ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ!


Η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, η και μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, με το προσφιλές πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στο ελληνικό σχολείο της Κορυτσάς!!!

Όταν η Ελλάδα προ ημερών δαπανούσε πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ για τους Special Olympics αγώνες, την ίδια ώρα που η κα Διαμαντοπούλου χρηματοδοτεί την διδασκαλία του Κορανίου στους μουσουλμάνους της Θράκης, επικαλείται το πρόβλημα της έλλειψης χρημάτων για να κλείσει το ελληνικό σχολείο στην Κορυτσά της Βορείου Ηπείρου!

Υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί δεν έχουν πληρωθεί στο σχολείο της Κορυτσάς και αυτό αποτελεί την προσφορότερη δικαιολογία για την Κυβέρνηση ώστε να διακόψει την λειτουργία του μειονοτικού σχολείου!

Οι κραυγές αγωνίας και οι παρακλήσεις της ελληνικής μειονοτικής κοινότητας προς την Πολιτεία είναι έντονες και συνεχείς, όμως όπως φαίνεται η απόφαση είναι ειλημμένη!

Να σκεφθεί κανείς ότι λίγο πιο πέρα από το σχολείο της Κορυτσάς που προβλέπεται να κατεβάσει ρολά, χτίζεται σχολείο από τους Τούρκους το οποίο χρηματοδοτούν Άραβες!

Αφημένη στην μοίρα της η μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο! Εγκαταλειμμένη από την Κυβέρνηση του Παπανδρέου και τα μεγάλα  Μ.Μ.Ε. !

Γι' αυτούς προέχουν τα δανεικά της Μέρκελ και όχι τα ιδανικά της Ελλάδος!

Όλα τα ξεπουλάει ο Παπανδρέου!


http://www.greekalert.com/2011/08/blog-post_9656.html

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΤΩΝ...33

Στα 31 του βουλευτής και στα 33 υφυπουργός. Ο Αγγελος Τόλκας, δικηγόρος, βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ από το 2009 ορκίστηκε σήμερα υφυπουργός Επικρατείας και θα ριχτεί υπό τις οδηγίες του υπουργού Ηλία Μόσιαλου στη μάχη για τη διαμόρφωση της δημόσιας κυβερνητικής εικόνας (ως αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος).
Αγνωστος στο ευρύ κοινό, ο κ. Τόλκας, έχει σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, αρκετά κομματικά εύσημα από την ηλικία των 18 ετών όταν εντάχθηκε ενεργά στη φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) στη Νομική Θεσσαλονίκης όπου σπούδαζε. Η φήμη μάλιστα ότι κάποια στιγμή υπήρξε και αρραβωνιασμένος με την κόρη του υπουργού Χάρη Καστανίδη, διαψεύστηκε με τη διευκρίνιση ότι απλώς υπήρξαν συμφοιτητές.
Η επιλογή του από το Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη καθώς, εκτός των άλλων, διαταράσσει και την κομματική επετηρίδα.
Η ιστοσελίδα του περιλαμβάνει το ακόλουθο βιογραφικό:
Ο Αγγελος γεννήθηκε το 1978 στη Νάουσα όπου ζει κι εργάζεται ως Δικηγόρος.Πατέρας του είναι ο γεωπόνος Χαράλαμπος Τόλκας και μητέρα του η δασκάλα Τσιάκαλου Ευγενία. Εχει δύο αδέλφια.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Δικαίου των Επιχειρήσεων και Εργασιακού Δικαίου στο Δ.Π.Θ.
Εχει δημοσιεύσει εργασίες για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, το Εμπορικό Σήμα, την Απελευθέρωση της Αγοράς Ενέργειας και την Κρατική Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων. Μιλά αγγλικά και γαλλικά.
Φοιτητικό Κίνημα - Δομές Νεολαίας
Από το 1997 υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος και διετέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας της ΠΑΣΠ Νομικής ΑΠΘ καθώς και της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης.
Εκπρόσωπος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής στη Σύγκλητο, στην Κοσμητεία, στο Δ.Σ. Τμήματος Νομικής, στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.
Εχει αναπτύξει προγράμματα εθελοντισμού, πρωτοβουλίας και συμμετοχής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Διετέλεσε για 3 χρόνια Πρόεδρος της Κίνησης Νέων για την Ευρώπη (AEGEE) με παρουσία σε συνέδρια και σεμινάρια στο Βέλγιο, τη Δανία, την Ολλανδία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τα Σκόπια, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Πήρε μέρος, ως μέλος των εθνικών αντιπροσωπειών του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, στις πανευρωπαϊκές συναντήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάρτιση της "Λευκής Βίβλου" για τη Νεολαία.
Είχε ενεργή ανάμειξη στη διαδικασία συγκρότησης των τοπικών συμβουλίων νεολαίας τόσο σε εθνικό όσο και σε νομαρχιακό επίπεδο ενώ από το 2002 έως το 2004 υπήρξε μέλος της επιτροπής Νεολαίας και Ανταλλαγών του Δήμου Νάουσας. Το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά.
Πολιτική Δράση
Δραστηριοποιήθηκε στον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ στην κατάρτιση του προγράμματος για την εκπαίδευση.
Το 2006 συμμετέχει για πρώτη φορά στις νομαρχιακές εκλογές σε ηλικία 28 χρονών και κατατάσσεται πρώτος αναπληρωματικός Νομαρχιακός Σύμβουλος με 2700 ψήφους.
Στις 19 Αυγούστου 2007 λαμβάνει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και συμμετέχει στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου ως ο νεότερος υποψήφιος βουλευτής που συμμετείχε ποτέ σε ψηφοδέλτιο του νομού Ημαθίας συγκεντρώνοντας 7.500 ψήφους.
Το Νοέμβριο του 2007 συμμετέχει με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Συνεδρίου στην Ομάδα Διαλόγου και Προώθησης Θέσεων.
Ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας ανέπτυξε δράσεις και προτάσεις τόσο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όσο και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΡΙΦΙΦΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ


«Αυτός ο Σεπτέμβρης πρέπει να είναι ο τελευταίος μήνας που θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα πηγαίνει κόντρα στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού», τόνισε σε ομιλία στους εργαζομένους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (πρώην ΕΒΟ -ΠΥΡΚΑΛ), ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας την παρομοίωσε «σαν τον κλέφτη που κάνει ριφιφί τον Αύγουστο, όταν λείπει ο κόσμος, έτσι και αυτοί μένουν στη βουλή για να περάσουν νόμους διάλυσης της κοινωνίας και ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου».

Εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, τονίζοντας αυτή η επιχείρηση ανήκει στον ελληνικό λαό και στον ιδρώτα τον δικό σας, που με τα χέρια τα δικά σας και τον ιδρώτα σας την φτάσατε εκεί που την φτάσατε. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα, πρόσθεσε, να τη διαχειριστούν και να την εκποιήσουν σε αλλότρια συμφέροντα παρακάμπτοντας τη λαϊκή εντολή.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους εργαζόμενους σε ανένδοτο αγώνα μέχρι το τέλος. «Ή αυτοί, ή όλοι εσείς, ή αυτή η κυβέρνηση ή όλοι εμείς» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόνιε ότι τα ελληνικά αμυντικά συστήματα η ΕΒΟ και η ΠΥΡΚΑΛ είναι η μοναδική εγχώρια πολεμική βιομηχανία και κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι την απαξίωσαν συνειδητά, με στόχο τώρα «να την ξεπουλήσουν έναντι πινακίου φακής».

«Θα την πληρώσει ακριβά την διαφήμιση»

Ο Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του «επιτίθεται» στον «συκοφάντη» Αλέξη Κούγια και τονίζει πως: «Δεν θα σας κάνουμε την χάρη να γίνεται μισητός εχθρός του κ. Μαρινάκη».
«Θα την πληρώσει ακριβά την διαφήμιση»
Στην... αντεπίθεση πέρασε ο Ολυμπιακός, καθώς με ανακοίνωσή του στρέφεται εναντίον του πρόεδρου της Παναχαΐκής και τονίζει ότι η διάδοση εκ μέρους του ψευδέστατων γεγονότων τον εκθέτει ως συκοφάντη, Μάλιστα, οι “ερυθρόλευκοι” ενημερώνουν πως θα προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια για την επίλυση του θέματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Είναι πανελληνίως γνωστή η δίψα αυτοπροβολής του κ. Κούγια. Στο πλαίσιο αυτής της επιμόνως επιδιωκόμενης δωρεάν αυτοδιαφήμισης, είναι απολύτως αντιληπτή η επιδίωξή του να εντάξει τον εαυτό του στους σπουδαίους και ισότιμα υπολογίσιμους, ακόμα και με την ιδιότητα του «μισητού εχθρού» του κ. Μαρινάκη, χάρη την οποία όμως δεν θα του κάνουμε.
Είναι όμως ακατανόητη η άνεση με την οποία διαδίδει εν γνώσει του ψευδέστατα γεγονότα και η συμπεριφορά αυτή τον εκθέτει ως συκοφάντη. Θα κληθεί, συνεπώς, να καταβάλλει ακριβό το τίμημα της αυτοδιαφήμισης με την νόμιμη προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια.

Δραματικές εξελίξεις στην "Ελευθεροτυπία"...

Σε μονοπάτια που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσουν φαίνεται πως έχει μπει πλέον η «Ελευθεροτυπία». Μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές εφημερίδες της χώρας, δεν απέχει πολύ από τον... γκρεμό, αν κρίνουμε από τα όσα ειπώθηκαν από την εργοδοσία στην σημερινή σύσκεψη.
Δραματικές εξελίξεις στην "Ελευθεροτυπία"...
Ο γενικός διευθυντής της «Χ.Κ Τεγόπουλος» Αν. Πολυκανδριώτης δεν σταμάτησε να λέει το πόσο άσχημα είναι τα πράγματα.
Έκανε λόγο για χρέος που φτάνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ προς τις τράπεζες, τόνισε πως κάθε μήνα η εφημερίδα μπαίνει μέσα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν λεφτά όχι μόνο για τα χρέη, αλλά και για την βιωσιμότητά της.
Μάλιστα επισήμανε πως αν δεν εγκριθεί το δάνειο τότε κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Ένα δάνειο που όμως στο μεγαλύτερο μέρος του θα πάει προς τις οφειλές και αν μείνει κάτι προς τους εργαζόμενους, στους οποίους κανείς δεν μπόρεσε να πει το πότε θα πάρουν πάλι χρήματα.
Το ακόμα πιο άσχημο ήταν πως αν τελικά εγκριθεί το δάνειο, τότε θα υπάρξουν προγράμματα εθελούσιας εξόδου, κάτι που έκανε ακόμα πιο βαριά την ατμόσφαιρα.
Από την πλευρά της η διευθύντρια της εφημερίδας Κύρα Αδάμ έκανε λόγο ακόμα και για μείωση κατά 50% του λειτουργικού κόστους, με τους εργαζόμενους να εκλέγουν επιτροπή (την αποτελούσαν δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί) και να ζητούν τα οικονομικά δεδομένα για να τα εξετάσουν μαζί με ορκωτούς λογιστές, προκειμένου να έχουν μια πιο ξεκάθαρη άποψη για το πρόβλημα.

Φωτιά και λαύρα η Νάταλι Θάνου στην Μύκονο!! Φωτιά και λαύρα!!


Φωτιά και λαύρα η Νάταλι Θάνου στην Μύκονο!! Φωτιά και λαύρα!!
Τι να πρωτοπούμε για αυτό το κορμί?
Η Nάταλι Θάνου δικαιώς θεωρείται μια από τις πιο sexy παρουσίες της ελληνικής showbiz! Kαυτή, υγρή και πάνω από όλα αποκαλυπτική η πρώην playmate έβαλε φωτιά στο νησί των ανέμων!!!

ΕΚΑΤΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 7.568 ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ

Σε 100 ανέρχονται οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος 7.568 ιδιοκτητών ταξί για παρακώλυση συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα, από τις 18 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου, σε πανελλαδικό επίπεδο. Ήδη 36 δικογραφίες που αφορούν σε...
5.574 άτομα έχουν υποβληθεί στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ οι αστυνομικές αρχές, έχουν διαβιβασθεί έγγραφα στις κατά τόπους γενικές γραμματείες περιφέρειας, για 6.080 περιπτώσεις, προκειμένου να εξεταστεί η αφαίρεση αδειών.

«Ταπείνωση να βλέπει Ολυμπιακό στο Τσ. Λιγκ»

Για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Οντένσε μέσα στο ΟΑΚΑ με 3-4 γράφει η ιστοσελίδα “eurosport”, η οποία όμως εμπλέκει και τον Ολυμπιακό!
«Ταπείνωση να βλέπει Ολυμπιακό στο Τσ. Λιγκ»
Συγκεκριμένα, αφού ο δημοσιογράφος αναλύει το πως εξελίχθηκε το ματς και το... στραπάτσο των “πρασίνων”, σημειώνει για τον Παναθηναϊκό: «Θα έχει την πρόσθετη ταπείνωση να πρέπει να παρακολουθήσει τον αντίπαλο Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων».

ΕΚΤΟΣ ALTER H ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΜΠΟΥΡΗΕκτός Alter η Δέσποινα Καμπούρη
Εκτός του δυναμικού του Alter βρίσκεται η Δέσποινα Καμπούρη.  Η παρουσιάστρια, η οποία ως γνωστόν περιμένει να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί δεν θα παρουσιάζει πλέον την εκπομπή lifestyle. Παρ’όλα αυτά, η εκπομπή παραμένει στον σταθμό, αλλά αναζητείται νέο πρόσωπο. Όπως φαίνεται, λοιπόν, οι υπεύθυνοι του καναλιού θα προχωρήσουν στην ανανέωση της εκπομπής με νέο παρουσιαστή ή παρουσιάστρια. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας και η ίδια η Δέσποινα Καμπούρη από την πλευρά της δηλώνει ότι η αποχώρησή της αποτελούσε και μια δικιά της επιθυμία, καθώς τους επόμενους μήνες θέλει να αφιερωθεί εξολοκλήρου στο μωρό της. Εξάλλου, έχει ήδη μπει στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της, πράγμα που σημαίνει ότι με την έναρξη της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν, το κοριτσάκι της, μόλις που θα έχει έλθει στην ζωή. Πηγη:star

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΖΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ...ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δείτε τις φωτογραφίες

Νικόλας Πατέρας και Εβελίνα Παπαντωνίου μαζί διακοπές στο σκάφος του  Δείτε τις φωτογραφίες

Διακοπές στην Μύκονο κάνει ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νικόλας Πατέρας. Την περασμένη Πέμπτη έδεσε το τεραστίων διαστάσεων σκάφος του στην Ψαρρού, συνοδευόμενος -μεταξύ άλλων- από την πρώην Σταρ Ελλάς και αναπληρωματική Μις Υφήλιος Εβελίνα Παπαντωνίου.
Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού βρέθηκε με το σκάφος του «Adamas II» στη Μύκονο έχοντας στο πλευρό του τους κολλητούς του Αλέξη Γιαννακόπουλο, Γιώτη Αυγιτά, την αδερφή του Αναστασία Πατέρα και την Εβελίνα Παπαντωνίου.
Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, που δημοσιεύει αποκλειστικά το Sportspaper.gr, η Εβελίνα είναι πιο εντυπωσιακή και καλογυμνασμένη από ποτέ, ενώ όλη η παρέα πέρασε ποιοτικό και ευχάριστο χρόνο διακοπών.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Στην άρση των εμποδίων για την είσπραξη του ειδικού επιδόματος των μακροχρονίων ανέργων, που είχαν προκύψει με τον τελευταίο φορολογικό νόμο προχωρά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Δικαιούχοι του επιδόματος, είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα...
του ΟΑΕΔ για περισσότερους από 12 μήνες, ηλικίας από 45 έως 65 ετών, με ετήσιο οικογενειακό ή τεκμαρτό εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ.

Όμως, σύμφωνα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, η ελάχιστη ετήσια αντικειμενική (τεκμαρτή) δαπάνη για κάθε φορολογούμενο ορίζεται σε 3.000 ευρώ, αν πρόκειται για άγαμο, και 5.000 ευρώ, αν πρόκειται για ζευγάρι.

Κατά συνέπεια, ένας μεγάλος αριθμός μακροχρονίων ανέργων δεν πληρούσε τα εισοδηματικά κριτήρια και έχανε το δικαίωμα λήψης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας.

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, το ατομικό τεκμαρτό εισόδημα που πρέπει να έχει ο μακροχρόνια άνεργος αυξάνεται στα 10.000 ευρώ το χρόνο και στα 12.000 ευρώ αν πρόκειται για ζευγάρι, ενώ επεκτείνεται από 12 μήνες σε δυο χρόνια το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι μακροχρόνιοι άνεργοι λαμβάνουν το επίδομα.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, από τους βουλευτές της πλειοψηφίας το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, εν μέσω αντιπαράθεσης για τις ρυθμίσεις για τα τυχερά παίγνια και την τύχη του ΟΠΑΠ.

Ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος να είναι υποδειγματικοί από πλευράς ταχύτητας και αποτελεσματικότητας. Τόνισε μάλιστα, ότι «πρέπει να ανταποκρινόμαστε σε όσα έχουμε αναλάβει να εκτελέσουμε».

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι μειώνονται εισοδήματα, χαμηλές συντάξεις, αυξάνεται η ανεργία, κλονίζονται οι επιχειρήσεις με μικρά ανοίγματα, αλλά όπως είπε «αν δεν εφαρμόσουμε αυτά τα σωστικά μέτρα και δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση, όλα αυτά θα μας φαίνονται παραδείσια».

Ο υπουργός τόνισε ότι «το τοπίο μπορεί να αλλάξει, αλλά χρειάζεται να διαχειριστούμε με σύνεση, επαγγελματισμό, προσοχή, συναίνεση και υπευθυνότητα αυτήν την μεταβατική περίοδο» και έκανε λόγο για πανεθνική προσπάθεια που να υπερβαίνει κυβερνήσεις και κόμματα».

Προσέθεσε ότι στο νομοσχέδιο εμπεριέχονται ρυθμίσεις για τον τουρισμό και την αγορά των παιγνίων, με σημαντικά έσοδα για το κράτος.

Ολόκληρη η ομιλία του υπουργού ΕΔΩ

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Καράογλου, προέβλεψε πως θα υπάρξει «νέο, βαρύτερο πρόστιμο εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας για τα τυχερά παίγνια, καθώς 35.000 μηχανήματα βιντεολόττο και καζινομηχανές δίνονται στον ΟΠΑΠ, μια διαδικασία προδήλως αντικοινοτική, που προφανώς εγείρει πολλά ερωτήματα».

Για λογαριασμό του ΛΑΟΣ, ο Παύλος Μαρκάκης παρατήρησε πως για την συγκεκριμένη αγορά «ήρθαν τρία διαφορετικά νομοσχέδια και κάποιος αναρωτιέται, ποια συζήτησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ». Με την αποκλειστικότητα του ΟΠΑΠ που θεσπίζεται στο νομοσχέδιο, «είναι σίγουρο πως πριμοδοτείτε το Δημόσιο που διαθέτει το 34% των μετοχών, αλλά πριμοδοτείτε και εκείνους που κατέχουν το 66%, κάτι που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου. Στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, λέτε πως θα πουλήσετε τον ΟΠΑΠ μέχρι το τέλος του χρόνου και γι’ αυτό θα βρείτε τότε ως νέα δικαιολογία την εξασφάλιση της 7ης δόσης», προέβλεψε ο κ. Μαρκάκης.

Την Τρίτη, ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, είχε διακρίνει διαπάλη συμφερόντων για το «αν θα έχει τα τυχερά παιχνίδια ο ΟΠΑΠ, με τα ιδιωτικά κεφάλαια που έχει από πίσω του και σε πορεία ιδιωτικοποίησης ή οι πολύ μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο αυτό».
«Η αντιπαράθεση αυτή, δεν είναι μόνο ψευδεπίγραφη, αλλά και επικίνδυνη για το λαό. Γιατί το σκάνδαλο δεν είναι το ποιους επιχειρηματικούς ομίλους πριμοδοτεί η κυβέρνηση, αλλά η νομιμοποίηση του τζόγου στη λαϊκή συνείδηση» είχε υποστηρίξει ο κ. Καραθανασόπουλος.

Εντονότατη υπήρξε η κριτική του Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος καταφέρθηκε και κατά του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Λιντζέρη, υπενθυμίζοντας πως «για το νομοσχέδιο Παπακωνσταντίνου έλεγε στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, πως «καζινοποιεί τη χώρα» με 30.000 «φρουτάκια» και τώρα πανηγυρίζει για το νομοσχέδιο με τα 35.000».
«Ο κ. Λιντζέρης που ψήφισε να πουληθεί ο ΟΠΑΠ, σήμερα μας λέει όχι. Όταν έρθει η τρόικα, τι θα της πείτε; «Είπα ξείπα» και σ’ αυτό; Ήμουν ο πρώτος που μίλησα για σκανδαλώδη ρύθμιση υπέρ του κ. Κόκκαλη και των ιδιωτών που κατέχουν τα 2/3 του ΟΠΑΠ. Δημιουργείτε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο με 66% ιδιώτες και έχετε δεσμευθεί να το πουλήσετε και να γίνει 100% ιδιωτικό. Προβλέποντας ότι ο ΟΠΑΠ θα δώσει τα παίγνια σε «τέσσερις έως δέκα υποπαραχωρησιούχους», λέτε εμμέσως σε κάθε καναλάρχη, πως αν συμπράξει δια της σιωπής, θα μπει στο deal - κι αν αντιδράσει θα είναι απ’ έξω», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, αντιπροτείνοντας «μονοπώλιο και επανακρατικοποίηση του ΟΠΑΠ».

«Προσυπογράφω την πρότασή σας για επανακρατικοποίηση του 51% της ΟΠΑΠ Α.Ε.. Βρείτε τα κονδύλια να το αγοράσουμε», απάντησε άμεσα ο Δ. Λιντζέρης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας σάρκασε προτείνοντας «να τον αγοράσει ο Συνασπισμός».

Απέναντι στις βολές της Νέας Δημοκρατίας περί αντικοινοτικής νομοθέτησης, ο κ. Λιντζέρης τόνισε πως «όλη η Ν.Δ. προ διετίας, εκόπτετο υπέρ της εξασφάλισης του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ», ενώ στις προβλέψεις περί πλήρους ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, αντέταξε την δήλωση του Ε. Βενιζέλου ότι ο ΟΠΑΠ θα έχει συμβολή στην εισροή 5 δισ. ευρώ μέχρι τον Δεκέμβριο, «κάτι που δεν σημαίνει a priori πλήρη πώληση».
«Εσείς χρησιμοποιείτε ένα ποσοτικό μέγεθος, τα 35.000 μηχανήματα έναντι των 30.000. Εγώ θα σας πω τι εξασφαλίζει αυτής της κατεύθυνσης το νομοσχέδιο: Πρώτον, το ότι ο τζόγος δεν θα είναι ανεξέλεγκτος. Δεύτερον, ότι όπου παίζεται τζόγος θα είναι μόνον τζόγος και ότι ο χώρος δεν θα είναι μεικτός ή κοινόχρηστος. Εξασφαλίζει επίσης το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ και τον κοινωνικό έλεγχο - με μία ελεγκτική αρχή που έρχεται να βάλει σε τάξη την συγκεκριμένη αγορά», ανέφερε ο κ. Λιντζέρης.

Αξίζει τέλος, να καταγραφεί και η ομιλία του Αλέκου Χρυσανθακόπουλου (ΛΑΟΣ), βουλευτή που είχε στο παρελθόν δικαστική εμπλοκή για υπόθεση σχετιζόμενη με τα «φρουτάκια». Ο κ. Χρυσανθακόπουλος καταφέρθηκε εναντίον των τότε «τηλεδικείων». Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «ογδόντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είχαν «μισθωθεί» από τον «εθνικό προμηθευτή», προκαλώντας τις αντιδράσεις του προεδρεύοντος αντιπροέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα, που δήλωσε ότι η τοποθέτηση υπήρξε «εκτός κοινοβουλευτικής τάξεως».

ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ: «ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΙ ΗΠΑ»

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, χαρακτήρισε τις ΗΠΑ "πραγματικό παράσιτο της παγκόσμιας οικονομίας", επαναλαμβάνοντας παρόμοια δήλωση που είχε κάνει την Δευτέρα ο "φίλος του", όπως τον χαρακτήρισε, Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν. "Συντάσσομαι...
με αυτό που είπε ο φίλος μας, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν: οι ΗΠΑ είναι ένα πραγματικό παράσιτο της παγκόσμιας οικονομίας", έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Τσάβες.

Την Δευτέρα ο Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι "παρασιτούν" σε βάρος της παγκόσμιας οικονομίας με το χρέος τους εξηγώντας ότι η χώρα "ζει με πίστωση, πέρα από τις δυνατότητές της και εναποθέτει ένα μέρος του φορτίου (του χρέους) στην παγκόσμια οικονομία".

Ο Τσάβες δήλωσε τηλεφωνικά στην κρατική τηλεόραση VTV ότι θα τηλεφωνήσει στον Πούτιν για να του εκφράσει την υποστήριξή του.

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ «ΟΧΙ» ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Με προσφυγές στην ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη και κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο ιατρικός κόσμος στην προωθούμενη απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος. Σήμερα οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Μεσσηνίας...
Φθιώτιδας και Λάρισας, συναντήθηκαν στη Βουλή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο και τους δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να υποχωρήσουν.
«Ζητούμε την απόσυρση της παρ. 1 του άρθρου 24 του νομοσχεδίου που φέρνει εσπευσμένα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, συνεπικουρούμενος από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο. Εάν ισχύσει, θα σημαίνει ότι ακόμη και σε μη γιατρούς να μπορούν να δημιουργούν ιατρεία, προοπτική που θα βυθίσει οικονομικά ακόμα περισσότερο τα ασφαλιστικά ταμεία και θα οδηγήσει τον Έλληνα πολίτη και ασφαλισμένο να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη», επεσήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.
Στην κοινή τους δήλωση οι πρόεδροι των επτά ιατρικών συλλόγων της χώρας αναφέρουν:
«Εμμένουμε και συνεχίζουμε στην κοινωνία, στη Δικαιοσύνη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, εάν δεν αποσυρθεί η επίμαχη προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία που παραδίδει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα και στους κερδοσκόπους. Προαναγγέλλουμε ότι θα προσφύγουμε στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη και θα προχωρήσουμε σε νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων. Ζητούμε, επιτέλους, τη νομοθετική ρύθμιση των ιατρικών υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα με καθαρούς κανόνες, σύμφωνους με την ιατρική νομοθεσία και δεοντολογία. Δεν θα εγκαταλείψουμε τους αγώνες που έχουμε ξεκινήσει από το 2008, αγώνες που μέχρι τώρα έχουν αποτρέψει τις όποιες ανάλογες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν».

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ...ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΒΕΒΑΙΑ...

26/02/2008Ερώτηση προς τον Υπ. Εθνικής Παιδείας

ΘΕΜΑ:
Σε πολύχρονη πολιτική ομηρία οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί! – Εργασιακή ανασφάλεια, ανασφάλεια σε σχέση με την απόληψη των αποδοχών, συνεχής ταλαιπωρία με την ανορθολογική αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος υπονομεύουν την προσφορά τους και την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή! – Κάθε είδους «παράγοντες» έχουν στο χέρι τους την εργασιακή τύχη των νέων εκπαιδευτικών!

Βασική συνιστώσα επιτυχίας ενός εκπαιδευτικού συστήματος είναι οι εκπαιδευτικοί. Σε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα είναι απαράδεκτη η χρόνια απασχόληση μεγάλου μέρους του προσωπικού με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όπως η αναπλήρωση και η ωρομίσθια απασχόληση.

Σε κάποιες μάλιστα ειδικότητες η απασχόληση αναπληρωτών ή ωρομισθίων εκπαιδευτικών τείνει να γίνει «θεσμός»! Ένας «θεσμός» ο οποίος εκθέτει τους εκπαιδευτικούς σε πολιτική ομηρία, δεν τους επιτρέπει να σχεδιάσουν την ζωή τους και τους κρατά επί χρόνια σε εργασιακή ανασφάλεια: Δεν γνωρίζουν αν θα απασχοληθούν και την επόμενη σχολική χρονιά, πού θα υπηρετήσουν, αν θα πληρώνονται στην ώρα τους! Ταυτόχρονα είναι αδύνατη η οργανική σύνδεσή τους με το σχολικό περιβάλλον και την συγκεκριμένη σχολική κοινότητα, λόγω της εφήμερης υπηρεσίας τους! Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο οξυμένο για τους διδάσκοντες στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη: 4.000 άτομα απασχολούνται με δίωρη, τρίωρη ή τετράωρη διδασκαλία την εβδομάδα!

Ειδικά το ζήτημα του τόπου και του σχολείου απασχόλησης γίνεται συχνά αντικείμενο κάθε λογής «εκδουλεύσεων» από ποικίλους «παράγοντες» της διοίκησης της εκπαίδευσης, πολιτικά πρόσωπα και δίκτυα πελατειακών σχέσεων, εξουθενώνοντας ηθικά τους νέους εκπαιδευτικούς. Για να καταδείξουμε το μέγεθος και την ένταση του προβλήματος και των πιέσεων, αναφέρουμε εδώ το παράδειγμα καθηγητή από τα Τρίκαλα, ο οποίος έχει υπηρετήσει στον Άγιο Ευστράτιο, στην Λήμνο, στην Πάρο, στην Αντίπαρο και στην Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς το παράδειγμα δεν είναι ούτε ακραίο, ούτε σπάνιο!

Υπό τις συνθήκες αυτές εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας, αλλά και υπό την πίεση και τον εκμαυλισμό δικτύων πολιτικής πελατείας, δεν είναι δυνατόν να απαιτηθούν από τους εκπαιδευτικούς των συγκεκριμένων κατηγοριών υψηλές αποδόσεις στην τάξη και γενικότερα στην εκπαιδευτική διαδικασία! Η αδικία δε συνεχίζεται και μετά την τυχόν μονιμοποίησή τους, καθώς ο χρόνος κατά τον οποίο υπηρέτησαν ως αναπληρωτές δεν υπολογίζεται για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη!

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός

1. Ποια είναι η συνολική θέση του υπουργείου έναντι της απασχόλησης στην εκπαίδευση αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών;

2. Ποιος είναι ο δικαιολογητικός λόγος των εργασιακών σχέσεων αυτού του τύπου, σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιείται, σε ποιο ποσοστό επί του συνολικού υπηρετούντος εκπαιδευτικού προσωπικού ή του εκπαιδευτικού προσωπικού κάθε σχολικής μονάδας και για πόσο χρόνο;

3. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Παιδείας έναντι δύο βασικών από τα πολλά δίκαια αιτήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών:
3.1. Θέσπιση μεγίστου χρόνου παραμονής στην αναπλήρωση όχι μεγαλύτερου των δύο διδακτικών ετών, μετά την συμπλήρωση του οποίου, οι αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί να διορίζονται μόνιμα στη δημόσια εκπαίδευση, καταλαμβάνοντας οργανικές θέσεις διδασκόντων;
3.2. Οι προϋπηρεσία εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών ή ωρομισθίων να υπολογίζεται, μετά τον μόνιμο διορισμό τους, να υπολογίζεται ως πραγματική δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία και να λαμβάνεται υπ' όψιν για την εν γένει εξέλιξή τους στην εκπαίδευση;
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

1. ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
2. ΑΗΔΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
3. ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
4. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΜΙΛΕΝΑ
5. ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
6. ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
7. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
8. ΔΡΑΓΩΝΑ ΘΑΛΕΙΑ
9. ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
10. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
11. ΛΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12. ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
13. ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
14. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
15. ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ
16. ΤΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
17. ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/4cf615c1-ea9f-4b56-b8a2-2729d7c40c61

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ... 1.000 ΜΟΝΑΔΕΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ

ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 3,76%!
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ... '96 ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΑ
Σε χαμηλότερα επίπεδα από το 1996 βρέθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς με πτώση 3,76% ο Γενικός Δείκτης τιμών έκλεισε στις 1,101.31 μονάδες Από τις μετοχές που διαπραγματεύτηκαν, οι 115 έκλεισαν με κάθοδο, 27 με άνοδο, ενώ οι 37...
παρέμειναν σταθερές. Ο αρνητικός τζίρος ανήλθε στα 63,72 εκατ. ευρώ.

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΥΤΟΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΤΕ


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΝΙΤΡΩΔΗ ΚΑΙ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ " ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Την "άμεση ευαισθητοποίηση όλων των αρμοδίων φορέων του νομού, για κατεπείγουσες ενέργειες προστασίας της Δυτικής Αχαΐας από την βαριά ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική αγροτική οικονομία αλλά και την τουριστική   υπόσταση της περιοχής" ζητά με παρέμβασή του ο Α' Επιλαχών Βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μετά τα όσα  "σοκαριστικά στοιχεία" έφερε στο φως  της δημοσιότητας η Εφημερίδα "Πελοπόννησος " και σύμφωνα με τον Αχαιό Πολιτευτή, "απειλούν με καταστροφή ολόκληρο τον Κάμπο, με απρόβλεπτες  παραμέτρους που τρομάζουν και οδηγούν σε πλήρη καταστροφή του εύφορου αυτού τόπου".

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος διαβλέπει στην έκθεση για τη ρύπανση με  επικίνδυνα νιτρώδη στοιχεία και βαρέα μέταλλα και μάλιστα σε μεγάλη έκταση του υδροφόρου ορίζοντα της Δυτικής Αχαΐας, διπλό κίνδυνο. Όπως αναφέρει, από τη μία είναι η από δω και πέρα μεγέθυνση  του προβλήματος αν δεν παρεμποδιστεί  το φαινόμενο με πρόγραμμα απονιτροποίησης και από την άλλη ο τρόπος που όλο αυτό το θέμα θα προβληθεί - πριν αντιμετωπιστεί- αφού υπάρχει η αρνητική πιθανότητα, τα αγροτικά προϊόντα να "χαθούν" από την αγορά ως "δήθεν επικίνδυνα" , ενώ και τουριστικά, κάποιοι μπορεί να εκλάβουν το γεγονός ως "ζημιογόνο για την υγεία τους" με ότι αυτό συνεπάγεται για τις Ξενοδοχειακές μονάδες και τους χώρους εστίασης.
Ο Επ. Βουλευτής, προτείνει "θωράκιση της περιοχής,  των επαγγελματιών αλλά και παραγωγών  της περιοχής , μέσω συντονισμένης  προσπάθειας  του Υδρογεωλόγου Ξενοφώντα Σταυρόπουλο (που συνέταξε την έκθεση) και του Δήμου  Δυτικής Αχαΐας, σε έκτακτη σύσκεψη φορέων και επιστημόνων,  ώστε μα μην ξεφύγει το θέμα, ουσιαστικά αλλά κι επικοινωνιακά με παρερμηνείες και υστερικές καταστάσεις, που συνηθίζονται σε μικρές κοινωνίες λόγω αμάθειας ή βεβιασμένης εξήγησης και κατά συνέπεια ανεξέλεγκτου πανικού"!
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, φέρνει ως παράδειγμα, το σάλο που προκάλεσε πανευρωπαϊκά το πρόσφατο  θέμα της μόλυνσης των μαναβικών και που μέσα σε μια εβδομάδα συμπαρέσυρε αδίκως αλλά επικίνδυνα και καταστροφικά την εξαγωγή της φράουλας από Ηλεία και Αχαία. "Επομένως", καταλήγει, το "θέμα κρίνεται απολύτως σοβαρό για την δημόσια υγεία, αλλά και εύκολο να ξεφύγει, βουλιάζοντας οικονομικά καιν παραγωγικά ολόκληρη την Δυτική  Αχαία".
Σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, τονίζει:
"Αν ο δήμος περιοριστεί σε επιστολές και μάλιστα προς τον Πρωθυπουργό, το θέμα θα βαλτώσει επικίνδυνα. Απαιτείται, εδώ και τώρα, πολύπλευρη κινητοποίηση με επιστημονικά επιχειρήματα, χωρίς απώλεια χρόνου που θα φθείρει στη ρίζα του αλλά και στο μιλητό, την περιοχή.Η Πολιτεία  οφείλει να σπεύσει, ειδάλλως όλη η Αχαία θα έχει δεχθεί ένα ακόμα σημαντικό χτύπημα, ισάξιο ή και πιο καταστροφικό από τα Ρίχτερ"!             

ΤΣΙΓΚΡΗΣ: Η ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα αποτελέσματα των ερευνών αποδεικνύουν ότι: 1) Το 28% των ανδρών ηλικίας 25–35 ετών έχουν κάνει χρήση χασίς ή μαριχουάνας. 2) Το 35% των Ελλήνων θεωρούν εύκολο το να βρει κάποιος ναρκωτικά. 3) Κάθε χρόνο αυξάνονται οι μαθητές που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών. 4) Το 6,1% των μαθητών ηλικίας 14–18 ετών έχουν κάποια εμπειρία με ναρκωτικά. 5) Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών από μαθητές στην Αθήνα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη. 6) Ανησυχητικά είναι και τα ποσοστά (9,4%) χρήσης ναρκωτικών ουσιών από τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων.
Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε άμεσα στην εφαρμογή πιο ριζοσπαστικών μεθόδων πρόληψης και να σχεδιάσουμε μια πιο αποτελεσματική πολιτική απέναντι στο ζήτημα.
Για να επιτευχθεί αυτό είναι απαραίτητη η αλλαγή στη φιλοσοφία αντιμετώπισης του ζητήματος. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η χρήση ναρκωτικών ουσιών συνδέεται άμεσα με το εμπόριο και ότι όσο το εμπόριο ανθεί και κάποιοι πλουτίζουν από αυτό, τόσο θα διογκώνεται το πρόβλημα.
Κατά δεύτερο λόγο θα πρέπει να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του χρήστη ως ασθενούς και όχι ως εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου.  Η αλλαγή στο καθεστώς αντιμετώπισης των χρηστών θα έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση του εμπορίου.
Η μεταρρυθμιστική μας πολιτική για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών θα πρέπει να στηριχθεί στους ακόλουθους πυλώνες: 1) Αντιμετώπιση του χρήστη ως ασθενούς και όχι ως εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου. 2) Παρακολούθηση των χρηστών από εξειδικευμένο και ειδικά εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό. 3) Δημιουργία στα δημόσια νοσοκομεία ειδικών τμημάτων που θα έχουν ως αποστολή τους την παροχή βοήθειας στους χρήστες. 4) Συνεργασία των νοσοκομείων με τις θεραπευτικές κοινότητες, με σκοπό τη μακροπρόθεσμη ένταξη όλων των χρηστών σε προγράμματα απεξάρτησης. 5) Αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών για τους εξαρτημένους χρήστες που έχουν δηλωθεί στις επίσημες υγειονομικές υπηρεσίες των κατά τόπους νοσοκομείων.
Η αλληλεγγύη στα θύματα και η καταδίκη των εμπόρων του θανάτου θα πρέπει να είναι προτεραιότητες όλων μας.
Το ζήτημα δεν επιτρέπει προσωπικές στρατηγικές. Επιβάλλει συνεργασία, ευαισθησία, ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Από την 1η Σεπτεμβρίου οι φαρμακοποιοί της Αττικής ενδέχεται να σταματήσουν την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων σε ταμεία που δεν έχουν καλύψει μέρος των οφειλών τους προς τα ταμεία, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού...
Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος. «Από την ώρα που το κράτος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του η πολιτεία απαιτεί την άμεση καταβολή των φόρων», είπε ο κ. Λουράντος και εξέφρασε φόβους ότι πολλά φαρμακεία απειλούνται με «λουκέτο» εξαιτίας των οφειλών.

ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 16ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ

Αλλη μία πράξη στην πολύκροτη υπόθεση της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, που έφυγε από τη ζωή ανήμερα τυ Πάσχα από δηλητηρίαση αίματος εξαιτίας υπερκατανάλωσης αλκοόλ, γράφτηκε χθες. Οι άλλοι δύο πρωταγωνιστές, οι δύο νεαροί φίλοι της που διασκέδαζαν μαζί της το μοιραίο εκείνο βράδυ και κατηγορούνται, έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις για τον θάνατο της κοπέλας.


Μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου οι δύο νέοι, ηλικίας 17 και 23 ετών, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Επειτα από ωριαία συνεδρίαση ανακριτή και εισαγγελέα στον 17χρονο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 12.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά και ανάθεση της επιμέλειάς του σε κοινωνικό επιμελητή, ενώ στον 23χρονο επιβλήθηκε ο όρος της υποχρεωτικής εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου κάθε 1η και 15η του μήνα....

Στο μεταξύ, πριν από τις καταθέσεις των δύο κατηγορουμένων είχαν προηγηθεί αυτές της μητέρας και του πατέρα της αδικοχαμένης Στέλλας, οι οποίοι πριν από λίγες μέρες εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή και ζήτησαν να αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους για τον χαμό της κόρης τους, ενώ επέρριψαν ευθύνες τόσο στους δύο νεαρούς όσο και στο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Μάλιστα στην κατάθεσή του ο πατέρας της αδικοχαμένης 16χρονης Μανώλης Ακουμιανάκης υποστήριξε πως το μοιραίο για τη Στέλλα βράδυ οι δύο νεαροί λειτούργησαν βάσει σχεδίου, με σκοπό να εκμεταλλευτούν την κόρη του, ενώ για το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου υποστήριξε ότι δεν προχώρησε στις προβλεπόμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Μιλώντας στην «Espresso» ο κ. Ακουμιανάκης επανέλαβε τη θέση του και υποστήριξε ότι οι ευθύνες για τον θάνατο της Στέλλας βαραίνουν τόσο τους δύο νεαρούς όσο και τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου. «Για εμάς δεν έχει αλλάξει τίποτα. Οι ευθύνες για τον θάνατο της Στέλλας κατανέμονται εξίσου και στις δυο πλευρές» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Δεν έχω γνώση των απολογιών των κατηγορουμένων και ως εκ τούτου δεν μπορώ να ξέρω τι υποστήριξαν».

Την ίδια στιγμή, τεχνικός σύμβουλος με εντολή της οικογένειας Ακουμιανάκη ανέλαβε ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κιούσης που θα κάνει την ενδελεχή διερεύνηση των αιτιών του θανάτου της αδικοχαμένης κοπέλας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Ρεθύμνου συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Ακόμη, ο ιατροδικαστής κ. Μπελιβάνης έκανε συμπληρωματική κατάθεση, ενώ παράλληλα ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης έχει κληθεί από τη Δικαιοσύνη για να αναλάβει τη διερεύνηση των συνθηκών νοσηλείας της Στέλλας.

Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να κληθούν για κατάθεση γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ρεθύμνου

ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ BLOGGER...ΠΟΤΕ; ΜΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΣΦΑΛΩΣ!!!

 Mια ξεχασμένη ιστορία ...με παγκόσμια ξεφτίλα της χώρας όταν είχαν συλλάβει ως κακοποιό blogger εν έτει 2006 !
Δείτε θέμα :
"To ΠΑΣΟΚ, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση τότε, υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου, είχε εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «ηλεκτρονική λογοκρισία» την ώρα που στην Ελλάδα λάμβανε χώρα το Παγκόσμιο Φόρουμ για την Διακυβέρνηση στο Διαδίκτυο.Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που καταδικάζει τη δίωξη Τσιπρόπουλου: «Την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλούσε στο πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για την Διακυβέρνηση στο Διαδίκτυο, για την ελευθερία που (θα έπρεπε να) προάγει το Ίντερνετ, η χώρα μας ζούσε ένα ακόμη κρούσμα ηλεκτρονικής λογοκρισίας. Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε και φυλάκισε τον κ. Αντώνη Τσιπρόπουλο, υπεύθυνο μιας ιστοσελίδας συλλογής πληροφοριών, προφανώς μη μπορώντας ή μη θέλοντας να ξεχωρίσει ανάμεσα στον υπεύθυνο ενός δημοσιεύματος και σε αυτόν που απλώς καταλογραφεί πληροφορίες. Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την παραβίαση της ελευθερίας του λόγου στο Διαδίκτυο και επισημαίνει ότι, τελικά δεν είναι τυχαίο που η χώρα μας στο πεδίο αυτό ταξινομείται στην ίδια κατηγορία με το Ιράκ και το Ιράν».

Παράλληλα με τα δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο, είναι ενδεικτικό άρθρο της Κάτιας Μακρή στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» που στηλίτευε την κυβέρνηση Καραμανλή τονίζοντας ότι «το γύρο του κόσμου έκανε μια πρωτοφανής υπόθεση ηλεκτρονικής λογοκρισίας στη χώρα μας» την οποία ανακάλυψε «για κακή τύχη του πρωθυπουργού, ο φανατικός του διαδικτύου Γιώργος Παπανδρέου»!"
http://www.newpost.gr

ΠΟΙΑ ΣΗΡΙΑΛ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ


Ποια σήριαλ σαρώνουν στις επαναλήψεις τους μέχρι και σήμερα!  Ο κόσμος τ' αγαπάει ακόμη

Τα είδαμε, τα ξαναείδαμε και θα τα... ξαναδούμε! Για ποιο λόγο όμως εξακολουθούν να παίζονται σε επανάληψη; Ο λόγος για τα σήριαλ τα οποία παίζονται ξανά και ξανά από τους σταθμούς σε κάθε ευκαιρία.
Ποια είναι όμως τα σήριαλ που των οποίων οι επαναλήψεις εξακολουθούν να σαρώνουν στους πίνακες της τηλεθέασης;
Το φετινό καλοκαίρι πρώτη μέχρι στιγμής είναι η σειρά «Ευτυχισμένοι Μαζί» που προβάλλονταν τον Ιούνιο με 9,5% (24,8% επί των ανοικτών δεκτών) και 970.000 τηλεθεατές, οι "Οικογενειακές ιστορίες" του Alpha με 7,9% (19,4% επί των ανοικτών δεκτών) και 801.000 τηλεθεατές, "Η πολυκατοικία" με 7,1% (21,1%) και 727.000 τηλεθεατές και η επανάληψη της εκπομπής "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" με 6,8%.
Ακολουθούν το "Πλάκα κάνεις;" με 6,8% (19,8% επί των ανοικτών δεκτών) και 639.000 τηλεθεατές και τα all time classics του ΑΝΤ1 "Κωνσταντίνου και Ελένης" με 5,8% (23,5% επί των ανοικτών δεκτών) και 589.000 τηλεθεατές και "Το καφέ της Χαράς" με 5,5% (25,7% επί των ανοικτών δεκτών) και 565.000 τηλεθεατές.
Όσον αφορά το τοπ 10 της δεκαετίας, σύμφωνα με το TV Έθνος και λαμβάνοντας υπ' όψιν το επεισόδιο με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, στην πρώτη θέση βρίσκεται το "Παρά πέντε" με ποσοστό 20,8% (39,7% επί των ανοικτών δεκτών) και 1.920.419 τηλεθεατές, ακολουθεί το "50 -50" με 18,1 (38,6%) και 1.827.250 τηλεθεατές, τρίτο είναι το "Το καφέ της Χαράς" με 18,9% (41%) και 1.750.691 τηλεθεατές, και την πεντάδα συμπληρώνουν το "Ευτυχισμένοι μαζί" με 16,1% (37,2%) και 1.627.190. τηλεθεατές και "Η πολυκατοικία" με 16,0% (34,1%) και 1.620.859 τηλεθεατές.
Ακολουθούν το "Είσαι το ταίρι μου" με 16,9% (39,0%) και 1.535.000 τηλεθεατές, οι "Λατρεμένοι μου γείτονες" με 14% (31,1%) και 1.415.000 τηλεθεατές, ο "Λάκης ο γλυκούλης" με 13,7% (30,4%) και 1.385.000 τηλεθεατές, "Το κόκκινο δωμάτιο" με 13%,8 (30%) και 1.275.000 τηλεθεατές, ενώ το τοπ 10 συμπληρώνει μία φετινή άφιξη, οι "Οικογενειακές ιστορίες", με 12,4% (27,9%) και 1.266.000 τηλεθεατές.

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΟ

Τις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν το πρωί οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών, ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Μαριάννα Λυμπερτά, προκειμένου να δεχθούν τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για τις επιτυχίες που σημείωσαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάης. Τους συνόδευσαν οι προπονητές τους, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, και ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.
«Μας κάνατε χαρούμενους και υπερήφανους, όχι μόνο εμένα, που υπήρξα παλαιός αθλητής, αλλά και όλο τον ελληνικό λαό», τόνισε στους θριαμβευτές της Σανγκάης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, δώσατε χαρά και ελπίδα, ότι με σκληρή δουλειά, επιμονή και εμμονή στο στόχο, όσο ψηλός κι αν είναι, ο Έλληνας τα καταφέρνει», επισήμανε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Μακάρι να πετυχαίνετε πάντα τέτοιες νίκες. Εσείς το πιστέψατε, μακάρι να το πιστέψει και ο ελληνικός λαός και θα ξεπεράσουμε την κρίση».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανανέωσε το ραντεβού με τους αθλητές και τις αθλήτριες του υγρού στίβου για την επόμενη χρονιά, εκφράζοντας την ευχή να επιστρέψουν με ανάλογες διακρίσεις και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Δεν παρέλειψε δε, απευθυνόμενος στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, να τον παροτρύνει να ασχοληθεί και να επιλύσει τα προβλήματα των αθλητών και αθλητριών, για τα οποία έδειξε ενήμερος.
«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να βρισκόμαστε εδώ. Ο πρώτος πολίτης της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανάλωσε τα νιάτα του στον αθλητισμό και θα πρέπει να τον έχετε ως παράδειγμα. Αυτή η πρωτιά ας είναι το όχημα για μία νέα πορεία της Ελλάδας», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες επιτυχίες της ελληνικής αποστολής στη Σανγκάη.
Ο κ. Κάρολος Παπούλιας συνεχάρη στη συνέχεια έναν-έναν τους αθλητές και τους προπονητές τους ανταλλάσσοντας μερικά λόγια με τον καθένα. Αστειεύτηκε με το ύψος της Χριστίνας Τσουκαλά, είπε στον Γιαννιώτη ότι, παρά το επώνυμό του, δεν είναι από τα Ιωάννινα, όπως ο ίδιος, ενώ έδειξε εντυπωσιασμένος από την Έλενα Κούβδου, η οποία, παρά το νεαρό της ηλικίας της, αναδείχθηκε κορυφαία τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Ο κ. Παπούλιας απένειμε το μετάλλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας στους αθλητές και τους προπονητές, ενώ η αρχηγός της εθνικής γυναικών, Κική Λιόση, του παρέδωσε εκ μέρους όλων ένα λάβαρο της ΚΟΕ με τις υπογραφές των αθλητών/τριών.

ΟΥΤΕ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

Με κινητοποιήσεις από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς προειδοποιούν και οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας τις «νέες απαράδεκτες περικοπές» στους μισθούς, μεταξύ των οποίων η μείωση κατά 50% του κινήτρου απόδοσης.
 
«Με αυτά τα μέτρα, συντελείται η αρπαγή σχεδόν δυο ακόμα μισθών από τους εκπαιδευτικούς στο ετήσιο εισόδημά τους το 2011, εάν συνυπολογισθεί η θεσμοθέτηση νέας φορολογικής κλίμακας με μείωση του αφορολόγητου από 12.000 στα 8.000 ευρώ και την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα από το 2010», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΟΛΜΕ, ενώ χαρακτηρίζει το νέο μισθολόγιο «φτωχολόγιο».
 
«Με ενότητα και αντοχή σχεδιάζουμε την αντεπίθεση στην πολιτική αυτή που καταστρέφει τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, την ίδια τη χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Θυμίζουμε ότι οι δάσκαλοι στα δημοτικά σχολεία έχουν ήδη δηλώσει πως θα προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τον ερχόπμενο Σεπτέμβριο και προειδοποιούν πως δεν θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά, καθώς και αυτοί με τη σειρά τους αντιδρούν στις περικοπές των μισθών τους.

ΣΟΚ: 75ΧΡΟΝΟΣ ΒΙΑΖΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΤΟΥ

Μια υπόθεση σοκ συγκλονίζει την βόρεια Ελλάδα. Ηλικιωμένος συνελήφθη με την κατηγορία ότι βίαζε επί πέντε χρόνια τα ανήλικα εγγόνια της αδελφής του.
 
Ο λόγος για έναν 75χρονο, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν από την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για βιασμό κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση και για αποπλάνηση παίδων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολογηθεί στις ανακριτικές αρχές. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο εφιάλτης των δύο κοριτσιών, τα οποία είναι σήμερα ηλικίας 10 και 11 ετών, άρχισε πριν από πέντε χρόνια.
 
Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι υποχρέωνε τα παιδιά να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί του και τα απειλούσε για το ενδεχόμενο να μιλήσουν σε οποιονδήποτε για την αγριότητα που ζούσαν. Η λύτρωση στο μαρτύριο των δύο ανηλίκων ήρθε πριν λίγες ημέρες, όταν συγγενικό τους πρόσωπο διαπίστωσε ύποπτες κινήσεις του 75χρονου, ενώ έκρινε ταυτόχρονα περίεργη την συμπεριφορά των παιδιών απέναντί του. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη και στην προανάκριση παραδέχθηκε τις πράξεις του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΕΔΡΑΣ

Πιο ακριβά απ' ό,τι ήδη του στοίχισε αναμένεται να πληρώσει τον αποκλεισμό του, ύστερα από την ήττα με σκορ 4-3, από την Οντένσε ο Παναθηναϊκός.
Οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με αποκλεισμό της έδρας τους εξαιτίας των όσων έλαβαν χώρα μετά την επίτευξη του τρίτου γκολ των Δανών, κάτι που σημαίνει ότι θα κληθεί αγωνιστεί στα πλέι οφ του Europa League, χωρίς οπαδούς.
Το τέρμα που σημείωσε ο Κάντριι στο 80' ήταν η αφορμή του ξεσπάσματος μερίδας της «πράσινης» εξέδρας. Ορισμένοι οπαδοί άρχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια και φωτοβολίδες, μία εκ των οποίων λίγο έλειψε να χτυπήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Βέσελς, ενώ άναψαν και μικρές εστίες φωτιάς. Τα γεγονότα αυτά, δεν διέλαθαν της προσοχής του παρατηρητή του αγώνα, ο οποίος τα κατέγραψε στο φύλλο αγώνος, με αποτέλεσμα να θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει... «καμπάνα».
Το πιθανότερο σενάριο κάνει λόγο για ποινή αποκλεισμού της έδρας για μία αγωνιστική και βαρύ χρηματικό πρόστιμο, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η περίπτωση να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός σε άδειο ΟΑΚΑ στους επόμενους δύο αγώνες του.

ΤΟ ΙΚΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Μετά το αίτημα της ΓΣΕΕ, για καταβολή του υποχρεωτικού αριθμού ενσήμων στο ΙΚΑ, στο πλαίσιο της τακτοποίησης των αυθαιρέτων, ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης, επιβεβαίωσε ότι το...
ΙΚΑ θα διεκδικήσει μέρος των ασφαλιστικών εισφορών. Συγκεκριμένα, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος δήλωσε ότι αναμένει την τελική και οριστική ρύθμιση για τα αυθαίρετα και στο πλαίσιο αυτό «το ΙΚΑ αναμένεται να ικανοποιήσει ένα μέρος των απαιτήσεων του από τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών που θα συμπεριληφθεί στη ρύθμιση». Την Τρίτη, η ΓΣΕΕ, με επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ζήτησε να εμπεριέχεται στην προωθούμενη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων η καταβολή του υποχρεωτικού αριθμού ενσήμων στο ΙΚΑ. «Θεωρώντας κρίσιμη και πρωταρχική την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος, κρίνουμε απαραίτητη την απόδοση στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ του ποσού, που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές των κατ' ελάχιστον υποχρεωτικών απαιτούμενων ημερών οικοδομικής εργασίας» αναφέρεται στην επιστολή της ΓΣΕΕ.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Πεφάνης
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Το ενδιαφέρον της για συνεργασία με την Proton Bank ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Αττικής. Η Proton Bank βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων, λόγω ύποπτων συναλλαγών ύψους 51 εκατ. ευρώ τις οποίες φέρεται - σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής για το...
Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος - να πραγματοποίησε ο βασικός μέτοχος Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ενώ η Τράπεζα Αττικής με την κίνησή της ανοίγει εκ νέου τον χορό των συγχωνεύσεων μεταξύ των μικρών τραπεζών αλλά και ενδεχομένως προκαλεί ντόμινο εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα. Οπως αναφέρει σε λιτή ανακοίνωσή της η τράπεζα, «η Attica Bank θα διερευνήσει, στα πλαίσια της εκπεφρασμένης στρατηγικής της, το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Τράπεζα Proton λόγω των συνεργειών που θα προκύψουν και της ανάγκης δημιουργίας μεγέθους που στις σημερινές συνθήκες είναι αναγκαίο για την ανάπτυξη του Ομίλου». Σημειώνεται ότι βασικός μέτοχος της Τράπεζας Αττικής είναι το Ταμείο Συντάξεως Μηχανικών (με ποσοστό περίπου 42%) ενώ από περίπου 19% κατέχουν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Οπως εκτιμούν τραπεζικά στελέχη, η συνεργασία των δύο τραπεζών μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50 εκατ. ευρώ που σχεδιάζει η Proton Bank (παράλληλα με την έκδοση ισόποσου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου), προκειμένου να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες της. Προσθέτουν επίσης ότι η κάθετη πτώση στη μετοχή της Proton Bank - με απώλειες άνω του 25% σε δύο συνεδριάσεις - λειτουργεί ευνοϊκά υπέρ του υποψήφιου αγοραστή. Τραπεζικοί κύκλοι δεν αποκλείουν επίσης η Proton Bank να συγχωνευθεί με κάποια άλλη τράπεζα και στη συνέχεια το ενιαίο σχήμα να ενωθεί με κάποιο ακόμη μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Τα σενάρια συγχώνευσης εντείνονται και από τη χθεσινή ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος - απαντώντας σε δημοσιεύματα για κατάθεση στην τράπεζα ρευστών διαθεσίμων του Δημοσίου - αναφέρει ότι είναι αναγκαίο «να διασφαλιστεί η ομαλή, απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία της τράπεζας, ανεξαρτήτως μετοχικής σύνθεσης, διοίκησης και φυσικών προσώπων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτήν». Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθαρίζει τη διαφορά της τράπεζας με τα συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα που ελέγχονται για την τέλεση παράνομων πράξεων και υπενθυμίζει ότι η απόφαση για την κατάθεση του ποσού των 100 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου στα μέσα Ιουλίου έγινε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα - αμέσως μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch και μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών τεστ αντοχής των τραπεζών.

ΠΩΛΗΘΗΚΑΝ 326 MERCEDES ΚΑΙ 11 LEXUS ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ!

Ρεπορτάζ : Γιώργος Ανδρής
(από την Ημερησία)
Με μεγάλη έκπληξη υποδέχθηκαν στον κλάδο του αυτοκινήτου τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων Ι.Χ. για το μήνα Ιούλιο, οι οποίες κατέγραψαν πτώση μόλις 13,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, καθώς διατέθηκαν 9.940 αυτοκίνητα έναντι...
11.539 οχημάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) Ευριπίδη Κωνσταντινίδη, η συγκράτηση της πτώσης οφείλεται στην αλλαγή της ψυχολογίας των καταναλωτών μετά τη θετική έκβαση που είχε το θέμα του ελληνικού χρέους στην Ευρώπη. Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην «Η»: «Ο λόγος επιβράδυνσης της πτώσης οφείλεται στην αλλαγή της ψυχολογίας των καταναλωτών οι οποίοι επισκέφθηκαν και πάλι τις εκθέσεις. Ωστόσο, οι αμέσως επόμενοι μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για όλο τον κλάδο και θα πρέπει η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα δυσβάστακτα μέτρα για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. αλλά και τους επαγγελματίες του κλάδου...». Ερωτήματα Κάποια άλλα στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου, όμως, κάνουν λόγο για πλασματικά νούμερα και για χιλιάδες «πινακιδώσεις» καινούριων αυτοκινήτων, ενώ δεν παραλείπουν να αναφέρουν πως το 40% του αριθμού των συνολικών πωλήσεων του Ιουλίου αφορούν σε εταιρικά αυτοκίνητα... Πάντως, για πρώτη φορά μέσα στο 2011, η αγορά καταγράφει τόσο μικρή πτώση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, αλλά τα συσσωρευμένα προβλήματα για κάποιες εταιρείες όχι μόνο δεν λύνονται αλλά περιπλέκονται περισσότερο κάθε ημέρα που περνά. Οσον αφορά στις αναλυτικές πωλήσεις των εταιρειών, στις πέντε πρώτες θέσεις βρέθηκαν η Opel με 1.107 οχήματα και ακολουθούν η Toyota (1.094), η VW (948), η Hyundai (705) και η Nissan με 690 πωλήσεις Ι.Χ. Ωστόσο, οι εταιρείες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων ήταν η Mini με 122% και ακολουθούν η Lexus με 120%, η Αlfa Romeo 98,1%, η Kia με 81,4% και η Mercedes με 80,1%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Mercedes κατάφερε να πουλήσει 326 αυτοκίνητα όταν τον αντίστοιχο μήνα πέρσι διέθεσε μόλις 181 οχήματα, όπως επίσης και η Alfa Romeo, η οποία κατέγραψε ακόμη καλύτερες επιδόσεις με 212 πωλήσεις έναντι 107 τον Ιούλιο του 2010... Στο επτάμηνο οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων εξακολουθούν να διαθέτουν αρνητικό πρόσημο (-40,8%), καθώς από την αρχή του έτους έχουν πουληθεί 65.215 νέα Ι.Χ. έναντι 110.070 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Καυτό καλοκαίρι Οι συνεχείς αλλαγές δεδομένων στην αγορά αυτοκινήτου επηρεάζουν στο μέγιστο βαθμό τη συμπεριφορά των καταναλωτών, οι οποίοι στη σκέψη και μόνο νέων μέτρων από την κυβέρνηση σβήνουν κάθε σκέψη του μυαλού τους για αγορά καινούριου Ι.Χ. ή αντικατάσταση του παλιού τους με κάποιο νεότερο. Ωστόσο, ευτυχώς υπάρχει και μια μερίδα καταναλωτών οι οποίοι αναγκαστικά αποκτούν κάποιο μεταχειρισμένο, καθώς το παλιό έχει μείνει και η επισκευή του είναι ασύμφορη... Την ίδια στιγμή, εισαγωγείς και έμποροι δίνουν την καθημερινή μάχη για επιβίωση, καθώς τα χρέη και οι μηνιαίες υποχρεώσεις τρέχουν με απίστευτες ταχύτητες, ενώ από την άλλη μεριά τα ταμεία τους παραμένουν σχεδόν άδεια. Οπως αναφέρουν στην «Η» ιδιοκτήτες κάθετων μονάδων (έκθεση, συνεργείο, ανταλλακτικά και φανοποιείο): «Από τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων οι προμήθειες δεν φθάνουν ούτε να αποπληρώσουμε το ρεύμα που καταναλώνουμε, ενώ από την άλλη μεριά στα συνεργεία όσοι ιδιοκτήτες μπαίνουν αλλάζουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα και βέβαια το κόστος τους δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ. Στις κάθετες μονάδες, το μόνο παράρτημα που λειτουργεί αφορά στο φανοποιείο, με την προϋπόθεση βέβαια πως το αυτοκίνητο που έχει υποστεί υλικές ζημιές να αποζημιώνεται από ασφαλιστική. Σε αντίθετη περίπτωση οι κάτοχοι απαιτούν την πρόχειρη επισκευή του ώστε να κινείται, αδιαφορώντας ακόμη και για την ασφάλειά τους»! Οσον αφορά στις εισαγωγικές εταιρείες, εξακολουθούν τα «σκληρά» προγράμματα περικοπών και μάλιστα κάποιες από αυτές έχουν ήδη επιβάλλει στους υπαλλήλους τους τρίτη μείωση μισθού, ενώ παράλληλα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και οι απολύσεις. Με το σταγονόμετρο εγκρίνουν τα δάνεια πλέον οι τράπεζες Οι έμποροι επέστρεψαν στην έκδοση γραμματίων με στόχο να ανακάμψουν τα έσοδά τους Οι τράπεζες σύμφωνα με όσα αναφέρουν στελέχη της αγοράς έχουν σκληρύνει ακόμη περισσότερο τη στάση τους έναντι των επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και προς τους υποψήφιους αγοραστές. Μάλιστα, οι αιτήσεις δανείων για αγορά Ι.Χ. απορρίπτονται με συνοπτικές διαδικασίες το ένα μετά το άλλο, χωρίς βέβαια να αιτιολογούν την απόφασή τους, καθώς όπως λένε στους εμπόρους «δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε τα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών»... Ωστόσο, σύμφωνα με ιδιοκτήτη κάθετης μονάδας ο οποίος απέστειλε σε πέντε τράπεζες αίτηση δανείου για αγορά Ι.Χ. ύψους 10.000 ευρώ ενός καταναλωτή ο οποίος δεν έχει άλλο δάνειο και με ύπαρξη εγγυητή οι τράπεζες το απέρριψαν και μόλις μία ανέφερε πως αν ο πελάτης κατέβαλε με μετρητά το 40% του δανείου (4.000 ευρώ) τότε μπορούσε να εγκρίνει το υπόλοιπο ποσό... Πάντως, η πλειονότητα των εμπόρων έχει επιστρέψει και πάλι στα γραμμάτια, αναλαμβάνοντας το ρίσκο ώστε να καταγράψουν λίγες πωλήσεις.

ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΣΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Ρεπορτάζ : Νίκος Β. Τσίτσας
(από το Έθνος)
Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν μπει οι αμοιβές των υπαλλήλων δημοτικών επιχειρήσεων που σε ποσοστό 65% του συνόλου των εργαζομένων ξεπερνούν τον μέσο όρο αποδοχών που έχουν οι συνάδελφοί τους στον...
"στενό" δημόσιο τομέα, έπειτα από έρευνα που ζήτησε ο αρμόδιος υφυπουργός, Ντ. Ρόβλιας. Εχουν βρεθεί υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αμείβονται ως "γκόλντεν μπόις" με αποδοχές που ξεπερνούν ακόμα και αυτές του γ.γ. υπουργείου, σε δήμους που έχουν χαρακτηριστεί ως υπερχρεωμένοι.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία μισθοδοσίας των δημοτικών επιχειρήσεων που έχει στη διάθεσή του ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ν. Ρόβλιας, oι ετήσιες αποδοχές υπαλλήλων δημοτικών επιχειρήσεων είναι έως και πενταπλάσιες σε σχέση με τον μέσο όρο των αμοιβών που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους στο δημόσιο.
Ο κ. Ντ. Ρόβλιας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, είχε ζητήσει πριν από 10 ημέρες τις μισθοδοτικές καταστάσεις των δημοτικών επιχειρήσεων προκειμένου να ελεγχθούν οι αμοιβές των εργαζομένων. Στο αίτημα του υπουργείου ανταποκρίθηκαν περίπου οι μισοί δήμοι, από τους οποίους προκύπτουν στοιχεία αμοιβών δεκάδων εργαζομένων στις επιχειρήσεις που "σοκάρουν", σε μία οικονομική συγκυρία όπου στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων έχουν επιβληθεί περικοπές που φτάνουν στο 35% των ετήσιων αποδοχών τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από δείγμα που αντιστοιχεί με το 1/3 των δημοτικών επιχειρήσεων προκύπτει ότι σε ποσοστό 65-70% των δημοτικών υπαλλήλων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης λαμβάνουν ετησίως περισσότερα από 19.000-20.000 ευρώ, που είναι ο μέσος όρος αποδοχών των συναδέλφων τους στον "στενό" δημόσιο τομέα.
Αντίστοιχα 57% των δημοτικών υπαλλήλων τεχνολογικής εκπαίδευσης αμείβονται με ποσά μεγαλύτερα των 17.800 ευρώ (μ.ο. ετήσιων αμοιβών δημοσίων υπαλλήλων ΤΕ). Αν υπολογιστεί ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο των κατηγοριών δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης έχουν ετήσιες αποδοχές 15.500 ευρώ και 12.400 ευρώ αντίστοιχα, τότε οι συνάδελφοί τους στις δημοτικές επιχειρήσεις σε ποσοστό 67% αμείβονται πολύ καλύτερα.
Ενα από τα σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι ότι 16 μήνες μετά την ψήφιση του Μνημονίου, όπου καθορίστηκε ότι το όριο των ανώτατων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων θα φτάνει τις 71.000 ευρώ περίπου, υπάρχουν εργαζόμενοι χαμηλών προσόντων στους δήμους που ξεπερνούν ακόμα και αυτές τις αμοιβές.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ν. Ρόβλιας επεξεργάζεται σχέδιο το οποίο θα προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε όσους δήμους δεν έχουν αποστείλει στοιχεία. Παράλληλα, στο πλαίσιο εφαρμογής του Γενικού Μισθολογίου ο κ. Ρόβλιας θα ζητήσει περικοπές στις προκλητικές αποδοχές των υψηλόμισθων δημοτικών υπαλλήλων.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ TOY 2010
"Πρωταθλητές" οι ΔΕΥΑ
Στις πρώτες θέσεις της λίστας των δημοτικών επιχειρήσεων που δίδουν υψηλές αμοιβές στους υπαλλήλους τους είναι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Yδρευσης και Αποχέτευσης κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ δεν υστερούν σε "γενναιοδωρία" οι επιχειρήσεις μεγάλων δήμων (π.χ. Αθήνας) σύμφωνα με στοιχεία του 2010. Την Παρασκευή 29 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αρμόδιου υφυπουργού Ντ. Ρόβλια με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Yδρευσης και Αποχέτευσης.
Ο κ. Ρόβλιας κατέστησε σαφές ότι πρέπει να εξορθολογιστούν οι αποδοχές που προκαλούν την κοινωνία και ότι είναι άδικο να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στις αποδοχές των εργαζομένων σε Δημοτικές Επιχειρήσεις και μάλιστα σε υπερχρεωμένους Δήμους. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΔΕΥΑ επισήμαναν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων λαμβάνει δίκαιες αμοιβές αναλογικά με την εργασία που προσφέρει και ότι μόνο για ακραίες περιπτώσεις πολύ υψηλών αποδοχών μπορεί να τίθεται θέμα.
ΑΣΕΠ
Πόρισμα για παράνομες προσλήψεις
Στο θέμα των δημοτικών επιχειρήσεων αναφέρθηκε στην έκθεσή του για το 2010 και το ΑΣΕΠ, το οποίο, ύστερα από ελέγχους, διαπίστωσε 6 περιπτώσεις στις οποίες είχαν πραγματοποιήσει παράνομες προσλήψεις. Το πόρισμα των ελέγχων ήταν θετικό και καταγράφει πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες για τους υπευθύνους.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν παράνομες προσλήψεις που είχαν πραγματοποιηθεί μεταξύ του 2002-2007, παράτυπες μετατροπές συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και επιλογές εποχικού προσωπικού μη συμβατές με το ισχύον νομικό πλαίσιο.
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στον Παιδικό Σταθμό Πεταλούδων του Δήμου Ρόδου, στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Ν. Ζίχνης, στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Σκάλας, στη Δημοτική Επιχείρηση "Αναπτυξιακές Τουριστικές Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Ρόδου ΑΕ" του Δήμου Ροδίων, στη ΔΕΥΑ Δήμου Καρπάθου και στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Λιγότερες εξουσίες στην κεντρική κυβέρνηση ζητά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου με τις προτάσεις του στο κεφάλαιο «διακυβέρνηση - κατανομή εξουσιών», τις οποίες, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Κύπρου, κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Οι...
προτάσεις μεταξύ άλλων προβλέπουν :

- Η θητεία του Ελληνοκύπριου προέδρου να είναι τέσσερα χρόνια έναντι ενός του Τουρκοκύπριου.

- Να μην υπάρχει εκτελεστικός πρόεδρος και αντιπρόεδρος (η εξουσία στο υπουργικό). Η τουρκοκυπριακή πλευρά ζητά να έχει τέσσερις υπουργούς και οκτώ η ελληνοκυπριακή, αρκεί να διατηρηθεί η θετική ψήφος του προέδρου και του αντιπροέδρου για όλες τις σημαντικές αποφάσεις (βέτο).

- Στα υπουργεία Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων να μην είναι επικεφαλής άτομα, που προέρχονται από το ίδιο συνιστών κρατίδιο.

Αναφορικά με την πρόταση του προέδρου Χριστόφια για σταθμισμένη ψήφο, ο Έρογλου προτείνει, εάν ο λαός το επιθυμεί, να ισχύσει από τη δεύτερη πενταετία διακυβέρνησης.

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...

Ρεπορτάζ : Ευγενία Τζώρτζη
(από την Καθημερινή)
Η συγκέντρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε συνδυασμό με τη μείωση της άμεσης ή έμμεσης συμμετοχής του Δημοσίου στις τράπεζες, αποτελεί βασική επιλογή για την επάνοδο του τραπεζικού συστήματος στις αγορές. Αυτό επισημαίνει ο...
ΟΟΣΑ στο ειδικό κεφάλαιο που αναφέρεται στον τραπεζικό τομέα, παροτρύνοντας τους μετόχους να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασιών με ξένες τράπεζες και την κυβέρνηση να απέχει από κάθε διαδικασία δημιουργίας «προστατευτικών εμποδίων». Η βασική πρόκληση για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Οργανισμού, είναι να απεμπλακούν από τα προβλήματα που δημιούργησε η ελληνική δημοσιονομική κρίση, αλλά και να ισορροπήσουν μεταξύ των περιορισμών που δημιουργεί η ύφεση και της ανάγκης να διοχετεύσει πιστώσεις στην οικονομία. Η έκθεση των ελληνικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος διαμορφώνεται στο 25% του ΑΕΠ και είναι σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ «υψηλό» σε σχέση με τα επικρατούντα διεθνώς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2010, η έκθεση στο ελληνικό χρέος μειώθηκε οριακά στα 48,4 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύει ποσοστό 212% των βασικών κεφαλαίων (tier capital 1). H συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και με την προϋπόθεση ότι οι απώλειες θα φτάσουν στο 23% για τα ομόλογα που λήγουν έως το 2020, θα στοιχίσει στις ελληνικές τράπεζες περί τα 13 δισ. ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει το 5% του ΑΕΠ. Σε κάθε περίπτωση και μέχρι να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, το τραπεζικό σύστημα θα εξαρτά την παροχή ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η όποια προσπάθεια απεξάρτησης πρέπει να γίνει με «προσοχή», προκειμένου να αποφευχθεί μια κρίση ρευστότητας. Η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕbank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι «καλοδεχούμενη» και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να επεκταθεί και στις άλλες συμμετοχές που διατηρεί το Δημόσιο στον τραπεζικό τομέα ή στον έλεγχο που διατηρεί μέσω των ασφαλιστικών Ταμείων. Οι τράπεζες θα πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους, περιορίζοντας την έκθεσή τους σε επισφαλή δάνεια και ενισχύοντας τη ρευστότητά τους, που είναι βασική πηγή για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας τα προσεχή χρόνια. Ο Οργανισμός επισημαίνει τις αντοχές των ελληνικών τραπεζών στην πτώση των τιμών των ακινήτων που σε πραγματικούς όρους μειώθηκαν κατά 20%, αλλά και την επιτυχή ολοκλήρωση των stress test μετά τον συνυπολογισμό και των πρόσθετων μέτρων που ελήφθησαν για την αναδιάρθρωση των στοιχείων του ενεργητικού τους. Αντίστοιχα, επιτυχής ήταν η άσκηση ρευστότητας στην οποία υποβλήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες ενόψει των νέων κανόνων της Βασιλείας III, που θα τεθεί σε ισχύ μετά το 2012.

TO ΠΙΟ ΨΗΛΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Το 1 χλμ θα φτάνει το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο σε πέντε χρόνια. Ο πύργος αυτός θα κατασκευαστεί βόρεια της Τζέντα, στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, και θα διεκδικεί επάξια την πρωτιά από το μέχρι σήμερα ψηλότερο κτίριο, το Μπουρτζ Χαλίφα-φτάνει τα...
828 μέτρα- που βρίσκεται στο Ντουμπάι. Ο πανύψηλος πύργος θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο της αλυσίδας Four Seasons, διαμερίσματα και θα ενσωματώνει πολυτελή συγκροτήματα και γραφεία. Το κτίριο αυτό θα αποτελέσει και το παρθενικό κτίσμα της περιοχής, η οποία θα εξελιχθεί σταδιακά σε αυτό που αποκαλείται Kingdom City (Πόλη του Βασιλείου). Η συνολική έκτασή της θα είναι 5,3 εκατομ. τετραγωνικά μέτρα, θα βρίσκεται βόρεια της Τζέντα, ενώ το σχέδιό της είναι εμπνευσμένο από ένα λουλούδι της ερήμου. Σύμφωνα με τους Financial Times, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν σε περίπου 5 χρόνια. Την κατασκευή θα αναλάβουν η Jeddah Economic Co- εταιρία συνδεδεμένη με την Kingdom Holding του πρίγκιπα Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ της Σαουδικής Αραβίας- και ο όμιλος Βin Laden. Το «μήνυμα» του Πύργου «Η κατασκευή αυτού του πύργου στη Τζέντα «στέλνει» ένα οικονομικό μήνυμα που δεν θα πρέπει να το αγνοηθεί», σχολίασε ο πρίγκιπας. «Έχει πολιτικό βάθος και λέει στον κόσμο ότι εμείς, οι Σαουδάραβες, επενδύουμε στη χώρα μας». Τα σχέδια για την κατασκευή του Kingdom City αποκαλύφθηκαν το 2008, λίγο μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Το κλίμα ήταν τότε αρνητικό για επενδύσεις και εκφράζονταν αμφιβολίες για τις προοπτικές ενός τόσο μεγάλου έργου στην περιοχή.Όμως ο πρίγκιπας Αλουαλίντ, ανιψιός του βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει. Ο Αλουαλίντ ελέγχει το 95% της Kingdom Holding και είναι ο πλουσιότερος άραβας επιχειρηματίας. Μεταξύ άλλων έχει μερίδια στις εταιρίες News Corp., Citigroup και Apple.

ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΑ BLOGS

Ρεπορτάζ : Α. Γαλανόπουλος
(από την Ελευθεροτυπία)
Με το βλέμμα στις κινητοποιήσεις του φθινοπώρου ετοιμάζεται η κυβέρνηση να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους διαδηλωτές, λαμβάνοντας νέα μέτρα για τις συγκεντρώσεις και τις κάμερες στους δρόμους. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας χθες στην...
επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της βίας, είπε ότι «θα καταργηθεί το χουντικό διάταγμα που δήθεν ρύθμισε το ατομικό δικαίωμα των δημόσιων συγκεντρώσεων».
Ο Μ. Παπαϊωάννου ανέφερε συγκεκριμένα ότι υπάρχει ήδη «ώριμο σχέδιο νόμου» με δύο άξονες:
**Τη διευκόλυνση της άσκησης του δικαιώματος του λαού να διαμαρτύρεται δημόσια.
**Την αποτροπή ελάχιστων μικροομάδων, ολίγων δεκάδων ατόμων, να νεκρώνουν τη ζωή στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας.
Ο υπουργός ανήγγειλε και αλλαγές στον τρόπο αξιοποίησης των καμερών, ανακοινώνοντας ότι ήδη λειτουργεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό τον Χρ. Γεραρή, επίτιμο πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, που πολύ σύντομα θα καταθέσει τις τελικές της προτάσεις.
Την ίδια στιγμή και ο παριστάμενος υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρ. Παπουτσής γνωστοποίησε ότι θα τοποθετηθούν κάμερες σε περιπολικά και μοτοσικλέτες τόσο για την καταγραφή βανδαλισμών όσο και για τον έλεγχο κρουσμάτων αστυνομικής αυθαιρεσίας. Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο χρήσης νερού και πλαστικών σφαιριδίων στις διαδηλώσεις.
Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε όμως και στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στα blogs που, όπως διαβεβαίωσε, «θα παύσουν να φιλοξενούν κουκουλοφόρους». Εξήγγειλε πως θα συγκροτήσει άμεσα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, υπό τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Α. Ράντο, για την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs, την ταυτοποίηση των χρηστών υπηρεσιών Διαδικτύου και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία επιτρέπεται η άρση των απορρήτου των επικοινωνιών. Πληροφόρησε δε ότι η επιτροπή θα παραδώσει τις προτάσεις της μέχρι το τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.
Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να υπάρξει διάλογος με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τα ζητήματα αυτά, σπεύδοντας όμως να καταλογίσει ευθύνες σε εκπομπές που τροφοδοτούν τη βία, αλλά και να κάνει λόγο για λαϊκισμό προς «άγραν» τηλεθέασης και εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Ιδιαίτερα κρίσιμη κρίνεται η κατάσταση στην ακτοπλοϊκή αγορά, κυρίως λόγω της μείωσης της επιβατικής κίνησης και της αύξησης της τιμής των καυσίμων, σύμφωνα με τα συμπεράσματα ετήσιας έρευνας για την ελληνική ακτοπλοΐα, που παρουσίασε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου...
ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας XRTC Γιώργος Ξηραδάκης.

«Στις αρχές του 2000 καλούσαμε για νέες επενδύσεις, γιατί υπήρχε ο χώρος της ανανέωσης του στόλου και υπήρχε χώρος επέκτασης της αγοράς», τόνισε ο κ. Ξηραδάκης, υπογραμμίζοντας ότι πριν από πέντε χρόνια λόγω της οικονομικής ευμάρειας για τον απλό Έλληνα ήταν πολύ εύκολο να πάει για Σαββατοκύριακο σε ένα νησί των Κυκλάδων.

Ωστόσο, τόνισε, η οικονομική αστάθεια της χώρας, τα οικονομικά προβλήματα περιόρισαν τη χρήση των πλοίων με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της ακτοπλοϊκής αγοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Ξηραδάκη τα περιθώρια κέρδους εξανεμίστηκαν και τη θέση τους πήραν σημαντικές ζημιές, στην εμφάνιση των οποίων συνετέλεσε βέβαια και η μεγάλη αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Από τα θετικά σημεία της λειτουργίας των ακτοπλοϊκών εταιρειών είναι ότι υπάρχουν πολύ δυνατές και σταθερές σχέσεις με τις τράπεζες που τις χρηματοδοτούν και ότι από κοινού έχουν συμφωνήσει για αναδιαρθρώσεις δανείων, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της XRTC.

Ο κ. Ξηραδάκης πρόσθεσε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να μπουν σε μια σοβαρή αξιολόγηση των εσωτερικών τους διαδικασιών, ώστε να εξασφαλίσουν αποδοτικότερες λειτουργίες και να επιτευχθεί ένα υψηλότερο επίπεδο ανταγωνιστικότητας.