ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Επιστρέφουν δειλά δειλά οι καταθέσεις στις τράπεζες από τις θυρίδες και τα σεντούκια

Σημαντικές εισροές καταθέσεων από θυρίδες και σεντούκια έχουν αρχίσει να βλέπουν οι τράπεζες ήδη από την επομένη της Συνόδου Κορυφής, γεγονός που άρχισε να εκτονώνει τις πιέσεις και στα επιτόκια καταθέσεων. Όπως αναφέρουν στελέχη τραπεζών στο Capital.gr, τα θετικά μηνύματα στο μέτωπο της καταθετικής ρευστότητας των τραπεζών άρχισαν να φαίνονται από την περασμένη Παρασκευή, καθώς με τη συνολική λύση που δόθηκε από την ευρωζώνη στο πρόβλημα του χρέους κατέρρευσαν όλα τα σενάρια περί πτώχευσης και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Έτσι, εκεί που άλλοτε τη συμπεριφορά των καταθετών χαρακτήριζε η ανασφάλεια και ο πανικός που οδηγούσε σε εκροές καταθέσεων, σήμερα επικρατεί «ψυχολογική ανακούφιση» που δημιουργεί κλίμα επιστροφής όσων καταθέσεων είχαν βρει καταφύγιο σε θυρίδες ή κάτω από το στρώμα.
Στο πλαίσιο αυτό, το 30% όσων απευθύνονται πλέον στις τράπεζες για να ρωτήσουν-διαπραγματευτούν για τις καταθέσεις τους, φέρνουν τα χρήματά τους στην τράπεζα. Ως αποτέλεσμα της επιστροφής αυτής, τα υψηλά επιτόκια που έδιναν οι τράπεζες μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα (σημειώνεται ότι για μεγάλα ποσά έφτασε να δοθεί και επιτόκιο 7,40%) έχουν αρχίσει να υποχωρούν σε επίπεδα κάτω του 6%.
Όπως υπολογίζουν τραπεζίτες, οι καταθέσεις που είχαν αποσυρθεί με κατεύθυνση θυρίδες και σεντούκια - ειδικά από το Μάιο και μετά, όσο κορυφωνόταν το θρίλερ και η καταστροφολογία για τη χώρα -ανέρχονταν σε περίπου 4 -5 δισ. ευρώ, έναντι συνολικής εκροής καταθέσεων της τάξεως των 18 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους.
Από το ποσό των συνολικών εκροών, εκτιμούν ότι γύρω στα 10 δισ. ευρώ μπορούν να επιστρέψουν στις τράπεζες, μετά το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής. Τόσο τα ποσά των επιστροφών, όσο και η ταχύτητα επανόδου τους στις τράπεζες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα ήταν μεγαλύτερα εφόσον δεν διατρέχαμε την καλοκαιρινή περίοδο και βεβαίως η δυνατότητα αποταμίευσης δεν «καιγόταν» από την ανάγκη κάλυψης τρεχουσών αναγκών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Σημειώνεται από την έναρξη της κρίσης το 2009, οι εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες κινούνται στα 48 δισ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά, πάντως, το ρυθμό αποκλιμάκωσης των επιτοκίων καταθέσεων, οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι δεν θα είναι απότομος, και τουλάχιστον όχι προτού περάσει τουλάχιστον ένας μήνας και υπάρξει πλήρης εικόνα για τις λεπτομέρειες του σχεδίου της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο «πακέτο» στήριξης της Ελλάδας.

Συστάσεις Παπανδρέου στους Υπουργούς για «σεμνά και ταπεινά»


Συστάσεις Παπανδρέου στους Υπουργούς για «σεμνά και ταπεινά» Ο πρωθυπουργός απηύθυνε συστάσεις προς τα κυβερνητικά στελέχη να έχουν λιτή παρουσία στη ΔΕΘ

«Είναι η ώρα, με μεγαλύτερη δύναμη πια και αξιοποιώντας κάθε μέρα μέχρι το τέλος της θητείας μας, να προωθήσουμε μεγάλες αλλαγές που ανατρέπουν τα κακώς κείμενα, πολλών δεκαετιών πολλές φορές και βάζουν το θεμέλιο για μια χώρα καλύτερη, πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική». Αυτό τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.
Όπως ανέφερε, τώρα η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει με μεγαλύτερη ορμή και πιο απερίσπαστη: «Και αν μέχρι σήμερα εξασφαλίσαμε μια ασπίδα προστασίας και καλύτερες προοπτικές, τώρα είναι ευθύνη δική μας, όλων των Ελλήνων, να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για αλλαγές, μέσα σε ένα κλίμα μεγαλύτερης σιγουριάς.
Αλλαγές που εμπεδώνουν την ασφάλεια, την ευνομία, τη δικαιοσύνη και κάνουν την Ελλάδα ελκυστική για επενδύσεις, αλλά και για την ποιότητα ζωής που εμείς επιδιώκουμε και διασφαλίζουμε».
Επίσης απηύθυνε συστάσεις προς υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά και προς όλα τα κυβερνητικά στελέχη, να έχουν "μετρημένη" παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ΔΕΘ .
Ο κ. Παπανδρέου συνέστησε η παρουσία όλων να είναι λιτή και οι μετακινήσεις προς τη Θεσσαλονίκη να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες.
Επίσης ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους να κάνουν πολύ σοβαρή προετοιμασία, ενόψει της ΔΕΘ, στην οποία η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της και τις προοπτικές που διανοίγονται μετά την πρόσφατη απόφαση της τελευταίας συνόδου κορυφής της ευρωζώνης.

Τυχερά παιχνίδια: το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε για να… αλλάξει!


Ομολογία του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών, υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων της αγοράς

Για ακόμα μια φορά, η χώρα μας πρωτοτυπεί παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τη χάραξη στρατηγικής σε ένα συγκεκριμένο τομέα, προκαλώντας αρνητικές εντυπώσεις στον ξένο επιχειρηματικό κόσμο, σε μια περίοδο όπου οι επενδύσεις είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίες για την ελληνική οικονομία. Αυτή τη φορά, πρόκειται για την αγορά των τυχερών παιχνιδιών και συγκεκριμένα την απελευθέρωσή της.

Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου, που ήρθε να αλλάξει τις ρυθμίσεις του πρώτου νομοσχεδίου, το οποίο έχει αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το οικονομικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι πρόκειται για προσωρινές διατάξεις, οι οποίες θα αλλάξουν ξανά!

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή, υποχρεώθηκε να δηλώσει ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις δεν αποτελούν ολοκληρωμένη πολιτική, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσει πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση!

Γιατί τότε το υπουργείο οικονομικών έσπευσε να καταθέσει αυτές τις διατάξεις προς ψήφιση; Διότι, όπως είπε ο Παντελής Οικονόμου, είναι αναγκαίες, καθώς «τελούμε υπό καθεστώς χρονικών πιέσεων αλλά και των προβλέψεων για την εξασφάλιση εσόδων (!)».

Γεγονός είναι ότι το οικονομικό επιτελείο οδηγήθηκε σε αυτή την υπαναχώρηση, μετά από τις έντονες αντιδράσεις, που προκλήθηκαν τόσο από τους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι λειτουργούν καζίνο στη χώρα μας, όσο και από τις εταιρίες στοιχημάτων.

Παράγοντες της αγοράς εκφράζουν φόβους ότι, ακόμα και αν η βιασύνη για την κατάθεση του νομοσχεδίου οφείλεται στις πιέσεις για έσοδα, θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού τέτοιες κινήσεις κάθε άλλο παρά ενθαρρύνουν τους επενδυτές να φέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα. Επιπλέον, προσθέτουν ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η χώρα μας, όχι μόνο να μην εισπράξει έσοδα, αλλά - επιπλέον- να αναγκαστεί από την Κομισιόν να πληρώσει ακόμα υψηλότερα πρόστιμα.

Πάτρα- Πύργος: Ο 34 χρονος δραπέτης είχε ρημάξει δύο νομούς


Πάτρα- Πύργος: Ο 34 χρονος δραπέτης είχε ρημάξει δύο νομούς Εξιχνιάστηκαν άλλες 16 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, 1 αρπαγή τσάντας, 1 κλοπή οχήματος και δυο κλοπές κρατικών πινακίδων

Στις 23 Ιουλίου η Αστυνομική Διεύθυνση είχε ανακοινώσει την εξιχνίαση 31 περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών με τη σύλληψη ενός 34χρονου δραπέτη φυλακών και το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος άλλων τριών συνεργών του για δραστηριοποίηση σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα διάπραξης κλοπών και διαρρήξεων. Όπως όλα δείχνουν όμως ο συγκεκεριμένος δραπέτης και οι συνεργοί του είχαν πολύ πιο... πλούσια δράση καθώς  εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου άλλες 20 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών και σχηματίστηκε εκ νέου δικογραφία σε βάρος του 34χρονου ημεδαπού και δυο συνεργών του για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 34χρονος ημεδαπός, μαζί με άλλους δυο (2) ημεδαπούς συνεργούς του, ηλικίας 16 και 15 ετών, οι οποίοι αναζητούνται, ενεργώντας ως ομάδα κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, διέπραξαν τους τελευταίους δυο (2) μήνες, πληθώρα διαρρήξεων και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν :

 • Έντεκα (11) διαρρήξεις – κλοπές σε καταστήματα.
 • Τρεις (3) διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες.
 • Μια (1) αρπαγή τσάντας.
 • Μια (1) κλοπή αυτοκινήτου.
 • Δυο (2) κλοπές κρατικών πινακίδων οχημάτων.
 • Μια (1) κλοπή σε Ιερό Ναό.
 • Μια (1) κλοπή σε αγρόκτημα

Ο συλληφθείς με τους συνεργούς του, δρούσε κυρίως σε περιοχές των Νομών Ηλείας, Κορινθίας και Αχαΐας, έχοντας αποκομίσει από τις διαρρήξεις και τις κλοπές των τελευταίων δυο (2) μηνών, παράνομα περιουσιακά οφέλη, που ανέρχονται στο πόσο τουλάχιστον των (20.000) ευρώ.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Γεννήθηκε με 34 δάχτυλα στα χέρια και στα πόδια!


Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ

Ένα παιδί ενός έτους από την Ινδία κατάφερε να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ, αφού γεννήθηκε με 34 δάχτυλα στα χέρια και στα πόδια του! Ο Akshat Saxena έχει 7 δάχτυλα σε κάθε χέρι και άλλα 10 σε κάθε πόδι, κάτι που τον έκανε να περάσει στο βιβλίο «Γκίνες».

«Ήμουν πολύ χαρούμενη όταν ήρθε στον κόσμο, γιατί ήταν το πρώτο μας παιδί. Αλλά αργότερα, όταν είδα τα δάχτυλά του σοκαρίστηκα και ένιωσα έκπληξη», θυμάται η μητέρα του.

Από τη στιγμή της γέννησής του το παιδί παρακολουθείται από γιατρούς και έχει κάνει διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις, γιατί γεννήθηκε χωρίς αντίχειρες. Πλέον οι γιατροί έχουν ακρωτηριάσει τα επιπλέον δάχτυλα του παιδιού,ενώ δημιούργησαν αντίχειρες από τα τμήματα των δαχτύλων που έχουν αφαιρεθεί.


Πάνω από 12.000 ταξιτζήδες έξω από τη Βουλή- "Πετύχαμε την πολιτική εξόντωση του Ραγκούση"

Για θετικό κλίμα υπέρ των αιτημάτων των οδηγών ταξί έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θ. Λυμπερόπουλος, ύστερα από συνάντησή του με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου μεταφορών. «Πετύχαμε την πολιτική εξόντωση του Ραγκούση καθώς μεγάλος αριθμός βουλευτών είναι με το μέρος μας», είπε και πρόσθεσε ότι «ο Ραγκούσης πρέπει να κάνει πίσω ή να παραιτηθεί».
«Οι αυτοκινητιστές θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να πάρουν στα χέρια τους γραπτές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση», κατέληξε. Το απόγευμα, ομάδα αντιπροσώπων των ταξιτζήδων παρέδωσε ψήφισμα σε εκπροσώπους όλων των κομμάτων της Βουλής και τους μετέφεραν τα αιτήματα του κλάδου.
Πάνω από 12.000 ταξιτζήδες από όλη την Ελλάδα βρίσκονται μπροστά από τη Βουλή όπου και σκοπεύουν να παραμείνουν, έχοντας ως στόχο τον "αποκλεισμό" του Κοινοβουλίου. Νωρίτερα οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν πορεία από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνης.
H ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕ
Σε φορτισμένο κλίμα διεξάγεται η επίμαχη συνερίαση του ΚΤΕ. Ο κ. Ραγκούσης φέρεται να είπε ότι ο κ. Ρέππας είναι φίλος του και έκανε λόγο για σπέκουλα, διευκρινίζοντας ότι "δεν θα υπήρχε διάταγμα Ρέππα, αλλά διάταγμα Ραγκούση. Αυτό θα έφερε για πάντα τη δική μου υπογραφή. Όπως εκείνος δεν με πίεσε να υπογράψω το ΠΔ για τα ταξί, έτσι κι εγώ δεν μπορώ να τον υποχρεώσω να εφαρμόσει την πρότασή μου για το μισθολόγιο, ή το νεό πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων".

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο και κατηγόρησε τους οδηγούς ταξί ότι αν και "είχαμε συμφωνήσει για διάλογο οι ιδιοκτήτες προχωρούν σε γενική συνέλευση, αποφασίζουν κλείσιμο αεροδρομίων, δρόμων, λιμανιών και αρχαιολογικών χώρων. Όταν απέναντι μας είχαν δεσμευθεί ότι θα κάνουνε διάλογο, τη στιγμή που δεν έχουν ακούσει ποιες είναι οι προτάσεις μας. Δεν μπορούν να εξηγήσουν λογικά το πώς τη μία μέρα κατέθεσαν προτάσεις και την επόμενη, χωρίς δική μας απάντηση, προχώρησαν στους αποκλεισμούς αεροδρομίων και λιμανιών με αποφάσεις που έλαβαν".
Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι βρίσκεται στη διαδικασία συγκέντρωσης και επεξεργασίας των προτάσεων των ενδιαφερόμενων φορέων και κάλεσε τους βουλευτές να δώσουν τις προτάσεις τους.


17.40 Μπροστά από τη Βουλή βρίσκεται αυτή την ώρα η αυτοκινητοπομπή των ιδιοκτητών ταξί όλης της χώρας, που αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί θα ζητήσουν να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος βρίσκεται στη συνεδρίαση της ΚΤΕ Μεταφορών.
Ο υπουργός δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει στο άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί παρά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις και τις εσωκομματικές αντιδράσεις.
«Το πραγματικό ερώτημα είναι εάν θα εφαρμοστεί ο νόμος ή αν θα υποκύψει η κυβέρνηση στο μικροπολιτικό κόστος και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών», τόνισε ο κ. Ραγκούσης, απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο που ζήτησε την παραίτησή του.

«Μπαμ» με Χαριστέα ο Παναιτωλικός!

«Μπαμ» με Χαριστέα ο Παναιτωλικός!
Μια ανάσα από την απόκτηση του Άγγελου Χαριστέα είναι ο Παναιτωλικός, καθώς ο παίκτης βρίσκεται στο Αγρίνιο προκειμένου να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του. Η πρόταση της ομάδας του Αγρινίου είναι η καλύτερη που έχει μέχρι στιγμής ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος αναμένεται να δώσει την οριστική του απάντηση, την Τετάρτη (27/7).

Ο Χαριστέας βρίσκεται στο Αγρίνιο, όπως επιβεβαιώνεται από ανθρώπους της ομάδας, όπου έχει συμφωνήσει σε όλα, ακόμα και στο οικονομικό σκέλος. Την Τετάρτη (27/7) θα δώσει την οριστική του απάντηση ο διεθνής επιθετικός, η οποία αναμένεται να είναι θετική, καθώς η πρόταση που του έχουν κάνει οι Αγρινιώτες είναι η καλύτερη. Σε περίπτωση που οι δύο πλευρές τα «βρουν» ο Παναιτωλικός θα προχωρήσει στην τρίτη του μεταγραφή μετά τους Κουτρουμάνο και Καμαρά.

Σημαντικό ρόλο στην επικείμενη μεταγραφή για την ομάδα του Παναιτωλικού, έπαιξε ο Γιώργος Θεοδωρίδης, ο οποίος διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον Άγγελο Χαριστέα από την κοινή τους παρουσία στον Άρη. Αν ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή, θα είναι μια σπουδαία κίνηση, καθώς φέρνει τον επιθετικό της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωπαϊκό του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας, με τα γκολ του οποίου η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ κατέκτησε τον τίτλο.

Νίκος Νικολόπουλος: Οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΑ είναι εννέα απο εμάς


Νίκος Νικολόπουλος: Οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΑ είναι εννέα απο εμάς Τι δηλώνει ο βπυλευτής ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Δημοιτκού Συμβουλίου

«Δεν δικαιούται κανείς να είναι ανυποψίαστος σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή μας και τις συνέπειές της για την τοπική κοινωνία. Πολύ περισσότερο όταν είναι αιρετός και κατά συνέπεια, εκλέγεται από την κοινωνία, λογοδοτεί πρωτίστως σε αυτή και υπηρετεί πρωτίστως αυτή» επισημαίνει ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με αφορμή το θέμα των εργαζομένων στην πρώην ΕΤΑΑ και τη συζήτηση που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Ιουλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.
Ο Αχαιός πολιτικός, τονίζοντας πως για το συγκεκριμένο θέμα έχει κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, υπογραμμίζει πως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης οφείλει να διαφυλάξει πρωτίστως την ανθρώπινη και κοινωνική υπόσταση και αποστολή του, ως το κυρίαρχο πολιτικό όργανο της Πάτρας και η βασική «φωνή» της Πατραϊκής κοινωνίας.
«Με τον ίδιο τρόπο που παντού και πάντοτε προέτασσα την ευθύνη του εκλεγμένου απέναντι στο ηθικό και κοινωνικό δίκαιο, με τον ίδιο τρόπο καλώ και το δημοτικό συμβούλιο να λειτουργήσει. Πολιτεία χωρίς πολίτες δεν υπάρχει! Οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΤΑΑ είναι εννέα από εμάς. Εννέα πολίτες με δικαίωμα στην εργασία, που έχουν πιαστεί όμηροι στρεβλών και αντικοινωνικών διατάξεων. Το δημοτικό συμβούλιο ας αποφασίσει με ποιού την μεριά θα είναι…» καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος.

Πάτρα: Μάνα εξωθούσε τη 10χρονη κόρη της στην επαιτεία


Πάτρα: Μάνα εξωθούσε τη 10χρονη κόρη της στην επαιτεία Τρεις Ρουμάνες συνέλαβαν χθες οι αστυνομικοί

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 29, 30 και 10 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενες για επαιτεία. Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών εντόπισαν την 29χρονη αλλοδαπή να εξωθεί στην επαιτεία τη 10χρονη συλληφθείσα κόρη της, καθώς και άλλα δυο ανήλικα τέκνα της, ηλικίας 7 και 3 ετών αντίστοιχα.
Παράλληλα στον ίδιο χώρο κατελήφθη να επαιτεί και η 30χρονη αλλοδαπή όπου και συνελήφθη.
Συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
thebest.gr

Κλείνουν οι σύνδεσμοι!

Κλείνουν οι σύνδεσμοι!
Αναστολή της λειτουργίας των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών μέχρι το καλοκαίρι του 2012 και κατάργησή τους με τη σημερινή τους μορφή, προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος. Με τη μορφή λεσχών θα λειτουργούν από εκεί και πέρα, ενώ θα συνδέονται άμεσα με τις αντίστοιχες ΠΑΕ. Οριστικό «στοπ» και στις μετακινήσεις.

«Οι σύνδεσμοι θα πάψουν να λειτουργούν με τον τρόπο που γίνεται σήμερα και δεν νομίζω πως θα κλάψουν πολλοί από αυτήν την εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ πρόσθεσε πως πρόθεση της Πολιτείας είναι το επόμενο πρωτάθλημα να ξεκινήσει κανονικά και εφόσον υπάρξουν ποινές για ομάδες, αυτές να ισχύσουν στην πορεία.

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μισέλ Πλατινί, ο κ. Γερουλάνος είπε: «Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και σε καλό κλίμα, καθώς η πρόθεση είναι η αναβάθμιση και η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα συνεργαστούμε στενά και ο κύριος Πλατινί με τον Πρωθυπουργό. Δεν ισχύει καθόλου, ότι η Πολιτεία και το ποδόσφαιρο λειτουργούν σε διαφορετική κατεύθυνση. Όλες οι τάσεις είναι ευθυγραμμισμένες» και πρόσθεσε: «Η σχέση των δύο πλευρών θα πρέπει να είναι καθαρή, στενή και σωστή. Το αυτοδιοίκητο είναι μία “καραμέλα” που όλοι την έχουν πιπιλήσει επαρκώς, όμως πρόκειται για θέμα συνεργασίας καθαρά και η Πολιτεία με το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεργάζονται πάρα πολύ καλά. Δεν είναι ανταγωνιστική η σχέση του ποδοσφαίρου και της Πολιτείας. Ο Μισέλ Πλατινί θα στείλει μία επιστολή στον Πρωθυπουργό που θα περιγράφει τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί στα τέσσερα ζητήματα που έχουμε θέσει: τα στημένα παιχνίδια, τη βία, τη διαιτησία και το ντόπινγκ. Θεωρώ, όμως, ό,τι πρώτα θα έρθει ο Κολίνα για να συζητηθούν τα θέματα της διαιτησίας».

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο αλλά και στα θέματα της βίας: «Μόνο το νομοσχέδιο δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα μέσα σε μία μέρα. Οι λύσεις που δίνουμε δεν είναι μαγικές. Πρέπει συνέχεια να βελτιώνουμε τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας. Πολλά στο νέο νομοσχέδιο είναι ίδια με το παρελθόν, αλλά πλέον συνδυάζονται με κάποια άλλα στοιχεία, ώστε να υπάρξουν μεγαλύτερα οφέλη. Με τους κανονισμούς της ΕΠΟ, οι διατάξεις του νόμου θα λειτουργούν συνδυαστικά», είπε και στάθηκε αργότερα στις ρήτρες που θα μπουν για τη βία και τους στημένους αγώνες.

Προκειμένου να καταπολεμηθεί η βία, έκανε λόγο για αναβάθμιση της ΔΕΑΒ : «Θα αναβαθμιστεί η ΔΕΑΒ και θα υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών. Θα ρυθμίζονται τα θέματα των συνδέσμων. Οι σύνδεσμοι, δηλαδή, θα μετατραπούν σε λέσχες και θα αναγνωρίζονται από τις ΠΑΕ. Θα προβλέπεται επίσης το τι θα γίνεται με τις οργανωμένες μετακινήσεις, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τους σεκιούριτι». Ο κ. Γερουλάνος συμπλήρωσε πως στις αρμοδιότητες της ΔΕΑΒ θα είναι και οι στημένοι αγώνες, αλλά δεν αποσαφήνισε πως ακριβώς θα γίνει αυτό.

Λόγο για απίστευτη διαπλοκή στις τάξεις των παραγόντων, έκανε ο Υπουργός: «Υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα στους στημένους αγώνες, ενώ είναι απίστευτη η διαπλοκή των παραγόντων. Στην επίσκεψή του, ο κ. Πλατινί είπε πως όταν βλέπεις έναν πολίτη μίας χώρας να αγοράζει μία ομάδα, χωρίς να έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, πρέπει πάντα να αναρωτιέσαι γιατί θέλει αυτή την ομάδα. Οι στημένοι αγώνες είναι η πιο διαδεδομένη μορφή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Μέχρι τον Αύγουστο του 2012 δεν πρόκειται κανένας σύνδεσμος να πάρει άδεια, την οποία θα δίνει από εδώ και στο εξής η ΓΓΑ: «Οι σύνδεσμοι είναι πηγές διαφθοράς, καθώς όταν γίνεται μία παρέμβαση της αστυνομίας σε έναν βρίσκει ναρκωτικά και όπλα. Οι σύνδεσμοι θα γίνουν λέσχες, οι οποίες θα πρέπει να σχετίζονται άμεσα με την ομάδα και θα ελέγχονται απόλυτα από την ΓΓΑ. Καμία λέσχη δεν πρόκειται να πάρει άδεια πριν τον Αύγουστο του 2012 και σε αυτόν το χρόνο που θα είναι μεταβατική η περίοδος. Οι σύνδεσμοι θα πάψουν να λειτουργούν, δεν μπορούν λειτουργούν όπως γίνεται τώρα, όπου πλέον θα αδειοδοτούνται από την ΓΓΑ και θα πρέπει να έχουν αναγνώριση από τις ΠΑΕ, ώστε να συνδέονται. Δηλαδή, αν κάνει το οτιδήποτε ο σύνδεσμος θα έχει ευθύνη και η ΠΑΕ» και πρόσθεσε: «Θα πάψουν να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν σήμερα και δεν νομίζω ότι θα χυθούν πολλά δάκρυα από τους φίλους του ποδοσφαίρου. Αν λειτουργήσουν σωστά, μπορούν να συμβάλλουν και στην αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Αργότερα, ο κ. Γερουλάνος μίλησε για τις μετακινήσεις, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τους σεκιούριτι: «Θα μπουν κανόνες για την οργάνωση των μετακινήσεων και για ένα χρόνο δεν πρόκειται να υπάρξει καμία οργανωμένη μετακίνηση οπαδών. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο αν δουλέψει σωστά θα έχει αποτελέσματα. Θα επιβληθεί ενιαίο σύστημα για όλες τις ομάδες, καθώς δεν το τηρούν όλες» και συμπλήρωσε για τους σεκιούριτι: «Πολλές φορές είναι οπαδοί και εμείς από εδώ και στο εξής θα πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί, τί ρόλο παίζουν και πως προσλαμβάνονται».

Η ΕΠΟ προκειμένου να αυστηριοποιήσει τον πειθαρχικό της κώδικα ζήτησε τρία πράγματα από την Πολιτεία. Να αυξηθούν οι αρμοδιότητες των σεκιούριτι, να μετατραπεί σε ιδιώνυμο το αδίκημα της γηπεδικής βίας και να γίνει πιο ορθολογική χρήση των καμερών στα γήπεδα. Σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός απάντησε: «Παρακολουθούμε στενά κάθε κίνηση της ΕΠΟ και εκείνη τις δικές μας. Οι στόχοι μας είναι κοινοί. Αν η σχέση γίνει ανταγωνιστική τότε ο ένας θα ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Η ΕΠΟ το έχει καταλάβει αυτό και το ό,τι ήρθε ο Πλατινί στην Ελλάδα είναι ένα επιστέγασμα, της κοινής προσπάθειας που κάνουμε. Η ΕΠΟ θέλει να δει πως η Πολιτεία είναι αποφασισμένη. Τη λέξη ιδιώνυμο δεν θα τη χρησιμοποιούσα ποτέ γιατί έχει πολλά νοήματα», παραπέμποντας στο νέο αθλητικό Νόμο, ο οποίος δόθηκε προς δημόσια διαβούλευση».

Ο κ. Γερουλάνος ερωτήθηκε, επίσης, για το αν βλέπει να κουκουλώνονται οι υποθέσεις των στημένων: «Δεν θα πρέπει να “αυτομαστιγωνόμαστε” πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, όπως στην Τουρκία. Σταδιακά το πρωτάθλημα πρέπει να γίνει πιο αξιόπιστο. Το ρόλο τους τον έχουν όλοι, η ΕΠΟ, η UEFA, η Πολιτεία. Αν πρέπει να το αναλάβει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα, εγώ είμαι υπέρ και νομίζω πως το κοιτάζει και η ΕΠΟ αυτό το θέμα. Παράλληλα να σημειωθεί πως οι ρήτρες βίας πέρυσι δεν ήταν τόσο αυστηρές, όσο θα έπρεπε. Έπρεπε να είναι δεκαπλάσιες», προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά ό,τι θα αυξηθούν.

Για το αν υπάρχει περίπτωση να αναβληθεί το πρωτάθλημα, τόνισε: «Ό,τι κάνει η Τουρκία δεν θα πρέπει να μας απασχολεί. Δεν έχουμε αποκλείσει το να πάει πίσω το πρωτάθλημα. Θέλουμε, όμως να ξεκινήσει και να εξυγιαίνεται στην πορεία. Το πότε θα παρθούν αποφάσεις θα φανεί στην πορεία. Εάν υπάρξουν καταδικαστικές αποφάσεις για ομάδες θα επιβληθούν απευθείας. Δεν σημαίνει ότι θα παύσει η διαδικασία επειδή θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση των ομάδων είπε: «Κάποια πράγματα οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως παραδείγματος χάρη ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ. Τώρα ήρθε η ώρα για μεγαλύτερη έμφαση στις ρήτρες βίας, θα τις αυστηροποιήσουμε, θα συνδυάζονται με την Αθλητική Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις που θα παίρνονται εκεί. Ωστόσο, η διακοπή ή επαναφορά θα εξαρτηθεί από τις κινήσεις της ΕΠΟ και τις ρήτρες βίας».

Τέλος στην ερώτηση για το αν ο ίδιος θα ξεκινούσε σήμερα το πρωτάθλημα, απάντησε: «Ναι. Θα το ξεκινούσα. Είμαστε ακόμα στην αρχή και θα πρέπει να δώσουμε μία ευκαιρία στη διαδικασία να προχωρήσει. Θα δοκιμαστούμε όλοι και εάν αποτύχουμε ίσως πάμε σε πιο ακραίες λύσεις».

Συμφώνησαν Ζαγοράκης-επενδυτές!

Συμφώνησαν Ζαγοράκης-επενδυτές! (Photo: Action Images)
Και ξαφνικά… συμφωνία στον ΠΑΟΚ!

Στην έκτακτη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τρίτης, οι Ζαγοράκης, Κατσαρής και Σαχπατζίδης φέρονται να βρήκαν το σημείο επαφής που θα φέρει τον ίδιο και τον Βασίλη Φλωρίδη στα διοικητικά του «δικεφάλου του Βορρά»!

Ο μοναδικός λόγος που ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή του ΠΑΟΚ στη Νορβηγία ήταν η επικείμενη συνάντησή του με τον Γιώργο Σαχπατζίδη. Πριν απ’ αυτήν, οι δύο πλευρές είχαν θέσει από μια προϋπόθεση:

Η μεν της πλευράς του επιχειρηματία και του Βασίλη Φλωρίδη να δοθούν εγγυήσεις ότι τα χρέη της ΠΑΕ δεν ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ, ώστε να καταθέσουν -μέσω της ΑΜΚ- τα 6,75 εκατ. ευρώ, για τα οποία έχουν δεσμευτεί. Η δε τη πλευράς της διοίκησης του ΠΑΟΚ ότι οι δύο επιχειρηματίες πληρούν ορισμένες από τις προϋποθέσεις που θέτει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Προφανώς, λοιπόν, οι εκκρεμότητες αυτές ξεπεράστηκαν στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη οι Ζαγοράκης, Κατσαρής με τον Σαχπατζίδη (που βρισκόταν σε τηλεφωνική επαφή και με τον Φλωρίδη), αφού μετά το τέλος της, επιβεβαιώθηκε και επίσημα το καλό αποτέλεσμα -αλλά και οι εξελίξεις αμέσως μετά το ματς στο Όσλο.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σήμερα, 26 Ιουλίου 2011, συναντήθηκαν οι κ.κ. Κατσαρής, Ζαγοράκης, Σαχπατζίδης, οι οποίοι είχαν τηλεφωνική συνομιλία και με τον κ. Φλωρίδη. Αποφάσισαν να προχωρήσουν ενωμένοι, με μοναδικό γνώμονα το καλό του ΠΑΟΚ.
Τις επόμενες μέρες, μετά από το παιχνίδι της Πέμπτης, θα υπάρξουν οριστικές και επίσημες ανακοινώσεις».