ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ!ΦΑΚΕΛΩΣΑΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΑΣ ΣΕ FACEBOOK ΚΑΙ TWITTER ΚΑΙ ΤΑ ΠΩΛΟΥΝ ΣΕ ΠΕΛΑΤΕΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η Ελληνική εταιρεία αποδελτίωσης "innews" που εδώ και χρόνια κατακλέβει την εργασία εκατοντάδων δημοσιογράφων σε εφημερίδες και ίντερνετ καταγράφοντας για λογαριασμό πελατών τους (επ' αμοιβή) ότι γράφουν... οι πάντες, πλέον διαφημίζει - και το planet-greece αποκαλύπτει με ντοκουμέντο αδιάψευστο - ότι έχει φακελώσει όλους τους Έλληνες χρήστες του facebook και του Twitter και μάλιστα πουλάει τα δεδομένα τους σε όποιον ενδιαφέρεται!...Η εταιρεία αποδελτίωσης innews εδώ και χρόνια καπηλεύεται προς ίδιον όφελος τη δουλειά εκατοντάδων (μην πούμε χιλιάδων) δημοσιογράφων ή συντακτών σε εφημερίδες, περιοδικά και ίντερνετ.

Τι κάνει;

Έναντι αμοιβής, αναλαμβάνει για εκλεκτούς πελάτες της να τους ενημερώνει ποιος έχει γράψει τι, προσκομίζοντάς του και το ανάλογο αντίγραφο, χωρίς να καταβάλει ούτε μισό ευρώ για πνευματικά δικαιώματα στους συντάκτες της εκάστοτε είδησης, ή στους δημιουργούς ενός κειμένου, ούτε καν στην επιχείρηση για την οποία οι συγγραφείς εργάζονται.

Εδώ και χρόνια λυμαίνεται τη δουλειά τρίτων προς ίδιον όφελος. Αποκομίζοντας βέβαια μεγάλα κέρδη. (Δε νομίζουμε να πιστεύει κανείς ότι το κάνουν για... την ψυχή της μανούλας τους)!

To facebook

Αισχάτως, λοιπόν η εν λόγω εταιρεία αποφάσισε να αναρτήσει αυτή την σοκαριστική ανακοίνωση στην αρχική της σελίδα:


Το γράφουν ξεκάθαρα, χωρίς καμία συγκάλυψη και καμία ντροπή. "Παρακολουθούμε 50.000 Έλληνες χρήστες του Twitter και 918.00 του Facebook"!

'Άγνωστο πώς, κατάφεραν να φακελώσουν σχεδόν 1.000.000 (ένα εκατομμύριο) Έλληνες χρήστες των δημοφιλών social media, χωρίς ΠΟΤΕ να πάρουν την έγγραφη έγκρισή τους, και πλέον όποιος ενδιαφέρεται, για 60 ευρώ, μπορεί να γνωρίζει αν υπάρχει οποιοσδήποτε, οπουδήποτε, πού μπορεί να έχει γράψει κάτι για αυτόν.

Έχει λοιπόν ο Χ επιχειρηματίας την απορία ποιοι γράφουν γι' αυτόν στο facebook και τι, με 60 ευρώ το μαθαίνει. Και βέβαια, μετά, μπορείνα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα κατά το δοκούν. Υποβάλλοντας ακόμη και αγωγή και αξιώνοντας υπέρογκες αποζημιώσεις! Αγνοόντας ότι κάποιος μπορεί να έγραψε κάτι σε έναν φίλο του, στα πλαίσια προσωπικής συζήτησης, που σε καμία περίπτωση δε γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται!!!

Πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση παραβίασης όχι μόνο των Προσωπικών Δεδομένων αλλά ακόμη και των Προσωπικών Ελευθεριών. Η εν λόγω εταιρεία καταπατεί ακόμη και το Σύνταγμα. Περιμένουμε τα αντανακλαστικά τόσο του εισαγγελέα όσο και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι θα πρέπει να παρέμβουν ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ._

http://planet-greece.blogspot.com/2011/08/facebook-twitter.html

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS!


http://images.inews.gr/27/miltiadis-papaioannou.jpgΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΡΙΚΗ!
Είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει και το υπουργείο δικαιοσύνης δεν μπορεί πλεόν να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του. Μετά τις ευεργετικές διατάξεις για την αποφυλάκιση κακούργων, που μετέπειταν δολοφονούν εργαζομένους και οικογενειάρχες, η κατάσταση με τους διακινητές παιδικής πορνογραφίας έρχεται να βάλει βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας!
Βασιζόμενοι σε νομικίστικα τερτίπια και στην γενικότερη ασυδοσία που επικρατεί, αυτοί οι υπάνθρωποι καταφέρνουν και παίρνουν μακρινές δικασίμους, χωρίς εντέλει ΟΥΔΕΠΟΤΕ να φυλακίζονται.
και μην βιαστεί κάποιος να πει ότι “απλά έβλεπαν αλλά δεν πείραξαν παιδί…” τα στοιχεία είναι ΚΟΛΑΦΟΣ. Δεν υπάρχει ούτε ένας βιαστής ανηλίκου που να μην είχε στην κατοχή του παρόμοιο υλικό.
Την ίδια στιγμή μάλιστα η κυβέρνηση φτιάχνει επιτροπές και αναλώνεται για τον έλεγχο των blogs, αυτά τα καθάρματα κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα μας.
Το γεγονός αυτό έχει εξοργίσει και την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και προσωπικά τον διοικητή Μανώλη Σφακιανάκη. Ο λόγος είναι απλός: Όταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος και δη οικογενειάρχης αντιληφθεί τι ακριβώς περιεχει το υλικό που διακινούν αυτοί οι άνθρωποι, τότε πρέπει να ενεργοποιήσει και το τελευταίο ίχνος ψυχραιμίας που του απομένει για να μην τους φυτέψει μία σφαίρα στο κεφάλι.
Αφήστε λοιπόν την οπερέτα με τα Blogs κύριε Παπαϊωάννου, γιατί ΕΝΑ έγκλημα να συμβεί εις βάρος παιδιού από κάποιο “ελεύθερο διεστραμμένο πουλί”, τότε πραγματικά θα δείτε τι σημαίνει λαϊκή οργή.

ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΙΑΣ ΚΟΥΦΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


                        Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 

Πριν από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή των Ελλήνων, σε άρθρο μου στις 13 Ιουλίου 2011 με τίτλο «Η χαμένη ευκαιρία της Κυβέρνησης» μεταξύ των άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Αυτή τη χρονική περίοδο, λοιπόν, η Ελληνική Κυβέρνηση είχε τη μεγάλη ευκαιρία να διορθώσει το λάθος της άρον-άρον ψήφισης του μνημονίου άνευ ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, εκβιάζοντας τους τροικανούς για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, επενδύοντας στο φόβο των Ευρωπαίων για την  επικείμενη διάλυση της Ευρωζώνης. Πριν λίγες μέρες, ανησυχούσαν όλοι και ήταν κοινή η διαπίστωση (ΗΠΑ και ΕΕ), πως ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδος θα σήμαινε την απομάκρυνσή της από το ευρώ και ταυτόχρονα θα λειτουργούσε ως μεταδοτική ασθένεια για τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και πιθανώς την Ιταλία και την Γαλλία) με κοινή κατάληξη την διάλυση της ζώνης του ευρώ. Δεν επένδυσε λοιπόν η Ελληνική Κυβέρνηση στο φόβο της ΕΕ, πως πιθανή πτώχευση της Ελλάδος οδηγεί σε πτώχευση της Ευρώπης, παρότι ήταν βέβαιο, πως η πέμπτη δόση του δανείου ήταν εξασφαλισμένη και ουδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση, άσχετα, εάν ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο. Με αυτό τον τρόπο, δυστυχώς, η Ελληνική Κυβέρνηση απεμπόλησε για άλλη μια φορά το δικαίωμα του ισότιμου εταίρου την ΕΕ και αποδέχθηκε να θεωρείται από τους Ευρωπαίους ως ένας κοινός δανειολήπτης. Αυτή, ήταν η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη χώρα μας».   
Πριν από την σύνοδο κορυφής την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011, σε άλλο άρθρο μου με τίτλο «Οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, εμείς;» τονίζονται μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
«Σήμερα, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την κυβέρνηση, η αναστάτωση στην Ευρώπη για την πιθανή πτώχευση της Ελλάδος που θα επιφέρει την διάλυση της ευρωζώνης είναι συνεχώς αυξανόμενη. Ιδιαίτερα, μετά και τις κερδοσκοπικές πιέσεις από τους οίκους αξιολόγησης προς την Ιταλία, αλλά και τις ΗΠΑ, που έχουν επιφέρει κλυδωνισμούς στο οικοδόμημα της Ευρώπης. Κύριοι της κυβέρνησης, επιτέλους σοβαρευτείτε και εν όψει της εκτάκτου συνόδου κορυφής της Ε.Ε. την ερχόμενη Πέμπτη, όπου θα  συζητηθεί η αντιμετώπιση της κρίσεως χρέους στην Ευρωζώνη, πρέπει να αναλογιστείτε τούτη την ύστατη ώρα για την Ελλάδα, πως χρειάζεται από μέρους σας αταλάντευτη και σκληρή διαπραγμάτευση με τους διεθνείς τοκογλύφους-κερδοσκόπους, δηλαδή τους τραπεζίτες της Ευρώπης υπέρ των Εθνικών μας συμφερόντων.
Όμως, Εθνικό μας συμφέρον είναι να γίνει βιώσιμο το Ελληνικό χρέος και απαιτείται εκτός της επαναγοράς των ομολόγων μας, να διεκδικηθεί η δραστική περικοπή του χρέους, κάτι που τελευταία συζητούν οι εταίροι μας στην Ε.Ε.
Επίσης, θα πρέπει η όποια δανειοδότηση να γίνεται με συμβολικό επιτόκιο της τάξεως του 1%, γιατί η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει το βάρος επιτοκίων της τάξεως 5%-8%. Τέλος, θα μπορούσε να διεκδικηθεί τριετής έως πενταετής χάρη αποπληρωμής των χρεών μας, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης της χώρας. Τα παραπάνω αποτρέπουν από την χρεοκοπία όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη!
Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το έχουν καταλάβει, αλλά προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Η Ελληνική κυβέρνηση το έχει καταλάβει
;».
        Σήμερα, βρίσκομαι ξανά στη δυσάρεστη θέση να σημειώσω ότι στην Σύνοδο κορυφής η Κυβέρνησή μας για άλλη μια φορά δεν διαπραγματεύθηκε και αρκέστηκε στα ψίχουλα που μας πέταξαν οι εταίροι μας. Ψίχουλα που πολύ σύντομα τα πήραν πίσω, όταν οι πιέσεις των αγορών προκάλεσαν πανικό στην ΕΕ με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας των ΗΠΑ από τους Standard & Poors. Μια υποβάθμιση που χαρακτηρίζεται δραματική για την υποτιθέμενη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Μια υποβάθμιση που είχε να υποστεί η Αμερική από το 1946.
Μετά, λοιπόν, και τις πρόσφατες κερδοσκοπικές πιέσεις των οίκων αξιολόγησης προς την Ιταλία και την Ισπανία, οι οποίες αρνούνται να δανείσουν στην Ελλάδα με χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό που οι ίδιες δανείζονται, σταματούν οι θριαμβολογίες της ανύπαρκτης Κυβέρνησης για τα δήθεν επιτυχή αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών και όλα δείχνουν πως θα μας δώσουν την έκτη δόση, το Σεπτέμβριο, όχι με το επιτόκιο εξυπηρέτησης 3,5% που αποφάσισαν, αλλά με το προηγούμενο επιτόκιο.
Αυτή είναι εξέλιξη που δραματοποιεί πολύ περισσότερο την κατάσταση της οικονομίας μας. Μιας οικονομίας που δυστυχώς ζητάει όλο και περισσότερες θυσίες από τον Ελληνικό λαό, δίνοντας ταυτόχρονα μεγάλες ευκαιρίες στα ξένα συμφέροντα. Η κυβέρνηση που ήδη υλοποίησε «γενναίες» περικοπές μισθών και θα υλοποιήσει πολύ σύντομα τις νέες περικοπές των επιδομάτων του Δημοσίου, που δρομολογεί την έκτακτη εισφορά στα ΙΧ, την εισφορά αλληλεγγύης του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, την αύξηση παρακράτησης φόρου, την εισφορά υπέρ της ανεργίας για τους δημόσιους υπαλλήλους, της περαίωσης και του φόρου ακίνητης περιουσίας, βρίσκεται προ των πυλών μαζικών απολύσεων στο δημόσιο ενώ αναμένονται περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, η παράλογη αύξηση του ΦΠΑ για τα είδη εστιάσεως στο 23% από την  1η Σεπτεμβρίου θα μειώσει δραστικά την κίνηση στα εν λόγω καταστήματα με αποτέλεσμα να χαθούν και εκεί αρκετές χιλιάδες θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα ο τουρισμός στον οποίο βασιζόταν η υποτιθέμενη ανάπτυξη της χώρας, θα πληγεί ανεπανόρθωτα.
        Στις μέρες μας, όμως, βιώνουμε όχι μόνο μια Ελληνική κρίση, αλλά μια παγκόσμια οικονομική κρίση. Μια κρίση που δεν μπόρεσαν να προβλέψουν και να αντιμετωπίσουν οι μικρόψυχοι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες που τις τελευταίες δεκαετίες κυβερνούν τις χώρες τους. Ηγέτες με πρώτη και χειρότερη την αλαζόνα Καγκελάριο της Γερμανίας, κ. Μέρκελ, που δεν κατάλαβαν, πως με τις όποιες αποφάσεις τους στην τελευταία σύνοδο κορυφής δεν θα έσωζαν μόνο την Ελληνική οικονομία, αλλά πρωτίστως την Ευρωπαϊκή. Έτσι, οι κοντόφθαλμοι πολιτικοί πήραν κοντόφθαλμες και μικρόψυχες αποφάσεις και οδηγούν την ΕΕ στην πλήρη διάλυσή της αντί στη διάσωσή της. Μια διάλυση που θα ξεκινήσει από τις τράπεζες που ελέγχουν τα ομόλογα όλων των χωρών της ΕΕ, οι οποίες δεν θα μπορέσουν να αντέξουν την πίεση των αγορών και των τοκογλύφων κερδοσκόπων. Αυτών που με ταχύτητα φωτός και με χειρουργική ακρίβεια προωθούν την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης. Τα παραπάνω ισχυροποιούνται και με τον πανικό που έχει καταλάβει την υπερδύναμη των ΗΠΑ, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας, και των πρόσφατων δηλώσεων Κινέζου αξιωματούχου που μίλησε για παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, θεωρώντας πως έτσι θα αποφευχθεί η παγκόσμια οικονομική καταστροφή, που έχει προκληθεί από μια χώρα (εννοώντας τις ΗΠΑ που χρωστούν στη Κίνα 1,1 τρις δολάρια).
        Αυτή, λοιπόν, η οσφιοκαμπτική και επικίνδυνη Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να αφουγκρασθεί επιτέλους, τη συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση και τον πανικό που έχει επιφέρει στην ΕΕ και στις ΗΠΑ και με γενναιότητα να διεκδικήσει όσα αναφέρω στο από 19/7/2011 άρθρο μου που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη και θα την κάνουν εκ νέου ανταγωνιστική, παραγωγική και βιώσιμη. Σύμμαχος στις γενναίες αποφάσεις που πρέπει να λάβει έστω και την ύστατη ώρα η Κυβέρνηση είναι η εφημερίδα «New York Times», η οποία σε προχθεσινό της κύριο άρθρο επιρρίπτει ευθύνες στους Ευρωπαίους ηγέτες για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της Ελληνικής κρίσεως. Η Αμερικανική εφημερίδα θεωρεί πως σωτηρία για την Ελλάδα θα υπάρξει μόνο διά μέσω της ενίσχυσης της ανάπτυξης, της μείωσης των επιτοκίων στα ελληνικά δάνεια και με φορολογικές μεταρρυθμίσεις. Κατηγορεί δε, τη κ. Μέρκελ, τον κ. Σαρκοζί και άλλους ευρωπαίους ηγέτες πως δεν νοιάζονται για ουσιώδη ανάπτυξη της Ελλάδος με την οποία θα μειώσει τα χρέη της αλλά ενδιαφέρονται πρωτίστως για το πώς θα μειώσουν τις απώλειες των τραπεζών. Παράλληλα, οι δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρεν που ισχυρίσθηκε πως η βοήθεια στην Ελλάδα πρέπει να δοθεί άμεσα, δίνουν επιπλέον βαρύτητα στην άποψη περί άμεσης οικονομικής ενίσχυσης της χώρας.
        Ωστόσο, οφείλω να καταθέσω την συγκρατημένη αισιοδοξία μου για το αν η Ελληνική Κυβέρνηση θα σηκώσει κεφάλι απέναντι στους ανίκανους και φαύλους πολιτικούς ηγέτες της ΕΕ, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για το Ε
λληνικό χρέος. Αμφίβολο, θεωρώ, είναι αν εισπράττει όλες τις αντιδράσεις του λαού μας για τα αντιλαϊκά μέτρα που τον έχουν εξαθλιώσει και αν έχει επεξεργασθεί κατάλληλα όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα που είναι εναντίον των αποφάσεών της. Άλλωστε όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας:
«Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».        

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΝΤΑΛΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας επανέλαβε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, εκτιμώντας ότι θα σημειωθεί σημαντική...
πρόοδος το Σεπτέμβριο. Mάλιστα, επιβεβαίωσε τη φημολογία ότι συζητείται το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος, ώστε να περιλαμβάνει και την ανταλλαγή ομολόγων που λήγουν έως το 2024, κάτι που θα διευκολύνει σημαντικά την όλη διαδικασία. Ερωτηθείς από το Reuters για το ενδεχόμενο επέκτασης προγράμματος κατά τέσσερα χρόνια, είπε: «Πράγματι το εξετάζουν ως ένα ενδεχόμενο. Θα υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές στις τελικές λεπτομέρειες, αλλά δε βλέπω κάποια θεμελιώδη μεταβολή στο σχέδιο, που συμφωνήθηκε την 21η Ιουλίου». Αρνήθηκε πάντως να τοποθετηθεί επί του ακριβούς χρονοδιαγράμματος, λέγοντας ότι είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης και ότι απαιτείται χρόνος εξαιτίας της πολυπλοκότητας του ζητήματος.

NEA ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ

«Βουτιά» 6,9% παρουσίασε κατά το β' τρίμηνο του 2011 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε σταθερές τιμές 2000, σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2010 και με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία. Σε απόλυτα νούμερα το ΑΕΠ β’ τριμήνου...
2011 μειώθηκε κατά 3,05 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε στα 40,9 δισ. ευρώ, έναντι 43,96 δισ. ευρώ στο β’ τρίμηνο 2010. Η μείωση στην εγχώρια ζήτηση (τελική καταναλωτική δαπάνη και ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου) συμβάλλει στη μείωση του ΑΕΠ, η οποία αντισταθμίζεται εν μέρει από τη βελτίωση που σημειώθηκε στο εμπορικό ισοζύγιο. Το ΑΕΠ του α' τριμήνου 2011 έχει αναθεωρηθεί με βάση τα στοιχεία του α' τριμήνου των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης (που καταρτίστηκαν στο τέλος Ιουνίου), καθώς και νεώτερες εκτιμήσεις για τους δείκτες κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες. Η αναθεώρηση αυτή επηρεάζει το ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές, ενώ η επίπτωσή της στο ΑΕΠ σε σταθερές τιμές είναι αμελητέα. Σημειώνεται ότι στις 9 Ιουνίου η Ελληνική Στατιστική Αρχή είχε ανακοινώσει πως με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κατά το α' τρίμηνο του 2011 είχε παρουσιάσει μείωση κατά 5,5% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2010 και αύξηση κατά 0,2% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2010. Βάσει των μη εποχικά διορθωμένων στοιχείων η εκτίμηση αυτή παραμένει, και η μείωση του ΑΕΠ α' τριμήνου εκτιμάται στο 8,1%. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στο in.gr η διαδικασία κατάρτισης των εποχικά διορθωμένων στοιχείων β’ τριμήνου θα απαιτήσει πρόσθετο χρόνο καθώς εκκρεμεί η συλλογή στοιχείων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

ΣΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ

Στις 29 Αυγούστου θα αρχίσουν οι ανοικτές ακροάσεις για την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στις 11 Ιουλίου, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί το πόρισμα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Όπως ανέφερε σήμερα ο δικηγόρος Πολύβιος Πολυβίου, που διορίστηκε ως...
μονομελής ανακριτική επιτροπή προκειμένου να καταλογίσει ευθύνες για την έκρηξη, είναι πιθανόν να προσέλθουν για να καταθέσουν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και τα μέλη του γραφείου. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Δημ. Χριστόφιας ύστερα από επικοινωνία που είχαν τον πληροφόρησε ότι βρίσκεται στη διάθεσή του.
Ο Π. Πολυβίου δήλωσε ότι κάποια από τα έγγραφα που βρίσκονται στην κατοχή του διαφέρουν μεταξύ τους, αν και αφορούν πρακτικά των ίδιων συνεδριάσεων, αλλά δεν ήταν σε θέση να πει προς στο παρόν αν έγινε παραποίηση εγγράφων ή όχι.

ΙΤΑΛΙΑ: ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ 45 ΔΙΣ.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας πρόκειται να υιοθετήσει μέτρα λιτότητας τα οποία περιλαμβάνουν τη μείωση κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ των κρατικών δαπανών, είπε ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι μιλώντας σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους...
λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους νωρίτερα σήμερα.


Ο Μπερλουσκόνι είπε ότι οι περικοπές θα ανέλθουν σε 20 δισεκατομμύρια ευρώ το 2012 και 25 δισεκατομμύρια ευρώ το 2013, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μια πηγή η οποία παρέστη στη συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν τα έκτακτα μέτρα λιτότητας τα οποία αναμένεται να υιοθετηθούν αργότερα εντός της ημέρας, ανέφερε ότι οι προϋπολογισμοί των υπουργείων θα μειωθούν κατά 6 δισεκατομμύρια ευρώ το
2012 και 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2013.

Η πηγή αυτή δεν διευκρίνισε ποια υπουργεία αφορούν οι περικοπές.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι είπε στη συνάντηση ότι το κυβερνητικό διάταγμα για τα μέτρα λιτότητας το οποίο αναμέμεται να εγκριθεί σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο απόψε προβλέπει την συρρίκνωση του αριθμού των διοικητικών περιφερειών και της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κατάργηση επαρχιακών και δημοτικών αρχών και συμβουλίων και την ιδιωτικοποίηση τοπικών υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση θέλει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό ως το 2013 για να καθησυχάσει τις χρηματαγορές, στις οποίες επικρατεί πανικός, σχετικά με την βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της Ιταλίας.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, ο υπουργός Οικονομικών Τρεμόντι και ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι είπαν στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι θα επιβληθεί επίσης ένας "φόρος αλληλεγγύης" στους πολίτες με υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΕ : ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Απέρριψε το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας την αίτηση απόφοιτης γαλλικού πανεπιστημίου, με την οποία ζητούσε να της αναγνωρισθεί ο τίτλος σπουδών, ως ισότιμος με αυτούς, που χορηγούν τα ελληνικά πανεπιστήμια. Το δικαστήριο έκρινε ότι με...
βάση το άρθρο 16 του Συντάγματος δεν θεωρούνται «εξωτερικά πτυχία» που μπορούν να αναγνωρισθούν ως ισότιμα με αυτά των ελληνικών ΑΕΙ, εκείνα τα οποία χορηγούνται από αλλοδαπό πανεπιστήμιο, όταν για τη χορήγησή τους έχει ληφθεί υπόψη χρόνος σπουδών, που πραγματοποιήθηκε με επιτόπια παρακολούθηση του προγράμματος σπουδών στην Ελλάδα. Λόγω, όμως, της σπουδαιότητας του θέματος, οι δικαστές παρέπεμψαν την υπόθεση στην αυξημένη 7μελή σύνθεση του Τμήματος. Η αιτούσα πήρε το πτυχίο της από γαλλικό πανεπιστήμιο το 2003 και με αίτησή της προς το Διατμηματικό Συμβούλιο Αναγνώρισης Ισοτιμιών Τίτλων Καλών Τεχνών Αλλοδαπής, ζητούσε να της αναγνωρισθεί ως ισότιμο με το αντίστοιχο πτυχίο ελληνικού ΑΕΙ. Τα τρία από τα πέντε χρόνια σπουδών της τα παρακολούθησε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Ως εκ τούτου, η αίτησή της απορρίφθηκε διότι κατά το άρθρο 16 του Συντάγματος δεν είναι επιτρεπτή η αναγνώριση της ισοτιμίας τού πτυχίου της, αφού αποκτήθηκε ύστερα από παρακολούθηση των τριών πρώτων ετών στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...

Την Κυπελλούχο Ιταλίας Ίντερ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός σε ένα σπουδαίο φιλικό στη Γενεύη (21 Αυγούστου, 19:00). Οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν ένα δυνατό αντίπαλο για να δώσουν το τελευταίο τεστ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και τον...
βρήκαν στο πρόσωπο των «νερατζούρι». Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη Γενεύη και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Nova. Αρχικά οι πρωταθλητές ήθελαν να δώσουν το τελευταίο φιλικό μπροστά στο κοινό τους, όμως η ευκαιρία που παρουσιάστηκε δεν μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τη διοίκηση.

Η ΔΩΡΕΑΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

 Με την ανακοίνωση της υπ.αριθμ184/2011 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δυτικής Αχαίας επιβεβαίωσαμε τις υποψίες μας για το προκλητικό γλέντι με αφορμή την ορκωμοσία του Παναγιωτόπουλου δημάρχου Δυτικής Αχαίας.
Όταν ανέλαβε τα ηνία του δήμου με την νοοτροπία που τον χαρακτηρίζει, ο κ.Παναγιωτόπουλος διοργάνωσε ένα γλέντι στο κοσμικό κέντρο ορίζοντας  στην Κάτω Αχαία προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα σε εποχές ΔΝΤ, ανεργίας και φτώχειας.
Εκατό αρνιά (100) καταναλώθηκαν απο τους χίλιους περίπου προσκεκλημένους, εκτός απο τα υπόλοιπα που παρατέθησαν στο νεόπλουτης νοοτροπίας πανηγύρι.
Στις διάφορες φωνές που ακούστηκαν για την προκλητική εκδήλωση ο κ Δήμαρχος απαντούσε οτι όλα είναι δωρεάν, προσφορά των φίλων του και των ψηφοφόρων του.
Θα μπορούσε κάλλιστα τότε να οργανωθεί μία σεμνή εκδήλωση και τα 100 αρνιά να προσφερθούν σε οικογένειες που στερούνται των βασικών.
Αντί αυτού είχαμε την φαραωνική εκδήλωση.
Τελικά το δωρεάν γλέντι με τις προσφορές και τις χορηγίες το πληρώνουν οι δημότες.
Με την υπ.αριθμ 184/2011 βεβαιώνεται για την πληρωμή του εν λόγω κέντρου το ποσόν των
€ 3.690,00 για τη δαπάνη υποδοχής και εγκατάστασης της νέας Δημοτικής Αρχής, (το εγκατάσταση είναι που μου αρέσει ως όρος!!!)
Φαντάσου νάχε βγεί βουλευτής η να είχε υπουργοποιηθεί ο κ.Παναγιωτόπουλος.
Θα ξέμενε απο ζωικό κεφάλαιο η περιοχή.
Επιμένω:
Γιατί έπρεπε να γίνει αυτή η προκλητική εκδήλωση;
Γιατί το ΔΩΡΕΑΝ κόστισε 5.ΟΟΟ ευρώ;
Πού σφαγιάσθησαν τα 100 αρνιά ;(να τα φάγανε με το τομάρι λίγο δύσκολο)
Τηρήθηκαν οι υγεινομικές διατάξεις;
Το ΦΠΑ αποδόθηκε στο κράτος??
Γιατί η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε την μέρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας; (Όλο απορίες έχω)
Η εισαγωγή ήταν η ένδειξη για την συνέχεια της πορείας του κ. Παναγιωτόπουλου στα δημοτικά πράγματα.
Καλά τα γλέντια και οι παραστάσεις αλλά δεν καλύπτουν την ανεπάρκεια που παρατηρούμε, ειδικά στους τομείς της καθημερινοτητάς μας (σκουπίδια,νερό, υπηρεσίες, δημοτικός φωτισμός, οδοστρώματα κλπ).
Έργα και πράξεις χρειαζόμαστε και όχι άλλα δωρεάν γλέντια
Σερεπίσος Ε. Φίλιππος
Υ.Γ Η συνολική δαπάνη είναι 5.000 ευρω, το κοστος του κέντρου ειναι 3.690, τα αλλα ειναι διαφήμιση σε ραδιοφωνιό σταθμό,σιδεράς!!! άνθη κλπ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Η κυβέρνηση ύστερα από την αρνητική απάντηση για 3ετή παράταση παραμονής των συμβασιούχων καθαριότητας ουσιαστικά επιχειρεί διάλυση της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος να εξαφανίσει ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού και να γεμίσει την Αθήνα σκουπίδια. Να χρεωθούν οι εργαζόμενοι και ο Δήμος την απαράδεκτη εικόνα μιας εγκαταλελειμμένης πόλης, εύκολο θήραμα στις ορέξεις ιδιωτών, που εύκολα θα μπορέσουν να πάρουν ένα μεγάλο κομμάτι από την καθαριότητα και ιδιαίτερα της Ανακύκλωσης και να προσκομίσουν μεγάλα οικονομικά οφέλη, σε βάρος του Δ. Αθηναιων και των Αθηναίων πολιτών!

Προφανώς, οι δημότες της Αθήνας δεν έχουν καμία απολύτως αξία για την κυβέρνηση. Οι φανφάρες της κυβέρνησης για αναβάθμιση του ιστορικού Κέντρου της Αθήνας θα μείνει μόνο στα λόγια, όπως και πάρα πολλά άλλα έργα.
Ο κίνδυνος επιδημιών δεν αγγίζει κανένα, γιατί απλά κανείς τους δεν κατοικεί στις φτωχογειτονιές της Αθήνας. Αδιαφορούν για τις οικογένειες των εργαζομένων που θα οδηγηθούν στην ανεργία. Θέλουν να διώξουν με οποιοδήποτε τρόπο άμεσα τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που για τόσα χρόνια καθαρίζουν την πόλη μας. Τους εργαζόμενους επιχειρηματίες όπως τους έχουν ονομάσει, λόγω του γνωστού μπλοκ που κόβουν, για να αμειφθούν σε πολλές περιπτώσεις με 500-600 ευρώ και δουλεύοντας 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, Κυριακές, αργίες και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες καύσωνα - παγωνιάς, κερδίζοντας "μετάλλια" όπως  ατυχήματα, ηπατίτιδα και απώλειες ζωών.

Οι εργαζόμενοι έχοντας σαν πρώτη μέριμνα τον Αθηναίο πολίτη και την καθαριότητα της πόλης, βλέποντας την κρίση που περνούν τα καταστήματα και οι τουριστικές επιχειρήσεις, δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε απεργιακες κινητοποιήσεις. Στάθηκαν πάντα στο ύψος των περιστάσεων όπως στα πρόσφατα μεγάλης έκτασης καταστροφικά επεισόδια στο Σύνταγμα, επαναφέροντας την ομαλή λειτουργία της πόλης μόλις σε λίγες ώρες.

Έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια συνομιλιών και προτάσεων μήνες τώρα, πέφτοντας σε ένα ΤΟΙΧΟ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ όπου πολλές φορές μάλιστα οι φίλοι έγιναν εχθροί και οι εχθροί φίλοι.
Η Δημοτική Αρχή άργησε να κατανοήσει ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος της και προσπαθεί έστω και την έσχατη στιγμή να βρεθεί λύση.
Μήπως σκόπιμα οι Σύμβουλοι του Δημάρχου δεν τον αφήνουν να καταλάβει ότι είναι Δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδος με τεράστια προβλήματα;

Η επιθυμία μας για εξεύρεση λύσης μέσω διαλόγου και προτάσεων δεν πρέπει να εκλαμβάνεται σαν αδυναμία.
Στις 13 Αυγούστου 204 συνάδελφοί μας, οδηγοί και εργάτες καθαριότητας οδηγούνται στην ανεργία με απρόβλεπτες συνέπειες για την καθαριότητα της πόλης.
Η υπομονή μας έχει προ πολλού εξαντληθεί και σύντομα θα απαντήσουμε με όλη μας τη δύναμη και ψυχή για να διεκδικήσουμε ό,τι έχουμε κερδίσει τόσα χρόνια με ιδρώτα, αίμα και θυσίες.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!


Με τιμή
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ "ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ" ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μαρία Κυριακοπούλου: Μόνο ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε Το μήνυμα της βουλευτίνας Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ για την πρωτομαγιά Να στερήσει από τους εκπαιδευτικούς του κλάδου μας (ΠΕ 16.02) κάθε επαγγελματική προοπτική, βάλθηκε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Μαρία Κυριακοπούλου, η οποία με Ερώτησή της στη βουλή, προωθεί τον μόνιμο διορισμό στα Μουσικά Σχολεία των εμπειροτεχνών καθηγητών μουσικής, οι οποίοι δεν έχουν καμία παιδαγωγική κατάρτιση και δεν διαθέτουν τριτοβάθμιο τίτλο σπουδών.

Οι εμπειροτέχνες εκπαιδευτές δεν κατέχουν κανέναν απολύτως τίτλο σπουδών στο μουσικό όργανο που προσωρινά διδάσκουν, παρά μόνο απολυτήριο Δημοτικού, Γυμνασίου ή έστω Λυκείου. Εργάζονται υποβάλλοντας μια υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, σχετικά με την επαρκή γνώση του οργάνου που προτίθενται να διδάξουν!!!

Όλοι εμείς οι απόφοιτοι του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής Μουσικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Ηπείρου, σπουδάσαμε για να εργαστούμε ως μουσικοί εκπαιδευτικοί και να μπει επιτέλους ένα τέλος στην περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων μουσικών σπουδών των μουσικών οργάνων στα Μουσικά Σχολεία.

Γιατί κυρία Κυριακοπούλου θέλετε να μας πετάξετε εκτός εκπαίδευσης;

Με ποιο δικαίωμα αγωνίζεστε στη βουλή για να διορίζονται κάποιοι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση χωρίς να έχουν πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης;

Αυτή είναι η αξιοκρατία της Κυβέρνησης την οποία υπηρετείτε; Για αυτές τις αξίες αγωνίζεστε κυρία Κυριακοπούλου;

Με ποιο δικαίωμα θα ακυρώσετε την ύπαρξη του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, υποβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών στα Μουσικά Σχολεία;

Με ποιο δικαίωμα θα ακυρώσετε τον Ν. 3848/2010 για την παιδεία, ο οποίος περιγράφει με σαφήνεια το επιστημονικό και παιδαγωγικό προφίλ του σύγχρονου εκπαιδευτικού.

Με ποιο δικαίωμα θα στερήσετε από τους εκπαιδευτικούς του κλάδου μας (ΠΕ 16.02), κάθε επαγγελματική προοπτική;

Η Πάτρα κατέχει σήμερα το απόλυτο ρεκόρ στην ανεργία των πτυχιούχων. Σε κάθε οικογένειά του τόπου μας υπάρχει τουλάχιστον ένας πτυχιούχος άνεργος. Στη δική μας είμαστε δύο άνεργα αδέρφια που σύμφωνα με εσάς, κάναμε το λάθος να σπουδάσουμε, ενώ θα έπρεπε να τρέχουμε στα πανηγύρια για να αποκτήσουμε εμπειρία!

Να σας χαίρονται όσοι πτυχιούχοι σας ψήφισαν.


Μαρία Ψαρρά, Πατρινή Άνεργη Πτυχιούχος Μουσικός