ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ

Οι σεισμοί γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί λόγω του μικρού εστιακού τους βάθους


Τώρα: Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση στην Πάτρα- Ανάστατοι οι Πατρινοί απο τις συνεχείς επισκέψεις του Εγκέλαδου Οι σεισμοί γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί λόγω του μικρού εστιακού τους βάθους

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση αναστάτωσε πριν από λίγα λεπτά την Πάτρα, η οποία τα τελευταία 24ωρα δονείται  από τις  συνεχείς επισκέψεις του Εγκέλαδου, γεγονός που σπέρνει τον τρόμο στους κατοίκους της. Υπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση εντάσεως 2,9 Ρίχτερ σημειώθηκε και στις 18:09 σήμερα το απόγευμα  στην Πάτρα.
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή λόγω του μικρού της εστιακού βάθους, των δέκα χιλιομέτρων.
Το επίκεντρο του σεισμού του απογεύματος εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή Ρίου – Αντιρρίου και συγκεκριμένα 9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας, ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά του Ρίου και 10 χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο.
Η σεισμική ακολουθία συνεχίστηκε και στη διάρκεια της νύχτας χθεσινής νύχτας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, στις 03:26:53 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 12 χλμ βορειοδυτικά της Πάτρας, 11 χλμ νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου και 5 χλμ βορειοδυτικά του Αντιρρίου.Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χλμ.
Επίσης, στις 2.05 σημειώθηκε άλλη μια δόνηση, μεγέθους 2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.Το επίκεντρο ήταν 45 χλμ Νότια της Πάτρας, 46 χλμ Νότια του Αιγίου και 11 χλμ βορειοδυτικά της Δάφνης. Το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΤΡΟΙΚΑΣ

Συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, είχε στο υπουργείο Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος.Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου...
στη συνάντηση τέθηκαν η κάλυψη των αποκλίσεων στον τρέχοντα προϋπολογισμό και η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι αποκρατικοποιήσεις.

Στο μεταξύ, αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, θα έρθουν στην Ελλάδα και οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι θα συντάξουν τον Σεπτέμβριο την τελική αναφορά, που θα αποσταλεί σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ
Με βάση τη συγκεκριμένη έκθεση, θα αποδεσμευθεί τον ίδιο μήνα η 6η δόση του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ. Σημειώνεται, ότι η 6η δόση θα αποτελέσει ταυτόχρονα την 1η δόση του νέου δανειακού προγράμματος προς την Ελλάδα.

ΚΑΘΕΙΡΞΗ 16 ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ

Ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας, Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, καταδικάστηκε χθες, Πέμπτη, ερήμην από δικαστήριο της Τύνιδας σε κάθειρξη 16 ετών για διαφθορά και απάτες με ακίνητα, σε δύο υποθέσεις αγοράς και παραχώρησης οικοπέδων στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η κόρη του Νεσρίν καταδικάστηκε επίσης σε κάθειρξη 8 ετών στην πρώτη υπόθεση και ο...
σύζυγός της Σάχερ αλ Ματέρι σε κάθειρξη 16 ετών και στις δύο υποθέσεις, οι οποίες αφορούσαν στην αγορά και την παραχώρηση δύο οικοπέδων σε αριστοκρατική συνοικία της Τύνιδας. Ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας κατηγορείτο ότι επενέβη προσωπικά για να επιτρέψει στον γαμπρό του να αγοράσει και να πουλήσει τα δύο αυτά οικόπεδα. Στην πρώτη υπόθεση, που αφορούσε στην αγορά της γης, ο Μπεν Άλι και τα δύο συγγενικά του πρόσωπα καταδικάστηκαν επίσης στην καταβολή 30 εκατομμυρίων διναρίων (περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ) έκαστος. Επίσης καταδικάστηκαν να καταβάλουν συλλογικά 20 εκατομμύρια δηνάρια (10 εκατομμύρια ευρώ) για την πρόκληση βλάβης στα συμφέροντα του κράτους στην υπόθεση αυτή. Στη δεύτερη υπόθεση, ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας και ο γαμπρός του καταδικάστηκαν επίσης να καταβάλουν έκαστος 14 εκατομμύρια δηνάρια και από κοινού 5 εκατομμύρια για ηθική βλάβη. Αυτή ήταν η τρίτη δίκη που διεξάγεται ερήμην του Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, ο οποίος εκδιώχθηκε από την Τυνησία στις 14 Ιανουαρίου μετά τη λαϊκή εξέγερση που είχε ξεσπάσει εναντίον του. Ο πρώην πρόεδρος έχει βρει έκτοτε καταφύγιο στη Σαουδική Αραβία. Ο Μπεν Άλι έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην σε κάθειρξη συνολικά άνω των 50 ετών σε δύο προηγούμενες δίκες, οι οποίες διεξήχθησαν ξεχωριστά. Ο Σάχερ Ματέρι έχει καταφύγει, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στο Κατάρ.

ΑΔΕΔΥ: ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι με αιφνιδιαστικό τρόπο προχώρησε σε μειώσεις μισθών, πριν γίνουν οι προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα διαπραγματεύσεις, η ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι οι αντιδράσεις της θα είναι δυναμικές και άμεσες. "Η κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, θα παρουσίαζε το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο την...
επόμενη εβδομάδα για να τεθεί σε διαβούλευση και να ακολουθήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις. Αντί αυτού ανακοίνωσε οριζόντιες και δραματικές μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους, χωρίς κανένα κριτήριο, επιφέροντας έτσι νέες απώλειες στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων, τα οποία έχουν μειωθεί ήδη κατά 25% το 2010, ενώ και το 2011 με το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, μειώθηκαν ακόμα περισσότερο και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, μέσω της αύξησης των εισφορών (ασφαλιστικών και υπέρ ανεργίας) και της φορολογίας. Αποτέλεσμα οι μειώσεις στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 40%!", υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ. "Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι μάσκες έπεσαν οριστικά. Ο Υπουργός Οικονομικών ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε αποσύρει σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, επανήλθε σήμερα αιφνιδιαστικά δημιουργώντας τετελεσμένα ενόψει νέου μισθολογίου και ναρκοθετώντας κάθε απόπειρα διαλόγου. Μετά από όλα αυτά οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν έχουμε άλλο δρόμο, θα αντιδράσουμε δυναμικά με κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.", τόνισε η ΑΔΕΔΗ στην ανακοίνωσή της.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής του Κόμματος για την προετοιμασία της πρότασης Συνταγματικής Αναθεώρησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ήρθε η ώρα μέσα από την κρίση να ανοίξει ο δρόμος για τη Νέα Μεταπολίτευση. Γιατί μέσα από την κρίση, που βιώνουμε αυτόν τον καιρό, προβάλλει η ιστορική ανάγκη για μεγάλες και βαθιές τομές στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματός μας.
Αυτή την ιστορική ανάγκη υπηρετεί η σημερινή υπεύθυνη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη Νέα Μεταπολίτευση, που θα οδηγήσει στη Νέα Ελλάδα.
  Σήμερα, θέτουμε προς δημόσια διαβούλευση και συζήτηση τις προτάσεις μας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, για τη νέα αρχιτεκτονική της ελληνικής πολιτείας.
  Οι αλλαγές αυτές απαιτούνται από τον ελληνικό λαό και κρίνουν την ευθύνη, την ωριμότητα και τη βούληση του πολιτικού μας συστήματος, να τολμήσει ριζοσπαστικές τομές, θέτοντας τα θεμέλια μιας καινούργιας εποχής.
  Μιας εποχής, με τη Δημοκρατία μας θεσμικά πιο ισχυρή, πιο λειτουργική, πιο παραγωγική.
  Με τον Έλληνα πολίτη να ξαναβρίσκει τη χαμένη εμπιστοσύνη του στους θεσμούς.
  Την ελληνική οικονομία σε ένα νέο πλαίσιο διαφάνειας και αποτελεσματικότητας.
  Την κοινωνία μας πιο συνεκτική.
  Το εθνικό μας σύστημα πιο δίκαιο, πιο σταθερό, πιο λειτουργικό.
  Από σήμερα, ανοίγει ο εθνικός διάλογος για το νέο συνταγματικό χάρτη της χώρας.
  Με τρόπο δημοκρατικό, υπεύθυνο και συντεταγμένο. Γιατί το Σύνταγμα και οι διαδικασίες άμεσης διαβούλευσης με το λαό, είναι σοβαρά θεσμικά και πολιτειακά ζητήματα για να γίνονται αντικείμενο κομματικών επιδιώξεων από την Κυβέρνηση.
Κινήσεις πρόσκαιρου επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, που αποσκοπούν να συγκαλύψουν τα αδιέξοδα μιας αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής, είναι δημοκρατικά απαράδεκτες και καταδικαστέες.
Τα δημοψηφίσματα δεν προσφέρονται για άλλοθι.
Απευθύνουμε πρόσκληση στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, στους φορείς της κοινωνίας και της οικονομίας, στην κοινωνία των πολιτών, στον πνευματικό κόσμο, στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και τους κοινωνικούς εταίρους, να συμβάλλουν στη συλλογική προσπάθεια για τη νέα αρχιτεκτονική της ελληνικής πολιτείας.
 Βασικές επιδιώξεις των προτεινόμενων κατευθύνσεων είναι:
        η εξισορρόπηση και η σταθερότητα του πολιτικού συστήματος με τη δημιουργία ουσιαστικών αντίβαρων στον πρωθυπουργοκεντρικό σημερινό χαρακτήρα του.
        η διαφάνεια στην πολιτική μας ζωή και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού στους θεσμούς και το πολιτικό προσωπικό που τους υπηρετεί.
        η πιο αποτελεσματική προστασία των κοινωνικών αγαθών και των ατομικών δικαιωμάτων.  
        η συμβολή στην ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας.
Οι προτάσεις-κατευθύνσεις για τη δημόσια αυτή συζήτηση είναι οι εξής:
 1.  Εκλογή και ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 2. Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του Πρωθυπουργού.
 3. Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τις θητείες των Περιφερειαρχών, των Δημάρχων και των Συνδικαλιστών.
 4. Ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού με εκείνο του Βουλευτή.
 5. Επανεξέταση του αριθμού των Βουλευτών και των Βουλευτών Επικρατείας.
 6. Αναθεώρηση της διάταξης για την αποσβεστική προθεσμία ως προς την ποινική ευθύνη των Υπουργών και ιδίως την κατάργησή της όπως ισχύει σήμερα.
 7. Αναθεώρηση της διάταξης για την  ασυλία των Βουλευτών, ώστε να περιορισθεί αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους.
 8. Συνταγματική πρόβλεψη για το “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων και για την ανάθεση του ελέγχου του σε ειδικό σώμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ανώτατους λειτουργούς των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της Χώρας (πρόταση ΝΔ).
 9. Ουσιαστικός εκδημοκρατισμός των Πολιτικών Κομμάτων και  εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά τους.
 10. Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Βουλευτή.
 11. Καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος με την πρόβλεψη ότι η αλλαγή  του απαιτεί πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής.
 12. Ισχυροποίηση των εγγυήσεων για εξάντληση της διάρκειας της κοινοβουλευτικής περιόδου.
 13. Ενίσχυση του ρόλου των Βουλευτών τόσο σε νομοθετικό όσο και σε ελεγκτικό επίπεδο.
 14. Συνταγματική κατοχύρωση της ακρόασης κοινωνικών φορέων κατά την εξέλιξη της νομοθετικής διαδικασίας.
 15. Θεσμοθέτηση συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος και αντίστοιχου οργανογράμματος με απόφαση των 3/5 της Βουλής.                                                              
Επίσης θεσμοθέτηση δύο Μόνιμων Υπηρεσιακών Υφυπουργών, Εξωτερικών και επί του Προϋπολογισμού, με 5ετή θητεία και εκλογή τους από τα 3/5 της Βουλής.
 1. Παροχή εγγυήσεων του Δημοσίου μόνον με τυπικό νόμο.
 2. Υποχρέωση σύνταξης μελέτης σκοπιμότητας για τα μεγάλα δημόσια έργα και προμήθειες του  Δημοσίου, εκτός εκείνων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 3. Κατάργηση του θεσμού των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων και της αντίστοιχης αναβάθμισης του ρόλου των Γενικών Διευθυντών.
 4. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.
 5. Ίδρυση ειδικού τμήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων μεγάλων δημόσιων συμβάσεων και ιδιωτικών επενδύσεων.
 6. Οριοθέτηση της εν γένει δικαιοδοσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των δημόσιων συμβάσεων , ώστε να μη συγκρούεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 7. Αναθεώρηση του άρθρου 90, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του περιορισμού της διακριτικής ευχέρειας της Εκτελεστικής Εξουσίας ως προς την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
 8. Αναθεώρηση του άρθρου 16, για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
 9. Εξορθολογισμός των διατάξεων για τα Μ.Μ.Ε. προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας και της αντικειμενικότητάς τους.
 10. Αναθεώρηση των περί δημοψηφισμάτων  διατάξεων, για την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία.
 11. Αναμόρφωση της οικονομικής θεματικής του Συντάγματος και σύνδεσης της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με την οικονομική ανάπτυξη και την εξασφάλιση ανάλογης ωφέλειας για το κοινωνικό σύνολο.
 12. Πρόβλεψη για την υποχρέωση κατάθεσης ετήσιου αναλυτικού απολογισμού από όλους τους φορείς που χρηματοδοτούνται από το κρατικό προϋπολογισμό.
 13. Αναθεώρηση του άρθρου 17, προς την κατεύθυνση της πιο αποτελεσματικής προστασίας του πυρήνα του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας.
 14. Αναθεώρηση του άρθρου 24  ( και του άρθρου 117 παρ. 3 και 4) προς την κατεύθυνση της πληρέστερης προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της αντιμετώπισης ακραίων καταστάσεων σε βάρος όχι μόνο της ατομικής ιδιοκτησίας αλλά και της περιουσίας του Δημοσίου.
 15. Ρητή πρόβλεψη για την προστασία της εθνικής ταυτότητας και της ελληνικής γλώσσας.
 16. Εξορθολογισμός της οργάνωσης και λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών.

Αυτός είναι ο δρόμος για τη Νέα Μεταπολίτευση».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ ΔΗΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΟΟ Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Γιάννης Δημαράς, σχετικά με την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Υδατοσφαίρισης στη Σανγκάη, από την Εθνική μας Ομάδα Γυναικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα κορίτσια της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης μας έκαναν, με την κατάκτηση του Παγκόσμιου Τίτλου, εθνικά υπερήφανους και απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι, οι Έλληνες όταν θέλουν μπορούν να νικούν.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας».

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ


ΝΔ: "Σοβαρά τα ερωτηματικά για την Κοινωνική Εργασία"  Κοίνη δήλωση Κωστή Χατζηδάκη και Νίκου Νικολόπουλου

Οι υπεύθυνοι του Τομέα Ανάπτυξης και του τομέα Εργασίας, κκ. Κωστής Χατζηδάκης, βουλευτής Β’ Αθηνών, και Νίκος Νικολόπουλος, βουλευτής Αχαΐας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση για το πρόγραμμα «Κοινωνική Εργασία»: «Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργούνται ως προς την αποτελεσματική, αλλά και διαφανή χρήση των πόρων του προγράμματος Κοινωνική Εργασία που αφορά στην υλοποίηση δράσεων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας πεντάμηνης διάρκειας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Με δεδομένη την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας τα τελευταία δύο χρόνια η σωστή αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων για την υλοποίηση προγραμμάτων εργασιακής εμπειρίας είναι, φυσικά, ύψιστης προτεραιότητας. Μόνο που τα προγράμματα αυτά πρέπει να έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, να είναι αξιόπιστα και κυρίως να εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η αμεροληψία στην επιλογή των υποψηφίων.
Ωστόσο, για το πρόγραμμα αυτό:
-Δεν φαίνεται να έχει εξασφαλισθεί επαρκής χρηματοδότηση. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργείου ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται περίπου στα 190 εκ ευρώ και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» στου ΕΣΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Θεματικό Άξονα Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση». Ωστόσο, τα ήδη ενταγμένα και προκηρυγμένα έργα που υπάγονται στο συγκεκριμένο άξονα σχεδόν καλύπτουν τον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμο το ποσό των 190 εκ. ευρώ.
-Δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά ως προς την καταλληλότητα των φορέων υλοποίησης του έργου και τους στόχους που εξυπηρετεί η εν λόγω ρύθμιση. Συγκεκριμένα στο άρθρο 3 παρ. 1 της ΚΥΑ αναφέρονται ως Δικαιούχοι: Σωματεία, Αστικές μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες, ΜΚΟ, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις οι οποίες δεν επιβάλλεται να έχουν καμιά προηγούμενη εμπειρία ή δραστηριοποίηση σε παρόμοιο πεδίο. Σημειωτέον, στο άρθρο 7 της ΚΥΑ αναφέρεται ότι προβλέπεται «έμμεσο κόστος του Δικαιούχου» που ανέρχεται στο 5% των συνολικών δαπανών. Επομένως ένα σημαντικό ποσό του προγράμματος θα κατευθύνεται στους μεσάζοντες και όχι στους ανέργους. Υπογραμμίζεται ότι σε όλες τις δράσεις προώθησης ανέργων στην απασχόληση που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Β’ και του Γ’ ΚΠΣ καθώς και του ΕΣΠΑ από τον ΟΑΕΔ, το σύνολο του διατιθέμενου ποσού κατευθύνθηκε στους ανέργους.
-Δεν ορίζονται αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται γκρίζες ζώνες σχετικά με την αξιοκρατία για τις επιλογές.
Γι’ αυτό το λόγο, καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα».

ΠΑΤΡΑ: ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ


Πάτρα ΤΩΡΑ: Νέα φωτιά στον Ψαθοπυργο Πιθανόν να κλείσει η παλαιά Εθνική οδός για την κατάσβεσή της

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν  απο λίγο  σε πρανή της οδού, ανάμεσα στην Νέα και την Παλαιά Εθνική Οδό και για το έργο της κατάσβεσης επί τόπου έχουν φτάσει, τρία οχήματα της Πυροσβεστικής από Αίγιο και Πάτρα με 10 άντρες. Η τοπική αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει την κυκλοφορία, προκειμένου να γίνει με ταχύτητα και άμεσα η κατάσβεση της φωτιάς, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο άνεμος είναι δυνατός στην περιοχή.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Με μια πολύ ευχάριστη είδηση ξεκίνησε σήμερα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter με τον Α. Παυλόπουλο. Το τρομερό κατόρθωμα των κοριτσιών της Εθνικής Πόλο, ξεπερνά κάθε επιτυχία που είχαν οι εθνικές ομάδες, καθώς είναι η πρώτη φορά που κερδίζουμε...
την πρώτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επιτυχία είναι διπλή εάν συνυπολογίσουμε ότι ο τελικός έγινε στην έδρα της Κίνας που ήταν και το απόλυτο φαβορί. Μπράβο στα κορίτσια...


Το χρονικό:
Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να προηγηθεί στο 2' με την Ασημάκη να παίρνει την "ασίστ" από την Ρουμπέση και να στέλνει με άνεση την μπάλα στη εστία της Κίνας για το 0-1!

Στο επόμενο δίλεπτο η Ψούνη είδε τον διαιτητή της αναμέτρησης να την αποβάλλει δύο φορές, δημιουργώντας πρόβλημα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οι Κινέζες γύριζαν την μπάλα καλά στην περιφέρεια και δοκίμαζαν το...χέρι τους και τα, καλά όπως αποδείχθηκαν, αντανακλαστικά της Κούβδου.

Στο 4.30, κι ενώ η γηπεδούχος ομάδα αγωνιζόταν εκ νέου με αριθμιτικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής της Αντωνάκου, η Πινγκ Λιου βρήκε στόχο και ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα της.

Η "απάντηση" δεν άργησε να έρθει από την "γαλανόλευκη" με την Αντιγόνη Ρουμπέση να κάνει ένα χαμηλό σουτ από την περιφέρεια και να διαμορφώνει το 1-2! Το άγχος ήταν εμφανέστατο για τις παίκτριες και των δύο ομάδων και η Κίνα, εκμεταλλευόμενη την αποβολή της Τσουκαλά, ισοφάρισε εκ νέου σε 2-2 με την Τζιν Χε να νικάει την εξαιρετική στο πρώτο οκτάλεπτο Κούβδου.

Το "ψεγάδι" στην ελληνική παρουσία ήταν και σε αυτό το ματς η αδυναμία για σωστό και αποτελεσματικό παιχνίδι κάθε φορά που η αντίπαλη ομάδα αγωνιζόταν με παίκτρια λιγότερο στην πισίνα (μόλις 1/4  επιθέσεις). Αντιθέτως, ήταν σαφές πως η ελληνική ομάδα είχε δουλέψει αρκετά στο κλείσιμο του χώρου όταν η ίδια έπαιζε με αριθμιτικό μειονέκτημα.

Η λήξη του πρώτου οκταλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες στο ισόπαλο 2-2. "Όπλο" των Κινέζων μέχρι τότε; Το παιχνίδι τους στα 2 μέτρα με στόχο την αποβολή των Ελληνίδων και το αριθμιτικό πλεονέκτημα.

Στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση κέρδισαν αποβολή από τις Κινέζες, όμως και πάλι δεν εκμεταλλεύτηκαν την επίθεση και έχασαν την ευκαιρία να προηγηθούν.

Το γκολ πάντως ήρθε έξι λεπτά  ρπιν την λήξη του β' οκταλέπτου με την Ρουμπέση να "οπλίζει" και να "σκοτώνει" την Κινέζα πορτιέρο για το 2-3! Στο 4'.53''η Τσουκαλά αποβλήθηκε για δεύτερη φορά και το πρόβλημα για το συγκρότημα του Μορφέση μεγάλωσε αφού είχαν προηγηθεί οι δύο αποβολές της Ψούνη.

Με 3'19'' να απομένουν η Μανιωλουδάκη βρέθηκε στο αριστερό δοκάρι της αντίπαλης άμυνας και με ωραίο τελείωμα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην Ελλάδα, 2-4!

Τα πολλά περιφερειακά σουτ της Κίνας εξουδετερώνονταν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από την ελληνική άμυνα που κρατούσε σταθερά και συντηρούσε το προβάδισμά της. Το 2-4 ήταν το σκορ της αναμέτρησης στην λήξη του β' οκταλέπτου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Εθνική μας που, αφού πρώτα "γλίτωσε" από ωραίο σουτ της Πινγκ Λιου, κατάφερε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση να  ξεφύγει με τρία γκολ, 2-5, με δυνατό σουτ της Ρουμπέση από τα οκτών μέτρα. Η πάντηση ήταν άμεση από τις Κινέζες που δια χειρός Πινγκ Λιου μείωσαν σε 3-5.

Η αμυντική λειτυργεία μας δεν ήταν καλή στα επόμενα λεπτά, με την Πινγκ Λιου να μειώνει σε 5-3. Ευτχυώς για την "γαλανόλευκη" η επίθεση λειτουργούσε καλά και η ασημάκη με σουτ από τα δύο μέτρα έγραψε το 3-6 για την ομάδα μας. Και πάλι όμως οι γηπεδούχες βρήκαν τον τρόπο να μείνουν μέσα στο παιχνίδι με την Τενκ να μειώνει σε 4-6! Το ματς είχε πάρει μία "άγρια ομορφιά" με τις άμυνες να μην θυμίζουν σε τίποτα τα δύο πρώτα οκτάλεπτα και την Μελιδώνη με σουτ από πλάγια θέση πήρε και πάλι αέρα τριών τερμάτων με το σκορ στο 4-7. Με 4'50'' η Πινγκ Λιου σούταρε δυνατά και η Κούβδου πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα βγάζοντα με..ποδοσφαιρικό τρόπο την μπάλα από το δεξί της "Γ".

Τα "άσχημα" νέα, όμως, δεν άργησαν να έρθουν με την Γερόλυμου να αποβάλλεται για τρίτη φορά και να αφήνει για 20'' την ελληνική ομάδα με αριθμιτικό μειονένκτημα, ενώ έμεινε εκτός συνέχειας του τελικού. Η Γουάνγκ με σουτ από πλάγια θέση (αριστερά) μειώσε σε 5-7 για την Κίνα. Τα ψυχικά αποθέματα για τα κορίτσια του Μορφέση περίσσευαν και με την Ασημάκη να σκοράρει εκ νέου το σκορ διαμορφώθηκε σε 8-5. Η κρίση των διαιτη΄των δεν ήταν στο 50-50 με αποτέλσμα στο 1'.50'' να δεχθούμε διπλή αποβολή (Ψούνη, η οποία συμπλήρωσε τις τρεις αποβολές και βγήκε εκτός τελικού, Ρουμπέση) και γκολ από την Κίνα που πλησίασε σε 6-8. Το σκορ δεν άλλαξε στα εναπομείνατα δευτερόλεπτα για την λήξη της τρίτης περιόδου.

Στην έναρξη της τελευταίας πριδόυο η αρχηγός, Κική Λιώση με "όπλισε" από δεξιά και διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί "Γ" της αντίπαλης εστίας και "έγραψε" το 6-9. Με 4' να απομένουν η Σονγκ μείωσε σε 7-9 για την Κίνα και με 1'20'' η Σουν με καταπληκτική λόμπα έφερε το ματς στην κόψη του ξυραφιού κάνοντας το 8-9! Στα τελευταία δευτερόλεπτα η Ελλάδα κατάφερε να παίξει φοβερή άμυνα με παίκτρια λιγότερη και η λήξη του αγώνα βρήκε τον Μορφέση και τα κορίτσια αγκαλιασμένους στην πισίνα!

ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Η Δ. ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ


"Να ενταχθεί και η Δυτική Ελλάδα, στον ενεργειακό σχεδιασμό χρήσης φυσικού αερίου!" Αυτό ζητά ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑ.Ο.Σ. Αλέκος Χρυσανθακόπουλος

«Η Ελλάδα διαθέτει πετρέλαιο, αλλά περισσότερο απ’ όλα διαθέτει φυσικό αέριο. Το πετρέλαιο το προσδιορίζουμε περίπου στο 10%, του αντίστοιχου 90% του φυσικού αερίου και αυτό είναι ιδιαίτερα καθοριστικό για την ενεργειακή μας στρατηγική!»
Αυτό τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, ως ειδικός αγορητής του ΛΑΟΣ για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «για τη Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις».
Ο βουλευτής Αχαΐας υπογράμμισε ότι μέγιστο θέμα για τη χώρα μας είναι η ταχύτατη ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.) στον ΟΗΕ: «Μέσα σ’ αυτή την Αίθουσα πρώτος ο Λ.Α.Ο.Σ γνωστοποίησε την ορολογία της Α.Ο.Ζ. Απαίτησε από την Κυβέρνηση Καραμανλή να προχωρήσει, πράγμα που δεν τόλμησε.
Κατ’ επανάληψη σήμερα έχει ακουστεί από εμάς το ίδιο θέμα, αλλά και όλες οι πτέρυγες της Βουλής πλέον το αναγνωρίζουν», είπε ο κ. Χρυσανθακόπουλος, για να επικεντρωθεί και στην περιοχή μας: «Πρέπει να ενταχθεί και η Δυτική Ελλάδα στον ενεργειακό σχεδιασμό χρήσης φυσικού αερίου, που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει εξαιρεθεί αυτού του σχεδιασμού.
Αν εμείς ταχύτατα προχωρήσουμε στην έρευνα, αξιοποιώντας επίσης και τη δυνατότητα της ανοικτής πόρτας, της άμεσης ανάθεσης εκεί που υπάρχουν ήδη δεδομένα για την εξόρυξη πετρελαίου, κυρίως και μετά φυσικού αερίου (αναφέρω το πετρέλαιο γιατί είναι για τη Δυτική Ελλάδα ήδη πραγματοποιημένες έρευνες), τα πράγματα θα πάνε πάρα πολύ καλά για εμάς!»
Αναφερόμενος στα μεγέθη φυσικού αερίου που μπορεί να αξιοποιήσει η χώρα μας, ο κ. Χρυσανθακόπουλος, σημείωσε:
«Σκεφθείτε το γεγονός ότι είναι γνωστό πως το Αζερμπαϊτζάν με ένα τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θεωρείται μεγάλη ενεργειακή δύναμη.
Σκεφθείτε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε τη λεκάνη του Ηροδότου που έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί γειτνιάζει ακριβώς με την Κύπρο. Έχουμε τα κοιτάσματα που προσδιορίζονται ψηλά στο Φραγκοκάστελλο κάτω από την Κρήτη.
Έχουμε την κοιλάδα της Μεσσαράς, που μπορούμε να βγάλουμε και στην ξηρά φυσικό αέριο –αυτό είναι και μια αποκάλυψη στη συζήτηση- και έχουμε την περιοχή που συνορεύει με τη Βεγγάζη πλέον, μια και η Λιβύη είναι διχοτομημένη, όπου μπορεί να υπάρξει και εκεί συμφωνία.
Άρα, λοιπόν, πρέπει να σκεφτούμε σε διαφορετική βάση. Αυτά τα αποθέματα είναι από 3,5 μέχρι 5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Έτσι λέει η επιστημονική μελέτη και τουλάχιστον δεν φαίνεται να λανθάνει, διότι οι τρεις γεωτρήσεις του Ισραήλ βγάλουν 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά –με εκείνη του Leviathan να είναι η μεγαλύτερη…»

ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. στο Αίγιο (πλατεία Φανερωμένης) ήταν ο στόχος διαρρηκτών, οι οποίοι τα ξημερώματα της Παρασκευής "άνοιξαν" το χώρο, προκαλώντας, όπως έγινε γνωστό, μόνο υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα, εκτός από την πόρτα, έσπασαν και ένα φωτιστικό και προκάλεσαν μικρή αναστάτωση στο χώρο, καθώς όπως φαίνεται δεν βρήκαν κάτι αξιόλογο για να κλέψουν.
Βεβαίως, υπάρχει και η πιθανότητα απλώς να ήθελαν να προκαλέσουν φθορά στο χώρο και τίποτα παραπάνω. Το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου έχει αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης, παίρνοντας αποτυπώματα και καταθέσεις από μέλη της Τοπικής Οργάνωσης.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ" ΛΙΣΤΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ


Την ανάγκη "ο Υπουργός Υγείας, να ξεφύγει από την λογιστική και στείρα γραφειοκρατική αντίληψη αντιμετώπισης των πολύ σοβαρών προβλημάτων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, ιδιαιτέρως δε σ' εκείνα που ο ρόλος τους είναι βαρύς και μοναδικός σε ορισμένες περιοχές" επισημαίνει ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σε μία ακόμα δημόσια παρέμβασή του για την υγειονομική περίθαλψη στο νομό, αφού - σύμφωνα  με τον ίδιο - "η κυβέρνηση "βάζει χέρι στα μικρά νοσοκομεία, αλλά δεν κάνει και τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να αναπτύξει τις μεγάλες νοσηλευτικές μονάδες, όπως για παράδειγμα του υπερφορτωμένου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, στο Ρίο".
Ο Αχαιός Πολιτευτής, μιλά για "παράλογη πολιτική" της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αφού την ώρα που συρρικνώνει ή κατ' ουσίαν "κλείνει" Κέντρα Υγείας και Κλινικές Γενικών  Νοσοκομείων (Αίγιο- Μεσολόγγι-Αγρίνιο κ.ά), δεν δίνει εκείνα τα εφόδια στα κοντινά Περιφερειακά Νοσοκομεία, προκειμένου ν' αντέξουν στον όγκο των σοβαρών περιστατικών. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αναφέρεται ειδικότερα στην κατάσταση  που επικρατεί στην Χειρουργική και Ορθοπεδική Κλινική του Π.Ν.Π και την οποία περιγράφουν σ' επίσημα  έγγραφά τους  οι Διευθυντές τους κ.κ. Καλφαρέτζος και Παναγιωτόπουλος,προσκρούοντας ωστόσο σε κλειστά αυτιά και σε "τυφλές" μνημονικές τακτικές...του "κόβουμε και δεν δίνουμε", όπως ακριβώς συμβαίνει και στο μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας.
"Το ΠΝΠ έχει επιβαρυνθεί - μήνες  τώρα - και από την μεταφορά του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας", αλλά ουδείς από το υπουργείο φαίνεται να αντιλαμβάνεται, όπως οφείλει, ότι ο αριθμός των περιστατικών για χειρουργείο δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λίστες αναμονής που δεν θα' πρεπε και που θέτουν την υγεία πολλών πολιτών σε κίνδυνο, ή τους αναγκάζουν - φοβούμενοι τα χειρότερα - να καταχρεώνονται για να μεταβαίνουν σε Ιδιωτικά  Ιατρικά Κέντρα της Αθήνας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους  και τους οικείους τους", σημειώνει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, καταλήγοντας στο ερώτημα: "Το Κράτος  φροντίζει για τη λεγόμενη δωρεάν υγεία ή σπρώχνει απροκάλυπτα τον κόσμο στους ιδιώτες";
Επαναλαμβάνει τέλος την ανάγκη ενίσχυσης των δύο αυτών Κλινικών με προσωπικό - ακόμα και κατ' εξαίρεση - δίνοντας και τη δέουσα αξία στους Πανεπιστημιακούς και στο κύρος του Νοσοκομείου, που μειώνεται κάτω από τέτοιες λογικές ισοπέδωσης και αδιαφορίας.
Σε δήλωσή του επί του θέματος, ο Επ. Βουλευτής  της ΝΔ, καταλήγει:
" Ο κ. Λοβέρδος δεν συγχωρείται, προσωπικά σαν Αχαιός υπουργός που γνωρίζει το ΠΝΠ, να μην δίνει εντολή αποσυμφόρησης των δύο Κλινικών - πέραν των άλλων αναγκών. Αναλαμβάνει προσωπικά λοιπόν την ευθύνη για την δυσλειτουργία τους, την έλλειψη άμεσης εξυπηρέτησης των ασθενών σχεδόν απ' όλη τη χώρα και βέβαια το έμμεσο κέρδος ιδιωτών στο χώρο της υγείας. Αν δεν λογαριάζει τους ειδήμονες αλλά μονάχα τους κακούς συμβούλους του -που καιρό τώρα "ράβουν και ξηλώνουν" στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Αχαΐας- τότε "εγκληματεί" εις βάρος της δημόσιας υγείας  και των βεβαρημένων πολιτών.Άλλωστε η κυβέρνηση που ανήκει και την οποία υπηρετεί δεν έχει σχέδιο ούτε για τον υγειονομικό τομέα, αλλά κινείται "αρρωστημένα" με οικονομικούς όρους.Το ότι διαφωνεί με πολλά κατά καιρούς δεν του δίνει κανενός είδους συγχωροχάρτι...αντιθέτως τον κατατάσσει ισότιμα υπεύθυνο για την σημερινή κατάντια του Ρίου"!                          

ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΑΝ ΤΗ ΣΟΥΙΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ

Οι ιδιοκτήτες της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ ξενοίκιασαν την σουίτα που είχαν στο φαληρικό γήπεδο χωρίς να διευκρινίσουν τα αίτια προκαλώντας την απορία των ανθρώπων της ΠΑΕ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου οι αδερφοί Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να ξενοικιάσουν την σουίτα που είχαν στο "Γ. Καραϊσκάκης" χωρίς να διευκρινίσουν για ποιο λόγο προχώρησαν σε αυτή την κίνηση με αποτέλεσμα να φουντώσει η φημολογία.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ερμηνεύουν την κίνηση των Αγγελόπουλων με βάση την αποστροφή που νιώθουν για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον ελληνικό αθλητισμό, την ώρα που από την ΠΑΕ Ολυμπιακός δηλώνουν την έκπληξη τους με αυτή την εξέλιξη.
πηγή:NewsIt.gr

ΠΑΤΡΑ:ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Oλόκληρη επιχείρηση στήθηκε στην πλατεία Γεωργίου χθες το πρωί, για να απεγκλωβίσουν ηλικιωμένο που όχι μόνο είχε κλειδωθεί στην τουαλέτα καταστήματος, αλλά -σύμφωνα με πληροφορίες- είχε πέσει στο έδαφος! Έτσι, δεν μπορούσε να σηκωθεί και να ανοίξει την πόρτα. Δεν αποκλείεται ο ηλικιωμένος να υπέστη μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο, αφού εκλήθη ασθενοφόρο για να τον παραλάβει! Ο παππούς ενώ ήδη βρισκόταν μέσα στην τουαλέτα, άρχισε να φωνάζει για να τον απεγκλωβίσουν. Είχε ήδη κλειδώσει την πόρτα, ενώ αδυνατούσε να ... στρίψει το κλειδί! Επί τόπου βρέθηκαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα ασθενοφόρο. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον ηλικιωμένο, ο οποίος στη συνέχεια παρελήφθη από το ασθενοφόρο!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Υπέρ ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που προϋποθέτει τη συνεργασία μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης, τάχθηκε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου κατά την ομιλία του σε σύσκεψη με εκπροσώπους τοπικών φορέων της Αρτας, όπου βρίσκεται την...
Παρασκευή. Ο Γ.Παπανδρέου αναφέρθηκε σε λάθος πολιτικές του παρελθόντος και επισήμανε ότι δεν πρέπει να λαμβάνουν τις αποφάσεις τα υπουργεία, αλλά να υπάρχει πολιτική αποκέντρωσης. Στόχος της κυβέρνησης, είπε ο πρωθυπουργός, είναι να παρέχει τα αναπτυξιακά εργαλεία στην αυτοδιοίκηση, προκειμένου σε τοπικό επίπεδο να ιεραρχούνται οι προτεραιότητες και να λαμβάνονται οι αποφάσεις. Υπογράμμισε, δε, ότι χρειάζεται συνεργασία μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι πρέπει να πιάνει τόπο ακόμη και το τελευταίο ευρώ. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε εκ νέου στα οφέλη της συμφωνίας των Βρυξελλών, λέγοντας πως η Ελλάδα πέτυχε το μεγαλύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης που έχει δοθεί στη σύγχρονη ιστορία και υπογράμμισε ότι χάρη σε αυτό, η χώρα μπορεί πια να λειτουργεί με ασφάλεια. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αλλάξει την Ελλάδα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Τα ρουσφέτια έχουν τελειώσει».

ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΟ 2010

Ευθύνες στη Μόσχα επιρρίπτει έκθεση εμπειρογνωμόνων στην Βαρσοβία αναφορικά με το αεροπορικό δυστύχημα το 2010, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους ο τότε πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Καζίνσκι, η σύζυγός του και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ...
χώρας. Όπως μεταδίδει το BBC, η έκθεση αναφέρει ότι ναι μεν την κύρια ευθύνη τη φέρει ο πιλότος του αεροσκάφους, όμως ο φωτισμός στο αεροδρόμιο Σμόλενσκ, κοντά στο σημείο της συντριβής, ήταν ελλιπής, ενώ ευθύνες φέρουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Το δυστύχημα που βύθισε στο πένθος την Πολωνία σημειώθηκε στις 10 Απριλίου του 2010. Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 96 άτομα. Κανείς δεν επέζησε. Ο Λεχ Καζίνσκι, η σύζυγός του και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι -μεταξύ των οποίων ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Κρέμερ και ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας- ταξίδευαν στη Ρωσία για την επέτειο των 70 χρόνων από τη Σφαγή του Κατίν. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν άσχημες, καθώς η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω ομίχλης. Όπως αποδείχθηκε, ο πιλότος αγνόησε τις συστάσεις να προσγειωθεί είτε στο Μινσκ της Λευκορωσίας είτε στη Μόσχα και με δική του πρωτοβουλία επιχείρησε τέσσερις φορές να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο κοντά στο Σμόλενσκ της Ρωσίας. Η τελευταία προσπάθεια απέβη μοιραία, καθώς το αεροπλάνο ακούμπησε σε κλαδιά δέντρων, κατέπεσε και ανεφλέγη, απέχοντας μόνο περί τα 300-400 μέτρα από το διάδρομο προσγείωσης.

436 ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Για μια ακόμα χρονιά, εκατοντάδες λαϊκές εργατικές οικογένειες, νέα ζευγάρια βρίσκονται μπροστά σ’ένα εκρηκτικό αδιέξοδο, 436 παιδιά μένουν εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών και του Δημοτικού Βρεφοκομείου της Πάτρας.
         Από τις 726 νέες αιτήσεις που έγιναν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, 353 έμειναν απ’έξω. Από τις 116 αιτήσεις που έγιναν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο 83 έμειναν απ’έξω.
         Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί την Δημοτική Αρχή να πάρει άμεσα , κατεπειγόντως, όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την εγγραφή όλων των παιδιών που έχουν κάνει αίτηση στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού, να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του Δήμου, π.χ. Αρσάκειο, να ενοικιαστούν χώροι. Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Σε κανένα παιδί δεν πρέπει να λείψει η οργανωμένη και ενιαία με επιστημονικά κριτήρια διαπαιδαγώγηση.
         Καμιά οικογένεια δεν πρέπει να πληρώνει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή, μέσα στο εκρηκτικό κοινωνικό τοπίο που ζούμε λόγω των αντιλαϊκών μέτρων της Κυβέρνησης, να ζητά τροφεία, αντί να αγωνίζεται για την πλήρη κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
         Ο πατραϊκός λαός οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του, να που οδηγούν οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. την προσχολική αγωγή των παιδιών μας, έστειλαν την αρμοδιότητα των παιδικών σταθμών στους Δήμους, γιατί θεωρούν τα παιδιά μας κόστος.
Τα παιδιά της πόλης μας, της χώρας, δεν μπορούν να βρουν στέγη σε δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς, χιλιάδες εργαζόμενοι άνεργοι δεν προσλαμβάνονται για να τους στελεχώσουν, δεν είναι ¨αναπτυξιακό¨ έργο λένε τα πολιτικά στηρίγματα του κεφαλαίου!
Ο πλούτος που συγκεντρώνεται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού θέλουν να πάει για την ανάπτυξη του κεφαλαίου και όχι για τις ανάγκες  των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων.
Δεν θέλουν να είναι γεμάτη η πόλη μας με ιδιόκτητους, πρότυπους, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς όπου τα παιδιά μας θα αρχίσουν την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους, θέλουν να βλέπουν γεμάτες τις τράπεζες της Ελβετίας από τα κέρδη των ολίγων.
Η Δημοτική Αρχή του ΣΥΝ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, των ¨ανεξάρτητων¨ και οι παρατάξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Ν.Δ. που ψηφίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων μέσω του αναπτυξιακού νόμου, με λεφτά του ελληνικού λαού, αυτών δηλαδή που αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς, έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες γιατί στηρίζουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική μέχρι κεραίας σε τοπικό επίπεδο.
Ο πατραϊκός λαός οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να απομονώσει την πολιτική που εκπορεύεται από μασκαρεμένες και μη παρατάξεις, πολιτική που του στερεί στοιχειώδη δικαιώματα.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή:
·  Να δεχθεί στη δύναμη των σταθμών όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·  Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου ή άλλης μορφής ελαστική απασχόληση.
·  Να δημιουργηθεί κατάλληλη κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής και της κρατικής περιουσίας.
Άμεσα πρέπει:
1ον Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο, που προβλέπει την μεταφορά της ευθύνης για την προστασία και την αγωγή του παιδιού και των αντίστοιχων παιδικών σταθμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
2ον Να λειτουργήσουν αποκλειστικά Κρατικοί, Δημόσιοι, Δωρεάν, Σύγχρονοι και Ασφαλείς Παιδικοί Σταθμοί και Δημόσια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Βρεφών και Νηπίων.
3ον Να καταργηθούν άμεσα όλα τα τροφεία και τα λειτουργικά έξοδα των Σταθμών να καλυφθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό.
4ον Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα πρόγραμμα απαλλοτριώσεων οικοπέδων και κατασκευής σύγχρονων ασφαλών Παιδικών Σταθμών που θα καλύψουν το συντομότερο δυνατό όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των νέων γονιών.

Δραγώτης Κώστας
Μέλος Δ.Σ. Δημοτικού Βρεφοκομείου
Τηλ. 6974113221

Πλέσσας Διονύσης
Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Τομέα Παιδικών Σταθμών
Τηλ. 6974043049