ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΣΕ ΘΕΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, με τους εκπροσώπους των καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), των ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ) και των Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ). Στο τέλος της συνάντησης, η...
κ. Διαμαντοπούλου είπε ότι η συζήτηση ήταν ένα δείγμα ουσιαστικού, σοβαρού και υπεύθυνου διαλόγου. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Ν. Σταυρακάκης, επισήμανε, πάντως, ότι το υπουργείο Παιδείας εμμένει στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για κατάθεση του νομοσχεδίου, εντός των ημερών, αλλά η Ομοσπονδία έχει την πρόθεση να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να γίνουν δεκτές οι προτάσεις της. «Εμείς ξαναθέσαμε όλο το φάσμα των θεμάτων και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στις θέσεις μας και το διάλογο», είπε και πρόσθεσε «Πάντως διαπιστώσαμε ότι το υπουργείο μας ακούει τώρα με καλύτερο αυτί. Ο πρόεδρος των καθηγητών ΤΕΙ, Γιάννης Τσάκνης, τόνισε ότι διαπιστώθηκε καλή διάθεση και από πλευράς υπουργείου. Οι καθηγητές ζήτησαν και πάλι να δοθεί η δυνατότητα στα ΤΕΙ να εκπονούν διδακτορικά, ενώ για τις ταχύρρυθμες σπουδές, ενός ή δύο ετών, διευκρινίστηκε ότι αυτές θα αφορούν μόνο στα προγράμματα διά βίου μάθησης. Όσο για τις τριετείς, θα αποφασίζει κάθε Ίδρυμα αν θέλει να καθιερώσει τέτοιες σπουδές.

ΣΟΚ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 40% Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΤΑ CDS

Η αναποφασιστικότητα στην Ευρώπη για την κρίση χρέους και τις διαβουλεύσεις να βρίσκονται σε οριακό σημείο, εντείνουν τις πιέσεις στην αγορά ομολόγων.
Το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 18,14%, του 5ετούς πάνω από 22,3% και του 2ετούς στο 40,4%!
Την ίδια ώρα, το spread του πορτογαλικού 10ετούς ομολόγου κινείται στις 1.030 μ.β., του ιρλανδικού πλησιάζει στις 1.188μ.β, του ισπανικού στις 374 μ.β. και του ιταλικού στις 341 μονάδες βάσης. Στο 6,011% το επιτόκιο του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, στο 6,34% του ισπανικού, στο 14,40% του ιρλανδικού και στο 12,82% του πορτογαλικού.
Σε ιστορικά ρεκόρ διαμορφώνονται τα CDS των 5ετών ομολόγων, με το ελληνικό στις 2.525 μ.β, το ισπανικό στις 370 μ.β., το ιταλικό στις 325 μ.β., το πορτογαλικό στις 1.190 μ.β. και το ιρλανδικό στις 1.170 μονάδες βάσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Λ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ


«Με την πλήρη ασυνέπεια των χειρισμών μεταξύ του πρώην και του νυν Υπουργού Μεταφορών, το κυβερνητικό επιτελείο δείχνει για ακόμα μια φορά την πολιτική του ασυνέχεια και την αποσπασματική λήψη αποφάσεων. Θύματα αυτού του εμπαιγμού είναι οι δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες και οδηγοί ΤΑΞΙ.

Ξεκάθαρη, πάγια θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι το πλήρες άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Αυτό οφείλει να πραγματωθεί με σαφείς κανόνες και συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα είναι γνωστές εκ των προτέρων, ενώ το άνοιγμα είναι κρίσιμο να συνοδευτεί με τη θέσπιση μηχανισμών ελέγχου για την τήρηση αυτών.

Σε κάθε περίπτωση, οι ακραίες αντιδράσεις από όπου και αν προέρχονται, υπονομεύουν την εικόνα της χώρας μας και στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου και των επαγγελματιών. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν. Με συνέπεια και με γνωστούς όρους και προϋποθέσεις».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ


Με επίσκεψη στους νομούς Σερρών και Δράμας ολοκληρώνεται, αύριο Τρίτη 19 Ιουλίου, η περιοδεία του Προέδρου του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Γιάννη Δημαρά σε Νομούς της Μακεδονίας. Τον κ. Δημαρά συνοδεύουν στην περιοδεία του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος κ. Βασίλης Οικονόμου και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.
Το αυριανό πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Δημαρά, έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 19/07/2011
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Ν. ΣΕΡΡΩΝ
11:00   Συνάντηση με Δημάρχους του Νομού Σερρών στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ» (Κωστοπούλου 2, Σέρρες)
12:30   Συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο «ΕΛΠΙΔΑ» Resort & Spa (Κοιλάδα, Αγ. Αναργύρων, Σέρρες, τηλ.: 2321020000)
13:30   Σύσκεψη με στελέχη κόμματος Νομού Σερρών - Ξενοδοχείο «ΕΛΠΙΔΑ» Resort & Spa (Κοιλάδα, Αγ. Αναργύρων, Σέρρες, τηλ.: 2321020000)
           
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Ν. ΔΡΑΜΑΣ
18:00   Συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» (Εθνικής Αμύνης 10 – Δράμα, τηλ.: 2521033195)  
19:00   Σύσκεψη με στελέχη κόμματος Νομού Δράμας - Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» (Εθνικής Αμύνης 10 – Δράμα, τηλ.: 2521033195) 

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ: ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ., βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση-απάντηση σε όσα είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης στη συνέντευξή του για το ΕΣΠΑ :
«”Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι”. Αυτό θυμίζει η σημερινή τοποθέτηση του Υπουργού Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ, καθώς επιτέθηκε στη ΝΔ, επιχειρώντας να καλύψει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την καθυστέρηση των προγραμμάτων:

- Χωρίς να δώσει απαντήσεις γιατί στην κατάταξη απορρόφησης, μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, η χώρα μας κατρακύλησε από την 5η θέση, το Σεπτέμβριο του 2009, στην 20η σήμερα.

- Χωρίς να εξηγήσει για ποιο λόγο χρειάστηκαν 18 μήνες προκειμένου να έρθει η κυβέρνηση στα λόγια της ΝΔ και να διαπραγματευθεί με την Κομισιόν για μείωση της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ.

- Θυμήθηκε να κατηγορήσει τη ΝΔ για τα προβλήματα στη δομή των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, τα οποία όμως, υποτίθεται ότι είχε λύσει ο νόμος 3840/10. Νόμος που ψηφίστηκε πανηγυρικά πέρυσι από την κυβερνητική πλειοψηφία!

Εν πάση περιπτώσει, ας προχωρήσει ο κ. Υπουργός στην εφαρμογή της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ας αποσαφηνίσει τις γκρίζες ζώνες της συμφωνίας αυτής, όπως π.χ. τι ακριβώς συμφωνήθηκε για τη χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων, με δεδομένη τη διαφορετική εκτίμηση της Κομισιόν. Και ας προσπαθήσει να έχει γρήγορη εκτέλεση των προγραμμάτων και γρήγορες εκταμιεύσεις. Είναι πολύ πιο χρήσιμο από το να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση».

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΑ(;) ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΣΤΟ ΣΕΣΚΛΟ ΒΟΛΟΥ

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι της περιοχή του Σέσκλου από την ύπαρξη έξι αποθηκών φύλαξης πυρομαχικών, που βρίσκονται μεταξύ Αγίου Γεωργίου και Σέσκλου στη θέση «Παλιάμπελα», στα διοικητικά όρια του δήμου Ρήγα Φεραίου.
Με αφορμή το τραγικό γεγονός στην Κύπρο, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σέσκλου Χρ. Τσαμήτας, με ερωτήματά τους οι κάτοικοι, τόσο στις τοπικές αρχές, όσο και στην ίδια την εταιρεία, ζητούν να πληροφορηθούν κατά πόσο πληρούνται οι προϋποθέσεις και αν βρίσκονται εκτεθειμένα πυρομαχικά στον ήλιο.

Τέσσερις από τις αποθήκες φέρεται να ανήκουν στην ΠΥΡΚΑΛ και είναι γεμάτες με πυρομαχικά, ενώ η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επικινδυνότητας για τους κατοίκους. Σημειώνεται μάλιστα, ότι οι αποθήκες λειτουργούν εκεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.   


απο
http://voliotispolitis.blogspot.com/2011/07/bo.html#ixzz1ST3iOVeF

ΘΑ ΣΚΙΣΩ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

Η διαδικτυακή καμπάνια που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στη Ρωσία


"Θα σκίσω τα ρούχα μου για τον Πούτιν!" Η διαδικτυακή καμπάνια που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στη Ρωσία

Μια πρωτότυπη διαδικτυακή καμπάνια έχει ξεκινήσει στη Ρωσία, η οποία καλεί τις νέες Ρωσίδες να γδυθούν για να υποστηρίξουν τον Βλάντιμιρ Πούτιν στις επόμενες προεδρικές εκλογές! Η καμπάνια λέγεται “Ο Στρατός του Πούτιν” και στο βίντεο δείχνει μια νεαρή φοιτήτρια ονόματι Ντιάνα η οποία περιπλανιέται στους δρόμους της Μόσχας με ψηλοτάκουνα και ένα μαύρο ταγιέρ.
Κάποια στιγμή, η Ντιάνα εμφανίζεται με μια λευκή μπλούζα λέγοντας “Θα σκίσω τα ρούχα μου για τον Πούτιν” και τότε αρχίζει το στριπτίζ...
Φυσικά η καμπάνια έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Ρωσία, όμως οι διοργανωτές φαίνεται ότι έχουν βάλει σκοπό στις 25 Αυγούστου να πραγματοποιήσουν ομαδικό στριπτίζ στην πρωτεύουσα της χώρας.

ΠΑΤΡΑ: ΕΡΙΞΑΝ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ

Δακρυγόνα πριν από λίγο στο ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο. Η αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων όταν αγανακτισμένοι ταξιτζήδες προσπάθησαν να πλησιάσουν στο χώρο. Στο σημείο επικρατεί ένταση. Στο ξενοδοχείο Πόρτο Rio είναι σε εξέλιξη η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή έξι υφυπουργών και του κ. Μίχα.
Μέχρι και αυτή την ώρα η συνδιάσκεψη δεν έχει ξεκινήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο ομάδες ταξιτζήδων και άλλων πολιτών έσπασαν αρχικά το ένα μπλόκο των ΜΑΤ, όταν όμως πήγαν να σπάσουν και το δεύτερο, δέχτηκαν δακρυγόνα. Τότε άρχισε πετροπόλεμος και στο Porto Rio επικράτησε το πανδαιμόνιο. Αστυνομικοι χτύπησαν με γκλομπ τους ταξιτζήδες, ενώ και εκείνοι απάντησαν με χρήση... καδρονιών. Αυτή την ώρα τα πράγματα έχουν ηρεμήσει, όμως η συνδικάσκεψη του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ξεκινήσει.
 
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ
Τελικά στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να αναβάλλουν την συνδιασκεψη ώστε να μην δημιουργηθεί περαιτέρω ένταση. Ολοι οι υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ και τα άλλα στελέχη επέστρεψαν στην Αθήνα.
 
Νεώτερη ενημέρωση, φωτογραφίες και βίντεο σε λίγο...

ΝΕΟ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Στην αντίθεσή του στη συμμετοχή ιδιωτών στη στήριξη της Ελλάδας και στην κατάταξη των ελληνικών ομολόγων στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» -και όχι στο περιεχόμενο των συνομιλιών του με τη Χίλαρι Κλίντον- επέλεξε να επικεντρώσει τις...
δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι δεν συμφωνεί "με τη λεγόμενη συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων", υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσει σε επιλεκτική χρεοκοπία, η οποία θα δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητας, δεδομένης της στάσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Εκτίμησε ότι η επιλεκτική χρεοκοπία θα δημιουργήσει "αρνητική ψυχολογία" στην Ελλάδα με "ανεξέλεγκτες αντιδράσεις" στην πραγματική οικονομία. Παράλληλα, δήλωσε αντίθετος στην αναδιάρθρωση του χρέους, λέγοντας ότι θα έχει αρνητική επίπτωση στο τραπεζικό σύστημα και στα ασφαλιστικά ταμεία. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Έκανε λόγο για βελτίωση των όρων δανεισμού, "βραχυχρόνια με δικαίωμα επαναγοράς ομολόγων στην δευτερογενή αγορά και κυρίως μακροχρόνια με την έκδοση ευρωομολόγου".

ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ ΡΕΚΟΡ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΣΠΡΕΝΤ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 1.560 Μ.Β.

Το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στις αγορές μετά τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών τραπεζικών τεστ αντοχής – στα οποία απέτυχαν οι 8 από τις 90 τράπεζες – και η αναποφασιστικότητα της Ευρώπης όσον αφορά το δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δημιουργεί αυξημένες πιέσεις του σπρεντ των ελληνικών...
κρατικών ομολόγων. Η επιτοκιακή ψαλίδα διογκώνεται σήμερα στις 1.567 μονάδες βάσης (13:37), σημειώνοντας ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ, ενώ η γερμανική Allianz προτείνει τη μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων («κούρεμα») κατά 25-30%, υποστηρίζοντας παράλληλα την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης για την ελληνική οικονομία. Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη θα βρίσκεται στο επίκεντρο και την τρέχουσα εβδομάδα, με τις αγορές να αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, με κύριο θέμα την εξεύρεση λύσης για το νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα. Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να θα αναζητήσουν και λύσεις για την αποφυγή της μετάδοσης της κρίσης σε άλλες αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης. Έντονα ανοδικά κινούνται επίσης και τα σπρεντ της Ισπανίας και της Ιταλίας, στις 363 μ.β. και 324 μ.β., αντίστοιχα. Τα ελληνικά CDS (κόστος ασφάλισης) κινούνται επίσης ανοδικά και αγγίζουν πλέον τις 3.000 μ.β., στις 2.937 μ.β.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 25ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ 210 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ

Ο δράστης παρακολουθείτο από τη Δίωξη Ναρκωτικών


Πάτρα: Συνελήφθη 25χρονος με 210 γραμμάρια κοκαΐνης Ο δράστης παρακολουθείτο από τη Δίωξη Ναρκωτικών

Έναν 25χρονο με 210 γραμμάρια κοκαΐνης συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Αστυνομικών στην Πάτρα. Ο νεαρός παρακολουθείτο από τους αστυνομικούς οι οποίοι είχαν πληροφορίες για τη δράση του.
Σε έρευνα που έγινε τόσο στο σπίτι του, όσο και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν επίσης ζυγαριές ακριβείας, χρήματα και κινητά.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε ο 25χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δέκα (10) γραμμάρια κοκαΐνη.
Τρία φιαλίδια αναβολικών, βάρους 10 ml το καθένα.
Πέντε φιαλίδια αναβολικών, βάρους 1ml το καθένα.
Ένα κινητό τηλέφωνο.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διακόσια (200) γραμμάρια κοκαΐνη, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεχίζονται οι αποδοκιμασίες στην Ηλεία των τοπικών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κουτσούκος εισέπραξε τις προηγούμενες μέρες αποδοκιμασίες σε κοσμική ταβέρνα στο Σώστη Ηλείας όπου οι ψυχραιμότεροι ηρέμησαν τους θαμώνες της τοπικής πλατείας, ενώ ο κ.Αντωνακόπουλος εισέπραξε αποδοκιμασίες σήμερα στην παράλια της Κουρούτας στην τελετή ανάρτησης της Γαλάζιας Σημαίας με την οποία τιμήθηκε για μία ακόμη χρονιά η παραλία του Δημοτικού Κάμπινγκ .

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΥΛΛΙΟ

 
Απαντώντας στην επιστολή του κυρίου Σπύρου Σκιαδαρέση, που δημοσιεύθηκε στα τοπικά ΜΜΕ και που αφορούσε στην αποψίλωση του Δασυλλίου, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος - Πρασίνου, Γ. Σιγαλός σημειώνει τα ακόλουθα:
1) χρόνια τώρα η αποψίλωση του Δασυλλίου γίνετε από εργολάβο και πάντα μετά από τις 15 Ιουλίου.
2) Η πρόθεση της νέας Δημοτικής Αρχής ήταν ο καθαρισμός και η αποψίλωση στο συγκεκριμένο χώρο ( ο οποίος χώρος ειρήσθω εν παρόδω ανήκει στο Δασαρχείο ) να γίνει το γρηγορότερο δυνατόν, όμως (για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας) η πραγματοποίηση εργασίας με εργολάβο, θέλει προϋπολογισμό. Ο φετινός προϋπολογισμός ψηφίστηκε τον Μάιο. Η μελέτη αποψίλωσης η οποία ήταν έτοιμη από τις αρχές του χρόνου κατατέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, δημοπρατήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται ο μειοδότης. Επομένως δεν υφίσταται καμία καθυστέρηση, ίσα - ίσα όλα έγιναν ταχύτατα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Πρέπει να θυμίσω στον κύριο Σκιαδαρέση ότι ο χώρος από τις αρχές του έτους έχει καθαριστεί δύο φορές, από τα συνεργεία πρασίνου του Δήμου, στο μέτρο που είχαν τη δυνατότητα με το ελάχιστο προσωπικό που έχει απομείνει για όλη την έκταση της Νέας Πάτρας (από Καμίνια ως Ψαθόπυργο και από Κρήνη ως Πιτίτσα) περιλαμβάνοντας όλα τα Δάση (αστικά περιαστικά) και το Παναχαϊκό όρος.
Στέλνω αυτή την επιστολή επειδή πάντα πιστεύω ότι, όταν υπάρχουν καλοπροαίρετοι συνδημότες θα θέλουν να μάθουν την πραγματικότητα. Φαίνεται ο κύριος Σκιαδαρέσης δεν ανήκει σε αυτούς».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΚΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗΣ

«Υφαρπάζουν από τις τσέπες των Λαρισαίων αγροτών 37 εκ. ευρώ»

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αδικαιολόγητα και προκλητικά «υφαρπάζει» από τις τσέπες των Λαρισαίων αγροτών 37 εκ. ευρώ με την «ύποπτη» κωλυσιεργία που επιδεικνύει για τη συνέχιση του προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης» σημειώνει με παρέμβασή της για το θέμα η υπεύθυνη περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θέκλα Παρασκευούδη.
Όπως εξηγεί η Λαρισαία πολιτικός «μεσούσης μίας οικονομικής κρίσης που απειλεί με αφανισμό την αγροτική τάξη στον εύφορο θεσσαλικό κάμπο, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με μία τουλάχιστον ανεξήγητη – αν όχι εκ του πονηρού – συμπεριφορά, αρνείται να δρομολογήσει τη συνέχιση του προγράμματος που δίνει ετησίως στην αγορά του νομού Λάρισας 37 εκ. ευρώ και αφορά συνολικά περίπου 5000 αγρότες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια.
Από αυτούς, ήδη οι 4000 είναι εκτός προγράμματος για το 2011, με τις οικονομικές συνέπειες να είναι ανυπολόγιστες για τον τόπο μας. Την ίδια ώρα όμως μαθαίνουμε ότι το υπουργείο προωθεί τη μείωση των χρημάτων για το βαμβάκι από τα 50 ευρώ περίπου το στρέμμα στα 35, ενώ αυξάνει υπέρογκα την αντίστοιχη επιδότηση του προγράμματος στο καλαμπόκι.
Αυτό εύλογα γεννά απορίες και ερωτηματικά για προνομιακή μεταχείριση κάποιας άλλης περιοχής της χώρας σε βάρος της Λάρισας και της Θεσσαλίας».
Η κ. Παρασκευούδη στέκεται όμως και στη περιβαλλοντική διάσταση του ζητήματος αφού όπως εξηγεί «το πρόγραμμα που έτρεξε με επιτυχία εδώ και αρκετά χρόνια στη Λάρισα, είχε ως αποτέλεσμα στη δραστική μείωση της ρύπανσης από φυτοφάρμακα σε περίπου 750.000 στρέμματα. Εκ των πραγμάτων κατανοεί κανείς εύκολα ποιες θα είναι οι περιβαλλοντικές συνέπειες σε περίπτωση διακοπής του».
Τέλος η υπεύθυνη περιφερειακών Μ.Μ.Ε. της Δημοκρατικής Συμμαχίας καλεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τη διαχείριση του προγράμματος «να σταματήσει αυτή την ακατανόητη συμπεριφορά και να αποδείξει ότι σε μία τόσο κρίσιμη καμπή για τον πρωτογενή τομέα, αποφασίζει με βάση το συμφέρον του Έλληνα αγρότη και όχι το μικροκομματικό και ψηφοθηρικό όφελος. Οφείλει λοιπόν να προκηρύξει το νέο πρόγραμμα μέχρι το αργότερο τις αρχές του Αυγούστου γιατί αλλιώς θα είναι αργά».

Θέκλα - Ευαγγελία Παρασκευούδη Yπεύθυνη Περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Δημοκρατικής Συμμαχίας

ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΩΡΓΟ...


Οι επιταγές δεν πληρώνονται με επιταγές ούτε τα ομόλογα με νέα ομόλογα, χωρίς επιπτώσεις.. Οι περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από όπου κι αν προέρχονται θυμίζουν τη περιβόητη φράση που ειπώθηκε λίγο πριν το... Πάσχα από τον τότε Υπ.Οικ. ότι δε θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα…

Σε ανοιχτό πόλεμο η ελληνική Κυβέρνηση…Με την ελληνική Κοινωνία…

Κι ενώ οι προκλήσεις από τη «φίλη» Τουρκία κορυφώνονται η ελληνική εξωτερική πολιτική εκτός από την επαιτεία στους Ευρωπαίους μοιάζει ανύπαρκτη…

Αν η Κυβέρνηση έδειχνε το 30% της σκληρότητας που δείχνει στην Ελληνική Κοινωνία και στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους θα είχαμε γλιτώσει…

Φυσικά ο ταλαντούχος Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν εκβιάζεται….
Ψήφισε κατά συνείδηση το ξεπούλημα…

Και ενώ πλησιάζει η συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανεξιχνίαστη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, το Υπ.Οικ απειλεί με αυτόφωρο τους οφειλέτες του Δημοσίου….Οι πραγματικοί εγκληματίες είναι η μεσαία τάξη…

Δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθεί η κατάσταση πολιορκίας που προβλέπει το Σύνταγμα….Η χώρα πολιορκείται από τους πολίτες της που αναζητούν το δίκιο τους….

Και όλος αυτός ο κυκεώνας δε θίγει τους αντιπολιτευόμενους Βουλευτές….Ας πάνε διακοπές ακόμη που μπορούν…Κάτι θα ξέρουν….Κι ας βρίσκεται η χώρα στο χείλος του γκρεμού….
Γιατί αν δε…σωπάσεις τώρα…πότε θα το κάνεις…;

ΜΕΡΚΕΛ: "Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης θα στείλει στις αγορές το μήνυμα ότι σημειώνεται «σαφής πρόοδος» για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα η...
γερμανική κυβέρνηση. Ο Στέφαν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, δήλωσε ότι η Άνγκελα Μέρκελ «λαμβάνει πάντα μέρος στις συνόδους κορυφής των ηγετών». Σημειώνεται ότι η ίδια είχε δηλώσει ότι θα πρέπει να γίνει Σύνοδος μόνο εάν υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη συμφωνία για την Ελλάδα. Ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της κ. Μέρκελ και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσον αφορά στα σχέδια που εξετάζονται όσον αφορά στη διάσωση της Ελλάδας. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε, επίσης, την πεποίθησή του ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα χαιρετίσουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρά τα δημοσιεύματα για το αντίθετο. «Αναμφίβολα, το δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα θα συμφωνηθεί από κοινού με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, Μάρτιν Κότχαους, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με ενδεχόμενες επιφυλάξεις των δύο θεσμικών οργάνων όσον αφορά στις λύσεις που συζητά η ευρωζώνη.

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΚΡΥΦΑ ΤΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ;giannis-papamixail
Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς συνάντησε μυστικά το γιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιάννη Παπαμιχαήλ; Τι ακούγεται για τις εκλογικες λίστες της ΝΔ;
 
Ενα ενδιαφέρον παραπολιτικό δημοσιεύει σήμερα ο Βηματοδότης στην τελευταία σελίδα του Βήματος.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι προ ημερών συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Γιάννη Παπαμιχαήλ, γιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ.
Η κουβέντα μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και του γόνου της αείμνηστης ελληνίδας ηθοποιού αφορούσε ένταξη του δεύτερου στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Παπαμιχαήλ έδειξε να σκέφτεται σοβαρά τη πρόταση του Μεσσήνιου αρχηγού. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.
Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/07/samaras-giannis-papamixail/#ixzz1SRtzLgFm

ΚΑΙ ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, οι «17» της Ευρωζώνης εξετάζουν τη θέσπιση φόρων στις τράπεζες στο πλαίσιο της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το σχέδιο περί επιβολής τραπεζικών φόρων αφορούν ακόμη και τράπεζες που «δεν εμπλέκονται άμεσα με την Ελλάδα».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, όπως μεταδίδει και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο ιδιωτικός τραπεζικός τομέας θα έπρεπε «να συμβάλλει στην επαναγορά ελληνικών ομολόγων», χωρίς να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα μπορούσε αυτό να συμβεί.

Η Die Welt σημειώνει ότι η Γερμανία θα επιβάλλει από το φθινόπωρο τη μείωση φόρου επί των κερδών των τραπεζών της, ώστε να δημιουργηθεί ταμείο που θα υποστηρίζει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, σε κάθε επόμενη κρίση.

Από τους συγκεκριμένους φόρους προβλέπεται ότι θα συγκεντρωθεί περί το ένα δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο, με στόχο να συγκεντρωθεί αποθεματικό 70 δισ. ευρώ που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην περίπτωση απειλής πτώχευσης μίας χώρας.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ...ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Με αφορμή την πραγματοποίηση της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα (Ρίο) , παρουσία ορισμένων Υπουργών και Υφυπουργών της Κυβέρνησης,με θέμα την "Ανάπτυξη",  ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την πιο κάτω δήλωση:   
 
" Το ΠΑΣΟΚ, νομίζοντας πως βρισκόμαστε ακόμα στη δεκαετία του '80 και πως το "πράσινο κάστρο των Παπανδρέου" παραμένει απόρθητο, επιστρέφει στην Αχαία της εγκατάλειψης και της ανεργίας, επιχειρώντας να περισώσει κομματικά, ότι απέμεινε από το παλιό "καλό" Σοσιαλιστικό Κίνημα, που μέρα με την ημέρα αρκετά στελέχη του εγκαταλείπουν απογοητευμένα και αηδιασμένα από την ασκούμενη πολιτική των μνημονίων, που ερημώνει τις αγορές και φτωχαίνει τους πολίτες.
Κι ενώ ακόμα οι φορείς του νομού περιμένουν τα αποτελέσματα της προ μηνών επίσκεψης του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοίδη - που είπε πολλά και εξαφανίστηκε - τώρα το ΠΑΣΟΚ στήνει το "σκηνικό των εκλογών" με νέο "περιφερόμενο θίασο" και πρωταγωνιστές κυβερνητικά στελέχη, στο επαναλαμβανόμενο όμως έργο της "Ανάπτυξης" που παραμένει εδώ και ενάμιση  χρόνο...στην προβολή των "Προσεχώς"!
Αφού έκλεισαν άδικα  σχολεία, νοσοκομεία, ΙΚΑ, αδυνατούν να προχωρήσουν μεγαλόπνοα έργα όπως η "Ολυμπία Οδός" , η νέα Σιδηροδρομική Γραμμή, το Φράγμα "Πείρου-Παραπείρου", το Φράγμα του "Πηνειού", η Μίνι Περιμετρική, το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας,τη μη πώληση της ΕΑΣ Αιγίου και τόσα άλλα, έρχονται και πάλι  ν' ακούσουν, να αυτοφουμαριστούν, να χαϊδέψουν αυτιά ημετέρων και να περισώσουν ότι μπορούν από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.
Μη έχοντας σχέδιο ανάπτυξης για την περιοχή, τους νέους δήμους, τη βιομηχανία, τις αγορές των μικρομεσαίων, τους αγρότες και τα απούλητα προϊόντα τους, τις αναγκαίες υποδομές, τους χιλιάδες ανέργους, τα κορεσμένα νοσοκομεία και την εξαγγελία ενός έστω χρήσιμου έργου για την περιοχή, θ' αναλωθούν σε ερμηνείες του "παγωμένου" ΕΣΠΑ, και "οραμάτων" χωρίς αντίκρυσμα όπως πάντα άλλωστε.
Συμπέρασμα; Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει πάλι το "Θέατρο της Δευτέρας" και δίχως πράξεις, κοιτάει να κατευνάσει το πράσινο ακροατήριό του...χωρίς κάτι ουσιαστικό για το αύριο της Αχαΐας και της Δυτικής  Ελλάδας. Αυτό το έργο πάλιωσε και δεν πουλάει πια"!

ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη δραματική κατάσταση στην οικονομία, στην αγορά και στην κοινωνία- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κατάσταση στην οικονομία, στην αγορά, στην κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Το γενικευμένο αδιέξοδο κατέστη και κυβερνητικό αδιέξοδο. Η καθολική κατακραυγή της κοινωνίας απέναντι στην ακολουθούμενη πολιτική, οι εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ και η απειλή της κατάρρευσης έφεραν τον πανικό στην κυβέρνηση.
Η πραγματικά ελπιδοφόρα προοπτική συγκρότησης κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης, με κύριο σκοπό την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ναυάγησε με ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος.
Επικράτησε η μικροκομματική λογική γαντζώματος στην εξουσία με κάθε τρόπο, αποκαλύπτοντας ότι οι εκκλήσεις για συναίνεση ήταν κενές περιεχόμενου και στόχο είχαν την παραπλάνηση.
Το αποτέλεσμα του πολιτικού αδιεξόδου είναι μια κυβέρνηση αποτελούμενη από στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε άλλους ρόλους και ένας πρωθυπουργός που ουσιαστικά είναι όμηρος των αναβαθμισμένων δελφίνων του κόμματός του.
Παρά την επικοινωνιακή εκστρατεία για να πειστεί η κοινή γνώμη ότι η νέα κυβέρνηση σηματοδοτεί μια νέα αρχή, η κοινωνία δεν παραπλανάται.
Με βάση αυτά τα δεδομένα και τα οξυμένα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει, ο βίος και αυτής της κυβέρνησης θα είναι βραχύς, καθώς πολύ σύντομα αποκαλύφθηκε ότι δεν έχει τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης στην αγορά και να επαναφέρει την ηρεμία στην κοινωνία.
Απέναντι σε ένα πανικόβλητο ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία απέδειξε όλο αυτό το διάστημα ότι αποτελεί δύναμη σταθερότητας και συνέπειας.
Η δική μας γραμμή για εθνική συνεννόηση έχει ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο καθώς είμαστε έτοιμοι -όταν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις που είναι προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας- να τη στηρίξουμε.
Συνεχίζουμε να πολιτευόμαστε με μοναδικό μας γνώμονα το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας.
Πιστεύουμε ότι πρόβλημα δεν είναι η αλλαγή προσώπων αλλά η αλλαγή πολιτικής.
Υποστηρίζουμε ότι σε αυτές τις συνθήκες η μόνη λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της Χώρας είναι η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία.
Διεκδικούμε το δικαίωμα να δώσει ο ίδιος ο λαός την εντολή για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει ο Τόπος».