ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ «ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ»

Τα φαινόμενα αυτονομίας των υπουργών που «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» στηλίτευσε με δηλώσεις τους σήμερα στη βουλή, ο Απόστολος Κακλαμάνης. Όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του...
Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή: ««Θα πρέπει να αποφασίσετε εκεί στο υπουργικό συμβούλιο, αν η κυβέρνηση είναι μία ή αν ο καθένας σας είναι αυτόνομος ή αν οφείλεται σε απειρία του και μπορεί να πυροδοτεί τέτοιες καταστάσεις. Όπως και να έχει να μεταφέρετε στον πρωθυπουργό ότι ουδείς αναντικατάστατος. Γιατί διάφορες κουβέντες που ειπώθηκαν ρίχνουν λάδι στη φωτιά και δημιουργείται υλικό προς διαχείριση. Ο όχλος είναι υλικό προς διαχείριση».

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ


Ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, σχετικά με την επικείμενη απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Με μία πρωτοφανή νομοθετική πρωτοβουλία η αλβανική κυβέρνηση εφαρμόζει μεθόδους, προκειμένου πολλοί Βορειοηπειρώτες να μην εκφράσουν ελεύθερα την εθνική και θρησκευτική ταυτότητά τους στην επικείμενη απογραφή. Είναι απαράδεκτο το γεγονός από τη μία η Αλβανία να ζητεί την βοήθεια της Ελλάδας για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, από την άλλη, να ακολουθεί ψυχροπολεμικές πολιτικές, εκβιάζοντας τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και καταπατώντας τα δικαιώματά του.
Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, ύστερα από περιοδεία στη περιοχή του Αργυροκάστρου και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ηπείρου, και συνεχίζει:
Πως είναι δυνατόν να ψηφίζεται νόμος σύμφωνα με τον οποίο θα επιβάλλονται κυρώσεις σε  όποιον αλβανό πολίτη δηλώσει κατά την απογραφή διαφορετική εθνικότητα και θρήσκευμα απ’ ότι έχουν καταγράψει τα ληξιαρχεία; Ο νόμος αυτός περιλαμβάνει και το διάστημα προ του 1990 όταν το τότε δικτατορικό καθεστώς του Εμβέρ Χότζα και του Ραμίζ Αλία είχε αλλάξει αυθαίρετα και χωρίς τη θέλησή τους την εθνικότητα σε χιλιάδες Βορειοηπειρώτες. Επιδίωξη αυτού του νόμου είναι να αποτρέψει χιλιάδες  Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν την ελληνική καταγωγή τους στην επικείμενη απογραφή πληθυσμού.

Η διαδικασία που προβλέπεται για την  απογραφή τον προσεχή Οκτώβριο προκαλεί πολλά ερωτηματικά.
Προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα της απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία, ανάμεσα στα άλλα, απαιτείται:
-       Η παρουσία ξένων παρατηρητών κατά την διάρκεια της απογραφής, αλλά και κατά την καταμέτρηση και έκδοση των αποτελεσμάτων
-       Τα αποτελέσματα της απογραφής να καταχωρηθούν στα μητρώα των ληξιαρχείων, ώστε να αντικατασταθούν τα αρχεία του προηγούμενου αλβανικού καθεστώτος το οποίο αυθαιρέτως αφαίρεσε την ελληνική εθνικότητα από πολλούς κατοίκους αμιγώς μειονοτικών περιοχών
-       Να απογραφούν όλοι οι Αλβανοί πολίτες που κατοικούν στο εξωτερικό και να υπάρξει η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στην απογραφή και άτομα, π.χ. υπερήλικες, ασθενείς,  με στοιχεία που δηλώνουν οι οικείοι τους
-       Το έντυπο της απογραφής να είναι συντεταγμένο  και στην ελληνική γλώσσα στις περιοχές όπου ζει η ελληνική μειονότητα
-       Η απογραφή να διαρκέσει περισσότερο από έναν μήνα, για να μπορέσουν να απογραφούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες
-       Κάθε πολίτης να παραλαμβάνει αντίγραφο του ερωτηματολογίου απογραφής που συμπλήρωσε
-       Να δημοσιοποιηθούν όλα τα αποτελέσματα της απογραφής».

ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΚΟΝΤΕΥΕΙ...


«Αποποινικοποιείται πλήρως για πρώτη φορά η χρήση ναρκωτικών ουσιών ως συμπεριφορά ενέχουσα αποκλειστικά και μόνο αυτοπροσβολή του ίδιου του χρήστη. Διατηρείται εντούτοις, αλλά μειωμένο, σε βαθμό πταίσματος, το αξιόποινο της προμήθειας και της κατοχής ναρκωτικών, ως και της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται για την αποκλειστική χρήση του δράστη, λόγω της έστω και μικρής επικινδυνότητας που ενέχουν για τρίτους, αλλά και προκειμένου να διευκολυνθεί η ελεγκτική δραστηριότητα των αρχών για τη διερεύνηση σοβαρότερων εγκλημάτων».
Αυτό προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά, τους  βασικούς άξονες του οποίου παρουσίασε πριν από λίγο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Ειδικότερα ο κ. Παπαϊωάννου παρουσίασε  τις προτεινόμενες από τη  νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης  μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

ΠΕΦΤΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΒΗΜΑ Στο ΒΗΜΑ, μάλλον στη βιασύνη τους να στηρίξουν την κυβέρνηση με τις επιστολές Δούκα, διέπραξαν γκάφα ολκής.
Αντιγράφω την επιστολή του κ. Δούκα:
20 Ιουλίου 2004 – «Τα ταμεία είναι άδεια, υπάρχουν κρυφά χρέη»

«Όπως διαγράφονται τα ταμειακά έσοδα/έξοδα για την περίοδο Ιανουάριος – Μάιος 2004, το “ταμειακό” έλλειμμα ήταν της τάξεως των 7,4 δισ.

Για το εξάμηνο Ιανουάριος- Ιούνιος 2004το “ταμειακό” έλλειμμα αυξήθηκε στα 12,14 δισ. ευρώ.
Όπως και να έχει το θέμα, εκτιμώ πως το δωδεκάμηνο θα είναι σημαντικά υψηλότερο από τα ανοίγματα του εξαμήνου. Δηλαδή, το ταμειακό “άνοιγμα” μπορεί και να ξεπεράσει τα 18 δισ. ευρώ ή το 11% του ΑΕΠ!
Οι υπερβάσεις στις πρωτογενείς δαπάνες θα ξεπεράσουν αυτές που προβλέπονται στον τακτικό προϋπολογισμό κατά 2,9 δισ. ευρώ περίπου.

Δηλαδή, οι πρωτογενείς δαπάνες για το 2004 μπορεί να ξεφύγουν και από τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις (32,8 δισ.) και να φθάσουν στα 36 δισ.

Και οι δαπάνες για τόκους θα ανέλθουν από τα 9.750 ευρώ στα 10.700 δισ. ευρώ.

Δηλαδή, κατά μία κάπως πρόχειρη πρόβλεψη, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2004 μπορεί να υπερβεί και το 6% του ΑΕΠ! – χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη ότι ελάχιστες από τις πληρωμές για εξοπλιστικά προγράμματα εμφανίζονται ως πρωτογενείς δαπάνες.

Παραλάβαμε “άδεια ταμεία”!

Δηλαδή, παραλάβαμε επίσημο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης που στο τέλος του Φεβρουαρίου 2004 ξεπερνούσε τα 186 δισ. ευρώ και κρυμμένες υποχρεώσεις .

Σε αυτό το επίσημο χρέος πρέπει να προστεθούν και μη σωστά καταχωρισμένες υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου που υπερβαίνουν τα 8,5 δισ. ευρώ όπως για:

* τα φάρμακα (2,2 δισ. ευρώ),
* το ταμείο νομικών (400 εκατ.),
* για τα “νέα τοκομερίδια” (6 δισ., τώρα περίπου 5 δισ.),
*τα χρέη προς την Αγροτική Τράπεζα (800 εκατ.). 
*Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία (της τάξεως των τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ) για τις μισθολογικές προαγωγές των συνταξιούχων αξιωματικών των ΕΔ που αποστρατεύθηκαν προ του 2000 (ύψους περίπου 1 δισ.ευρώ) και τα χρέη προς τους ΟΤΑ (1 δισ.)

Δηλαδή, κληρονομήσαμε χρέη ύψους τουλάχιστον 199,5 δισ. ευρώ και επιπλέον περίπου 11 δισ. ευρώ δάνεια εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο!».

Τι μας λέει, λοιπόν, ο κ.  Δούκας;

Πρώτον ότι  το 2004 παρέλαβε άδεια Ταμεία!

Δεύτερον, το έλλειμμα του 2004 θα ανήρχετο στο 6% του ΑΕΠ, αντί πλεονάσματος που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του κ.Σημίτη

Τρίτον, ότι το χρέος ήταν 199, 5 δις ευρώ σύν 11 δις ευρώ δάνεια εγγυημένα από το κράτος. Δηλαδή το συνολικό χρέος ανήρχετο στα 210 δις ευρώ!

Αν υπολογιστούν και οι δαπάνες για τόκους, που κατά τον κ. Δούκα θα ανέρχονταν σε 10.7 δις ετησίως, τότε το 2009, η Κυβέρνηση Καραμανλή παρέδωσε χρέος:

210 δις που κληρονόμησε

64 δις για τόκους (6 χρόνια Χ 10.7 δις ετησίως)

28 δις που δόθηκαν για τη στήριξη των Τραπεζών.

Σύνολον 302 δις!

Άρα ποιός χρέωσε τη χώρα;

Μήπως πρέπει  το ΒΗΜΑ να ζητήσει συγνώμη από τους αναγνώστες του (και τον ελληνικό λαό), τους  οποίους  παραπληροφορούν ασύστολα ότι η ΝΔ οδήγησε τα χώρα στα πρόθυρα της πτώχευσης;
Κ.Ρ.

Υ.Γ Υποθέτω ότι το ΒΗΜΑ θεωρεί γενικώς αξιόπιστο τον κ. Δούκα σε όλες του τις επιστολές, αφού τις φιλοξενεί.Δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος σε μια επιστολή και …αναξιόπιστος στην άλλη!!!
antinews.gr

Αποχώρησε και ο Σχορτσανίτης!

Αποχώρησε και ο Σχορτσανίτης! (Photo: Action Images)
Το ένα πλήγμα μετά το άλλο έρχεται στην Εθνική ομάδα μπάσκετ ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ενημέρωσε τον Ηλία Ζούρο ότι για προσωπικούς λόγους δεν μπορεί να λάβει μέρος στην υπόλοιπη προετοιμασία της ομάδας, άρα και στη διοργάνωση…

Ο Έλληνας σέντερ ζητούσε -επίμονα- άδεια εδώ και μέρες από τον Ηλία Ζούρο, για προσωπικούς λόγους. Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός πότε δεν του την έδωσε, με αποτέλεσμα ο «Σόφο» να τον ενημερώσει την Τρίτη (2/8) πως εγκαταλείπει την προετοιμασία, προσθέτοντας άλλο ένα πρόβλημα στην ήδη «χτυπημένη» από απουσίες Εθνική.

Η ομοσπονδία αναμένεται να αντιδράσει άμεσα, για αυτή την ενέργεια του σέντερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ η τιμωρία του είναι πολύ πιθανό να είναι αυστηρότερη από αυτή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Αυτή θα είναι η τέταρτη μεγάλη απώλεια για την Εθνική ομάδα, μετά τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη, Βασίλη Σπανούλη και Στράτο Περπέρογλου, ενώ θα μπορούσει να προστεθεί και στις απουσίες των Θοδωρή Παπαλουκά και Δημήτρη Διαμαντίδη, γεγονός που αυξάνει -όλο και περισσότερο- τον «πονοκέφαλο» του Ηλία Ζούρου. Πλέον, οι επιλογές στη θέση «5» είναι οι Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Κουφός και Ίαν Βουγιούκας.

ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ 14ΕΤΙΑΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

«Βουτιά» 3,25% έκανε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών με το γενικό δείκτη τιμών να καταγράφει αρνητικό ρεκόρ 14έτιας στις 1.144,39 μονάδες. Στα 50,9 εκ. ευρώ ο αρνητικός τζίρος. Από τις μετοχές που...
διαπραγματεύτηκαν, οι 28 κινήθηκαν ανοδικά, οι 117 έκλεισαν καθοδικά, ενώ οι 30 παρέμειναν σταθερές.

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΙΝΤΕΡ-ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΓΙΑ ΣΝΑΙΝΤΕΡ

Πολύ κοντά στην πραγματοποίηση της μεταγραφής του καλοκαιριού βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τα βρήκε σε όλα με την Ίντερ για το Γουέσλεϊ Σνάιντερ. Σύμφωνα με αγγλική εφημερίδα η ολοκλήρωση της μετακίνησης θα πραγματοποιηθεί έως το Σαββατοκύριακο.

Η «Daily Mirror» κάνει λόγο για συμφωνία της Ίντερ με τη Γιουνάιτεντ για τον Ολλανδό μέσο και το μόνο που απομένει είναι να συμφωνήσει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής να μετακομίσει στο «Ολντ Τράφορντ».

Ωστόσο, αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, αφού ο Σνάιντερ θα πρέπει να δεχθεί σημαντική μείωση στις προσωπικές του απολαβές, για να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων

Η ιταλική ομάδα έδωσε την άδεια στη διοίκηση της Γιουνάιτεντ να έρθει σε επαφή με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, αφού έκανε δεκτή την πρόταση που έφτασε στα γραφεία της μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τη «Mirror», αυτή ξεπέρασε τα 30 εκατ. λίρες και το τελικό «ναι» ακούστηκε από την Ίντερ αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Μάλιστα, ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή αναμένεται να βρεθεί στην Αγγλία έως το τέλος της εβδομάδας για να συζητήσει με τη διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων» για τις απολαβές του πελάτη του.

Δυσκολίες λόγω εφορίας

Ωστόσο, η συμφωνία του Γουέσλεϊ Σνάιντερ με τη Γιουνάιτεντ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού ο Ολλανδός μέσος θα πρέπει να δεχθεί μείωση στις απολαβές του. Ο 27χρονος άσος ζητά 190 χιλ. λίρες την εβδομάδα, ποσό που δεν είναι διατεθειμένη να προσφέρει η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Η αγγλική εφημερίδα κάνει λόγο για πρόταση που θα γίνει από τους «κόκκινους διαβόλους» και θα περιλαμβάνει χαμηλότερους μισθούς, αλλά αυξημένα μπόνους που εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας θα φέρουν τις απολαβές του Σνάιντερ στο ίδιο επίπεδο με τα ποσά που ζητά ο ίδιος.

ΣΤΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ Ο ΒΟΥΤΣΙΝΙΤΣ

Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Γιουβέντους και Μίρκο Βούτσινιτς.

Μετά τη συμφωνία με τη Ρόμα (στην οποία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να δώσουν 15 εκατομμύρια ευρώ) οι «μπιανκονέρι» ανακοίνωσαν και παρουσίασαν τον διεθνή Μαυροβούνιο (11 γκ. /21 συμ.) προσθέτοντας μια εξαιρετική λύση στην επίθεσή τους.

Να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο που υπέγραψε ο 27χρονος είναι τετραετές.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ

Πληροφορούμενος τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο Υπουργείο Υποδομών για την «Ολυμπία Οδό», ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος σχολίασε:
«Όπως το περίμενα...
Με το τίποτα πήγαν και με το τίποτα έφυγαν οι φορείς της Δυτικής Ελλάδας από το γραφείο του κ. Μαγκριώτη, του οποίου του φταίνε ακόμα οι συμβάσεις που υπέγραψε η Νέα Δημοκρατία και τις οποίες, βεβαίως, υπερψήφισε τόσο ο ίδιος, όσο και το κόμμα του όταν ήρθαν για επικύρωση στη Βουλή.
Ή λες και δεν είναι ο ίδιος, σχεδόν δύο χρόνια τώρα, ο υφυπουργός που μοίραζε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και μέλος μιας κυβέρνησης που έχει οδηγήσει σε απόλυτο ναυάγιο κάθε αναπτυξιακό έργο στην χώρα.
Ας... καληνυχτίσουμε λοιπόν τον κ. Μαγκριώτη και την κυβέρνησή του. Δεν θέλουν, δεν ξέρουν και δεν μπορούν!»

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΓΚΙΦΟΡΝΤΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Επτά μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας της, η βουλευτής των Δημοκρατικών Γκαμπριέλ Γκίφορντς επέστρεψε χθες στην αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων για να στηρίξει το σχέδιο διάσωσης της αμερικανικής οικονομίας. Η Γκίφορντς, που τον περασμένο...
Ιανουάριο τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα στο κεφάλι, συνοδευόταν από τον σύζυγό της, μία συνεργάτιδά της και άλλους βουλευτές. «Έπρεπε να είμαι εδώ για αυτή την ψηφοφορία. Δεν μπορούσα να διακινδυνεύσω το να κατέρρεε η οικονομία μας εξαιτίας της απουσίας μου» δήλωσε η βουλευτής. Σύμφωνα με το CNN, η Γκίφορντς είχε καταψηφίσει δύο παλαιότερες προτάσεις για αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ. Όμως σε ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες το γραφείο της, επισημαίνεται ότι «με την σταθερότητα της αμερικανικής οικονομίας να κρέμεται από μία κλωστή, η σημερινή ψηφοφορία είναι εντελώς διαφορετική». Η επικεφαλής της μειοψηφίας στη Βουλή, Νάνσι Πελόσι, χαρακτήρισε τη 41χρονη πολιτικό «προσωποποίηση του θάρρους». «Είναι τιμή να την αποκαλούμε συνάδελφό μας και για κάποιους από εμάς είναι τιμή να είναι φίλη μας» συμπλήρωσε, εμφανώς συγκινημένη, η Πελόσι. Η Γκίφορντς έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στις 8 Ιανουαρίου, όταν ο 22χρονος Τζάρεντ Λάφνερ άνοιξε πυρ κατά εκείνης και ψηφοφόρων της, που ήταν συγκεντρωμένοι σε εμπορικό κατάστημα στην Τουσόν. Από την επίθεση σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα 9χρονο κορίτσι, και 13 τραυματίστηκαν. Μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό ακολούθησε η πολύμηνη νοσηλεία της, αρχικά σε μονάδα εντατικής θεραπείας και εν συνεχεία σε κέντρο αποκατάστασης. Στο σπίτι της επέστρεψε τον Ιούνιο.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: "H YΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ"

«Θα μου προκαλούσε έκπληξη αν ο υπόλοιπος κόσμος, και ιδίως η ευρωζώνη, κατάφερνε να αποφύγει τις επιπτώσεις μιας υποβάθμισης της βαθμολόγησης ΑΑΑ των ΗΠΑ», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο κ. Γιούνκερ επεσήμανε επίσης ότι δεν δίνεται...
«λευκή επιταγή» στις αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης, αφού είναι υποχρεωμένες να τηρήσουν τους όρους των προγραμμάτων λιτότητας στα οποία έχουν δεσμευτεί. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είπε ότι οι λεπτομέρειες για τα προγράμματα στήριξης οριστικοποιήθηκαν στη διάσκεψη των Βρυξελών τον περασμένο μήνα, αν και, όπως τόνισε, θα μπορούσαν να έχουν παρθεί νωρίτερα. Ωστόσο, «αν βρεθούν κενά, μπορούμε πάντα να τα διορθώσουμε». Αναφερόμενος στην πρόταση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί για μεγαλύτερη συναίνεση εντός της ευρωζώνης, ο κ. Γιούνκερ πρότεινε ως «λογική και φυσική επιλογή» για τη θέση του επικεφαλής ενός «ευρωσυμβουλίου» τον Ευρωπαίο Επίτροπο Χέρμαν Φαν Ρομπέι.

ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΣΤΑ BLOGS ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Nομοθετικά μέτρα για την ταυτοποίηση των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια, καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για περισσότερα εγκλήματα απ' όσα επιτρέπει ο νόμος σήμερα, εξήγγειλε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης. Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της...
Βουλής, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είπε ότι «το Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους», χωρίς όμως να αμφισβητείται η ελευθερία του λόγου και της γνώμης. Είπε ότι θα περιμένει τώρα τις προτάσεις της νέας νομοθετικής επιτροπής, που θα συγκροτηθεί υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Α. Ράντου. Είπε ακόμα ότι είναι δεδομένη η θέση του υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης. Υπέρ της θέσης ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν ισχύει για τις διαδικτυακές αναρτήσεις έχει ταχθεί επανειλημμένα και ο Άρειος Πάγος. Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του, οι Αρχές πρέπει να μπορούν να ζητούν από τους παρόχους τα στοιχεία χρηστών που κατηγορούνται για αξιόποινες πράξεις χωρίς να ζητούν άδεια από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών. Σύμφωνα με πληροφορίες Του Βήματος, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε στα μέλη της επιτροπής ότι ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί η αυτοδέσμευση των δημοσιογράφων, αφού έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα σχολιασμού στο Διαδίκτυο περιστατικών πολιτικής βίας, ο οποίος εξυπηρετεί συμφέροντα που αντίκεινται στην ελευθερία της έκφρασης και στη δημοκρατία. Μιλώντας στην ίδια επιτροπή, ο κ. Παπαϊωάννου εξήγγειλε επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης του υλικού των καμερών προκειμένου να εντοπίζονται αξιόποινες πράξεις. Πρόσθεσε ότι σχετικές νομοθετικές προτάσεις περιμένει επίσης από την επιτροπή που ήδη λειτουργεί υπό τον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ Χ. Γεραρή.

ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ


«Μάταια προσπαθώ 20 μήνες τώρα, να πείσω την Κυβέρνηση να βάλει μπροστά τα έργα του ΕΣΠΑ.

Η Κυβέρνηση, αντί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς, τους αδρανοποίησε. Για μήνες μάλιστα, ξέχασε να ορίσει ακόμη και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα.

Σε μια εποχή δύσκολη για την οικονομία,  ένα ποσό 18 δις ευρώ, παρέμεινε έτσι  προκλητικά ανενεργό.

Προτίμησαν να  κόβουν μισθούς και συντάξεις και άφησαν ανεκμετάλλευτη μια πραγματική ευκαιρία για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Έπρεπε να της το υποδείξουν οι ξένοι σήμερα για να αποφασίσει, επιτέλους, η κυβέρνηση να ξεκουνηθεί…

Εν τω μεταξύ, όμως, η  ζημιά που έχει προκληθεί, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, είναι μεγάλη.

Γι’ αυτή την προκλητική αδιαφορία και ανικανότητα, ποιος φέρει την ευθύνη;

Ποιος θα απολογηθεί κύριε Παπανδρέου;
Κανείς;»

Εβελίνα Παπαντωνίου… Μια ελληνίδα θεά γυμνή για… πάρτη σας και μόνο σε 31 απίστευτα καυτές φωτογραφίες!!!
Την Εβελίνα Παπαντωνίου δεν νομίζω να υπάρχει άντρας στη χώρα μας που να μην την ξέρει… Άλλωστε είναι τόσο σέξυ, που και μόνο μια φορά να την δεις σε κάποιο ΜΜΕ θα σου μείνει για πάντα στο μυαλό… Εμείς λοιπόν μαζέψαμε αρκετές καυτές και γυμνές φωτογραφίες της και σας τις προσφέρουμε…Evelina_Papantoniou_P10_1498Evelina_Papantoniou_P10_1507evelina_papantoniou-110802-003evelina_papantoniou-110802-004evelina_papantoniou-110802-005evelina_papantoniou-110802-006evelina_papantoniou-110802-007evelina_papantoniou-110802-008evelina_papantoniou-110802-010evelina_papantoniou-110802-011evelina_papantoniou-fullsizeEvelinaPapantoniou (1)EvelinaPapantoniou (2)EvelinaPapantoniou (3)EvelinaPapantoniou (4)EvelinaPapantoniou (5)EvelinaPapantoniou (7)EvelinaPapantoniouEvelina-Papantoniou-0012Evelina-Papantoniou-0014Evelina-Papantoniou-0034Evelina-Papantoniou-0050Evelina-Papantoniou-0057evelina-papantoniou-11076-mediumevelina-papantoniou-11078-mediumkentri_1079-500x7320210-500x6740310-393x8000410-500x2720510-500x702

ΠΑΤΡΑ: ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Πάτρα: Έσπασαν πινακίδες στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι ταξιτζήδες Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

14.52 Σε ξήλωμα των πινακίδων στα γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο της Πάτρας προχώρησαν λίγο νωρίτερα ιδιοκτήτες ταξί που από το πρωί κατέλαβαν το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ομάδα συνδικαλιστών εκτός από το ξήλωμα της ταμπέλας στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Κώστα Σπηλιόπουλου προχώρησαν και σε ρίψη αντικειμένων διαλύοντάς την. Οι ιδιοκτήτες ταξί «επισκέφθηκαν» τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μαρίας Κυριακοπούλου, Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλου και Κώστα Σπηλιόπουλου. Από τα δύο τελευταία πήραν και τις πινακίδες που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία. Οι ταξιτζήδες κρατούσαν πανό με τα αιτήματα τους και διαρκώς φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.
14:10 Ψηφίσματα διαμαρτυρίας στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών Αχαΐας του κυβερνώντος κόμματος έχουν επιδίδουν οι ιδιοκτήτες ταξί της περιοχής στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.
Η «βόλτα» τους ξεκίνησε από τα γραφεία του τοπικού ΠΑΣΟΚ στην οδό Γεροκωστοπούλου και μετά πήραν σειρά όλα τα γραφεία των βουλευτών του κόμματος.
13:18 Με τα πόδια στο κέντρο της Πάτρας κινούνταν μέχρι πριν από λίγη ώρα οι ιδιοκτήτες ταξί της πόλης, οι οποίοι έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στην Όθωνος-Αμαλίας. Αρχικά έκαναν μια στάση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Γεροκωστοπούλου απ’ όπου όμως αποχώρησαν χωρίς να προκληθούν επεισόδια.
12:58 Μετά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Αθηνών, σειρά έχουν τώρα τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Γεροκωστοπούλου. Εκεί βρίσκονται εδώ και λίγοι ώρα οι ιδιοκτήτες ταξί της περιοχής.
12:17 Αποχωρούν αυτή την ώρα από την Περιφέρεια οι ιδιοκτήτες ταξί. Με δίκυκλα, Ι.Χ. και ορισμένα ταξί κινούνται από την εθνική οδό προς το κέντρο της Πάτρας.
10.40 Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξακολουθούν να παραμένουν περίπου 150 ιδιοκτήτες ταξί - με 25 οχήματα- σε μια ειρηνική έως ώρας διαμαρτυρία. Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών συναντάται αυτή την ώρα με τους Αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Αγγελόπουλο, Γιώργο Γεωργιόπουλο και Νίκο Υφαντή.
9.35 Συνεχίζουν για μια ακόμα μέρα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Στη διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αυτή την ώρα αυτοκινητοπομπή των ταξί κατευθύνεται μέσω του κέντρου στη ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου, ενώ από το πρωί σε μια κίνηση καλής θέλησης, ιδιοκτήτες ταξί μεταφέρουν και ξεναγούν δωρεάν στην πόλη, τους τουρίστες που έφτασαν με το κρουαζιερόπλοιο “CALYPSO”.
8.15 Στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο έχουν αρχίσει να συκγεντρώνονται ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.Περίπου 100 οχήματα βρίσκονται ήδη στο σημείο.Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη γενική συνέλευση, στη διάρκεια της οποία θα καθοριστεί το μέλλον και η μορφή των κινητοποιήσεων
7.30 Συνάντηση με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη αναμένεται να έχουν σήμερα το πρωί τα μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει και για σήμερα,έξω από το υπουργείο Μεταφορών, στη Λ. Μεσογείων.Ήδη οι πρώτοι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από το Υπουργείο, στο οποίο υπάρχουν από νωρίς δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη κατάληψη του Υπουργείου.
Εξάλλου οι χθεσινές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, έπεσαν στο κενό.
Στη συνάντηση με τον Μιχάλη Καρχιμάκη θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος των ιδιοκτητών της Πάτρας και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Σκέντζος.Σκοπός της συνάντησης των ιδιοκτητών ταξί με τον κ. Καρχιμάκη, είναι – όπως είπε στο thebest.gr o κ. Σκέντζος – να ενημερωθούν για την επίσημη θέση του κυβερνώντος κόμματος, αναφορικά με το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.
Κατά τη διάρκεια πάντως της συνάντησης, οι ιδιοκτήτες ταξί αναμένεται να υπενθυμίσουν στον κ. Καρχιμάκη τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτές καταγράφηκαν και στο πρόγραμμά του, στο ζήτημα της απελευθέρωσης των αδειών ταξί.
Δεν αποκλείουν νέες κινητοποιήσεις για σήμερα
Δύσκολη μέρα για χιλιάδες ταξιδιώτες που διήλθαν τη Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο ήταν η χθεσινή. Ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, απέκλεισαν τη ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου στα διόδια του Ρίου, τον κόμβο Μολυκρίου στο Αντίρριο,. λίγο πριν τη Γέφυρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ταλαιπωρία των ταξιδιωτών.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες ταξί απο την περιφέρεια δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο σήμερα το πρωί να επιστρέψουν και πάλι με αποκλεισμούς διοδίων και άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις.
Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΕΙΑΤΑ, στην οποία ανέφερε ότι είναι έτοιμη για διάλογο χωρίς σκοπιμότητες και αφήνει αιχμές εναντίον του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, για παρεμπόδιση του διαλόγου.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Εδώ και έναν μήνα περίπου ο κλάδος κατέθεσε τις προτάσεις στον υπουργό, κ. Γιάννη Ραγκούση. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού για ουσιαστικό διάλογο χωρίς προκαταλήψεις, του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Μόσιαλου, σήμερα 1/8 στην κρατική τηλεόραση, καθώς και οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων, δείχνουν ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε άμεσο διάλογο χωρίς σκοπιμότητες, και να γίνει αποκλιμάκωση των απεργιών.
Δε μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι η σκοπιμότητα που δεν επιτρέπει στον κ. Ραγκουση ένα μήνα τώρα να προχωρήσει σε διάλογο με το πλαίσιο που έθεσε ο πρωθυπουργός.
Μήπως υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν να εξυπηρετηθούν κάποιοι και υπονομεύεται ο τουρισμός; Εμείς, και σήμερα ακόμα, είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με την κυβέρνηση τις προτάσεις του πρωθυπουργού και του κ. Μόσιαλου με σκοπό την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων».
Επιπτώσεις στον τουρισμό
Το ένα  δισ. υπολογίζεται ότι μπορεί να ξεπεράσει  συνολικά η ζημιά που θα προκληθεί στην κρουαζιέρα αλλά και στις τοπικές κοινωνίες εξαιτίας των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί, σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων της βιομηχανίας της κρουαζιέρας, σύμφωνα με το www.protothema.gr
Από την πρώτη στιγμή οι κινητοποιήσεις έπληξαν καίρια την κρουαζιέρα αφού δεκάδες μεγάλες εταιρείες άλλαξαν ή ακύρωσαν δρομολόγια. Οι τουρίστες δεν κατεβαίνουν στα λιμάνια να ξοδέψουν τα χρήματά τους ενώ εμφανίζεται πλέον μειωμένη η ζήτηση. Οι εταιρείες που άλλαξαν δρομολόγια ή δεν κατέβασαν σε  λιμάνια επιβάτες υπολογίζονται στις δώδεκα...

Μετά τις 15 Αυγούστου οι βάσεις

Η …Παναγιά θα βάλει το χέρι της και όσοι μαθητές αναμένουν τα αποτελέσματα των πανελληνίων…
εξετάσεων θα γνωρίζουν το μέλλον τους μετά τις 15 Αυγούστου.
Οπότε δηλαδή και θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για τους υποψήφιους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών που κατέθεσαν μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή τους στα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης ανέρχονται στους 123.921.
Οι μαθητές μπορούν να δουν το μηχανογραφικό τους δελτίο μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου παιδείας. (http://exams.minedu.gov.gr).

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας εισέβαλαν σήμερα στα γραφεία ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας στο βόρειο Αφγανιστάν σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις αφγανούς φρουρούς, υπαλλήλους της εταιρείας, δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας της πόλης Κουντούζ Αμπντούλ Ραχμάν. Ο...
πρώτος καμικάζι ανατίναξε παγιδευμένο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο κτίριο επιτρέποντας στους άλλους δυο να μπουν μέσα σ΄αυτό. Οι δυο αυτοί βομβιστές αντήλλαξαν πυρά με την αστυνομία πριν πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά τους. Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση αυτή. Η εταιρεία αυτή παρέχει ασφάλεια στη γερμανική οργάνωση αρωγής Giz στην Κουντούζ.

Αίγιο: Μήνυση επειδή δεν είχε στύση ο σύζυγος

O αστυνομικός της βάρδιας έμεινε με ανοιχτό το στόμα - Η γυναίκα πήγε στο τμήμα με τον πατέρα της - Διαβάστε τους διαλόγους...


Έμεινε με ανοιχτό το στόμα ο αστυνομικός της βάρδιας, στην αστυνομική υποδιεύθυνση του Αιγίου, όταν άκουσε τον λόγο που ήθελαν να υποβάλλουν μήνυση μια γυναίκα και ο πατέρας της, εναντίον του συζύγου της. Ποιος ήταν αυτός ο λόγος; Ότι ο σύζυγος αντιμετώπιζε πρόβλημα... στύσης!Σύμφωνα με την εφημερίδα "Κόσμος", ο άνδρας της αστυνομίας κόντεψε να πέσει από την καρέκλα του! Στην αρχή νόμιζε ότι δεν άκουσε καλά και ξαναρώτησε:

- Συγγνώμη, τι μου είπατε ότι θέλετε;
- Να κάνουμε μήνυση στον άντρα της, απάντησε χωρίς κανέναν δισταγμό ο πεθερός, επαναλαμβάνοντας το λόγο.
- Και τι θέλετε να κάνω εγώ, κύριε;

Τότε του εξήγησαν λέγοντάς του ότι επί αρκετό χρονικό διάστημα ο σύζυγος αντιμετώπιζε πρόβλημα στύσης και δεν εκπλήρωνε τα συζυγικά του καθήκοντα. Του είπαν μάλιστα ότι προτού απευθυνθούν για το... πρόβλημά τους στην αστυνομία, είχαν ήδη επισκεφθεί τον εισαγγελέα, που τους απάντησε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και ότι έπρεπε προηγουμένως να καταφύγουν στις αστυνομικές Αρχές ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία διευθέτησης του ζητήματος.

Ο αστυνομικός τα άκουγε όλα αυτά και δεν πίστευε στ' αυτιά του. Δέκα πέντε χρόνια υπηρεσίας, πρώτη φορά του τύχαινε μία τέτοια υπόθεση. Και απευθυνόμενος στον πεθερό, του είπε:

- Μα είναι δυνατόν τώρα να τρέχετε με μηνύσεις στα δικαστήρια επειδή ο γαμπρός σας έχει πρόβλημα στύσης; Εξάλλου δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο,
- Να τον πάρετε τηλέφωνο και να του κάνετε συστάσεις...
- Δηλαδή να τον διατάξω να του... σηκ....ται; Μα δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, τι είναι αυτά που λέτε τώρα;

Στο τέλος, ο πεθερός και η σύζυγος επέμεναν κι έτσι ο αστυνομικός αναγκάστηκε να κρατήσει το νούμερο του τηλεφώνου του συζύγου. Την επομένη το πρωί τον κάλεσε στο τηλέφωνο και τον ζήτησε στην αστυνομική υπηρεσία. Ο σύζυγος δεν γνώριζε εξ αρχής γιατί τον κάλεσαν και πήγε γρήγορα για να δει τι συμβαίνει. Και όταν πληροφορήθηκε... έπεσε από τα σύννεφα, όπως ήταν αναμενόμενο.

Μάλιστα ομολόγησε ότι όντως αντιμετώπιζε πρόβλημα, το οποίο, ωστόσο, απέδωσε στο άγχος που του είχε προκληθεί από προβλήματα άλλης φύσης που αντιμετώπιζε με τη σύζυγό του και την οικογένειά της

ENAΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΒΑΡΚΑΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

Τραγική κατάληξη είχε το ψάρεμα για τρία άτομα στη Σητεία, όταν η βάρκα τους βυθίστηκε και ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας αγνοείται. Τυχερός στάθηκε ο τρίτος της παρέας, ένας 27χρονος. Όλα ξεκίνησαν χθες, όταν οι τρεις άνδρες πήγαν...
για ψάρεμα στο σύμπλεγμα των Διονυσάδων, στα Νοτιοανατολικά της Σητείας και η βάρκα άρχισε να μπάζει νερά και στη συνέχεια βυθίστηκε, με αποτέλεσμα και οι τρεις να βρεθούν στη θάλασσα.
Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες και ένα ρυμουλκό εντόπισε σε βραχονησίδα τον 27χρονο άνδρα, ο οποίος περισυνελέγη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σε κοντινή απόσταση, στη θαλάσσια περιοχή της Σητείας βρέθηκε νεκρός ο ένας από τους επιβάτες της βάρκας, ηλικίας 49 ετών, ενώ αγνοείται ένας 51χρονος.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου συνεχίζονται από ξηρά, θάλασσα και αέρα, από δυνάμεις του λιμενικού και στρατιωτικό ελικόπτερο.