ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Δημόσια γη..Πωλείται κανονικά και με τον “εφαρμοστικό” νόμο

ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Μας έλεγε ο πρωθυπουργός πριν λίγους μήνες:
“Κανείς μας μην συγχέει τον όρο αξιοποίηση με τον όρο πώληση , η Ελλάδα δεν πουλάει την γη της..
Η δημόσια γη δεν πωλείται ούτε μεταβιβάζεται ούτε ανταλλάσσεται…”
Χθες κυκλοφόρησε ο εφαρμοστικός, για το μεσοπρόθεσμο, νόμος που μεταξύ τψτο θέμα των άλλων καλύπτει και θέματα δημόσιας περιουσίας..
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ο εφαρμοστικός νόμος όπως θα διαπιστώσατε μιλάει για πώληση και μεταβίβαση κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας !!http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_25.html

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡ ΠΑΤΟΥΧΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  Κύριε πρόεδρε

  Γνωρίζετε ,έχετε και προσωπικά ασχοληθεί στο παρελθόν, την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί και στην αδειοδότηση και στην εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Ο συνολικά εγκατεστημένος αριθμός είναι άγνωστος, καμία δημόσια υπηρεσία δεν ελέγχει, αλλά καμία επίσης δεν ενεργεί, όταν κάτι τέτοιο καταγγέλεται από πολίτες ή από την επιτροπή πολιτών που εδώ και χρόνια έχει συγκροτηθεί. Η διαπιστωμένη πρακτική που ακολουθείται είναι ή εντελώς παράνομη εγκατάσταση με συμφωνία ενοικίασης από τον ιδιοκτήτη ή αδειοδότηση για την οποία κανένας δεν γνωρίζει τι ακριβώς ελέγχεται, ποιες είναι οι προϋποθέσεις χορήγησης και αν τηρούνται, ποιες οι προδιαγραφές λειτουργίας και αν αυτές ελέγχονται με οποιοδήποτε τρόπο.
Η όλη κατάσταση διαμορφώνει σκηνικό πλήρους ασυδοσίας των εταιριών. Κεραίες εγκατεστημένες δίπλα από σχολικά συγκροτήματα, σε πολυκατοικίες χωρίς την συγκατάθεση των ενοίκων, σε πλατείες πολυσύχναστες από ηλικιωμένους και μικρά παιδιά.
  Οι βλαβερές συνέπειες για την υγεία των πολιτών είναι προφανείς, όχι μόνο από την ίδια την φύση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας αλλά και από την μη τήρηση καμίας επιστημονικής προδιαγραφής. Εν τέλει διαμορφώνεται ένα σκηνικό, στο οποίο βασιλεύουν η ανομία και η ανευθυνότητα των αρμοδίων, ο νόμος του κέρδους με οποιοδήποτε τίμημα και ο πολίτης είναι το διαρκές θύμα και ο μόνιμα ηττημένος. Όλα αυτά μέσα στο καθεστώς της βάρβαρης επίθεσης που ο τελευταίος δέχεται στο σύνολο των δικαιωμάτων του, δουλειά , αμοιβή, συντάξεις, νοσοκομειακή περίθαλψη, κατάχρηση της εξουσίας, συναλλαγή, φοροδιαφυγή και κάθε τι που συγκροτεί την ποιότητα ζωής και την δυνατότητα επιβίωσης. Σε μια από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις και την αποξήλωση μιας κεραίας στην οδό Γούναρη, πληροφορηθήκαμε ότι το μίσθωμα για την εγκατάσταση της ήταν 5000€ το μήνα! Και προφανώς αφορολόγητα.
Κύριε πρόεδρε
  Προτείνουμε να ασχοληθεί το Δ.Σ με το ζωτικότατης σημασίας αυτό θέμα. Να μας ενημερώσει η Δημοτική Αρχή για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί. Να μας πληροφορήσει για τις δικές της αρμοδιότητες και τους ελέγχους που διενεργεί. Να απαιτήσει από άλλες εμπλεκόμενες αρχές να μην εκδώσουν καμία άδεια χωρίς τουλάχιστον την συγκατάθεση του Δήμου. Να αποξηλώσει όλες τις παράνομες κεραίες και να επανεξετάσει όλες τις άδειες.
  Πιστεύουμε ότι η επιτροπή των πολιτών κατά των κεραιών έχει την αναλυτική πληροφόρηση και την επιστημονική υποστήριξη για να διαφωτίσει πλήρως το σώμα. Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε απαραίτητο να τους προσκαλέσετε όταν, με την απόλυτα δική σας φροντίδα επιλέξετε να φέρετε το θέμα αυτό για συζήτηση.

Πάτρα 23/6/2011                                   
                                                                                                  Χρήστος Πατούχας
                                                       Δημοτικός Σύμβουλος
                                                           Επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης
                                                        «Ανυπότακτη Πολιτεία»

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΤΕΣ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ


Tην πρώτη σύσκεψη στελεχών του πραγματοποίησε χθες, το απόγευμα στον πολυχώρο πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ», το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, με τη συμμετοχή και πλήθους φίλων του κόμματος.
Την έναρξη των εργασιών της σύσκεψης κήρυξε με την ομιλία του, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Γιάννης Δημαράς. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του υπεύθυνου του Οργανωτικού Σχεδιασμού κ. Βασίλη Οικονόμου, των μελών της Πολιτικής Γραμματείας και των στελεχών που εκπροσώπησαν με την παρουσία τους, τις ομάδες στήριξης που έχουν συσταθεί στην Αττική και στη χώρα γενικότερα.
Στην ομιλία του ο κ. Δημαράς ανέφερε ότι, αυτό που εισπράττει εδώ και καιρό είναι η ανάγκη των πολιτών για την ύπαρξη ενός νέου, καθαρού και έντιμου πολιτικού φορέα, ο οποίος θα προχωρήσει με τη δύναμη εκείνων των κοινωνικών στρωμάτων, που δεν εντάσσονται στα κόμματα με την έννοια του πιστού στρατιώτη.
Αναφορικά με τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος, ο κ. Δημαράς επεσήμανε τα πισωγυρίσματα στις κινήσεις και την ανακολουθία στα λεγόμενα τόσο των ελλήνων πολιτικών, όσο και των ευρωπαίων ομολόγων τους, χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία ως «σκοτσέζικο ντούζ», που είναι ότι πιο χυδαίο στον πολιτισμό και στην πολιτική ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγαλοτραπεζιτών που βρίσκονται πίσω από τις εθνικές κυβερνήσεις των εταίρων μας. Ενισχύοντας την άποψή του, ο κ. Δημαράς, είπε: «το γεγονός αυτό, συνιστά απόδειξη ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε και ότι μπορούμε να πούμε το νέο ΟΧΙ της νεότερης ελληνικής ιστορίας…. δεν είναι δυνατόν να διαπραγματευόμαστε, δίχως να κουβαλάμε μαζί μας ότι, σπουδαιότερο έχουμε εδώ και 3.000 χρόνια, τον πολιτισμό, την περηφάνια και την αξιοπρέπειά μας».
Ο κ. Δημαράς κατηγόρησε το νέο Υπουργό των Οικονομικών, κ. Β. Βενιζέλο για την αλλαγή της στάσης του, μέσα σε μια βδομάδα, ο οποίος υποστήριζε πριν, τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από 180 βουλευτές και σήμερα από 151. Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε τον κ. Βενιζέλο, ως αναξιόπιστο διότι, ενώ έλεγε πριν πάει στις Βρυξέλλες ότι συμπονά τους Έλληνες, σήμερα παίρνει ακόμα πιο δυσβάσταχτα μέτρα από εκείνα του κ. Παπακωσταντίνου και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο τελικά έγινε η αλλαγή του υπουργού όταν, η οικονομική πολιτική συνεχίζει να είναι στην ίδια και απαράλλακτη κατεύθυνση.
Εν συνεχεία, διατύπωσε ερωτήματα αναφορικά με το τι μπορεί να κρύβει η συνάντηση της κας Μπακογιάννη με τον κ. Βενιζέλο και το τι μπορεί να σημαίνει η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι, θα υπερψήφιζε το πρόγραμμα ως 151ος. Και είπε: «ο εκβιασμός, δεν εκπορεύεται μόνο από το εξωτερικό, αλλά και από το εσωτερικό της χώρας και από πολιτικούς που δεν έκαναν το καθήκον τους απέναντι στον ελληνικό λαό».
Ο κ. Δημαράς εξέφρασε την προσωπική του εκτίμηση, αναφερόμενος στους αρχηγούς των κομμάτων εξουσίας, για μεταξύ τους συμφωνία και για τη συνδρομή των γαλάζιων βουλευτών, αν αυτό απαιτηθεί στην επικείμενη ψηφοφορία. Είπε ότι: «ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται και δεσμεύονται στον ελληνικό λαό και ο τρόπος με τον οποίο έπειτα αναιρούν τα πάντα, μας δίνει κάθε δικαίωμα, όχι απλά να τους αποκαλέσουμε ψεύτες, αλλά και προδότες». Ακολούθως, χαρακτήρισε τον κ. Καρατζαφέρη ως αφερέγγυο πολιτικό πρόσωπο, εφόσον άλλα λέει τη μία μέρα, άλλα δηλώνει την επομένη και σε άλλα προσδοκά μεταγενέστερα.
Συνεχίζοντας την ομιλία του, επεσήμανε ότι μαζί με τον Οικονόμου δεν έχουν ψηφίσει όχι μόνον το Μνημόνιο, αλλά και ούτε τις εργασιακές, ασφαλιστικές και άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις που απορρέουν από αυτό, ενώ σχετικά με τη στάση τους στην επίμαχη ψηφοφορία δήλωσε ότι: «θα πούμε ΟΧΙ εν πλήρη γνώση του τι επρόκειτο να συμβεί… είμαστε εδώ για την πατρίδα και θα παλέψουμε για αυτήν, δεν θα την αφήσουμε αιχμάλωτη, είμαστε περήφανοι και αυτό θα το διαλαλούμε παντού».
Ο κ. Δημαράς αναφερόμενος στις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην πλατεία Συντάγματος και στις πλατείες της χώρας, είπε ότι πρόκειται για ετερογενείς ομάδες πολιτών, από ποικίλους πολιτικούς, ιδεολογικούς και κοινωνικούς χώρους, κάτι που δεν απαξιώνει καθόλου το μέγεθος του εγχειρήματος. Και σημείωσε: «είναι τιμή μου, που πέρασα και συνομίλησα με κόσμο στην πλατεία και όχι μόνον δεν με προπηλάκισε κανείς, όχι μόνο δεν μου υπέδειξαν να φύγω, αλλά αρκετοί ήταν αυτοί που μου είπαν πώς επαινούν τον καθαρό αγώνα του ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και πώς θα τους βρούμε σύμμαχους και συναγωνιστές».
Κλείνοντας, ο κ. Δημαράς, αναφέρθηκε στο χρέος του κόμματος απέναντι στην ελληνική κοινωνία και είπε: «Εμείς θα είμαστε εδώ, όπως σήμερα και αύριο και θα διεκδικούμε στο βαθμό που είναι δυνατό, με κάθε νόμιμο και έντιμο τρόπο το δικαίωμά μας να συμμετάσχουμε στην πολιτική, οικονομική και  πολιτισμική ζωή της χώρας μας». Κατέληξε λέγοντας: «τους χαλάμε τη συνταγή, είμαστε πολιτικός και κοινωνικός χώρος που μπορεί να δώσει λύσεις και να παρέμβει… γι’ αυτό ιστορικό καθήκον έχουμε να υπάρχουμε. Ο αγώνας μας θα είναι επιτυχής, διότι πέρα από την ιδεολογική και πολιτική προσέγγιση και ανάλυση των θεμάτων, έχει κάτι που δεν διαθέτουν άλλα κόμματα… έχει την αγνότητα και την αθωότητα των απλών ανθρώπων…. η εντιμότητα προέχει πάνω απ’ όλα».
Ο κ. Οικονόμου, στην ομιλία του πέραν των οργανωτικών ζητημάτων για τα οποία έκανε λόγο, επανέλαβε τη βασική θέση του κόμματος ότι, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο Εφαρμοστικός Νόμος, δεν μπορεί να παρέχει λύσεις στο οικονομικό έλλειμμα της χώρας και ότι το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα τα καταψηφίσει. 
Ακολούθησαν, οι τοποθετήσεις των μελών της Πολιτικής Γραμματείας και των στελεχών του κόμματος στις οποίες κοινή συνισταμένη ήταν η άμεση έξοδος και απεξάρτηση από το υφιστάμενο αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα, καθώς και η ανάγκη εντονότερης κριτικής και άσκησης πίεσης στην ετοιμόρροπη σημερινή κυβέρνηση, από τον ενωμένο ελληνικό λαό. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι, ο λαός μας δεν αντέχει άλλο και ότι είναι καιρός τα όποια μίκρο ή μάκρο-οικονομικά μοντέλα, που προτάσσουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας, να τεθούν ολοκληρωτικά στην λαϊκή ετυμηγορία.

ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ: ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ 40 ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ

Σε πόλεμο κάλεσε τον ελληνικό λαό σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τα Χανιά της Κρήτης, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Αλ. Παπαρήγα, «η αξιοπρέπεια σήμερα...
 ενός λαού, μεταφράζεται σε, δεν χρωστάω τίποτα, με τον αγώνα μου θα σας τα πάρω όλα».

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η γ.γ. του ΚΚΕ, ο πόλεμος που γίνεται σήμερα ενάντια στο λαό είναι συστηματικός και μακροχρόνιος ενώ υποστήριξε ότι με το νέο δάνειο που θα λάβει η χώρα μας, ο λαός δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ.
«Κυριολεκτικά βάζουν το λαό σε μία μέγγενη για 40 και 50 χρόνια και δεν ξέρω και αν όχι όλο τον 21ο αιώνα (...). Απέναντι στον πόλεμο που εξαπολύεται, ο λαός πρέπει να απαντήσει με το δικό του πόλεμο, τον επιθετικό πόλεμο. Όταν ο εχθρός σου επιτίθεται τότε εσύ δεν πρέπει ούτε να τον παρακαλείς να σταματήσει την επίθεση γιατί είναι αποφασισμένος ούτε να του φιλάς το χέρι για να τον καλοπιάσεις ούτε πολύ περισσότερο να σκύψεις το κεφάλι», είπε η Αλ. Παπαρήγα

Τέλος, η γ.γ. του ΚΚΕ κάλεσε τον κόσμο να μην υποχωρήσει στον εκβιασμό που του ασκείται συστηματικά από την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και άλλα κόμματα στη Βουλή.    Η κυρία Παπαρήγα που από χθες πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Κρήτη, θα μιλήσει το βράδυ σε ανοικτή συγκέντρωση του κόμματος της στα Χανιά.

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΑΛΛΑ 170 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέο σκάνδαλο αναμένεται να συνταράξει, πάλι, τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας «Goal news» μετά τις συλλήψεις για το κύκλωμα με τους στημένους αγώνες, η δικαιοσύνη ερευνά ένα...
νέο σκάνδαλο, το οποίο αφορά ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, λευκά συμβόλαια και κατ' επέκταση φοροδιαφυγή. Μια υπόθεση, που σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα θα φέρει στη δικαιοσύνη άλλα 170 άτομα! Στην υπόθεση αυτή φέρονται να εμπλέκονται άτομα που είναι αναμεμειγμένα και στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα όσοι παράγοντες εμπλέκονται, προωθούσαν τα παράνομα κερδισμένα (μεγάλα) ποσά στις ΠΑΕ που διοικούσαν, συμφωνώντας με ποδοσφαιριστές που αγόραζαν στις ομάδες τους στη σύναψη «λευκών» συμβολαίων. Τα χρήματα τα έδιναν, αλλά κάτω από το τραπέζι! Η φοροδιαφυγή έγκειται στο γεγονός ότι στα συμβόλαια αναγραφόταν μόνο ο μισθός του παίκτη με αποτέλεσμα να αποδίδονται στην εφορία ελάχιστοι φόροι.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝH: "MEΓΑΛΟ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ"

Το Πολιτικό Συμβούλιο και όχι η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει, μετά από σχετική πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη, την στάση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Συμμαχία στην ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο. «Επειδή οι εξελίξεις τρέχουν και δεν γνωρίζουμε τι σχέδιο μπορεί να...
παρουσιαστεί, ζητώ την εξουσιοδότησή σας, ώστε την τελική απόφαση να την πάρει το Πολιτικό Συμβούλιο» είπε η πρόεδρος του κόμματος απευθυνόμενη στα μέλη της ΚΕ , που συνεδριάζει το Σάββατο, διαβεβαιώνοντας ότι θα ακουστούν οι θέσεις τους και θα γίνει εκτενής συζήτηση. Μιλώντας για αυτό καθαυτό το μεσοπρόθεσμο, η κ. Μπακογιάννη το χαρακτήρισε κακό, σημείωσε ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και εκτίμησε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτύχει. Από την άλλη, σημείωσε ότι το μεσοπρόθεσμο αποτελεί όρο για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, για να μην κηρύξει η χώρα στάση πληρωμών στις 3 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις. «Αυτό το δίλημμα είναι μεγάλο» συνέχισε και αμέσως μετά κατέθεσε την πρότασή της να αποφασίσει το Πολιτικό Συμβούλιο. Στην ομιλία της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα. «Ζούμε τον απόλυτο εφιάλτη» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως είναι ανίκανη να διαχειριστεί το μέγεθος του προβλήματος, «αδρανεί, δεν λειτουργεί, δεν έχει την εμπιστοσύνη της δικής της κομματικής βάσης, πολύ φοβάμαι ούτε της δικής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας». Παράλληλα, ανέφερε ότι η αντιπολίτευση αυτοδεσμεύτηκε στη λογική του αντιμνημονίου που «κάθε μέρα τη βάζει όλο και βαθύτερα στο αδιέξοδο». Συμπλήρωσε επίσης ότι «έφτασαν στο σημείο να εγκρίνουν αφίσα που λέει 'ουστ στην τρόικα' και προβάλει συνθήματα του ΠΑΣΟΚ του '81». Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή την οικονομική κατάσταση, γιατί η πολιτική ηγεσία είναι κατώτερη των περιστάσεων, «άβουλη και άμοιρη». «Η δική μας γενιά δεν έχει τα κότσια να κάνει αυτό που έκαναν οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας, όταν η Ελλάδα βρισκόταν σε κρίση. Κανένας από μόνος του δεν μπορεί να κάνει αυτή την πολιτική. Χάσαμε ευκαιρία να συνεννοηθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» είπε μεταξύ άλλων και ζήτησε να υπάρξει το ταχύτερο δυνατόν, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για τη χώρα. Αναφερόμενη στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, την χαρακτήρισε «τρελή» και είπε πως «φτάσαμε στην απόλυτη χθεσινή γελοιότητα με τις αποδείξεις». Για το κόμμα της είπε ότι δεν αρκείται να διαπιστώνει και να καταγγέλλει κακώς κείμενα και τόνισε πως η Δημοκρατική Συμμαχία δούλεψε και παρουσίασε εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο, το οποίο αποδέχτηκαν οι ευρωπαίοι φιλελεύθεροι και ενημερώθηκαν επ' αυτού ο Όλι Ρεν και η τρόικα. «Δεν δημιουργηθήκαμε γιατί η 'Πολιτική Άνοιξη' κυβερνά τη ΝΔ. Δεν δημιουργηθήκαμε γιατί το ΠΑΣΟΚ κορόιδεψε τον κόσμο. Δημιουργηθήκαμε γιατί φέρνουμε στο νέο πολιτικό σκηνικό που θα προκύψει τη φρεσκάδα, το οξυγόνο που θα χρειαστεί» είπε. Κλείνοντας την ομιλία της πρότεινε σειρά από οργανωτικές αλλαγές, με πιο ενδιαφέρουσα τη θέσπιση θέσης γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής, πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

'MAΧΑΙΡΙ' ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Δραστικό περιορισμό των προσλήψεων στους κρατικούς φορείς φέρνει ο εφαρμοστικός νόμος, με ρυθμίσεις για άμεση εφαρμογή της μίας πρόσληψης για κάθε δέκα αποχωρήσεις μόνιμου προσωπικού για το 2011 και στη...
συνέχεια την εφαρμογή της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις μέχρι το 2015, ενώ εισάγεται επίσης και η εργασιακή εφεδρεία. Προβλέπεται επίσης παράταση μέχρι και το τέλος του 2015 του διορισμού των επιτυχόντων στο ΑΣΕΠ (για τους οποίους έχουν εκδοθεί οι οριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων μετά την 1/1/2009), αλλά και η μείωση των προσλήψεων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου κατά 50%, για το τρέχον έτος και στη συνέχεια 10% κατ' έτος μέχρι το 2015. Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι ο διορισμός των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων μετά την 1/1/2009, θα πραγματοποιείται βάσει σειράς επιτυχίας μέχρι την 31/12/2015. Για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο, προβλέπεται μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις μέχρι το 2015, εκτός από το τρέχον έτος, που θα ισχύσει η μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις, ενώ σημειώνεται ότι οι παραπάνω περιορισμοί δεν ισχύουν για τις εγκρίσεις πρόσληψης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου, που εντάσσονται στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ, εφόσον η μισθοδοσία τους δεν επιβαρύνει καθ' οιονδήποτε τρόπο τον κρατικό προϋπολογισμό. Για πρώτη φορά προβλέπεται όπως το τακτικό προσωπικό που απασχολείται σε δημόσιες υπηρεσίες, σε ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ θα μπορεί να ζητήσει με αίτησή του τη μείωση των ωρών εργασίας του μέχρι και 50% με ανάλογη μείωση των αποδοχών του, για χρονική διάρκεια μέχρι και πέντε έτη. Επισημαίνεται δε ότι σε κάθε περίπτωση, ως χρόνος πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας για κάθε νόμιμη συνέπεια, υπολογίζεται μόνο ο χρόνος πραγματικής απασχόλησης. Όπως είχαν προαναγγείλει οι τέως υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, το εξής τυχόν πλεονάζον προσωπικό των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου εντάσσεται σε πίνακες κατάταξης που καταρτίζονται χωριστά για κάθε νομικό πρόσωπο από το ΑΣΕΠ, με βάση αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια (όπως τυπικά προσόντα, εμπειρία, οικογενειακή κατάσταση, ηλικία, προϋπηρεσία, ειδικές γνώσεις κ.λπ.). Το προσωπικό που περιλαμβάνεται στους ανωτέρω πίνακες κατάταξης συνεχίζει να λαμβάνει για 12 μήνες από τον χαρακτηρισμό του ως πλεονάζοντος προσωπικού, αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού του. Σε κάθε περίπτωση η καταβολή των αποδοχών του ανωτέρω προσωπικού διακόπτεται, εφόσον το προσωπικό αυτό συνάψει οποιασδήποτε μορφής εργασιακή σχέση. Από τους εν λόγω πίνακες κατάταξης, το ανωτέρω προσωπικό: μπορεί να μεταφέρεται ύστερα από αίτησή του με την ίδια σχέση εργασίας σε φορείς του δημόσιου τομέα, εφόσον υπάρχουν αιτήματα των φορέων αυτών για πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού, σε ποσοστό 10% των ετήσιων προσλήψεων, με βάση τα απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους επιλέγεται ύστερα από αίτησή του κατά προτεραιότητα σε ποσοστό 30% επί του συνόλου των εκάστοτε θέσεων που προκηρύσσονται για απασχόληση προσωπικού ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες και φορείς του δημόσιου τομέα προηγείται έναντι όλων των λοιπών κατηγοριών για την επιλογή υποψηφίων για μερική απασχόληση μπορεί κατ' εξαίρεση να αποχωρήσει με εθελουσία έξοδο με βάση ειδικό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

TO ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Σειρά έκτακτων εισφορών, αύξησης κρατήσεων και μείωσης συντάξεων περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους και τις επιχειρήσεις. Εισφορές Αύξηση για...
τους εργαζόμενους στο ιδιωτικό τομέα εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη, υπέρ του κλάδου ανεργίας, κατά 0,5% έκαστη. Συστήνεται «Ειδικός Λογαριασμός Ανεργίας Αυτοαπασχολούμενων» με οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια στο πλαίσιο λειτουργίας του ΟΑΕΔ και θεσπίζεται ειδική μηνιαία εισφορά. Δικαιούχοι του Λογαριασμού αυτού είναι οι αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενοι - ασφαλισμένοι των Ταμείων ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Σκοπός του Λογαριασμού είναι η χορήγηση βοηθήματος στους δικαιούχους του στις περιπτώσεις αποδεδειγμένης διακοπής του επαγγέλματός τους για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών. Θα παρακρατούνται 10 ευρώ μηνιαίως για κάθε ασφαλισμένο μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και θα αποδίδονται στον ΟΑΕΔ. Θεσπίζεται από 01.01.2013, ειδική εισφορά υπέρ του ΟΑΕΕ, ανά κλάδο επιχειρήσεων, ως ποσοστό επί των πάσης φύσεως ετήσιων εσόδων των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα κάθε εταιρικής μορφής. Το ποσοστό εισφοράς ανά κλάδο επιχειρήσεων θα καθοριστεί με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ύστερα από ειδική οικονομική μελέτη του υπουργείου Οικονομικών και γνώμη του ΣΚΑ. Η ειδική αυτή εισφορά σκοπό έχει την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ΟΑΕΕ, τη διατήρηση και βελτίωση του ύψους των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του. Ειδική εισφορά για συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ Παρακρατείται επιπλέον μηνιαία εισφορά για συνταξιούχους που δεν έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους, οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.700 ευρώ. Η επιβολή της συγκεκριμένης εισφοράς δεν καταλαμβάνει όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί λόγω αυτοδίκαιης λύσης της εργασιακής σχέσης ή αποστρατεύτηκαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας. Η ειδική εισφορά αφορά κυρίως συνταξιούχους, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου σε ηλικία πολύ μικρότερη από το γενικό όριο συνταξιοδότησης, με αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά παρακράτησης έχουν ως εξής: α. Για συντάξεις από 1.700,01 ΕΥΡΩ μέχρι 2.300,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 6% β. Για συντάξεις από 2.300,01 ΕΥΡΩ μέχρι 2.900,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 8% γ. Για συντάξεις από 2.900,01 ΕΥΡΩ και πάνω ποσοστό 10% Επικουρικές συντάξεις Θεσπίζεται από 1/9/2011 ειδική μηνιαία εισφορά για τους συνταξιούχους επικουρικής ασφάλισης οι συντάξεις των οποίων είναι πάνω από 300,00 ευρώ. Σκοπός της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων φορέων και κλάδων επικουρικής σύνταξης, όπως αυτά θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων αυτών. Συγκεκριμένη, οι ανωτέρω παρακρατήσεις έχουν ως εξής: α. Για συντάξεις από 300,01 ΕΥΡΩ μέχρι 350,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 3% β. Για συντάξεις από 350,01 ΕΥΡΩ μέχρι 400,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 4% γ. Για συντάξεις από 400,01 ΕΥΡΩ μέχρι 450,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 5% δ. Για συντάξεις από 450,01 ΕΥΡΩ μέχρι 500,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 6% ε. Για συντάξεις από 500,01 ΕΥΡΩ μέχρι 550,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 7% στ. Για συντάξεις από 550,01 ΕΥΡΩ μέχρι 600,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 8% ζ. Για συντάξεις από 600,01 ΕΥΡΩ μέχρι 650,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 9% η. Για συντάξεις από 650,01 ΕΥΡΩ και άνω ποσοστό 10% Για την πρώτη κατηγορία το ποσό της σύνταξης μετά την παρακράτηση της εισφοράς δε μπορεί να υπολείπεται των 300,00 ΕΥΡΩ. ΕΚΑΣ Το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα που χορηγήθηκαν σε μισθωτό να μην υπερβαίνει τις 9.200.000 ευρώ. Για συνολικά ποσά εισοδήματος από 7.607,55 ευρώ μέχρι του ποσού των 9.200 ευρώ, καταβάλλεται ποσό μηνιαίου επιδόματος (ΕΚΑΣ) σύμφωνα με τα παρακάτω: - Από 7.607,55 ευρώ μέχρι 7.905,91 ευρώ καταβάλλονται 172,50 ευρώ. - Από 7.905,92 ευρώ και μέχρι 8.104,76 ευρώ το ποσό των 115,00 ευρώ. - Από 8.104,77 ευρώ μέχρι 8.353,38 ευρώ, το ποσό 57,50 ευρώ. - Από 8.353,39 ευρώ μέχρι 9.200,00 ευρώ το ποσό των 30,00 ευρώ. ΛΑΦΚΑ Θεσπίζεται η αναπροσαρμογή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων στις κύριες συντάξεις και τη θέσπιση Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή χρηματοδότηση τόσο των φορέων και κλάδων κύριας και επικουρικής σύνταξης. Ειδικότερα: α. Για συντάξεις από 1.700,01 ΕΥΡΩ μέχρι 2.000,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 6% β. Για συντάξεις από 2.000,01 ΕΥΡΩ μέχρι 2.300,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 7% γ. Για συντάξεις από 2.300,01 ΕΥΡΩ μέχρι 2.600,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 9% δ. Για συντάξεις από 2.600,01 ΕΥΡΩ μέχρι 2.900,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 10% ε. Για συντάξεις από 2.900,01 ΕΥΡΩ μέχρι 3.200,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 12% στ. Για συντάξεις από 3.200,01 ΕΥΡΩ μέχρι 3.500,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 13% ζ. Για συντάξεις από 3.500,01 ΕΥΡΩ και άνω ποσοστό 14%

ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΓΙΑΛΟΙ!

Η παραχώρηση «αιγιαλού και παραλίας» σε ιδιώτες επενδυτές για διάστημα μέχρι και 50 ετών προβλέπεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου. Επιπλέον για την αξιοποίηση της δημοσίας περιουσίας στο νόμο υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για την...
ίδρυση Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να εκδίδει ομόλογα και να τα ανταλλάσσει με ομόλογα του Δημοσίου αλλά ακόμη και να παρέχει εγγυήσεις για τα δάνεια που συνάπτει το Δημόσιο. Εξάλλου περιέχεται ειδική ρύθμιση με την οποία ορίζεται ο θεσμός της “επιφάνειας” για την παραχώρηση με μακροχρόνια μίσθωση από 50 έως και 100 ετών δημόσιων κτημάτων. Μάλιστα τα μελλοντικά έσοδα από τις μισθώσεις αυτές μπορούν να τιτλοποιηθούν ενώ παρέχεται η δυνατότητα στον επενδυτή να αγοράσει το ακίνητο μετά την παρέλευση 100 ετών. Πιο αναλυτικά στο κεφάλαιο Β΄ αναφέρεται ότι για την αξιοποίηση των δημόσιων ακινήτων επιτρέπεται η απευθείας παραχώρηση στον κύριο της επένδυσης της χρήσης αιγιαλού και παραλίας και του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων ή λιμενικών εγκαταστάσεων. Η παραχώρηση γίνεται για 50 χρόνια με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Εξάλλου με άλλη διάταξη συστήνεται Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. Με αποκλειστικό σκοπό την πώληση εταιρειών και την αξιοποίηση ακινήτων. Τα έσοδα του χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την μείωση του δημοσίου χρέους και μπορεί να εκδίδει ομόλογα τα οποία να χρησιμοποιεί στην δευτερογενή αγορά για την απόκτηση ομολόγων του Δημοσίου. Οποιαδήποτε περιουσιακό στοιχείο μεταβιβαστεί στο Ταμείο δεν μπορεί “καθ΄ οιονδήποτε τρόπο” , όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται να επιστρέψει πίσω στο Δημόσιο . Στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου θα παρίστανται ως παρατηρητές χωρίς δικαίωμα ψήφου δύο εκπρόσωποι οι οποίοι προτείνονται από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή . Οι δύο εκπρόσωποι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται εγγράφως για την λειτουργία του Ταμείου και με τη σειρά τους να ενημερώνουν την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΑ ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!...

Στο 30% αναμένεται να ανέλθει μέσα στην επόμενη χρονιά, το ποσοστό των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας που θα κλείσουν, αν συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην περιοχή. Το κώδωνα του κινδύνου έκρουσε χθες ο Γενικός Γραμματέας της...
ΓΣΕΒΕΕ Ν. Σκορίνης μιλώντας σε ημερίδα της «Ανοιχτής Πόλης», της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο. Οπως υποστήριξε ο κ. Σκορίνης από τα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας έχει κλείσει ήδη το 20% χωρίς να ανοίξουν άλλα, ενώ πολλά ακόμα βρίσκονται «στο κόκκινο». Πρόσθεσε δε ότι αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, του χρόνου τα καταστήματα που θα κλείσουν θα φθάσουν στο 30%, ενώ την ίδια ώρα ο τζίρος έχει πέσει 35%. Από την πλευρά του μιλώντας στην ίδια ημερίδα, ο Α. Μαυρόπουλος, συνδικαλιστής των Σωμάτων Ασφαλείας, τόνισε ότι η καταστολή είναι φτηνή και επικοινωνιακή λύση.