ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Στο στόχαστρο οι αποκαλύψεις για βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, μετά την αποκάλυψη σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Η εφημερίδα διαπιστώνεται εμπλοκή και του βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη, στην ίδρυση- εν μία νυκτί- της ΜΚΟ «Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών» με βασικό σκοπό την πρόσληψη δημοτών από τις Σέρρες στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Μάλιστα ως στοιχεία επικοινωνίας του Δικτύου δηλώνονται η έδρα και τα τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου.

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε τα εξής:

«Η αποκάλυψη ότι το ΠΑΣΟΚ στήνει μηχανισμούς ρουσφετολογικών προσλήψεων την ώρα που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, προκαλεί οργή στην κοινωνία και δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα.

Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο προκλητική, καθώς -όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”- ένας τέτοιος μηχανισμός έχει στηθεί στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στ. Κουτμερίδη, από στενό του συνεργάτη του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να απαντήσει άμεσα:

- Η εταιρεία του κ. Κουτμερίδη είναι η μοναδική που έχει στηθεί από βουλευτή, συνεργάτη ή συγγενή βουλευτή, ή άλλου στελέχους του ΠΑΣΟΚ;

- Είναι τυχαίο πως τέτοιες “πράσινες” εταιρείες ή οργανώσεις στήθηκαν λίγες μέρες πριν ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο οι αποφάσεις για την εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών;

- Είναι αλήθεια ότι οι εταιρείες - μεσάζοντες, όπως αυτή του στενού συνεργάτη του κ. Κουτμερίδη θα εισπράξουν συνολικά το 5% του προϋπολογισμού, δηλαδή περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα γύρω από τις προϋποθέσεις ανάθεσης και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων; Μάλιστα το ερώτημα αυτό έχει τεθεί στη Βουλή, εδώ και ημέρες, μετά από παρέμβαση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Κ. Τασούλα και Μ. Χαρακόπουλου. Ερώτημα που μέχρι σήμερα παραμένει αναπάντητο.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση αφού με την πολιτική της δημιούργησε στρατιές ανέργων έρχεται τώρα να τους εκμεταλλευτεί ρουσφετολογικά, τάζοντάς τους δουλειά για λίγους μήνες».

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS
Όπως μαθαίνουμε το ΠΑΣΟΚ μαζεύει υπογραφές βουλευτών του προκειμένου να κατατεθεί στην Βουλή αίτηση αναίρεσης της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Ποιος ηγείται της σχετικής προσπάθειας; Δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε πως είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, ο κ. Σήφης Βαλυράκης.
Εκτός των άλλων αποδεικνύεται έτσι ότι όταν προ ολίγων ήμερων οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την προηγούμενη πρότασή τους και αθώωσαν τον Χρ. Μαρκογιαννάκη και τον Γ. Αλογοσκούφη, δε επρόκειτο περί “ήττας της κυβέρνησης”. Aλλά περί μεθόδευσης με σκοπό τον οριστικό ενταφιασμό της υπόθεσης.
Κατά τα άλλα επιβεβαιώνονται όλα όσα για τα οποία προειδοποιούσαμε από τότε που συγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή – παρωδία για την Ζήμενς. Παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις της για κάθαρση, για αποκάλυψη των υπευθύνων του σκανδάλου και των διεφθαρμένων πολιτικών, καθώς και  για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη γερμανική εταιρεία, στο παρασκήνιο η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει κλείσει ολοκληρωτικά την υπόθεση του μείζονος Μεταπολιτευτικού σκανδάλου πολιτικο-οικονομικής διαφθοράς. Κι αυτό έγινε για τους εξής κυρίως λόγους:
Πρώτον: Η Καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ είναι ο πραγματικός πλέον κυβερνήτης και της Ελλάδας και διέταξε να θαφτεί η υπόθεση της Ζήμενς που εκτός της ελληνικής είναι στυλοβάτης και της γερμανικής διαπλοκής.
Δεύτερον: Το ΠΑΣΟΚ είναι ταυτισμένο με την ελληνική διαπλοκή κι αυτή με την Ζήμενς, από την εποχή που η «μισή Γερμανία», η «Ανατολική» έστελνε στην Ελλάδα τους πράκτορές της για να εξαγοράσουν και ποδηγετήσουν το «ανεξάρτητο» και «αδέσμευτο» πράσινο «Κίνημα Λαού».

Εάν τα έργα που έπαιρνε η Siemens χάρις στους διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες ήταν μια φορά σκάνδαλο, ο τρόπος που επιχειρείται το κουκούλωμά του είναι δέκα φορές σκάνδαλο. Και οι μεν Γερμανοί, με την κάλυψη αξιωματούχων της Siemens, είχαν καταστήσει εξ’αρχής σαφές ότι θα προστατεύσουν όλους όσοι προωθούσαν τις μίζες από τα “μαύρα ταμεία” της, στην Ελλάδα όμως, ακόμα και η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης προχωρεί με ρυθμούς σημειωτόν, ενώ άπαντες οι εμπλεκόμενοι, όπως οι Μαυρίδης, Γεωργίου, κ.λ.π., είναι ελεύθεροι και ουδόλως έχουν συμβάλλει στη διερεύνηση του σκανδάλου. Αντιθέτως κάνουν νέες μπίζνες. Με ποιούς; Εδώ θα είμαστε και θα δείτε.
Αλλά, όπως έχουμε ξαναπεί, φαντάζεστε να είχε βγει ένας γαλάζιος Τσουκάτος και να είχε πει, όπως ο πράσινος,  «μάλιστα, κύριοι πήρα 1.000.000 ευρώ από την Siemens και πήρα τα κουπόνια και τα έδωσα στο κόμμα;».
Φαντάζεστε να είχε αποδειχθεί ότι ένας μπλε Τρεπεκλής ήταν ο επίσημος αντιπρόσωπος του αμαρτωλού C4I και είχε βγάλει και κάμποσα εκατομμυριάκια; Φαντάζεστε να είχε βγει ένας μπλε Κοροβέσης και να μας είχε πει ότι επί Οικουμενικής έβαλε και το κόμμα του το χέρι στο μέλι;
Τι θα γινόταν σήμερα, αν στην θέση του ΠΑΣΟΚ ήταν η ΝΔ και προωθούσε τέτοιο προκλητικό και εξοργιστικό θάψιμο; Ακούει κανείς στην Συγγρού;

antinews.gr

16ΧΡΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ 15 ΑΝΔΡΕΣ!!!

16χρονη θύμα ομαδικού βιασμού!Έναν αληθινό εφιάλτη τη νύχτα της Τρίτης έζησε μια 16χρονη στα χέρια όχι ενός, αλλά ... περίπου 15 ανδρών! Η κοπέλα κατήγγειλε στην αστυνομία τον ομαδικό βιασμό της, ενώ ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Όπως είπε η ίδια κάποιοι τη μετέφεραν από σπίτι σε σπίτι και τη βίαζαν, ενώ της προσέφεραν και ναρκωτικά σε εισπνεόμενη μορφή.

Η 16χρονη από το Ηράκλειο κατήγγειλε το περιστατικό στους αστυνομικούς, ενώ θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ευσταθούν οι ισχυρισμοί της.

Όπως είπε η ίδια το πρώτο περιστατικό συνέβη σε σπίτι στις Βασιλειές, όπου ένας 26χρονος με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις στο παρελθόν της έδωσε ηρωίνη για να κάνει χρήση. Στη συνέχεια τη βίασε εκμεταλλευόμενος την κατάσταση στην οποία είχε φτάσει λόγω της χρήσης ουσιών, ενώ κατόπιν τη μετέφερε σε διάφορα σπίτια στις Πατέλες και τα Δειλινά όπου και οι υπόλοιποι τη βίασαν εκμεταλλευόμενοι την κατάστασή της.

Το 16χρονο κορίτσι παραδέχτηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών, ωστόσο, επιμένει ότι ουδέποτε συναίνεσε στις πράξεις αυτές. Η κοπέλα έχει δώσει κάποια στοιχεία στους αστυνομικούς για τους δράστες, ενώ οι αρχές εξετάζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη ο ομαδικός βιασμός της κοπέλας, από περίπου 15 άτομα που την εξανάγκαζαν σε συνεχή συνουσία, κατά φύση και παρά φύση.

Μία εκδοχή που εξετάζουν οι διωκτικές Αρχές είναι κάποιοι να εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση της και να την «πάσαραν» στην παρέα των εμπλεκόμενων ατόμων με αντάλλαγμα την εξασφάλιση της δόσης τους.

Ο 26χρονος που κατονόμασε η 16χρονη προσήχθη, όμως ... δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:ΗΚΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΞΕΡΟΛΑΚΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

Αναφορικά με την φωτιά στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας και τα όσα συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας για την κήρυξει της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" αναφέρει τα εξής: "Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι εκπρόσωποι των κατοίκων της Ξερόλακκας επέβαλαν με την παρουσία τους να συζητηθεί σε προ ημερησίας το θέμα της πυρκαγιάς στο σκουπιδότοπο της Ξερόλακκας και των κινδύνων που δημιουργούνται για την υγεία τους από την συνέχιση της λειτουργίας του σκουπιδότοπου.
Στη συζήτηση που ακολούθησε οι παρατάξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. (Κατσικόπουλος-Χριστόπουλος) αλλά και η παράταξη της Δημοτικής Αρχής (Δημαράς) πέρα από τις διαπιστώσεις απέφυγαν κάθε είδους δέσμευση για την άμεση παρέμβαση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανδρέας Αντωνόπουλος στην παρέμβασή του ζήτησε:
1.    Να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να κηρυχτεί η περιοχή της Ξερόλακκας και ευρύτερα της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Περιφέρεια Δ.Ελλάδας και από το αρμόδιο Υπουργείο.
2.    Να κλείσει αμέσως ο σκουπιδότοπος της Ξερόλακκας και να ανασταλεί κάθε είδους εναπώθηση απορριμμάτων εκεί. Τα απορρίμματα της πόλης να μεταφερθούν σε όμορους ΧΥΤΑ με ευθύνη της Περιφέρειας Δ.Ελλάδας.
Κάτω από την επιμονή των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και την μαχητική απαίτηση των κατοίκων, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτική Αρχή) αποδέχθηκε την πρόταση. Οι δε παρατάξεις Κατσικόπουλου-Χριστόπουλου καταψήφισαν το δεύτερο σκέλος της πρότασης.
Η Δημοτική Αρχή άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή να υλοποιήσει την απόφαση, γιατί κάθε αναμονή είναι σε βάρος της υγείας των κατοίκων της Ξερόλακκας. Η κατάσταση στην περιοχή είναι επικίνδυνη. Ο σκουπιδότοπος έχει μετατραπεί σε τοξική βόμβα. Κάθε ώρα που περνά δημιουργεί νέους μεγάλους κινδύνους.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ:ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ


"Προεκλογικός δάκτυλος πίσω από...  ψευδή και κακοπροαίρετα δημοσιεύματα"! Ο Δ.Τριανταφυλλόπουλος διαψεύδει ΜΜΕ μιλώντας για "πόλεμο που θα ενταθεί"!

Με αφορμή, συρραφή σχολίων και ρεπορτάζ ολίγων Μ.Μ.Ε, τα οποία βλέπουν κάθε τόσο το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στο πρόσωπο του Πολιτευτή της ΝΔ Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, με τελευταίο προς το παρόν (!) αυτό Εβδομαδιαίας Εφημερίδας των Πατρών (της Πέμπτης 4 Αυγούστου) που εμφανίζει - πρωτοσέλιδα αλλά και σε στήλες σχολιασμού -  τον ίδιον - κατά την προ ημερών Σύσκεψη της ΝΟ.Δ.Ε(ΝΔ)  Αχαΐας στα Καλάβρυτα στην οποία και συμμετείχε -  να έχει "καταφερθεί εναντίον των δύο Βουλευτών" της παράταξης στο νομό, αλλά και κατά συγκεκριμένων αυτοδιοικητικών προσώπων του Αιγίου με αφορμή τις Δημοτικές Εκλογές στην Αιγιάλεια καθ'ώς και τη μη στήριξή του τότε από συγκεκριμένο Βουλευτικό Γραφείο, όπως και εναντίον γνωστού συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Υγειονομικού Τομέα Πάτρας, από το Πολιτικό Γραφείο του Υπ.Βουλευτή, δόθηκε στη δημοσιότητα, η πιο κάτω απαραίτητη γραπτή δήλωσή του:
"Την παραμικρή έκπληξη δεν μου προκάλεσαν σχόλια και δημοσιεύματα που με αφορούν πολιτικά, παντελώς ψευδή, ανυπόστατα και σκόπιμα ως προς την διαρροή τους, αφού εδώ και μήνες από συγκεκριμένο "πόλο" εκπορεύονται  διάφορα προς τα ΜΜΕ, με σκοπό την "εσωκομματική και εν γένει πολιτική μου βλάβη"! Είναι γνωστό  άλλωστε σε όλη τη ΝΔ ποιοι έχουν αυτό ως "χόμπι, αποσκοπώντας σε ίδια πολιτικά- εκλογικά οφέλη.Τους ξέρουμε,τους μάθαμε!
Οφείλω όμως να ενημερώσω την κοινή γνώμη - όσο αντέχει να μας παρακολουθεί - ότι στην πρόσφατη σύσκεψη του κόμματος στα Καλάβρυτα, ουδεμία αναφορά προσωπικά έκανα κατά Βουλευτών, ουδεμία νύξη στα Δημοτικά της Αιγιάλειας και εμπλεκομένων προσώπων (θα ήταν άλλωστε άτοπο και χρονικά άστοχο), ούτε και την παραμικρή αναφορά σε πρόσωπα που  αναφέρονται στο σχόλιο της εφημερίδας. Αν υπήρχαν ουσιαστικοί  λόγοι να πω κάτι για κάποιους θα το έκανα ευθύτατα και "φωναχτά" χωρίς δισταγμό! Προκαλώ δε - για του λόγου μου το αληθές - τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της ΝΟ.Δ.Ε να με διαψεύσουν!
Είναι εμφανές πως ο "πόλεμος" και δυστυχώς ο εσωκομματικός έχει ξεκινήσει και πολύ φοβάμαι ότι θα ενταθεί μέχρι εσχάτων,κάτι που με θλίβει προσωπικά σαν πολιτικό πρόσωπο, είμαι σίγουρος όμως πως θα στεναχωρεί τους χιλιάδες απλούς και αγνούς Νεοδημοκράτες που αναζητούν την ελπίδα και την ανάσα και όχι την εσωστρέφεια στο κόμμα μας. Όμως ξέρουν κι αν όχι θα πρέπει να σκεφτούν, ποιος και για ποιους λόγους "ανακατώνει τους πάντες και τα πάντα" αλλά ο ίδιος φροντίζει να "φιγουράρει" αλώβητος σε προσφιλή του ΜΜΕ στα οποία δεν διαβάσαμε ποτέ κάτι από τα κακώς κείμενά του, αλλά και τα πολλά "γιουχαΐσματα" που έχει δεχθεί τελευταία δημόσια  και τα οποία φαίνεται πως τον ανησυχούν ως προς το πολιτικό του μέλλον, με μπόλικη δόση πανικού!
Προσωπικά μένω μακρυά από τέτοιες πρακτικές και δέχομαι μόνο την κρίση του κόσμου. Φροντίζω ωστόσο να κρατάω ενήμερη για όλα αυτά την ηγεσία του κόμματος, οπότε αν "χυθεί  αίμα...γαλάζιο" στην Αχαία να μην απορρίσουν για την "πληγή" αλλά να την ξέρουν, παρότι δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις, αφού πράγματι την γνωρίζουν καλά!
Μέχρι το επόμενο "χτύπημα" που μάλλον δεν θ'αργήσει(!)  θα ήθελα - ταπεινά- να ζητήσω αυτοσυγκράτηση και "φρένο" στα κουτσομπολιά, τα πισώπλατα μαχαιρώματα  και τα δήθεν ύστερα χαμόγελα που βλάπτουν θανατηφόρα την δημόσια εικόνα του κόμματος πολύ δε περισσότερο ενόψει δύσκολων πολιτικών εξελίξεων και πολύ πιθανών πρόωρων εκλογών".

ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΕΡΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΞΕΡΟΛΛΑΚΑ


Ανθρώπινο χέρι" έβαλε τη φωτιά στην Ξερόλακκα σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έστω και αν επίσημα δεν ανακοινώνεται κάτι τέτοιο. Διαπιστώθηκε πως στο σημείο του ΧΥΤΑ Πάτρας από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά τη νύχτα της Δευτέρας, υπήρξαν τρεις διαφορετικές εστίες, στην ίδια γραμμή, στο ίδιο ύψος και απόσταση η μία από την άλλη. Ετσι μόλις τα πυροσβεστικά οχήματα βρέθηκαν στο σημείο η φωτιά είχε ήδη επεκταθεί σε μέτωπο μερικών εκατοντάδων μέτρων. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και σήμερα το πρωί, η φωτιά... σιγοκαίει κάτω από τα σκουπίδια με αποτέλεσμα να παραμένουν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και μηχανήματα του Δήμου.

ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ


Tour στα νησιά κάνουν οικογενειακώς η Τατιάνα Στεφανίδου με τον Νίκο Ευαγγελάτο! Παρέα με τα τρία τους παιδιά –Νικόλα, Λυδία και Λάμπη-, ζουν ανέμελες, ξένοιαστες καλοκαιρινές στιγμές.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών τους κάθε χρόνο το περνάνε στο εξοχικό τους στη Δροσιά Εύβοιας, κάποια Σαββατοκύριακα κάνουν αποδράσεις σε κοντινά νησιά με το σκάφος τους.
Την προηγούμενη εβδομάδα, το ζευγάρι επέλεξε τη Σκιάθο. Με το φουσκωτό τους, αποβιβάστηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί, στην παραλία Μεγάλη Άμμος-Φτελιά.

Σύσσωμη η οικογένεια, άπλωσε τις πετσέτες της στην άμμο και τα παιχνίδια πήραν φωτιά, αφού όλοι μαζί απόλαυσαν τον ήλιο και τη θάλασσα.

Μάλιστα οι δυο γυναίκες της παρέας (Τατιάνα και Λυδία), δεν παρέλειψαν να κάνουν και την ηλιοθεραπεία τους.
Όσοι είδαν από κοντά την Τατιάνα, εντυπωσιάστηκαν από το καλλίγραμμο και πολύ γυμνασμένο κορμί της. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα εκείνοι που παρατήρησαν ότι μαμά και κόρη μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, με την Λυδία όσο μεγαλώνει, ν΄αποκτά το ίδιο στυλ με την παρουσιάστρια.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το περιοδικό «Hello», η οικογένεια την καταχάρηκε την εξόρμηση στη Σκιάθο.

Μετά τη θάλασσα, έμειναν οικογενειακώς σε ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ τα βράδια έκαναν βόλτες στο λιμάνι και έτρωγαν στα μαγαζιά της Χώρας.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΑΝΗΛΙΚΗ ΜΕΣΩ FACEBOOK ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΕ ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ

Ένας 37χρονος συνελήφθη με την κατηγορία ότι μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, προσέγγισε μια 16χρονη και ανήρτησε αισθησιακές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο.

Η γνωριμία τους έγινε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης (facebook) τον χειμώνα του 2010. Ο 37χρονος με την αφορμή ότι θα την προωθούσε στο χώρο του μόντελιγκ, την έπεισε να φωτογραφηθεί σε διάφορες αισθησιακές πόζες.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος την φωτογράφιση έκανε μια αλλοδαπή γυναίκα σε ξενοδοχείο της παραλιακής.

Ο πατέρας της ανήλικης κοπέλας κατήγγειλε το περιστατικό και οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος τον εντόπισαν και συνέλαβαν.

ΣΕ ΤΡΙΑ ΚΥΜΑΤΑ Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Ρεπορτάζ : Κώστας Αντωνάκος
(από το Έθνος)
Σε τρία κύματα θα καταφθάσουν στους φορολογούμενους οι λυπητερές της εφορίας για τις εισφορές σε εισοδήματα, ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και πισίνες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να...
ανακοινωθεί σήμερα.
Κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο και μέχρι τον Νοέμβριο, οι φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξοφλήσουν την εφορία.
Ειδικότερα:
Τον Σεπτέμβριο θα λάβουν τα ειδοποιητήρια για την καταβολή της εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα ύψους 1-4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος μαζί με το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που ειδικά για φέτος είναι 300 ευρώ, καθώς και η εισφορά για σκάφη αναψυχής και πισίνες.
Σύμφωνα με τον νόμο, η εισφορά στα εισοδήματα που θα πληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι που με βάση τις φετινές φορολογικές δηλώσεις είχαν ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ ορίζεται σε 1% για συνολικό καθαρό εισόδημα από 12.001 μέχρι 20.000 ευρώ, σε 2% για εισόδημα από 20.001 μέχρι 50.000 ευρώ, σε 3% για εισόδημα από 50.001 μέχρι 100.000 ευρώ και σε 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι φορολογούμενος με εισόδημα 15.000 ευρώ το 2010 θα κληθεί να πληρώσει εισφορά 150 ευρώ, για εισόδημα 22.000 ευρώ η εισφορά είναι 440 ευρώ και για εισόδημα 60.000 ευρώ διαμορφώνεται σε 1.800 ευρώ.
Το ποσό της εισφοράς θα πρέπει να καταβληθεί σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση της εισφοράς και κάθε μία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη αντίστοιχα. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ εκτός της τελευταίας, ενώ για εφάπαξ καταβολή του οφειλόμενου ποσού παρέχεται έκπτωση 5%. Η εισφορά στα σκάφη αναψυχής και τις πισίνες ορίζεται σε 5% επί του αντίστοιχου τεκμηρίου διαβίωσης
Τον Οκτώβριο θα ταχυδρομηθούν τα ειδοποιητήρια για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Εκατοντάδες χιλιάδες περισσότεροι ιδιοκτήτες θα κληθούν φέτος για πρώτη φορά να πληρώσουν φόρο για το ακίνητό τους, καθώς μειώθηκε το ατομικό αφορολόγητο όριο στα 200.000 ευρώ αντί για 400.000 που ήταν το 2010.
Ο συντελεστής
Μάλιστα ο συντελεστής φόρου για αξία ακίνητης περιουσίας έως 300.000 ευρώ ορίστηκε στο 0,2% και υπολογίζεται επί του συνόλου της αξίας και όχι μόνο επί της αξίας πάνω από το αφορολόγητο όριο δηλαδή για τα 100.000 ευρώ. Για παράδειγμα, ο φορολογούμενος που έχει ακίνητα αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο ακινήτων 600 ευρώ, ενώ αν πλήρωσε φόρο μόνο για την αξία των ακινήτων του πάνω από το αφορολόγητο όριο (τις 100.000 ευρώ από τις 200.000 έως τις 300.000), τότε θα πλήρωνε μόνο 200 ευρώ.
Ο νόμος προβλέπει ότι ο φόρος ακίνητης περιουσίας ειδικά για τα έτη 2010 και 2011, ανεξάρτητα από τον χρόνο βεβαίωσής του, καταβάλλεται σε 3 ίσες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση του φόρου και κάθε μία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του δεύτερου και τρίτου μήνα.
Τον Νοέμβριο θα καταφθάσουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των αυξημένων τελών κυκλοφορίας καθώς και της έκτακτης εισφοράς για ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών. Σύμφωνα με τη σχετική ρύθμιση η εισφορά ορίζεται σε 5% επί του ποσού του τεκμηρίου διαβίωσης για τα αυτοκίνητα με εξαίρεση όσα είναι παλαιότητας άνω των δέκα ετών. Η εισφορά καταβάλλεται σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η κάθε μία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ, ενώ για εφάπαξ πληρωμή υπάρχει έκπτωση 5% επί του οφειλόμενου ποσού.

ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ!

Ρεπορτάζ : Αντώνης Γαλανόπουλος
(από την Ελευθεροτυπία)
Με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής, που έφερε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος έσπευσε χθες στη Βουλή να δώσει νομική κάλυψη στις ενέργειες που ο ίδιος έκανε για τη στήριξη της Proton Bank, με τη...
σύμφωνη γνώμη της Τραπέζης της Ελλάδος, καθ' υπέρβασιν του κανονισμού του Γενικού Λογιστηρίου, και αναδρομικά, παρά τη ριζική διαφωνία του διευθυντή τής Δ49 υπηρεσίας και του αρμόδιου εισηγητή.
Ετσι, μία ημέρα πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που γίνεται αύριο, ο υπουργός κατέθεσε προσθήκη με αναδρομική ισχύ, από το 1997 (!), βάσει της οποίας προβλέπεται πως:
«Οταν συντρέχουν λόγοι γενικού συμφέροντος και ειδικότερα λόγοι σχετικοί με τη συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και ανάλογα με την κατάσταση και τις πρακτικές της διατραπεζικής αγοράς, μπορεί να τοποθετεί για τον αναγκαίο χρόνο τα διαθέσιμα κατά τρόπο που να διασφαλίζει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και τα στρατηγικά χρηματοοικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου».
Η προσθήκη αυτή είναι φωτογραφική απεικόνιση της πριμοδότησης της Proton Bank στα μέσα Ιουλίου από τον ίδιο ως υπουργό και η ψήφισή της τού παρέχει νομική κάλυψη εκ των υστέρων!
Μιλώντας, νωρίτερα, ο ίδιος στην Ολομέλεια της Βουλής για το ζήτημα, επανέλαβε επί της ουσίας τα όσα κατέγραφε στην επιστολή του που απέστειλε στην «Ε» (φύλλο Τετάρτης). Οτι δηλαδή «οι τράπεζες, ως νομικά πρόσωπα που υπηρετούν το συμφέρον της οικονομίας, είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτούς που έχουν το μετοχικό κεφάλαιο, από αυτούς που είναι βασικοί μέτοχοι, από αυτούς που διοικούν, από αυτούς που επιδιώκουν να ασκήσουν μικρή ή μεγάλη επιρροή».
Συνέδεσε δε τις ενέργειές του με τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος, διότι «η υγεία και η ρευστότητα των τραπεζών δεν είναι υγεία και ρευστότητα των μετόχων, είναι υγεία και ρευστότητα της οικονομίας, της πραγματικής οικονομίας, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών».
Οι θέσεις του υπουργού βρήκαν φανατικό υποστηρικτή τον συνήθη σύμμαχο της κυβέρνησης, πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Είχε προηγηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο αντρών και γραπτή ανακοίνωση του ΛΑΟΣ με τα αποτελέσματα των συνομιλιών τους.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ «πάντα μετέχει πρόθυμα» στο κάλεσμα για ενημέρωση, τονίζοντας ότι πάνω στην πλήρη ενημέρωση «μπορεί και πρέπει να οικοδομηθεί μία πανεθνική προσπάθεια».
Σε ό,τι αφορά την ομιλία του στο Κοινοβούλιο, ο Γ. Καρατζαφέρης ανέτρεξε στην υπόθεση Κοσκωτά, επικαλούμενος τα εξαιρετικά πρωτοσέλιδα και τους μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι βρέθηκαν μετά μάρτυρες υπεράσπισης. «Το λέω τώρα αυτό -συνέχισε- γιατί βλέπω πως ακολουθείται από τον Τύπο μια πολιτική Σαμψών, του τύπου "δεν μπορώ να εξασφαλίσω δάνεια εγώ και ασκώ πίεση να πέσει το τραπεζικό σύστημα"»...
Παρότρυνε μάλιστα «να κανονιστεί μια συνάντηση με όλους τους ιδιοκτήτες μεγάλης κυκλοφορίας ημερησίων εφημερίδων και μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών, διότι σήμερα νοσεί το σύστημα και ποδηγετείται μια κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα από συγκεκριμένα μέσα».
Στο θέμα παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης. Απευθυνόμενος προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναρωτήθηκε μήπως η βιασύνη της Attica Bank, η οποία ελέγχεται από το Δημόσιο, να εξαγοράσει την Proton γίνεται προκειμένου να μείνουν κρυφά κάποια πράγματα. Απάντηση όμως δεν έλαβε.

ΣΥΡΙΑ: Ο ΑΣΑΝΤ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει τον πολυκομματισμό στη χώρα, ικανοποιώντας έτσι ένα από τα σημαντικότερα αιτήματα του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος, το οποία άρχισε στα μέσα Μαρτίου...
μετέδωσε σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Η συριακή κυβέρνηση είχε ψηφίσει στα τέλη Ιουλίου νομοσχέδιο που επιτρέπει τον πολυκομματισμό, σε μια χώρα τα ηνία της οποίας κρατεί το κόμμα Μπάαθ από το 1963.Το διάταγμα που έχει άμεση ισχύ, ορίζει τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων και το καθεστώς του "ηγέτη του κράτους και της κοινωνίας" βάσει του Συντάγματος.

Τα νέα κόμματα θα πρέπει να σέβονται την παγκόσμια διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να μη στηρίζονται σε θρησκευτικές ή φυλετικές βάσεις και να μην προέρχονται από μη συριακή οργάνωση ή κόμμα.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ 30ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένας 30χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο, καθώς κατά την προανάκριση ομολόγησε ότι έβαλε μία από τις πολλές πυρκαγιές, που ξέσπασαν, με διαφορά ολίγων λεπτών, στην Κέρκυρα...
προχθές το απόγευμα.

Ο συλληφθείς είχε προσαχθεί σε ανάκριση μαζί με άλλους τέσσερις υπόπτους, οι οποίοι, όμως, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, ο 30χρονος εθεάθη και σε άλλα τρία, διαφορετικά μέτωπα της φωτιάς και συγκεκριμένα στα χωριά Λάκωνες, Αλειματάδες και Βίστωνας.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που έκαψε το πευκοδάσος στο Κομπίτσι, ενώ σε ύφεση, αλλά όχι υπό έλεγχο, είναι τρία μέτωπα στους Λάκωνες. Εκεί, επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, καθώς η φωτιά καει πλέον δύσβατες περιοχές, ενώ συνδράμουν και εναέρια μέσα, αφού σε πολλά σημεία υπάρχουν αναζωπυρώσεις.

Στην Κέρκυρα παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πυροσβεστικής, που έφτασαν στο νησί για βοήθεια από την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Αιτολωακαρνανία.

ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ο ΝΕΤΣΝΤΕΤ ΟΖΕΛ

Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ ενέκρινε σήμερα τη τοποθέτηση του στρατηγού Νετσντέτ Οζέλ στη θέση του επικεφαλής των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων. Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ αναμένεται να ανακοινώσει τους επικεφαλής και των υπόλοιπων σωμάτων. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ήδη ονομάσει τον Οζέλ, ο οποίος ήταν ο αρχηγός της Στρατοχωροφυλακής, εκτελούντα...
χρέη επιτελάρχη. Ο διορισμός του στρατηγού Οζέλ στη θέση του αρχηγού του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Τουρκίας έγινε στο πλαίσιο των ανακατατάξεων μετά την παραίτηση τεσσάρων στρατηγών την περασμένη εβδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλάκιση ανώτερων και ανώτατων στελεχών του στρατού που κατηγορούνται ότι ενέχονται σε υποθέσεις συνωμοσιών με σκοπό να γίνει πραξικόπημα. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι παραιτήσεις δίνουν στον Ερντογάν την ευκαιρία να ελέγξει το πανίσχυρο στρατιωτικό κατεστημένο σε μια προσπάθεια να αποδείξει στην Ε.Ε., ότι πράγματι προωθεί μεταρρυθμίσεις που ενδυναμώνουν το θεσμό της δημοκρατίας στη χώρα.

ΣΥΛΛΗΨΗ 37ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ

Ένας 37χρονος Έλληνας συνελήφθη και καταζητείται η συνεργός του, αλλοδαπή, επαγγελματίας φωτογράφος, οι οποίοι φωτογράφιζαν 16χρονη ανήλικη σε ημίγυμνες στάσεις και αναρτούσαν τις σχετικές φωτογραφίες της σε ιστοσελίδες του διαδικτύου. Και οι δύο κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία που...
τελέστηκε μέσω του διαδικτύου. Ο 37χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί στο σπίτι του, στον Άγιο Στέφανο Αττικής, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ειδικότερα, προ καιρού, ο πατέρας της 16χρονης κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι οι υπεύθυνοι ιστοσελίδας του διαδικτύου είχαν προσεγγίσει την ανήλικη κόρη του και πέτυχαν, εκμεταλλευόμενοι τη νεαρή της ηλικία, να τη φωτογραφήσουν και να την κινηματογραφήσουν σε ημίγυμνες στάσεις. Όπως κατήγγειλε, ο 37χρονος προσέγγισε την κόρη του τον χειμώνα του 2010, μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, και μαζί με την καταζητούμενη αλλοδαπή φωτογράφο την οδήγησαν σε παραλιακό ξενοδοχείο όπου και την εκμεταλλεύτηκαν.

ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ

Μία ημέρα μετά τις διαβεβαιώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι περί σταθερότητας της κυβέρνησης και των τραπεζών, η πίεση των αγορών στην Ιταλία αποκλιμακώνεται. Τα επιτόκια δανεισμού των δεκαετών ομολόγων κινούνται κάτω του 6%, ενώ το Χρηματιστήριο του Μιλάνου παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 1,2%. Μικρότερη...
είναι και η πίεση που δέχεται η Ισπανία, που την Πέμπτη βγαίνει στις αγορές για την άντληση 3,5 δισ. ευρώ. Τα επιτόκια δανεισμού των δεκαετών ομολόγων μειώθηκαν κατά 0,16% και βρίσκονται στο 6,06%, ενώ το Χρηματιστήριο της Μαδρίτης κινείται ανοδικά, παρουσιάζοντας οριακά κέρδη 0,7%. Με άνοδο κατά 30,26 μονάδες (0,54%) άνοιξε ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 5.614,77 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 58,47 μονάδες (1,66%) και διαμορφώθηκε στις 3.512,42 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε αύξηση κατά 1,12% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 6.714,79 μονάδες. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,84% και διαμορφώνεται στα 1,4244 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 113,920 γεν, στο 0,8708 με τη στερλίνα και στο 1,1085 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου διαμορφώνεται στα 79,965 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,6353 με τη στερλίνα και στο 0,7782 με το ελβετικό φράγκο.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Καθαρά κέρδη ύψους 62 εκατ. ευρώ σημείωσε ο ΟΤΕ κατά το β’ τρίμηνο του 2011 έναντι ζημιών ύψους 61 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του έτους. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ, τονίζει ότι πρέπει να...
βρεθεί μια λύση για το θέμα του αυξανόμενου μισθολογικού κόστους. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στο 1,254 δισ. ευρώ, μειωμένος κατά 7,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΤΕ, υπάρχει επιβράδυνση του ρυθμού μείωσης του κύκλου εργασιών του ομίλου, ως αποτέλεσμα των πρώτων ενδείξεων σταθεροποίησης της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Αντιθέτως, αρνητικά επιδρά το αντίξοο ανταγωνιστικό περιβάλλον το οποίο επηρεάζει τη σταθερή τηλεφωνία. Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου του 2011, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε ότι «Ενώ οι δραστηριότητες σταθερής τηλεφωνίας του ΟΤΕ στην Ελλάδα συνεχίζουν να υποφέρουν από έλλειψη ανταγωνιστικότητας, σε μία αγορά όπου η τιμή καθορίζει την επιλογή των καταναλωτών, στην κινητή τηλεφωνία αρχίσαμε να βλέπουμε τα αναμενόμενα πρώτα δείγματα σταθεροποίησης της αγοράς, μετά τον καταστροφικό πόλεμο τιμών του περασμένου έτους. Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για ανάκαμψη, όμως ο ρυθμός της μείωσης των συνολικών εσόδων έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσονται ικανοποιητικά οι υπηρεσίες δεδομένων κινητής. Εκτός Ελλάδας, παρατηρείται επίσης βελτίωση των συνθηκών στη σταθερή τηλεφωνία Ρουμανίας, καθώς και σε όλες τις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας, με εξαίρεση αυτών της Αλβανίας της οποίας η οικονομία είναι στενά συνδεδεμένη με της Ελλάδας.» Ο Μιχάλης Τσαμάζ, χαρακτήρισε μάλιστα ως «τροχοπέδη» για τις μελλοντικές προοπτικές του ΟΤΕ τα αυξανόμενα έξοδα μισθοδοσίας. Όπως δήλωσε «Από το 2007, έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε τα λοιπά λειτουργικά έξοδα στην σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, σταθερά, ως ποσοστό των εσόδων, αποδεικνύοντας τι μπορούμε να καταφέρουμε όταν οι ενέργειές μας δεν παρεμποδίζονται. Αντιθέτως, τα έξοδα μισθοδοσίας αυξάνονται σταθερά από χρόνο σε χρόνο και από τρίμηνο σε τρίμηνο, εξανεμίζοντας τα οφέλη από τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου του 2006 και των επόμενων ετών. Είναι αναγκαίο να βρούμε μια λύση για αυτό το θέμα, γιατί αποτελεί τροχοπέδη για τις μελλοντικές μας προοπτικές."

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Βαρύτατες πολιτικές, άλλα όχι ποινικές ευθύνες των υπουργών Εθνικής Άμυνας της περιόδου 2000-2009 σχετικά με τις συμβάσεις των υποβρυχίων διαπιστώνει το ΠΑΣΟΚ στην έκθεση της Επιτροπής για τα Εξοπλιστικά Προγράμματα. «Οι ευθύνες αυτές...
αναδείχθηκαν έντονα για την περίοδο 2006-2009, δεν προέκυψαν όμως στο παρόν στάδιο στοιχεία για περαιτέρω έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες», αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

ΜΠΑΡΟΖΟ: "ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΘΕΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Μήνυμα στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης να επισπεύσουν την έγκριση της συμφωνίας που ελήφθη για την Ελλάδα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής έστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Οπως εκτίμησε, η ένταση στην αγορά ομολόγων αντανακλά «την αυξανόμενη ανησυχία των...
επενδυτών για τη συστημική ικανότητα της Ευρωζώνης να απαντήσει στην κρίση». Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι επίσης τόνισαν την ανάγκη της ταχύτερης δυνατής έγκρισης της συμφωνίας, ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη των επενδυτών. Οι πιέσεις των αγορών στην Ιταλία και την Ισπανία συνεχίστηκαν χθες, με το κόστος δανεισμού τους να εκτοξεύεται σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Οι ηγέτες των δύο χωρών αναγκάστηκαν να παρέμβουν, με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι να τονίζει την ισχύ της οικονομίας στο Κοινοβούλιο, ενώ ο Ισπανός ομόλογός του συναντήθηκε με την υπουργό Οικονομικών Ελενα Σαλγκάδο ενόψει της κρίσιμης σημερινής δημοπρασίας ισπανικών ομολόγων. Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζούλιο Τρεμόντι και ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ είχαν δίωρη συνάντηση, ενώ εκπρόσωπος της Κομισιόν έκρινε σκόπιμο να τονίσει ότι δεν έχουν γίνει συζητήσεις για διάσωση της Ιταλίας - κάτι το οποίο θα εξαντλούσε τα κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

ΣΤΑ 6,6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Στα 6,628 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου κατά το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2011, έναντι 6,487 δισ. ευρώ που ήταν το πεντάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία...
αυτά, το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου το κράτος δημιούργησε νέες οφειλές που δεν εξοφλήθηκαν σε διάστημα 90 ημερών. Οι μεγαλύτερες οφειλές αφορούν τα ασφαλιστικά ταμεία (2,662 δισ. ευρώ) και τα νοσοκομεία (1,848 δισ. ευρώ) ενώ ακολουθούν τα υπουργεία (980 εκατ. ευρώ) και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (892 εκατ ευρώ). Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο του έτους έφτασαν τα 22,539 δισ. ευρώ ενώ τα έξοδα αντιστοιχούν σε 38,937 δισ. ευρώ. Έτσι το έλλειμμα τον Ιούνιο εμφανίζεται αυξημένο σε 16,399 δισ. ευρώ έναντι 13,759 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώνεται σε 9,390 δισ. ευρώ έναντι 7,915 δισ. ευρώ τον Μάιο.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙ

Προς αποκλιμάκωση φαίνεται ότι βαίνει το θέμα της πολυήμερης απεργίας των ιδιοκτητών ταξί, αφού οι εκπρόσωποι του κλάδου έλαβαν δεσμεύσεις από τους Περιφερειάρχες ότι δεν θα...
εκδώσουν νέες άδειες, έως ότου κατατεθεί στη Βουλή ο νόμος.

ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ Ο ΤΣΑΛΙΚΗΣ

Τον καρδιολόγο του επισκέφτηκε ο Γιώργος Τσαλίκης. Οι fans του τραγουδιστή μην ανησυχήσετε. Check up πήγε να κάνει ο άνθρωπος να δει αν όλα είναι καλά.

Κοπανιέται που κοπανιέται όλο το χειμώνα στην πίστα, να μην πάει να δει αν οι αρτηρίες του είναι βουλωμένες και αν όλα λειτουργούν όπως πρέπει;

«Πάω να κάνω τρίπλεξ καρδιάς…Ρουτίνα στα πλαίσια του check up», έγραψε στο Twitter του.
Όση ώρα έκανε τρίπλεξ, το κινητό δεν το άφησε από το χέρι! Συνδεδεμένος με τα μηχανήματα και με το Twitter ήταν ο τραγουδιστής, που ανά λίγη ώρα μας ενημέρωνε για την πορεία της εξέτασης και ανέβαζε φωτογραφίες.

Τέλος καλό όλα καλά όμως, αφού και το check up έγινε και η γνωμάτευση ήρθε: «Γιώργος Τσαλίκης: Καρδιά έργο τέχνης!!!», του σημείωσε αστειευόμενος ο γιατρός του.

ΣΙΣΣΥ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ: Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

Εντυπωσιασμένη μετά από την εμπειρία της με ένα… τραμπολίνο είναι η Σίσσυ Χρηστίδου.

Μάλιστα, η παρουσιάστρια, ανέβασε στο twitter της και φωτογραφία, την οποία συνόδευσε από σχόλιο, προτρέποντας τους φίλους της να ζήσουν οπωσδήποτε μια στιγμή στο συγκεκριμένο όργανο.

Πιο συγκεκριμένα, η Σίσσυ έγραψε δίπλα από την φωτό: «Λατρεμένε φίλε follower. Αν συναντήσεις ένα, ΠΗΔΑ! Πήδα σαν να μην υπάρχει αύριο. Θα με θυμηθείς».

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΛ

Ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι θα πρέπει να μείνει στη Σούπερ Λίγκα, αφού είναι το μεγαλύτερο θύμα του σκανδάλου των στημένων αγώνων εξέδωσε η ΠΑΕ Λάρισα.

Στο κείμενο των «βυσσινί» γίνεται λόγος για «μαγειρέματα» που έχουν στόχο το σύλλογο, ενώ κατακρίνει την παρέμβαση βουλευτή Βοιωτίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Μεγαλύτερη υπευθυνότητα οφείλουν να επιδεικνύουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού. Αναρωτιόμαστε αν είναι δυνατόν στις συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά, ένας βουλευτής Βοιωτίας να επεμβαίνει ωμά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ζητώντας την κατάργηση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της Super League.

Υποθέτουμε ότι δεν έχει διαβάσει καν το σκεπτικό της απόφασης της 28ης Ιουλίου 2011, όπου προβλέπει τον υποβιβασμό δύο ομάδων διά της κατάληψης της τελευταίας θέσης του βαθμολογικού πίνακα για την περίοδο 2010/2011. Πρόκειται για αποφάσεις και νομολογία της Ελληνικής Αθλητικής Δικαιοσύνης, που διέπεται από το αυτοδιοίκητο.

Άλλωστε τα δεδικασμένα σε ελληνικό (Ηρακλής 2011) και σε ευρωπαϊκό (Γιουβέντους 2006) επίπεδο, δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας για το ποια ομάδα πρέπει να μείνει στην κατηγορία, σε περίπτωση που τελεσιδικήσει η απόφαση της πρωτοβάθμιας. Κανένα περιθώριο αμφιβολίας δεν αφήνει και το περί δικαίου αίσθημα, αφού όλοι γνωρίζουν ότι η ΑΕΛ ήταν το μεγαλύτερο θύμα του σκανδάλου.

Αρκετά πια με την παραπληροφόρηση και τις αυθαίρετες ερμηνείες, που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν από τα μείζονα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εμείς θα δεχθούμε οποιαδήποτε απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, είτε δικαιώνει είτε όχι τις εμπλεκόμενες ομάδες. Δεν θα δεχθούμε ενδεχόμενο «μαγείρεμα» που θα έχει στόχο την ομάδα μας.

Ο ανώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τη δικαιοσύνη. Ο κατώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τα συμφέροντά του», Κομφούκιος.»

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

Ήλιο έχουμε στην ατμόσφαιρα, τσουνάμι  στην τηλεόραση. Άλλοι παρουσιαστές παρατάνε το κινητό τους για να κάνουν ανέμελοι διακοπές και άλλοι στέκονται πάνω από αυτό μπας και χτυπήσει.

Ο Νίκος Μουτσινάς και η Μαρία Ηλιάκη έχουν κάθε λόγο να χαίρονται τα μπάνια τους αφού υπέγραψαν με το κανάλι της Καντζας  και  θα μας προτρέπουν να τους…δούμε.

Σε αντίθετη θέση βρίσκεται η Κατερίνα Καινούργιου η οποία μπορεί στα λόγια να τα βρήκε με το κανάλι και τους παρουσιαστές, την υπογραφή της όμως δεν την έβαλε!

Η Καινούργιου δεν είναι η μόνη που δεν ξέρει τι ακριβως θα κάνει τηλεοπτικά την ερχόμενη σεζόν. Και ο Ουγγαρέζος στην ίδια θέση βρίσκεται με τη διαφορά βέβαια πως σε εκείνον έχουν κάνει πρόταση να παρουσιάσει τηλεπαιχνίδι!

Για το Λιάγκα πήγαινε αρχικά το συγκεκριμένο παιχνίδι με τις δοκιμασίες που επρόκειτο να παρουσιάσει ο Δημήτρης αλλά βλέπεται ο Λιάγκας δε μπορεί χωρίς  το  «Πρωινό» του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ

Τίτλοι τέλους για την ιστορική εφημερίδα

Το τελευταίο φύλλο της ημερήσιας απογευματινής εφημερίδας «Ελεύθερος» θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 6 Αυγούστου.

Η ιδιοκτήτρια της εφημερίας Κατερίνα Μάστορα ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως η έκδοση αναστέλλεται.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΠΑΓΕΤΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσουμε το χρόνο που επέλεξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, για να εξαγγείλει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών.
Γιατί σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όπου η δυστυχία και η οικονομική εξαθλίωση πλήττουν μαζικά την ελληνική κοινωνία, τέτοιες αποφάσεις, όχι μόνο δεν γιατρεύουν, αλλά επιδεινώνουν το πρόβλημα.
Πολύ περισσότερο όταν η έννοια της αποποινικοποίησης πάρει τη διάσταση της “απενοχοποίησης” ή “νομιμοποίησης” της χρήσης των ναρκωτικών.
Η αντιμετώπιση της κοινωνικής μάστιγας των ναρκωτικών, δεν προσφέρεται για επικοινωνιακές χρήσεις. Προϋποθέτει σοβαρή μελέτη και αποτελεσματική δράση που θα λαμβάνει υπόψη τις εξελίξεις της επιστήμης, την εμπειρία των άλλων κρατών και τις οδηγίες του ΟΗΕ. Κυρίως όμως θα ακουμπά πάνω στην παρατήρηση της συγκεκριμένης κοινωνικής πραγματικότητας και θα σέβεται τον πόνο που υπάρχει σε κάθε οικογένεια που υποφέρει από “το πρόβλημα”.
Πρέπει να είμαστε φειδωλοί σε “γενναίες” εξαγγελίες, όταν μάλιστα δεν γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένο σχέδιο ρυθμίσεων.
Οι καλές προθέσεις περισσεύουν στον χώρο της αντιμετώπισης των ναρκωτικών. Λείπουν οι ορθά σχεδιασμένες δράσεις που οφείλουν να ισορροπούν μεταξύ της πρόληψης και της θεραπείας του εξαρτημένου ατόμου από τη μια πλευρά και της κοινωνικής αποδοκιμασίας της χρήσης των ναρκωτικών και του περιορισμού της προσφοράς και της ζήτησής τους από την άλλη.
Άραγε αποποινικοποίηση της χρήσης, σημαίνει νομιμοποίηση και απελευθέρωση της χρήσης των ναρκωτικών;
Σε θέματα υψίστης κοινωνικής ευαισθησίας, απαιτείται μέγιστη περίσκεψη. Εμείς πιστεύουμε ότι το μείζον ελληνικό πρόβλημα στον αγώνα αυτό, αποτελεί η πολυδιάσπαση των δυνάμεων, των θεσμών και των πόρων, που έχει αφιερώσει η πολιτεία και η κοινωνία για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.
Επιβάλλεται η συγχώνευση όλων των υπηρεσιών, οργανισμών, σωματείων κ.λπ. και η ίδρυση ενός κεντρικού και ενιαίου Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών. Μια Αρχή, ένα Σχέδιο, μια Δράση. Αυτή πρέπει να είναι η κατεύθυνση για μια αληθινή και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεν πρέπει όμως στο όνομα οποιασδήποτε “φιλελευθεροποίησης” να υποτιμάμε τους ισχυρούς δεσμούς που εξακολουθούν να κρατούν οργανικά ενωμένα τα ναρκωτικά με το έγκλημα και το βρώμικο χρήμα».