητα, για την οποία οι εκπρόσωποί μας οφείλουν να φροντίζουν να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο.
2) Θα δινόταν η ευκαιρία σε όσους Δημότες επιθυμούν και στο δικό τους χρόνο να ενημερωθούν για τις τοποθετήσεις των Συμβούλων και να αξιολογήσουν το επίπεδο του πολιτικού λόγου που εκφέρει ο καθένας τους, έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ολοκληρωμένα και όχι αποσπασματικά τις συνεδριάσεις.
3) Θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να ανατρέξει σε προηγούμενες συνεδριάσεις για να διαπιστώσει την αξιοπιστία των λεγομένων.
Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους και μιας και βρισκόμαστε στην εποχή της Διαύγειας, η «Πρωτοβουλία Πάτρας» προτείνει τη μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, κάτι που έχουν ήδη υλοποιήσει διάφοροι Δήμοι σε όλη τη χώρα, και καλεί τη Δημοτική Αρχή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση αυτής της πρότασης άμεσα.

Με τιμή

Ανδρέας Τζουραμάνης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
“Πρωτοβουλία Πάτρας”

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΨΩΜΙΑΔΗ...

TA 15 ONOMATA ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ...
Τα ονόματα δεκαπέντε ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των "στημένων" αγώνων έδωσε στη δημοσιότητα η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, μετά από ειδική διάταξη που εξέδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα...
δέκα άτομα που είχαν συλληφθεί από χθες το βράδυ, καθώς και άλλα πέντε άτομα για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, αλλά για τα οποία έχει παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου. Μεταξύ των τελευταίων, περιλαμβάνεται ο "ισχυρός άνδρας" της Καβάλας, Μάκης Ψωμιάδης, καθώς και ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας.
Τα 15 ονόματα που δημοσιοποίησαν οι δικαστικές αρχές είναι τα ακόλουθα: Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάνης, Νικόλαος Ζαμάνης, Βασίλειος Καρακούλιας, Ανδρέας Τζιμόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Αθανάσιος Ντότσης, Νικόλαος Χάλκος, Νικόλαος Παντέλης, Σταύρος Ψωμιάδης (οι δέκα που έχουν συλληφθεί από χθες), Χρυσόστομος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλειος Γεωρτσιάκος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιάννης Παπακώστας (οι πέντε για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης).
Οι κατηγορίες τις οποίες απήγγειλε ο εισαγγελέας προϊστάμενος ποινικής δίωξης, Δημήτρης Πιέρος, είναι οι εξής:

    - εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

    - διέθυνση εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

    - απάτη κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια, με οφέλη και ζημίες άνω των 15.000 ευρώ (κακούργημα)

    - εκβίαση με απειλή βλάβης και επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ΄εξάκολούθηση, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα)

    - νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ΄επάγγελμα, συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση (κακούργημα)

    - δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα

    - παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακολούθηση

    - συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακλούθηση

    - ηθική αυτουργία για δύο τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις

    - παράνομη οπλοκατοχή

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 9ο τακτικό ανακριτή που θα αναλάβει την κύρια ανάκριση. Στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να κληθούν ακόμη 70 άτομα που φέρονται ως ύποπτα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για τα οποία όμως δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες περί συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση, οπότε δεν συντρέχουν προϋποθέσεις να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Οπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, η όλη έρευνα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 και τον Ιανουάριο του 2011 ζητήθηκε η συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών -όχι όμως της Αστυνομίας- όταν έφτασε στις αρχές από το Τμήμα Ασφαλείας του Παλαιού Φαλήρου, ανώνυμη καταγγελία που περιλάμβανε συγκεκριμένα ονόματα.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

Διαδικασίες-εξπρές για έκδοση οικοδομικών αδειών, κατάργηση των πολεοδομιών και μεταφορά αρμοδιοτήτων τους στους μηχανικούς, σύσταση νέου σώματος ελεγκτών που θα κάνουν τουλάχιστον μία αυτοψία σε κάθε οικοδομή και δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου για το σύνολο των...
κτιρίων της χώρας, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για τις άδειες δόμησης και τον έλεγχο των κατασκευών που παρουσίασε την Πέμπτη ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπαπακωνσταντίνου και ο αναπληρωτής Ν. Σηφουνάκης. Το νομοσχέδιο για τις οικοδομικές άδειες πέρασε την Τετάρτη από πρώτη ανάγνωση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Μετά τη δεύτερη ανάγνωση και τη διαβούλευση που θα ακολουθήσει, προβλέπεται να κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη του φθινοπώρου. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που προωθούνται, η διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας διαχωρίζεται σε δύο στάδια: την έγκριση δόμησης και την άδεια δόμησης, που θα χορηγούνται από τις υπηρεσίες δόμησης των Δήμων. -Για την έγκριση δόμησης θα απαιτούνται τοπογραφικό διάγραμμα, διάγραμμα κάλυψης (με τομές, συντελεστή δόμησης, ποσοστό κάλυψης) και αποδεικτικά καταβολής εισφορών και κρατήσεων. Η έγκριση θα χορηγείται σε διάστημα πέντε ημερών. -Η άδεια δόμησης θα εκδίδεται σε δύο ημέρες, με ευθύνη των μηχανικών που έχουν συντάξει τις μελέτες και μετά από έλεγχο πληρότητας του φακέλου από την υπηρεσίες Δόμησης του Δήμου. Ο έλεγχος των οικοδομών θα γίνεται με αυτοψία σε τουλάχιστον ένα από τα τρία στάδια κατασκευής (θεμελίωση, ολοκλήρωση φέροντα οργανισμού και ολοκλήρωση οικοδομής). Κάθε στάδιο θα ελέγχεται από διαφορετικό ελεγκτή, που θα επιλέγεται με κλήρωση από την Υπηρεσία Επιθεωρητών Δόμησης και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, που θα συσταθεί. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου θα εκδίδεται Πιστοποιητικό Ελέγχου Κατασκευής που θα είναι απαραίτητο για τη σύνδεση της κατασκευής με τα δίκτυα κοινωνικής ωφέλειας (ρεύμα, νερό κλπ.) Η επικοινωνία για την έκδοση ή αναθεώρηση έγκρισης δόμησης ή άδειας δόμησης θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Προβλέπονται επίσης αυστηρές ποινές για τις παραβάσεις, τόσο για τους μηχανικούς που θα έχουν την ευθύνη, όσο και για τους ιδιοκτήτες καθώς τα αυθαίρετα, όπως είπε ο κ. Σηφουνάκης, θα κατεδαφίζονται. Στόχος των αλλαγών, επεσήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι η πάταξη της διαφθοράς, των καθυστερήσεων και της αδιαφάνειας στην έκδοση οικοδομικών αδειών. Σε ερώτηση δε για τη συνταγματικότητα των ρυθμίσεων που μεταφέρουν αρμοδιότητες της Πολεοδομίας σε ιδιώτες μηχανικούς, είπε ότι το Σύνταγμα δεν προβλέπει πουθενά ότι οι πολίτες πρέπει να ταλαιπωρούνται. Για το θέμα των αμοιβών των μηχανικών επεσήμανε ότι θα γίνει διάλογος με το ΤΕΕ, αλλά σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι ρυθμίσεις για την απελευθέρωση αμοιβών και επαγγελμάτων. Ο κ. Σηφουνάκης ανέφερε ότι το κλειδί για την πάταξη της διαφθοράς στις Πολεοδομίες (την οποία όπως είπε εξέθρεψε η ίδια η Πολιτεία με την πολυνομία) είναι ο διαχωρισμός του εγκριτικού από το εποπτικό έργο, τα οποία ως τώρα ασκούνταν από την ίδια υπηρεσία (την Πολεοδομία). Αυθαίρετα και ημιυπαίθριοι Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα των αυθαιρέτων, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η ρύθμιση θα είναι έτοιμη τις επόμενες εβδομάδες (δεν θα περιληφθεί δηλαδή στον εφαρμοστικό νόμο για το Μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο), αφού προηγηθεί συνεννόηση με το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα περιληφθούν σε αυτήν αυθαίρετες κατασκευές που έγιναν τα τελευταία ένα έως τρία χρόνια. ««εν αλλάζω άποψη επειδή άλλαξα κυβερνητικό πόστο", ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Η ρύθμιση θα θέτει κόκκινη γραμμή στην αυθαιρεσία, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός», προσέθεσε. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε επίσης την παράταση, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για ημιυπαίθριους και λοιπές αλλαγές χρήσης χώρων, καθώς διαπιστώνεται αυξημένο ενδιαφέρον από τους πολίτες.

ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του Μεσοπρόθεσμου εξέφρασαν και σήμερα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση του αρμόδιου κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας του...
ΠΑΣΟΚ, παρά την αλλαγή προσώπων στο οικονομικό επιτελείο και την πρόσφατη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η Βάσω Παπανδρέου άσκησε και σήμερα κριτική στην οικονομική πολιτική, έχοντας αυτή τη φορά απέναντί της όχι τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά τον Ευάγγελο Βενιζέλο. "Δεν υπάρχει ορίζοντας, δεν ξέρω που πάμε", φέρεται να είπε και να εκτίμησε ότι η χώρα δεν "βγαίνει" αν είναι υποχρεωμένη να πληρώνει 23 δισ. ευρώ τόκους τον χρόνο. Πρότεινε τα μέτρα και οι συμφωνίες με τους δανειστές να μην κυρώνονται μόνο με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, αλλά να έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Μακρυπίδης αμφισβήτησε ότι θα εισπραχθούν 5 δισ. από αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του έτους και υπογράμμισε πως «αν για την κάλυψη του κενού χρειαστεί η λήψη νέων εισπρακτικών μέτρων το 2012, αυτό θα είναι η «ταφόπλακα» της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητάς μας». Αμφιβολίες για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων φέρεται να εξε΄φρασε και η Τόνια Αντωνίου, η οποία διερωτήθηκε τι έχει κάνει η κυβέρνηση τους τελευταίους 18 μήνες για την Ανάπτυξη. "Δεν γίνεται τρεις μέρες πριν, να μην ξέρουμε τα μέτρα που θα ψηφίσουμε", δήλωσε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Νίκος Σαλαγιάννης και πρόσθεσε ότι «αδιανόητο, να λέμε επί 18 μήνες ότι δεν μπορούμε να χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή». Ένταση δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Μίμη Ανδρουλάκη και τη Μιλένα Αποστολάκη. "Μας μιλάτε μόνο για φόρους", φέρεται να είπε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και να ζήτησε να κλείσουν "παρασιτικοί" οργανισμοί του Δημοσίου, στελέχη των οποίων αμείβονται με 6.000 ευρώ τον μήνα. «Μίμη, υπάρχουν κι άνθρωποι που αμείβονται με 800 ευρώ τον μήνα», παρενέβη η κ. Αποστολάκη για να λάβει την απάντηση, "εσείς τους διορίσατε". Ο υπουργός Οικονομικών, Ευαγ. Βενιζέλος, αποχώρησε για λίγα λεπτά από την αίθουσα, προκειμένου να συνανητθεί με τον πρωθυπουργό, ο οποίος στη συνέχεια αναχώρησε για τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. Νωρίτερα, συναντήθηκε με το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα [περισσότερα, εδώ]. Οι προτάσεις Οι βουλευτές της συμπολίτευσης πρότειναν νέες τροποποιήσεις στο Μεσοπρόθεσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες κατετέθη πρόταση για επιβολή έκτακτης εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης ύψους 5% στα πολύ υψηλά εισοδήματα και σε όσους ασκούν δημόσια διοίκηση, δηλαδή σε δήμαρχους, περιφερειάρχες και υψηλόβαθμα στελέχη της κρατικής μηχανής. Δικαιότερους φορολογικούς συντελεστές, συντονισμό των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, πρότεινε ο Χρήστος Μαγκούφης. Την κατάργηση του «πόθεν έσχες» προκειμένου να κινηθεί η αγορά, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες η Κατερίνα Μπατζελή. Το απόγευμα οι ανακοινώσεις Μετά το τέλος της συνεδρίασης του ΚΤΕ, ο Ευαγ. Βενιζέλος, θα συναντηθεί εκ νέου με την τρόικα και στις 17.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών.

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΟΥΡΕΣ" ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...ΕΦΑΠΑΞ


Για "καταστάσεις σκέτης τρέλας που δεν συνάδουν μ' ένα κράτος που σέβεται τον απόμαχο της εργασίας" κάνει λόγο ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σε νέα του παρέμβαση, αυτή τη φορά για τον "Γολγοθά" στην έκδοση των συντάξεων τόσο στον ασφαλιστικό φορέα του ΙΚΑ όσο και στο δημόσιο, με κορωνίδα αυτών, την πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων, είτε πρόκειται για τη σύνταξη είτε πολύ περισσότερο για το εφάπαξ των συνταξιοδοτούμενων.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αφού διαχωρίζει εξαρχής την παράμετρο της οικονομικής δυσπραγίας του κράτους σε όλα τα επίπεδα, αναφέρεται σε χιλιάδες περιπτώσεις νέων συνταξιούχων, που ενώ υποβάλλουν πλήρως τα χαρτιά τους στις αρμόδιες υπηρεσίες, βρίσκονται κατόπιν στην αναμονή ακόμα και για δύο (2) ολόκληρα χρόνια, μέχρι να καταμετρηθούν τα ένσημα, να περάσουν από διάφορα γραφεία και να εκδοθεί τελικά η σύναξη που δικαιούνται μετά από πολλά χρόνια ο πολίτης.
"Οι προβλεπόμενες διαδικασίες κυλάνε με ρυθμό χελώνας και κανείς δεν δίνει σημασία ακόμα και να πει έστω την απόλυτη αλήθεια στους συνταξιοδοτούμενους, με αποτέλεσμα να καθίστανται επαίτες  για κάτι που - αν μη τι άλλο - δικαιούνται και για το οποίο επί δεκαετίες πλήρωσαν τις ανάλογες εισφορές" τονίζει ο Αχαιός πολιτικός, υπενθυμίζοντας πως επί Κυβερνήσεως ΝΔ είχε ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια μείωσης του χρόνου καταβολής της πρώτης σύνταξης, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ δια του κ. Λοβέρδου "θέλοντας να νεωτερίσει  άλλα έταξε κι άλλα κάνει, χαλαρώνοντας ακόμα πιο πολύ το πλαίσιο έκδοσης των συντάξεων".
"Τραγικά" χαρακτηρίζει ο Δημ. Τριανταφυλλόπουλος, τα πράγματα και σ' ότι αφορά την καταβολή του εφάπαξ αφού ο χρόνος που απαιτείται ακόμα και στο δημόσιο τομέα είναι άνω της διετίας, ανακόπτοντας τα λογικά σχέδια των νεοσυνταξιούχων για αξιοποίηση του ποσού σε καθετί που οι ίδιοι είχαν επί χρόνια σχεδιάσει, στερώντας δε από την αγορά την κυκλοφορία ενός τέτοιου "ζεστού" χρήματος.
Η πιο σημαντική παράμετρος της όλης κατάστασης είναι η αδυναμία που κατά συνέπεια έχουν όσοι βγαίνουν σε σύνταξη "στα χαρτιά", αφού ούτε το μισθό τους λαμβάνουν πλέον, ούτε την πενιχρή  σύνταξή τους  επί πολλούς μήνες, με εμφανή την οικονομική ανέχεια και την μη κάλυψη των απαραίτητων προς το ζειν - ακόμα και για τα φάρμακά τους - συντηρούμενοι κάποιοι από τα παιδιά τους ή καταναλώνοντας εξ ανάγκης από το μικρό τους κομπόδεμα. "Αν  όμως ούτε αυτά υπάρχουν, αλλά αντιθέτως οι νεοσυνταξιούχοι συντηρούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους λόγω ανεργίας σε όλα τα σπίτια ,τότε όλα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, ακόμα και εξαθλιωτικά με δυσάρεστες συνέπειες, στην υγεία τους, την ψυχολογική τους ηρεμία και όλα τα συνακόλουθα", σημειώνει ο Πολιτευτής της ΝΔ. 
Ο επ. Βουλευτής στη δήλωσή του επί του θέματος, καταλήγει:
" Αυτούς από τους οποίους αύριο και πάντα η κυβέρνηση θα ζητά θυσίες για να σωθεί η χώρα, τώρα τους ταλαιπωρεί και τους σπρώχνει στην απόγνωση μέσα από ανίκανους χειρισμούς και πολιτικές αδιαφορίας. Όταν μία πολιτεία δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον πολίτη σε όσα δικαιούται μέσα από αγώνες, άπειρες εργατοώρες  και μόχθο, τότε το σύστημα τρίζει συθέμελα και η κοινωνία αγανακτεί δικαίως , αντιδρώντας σε όλα και για όλα, με δυσπιστία προς την πολιτική και τους πολιτικούς. Αλλά αυτά για την κυβέρνηση που τσαλαπατά οτιδήποτε ανθρώπινο και λογικό απέμεινε...μάλλον  είναι ψιλά γράμματα"!

FINAL 4 VOLLEY ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ-ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Μία σημαντική αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενήσει η Πάτρα το προσεχές Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Ιουνίου. Πρόκειται για το Final Four βόλεϊ Πελοποννήσου Παμπαίδων και Παγκορασίδων, στο οποίο θα αναμετρηθούν οκτώ ομάδες απ’ όλη την Πελοπόννησο. Την ευθύνη της διοργάνωσης αλλά και της φιλοξενίας των ομάδων έχει η Ακαδημία βόλεϊ «Θησέας», η οποία κατάφερε να φέρει στην Πάτρα το Final Four Πελοποννήσου Παμπαίδων και Παγκορασίδων, συμβάλλοντας καθοριστικά αφενός στην ανάδειξη του αθλήματος κι αφετέρου, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο βοηθητικό του ΠΕΑΚ «Δ. Τόφαλος» και το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Το Σάββατο 25 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί. Ο πρώτος αγώνας θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί και ο τελευταίος στις 8 το βράδυ. Την Κυριακή 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι μικροί και οι μεγάλοι τελικοί. Ο πρώτος αγώνας θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί και ο τελευταίος τελικός θα διεξαχθεί στις 7.30 το απόγευμα, ενώ στις 9 το βράδυ στον ίδιο χώρο θα γίνει η τελετή των απονομών.
Στο Final Four Πελοποννήσου συμμετέχουν στην κατηγορία των Παμπαίδων, οι ομάδες: Θησέας, Ολυμπιάδα, Καλαμάτα και ΕΑΠ και στην κατηγορία των Παγκορασίδων οι ομάδες: Απολλωνιάδα, Ολυμπιάδα, ΓΕ Ναυπλίου και Άργος.
Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ενθάρρυνση της προσπάθειας των ομάδων και ειδικότερα των νεαρών αθλητών που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση.

ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣήμερα, είχαμε συνάντηση οι εθελοντές Θεσσαλονίκης για να οργανώσουμε την ομάδα των 300 Ελλήνων και στη συμπρωτεύουσα. Κύριος σκοπός μας θα είναι η ενημέρωση του κόσμου σε βασικά θέματα που μας απασχολούν, η εξάπλωση της ιδέας ότι πραγματική δημοκρατία εφαρμόζεται μόνο με το δημοψήφισμα, καθώς και η συλλογή υπογραφών από τους πολίτες για το αίτημα του δημοψηφίσματος.


Για να είμαι ειλικρινής, η συμμετοχή ήταν απογοητευτική. Ομως, πίσω από το άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου, είδαμε με έκπληξη, ότι υπήρχε ήδη στημένο ένα γραφείο συλλογής υπογραφών. Οι ελεύθεροι Ελληνες πολίτες. Ιδια αιτήματα με τους 300, άλλο λογότυπο. Γνωριστήκαμε με τους ανθρώπους, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, τα βρήκαμε. Βρήκαμε το σημείο μέχρι το οποίο συμφωνούμε. Και αυτό μας ήταν αρκετό. Το όνομα δεν έχει σημασία. Ας λέγονται στο Σύνταγμα 300 Ελληνες, και στη Θεσσαλονίκη Ελεύθεροι πολίτες. Αρκεί να πολεμάμε για τον ίδιο σκοπό. Τη δημοκρατία. Σήμερα μπήκα και στην ομάδα των Ελεύθερων Ελλήνων.

Πάνω λοιπόν που το κλίμα είχε φτιάξει και η συζήτηση προσανατολίστηκε στις δράσεις των επόμενων ημερών, ξαφνικά, εμφανίζονται από το πουθενά καμιά δεκαπενταριά κωλόπαιδα. Με κοντάρια, ματσούκια. Αναποδογύρισαν τα τραπέζια ουρλιάζοντας "Εξω από εδώ φασίστες!".
"Τι είστε ρε εσείς και έχετε την Ελληνική σημαία; Φασίστες;" Σπάσανε καρέκλες, μας κυνήγησαν με τα ματσούκια, έπεσαν και κάτι ψιλές. Προσωπικά τη γλίτωσα με κάτι ψιλοκοψίματα στα χέρια απο τις αποκρούσεις. Τελευταία στιγμή, γλίτωσα και ένα κράνος που μου ερχόταν στο δόξα πατρί. Ενας φίλος δεν είχε την ίδια τύχη. Τον χτύπησαν στο κεφάλι (ευτυχώς όχι πολύ). Οι διασώστες που ήταν κοντά, ήρθαν, τον περιποιήθηκαν και καλέσαμε ασθενοφόρο.

Κάποιος από εμάς, πήγε στη συνέλευση των "αγανακτισμένων". Ο προηγούμενος ομιλητής ανέφερε τους "φασίστες" που ήταν μαζεμένοι στο άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο δικός μας ζήτησε να μιλήσει μετά τον ομιλητή. Θεωρώ ότι είχαμε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση (σαν μέλη και της συνέλευσης) να πληροφορήσουμε τον κόσμο γι αυτό που έγινε. "Είμαι ένας από τους φασίστες του αγάλματος" τους είπε "και θέλω να σας ενημερώσω γι αυτό που έγινε στο άγαλμα".

Τα ακροαριστερά τσιράκια που καθότανε μπροστά - μπροστά, φώναζαν όλα μαζί ότι δε θέλουνε να ακούσουνε φασίστες να μιλάνε. Η συνέλευση έκανε μόκο. Τουμπεκί ψιλοκομμένο. Προφανώς αγωνιούσαν να ακούσουν τον επόμενο ομιλητή που εκπροσωπόντας την καλλιτεχνική ομάδα, ήθελε να τους προτείνει προς ψήφιση την επόμενη καλλιτεχνική εκδήλωση.

Πως γίνεται, μια συνέλευση που αποζητά τη δημοκρατία, να μη θέλει να ακούσει ότι κάποια μέλη της πήγαν και χτύπησαν πολίτες που μάζευαν υπογραφές για δημοψήφισμα μόνο και μόνο επειδή είχαν μια Ελληνική σημαία κρεμασμένη στο δέντρο αλλά να αγωνιά να μάθει ποια είναι η επόμενη καλλιτεχνική ανοησία που θα λάβει χώρα, δεν ξέρω.

Οι άνθρωποι που συνάντησα στο γραφείο συλλογής υπογραφών, είναι αγανακτισμένοι οικογενειάρχες και μερικά πολύ νεαρά στην ηλικία παιδιά (16 - 18 χρονών) που περίμεναν τη συνέλευση, απογοητεύτηκαν και επειδή συμφωνούν με τα αιτήματα των 300 Ελλήνων αποφάσισαν να κάνουν κάτι.

Οι "δημοκράτες - ανθρωπιστές" που μας επισκέφθηκαν και μας αποκάλεσαν φασίστες θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιανού το μέρος είναι. Προφανώς δεν είναι με το μέρος του Ελληνικού λαού. Είναι με το μέρος άλλων λαών, που έχουν δικαιώματα. Οχι όμως με του Ελληνικού. Αρα, αν δεν είναι με το μέρος του Ελληνικού λαού, είναι με το μέρος των εχθρών του. Κύριοι "δημοκράτες - ανθρωπιστές", δεν ξέρω αν πληρώνεστε για να κάνετε ότι κάνατε, (μάλλον πληρώνεστε, διότι αν δεν πληρώνεστε δεν εξηγείται το μίσος σας για τον Ελληνικό λαό), με λύπη μου σας πληροφορώ ότι εξυπηρετείτε τα συμφέροντα του τραπεζικού καρτέλ.

Αν δεν πληρώνεστε, απλώς δεν το έχετε αντιληφθεί.

Σας καλώ να βγάλετε τις μπανάνες από τα αυτιά σας και να το αντιληφθείτε. Η ιδεολογία που υπηρετείτε, είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα τα δικά σας, της οικογένειάς σας, των φίλων και των αδερφών σας, στο όνομα ενός μακάριου απόλυτου ανθρωπισμού. Είστε θύματα ψυχολογικών επιχειρήσεων υπονόμευσης που έχει υποστεί ο λαός μας. Το περιτυλιγμα πάντα είναι ωραίο (αλλιώς δεν τρώς το δόλωμα) και στην προκειμένη περίπτωση είναι ο άκρατος ανθρωπισμός.  Καταλάβετε το, διότι είναι κρίμα παιδιά ζωηρά σαν εσάς να υπηρετείτε συμφέροντα άλλων και όχι των δικών σας ανθρώπων.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/06/blog-post_23.html