ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΟΙ ΧΑΜΕΡΠΕΙΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


                                                Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
 
            Το Σεπτέμβριο του 1994 ο Χένρυ Κίσινγκερ σε ομιλία του κατά την βράβευσή του, από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, μεταξύ των άλλων είπε για την Ελλάδα:
«Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι΄ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως να συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε την γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για τη πολιτική των ΗΠΑ».
Ποιος είναι όμως ο Χένρυ Κίσινγκερ; Δεν είναι τυχαίο πρόσωπο στην παγκόσμια διπλωματική σκηνή. Διατέλεσε υπουργός Εξωτερικών της υπερδύναμης από το 1973 έως το 1977 και κατηγορήθηκε από όλο τον Ελληνισμό ως ο κύριος εμπνευστής, υπεύθυνος και υποκινητής της Τουρκικής εισβολής στη Κύπρο. Για περισσότερο από είκοσι χρόνια δίδαξε στο πανεπιστήμιο Χάρβαντ αμυντική πολιτική, στρατηγική πυρηνικών οπλοστασίων και Διεθνή Διπλωματία. Μαθητές του υπήρξαν, μετέπειτα αρχηγοί κρατών και κορυφαίοι διπλωματικοί παράγοντες που σκοπό είχαν να προάγουν τις πολιτικές του. Επί σαράντα χρόνια είναι σύμβουλος όλων των Αμερικανικών Κυβερνήσεων και πρέσβης της πολιτικής των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας και προωθώντας τις νεοταξικές του απόψεις περί μιας μελλοντικής παγκόσμιας Κυβέρνησης στην οποία η Αμερική θα διαφεντεύει δικτατορικά όλο τον κόσμο εις βάρος των Εθνών κρατών και των θρησκειών τους. Κυρίως όμως, της Ορθοδοξίας.
 Η  πολιτική των ΗΠΑ από τη μια μεριά καταδικάζει τους θρησκευτικούς πολέμους και από την άλλη τους οργανώνει και τους διεξάγει. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ πως αυτοί είναι οι κύριοι υπαίτιοι των  θρησκευτικών πολέμων στα Βαλκάνια και τον διαμελισμό της άλλοτε κραταιάς Γιουγκοσλαβίας σε πολλά κρατίδια με μεγάλο ηττημένο την Ορθοδοξία. Επίσης, στη Μέση Ανατολή καταγγέλλουν επανειλημμένως το θρησκευτικό μίσος των λαών της περιοχής και ταυτόχρονα επενδύουν σ΄ αυτό το μίσος και το υποκινούν. Είναι, λοιπόν, τυχαίο το γεγονός πως ο κ. Κίσινγκερ ασχολήθηκε αρκετές φορές με το Ελληνικό Έθνος και την Ορθόδοξη θρησκεία;
            Ούτε βέβαια είναι τυχαίο το γεγονός πως επί Κυβερνήσεως Σημίτη το 1999 επισημοποιήθηκε η πολιτική θέση της Ελληνικής κυβερνήσεως για άρον άρον είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα. Αυτή η πολιτική θέση χαρακτηρίσθηκε τότε ως στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης. Η θέση αυτή δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα από το ΠΑΣΟΚ του οποίου πρωτοκλασάτα στελέχη ήταν τότε αλλά και σήμερα ο Παπανδρέου (σημερινός Πρωθυπουργός), ο Πάγκαλος, ο Παπουτσής, η Διαμαντοπούλου, ο Σηφουνάκης, ο Βενιζέλος και τόσοι άλλοι, όλοι τους «μαθητές» της φιλοσοφίας Κίσινγκερ. Το ΠΑΣΟΚ είτε ως Κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για ζητήματα καταπίεσης της εναπομείνασας Ορθόδοξης μειονότητας στην Τουρκία. Όπως ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την ανησυχητική δραστηριότητα του Τούρκικου Προξενείου στην Κομοτηνή και την ύποπτη έως προδοτική δραστηριότητα των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Ροδόπη (Αχμέτ Χατζηοσμάν) και στην Ξάνθη (Τσετίν Μάντατζη) που δρουν ανενόχλητοι σαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος της σκληροπυρηνικής παράνομης οργάνωσης «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης». Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε  πραγματικά και επί της ουσίας για τη λαθρομεταναστευτική λαίλαπα που με την αλλόφρονα και νεοταξική πολιτική τους, ενέσκηψε στην πατρίδα μας με αποτέλεσμα να κατατρώει ως σαράκι το σώμα της Ελληνικής κοινωνίας και να μεταβάλει καθημερινά την δημογραφική σύνθεση της χώρας, Μουσουλμοποιώντας την.
 Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., λοιπόν, παρά την αφαίμαξη και την καταλήστευση μισθών και συντάξεων και της διάλυσης της μεσαίας αστικής τάξεως της χώρας, της ραχοκοκαλιάς της κοινωνίας μας, μέσω της εφαρμογής του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, βρήκε 15 εκατομμύρια ευρώ και 16 στρέμματα κρατικής γης, μέσω απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (αυτοί είναι μόνο για να δίνουν ωραία ονόματα στα υπουργεία) κ. Σηφουνάκη, να διαθέσει για να αναγερθεί μουσουλμανικό τέμενος στο Βοτανικό στην καρδιά της Αθήνας. Όπως, επίσης, υπάρχει σκέψη της Υπουργού Παιδείας (χωρίς Εθνικής) και δια βίου μάθησης κ. Διαμαντοπούλου, να προσληφθούν 250 ιεροδιδάσκαλοι στην Θράκη όπου θα διδάσκουν το Κοράνι. Δηλαδή, από την μια πλευρά η κα υπουργός καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να καταργηθεί από τα σχολεία το μάθημα των Θρησκευτικών όπου διδάσκεται στα Ελληνόπουλα η Ορθόδοξη θρησκεία μας και από την άλλη προάγουμε την διδασκαλία μιας άλλης θρησκείας, της Μουσουλμανικής στην υπερευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας.
 Αλήθεια γιατί τόσο μίσος για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία;
Τι κάνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος; Τι κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος; Δυστυχώς κάτι τέτοιες ώρες αναπολώ τα έργα και τις ημέρες του Μεγάλου Έλληνα Ιεράρχη, μακαριστού Χριστοδούλου και με πιάνει θλίψη με την απουσία των Ιεραρχών μας (εκτός κάποιων λίγων εξαιρέσεων όπως οι Άγιοι Πειραιώς και Κονίτσης) από το πεδίο της μάχης της πολεμικής τακτικής του ΠΑΣΟΚ κατά της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας!!
Επιπλέον,  δεν μπορώ να μη θυμάμαι πως στην ορκωμοσία των βουλευτών που προέκυψαν από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 στην Βουλή των Ελλήνων «φόρεσαν» επίσημα, για πρώτη φορά, τον αντιχριστιανικό μανδύα τους, μη δεχόμενοι να ορκισθούν με θρησκευτικό όρκο στο Ιερό Ευαγγέλιο, οι παρακάτω πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:
Μαρία Δαμανάκη (επίτροπος στην Ε.Ε.), Νίκος Σηφουνάκης, Σπύρος Κουβέλης,  Κατερίνα Μπατζελή (άπαντες ήσαν ή είναι υπουργοί) και Μάγια Τσόκλη. 
Επίσης, μεταξύ των πολλών δεν μπορώ να ξεχάσω πως ο κ. Σηφουνάκης ως υπουργός Αιγαίου το 2000 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter, με αφορμή το θέμα των ταυτοτήτων, είχε τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του Σταυρού από την Ελληνική σημαία. Συγκεκριμένα είχε πει: «Σε μια πολιτισμική κοινωνία, όπως η Ελληνική δεν μπορεί να έχει κρατικό της σήμα θρησκευτικό σύμβολο που δεν εκφράζει όλους τους Έλληνες πολίτες». Στο επίμονο δε ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν ενδέχεται μακροπρόθεσμα να αλλάξει η Σημαία μας με κατάργηση του Σταυρού, η απάντηση του κ. Σηφουνάκη ήταν «βεβαίως». Η θέση του αυτή, όπως γνωρίζω, παραμένει ίδια μέχρι σήμερα και ποτέ δεν την έχει αποκηρύξει.
Αλλά και το γεγονός της εκθέσεως πίνακα Βέλγου ζωγράφου στο πλαίσιο της πολιτιστικής Ολυμπιάδας του 2004  στον εκθεσιακό χώρο της Σχολής Καλών Τεχνών στην οδό Πειραιώς 256, που  πρόσβαλε βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων.
Πιο αναλυτικά, η έκθεση ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου του 2003 και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού ενώ κόστισε στον Ελληνικό λαό, που στη πλειοψηφία είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, 2,3 εκατ. Ευρώ. Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν μεταξύ των άλλων, ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλος, ο τότε Πρόεδρος της Βουλής κ. Κακλαμάνης και ο τότε Υπουργός Πολιτισμού κ. Βενιζέλος.  Ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει τότε πως «ελπίζουμε με αφορμή αυτή την έκθεση να ξεκινήσει μεγάλος διάλογος της Ελλάδας με τον υπόλοιπο κόσμο, πάνω σε ζητήματα που απασχολούν την τέχνη σήμερα». Ο τερατώδης πίνακας για τον οποίο δημιουργήθηκε μείζον κοινωνικό ζήτημα, αναπαριστούσε το σκυμμένο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και μπροστά ένα γυμνό αντρικό μόριο το οποίο είχε εκσπερματώσει επάνω στο Τίμιο Σταυρό, το Σύμβολο της Ορθοδοξίας. Ο πίνακας είχε τίτλο «πότισέ με». Βέβαια ευνόητο ήταν πως μετά το σάλο που δημιούργησε η Ελληνική κοινωνία ο πίνακας αποσύρθηκε. Ωστόσο,  οι ευθύνες βαρύνουν όλους εκείνους που είχαν την πολιτική ευθύνη αυτής της έκθεσης.
            Ευρισκόμενοι τελικά, στα τέλη του 2011 βλέπουμε να πραγματοποιούνται όλα εκείνα τα οποία άφησε παρακαταθήκη ο «δάσκαλος» Κίσινγκερ. Οι καλοί μαθητές του τα εκτελούν κατά γράμμα.
            Όμως, κατά το Ελληνικό Σύνταγμα, επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού και ο Ελληνικός λαός είναι ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ λαός που αποφασίζει για τις τύχες της χώρας του.
 Έτσι, πολύ σύντομα θα έχει το δικαίωμα να στείλει στη πολιτική πυρά δια της ψήφου του, όλους εκείνους που του μαύρισαν τη ζωή, του αφαίρεσαν την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να του ξεριζώσουν την θρησκεία του, τον Ελληνισμό του, την Ιστορία του, τη γλώσσα   του, τα ήθη και τις παραδόσεις του.
Γιατί, πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως, μια χώρα χωρίς ελπίδα και προοπτική, είναι μια χώρα ανύπαρκτη. Όμως, μια χώρα χωρίς Εθνική Οντότητα και Θρησκεία, είναι μια χώρα ξεχασμένη και πεθαμένη.  
 
Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
egerssi@otenet.gr                    

ΤΟ 15% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ

Περισσότερα από 46 εκατομμύρια Αμερικανοί, δηλαδή το 15% του πληθυσμού των ΗΠΑ, ζούσαν τον Απρίλιο του 2011 χάρη σε κουπόνια που λάμβαναν για την αγορά τροφίμων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Γεωργίας. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ που μάλιστα αυξήθηκε κατά 2,5% από τον...
Μάιο του 2010. Οι Πολιτείες που χορηγούν τα περισσότερα επιδόματα είναι το Τέξας (3,9 εκατομμύρια), η Καλιφόρνια (3,7 εκατομμύρια), η Φλόριντα και η Νέα Υόρκη (από 3 εκατομμύρια η καθεμία). Στην Αλαμπάμα ο αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν τέτοιου είδους επιδόματα διατροφής αυξήθηκε από τις 800.000 στο 1,7 εκατομμύριο. Εν μέρει η αύξηση αυτή οφείλεται στους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την Πολιτεία αυτή προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και το θάνατο 210 ανθρώπων. Τα κουπόνια αυτά, που κατά μέσο όρο φτάνουν τα 300 δολάρια, χορηγούνται υπό όρους και είναι ανάλογα με τα μέλη της κάθε οικογένειας. Τα κουπόνια ανταλλάσσονται στα σούπερ μάρκετ για τρόφιμα, όχι όμως για αλκοόλ ή έτοιμο φαγητό.

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ

Πλήρης απομάκρυνση των πολιτών από τα γραφεία των εφοριακών, ριζικές αλλαγές στον ελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό, δημοσιοποίηση ονομάτων φοροφυγάδων, αναδρομική φορολόγηση «αδικαιολόγητων» ή μη δηλωθέντων καταθέσεων εξωτερικού, εξίσωση αντικειμενικών και αγοραίων τιμών στα...
ακίνητα, περιλαμβάνονται μεταξύ των μέτρων που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να γεμίσει τα κρατικά ταμεία. Αναλυτικά το σχέδιο δράσης περιγράφεται στο πενταετές σχέδιο για τη φορολογική διοίκηση, που ενέκρινε ο Ευ.Βενιζέλος και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή 15 ημέρες πριν έρθει η τρόικα για νέο έλεγχο. Ειδικότερα την Παρασκευή εγκρίθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο το πενταετές Στρατηγικό Σχέδιο 2011-2015 για την αλλαγή της ελληνικής Φορολογικής Διοίκησης. Στόχος του σχεδίου, σύμφωνα με τους εμπνευστές του και τον υπουργό, είναι να περιορίσει δραστικά τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία, να βελτιώσει αποφασιστικά την αποτελεσματικότητα στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων, να εξαλείψει τη διαφθορά, ώστε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία των φορολογικών αρχών και την εμπιστοσύνη των φορολογούμενων, να ενισχύσει την εθελούσια φορολογική συμμόρφωση μειώνοντας το κόστος για τους φορολογουμένους καθώς και να υποστηρίξει την αναδιανεμητική και αναπτυξιακή διάσταση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, που «αποτελεί κορυφαία επιλογή» της κυβέρνησης. «Η νέα φορολογική διοίκηση θα είναι ένα ισχυρό όπλο κατά της κοινωνικής αδικίας που επιφέρουν η φοροδιαφυγή και η διαφθορά» επισημαίνει σε σημείωμά του ο υπουργός και τονίζει: «Το Στρατηγικό Πλαίσιο δεν είναι ένα θεωρητικό κείμενο. Είναι επίσημη δέσμευση της πολιτείας για την οποία θα λογοδοτεί σε τακτά διαστήματα και με συγκεκριμένα στοιχεία για τη πρόοδο που επιτυγχάνεται. Αντίστοιχα ζητάμε από τους πολίτες και όλους τους φορείς της οικονομίας να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια». Ακόμη ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι «βασικός μας στόχος είναι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2011 να παρουσιάσουμε το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, μια νέα φορολογική νομοθεσία που θα σέβεται τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά στο πλαίσιο των στόχων αυτών, θα κάνει επιλογές ισορροπημένες, δίκαιες και με αναπτυξιακό προσανατολισμό». * Δείτε το Στρατηγικό Σχέδιο 2011-2015 για τη φορολογική διοίκηση Οι αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο Μεταξύ των σημαντικότερων αλλαγών που επιφέρει το σχέδιο για τη φορολογική διοίκηση είναι: * Ανάθεση όλων των εισπράξεων και πληρωμών των ΔΟΥ στο τραπεζικό σύστημα. * Κατάργηση μεγάλου αριθμού ΔΟΥ και μεταφορά στα ΚΕΠ ή σε «Παράθυρα Φορολογικής Εξυπηρέτησης» όσων συναλλαγών πολιτών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικό τρόπο. * Τακτική δημοσιοποίηση των μεγάλων ληξιπρόθεσμων οφειλετών με χρέη άνω των 150.000 ευρώ. * Κατάργηση ή συγχώνευση τουλάχιστον 180 ΔΟΥ βάσει συγκεκριμένων αντικειμενικών κριτηρίων και συγκέντρωση αρμοδιοτήτων και στελεχιακού δυναμικού σε μεγάλες ΔΟΥ στη πρωτεύουσα κάθε νομού με (εξαίρεση Αθήνα, Θεσσαλονίκη και νησιά). * Μεταφορά από τις ΔΟΥ στα ΚΕΠ του συνόλου των τυποποιημένων συναλλαγών των πολιτών. * Ενεργοποίηση των διατάξεων προσωρινής κράτησης για μεγάλους φοροφυγάδες. * Προγράμματα κατάρτισης ευαισθητοποίησης σε ζητήματα απάτης και διαφθοράς για το νεοπροσλαμβανόμενο προσωπικό στις ΔΟΥ. * Συστήνεται αυτοτελής υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων που υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Οικονομικών. * Συγκέντρωση στοιχείων για καταθέτες εξωτερικού (περιλαμβανομένης και της χρήσης πιστωτικής κάρτας αλλοδαπής τράπεζας) για τους οποίους δεν δικαιολογείται η προέλευση των πόρων ή δεν δηλώθηκαν οι κτηθέντες τόκοι. Ειδικότερα θα προβλεφθεί η αναδρομική επιβολή φόρου επί του κεφαλαίου και των τόκων τέτοιων περιπτώσεων. * Εξασφάλιση καλύτερης φορολογικής συμμόρφωσης και αποτελεσματικότερων ελέγχων επί των 1000 μεγαλύτερων επιχειρήσεων. * Διασταύρωση στοιχείων μέσω κατάλληλων πληροφοριακών συστημάτων. * Νέα μέθοδος σήμανσης τσιγάρων και αλκοολούχων ποτών, εγκατάσταση συστημάτων μέτρησης εισροών - εκροών στα βενζινάδικα, ενεργοποίηση περιπολιών ΣΔΟΕ με θαλάσσια μέσα. * Εφαρμογή συστημάτων αεροφωτογράφησης για εντοπισμό αδήλωτων κολυμβητικών δεξαμενών και πολυτελών κατοικιών. * Αύξηση του αριθμού διεθνών συμβάσεων ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών περιλαμβανομένων και ειδικών συμφωνιών με χώρες υποδοχής τραπεζικών καταθέσεων (Ελβετία, Λιχτενστάιν κ. α). * Σταδιακή προσέγγιση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων προς τις επικρατούσες τιμές αγοράς. * Συγκρότηση στη ΓΓΠΣ νέας υπηρεσίας τηλεφωνικής / διαδικτυακής/ ταχυδρομικής εξυπηρέτησης φορολογούμενων και φορολογικών ενδιάμεσων (λογιστές, ορκωτοί ελεγκτές, φορολογικοί σύμβουλοι).

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΑΡΤΙΔΑΣ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜOLTO

Κομμάτι γυαλιού εντοπίστηκε σε κρουασάν με γέμιση σοκολάτας Molto, όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωση του, ο οποίος καλεί την εταιρεία CHIPITA να προχωρήσει σε προληπτική ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας. Πιο συγκεκριμένα, το γυαλί εντοπίστηκε σε συσκευασία 80gr του προϊόντων...
“Molto Croissant” σφολιάτας με «σοκολατένια γεύση» και ημερομηνία λήξης τις 24/08/2011. Όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ στην ανακοίνωση του, εκτός από την προληπτική ανάκληση έχει δρομολογηθεί από κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, έλεγχος στις εγκαταστάσεις παραγωγής.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΑΡΚΩΣΗ

 
                                                                                                    του ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ
 
  
   Μετά την αποενοχοποίηση της διαφθοράς, από την φοβερή παλιά κουβέντα του Ανδρέα Παπανδρέου, «είπαμε για κάποιο δωράκι, αλλά όχι και 500 εκατομύρια»!! και  την σχεδόν αποποινικοποίησή της που ακολούθησε  με την ξεδιάντροπη ατιμωρησία κάθε παράνομου πλουτισμού, ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, συνεπέστατος  με την παλιά του προτροπή πως «μπορούμε να φυτέψουμε λίγο χασίς στις γλάστρες μας»!!, αποφάσισε —αφού έχει λύσει όλα τα άλλα προβλήματά μας,  να αποποινικοποιήσει τη χρήση  των ναρκωτικών ουσιών που ελεύθερα εις το εξής θα πουλιούνται και θα αγοράζονται.
   Με  προφανή φυσικά τον κίνδυνο της κατακλυσμιαίας εξάπλωσης αυτής της κοινωνικής μάστιγας από την αυτονόητη  αποενοχοποίηση τους στη συνείδηση της χωρίς ελπίδες και οράματα πλέον νεολαίας μας, που εξαρτημένη και κατεστραμμένη δεν θα μπορεί πλέον ούτε να σκέφτεται ούτε  να αγωνίζεται παρά μόνον για τη δόση του θανάτου της.    
   Και ίσως αυτή να είναι στο βάθος και η…πεφωτισμένη σκέψη στο επιχειρούμενο έγκλημα.    
   Σαν να μην έφταναν όμως όλα αυτά, η άφρων  αυτή κυβέρνηση φέρνει συγχρόνως και τη νομιμοποίηση  του άλλου σκληρού ναρκωτικού, του τζόγου, με τους  35.000 «κουλοχέρηδες—φρουτάκια » που θα πλημμυρίσουν την αγορά για να ξεσκάσει έτσι αλλά και να εξαθλιωθεί κι’ άλλο ο λαός μέχρι  να διαλυθούν οριστικά τα μισοδιαλυμένα ήδη σπίτια και οι οικογένειες.
   Με την αστυνομία φυσικά— ω, της υποκρισίας, να είναι πάντα αυστηρή  και άτεγκτη όταν κάθε τόσο θα μπουκάρει  στο καφενείο της γειτονιάς για να συλλάβει 5-6 άνεργους και μεροκαματιάρηδες που εγκληματούν παίζοντας κανένα «θανάση» η καμιά φτηνή ποκίτσα, αφού η κυβέρνηση και το κράτος δεν έχουν μερίδιο  από αυτές τις κακουργηματικές παρανομίες—εκτός ίσως μόνον από κανέναν αστυνομικό «προστάτη» που με το αζημίωτο ειδοποιεί όταν πρέπει…
   Αυτή δυστυχώς είναι η πατρίδα μας πλέον, που από αλλού ξεκίνησε και αλλού έχει σήμερα φτάσει.
   Σήμερα, που ενώ βρίσκεται πλέον  στην άκρη του γκρεμού κάποιος αλαζόνας υπουργός (που κανείς δεν του έμαθε πως η εξουσία πρέπει να είναι γενναία, ταπεινή και ευπροσήγορη, αλλιώς είναι φασισμός) συγκρούεται εγωκεντρικά μέσα στο κατακαλόκαιρο με τους ταξιτζήδες, παραλύει την χώρα και  διαλύει τον τουρισμό σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.  
   Και από την άλλη, η τακτική θαμώνας της λέσχης μπίλντεμπεργκ, υπουργός της παιδείας  Διαμαντοπούλου μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης και με την  κοινωνία οργισμένη και απελπισμένη να θέλει  να διορθώσει τα πανεπιστήμια--που οι ίδιοι διαλύσανε, ξεσηκώνοντας όχι μόνον την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και σύσσωμο  το φοιτητικό κίνημα σε λίγο, για να έχουν έτσι θέματα να μας απασχολούν στα ΜΜΕ της νόμιμης  κοινωνικής νάρκωσης και να περνάνε έτσι ανενόχλητα τα νομοσχέδια αυτής της τραγική κυβέρνησης.
  Τελικά έχει βαλθεί να τα ξεχαρβαλώσει και να τα ανασκολομπίσει όλα αυτός ο επικίνδυνος   πρωθυπουργός, που μόλις λίγα χρόνια πριν και απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για τις διεκδικήσεις των Τούρκων, είχε εκστομίσει την πατριωτική κορώνα, «καλύτερα λιγότερα στρέμματα γης και να κοιμόμαστε ήσυχοι…»!!
   Επιτέλους λοιπόν,, κανείς δεν θα βρεθεί σ’ αυτόν τον έρημο τόπο να εμποδίσει την κατρακύλα και τον ξεπεσμό και να βροντοφωνάξει  ΦΤΑΝΕΙ  ΠΙΑ;
   Ιδιαίτερα σήμερα που αλλάζει ο καιρός και  αρχίζει να ταρακουνιέται  το παγκόσμιο σύστημα της οργουελικής τραπεζοληστρικής κόλασης, με τα μέχρι χτες δεδομένα να έχουν γίνει  δραματικά ζητούμενα που βάζουν  άλλους όρους πατριωτισμού, δημοκρατίας και πολιτικής στάσης στον καθένα μας.
   Αλλά και άλλους όρους ΛΑΟΥ για  ποιητές και για ποιμένες.
 
 

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΪΟΝ ΚΑΤΙΝΙΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙ...ΚΑΡΒΕΛΗ

Με αφορμή, σχόλιο της εφημερίδας "Κόσμος" της Πάτρας, που αναφέρεται σε φράση η οποία τάχα "ελέχθη" από τον Πολιτευτή της ΝΔ Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, και αφορά στο πρόσωπο του Συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και πρώην Μέλους της ΝΟ.Δ.Ε (ΝΔ) Αχαΐας κ. Σωτήρη Καρβέλη, ότι δηλαδή "ευτυχώς που τελειώσαμε απ' αυτόν και ηρεμήσαμε", εκ μέρους του Πολιτικού του Γραφείου, εξεδόθη η πιο κάτω ανακοίνωση:

"Η φράση που αποδίδεται στο Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο κατά του κ. Καρβέλη είναι παντελώς ψευδή, ανυπόστατη και σκόπιμη. Ουδέποτε και για οιονδήποτε λόγο ο κ Τριανταφυλλόπουλος αναφέρθηκε στο πρόσωπο  αυτό, ούτε σε δημόσια, ούτε σε ιδιωτική κουβέντα.
Αντιθέτως, εκτιμά τον συνδικαλιστή ιδιαιτέρως για την ευθύτητά  του, ως  κοινό τους γνώρισμα! Θεωρεί δε την ενεργό του εσωκομματική δράση, χρήσιμη και επιβεβλημένη, ασχέτως εάν πολλές φορές έχει εμφανώς διαφωνήσει μαζί του σε πολλά. Θεωρούμε πως  σκοπός μιας τέτοιας "ψεύτικης"  διαρροής είναι ο δημόσιος "καυγάς" και η  "εσωκομματική και εν γένει πολιτική βλάβη" του Υπ. Βουλευτή. Έχει δε ως αφετηρία της το περιβάλλον πολιτικού που φημίζεται ως προς το "χόμπι" της λάσπης, της κατινιάς και της ανακατωσούρας.Τον ξέρουμε,τον μάθαμε! Έχει γίνει βούκινο κι αυτός και οι περί αυτών"!

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΣΤΑ 16 ΤΟΥ

Το παιδί φαινόμενο βρίσκεται στο τέταρτο έτος σπουδών της Ιατρικής

Ένας μεξικανός έφηβος πρόκειται να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο σε ηλικία 16 ετών. Το «παιδί θαύμα» Αλέξις Αλμασάν πρόκειται να ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Πόλης του Μεξικού στις 18 Αυγούστου, γράφει στην ιστοσελίδα της η Univision Noticias.

Μάλιστα, το παιδί θαύμα βρίσκεται στο τέταρτο έτος των σπουδών του στην Ιατρική στο πανεπιστήμιο Panamericana και συμμετέχει στην έρευνα για τον διαβήτη στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού. Μαζί με τους γονείς του, ίδρυσε ένα κέντρο για χαρισματικά παιδιά.

Ο Αλμασάν εγκατέλειψε το σχολείο στα εννέα του. Από τα τέσσερά του χρόνια προκαλούσε προβλήματα στους δασκάλους του με την κακή συμπεριφορά του, τα μαθησιακά προβλήματα και το έλλειμμα προσοχής που εμφάνιζε .

Ωστόσο, τα ξεπέρασε αυτά τα προβλήματα και στα 12 του πήρε απολυτήριο Γυμνασίου. Παρότι είχε δεχτεί προτάσεις να φοιτήσει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, επέλεξε να παραμείνει στο Μεξικό.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ

Πιθανός προάγγελος κάποιας αλλαγής στην αρχική απόφαση

Με καθυστέρηση άλλων έξι ημερών (!) θα εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την τύχη του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Πληροφορίες αναφέρουν πως προέκυψαν ζητήματα νομικής φύσεως και για το λόγο αυτό οι δύο ΠΑΕ ενημερώθηκαν από την ΕΠΟ πως θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Η καθυστέρηση αυτή ερμηνεύεται από κάποιους ως πιθανός προάγγελος κάποιας αλλαγής στην αρχική απόφαση. Αν όχι αναίρεσης της απόφασης υποβιβασμού των δύο συλλόγων, τότε σε τροποποίηση των προστίμων που έχουν επιβληθεί. Αναπόφευκτα πάντως η συγκεκριμένη απόφαση προκαλεί απορίες αφού υπήρχε χρόνος να εξεταστούν όλα τα στοιχεία...

Εξάλλου, κατατέθηκαν σήμερα οι εφέσεις από την ΠΑΕ Ηλιούπολη και τους Νίκο Παντέλη, Νίκο Χάλκο, Γιώργο Τσακογιάννη και Μιχάλη Νικολόπουλο. Οι υποθέσεις αυτές θα εκδικαστούν κατά πάσα πιθανότητα στις 24 Αυγούστου ώστε να έχουν ξεκαθαρίσει πριν την κλήρωση των πρωταθλημάτων της Β' και Γ' Εθνικής που είναι προγραμματισμένη στις 5 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ 5 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ 16ΧΡΟΝΗΣ

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος τους

Πέντε άτομα αναγνωρίστηκαν για τον αποτρόπαιο ομαδικό βιασμό 16χρονης υπό την επήρεια ναρκωτικών στην Κρήτη.

Στους πέντε, οι δύο εκ των οποίων Αλβανοί, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό, σωματεμπορία σε βάρος ανηλίκου, κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ίδια χρήση και χρήση ναρκωτικών.

Για τους υπόλοιπους δράστες αναμένεται να εκδοθούν σύντομα εντάλματα σύλληψης

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE


Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων αλλά και όλες οι μάχες πριν τους ομίλους

Η κλήρωση των ζευγαριών για τα προκριματικά play – offs του Europa League μόλις έφτασε στο τέλος της. Τα ζευγάρια που κληρώθηκαν (και θαστα επτά συνολικά γκρουπ είναι τα εξής:

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Παναθηναϊκός (Ελλάδα)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Γκιμαράες (Πορτογαλία)
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) – Παρτιζάν (Σερβία)
Μέταλιστ (Ουκρανία) – Σοσό (Γαλλία)
Μπεσίκτας (Τουρκία) – Αλάνια Βλαντικαφκάζ (Ρωσία)

Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)
Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία)-Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Μπούρσασπορ (Τουρκία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο)
Ρόμα (Ιταλία)-Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)
Ολυμπιακός Βόλου (Ελλάδα)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)
Εκράνας (Λιθουανία)-Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
ΠΑΟΚ (Ελλάδα)-Καρπάτι (Ουκρανία)
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)-Μπιλμπάο (Ισπανία)
Χαρτς (Σκωτία)-Τοτέναμ (Αγγλία)

Στεάουα (Ρουμανία)-ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)
Νόρτζελαντ (Δανία)-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
Ντνιέπρ (Ουκρανία)-Φούλαμ (Αγγλία)
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)-Σπάρτακ Τρνάβα (Τσεχία)
Σιόν (Ελβετία)-Σέλτικ (Σκωτία)

Σλασκ (Πολωνία)-Ραπίντ Βουκουρεστίου(Ρουμανία)
Λίτεξ (Βουλγαρία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Λάτσιο (Ιταλία)-Ραμποτνίσκι (FYROM)
Νασιονάλ Μαδέιρα (Πορτογαλία)-Μπέρμιγχαμ (Αγγλία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ριντ (Αυστρία)

Τουν (Ελβετία)-Στόουκ (Αγγλία)
Αάλεσουντ (Νορβηγία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία)
Βασλούι (Ρουμανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Ομόνοια (Κύπρος)-Σαλτσμπουργκ (Αυστρία)
Ζεσταφόνι (Γεωργία)-Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)
Ανόβερο (Γερμανία)-Σεβίλλη (Ισπανία)

Ελσίνκι (Φιλανδία)-Σάλκε (Γερμανία)
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργίας)-ΑΕΚ (Ελλάδα)
Ρεν (Γαλλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Γκαζ Μετάν (Ρουμανία)-Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
Χέλσινμποργκ (Σουηδία)-Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΩΡΟ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία της Κοινωνικής Αριστεράς, ευρεία σύσκεψη πολιτικών στελεχών προερχόμενων κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο.

Στα πλαίσια αυτής της σύσκεψης έγινε εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Χώρας μας .

Η οικονομική κρίση, η κρίση του πολιτικού συστήματος και οι καταστροφικές κυβερνητικές επιλογές – Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο κλπ – που σηματοδότησαν την απώλεια ενός σημαντικού τμήματος της εθνικής μας κυριαρχίας και οδήγησαν το λαό μας σε απόγνωση βρέθηκαν στο επίκεντρο των πολύωρων συζητήσεων.

Όλοι όσοι συμμετείχαν τόνισαν την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην ανατροπή της Κυβέρνησης και τη ριζική αλλαγή, με τη διαμόρφωση μιας μεγάλης Λαϊκής, Πατριωτικής, Προοδευτικής και Κοινωνικής συσπείρωσης,  που θα  βγάλει τη Χώρα  από τη σημερινή κρίση.

Στη Σύσκεψη πήραν μέρος :

Ασημακόπουλος  Βασίλης               Νέος Αγωνιστής

Βασιλικόπουλος   Κρίτων

Γαλανός               Νίκος                  Άρμα  Πολιτών

Γκόβας                 Γιάννης                 Κοινωνική Αριστερά

Δραγώνα              Βίβιαν

Κοτσακάς             Αντώνης                Κοινωνική  Αριστερά

Κότσιας                Σπύρος                   Κοινωνική  Αριστερά

Μόστρας              Θεόδωρος                Νέος          Αγωνιστής

Οικονόμου            Βασίλης    Βουλευτής    Άρμα   Πολιτών

Ουρεϊλίδης            Ηλίας

Ραυτόπουλος         Γιώργος                    Κοινωνική  Αριστερά

Σπέντζος                Νίκος                        Δημοκρατική Αναγέννηση

Στεφάνου               Γιάννης

Τουμανίδης           Παύλος                       ΔΗΚΚΙ

Τσουκαλάς            Κώστας                      Νέος  Αγωνιστής

Φραγκιαδάκη        Μαρία

Χατζηαντωνίου       Γιάννης                      Νέος   Αγωνιστής    

ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ


Τιμάται η συμβολή του πρώην καγκελάριου στη γερμανική επανένωση

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ πρόκειται την επόμενη εβδομάδα να λάβει ένα τμήμα του Τείχους του Βερολίνου ως δώρο προκειμένου να τιμηθεί για τη συμβολή του στην επανένωση των Γερμανιών και την πτώση του Τείχους.

Το δώρο θα απονείμει στον πρώην καγκελάριο η ταμπλόιντ εφημερίδα Bild την Τρίτη.

Το κομμάτι του Τείχους, ύψους 3,6 μέτρων και βάρους 2,7 τόνων, το οποίο χώριζε το ανατολικό από το δυτικό Βερολίνο την περίοδο από το 1961 ως το 1989, θα τοποθετηθεί στον κήπο του σπιτιού του Κολ.

Η Γερμανία είναι γεμάτη από μνημεία για το Τείχος καθώς πλησιάζει η 50ή επέτειος από την ανέγερσή του το 1961. Ανατολικογερμανοί αξιωματούχοι είχαν δώσει εντολή να ανεγερθεί για να καμφθεί το κύμα των ανατολικογερμανών πολιτών που περνούσαν στην Δύση.
Το Τείχος έγινε σύντομα το πιο απτό σύμβολο του ψυχρού πολέμου.

Ο Κολ ήταν καγκελάριος το 1989 όταν το ανατολικογερμανικό καθεστώς άρχισε να καταρρέει και εφάρμοσε μέτρα τα οποία σταδιακά οδήγησαν στην επανένωση των Γερμανιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Στη 10η αγωνιστική το πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων»

Η κλήρωση του προγράμματος της Super League μόλις ολοκληρώθηκε. Το πρόγραμμα των ομάδων για την ερχόμενη σεζόν θα έχει ως εξής:

1η Αγωνιστική
Πανιώνιος - Εργοτέλης Δ.Εν.
Παναιτωλικός - Αστ. Τρίπολης
ΠΑΟΚ - Skoda Ξάνθη
Κέρκυρα - Παναθηναϊκός
ΑΕΚ - Ομάδα Β
ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης
Ολυμπιακός- Ομάδα α
ΟΦΗ – Ατρόμητος Αθ.

2η Αγωνιστική

Παναιτωλικός - Πανιώνιος
Εργοτέλης Δ. Εν. - ΠΑΟΚ
Αστ. Τρίπολης - Κέρκυρα
Skoda Ξάνθη - ΑΕΚ
Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα
Ομάδα Β - Ολυμπιακός
Άρης - Ατρόμητος Αθ.
Ομάδα Α – ΟΦΗ

3η Αγωνιστική
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ
Κέρκυρα - Παναιτωλικός
ΑΕΚ - Εργοτέλης Δ. Εν.
ΠΑΣ Γιάννινα - Αστ. Τρίπολης
Ολυμπιακός- Skoda Ξάνθη
Ατρόμητος Αθ. - Παναθηναϊκός
ΟΦΗ – Ομάδα Β
ΑΡΗΣ – Ομάδα Α

4η Αγωνιστική
Κέρκυρα - Πανιώνιος
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα
Εργοτέλης Δ. Εν. - Ολυμπιακός
Αστ. Τρίπολης- Ατρόμητος Αθ.
Skoda Ξάνθη - ΟΦΗ
Παναθηναϊκός – Ομάδα Α
Ομάδα Β- Άρης

5η Αγωνιστική

Πανιώνιος - ΑΕΚ
ΠΑΣ Γιάννινα – Κέρκυρα
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Ατρόμητος Αθ. - Παναιτωλικός
ΟΦΗ - Εργοτέλης Δ. Εν.
Ομάδα Α - Αστ. Τρίπολης
Άρης - Skoda Ξάνθη
Παναθηναϊκός- Ομάδα Β

6η Αγωνιστική
ΠΑΣ Γιάννινα- Πανιώνιος
ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Κέρκυρα – Ατρόμητος Αθ.
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ
Παναιτωλικός - Ομάδα Α
Εργοτέλης Δ.Εν. - Άρης
Αστ. Τρίπολης - Ομάδα Β
Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός

7η Αγωνιστική
Πανιώνιος – Ολυμπιακός
Ατρόμητος Αθ. - ΠΑΣ Γιάννινα
ΟΦΗ - ΑΕΚ
Ομάδα Α - Κέρκυρα
Άρης- ΠΑΟΚ
Ομάδα Β - Παναιτωλικός
Παναθηναϊκός - Εργοτέλης Δ.Εν.
Αστ. Τρίπολης - Skoda Ξάνθη

8η Αγωνιστική
Ατρόμητος Αθ. - Πανιώνιος
Ολυμπιακός- ΟΦΗ
ΠΑΣ Γιάννινα – Ομάδα Α
ΑΕΚ - Άρης
Κέρκυρα – Ομάδα Β
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός – Skoda Ξάνθη
Εργοτέλης Δ. Εν. - Αστ. Τρίπολης


9η Αγωνιστική
Πανιώνιος - ΟΦΗ
Ομάδα Α - Ατρόμητος Αθ.
Άρης - Ολυμπιακός
Ομάδα Β - ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Skoda Ξάνθη - Κέρκυρα
Αστ. Τρίπολης - ΠΑΟΚ
Εργοτέλης Δ. Εν. – Παναιτωλικός

10η Αγωνιστική

Ομάδα Α - Πανιώνιος
ΟΦΗ – Άρης
Ατρόμητος Αθ. - Ομάδα Β
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
ΠΑΣ Γιάννινα - Skoda Ξάνθη
Α.Ε.Κ. - ΑΣΤ. Τρίπολης
Κέρκυρα – Εργοτέλης Δ. Εν.
ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός

11η Αγωνιστική

Πανιώνιος - Άρης
Ομάδα Β - Ομάδα Α
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ
SKODA Ξάνθη - Ατρόμητος ΑΘ.
Αστ. Τρίπολης - Ολυμπιακός
Εργοτέλης Δ.Εν. - ΠΑΣ Γιάννενα
Παναιτωλικός - ΑΕΚ
ΠΑΟΚ – Κέρκυρα

12η Αγωνιστική
Ομάδα Β - Πανιώνιος
Άρης - Παναθηναϊκός
Ομάδα Α - SKODA Ξάνθη
ΟΦΗ - Αστ. Τρίπολης
Ατρόμητος ΑΘ. - Εργοτέλης Δ.Εν.
Ολυμπιακός - Παναιτωλικός
ΠΑΣ Γιάννενα - ΠΑΟΚ
ΑΕΚ – Κέρκυρα

13η Αγωνιστική

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός
SKODA Ξάνθη - Ομάδα Β
Αστ. Τρίπολης - ΑΡΗΣ
Εργοτέλης Δ.Εν. - Ομάδα Α
Παναιτωλικός - ΟΦΗ
ΠΑΟΚ - Ατρόμητος ΑΘ.
Κέρκυρα - Ολυμπιακός
ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννενα

14η Αγωνιστική
SKODA Ξάνθη - Πανιώνιος
Παναθηναϊκός - Αστ. Τρίπολης
Ομάδα Β - Εργοτέλης Δ.ΕΝ.
Άρης - Παναιτωλικός
Ομάδα Α - ΠΑΟΚ
ΟΦΗ - Κέρκυρα
Ατρόμητος Αθ. - ΑΕΚ
Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννενα

15η Αγωνιστική
Πανιώνιος - Αστ. Τρίπολης
Εργοτέλης Δ.Εν. - SKODA Ξάνθη
Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ - Ομάδα Β
Κέρκυρα - Άρης
ΑΕΚ - Ομάδα Α
ΠΑΣ Γιάννενα - ΟΦΗ
Ολυμπιακός - Ατρόμητος Αθ.

16η Αγωνιστική
Εργοτέλης Δ.ΕΝ. - Πανιώνιος
Αστ. Τρίπολης - Παναιτωλικός
SKODA Ξάνθη - ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός - Κέρκυρα
Ομάδα Β - ΑΕΚ
Άρης - ΠΑΣ Γιάννενα
Ομάδα Α - Ολυμπιακός
Ατρόμητος Αθ. - ΟΦΗ

17η Αγωνιστική

Πανιώνιος - Παναιτωλικός
ΠΑΟΚ - Εργοτέλης Δ.Εν.
Κέρκυρα - Αστ. Τρίπολης
ΑΕΚ - SKODA Ξάνθη
ΠΑΣ Γιάννενα - Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός - Ομάδα Β
Ατρόμητος Αθ. - Άρης
Ο.Φ.Η. - Ομάδα Α

18η Αγωνιστική
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
Παναιτωλικός - Κέρκυρα
Εργοτέλης Δ.Εν. - ΑΕΚ
Αστ. Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννενα
SKODA Ξάνθη - Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος Αθ.
Ομάδα Β - ΟΦΗ
Ομάδα Α – Άρης

19η Αγωνιστική
Πανιώνιος - Κέρκυρα
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
ΠΑΣ Γιάννενα - Παναιτωλικός
Ολυμπιακός - Εργοτέλης Δ.Εν.
Ατρόμητος Αθ. - Αστ. Τρίπολης
ΟΦΗ - SKODA Ξάνθη
Ομάδα Α - Παναθηναϊκός
Άρης - Ομάδα Β

20η Αγωνιστική
ΑΕΚ - Πανιώνιος
Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννενα
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Παναιτωλικός - Ατρόμητος Αθ.
Εργοτέλης Δ.Εν. - ΟΦΗ
Αστ. Τρίπολης - Ομάδα Α
SKODA Ξάνθη - Άρης
Ομάδα Β – Παναθηναϊκός

21η Αγωνιστική

Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Ατρόμητος Αθ. - Κέρκυρα
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ
Ομάδα Α - Παναιτωλικός
Άρης - Εργοτέλης Δ.Εν.
Ομάδα Β - Αστ. Τρίπολης
Παναθηναϊκός - SKODA Ξάνθη

22η Αγωνιστική
Ολυμπιακός - Πανιώνιος
ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος Αθ.
ΑΕΚ - ΟΦΗ
Κέρκυρα - Ομάδα Α
ΠΑΟΚ - Άρης
Παναιτωλικός - Ομάδα Β
Εργοτέλης Δ. Εν. -Παναθηναϊκός
SKODA Ξάνθη - ΑΣΤ. Τρίπολης

23η Αγωνιστική

Πανιώνιος- Ατρόμητος Αθ.
ΟΦΗ - Ολυμπιακός
Ομάδα Α - ΠΑΣ Γιάννινα
Άρης - ΑΕΚ
Ομάδα Β - Κέρκυρα
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
SKODA Ξάνθη - Παναιτωλικός
Αστ. Τρίπολης- Εργοτέλης Δ. Εν.

24η Αγωνιστική

ΟΦΗ - Πανιώνιος
Ατρόμητος Αθ. - Ομάδα Α
Ολυμπιακός - Άρης
ΠΑΣ Γιάννινα - Ομάδα Β
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Κέρκυρα - SKODA Ξάνθη
ΠΑΟΚ - Αστ. Τρίπολης
Παναιτωλικός - Εργοτέλης Δ. Εν.

25η Αγωνιστική

Πανιώνιος - Ομάδα Α
Άρης - ΟΦΗ
Ομάδα Β - Ατρόμητος Αθ.
Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός
SKODA Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα
Αστ. Τρίπολης - ΑΕΚ
Εργοτέλης Δ.Εν. - Κέρκυρα
Παναιτωλικός- ΠΑΟΚ

26η Αγωνιστική
Άρης - Πανιώνιος
Ομάδα Α - Ομάδα Β
ΟΦΗ - Παναθηναϊκός
Ατρόμητος ΑΘ. - SKODA Ξάνθη
Ολυμπιακός - Αστ. Τρίπολης
ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης Δ.Εν.
ΑΕΚ - Παναιτωλικός
Κέρκυρα - ΠΑΟΚ

27η Αγωνιστική
Πανιώνιος - Ομάδα Β
Παναθηναϊκός - Άρης
SKODA Ξάνθη - Ομάδα Α
Αστ. Τρίπολης- ΟΦΗ
Εργοτέλης Δ.Εν. – Ατρόμητος Αθ.
Παναιτωλικός - Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
Κέρκυρα - ΑΕΚ

28η Αγωνιστική
Παναθηναϊκός - Πανιώνιος
Ομάδα Β - SKODA Ξάνθη
Άρης - Αστ. Τρίπολης
Ομάδα Α - Εργοτέλης Δ.Εν.
ΟΦΗ - Παναιτωλικός
Ατρόμητος Αθ. - ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός - Κέρκυρα
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ

29η Αγωνιστική
Πανιώνιος - SKODA Ξάνθη
Αστ. Τρίπολης - Παναθηναϊκός
Εργοτέλης Δ. Εν. - Ομάδα Β
Παναιτωλικός - Άρης
ΠΑΟΚ - Ομάδα Α
Κέρκυρα - ΟΦΗ
ΑΕΚ - Ατρόμητος Αθ.
ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός

30η Αγωνιστική
Αστ. Τρίπολης - Πανιώνιος
SKODA Ξάνθη - Εργοτέλης Δ. Εν.
Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός
Ομάδα Β - ΠΑΟΚ
Άρης - Κέρκυρα
Ομάδα Α - ΑΕΚ
ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα
Ατρόμητος Αθ. – Ολυμπιακός

Δύο από τις ομάδες κληρώθηκαν ανώνυμα (Ομάδα Α και Ομάδα Β) εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Η ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ!

Την προσωρινή προφυλάκιση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο διέταξε σήμερα το διαστήριο του Κιέβου που εκδίκαζε την υπόθεσή της, σε συνεδρίαση που έγινε παρουσία κοινού στην πρωτεύουσα της χώρας, σύμφωνα με ανταποκριτή...
του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ροντιόν Κιρέγιεφ ικανοποίησε το αίτημα του δικαστηρίου, που ζητούσε να τεθεί υπό κράτηση η Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας. Ωστόσο η ίδια υποστηρίζει ότι η δίωξή της είναι πολιτική.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ 40ΩΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, καθώς αυξάνεται το ωράριο στο Δημόσιο από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα. Οι υπάλληλοι μπορούν να επιλέξουν τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης...
07.00 με 15.00 07.30 με 15.30 08.00 με 16.00 08.30 με 16.30 09.00 με 17.00 Οι αιτήσεις για τις ώρες εργασίας πρέπει να υποβληθούν έως τις 8 Αυγούστου και η δήλωση για την επιλογή του ωραρίου έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και ισχύσει έως τις 30 Ιουνίου του επόμενου έτους. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού θα είναι 6, εκτός από τις εφορίες που οι φορολογούμενοι θα εξακολουθούν να μπορούν να τις επισκέπτονται για 5,5 ώρες. Το νέο ωράριο θα ισχύει για τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και τα λοιπά ΝΠΔΔ.

ΝΕΚΡΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

Ο Χαμίς Καντάφι, γιος του Μουαμάρ Καντάφι, φέρεται ότι είναι μεταξύ των 32 ατόμων που σκοτώθηκαν στη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ στην πόλη Ζλίτεν της δυτικής Λιβύης, σύμφωνα με εκπρόσωπο των αντικαθεστωτικών. «Στη διάρκεια της νύχτας, αεροσκάφος του...
ΝΑΤΟ έπληξε το κέντρο διοίκησης των δυνάμεων του Χαμίς Καντάφι. Τριάντα δύο από τους άνδρες του σκοτώθηκαν όπως και ο ίδιος» τόνισε ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών, Μοχάμεντ Ζαουάουι. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάνενα σχόλιο από την κυβέρνηση ή το ΝΑΤΟ και δεν είναι δυνατόν να γίνει άμεσα η επιβεβαίωση των θανάτων. Ο Χαμίς Καντάφι είναι επικεφαλής της 32ης ταξιαρχίας της Λιβύης, μία από τις πιο επαγγελματικές και πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι στρατιωτικές μονάδες που μάχονται στην πόλη Ζλιτάν, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην ελεγχόμενη από τους αντικαθεστωτικούς Μιζουράτα και την Τρίπολη.

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Συνέχεια στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την ΑΔΕΔΥ δίνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος μετά τη φημολογούμενη λευκή απεργία των δημοσίων υπαλλήλων σε οικονομικές ή ελεγκτικές υπηρεσίες.
Σε σημερινές δηλώσεις του στο MEGA επανέλαβε ότι η λευκή απεργία δεν κατοχυρώνεται. «Δεν είναι δικαίωμα η λευκή απεργία, δεν υπάρχει δικαίωμα στην μη είσπραξη εσόδων, γιατί υπονομεύεται μια προσπάθεια ολόκληρου του λαού» και ξεκαθάρισε ότι «για κάθε παράβαση καθήκοντος θα υπάρξει παραπομπή στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και θα επιβληθούν κυρώσεις ανάλογα με το αδίκημα».
Ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι η υστέρηση των πληρωμών δεν είναι μόνο θέμα ύφεσης, αλλά οφείλεται σε δυσλειτουργία και ανεπάρκεια του δημόσιου τομέα. Δεν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Χθες, Πέμπτη, ο κ. Μόσιαλος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι για τους υπαλλήλους που επιλέγουν τη λευκή απεργία ή είναι αργόσχολοι δεν υπάρχει θέμα ένταξής τους στην εργασιακή εφεδρεία, δείχνοντας την «έξοδο» από το Δημόσιο και στέλνοντας σαφές πολιτικό μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανεχθεί στο εξής τέτοιες εργασιακές συμπεριφορές.
Η τοποθέτηση Μόσιαλου έγινε μετά από δήλωση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπασπύρου, ο οποίος φέρεται να παρότρυνε δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται σε οικονομικές ή ελεγκτικές υπηρεσίες να προχωρήσουν σε λευκή απεργία.
Η ΑΔΕΔΥ έχει αντιδράσει έντονα στην απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει εκ νέου επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους.
Ο γ.γ. της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος τόνισε ότι ουδέποτε η ΑΔΕΔΥ ή η ΓΣΕΕ έχουν προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις και επιτέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, λέγοντας πως «ανακοινώνει απολύσεις, λες και είναι ο ιδιοκτήτης» του Δημοσίου.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας ζήτησε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Παπασπύρου και τάχθηκε στο πλευρό του κ. Μόσιαλου. Τόνισε ότι η απεργία είναι αποδεκτή, όχι όμως η λευκή απεργία, που στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου.

ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΠΟΥΕΡΤΑ ΝΤΕΛ ΣΟΛ

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα τα ισπανικά ματ απαγόρευσαν χθες την είσοδο στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ στην Μαδρίτη, σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν τους "Αγανακτισμένους" να εγκατασταθούν ξανά στην πλατεία. Οι αστυνομικοί κρατώντας ασπίδες παρατάχθηκαν πίσω...
από μεταλλικά κιγκλιδώματα, απαγορεύοντας την είσοδο στην πλατεία, ενώ ο σταθμός του μετρό στην πλατεία, ένας από τους πιο πολυσύχναστους της πόλης, παρέμεινε κλειστός για αρκετές ώρες.
Παράλληλα, η συνήθως γεμάτη από τουρίστες περιοχή ήταν σχεδόν άδεια, καθώς τα καφέ και τα εστιατόρια των γύρω δρόμων ήταν επίσης κλειστά.
Ωστόσο, απόψε περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν απέναντι από τους αστυνομικούς φωνάζοντας συνθήματα όπως "ντροπή, ντροπή" και "λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος".

ΠΑΤΡΑ: ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠάτρα: Κάτι κινείται στο "μέτωπο" του τραμ  Τι γράφει σε ρεπορτάζ της η "Καθημερινή" Αν στην Αθήνα θεωρείται αργό, τι να πει και η περιφέρεια; Ο λόγος για το τραμ, το μέσο που εξυπηρετεί περίπου 65.000 επιβάτες κάθε μέρα στην πρωτεύουσα, αλλά παραμένει καθηλωμένο στα χαρτιά σε άλλες πόλεις της χώρας, με τη δημιουργία του να εξαγγέλλεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά να μην προχωρεί.
Τελευταία, όμως, στην Πάτρα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της "Καθημερινής", κάτι δείχνει να κινείται. Αν η Τραμ Α. Ε. πει το τελικό ναι, τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η κατασκευή της γραμμής τραμ στην πόλη (που ως γνωστόν διέθετε τραμ από το 1902 ώς το 1917). Η σύνταξη μελέτης για την κατασκευή γραμμής τραμ στην Πάτρα είχε ξεκινήσει το 2008 από την Τραμ Α. Ε. με εντολή του τότε υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη και σε συνεννόηση με τον τότε δήμαρχο της πόλης κ. Α. Φούρα. Το 2010 είχαν ανακοινωθεί τα πρώτα στοιχεία της μελέτης σκοπιμότητας, η οποία ελάμβανε υπόψη χάραξη που συνέδεε το πανεπιστήμιο με το κέντρο της Πάτρας και το ΤΕΙ και διερχόταν από τις οδούς Μαιζώνος και Ρ. Φεραίου, Σμύρνης και Καλαβρύτων.
Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 260 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι σε πλήρη ανάπτυξη θα μεταφέρει 40.000 επιβάτες την ημέρα. Σύμφωνα με στελέχη της αυτοδιοίκησης, η μελέτη βρίσκεται στα χέρια της εταιρείας, η οποία μένει να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στο έργο. Πάντως, θεωρείται ιδανικό για την πόλη, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα τονώσει την τοπική οικονομία.

Ο ΜΠΑΦΟΓΑΠ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ ΜΕ ΚΑΝΟ!!!Στη Σέριφο εντοπίστηκε ο πρωθυπουργός να κάνει κανό χθες το απόγευμα σε μία από τις 35 παραλίες που διαθέτει το μικρό αυτό νησί.
Δεν είναι γνωστό αν έχει καταλύσει στο σπίτι του Παπακωνσταντίνου αλλά και πού αλλού να πάει εκεί και να μην τον πάρουν χαμπάρι.
Πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι ο Λαζόπουλος που διατηρεί εξοχικό στο νησί έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να τον βιντεοσκοπήσουν ή έστω να τον φωτογραφίσουν με σκοπό να μαζέψει υλικό για το «τσαντίρι» του που ξεκινά το Φθινόπωρο.

ΘΥΜΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ Ο ΜΙΣΤΕΡ ΜΠΙΝ

Ο Ρόουαν Άτκινσον που έγινε γνωστός ενσαρκόνοντας τον μίστερ Μπιν στη γνωστή σειρά έχει τρέλα με τα αυτοκίνητα και ειδικά με την αγαπημένη του την εντυπωσιακή McLaren F1
Αυτή τη φορά όμως μάλλον το παράκανε με την ταχύτητα, αφού όπως λένε τα Βρετανικά ΜΜΕ έφυγε από το δρόμο και ... έπεσε σε δέντρο.
Το ακριβό αμάξι όμως φαίνεται ότι τον προστάτεψε και έτσι οι πληροφορίες λένε ότι τη γλίτωσε με πολύ ελαφρά τραύματα, αν και χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο.
Πάντως το ότι ο ηθοποιός βγήκε μόνος του από τη McLaren F1 και περίμενε μέχρι να φθάσει ασθενοφόρο δείχνει ότι δεν έπαθε και κάτι σοβαρό, αν και είδε έντρομος δευτερόλεπτα μετά το τρακάρισμα το αυτοκίνητό του να παίρνει φωτιά...

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


Ο τουρκικός Τύπος κατά διαστήματα αναθερμαίνει τους ισχυρισμούς της Άγκυρας σχετικά με την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στη Ρόδο. 

Φαίνεται ότι δεν δίνει σημασία στην απόφαση της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία απορρίπτονται ως αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της.

Η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την Έκθεση του Ελβετού βουλευτή Άντριου Γκρος για τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Ρόδου και της Κω.

Αυτά, όμως, δεν αφορούν την Άγκυρα, η οποία ακολουθώντας την πάγια τακτική της επιμένει σε αυτά που θέλει αδιαφορώντας για  νόμους, κανόνες, συνθήκες .

Στην εφημερίδα  Ζαμάν, ο κ. Βαχίτ Γιαζγκάν θυμήθηκε ξανά την «τουρκική μειονότητα» της Ρόδου.

Σε άρθρο του με τίτλο «Τα παιδιά μιας χαμένης γενιάς στη Ρόδο μαθαίνουν τουρκικά», γράφει: «Στη Ρόδο όπου ζουν οι περισσότεροι Τούρκοι από όλα τα ελληνικά νησιά,  τα παιδιά συνεννοούνται μεταξύ τους στα ελληνικά.  Αυτή είναι η χαμένη τουρκική γενιά της Ρόδου. Η μειονότητα των 3.500 ατόμων δεν διδάσκεται στα σχολεία τη μητρική της γλώσσα. 

Ο ιμάμης του τεμένους Ιμπραχήμ πασά ξεκίνησε φροντιστήρια εκμάθησης τουρκικής γλώσσας εδώ και δυο χρόνια. Διδάσκει στα παιδιά τη γλώσσα και τη θρησκεία τους. Οι Τούρκοι που ζουν στη Ρόδο μετά την προσάρτηση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα , στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου υπόκεινται σε διάφορες πιέσεις. Η Ελλάδα μετά την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο το 1974 έκλεισε τα μειονοτικά σχολεία, έτσι τα παιδιά δεν ξέρουν να γράψουν και να διαβάσουν στη μητρική τους γλώσσα».

Ο ιμάμης Ιλτέρ Ματσο υποστηρίζει ότι τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για να μάθουν τη γλώσσα τους, αλλά ο αριθμός των μαθητών του, τον διαψεύδει. Οι μαθητές του, κατά δήλωση του, είναι  μόνο 50 παιδιά. Μικρός αριθμός  ανάλογα με τις 3.500 που επικαλείται.  Ζητά ενίσχυση για να συνεχίσει το έργο του που θεωρεί πολύ σημαντικό.

Καλά θα κάνει η Άγκυρα να σταματήσει αυτό το παιχνίδι. Πρώτα από όλα δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Ρόδο.

Υπάρχουν Μουσουλμάνοι Έλληνες τουρκικής καταγωγής που επέλεξαν με δική τους βούληση να ζήσουν στη Ρόδο. Οι άνθρωποι δεν ζητούν τίποτα και είναι ευχαριστημένοι από αυτά που τους προσφέρει η Ελλάδα. Κάποια όργανα που στέλνει κατά καιρούς η Άγκυρα προσπαθούν να δημιουργήσουν  προβλήματα στους φιλήσυχους πολίτες.

Εάν η Άγκυρα ενδιαφέρεται τόσο πολύ για να μάθουν τα παιδιά τη μητρική τους γλώσσα  στη Ρόδο καλά θα κάνει να εκδηλώσει αυτή την ευαισθησία της για τα παιδιά των Κούρδων, αλλά και των Λαζών του Πόντου που υπέβαλαν τα αιτήματα τους για να διδάσκονται  και αυτοί τη μητρική τους γλώσσα στα σχολεία τους.

Επίσης, ο Χότζας Φεττουλλάχ Γκιουλέν  που εκδίδει την εφημερίδα Ζαμάν, να παύσει να  ονειρεύεται ότι θα του επιτραπεί να ανοίξει ένα από τα περίφημα «προπαγανδιστικά» σχολεία του στη Ρόδο. 


από: www.elzoni.gr

ΡΕΠΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ


Από τις εθνικές εκλογές του 2009 έως σήμερα στον Ελλαδικό χώρο συνέβησαν τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές ανακατατάξεις που δυστυχώς ακόμη δεν έχουν βρει το δρόμο πάνω στον οποίο θα οικοδομηθεί το νέο αλλά και τι θα είναι και θα πραγματεύεται αυτό.
Είναι τόσο βαθιά ριζωμένος στον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό ιστό ο λαϊκισμός που δεν επιτρέπει σε καμία δύναμη ή πρόσωπο να καταφέρει να θέσει νέα στάνταρντ.
Το συμφέρον του ενός προσκρούει στο συμφέρον του άλλου, όλοι διαπιστώνουν το δίκαιο των αιτημάτων και των δύο ή περισσοτέρων πλευρών, λύσις όμως καμία, διότι αντιτίθεται  στις κλειστές και συντεχνιακές ομάδες και λογικές του βολέματος. Ο Λαϊκισμός με όποια απόχρωση και αν εμφανίζεται, έχει κοινά χαρακτηριστικά και πέραν του να διαπιστώνει προβλήματα, ούτε λύσεις δίνει, ούτε δημιουργεί προϋποθέσεις αλλαγής νοοτροπίας. Το άσπρο - μαύρο, ο καλός και ο κακός παίρνουν τη θέση του δημιουργικού και ολισθαίνουμε όλο και περισσότερο κατακρημνίζοντας έτσι κάθε όνειρο και ελπίδα αλλαγής.
Η καταγγέλλουσα ρητορεία δίνει και παίρνει και ο λαός μετατρέπεται σε μάζα και οχλοκρατία και όσο τα ΜΜΕ ελέγχονται από το οικονομικοπολιτικό σύστημα που εξουσιάζει… η ολίγη Δημοκρατία , η ολίγη ανάπτυξη, η ολίγη οικονομική άνεση και το ολίγο δικαίωμα στην αξιοπρέπεια που επιτρέπουν, δίνει μεν ανάσες, αλλά ταυτόχρονα εγκλωβίζει φοβικά το λαό και τον οδηγεί σε μαρασμό και βόλεμα. Το «φαιοκόκκινο» μέτωπο που αναπτύσσεται και η συγκρουσιακή λογική παίρνει τη θέση του δημιουργικού.
Η διαχείριση της πραγματικότητας, πολιτικής και κοινωνικής φαντάζει ωρολογιακή βόμβα στα χέρια των ανίκανων μα πάνω από όλα ανεύθυνων. Σε αυτό το διάχυτο μίγμα φοβιών, αγκυλώσεων και αδιεξόδων αντί για τη λύση συνεχίζουμε να ψάχνουμε και να συζητάμε το πρόβλημα. Όσο υποκύπτουμε σε λαϊκίστικες απαιτήσεις τόσο θα εδραιώνεται η κρατική διαφθορά και η πεποίθηση ότι το κράτος- πατερούλης θα είναι εδώ για όλα και όλους.
Τρανό παράδειγμα, το «κίνημα των αγανακτισμένων» όπου πολίτες διαφορετικών πεποιθήσεων και διεκδικήσεων ενώθηκαν ενάντια στο κοινό κακό. Το συμφέρον τους ενός όμως αντέκρουε στο συμφέρον του άλλου και ευτυχώς δεν εκδηλώθηκε αυτή η φάση της αγανάκτησης, γιατί τότε θα είχαμε δυσάρεστα αποτελέσματα και απρόβλεπτες συνέπειες. Μπορεί αυτή η διάσταση να μας ξέφυγε τη δεδομένη στιγμή, όμως φανερώνει το πόσο εύκολα ο λαϊκισμός αλλά και γρήγορα δημιουργεί προϋποθέσεις άλλοτε ενίσχυσης του περί δικαίου αισθήματος και άλλοτε συνταγματικής εκτροπής, εκ διαμέτρου αντίθετα όμως μεταξύ τους.
Επειδή οι διαπιστώσεις δεν τελειώνουν, κλείνοντας να αναφέρω ότι πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε τι κράτος και με ποιες κατευθύνσεις θέλουμε και ύστερα να οικοδομήσουμε το μοντέλο εκείνο πάνω στο οποίο θα διεκδικήσουμε τη νέα εποχή. Διαφορετικά θα μασάμε και θα αναμασάμε τα ίδια, χωρίς σκοπό, χωρίς στόχο, δίνοντας χώρο στον κάθε ένα που επιβουλεύεται τη χώρα και το λαό να μιλά για «μειωμένη εθνική κυριαρχία», αλλά και να την κατακτά τελικά, ενώ εμείς, μοιρολατρικά, θα δεχόμαστε τις συνέπειες και θα συνεχίζουμε να διαφωνούμε στα αυτονόητα.


Φωτάκης Βασίλης
Πολιτικό στέλεχος
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Δημοκρατικής Συμμαχίας