ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Σκληρές οι νέες ποινές… αν εφαρμοστούν!

Σκληρές οι νέες ποινές… αν εφαρμοστούν! (Photo: Action Images)
Υψηλότατα πρόστιμα, περισσότερες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών και διακοπές αγώνα, περιλαμβάνει ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ που συζητήθηκε στο Δ.Σ. της Πέμπτης και αναμένεται να «περάσει» από τη Γ.Σ. της ομοσπονδίας την Παρασκευή.

Ωστόσο, οι νέες, αυστηροποιημένες διατάξεις, θα περιληφθούν υπό αίρεση, καθώς η ΕΠΟ περιμένει από την πολιτεία τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των σεκιούριτι, τη μετατροπή της αθλητικής βίας σε ιδιώνυμο αδίκημα και καλύτερη χρήση των καμερών.

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία φαίνεται πως σε ένα βαθμό, κάνει πράξη τη δέσμευση της έναντι της πολιτείας και προχωρεί από φέτος σε νέα αυστηροποίηση του πειθαρχικού της κώδικα. Οι ποινές που πιθανότατα θα ισχύουν τη νέα σεζόν, φαινομενικά είναι βαρύτερες από ποτέ, καθώς περιλαμβάνουν αυξημένα πρόστιμα, περισσότερες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αλλά ακόμη και αφαίρεση βαθμών για πιο ακραίες καταστάσεις.

Ένα παράδειγμα: τα γεγονότα του τελικού του κυπέλλου, με τα νέα δεδομένα θα μπορούσαν να επισύρουν για την υπότροπη ΑΕΚ, ποινές που θα έφταναν τις τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση πέντε(!) βαθμών από το πρωτάθλημα και πρόστιμο που πιθανόν να άγγιζε και το μισό εκατομμύριο.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά…

Εξαιρετικά σημαντική τροποποίηση, είναι η ουσιαστική κατάργηση των επεισοδίων «ευρείας κλίμακας» και η ενσωμάτωση τους στα «εκτεταμένα». Τη νέα σεζόν δηλαδή, θα υπάρχουν μόνο «μεμονωμένα» και «εκτεταμένα» επεισόδια, κάτι που θα εξορθολογήσει και την περίπτωση της υποτροπής. Με λίγα λόγια, αν… τα ξανακάνεις, είσαι αυτομάτως υπότροπος. Συνεπώς παύει να υφίσταται το «τρικ», σύμφωνα με το οποίο αν μια ομάδα προκαλέσει μια φορά «εκτεταμένα» επεισόδια και την επόμενη προκαλέσει «ευρείας κλίμακας», δεν είναι υπότροπη. Να σημειωθεί, επίσης, ότι τα «εκτεταμένα» επεισόδια θα χαρακτηρίζονται μόνο μέσω πειθαρχικής δίωξης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα (όπως συνέβαινε πέρυσι με τα «ευρείας κλίμακας»).

Από εκεί και πέρα, υπάρχει σημαντική αύξηση στα πρόστιμα για ρίψεις φωτοβολίδων και ρίψεις γενικώς. Ακόμη και για τις ρίψεις, στη δεύτερη υποτροπή προβλέπεται ποινή κεκλεισμένων των θυρών. Η προσωρινή διακοπή θα κοστίζει περί τα 50 χιλ. ευρώ. Η τρίτη διακοπή για ρίψεις θα είναι οριστική και θα επισύρει ποινή έως και 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και τριψήφιο πρόστιμο. Αν από τις ρίψεις προκύψει και ελαφρά –έστω- σωματική βλάβη, εκτός από τα παραπάνω, η υπαίτια ομάδα θα χάνει το ματς στα χαρτιά και θα της αφαιρούνται βαθμοί (πιθανόν τρεις).

Η απλή εισβολή στον αγωνιστικό χώρο θα επισύρει υψηλότατο πρόστιμο. Αν η εισβολή αυτή περιλαμβάνει και βιαιοπραγίες, καθώς και φθορές, τότε το πρόστιμο θα φτάνει τις 300 χιλ ευρώ, θα επιβάλλονται δύο έως τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και θα αφαιρούνται βαθμοί! Αν γίνονται εκτεταμένα επεισόδια (συγκρούσεις) εντός του αγωνιστικού χώρου, οι ποινές θα είναι ανάλογες, ενώ στις υποτροπές, οι ποινές κεκλεισμένων των θυρών και οι αφαιρέσεις βαθμών, κυριολεκτικά ξεφεύγουν. Γενικότερα, όλες οι υποτροπές, προβλέπουν διπλασιασμό των ποινών.

Εξάλλου, υπάρχει σημαντική αύξηση ποινών και για τα φυσικά πρόσωπα και δη παράγοντες και γενικά αξιωματούχους. Οι απειλές και οι εκβιασμοί επισύρουν τεράστια πρόστιμα ενώ η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με ποινές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών, ακόμη και υποβιβασμό στις ακραίες περιπτώσεις.

Και μια επίσης αξιοσημείωτη προσθήκη: Το αδίκημα της «διαστρέβλωσης αγώνα» θα παραγράφεται πλέον στους έξι μήνες και όχι στον ένα μήνα όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Θυμίζουμε πως η παραγραφή στον ένα μήνα, είχε ως συνέπεια να μπει στο αρχείο (της αθλητικής δικαιοσύνης, όχι της ποινικής) η υπόθεση του Αχιλλέα Μπέου για την απόπειρα εκβίασης του Γιώργου Δαλούκα πριν τον αγώνα Άρη-Παναθηναϊκού.

Όλα τα παραπάνω, ωστόσο, είναι πιθανό να υποστούν προσθαφαιρέσεις στη αυριανή (22/7, 10:00) Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας ή και αργότερα. Κι αυτό, διότι η εφαρμογή τους εξαρτάται άμεσα από την ικανοποίηση ή μη των αντίστοιχων αιτημάτων της ΕΠΟ προς την πολιτεία. Αυτά είναι: α) διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας των ΠΑΕ (να μπορούν να ασκούν σωματικό έλεγχο στους φιλάθλους, να συλλαμβάνουν τους ταραξίες και να τους παραδίδουν στην αστυνομία, β) μετατροπή του αδικήματος της αθλητικής βίας σε ιδιώνυμο (να επιβάλλεται ποινή φυλάκισης, χωρίς αναστολή και χωρίς δικαίωμα εξαγοράς), γ) καλύτερη χρήση και αξιοποίηση από την αστυνομία του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης των γηπέδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει ήδη απαντήσει στην ΕΠΟ για το θέμα των σεκιούριτι, λέγοντας πως το ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας μπορεί να κάνει σωματικούς ελέγχους, καθώς και συλλήψεις, παραδίδοντας τους ταραξίες στα αστυνομικά όργανα. Όσον αφορά την επαναφορά του ιδιώνυμου, δεν υπάρχει εξέλιξη καθώς το νέο αθλητικό νομοσχέδιο έχει κολλήσει για αδιευκρίνιστους λόγους. Συνεπώς οι όποιες αλλαγές γίνουν στους κανονισμούς, θα τελούν ουσιαστικά υπό αίρεση…

*Η ΕΠΟ αποφάσισε να αναβαθμίσει το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, μετατρέποντας το σε «μικρό CAS». Θα είναι πλέον επταμελές και θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθεί το πληγωμένο κύρος του.

*Ο πρόεδρος της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής, Σπύρος Καλογιάννης, ζήτησε νέα παράταση της αγωνιστικής περιόδου έως την 1η Αυγούστου, ώστε να καταστεί εφικτό να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ της Football League. Πάντως, ο ΠΣΑΠ που παρευρέθη στο Δ.Σ. της ΕΠΟ την Πέμπτη, έθεσε τρία θέματα: την υγεία των ποδοσφαιριστών που καλούνται να παίξουν ενενηντάλεπτα απ’ ευθείας από τις παραλίες και μέσα σε καύσωνα, την ασφάλιση τους (έχει δεσμευτεί πως θα το αναλάβει κεντρικά η διοργανώτρια) και τα συμβόλαια που έχουν λήξει. Η ΕΠΟ, για πολλοστή φορά τους είπε να απευθυνθούν στη λίγκα…

*Ο Γιώργος Σαρρής, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος της ΚΕΔ, θα διατηρήσει τη θέση του (πρόεδρος) στην Επιτροπή Πρωταθλήματος Δ’ Εθνικής.

Χάκερ επιτέθηκαν στο NATO

Χάκερ επιτέθηκαν στο NATO
Η ομάδα χάκερ που ακούμε ολοένα και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα, ισχυρίζεται ότι κατάφερε και διείσδυσε στο ΝΑΤΟ και απέκτησε πρόσβαση σε έναν αρκετά μεγάλο όγκο πληροφοριών.

Ωστόσο, αναφέρουν πως θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους τους να διαρρεύσουν και κατ' επέκταση να δημοσιεύσουν οποιαδήποτε πληροφορία, αν και στην κατοχή τους έχουν δεδομένα που ξεπερνούν το 1GB σε όγκο.

Τη Τρίτη, ανάρτησαν στη σελίδα τους στο Twitter, ένα αρχείο PDF, το οποίο φαίνεται να είναι έγγραφο από τον διεθνή οργανισμό και μάλιστα τιτλοφορημένο «NATO RESTRICTED» (ΝΑΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ).

Το νέο “Pro” 2012! (BINTEO)

Δείτε το νέο “Pro 2012”, που σύμφωνα με τους δημιουργούς του είναι έτοιμο να... χτυπήσει τον μεγάλο ανταγωνιστή του, που δεν είναι άλλος από το “Fifa”.
Το νέο “Pro” 2012! (BINTEO)
Δείτε τα πρώτα δύο βιντεάκια που “ανέβασε” στο youtube η Konami και στο οποίο παρουσιάζει τις αλλαγές που έχουν γίνει στο παιχνίδι.

sportdog.gr

Ενίσχυση στο κέντρο

Στην Παναχαϊκή θα συνεχίζουν (εκτός απροόπτου) και τη νέα αγωνιστική περίοδο οι Λεωνίδας Κυβελίδης και Λυμπέρης Στεργίδης, καθώς ο μεν Κυβελίδης συναντήθηκε με τον Α. Κούγια και λέγεται ότι δέχθηκε τη νέα οικονομική πρόταση που του έγινε, ο δε Στεργίδης αρέσει πολύ στον Μουράτ Σεροπιάν που απαίτησε την παραμονή του στην Πατρινή ομάδα.  

Προς πώληση τίθεται ο Πάγκαλος αλλά έως τώρα δεν έχει εμφανιστεί ομάδα (σ.σ. μόνο δημοσιεύματα περί επιστροφής του στον Πλατανιά).

Μέχρι την «πρώτη» συγκέντρωση της Δευτέρας που θα ξεκινήσει τελικά στις 6μ.μ. δεν αποκλείεται να έχουν ανακοινωθεί κάποιες ακόμη μεταγραφικές κινήσεις. Η μεγαλύτερη ενίσχυση για την Παναχαϊκή θα γίνει στην μεσαία γραμμή, καθώς και το σύστημα που χρησιμοποιεί ο Σεροπιάν το επιβάλει (4-2-3-1).

Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΠρος τελική λύση για την κρίση χρέους της Ελλάδας οδηγείται η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η λύση που προκρίνεται έχει σύνθετο χαρακτήρα και ενδεχομένως οδηγεί σε "επιλεκτική χρεοκοπία" την ελληνική οικονομία, ωστόσο εξετάζονται τρόποι με τους οποίους αυτό θα μπορούσε να ελεγχθεί.
Η μεγάλη ώρα για την  κρίση του Ελληνικού χρέους- Σχέδιο Μάρσαλ για την ανάπτυξη  Όλη η προσοχή στραμμένη στη Σύνοδο κορυφής Σύμφωνα με το προσχέδιο 14 σημείων του Συνοδου Κορυφής, που έχει διαρρεύσει, προβλέπονται τα εξής:
Η διάρκεια των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από τον προσωρινό μηχανισμό διάσωσης, το EFSF, θα επιμηκυνθεί από τα 7,5 έτη σε τουλάχιστον 15 έτη, ενώ τα νέα δάνεια θα φέρουν μικρότερο επιτόκιο 3,5%.

Το EFSF θα μπορεί επίσης να παρεμβαίνει προληπτικά στην δευτερογενή αγορά, δηλαδή να επανοράζει ομόλογα, σύμφωνα με το προσχέδιο, στο οποίο επισημαίνεται η ανάγκη για την υλοποίηση ενός «Σχεδίου Μάρσαλ» για την Ελλάδα που θα περιλαμβάνει επενδύσεις με στόχο την ενίσχυση την οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα.

Σήμερα, ο EFSF μπορεί να αγοράζει δημόσιο χρέος μόνον από την πρωτογενή αγορά, δηλαδή απευθείας από τα κράτη κατά την έκδοση των ομολόγων τους.

«Ο χρηματοοικονομικός κλάδος έχει εκδηλώσει την προθυμία του να στηρίξει την Ελλάδα σε εθελοντική βάση μέσω σειράς επιλογών (ανταλλαγή χρέους, μετακύλιση και επαναγορά) με όρους δανεισμού αντίστοιχους με αυτούς της στήριξης από τους δημόσιους φορείς και με εξασφαλίσεις», αναφέρεται επίσης στο προσχέδιο.

Το νέο πακέτο βοήθειας θα περιλαμβάνει και τον όρο των εγγυήσεων, θα προβλέπει τρεις επιλογές για τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα (επαναγορά χρέους, μετακύλιση και ανταλλαγή), ενώ ο EFSF θα μπορεί να χορηγεί κεφάλαια στις τράπεζες μέσω δανείων σε κυβερνήσεις, ακόμη και χωρών που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Επίσης, θα δίνει «προληπτικά» δάνεια σε κράτη, χωρίς να περιμένει πρώτα να κλείσουν οι αγορές για τα συγκεκριμένα κράτη.

Το κόστος της στήριξης των ελληνικών τραπεζών υπολογίζεται στα 25 δισ. ευρώ.

Η ΕΚΤ θα δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο με χρήματα από τον EFSF και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν έως εγγύηση για όσο καιρό η Ελλάδα είναι στο -προσωρινό- καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Η λύση που προκρίνεται προβλέπει την επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά μέσω του EFSF (προσωρινός Μηχανισμός Στήριξης), την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των τίτλων που κατέχουν οι τράπεζες για 15 έως 30 χρόνια, την ανταλλαγή με νέα ομόλογα 30ετούς διάρκειας και τη μείωση του επιτοκίου στο 3,5%.

Στην περίπτωση ενεργοποίησης αυτής της λύσης, οι οίκοι αξιολόγησης αναμένεται να κατατάξουν την ελληνική οικονομία στην κατηγορία "selective default (επιλεκτική χρεοκοπία)".

Απ' ό,τι φαίνεται, η σκληρή στάση Τρισέ εκάμφθη και η ΕΚΤ θα αποδεχθεί αυτό το ενδεχόμενο- σύμφωνα δε με πληροφορίες υπάρχει η πιθανότητα να δοθούν εγγυήσεις για τα ελληνικά ομόλογα, με ομόλογα "ΑΑΑ". Αυτό είναι -πιθανότατα- και το πλαίσιο που θα δώσει τη δυνατότητα στην ΕΚΤ να αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Η ελληνική αποστολή ζήτησε- επιτακτικά- εγγυήσεις ότι θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών και θα διασφαλιστεί η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το νέο δάνειο θα ανέρχεται σε 100 δισ. ευρώ, με τα 70 δισ. να προέρχονται από δάνεια (ΕΕ- ΔΝΤ), ενώ τα υπόλοιπα 30 δισ. από τον ιδιωτικό τομέα (τράπεζες, ασφαλιστικά και επενδυτικά ταμεία).

"Σχέδιο Μάρσαλ"


Το προσχέδιο προβλέπει επίσης μέσω των διαρθρωτικών ταμείων να εκπονηθεί ένα νέο "σχέδιο Μάρσαλ" προκειμένου να επιστρέψει η Ελλάδα σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. "Καλούμε για μια ολοκληρωμένη στρατηγική ανάπτυξης και επενδύσεων στην Ελλάδα. Τα Διαρθρωτικά Ταμεία πρέπει να επανασχεδιαστούν με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη μέσα από ένα ευρωπαϊκό "Σχέδιο Μάρσαλ". Τα κράτη-μέλη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κινητοποιήσουν όλους τους απαραίτητους πόρους που είναι απαραίτητοι για την παροχή εξαιρετικής τεχνικής συνδρομής για να βοηθηθεί η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις της", σημειώνεται.

ΧΟΝΤΡΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Μεγάλο φιάσκο για το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή καθώς δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των 151 εδρών στη μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση του Τριμελούς Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εισαγγελέων, που θα εξέταζε τις κατηγορίες εις βάρος των...
πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη, για το σκάνδαλο της Siemens. Η πρόταση -την οποία είχαν υποβάλλει 108 βουλευτές της συμπολίτευσης- απορρίφθηκε, καθώς δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία των 151 θετικών ψήφων.

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ..ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ 65ΧΡΟΝΟΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Τέλος στη ζωή του έδωσε Χανιώτης επιχειρηματίας λογω χρεών. Το περιστατικό συγκλονίζει την τοπική κοινωνία, και αναδεικνύει το οικονομικό πρόβλημα των τοπικών επιχειρήσεων.
Ο άτυχος επιχειρηματίας 65 ετών που βρέθηκε από τους οικείους του στο σπίτι του είχε αφήσει σημείωμα με το οποίο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται πλέον οι 557 εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, διασώστες, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικό προσωπικό, οι οποίοι παραμένουν για τρίτοΜε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την υποστήριξή του στους εργαζομένους...
του Ερυθρού Σταυρού, απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, κατηγορεί τη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για αδιαφορία και ζητεί από την ελληνική Πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση επίλυση του προβλήματος. Η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού, η οποία, αδιαφορώντας πλήρως για το βιοποριστικό πρόβλημα των 557 εργαζομένων, δεν προχωρά σε καμιά δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων αλλά ούτε για τις προοπτικές εύρυθμης λειτουργίας του Ε.Ε.Σ. Η Συνομοσπονδία, στην ανακοίνωσή της συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας. συνεχή μήνα απλήρωτοι.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ SIEMENS ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ-ΜΑΡΚOΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Με 141 ψήφους υπέρ έναντι 7 κατά, απορρίφθηκε η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση του γνωμοδοτικού συμβουλίου που θα εξέταζε τις κατηγορίες κατά του Γιώργου Αλογοσκούφη για την υπόθεση της Siemens ενώ για το...
Χρήστο Μαρκογιαννάκη ψήφισαν 136 υπέρ έναντι 8 κατά, απορρίπτοντας και τη δική του παραπομπή στο γνωμοδοτικό συμβούλιο που θα εξέταζε τη βασιμότητά αλλά και τυχόν παραγραφή των αδικημάτων και των δύο πρώην Υπουργών της ΝΔ και στη συνέχεια θα παρέπεμπε ή όχι τους δύο πολιτικούς σε προανακριτική επιτροπή. Η ψηφοφορία εξελίχθηκε σε φιάσκο για την κυβερνητική πλειοψηφία καθώς απουσίαζαν τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η Ροδούλα Ζήση, που απουσίαζε στο εξωτερικό, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, που νοσηλεύεται μετά από επέμβαση, ο Φραγκίσκος Παρασύρης και η Βάσω Παπανδρέου, ενώ η μυστική ψηφοφορία έδειξε ότι υπήρξαν και άλλες διαρροές από το ΠΑΣΟΚ, δεδομένης της στάσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ αλλά και ο ΛΑΟΣ αποχώρησαν από την ψηφοφορία καταγγέλλοντας την διαδικασία, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν λευκό. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ακύρωσαν τα ψηφοδέλτια γράφοντας επάνω «ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ», ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη ψήφισε λευκό κάνοντας λόγο για συγκάλυψη και συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων. Η απόρριψη της πρότασης για παραπομπή στο γνωμοδοτικό συμβούλιο δεν σημαίνει ότι οι δύο πρώην Υπουργοί δεν παραπέμπονται σε προανακριτική, αλλά αναγκάζει την κυβερνητική πλειοψηφία να επανέλθει σε νέα ψηφοφορία – εντός 15 ημερών βάση του σχετικού νόμου - για κατευθείαν την παραπομπή ή όχι σε προανακριτική. Το τι θα κάνει βέβαια η κυβέρνηση και αν αποφασίσει να προτείνει προανακριτική για τους δύο πρώην Υπουργούς – μετά το φιάσκο της σημερινής ψηφοφορίας - μένει να το δούμε. Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επικαλούνταν την κατά συνείδηση ψήφο των βουλευτών τονίζοντας ότι «στις ψηφοφορίες για ανάλογες περιπτώσεις επί των προσώπων, οι βουλευτέες ψηφίζουν κατά συνείδηση και δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία». Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης ΜΙχελάκης σε δήλωσή του αναφέρει ότι «ο πολιτικός εκφυλισμός, του σκανδάλου Siemens που επεχείρησε η κυβέρνηση, απορρίφθηκε από τους ίδιους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το σκάνδαλο Siemens έχει πράσινο χρώμα και με τη σφραγίδα πλέον των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα υποστήριξε ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατάφεραν αυτό που επεδίωκαν εξ αρχής. Μετέτρεψαν ένα μεγάλο δικομματικό σκάνδαλο σε ένα μεγάλο φιάσκο, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες και ένα κακόγουστο θέατρο». Ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον οποίο η κυβερνητική πλειοψηφία τον παρέπεμψε απευθείας στη δικαιοσύνη σε δήλωσή του κάνει λόγο γα μεθόδευσης και αναφέρει: «Όλοι θυμούνται τα πρωτοφανή εξωθεσμικά παζάρια μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το ποιοι θα ενταχθούν στο «κάδρο» των ενόχων και όλοι γνωρίζουν πώς υπαγορεύθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο η προσθήκη, την τελευταία στιγμή, και του δικού μου ονόματος, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ανάμειξή μου, άμεση ή έμμεση, στην υπόθεση.

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εως το τέλος Iουλίου η κυβέρνηση θα καταθέσει τις προτάσεις της στη Kομισιόν, ώστε τέλος Aυγούστου να υπάρξει συνολική λύση για την αγορά ενέργειας, με την πώληση σταθμών της ΔEH να αποτελεί κομμάτι της συμφωνίας. Στη συνάντηση του υπουργού περιβάλλοντος κ. Μ. Παπακωνσταντίνου με τον επίτροπο Bιομηχανίας Aντόνιο Tαγιάνι εξετάστηκαν τα θέματα του ορυκτού πλούτου στην Eλλάδα και η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή ανακοίνωσε ότι
επεξεργάζεται σειρά προτάσεων για την καινοτομία και την εκμετάλλευση με σεβασμό στο περιβάλλον.

Τελικά κατέληξαν σε συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί σχετικά με την πρόσβαση τρίτων στους λιγνίτες, μέσα από την πώληση σταθμών της ΔEH.
Πηγη

ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ;Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή το κλείσιμο των εργοταξίων της Ολύμπιας Οδού και τις αθρόες απολύσεις εργαζομένων- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ολύμπια Οδός εγκαταλείφτηκε ως έργο υποδομής για τη Δυτική Ελλάδα. Τα εργοτάξια της κοινοπραξίας έκλεισαν. Οι απολύσεις εργαζομένων είναι σχεδόν καθημερινές. Οι όροι της σύμβασης του έργου καταστρατηγούνται και μάλιστα χωρίς την έγκριση της Βουλής.
Ά. Τσιγκρής: «Γιατί Τέτοια Ανευθυνότητα για την Ανθρώπινη Ζωή…»    Οι χρονικές καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου του δυτικού εθνικού οδικού δικτύου είναι τραγικές.
Ζωές αθώων χάνονται σχεδόν καθημερινά στην Πατρών-Κορίνθου.
Οι πολίτες της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας ζητούν απαντήσεις.
Σήμερα, το “εθνικό” οδικό δίκτυο από την Ακράτα έως την Πάτρα χαρακτηρίζεται ως το χειρότερο της Ευρώπης και από τα πλέον πολύνεκρα στο κόσμο.
Υπό αυτές τις συνθήκες αμφισβητείται η νομιμότητα της συνέχισης είσπραξης διοδίων για έναν δρόμο που ήταν σαφώς ασφαλέστερος πριν την έναρξη των έργων.
Η Κυβέρνηση καλείται να απαντήσει άμεσα στους πολίτες της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας:
·        Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο;
·        Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες;
·        Γιατί έκλεισαν τα εργοτάξια;
·        Γιατί εξακολουθούμε να πληρώνουμε 3,10 ευρώ για τη διέλευση από την “καρμανιόλα”;
·        Γιατί προγραμματίζεται η σταδιακή απόλυση των 2.700 εργαζομένων στα εργοτάξια της ολύμπιας Οδού;
·        Γιατί τέτοια αδιαφορία για την οδική μας ασφάλεια;
·        Γιατί -σε τελευταία ανάλυση- τέτοια ανευθυνότητα για την ανθρώπινη ζωή;».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο ΚΟΜΠΙ ΜΠΡΑΪΑΝΤ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ!!!...


Ακούγεται απίστευτο, αλλά μοιάζει... αληθινό! Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ ετοιμάζεται να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό (ποιας άλλης;) της Μπεσίκτας! Ο Κόμπι Μπράιαντ φέρεται να είπε το πολυπόθητο «ναι» στους...
Τούρκους και αναμένεται την 1η Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη για να ενταχθεί στη νέα του ομάδα! Φυσικά η παρουσία του 33χρονου σούπερ σταρ στην Μπεσίκτας θα κρατήσει όσο και λοκ άουτ στο ΝΒΑ, αφού στη συνέχεια θα επιστρέψει στις ΗΠΑ και στους Λος Άντζελες Λέικερς. Την αποκάλυψη (;) έκανε η «fanatik» εξηγώντας ότι ο Κόμπι θα λαμβάνει ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα. Τα 300.000 από αυτά θα βγαίνουν από το ταμείο της ομάδας και τα υπόλοιπα 700.000 θα τα χορηγεί η Turkish Airlines.

ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ


Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Χ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣΣας παρουσιάζουμε σήμερα, ένα απόσπασμα από το βιβλίο που γράφει ένας από τους αρθογράφους μας – ο Αναστάσιος Καζαντζίδης- για έναν πολιτικό του νομού Κιλκίς, τον Αλέξανδρο Αβραμίδη, έναν από εκείνους που εμπιστεύθηκε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής για την δημιουργία Πολεμικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα. Διαβάστε το απόσπασμα και θα καταλάβετε πολλά για την εποχή εκείνη, πως λειτουργούσε η κυβέρνηση τότε και πως λειτουργεί σήμερα :Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣΜε αυτόν τον τίτλο η εφημερίδα ‘ΒΗΜΑ’ στις 31-6-1979 χαρακτήριζε τον Αλέξανδρο Αβραμίδη. Ένας τίτλος, πέρα για πέρα αληθινός για τον άνθρωπο που είχε την ευθύνη για την όλη κατάσταση της Πολεμικής μας Βιομηχανίας.

Μιας βιομηχανίας που στήθηκε στη χώρα μας μετά από τις εντολές και τους σχεδιασμούς του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Μπροστάρης της προσπάθειας αυτής, ο ‘καπετάνιος’ του Κιλκίς, ο Αλέξανδρος Χ.Αβραμίδης.

Σε άψογη συνεργασία με τον ευπατρίδη υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αβέρωφ, ο Αβραμίδης ξεδίπλωσε τις οργανωτικές και διοικητικές του ικανότητες για το συμφέρον της πατρίδας.

Το εργοστάσιο φορητού οπλισμού στο Αίγιο, κατασκεύασε και παρέδωσε στον Ελληνικό στρατό το πρώτο ελληνικής παραγωγής γερμανικού τύπου τυφέκιο G3 σε δυο παραλλαγές: η πρώτη με πτυσσόμενο κοντάκι και η δεύτερη με σταθερό.

Και όλα αυτά μέσα στους πρώτους μήνες του 1979 .

Η προσπάθεια εισόδου στη διεθνή αγορά ελληνικού πολεμικού υλικού ήταν γεγονός!

Ένα γεγονός που είχε την εποχή εκείνη εξαιρετικά ευνοϊκές επιπτώσεις στην εθνική μας οικονομία.

Η κυβέρνηση του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, απέδειξε με πράξεις και όχι με λόγια, ότι σωστά αντιμετώπισε το πρόβλημα της Πολεμικής Βιομηχανίας και έθετε ήδη τις γερές βάσεις για την ανάπτυξή της.

Μεγάλη ώθηση δόθηκε και στην κατασκευή νέων σκαφών για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού στα ελληνικά ναυπηγία, δίνοντας ταυτόχρονα δουλειά σε ελληνικές επιχειρήσεις και πετυχαίνοντας μεγάλη απορρόφηση εργατικού δυναμικού.

Τον Αύγουστο του 1979 καθελκύστηκε η πρώτη από τις έξι πυραλαύκατους τύπου Κομπατάντ 3.

Μα και τα σχέδια για την ανάπτυξη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ήταν μεγάλα.

Η ΕΑΒ τον Μάιο του 1979 πραγματοποιούσε για πρώτη φορά στη χώρα μας εργασίες τετάρτου κλιμακίου – γενική επιθεώρηση και συντήρηση- σε αεροσκάφος ΦΑΝΤΟΜ.

Το προσωπικό της ΕΑΒ εργαζόταν με υπευθυνότητα και είχε πλήρη συναίσθηση του εθνικού έργου που επιτελούσε.

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, γινόταν ένα πρότυπο συναλλαγματοφόρου μονάδας στη χώρα μας.

Ο εθνικός στόχος της κυβέρνησης, ήταν να απαλλαγούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε σημαντικό ποσοστό, σε λίγα χρόνια, από την εξάρτηση του ξένου παράγοντα.

Με τη ραγδαία ανάπτυξη της Πολεμικής μας Βιομηχανίας, όχι μόνο θα μπορούσε η Ελλάδα να καλύψει τις δικές της ανάγκες, αλλά θα μπορούσε να κάνει και εξαγωγές στρατιωτικού υλικού και μέσων, ιδιαίτερα σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Πυραυλάκατοι, ταχύπλοα περιπολικά σκάφη, στρατιωτικά οχήματα, τεθωρακισμένα, πυρομαχικά διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, φορητός οπλισμός, μέσα τηλεπικοινωνίας, γεμίσματα προωθήσεως πυραύλων, ακόμη και ελαφρού τύπου διθέσια αεροπλάνα, θα κατασκευάζονταν σε λίγα χρόνια στη χώρα μας.

Με τον τεχνικό εξοπλισμό που θα αποκτούσε η πολεμική μας βιομηχανία, θα ήταν σε θέση να επισκευάσει και αεροσκάφη της Πολιτικής Αεροπορίας και άλλων χωρών.

Είχε ήδη εκδηλωθεί έντονα ενδιαφέρον για την αγορά φορητού οπλισμού και άλλων εξαρτημάτων, που κατασκευάζονται στα εργοστάσια παραγωγής πολεμικών υλικών.

Εκτός από την μεγάλη προσπάθεια διεύρυνσης της εγχώριας κρατικής βιομηχανίας, επιδιώχθηκε η δημιουργία και νέων μονάδων, εξοπλισμένων με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Και μπροστά σε όλον αυτό τον δημιουργικό οργασμό της ανάπτυξης της Πολεμικής μας Βιομηχανίας, το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα Παπανδρέου, με διάφορους τρόπους, προσπαθούσε να εμποδίσει τη μεγάλη αυτή Εθνική προσπάθεια.

Κατά καιρούς, έβγαιναν διάφορα δημοσιεύματα, που έλεγαν ότι η κυβέρνηση δεν προτίμησε να αναθέσει την παραγωγή του φορητού οπλισμού σε υπάρχοντα ελληνικό…ιδιωτικό φορέα!

Ναι, το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, κατηγορούσε την φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία που δημιουργούσε από το μηδέν εγχώρια Κρατική Πολεμική Βιομηχανία, ότι δεν έδινε δουλειές σε …ιδιώτες!

Από τότε τα διάφορα συμφέροντα που εκπροσωπούσαν ξένους οίκους πολεμικού υλικού, προσπαθούσαν με πλάγιους τρόπους να σταματήσουν τη δημιουργία Πολεμικής Βιομηχανίας στη χώρα.

Από τότε εφεύρισκαν διάφορους τρόπους για να πάρουν δουλειές από την κρατική βιομηχανία.

Τότε όμως υπήρχαν τα άγρυπνα μάτια των πολιτικών του μεγέθους του Αλέξανδρου Αβραμίδη, τα οποία έβλεπαν το πριόνισμα της εθνικής προσπάθειας για τη δημιουργία παραγωγικών μονάδων πολεμικού υλικού.

Έβλεπαν τις προσπάθειες των διάφορων ‘μεσαζόντων’, που επικεντρωνόταν στην υπονόμευση του όλου εγχειρήματος.

Και αντιδρούσαν. Αντιδρούσαν δυναμικά.

Έτσι λοιπόν, όταν το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για το λόγο ότι δεν έδωσε τη δουλειά σε ιδιωτική εταιρεία, εισέπραξε την απάντηση του υφυπουργού Αβραμίδη: ‘Τέτοιος φορέας, που να μπορεί να κατασκευάζει ατομικό οπλισμό δεν υπάρχει. Είναι αλήθεια ότι ιδιωτικός φορέας έκανε πρόταση να προμηθεύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας με φορητό οπλισμό. Δεν επρόκειτο όμως περί παραγωγής, αλλά απλώς περί …συναρμολογήσεως, με ανάθεση της κατασκευής των εξαρτημάτων σε υποκατασκευαστές, πράγμα το οποίο αντενδείκνυται. Η κυβέρνηση προτίμησε τη δημιουργία εργοστασίου φορητού οπλισμού με τη μορφή που έχει σήμερα, γιατί θεωρεί απαραίτητο να ελέγχει πλήρως την παραγωγή του φορητού οπλισμού για πολλούς λόγους (περιορισμός εγκληματικότητας, τρομοκρατία κτλ).’

Γνώριζαν οι πολιτικοί ηγέτες της εποχής, την προσπάθεια των μεσαζόντων για τη διάλυση της Πολεμικής Βιομηχανίας και αντιδρούσαν δυναμικά.

Μετά όμως από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 1981 και την ανάληψη της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα Παπανδρέου, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και η φθίνουσα πορεία.http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_752.html
olympia.gr

ΣΤΑ 11 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ!

Σε 11 δισ. ευρώ ανέρχονται τα οφειλόμενα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ 437 είναι οι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, εκ των οποίων 21 έχουν κηρύξει πτώχευση. Τα 6,2 δισ. ευρώ οφείλονται στο ΙΚΑ, τα 3,7 δισ. ευρώ...


στον ΟΑΕΕ και το υπόλοιπο ποσό προς τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης που παρέθεσε τα στοιχεία αυτά στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολούθησης του Ασφαλιστικού. Ο υπουργός εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την είσπραξη των οφειλών, τονίζοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες τόσο από το υπουργείο όσο και από τους ασφαλιστικούς φορείς προκειμένου να εισπραχθούν οι ανείσπρακτες οφειλές αλλά και να καταβάλλονται με συνέπεια οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές. «Το 2010 εισπράχτηκαν 940 εκατ. ευρώ από τα οφειλόμενα παρελθόντων ετών ενώ για το 2011 ο στόχος που έχει τεθεί είναι να εισπραχθούν πάνω από 1,15 δισ. ευρώ. Στην κατεύθυνση αυτή τα Ταμεία έχουν ενεργοποιήσει τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους δεν προσέρχονται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με βάση τις τελευταίες ιδιαίτερα ευνοϊκές ρυθμίσεις», δήλωσε ο υπουργός. Στα μέτρα που εφαρμόζονται για τον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: -Ενίσχυση του ΣΕΠΕ και ενεργοποίηση μεικτών κλιμακίων του με ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων για να γίνεται αποδοτικός και στοχευμένος έλεγχος στον εντοπισμό τόσο των ανασφάλιστων εργαζομένων όσο και των επιχειρήσεων που σημείωναν υψηλή παραβατικότητα στην εισφοροδιαφυγή. -Ενοποίηση των ηλεκτρονικών βάσεων ΙΚΑ - ΣΕΠΕ - ΟΑΕΔ, η οποία επιταχύνεται και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του ερχόμενου Σεπτέμβρη. -Εφαρμογή της κάρτας εργασίας προκειμένου να ελέγχεται ο χρόνος εργασίας στοχευμένα σε κλάδους με υψηλό ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας. -Πληρωμή όλων των ασφαλιστικών εισφορών μέσω του τραπεζικού συστήματος, που ολοκληρώνεται ως διαδικασία εντός του Ιουλίου. -Αναμόρφωση της αναλυτικής περιοδικής δήλωσης, προκειμένου να καταπολεμούνται φαινόμενα, σύμφωνα με τα οποία επιχειρήσεις προσλαμβάνουν εικονικά έναντι αμοιβής εργαζόμενους, οι οποίοι όμως δεν απασχολούνται ποτέ στις επιχειρήσεις αυτές. Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, έχουν εντοπιστεί 61 επιχειρήσεις, οι οποίες δήλωναν ότι απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους, προκειμένου να μπορούν να έχουν ένσημα ή να ανανεώνουν την άδεια παραμονής τους στη χώρα.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ

ΤΑ 14 ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ


Από την αρχή της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, σημαντικά μέτρα για την σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, τον εκσυγχρονισμό των κανόνων και την ανάπτυξη νέων σταθεροποιητικών εργαλείων έχουν ήδη παρθεί. Η ανάκαμψη της ευρωζώνης βρίσκεται στο σωστό δρόμο και το ευρώ στηρίζεται σε βασικές οικονομικές αρχές. Αλλά οι...

προκλήσεις που έχουμε «στα χέρια μας» δείχνουν ότι χρειάζεται να λάβουμε περισσότερα μέτρα.Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευση μας στο ευρώ και κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται για να εξασφαλίσουμε την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στο σύνολο της ευρωζώνης. Επιβεβαιώνουμε, επίσης, την αποφασιστικότητα μας να ενισχύσουμε τη σύγκλιση, την ανταγωνιστικότητα και την διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ.

Σήμερα, συμφωνήσαμε στα παρακάτω μέτρα:

Ελλάδα1. Χαιρετίζουμε τα μέτρα που πάρθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά και να μεταρρυθμίσει την οικονομία όπως επίσης (χαιρετίζουμε) το νέο πακέτο μέτρων που πρόσφατα υιοθετήθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτές είναι πρωτοφανείς, αλλά απαραίτητες προσπάθειες, για να επαναφέρουν την ελληνική οικονομία πίσω σε βιώσιμο αναπτυξιακό «μονοπάτι».2. Συμφωνήσαμε να στηρίξουμε την Ελλάδα με ένα νέο πακέτο και να δώσουμε στην Ελλάδα το ποσό χ ευρώ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα σχεδιαστεί με γνώμονα να χαμηλώσει τα επιτόκια και να επιμηκύνει τα ώριμα ομόλογα, προκειμένου αποτελεσματικά να βελτιώσει την βιωσιμότητα και την αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους. Καλούμε το ΔΝΤ να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του νέου ελληνικού προγράμματος στην ίδια γραμμή των τωρινών πρακτικών.3. Έχουμε αποφασίσει να επιμηκύνουμε την ωριμότητα των δανείων προς την Ελλάδα από το EFSF στο ελάχιστο πιθανό όριο, από το τωρινό των 7,5 ετών κατά ελάχιστο σε 15 έτη. Σε αυτό το πλαίσιο, θα διασφαλίσουμε επιπρόσθετο πρόγραμμα παρακολούθησης. Θα παράσχουμε δάνεια από το EFSF στο όριο του επιτρεπτού δανεισμού (που είναι περίπου 3,5%), χωρίς να κατεβαίνει κάτω από το κόστος χρηματοδότησης του EFSF. Αυτό θα συνοδεύεται από έναν μηχανισμό που θα διασφαλίσει τα απαραίτητα κίνητρα για την εφαρμογή του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων εγγυήσεων όταν χρειαστεί.4. Καλούμε για μία περιεκτική στρατηγική για ανάπτυξη και επενδύσεις στην Ελλάδα. Οι διαρθρωτικοί πόροι πρέπει να ανακατανεμηθούν προς την κατεύθυνση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης υπό ένα ευρωπαϊκό «Σχέδιο Μάρσαλ». Τα κράτη - μέλη και η Επιτροπή θα κινητοποιήσουν όλες τις απαραίτητες πηγές, ώστε να προβάλλουν την εξαιρετική τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.5. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία «μοναδική» δυσοίωνη κατάσταση στην ευρωζώνη. Αυτός είναι ο λόγος που η περίπτωση της απαιτεί μία ειδική λύση. Ο χρηματοοικονομικός τομέας έχει επιδείξει την προθυμία του να στηρίξει την Ελλάδα σε μία εθελοντική βάση μέσω μίας ποικιλίας επιλογών (ανταλλαγή ομολόγων, μετακύλιση και επαναγορά) σε συνθήκες δανεισμού που συγκρίνονται με την στήριξη του δημόσιου τομέα για την ενίσχυση της πιστοληπτικής ικανότητας.6. Όλες οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης επίσημα επιβεβαιώνουν την αμετακίνητη αποφασιστικότητα τους να τιμήσουν απόλυτα την υπογραφή τους και όλες τις δεσμεύσεις τους για τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών συνθηκών και των διαρθρωτικών αλλαγών. Οι αρχηγοί των κρατών ή κυβερνήσεων της ευρωζώνης στηρίζουν απόλυτα την απόφαση, καθώς η αξιοπιστία των όσων υπογράφηκαν είναι ένα αποφασιστικό στοιχείο για την εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο σύνολο της ευρωζώνης.

Σταθεροποιητικά εργαλεία7. Προκειμένου να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα του EFSF και να διευθετήσουμε τον κίνδυνο της μετάδοσης, συμφωνούμε να αυξήσουμε την ευελιξία του EFSF, επιτρέποντας του να κάνει τα εξής:- Να επεμβαίνει στη βάση προληπτικών προγραμμάτων, με τις απαραίτητες προϋποθέσεις.- Να χρηματοδοτεί την επαναγορά κεφαλαίων από τα χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα μέσω δανείων προς τις κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν είναι ενταγμένες σε κάποιο πρόγραμμα.- Να επεμβαίνει στις δευτερογενείς αγορές, με βάση τις αναλύσεις της ΕΚΤ, αναγνωρίζοντας την ύπαρξη εξαιρετικών περιπτώσεων και με ομόφωνη απόφαση από τα μέλη του EFSF.

Δημοσιονομική σταθερότητα και ανάπτυξη στην ευρωζώνη:8. Χαιρετίζουμε την πρόοδο που έχει γίνει από την εφαρμογή των προγραμμάτων σε Ιρλανδία και Πορτογαλία και επαναλαμβάνουμε την απόλυτη δέσμευση μας για την επιτυχία αυτών των προγραμμάτων. Οι προϋποθέσεις δανεισμού από το EFSF για την Ελλάδα θα ισχύουν και για Πορτογαλία και Ιρλανδία. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουμε την προθυμία της Ιρλανδίας να συμμετάσχει εποικοδομητικά στις συζητήσεις για το προσχέδιο της οδηγίας για Κοινό Φόρο Σταθερότητας και στις εποικοδομητικές συζητήσεις για θέματα φορολογικής πολιτικής στο πλαίσιο του ευρώ.9. Όλα τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης θα υιοθετήσουν άμεσα τους συμφωνηθέντες δημοσιονομικούς στόχους, για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και να διευθετήσουν τις μακρό-οικονομικές ανισορροπίες. Το δημόσιο έλλειμμα σε όλες τις χώρες, εκτός από αυτές που είναι σε ειδικό πρόγραμμα, πρέπει να είναι κάτω από το 3% το αργότερο το 2013. Σε αυτό το πλαίσιο, καλωσορίζουμε το πακέτο του προϋπολογισμού που πρόσφατα παρουσιάστηκε από την ιταλική κυβέρνηση και θα προσπαθήσει να περιορίσει το έλλειμμα κάτω από το 2012 και να πιάσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2014. Χαιρετίζουμε, επίσης, τις φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις που προχωράει η Ισπανία στον δημοσιονομικό, χρηματοοικονομικό και διαρθρωτικό τομέα.10. Θα εφαρμόσουμε τις συστάσεις που υιοθετήθηκαν τον Ιούνιο για μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη μας. Προσκαλούμε την Επιτροπή να ενισχύσει τις συνέργιες ανάμεσα στα προγράμματα δανεισμού και τους πόρους της Ε.Ε σε όλες τις χώρες που είναι υπό την βοήθεια ΔΝΤ/Ε.Ε. Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για βελτίωση της ικανότητας της απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων με σκοπό να βοηθήσει την ανάπτυξη και την εργασία.

Οικονομική διακυβέρνηση11. Κοιτάζουμε μπροστά για να τελειοποιήσουμε το νομοθετικό πακέτο για την ισχυροποίηση του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης και την νέα μακρό - οικονομική παρακολούθηση.12. Δεσμευόμαστε να εισαγάγουμε νομοθετικές δεσμεύσεις για τα εθνικά δημοσιονομικά πλαίσια από το τέλος του 2012.13. Συμφωνούμε ότι η εξάρτηση από τους ξένους οίκους αξιολόγησης πρέπει να μειωθεί και κοιτάζουμε μπροστά να προχωρήσουμε την πρόταση της Επιτροπής.14. Καλούμε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Eurogroup να ετοιμάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ως τον Οκτώβριο πάνω στο πώς να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τη διαχείριση των κρίσεων στην ευρωζώνη και τη βελτίωση των μεθόδων εργασίας.Καλούμε το Eurogroup να εφαρμόσει ταχέως και με προτεραιότητα τις αποφάσεις που πήραμε σήμερα.

OI ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ, ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Ξεκίνησαν οι πρώρες διαρροές για το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το προσχέδιο μέχρι στιγμής προβλέπει: Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από το...

Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) προς την Ελλάδα από 7,5 έτη σε τουλάχιστον 15 έτη. Το επιτόκιο των νέων δανείων προς την Ελλάδα από το EFSF θα είναι 3,5% Το EFSF θα μπορεί να ενισχύει τα κεφάλαια των τραπεζών μέσω δανείων προς τις κυβερνήσεις

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΥΜΑΙΩΝ

Ανακοινωθηκε η υπ,αριθμ 426/2011 της 11-7-2011, απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Αχαίας Παναγιωτόπουλου Ανδρέα.


Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά την απευθείας ανάθεση εργασίας ψεκασμού για τα κουνούπι, προυπολογισμού 14.946,46 ευρώ.

Προσπερνάμε το ότι έχουμε φτάσει στα μέσα του καλοκαιριού για να παρθεί τέτοια απόφαση για να καταπολεμηθούν τα κουνούπια.

Αφήνουμε το ότι πουθενά στην απόφαση δεν λέει σε ποιά περιοχή θα εκτελεστεί το έργο, απλά βλέπουμε εκ πρώτης όψεως μια ακόμα απευθείας ανάθεση σε κάποιον, και μάλιστα μισο ευρώ πιο κάτω απο το όριο που θέτει ο νόμος.

Γνωρίζοντας όμως πρόσωπα και πράγματα της περιοχής και φυσικά τις συγγενικές σχέσεις μεταξύ των συνδημοτών μας, δεν μπορούμε παρά να απορήσουμε γιά το πρόσωπο που επελέγη για το συγκεκριμένο έργο.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαίας έχει ως Αντιδήμαρχο Υπεύθυνο Ύδρευσης τον κ.Κανέλλο Κανελλόπουλο.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει διακριθεί και ιδιαίτερα ο κ.Κνελλόπουλος για το έργο του, η τις παρεμβάσεις του στον τομέα που τον αφορά.

ΑΛΛΑ...ο κ. Κανελλόπουλος όλως τυχαία συνέπεσε να είναι σύγαμβρος (μπατζανάκης στην καθομιλούμενη) με τον κ. Νικόλαο Κατριμπούζα ο οποίος ( όλως συμπτωματικά) έχει αναλάβει το έργο του ψεκασμού των κουνουπιών.

Θα αναρωτηθεί κανείς: Μα απαγορεύεται σε συγγενείς αιρετών να παίρνουν έργα με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ??

Φυσικά και όχι είναι η απάντηση.

Αλλά έχουμε ορισμένα ερωτήματα προς τον σεβαστό Αντιδήμαρχο:

Γιατί φτάσαμε στην καρδιά του καλοκαιριού ώστε να γίνει η ανάθεση??

Γιατί τόση αναμονή ώστε να καταστεί το έργο κατεπείγον?

Γιατί δεν προκυρήχθηκε μειοδοτικός διαγωνισμός στην αρχή του καλοκαιριού για το έργο??

Είμαι σίγουρος ότι η διαδικασία είναι νομότυπη, εδώ όμως ισχύει το γνωστό ρητό περί της γυναίκας του Καίσαρα:

Δεν αρκεί να είναι τίμια πρέπει να το δείχνει κιόλας.

Κ. Κανελλόπουλε ερωτώ ευθέως:

Οτι είναι νόμιμο είναι και ηθικό??

Βάσει ποιού ηθικού κώδικα η δημοτική αρχή αναθέτει έργο σε συγγενή Αντιδημάρχου?

.Ενός αντιδημάρχου μάλιστα ο οποίος με κάθε ευκαιρία ξιφουλκεί ρητορικά υπέρ της αξιοκρατίας διαρρηγνύοντας τα ιματιά του για αυτή.

Το έζησαν καλά οι stagers του δήμου Δυτικής Αχαίας όταν ο δήμαρχος είχε φέρει το θέμα στο Δ.Σ. προσπαθώντας να τους <<σουτάρει>> όπως λέμε.

Τι αναξιοκρατικούς, τι εισβολείς απο το παράθυρο, τι ευνοημένους της ΝΔ και τι δεν είπε ο κ. Αντιδήμαρχος για τους εργαζόμενους των 500 ευρώ.

Αφού λοιπόν τόσο κόπτεται για την αξιοκρατία ο κ. Κανελλόπουλος όπως κόπτεται κ΄ ο δημαρχός του,ας ζητήσουν αμφότεροι απο τον συγαμβρό του η αλλιώς μπατζανάκη του, να παραιτηθεί απο την εκτέλεση του έργου.

Και προτείνω στην δημοτική αρχή να είναι πιο ευαίσθητη, και πιο προσεκτική όταν προβαίνει σε απευθείας ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.

Η οικογενειοκρατία έφερε την χώρα μέχρι εδω, δεν είναι ανάγκη να την συνεχίζουμε σε τοπικό επίπεδο.

Σερεπίσος Ε. Φίλιππος

Στην Αθήνα ο Πλατινί για την εξυγίανση

Θέση στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αφορμή το σκάνδαλο για στημένους αγώνες παίρνει η UEFA. Ο πρόεδρος, Μισέλ Πλατινί, με άλλα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου θα επισκεφθούν την χώρα στις 26 Ιουλίου και θα έχουν συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο.

Η επίσκεψη του Μισέλ Πλατινί στη Αθήνα και οι συναντήσεις που θα έχει με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Παύλο Γερουλάνο θα έχουν θέμα τον συντονισμό των δράσεων για την εξυγίανση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το ταξίδι αυτό του Μισέλ Πλατινί ορίστηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της UEFA με τον Παύλο Γερουλάνο…

Μάλιστα, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

«Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, με τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, με θέμα το συντονισμό των δράσεων για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ανάκτηση της αξιοπιστίας του, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη κλιμακίου της UEFA στην Αθήνα, την Τρίτη 26 Ιουλίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί».

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη στο ζήτημα των στημένων αγώνων που έχει κλονίσει την αξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας για το ποδόσφαιρο, κάτι που αποδεικνύει την μεγάλη σημασία που δίνει η UEFA στις έρευνες που γίνονται για την κάθαρση αλλά και για την πρόθεση που υπάρχει για αυτή...

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΔΡΟΣΙΑ, ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΕΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ!

Ρεπορτάζ : Στέλλα Κεμανετζή


(από το Έθνος)

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας θα ακολουθήσει το διήμερο σχετικής δροσιάς που ξεκινάει σήμερα. "Η θερμοκρασία θα ξανανέβει από το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν θα έχουμε ακραίες τιμές. Η ζέστη θα είναι αισθητή τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της...

επόμενης εβδομάδας και αυτό οφείλεται όχι μόνο στην εκ νέου άνοδο του υδραργύρου, αλλά και στο γεγονός ότι μέρα με τη μέρα ανεβαίνουν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες", λέει στο "Εθνος" ο μετεωρολόγος και ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Κώστας Λαγουβάρδος. Χθες κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής μέρας του καλοκαιριού και ενώ μόνο στους Θρακομακεδόνες και στην Αγία Παρασκευή καταγράφηκε υψηλή τιμή όζοντος (191 μg/m³), η ατμόσφαιρα ήταν και πάλι αποπνικτική. Το "κοκτέιλ" καύσωνα και όζοντος ήταν εκρηκτικό, αν και συνηθισμένο για το ελληνικό καλοκαίρι. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις όζοντος εμφανίζονται στο βόρειο τμήμα του λεκανοπεδίου της Αττικής (παρυφές Πάρνηθας και Πεντέλης) και στα ανατολικά στις παρυφές του Υμηττού. Ρεκόρ υψηλών επιπέδων όζοντος παρατηρούνται κυρίως το διάστημα Απριλίου - Αυγούστου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το όζον σχηματίζεται από χημικές αντιδράσεις μεταξύ των οξειδίων του αζώτου, των πτητικών οργανικών ενώσεων (θεωρούνται πρόδρομοι του όζοντος) και του οξυγόνου, με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας. Βασικές πηγές των προδρόμων του όζοντος είναι οι οδικές μεταφορές, η χρήση ενέργειας (καύση), η χρήση διαλυτών στη βιομηχανία και τα νοικοκυριά. Ανεμοι Ανάσα δροσιάς για σήμερα και αύριο "υπόσχεται" το ευεργετικό βοριαδάκι που θα φυσήξει και θα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας. Η επιστροφή του υδράργυρου στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου θα είναι πρόσκαιρη, καθώς από το Σαββατοκύριακο προβλέπεται νέα άνοδος γύρω στους 4 με 5 βαθμούς. Πιο αναλυτικά, για σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα εκδήλωσης βροχών σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Καμία αξιόλογη μεταβολή δεν θα υπάρξει στη θερμοκρασία. Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού θα έχουμε από το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή όπου αναμένεται μια εκ νέου ανοδική τάση του υδραργύρου με τις τιμές να φθάνουν κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας για πρόσκαιρες βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Δημόσιο Αδεια σε υπαλλήλους Μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες των δημοσίων υπαλλήλων λόγω καύσωνα λαμβάνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε εγκύκλιο του υφυπουργού Ντ. Ρόβλια, προβλέπεται ότι σε περιπτώσεις που επικρατούν συνθήκες καύσωνα, δηλαδή άνω των 40 βαθμών Κελσίου, οι υπάλληλοι με σοβαρά προβλήματα υγείας θα μπορούν να αποχωρούν από την υπηρεσία τους με προφορική εντολή του προϊσταμένου τους, αν οι υπηρεσίες τους δεν διαθέτουν κλιματισμό ή αυτός δεν λειτουργεί. Η διάταξη αφορά μεταξύ άλλων δημοσίους υπαλλήλους με χρόνια καρδιολογικά και αναπνευστικά νοσήματα, καρκινοπαθείς που κάνουν θεραπεία, άτομα με σοβαρά νευρολογικά νοσήματα.

ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Β'ΤΡΙΜΗΝΟ

Στην κρατική οικονομική ενίσχυση, για το β' τρίμηνο του 2011, στα δικαιούχα κόμματα προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, με κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Αναμένεται η νομοθετική...


πρωτοβουλία που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αναμόρφωση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, όπως αναφέρεται και στην απόφαση. Η οικονομική χρηματοδότηση συνολικού ύψους 13.504.656 ευρώ κατανέμεται στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα ως εξής: ΠΑΣΟΚ: 5.436.332,61 ΝΔ: 4.249.890,51 ΚΚΕ: 1.306.274,48 ΛΑΟΣ: 1.089.378,37 ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,83 ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155,20

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Γ.ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ


Κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γ.Κουτρουμάνη πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ, το πρωί της Πέμπτης, μετά την άρνησή του να δεχθεί αντιπροσωπεία εργαζομένων. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους εργατικών συνδικάτων, υπήρχε...

προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Κουτρουμάνη για το θέμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Την ασυλία του βουλευτή της κεντροδεξιάς συμπολίτευσης Αλφόνσο Πάπα ήρε την Τετάρτη το ιταλικό Κοινοβούλιο, δίνοντας το πράσινο φως για τη σύλληψή του στο πλαίσιο σκανδάλου διαφθοράς που αγγίζει πολιτικούς, δικαστικούς και επιχειρηματικούς κύκλους. Απόφαση-...

κόλαφος για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος είδε την συγκυβερνώσα Λέγκα του Βορρά να ψηφίζει υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή παρά τις πιέσεις και τις προτροπές του.Η εισαγγελείς της Νάπολης κατηγορούν τον Αλφόνσο Πάπα για διαφθορά στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας που διεξάγεται για μία παρακρατική, μυστική οργάνωση στην οποία συμμετείχαν πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα με επιρροή.Στη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη επί του αιτήματος της Εισαγγελίας της Νάπολης για τη σύλληψη του Αλφόνσο Πάπα τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του Λαού της Ελευθερίας (PDL) 319 βουλευτές έναντι 293 κατά, γεγονός που αντανακλά πόσο εύθραυστη είναι η κοινοβουλευτική ψηφοφορία του Μπερλουσκόνι.Τη φυλάκιση του βουλευτή -που υπεραμύνθηκε από το βήμα του Κοινοβουλίου της αθωότητάς του- στήριξε η ξενόφοβη Λέγκα του Βορρά υπό τον Ουμπέρτο Μπόσι, ο βασικός εταίρος του Μπερλουσκόνι στην κυβέρνηση από τον οποίο εξαρτάται καθαρά η πολιτική επιβίωσή του.«Θα μιλήσω με τον Μπόσι αύριο» δήλωσε οργισμένος ο Καβαλιέρε σε βουλευτές μετά την έκβαση της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που αποτελεί βαρύτατη ήττα για τον ίδιο και κλυδωνίζει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση συνασπισμού.Ο Αλφόνσο Πάπα φέρεται να ανήκε σε δίκτυο υπό τον Λουΐτζι Μπιζινιάνι, ένα σύμβουλο με διασυνδέσεις στα ανώτατα κλιμάκια της ιταλικής πολιτικής και στον επιχειρηματικό χώρο, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένη μήνα και κατηγορείται και για πορνεία.Η υπόθεση Πάπα έχει επικεντρωθεί σε κατηγορίες για την ύπαρξη οργάνωσης που συνωμοτούσε για να αποκτήσει εμπιστευτικές πληροφορίες από δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να αποφύγουν οι ευνοούμενοί της την Δικαιοσύνη.Οι αρχές πιστεύουν επίσης ότι οι εμπλεκόμενοι αποσπούσαν πληροφορίες για άλλα πρόσωπα κύρους με σκοπό να σπιλώνουν και να εκβιάζουν.Η έκβαση της ψηφοφορίας αποτελεί «χαστούκι» για τον Ιταλό πρωθυπουργό, ο οποίος είναι «όμηρος» του Ουμπέρτο Μπόσι, βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις δίκες με «δόσεις» σεξ και διαφθοράς, βλέπει το φάσμα της οικονομικής κρίσης και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν επικράτηση της κεντροαριστεράς εάν διενεργούνταν σήμερα εκλογές στην Ιταλία.

ΠΡΟΣ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ

Ρεπορτάζ : Έλενα Λάσκαρη

(από ΤΑ ΝΕΑ)

Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου στο πλαίσιο των προσπαθειών για αναπτυξιακή ώθηση της οικονομίας. Στο ιδανικό σενάριο, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, ο συντελεστής ΦΠΑ 23% θα...

μειωθεί στο 20% και ο συντελεστής 13% στο 10% ενώ δεν θα υλοποιηθεί η πρόβλεψη για μετάταξη των υπηρεσιών εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ) από το 13% στο 23%. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του παραπάνω σεναρίου είναι το ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, δηλαδή οι όποιες αλλαγές στους συντελεστές να αντισταθμίζονται από έσοδα τα οποία θα μπορούσαν να προέλθουν από άλλες παρεμβάσεις. Ετσι, μόνο και μόνο για να μην υλοποιηθεί η πρόβλεψη μετάταξης των υπηρεσιών εστίασης από το 13% στο 23%, η οποία έχει ψηφιστεί με τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και προβλέπεται να υλοποιηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου, το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να βρει μέτρα απόδοσης 300 εκατ. ευρώ για φέτος και 700 εκατ. για το 2012, όσο ακριβώς δηλαδή προβλέπεται ότι θα αποδώσει η μετάταξη. Κερδισμένοι και χαμένοι. Από τις προθέσεις της κυβέρνησης, πάντως, στον βαθμό που τελικά υλοποιηθεί η πρόταση Οικονόμου, προκύπτουν μεγάλοι χαμένοι αλλά και μεγάλοι κερδισμένοι. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται κλάδοι και όσοι κάνουν χρήση προϊόντων και υπηρεσιών που σήμερα υπάγονται στον συντελεστή 6,5%, ο ο οποίος σχεδιάζεται να καταργηθεί. Στον συντελεστή αυτόν υπάγονται, μεταξύ άλλων, φάρμακα, διαμονή σε ξενοδοχεία, περιοδικά, βιβλία και θέατρα. Κατάργηση του μειωμένου συντελεστή θα σημάνει αυτόματα επιβάρυνση των τιμών στα συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Από την άλλη, κερδισμένοι θα είναι σε κάθε περίπτωση οι κλάδοι αλλά και όσοι κάνουν χρήση προϊόντων και υπηρεσιών που υπάγονται στον συντελεστή 23%, αφού σε κάθε περίπτωση οι επιβαρύνσεις θα μειωθούν. Πρόκειται για προϊόντα όπως ρούχα και παπούτσια, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, οικοδομικά υλικά και ακίνητα. Μετατάξεις προϊόντων. Οι παρεμβάσεις στο ύψος των συντελεστών αναμένεται να συνοδευτούν και από εσωτερικές μετακινήσεις προϊόντων και υπηρεσιών από τον έναν συντελεστή στον άλλον, γι' αυτό άλλωστε είναι πρόωρο να γίνει λόγος για τυχόν συνολική ωφέλεια προϊόντων και υπηρεσιών που υπάγονται στον συντελεστή 13%. Πρόκειται πάντως για εισηγήσεις που θα αρχίσουν να αποκρυσταλλώνονται τον Σεπτέμβριο καθώς η κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου αναμένεται τον Οκτώβριο. Για τα τέλη των Ι.Χ. Ανοιχτός εμφανίστηκε ο κ. Οικονόμου και στο ενδεχόμενο καθιέρωσης οικογενειακών κριτηρίων αλλά και κριτηρίων παλαιότητας για τον προσδιορισμό των τελών των Ι.Χ., όπως έγραψαν «ΤΑ ΝΕΑ» την περασμένη Δευτέρα. Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τις προτάσεις επιβολής φόρου στις τράπεζες, είπε ότι «ο φόρος είναι κυρίαρχο δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να τον επιβάλει ακόμα και αύριο το πρωί», χωρίς να αναφέρει αν υπάρχει τέτοια πρόθεση.

Η παρουσίαση των Βιτόλο, Τοτσέ και Κουίνσι

αρουσιάστηκαν οι τρεις νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, Βίκτορ Βιτόλο, Τοτσέ και Κουίνσι Οβούσου-Αμπέγιε.

Τους παίκτες παρουσίασε ο Δημήτρης Γόντικας, λέγοντας: "Φιλοδοξούμε από αυτούς τους τρεις παίκτες να πάρουμε πολλά πράγματα".

Πρώτος πήρε το λόγο ο Βίκτορ Βιτόλο, που δήλωσε:
"Για μένα είναι ένα σημαντικό βήμα στη σταδιοδρομία μου. Ο κόσμος γνωρίζει την πορεία μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχα τρεις πολύ καλές χρονιές στην Ελλάδα. Το μόνο που επιθυμώ είναι να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό σε ακόμα καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από αυτή που είχα. Αυτοί που με γνωρίζουν, ξέρουν πως είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να δώσω το 100%. Δεν ήρθα για να γίνω το αστέρι της ομάδας, αλλά για να γίνουμε μαζί με τους συμπαίκτες μου καλύτεροι".

Στη συνέχεια ο Τοτσέ τόνισε: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Έρχομαι με την ίδια όρεξη, να δουλέψω καλά. Είμαι εδώ για να πετύχω, αυτό θα προσπαθήσω για να βοηθήσω την ομάδα μου όσο περισσότερο μπορώ. Είμαι εδώ γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου".

Τέλος, ο Κουίνσι Οβούσου-Αμπέγιε είπε: "Είναι ιδιαίτερη τιμή που είμαι κι εγώ μέλος αυτού του μεγάλου συλλόγου. Πιστεύω ότι θα έχουμε επιτυχία σαν ομάδα και θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τρόπαια. Είναι μεγάλη χαρά για μένα που βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και την ομάδα μου".


ΑΣΤΟΧΙΑ 4,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΟ Α' ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Ρεπορτάζ : Προκόπης Χατζηνικολάου

(από την Καθημερινή)

Δραματικά είναι τα στοιχεία του προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο του έτους, με τη «μαύρη τρύπα» να διογκώνεται και να φθάνει τα 4,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, τα ασφαλιστικά ταμεία απορροφούν στο πρώτο εξάμηνο του έτους τεράστια ποσά, που φθάνουν...

σχεδόν στο 100% της ετήσιας επιχορήγησης, τα υπουργεία πληρώνουν με το σταγονόμετρο, ενώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θυσιάζεται εις βάρος της ανάπτυξης. Συνολικά η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού ανήλθε στο αστρονομικό ποσό των 4,5 δισ. ευρώ έναντι 3,2 δισ. ευρώ που ήταν στο πεντάμηνο. Πλέον, για να εκτελεσθεί ο προϋπολογισμός το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εισπράξει πρόσθετους φόρους ύψους 33,7 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα στο 7,5% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι από τον τρέχοντα μήνα και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να εισπράττονται κατά μέσο όρο 5,6 δισ. ευρώ μηνιαίως. Βέβαια, κανένα μήνα το ελληνικό Δημόσιο, πλην του Ιανουαρίου όπου εισέπραξε 5,1 δισ. ευρώ, δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο που είχε τεθεί. Οι ανωτέρω εξελίξεις, σε συνδυασμό με τη διόγκωση των δαπανών, δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στο οικονομικό επιτελείο, που βλέπει πλέον ότι ο στόχος για μείωση του ελλείμματος σε μονοψήφιο νούμερο όχι μόνον είναι εξωπραγματικός, αλλά, αντιθέτως, εκφράζονται φόβοι ακόμα και για διψήφιο έλλειμμα στο τέλος του έτους. Η υστέρηση στα έσοδα το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου ανέρχεται στα 3,26 δισ. ευρώ, ενώ η υπέρβαση στις δαπάνες ανήλθε στο 1,27 δισ. ευρώ. Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εκτιμά ότι η «παρούσα υστέρηση των εσόδων αναμένεται να αντιμετωπισθεί κατά το β΄ εξάμηνο με την απόδοση των φορολογικών μέτρων που περιέχονται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011 - 2015». Σημειώνεται ότι στο εξάμηνο εισπράχθηκαν περί τα 21,81 δισ. ευρώ έναντι στόχου 25,08 δισ. ευρώ. Οσον αφορά στις πρωτογενείς δαπάνες, αυτές υπερέβησαν τον στόχο κατά 1,7 δισ. ευρώ, ενώ, αντίθετα, η μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων βοήθησε έτσι ώστε να περιοριστεί η υπέρβαση στις δαπάνες. Στην ανακοίνωση που εξεδόθη από το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται ότι οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες λόγω κυρίως των αυξημένων επιχορηγήσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία (κυρίως στον ΟΓΑ και στο ΙΚΑ) εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές, στον ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας και στα νοσοκομεία για την πληρωμή των προμηθευτών τους. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως: • Στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 1.277 εκατ. ευρώ. • Στις αυξημένες επιχορηγήσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές κατά 1.280 εκατ. ευρώ. Βέβαια, η μείωση των εισφορών οφείλεται στη μείωση των αποδοχών και στην αύξηση της ανεργίας, την οποία το υπουργείο Οικονομικών είχε υπολογίσει. • Στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας κατά 348 εκατ. ευρώ. • Στα νοσοκομεία, κατά 935 εκατ. ευρώ (506 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των προμηθειών του έτους 2011 και 429 εκατ. ευρώ για την καταβολή οφειλών από προμήθειες παρελθόντων ετών). Σημειώνεται ότι το ΙΚΑ έχει λάβει το 91% της επιχορήγησης. το Ταμείο Ελευθέρων Επαγγελματιών το 79%. ενώ ο ΟΑΕΔ το 96%. Το γεγονός αυτό αναγκάζει το υπουργείο Οικονομικών να σχεδιάζει τη νέα τους χρηματοδότηση. Σε διαφορετική περίπτωση. τα δύο ταμεία δεν θα έχουν τους επόμενους μήνες να πληρώσουν τις συντάξεις. Η τρόικα ζητεί πλέον να μπουν επόπτες σε όλα τα υπουργεία προκειμένου να ελέγχονται οι δημόσιες δαπάνες. Ηδη στην έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες γίνεται σαφή αναφορά για άμεση τοποθέτηση ελεγκτών στα υπουργεία. Σχετικά με το ΠΔΕ, οι δαπάνες του είναι μειωμένες κατά δύο δισ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Σημειώνεται ότι σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώνεται στα 12,7 δισ. ευρώ έναντι στόχου 10,37 δισ. ευρώ. Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού κατά το α΄ εξάμηνο (Τακτικός και ΠΔΕ) υστερούν έναντι του στόχου κατά 3.051 δισ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 644 εκατ. ευρώ. Ενας από τους λόγους που η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να προχωρήσει σε επέκταση της περαίωσης των ανέλεγκτων υποθέσεων της δεκαετίας οφείλεται στη διόγκωση της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ENAΣ ΧΡΟΝΟΣ "ΕΝ PΑΤΡΑΙS"

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του "EN PATRAIS", θα ήθελα να σας συγχαρώ για την καθημερινή, προσεκτική και ανιδιοτελή προσπάθεια όλων σας, με σκοπό την πληροφόρηση κι ενημέρωση των πολιτών.


Πράγματι, η συνέπεια, ο πλουραλισμός και η ταχύτητα στην διαδικτυακή διάδοση των ειδήσεων, σχολίων και απόψεων καθιστά το "EN PATRAIS", ένα καθοριστικό εργαλείο της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, για το οποίο εύχομαι ευόδωση στόχων και σκοπών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Α'Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ

ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

Οι επικεφαλής πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα σήμερα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild. Ανάμεσά τους, ο Γιόζεφ 'Ακερμαν, ο...
πρόεδρος της Deutsche Bank, θα λάβει μέρος στις συνομιλίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας. Οι εκπρόσωποι του τραπεζικού τομέα θα πρέπει να δώσουν το "πράσινο φως" για τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, οι όροι του οποίου θα καθορισθούν κατά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. Η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν τη χθεσινή νύκτα σε μία κοινή θέση ως προς το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, έπειτα από επτάωρες συνομιλίες ανάμεσα στον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Η γαλλο-γερμανική συμφωνία αποτελεί "αναγκαία προϋπόθεση" για μία ευρωπαϊκή συμβιβαστική απόφαση στις Βρυξέλλες για ένα νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Βαλερί Πεκρές. "Πρόκειται για αναγκαία προϋπόθεση για να καθησυχάσουμε τους εταίρους μας...χρειάζεται η κατά το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση και το πρώτο βήμα για τη συναίνεση αυτή ήταν προφανώς η συμφωνία για μία κοινή θέση", δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, χωρίς να δώσει πληροφορίες για το περιεχόμενό της.

ΠΟΙΟΣ ΑΚΡΙΒΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Την ώρα που νοικιάζονται εργαζόμενοι με ενιαία αμοιβή 625 ευρώ το μήνα, ο διευθυντής του αεροδρομίου της Αθήνας, βασικός μέτοχος του οποίου είναι το ελληνικό Δημόσιο, ανανεώνει τη σύμβασή του με ετήσιες αποδοχές 650.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών θα συζητηθεί -εκτός ημερήσιας διάταξης- η επέκταση της σύμβασης εργασίας του γενικού διευθυντή του «Ελευθέριος Βενιζέλος», Γιάννη Παράσχη, για πέντε χρόνια με απολαβές 650.000 ευρώ το χρόνο. Ως μέτρο σύγκρισης ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα λαμβάνει ετήσια αποζημίωση 400.000 δολαρίων συν 50.000 δολάρια έξοδα κίνησης. Το ποσό αυτό ισούται με 320.000 ευρώ...
Η σύμβαση του κ. Παράσχη (είναι ταυτόχρονα και μέλος του Δ.Σ. του ΔΟΛ και μέλος της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου) θα έληγε σε εννέα μήνες. Ο διευθυντής του αεροδρομίου αναζητήθηκε, αλλά μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε επικοινωνήσει με την «Ε».
Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) είναι ιδιωτική εταιρεία, στην οποία το ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει με 55%, η Hochtief AirPort GmbH διαθέτει το 26,667%, η Hochtief AirPort Capital GmbH το 13,333% και το υπόλοιπο ανήκει σε ιδιώτες επενδυτές.
Είναι απορίας άξιον πώς η γερμανική εταιρεία, την ώρα που επιθυμεί να πουλήσει τη συμμετοχή της στον ΔΑΑ, προωθεί μια τέτοια πρόταση. Το εννιαμελές Δ.Σ. του ΔΑΑ, στο οποίο προεδρεύει ο καθηγητής Ευστράτιος Παπαδημητρίου, είναι προφανώς ενήμερο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο περιλαμβάνεται ο αερολιμένας. Η πώληση ποσοστού του Δημοσίου έχει ήδη αποφασιστεί, όπως και η επέκταση της σύμβασης διαχείρισης για τα επόμενα 20 χρόνια, είτε με τους Γερμανούς είτε με όποιον τους διαδεχτεί. Μάλιστα το Δημόσιο έχει προσλάβει ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους την ΒΝΡ Paribas και την Εθνική Τράπεζα.
Το 2010 ο ΔΑΑ παρουσίασε πτώση της επιβατικής κίνησης κατά 5%, ενώ ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 356,5 εκατομμύρια ευρώ έναντι 457,4 το 2009. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 96,55 εκατομμύρια έναντι 181,7 το προηγούμενο έτος. Τα δε χρηματικά διαθέσιμα ανήλθαν σε 220 εκατομμύρια, που είναι τοποθετημένα στο σύνολό τους σε προθεσμιακές καταθέσεις.

ΠΑΤΡΑ: 4ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΣΚΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

Από θαύμα γλίτωσε 4χρονο παιδί που ενώ έπαιζε αμέριμνο στην Πλαζ της Πάτρας ξαφνικά βρέθηκε σε «σκάμμα» έργου της ΔΕΥΑΠ! Η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης εκτελεί εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο, προφανώς δεν είχε όλα τα προβλεπόμενα προστατευτικά κι έτσι το παιδί έπεσε μέσα στη «γούβα»! Λουόμενοι άκουσαν τις φωνές του παιδιού, έσπευσαν και το απεγκλώβισαν. Ευτυχώς δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά. Πάντως όσοι ήσαν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού δήλωσαν πως θα απευθυνθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε ένα πολυσύχναστο σημείο της Πάτρας.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΛΟΓΩ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΕΙΑΣ

Μετά τον Ηρακλή, τον Ιωνικό και τον Εθνικό, τιμωρούνται με υποβιβασμό στην αμέσως επόμενη κατηγορία άλλες 3 ομάδες. Μετά από απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Β' Γ' Εθνικής, υποβιβάζονται στην Γ' Εθνική η Αναγέννηση Καρδίτσας και στην Δ' Εθνική ο Παναιγιάλειος και ο Ασπρόπυργος.
Οι τρεις ΠΑΕ τιμωρήθηκαν για πλαστογραφία κατ΄ εξακολούθηση και δυσφήμιση του αθλήματος.
Επίσης επιβλήθηκε διετής απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο στους προέδρους των τριών ΠΑΕ: Αντωνίου (Αναγέννηση Καρδίτσας), Παπαπέτρου (Παναιγιάλειος) και Χριστοφιλόπουλο (Ασπρόπυργος).

ΠΑΤΡΑ:ΤΙ ΒΑΘΜΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Τις αναγνωρισιμότητες και δημοτικότητες των βουλευτών και Δημάρχων της Αχαίας παρουσίασε το Αχαϊκό Βαρόμετρο της Data Rc.
Στην δημοτικότητα των βουλευτών τα ποσοστά είναι τα εξής (ο πρώτος αριθμός της παρένθεσης αντιστοιχεί στο αρνητική γνώμη και ο δεύτερος στη θετική):
Μιχάλης Μπεκίρης (45,1 - 35,2)
Κώστας Σπηλιόπουλος (36,8 - 34,3)
Νίκος Νικολόπουλος (55,7 - 31,3)
Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος (33,8 - 25,6)
Νίκος Τσούκαλης (26,3 - 25,3)
Αθανάσιος Παπαδόπουλος (23,8 - 21,4)
Αλέκος Χρυσανθακόπουλος (56 - 17,2)
Νίκος Καραθανασόπουλος (23,5 - 16,1)
Μαρία Κυριακοπούλου (24,1 - 13,2)
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ
Νίκος Νικολόπουλος 87
Μιχάλης Μπεκίρης 80,3
Αλέκος Χρυσανθακόπουλος 73,2
Κώστας Σπηλιόπουλος 71,1
Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος 59,4
Νίκος Τσούκαλης 51,6
Αθανάσιος Παπαδόπουλος 45,2
Νίκος Καραθανασόπουλος 39,6
Μαρία Κυριακοπούλου 37,8
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Γιάννης Δημαράς (56,2 - 41,5)
Δημήτρης Κατσικόπουλος (51,6 - 45,7)
Κώστας Χριστόπουλος (36,8 - 37,9)
Απόστολος Κατσιφάρας (44,7 - 44,2)
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (Δυμαίων) (26 - 66,7)
Στάθης Θεοδωρακόπουλος (Αίγιο) (36 - 60,6)
 
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ
Γιάννης Δημαράς 98,7
Δημήτρης Κατσικόπουλος 98,2
Κώστας Χριστόπουλος 77,2
Απόστολος Κατσιφάρας 91
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (Δυμαίων) 96
Στάθης Θεοδωρακόπουλος (Αίγιο) 98

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε χθεσινή του έκθεση για την Κίνα προειδοποιεί για τον κίνδυνο ύφεσης και πιθανής κτηματομεσιτικής «φούσκας» και τόνισε την ανάγκη η χώρα να ενισχύσει την αυστηρά νομισματική της πολιτική προκειμένου...
να μπορέσει να προωθήσει την οικονομική σταθερότητα.
Στην ετήσια έκθεσή του το ΔΝΤ προτείνει αλλαγές που θα βοηθήσουν την Κίνα να βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσης και να ελαχιστοποιήσει την ένταση που υπάρχει μεταξύ των εμπορικών της εταίρων.
Επίσης το ΔΝΤ αναφέρει ότι το γουάν είναι υποτιμημένο κατά 3% με 23% και πως ο έλεγχος της νομισματικής πολιτικής εμποδίζει τη χρηματοπιστωτική απελευθέρωση που θα μπορούσε να βοηθήσει στην μετάβαση για μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη η οποία θα βασίζεται λιγότερο στις εξαγωγές και στις επενδύσεις.

ΚΡΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΕΡΚΕΛ

Συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει το μεσημέρι της Πέμπτης στις Βρυξέλλες ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της κρίσιμης για το ελληνικό χρέος Συνόδου Κορυφής. Την Τετάρτη ο...
κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στον οποίο εξέθεσε τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η Ελλάδα στη Σύνοδο. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να σταλεί ισχυρό μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκαθαρίζοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής θα αποτελέσει ορόσημο είτε επιτυχίας είτε αποτυχίας για την πορεία της Ευρωζώνης. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν ολοκληρώθηκε χωρίς οι δύο ηγέτες να κάνουν δηλώσεις. Η συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, ο πρωθυπουργός εξέθεσε τις ελληνικές θέσεις στον πρόεδρο της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την Ελλάδα η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, η ρευστότητα των τραπεζών και η σταδιακή μείωση του άχθους για τους πολίτες. Σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στους κόλπους της ΕΕ, ο πρωθυπουργός συνέχισε και την Τετάρτη τις επαφές με ευρωπαίους ομολόγους του. Ο κ. Παπανδρέου την Πέμπτη θα εμφανιστεί στη Σύνοδο Κορυφής με συγκεκριμένες «κόκκινες γραμμές», ενώ πριν από την έναρξη της Συνόδου, θα συναντηθεί με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, υπογράμμισε την ανάγκη αποστολής ισχυρού μηνύματος στις αγορές και λήψη αποφάσεων που θα αποδείξουν ότι η Ευρώπη είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους. Η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί, αλλά δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης και των προβλημάτων που αυτή αντιμετωπίζει, επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, και τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εργαστεί ώστε να επιλύσει τα συστημικά της προβλήματα. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η μετάδοσή της κρίσης και σε άλλες οικονομίες, όπως η ιταλική και η ισπανική και παρατήρησε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα των spread της Ιταλίας ή της Ισπανίας, για παράδειγμα. «Η αυριανή Σύνοδος Κορυφής θα αποτελέσει ορόσημο επιτυχίας ή αποτυχίας για την πορεία της Ευρωζώνης» επισήμανε ο Γ.Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός τάχθηκε για άλλη μια φορά υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, σημειώνοντας ότι αυτό θα δημιουργούσε αίσθηση ασφάλειας στις αγορές.

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΗΡΟΣ

Ελεύθερος είναι από χθες ο Βασίλης Ξηρός που είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Πρόκειται για τον μικρότερο αδελφό των Σάββα και Χριστόδουλου Ξηρού που βρίσκονται και...
αυτοί στη φυλακή για τον ίδιο λόγο. Ο Βασίλης Ξηρός διάβηκε χθες την πύλη εξόδου των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική, έχοντας εκτίσει τα τρία πέμπτα της ποινής των 25 χρόνων κάθειρξης που του είχε επιβάλει το Εφετείο. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής με βούλευμά του έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του Ξηρού και διέταξε την υπό όρους απόλυσή του από τις φυλακές. Ο 39χρονος Βασίλης Ξηρός είχε συλληφθεί το 2002 στη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων για την εξάρθρωση της «17Ν».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Συνεχίζεται ο εκτροχιασμός του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου το έλλειμμα αυξήθηκε στα 12,7 δισ. ευρώ έναντι στόχου για μείωση στα 10,3 δισ ευρώ. Παράλληλα διευρύνονται οι αποκλίσεις τόσο στο σκέλος των εσόδων αλλά και...
των δαπανών με τη μαύρη τρύπα να προσεγγίζει τα 4,5 δισ ευρώ. Τα έσοδα παρουσιάζουν υστέρηση κατά 3,2 δισ ευρώ ενώ οι δαπάνες είναι αυξημένες κατά 1,3 δισ.

ETOIMA ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ "ΤΣΟΥΧΤΕΡΟΥΣ" ΦΟΡΟΥΣ

«Τσουχτερό» φόρο θα κληθούν να πληρώσουν 127.796 φορολογούμενοι που θα λάβουν τις επόμενες ημέρες χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι εστάλη η 8η παρτίδα 540.990 εκκαθαριστικών σημειωμάτων ενώ μέχρι...
στιγμής έχουν εκκαθαριστεί 3.726.615 φορολογικές δηλώσεις. Μάλιστα για πρώτη φορά εφέτος τα χρεωιστικά εκκαθαριστικά που προέκυψαν από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων που εκκαθαρίστηκαν τελευταία ξεπέρασαν το 20% επί του συνόλου των σημειωμάτων που θα σταλούν τις επόμενες ημέρες. Ο μέσος επιπλέον φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν οι 127.796 φορολογούμενοι ανέρχεται σε 4.023 ευρώ ενώ 185.654 συμπολίτες μας θα έχουν επιστροφή φορου κατά μέσο όρο 895 ευρώ. Από την άλλη 227.540 φορολογούμενοι ούτε θα πληρώσουν αλλά ούτε θα έχουν επιστροφή φόρου αφού γι΄αυτούς έχει προκύψει μηδενικό υπόλοιπο. Αξίζει να τονιστεί ότι από τους 3.726.615 φορολογούμενους για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης οι 2.622.347, δηλαδή ποσοστό 70,4% είναι φορολογικά ενήμεροι και μπορούν να το αποδείξουν όπου αυτό απαιτείται με την εμφάνιση του εκκαθαριστικού σημειώματος.

ΝΕΑ ΜΠΛΟΚΑ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΜΠΗ ΑΠΟ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΑΞΙ

Τα διόδια Ελευσίνας άνοιξαν το πρωί αυτοκινητιστές ταξί που συγκεντρώνονταν σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου, ενώ άλλη κατευθύνθηκε προς τις Αφίδνες. Στην Κρήτη, ιδιοκτήτες ταξί κρατούν αποκλεισμένο για τρίτη ημέρα το αεροδρόμιο Ηρακλείου, χωρίς...
να εμποδίζουν τις πτήσεις, ενώ συνάδελφοί τους έχουν συγκεντρωθεί και το λιμάνι, εκεί όπου έχουν καταπλεύσει 2 κρουαζιερόπλοια. Τέλος αυτοκινηστές από τη τη Θεσσαλία θα κλείσουν και πάλι στις 10.30 το πρωί τα Τέμπη. Οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν χθες με τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούση. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση στα γραφεία του σωματείου τους, ενώ αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Την άμεση σύγκλιση του ΚΤΕ Μεταφορών ζητούν με επιστολή τους 21 κυβερνητικοί βουλευτές, προκειμένου ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης να ενημερώσει για τις εξελίξεις και τις προθέσεις του υπουργείου για το θέμα των ταξί. Όπως σημειώνουν, «όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση η ελληνική οικονομία, ο τουριστικός κλάδος και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό δέχονται αυτή τη στιγμή ένα πολύ σοβαρό πλήγμα με απρόβλεπτες συνέπειες».