ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΤΡΑΣ


Επειδή κάποια στιγμή θα πρέπει να σοβαρευτούμε όλοι μας και να δείξουμε υπεύθυνη στάση στα κοινωνικά ζητήματα και να μην παίζουμε με τον πόνο και την οικονομική ανέχεια των συμπολιτών μας, καλόν είναι να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα:

  1. Ποιος από μας δεν θέλει να εγγραφούν όλα τα παιδιά των συμπολιτών μας στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς ; Προφανώς όλοι θέλουμε και δεν έχει ο κ.Πελετίδης και η «Λαϊκη Συσπείρωση» το προνόμιο της κοινωνικής ευαισθησίας.
Από την στιγμή όμως που οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί είναι μόνο 14 και έχουν εκ των πραγμάτων συγκεκριμένο αριθμό εξυπηρητούμενων, σας παρακαλώ να μου εξηγήστε με ποιο ΛΟΓΙΚΟ τρόπο μπορεί ο Κοινωνικός Οργανισμός να εγγράψει όλα τα παιδιά ; Προφανώς η εκ του ασφαλούς κορώνα του κ.Πελετίδη είναι για «Λαϊκή» Κατανάλωση.

  1. Από την στιγμή λοιπόν που πρέπει να επιλέξουμε παιδιά και όχι να τα εγγράψουμε όλα, ποιος άλλος δικαιότερος τρόπος υπάρχει από την θέσπιση κριτηρίων ;  Ελπίζω ο κ.Πελετίδης να μην είναι υπέρμαχος της μέχρι το περασμένο έτος τακτικής, της αδιαφάνειας δηλ. και της κλασικής «μοριοδότησης» από το πολιτικό μέσο.
Για πρώτη φορά στην ιστορία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών καθιερώνεται αυστηρότατη μοριοδότηση και εξαγωγή των τελικών πινάκων μέσω ηλεκτρονικού προγράμματος, στο οποίο δεν μπορεί να υπάρξει ανθρώπινη παρέμβαση ή καλύτερα πολιτική παρέμβαση.
Εάν μπορεί ο κ.Πελετίδης να μας εξασφαλίσει προσωπικό εκτός ΑΣΕΠ, όπως είμαστε υποχρεωμένοι να προσλαμβάνουμε, εάν μπορεί να μας αυξήσει την κρατική χρηματοδότηση ώστε να χτίσουμε άλλους 10 Παιδικούς σταθμούς, τότε ευχαρίστως να εγγράψουμε όλα τα παιδιά χωρίς κριτήρια.
Εάν δεν μπορεί, καλύτερα ας σιωπήσει και ας σταματήσει να μας παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής και των δικαιωμάτων του λαού.

  1. Ας έρθουμε τώρα στο θέμα των τροφείων. Εξ αρχής να διευκρινίσουμε ότι δεν μιλάμε για τροφεία, αλλά για οικονομική συμμετοχή στα τροφεία. Υποθέτω πάλι ότι ο κ.Πελετίδης δεν μπορεί ΛΟΓΙΚΑ να πιστεύει ότι με μηνιαία συνδρομή 15 και 30 Ευρώ (αυτός είναι ο μέσος όρος των τροφείων που πληρώνουν οι γονείς)  δύναται να ανταπεξέλθει οικονομικά ένας Παιδικός Σταθμός. Γνωστοποιώ επίσης ότι ο φθηνότερος ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός κοστίζει στους γονείς τουλάχιστον 280 Ευρώ μηνιαίως.
Ελπίζω πάλι ο κ.Πελετίδης και η παράταξή του να θεωρούν ΛΟΓΙΚΟ οι οικογένειες με ετήσιο εισόδημα  από 8.000 μέχρι 12.000 Ευρώ να μοριοδοτούνται περισσότερο από αυτές με 50.0000 και 80.000Ε και πάνω. Ελπίζω.

  1. Τελευταίο  θέμα το ωράριο των υπαλλήλων στους Παιδικούς Σταθμούς. Ήδη από την πρόταση νόμου και πριν ακόμα ψηφιστεί, ο Δήμαρχος και ο Κοινωνικός Οργανισμός σταθήκαμε αλληλέγγυοι στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων και υποστηρίξαμε και εμείς σθεναρά ότι δεν είναι προς το συμφέρον των παιδιών να έχουν κουρασμένες και εξαντλημένες παιδαγωγούς. ΟΜΩΣ. Από την στιγμή που ο νόμος ψηφίστηκε, είμαστε υποχρεωμένοι να τον τηρήσουμε. Σε μια ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ πολιτεία κορώνες του τύπου «ο νόμος καταργείται στα πεζοδρόμια» και «ανυπακοή τώρα» δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

Εάν ο κ.Πελετίδης έχει κάποια ΛΟΓΙΚΗ λύση να μας βοηθήσει, ευχαρίστως να την δεχθούμε.


Χαράλαμπος Γ.Στανίτσας
Αντιπρόεδρος Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων