ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ διεκδικεί οπαδός

Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ διεκδικεί οπαδός
Δύο εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο φίλαθλος ομάδας, ο οποίος το 2003, σε ηλικία 23 ετών έχασε το μάτι του στο γήπεδο κατά τη διάρκεια επεισοδίων από πέτρα που - όπως υποστηρίζει- πέταξαν αστυνομικοί!

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι αν και το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2003 η αγωγή θα συζητηθεί σε πρώτο βαθμό τον Οκτώρβιο του 2011, καθώς έχουν προηγηθεί πολλές αναβολές.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει στην αγωγή του ο οπαδός της ομάδας, ο οποίος σήμερα είναι 31 ετών όλα συνέβησαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης όπου επρόκειτο να ξεκινήσει ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Πριν την έναρξη του αγώνα άρχισαν τα πρώτα επεισόδια.

Οπαδοί της κιτρινόμαυρης ομάδας, περίπου 30 άτομα, πετούσαν όπως λέει ο παθών, προς την πλευρά των αστυνομικών των ΜΑΤ πέτρες και καπνογόνα. Μία διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο ξαναπετούσε προς τους οπαδούς τα αντικείμενα. Μία πέτρα βρήκε στόχο στο μάτι του παθόντος ο οποίος τώρα δείχνει ως δράστες τους αστυνομικούς.

«Αν και ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ντέρμπι και γνώριζαν την επικινδυνότητα και απαιτούνταν ιδιαίτερη προσοχή στην επίβλεψη και επιστάμενος έλεγχος κατά την είσοδο των φιλάθλων εντός του γηπέδου, δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Με τις ασπίδες τους απέφευγαν τις πέτρες και τα άλλα αντικείμενα, κάποιοι όμως από τους αστυνομικούς τα έπαιρναν από το έδαφος και τα πετούσαν στους φιλάθλους της ΑΕΚ, ανάμεσα στους οποίους βρισκόντουσαν και αθώοι, δηλαδή αμέτοχοι στα επεισόδια, όπως εγώ με τους φίλους μου», προσθέτει ο άτυχος φίλαθλος.

Από τότε συμπληρώνει ότι η ζωή του άλλαξε δραματικά και επί λέξει αναφέρει ότι: «Η σωματική αναπηρία μου θα έχει αντίκτυπο θα επηρεάσει την όλη ψυχική και πνευματική μου κατάσταση και την προσωπικότητά μου. Η μειωμένη αισθητική εμφάνιση, λόγω της σωματικής παραμόρφωσής μου, δυσκολεύει τις μελλοντικές, κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις και συναναστροφές μου, αφού πλέον για το σύνολο των συνανθρώπων μου θα είναι «ο τυφλός», «ο σακάτης». Είχα σχέση με μια κοπέλα, η οποία εξαιτίας της υγείας μου με εγκατέλειψε. Θα μειονεκτώ ισόβια απέναντι στους αρτιμελείς συνανθρώπους μου».

Ο Γ ΔΗΜΑΡΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Στην περιοχή της Αγίας Σοφίας βρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο οποίος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο αντιδημάρχων, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί, να συζητήσει με τους κατοίκους της περιοχής και να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα της συνοικίας.
Ο κ. Δημαράς και οι αντιδήμαρχοι που διαχειρίζονται τα ζητήματα που αφορούν την εικόνα της πόλης, Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Διαχείρισης Μηχανικού Εξοπλισμού και Καθαριότητας Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, ), Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Έργων Αυτεπιστασίας Γιώργος Σιγαλός, Έργων Βασίλης Λοτσάρης, Πολεοδομικού, και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Χρήστος Λέγκας, βρέθηκαν αρχικά στην πλατεία της Αγίας Σοφίας και ενημερώθηκαν για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του πεζοδρομημένου τμήματος γύρω από την πλατεία. Οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Σοφίας και Αγίου Αλεξίου έθεσαν στον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους το ζήτημα των συνεχών παραβιάσεων από οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων που εισέρχονται στον πεζόδρομο, καθώς επίσης και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα, τον φωτισμό και τον καλλωπισμό της πλατείας και του πεζόδρομου. Ο Δήμαρχος συζήτησε και με τους καταστηματάρχες και έκανε σαφές το πλαίσιο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, έτσι ώστε να μην γίνονται αυθαίρετες επεκτάσεις τους και να μην αλλοιώνεται η έννοια του πεζόδρομου, καθως επίσης και με πολίτες που έκαναν τις δικές τους παρατηρήσεις.
Το κλιμάκιο της δημοτικής Αρχης επισκέφθηκε στη συνέχεια το του πρώη πάρκο του Αγίου Αλεξίου, όπου έγινε συζήτηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου για την άμεση αξιοποίηση του χώρου, ενώ έγινε επίσης επίσκεψη στις Εργατικές Κατοικίες του Νέου Δρόμου, όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων από την πλευρά του Δήμου, ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Ο κ. Δημαρας, με αφορμή την επίσκεψη δήλωσε: "Η μάχη μας με την καθημερινότητα είναι διαρκής. Έχουμε θέσει σε προτεραιότητα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις συνθήκες που επικρατούν στον διευρυμένο Δήμο Πατρέων, από το κέντρο μέχρι τις συνοικίες και τις δημοτικές Ενότητες των τεσσάρων πρώην Δήμων. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την κατάσταση στην Αγία Σοφία, συζητήσαμε με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους της περιοχής και καταγράψαμε αρκετά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Τέτοιες επισκέψεις θα είναι στο εξής συνεχείς και θα γίνουν σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις για να βελτιώσουμε την εικόνα που σήμερα επικρατεί και την καθημερινότητα των πολιτών".

ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο θα συναντήσει αύριο στις 2.30 το μεσημέρι η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η συνάντηση πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα της Αλέκας Παπαρήγα, προκειμένου να ενημερωθεί από τον...
υπουργό για τα ζητήματα που σχετίζονται με την πορεία της κρίσης, του χρέους και το ΔΝΤ.

ΣΚΟΝΤΑΨΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ 21 ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

  
Στις παραγραφές «σκόνταψε» η υπόθεση με το φρικτό θάνατο 21 μαθητών του Λυκείου Μακροχωρίου τον Απρίλιο του 2003 στα Τέμπη. Οι βαριές κατηγορίες που αντιμετώπιζαν τα μέλη της διοίκησης του ΚΤΕΛ Ημαθίας και οι δύο υπάλληλοι της διεύθυνσης Συγκοινωνιών που κατηγορούνταν ότι επέτρεψαν τη κυκλοφορία του μοιραίου λεωφορείου (μολονότι έπρεπε να έχει αποσυρθεί), μετατράπηκαν σε αθωωτικές αποφάσεις λόγω παραγραφής.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΚΤΕΛ, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, αθωώθηκαν για την κατηγορία της πλαστογραφίας, επειδή... προέκυψε πως αυτή τελέστηκε κατά τη διάρκεια της εισαγωγής του οχήματος από τη Γερμανία.
Για την κατηγορία της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών το δικαστήριο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι τελέστηκε, χωρίς όμως να προκύπτει δόλος των κατηγορουμένων, και το μετέτρεψε σε πλημμέλημα. Το ίδιο αποφασίστηκε για το αδίκημα της χρήσης πλαστού. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου απηλλάγησαν λόγω παραγραφής.
To 1998, όταν είχε ανακαλύψει το ΚΤΕΟ Ημαθίας τον εντοιχισμό του αριθμού πλαισίου, έστειλε την υπόθεση στον Εισαγγελέα και ο Εισαγγελέας την έβαλε στο αρχείο.
Έπειτα οι γονείς έκαναν αναφορά στον Υπουργό Δικαιοσύνης γι αυτό. Διαβάστε τι έγραψε ο Εισαγγελέας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. «Ο εντοιχισμός δεν έγινε, τουλάχιστον όχι από τους υπαλλήλους του ΚΤΕΛ Ημαθίας». Δηλαδή; Έγινε από κάποιον άλλον; Μήπως λοιπόν όφειλε να συνεχίσει την έρευνα στην Αθήνα; Αντιλήφθηκε ότι κάτι υπάρχει και έστειλε την υπόθεση στο αρχείο;

Η έρευνα δε συνεχίστηκε, το λεωφορείο συνέχισε να δουλεύει και έκανε μια εκδρομή στην  Αθήνα, όπου δεν έπρεπε τα παιδιά να βρίσκονται μέσα σε αυτό, με αποτέλεσμα να λάβει η χώρα η τραγωδία με τα 21 θύματα. Δηλαδή κανονικά η υπόθεση δεν έπρεπε να μπει στο αρχείο, αλλά να σταλεί στην Αθήνα , προκειμένου να πιάσει τους εισαγωγείς και να βρεθεί αυτό που βρέθηκε μετά από τους γονείς με τη βοήθεια του πραγματογνώμονα κ. Μαδιά και του δικηγόρου Δ. Μπακρατσά που έφτασαν μέχρι και τη Γερμανία.
Ανακάλυψαν λοιπόν , ότι το λεωφορείο – φάντασμα έφερε αυτόν τον εντοιχισμό από την αρχή και ότι η άδεια ήταν πλαστή και συνεπώς δεν έπρεπε να κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους.
 Αν λοιπόν προχωρούσε τότε η δικογραφία δεν θα το καταλαβαίνανε αυτό; Έτσι τα παιδιά δεν θα βρισκόντουσαν μέσα σε αυτό το  λεωφορείο. Πραγματικά απίστευτο. Η υπόθεση με το δυστύχημα στα Τέμπη, μετατράπηκε σε  υπόθεση χαμένων ευκαιριών και παραγραφών.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


ΕΝΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ σενάριο μαζικών απολύσεων και οριστικής περικοπής πληρωμών επενδυτικών έργων, επιχορηγήσεων προς ταμεία και φορείς του Δημοσίου προκαλεί η νέα καθυστέρηση στο κυβερνητικό έργο.
Εναν μήνα πριν από την κρίσιμη αξιολόγηση της τρόικας που θα διενεργηθεί το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου και θα κρίνει τη δόση του Σεπτεμβρίου και το νέο δάνειο, η κυβέρνηση βρίσκεται -λένε αρμόδια στελέχη- στο σημείο μηδέν.
Πολλοί μάλιστα κάνουν λόγο για φόβο επανάληψης όσων διαδραματίστηκαν τον προηγούμενο Μάιο: όταν η τρόικα αρνούνταν, χωρίς πρόσθετα μέτρα (τα οποία και ελήφθησαν), να καταβάλει την επόμενη δόση.
Αν το σκηνικό επαναληφθεί, λένε οι ίδιοι παράγοντες, τότε πλέον τα μέτρα που απομένουν στην κυβέρνηση να λάβει είναι πολύ λίγα. Οι φόροι πλέον δεν μπορούν να αυξηθούν και μένει μόνο η λύση της ακαριαίας περικοπής δαπανών: απολύσεις προσωπικού που θα την απαλλάξουν από τη μισθολογική δαπάνη και μαχαίρι (ίσως και οριστικό) σε επενδύσεις (φωτογραφίζονται μεγάλα έργα υποδομής που καθυστερούν) αλλά και σε επιχορηγήσεις σε ΔΕΚΟ και άλλους φορείς. Πρώτα στην κλίνη του Προκρούστη φωτογραφίζονται τα υπουργεία Υγείας, Εργασίας, Υποδομών και Εσωτερικών. Εκτιμάται ότι αν το (απευκταίο) σενάριο αυτό προχωρήσει πρέπει να διαγκωνιστούν ακόμη μια φορά, για να διασφαλίσουν πόρους για κάποιες από τις λειτουργίες τους.
Το οικονομικό επιτελείο γνωρίζει το πρόβλημα που ήδη συζητά με την ηγεσία της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα ζητώντας δράση εδώ και τώρα. Προς το σκοπό αυτό προωθείται το λουκέτο σε ΔΕΚΟ και φορείς, αλλά η ναυαρχίδα εκτιμάται ότι είναι το ενιαίο μισθολόγιο που θα περιλαμβάνει περιθώριο για άμεσες απολύσεις.
Δεν λύνεται όμως μόνο έτσι το πρόβλημα. Πέρα από δεκάδες κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν, μεγάλη είναι η καθυστέρηση στα μέτωπα συγκράτησης της σπατάλης αλλά και πάταξης της φοροδιαφυγής. Ετσι, ο στόχος που είχε τεθεί για την άμεση έλευση στα κρατικά ταμεία κάποιων δισ. από βεβαιωμένες οφειλές «μεγάλων» προς το παρόν δεν φαίνεται στον ορίζοντα, μειώνοντας τις ελπίδες για να κλείσει η «τρύπα» του προϋπολογισμού.
Το πρώτο δείγμα
Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο την προηγούμενη εβδομάδα να δώσει έως και προσωρινή εντολή αναστολής πληρωμών μέσω εφοριών ως ένα «τρικ» περιορισμού τον Ιούλιο της «τρύπας» (3,3 δισ. ευρώ στα έσοδα και 1,3 στις δαπάνες το πρώτο εξάμηνο).
Το μνημόνιο είναι σαφές: Αν κάτι δεν πάει καλά, τότε πέρα από τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί διαγράφεται οριστικά η παρακράτηση του 1/14 των μηνιαίων πιστώσεων τον Σεπτέμβριο. Μόνο που το ποσό (περί τα 3 δισ. ευρώ) μπορεί πλέον να μην είναι επαρκές.
Η κυβέρνηση οργανώνει αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα για να αναστρέψει τον κίνδυνο που θα έχει πάρα πολλές συνέπειες. Δεν προκαλεί μόνο νέα πολύ επώδυνα μέτρα και ύφεση αλλά και βάζει σε κίνδυνο τη δανειακή σύμβαση.
Στελέχη του οικονομικού επιτελείου εκτιμούν ότι περιθώριο υπάρχει τις επόμενες εβδομάδες για να αποδειχθεί στην τρόικα πως έχει γίνει έργο. Εκτιμάται ότι σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα έχει 4-7 μήνες περιθώριο (με προϋπόθεση τη συμφωνία για το νέο δάνειο) να τρέξει καλύπτοντας τον χαμένο χρόνο και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και τα σχέδια τόνωσης της ανάκαμψης (ΕΣΠΑ, απλοποίηση επιχειρηματικού περιβάλλοντος, απελευθέρωση επαγγελμάτων κ.λπ.) που επίσης καθυστερούν.

ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, που διαμαρτύρονται για την επιχείρηση «σκούπα» των ΜΑΤ και των υπηρεσιών καθαρισμού του δήμου Αθηναίων, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα. Με εντολή του Γ. Καμίνη αφαιρέθηκαν σκηνές και κιόσκια, ενώ κατέβασαν και τα πανό. Οκτώ σκηνίτες συνελήφθησαν, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη. Η δίκη τους θα γίνει τη Δευτέρα.
Περίπου 500 άτομα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής στην πλατεία Συντάγματος ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα διαμαρτυρίας για την επιχείρηση "σκούπα" που πραγματοποίηθηκε τα ξημερώματα, όταν υπάλληλοι του δήμου -με τη βοήθεια των ΜΑΤ-  ξήλωσαν σκηνές και κιόσκια, κατέβασαν τα πανό τόσο από την πλατεία όσο και από το πεζοδρόμιο της Αμαλίας και διέλυσαν το ιατρείο που είχε στηθεί. Πριν λίγη ώρα, όταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους δημιουργήθηκε ένταση, η οποία εκτονώθηκε.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που έγινε παρουσία εισαγγελέα, τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκαν 8 συλλήψεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθησαν 4 Έλληνες, δύο Γάλλοι, ένας Γερμανός κι ένας Ρουμάνος, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές. Η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες διατάχτηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συντρέχει η πράξη της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο και αυτή της υποβάθμισης περιβάλλοντος.
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, ότι "αυτή η ιστορία μέσα στις επόμενες ημέρες θα τελειώσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο".
Στις 10 Ιουλίου τα μέλη του "Άμεση Δημοκρατία Τώρα" απέστειλαν επιστολή προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν:

"Κατόπιν κυβερνητικής εντολής δηλώσατε ότι θα αδειάσετε την πλατεία Συντάγματος, αναλαμβάνοντας έτσι να εκτελέσετε μια αντισυνταγματική πράξη, αφού το Σύνταγμα στο άρθρο 11 προστατεύει ρητά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι των πολιτών. Σας θυμίζουμε ότι οι δημόσιοι χώροι του δήμου ανήκουν στους δημότες.
Επί 45 μέρες οι πολίτες της Αθήνας, της οποίας εσείς είσαστε δήμαρχος, συγκεντρώνονται και διαδηλώνουν ειρηνικά στους δημόσιους χώρους και τις πλατείες.
Αγωνιζόμαστε για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, και αρνούμαστε υπακοή σε αντισυνταγματικούς και άδικους νόμους και μνημόνια, που καταστρέφουν τις ζωές μας. Αλλά εσείς επί 45 μέρες μας αγνοείτε επιδεικτικά. Αντί να συμπαραταχτείτε μαζί μας στο κίνημα της πλατείας Συντάγματος, σπεύδετε να συμμορφωθείτε στις εντολές της κυβέρνησης εναντίον μας.
Επί 45 μέρες οι λαϊκές συνελεύσεις του Συντάγματος, εφαρμόζοντας την δημοκρατία στην πράξη, έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρουν, αλλά και το ενδιαφέρον των τουριστών. Και όμως εσείς ισχυρίζεστε εν γνώση σας ψευδώς ότι για τις τουριστικές ακυρώσεις και τον μαρασμό του εμπορικού κέντρου της Αθήνας φταινε οι «αγανακτισμένοι»!
Αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες που πέρασαν, περνούν ή παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος, Έλληνες και ξένοι, όχι μόνο δεν μειώνουν αλλά ενισχύουν τον τουρισμό και την εμπορική κίνηση.
Δεν είπατε λέξη για τις συνέπειες στον τουρισμό από την κρατική τρομοκρατία στις 15, ούτε από το όργιο χημικών, προβοκατόρων και αστυνομικής βίας στις 28 και 29 Ιουνίου, όχι μόνο στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και στο Παγκράτι, στο Στάδιο, στο Μοναστηράκι. στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου κ.α Ούτε μιλήσατε για τις συνέπειες της κρατικής βίας και τρομοκρατίας στην εμπορική κίνηση της περιοχής του Συντάγματος και του κέντρου της Αθήνας.
Δεν είπατε τίποτα για την επίθεση των ορδών της ΔΙΑΣ σε καταστήματα της Ερμού κλπ. και την άσκηση βίας ακόμα και σε τουρίστες.
Δεν πήρατε θέση κατά της δολοφονικής βίας των δυνάμεων καταστολής κατά των δημοτών σας, και αρνηθήκατε ακόμη και να συζητήσετε γι' αυτό στο δημοτικό συμβούλιο.
Δεν είπατε μια λέξη για τις καταστροφές που προκάλεσαν η καταστολή και τα ΜΑΤ της κυβέρνησης στο δημόσιο χώρο της πόλης και στην πλατεία Συντάγματος ειδικότερα. Ούτε για τα χιλιάδες χημικά, που σκόρπισαν οι πραίτορες του κ. Παπουτσή εις βάρος της ασφάλειας και της υγείας των Αθηναίων.
Δεν κάνατε ούτε μια παρέμβαση για να εμποδίσετε την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία με τους εκατοντάδες τραυματίες. Από τύχη και κυρίως από τη δική μας αλληλεγγύη δεν είχαμε νεκρούς".
"Αγανακτισμένοι": Μπήκαν σαν τους κλέφτες Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο Σύνταγμα δηλώνουν οι "Αγανακτισμένοι", που προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εκκαθαριστική επιχείρηση Δήμου Αθηναίων και ΜΑΤ. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ τα μέλη του κινήματος δηλώνουν ότι η Συνέλευση της πλατείας θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 9 το βράδυ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση των Αγανακτισμένων έχει ως εξής:

"Η Πλατεία Είμαστε Εμείς Και Είμαστε Παντού
Συγκέντρωση στις 6μ.μ στην Πλατεία Συντάγματος
Σαν τους κλέφτες, που τρέμουν τη δημόσια αιδώ και κατακραυγή λίγο μετά τις 4 το πρωί αστυνομικές δυνάμεις, εισαγγελέας και συνεργεία του Δήμου Αθηναίων εισέβαλαν στην πλατεία Συντάγματος, άρχισαν να καταστρέφουν τη μία σκηνή μετά την άλλη, αλλά και τις υποδομές των ομάδων. Προέβησαν σε 13 προσαγωγές από τις οποίες τουλάχιστον 8 έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις. Όπως ακριβώς οι “γαλατάδες” της εποχής του αστυνομικού κράτους και της χούντας. Καταγγέλουμε την απαγόρευση της επικοινωνίας με τους δικηγόρους όσων κρατούνται στο Α.Τ. Ομόνοιας (για αυτό και δεν υπάρχει ακόμα ακριβής εικόνα για τον αριθμό και τα στοιχεία των συλληφθέντων).
Από τα χέρια τους οι αγωνιστές που παρεβρίσκονταν εκεί, αντιστεκόμενοι, έσωσαν ότι μπορούσαν και κινηματογράφησαν τις “σκηνές απείρου κάλλους” μιας σιδερόφραχτης και δειλής δημοκρατίας και μιας δικαιοσύνης που λειτουργεί με βάση τους νόμους της νύχτας.
Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους:
Η πλατεία είμαστε όλοι εμείς, οι χιλιάδες καθημερινοί άνθρωποι που στέκονται όρθιοι απέναντι σε μια κυνική, αντιλαϊκή, αντιδημοκρατική, διεφθαρμένη οικονομική και πολιτική εξουσία που απελπισμένη μπροστά στην αποτυχία της προσπαθεί να σωθεί με κάθε τρόπο.
Δεν θα γίνουμε εμείς τα θύματα της.
Δεν φοβόμαστε, δεν υποκύπτουμε.
Τους πληροφορούμε πως πλανούνται οικτρά αν νομίζουν ότι “καθαρίζοντας” και κάνοντας φρούριο την πλατεία Συντάγματος θα προφυλαχτούνε. Υπάρχουν δεκάδες πλατείες πλέον παντού στην Αθήνα, εκατοντάδες πλατείες πλέον παντού στην Ελλάδα. Είμαστε σε κάθε γειτονιά, μαζί με κάθε κάτοικο αυτής της χώρας.
Είμαστε τα εκατομμύρια της κοινωνίας κόντρα σε μία χούφτα διεφθαρμένους και υποτελείς εντολοδόχους που πουλάνε τζάμπα μαγκιά με τους μισθοφόρους της εξουσίας.
Είμαστε παντού. Και ότι και να κάνουν δεν μπορούν να μας διώξουν. Οι δρόμοι και οι πλατείες, όπως οι δουλειές, οι παραγωγικές δομές, ο πλούτος αυτής της χώρας και τα δικαιωμάτα μας ανήκουν σε εμάς. Αυτά δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε να τα πάρουμε στα χέρια μας. Το είπαμε, το ξαναλέμε και το εννοούμε: Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν.
Όλοι στην πλατεία Συντάγματος σήμερα Σαββάτο 30 Ιουλίου, στις 6 μ.μ.
Η τρομοκρατία της Χούντας κυβέρνησης – τρόϊκας – μνημονίου δεν θα περάσουν.
Δεν μας φοβίζετε. Μας εξοργίζετε.
Συνεχίζουμε ειρηνικά – αποφασιστικά – δημιουργικά".

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΤΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΡΙΑ

Τρία χρόνια μετά τις αποκαλύψεις της «Κ.Ε.» για τα γερμανικά αναμορφωτήρια που λειτουργούν στη χώρα μας περισσότερο από μια εικοσαετία εν αγνοία του επίσημου ελληνικού κράτους, η Γερμανία συνεχίζει ανενόχλητη να εφαρμόζει δομές και μεθόδους του αναμορφωτικού της συστήματος επί ελληνικού εδάφους, χωρίς ποτέ να έχει λάβει την απαραίτητη αδειοδότηση και έγκριση!
Μεθόδους που η επίκουρη καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αθανασία Συκιώτου, σε έρευνά της, χαρακτηρίζει «μεσαιωνικές».
Ιδιωτικές γερμανικές εταιρείες φέρνουν στην Ελλάδα ανήλικους παραβάτες ή παιδιά «ευρισκόμενα σε κίνδυνο» ηλικίας 13 έως 18 ετών και τα τοποθετούν σε ειδικά «κλειστά κέντρα αναμόρφωσης» σε απομονωμένες τοποθεσίες ή σε ανάδοχες οικογένειες. Οι εταιρείες αυτές συνεργάζονται και πληρώνονται από το γερμανικό κράτος από το οποίο ελέγχονται.
Οι ανήλικοι στέλνονται στο πρόγραμμα με απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου ή των υπηρεσιών νεότητας. Το πιο οργανωμένο απ' αυτά τα κέντρα βρίσκεται στα Κοίλα του Εβρου, ένα απομονωμένο χωριό στο οποίο σήμερα ζουν για καθορισμένο χρονικό διάστημα τρείς έφηβοι με τους πέντε επιβλέποντες.
Υπενθυμίζουμε ότι η «Κ.Ε.», σε δύο ρεπορτάζ της, το ένα με τίτλο «Αναμορφωτήρια για γερμανούς εφήβους στην Ελλάδα» (2/3/2008) και το άλλο «Σωφρονίζονται με τον Γερμανό τους» (30/11/2008), αποκάλυπτε ότι τουλάχιστον πέντε τέτοιες εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Το παλιότερο κλειστό πρόγραμμα εμφανίζεται στο χωριό Καζαβίτης Θάσου. Δημιουργήθηκε το 1986 από τη γερμανική KJHV (Kinder-und Jugendhilfe-Verbund) και φέρει την ελληνική ονομασία «Πρόγραμμα Εφήβων Θάσου».
Ακολούθησε το κέντρο στα Κοίλα το οποίο λειτουργεί από το 1988. Πήρε άδεια εγκατάστασης το 2004 ως υποκατάστημα κυπριακής εταιρείας (!) με προβλεπόμενες δραστηριότητες και σκοπό την «παροχή υπηρεσιών επιστημονικής και ψυχοσωματικής στήριξης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους»...
Μετά τα ρεπορτάζ της «Κ.Ε.» υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, όμως η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης, ύστερα από την «υπενθύμιση» του... ξεχασμένου ζητήματος από την «Κ.Ε.», πρόκειται άμεσα να παραπέμψει την υπόθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να διερευνηθεί.
Του ζητήματος επιλήφθηκε το 2008 και το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ). Επιθεωρητές διενήργησαν έρευνα για την εταιρεία ΕΠΕ «ΚΚΝΤ-Κοινωνία ειδικά για παιδιά» και συνέταξε πόρισμα το οποίο επισήμαινε ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανάλογο θεσμικό πλαίσιο που να διασφαλίζει τη νόμιμη δραστηριοποίηση των εταιρειών». Κατέληγε δε ότι «σε περίπτωση που δεν προκύψει θεσμική ρύθμιση σε εύλογο χρονικό διάστημα, προτείνεται η απομάκρυνση των εταιρειών από την Ελλάδα».
Ομως θεσμική ρύθμιση δεν υπήρξε ποτέ. Τη σκυτάλη της διερεύνησης πήρε η κυρία Συκιώτου, η οποία στο τέλος του 2009 επισκέφθηκε τα Κοίλα και συνέταξε αναφορά προς τον αρμόδιο εισαγγελέα αλλά και την Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Τα αποτελέσματα της έρευνάς της αποτέλεσαν εφαλτήριο για την υποβολή σχετικής ερώτησης στη Βουλή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος το 2009 ζητούσε απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων.
Η Αθ. Συκιώτου υπολογίζει ότι το πρόγραμμα στα Κοίλα από το 1987 έχει υποδεχθεί 200 παιδιά! «Αξίζει να σημειωθεί», μας λέει, πως άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης δόθηκε από τη νομαρχία μόλις τα τελευταία πέντε χρόνια και πάλι ο σκοπός δεν φαίνεται να είναι η επανένταξη παραβατικών ανηλίκων.
»Στόχος του προγράμματος είναι η απομόνωση του ανηλίκου υποτίθεται για να ξεφύγει από το εγκληματικό περιβάλλον στο οποίο διαβιοί προκειμένου να μη δέχεται αρνητικά ερεθίσματα και κακές επιρροές. Το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών περιλαμβάνει καθαρισμό δωματίων, σχολικές δραστηριότητες και διάφορες εργασίες οι οποίες εναλλάσσονται (πχ. μαγείρεμα, φροντίδα ζώων κ.λπ.). Επίσης παρέχουν κοινωφελή εργασία της οποίας το πλαίσιο δεν προσδιορίζεται από δικαστικές αποφάσεις και για την οποία είναι αμφίβολο αν η υποτιθέμενη συναίνεση από ανήλικο είναι νομικά ισχυρή. Ακόμη χειρότερα, μπορεί να απασχοληθούν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες όπως είχε συμβεί με ανήλικο που εργάστηκε στην αποκομιδή σκουπιδιών του δήμου».
Τόσο η Ελλάδα όσο και η Γερμανία έχουν υπογράψει τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και διεθνείς Συνθήκες στις οποίες σε καμία περίπτωση δεν γίνεται δεκτή η απομόνωση ως μέσο καταστολής ή ως μέσο πρόληψης για ανήλικους ευρισκόμενους σε κίνδυνο. Αντίθετα, ρητώς απαγορεύεται. «Ομως εδώ μιλάμε για ένα χωριό με 6 σπίτια και σχεδόν μοναδικούς κατοίκους τα παιδιά. Το χειμώνα πολλές φορές αποκλείεται, και το καλοριφέρ ανάβει μόνο 2 ώρες ημερησίως, όπως μας είπαν. Πώς γίνεται να επιδιώκεις επανένταξη αυτών των παιδιών όταν τα τοποθετείς σε μια κοινωνία που δεν είναι η δική τους; Δεν μιλάνε καν τη γλώσσα. Είναι μεσαιωνικές μέθοδοι», ξεκαθαρίζει.
Θυμάται πως όταν «ρωτήσαμε τα παιδιά αν θέλουν να φύγουν από κει, μετά την πρώτη σιωπή μας είπαν ότι θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα και το χώρο τους κι ότι θέλουν να φύγουν. Το ένα ανήλικο 15 ετών έδειχνε εμφανή σημάδια εσωστρέφειας».
Οσο για το κατά πόσο νομιμοποιούνται να λειτουργούν τέτοιου είδους προγράμματα στη χώρα μας είναι σαφής:
«Από τη στιγμή που δεχόμαστε παραβατικούς ανήλικους, πρέπει να υπάρχει διμερής ή πολυμερής συμφωνία. Τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει, οπότε παρανόμως έρχονται».
Από τη μεριά της, η Ζωή Σιδηροπούλου, δικηγόρος της εταιρείας «ΚΚΝΤ-Κοινωνία ειδικά για παιδιά», υποστηρίζει ότι «όπως προβλέπεται από την κοινοτική νομοθεσία στην οποία η Ελλάδα όφειλε να συμμορφωθεί, εμείς καταθέτουμε τα στοιχεία της δραστηριότητας της εταιρείας στην Περιφερειακή Διοίκηση Θεσσαλονίκης. Η δομή λειτουργεί στο πλαίσιο του γερμανικού δικαίου και ελέγχεται κάθε δύο μήνες από γερμανούς επόπτες. Ομως το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας πρέπει να διευθετηθεί από το ελληνικό κράτος, το οποίο έχει δείξει ολιγωρία».
Ο επικεφαλής του προγράμματος στα Κοίλα Σταύρος Παναγιωτίδης υπεραμύνεται της αποτελεσματικότητας του προγράμματος, τονίζοντας ότι «το 60% των παιδιών βελτιώνονται και συνεχίζουν σπουδές και σταδιοδρομία. Το γερμανικό κράτος στέλνει 300 χιλιάδες ευρώ ετησίως και δίνει δουλειές στους ντόπιους. Μακάρι να υπήρχαν τέτοια προγράμματα και στην Ελλάδα».

ΓΟΥΙΑΝΑ: ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ

Τύχη «βουνό» είχαν οι 163 επιβάτες ενός Boeing 737 των Carribean Airlines όταν το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο και σταμάτησε πριν τον γκρεμό κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Γουιάνα.

Το αεροσκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου την ώρα που ετοιμαζόταν να προσγειωθεί. Εκείνη την ώρα επικρατούσε σφοδρή κακοκαιρία.

Τρεις από τους επιβάτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από τη Νέα Υόρκη.

Την ώρα της προσγείωσης επικρατούσε κακοκαιρία και φαίνεται πως η βροχή συνέβαλε στο περιστατικό. Όπως έγινε γνωστό, οι πιλότοι κατάφεραν να σταματήσουν το αεροσκάφος προτού αυτό πέσει σε χαράδρα βάθους 61 μέτρων.

«Αν αυτό είχε συμβεί θα μετρούσαμε αρκετούς τραυματίες ή ακόμα και θύματα» δήλωσε εκπρόσωπος των Αρχών.

Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει ιστορικό ατυχημάτων και εκτελεί δρομολόγια κυρίως σε χώρες της Καραϊβικής. H εταιρεία θα στείλει στο νησί ομάδα για να διερεύνηση των συνθηκών του περιστατικού, ενώ οι Αρχές της χώρας ανέφεραν πως θα ζητήσουν τη συνδρομή των αμερικανικών υπηρεσίων για στη διεξαγωγή της δικής τους έρευνας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 123 ΚΙΛΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/07/jpghttp://olympiada.files.wordpress.com/2011/07/25cf258025ce25b125cf258025ce25b125ce25b425ce25bf25cf258025ce25bf25cf258525ce25bb25ce25bf25cf258225ce25b325ce25b925cf258925cf258125ce25b325ce25bf25cf2582.jpg?w=610&h=458
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος Διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων  του ΣΔΟΕ Αττικής
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/07/25cf258725ce25b725cf258425ce25bf25cf25821.jpg?w=83&h=83Γράφει ο βασίλης χήτος
Τραπεζικό στέλεχος και πρώην στενός συνεργάτης του Γιάννου Παπαντωνίου, όπως αποκαλύπτει το Crimes on air συνελήφθη στην Φλώρινα για λαθρεμπόριο 123 κιλών κοκαΐνης. Την σύλληψη για την παρτίδα κοκαΐνης που προέρχεται από την Βολιβία έκανε το κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων  του ΣΔΟΕ Αττικής.
Πρόκειται για τον Ν.Σ που τώρα είναι διευθυντής σε υποκατάστημα της Γενικής Τράπεζας στην Μακεδονία και ο οποίος μαζί με υφιστάμενό του τραπεζικό υπάλληλο, ανέλαβαν να μεταφέρουν στα Σκόπια το κοντέινερ που στις 19 Ιουνίου είχε φθάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στην υπόθεση εμπλέκεται και τελωνιακός που υπηρετεί στο μεθοριακό φυλάκιο της Νίκης και ο οποίος συνελήφθη επίσης από το αρμόδιο τμήμα του   ΣΔΟΕ Αττικής με  προϊστάμενο τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο. Ο Ν.Σ επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου στην Μεσογείων, ήταν πρόεδρος του Ινστιτούτου Αμυντικών Μελετών ενώ διετέλεσε και εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι βαρόνοι τον χρησιμοποιούσαν έκτος από την μεταφορά, για να μπορέσει με τις … γνωριμίες του, να τους πληροφορήσει αν οι αρχές γνωρίζουν κάτι για το κοντέινερ της κοκαΐνης. Μέχρι τα τώρα έχουν γίνει 9 συλλήψεις στην Σερβία και τα Σκόπια, ατόμων που ενέχονται στο ίδιο κύκλωμα.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 45 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΑ ΞΗΜΕΡΩΤΑ ΣΤΗ ΧΑΜΑ

Τουλάχιστον 45 είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες από την εισβολή του στρατού τα ξημερώματα στη Χάμα, όπου έγιναν οι μεγαλύτερες αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις.

Η πόλη βρισκόταν υπό πολιορκία για ένα τουλάχιστον μήνα.

«Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας που εισέβαλαν σήμερα στη Χάμα, άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων, σκοτώνοντας 45 και τραυματίζοντας δεκάδες», δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας, επικαλούμενος ιατρικές πηγές.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για βροχή πυρών από βαρέα όπλα στο βόρειο τμήμα της πόλης, ενώ το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα έχουν κοπεί στις κύριες συνοικίες της πόλης -μία τακτική που ακολουθεί συνήθως ο στρατός της Συρίας όταν εισβάλει σε μία πόλη.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ


Προκλήθηκαν υλικές ζημιές

Επίθεση με γκαζάκι δέχθηκαν τα ξημερώματα τα γραφεία συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού στον Πύργο. 
Λίγο πριν τις 6 το πρωί, οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν γκαζάκι, το οποίο πυροδότησαν με καπνογόνο. Αμέσως εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε ζημιές στην είσοδο του συνδέσμου, στο διπλανό κατάστημα και σε ένα σταθμευμένο όχημα.

ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ


 Γράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου Δείτε όλα τα άρθρα του/της

«ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι... μέσα», γράφαμε στη στήλη αυτή την περασμένη Κυριακή. Και υπογραμμίζαμε ότι, εδώ και καιρό, σχεδόν κανείς δεν συζητά για ό,τι γίνεται στο εσωτερικό της χώρας. Κεντρικό θέμα σε όλες ανεξαιρέτως τις αναλύσεις των τελευταίων μηνών ήταν η διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας και οι όροι αναδιάρθρωσης των οφειλών μας. Ξορκίζαμε τα «κακά πνεύματα» της Ευρώπης, πυροβολούσαμε τους κερδοσκόπους και τα μίσθαρνα όργανά τους, οικτίραμε τη Μέρκελ και τους Ολλανδούς «συνοδοιπόρους» της, αλλά δεν κοιτάζαμε καθόλου την... καμπούρα μας! Δεν συζητούσαμε για τα δικά μας λάθη, τα δικά μας πεπραγμένα, τις δικές μας παραλείψεις. Αυτά γράφαμε πριν από μία εβδομάδα. Και σήμερα, δύο μέρες μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών, τα επαναλαμβάνουμε. Είναι διπλά επίκαιρα!

Η ΛΥΣΗ που επιτεύχθηκε και ανακοινώθηκε την Πέμπτη, αργά τη νύχτα, δεν είναι για πανηγυρισμούς. Και η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου έπρεπε όχι μόνο να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αλλά και να επισημάνει τις μεγάλες παγίδες και τους σημαντικούς κινδύνους αυτής της νέας πορείας που δρομολογήθηκε. Παγίδες και κινδύνους που, αν δεν προνοήσουμε και δεν προετοιμαστούμε αποτελεσματικά για την αντιμετώπισή τους, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σύντομα θα ακυρώσουν τα όποια θετικά στοιχεία του «πακέτου» που συμφωνήθηκε και θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε οριστική και πολύπλευρη πτώχευση. Πτώχευση οικονομική, κοινωνική, πολιτική, αλλά και ηθική, καθώς η ήδη σοβαρά κλονισμένη εθνική μας αξιοπιστία θα καταρρεύσει πλήρως.

ΑΝ ΣΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ της λύσης των Βρυξελλών συγκαταλέγονται η διαφαινόμενη μετατροπή του Μεσοπρόθεσμου σε... μακροπρόθεσμο, που θα μας κρατήσει στο «τούνελ» της άγριας λιτότητας για δεκαετίες, και η πιθανότητα σοβαρών οικονομικών παρενεργειών στην περίπτωση που οι οίκοι αξιολόγησης αποφανθούν ότι όσα συμφωνήθηκαν συνιστούν «επιλεκτική χρεοκοπία», το σημαντικότερο από τα θετικά είναι σίγουρα ότι η χώρα μας κερδίζει τώρα χρόνο και θα έχει νέες ευκαιρίες.

ΤΟ «ΠΑΚΕΤΟ» που συμφωνήθηκε με τους εταίρους μας δεν επιλύει οριστικά και μόνιμα το πρόβλημα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους μας. Δίδει απλώς μια ανάσα. Αλλωστε, η επιλογή της Γερμανίας, πίσω από την οποία σύρθηκε γι’ άλλη μια φορά η Γαλλία, είναι να μας βοηθά με το... σταγονόμετρο, ώστε να βρισκόμαστε συνεχώς υπό αυστηρή επιτήρηση και υπό έντονη πίεση. Οχι μόνο για τις μεταρρυθμίσεις που, ούτως ή άλλως, πρέπει ταχύτατα να γίνουν στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και -κυρίως- για τις αποκρατικοποιήσεις, από τις οποίες είναι βέβαιο ότι το Βερολίνο θα έχει τα σημαντικότερα οφέλη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι χώρες-δορυφόροι της Γερμανίας στην ευρωζώνη επιμένουν να ζητούν εμπράγματες εγγυήσεις για το νέο μας δάνειο... Μην ξεχνούμε, άλλωστε, ότι οι αποτιμήσεις μετοχών και ακινήτων στη χώρα μας βρίσκονται σήμερα στο ναδίρ...

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η ελληνική κυβέρνηση και ιδίως ο νέος αντιπρόεδρός της και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, που έκανε ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα, αποδεικνύοντας πολιτικές και διαπραγματευτικές ικανότητες, οφείλει τώρα να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, με σχέδιο, για την προώθηση των μεγάλων αλλαγών που πρέπει άμεσα να γίνουν στη χώρα. Η μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης βρίθει λαθών, αστοχιών και παραλείψεων. Ας τρέξουν, λοιπόν, τώρα για να τα διορθώσουν! Δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία. Αντί να συζητούν για εκλογικούς αιφνιδιασμούς και πολιτικά μαγειρέματα, ας σηκώσουν τα μανίκια και ας πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά. Αν η χώρα δεν επιστρέψει ταχύτατα στον δρόμο της ανάπτυξης, αν δεν αποκτήσουμε πρωτογενή πλεονάσματα, είμαστε χαμένοι.

ΟΙ ΝΕΕΣ, σκληρές θυσίες στις οποίες σύντομα θα κληθεί να υποβληθεί ο ελληνικός λαός πρέπει να φέρουν αποτέλεσμα. Και όχι να «εξαφανισθούν», γι’ άλλη μια φορά, στη μαύρη τρύπα της κρατικής σπατάλης και διαφθοράς. Οι συνήθεις ύποπτοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, βρίσκονται πλέον στα όρια της φτώχειας και της απελπισίας. Πρέπει επιτέλους να πληρώσουν τα μεγάλα εισοδήματα, αλλά και οι «μετρ» της φοροδιαφυγής, που επί δεκαετίες έκαναν «πάρτι»! Και βέβαια, πρέπει επίσης οι ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών να αντιληφθούν ότι οι σημερινοί, υψηλοί φορολογικοί συντελεστές «πνίγουν» κάθε επενδυτική σκέψη ή διάθεση. Απαιτείται ένα νέο, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, με αναπτυξιακή και όχι εισπρακτική λογική.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας μας, ο φιλόδοξος κ. Ευ. Βενιζέλος, έχουν μια μοναδική και ίσως τελευταία ευκαιρία να διορθώσουν την αδιέξοδη εθνική μας πορεία των τελευταίων δύο ετών. Ο χρόνος είναι αρκετός, αλλά όχι απεριόριστος. Αν δεν εργασθούν εντατικά, συντονισμένα και αποτελεσματικά, το νέο πακέτο των Βρυξελλών θα αποδειχθεί απλή... ασπιρίνη, όπως ακριβώς αποδείχθηκαν τα δύο προηγούμενα Μνημόνια! Και η διάγνωση στην περίπτωσή μας δεν είναι πονοκέφαλος... Η χώρα βρίσκεται στην εντατική!
Aπό: realnews

Η ΛΑΜΠΙΡΗ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ DANCING ON ICEΕπιτέλους το... μυστήριο για την ανανέωση του «Super Star» λύθηκε και η Χριστίνα Λαμπίρη έχει τη... χρυσή ευκαιρία για να ανεβάσει τα νούμερα της εκπομπής της, που λίγο ζορίστηκε τη σεζόν που μόλις έκλεισε...

Η παρουσιάστρια όπως αποκάλυψε θα συμμετάσχει στο νέο reality- talent show του ΑΝΤ1 «Dancing on ice» όπως ακριβώς έκανε πέρσι και η Ελεονώρα Μελέτη με τη συμμετοχή της στο «Dancing with the stars» .

Τι δήλωσε για τη συμμετοχή της στο απαιτητικό για τους guests show; «Είναι πολύ σκληρό το πρόγραμμα, έχει πολλές ώρες προπόνηση. Τον πρώτο μήνα θα χρειαστούν πολλές ώρες προπόνηση. Είναι άθλος να μάθεις στα πρώτα μαθήματα να σταματάς. Ο μόνος λόγος που πήγα εκεί είναι επειδή έχει το αθλητικό κορμί, που μου αρέσει τόσο πολύ. Έχω υπάρξει αθλήτρια και μου άρεσε πάρα πολύ! Όλα αυτά είναι σε σχέση με το σταθμό. Θα συζητήσουμε που θα είμαστε και όλες τις λεπτομέρειες.»

Για να δούμε θα τα καταφέρει η Χριστίνα Λαμπίρη κι αν ναι πόσο καλά;

ΠΗΓΗ: Τηλεθεατής

TΡΕΛΟ ΠΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Ρεπορτάζ: Χρήστος Ιωάννου
(απο Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία)
ΚΑΠΟΤΕ κυριαρχούσε το σύνθημα «Ελλάς, ελλήνων εργολάβων» για το κύμα από υπερτιμολογημένες δουλειές που έδινε το ελληνικό Δημόσιο στον κλάδο των κατασκευών. Σήμερα, ταιριάζει γάντι στη χώρα μας το σύνθημα «Ελλάς, ελλήνων και ξένων συμβούλων». Αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα. Το ελληνικό...
Δημόσιο υπό την πίεση της τρόικας εξαναγκάζεται να πουλήσει τα πιο πολύτιμα περιουσιακά του στοιχεία, κάτι που δημιουργεί ευκαιρίες για μεγάλες δουλειές σε κάθε λογής συμβούλους, τράπεζες, ελεγκτικές εταιρείες, χρηματοοικονομικούς, τεχνικούς, ειδικούς και νομικούς. Σχέδιο-μαμούθ Η χώρα μας έχει κατακλυσθεί από διάφορες ειδικότητες συμβούλων, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με το αζημίωτο, προκειμένου η κυβέρνηση να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα-μαμούθ των αποκρατικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. Η υλοποίησή του βέβαια στο σύνολό του θεωρείται ανέφικτη από τους περισσότερους ειδικούς και γι' αυτό τέθηκαν, εκ των υστέρων, ενδιάμεσοι στόχοι: 5 δισ. το 2011, 10 δισ. ευρώ το 2012, 7 δισ. το 2013, 13 δισ. το 2014 και 15 δισ. το 2015. Το πρόγραμμα πρέπει να αρχίσει να υλοποιείται με γρήγορο ρυθμό, γιατί αποτελεί μέρος της νέας συμφωνίας διάσωσης της χώρας, όπως φροντίζει διαρκώς να υπενθυμίζει η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ. Η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων έχει ήδη προσλάβει περίπου 40 συμβούλους για την αποκρατικοποίηση 20 εταιρειών. Μέχρι τέλος Αυγούστου αναμένεται να οριστούν άλλοι 13 σύμβουλοι (η αναζήτησή τους και το έργο που θα αναλάβουν έχουν ήδη ανακοινωθεί από τη Γενική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων που κάνει όλη τη δουλειά), οι οποίοι μαζί με τους προηγούμενους θα αναλάβουν να πραγματοποιήσουν το βασικό στόχο του Δημοσίου, που είναι η άντληση 5 δισ. ευρώ μέχρι τέλος του έτους (σημειώνουμε πως η αναζήτηση συμβούλων θα συνεχιστεί και μετά για άλλες δουλειές αποκρατικοποιήσεων, οι οποίες όμως δεν βρίσκονται στην πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης). Με άλλα λόγια, λεφτά υπάρχουν (όπως είχε πει και ο πρωθυπουργός, όταν ήταν στην αντιπολίτευση) για έναν κλάδο που ζει καλές ημέρες, κόντρα στην ύφεση της οικονομίας και την ανεργία που μαστίζει τη χώρα. Η Ελλάδα φαίνεται να έχει καταστεί ο μεγαλύτερος εργοδότης του κλάδου των συμβουλευτικών εταιρειών αυτή την περίοδο στην Ευρώπη, συντηρώντας μερικώς ή ολικώς ακόμα και ολόκληρα τμήματα ιδιωτικών συμβούλων. Παραδείγματα προς αποφυγήν Ομως αρκετές από τις υπηρεσίες των συμβούλων είναι διπλοπληρωμένες και τριπλοπληρωμένες. Κάποιες συμβουλευτικές εργασίες για αποκρατικοποιήσεις έχουν πληρωθεί στο παρελθόν, αλλά οι συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν ολοκληρώθηκαν, δηλαδή δεν έγινε η συναλλαγή πώλησης του περιουσιακού στοιχείου. Για παράδειγμα, η διαδικασία αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων έχει επαναληφθεί στο παρελθόν. Ομως δεν έγινε η πώληση της εταιρείας, παρότι υπήρξαν ενδιαφερόμενοι. Επίσης, ο διαγωνισμός για την πώληση μέρους της ΕΥΑΘ ήταν στην τελική ευθεία από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είχαν μάλιστα εκδηλώσει επισήμως το ενδιαφέρον για την αγορά (του προς πώληση ποσοστού της ΕΥΑΘ, που τότε είχε ορίσει η κυβέρνηση στο 23%) τέσσερις κοινοπραξίες επενδυτών. Ομως, όταν η σημερινή κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές του 2009 πάγωσε τη διαδικασία γιατί θεωρούσε την πώληση των εταιρειών υδάτινων πόρων ανεπίτρεπτη πολιτική ενέργεια (τι υποκρισία!). Παράλληλα με τις αναθέσεις από την πλευρά του υπουργείου, οι υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες προσλαμβάνουν δικούς τους συμβούλους για την ίδια δουλειά. Για παράδειγμα, το Δημόσιο προσέλαβε σύμβουλο για την επέκταση της σύμβασης του μονοπωλίου με τον ΟΠΑΠ για δέκα επιπλέον χρόνια. Η σύμβαση λήγει το 2020 και η κυβέρνηση θέλει να ανανεωθεί, από τώρα, μέχρι το 2030. Ο ΟΠΑΠ έχει επίσης πάρει σύμβουλο για το ίδιο έργο. Αυτό γίνεται γιατί η διοίκηση πρέπει να δικαιολογήσει τυχόν αποφάσεις επί του συγκεκριμένου σχεδίου προς τους μετόχους του οργανισμού. Βέβαια, ο βασικότερος μέτοχος του οργανισμού είναι το ελληνικό Δημόσιο με 34%, το οποίο και ορίζει το management. Τα λεφτά όμως διπλο-πληρώνονται. Τέλος, έχουν οριστεί πολλαπλοί σύμβουλοι για εργασίες που αφορούν διεργασίες αποκρατικοποίησης στον ίδιο κλάδο, των τυχερών παιχνιδιών. Ομως άλλος σύμβουλος έχει τοποθετηθεί για τον ΟΔΙΕ, άλλος για τον ΟΠΑΠ, άλλος για τα κρατικά λαχεία και το Ξυστό, άλλος για την πώληση του 49% του καζίνου της Πάρνηθας. Από την πλευρά του το υπουργείο επέλεξε να μοιράσει αντικείμενο του κλάδου σε περισσότερους ειδικούς γιατί είναι μεγάλο σε όγκο, πολύπλοκο και καθένας υπο-κλάδος έχει ιδιαιτερότητες, νομικές, οικονομικές και κυρίως δυσκολίες προσαρμογής στο κοινοτικό δίκαιο και τους όρους του υγιούς ανταγωνισμού (όπως αποδείχθηκε με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών).

ΡΩΣΙΑ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 6 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΟΣΚΟΒΑ


  Ρωσία: Τουλάχιστον δύο νεκροί και έξι αγνοούμενοι από ναυάγιο κρουαζιερόπλοιου στον Μόσκοβα
 1. Ένα κρουαζιερόπλοιο στο οποίο επέβαιναν 15 άνθρωποι ναυάγησε μετά τη σύγκρουση του με μια φορτηγίδα στον ποταμό Μόσκοβα τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να βρουν το θάνατο κι έξι να αγνοούνται, δήλωσε μια πηγή της αστυνομίας.
 2.   
 3. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για ένα νεκρό κι επτά αγνοούμενους.
 4. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δύο άνθρωποι που βρίσκονταν στο σκάφος τη στιγμή του δυστυχήματος είναι νεκροί, επτά διασώθηκαν και οι υπόλοιποι αγνοούνται, όπως δήλωσε η πηγή της αστυνομίας που επικαλέστηκε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti. Διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες τους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ελπίζοντας να βρουν επιζώντες.
 5. Ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται δύο τούρκοι υπήκοοι, είπε ένας εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων που επικαλέστηκε το Ria Novosti.
 6.    
 7. Η σύγκρουση ανάμεσα στο ιδιωτικό κρουαζιερόπλοιο Hirondelle και τη φορτηγίδα σημειώθηκε στις 00:58 τοπική ώρα (23:58 ώρα Ελλάδας) στον Μόσκοβα, ποταμό που περνά μέσα από την πρωτεύουσα της χώρας.
 8. Το δυστύχημα ενδέχεται να οφείλεται σε παραβίαση των κανονισμών της ποταμοπλοΐας, δήλωσε ο Γιούρι Μπεσέντιν, στέλεχος του ρωσικού υπουργείου αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, τον οποίο επικαλέστηκε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.
 9. Στην περιοχή όπου σημειώθηκε βρίσκονται ερευνητές για να συγκεντρώσουν στοιχεία.
 10. Το ναυάγιο σημειώνεται τρεις εβδομάδες μετά από εκείνο του σκάφους Boulgaria στο Βόλγα, στο οποίο είχαν βρει το θάνατο 122 άνθρωποι στο Ταταρστάν.

ΚΥΠΡΟΣ: ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ


 
Kύπρος: Μνημόσυνο, στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ'Τελέστηκε το πρωί στην Ιερά Μονή Κύκκου το ετήσιο μνημόσυνο του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, ο οποίος απεβίωσε στις 3 Αυγούστου 1977.
Στο μνημόσυνο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος και παρέστησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και άλλοι επίσημοι.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η πολιτική του Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό «θωρακίζει την αξιοπιστία της ελληνοκυπριακής πλευράς και πείθει για την ειλικρινή θέλησή της για λύση, επειδή στηρίζεται σ’ αυτά που κληροδότησε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ και είναι συνέπεια στις αρχές, ευελιξία και ρεαλισμός στις διεκδικήσεις και τους χειρισμούς».

Μετά το μνημόσυνο έγινε τρισάγιο στον τάφο του Μακαρίου και κατάθεση στεφάνων.

ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ Η ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ;


Του Parsifal
Για όσους από εμάς βλέπομε παραπέρα από τα έργα και τις ημέρες της ελληνικής «μεσαίας τάξεως» και του βλαχοδήμαρχου – υπουργού (κάτι σαν τον κουρέα του Βασιλέως στις μεσαιωνικές αυλές) και  την …ιστορικής σημασίας νίκη των καλλίπυγων αθλητριών του πόλο η επικαιρότητα στην ευρύτερη περιοχή μας κυριαρχείται από την ομαδική παραίτηση των Αρχηγών των Επιτελείων στην Τουρκία.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του γειτονικού Κράτους, Κράτους όπου οι ΕΔ διεδραμάτιζαν πάντοτε καίριο πολιτικό και οικονομικό ρόλο που η πολιτική ηγεσία μοιάζει «μόνη» στο τιμόνι μιας περιφερειακής υπερδυνάμεως, εν μέσω τυμπάνων πολέμου , οικονομικού και …κανονικού στην Α. Μεσόγειο και τις όμορες χώρες.
Το ζήτημα είναι σοβαρότατο για την χώρα μας αφενός λόγω του αξιώματος ότι αντιδημοκρατικά καθεστώτα επιχειρούν «φυγή πρός τα εμπρός» με εξαγωγή των εσωτερικών τους ερίδων ενώ μετά τον Clausewitz και την ερμηνεία του από τον ημέτερο Π.Κονδύλη μόνον αφελείς και ανιστόρητοι πιστεύουν ακόμη ότι οι «πραγματιστές πολιτικοί» σε αντίθεση με τους «αρειμάνιους στρατιωτικούς» αποτελούν «φρένο» στην συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα. Με πόλεμο !
Ας δούμε όμως τον διεθνή περίγυρο οπού συμβαίνει αυτό το βελούδινο πραξικόπημα,  η αντίδραση «απατημένης» συζύγου των στρατηγών.
Κύπρος και Νορβηγία, με σοφά καθοδηγούμενους «ακροδεξιούς», ή σοφότερα διαλύοντες Ένοπλες Δυνάμεις και κρατικές υποδομές «κομμουνιστές» προέδρους πήραν το μήνυμα τους, να μήν πολυ-κουνιούνται στο παίγνιο με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων…πρός επίρρωση, ήλθε και η Standard and Poors να υποβαθμίσει την Κύπρο !
Το Κουρδικό είναι σε πλήρη εξέλιξη, με γενική επίθεση του ΡΚΚ και των Ιρανών – Κούρδων, με συντονισμένη έφοδο Τουρκίας – Ιράν και με κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών, χρήση αεροπορίας και πυροβολικού καθώς και την απαραίτητη πληροφοριακή κάλυψη από αμερικάνικα ανεπάνδρωτα αεροσκάφη…
Ο  Οτσαλάν δηλώνει στους δικηγόρους του ότι «ο ρόλος του τελείωσε», καθόσον από το Ιμραλί αδυνατεί να ηγηθεί των Κούρδων και κατηγορεί το Καντίλ και τον Τουρκικό Στρατό για αδιαλλαξία και στην ουσία ρίχνει το μπαλάκι στον Ερντογάν για τα περαιτέρω δηλώνοντας «Νέλσον Μαντέλα», ενώ το Ιράν διατρανώνει εμπράκτως την αντίθεση του στην δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν και το μεγάλο αφεντικό, οι ΗΠΑ ΔΕΝ ξέρουν τι να κάμουν με το αγκάθι που λέγεται κουρδικό.
Έτσι, ο αν/χης Ralph Peters,  στο περιοδικό των ΕΔ των ΗΠΑ έχει εμφανίσει χάρτη της «νέας Μ. Ανατολής» με ανεξάρτητο Κουρδιστάν (λείπει μόνο το νέο φρούτο της εξόδου του στην Μερσίνη), (χάρτης), στο Foreign Policy ο P. Khama αναφέρεται σε  «οικονομική θωράκιση» του «νέου Κράτους» του Κουρδιστάν με πετρελαιαγωγούς και  προβάλλει την φιλοσοφία “breaking up is good” με παράδειγμα το κράτος του Ν. Σουδάν το οποίο όλως τυχαίως απέκτησε σάρκα και οστά, ενώ επίσης όλως τυχαίως  η ΕΕ υπογράφει οικονομική συμφωνία  για ΑΠ’ΕΥΘΕΙΑΣ προμήθεια πετρελαίου και φυσικού αερίου από την «ανεξάρτητη» τοπική κυβέρνηση των Κουρδικών περιοχών του Ιράκ (KRG), ενώ ταυτόχρονα ο καθηγητής JM Hancy του Troy University (με προϋπηρεσία σε «αναλύσεις» για γνωστά ευαγή ιδρύματα όπως το Rand Corporation)  διερωτάται εάν βάσει του Διεθνούς Δικαίου οι Κούρδοι δικαιούνται ανεξάρτητο Κράτος και καταλήγει πως όχι…

Στην Λιβύη επιβεβαιώνεται ότι «μπορείς να πετάς επάνω από εχθρικά εδάφη, αλλά μόνον με στρατό στο έδαφος ελέγχεις την κατάσταση» και μετά από μήνες βομβαρδισμών και επίδειξη του πανάκριβου και «πολυτελούς» hitech ευρωπαικού κυρίως οπλοστασίου ο Καντάφι παραμένει στην θέση του και συζητά με αξιώσεις για το μέλλον.
Η Συρία, σπαρασσόμενη από εμφύλια – ενδοθρησκευτική διαμάχη εξακολουθεί να αποτελεί πολύτιμο Ρωσικό χαρτί αφού ως «σφήνα» στις εξελίξεις του Κουρδικού λόγω θέσεως και παρούσα στην περιοχή των κοιτασμάτων διεκδικεί ρόλο και ελέγχει τόσο την ευαίσθητη Συρο-Τουρκική μεθόριο των 800 χλμ. σε Κουρδικές περιοχές όσο και την κυβέρνηση Χεζμπολά στον εύφλεκτο Λίβανο ενώ φιλοξενεί την μοναδική Ρωσική ναυτική βάση στην περιοχή.
Η ασταθής Αίγυπτος, η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στην Α. Μεσόγειο, με ισχυρές ΕΔ και ευθέως εμπλεκόμενη στην χάραξη των ΑΟΖ στην περιοχή των κοιτασμάτων τηρεί «χαμηλό προφίλ» με αδιακρίβωτες πρός το παρόν προθέσεις, λοξοκοιτάζοντας όμως πρός το κοινοβουλευτικό Ισλαμικό Τουρκικό μοντέλο. Εδώ να σημειώσουμε την υπόθεση της Κυπριακής – Αιγυπτιακής ΑΟΖ, στην χάραξη της οποίας παρενέβη η …Ελλάδα το 2003 μεταβιβάζουσα Τουρκικό αίτημα : Την μετάθεση της οριογραμμής 8 ν.μ. ανατολικότερα, δημιουργώντας έτσι έναν «δίαυλο» 8 ν.μ. σε έναν «κλειστό» θαλάσσιο χώρο Ελλάδος- Κύπρου – Αιγύπτου με προφανείς συνέπειες για την «παράκαμψη» της ελληνικής σφήνας του Καστελορίζου στην Τουρκική ΑΟΖ.
Μολονότι ο σοβαρός Κύπριος πολιτικός κ. Ρολάνδης, τότε διαπραγματευτής από Κυπριακής πλευράς δημοσιοποίησε το θέμα ουδείς εκ των διατελεσάντων και νύν ΥΠΕΞ μας προέβη σε σαφή τοποθέτηση επί του ζητήματος : Ισχύει η χάραξη σύμφωνα με την αρχή της μέσης γραμμής, ή ΕΧΟΥΜΕ de facto όμορη ΑΟΖ Τουρκίας – Αιγύπτου μέσω του «διαύλου» ;
ΟΙ παλινωδίες στην χάραξη ΑΟΖ, με τις καλογερίστικες ονομασίες περί «θαλασσίων ζωνών», «ζωνών ερευνών», την οριοθέτηση με … δόσεις έως τα Νότια της Κρήτης, η επιμονή στην «υφαλοκρηπίδα» από τον κ. Λαμπρινίδη, ενώ οι πάντες ομιλούν πλέον για την  ισχυρότερη έννοια της ΑΟΖ σχετίζονται με το θέμα αυτό; Τι υποχρεώσεις έχουμε αναλάβει;  Γιατί οι αγεληδόν «ενημερωνώμενοι» βουλευτές από τον κ. Λαμπρινίδη δεν εξαντλούν το θέμα;
Επανερχόμενοι στα διεθνή, η διεκδίκηση ρόλου από την Τουρκία, η πρόταση Ερντογάν για ένα «Ισλαμικο – Δημοκρατικό» μοντέλο ελέγχου της Μ. Ανατολής που καθιστά μακροπρόθεσμα περιττό τον «χωροφύλακα» της Δύσεως Ισραήλ και η αντίδραση της στην πιθανή αναβάθμιση Κύπρου – Ελλάδος στα ενεργειακά αποτελούν την βαθύτερη αιτία «διαζυγίου» των πάλαι ποτέ στενών οικονομικών εταίρων και συμμάχων.
Οι στρατηγοί δεν έβλεπαν με καθόλου καλό μάτι την απόκλιση αυτή από τα εσκαμμένα, το φλέρτ με Ισλαμικά καθεστώτα και τις Χαμάς – Χεζμπολά, το Ιράν και την παλαιότερα αντίπαλο για το νερό Συρία, την υποβάθμιση της ίδιας της σημασίας του Στρατού στο «εκδημοκρατισμένο» μοντέλο κράτους του Ερντογάν. Με λίγα λόγια ήλθαν σε ευθεία τροχιά συγκρούσεως με τους νέους προσανατολισμούς προβολής ισχύος των Νταβούτογλου – Ερντογάν.
Να προσθέσωμε και την απόλυτη αποτυχία τους στον  χειρισμό του Κουρδικού, όπου η ανηλεής καταστολή, η οικονομική αιμορραγία και το «παράθυρο τρωτότητος» που άνοιγαν στην Διεθνή μαφία των «δημοκρατικών δικαιωμάτων» ήταν εντελώς  δυσανάλογα με την ανικανότητα τους να επιλύσουν manu military το ζήτημα.
Ο Ερντογάν με μεγάλη μαεστρία χρησιμοποίησε κάθε «ρωγμή» του συστήματος δικαιοσύνης, τον Τύπο για να διαρρεύσει τις βαρβαρότητες του Στρατού και της Στρατοχωροφυλακής, την διαπλοκή μαφίας – JITEM – παρακράτους και κατόρθωσε να «ξεδοντιάσει» το λεγόμενο «βαθύ Κράτος».

Εδώ θα σταθώ στο Τουρκικό κράτος. Όπως ακριβώς και το ελληνικό ομόλογο του, προφανώς λόγω της αλήστου κοινής Οθωμανικής κληρονομιάς το τουρκικό κράτος εκλήθη να εκπληρώσει μετά τον Κεμάλ τον ρόλο εξαστισμού – εκσυγχρονισμού μιας αγροτικής, καθυστερημένης, οπισθοδρομικής κοινωνίας. Μήν παρεξηγήστε, τηρουμένων των αναλογιών η ίδια ανατολίτικη οπισθοδρόμηση βάραινε και τα δυο Έθνη, με «άγκυρες» στην Ανατολή την θρησκεία, την αγροτική κουτοπονηριά, την δουλοφροσύνη στους ισχυρούς και την προσκόλληση στην μικρο-ιδιοκτησία.
Ενώ λοιπόν το Ελληνικό κράτος απέτυχε οικτρά και μέσω της «δημοκρατίας», της θρησκειοποιήσεως του «Συντάγματος» από την εποχή του Μακρυγιάννη και του κοινοβουλευτισμού απλώς ανακύκλωσε και αναπαρήγαγε τα αγροτικά οπισθοδρομικά του βαρίδια, τον κοτζαμπασισμό και τα αρματωλίκια, καλλιέργησε εναργώς την κομματοκρατία, την κατίσχυση των ανίκανων και της επαρχιώτικης μικρόνοιας, έναντι των αρίστων και των ικανών το Κεμαλικό, φασιστικό Κράτος έφτιαξε ελίτ.
Διά πυρός και σιδήρου κατάφερε να γίνει εργαλείο αναπτύξεως της κοινωνίας, τουλάχιστον στον βαθμό που εξησφαλίζετο το εθνικό συμφέρον και η στοιχειακή αναζήτηση ισχύος κάθε υγιούς έθνους. Σαφέστατα τσάκισε δημοκρατικά δικαιώματα, έφτιαξε κοινωνία όχι των δυο τρίτων αλλά των δυο … δεκάτων με εξαθλιωμένες μάζες στην ενδοχώρα αλλά ευημερούσες ελίτ στα δυτικά παράλια, ένα ισχυρό στρατιωτικο – βιομηχανικό και ένα δυναμικό ακαδημαϊκό σύστημα.
Αυτό το Κράτος κατάφερε να αποσπάσει ο Ερντογάν από τους «κληρονόμους» του δημιουργού του.
Αυτό το Κράτος καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας. Ένα Κράτος ικανό να λειτουργεί ΧΩΡΙΣ τους «εγγυητές» στρατηγούς, ένα Κράτος που απέκτησε επαγγελματισμό και αυτοματισμό τουλάχιστον στον τομέα των εθνικών προκλήσεων.
Στο άμεσο μέλλον και ενώ θα βολοδέρνωμε με μνημόνια, εφόδους του ΠΑΜΕ, διαμάχες περί το …πανεπιστημιακό άσυλο, δηλώσεις πολιτικών, αναζητήσεις για την «βέλτιστη» αναλογία αλλοδαπών πρός ημεδαπούς για να μήν μας πούνε ρατσιστές, η Τουρκία θα κινείται ακριβώς όπως και με τους στρατηγούς.
Με σίγουρες κινήσεις, με σταθερό χέρι θα προχωρά τα «πιόνια» της στην σκακιέρα της Α. Μεσογείου, με χρήση «ήπιας ισχύος» όταν μπορεί, με ανατολίτικα παζάρια όταν ζορίζεται και με προβολή …κανονικής ισχύος οπού πρέπει.
Ως πρός το τελευταίο το μέγεθος και το είδος της εξοπλιστικής υπερπροσπάθειας που καταβάλλει ο …ειρηνιστής Ερντογάν, με η χωρίς στρατηγούς είναι εύγλωττο : Ριζική αναβάθμιση της αντι-αεροπορικής άμυνας, στόλος μεταφορικών και επιθετικών ελικοπτέρων, πλοία υποστηρίξεως αποβάσεων, τοπική ανάπτυξη άρματος μάχης, εθνικό δορυφορικό σύστημα επιτηρήσεως, τοπική κατασκευή φρεγατών και κορβετών, συμμετοχή στο  πρόγραμμα αεροσκάφους ΠΡΩΤΟΥ ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ JSF…
Εδώ; Ναυπηγεία που κλείνουν, υποβρύχια στα χαρτιά, φρεγάτες υπό συζήτηση, ναυτική αεροπορία … υπό σκέψη και κυρίως μισόλογα και ένοχες σιωπές για τις ελληνο-τουρκικές συνομιλίες και τα διακυβεύματα τους, καινοφανείς διπλωματικές πρακτικές διακηρύξεως ΑΟΖ που δεν λέγονται ΑΟΖ, αδυναμία προβολής ισχύος στο νησιωτικό μας σύμπλεγμα με την θρησκευτική προσήλωση στην Island’s Policy της Συμμαχίας.
Για να επανέλθω στην πιθανή εξαγωγή της κρίσεως, προσωπικά πιστεύω ότι δεν συμφέρει την Τουρκία ΤΩΡΑ. Ο Ερντογάν γνωρίζοντας την ροπή του τουρκικού στρατού σε συνωμοσίες και προβοκάτσιες – εξ άλλου αυτός διέρρευσε τα της ERGENEKON και το σχέδιο Βαριοπούλα -  θα έχει σίγουρα λάβει τα μέτρα του πρός την κατεύθυνση μιας άκαιρης αναφλέξεως. Γνωρίζει να περιμένει σε μια «καυτή» διεθνή συγκυρία, με το Κουρδικό (και την Συρία στα όρια) σε πλήρη αναβρασμό.
Παράλληλα, η Ρωσία που είναι πολύ «νευρική» με τα κοιτάσματα της Α. Μεσογείου (που δεν ελέγχει) και απειλούν την «στραγγαλιστική» δικλείδα της πρός την ΕΕ αντιδρά σπασμωδικά και δηλώνει «παρούσα» στην Κύπρο (δηλώσεις Λαβρώφ ότι η Ρωσία δεν θα μείνει αδιάφορη εάν απειληθεί η Κύπρος…) ενώ ο αμερικανόδουλος Μαντβέντεφ μάλλον πάει για απόσυρση και ο Πούτιν ανεβάζει τους τόνους στο θέμα του ΝΑΤΟικού αντι-πυραυλικού συστήματος όπου εμπλέκεται άμεσα η Τουρκία είτε μέσω των Στενών (καταδρομικά AEGIS) είτε με την εγκατάσταση ραντάρ σε τουρκικό έδαφος.
Η προσεκτική συμπεριφορά Ερντογάν φαίνεται  και από τον προσεκτικό χειρισμό του «στολίσκου για την Γάζα», παρά τους λεονταρισμούς για προσευχή στο τέμενος του ΑΛ Ακσά. Βεβαίως εκεί επρόκειτο για αντιπαράθεση με ΚΡΑΤΟΣ που δεν παίζει εν ού παικτοίς  και όχι για μόρφωμα που φτιάχνει στάδια «Ειρήνης και Φιλίας» και συζητά εάν η Χάγη και τυπολάτρες προτεστάντες δικαστές θα αποφασίσουν για την εθνική κυριαρχία στο Α. Αιγαίο…
Η  ελληνική ενδοτική στάση ασφαλώς διευκολύνει τους ελιγμούς της Τουρκικής διπλωματίας, καθιστά σαφές στην «διεθνή κοινότητα» πώς κάτι τρέχει εκεί κάτω, μήπως να αλλάξουμε αυτές τις …ξεπερασμένες συνθήκες της Λωζάννης και του Μοντραί, στο κάτω κάτω δεν υπάρχουν πια «στρατηγοί» αλλά κανονικό πολιτικό προσωπικό !
Φυσικά τίποτε δεν αποκλείει την τυχαία εμπλοκή λόγω της συνεχιζόμενης επιθετικότητος με τις παραβιάσεις και τις σχεδιαζόμενες έρευνες για υδρογονάνθρακες. Στην περίπτωση αυτή όλα θα κριθούν από τις ελληνικές αντιδράσεις και την χρήση «ήπιας ισχύος» από πλευράς μας.
Λέγω «ήπιας ισχύος», όχι «ψύχραιμης αντιμετώπισης» !
Πρακτικά, το κύριο βάρος πέφτει στο νεο-ιδρυθέν Σώμα της ΕΛΑΚΤ (Ελληνική Ακτοφυλακή), στα Ναυτικά Παρατηρητήρια και στα πλοία «σκοπούν» του ΠΝ. Η εξέλιξη της κρίσεως στην γειτονική χώρα καθιστά απολύτως απαράδεκτες  σκέψεις «μπάνιων του λαού» (και κυρίως των «αρμοδίων»), ρεζιλίκια με τα καύσιμα του ΠΝ, ή τα ανταλλακτικά των σκαφών της Ακτοφυλακής.

από: antinews.gr

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Είναι αναίσχυντοι και οι πράξεις τους ισοδυναμούν με πολιτιστική γενοκτονία.
Η διδακτέα ύλη που αποτελεί βάση του ανθρωπισμού και της ελευθερίας εντοπίζεται από την κοιτίδα της.
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να δεσμευθεί ΤΩΡΑ ότι θα καταργήσει αυτές τις διατάξεις και να ηγηθεί νομικής δράσης για την αποτροπή τους.
…δηλαδή τα παιδιά των οικονομικών μεταναστών θα μαθαίνουν για τον Αυνάν και όχι για το πως μία χούφτα άνθρωποι με τις συνεχείς τους θυσίες διέλυσαν τα δεσμά της αμάθειας και της τυραννίας.
Δεν πρέπει να ξέρουν ποιοί επέτρεψαν σε γυναίκα και παιδί να ζουν ελεύθεροι;
Δεν πρέπει να μάθουν γιατί σε αυτά τα χώματα επιτρέπεται η αμφισβήτηση χωρίς τον φόβο του …λιθοβολισμού;
Δεν πρέπει να γνωρίζουν ΓΙΑΤΙ άφησαν τις χώρες τους και βρίσκονται εδώ;

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ

Ρεπορτάζ: Α. Μάρκου
(απο το Βήμα της Κυριακής)
Αποκατάσταση της ηρεµίας στα γκισέ αναµένουν οι τραπεζίτες µετά τη συµφωνία της ΕΕ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δηµόσιου χρέους, η οποία διασφαλίζει τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια των εγχώριων πιστωτικών...
ιδρυµάτων. Από τις τράπεζες σηµειώνουν ότι η εµπιστοσύνη των αποταµιευτών στο τραπεζικό σύστηµα αποτελεί βασική προϋπόθεση για την οµαλή του λειτουργία. Οι ίδιοι κύκλοι εκτιµούν ότι ο πανικός που επικράτησε αρκετές φορές τους προηγούµενους µήνες από καταθέτες που έσπευδαν να «σηκώσουν» τα χρήµατά τους υπό τον κίνδυνο της χρεοκοπίας δεν αναµένεται να επαναληφθεί. Το γεγονός αυτό επιτρέπει τη σταδιακή αποκλιµάκωση των αποδόσεων των προθεσµιακών καταθέσεων, οι οποίες «φούσκωσαν» ξανά το τελευταίο δίµηνο, πλησιάζοντας τα ιστορικά υψηλά τους στην εποχή του ευρώ. Τραπεζικά στελέχη υπογραµµίζουν ότι εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει προοπτική για µια βήµα προς βήµα επανασύνδεση των ελληνικών πιστωτικών ιδρυµάτων µε τις αγορές, θα υπάρξει το περιθώριο για προσαρµογή των επιτοκίων σε φυσιολογικά επίπεδα. «Σε πρώτη φάση θα πρέπει να εφαρµοστούν οι αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής και να αποκρυσταλλωθούν οι ζηµιές για τις τράπεζες. Από εκεί και πέρα ανοίγει ο δρόµος για την επαναφορά των αποδόσεων σε περισσότερο λογικά πλαίσια» τονίζει έµπειρος τραπεζίτης. Ο ίδιος βέβαια εξηγεί ότι η υποχώρηση των επιτοκίων στους προθεσµιακούς λογαριασµούς δεν θα γίνει από τη µια µέρα στην άλλη, αλλά θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα των τραπεζών για άντληση ρευστότητας από εναλλακτικές πηγές, πέραν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Ως εκ τούτου, οι καταθέτες θα έχουν την ευκαιρία τους επόµενους µήνες να «κλειδώσουν» ένα υψηλό επιτόκιο για τις αποταµιεύσεις τους χωρίς να διακινδυνεύσουν το κεφάλαιό τους. Ταυτοχρόνως, εκτιµάται ότι από τον ερχόµενο Σεπτέµβριο θα υπάρξει ένα κύµα δηµιουργίας νέων επενδυτικών/ αποταµιευτικών προϊόντων, τα οποία θα µπορούν υπό προϋποθέσεις να προσφέρουν ακόµη πιο µεγάλη ανταµοιβή, µε ή χωρίς ρίσκο. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ξένη τράπεζα που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα θα «βγει δυνατά» στην αγορά µε νέα προγράµµατα που θα παρέχουν πρόσβαση στις αγορές σε όλο τον κόσµο, καθώς και επαγγελµατική διαχείριση ακόµη και για µικροποσά της τάξεως των 5.000 ευρώ. Προθεσμιακές καταθέσεις Τα προβλήµατα ρευστότητας των τραπεζών τις στρέφουν στη «δεξαµενή» των καταθετών, οι οποίοι θα συνεχίσουν να απολαµβάνουν υψηλές αποδόσεις για αρκετούς µήνες ακόµη. Οι προσφορές δεν περιορίζονται µόνο στο ύψος της απόδοσης αλλά επεκτείνονται και σε άλλες παραµέτρους, όπως η συχνότητα καταβολής των τόκων, η δυνατότητα προείσπραξής τους και το δικαίωµα πρόωρης ανάληψης χωρίς καµία ποινή ανά τακτά χρονικά διαστήµατα. Οι τράπεζες έχουν προχωρήσειτο τελευταίο διάστηµα σε σηµαντικό εµπλουτισµό των καταθετικών λογαριασµών τους, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να κάνουν αποταµίευση να εξασφαλίσουν µια υψηλή απόδοση. Στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες έχουν δηµιουργήσει λογαριασµούς όπου για να ισχύει το υψηλό επιτόκιο θα πρέπει να υπάρχει αδιάλειπτη τροφοδότησή του κάθε µήνα µε ένα ποσό, ενώ δεν θα πρέπει να γίνει καµία ανάληψη. Το ποσό της αποταµίευσης µπορεί να αλλάζει κάθε µήνα, ενώ οι τόκοι καταβάλλονται κάθε χρόνο. Ως εκ τούτου ο καταθέτης έχει το πλεονέκτηµα ότι µπορεί να κάνει ανάληψη των κεφαλαίων του χωρίς καµία ποινή έπειτα από αυτό το διάστηµα. Ανάλογης λογικής είναι και οι λογαριασµοί υπό προειδοποίηση, οι οποίοι ωστόσο έχουν ως πλεονέκτηµα ότι µπορεί να γίνει ανάληψη των κεφαλαίων χωρίς ποινή στο επιτόκιο, αρκεί να ειδοποιηθεί η τράπεζα κάποιες ηµέρες νωρίτερα. Οι αποδόσεις στα συγκεκριµένα προϊόντα είναι χαµηλότερες. Ωστόσο σε σχέση µε τα αποταµιευτικά προγράµµατα που περιγράφηκαν παραπάνω έχουν το πλεονέκτηµα ότι δεν υπάρχουν περιορισµοί ως προς το ύψος των καταθέσεων. Επιτόκια online Με στόχο να δοθούν κίνητρα για τη χρήση των νέων τεχνολογιών, οι τράπεζες έχουν δηµιουργήσει λογαριασµούς που ανοίγονται και γίνεται η διαχείρισή τους µόνον online. Μπορεί να είναι είτε τρεχούµενοι που επιτρέπουν την πραγµατοποίηση όλων των συναλλαγών µέσω του ∆ιαδικτύου είτε προθεσµιακές καταθέσεις. Και στις δύο περιπτώσεις τα επιτόκια είναι σηµαντικά υψηλότερα σε σχέση µε αυτά που προσφέρονται στα κλασικά προγράµµατα της κάθε κατηγορίας. Οπως τονίζει ο κ. Γ. Παναγιωτάκης, διευθυντής εναλλακτικών δικτύων της Μarfin Egnatia Bank, «σήµερα οι τράπεζες επενδύουν όλο και περισσότερο στα ηλεκτρονικά δίκτυα». Χωρίς τον κίνδυνο της απώλειας Η λύση του εγγυημένου κεφαλαίου Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα προϊόντα εγγυηµένου κεφαλαίου, τα οποία προσφέρουν πρόσβαση στις αγορές χωρίς τον κίνδυνο απωλειών για τα χρήµατα που επενδύονται. Με τον τρόπο αυτόν ακόµη και µικρά πορτοφόλια µπορούν να εξασφαλίζουν επαγγελµατική διαχείριση για τα χρήµατά τους, προσδοκώντας σε αποδόσεις που σε βάθος πενταετίαςµπορεί να ξεπεράσουν ακόµη και το 40%. Αναφερόµενος στις ευκαιρίεςαυτής της περιόδου, ο κ. Απ. Παπαναγιώτου, διευθυντής Σχεδιασµού και Ανάπτυξης Προϊόντων της HSBC Ελλάδος, υπογραµµίζει ότι «σε ένα περιβάλλον διαρκούς µεταβολής, η Ευρώπη, µια οικονοµική δύναµη µεγέθους καθοριστικού για την πορεία της παγκόσµιας οικονοµίας, αντιµετωπίζει τις νέες συνθήκες που καθηµερινά διαµορφώνονται τόσο εσωτερικά όσο και στο διεθνές περιβάλλον». Τον περασµένο Απρίλιο η HSBC πραγµατοποίησε ανάλυση µε τίτλο «Europe Super Ten - Portfolio Change» αναγνωρίζοντας τις πιο ενδιαφέρουσες εταιρείες στην Ευρώπη, την πορεία των οποίων αξιολογεί θετικά. Με βάση τα αποτελέσµατα αυτά δηµιούργησε µια νέα κατάθεση εγγυηµένου κεφαλαίου. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγµα προϊόντος που δίνει τη δυνατότητα ακόµηκαι σε µικροεπενδυτές να διαµορφώσουν ένα χαρτοφυλάκιο που έχει σχεδιαστεί από επαγγελµατίες, προσδοκώντας σε υψηλές αποδόσεις χωρίς κίνδυνο για το αρχικό τους κεφάλαιο. Η δυνατότητα δηµιουργίας ενός χαρτοφυλακίου που να ταιριάζει στο επενδυτικό προφίλ του καθενός δίνεται και µε τακαλάθια επενδύσεων, τα οποία αποτελούνται από µια υψηλότοκη προθεσµιακή κατάθεση και απόένα ή περισσότερα αµοιβαία κεφάλαια. Με αυτόν τον τρόπο οι αποδόσεις για ένα ποσοστό της συνολικής επένδυσηςείναι ιδιαίτερα ελκυστικές, φθάνοντας ως και το 20%,αλλά ταυτοχρόνως ελλοχεύει ο κίνδυνος απώλειας µέρους του αρχικού κεφαλαίου λόγω της επένδυσης και σε αµοιβαία κεφάλαια.

ΚΟΥΡΗ ΒΑΝΤΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΩΡΗΣ ΠΡΟΣ ΚΟΝΤΟΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ


Κουρή, Βανταράκης και Μαλλιώρης προς Κοντοέ για τα βοθρολύματα Κοινή ανακοίνωση των τριών "δυραστημένων" του Δημαρά

Σε κοινή ανακοίνωσή τους προς τον Τύπο οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Δημαρά, κκ. Κουρή, Βανταράκης και Μαλλιώρης, ζητούν από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ να επανεξετάσει τη στάση του σχετικά με την εγκατάσταση μονάδας υποδοχής βοθρολυμάτων στην περιοχή του Χαράδρου. Αναφέρουν συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους:
"Κατά τη συνάντησή μας με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, με αφορμή την πρόθεση της ΔΕΥΑΠ να εγκαταστήσει μονάδα υποδοχής βοθρολυμάτων στην περιοχή του Χαράδρου, ο κ. Ν. Κοντοές μας ενημέρωσε αναλυτικά για τη μονάδα. Στη διάρκεια της συνάντησης, είχαμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε στον κο Κοντοέ, τις έντονες επιφυλάξεις και ενστάσεις μας για τη συγκεκριμένη χωροθέτηση της μονάδας για τους παρακάτω λόγους:
Η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη, είναι κοντά στον ογκολογικό ξενώνα Ελπίδα,  στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Τόφαλου (χώρου πολλών διεθνών αθλητικών δραστηριοτήτων) και στις εγκαταστάσεις του σωματείου «Νίκη Προαστείου» και αποτελεί τη βασική οδική είσοδο για το Πανεπιστήμιο Πατρών και τα σχολεία Πειραματικό και Καστριτσίου, απ΄όπου διέρχονται καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και παιδιά. Παράλληλα, εκφράσαμε τις έντονες ανησυχίες μας για τη μελλοντική χρήση του χώρου (αποτελεί ιδιαίτερα μεγάλη έκταση σε σχέση με τις ανάγκες της μονάδας...) καθώς και για τις οικονομικές παραμέτρους κατασκευής και λειτουργίας της μονάδας.
Ευελπιστούμε η ΔΕΥΑΠ να συμμεριστεί τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη συγκεκριμένη χωροθέτηση και να επανακαθορίσει άμεσα την πρόθεσή της. Το ζητούμενο κατά τη γνώμη μας, σε παρόμοιες επιλογές, είναι κυρίως η κοινωνική συναίνεση των κατοίκων, των συλλόγων και των φορέων της περιοχής, κάτι που δεν διαφαίνεται με τη συγκεριμένη χωροθέτηση.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Αρκτικού Διαμερίσματος
Ήρα Κουρή
Σταύρος Μαλλιώρης
Απόστολος Βανταράκης"

ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ


Πάτρα: Ξεκινούν αύριο τα έργα ανακατασκευής της Αγίου Ανδρέου Για το τμήμα από την οδό Γούναρη μέχρι την οδό Ερμού

Αύριο,  Δευτέρα, 1η Αυγούστου, ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής της Αγίου Ανδρέου. Η πρώτη φάση των εργασιών, θα εκτελεστεί από την 1η έως τις 7 Αυγούστου και περιλαμβάνει το τμήμα από την οδό Γούναρη μέχρι την οδό Ερμού.
Η δεύτερη φάση, περιλαμβάνει το τμήμα από Πατρέως μέχρι Ερμού και το χρονικό διάστημα εκτέλεσής τους, είναι από 8 έως 14 Αυγούστου.
Για το σκοπό αυτό και σε ό,τι αφορά την πρώτη φάση, υπενθυμίζονται οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όπως ανακοινώθηκαν από το Τμήμα Κυκλοφοριακής Ρύθμισης της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών του Δήμου Πατρέων:
*Αποφασίζεται η  προσωρινή ολική διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων επί της οδού Αγ. Ανδρέου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γούναρη έως και την οδό Πατρέως, για το χρονικό διάστημα από τις 1.8.2011 έως και τις 7.8.2011.
Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα ισχύουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
*Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων επί της οδού Αγ. Ανδρέου, στο τμήμα της όπου θα εκτελούνται εργασίες.
*Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων επί της οδού Κορίνθου, στο τμήμα της από την οδό Γούναρη έως την οδό Αγ. Σοφίας.
*Η εξυπηρέτηση των αναγκών τροφοδοσίας των καταστημάτων που βρίσκονται επί του ανωτέρω τμήματος της οδού Κορίνθου θα γίνεται από τις θέσεις φορτοεκφόρτωσης που βρίσκονται στις κάθετες οδούς και εντός του ισχύοντος ωραρίου, δηλ. από 21:00 – 10:30 και από 15:00 - 17:00.
*Μονοδρόμηση της οδού Γούναρη, στο τμήμα της από την οδό Αγ. Ανδρέου έως την οδό Κορίνθου, με κατεύθυνση κίνησης οχημάτων από την οδό Αγ. Ανδρέου προς την οδό Κορίνθου.
*Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων επί των οδών Φιλοποίμενος, Βότση, Πατρέως, στο τμήμα τους από την οδό Μαιζώνος έως την οδό Όθωνος – Αμαλίας.
Από την ανωτέρω απαγόρευση θα εξαιρούνται:
α) τα οχήματα τροφοδοσίας των καταστημάτων και χρηματαποστολών τραπεζών που βρίσκονται επί των υπόψη οδών και μόνο κατά τις ώρες φορτοεκφόρτωσης, δηλ. από 21:00 – 10:30 και από 15:00 - 17:00.
β) τα οχήματα που κατευθύνονται προς και από χώρους στάθμευσης που βρίσκονται επί των υπόψη οδών.
*Απομάκρυνση όλων των κάδων απορριμμάτων, ανακύκλωσης κ.λπ. από την οδό Αγ. Ανδρέου και μεταφορά τους στις κάθετες οδούς.
*Τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων, εκ μέρους του αναδόχου, επί των οποίων θα αναγράφεται «ΟΔΟΣ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ» πριν από τις συμβολές των οδών Ακτή Δυμαίων-Παπαφλέσσα, Αγ. Ανδρέου-Τριών Ναυάρχων, Γούναρη-Κορίνθου.
Η ισχύς της παρούσης αρχίζει με την τοποθέτηση των απαραιτήτων απαγορευτικών, υποχρεωτικών, προειδοποιητικών και πληροφοριακών πινακίδων, διαχωριστικών κ.λπ. στις κατάλληλες θέσεις.
*Γίνεται τροποποίηση των διαδρομών της λεωφορειακών γραμμών του Αστικού ΚΤΕΛ ως εξής:
*Γραμμή Νο 1
Κατεύθυνση προς Τερψιθέα
Κάθοδος από Γούναρη – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη - Αγ. Ανδρέου - ισχύουσα διαδρομή
*Γραμμή Νο 5
Κατεύθυνση προς Πάτρα
Ακτή Δυμαίων - άνοδος από Παπαφλέσσα – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη - Αγ. Ανδρέου - ισχύουσα διαδρομή
*Γραμμή Νο 10
Κατεύθυνση προς Πάτρα
Άνοδος από Παπαφλέσσα – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη  - ισχύουσα διαδρομή.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

Αποκλείει την ιδέα της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πλήγμα για το ευρώ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζόνταγκτσάιτουνγκ, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει αύρι, ο υπουργός...
Οικονομικών της Γερμανίας αναφέρει χαρακτηριστικά: . "Η ζώνη του ευρώ θα δεχόταν ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αξιοπιστία της αν ένα από τα μέλη της εγκατέλειπε τη νομισματική ένωση. Δεν θα ήθελα καν να φανταστώ τι θα γινόταν αν οι αγορές καταλάβαιναν ότι μπορούν να διώξουν μία χώρα από την ευρωζώνη". Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη υπεραμύνεται της άποψής του για άμεση επιβολή κυρώσεων στις χώρες της ευρωζώνης που δεν σέβονται το Σύμφωνο Σταθερότητας με τη μορφή της διακοπής των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων. "Θα μπορούσαμε άμεσα να μπλοκάρουμε την καταβολή ευρωπαϊκών πόρων στις χώρες" που ξεπερνούν το όριο του δημόσιου χρέους που ορίζεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας, δήλωσε ο Σόιμπλε. "Δεν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι η κατάσταση να παρεκτραπεί", πρόσθεσε.

ΣΤΟ ΦΩΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΟΥΚΑ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

Τέσσερις επιστολές του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα προς τον τότε πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής. Στις επιστολές του ο κ. Δούκας προειδοποιούσε για τη διόγκωση των...
ελλειμμάτων και τον κίνδυνο η χώρα να μην μπορέσει να βγει στις αγορές να δανειστεί.

Αναλυτικά, σε επιστολή του τον Οκτώβριο του 2008 τόνισε ότι το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες, ποσό που τελικά ανήλθε στα 48 δισ. ευρώ για το 2009, σημειώνοντας: «Αυτό απαιτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».

Στην επιστολή εκείνη ο κ. Δούκας πρότεινε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, όπως αποκρατικοποιήσεις (ΟΤΕ,  ΕΛΠΕ, ΤΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, Λαχεία, ΟΔΙΕ κλπ), αλλαγές στα τεκμήρια, μείωση των αμυντικών δαπανών, μετοχοποιήσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια.

«Χωρίς ανάπτυξη δεν θα έχουμε τα έσοδα που θα στηρίξουν τον κοινωνικό ρόλο του κράτους. Είναι όμως προφανές πως η ανάταξη δεν μπορεί να έλθει με υπερβολική αύξηση των δημοσίων δαπανών. Τα ελλείμματα, η αυστηρότητα της ΕΕ δεν μπορεί να υποτιμηθούν.

» Επίσης δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.»

Σε άλλη επιστολή την παραμονή των Χριστουγέννων του 2008, τόνιζε, μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Τα οικονομικά θα δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες. Οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας θα είναι  κάτω από μεγάλη πίεση. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τις ασθενέστερες τάξεις, αν και οι πολίτες δύσκολα θα πιστέψουν σε προεκλογικού τύπου παροχές, όποιες και αν είναι αυτές.»

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο τότε υφυπουργός Π.Δούκας, όσο και ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης είχαν από το καλοκαίρι του 2008 υποστηρίξει τη λήψη σκληρών μέτρων, ωστόσο, οι πολιτικές εκείνες είχαν απορριφθεί από το Μαξίμου, λόγω της πίεσης των «γαλάζιων» υπουργών.