ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: 93000 ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΑ SPECIAL OLYMPICS68.000.000 € όλη η διοργάνωση

Η ανάληψη καθηκόντων προέδρου των Special Olympics από τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, σύζυγο του Βασίλη Δεσποτόπουλου, προέδρου της ΕΛΠΑ, είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του τέταρτου κατά σειρά εκτελεστικού διευθυντή και των εκτελεστικών μελών που αντιστέκονταν στην ατζέντα της. Μαζί με τον γιο της Ηλία Δεσποτόπουλο, ο οποίος ηγείται του τομέα τεχνολογίας -με τον υψηλότερο προϋπολογισμό της διοργάνωσης με 10,8 εκατ. ευρώ για προμήθειες-, ετοιμάζουν το… οικογενειακό τους beach party στην υγειά των… υπερχρεωμένων!

Ποια είναι όμως η “Σιδηρά Κυρία” των Special Olympics; Η φιλία της οικογένειας Δεσποτοπούλου με την οικογένεια Καραμανλή είναι γνωστή. Λέγεται, μάλιστα, ότι για την ανάληψη των αγώνων είχε “βάλει πλάτη” προσωπικά ο τέως πρωθυπουργός. Το 2004 η κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου βρέθηκε στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Αυτό, σε συνδυασμό με τις… αναδουλειές του συζύγου της τα τελευταία χρόνια -η ΕΛΠΑ ελέγχεται για χρέη προς τρίτους και φυσικά προς το ΙΚΑ-, έστρεψε το ενδιαφέρον τους στη διοργάνωση των Special Olympics. Τα γραφεία των Special Olympics στεγάζονται στην ΕΛΠΑ, στα γραφεία του συζύγου της, Β. Δεσποτόπουλου.

Μάλιστα, εδώ και 3 χρόνια ο 30χρονος γιος της Ηλίας είναι υπεύθυνος του τομέα τεχνολογίας των αγώνων και αμείβεται με 93.000 ευρώ ετησίως. Οπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του σε γνωστή ιστοσελίδα επαγγελματικής δικτύωσης, οι εμπειρίες του σε καμία περίπτωση δεν προδίκαζαν την ανάληψη τέτοιας ευθύνης, καθώς η προηγούμενη σταδιοδρομία του αφορούσε στην κατασκευή ιστοσελίδων και κάποιες υπηρεσίες στην… οικογενειακή τους επιχείρηση.

http://totefteri.blogspot.com/2011/06/93000-special-olympics.html

ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ


Σκληρή κριτική στη στρατηγική της τρόικας για την ελληνική οικονομία και ειδικά στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ασκεί ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times Βόλφγκανγκ Μύνχαου, σε άρθρο με τίτλο Ίσως οι Έλληνες βουλευτές πρέπει να πουν όχι στο Μεσοπρόθεσμο.

Ο κ. Μύνχαου, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι ενώ η λιτότητα ήταν απαραίτητη στην αρχή του Μνημονίου, τώρα πρέπει να δοθεί έμφαση στη στροφή προς την ανάπτυξη. Μάλιστα, ο αρθρογράφος των FT αναφέρεται και στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δύσκολα μπορεί να αντικρούσει κανείς τη θέση του κ. Σαμαρά με οικονομικά επιχειρήματα.

Αναλυτικά το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Δευτέρας έχει ως εξής:

Στη Βουλή της Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η πιο σημαντική κοινοβουλευτική συζήτηση της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Εάν η πλειοψηφία εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας κατά την ψηφοφορία της Τρίτης, όλα είναι καλά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεχίσουν να παρέχουν πίστωση. Εάν όχι, τότε η Ελλάδα ενδέχεται να χρεοκοπήσει μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Πώς θα πρέπει να ψηφίσουν οι Έλληνες βουλευτές;

Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα θα έλεγα: Αδιαμφισβήτητα Ναι. Η χώρα έχει μεγάλο πρωτογενές έλλειμμα. Η λιτότητα που επιβάλλεται από την Ε. Ε. και το ΔΝΤ είναι ήπια συγκριτικά με τη λιτότητα που θα απαιτούνταν εάν η χώρα αντιμετώπιζε πραγματικό κίνδυνο αποκλεισμού από κάθε ξένο δανεισμό. Μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία θα αποσταθεροποιούσε το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα και θα ανάγκαζε την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ.

Τα επιχειρήματα αυτά, ωστόσο, είναι ευάλωτα σε οποιαδήποτε αλλαγή των περιστάσεων. Μία τέτοια αλλαγή πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν οι εκπρόσωποι της Ε. Ε. και του ΔΝΤ επέβαλαν νέα μέτρα λιτότητας. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν μείωση του αφορολόγητου εισοδήματος και έκτακτη εισφορά για τους αυτοαπασχολούμενους. Η απόφαση αυτή πυροδότησε οργισμένες διαδηλώσεις στην Αθήνα. Θεωρώ ότι αποτελεί πολιτική πρόκληση και πράξη οικονομικού βανδαλισμού. Θα εκτροχιάσει όλη τη διαδικασία αντιμετώπισης της κρίσης.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή. Και, ναι, η ελληνική κυβέρνηση πισωγύρισε λίγο με το προηγούμενο πρόγραμμα, ώστε να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης την προηγούμενη εβδομάδα. Στόχος των τελευταίων μέτρων ήταν να καλύψουν αυτό το κενό. Είναι, όμως, σφάλμα να στερηθεί η Ελλάδα όλα τα διαθέσιμα μέσα για πολιτικούς χειρισμούς.

Πολιτικά, το νέο πρόγραμμα λιτότητας έχει ήδη επιπτώσεις. Ενδυναμώνει τη θέση του Αντώνη Σαμαρά, του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος διαφωνεί. Ηγέτες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς τού άσκησαν πιέσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Εκείνος αντιστάθηκε. Το επιχείρημά του είναι ότι η λιτότητα πνίγει την οικονομία και πως η Ελλάδα χρειάζεται τώρα μία ώθηση για να βρεθεί και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.

Ενδυναμώνοντας άθελά της τη θέση του κ. Σαμαρά, η ΕΕ καταστρέφει τις όποιες πιθανότητες εθνικής ενότητας που τόσο απεγνωσμένα ζητούσε. Αυτό το πρόγραμμα, άλλωστε, θα κρατήσει αρκετά χρόνια. Ο κ. Σαμαράς έχει αρκετές πιθανότητες επιτυχίας εάν πέσει η τωρινή κυβέρνηση. Ήδη προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Εάν εκλεγεί, θα ζητήσει από την Ε. Ε. την επαναδιαπραγμάτευση του δανείου. Η ΕΕ και το ΔΝΤ ενδεχομένως να αρνηθούν. Σε αυτό το σημείο, όλη η στρατηγική μπορεί να διαλυθεί.

Δύσκολα μπορεί να αντικρούσει κανείς τη θέση του κ. Σαμαρά με οικονομικά επιχειρήματα. Είναι σαφές πως η λιτότητα ήταν απαραίτητη στην αρχή του προγράμματος, αλλά τώρα πρέπει να δοθεί έμφαση στη στροφή προς την ανάπτυξη, την οποία η Ελλάδα χρειάζεται βάσει όλων των σεναρίων χρεοκοπίας ή μη, εξόδου από το ευρώ ή μη. Η ΕΕ σπατάλησε εβδομάδες στη χαζή συζήτηση για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, αντί να επικεντρωθεί σε θέματα που έχουν πραγματικά σημασία.

Το πρόβλημα είναι πως όλη η διαδικασία παραμένει ευάλωτη στις διαθέσεις του εκλογικού σώματος των πιστωτριών χωρών. Η πρώτη προτεραιότητα των πολιτικών στη Γερμανία, στην Ολλανδία και στη Φινλανδία ήταν να μειωθεί το κόστος του προγράμματος όσο το δυνατόν περισσότερο. Προχώρησαν μάλιστα τόσο ώστε να συνυπολογίσουν αβέβαια έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις της Ελλάδας στο εσωτερικό σκέλος του νέου πακέτου στήριξης, αντί να προοριστούν στη μείωση του χρέους.

Κατά συνέπεια, βάσει του νέου πακέτου που πιθανότατα θα συμφωνηθεί, κάθε απομάκρυνση από τον στόχο των ιδιωτικοποιήσεων θα αποτελεί κενό χρηματοδότησης. Οι πιστώτριες χώρες σε αυτήν την περίπτωση πιθανότατα θα ζητήσουν νέα μέτρα λιτότητας για να καλυφθεί το κενό. Αυτή η στρατηγική είναι οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά ανεύθυνη. Εύλογα οι Έλληνες είναι επιφυλακτικοί με τη λιτότητα. Θα μπορούσαν να την αποδεχτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν έβλεπαν πιθανότητες επιτυχίας. Οι οικονομικοί αξιωματούχοι της ΕΕ και οι πολιτικοί τους ηγέτες ιδεολογικά στρέφονται στην πλευρά της προσφοράς.

Την πρώτη φορά, έκριναν λάθος τις επιπτώσεις του προγράμματος λιτότητας στην ανάπτυξη. Το κάνουν και τώρα. Θα το κάνουν και στο μέλλον. Και αυτό καταστρέφει τις πιθανότητες επιτυχίας για τους Έλληνες. Το γεγονός ότι το νέο πρόγραμμα στήριξης γίνεται με μισή καρδιά αλλά και ο δογματισμός είναι οι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και τους πιο λογικούς Έλληνες βουλευτές να ψηφίσουν όχι στην αυριανή ψηφοφορία. Το πρόγραμμα, ως έχει, δύσκολα μπορεί να δικαιολογηθεί οικονομικά και ηθικά. Ο μόνος λόγος για να ψηφίσει κανείς ναι θα ήταν να αναβληθεί η χρεοκοπία μέχρις ότου ο δημόσιος τομέας πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί πριν από το 2012.

Η στρατηγική της ΕΕ ουσιαστικά συρρικνώνει τις επιλογές των Ελλήνων στο πότε θα χρεοκοπήσουν: τον επόμενο μήνα ή τον επόμενο χρόνο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει μικρή πλειοψηφία και ασκεί σθεναρές πιέσεις στους βουλευτές της να ψηφίσουν υπέρ του προγράμματος. Η κυβέρνηση μπορεί τελικά να επικρατήσει. Εάν τα καταφέρει, θα είναι λόγω των πολιτικών πιέσεων οι οποίες θα έχουν ασκηθεί και όχι λόγω της ισχύος των επιχειρημάτων, που δεν είναι πλέον ξεκάθαρα. Οι Έλληνες βουλευτές θα πρέπει να ζητήσουν περισσότερες διευκρινίσεις και από τις δύο πλευρές.

Το πρόβλημα με τη θέση του κ. Σαμαρά είναι πως η ψήφος κατά του προγράμματος λιτότητας θα πυροδοτήσει περισσότερη λιτότητα πολύ βραχυπρόθεσμα. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να εξηγήσει πώς θα μπορέσει η Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί χωρίς διαθέσιμο εξωτερικό δανεισμό. Ποια είναι η στρατηγική του; Το στρατόπεδο του Ναι, παράλληλα, θα πρέπει να εξηγήσει γιατί η λιτότητα θα επιφέρει αυτήν τη φορά αποτελέσματα όταν στο παρελθόν απέτυχε. Οι έλληνες βουλευτές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ ενός ψέματος και μιας καταστροφής. Δεδομένων των όσων διακυβεύονται, η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα έπρεπε να είχαν βάλει την Ελλάδα σε αυτή τη θέση.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ Η ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ


Η Σοφία τους έχει βάλει τα γυαλιά πολλές φορές...αξίζει να είναι στην βουλή και τιμά την βουλευτική της έδρα...
Με επιστολή της αποχωρεί από την συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο...

Αξιότιμε  κύριε Πρόεδρε της Βουλής των  Ελλήνων , 

Με βαθιά  συναίσθηση του πολιτικού μου καθήκοντος ως βουλευτής του ελληνικού λαού, αναγκάζομαι να μην συμμετάσχω στη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του Εφαρμοστικού νόμου, καθώς θεωρώ ότι δυστυχώς η Βουλή έχει μετατραπεί....
από σώμα κυρίαρχο, σε σώμα επικυρωτικό.

Τα βουλευόμενα δεν αποτελούν πλέον αντικείμενο δημοκρατικής ζύμωσης, αλλά είναι αποτέλεσμα εκβιαστικών πρακτικών και εκφοβιστικών μεθόδων, με συνέπεια να πλήττεται βαρύτατα και ανεπανόρθωτα η δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου, αλλά και να υπονομεύεται η εντολή του λαού μας.

Η αποχώρησή  μου από τη διαδικασία δεν την  καταγγέλλει απλώς ως προσχηματική, αλλά υπογραμμίζει ευθέως ότι το ίδιο το περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου  είναι εγκληματικό για τον  ελληνικό λαό και την πατρίδα  μας. Είναι ώρα βαριάς ευθύνης  κι ελπίζω η πολιτική συνείδηση ενός εκάστου βουλευτή να υπερβεί εκβιαστικά διλήμματα και κινδυνολογίες. 
Με την  παράκληση η παρούσα να αναγνωσθεί στο Σώμα,
 
 με ιδιαίτερη εκτίμηση,

  Σοφία Σακοράφα

ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: "ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΚΕΤΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ"

Αιχμές κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τις δηλώσεις του, περί χάους και τανκς εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και η χώρα επιστρέψει στη δραχμή, άφησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Ο υπουργός χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πάγκαλου «υπερβολή» και ζήτησε από όλους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να μην...
εμπλέκουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με την εσωτερική και κοινωνική ζωή της χώρας. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε: «Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους από κάθε κόμμα να μην εμπλέκουν με δήλωση οποιασδήποτε μορφής το στράτευμα στην εσωτερική και κοινωνική ζωή. »Οι Ένοπλες Δυνάμεις, καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια δεν έχουν, έχουν με την εξωτερική ασφάλεια. »Οφείλουμε όλοι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην εξοικειώνουμε την κοινωνία σε ρόλους διαφορετικούς από αυτούς που έχει τάξει το Σύνταγμα». «Δεν χρειαζόμαστε καμία υπερβολή, οι ευθύνες μας οι ίδιες μας οδηγούν στην υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα  Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή το περιεχόμενο του Εφαρμοστικού Νόμου για τα Εργασιακά και Ασφαλιστικά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι Μεσοπρόθεσμες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις και τις συντάξεις, είναι σκληρές, οριζόντιες, κάποιες από αυτές ακόμη και αναδρομικές, ατελέσφορες και αναποτελεσματικές.
Επιβαρύνουν συνολικά και αδιάκριτα όλες τις παραγωγικές δυνάμεις  της χώρας:
Εργαζόμενους, Επιχειρηματίες, Αγρότες, Επαγγελματίες.
Όταν δεν αφαιρεί μονομερώς δικαιώματα όπως στους Αγρότες και Εργαζόμενους, τότε με το ένα χέρι δίνει (μειώσεις εργασιακού κόστους, ευελιξία) και με το άλλο παίρνει (έκτακτη εισφορά, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών) στους Επιχειρηματίες και Επαγγελματίες.
Το πιο αδύνατο κομμάτι της Κοινωνίας μας βρέθηκε πάλι στο στόχαστρο της Μνημονιακής Πολιτικής.
Αντί μέτρων στήριξης και Αλληλεγγύης, οι Συνταξιούχοι και οι Άνεργοι δέχονται μειώσεις συντάξεων, περικοπές παροχών.
Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι τα αποτελέσματα μιας αποτυχημένης πολιτικής δεν μπορεί να τα πληρώνει η Κοινωνία και η Οικονομία της Χώρας με τα ίδια μέτρα και την ίδια λάθος συνταγή». 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ

Ο Κλεισθένης γράφει.

Οι αναλυτές διαβλέπουν στροφή της Τουρκίας όσο αφορά το θέμα της ένταξής της στην ΕΕ και το ευρώ.
Ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα. Αυτό αναλύεται σαν μεταστροφή της πολιτικής του σε σχέση με την ΕΕ.
Η Τουρκία μάλλον θα κινηθεί σε ενίσχυση των οικονομικών και όχι μόνο σχέσεων με τα Μουσουλμανικά κράτη ειδικά τώρα που οι αλλαγές της Αραβικής άνοιξης αρχίζουν να διαμορφώνονται.
Σε αντίθεση με τους Τούρκους πολιτικούς, οι Έλληνες επιμένουν στο ψευτοϊδεολόγημα «ανήκομεν εις την δύσιν» και τρομοκρατούν το λαό λέγοντας ότι αν βγούμε απ’ την ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ θα «πέσει φωτιά και θα μας κάψει».
Ο ανεκδιήγητος Πάγκαλος έφτασε στο σημείο να απειλήσει ότι αν επιστρέψουμε στη δραχμή θα βγουν τα τανκς για να προστατέψουν τις τράπεζες.
Εγώ είχα το πολύ μεγάλο ποσό των 29 ευρώ σε λογαριασμό τραπέζης, τα πήρα προ πολλού, δεν τους χαρίζω ούτε ένα σεντ.
Οι Τούρκοι έχοντας μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης δεν είναι διατεθειμένοι να μεταφέρουν τα πλεονάσματά τους στην Γερμανία αποκτώντας ελλείμματα. Η σημερινή ΕΕ είναι μηχανισμός δημιουργίας ελλειμμάτων στις αδύναμες χώρες και συσσώρευσης πλεονασμάτων στις ισχυρές. Αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν οι Τούρκοι πολιτικοί και πράττουν αναλόγως.
Οι δικοί μας «υπερπατριώτες» το γνωρίζουν αλλά επειδή «γλύφουν κάποια κοκαλάκια» δέχονται αυτό το μηχανισμό της ΕΕ και μάλιστα προωθούν ακόμη χειρότερες εξελίξεις με νέο υπερδανεισμό.
Η άρνηση της Αιγύπτου να δεχτεί δάνειο απ’ το ΔΝΤ ερμηνεύεται από τους οικονομολόγους σαν θετικό βήμα για την οικονομία της.
Ο Ερντογάν έδιωξε το ΔΝΤ και η Τουρκία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.
Εμείς υπό την ηγεσία του ΓΑΠ όχι μόνο δεν αρνηθήκαμε αλλά μας έστειλαν στο «στόμα του λύκου».
Η χώρα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, η ανεργία καλπάζει και η φτώχεια χτυπά την πόρτα σε όλο και περισσότερους Έλληνες.
Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται.
Τόσος πατριωτισμός δεν έχει παρατηρηθεί ξανά. Οφείλουμε «ευγνωμοσύνη» στους πουλημένους και διεφθαρμένους πολιτικούς μας.
Αναρωτήθηκα γιατί πολλοί διαμαρτυρήθηκαν όταν ο Τούρκος αντιπρόεδρος μίλησε για το Ελληνικό οικονομικό χάλι.
Μήπως έλεγε ψέματα;
Μήπως πρέπει να φωνάξουμε τον Ερντογάν να μας κυβερνήσει;

 http://ideopigi.blogspot.com/2011/06/blog-post_2252.html#ixzz1QTbLSf7F

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Ο πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Γιάννης Δημαράς, κληθείς να σχολιάσει τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων, δήλωσε:
«Οι τρεις στυλοβάτες μιας κοινωνίας, είναι η δικαιοσύνη, η αλήθεια και η ελευθερία. Και οι τρεις, έχουν κονιορτοποιηθεί από αυτή την κυβέρνηση, που πράττει ξεκάθαρα πλέον ότι επιβάλει το ξένο συμφέρον.
Υποκύπτει χωρίς αντίσταση στους εκβιαστικούς δανεισμούς με πρόσχημα την αποφυγή χρεοκοπίας της χώρα, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί σε χρεοκοπία την ελληνική κοινωνία. Έτσι, χάνεται κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης βιώσιμων ρεαλιστικών λύσεων.
Έχουμε υποχρέωση, ως πολίτες αυτού του τόπου να -πατήσουμε φρένο- σε αυτή την κατηφόρα. Και ο μοναδικός τρόπος είναι οι εκλογές».

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PSYCONSULT - LEONARDO DA VINCI


Θέμα Εργαστηρίου: “Διαχείριση Επικοινωνίας και Αντιμετρώπιση    Συγκρούσεων – Μεθοδολογία’’

Κυριακή 26/06/2011

Άφιξη των συμμετεχόντων στην Αθήνα, Ελλάδα
Ταξίδι στην Πάτρα.
Ξενοδοχείο Poseidon Palace (www.poseidon-hotels.gr)

Δευτέρα
27/06/2011
09.00 – 09.30   Συνάντηση συμμετεχόντων στο ξενοδοχείο -                              
                         Καλωσόρισμα.
09.30 – 10.00   Γνωριμία Συμμετεχόντων
10.00 – 10.15   Παρουσίαση του Προγράμματος της Συνάντησης
                         από την Κυριακή Βαμβακά, Πρόεδρος του Αχαϊκού
                         Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων &
                         Συντονίστρια Ευρωπαικών Προγραμμάτων

10.15 – 10.30   Παρουσίαση των δραστηριοτήτων συμβουλευτικής
                         στα Λύκεια της Αχαΐας (συγκρούσεις στην οικογένεια,
                         συγκρούσεις στο σχολείο), από την Ισαβέλλα
                           Μάλλια & Μαρία Σκλήρη, Σύμβουλοι  
                          Σταδιοδρομίας στα
                          Λύκεια της Αχαΐας.

10.30 - 11.00     Διαδραστικό Εργαστήριο από τον
                         Κώστα Παπαχριστόπουλο,
                         Ψυχολόγος (Υποψήφιος Διδάκτωρ), με θέμα:
                         ‘‘Επικοινωνία και Συγκρούσεις: Θέματα και
                          Μεθοδολογία’’,

11.00 –11.30    Διάλειμμα - καφέ

11.30 - 12.00    Διαδραστικό Εργαστήριο - Συνέχεια

12.00 – 13.00   Παρουσίαση καλών πρακτικών από τους
                         συμμετέχοντες

13.00 – 14.00   Γεύμα

16.00 – 17.00   Παρουσίαση καλών πρακτικών από τους
                         συμμετέχοντες
                       
17.00                 Συζήτηση


Tuesday
28/06/2011

09.30 – 11.00  Συζήτηση για την τελική έκθεση 
                        αξιολόγησης, τα τελικά προϊόντα,
                        Διάδοση - Αξιολόγηση - Αξιοποίηση του 
                        Προγράμματος
                         
                           
11.00 – 18.00  Επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία

20.00                Δείπνο
Wednesday 29/06/2011

Αναχώρηση  Συμμετεχόντων

         

Συμμετέχοντες


1. Carriere club, Vienna – Austria   Coordinator of the project
2. Achaia Adult Education Institute, Patras – Greece
3. OAKE Europe, Manchester- Uk
4. Centrum Wspierania Edukacji i Przedsiębiorczości, Rzeszów - Poland
5. Focusconcept GmbH,  Berlin - Germany
Κυριακή Βαμβακά – Χριστοδουλοπούλου
Πρόεδρος
Αχαϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων