ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΝΟΣΟΚ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ--ΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


   Ο κατ’ εξοχήν χώρος που δεν θα έπρεπε να λογαριάζεται με τους κυνικούς και αντικοινωνικούς όρους του μνημονίου είναι σίγουρα ο χώρος της δημόσιας υγείας.
   Και ιδιαίτερα σήμερα που ο κοσμάκης δυσκολεύεται και υποφέρει και φυσικά δεν έχει  την δυνατότητα να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της υγείας  στον ιδιωτικό τομέα.
   Ενώ όμως έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει, στο νομό Αχαΐας με…σοσιαλιστική κυβέρνηση και με συντοπίτη μάλιστα υπουργό της υγείας, εντελώς απαράδεκτα ισχύουν τα ακριβώς αντίθετα.
   Το νοσοκομείο Καλαβρύτων και παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του αξιόπιστου  πρωθυπουργού μας, απειλείται με κλείσιμο σύμφωνα με  τους επί χάρτου σχεδιασμούς του αρμόδιου υπουργείου, αφήνοντας έτσι την ιστορική, τουριστική και θρησκευτική ορεινή επαρχία παντελώς ακάλυπτη από υπηρεσίες υγείας και τους υπέργηρους κατοίκους της  κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού.    
   Και παράλληλα το υπ/μα του ΙΚΑ Παραλίας, όπου προστρέχουν στις υπηρεσίες του πάνω από 25.000 ταπεινοί συμπολίτες,  αποφάσισαν κάποιοι χαρτογιακάδες  να διακόψει την λειτουργία του, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους υπέργηρους και όχι μόνον κατοίκους της περιοχής.
   Δικαιολογημένη λοιπόν η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου και στις δύο περιοχές, αδικαιολόγητη όμως ακόμα η αιδήμων σιωπή των τεσσάρων κυβερνητικών βουλευτών του νομού, του  νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη και του δημάρχου Πατρέων.
   Και μια τελευταία κουβέντα.
   Αν έχουν μείνει έστω και ψήγματα κοινωνικής ευαισθησία στο σοσιαλιστικό σας υποσυνείδητο  φίλτατοι «σύντροφοι»,  πάρετε αμέσως πίσω τις απαράδεκτες αποφάσεις σας και σεβαστείτε αυτούς που η πολιτική σας οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά αναφαίρετο παραμένει πάντα το δικαίωμά τους να απαιτούν και να έχουν στα προβλήματά τους αξιοπρεπείς και άξιες δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
 
                                                          ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ
                                                          τ. πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Πάτρας
 
Υ.Γ. Και όλα αυτά φυσικά γίνονται με την δικαιολογία πως πρέπει  να περιοριστούν τα έξοδα του κράτους, όταν μόλις τον προηγούμενο χρόνο δαπανήθηκαν σχεδόν 6.000.000 ευρώ, ναι 6 εκατομύρια, για τις μετακινήσεις υπουργών με το κυβερνητικό αεροσκάφος!! 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ ΡΑΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΚύριε Υπουργέ

      Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας  και των διαβεβαιώσεων που έλαβα από εσάς σχετικά με την παραμονή της Στρατολογικής Υπηρεσίας στην Πάτρα, σας  ενημερώνω ότι προτίθεμαι , μαζί  με άλλους παράγοντες της πόλης, να πιέσουμε  τη Δημοτική Αρχή  να βρεθεί το κατάλληλο  κτίριο για την στέγαση της Υπηρεσίας,  στην Πάτρα, έτσι  ώστε και να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της Εθνικής Άμυνας αλλά  κυρίως, να παραμείνει  το Στρατολογικό Γραφείο στην πρωτεύουσα της Αχαΐας  , ένα θέμα που, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι ΖΩΤΙΚΗΣ  ΣΗΜΑΣΙΑΣ για την περιοχή  μας, σε εποχές οικονομικής  κρίσης και μαρασμού του νομού μας .
  Οι πληροφορίες για τη μεταφορά του Στρατολογικού Γραφείου στο Μεσολόγγι  δημιούργησαν ιδιαίτερη  ανησυχία , όχι μόνο  στην Πάτρα αλλά και σε όλη την Αχαΐα.
    Ελπίζω, με τις ενέργειες σας, να ευοδωθεί και μια  ακόμα πιο θετική  εξέλιξη, δηλαδή να μην εξυπηρετεί η Στρατολογία μόνο τους τρεις νομούς: Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και  Ηλεία αλλά και με τα νέα δεδομένα αλλαγών του Καλλικράτη  να εξυπηρετεί  πλέον και τα νησιά Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Λευκάδας.


                                                         ΝΑΤΑΣΑ ΡΑΓΙΟΥ

                                               π. Βουλευτής Αχαΐας

ΠΡΟΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Νέα μείωση των αποδοχών τους θα υποστούν οι βουλευτές, καθώς μετά τις περικοπές κατά 25% σε μηνιαία βάση, ο πρόεδρος της Βουλής -σύμφωνα με πληροφορίες- πρόκειται να εισηγηθεί μείωση της αποζημίωσης που λαμβάνουν τα μέλη των επιτροπών για την συμμετοχή τους σε αυτές. Έτσι, η αποζημίωση των...
βουλευτών για την συμμετοχή τους σε καθε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής αναμένεται να «πέσει» κάτω από τα 200 ευρώ (από 245 ευρώ περίπου που λαμβάνουν σήμερα). Επίσης, με εντολή του κ. Πετσάλνικου, οι αρμόδιες υπηρεσίες προετοιμάζουν την αντικατάσταση των αυτοκινήτων των βουλευτών που είναι υψηλού κυβισμού με οχήματα μικρότερου κυβισμού. Στόχος είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας να συμβάλλει περισσότερο στην προσπάθεια μείωσης των δαπανών. Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές έχουν υποστεί ήδη μείωση 25% της αποζημίωσης τους τα τελευταία χρόνια, ενώ η εισφορά αλληλεγγύης που θα πληρώσουν είναι 5% στο σύνολο των αποδοχών τους.

ΑΠΩΛΕΙΕΣ 1,75% ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών, εν μέσω έντονης ανησυχίας σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό χρέος. Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,75% στις 1.265,78 μονάδες και η αξία των συναλλαγών...
διαμροφώθηκε σε 77,6 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 2,67%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 2,53% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης έκλεισε χαμηλότερα κατά 2,09%. Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωσε απώλειες 4,48%. Στο σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 35 έκλεισαν σε θετικό έδαφος, 94 σε αρνητικό, ενώ 42 παρέμειναν αμετάβλητες. Το spread του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς ενισχύθηκε στις 1.389 μονάδες βάσης, από 1.353 στο άνοιγμα και η απόδοση αυξήθηκε στο 16,81% από 16,60% νωρίτερα το πρωί. Στο 2ετές ομόλογο, η απόδοση σημείωσε ραγδαία άνοδο στο 28,43% από 26,62%. Τα CDS διαπραγματεύονται πάνω από τις 2.000 μονάδες. Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures. Ο FTSE-100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρούσε κατά 0,55 στις 5.990,62 μονάδες, στο Παρίσι, ο CAC-40 σημείωνε πτώση 0,60% στις 3.954,78 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,21% στις 7.423,99 μονάδες. Στα ασιατικά χρηματιστήρια επικράτησαν πτωτικές τάσεις, ενώ στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,10% στις 10.082,50 μονάδες.

Άνθρακας ο θησαυρός!

Άνθρακας ο θησαυρός!
Αποσύρθηκε το ενδιαφέρον του Βασίλη Φλωρίδη για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση του «Δικεφάλου» έγινε επιφυλακτική όταν ανακάλυψε κάποια επιβαρυντικά στοιχεία για τον υποψήφιο επενδυτή. Όταν ζήτησε εγγυήσεις από τον εκπρόσωπό του πως θα βάλει τα 7 εκατ. ευρώ που έχει υποσχεθεί στην ομάδα, εκείνος δεν τις έδωσε και λίγο αργότερα απέσυρε το ενδιαφέρον του.

Μετά από την εξέλιξη αυτή κι αν δεν προκύψει ενδιαφέρον από άλλον επιχειρηματία, η ομάδα του ΠΑΟΚ καλείται να πορευτεί με τα λιγοστά της έσοδα έχοντας να καλύψει πολλές υποχρεώσεις. Επομένως η ΠΑΕ θα αναγκαστεί να συνεχίσει να ακολουθήσει σφιχτή οικονομική πολιτική και πέραν ενός ακόμη παίκτη (για την επίθεση) δεν θα πρέπει να αναμένεται άλλη κίνηση ενίσχυσης. Αυτό που δεν μπορεί να αποκλειστεί πλέον είναι η πώληση πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή, εφόσον προκύψει συμφέρουσα πρόταση... Και η καμπάνα χτυπάει κυρίως για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Από την αρχή οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ τηρούσαν επιφυλακτική στάση και πώς να κάνουν διαφορετικά άλλωστε. Τόσα όσα έχουν δει τα μάτια τους τα τελευταία χρόνια με επίδοξους αγοραστές της ΠΑΕ, που εμφανίστηκαν σαν… Μεσσίες στον δρόμο του. Όπως αποδείχθηκε στην προκειμένη περίπτωση και πολύ καλά έκαναν.

Πατρινή εκπροσώπηση στους Παγκόσμιους παιδικούς αγώνες

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στα γραφεία του τμήματος
νεολαίας και άθλησης του Δήμου Πατρέων η πρώτη συγκέντρωση της ομάδος
κολύμβησης που θα εκπροσωπήσει την πόλης μας στους 45ους International
Children Games(ICG) που θα πραγματοποιηθούν στο Lanarkshire της
Σκωτίας από 3-8/8/11.
Στους παραπάνω  αγώνες  που διεξάγονται υπό την αιγίδα της ΔΟΕ με
την συμμετοχή φέτος 80 πόλεων  από όλο τον πλανήτη, η πόλης μας θα
συμμετάσχει με ομάδα κολύμβησης και στίβου.
Η περιφερειακή επιτροπή κολύμβησης Πελοπ/σου και Ιονίων νήσων με βάση τις καλύτερες επιδόσεις αθλητών που είναι γεννημένοι από το 1996-΄99, επέλεξε τους παρακάτω αθλητές:
Κωνσταντίνος Φούσκας:(1996) αθλητής της ΝΕΠ στο αγώνισμα της πεταλούδας(50
και 100μ.).
Παναγιώτης Μποσγανάς:(1996) αθλητής της ΝΕΠ στο αγώνισμα  ύπτιο (50 και
100μ.).
Ιωάννης Κυριαζής:(1998) αθλητής της ΝΕΠ στο αγώνισμα ελεύθερο (50 και
100μ.).
Φίλιππος Τσιφοπανόπουλος:(1998) αθλητής της ΝΕΠ στο αγώνισμα πρόσθιο (50 και
100μ.).
Όλοι οι παραπάνω αθλητές θα αγωνισθούν και στο αγώνισμα 4Χ100 μικτή ομαδική.
Προπονητής επιλέχθηκε από την ΠΕΚΠΙΝ ο Σταύρος Νταλαχάνης, που ταυτόχρονα
είναι και προπονητής των αθλητών στην ομάδα τους, την ΝΕΠ.
Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Παμπελοποννησιακό στάδιο
είχε σκοπό την ενημέρωση, οδηγίες και γνωριμία  των αθλητών και των γονιών
τους με τον εκπρόσωπο του Δήμου μας στους αγώνες κ. Νίκο Κωστόπουλο (βοηθός
Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού), καθώς επίσης και με τον αρχηγό της αποστολής
τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Γιάννη Παπαγιαννόπουλο. Στην συγκέντρωση
παραβρέθηκε και το εκλεγμένο μέλος του committee ICG κ. Νίκος Τζανάκος.
Την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει και η δεύτερη συγκέντρωση αντίστοιχα με
την ομάδα του στίβου.

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι από τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα προκύψει οικουμενική κυβέρνηση. "42αρια πια δεν υπάρχουν σε κανένα κόμμα" (σ.σ.: εννοεί ποσοστό 42%) και χαρακτήρισε σενάριο "φρανκενστάιν" πιθανή αυτοδυναμία της ΝΔ, ενώ έκανε λόγο...
 για συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, διαβλέπει "κοινή περπατησιά σε κάποια θέματα".
Ο κ. Καρατζαφέρης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι "θα πάμε σε εκλογές και μετά σε οικουμενική κυβέρνηση", ενώ όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να είναι αυτοδύναμη η ΝΔ υπογράμμισε: "Ο Σαμαράς είναι το "μαύρο πρόβατο" της Ευρώπης. Τι θα πάει και θα πει; Έκανα κωλοτούμπα; Πήγε πάνω και βρήκε κλειστές πόρτες".
Αναφερόμενος στα κρούσματα επιθέσεων κατά πολιτικών προσώπων σημείωσε πως "είναι η αρχή του τέλους της Δημοκρατίας. Αυτοί που προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να κερδίσουν κάτι θα χάσουν τα πάντα. Κινδυνεύει η Δημοκρατία", ενώ επεσήμανε πως "ο ΣΥΡΙΖΑ μου κάνει εντύπωση που δεν προχωρά σε ευθεία καταγγελία. Θα πρέπει να κουραστεί πολύ για να πείσει".
Για τους "Αγανακτισμένους" είπε ότι λειτούργησαν ως "μαξιλάρι" για τη Δημοκρατία, ενώ για τα επεισόδια είπε ότι "η ακροδεξιά ήθελε να δείξει τη δύναμη της και συγκρούστηκε με τους αντιεξουσιαστές". Μάλιστα υποστήριξε πως "τους 200 μπαχαλάκηδες, τους ξέρουν καλά και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θέλουν να τους απομονώσουν, γιατί εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους".
Παράλληλα χαιρέτισε τους "αγνούς αγανακτισμένους", όπως τους χαρακτήρισε, που δεν έδωσαν χώρο να αναπτυχθούν πιο ακραία εκφυλιστικά φαινόμενα.
Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης των επαγγελμάτων και είπε ότι χρειάζεται δύναμη να συγκρουστείς.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ : ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΕΥΠ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" που θα κυκλοφορήσουν αύριο Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011, αποκαλύπτεται ότι οι Τούρκοι ετοίμαζαν την κατάληψη της νήσου Ρω το 2009.... Επίσης έρχονται στη δημοσιότητα έγγραφα για τα γεγονότα του Δεκέμβρη...
του 2008 και το ρόλο των ξένων μυστικών υπηρεσιών. Νέα έγγραφα-φωτιά, που αποκαλύπτουν το ρόλο φίλιων δυνάμεων στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας και εν μέρει εξηγούν το πώς οδηγηθήκαμε στη σημερινή ζοφερή κατάσταση, φέρνουν στη δημοσιότητα τα «Επίκαιρα». Δύο άκρως απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ, το Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης Νο 53 με θέμα την Τρομοκρατία, και η Αναφορά Κατάστασης Ασφάλειας στο Εσωτερικό της Χώρας, με ημερομηνία 19 Αυγούστου 2009, δύο εβδομάδες πριν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Κώστα Καραμανλή, αποκαλύπτουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους που απειλούσαν την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική ειρήνη αλλά και την εθνική ακεραιότητα εκείνη την ταραχώδη περίοδο. Τα απόρρητα έγγραφα και το άρθρο του Σπύρου Τρίψα στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ", στο τεύχος 90 που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011.

SPECIAL OLYMPICS: Χορηγός η Coca Cola… αλλά έτρεχε η Loux στην Πάτρα

Φιλοξενήσαμε αντιπροσωπείες έξι χωρών, στο πλαίσιο των Special Olympics στην Πάτρα, αλλά δεν είχαμε... ούτε νερό να τους προσφέρουμε! Ακούγεται απίστευτο, κι όμως είναι αληθινό! Και ενώ η Coca Cola ήταν χορηγός των Special Olympics, κανείς δεν είχε προσφερθεί να παραχωρήσει αναψυκτικά και νερά για τους αθλητές.

Η Πάτρα, ως πόλη Αμφιτρύων, υποδέχτηκε προ ημερών τις έξι ξένες αποστολές και τους 260 αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους, ενώ 100 και πλέον εθελοντές ήσαν πανέτοιμοι να υποστηρίξουν τις εκδηλώσεις και να μεταφέρουν σε κάθε γωνιά της Πάτρας το κλίμα γιορτής και το μήνυμα ελπίδας, δύναμης και αισιοδοξίας που φέρνουν μαζί τους αυτοί οι αγώνες.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως οι διοργανωτές έτρεχαν πανικόβλητοι την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσουν... ένα αναψυκτικό για τους αθλητές και αναψυκτικό δεν έβρισκαν! Αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στην τοπική Loux, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τη διοργάνωση, αφού χορηγός ήταν η πολυεθνική Coca Cola.
Οι αδελφοί Μαρλαφέκα αναλογιζόμενοι το επείγον του θέματος και το ότι η Πάτρα έπρεπε να βγει... ασπροπρόσωπη στο ζήτημα της φιλοξενίας (μια και είχε χρηστεί πόλη - Αμφιτρύων) ανταποκρίθηκαν άμεσα. Έστειλαν αναψυκτικά και νερά προκειμένου να δοθούν στους ξένους αθλητές και τους συνοδούς τους.
Και φυσικά μαζί με αυτά έστειλαν και ένα «σταντ» με την διαφήμιση της πορτοκαλάδας, όπως είχαν δικαίωμα να κάνουν, αφού προσέφεραν δωρεάν τα αναψυκτικά τους. Κι όμως παρά την προσφορά βρέθηκαν κάποιοι και ζήτησαν την απομάκρυνση του διαφημιστικού, αφού χορηγός ήταν η Coca Cola! Το τι έγινε... δεν περιγράφεται! Κάποιοι αντί να ευχαριστήσουν την πατρινή εταιρεία έκαναν και παρατηρήσεις... για το διαφημιστικό πανό!
Στην Πάτρα φιλοξενήθηκαν αθλητές από τη Βολιβία, Αλβανία, Ανδόρα, Αλβανία, Κουρασάο, Ελβετία και Αζερμπαϊτζάν. Το πρόγραμμα «Πόλις Αμφιτρύων» ολοκληρώθηκε στις 24 Ιουνίου 2011. Οι διεθνείς αποστολές φιλοξενήθηκαν για τέσσερις ημέρες, και στις 13 διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας.
dete.gr

Κορυφαίος και στην Ελλάδα ο Διαμαντίδης!

Κορυφαίος και στην Ελλάδα ο Διαμαντίδης! 

Μετά την ανάδειξη του σε κορυφαίο αμυντικό της Euroleague στις αρχές Μαΐου, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου ως ο καλύτερος αμυντικός στην Α1 μπάσκετ των ανδρών για τη σεζόν 2010-2011.

Ο Καστοριανός γκαρντ του Παναθηναϊκού συγκέντρωσε… διπλάσιους ψήφους (70) από τον δεύτερο, Τζαμόν Λούκας του Ολυμπιακού (35). Τρίτος ο Γιάννης Μπουρούσης με 16 ψήφους.

Αναλυτικά:

1. Δημήτρης Διαμαντίδης 70
2. Τζαμόν Λούκας 35
3. Γιάννης Μπουρούσης 16
4. Σέντρικ Σίμονς 8
5. Αντώνης Φώτσης 4
6. Νικ Καλάθης 4
7. Νίκος Χατζηβρέττας 3
8. Αβραάμ Καλλινικίδης 2
9. Κερτ Λιούμπι 2
10. Ρόμπερτ Ντόζιερ 1
11. Τζίμι Μπάξτερ 1
12. Μάριος Μπατής 1
13. Γιώργος Δέδας 1

«Από εβδομάδα οι διώξεις…»

«Από εβδομάδα οι διώξεις…»

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι πειθαρχικές διώξεις για το σκάνδαλο «Koriopolis», όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος.

«Μέχρι την Κυριακή εγώ και ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Αντωνακάκης θα έχουμε ολοκληρώσει την έρευνά μας και την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ασκήσουμε τις πειθαρχικές διώξεις. Η δικογραφία είναι πάνω από 9.000 σελίδες. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι γίνεται», τόνισε.

Ο κ. Φάκος ξεκαθάρισε πως δεν έχει δεχτεί απόπειρα παρέμβασης στο έργο του και πως δεν θα ανεχόταν κάτι τέτοιο. «Ούτε από την ΕΠΟ, ούτε από την Σούπερ Λίγκα, ούτε από κάποια άλλη πλευρά. Πάντως, εάν τολμούσε να με ενοχλήσει ο οποιοσδήποτε θα του έκλεινα το τηλέφωνο και θα υπέβαλα αμέσως την παραίτησή μου. Αυτό που πρέπει να γίνει, πάντως, είναι να αλλάξουν συμπεριφορά παράγοντες και φίλαθλοι. Στο εξωτερικό παρακολουθούν ποδοσφαιρικούς αγώνες λες και βρίσκονται σε ... θεατρική παράσταση στην Επίδαυρο. Κοιτάξτε το χάλι στα ελληνικά γήπεδα».

Όσο για την κριτική που ασκείται στην αθλητική δικαιοσύνη από πολιτικούς, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν δίστασε να απαντήσει σε έντονο ύφος. «Οι ίδιοι οι πολιτικοί έχουν μεγάλη ευθύνη για το κατάντημα του αθλητισμού. Όταν αποφασίζεται ο υποβιβασμός μιας ομάδας, έρχονται σύσσωμοι πολιτικοί και την υποστηρίζουν, ενώ παράλληλα επιτίθενται κατά της αθλητικής Δικαιοσύνης. Να μην μιλάνε καθόλου. Έχω αγανακτήσει με αυτούς. Δεν τους υποφέρω άλλο. Έχουν βουλευτική ασυλία και νομίζουν κάποιοι, ότι μπορούν να βρίζουν όποιον θέλουν. Ειλικρινά, δεν με απασχολεί καθόλου τι λένε για την αθλητική δικαιοσύνη».

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Αναμονή, αναμονή… αναμονή!

Δεν μπήκε τέλος στην αγωνία των ανθρώπων της Παναχαϊκής ούτε σήμερα, με την Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών της ΕΠΟ, να μην δίνει στην δημοσιότητα, την απόφασή της, για την υπόθεση της πλαστής φορολογικής ενημερότητας της «κοκκινόμαυρης» ομάδας.
Είναι γνωστό πως στην Παναχαϊκή θεωρούν δεδομένο πως θα δικαιωθούν και μάλιστα, οι κινήσεις στον μεταγραφικό σχεδιασμό προχωρούν κανονικά.
Πάντως, σε ότι έχει να κάνει με την απόφαση, το σίγουρο είναι πως στην Πατρινή ομάδα περιμένουν πρώτα τις επίσημες ανακοινώσεις ώστε να οριστικοποιηθεί η οποιαδήποτε κίνηση.
Αύριο Τετάρτη, όλες οι πληροφορίες λένε πως θα βγει η απόφαση, ωστόσο, δεν αποκλείεται να πάρει μια μικρή παράταση, για τα τέλη της εβδομάδας.
Από εκεί και πέρα στην Παναχαϊκή είναι σίγουροι για την δικαίωση και έτσι προχωρούν στον σχεδιασμό για την Β’ Εθνική.
Συζητήσεις σε ανεπίσημο επίπεδο έχουν γίνει, με τους ιθύνοντες της ομάδας να διαψεύδουν κάθε επαφή τους, με τα ονόματα που υπάρχουν καθημερινά στο ρεπορτάζ της ομάδας.
Όπως έχει γίνει γνωστό οκτώ είναι οι μεταγραφές που θα γίνουν, ενώ από αύριο αναμένεται στην Πάτρα ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας, με σκοπό να ξεκινήσει τις συζητήσεις με τους παίκτες που δεν υπολογίζονται από το υπάρχον ρόστερ.
Υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες που δεν έχουν τακτοποιηθεί και μιας και η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει σε 10 περίπου μέρες, καλό είναι να τακτοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες.
Η «πρώτη» της Παναχαϊκής για φέτος μετατέθηκε και 2η φορά αφού πλέον την Παρασκευή στις 15 θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση. Έπειτα θα γίνουν τα εργομετρικά, στις δυο μέρες που ακολουθούν και από την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί –ουσιαστικά- η πρώτη προπόνηση.
Πάντως σε εκκρεμότητα είναι και το τι θα γίνει με το βασικό Στάδιο της προετοιμασίας. Ναι μεν έχει κλείσει η «κοκκινόμαυρη» ομάδα στο Ελατοχώρι, μετά όμως τις νέες αλλαγές στην ημερομηνία της προετοιμασίας έχουν κάνει αίτημα ώστε να «ανέβουν» στις 30 του μήνα.
Αρχές τις επόμενης εβδομάδας έρχεται και ο Φυντάνης, ώστε να φιξάρει με τους συνεργάτες του Γ. Τάνταρο και Β. Καράτση όλα αυτά τα τυπικά θέματα.
Άλλωστε, είναι δεδομένο πως τα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα αργήσουν να ξεκινήσουν, επομένως, δεν θα υπάρξει καμία βιασύνη.
Τέλος, από την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί το αν παραμείνουν στην Παναχαϊκή ο Γενικός αρχηγός Πέτρος Σταθάκης και ο βοηθός προπονητή Γιάννης Ζερδεβάς, που για την ώρα μοιάζει δύσκολο να ανανεώσουν την συνεργασία τους με την Πατρινή ΠΑΕ.

Ο Ντέμης για τα στημένα! (video)

Ο Ντέμης για τα στημένα! (video) Photo: Action Images
Συνέντευξη που -αν μη τι άλλο- αφήνει υποσχέσεις για αποκαλύψεις παραχώρησε ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ μίλησε στην εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη, «Κουτί της Πανδώρας» (που θα προβληθεί την Πέμπτη) και -κρίνοντας από το απόσπασμα των δηλώσεων του που δόθηκε στη δημοσιότητα- έχει ενδιαφέροντα πράγματα να πει για την υπόθεση των στημένων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νικολαΐδης αποκαλύπτει ότι στο παρελθόν άνθρωπος που είχε πρωταγωνιστήσει στην πρώτη υπόθεση της «παράγκας» είχε ζητήσει συνάντηση μαζί του.

Τονίζει, δε, πως όταν τελικά δέχθηκε να τον δει (προκειμένου να διαπιστώσει περί τίνος επρόκειτο), τον άκουσε επί τρεις ώρες να του αναλύει πώς στηνόταν το πρωτάθλημα από το 1996 έως το 2003!

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής -που φιλοξενεί επίσης συνεντεύξεις των Σοφοκλή Πιλάβιου και Βασίλη Σαμπράκου και θα προβληθεί το βράδυ (22:00) της Πέμπτης, 7 Ιουλίου στη ΝΕΤ

ΕΑΠ ΛΟΥΞ: Ουδέν νεότερο από το μέτωπο

Καμία μεταγραφική κίνηση δεν έχει πραγματοποιήσει η Πατρινή ομάδα βόλεϊ, σε αντίθεση με την ίδια εποχή τα προηγούμενα χρόνια που η ΕΑΠ ΛΟΥΞ «είχε κλείσει» αρκετούς παίκτες.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν φύγει από την ομάδα βασικοί παίκτες, που πέρυσι έκαναν τη διαφορά με την παρουσία τους στο ρόστερ της.

Συγκεκριμένα, ο βασικός πασαδόρος της ΕΑΠ ΛΟΥΞ, Βασίλης Κουρνέτας αποκτήθηκε από το Φοίνικα Σύρου, ο λίμπερο Γιώργος Στεφάνου οδεύει προς τον Ηρακλή, ο οποίος ,βέβαια, ήταν κοντά στον Ολυμπιακό, ο ένας βραζιλιάνος της ομάδας, Πέδρο Ντορνέλας, έχει υπογράψει στην τουρκική Γκερλεμπιλριγκι, ενώ ο άλλος, Ντέιβινσον, στην ιταλική Σορία, που αγωνίζεται στην Α2 της χώρας.   

Επιπλέον, τα συμβόλαια των κεντρικών Δ. Σουλτανόπουλου - Σικέιρα και του   πατρινού ακραίου Γιάννη Μαντέκα έληξαν και αν δεν ανανεωθούν σύντομα κανείς δεν γνωρίζει αν θα συνεχίσουν στην ΕΑΠ ΛΟΥΞ.

Τέλος, έχει συμφωνηθεί να μειωθεί το μπάτζετ και δύσκολα θα γίνουν ακριβές κινήσεις για πρωτοκλασάτους παίκτες, και ως συνέπεια δε θα έχει την ίδια αίγλη η ομάδα όπως είχε στο πρόσφατο παρελθόν.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ CDS

Αυτή είναι η απάντηση του Πάνου Καμμένου για τις ανεκδιήγητες δηλώσεις Γιούνκερ. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Λέει κάτι για CDS και DEXIA, Λουξεμβούργο και κάποιούς που πόνταραν στην χρεωκοπία της Ελλάδας. Τι να εννοεί;
Είναι δυνατόν να κατέχει Έλληνας βουλευτής αυτά τα στοιχεία; Μα το Λουξεμβούργο είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που οι τίμιοι επενδυτές σε CDS έχουν την απόλυτη ανωνυμία. Χάλασαν και αυτοί;
ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΑΚΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
ΛΕΓΟΜΑΙ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΑΣ DEXIA ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ;
ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΙΚΑ CDS
Υ.Γ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΓΙΑ ΑΓΩΓΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΥΝΕΝΟΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΣΟΥΚΑΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΟ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ
C2BCGL6MEURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 6 Months Cumulative
C2BCGL6MEURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 6 Months Modified-Modified
C2BCGL6MEURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 6 Months Modified
C2BCGL6MEURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 6 Months Not Available
C2BCGL6MEURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 6 Months Excluding
C2BCGL01EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 1 Year Cumulative
C2BCGL01EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 1 Year Modified-Modified
C2BCGL01EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 1 Year Modified
C2BCGL01EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 1 Year Not Available
C2BCGL01EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 1 Year Excluding
C2BCGL02EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 2 Years Cumulative
C2BCGL02EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 2 Years Modified-Modified
C2BCGL02EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 2 Years Modified
C2BCGL02EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 2 Years Not Available
C2BCGL02EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 2 Years Excluding
C2BCGL03EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 3 Years Cumulative
C2BCGL03EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 3 Years Modified-Modified
C2BCGL03EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 3 Years Modified
C2BCGL03EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 3 Years Not Available
C2BCGL03EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 3 Years Excluding
C2BCGL04EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 4 Years Cumulative
C2BCGL04EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 4 Years Modified-Modified
C2BCGL04EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 4 Years Modified
C2BCGL04EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 4 Years Not Available
C2BCGL04EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 4 Years Excluding
C2BCGL05EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 5 Years Cumulative
C2BCGL05EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 5 Years Modified-Modified
C2BCGL05EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 5 Years Modified
C2BCGL05EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 5 Years Not Available
C2BCGL05EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 5 Years Excluding
C2BCGL06EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 6 Years Cumulative
C2BCGL06EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 6 Years Modified-Modified
C2BCGL06EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 6 Years Modified
C2BCGL06EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 6 Years Not Available
C2BCGL06EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 6 Years Excluding
C2BCGL07EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 7 Years Cumulative
C2BCGL07EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 7 Years Modified-Modified
C2BCGL07EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 7 Years Modified
C2BCGL07EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 7 Years Not Available
C2BCGL07EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 7 Years Excluding
C2BCGL08EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 8 Years Cumulative
C2BCGL08EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 8 Years Modified-Modified
C2BCGL08EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 8 Years Modified
C2BCGL08EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 8 Years Not Available
C2BCGL08EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 8 Years Excluding
C2BCGL09EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 9 Years Cumulative
C2BCGL09EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 9 Years Modified-Modified
C2BCGL09EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 9 Years Modified
C2BCGL09EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 9 Years Not Available
C2BCGL09EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 9 Years Excluding
C2BCGL10EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 10 Years Cumulative
C2BCGL10EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 10 Years Modified-Modified
C2BCGL10EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 10 Years Modified
C2BCGL10EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 10 Years Not Available
C2BCGL10EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 1 10 Years Excluding
C2BCGI6MEURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 6 Months Cumulative
C2BCGI6MEURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 6 Months Modified-Modified
C2BCGI6MEURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 6 Months Modified
C2BCGI6MEURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 6 Months Not Available
C2BCGI6MEURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 6 Months Excluding
C2BCGI01EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 1 Year Cumulative
C2BCGI01EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 1 Year Modified-Modified
C2BCGI01EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 1 Year Modified
C2BCGI01EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 1 Year Not Available
C2BCGI01EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 1 Year Excluding
C2BCGI02EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 2 Years Cumulative
C2BCGI02EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 2 Years Modified-Modified
C2BCGI02EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 2 Years Modified
C2BCGI02EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 2 Years Not Available
C2BCGI02EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 2 Years Excluding
C2BCGI03EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 3 Years Cumulative
C2BCGI03EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 3 Years Modified-Modified
C2BCGI03EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 3 Years Modified
C2BCGI03EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 3 Years Not Available
C2BCGI03EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 3 Years Excluding
C2BCGI04EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 4 Years Cumulative
C2BCGI04EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 4 Years Modified-Modified
C2BCGI04EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 4 Years Modified
C2BCGI04EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 4 Years Not Available
C2BCGI04EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 4 Years Excluding
C2BCGI05EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 5 Years Cumulative
C2BCGI05EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 5 Years Modified-Modified
C2BCGI05EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 5 Years Modified
C2BCGI05EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 5 Years Not Available
C2BCGI05EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 5 Years Excluding
C2BCGI06EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 6 Years Cumulative
C2BCGI06EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 6 Years Modified-Modified
C2BCGI06EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 6 Years Modified
C2BCGI06EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 6 Years Not Available
C2BCGI06EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 6 Years Excluding
C2BCGI07EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 7 Years Cumulative
C2BCGI07EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 7 Years Modified-Modified
C2BCGI07EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 7 Years Modified
C2BCGI07EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 7 Years Not Available
C2BCGI07EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 7 Years Excluding
C2BCGI08EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 8 Years Cumulative
C2BCGI08EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 8 Years Modified-Modified
C2BCGI08EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 8 Years Modified
C2BCGI08EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 8 Years Not Available
C2BCGI08EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 8 Years Excluding
C2BCGI09EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 9 Years Cumulative
C2BCGI09EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 9 Years Modified-Modified
C2BCGI09EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 9 Years Modified
C2BCGI09EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 9 Years Not Available
C2BCGI09EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 9 Years Excluding
C2BCGI10EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 10 Years Cumulative
C2BCGI10EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 10 Years Modified-Modified
C2BCGI10EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 10 Years Modified
C2BCGI10EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 10 Years Not Available
C2BCGI10EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Lien 2 10 Years Excluding
C2BCGO6MEURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 6 Months Cumulative
C2BCGO6MEURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 6 Months Modified-Modified
C2BCGO6MEURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 6 Months Modified
C2BCGO6MEURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 6 Months Not Available
C2BCGO6MEURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 6 Months Excluding
C2BCGO01EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 1 Year Cumulative
C2BCGO01EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 1 Year Modified-Modified
C2BCGO01EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 1 Year Modified
C2BCGO01EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 1 Year Not Available
C2BCGO01EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 1 Year Excluding
C2BCGO02EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 2 Years Cumulative
C2BCGO02EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 2 Years Modified-Modified
C2BCGO02EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 2 Years Modified
C2BCGO02EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 2 Years Not Available
C2BCGO02EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 2 Years Excluding
C2BCGO03EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 3 Years Cumulative
C2BCGO03EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 3 Years Modified-Modified
C2BCGO03EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 3 Years Modified
C2BCGO03EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 3 Years Not Available
C2BCGO03EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 3 Years Excluding
C2BCGO04EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 4 Years Cumulative
C2BCGO04EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 4 Years Modified-Modified
C2BCGO04EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 4 Years Modified
C2BCGO04EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 4 Years Not Available
C2BCGO04EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 4 Years Excluding
C2BCGO05EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 5 Years Cumulative
C2BCGO05EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 5 Years Modified-Modified
C2BCGO05EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 5 Years Modified
C2BCGO05EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 5 Years Not Available
C2BCGO05EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 5 Years Excluding
C2BCGO06EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 6 Years Cumulative
C2BCGO06EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 6 Years Modified-Modified
C2BCGO06EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 6 Years Modified
C2BCGO06EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 6 Years Not Available
C2BCGO06EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 6 Years Excluding
C2BCGO07EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 7 Years Cumulative
C2BCGO07EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 7 Years Modified-Modified
C2BCGO07EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 7 Years Modified
C2BCGO07EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 7 Years Not Available
C2BCGO07EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 7 Years Excluding
C2BCGO08EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 8 Years Cumulative
C2BCGO08EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 8 Years Modified-Modified
C2BCGO08EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 8 Years Modified
C2BCGO08EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 8 Years Not Available
C2BCGO08EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 8 Years Excluding
C2BCGO09EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 9 Years Cumulative
C2BCGO09EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 9 Years Modified-Modified
C2BCGO09EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 9 Years Modified
C2BCGO09EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 9 Years Not Available
C2BCGO09EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 9 Years Excluding
C2BCGO10EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 10 Years Cumulative
C2BCGO10EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 10 Years Modified-Modified
C2BCGO10EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 10 Years Modified
C2BCGO10EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 10 Years Not Available
C2BCGO10EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Other 10 Years Excluding
C2BCGN6MEURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 6 Months Cumulative
C2BCGN6MEURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 6 Months Modified-Modified
C2BCGN6MEURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 6 Months Modified
C2BCGN6MEURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 6 Months Not Available
C2BCGN6MEURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 6 Months Excluding
C2BCGN01EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 1 Year Cumulative
C2BCGN01EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 1 Year Modified-Modified
C2BCGN01EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 1 Year Modified
C2BCGN01EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 1 Year Not Available
C2BCGN01EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 1 Year Excluding
C2BCGN02EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 2 Years Cumulative
C2BCGN02EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 2 Years Modified-Modified
C2BCGN02EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 2 Years Modified
C2BCGN02EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 2 Years Not Available
C2BCGN02EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 2 Years Excluding
C2BCGN03EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 3 Years Cumulative
C2BCGN03EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 3 Years Modified-Modified
C2BCGN03EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 3 Years Modified
C2BCGN03EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 3 Years Not Available
C2BCGN03EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 3 Years Excluding
C2BCGN04EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 4 Years Cumulative
C2BCGN04EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 4 Years Modified-Modified
C2BCGN04EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 4 Years Modified
C2BCGN04EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 4 Years Not Available
C2BCGN04EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 4 Years Excluding
C2BCGN05EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 5 Years Cumulative
C2BCGN05EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 5 Years Modified-Modified
C2BCGN05EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 5 Years Modified
C2BCGN05EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 5 Years Not Available
C2BCGN05EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 5 Years Excluding
C2BCGN06EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 6 Years Cumulative
C2BCGN06EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 6 Years Modified-Modified
C2BCGN06EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 6 Years Modified
C2BCGN06EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 6 Years Not Available
C2BCGN06EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 6 Years Excluding
C2BCGN07EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 7 Years Cumulative
C2BCGN07EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 7 Years Modified-Modified
C2BCGN07EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 7 Years Modified
C2BCGN07EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 7 Years Not Available
C2BCGN07EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 7 Years Excluding
C2BCGN08EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 8 Years Cumulative
C2BCGN08EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 8 Years Modified-Modified
C2BCGN08EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 8 Years Modified
C2BCGN08EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 8 Years Not Available
C2BCGN08EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 8 Years Excluding
C2BCGN09EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 9 Years Cumulative
C2BCGN09EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 9 Years Modified-Modified
C2BCGN09EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 9 Years Modified
C2BCGN09EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 9 Years Not Available
C2BCGN09EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 9 Years Excluding
C2BCGN10EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 10 Years Cumulative
C2BCGN10EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 10 Years Modified-Modified
C2BCGN10EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 10 Years Modified
C2BCGN10EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 10 Years Not Available
C2BCGN10EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Senior 10 Years Excluding
C2BCGB6MEURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 6 Months Cumulative
C2BCGB6MEURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 6 Months Modified-Modified
C2BCGB6MEURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 6 Months Modified
C2BCGB6MEURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 6 Months Not Available
C2BCGB6MEURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 6 Months Excluding
C2BCGB01EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 1 Year Cumulative
C2BCGB01EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 1 Year Modified-Modified
C2BCGB01EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 1 Year Modified
C2BCGB01EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 1 Year Not Available
C2BCGB01EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 1 Year Excluding
C2BCGB02EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 2 Years Cumulative
C2BCGB02EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 2 Years Modified-Modified
C2BCGB02EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 2 Years Modified
C2BCGB02EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 2 Years Not Available
C2BCGB02EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 2 Years Excluding
C2BCGB03EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 3 Years Cumulative
C2BCGB03EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 3 Years Modified-Modified
C2BCGB03EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 3 Years Modified
C2BCGB03EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 3 Years Not Available
C2BCGB03EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 3 Years Excluding
C2BCGB04EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 4 Years Cumulative
C2BCGB04EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 4 Years Modified-Modified
C2BCGB04EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 4 Years Modified
C2BCGB04EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 4 Years Not Available
C2BCGB04EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 4 Years Excluding
C2BCGB05EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 5 Years Cumulative
C2BCGB05EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 5 Years Modified-Modified
C2BCGB05EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 5 Years Modified
C2BCGB05EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 5 Years Not Available
C2BCGB05EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 5 Years Excluding
C2BCGB06EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 6 Years Cumulative
C2BCGB06EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 6 Years Modified-Modified
C2BCGB06EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 6 Years Modified
C2BCGB06EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 6 Years Not Available
C2BCGB06EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 6 Years Excluding
C2BCGB07EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 7 Years Cumulative
C2BCGB07EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 7 Years Modified-Modified
C2BCGB07EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 7 Years Modified
C2BCGB07EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 7 Years Not Available
C2BCGB07EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 7 Years Excluding
C2BCGB08EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 8 Years Cumulative
C2BCGB08EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 8 Years Modified-Modified
C2BCGB08EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 8 Years Modified
C2BCGB08EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 8 Years Not Available
C2BCGB08EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 8 Years Excluding
C2BCGB09EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 9 Years Cumulative
C2BCGB09EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 9 Years Modified-Modified
C2BCGB09EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 9 Years Modified
C2BCGB09EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 9 Years Not Available
C2BCGB09EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 9 Years Excluding
C2BCGB10EURC Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 10 Years Cumulative
C2BCGB10EURM Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 10 Years Modified-Modified
C2BCGB10EURD Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 10 Years Modified
C2BCGB10EURN Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 10 Years Not Available
C2BCGB10EURX Dexia Asset Management Luxembourg European Union Euro Subordinated 10 Years Excluding
C2BCGL6MGBPC Dexia
olympia.gr

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ
Πορεία στο κέντρο της Πάτρας, θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, 7 Ιουλίου, οι "αγανακτισμένοι" της πόλης. Η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Γεωργίου, επικύρωσε την παραπάνω κινητοποίηση. Οι "αγανακτισμένοι" καλούν σε συγκέντρωση στις 19:00, στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια σε πορεία στο κέντρο της Πάτρας. Στη διάρκεια της πορείας θα κολληθούν και αφισσάκια με τους βουλευτές Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Παράλληλα, μερίδα Πατρινών εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Αθήνα, με δικά της μέσα, αύριο Τετάρτη, για την μεγάλη συγκέντρωση στην οποία καλούν οι "αγανακτισμένοι" στο Σύνταγμα.

ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΙΒΑΞΕΙ 15 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ


Ένα πραγματικό εμπόριο ψυχών διενεργούσαν οι επιβαίνοντες ενός φορτηγού, που συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς επιχείρησαν να μεταφέρουν παράνομα στην Ιταλία 15 συνολικά αλλοδαπούς.
Πρόκειται για έναν 27χρονο οδηγό και τον 48χρονο συνοδηγό του, οι οποίοι έπεσαν στην «τσιμπίδα» των ελεγκτικών μηχανισμών του Λιμεναρχείου της Πάτρας.
Όπως φάνηκε κατά την διάρκεια του ελέγχου, οι αλλοδαποί είχαν στοιβαχτεί σε πέντε διαφορετικές κρύπτες μέσα στο φορτηγό, ανάμεσα σε παλέτες από καρπούζια, που ήταν και το… νόμιμο εμπόρευμα.
Το όχημα κατασχέθηκε ενώ προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ

Νέα επίθεση κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε σήμερα  ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο στην έκθεση του...
επικαιροποιημένου μνημονίου, στη σελίδα 165, προβλέπεται ρητά η μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ που σήμερα ανέρχεται στα 360 ευρώ το μήνα και υπάρχει πρόβλεψη για μείωση και των κατώτατων συντάξεων των υπολοίπων ταμείων. «Ύστερα και από αυτή τη νέα αποκάλυψη, ο κ. Βενιζέλος, αντί να υπεκφεύγει με αοριστολογίες, θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις στη Βουλή για το θέμα αυτό που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ. Για Wall Street Journal Ο Γ.Μιχελάκης αναφέρθηκε στο σημερινό editorial της Wall Street Journal χαρακτηρίζοντάς το «πολύ σημαντικό». Πάντως, απέφυγε να σχολιάσει τι απάντησε η Άνγκελα Μέρκελ στον κ. Σαμαρά, σε συνομιλία τους στην πρόσφατη σύνοδο του ΕΛΚ, κατά την οποία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες στην αμερικανική εφημερίδα, είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο: «Κοίτα, αν το σχέδιό σου έχει αποτέλεσμα, τότε είμαι λάθος, όμως αν δεν έχει αποτέλεσμα, τότε θα χρειαστείς ένα νέο σχέδιο και εγώ είμαι αυτός που μπορεί να το εφαρμόσει». Για οίκους αξιολόγησης Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι η ΝΔ έχει ταχθεί υπέρ της σύστασης ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης, υπό την εποπτεία της ΕΚΤ. Υπενθύμισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε αναδείξει το θέμα αυτό από τις 25 Μαρτίου 2010, κατά τη διάρκεια επαφών του στις Βρυξέλλες, καθώς και στις 16 Ιουνίου 2010 όταν το είχε θέσει εκ νέου στον πρόεδρο του ΕΛΚ Β. Μαρτένς. «Συνεπώς ο Αντώνης Σαμαράς είχε έγκαιρα τονίσει την αναγκαιότητα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, όταν την ίδια περίοδο ο κ. Παπανδρέου, όχι μόνο δεν έπαιρνε τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά προχωρούσε στις διαδικασίες ένταξης της χώρας μας στο μηχανισμό του μνημονίου» τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ "ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ" Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ


Για "θέατρο παραλόγου", με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και "κομπάρσους" κυβερνητικά στελέχη αλλά και τοπικές "κεφαλές" του ΠΑ.ΣΟ.Κ, κάνει λόγο ο Α΄ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, παρεμβαίνοντας - για δεύτερη φορά- στο θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων και την ξεκάθαρη απόφαση της κυβέρνησης να το διαλύσει, με πρόσχημα το οικονομικό νοικοκύρεμα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.
Ο  Αχαιός πολιτικός, που επισκέφθηκε την Δευτέρα τα Καλάβρυτα και συζήτησε το θέμα με υπηρεσιακά στελέχη του νοσηλευτικού ιδρύματος και πολίτες, κατέληξε αβασάνιστα στο συμπέρασμα, ότι "η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κινείται  σε λάθος κατεύθυνση, παρά την Πρωθυπουργική υπόσχεση - προ ημερών από την Μαρτυρική πόλη - ότι το Νοσοκομείο δεν θα κλείσει, κάτι που αποδείχθηκε τελικά επικοινωνιακό "τρικ"  και εμπαιγμός της περιοχής άνευ προηγουμένου"!
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αναφέρεται στην μια και μοναδική κλινική που αναγκαστικά θα κλείσει  με την μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου σε "Κέντρο Υγείας", λέγοντας χαρακτηριστικά: " Μία κλινική με 40 κρεβάτια νοσηλείας, με πληρότητα που αγγίζει το 60%,  σ' ένα νοσοκομείο με 6.000 ώρες νοσηλείας ετησίως, δεν μπορεί να καταργείται με μια μονοκονδυλιά, επειδή η κυβέρνηση και oι συμβουλάτορές της, νομίζουν ότι με την περικοπή της θέσης του εκεί Διοικητή, θα εξοικονομήσει χρήματα...σώζοντας έτσι την εθνική οικονομία. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μεγάλη κυβερνητική γκάφα ολκής"!
Ο επ. βουλευτής, άκουσε με μεγάλη προσοχή την φωνή απόγνωσης των κατοίκων της πρώην Επαρχίας Καλαβρύτων  που αντιλαμβάνονται τώρα, πως θα αναγκάζονται - σε περίπτωση ασθένειας - πέραν της βραχείας νοσηλείας στο Κ.Υ Καλαβρύτων, να διακομίζονται σε Πάτρα  ή Αίγιο, με ταλαιπωρία για τους ίδιους, τους συγγενείς τους αλλά και εξαιτίας του υπερκορεσμού των μεγάλων νοσηλευτικών μονάδων των δύο πόλεων του νομού.
Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ άλλων, τονίζει:
" Όταν ο εγκλωβισμένος στα λάθη του Πρωθυπουργός, έλεγε προ ημερών, ότι το Νοσοκομείο Καλαβρύτων δεν θα κλείσει τι ακριβώς εννοούσε; Ότι θα μείνει το "κουφάρι" του, χωρίς κλινική, χωρίς γιατρούς, χωρίς την παροχή ιατρικών ειδικοτήτων, χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό και υπαλλήλους; Όταν προ ημερών επίσης, ο "πράσινος" Δήμαρχος Καλαβρύτων δήλωνε στα ΜΜΕ ότι "το Νοσοκομείο αναβαθμίζεται, τι ακριβώς επίσης εννοούσε;  Ότι θα διοικείται από το Νοσοκομείο Αιγίου; Σε μία ιστορική και τουριστική περιοχή με ιδιαίτερη ανάπτυξη και επισκεψιμότητα τα τελευταία χρόνια, η πολιτεία έρχεται και "μηδενίζει" κατ' ουσίαν την υγειονομική  περίθαλψη, δεν κάνει τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο  παρά να βυθίζει τον τόπο αυτό στη μιζέρια, την αβεβαιότητα και να τον καθιστά ανίσχυρο και υποβαθμισμένο. Είναι κρίμα η κυβέρνηση των μνημονίων να γκρεμίζει ότι βρει μπροστά της και για μερικές χιλιάδες ευρώ να πηγαίνει την Αχαία πίσω, τους δε κατοίκους του υπαίθρου να τους τιμωρεί με αναγκαστική παροχή υπηρεσιών σε αστικά κέντρα. Όσο πιο γρήγορα ανακοπεί το καταστροφικό έργο αυτής της κυβέρνησης τόση περισσότερη Ελλάδα θα μείνει...για τους Έλληνες και τους διαδόχους της στην εξουσία"!

ΠΙΟ... ΕΛΑΦΡΙΑ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Ρεπορτάζ : Κατερίνα Κοκκαλιάρη
(από το Έθνος)
Τα επαγγέλματα που πρέπει να υπαχθούν στο ειδικό καθεστώς των βαρέων, αλλά και αυτά που πρέπει να εξαιρεθούν, περιγράφονται σε μελέτη που παραδόθηκε στο υπουργείο Εργασίας. Ποιοι χάνουν και ποιοι επωφελούνται Η ώρα της κρίσης...
έφτασε για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς η νέα λίστα θα περιλαμβάνει λιγότερο από το 10% του εργατικού δυναμικού (δηλαδή κάτω από 450.000 άτομα). Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων παρέδωσε χθες το πόρισμά της και εντός του επόμενου δεκαημέρου το υπουργείο Εργασίας θα έχει έτοιμο τον τελικό κατάλογο με τα επαγγέλματα που θα παραμείνουν σε αυτό το ειδικό καθεστώς. Εκτιμάται πως χιλιάδες εργαζόμενοι στα βαρέα -που μπορεί να αγγίξουν ακόμα και τις 100.000- βρίσκονται στο "μικροσκόπιο" και κινδυνεύουν να εξαιρεθούν από αυτό το ειδικό καθεστώς. Στον αντίποδα, περίπου 50.000 άτομα, που τώρα απασχολούνται σε ειδικότητες που δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο, διεκδικούν την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Στο 13σέλιδο πόρισμα, που παρέδωσε χθες η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, καταγράφονται μεταξύ άλλων τα επαγγέλματα που πρέπει να μπουν σε αυτό το ειδικό καθεστώς, αλλά και αυτά που έχουν εκ των πραγμάτων καταργηθεί. Εντός δέκα ημερών το υπουργείο θα στείλει ενδεικτική λίστα με τις ειδικότητες που πρέπει να παραμείνουν στα βαρέα και η επιτροπή καλείται να παρουσιάσει τις τελικές προτάσεις της. Οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, έπειτα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Σημειώνεται πως και στο μνημόνιο υπάρχει πρόβλεψη, με βάση την οποία ο αριθμός των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα δεν πρέπει να ξεπερνά το 10% του εργατικού δυναμικού. Με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ σταδιακά, για να αποφευχθούν βίαιες ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Σε όσα επαγγέλματα εξαιρεθούν από τον κατάλογο έρχεται αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση κατά μία πενταετία (για όσους δεν μπορέσουν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2014). Ουσιαστικά θα κλείσουν οι πόρτες εξόδου πριν από το 65ο έτος ή εναλλακτικά το 60ό έτος για όσους έχουν 40 έτη υπηρεσίας. Δ. Μπούρλος Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη μείωση των μισθών τους από 50 έως 200 ευρώ, καθώς θα χάσουν το ειδικό επίδομα που τώρα δικαιούνται. Αυτό σε δεύτερη φάση θα συμπαρασύρει προς τα κάτω και τις συντάξεις, με τη μείωση να υπολογίζεται στο 11%. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ότι στο πόρισμά της η επιτροπή κάνει αναφορά στην "αναλογική ανταποδοτικότητα" για όσους έχουν λιγότερα από 3.600 ένσημα στα βαρέα. Αυτό σημαίνει μείωση χρόνου εργασίας μέχρι τη συνταξιοδότηση, δηλαδή να εφαρμόζεται ένας συντελεστής για κάθε ημερολογιακό χρόνο του ενεργού εργασιακού βίου σε όλους όσοι έχουν εργαστεί σε βαρέα (κατά το πρότυπο που ισχύει στις Ενοπλες Δυνάμεις, όπως οι καταδρομείς). Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη Πώς αξιολογούνται τα επαγγέλματα Οι συνθήκες εργασίας και το ωράριο είναι δύο από τους βασικούς παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη για την "παραμονή" των επαγγελμάτων στον κατάλογο με τα βαρέα και ανθυγιεινά. Στο πόρισμα καταγράφονται τα βασικά κριτήρια, μεταξύ των οποίων είναι η εργασία: σε βάρδιες (π.χ. νυχτερινό ωράριο), σε ύψος ή βάθος, σε περιορισμένο χώρο, σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον λαμβάνονται υπόψη: η έκθεση σε βλαπτικούς παράγοντες στον χώρο εργασίας, το εργασιακό άγχος, η διεθνής βιβλιογραφία, οι κλαδικές μελέτες κ.ά. Στα επικουρικά κριτήρια -για τα οποία δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των μελών της επιτροπής- είναι η κατανάλωση άνω των 2.000 θερμίδων για άνδρες και 1.400 θερμίδων για γυναίκες κατά τη διάρκεια του οκταώρου εργασίας (που αντιστοιχεί σε εργώδη χειρωνακτική εργασία κ.ά.). ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 2.000 ΘΕΡΜΙΔΩΝ Γεωργός. Αρτοποιός. Βοηθητικός εργάτης σε οικοδομή. Βοηθητικός εργάτης σε ασφαλτοποιία. Υδραυλικός οικοδομής. Ξυλουργός οικοδομής. Ανθρακωρύχος σε υπαίθρια εξόρυξη. Εργάτης σε μπετόν και καλούπια. Εφαρμοστής οικοδομής σε λαμαρίνα και ατσάλι. Πατωματζής. Χειριστής τρυπανιού. Τεχνίτης για στέγες. Τεχνίτης με ειδικά καθήκοντα (τοποθέτηση αλεξικέραυνων, κάλυψη στέγης εκκλησιών). Τεχνίτης που λυγίζει και πλέκει σίδερο. Απασχολούμενος σε παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Βοηθός σοδειάς. Κατασκευαστής τσιμεντοκονιάματος. Επεξεργαστής κρέατος. Δασικός εργάτης (ακόμη και με σημαντική τεχνολογική υποστήριξη). Χειριστής φρέζας. Εργάτης κήπου. Εργάτης σε σκαλωσιά. Βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό. Επεξεργαστής ύαλου. Κατασκευή και συντήρηση σιδηροτροχιάς (ράγες τρένων). Ανθρακωρύχος. Βοηθητικός εργάτης στον τομέα της ξυλείας. Βοηθητικός εργάτης στον τομέα του μετάλλου. Βοηθητικός εργάτης σε μύλους. Απασχολούμενος σε εγκατάσταση ειδών υγιεινής, αερίου, θερμάνσεως, εξαερισμού υδραυλικών. Απασχολούμενος σε παραγωγή καλωδίων. Αποθηκάριος. Παραγωγή, καλλιέργεια φυτών, κτηνοτροφία. Παραγωγή δέρματος. Νεκροθάφτης. Συναρμολόγηση καλωδίων υψηλής τάσης. Μπογιατζής. Ναύτης σε εμπορικά/φορτηγά πλοία. Κτίστης. Απασχολούμενος σε κατασκευή τούνελ. Μηχανικός σε βαριά μηχανήματα και φορτηγά. Ελαιοχρωματιστής. Λιπαντής. Τοποθέτηση πλακιδίων. Αχθοφόρος. Σιδηρουργός. Πριονιστής. Εργάτης πέτρας. Κτίστης με πέτρα. Τοποθέτηση ταπετσαρίας στον τομέα επίπλων. Δύτης στην κατασκευή γέφυρας και εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας. Απασχολούμενος στην κατασκευή δρόμων. Εκτροφέας ζώων. Οξυγονοκολλητής. Φορτωτής. Μεταφορέας. Διανομέας ηλεκτρικών συσκευών. Διανομέας μηχανημάτων. Διανομέας επίπλων. Αμπελουργός. Μαραγκός. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 1.400 ΘΕΡΜΙΔΩΝ Θεραπεύτρια σε εξωτερικό ιατρείο. Αρτοποιός. Ταχυδρόμος. Βοηθητική εργασία στη χημεία. Απασχολούμενη σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Σφαγέας (όχι πουλερικών). Νοσηλευτικό προσωπικό. Μηχανικός αεροσκαφών. Φόρτωση αποσκευών. Μυλωνάς δημητριακών. Εργαζόμενη σε επεξεργασία ύαλου (τοποθέτηση και επισκευή). Οικιακή βοηθός. Βοηθητική εργάτρια στην παραγωγή ζάχαρης. Σερβιτόρος. Κατασκευή αμαξώματος. Μαγείρισσα. Βοηθός κουζίνας. Βερνίκια. Υδραυλικός εξαερισμού. Μασέρ. Μηχανικός αυτοκινήτων. Μηχανικός σε ελαφριές μηχανές/μηχανάκια. Επιπλοποιός. Διανομέας πακέτων. Κατασκευή χαρτιού. Φυσιοθεραπεύτρια. Καπνοδοχοκαθαρίστρια. Καθαρίστρια κτιρίων (εσωτερικά). Συντηρήτρια κτιρίων, προσόψεων, μνημείων. Καλλιέργεια φυτών. Εργαζόμενη σε πριόνι. Επιχειρηματίας θεαμάτων. Καθαρίστρια. Ταπετσιέρης τοίχων. Διανομέας τροφίμων. Κατασκευή εργαλείων. Παραμένουν οι εργατοτεχνίτες, κόβονται υπάλληλοι γραφείου Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι.... Από "κόσκινο" θα περάσουν το επόμενο δεκαήμερο οι ειδικότητες που τώρα υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, για να διαπιστωθεί το αν θα παραμείνουν στον σχετικό κατάλογο. Το πρώτο "ξεσκόνισμα" θα γίνει στις επιχειρήσεις που έχουν όλο το προσωπικό τους (εργατοτεχνίτες και υπαλλήλους γραφείου) στο ειδικό αυτό καθεστώς. Με τις νέες ρυθμίσεις στόχος είναι να παραμείνουν οι εργατοτεχνίτες στη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αλλά να εξαιρεθούν οι υπάλληλοι γραφείου. Ουσιαστικά εκτός του καταλόγου με τα βαρέα κινδυνεύουν να βρεθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι στη βαριά βιομηχανία, στη φαρμακοβιομηχανία, στις εταιρείες καλλυντικών κ.α. Επιπλέον στις ειδικότητες που αναμένεται να βρεθούν στο "μικροσκόπιο" το επόμενο διάστημα είναι μεταξύ άλλων οι κομμώτριες, οι εργαζόμενοι στην ψυχαγωγία (π.χ. τραγουδιστές), οι καμαριέρες, οι τεχνικοί και εκφωνητές ραδιοφώνου κ.ά. Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως δεν αναμένεται να απειληθούν από τις αλλαγές όσοι συμπληρώσουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 τουλάχιστον 4.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων 3.600 στα βαρέα. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στο ειδικό αυτό καθεστώς ακόμα και αν το επάγγελμά τους αποχαρακτηριστεί. Βέβαια θα πρέπει να ακολουθήσουν τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, που αναπροσαρμόζονται με βάση τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο. Ειδικότερα για τη συγκεκριμένη κατηγορία το όριο ηλικίας αυξάνεται κατά δώδεκα μήνες τον χρόνο, προκειμένου να φτάσει το 2015 το 60ό έτος. Με βάση το πόρισμα της επιτροπής, που παραδόθηκε χθες στον υπουργό Εργασίας, εκτός λίστας θα βρεθούν εργασίες και ειδικότητες που δεν υφίστανται πλέον. Στο πόρισμα ενδεικτικά αναφέρονται οι εργαζόμενοι στην παραγωγή φωταερίου, οι θερμαστές ή αρχιθερμαστές στερεών καυσίμων, οι ραδιοτηλεγραφητές, οι τηλετυπιστές, οι χειριστές μηχανημάτων διάτρησης και επαλήθευσης στοιχείων επί καρτελών ή χαρτοταινιών, οι αμαξοκαραγωγείς, οι αρβυλεργάτες, οι βαρελοποιοί. Επιπλέον η επιτροπή επισημαίνει πως "το ίδιο ισχύει και για 'φωτογραφικές' διατάξεις που αφορούσαν συγκεκριμένα συγκροτήματα που δεν υφίστανται πλέον, όπως η ΑΧΕ ΕΘΥΛ ΕΛΛΑΣ, οι απασχολούμενοι σε μηχανουργείο, αποθήκες, τμήμα κοπής υάλου και συνεργεία επισκευής και συντήρησης στο εργοστάσιο της ΑΕΕ Χημικών προϊόντων και λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, ράπτριες απασχολούμενες εντός του κτιριακού συγκροτήματος του ΙΚΑ επί των οδών Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων στην Καλλιθέα". "Πρωτάρηδες" στα βαρέα Νέες ειδικότητες στη λίστα Την ένταξη νέων ειδικοτήτων στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων εισηγείται στο πόρισμά της η επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Συγκεκριμένα προτείνεται: Η ένταξη στο ειδικό καθεστώς ομοειδών εργασιών με αυτές που είναι ήδη στη λίστα. Ειδικές μελέτες θα γίνουν για τις κατηγορίες: διοικητικών και υποστηρικτικών (εκτός παραγωγής) εργασιών, διευθυντικών θέσεων, εποπτικών εργασιών (εφόσον ο μέσος ημερήσιος χρόνος εργασίας στην παραγωγή είναι σχετικά μικρός). Η υπαγωγή στα βαρέα των εργαζόμενων στη βιομηχανία και βιοτεχνία σε τμήματα ποιοτικού ελέγχου, διασφάλισης ποιότητας στην παραγωγική διαδικασία, καθώς και σε τμήματα έρευνας και ανάπτυξης. Μάλιστα επισημαίνεται πως για το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό που εργάζεται στην παραγωγή και στον έλεγχο ποιότητας και έρχεται σε επαφή με βλαπτικούς παράγοντες είναι απαραίτητο τα ταμεία να προχωρήσουν σε σύσταση κλάδου ασφάλισης που να καλύπτει τα βαρέα. Επιπλέον προτείνεται η υπαγωγή στα βαρέα νέων ειδικοτήτων -εκτός από αυτές που είχε μελετήσει η επιτροπή Λινού- και οι οποίες είναι: Οδηγοί σταθερής τροχιάς. Πρόκειται για ασφαλισμένους μετά την 1η Αυγούστου 2008. Εργαζόμενοι στη διαμόρφωση και εφελκυσμό πλαστικών Εργαζόμενοι σε τμήματα ιχθυοκλωβών, συντήρηση κλωβών, ιχθυογεννητικούς σταθμούς σε ιχθυοτροφεία και ιχθυοκαλλιέργειες Εργαζόμενοι στον κλάδο μετάλλου: μηχανοτεχνίτες, ελασματουργοί, μονταδόροι, συναρμολογητές, ελασματουργοί μηχανικής κατεργασίας, χειριστές μηχανών παραγωγής - κατασκευής καλωδίων με αγωγούς χαλκού χαμηλής και μέσης τάσης Εργαζόμενοι στη χημική βιομηχανία στους χώρους παραγωγής, συσκευασίας, αποθήκευσης, διακίνησης και μεταφορών εντός εργοστασιακών χώρων Εργαζόμενοι εντός φρεατίων (μουφαδόροι) τηλεπικοινωνιακών εταιρειών (αναφορά στο εδάφιο 11 του Κανονισμού 106). Επίσης, οι εναερίτες τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.