ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΞΕΦΕΥΓΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ CDS ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Πέρα από κάθε έλεγχό έχει ξεφύγει πλέον σε όλη την Ευρώπη η διακύμανση των συμβολαίων ένταντι ενδεχόμενης πτώχευσης. Βάζοντας στο "παιχνίδι" ακόμα και οικονομίες οι οποίες έως πρόσφατα έδειχναν να είναι στο απυρόβλητο. Κι αυτή τη φορά, ο λόγος δεν αφορά στην ιταλική, η οποία, πλέον, είναι μέρος του προβλήματος, αλλά στη γαλλική (!), που αρχίζει να γίνεται.
Μια απλή ματιά στη διαμόρφωση των CDS στα πενταετή ομόλογα, αρκεί για να αποδείξει του λόγου το αληθές. Το πρώτο ιστορικό ρεκόρ, σε αυτό το επίπεδο, για τους Γάλλους, σημειώθηκε χθες το βράδυ, όταν το εν λόγω ασφάλιστρο έκλεισε μια ανάσα από τις 130 μονάδες βάσης, που συνιστά ιστορικό ρεκόρ για το Παρίσι. Κι όπως είναι φυσικό προκάλεσε ρίγος στις Βρυξέλλες. Βεβαίως, η απόφαση που χωρίζει το εν λόγω CDS από το ελληνικό είναι χαώδης.
Για την ιστορία κι όχι μόνο να αναφερθεί ότι το ασφάλιστρο του ελληνικού πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε χθες κοντά στις 3.000 μονάδες βάσης και σήμερα ετοιμάζεται να κατακτήσει νέες κορυφές. Το ίδιο, όμως ισχύει πλέον και με το ιρλανιδικό ή το πορτογαλικό, που οδεύουν ολοταχώς προς τις 1300 μονάδες βάσης και μετά προς τις 14000 μονάδες.
Ο αγώνας δρόμου μεταξύ τους έχει να κάνει με το ποιο θα φτάσει ...πρώτο. Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο καθώς σε αυτά τα επίπεδα οι διαχειριστές των χαρτοφυλακίων δείχνουν ότι δεν δίνουν καμία ποιθανότητα επιίωσης αυτών των οικονομιων μέσα στην επόμενη πενταετία. Σιγά - σιγά στο ίδιο κλαμπ μπαίνει τόσο η ισπανική όσο και η ιταλική οικονομία κι αν μεθαύριο στις Βρυξέλλες δεν βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα του χρέους, τότε η Παρασκευή ενδεχομένως να είναι και η καλύτερη των τελευταίων δεκαετιών για πολλούς στην Ευρώπη.

ΠΑΤΡΑ:ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ληστεία στο σούπερ μάρκετ Βεροπουλος που βρίσκεται επί της οδού Γούναρη, κοντά στην πλατεία Ομονοίας σήμερα το απόγευμα. Ανδρας, πιθανόν αλλοδαπός, με την απειλή όπλου απέσπασε τις εισπράξεις από ένα ταμείο και στη συνέχεια έφυγε πεζός από την οδό Γούναρη.
Το ποσό που πήρε από το ταμείο ειναι 550 ευρω.

ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Μικρότερες αποζημιώσεις σε υπαλλήλους Μικρότερες σε ύψος θα είναι οι αποζημιώσεις που δικαιούνται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, όταν απολύονται από τις εποχικά λειτουργούσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Μικρότερες σε ύψος θα είναι οι αποζημιώσεις που δικαιούνται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, όταν απολύονται από τις εποχικά λειτουργούσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Ο Άρειος Πάγος, περιορίζοντας το σχετικό δικαίωμα δέχθηκε ότι για τον καθορισμό του ύψους της αποζημίωσης, δεν μπορεί να υπολογιστεί ολόκληρο έτος εργασίας, αλλά πρέπει να αφαιρείται ο χρόνος των «νεκρών» περιόδων, κατά τις οποίες η ξενοδοχειακή μονάδα δεν λειτουργούσε.
Το Β΄ Τμήμα Α.Π. ανατρέποντας εφετειακή απόφαση ευνοϊκή για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, ουσιαστικά ανάβει «πράσινο φως» για μικρότερες αποζημιώσεις απόλυσης κάνοντας δεκτή σχετική αναίρεση ξενοδοχείου στα Μάλλια Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και «ελκυστικότερες» τις απολύσεις σε δύσκολες περιόδους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ-ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

2011
 
 
Στα πλαίσια της οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος, με απόφαση της πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη  ορίζονται:
Υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού:  Πάλλη Αλεξάνδρα, Γραμματέας ΕΒΕΑ, μέλος ΠΣ
Υπεύθυνος του τομέα Ενέργειας:  Ακριτίδης Χρόνης, μέλος Δ.Ε.  ΤΕΕ, μέλος ΚΕ
 
Επίσης ορίζονται ως σύμβουλοι της προέδρου:
1.       Παπαπολυχρονιάδης Κωνσταντίνος,  καθηγητής Χειρουργικής ΑΠΘ, (θέματα υγείας)
2.       Υφαντής Κώστας , Καθηγητής ΝΟΠΕ- ΜΕΛΟΣ Κ.Ε, (θέματα παιδείας)
3.       Βησσαράκη Όλγα, επικοινωνιολόγος (δημόσιες σχέσεις)
 
 
Ο Υπεύθυνος Οργανωτικού της Δημοκρατικής Συμμαχίας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε το νέο οργανωτικό σχήμα του κινήματος και τους νέους υπεύθυνους τομέων Περιφέρειας Αττικής και Περιφερειών. Ειδικότερα:
 

Α. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΜΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
1.    Α’ Αθηνών: Ζήσης Ψαρράς
 
2.    Β’ Αθηνών (Κεντρικός, Δυτικός & Βόρειος Τομέας): Παναγιώτης Νικολακέας
 
3.    Β’ Αθηνών (Νότιος Τομέας): Μιχάλης Γαζής
 
4.    Α’ Πειραιώς & Νήσων και Β’ Πειραιώς: Νίκος Καζέρος
 
5.    Υπολοίπου Αττικής / Ανατολικής Αττικής: Χρήστος Δρίτσας
 
6.    Υπολοίπου Αττικής / Βόρειας Αττικής:   Γεώργιος Κολύρης
 
7.    Υπολοίπου Αττικής / Δυτικής Αττικής: Μελέτης Μπαρδής
 
8.    Κοινωνικοί Φορείς Αττικής: Χρίστος Μπιτουλιώτης
 
9.    Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης: Κώστας Χαλιορής
 
10. Κινητοποίηση Αττικής: Πέτρος Σαρακηνός
 
 
Β. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
 
1.    Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Μιχάλης Φώλας
 
2.    Αττικής: Παναγιώτης Γεωργόπουλος
 
3.    Βορείου Αιγαίου: Βασίλης Καραΐσκος
Αναπληρωτής Υπεύθυνος Ν. Λέσβου: Δημήτρης Μαντζαβίνος
 
4.    Δυτικής Ελλάδας: Βασίλης Θώδας
 
5.    Δυτικής Μακεδονίας: Θεόδωρος Λεωνίδης
 
6.    Ηπείρου: Νίκος Γερασιμίδης
 
7.    Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Κουρκουτάς
 
8.    Ιονίων Νήσων: Νίκος Αβραμίδης
 
9.    Κεντρικής Μακεδονίας: Χριστόφορος Μαυρίδης
Αναπληρωτής: Φώτης Παπαχρήστου
 
10. Κρήτης: Μπάμπης Μανιάτης
 
11. Νοτίου Αιγαίου: Θρασύβουλος Δημητράκης
 
12. Πελοποννήσου: Θανάσης Τσόβολος
 
13. Στερεάς Ελλάδας: Κωνσταντίνος Σμυρλής
 

ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΛΟΒΕΡΔΟΣ-ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Σφοδρή επίθεση κατά των υπουργών Υποδομών και Υγείας εξαπολύει, με ανακοίνωσή της, η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ, ενώ τηρεί επικριτική στάση και για τη συνολική λειτουργία της κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζει «άβουλη, αδρανή και χωρίς...
συγκεκριμένο σχέδιο». Η "Αριστερή Πρωτοβουλία" καταλογίζει στους δύο υπουργούς ότι ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους προφίλ και το προσωπικό πολιτικό τους μέλλον. Όσον αφορά στον Γιάννη Ραγκούση, με αφορμή τη στάση του στην απελευθέρωση για τα ταξί αναφέρεται σε αυτόν χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν "επιλεγμένος και ουδέποτε νομιμοποιημένος με την ψήφο του ελληνικού λαού". "Προέχει η συλλογική κυβερνητική απόφαση ή το ατομικό γινάτι;", διερωτάται η Αριστερή Πρωτοβουλία, ενώ τον κατηγορεί και για τον "διάτρητο" -όπως επισημαίνει- "Καλλικράτη". Η "Αριστερή Πρωτοβουλία" επιτίθεται στον Ανδρέα Λοβέρδο αναφορικά με τις δηλώσεις του ότι "η αρχή της χρεοκοπίας της χώρας βρίσκεται στη δεκαετία του ΄80" και για τα περί "προεκλογικής δημαγωγίας του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές του 2009". Του καταλογίζει ότι "συνέβαλε, εδώ και 18 μήνες, στην αρνητική πορεία της κυβέρνησης" και ότι "προσπαθεί να ευτελίσει, προκαλέσει και λοιδορήσει ένα ολόκληρο Κίνημα".

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ;


                                                     Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Τα δύο κόμματα εξουσίας, αλλά πρωτίστως το ΠΑ.ΣΟ.Κ, κυβέρνησαν την μεταπολιτευτική Ελλάδα με περίσσια αλαζονεία που βασιζόταν στην αλόγιστη δανειοδότηση από το εξωτερικό προς κάλυψη αχρείαστων αναγκών μας, υπερφορτώνοντας το δημόσιο χρέος της χώρας που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην εξόφληση των δόσεων από αυτά τα δάνεια.
Η διόγκωση του δημοσίου χρέους συντελέσθηκε κυρίως λόγω της διαχρονικής σύναψης πελατειακών σχέσεων του κράτους με τους πολίτες μέσω της απονομής παράλογων προνομίων στους εργαζόμενους του δημοσίου, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος από τις κυβερνήσεις και την δημιουργία ενός υπέρογκου και δυσκίνητου κράτους.
Ενός κράτους που δεν νοιάστηκε να δημιουργήσει ανάπτυξη των παραγωγικών μονάδων του τόπου και πολλές φορές πολέμησε με φοβερά αντικίνητρα την όποια ανάπτυξη.
Ένα κράτος λοιπόν που σήμερα δεν παράγει σχεδόν τίποτε έφθασε στο σημείο οι ετήσιες δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού που αφορούν τους τόκους των δανείων του δημοσίου να ανέρχονται σε 16 δις.€ και δυστυχώς τα επόμενα χρόνια προβλέπεται να εκτιναχθούν στα 23 δις.€ , δηλαδή περίπου στο 10% του ΑΕΠ.
 Έτσι, η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρότι προεκλογικά με το δημαγωγικό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» έταζε στον λαό μας λαγούς με πετραχήλια, ακολούθως υποθήκευσε το μέλλον μας με την  υπαγωγή της χώρας στους όρους του επαχθούς μνημονίου μέσω του εκβιαστικού διλλήματος «μνημόνιο ή χρεοκοπία». Παράλληλα, η ίδια η κυβέρνηση καταρράκωνε την αξιοπιστία μας προς τρίτους με τις  προδοτικές ατάκες περί τιτανικού της Ελληνικής οικονομίας και άλλων τέτοιων δηλώσεων.
Διανύοντας ήδη ένα χρόνο εφαρμογής του μνημονίου η Ελληνική οικονομία έχει πλέον βυθισθεί στην μεγαλύτερη ύφεση της μεταπολεμικής περιόδου και φαίνεται καθαρά, πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση. Έτσι λοιπόν, αναγκάζεται να προχωρήσει σε εφαρμογή ψηφίσεως μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την οικονομία προκειμένου να λάβει η χώρα την πέμπτη δόση από το δάνειο των 110 δις.€, επαναφέροντας προς την  αγανακτισμένη και οργισμένη κοινωνία, η οποία διαδηλώνει κατά αυτού του προγράμματος, το ψευτοδίλημμα «μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία».
 Στο σημείο αυτό, από την στιγμή που δεν υπήρξε διαπραγματευτική στρατηγική από την κυβέρνηση, όπως και κατά την ψήφιση του μνημονίου, χάθηκε για την Ελλάδα η μεγαλύτερη ευκαιρία διευθετήσεως μεγάλου μέρους του χρέους από τους διεθνείς τοκογλύφους-κερδοσκόπους δανειστές μας.
Οι πιστωτές μας ( ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, αλλά και  ΗΠΑ) με συνεχείς δηλώσεις των αντιπροσώπων τους ( Μέρκελ, Σαρκοζί, Τρισέ ) έδειχναν, πως ανησυχούσαν για την ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδος, γιατί αυτόματα  θα σήμαινε την απομάκρυνσή της από την ευρωζώνη και θα λειτουργούσε ως ντόμινο και για άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και πιθανότατα η Ιταλία και η Γαλλία, με συνέπεια την διάλυση του ευρώ.
Όμως, η Ελληνική κυβέρνηση, αντί να επενδύσει στην δύσκολη αυτή χρονική στιγμή για την Ευρώπη και το τραπεζικό της σύστημα, στο φόβο των Ευρωπαίων εν όψει της επικείμενης διάλυσης της ευρωζώνης με σκληρή διαπραγμάτευση ακόμη και αλλαγής κάποιων όρων του μνημονίου, όπως απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αυτή αναλώθηκε σε ατέρμονες συζητήσεις πειθούς και εκβιαστικών πιέσεων των βουλευτών της για την ψήφιση του, επαχθέστερου του μνημονίου, μεσοπρόθεσμου προγράμματος και της αντικατάστασης του υπουργού οικονομικών χωρίς όμως διάθεση αλλαγής της οικονομικής της πολιτικής.
Μιας οικονομικής πολιτικής που δεν παρέχει καμία ελπίδα οικονομικής ανάκαμψης από την στιγμή που τα λεφτά των δανείων αποδίδονται για την  εξυπηρέτηση του χρέους και δεν διοχετεύονται στην ανάπτυξη, κυρίως του παραγωγικού ιδιωτικού τομέα της χώρας, αυξάνοντας έτσι καθημερινά το δημόσιο χρέος.
Σήμερα, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την κυβέρνηση, η αναστάτωση στην Ευρώπη για την πιθανή πτώχευση της Ελλάδος που θα επιφέρει την διάλυση της ευρωζώνης είναι συνεχώς αυξανόμενη. Ιδιαίτερα, μετά και τις κερδοσκοπικές πιέσεις από τους οίκους αξιολόγησης προς την Ιταλία, αλλά και τις ΗΠΑ, που έχουν επιφέρει κλυδωνισμούς στο οικοδόμημα της Ευρώπης.
Η κυβέρνηση λοιπόν, προ αυτής της ταραχής των Ευρωπαίων εταίρων μας, αντί να επιδείξει σκληρή διαπραγματευτική πολιτική προς τους πιστωτές μας, δια στόματος του υπουργού οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, τρομοκρατεί τους πολίτες κάνοντας άκαιρη, άτοπη και επικίνδυνη τοποθέτηση περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας» της χώρας μας. Έτσι, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην Ελληνική κοινωνία με αποτέλεσμα την νέα εξαγωγή χρημάτων Ελλήνων καταθετών σε τράπεζες του εξωτερικού. Επίσης, αυτή η δήλωση του κ. Βενιζέλου δημιουργεί ξέσπασμα οργής από τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως  και ο κ. Βενιζέλος πανικόβλητος και παραγνωρίζοντας, πως το πολίτευμά μας έστω και τυπικά είναι δημοκρατικό, μετέρχεται δικτατορικών αντιλήψεων και «εγκαλεί» την αξιωματική αντιπολίτευση αλαλάζοντας από του βήματος της Βουλής: «η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να συναινέσει στις αποφάσεις της κυβέρνησης με στρατιωτική πειθαρχία». Είναι τελικά άξιο απορίας για το ποιους εξυπηρετούν αυτές οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, ο οποίος ασχολείται με ένα δέντρο και αφήνει όλο το υπόλοιπο δάσος να καεί.
Κύριοι της κυβέρνησης, επιτέλους σοβαρευτείτε και εν όψει της εκτάκτου συνόδου κορυφής της Ε.Ε. την ερχόμενη Πέμπτη, όπου θα  συζητηθεί η αντιμετώπιση της κρίσεως χρέους στην Ευρωζώνη, πρέπει να αναλογιστείτε τούτη την ύστατη ώρα για την Ελλάδα, πως χρειάζεται από μέρους σας αταλάντευτη και σκληρή διαπραγμάτευση με τους διεθνείς τοκογλύφους-κερδοσκόπους, δηλαδή τους τραπεζίτες της Ευρώπης υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων.
Όμως, εθνικό μας συμφέρον είναι να γίνει βιώσιμο το Ελληνικό χρέος και απαιτείται εκτός της επαναγοράς των ομολόγων μας, να διεκδικηθεί η δραστική περικοπή του χρέους, κάτι που τελευταία συζητούν οι εταίροι μας στην Ε.Ε.
 Επίσης, θα πρέπει η όποια δανειοδότηση να γίνεται με συμβολικό επιτόκιο της τάξεως του 1%, γιατί η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει το βάρος επιτοκίων της τάξεως 5%-8%. Τέλος, θα μπορούσε να διεκδικηθεί τριετής έως πενταετής χάρη αποπληρωμής των χρεών μας, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης της χώρας.
Τα παραπάνω αποτρέπουν από την χρεοκοπία όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη!!
Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το έχουν καταλάβει, αλλά προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Η Ελληνική κυβέρνηση το έχει καταλάβει;


Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
egerssi@otenet.gr  

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ

Είμαι υπερήφανος για τους Ελληνες που δεν σταμάτησαν τον αγώνα στην πρώτη δυσκολία.

Είμαι υπερήφανος γι αυτούς που βάζουν τον αγώνα πάνω από τα μπάνια του λαού και αντί να τρέχουν στις παραλίες, ξημεροβραδιάζονται μέρα νύχτα στο Σύνταγμα, διεκδικώντας τα δικαιώματα μας για λογαριασμό μας.
Είμαι υπερήφανος γι αυτούς που δε μάσησαν ούτε από τα χημικά, ούτε από την κρατική και παρακρατική βία.

Είμαι υπερήφανος γι αυτούς που κατάφεραν να δημιουργήσουν μια τόσο δυνατή και ενωμένη ομάδα, που όσα κόλπα κι αν δοκίμασε το σύστημα, δεν κατάφερε να τους διασπάσει.

Είμαι υπερήφανος για τους αγωνιστές της πραγματικής δημοκρατίας που ξέρουν τι να ζητήσουν και πως.

Είμαι υπερήφανος για τους 300 Ελληνες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ.

ΕΛΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΣΤΕΙΛΕ ΣΗΜΕΡΑ email στο  300ellin@gmail.com

Περισσότερα στο  http://300ellines.com

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 300

http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/07/blog-post_6061.html

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΒΟΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΜΑΡΑ

Μετά το θέμα που προέκυψε με τους εργαζομένους στην ΕΤΑΑ, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Άνθρωποι - Νέα Πόλη» Κώστας Χριστόπουλος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση :
«Η επιλογή στελέχους της παράταξης τους στη θέση του αρμόδιου Διευθυντή, απεδείχθη ότι είχε ως στόχο την ωμή υπογραφή στην απόλυση των 9 εργαζομένων στην ΕΤΑΑ. Η αγνόηση και η περιφρόνηση προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου δείχνει ολοκληρωτισμό - ασέβεια προς τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας.
Καλούμε τον Δήμαρχο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου να ανακαλέσουν άμεσα την απαράδεκτη απόφαση και να αλλάξουν τακτική στην διοίκηση του Δήμου ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την θητεία τους όπως έχουν υποχρέωση».

ΠΑΤΡΑ: ΕΦΥΓΕ 18ΧΡΟΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ

Σήμερα το πρωί, στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, έχασε την μάχη με την ζωή ο 18χρονος Κώστας Γιαννακόπουλος, που είχε χτυπήσει την 14/7/2011 λίγο πριν την είσοδο της πόλης στον κόμβο Φιλοθέης του Πύργου.
Το ατύχημα είχε συμβεί όταν επιβατικό Ι.Χ αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος από τον Πύργο χτύπησε 18χρονο μοτοσυκλετιστή από τον Πύργο. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το περιστατικό συνέβη όταν ο οδηγός του Ι.Χ. που είχε κατεύθυνση προς την έξοδο της πόλης, προσπάθησε να κάνει αναστροφή και να μπεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, κοντά στο περίπτερο, λίγο πιο κάτω από το Στάδιο, και να πάρει πορεία προς τον Πύργο.
Εκείνη την στιγμή περνουσε ο νεαρός 18χρονος με το μικρού κυβισμού μηχανάκι του και το αυτοκίνητο τον χτύπησε. Από την σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο 18χρονος που μεταφέρθηκε στο πλησίον Νοσοκομείο του Πύργου, αρχικά στα εξωτερικά ίατρεία και στην συνέχεια λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του μετεφέρθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ) του Ρίου. Εκεί υπεβλήθη σε εγχείρηση και παρά τις μεγάλες προσπάθειες των γιατρών δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στην ζωή.

ΕΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΦΡΟ ΤΟΝ ΜΕΡΝΤΟΧ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΒΟΥΛΗ!

ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ρεπορτάζ: Ηλίας Γεωργάκης
(απο ΤΑ ΝΕΑ)
Η αντίστροφη μέτρηση για τις μειώσεις σε συντάξεις και τα εφάπαξ άρχισε με την εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, η οποία ενεργοποιεί τις σχετικές διατάξεις του...
Μεσοπρόθεσμου, ορισμένες εκ των οποίων έχουν και αναδρομική ισχύ. Ετσι, εκτός από τις μειώσεις στις συντάξεις, επέρχεται μείωση έως και 4.400 ευρώ στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και έως 15.000 ευρώ στο εφάπαξ των υπαλλήλων της ΔΕΗ. Αμεσα κλείνει και το θέμα της αναμόρφωσης της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ενώ παραμένουν σε εκκρεμότητα (για τον Σεπτέμβριο) οι ανατροπές στις επικουρικές και στις αναπηρικές συντάξεις. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας, τίθενται σε ισχύ διατάξεις του νόμου για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ειδικότερα, προβλέπεται: 1. ΕΦΑΠΑΞ: Στους ασφαλισμένους του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ ) και του Κλάδου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ (Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας) οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από 1-1-2010 και μετά και δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική απόφαση καταβολής, το ποσό του εφάπαξ βοηθήματος καταβάλλεται μειωμένο σε ποσοστό 10% και 15% αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει ότι από 10.000 - 15.000 ευρώ αναμένεται να χάσουν οι ασφαλισμένοι της ΔΕΗ και 4.000 - 4.400 οι δημόσιοι υπάλληλοι. Το βασικό επιχείρημα του υπουργείου Εργασίας είναι ότι οι αναγνωρισμένες οφειλές του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) έναντι ήδη συνταξιοδοτημένων υπαλλήλων είναι πάνω από 1,5 δισ. ευρώ και, αντίστοιχα, οι αναγνωρισμένες οφειλές του ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ αγγίζουν τα 119,4 εκατ. Τονίζεται ότι το Ταμείο της ΔΕΗ χρωστά ακόμη το εφάπαξ σε ασφαλισμένους που έχουν βγει στη σύνταξη από τον Απρίλιο του 2010. Το μεσοσταθμικό ποσό εφάπαξ που χορηγούσε κυμαινόταν γύρω στα 85.000 - 87.000 ευρώ. Με το κούρεμα του 15%, ο μέσος όρος του έκτακτου βοηθήματος αναμένεται να πέσει στα 72.000 - 74.000 (σ.σ. χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν μικρότερα ή μεγαλύτερα εφάπαξ ανάλογα με τις αποδοχές και τα χρόνια ασφάλισης). 2. Η ειδική εισφορά η οποία ισχύει υπέρ του ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων) από 1-7-2011 αφορά τους ασφαλισμένους του Ταμείου αυτού και υπολογίζεται σε ποσοστό 1% επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλων των δικαιούχων υπαλλήλων. 3. Από τις ασφαλιστικές κατηγορίες επί των οποίων υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, οι πέντε πρώτες είναι υποχρεωτικές και οι υπόλοιπες δύο προαιρετικές. Με την εγκύκλιο Κουκτρουμάνη ορίζεται ο τρόπος κατάταξης και μετάταξης των ασφαλισμένων του κλάδου στις ασφαλιστικές κατηγορίες της. Ειδικότερα: Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών κατατάσσονται στην 1η ασφαλιστική κατηγορία και μετατάσσονται στις επόμενες υποχρεωτικές κατηγορίες ανά τριετία, με εξαίρεση τη μετάταξη από την 1η στη 2η υποχρεωτική κατηγορία, η οποία πραγματοποιείται έπειτα από πέντε έτη ασφάλισης, ως εξής: - Από την 1η στη 2η κατηγορία ύστερα από 5 έτη ασφάλισης. - Από τη 2η στην 3η κατηγορία ύστερα από 3 έτη ασφάλισης (8 συνολικά). - Από την 3η στην 4η κατηγορία ύστερα από 3 έτη ασφάλισης (11 συνολικά). - Από την 4η στην 5η κατηγορία ύστερα από 3 έτη ασφάλισης (14 συνολικά). ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Περικοπές για νέους και παλαιούς συνταξιούχους Από την επόμενη χρονιά θα ισχύσουν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις οι οποίες προαναγγέλλονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ο νόμος για τις επικουρικές συντάξεις θα κατατεθεί τον Σεπτέμβριο και η εφαρμογή του θα γίνει από 1/1/2012. Οι μειώσεις που θα επέλθουν μετά και τις αναλογιστικές μελέτες που έχουν ξεκινήσει θα ολοκληρωθούν το 2015. Στόχος είναι ο περιορισμός και κάτω του 20% (έναντι της κύριας σύνταξης) όχι μόνο για όσους συνταξιοδοτηθούν στο μέλλον αλλά και για τους παλαιούς συνταξιούχους. Εκτιμάται από το υπουργείο Εργασίας ότι η μείωση θα είναι είναι της τάξης του 5%-6%, ενώ τα συνδικάτα εκτιμούν ότι θα φθάσει και το 30%. Τα επικουρικά ταμεία, τα οποία αυτήν τη στιγμή καλύπτουν περίπου 800.000 συνταξιούχους, θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τις παροχές τους με βάση την οικονομική τους βιωσιμότητα. Αυτό σημαίνει πως όσα κριθούν πως δεν είναι οικονομικά βιώσιμα θα πρέπει να περικόψουν τις συντάξεις. Σήμερα οι επικουρικές παρουσιάζουν διακυμάνσεις από Ταμείο σε Ταμείο και μπορεί να φτάνουν έως το 80% του συντάξιμου μισθού. Εκτιμάται ότι εννέα στα δέκα επικουρικά ταμεία κινδυνεύουν να μην περάσουν τις εξετάσεις και να αναγκαστούν να μειώσουν τις συντάξεις. ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ Ενιαίο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας Θα γίνει επανέλεγχος των αναπηρικών συντάξεων από τον Σεπτέμβριο με τη λειτουργία Eνιαίου Kέντρου Πιστοποίησης Aναπηρίας και στόχο τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων στο 8% - 9% (από 14%). ΒΑΡΕΑ - ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ Μικρότερη λίστα θα αφορά το 10% των επαγγελμάτων Προωθείται μέσα στο καλοκαίρι η επικαιροποίηση της λίστας βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. H νέα μικρότερη λίστα (η οδηγία της τρόικας είναι να παραμείνει το 10% των επαγγελμάτων) θα εφαρμοστεί άμεσα όπως προβλέπει ο νόμος Λοβέρδου, και δεν θα θιγούν όσοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν έως το τέλος 2014. Οσοι απασχολούνται σε επαγγέλματα που θα εξαιρεθούν θα εξακολουθήσουν να υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά εφόσον συμπληρώνουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μέχρι τις 31/12/2015 (δεν θίγονται όσοι έχουν συμπληρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις, δηλαδή 4.500 ένσημα, εκ των οποίων τα 3.600 στα βαρέα και ανθυγιεινά). Για όσους δεν θεμελιώνουν δικαίωμα, θα αυξηθούν αυτόματα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (θα ακολουθούν τα γενικά όρια που ισχύουν για όλους τους άλλους), θα χάσουν επιδόματα και θα διατηρήσουν μόνο τις προσαυξήσεις που είχαν στον μισθό για όσες ημέρες ήταν ενταγμένοι στα βαρέα. Τονίζεται ότι ο νέος ασφαλιστικός νόμος προβλέπει τη σταδιακή αύξηση από 1/1/2011 έως την 1/1/2017 όλων των ορίων ηλικίας, από το 55ο στο 60ό (για πλήρη σύνταξη) και από το 53ο στο 58 (για μειωμένη) για όσους θα έχουν 10.500 ένσημα, από τα οποία 7.500 σε βαρέα. Το 60ό θα είναι το ελάχιστο όριο ηλικίας (από το 55ο το 2010) και για όσους θα συμπληρώσουν έως το 2015 τουλάχιστον 4.500 ένσημα, από τα οποία τα 3.600 σε βαρέα (το 2011 είναι το 56ο, το 2012 το 57ο, το 2013 το 58ο, το 2014 το 59ο και το 2015 το 60ό).

ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιέγραψαν τρεις πιθανές επιλογές για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας σε τηλεδιάσκεψη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με έγγραφο με...
ημερομηνία 16 Ιουλίου που επικαλείται το Reuters. Στο έγγραφο αναφέρεται ως πρώτη επιλογή την επαναγορά ελληνικών ομολόγων και οικονομικά κίνητρα από τους δημόσιους φορείς, η οποία μάλλον θα προκαλέσει υποβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης στην βαθμίδα της επιλεκτικής χρεοκοπίας ή της χρεοκοπίας. Η δεύτερη επιλογή θα μπορούσε να βασιστεί στην γαλλική πρόταση για μετακύλιση του χρέους, που δεν περιλαμβάνει κίνητρα από δημόσιους φορείς, ενώ δεν προβλέπει επαναγορά. Και αυτή μάλλον θα προκαλούσε επιλεκτική χρεωκοπία, σύμφωνα με το έγγραφο. Η τρίτη επιλογή θα μπορούσε να βασιστεί στην επιβολή φόρου στον χρηματοπιστωτικό τομέα, χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερη χρονική διάρκεια στα δάνεια από τον EFSF ή σε μια αποκεντρωμένη συμφωνία τύπου Βιέννης με τις ιδιωτικές τράπεζες, ειδικά τις ελληνικές που κατέχουν πολλά ελληνικά ομόλογα, ώστε να διατηρήσουν την έκθεσή τους σε αυτά. Αυτή η λύση δεν αναμένεται να προκαλέσει επιλεκτική χρεοκοπία, σύμφωνα με το έγγραφο.

ΣΤΟ 15,8% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Στο 15,8% ανέβηκε το ποσοστό της ανεργίας τον Απρίλιο, έναντι 11,9% που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο του 2010. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία εμφάνισε μείωση σε σχέση με το Μάρτιο 2011, οπότε είχε...
διαμορφώθεί στο 16,2%. Το σύνολο των απασχολουμένων το φετινό Απρίλιο εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.183.332 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 786.459 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.365.072 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 240.567 άτομα σε σχέση με το Απρίλιο του 2010 (μείωση 5,4%) και κατά 1.993 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (αύξηση 0,05%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 207.736 άτομα σε σχέση με το Απρίλιο του 2010 (αύξηση 35,9%) ενώ μειώθηκαν κατά 24.881 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (μείωση 3,1%). Σύμφωνα με την Eurostat τον Απρίλιο το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητο στο 9,9%.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ

Την πεποίθηση ότι η Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης θα καταλήξει σε αποφάσεις που θα συμβάλουν στη σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος...
Βίλφριντ Μαρτένς. Στην ίδια γραπτή ανακοίνωσή του ο Βέλγος πρώην πρωθυπουργός εξαπολύει ακόμη επίθεση κατά του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και προσωπικά κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Σε ότι αφορά τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Μαρτένς σημειώνει ότι οι ηγέτες του ΕΛΚ εργάζονται σκληρά προκειμένου να διασφαλίσουν το ευρωπαϊκό συμφέρον και να αντιμετωπίσουν τις διαφορετικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ορισμένα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Εξάλλου, αναφερόμενος στις θέσεις που διατύπωσε πρόσφατα το ΕΣΚ κατά του ΕΛΚ, ο κ. Μαρτένς σημειώνει ότι η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΚ πάσχει από «συνοχή και ουσία» και έχει ως μόνο στόχο την επίθεση κατά του ΕΛΚ. «Πρόκειται για μια υπερφίαλη ανακοίνωση η οποία προέκυψε από μια επιφανειακή συνεδρίαση που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι το ΕΣΚ έχει αρχαϊκή κατανόηση των οικονομικών θεμάτων», υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΕΛΚ. Ο κ. Μαρτένς αναφέρει επίσης ότι ο μόνος πρωθυπουργός χώρας της ΕΕ που συνέδεσε το όνομά του με αυτή την επίθεση του ΕΣΚ κατά του ΕΛΚ ήταν ο κ. Παπανδρέου. «Έμεινα έκπληκτος βλέποντας τον κ. Παπανδρέου να ομιλεί εκ μέρους του ΕΣΚ για την έλλειψη πολιτικής βούλησης στην Ευρώπη», σημειώνει ο κ. Μαρτένς. Ο πρόεδρος του ΕΛΚ τονίζει τέλος ότι «αντί να αναλώνεται σε ανούσιους πολιτικούς χειρισμούς με τους Σοσιαλιστές συναδέλφους του, η Ευρώπη αναμένει από τον κ. Παπανδρέου να αφιερώσει όλη την ενέργεια και τον χρόνο του στην εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων και μεταρρυθμίσεων τις οποίες χρειάζεται επειγόντως η Ελλάδα».

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ...

Τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κρίση χρέους. Των επαφών προηγείται η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, ενόψει της...
μεθαυριανής έκτακτης συνόδου κορυφής, στις Βρυξέλλες, για το ελληνικό χρέος. Στην ατζέντα της συνεδρίασης του "μίνι" υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνεται απολογισμός του κυβερνητικού έργου, ενώ θα αναλυθούν τα επικρατέστερα σενάρια για την ελληνική κρίση χρέους και η λύση που προτείνει η ελληνική πλευρά. Επίσης αναμένεται να συζητηθούν τυχόν εκκρεμότητες στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος καθώς και ποιοι νόμοι πρέπει να προωθηθούν το προσεχές διάστημα. Η κυβερνητική επιτροπή συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα και αποτελείται από συνολικά δέκα βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης, αποτελώντας στην ουσία ένα "μίνι" υπουργικό συμβούλιο. Στην επιτροπή μετέχουν οι Ευάγ. Βενιζέλος (αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών) Κ. Σκανδαλίδης (Αγροτικής Ανάπτυξης), Δ. Ρέππας (Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), Γ. Παπακωνσταντίνου (Περιβάλλοντος), Μιχ. Χρυσοχοΐδης (Ανάπτυξης), Γ. Ραγκούσης ( Υποδομών) , Άννα Διαμαντοπούλου (Παιδείας), Ανδ. Λοβέρδος (Υγείας), Χ. Καστανίδης (Εσωτερικών) και Χρ. Παπουτσής (Προστασίας του Πολίτη).

ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΟΚΙΝΟΥΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑΣτη δημοσιότητα έδωσε πριν από λίγο η Νέα Δημοκρατία παλαιότερες φωτογραφίες του πρωθυπουργού και και συνεργατών του στελεχών του ΠΑΣΟΚ να υποκινούν και να στηρίζουν κινητοποιήσεις την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση. Αφορμή...
για την κίνηση αυτή της ΝΔ ήταν οι βολές που εξαπέλυσε εναντίον της ο υπουργός Υποδομών. Ο Γιάννης Ραγκούσης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υποκινεί τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί. Στις φωτογραφίες δημοσίευσε η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ο Γιώργος Παπανδρέου: Στις διαδηλώσεις κατά του ασφαλιστικού στις 18 Μαρτίου του 2008 Στις κινητοποιήσεις εναντίον των αποκρατικοποίησεων όπως της ΕΥΑΘ λίγο πριν τις εκλογές του 2009 Σε διαδηλώσεις των αγροτών στο λιμάνι του Πειραιά στις 3 Φεβρουαρίου του 2009 Επίσης φαίνεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε διαδηλώσεις της ΓΕΝΟΠ κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ στις 26 Φεβρουαρίου του 2008.

ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΗ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΝΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την 37η Επέτειο της εισβολής του “Αττίλα” στη μαρτυρική Κύπρο- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πριν από 37 χρόνια, στις 20 Ιουλίου, ξημέρωνε μια αποφράδα ημέρα για την Κύπρο, την Ελλάδα, τον απανταχού Ελληνισμό.
Η Τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο χαρακτηρίζεται ως μια από τις χειρότερες πολεμικές θηριωδίες του 20ου αιώνα.
Χιλιάδες αδελφοί μας σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών. Άλλοι αγνοούνται μέχρι και σήμερα. Πολλοί περισσότεροι ξεριζώθηκαν από τη γενέθλια γη και την περιουσίας τους που μέχρι σήμερα τα οικειοποιείται παράνομα οι κατακτητές.
Ο Τούρκοι εισβολείς δεν δίστασαν να σκοτώσουν ακόμη και αμάχους. Να βιάσουν ανυπεράσπιστες γυναίκες. Να αφήσουν ορφανά χιλιάδες παιδιά. Να ασελγήσουν στα όσια και τα ιερά ενός λαού. Να λεηλατήσουν τους τάφους των προγόνων τους. Να κάψουν περιουσίες. Να σκορπίσουν τον όλεθρο.
Είναι χρέος όλων μας να μην ξεχάσουμε την ημέρα αυτή ποτέ όσο ζούμε και να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη και στις επόμενες γενιές.
Γιατί οι Έλληνες -και όσοι αισθάνονται Έλληνες- μια τέτοια ημέρα πενθούν και θα πενθούν για πάντα όσο υπάρχει Ελλάδα και Ελληνισμός…».

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΗ...ΣΙΕΛ Η ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΛΕ

Με αφορμή τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Εταιρείας "DATA R.C"  για το "Αχαϊκό Βαρόμετρο" του Ιουνίου 2011, που δόθηκαν στη δημοσιότητα και καταγράφουν την δυναμική των κομμάτων,των Πολιτικών Αρχηγών, αλλά  και τις μεταβολές της οικονομικής κατάστασης των πολιτών, ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, προχώρησε στην πιο κάτω δήλωση: 

"Σε μία χρονική στιγμή αμφισβήτησης του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, αγανάκτησης των πολιτών για την οικονομική και εργασιακή ασφυξία και σ' έναν νομό με ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά εδώ και πολλές δεκαετίες, είναι ανάγκη να υπογραμμίσει κανείς την ανατροπή των δεδομένων στην τοπική πολιτική σκηνή, που καθιστούν πλέον ξεκάθαρα την Αχαία, από γνωστό "πράσινο κάστρο" του ΠΑΣΟΚ σε πεδίο ανοιχτής πλέον αντιπαράθεσης  κομματικών δυνάμεων, χωρίς δεδομένα και παραταξιακές εμμονές και αγκυλώσεις.
Θα μπορούσε να πει κανείς "χαριτολογώντας", ότι η διαφορά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη μία ποσοστιαία μονάδα σήμερα, μετατρέπει το νομό από "πράσινο" σε..."σιέλ", αφήνοντας πολλά ανοιχτά περιθώρια στην Φιλελεύθερη Παράταξη να επιτύχει την πλήρη ανατροπή των "παραδοσιακών" δεδομένων της περιοχής...μετατρέποντάς την σε "μπλε"!  Μόνο και μόνο η σημαντική έλλειψη συσπείρωσης στον δεξιό χώρο, με σημαντικά ποσοστά ψηφοφόρων της ΝΔ να εμφανίζονται ως σαν να μη  έχουν ακόμα πειστεί  και να μην εμπιστεύονται την παράταξή μας, παλλόμενοι μεταξύ αποχής και κάποιου άλλου αδιευκρίνιστου ακόμα κόμματος σε ένα ποσοστό  του 25% περίπου, θα πρέπει να μας προβληματίσει από τη μία, να μας ωθήσει ωστόσο από την άλλη σε ακόμα μεγαλύτερους συλλογικούς αγώνες, με πειθώ για επιστροφή στην ελπίδα και την θετική απόδοση των πολιτικών μας κατευθύνσεων, με άλλη επιχειρηματολογία, νοοτροπία και διαφορετικές πρακτικές.
Το ότι το ΠΑΣΟΚ  καταρρέει και στην "απόρθητη" Αχαία, δεν σημαίνει πως η ΝΔ κερδίζει, αλλά σίγουρα διάγουμε μία περίοδο που οι πολιτικές ανατροπές είναι δυνατές. Ακόμα και οι αναποφάσιστοι που αγγίζουν το 7% , η οι μη επιθυμούντες να προσέλθουν στις κάλπες που φτάνουν το 21%, αποτελούν πηγή στήριξης της ΝΔ και ευκαιρία περαιτέρω ανοίγματος προς την κοινωνία. Τα δε χαμηλά ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) είναι απόρροια  της όλης πολιτικής κατάστασης, που εν μέρει αντιμετωπίζεται με όσο το δυνατόν λιγότερη μικροπολιτική, λιγότερο παλαιοκομματικό λόγο, καθώς και πίστη στην αλλαγή όλων εκείνων των στοιχείων που κατέστησαν τη ΝΔ - τουλάχιστον - "γερασμένο" κόμμα. Η ανανέωση  των πολιτικών που ν' απαντούν πρακτικά κι όχι θεωρητικά στα προβλήματα του σήμερα, η ανανέωση σε πρόσωπα που δεν θα θυμίζουν σε τίποτα το "σάπιο" χθες και δεν θα παραπέμπουν σε πολιτικούς "πλουτίσαντες"  και "εξαφανισμένους" μετεκλογικά, είναι δυνατόν να επαναφέρουν την αναγκαία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτών και του πολίτη, που σήμερα  όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά η παρουσία τους οπουδήποτε "μυρίζει μπαρούτι"!
Τέλος σε ότι αφορά, τις δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση στην Αχαία, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια μικρογραφία της χώρας των μνημονίων, με χαμένες τις ελπίδες των πολιτών για άμεση ανάκαμψη και καλυτέρευση της κατάστασης. Ο αγώνας για αλλαγή πλεύσης θα είναι σίγουρα δύσκολος, επίπονος και μακρόχρονος και ο Αντώνης  Σαμαράς έχει αποδείξει πως και τον αγώνα αυτόν μπορεί να σηκώσει στην πλάτη του και το σχέδιο διαθέτει γι' αυτήν  την απαραίτητη επανεκκίνηση της χώρας, της κοινωνίας και της αγοράς".    . 

Ένταση στη δίκη για τους «Πυρήνες»

Την αντίδραση συγγενών των καταδικασθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων στη Φωτιάς πυροδότησε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών να απορρίψει τα αιτήματά τους. Οι καταδικασθέντες είχαν ζητήσει να δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή τους και να αφεθούν ελεύθεροι.


Το δικαστήριο δεν ενέκρινε τα αιτήματα των Παναγιώτη Μασούρα (κάθειρξη 11 χρόνια και 6 μηνών) και Κωνσταντίνας Καρακατσάνη (κάθειρξη 11 ετών). Επιπλέον έδειξε το δρόμο προς τις φυλακές και στους Χάρη Χατζημιχελάκη (ποινή 25ετούς κάθειρξης), Παναγιώτη Αργυρού (25ετή κάθειρξη),Γιώργο Καραγιαννίδη (ποινή κάθειρξης 20 ετών) και Αλέξανδρο Μητρούσια (κάθειρξη 11 ετών ). Εκτός φυλακής έμεινε μόνο ο Μανόλης Γιόσπας η ποινή φυλάκιση (2 ετών και 9 μηνών) του οποίου ανεστάλη επί τριετία.

Συνθήματα και αψιμαχίες


Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα της Καρακατσάνη προσπάθησε να πλησιάσει προς την αίθουσα διασκέψεων και να μιλήσει στους δικαστές. Η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση με αποτέλεσμα να ακουστούν συνθήματα αποδοκιμασίας μέσα στην αίθουσα. Λίγο αργότερα ο πατέρας της κατηγορουμένης επιχείρησε να μιλήσει στην κόρη του, την ώρα που μεταφερόταν στο κελί της, ωστόσο τον εμπόδισαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η κίνηση αυτή επέφερε και πάλι την αντίδραση των 70 παρευρισκομένων οι οποίοι φώναζαν αποδοκιμαστικά συνθήματα. Τελικά οι αστυνομικοί απώθησαν το πλήθος και η ηρεμία μετά από αρκετή ώρα αποκαταστάθηκε.

Νίκη για την Εθνική Νέων στο Χάντμπολ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011, 22:17
Την πρώτη της νίκη στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, το οποίο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, πέτυχε απόψε η εθνική μας ομάδα.

Το συγκρότημα του Κώστα Τσαβδαρίδη επιβλήθηκε 29-21 (ημίχρονο 14-8) της -θεωρητικά- ασθενέστερης ομάδας του Β` ομίλου, Βενεζουέλας, στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της πρώτης φάσης της διοργάνωσης.

 Επόμενο "εμπόδιο" της Ελλάδας στην κορυφαία εφετινή διοργάνωση των νέων, είναι η Αργεντινή, την οποία αντιμετωπίζει αύριο (20:30).

ΧΑΚΕΡΣ 'ΣΚΟΤΩΣΑΝ' ΤΟ ΜΕΡΝΤΟΧ

Η ομάδα χάκερς LulzSec εισέβαλε σε ιστοσελίδες μέσων ενημέρωσης του ομίλου News Corporation του Ρούπερτ Μέρντοχ, ανάμεσά τους και η πρώτη σελίδα του βρετανικού ταμπλόιντ Sun, για να αναρτήσουν ψευδή αναγγελία του θανάτου του μεγιστάνα του...
Τύπου. Σύμφωνα με τον ιστότοπο TechCrunch, η ομάδα LulzSec εμφάνισε στην πρώτη σελίδα της Sun την ψευδή πληροφορία σύμφωνα με την οποία «Ο Ρούπερτ Μέρντοχ, αμφιλεγόμενος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, βρέθηκε, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, νεκρός στον κήπο του έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα παλάδιου, μετάλλου που χρησιμοποιείται στους καταλύτες των βενζινοκινητήρων και στα οδοντιατρικά σφραγίσματα». Αργά χθες το βράδυ οι χρήστες του Διαδικτύου που ήθελαν να επισκεφθούν την πρώτη σελίδα της Sun περνούσαν κατευθείαν στο Twitter της LulzSec για να διαβάσουν το εξής μήνυμα: «έχουμε καταλάβει τη Sun/News of the World...δεν πρόκειται παρά για την φάση νο.1 -περιμένετε να δείτε τη Lulz τις επόμενες ημέρες». Στις 25 Ιουνίου η LulzSec είχε ανακοινώσει το τέλος των δραστηριοτήτων της, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για μία εκστρατεία 50 ημερών που έφερε στο φως το πόσο ευάλωτα σε επιθέσεις είναι τα συστήματα πολλών κυβερνητικών και ιδιωτικών οργανισμών, όπως η CIA και η βρετανική αστυνομία.

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΖΙΝΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Ρεπορτάζ : Έλενα Λάσκαρη
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Το ενδεχόμενο διάθεσης νέων αδειών καζίνων ρίχνει στη μάχη της άντλησης 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις το υπουργείο Οικονομικών που αναζητά, σε μια κίνηση με έντονα συμβολικό χαρακτήρα, επτά συμβούλους αποκρατικοποίησης σε...
επτά ημέρες. Με τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα του Μεσοπρόθεσμου να απαιτούν την άντληση 1,7 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις έως τον Σεπτέμβριο και 5 δισ. ευρώ έως τα τέλη του έτους, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας και επίσπευσης των διαδικασιών σε αγορές και εταίρους και αναζητά έως την ερχόμενη Δευτέρα συμβούλους για να αποκρατικοποιηθούν το Καζίνο Πάρνηθας, τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα ΕΛΤΑ., η Λάρκο, μικρά λιμάνια και μαρίνες, μεταλλεία και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Παράλληλα σχεδιάζει τα επόμενα άμεσα βήματα με την ανανέωση της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ, τη χρονική επιμήκυνση της σύμβασης για το «Ελ. Βενιζέλος» και την αξιοποίηση των κρατικών λαχείων εντός του Σεπτεμβρίου και μελετά προσεκτικά τις κινήσεις του στον τραπεζικό τομέα, που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων μετά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής. Προς την κατεύθυνση αυτή, πρώτο βήμα για τη σταδιακή απεμπλοκή της τράπεζας από το Δημόσιο θεωρείται η χθεσινή κίνηση της Αγροτικής να επιστρέψει τα κεφάλαια, ύψους 675 εκατ. ευρώ, που είχε λάβει από το Δημόσιο για την κεφαλαιακή της στήριξη το 2008 μέσω της αγοράς προνομιούχων μετοχών από το Δημόσιο. Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, η πώληση μετοχών του Δημοσίου στις τράπεζες (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Εθνική, Alpha, Πειραιώς, ΑΤΕ) θα υλοποιηθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2011 και το πρώτο τρίμηνο του 2012, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις. Επί του παρόντος και ενόψει της σημερινής ακρόασης των μελών του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε επτά προσκλήσεις ενδιαφέροντος «με στόχο την άμεση προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων» για τα ακόλουθα περιουσιακά στοιχεία: 1. Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας και άδειες καζίνων. Από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκύπτει ότι το Δημόσιο είναι ανοιχτό στη διάθεση νέων αδειών καζίνων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το εγχείρημα, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει «αξιολόγηση των καλύτερων δυνατών λύσεων για το ελληνικό Δημόσιο σχετικά με τις υφιστάμενες άδειες καζίνων - με σεβασμό του καθεστώτος αποκλειστικότητάς τους - όπως και τη δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών». Παράλληλα το Δημόσιο προτίθεται να πουλήσει το σύνολο της συμμετοχής του στο Καζίνο Πάρνηθας ή ποσοστό 49%. 2. ΕΛΤΑ. Πωλείται τουλάχιστον το 40% (συνολικά το Δημόσιο κατέχει το 90% και το υπόλοιπο 10% ανήκει στο Τ.Τ.) και η αποκρατικοποίηση έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2012. 3. ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Συντήρηση Τροχαίου Υλικού - Σιδηροδρομικοί Σταθμοί. Το τέταρτο τρίμηνο του έτους το Δημόσιο προτίθεται να ιδιωτικοποιήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την εταιρεία συντήρησης τροχαίου υλικού (αφού διαχωριστεί από τον ΟΣΕ) και να παραχωρήσει την εμπορική εκμετάλλευση των σιδηροδρομικών σταθμών Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Βόλου και Λάρισας. 4. ΛΑΡΚΟ. Το τέταρτο τρίμηνο του 2011 το Δημόσιο σχεδιάζει να ολοκληρώσει την πώληση της συνολικής συμμετοχής του (55,2%) στη ΛΑΡΚΟ μαζί με το management (το υπόλοιπο 33,4% ανήκει στην Εθνική Τράπεζα και 11,4% στη ΔΕΗ). 5. Μικρά λιμάνια και μαρίνες. Πλην των 12 μεγάλων λιμανιών, περιφερειακά λιμάνια και μαρίνες θα ομαδοποιηθούν σε μια ανώνυμη εταιρεία, η οποία στη συνέχεια θα ιδιωτικοποιηθεί. 6. Μεταλλεία. Σχεδιάζεται η πώληση εταιρείας ειδικού σκοπού, η οποία θα ενσωματώσει δικαιώματα του Δημοσίου επί μελλοντικών εσόδων από την εμπορική εκμετάλλευση μεταλλείων στη Χαλκιδική και τη Θράκη (Σάπες, Πέραμος). Τα πρώτα έσοδα αναμένονται το τέταρτο τρίμηνο του 2012. 7. Περιφερειακά αεροδρόμια. Με εξαίρεση το αεροδρόμιο Ηρακλείου, αναζητούνται στρατηγικοί επενδυτές για τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια.

Ανοιχτή επιστολή στον Χρήστο Παπουτσή για ένα βίντεο ροής κι έναν Σωκράτη

 Mediasoup

Αγαπητέ Χρήστο
θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την εποχή της Πλειστοκαίνου, ήτοι από τον καιρό που ήμουν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Πανεπιστημίου κι εσύ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον όροφο κάτω από μάς.
 Η μνήμη, λένε οι νευροεπιστήμονες είναι κάτι σαν βίντεο ροής, που ''φορτώνεται'' με γεγονότα, εικόνες, πρόσωπα και σκέψεις. Όταν ενεργοποιείς μια ανάμνηση, ενεργοποιείς συγχρόνως και κάποια απ αυτά που συνέβαιναν γύρω απ αυτήν, την ώρα που σχηματιζόταν..
Σε θυμάμαι λοιπόν, να μας επισκέπτεσαι συχνά στα γραφεία μας, παρέα με το Αρκούδο, για να φέρετε κομματικές ανακοινώσεις, καταγγελίες για την κρατική βία και την επάρατη δεξιά, καλέσματα σε διαδηλώσεις για την παιδεία και τα αντιλαικά μέτρα, να παρακαλάς τονΓιομπαζολιά να ''περιποιηθεί'' τα κείμενα κι όταν αυτός έλειπε, τον Μπακουνάκη, την Νταιλιάνα, τη Μαυρογένη, την Παγώνη, εμένα.. Θυμάσαι; Μαχητικός και πάντα με πλήρη επαναστατική εξάρτυση, μούσια και μαλλιά και με απέχθεια ιδιαίτερη στις αυθαιρεσίες των δυνάμεων καταστολής.
 Είπα ''δυνάμεις καταστολής'' και το βίντεο ροής που λέγαμε πιο πριν, σε δείχνει -τριάντα τόσα χρόνια μετά- να δίνεις εντολή να ρίξουν ληγμένα δακρυγόνα σε διαδηλωτές. Σε δείχνει να θέτεις -μέσω των ΜΑΤ- σε ισχύ το σχέδιο ''Βίαιης καταστολής και διάλυσης συγκεντρώσεων'' και τη χρησιμοποίηση 2.860 δακρυγόνων ..
(Χρήστο, όταν πηγαίναμε μαζί παλιά σε διαδηλώσεις, αυτοί οι φασίστες όπως τους έλεγες, δεν μας έριχναν ποτέ πάνω από 500... Άσε που τα περισσότερα τα έτρωγε ο Καραμπελιάς!) Πολύ αίμα παλιέ μου φίλε, πολλά ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα πλευρά και πολύ προκλητικές οι δηλώσεις σου μετά. Αν αυτό συνέβαινε τότε, που φορούσες το αμπέχωνο, τα γένια σου ήταν μαύρα και σου είχε ο Λαλιώτης υπόκρουση τα Κάρμινα Μπουράνα, φαντάζεσαι πώς θα αποκαλούσες τον αρμόδιο υπουργό;  Εσύ λοιπόν, Υπουργέ μου όχι μόνο αιματοκύλισες τις Τετάρτες του Συντάγματος, αλλά σε πληρώσαμε  και ακριβά για να μας δείρεις. Πάνω από 1.100.000 ευρώ ΜΑΣ κοστίζει, για να φροντίσεις ΕΣΥ να κυλήσει το αίμα των διαδηλωτών.

Όμως παρασύρθηκα, (είναι που έχουμε να μιλήσουμε και πάνω από 20 μήνες...) άλλο είναι το θέμα μου σήμερα,για άλλο αίμα θέλω να σου μιλήσω. Για το αίμα του Γκιόλια. Ξέρω ότι ξέρεις. Σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι ξέρεις. Ξέρεις και το ποιός έδωσε την εντολή και ποιοί ήταν οι εκτελεστές του. Και ο προκάτοχός σου ήξερε. 
Άκου Χρήστο, δεν σκοπεύω μ αυτό το κομμάτι να υπερασπιστώ τον Γκιόλια. Θέλω όμως να ξέρω, θέλω να μου πεις την αλήθεια. Ποιός τον ήθελε νεκρό και γιατί; Ήταν πολιτικός, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, ποιός διάολος ήταν; Για ποιό λόγο του έκλεισαν το στόμα; Γιατί ένα χρόνο τώρα δεν μιλάει κανείς; Ποιός απαιτεί αυτήν την ομερτά; Οι έρευνες και του Χρυσοχοίδη και οι δικές σου (άν έγιναν ποτέ..)πού οδήγησαν; Πόσα τηλέφωνα έπεσαν κι από πού, για να κλείσει το θέμα πριν καν ανοίξει;
Χρήστο, πρέπει να ξέρεις ότι λέγονται πολλά για τον τρόπο διεξαγωγής αυτών των περίφημων  ''ερευνών''. Όσοι σε υπερασπίζονται λένε πως έιναι πολύ θολό το τοπίο για να μπορέσεις να βρεις άκρη και παραείναι τοξικό το θέμα για να ''ανοίξει''. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι εκτελείς υπάκουα, εντολές σιωπής (όχι απαραίτητα από πολιτικά κέντρα)..
Νάτο πάλι το βίντεο ροής .. Σε δείχνει να κρατάς, σε πορεία, τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου κι εμένα να φωτογραφίζω.
Στο όνομα αυτής της σκηνής, μπορείς να πεις την αλήθεια; Γιατί σου είπα, ξέρω ότι ξέρεις. Σκότωσε το Σωκράτη, αυτός που νομίζω;

Υ.Γ. αν ποτέ μου πεις την αλήθεια, θα λυπηθώ μόνο για ένα πράγμα, που δεν θα την ακούσει από το στόμα σου ο συνάδελφος μου, που τα παλληκάρια σου φρόντισαν με μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, να χάσει την ακοή του.
Το τελευταίο πράγμα  που άκουσε, ήταν εκείνο το δικό μας σύνθημα  ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.. Δεν το θυμάσαι όμως, ε;

ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΕΙ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Ρεπορτάζ: Λίνα Ανδιτσάκη
(απο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Σε στρατόπεδα έχει χωριστεί η πανεπιστημιακή κοινότητα, με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στα ΑΕΙ. Ηδη έχουν κατατεθεί στην κοινή γνώμη κείμενα ακαδημαϊκών υπέρ και κατά του σχεδίου νόμου, με διαδικασίες, μάλιστα, συλλογής υπογραφών, ενώ...
εσχάτως εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα αντιπαράθεσης στους κόλπους της Συνόδου των πρυτάνεων, με αφορμή το σκληρό μέτωπο που έχει ανοιχτεί εναντίον του υπουργείου Παιδείας, κυρίως λόγω των προωθούμενων αλλαγών στο μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ.Μέχρι τώρα, έχουν καταγραφεί: Αρχικά η πρωτοβουλία 133 πανεπιστημιακών να στηρίξουν τις αλλαγές. Ακολούθως, η κίνηση εννέα καθηγητών να ξεκινήσουν διαδικασία συλλογής υπογραφών εναντίον της ψήφισης του σχεδίου νόμου με ένα κείμενο, το οποίο μέχρι χθες είχε δεχθεί 460 υπογραφές. Τέλος, προχθές, ο απερχόμενος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιωάννης Παλλήκαρης, με επιστολή του προς τους υπόλοιπους πρυτάνεις, εγκαλεί ομάδα συναδέλφων του που παρουσιάζονται να εκπροσωπούν τη Σύνοδο, κατηγορώντας ακόμη και για «προβοκατόρικες ενέργειες». Και επί Γιαννάκου Δεν είναι η πρώτη φορά που, ενόψει σημαντικών αλλαγών στην ανώτατη εκπαίδευση, εμφανίζονται ομάδες πανεπιστημιακών να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία υπέρ ή κατά των κυβερνητικών σχεδίων. Ανάλογα φαινόμενα είχαν καταγραφεί και επί Γιαννάκου, όταν μαινόταν ο πόλεμος εναντίον του νόμου, ο οποίος εν τέλει ψηφίστηκε αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε. Τότε, μάλιστα, οι αντιδράσεις ήταν ακόμη ισχυρότερες, καθώς είχαν συνοδευτεί και από την απόπειρα κατάργησης του άρθρου 16 του Συντάγματος που προκάλεσε και τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις. Ακόμη και τα μειοψηφικά ρεύματα τότε ήταν αξιοσημείωτα. Απέναντι στο σύνολο της κοινότητας (12.500 μέλη ΔΕΠ) πήραν θέση οι γνωστοί και ως «1.000» πανεπιστημιακοί, υποστηρίζοντας το νόμο Γιαννάκου. Το DNA των ΑΕΙ Αυτή τη φορά οι ανατροπές είναι ακόμη μεγαλύτερες. Ξεκινούν από εκεί που τις άφησε η Μ. Γιαννάκου και φτάνουν «μέχρι το DNA των ΑΕΙ», όπως η ίδια η κα Διαμαντοπούλου είχε προαναγγείλει. Εξού και οι πολλαπλές αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα, πολιτικό, κοινωνικό και πανεπιστημιακό. Το ξεβόλεμα πολλών είτε μεγαλοκαθηγητάδων είτε μελών κλειστών κυκλωμάτων, η απειλή απώλειας συμφερόντων ή καθεστώτων και γενικότερα η ανατροπή συγκαταλέγονται στις πραγματικές αιτίες αντίδρασης είναι η άποψη που συμμερίζεται ο πρωθυπουργός, η υπουργός Παιδείας και μια σημαντική μερίδα πανεπιστημιακών. Απόπειρα βολέματος καινούργιων «πελατών», και άνοιγμα σε μεγάλα και αδιάφορα για την ποιότητα της εκπαίδευσης κυκλώματα, είναι η ανταπάντηση από έναν εξίσου σημαντικό αριθμό καθηγητών επικαλούμενων το «ξεπούλημα» που επιχειρείται σε όλους τους τομείς. Από την άλλη, αν ληφθεί υπ' όψιν η βάση των αντιδράσεων της συντριπτικής πλειονότητας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, όλοι συμφωνούν με την ανάγκη αλλαγής. Η διαφωνία έγκειται στους όρους για το πέρασμα από τη μια κατάσταση στην άλλη. Σ' αυτό το σημείο, αναμετρώνται από τη μια η καχυποψία για τις προθέσεις και τους στόχους, η οποία, είναι αλήθεια ότι έχει εκφραστεί από τη συντριπτική πλειονότητα (Σύγκλητοι των περισσότερων ΑΕΙ, Σύνοδος πρυτάνεων και ηπιότερα τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των πανεπιστημιακών) και από την άλλη η συμφωνία, έστω για μερικά βήματα μπροστά, η οποία εκφράζεται από πολλούς ακαδημαϊκούς. Προς επίρρωσιν, τα ίδια τα κείμενα των δύο τάσεων που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Οι υποστηρικτές των αλλαγών λένε «ναι» αλλά δεν παραλείπουν να επισημάνουν και τις επιφυλάξεις τους, ενώ οι διαφωνούντες, λένε «όχι», αναγνωρίζοντας, ωστόσο, τις θετικές ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου. Αξοσημείωτη, πάντως, η διάσπαση ανάμεσα στους 1.000 που κάποτε υποστήριξαν τις αλλαγές Γιαννάκου. Αλλοι εμφανίζονται σταθεροί στις θέσεις τους, άλλοι πάλι, αυτή τη φορά πάνε απέναντι. Κινητικότητα Υπάρχει έντονη κινητικότητα, πάντως, σε όλα τα επίπεδα. Μέχρι και ανακοινώσεις πανεπιστημιακών-μελών κομμάτων είδαμε αλλά ειδικά την πολιτική πλευρά την αφήνουμε στην αχρηστία που τη βάζουν οι επικοινωνιακοί της όροι. Οπως και να έχει, ο μεγάλος αναβρασμός, αν μη τι άλλο, καταδεικνύει το μέγεθος της επίδρασης όσων ετοιμάζονται για την ελληνική ανώτατη εκπαίδευση. Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με τέτοιες αλλαγές δεν διακυβεύονται μόνον συμφέροντα αλλά και ιδέες, αξίες, αρχές. Κι αν τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αναμετρήσεων, ας ληφθεί υπ' όψιν ποιο είναι το μέτρο. *

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ

Παράταση της απεργίας τους μέχρι τις πέντε το πρωί της Πέμπτης αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί. Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η πορεία τους από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνη προς το Σύνταγμα, ενώ αύριο προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση στο...
υπουργείο Μεταφορών.Στο μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα η κόντρα κυβέρνησης-Νέας Δημοκρατίας για την απεργία. Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να παρατείνουν την απεργία έως τις 5 ξημερώματα της Πέμπτης με ανοικτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί απεργία διαρκείας. Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο υφυπουργός Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης, απηύθυνε έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί «να μην τραυματίζουν μία αγορά από όπου περιμένουν να ζήσουν». Τόνισε ότι ο Γ. Ραγκούσης ήταν «καθαρός» και ότι ετοιμάζει διάλογο με τους αυτοκινητιστές. «Το ότι βρήκε ένα σχέδιο δεν σημαίνει ότι θα το κρατήσει ως ιερό ευαγγέλιο που δεν θα το ακουμπήσει. Με το διάλογο όλα μπορούν να αλλάξουν». »Δεν πιστεύω ότι η ΝΔ από μόνη της κινητοποιήσε τους ιδιοκτήτες ταξί, αλλά πιστεύω ότι βοήθησε αυτή την κινητοποίησε» πρόσθεσε ο κ.Νικητιάδης. Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα Το νέο λιμάνι της Πάτρας και το αεροδρόμιο του Αράξου απέκλεισαν το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυτοκινητιστές σκοπεύουν να άρουν σε λίγη ώρα τον αποκλεισμό του αεροδρομίου και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Κυλλήνης. Εκεί αναμένεται να συναντηθούν με ιδιοκτήτες ταξί από την Ηλεία, όπου θα αποφασίσουν αν θα αποκλείσουν ή όχι το λιμάνι. Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι αυτοκινητιστές και στην Ηλεία, όπου έχουν αποκλείσει το λιμάνι στο Κατάκολο. Αποκλεισμένο και από τις δύο εισόδους του είναι το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά και το αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη από ιδιοκτήτες ταξί. Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο Κ.Γιαννακάκης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης, τόνισε πως υπάρχει πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αλλά λόγω της πορείας των ιδιοκτητών ταξί έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους προς το «Μακεδονία». Ο ίδιος χαρακτήρισε «εγωιστή» τον κ. Ραγκούση, τονίζοντας ότι μετά το χάος που προκλήθηκε την Δευτέρα δεν έκανε καμία κίνηση να προχωρήσει σε διάλογο με τους αυτοκινητιστές. «Περιμένουμε από το υπουργείο να κάνει κάποια κίνηση για να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις» είπε ο κ.Γιαννακάκης. Επίσης, ένα κρουαζιερόπλοιο που επρόκειτο να δέσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, τελικά, λόγω της απεργίας, αποφασίστηκε να δέσει στη Σούδα. Στη Ρόδο, τα ταξί στάθμευσαν το πρωί έξω από το κτίριο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του νησιού, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Στα διόδια Πυργετού συγκεντρώθηκαν οι οδηγοί ταξί από όλη την Θεσσαλία. Περί τα 250 ταξί και από τους τέσσερις νομούς συγκεντρώθηκαν στο σημείο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων προκειμένου να διέρχονται ελεύθερα τα οχήματα. Μαίνεται η κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τη ΝΔ για το θέμα της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί. Η κυβέρνηση εμμένει στην άποψη ότι η απεργία υποκινείται από τη ΝΔ, επικαλούμενη μάλιστα και την παρουσία του Γ.Μανώλη στη συγκέντρωση του ΣΑΤΑ. «Αρχιτέκτονα του χάους» χαρακτηρίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση τον Γ.Ραγκούση. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης άσκησε δριμύτατη κριτική και στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να πάρει θέση στο ζήτημα, αν συμφωνεί με τον Δ.Ρέππα ή τον Γ.Ραγκούση.