ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΙΣΑΑΚ ΣΟΛΩΜΟΥ- 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

Αύριο συμπληρώνονται 15 χρόνια  από τον θάνατο του Σολωμόυ Σολωμού ...
14 Αυγούστου  του 1996  η  Ελλάδα έχασε  ακόμη ένα  παιδί της λιγες  μέρες μετά  τον  Τάσο Ισαάκ το  ψευδοκράτος έδειχνε ξανά το  πραγματικό του πρόσωπο ....Ιστορικό της θυσίας

      Στις αρχές του 1996 η Κ.Ο.Μ (Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών) ανακοίνωσε την απόφασή της να οργανώσει τον Αύγουστο του 1996 μία μεγαλειώδη αντικατοχική πορεία από το Βερολίνο στην, κατεχόμενη, Κερύνεια με σύνθημα "Απελευθέρωση η μόνη λύση".
      Η πορεία ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου από την Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, ακολουθώντας μια μεγάλη διαδρομή μέσα από χώρες της Ευρώπης. Στην πορεία πήραν μέρος και ξένοι μοτοσυκλετιστές.
      Στην Κύπρο οι μοτοσυκλετιστές έφτασαν στις 10 Αυγούστου στη Λεμεσό από την Ελλάδα με πλοίο. Στις 11 Αυγούστου 7.000 μοτοσυκλετιστές θα πραγματοποιούσαν την αντικατοχική πορεία προς την Κερύνεια. Οι Τούρκοι απειλούσαν ότι θα άνοιγαν πυρ και αυτό ανησυχούσε τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας..Οι μοτοσυκλετιστές ήταν αποφασισμένοι και δήλωναν ότι δεν είχαν πρόθεση να συγκρουστούν ούτε με την αστυνομία, αλλά ούτε και με τα Ηνωμένα Έθνη και ότι η πορεία τους θα ήταν ειρηνική.
      H μέρα έφτασε και εκατοντάδες μοτοσυκλετιστές άρχισαν από το πρωί να συρρέουν στο Λευκόθεο Αθλητικό Κέντρο. Παρόντες ήταν και 200 Ευρωπαίοι μοτοσυκλετιστές.
      Ωστόσο μετά από συνάντηση του προέδρου και του συμβουλίου της Κ.Ο.Μ με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Γλαύκο Κληρίδη αποφασίστηκε κάτω από έντονο παρασκήνιο να ματαιωθεί η αντικατοχική πορεία! Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο.Π, Γιώργος Χατζηκώστας, σύμφωνα με ότι του είχε αναφέρει ο Γλ.Κληρίδης, η Κύπρος ετίθετο σε κίνδυνο με προέλαση των Τούρκων.
      Η κατάσταση είχε ξεφύγει από τα οργανωμένα πλαίσια..Οι μοτοσυκλετιστές άρχισαν να κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις. Στη Δερύνεια άρχισαν οι συγκρούσεις. Μοτοσυκλετιστές και άλλοι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους πάνοπλους Τούρκους και τους Γκρίζους Λύκους. Ο πετροπόλεμος δεν άργησε να αρχίσει..

Τάσος Ισαάκ

      Ο Τάσος Ισαάκ στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άλλο Ελληνοκύπριο, τον οποίο κτυπούσαν οι Τούρκοι, δέχτηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκαν και άλλοι λυσσασμένοι Τούρκοι και άρχισαν να τον κτυπούν αλύπητα με πέτρες και ρόπαλα, ενώ μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης παρακολουθούσαν αμέτοχοι. Μετά από λίγο ο ήρωας Τάσος Ισαάκ άφηνε την τελευταία του πνοή λίγα μέτρα μακριά από την αγαπημένη του Αμμόχωστο..

 ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΣΑΑΚ


      Καθοδηγητής της άνανδρης δολοφονίας του ήταν ο αρχηγός του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα, Μεχμέτ Αρσλάν. Το άψυχο κορμί του Ισαάκ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παραλιμνίου. Η κηδεία του ορίστηκε να γίνει μετά από τρεις μέρες..
      Ο Τάσος Ισαάκ άφησε πίσω του σύζυγο, γονείς και αδελφές. Η γυναίκα του ήταν έγκυος και στις 17 Σεπτεμβρίου 1996 έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι που πήρε το όνομα του, Αναστασία.

Σολωμός Σολωμού 

      Τη μέρα της κηδείας του Τ.Ισαάκ, στις 14 Αυγούστου 1996, μέρα κατάληψης της Αμμοχώστου, ξεκινούσε για την αθανασία ένας άλλος ήρωας. Είχε ορκιστεί για εκδίκηση και τίποτα δεν τον σταματούσε.
      Ομάδες από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της θυσίας του Τ.Ισαάκ.
      Ξαφνικά ξεπετάχθηκε από μπροστά από τους διαδηλωτές ο Σολωμός Σολομού και ξεφεύγοντας από τα χέρια των ειρηνευτών, ανέβηκε στον ιστό για να κατεβάσει τη σημαία της ντροπής, της σφαγής εκατομμυρίων Ελλήνων μικρασιατών, ποντίων, κυπρίων.. της Τούρκικης σημαίας.

 
Ο Σ.ΣΟΛΩΜΟΎ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΠΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ  ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

      Oι Τούρκοι άρχισαν να ρίχνουν στο ψαχνό. Ο Σολωμός Σολωμού έπεφτε νεκρός, αλλά και περήφανος. Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν από τις σφαίρες του βάρβαρου κατακτητή. Ο ήρωας Σολωμός Σολωμού ήταν 26 χρονών από το Παραλίμνι.
      Ένας από τους δολοφόνου του Σ.Σολωμού είναι ο Κενάν Ακίν, έποικος, πρώην αξιωματικός του τούρκικου στρατού και πράκτορας της ΜΙΤ ( τουρκική μυστική υπηρεσία).

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ  ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ
 
 Μετά τις δολοφονίες των δύο νέων επισκέφτηκαν το νησί και τους συγγενείς των ηρώων ο Κ.Σημίτης και άλλοι πολιτικοί από την Ελλάδα. Το κοριτσάκι του Τ.Ισαάκ βάπτισε η Ελληνική Κυβέρνηση ως ένδειξη αναγνώρισης της θυσίας του μεγάλου αυτού ήρωα. Δύο μήνες μετά η αστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύληψης των δολοφώνων του Σ.Σολωμού και Τ.Ισαάκ. Επίσης ζητήθηκε βοήθεια από την Interpol.
      Ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού πέρασαν στην αιωνιότητα πλάι στο Λεωνίδα, τον Κολοκοτρώνη, τον Αυξεντίου και τον κάθε Έλληνα που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα.

Δυστυχώς τουτο  το έθνος  έχει πληρώσει  με  το  αίμα  του  την λέξη ελευθερία χάνοντας παιδιά του... 
Το παράδειγμα  των Ισαάκ και  Σολωμού θα  μείνει   πάντα  χαραγμένο  μέσα  μας όχι  μόνο  ως ανάμνηση  ηρωικών πράξεων  αλλα παρακαταθήκη  για το μέλλον....

                             
Ο ΔΑΙΜΩΝ  ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ

Γιώργος Θ. Μαντζαβάς

mantzavas_junior@hotmail.com
ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμπεται ο δήμαρχος Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κόκκορης που συνελήφθη το Σάββατο με τη διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς σύμφωνα με πόρισμα εισαγγελικής έρευνας, εγκατέστησε παράνομο νεκροταφείο σε αναδασωτέα...
δασική έκταση, που βρίσκεται στην Α’ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού. Παράλληλα, ο μητροπολίτης Γλυφάδας, Παύλος, μετέφερε στο σημείο προκατασκευασμένη εκκλησία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δήλωση του κ. Κόκκορη στον ΣΚΑΪ ότι "για εμένα είναι ηθικό αυτό που κάναμε" προκάλεσε δυσφορία στην κυβέρνηση. Ο δήμαρχος Γλυφάδας αφέθηκε ελεύθερος περί τις 4 το απόγευμα. Το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας για το θέμα αναμένεται την προσεχή Τρίτη. Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Γλυφάδας, εγκατέστησε νεκροταφείο, σε αναδασωτέα δασική έκταση, που βρίσκεται στην Α’ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, ενώ ο μητροπολίτης Γλυφάδας, Παύλος, μετέφερε στο σημείο προκατασκευασμένη εκκλησία. Μετά από παραγγελιά του εισαγγελέα, το Σάββατο κινητοποιήθηκε η αστυνομία και κλήθηκαν να καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι. Η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι είναι θλιβερό το γεγονός οι επικεφαλής της αυτοδιοίκησης να δίνουν παράδειγμα αυθαιρεσίας στους πολίτες. Πρόσθεσε ότι συνεταιρισμοί θέλουν να βάλουν πόδι -όπως είπε- στη ζώνη προστασίας του Υμηττού, και η πραξικοπηματική αυτή κίνηση αποτελεί το πρώτο βήμα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Γλυφάδας διέψευσε καταγγελίες πολιτών ότι δέχθηκαν επίθεση από στελέχη του δήμου, και ανέφερε ότι το πρόβλημα ταφής στην πόλη είναι οξύ, αφού οι νεκροί παραμένουν στο ψυγείο έως και 15 ημέρες. Παράλληλα, συγγενής ενός εκ των οχτώ νεκρών που ετάφησαν την Παρασκευή στο «νεκροταφείο» δήλωσε ότι από το Δήμο τού είπαν ότι ο τεθνεώς οικείος του θα ταφεί σε καινούριο νεκροταφείο στο οποίο θα γίνουν εγκαίνια παρουσία , και με έκπληξη αντίκρισε την Παρασκευή χωράφια... «Καμία κατανυκτική ατμόσφαιρα στην κηδεία, κανένας σεβασμός όλα να γίνουν γρήγορα για να προλάβουν τις αντιδράσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, και υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης το «νεκροταφείο» είναι δίπλα σε σπίτια και σε αναδασωτέα περιοχή.

ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ 2020 ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
Τη διοργάνωση των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 θα διεκδικήσει η Κωνσταντινούπολη. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρεσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε σχετικά: «Ανακοινώνουμε επίσημα στον κόσμο την υποψηφιότητα μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, τους οποίους θεωρούμε πολύ σημαντικούς για τη χώρα και τον λαό μας.»

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά, που η Κωνσταντινούπολη καταθέτει φάκελο υποψηφιότητας, με την πρώτη να έχει καταγραφεί για τους Ολυμπιακούς του 2000. Μέχρι στιγμής η Ρώμη, το Τόκιο και η Μαδρίτη έχουν επισήμως επιβεβαιωθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως υποψήφιες για τους συγκεκριμένους αγώνες. Η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιότητας λήγει την 1η Σεπτεμβρίου και η απόφαση για την ανάθεση των αγώνων θα ανακοινωθεί από την ΔΟΕ στις 7 Σεπτεμβρίου του 2013 στο Μπουένος Άιρες.

ΑΧΑΪΑ: ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΠΛΟ


Αχαΐα:38χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του-Αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο Χθες το απόγευμα στη Βαλμαντούρα Χαλανδρίτσας

Τέρμα στη ζωή του έβαλε χθες το απόγευμα ένας 38χρονος στη Βαλμαντούρα, στην περιοχή της Χαλανδρίτσας. Ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα σε στάβλο, ο οποίος βρίσκεται στα 100 μέτρα από το σπίτι του και το όπλο φαίνεται πως ήταν του παππού του.
Η τοπική κοινωνία έχει αναστατωθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί σημείωμα, στο οποίο ο άνδρας να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δείτε όμως… Από τότε, Παμπούκης και Ροζάκης. Τι δουλειά είχαν; Φαίνεται ότι η “νέα διακυβέρνηση” δεν είναι καθόλου νέα… Είναι παλιάκαι σάπια.

CITI: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΓΑΛΛΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

«Αναμενόμενη και δικαιολογημένη» χαρακτηρίζει την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τη Standard & Poor’s η Citi, μία υποβάθμιση που θα έπρεπε να είχε γίνει από το 2009, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχει χάσει τον έλεγχο των δημοσιονομικών της μεγεθών ήδη από το 2001, από την έναρξη δηλαδή της πρώτης προεδρικής θητείας του G. W. Bush.
Μάλιστα, η Citi σχολιάζει ότι δεν έχει σημασία αν η S&P τήρησε τα κριτήρια που η ίδια είχε θέσει σε παλαιότερη προειδοποίησή της για την υποβάθμιση των ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική οικονομία βρισκόταν σε μη βιώσιμη πορεία ακόμα και πριν συμφωνηθεί τελικά η αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους, ενώ «τίποτα από όσα συμφωνήθηκαν παράλληλα με την αύξηση χρέους δεν σηματοδοτεί ουσιώδη αξιόπιστη αλλαγή πορείας».

«Η απουσία επιπρόσθετων μέτρων δημοσιονομικής ‘σύσφιξης’ από σήμερα έως το 2012 ίσως αποτελεί καλό νέο από την πλευρά της οικονομικής δραστηριότητας, αν κάποιος θεωρήσει δεδομένη την πίστη των αγορών στην ικανότητα και τη θέληση των ΗΠΑ να μην κηρύξουν στάση πληρωμών ή να μην ‘πληθωρίσουν’ το πραγματικό βάρος του χρέους τους» σημειώνει η Citi και προσθέτει:
«Αυτή η πίστη όμως, εξαρτάται από την αξιοπιστία των ΗΠΑ και υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι αυτή η αξιοπιστία έχει υπονομευτεί μετά από χρόνια πολιτικής παράλυσης. Αν, όπως φοβόμαστε, η αξιοπιστία έχει διαβρωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε η μεγάλη και εμπροσθοβαρής δημοσιονομική προσαρμογή να καθίσταται ο μοναδικός τρόπος για τη διατύπωση αξιόπιστων δεσμεύσεων για το μέλλον, τότε η μετάθεση όλων των επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων για μετά το 2012 ίσως να μην αποτελεί έξυπνη κίνηση, ακόμα και από την πλευρά της βραχυπρόθεσμης πραγματικής ζήτησης και οικονομικής δραστηριότητας».

Όπως εκτιμά η Citi, το αργότερο έως το Νοέμβριο τόσο η Moody’s όσο και η Fitch θα έχουν προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ, ακολουθώντας την κίνηση της S&P, καθώς τότε είναι προγραμματισμένο να λήξει (χωρίς επιτυχία, όπως εκτιμά ο οίκος) η διαπραγμάτευση για το χρέος.


H εξελιξη της αναλογίας χρέους/ ΑΕΠ των ΗΠΑ (1970 - 2010)


Προς ένα G-7* χωρίς “AAA”

Η Γαλλία, αντιμέτωπη με υψηλό χρέος και δημόσιο έλλειμμα και με εσωτερικές αντιδράσεις απέναντι σε περικοπές του -μεγάλου ακόμα και για τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης- συστήματος κοινωνικών παροχών, πιθανότατα είναι η χώρα του G-&με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να χάσει το “AAA”, αναφέρει στην έκθεσή της η Citi.

Σημειώνει επίσης ότι οι αγορές δείχνουν να έχουν την ίδια αίσθηση, καθώς το spread των αποδόσεων των γαλλικών ομολόγων έναντι των γερμανικών έφτασε πρόσφατα σε υψηλά 16 ετών στις 90,7 μονάδες βάσης. Την ίδια στιγμή, τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) της Γαλλίας βρίσκονταν επίσης πολύ πρόσφατα στις 160 μονάδες βάσης, επίπεδο υπερτριπλάσιο έναντι των αμερικανικών.

Η Μεγάλη Βρετανία έχει έλλειμμα γενικής κυβέρνησης συγκρίσιμο με εκείνο των ΗΠΑ και αισθητά μεγαλύτερο της Γαλλίας, σε αντίθεση όμως με τις δύο τελευταίες εφαρμόζει από το Μάιο του 2010 ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Αν και το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε για να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, η χαμηλή ανάπτυξη ίσως οδηγήσει στη λήψη νέων μέτρων λιτότητας. Σε ένα επιδεινούμενο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, ενδεχόμενη περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξης θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο και την αξιολόγηση “AAA” της χώρας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα προερχόταν από το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η κυβέρνηση το πρόγραμμα προσαρμογής, κάτι που η Citi θεωρεί απίθανο, εκτός αν καταρρεύσει ο κυβερνητικός συνασπισμός Συντηρητικών και Φιλελεύθερων.

Στον Καναδά, η εικόνα είναι μάλλον καλή σε σχέση με τους νότιους γείτονές της, αναφέρει η έκθεση της Citi. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Καναδάς έχει εμπλακεί εδώ και πάνω από μία δεκαετία σε μία διαδικασία δημοσιονομικής ‘σύσφιξης’, αφότου το χρέος ξεπέρασε το 100% του ΑΕΠ την περίοδο 1995-1996, η κρίση έχει «ακυρώσει» πολλά από τα επιτεύγματα αυτής της διαδικασίας και έτσι το χρέος της γενικής κυβέρνησης ξεπέρασε και πάλι το 84% του ΑΕΠ στο τέλος του 2010.

Ακόμα και η Γερμανία, με χρέος που αντιστοιχεί στο 80% του ΑΕΠ, οφείλει να βρίσκεται σε εγρήγορση, σημειώνει η Citi. Τονίζει παράλληλα πως είναι σημαντικό να θυμάται κανείς ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης μετετράπη σε μία «χάρτινη ξεδοντιασμένη τίγρη» το Μάρτιο του 2005, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και υπό την πίεση της Γερμανίας και της Γαλλίας. Οι δύο χώρες έδρασαν από κοινού, διότι ήτα απρόθυμες να υποστούν τις κυρώσεις που θα τους επιβάλλονταν, αν το Σύμφωνο είχε εφαρμοστεί με τον τρόπο που είχε προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Η τελευταία ελπίδα επιβράδυνσης, πόσο μάλλον αντιστροφής, της απερίσκεπτης διολίσθησης μεγάλου μέρους της Ε.Ε. σε μη βιώσιμη δημοσιονομική πορεία εξανεμίστηκε με εκείνη την πράξη δημοσιονομικής ανευθυνότητας».

Η Citi υπογραμμίζει παράλληλα ότι αν η Γερμανία και η Γαλλία δεν αποτελούσαν ήδη μέλη της Ευρωζώνης, δεν θα κατάφερναν να ανταποκριθούν στα κριτήρια ένταξης του ευρώ για έξι χρόνια, μέσα στην περίοδο 1999-2010. Και οι δύο θα αποτύγχαναν στο κριτήριο που θέλει το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ, ενώ σε ό,τι αφορά το κριτήριο για περιορισμό του χρέους στο 60% του ΑΕΠ, η Γαλλία θα αποτύγχανε σε 8 από τα 12 αυτά χρόνια και η Γερμανία σε 10.

H εξελιξη της αναλογίας χρέους/ ΑΕΠ σε Γερμανία, Γαλλία, Ην. Βασίλειο και Καναδά (1999- 2010)


«Μεγάλη συμβολική αξία»

Το γεγονός ότι η Standard & Poor’s υποβάθμισε τις ΗΠΑ από το επίπεδο “AAA” δεν αποτελεί επί της ουσίας κάποια δραματική εξέλιξη, σχολιάζει η Citi, διότι ήταν και αναπόφευκτη και «αργοπορημένη».

Ωστόσο, «αποτελεί ένα σημαντικό συμβολικό γεγονός στον ‘κύκλο της ζωής’ του πρώην οικονομικού ηγεμόνα. Παράλληλα, αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της οριστικής ‘αποκαθήλωσης’ του G-7 από το ρόλο του φύλακα της δημοσιονομικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας».


*Μέλη του G-7 είναι οι: ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Καναδάς. Μόνο η Γερμανία, το Ην. Βασίλειο, η Γαλλία και ο Καναδάς διατηρούν σήμερα αξιολόγηση “AAA”.

Πηγή:www.capital.gr

O ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ ΣΤΟ... "ΝΟΜΟΣ & ΤΑΞΗ"!

Επεισόδιο της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς "Νόμος & Τάξη-ειδική ομάδα", το οποίο θα προβληθεί τον ερχόμενο μήνα (στις 21) στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα έχει το σενάριό του εμπνευσμένο απ' την σε εξέλιξη δικαστική υπόθεση, με κατηγορούμενο τον κ. Ντομινίκ...
Στρος-Καν αναφέρει, η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού περιοδικού των ΗΠΑ "Guide".

Η σειρά προβάλλεται τις τελευταίες 13 τηλεοπτικές σεζόν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο επεισόδιο αυτό ένας παντοδύναμος Ιταλός --τον υποδύεται ο Φράνκο Νέρο-- θα κατηγορηθεί απ την αμερικανική αστυνομία για "σεξουαλική επίθεση", αναφέρει η ιστοσελίδα, επικαλούμενη μια πηγή της παραγωγής του σίριαλ.

Μια άλλη πηγή της παραγωγής εστίασε στο ότι "η πλοκή του επεισοδίου είναι φανταστική".

Το "Νόμος & Τάξη-ειδική ομάδα" στις Ηνωμένες Πολιτείες προβάλλεται από το δίκτυο NBC. Πολλά θέματα επεισοδίων αντλούν έμπνευση από τα "πρωτοσέλιδα".

Στο ποινικό δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση, ο κ. Στρος-Καν θα ξαναπαρουσιαστεί την 23η τρέχοντος μηνός.

Στο μεταξύ, η κατηγορούσα για σε βάρος της 'σεξουαλική επίθεση' καμαριέρα του πολυτελούς 'Σοφιτέλ' Νέας Υόρκης ( η Ναφισατού Ντιαλό) έχει καταθέσει και αγωγή αστικής αποζημίωσης για το συμβάν με τον κ. Στρος-Καν, που έγινε την 14η Μαΐου στη σουΐτα του, ημερήσιου κόστους διαμονής τριών χιλιάδων δολαρίων.

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝ ΜΕΡΕΙ Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

«Ολίγον αντισυνταγματική» έκρινε αμερικανικό Εφετείο τη μεταρρύθμιση στο σύστημα περίθαλψης που έφερε η κυβέρνηση Ομπάμα. Το δικαστήριο έκρινε ότι η διάταξη που προβλέπει πως η αγορά ασφάλισης είναι υποχρεωτική αντιβαίνει στο Σύνταγμα. Ωστόσο, το υπόλοιπο...
μέρος της μεταρρύθμισης μπορεί να παραμείνει σε ισχύ.

To Εφετείο, με έδρα την Ατλάντα, δέχθηκε την προσφυγή 26 Πολιτειών των ΗΠΑ που υποστήριζε πως το Κογκρέσο υπερέβη τις εξουσίες του με την εν λόγω διάταξη, υποχρεώνοντας κάθε πολίτη να αγοράσει ασφάλιση. Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη με δύο ψήφους υπέρ και μία κατά.

Σε ισχύ

Έκρινε όμως παράλληλα πως το υπόλοιπο μέρος του νόμου μπορεί να παραμείνει σε ισχύ. Η μεταρρύθμιση είχε βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης Ομπάμα, με τους Δημοκρατικούς να πανηγυρίζουν περίπου ως επαναστατικές τις αλλαγές ενώ οι Ρεπουμπλικανοί την αντιμάχονταν ακόμη και μετά την ψήφισή της. Άλλωστε, η προσφυγή των 26 Πολιτειών έγινε από Ρεπουμπλικανούς κυβερνήτες και Ρεπουμπλικανούς εισαγγελείς.

Η απόφαση του Εφετείου, σημειώνει το Reuters, αποτελεί μεν «χαστούκι» για το Λευκό Οίκο -που επέμενε στη νομική ορθότητα της διάταξης- αλλά η συνταγματικότητα της διάταξης αναμένεται να κριθεί οριστικά από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Άλλο Εφετείο, με έδρα το Σινσινάτι, έχει ήδη κρίνει συνταγματική την εν λόγω διάταξη ενώ εκκρεμεί η απόφαση τρίτου Εφετείου, στο Ρίτσμοντ, για το ζήτημα. Η απόφαση του Εφετείου του Σινσινάτι έχει ήδη εφεσιβληθεί, παίρνοντας το δρόμο για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την «έντονη διαφωνία του» με την απόφαση του Εφετείου της Ατλάντα και εκτιμά ότι «η εν λόγω δικαστική απόφαση εν καιρώ θα καταρριφθεί».
  
«Η σημερινή δικαστική απόφαση είναι μία, μόνον, από τις πολλές που θα εκδοθούν για το νόμο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, τις ερχόμενες εβδομάδες, τους ερχόμενους μήνες. Τελικά, είμαστε βέβαιοι ότι ο νόμος θα κριθεί συνταγματικός», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΡΙΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΣΤΟ ENPATRAIS

Η συνέντευξη δόθηκε στο γραφείο του στο νέο Δημαρχείο Κεφαλληνίας που ανακαινίστηκε με δικά του έξοδα στους: Κωνσταντίνο Γρ Μαρκέτο φοιτητή  Φυσικοθεραπείας και στον Γεώργιο Θ Μαντζαβά φοιτητή Γαλλικής Φιλολογίας.
Ο Δήμαρχος Κεφαλληνίας Αλ. Παρίσης με τον διαχειριστή του enpatrais Κων. Μαρκέτο
Ο Αλ. Παρίσης με τον συνεργάτη του enpatrais Γ. Μαντζαβά


Enpatrais: Μάθαμε ότι πρόσφατα ανακαινίσατε το Δημαρχείο και ότι αυτό πραγματοποιήθηκε με δικά σας έξοδα. Ισχύει όντως;

Αλ. Παρισής: Το κτίριο ήταν πρώην κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος και το είχε πάρει ο Γιώργος ο Τσιλιμιδός με απόφασή του για να δημιουργηθεί εικαστικό κέντρο και πινακοθήκη όμως λόγω του ότι δεν έχουμε χώρους δικούς μας και είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον για παράδειγμα δύο αντιδήμαρχοι οι Πυλαρινός και Σαββαόγλου μοιράζονται το ίδιο γραφείο. Θεώρησα σκόπιμο όχι για μένα, γιατί όπως ξέρετε είμαστε όλοι περαστικοί από εδώ, αλλά για την ιστορία του θεσμού και της Κεφαλονιάς ότι χρειάζεται ένα νέο Δημαρχείο διαμορφωμένο καταλλήλως και αφού υπήρχε αυτός ο χώρος έδωσα την απόφαση. Όμως επειδή έδωσα την εντολή 20 μέρες πριν αναλάβουμε τη δημοτική αρχή δεν ήταν ακόλοθο σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες αφού οι εργασίες έπρεπε να ξεκινήσουν από 1η Γενάρη που ανέλαβα Δήμαρχος. Γι αυτό και ότι υπάρχει στο Δημαρχείο(μοκέτες, βαφές, ανακαίνιση, επισκευές) είναι από δικά μου έξοδα.


Enpatrais: Είδαμε στο βιογραφικό σας διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες και αντικειμενικά είστε ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Θεωρείτε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ευνοεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας;


Η Αστυνομία πληρώνει 16.000 ευρώ το μήνα νοίκι αν και έχουμε δικό μας κτίριο


Αλ. Παρίσης: Φυσικά και όχι. Εγώ είμαι επιχειρηματίας πρώην βέβαια, γιατί από τον καιρό που ασχολήθηκα με τα κοινά έχω σταματήσει τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες. Η κόρη μου έχει κρατήσει ένα μικρό τμήμα των δραστηριοτήτων μου γιατί είχα 6 επιχειρήσεις και 485 εργαζομένους στο δυναμικό μου. Έφυγα 16 ετών από Κεφαλονιά για Πειραιά, πεινούσα στην Αθήνα παρ'ότι ο πατέρας μου είχε φτιάξει μια κατάσταση στην Κεφαλονιά αλλά μετά το σεισμό του 1953 όλα καταστράφηκαν. Τότε η Κεφαλονιά είχε 110000 κατοίκους και άρχισαν να ξενιτεύονται. Ένας από τους ετεροδημότες είμαι και εγώ ο οποίος ποτέ δεν εγκατέλειψα την Κεφαλονιά αλλά την τελευταία 15ετία είμαι κοντά. Γύρισα στις ρίζες μου γιατί τις αγάπησα. Έμπλεξα με την πολιτική ήμουν πρώην βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης και διεκδίκησα στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 τον καλλικρατικό δήμο της Κεφαλονιάς και είχα την τιμή δεν ξέρω αν είχα και την τύχη να εκλεγώ Δήμαρχος. Με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ήταν ότι το χειρότερο θα μπορούσαν να πάρουν για την Ελλάδα. Αν κρίνω από την μικρή περιοχή που τυγχάνει να μαι Δήμαρχος χρείαζεται διαχείρηση να τα χεις καλά με το επιχειρείν. Εγώ είμαι επιχειρηματίας δεν μπορούν σήμερα οι επιχειρήσεις να είναι βιώσιμες όταν η επιπολαιότητα που διακρίνει τη σημερινή κυβέρνηση και τα μέτρα που χουν πάρει είναι ότι το πιο καταστροφικό θα μπορούσε να υπάρχει. Είναι λυπηρό σήμερα, σαν επιχειρηματίας σας μιλάω, να έχουν στερέψει οι τράπεζες. Όταν η τράπεζα που πουλάει και αγοράζει χρήματα για να το λέμε απλά δεν έχει χρήματα γιατί τις καταθέσεις τις παίρνουν και τις πάνε στην Ελβετία γιατί βρέθηκε ένας Παπακωνσταντίνου και είπε ότι εγώ θα φορολογήσω τις καταθέσεθς και δεν πήρε ούτε μέτρα για το ποιες θα φορολογήσει και έφυγαν σε δύο εβδομάδες στην Ελβετία και την Κύπρο 25 δισ και η Δαμανάκη είπε ότι θα γυρίσουμε στη δραχμή και μας έφυγαν άλλα 15-17 δισ δεν μπορεί να είναι βιώσιμη η οικονομία. Δεν μπορεί το ένα κράτος σαν το δικό μας που η ανεργία έχει ανέβει στα ύψη και η επίσημη δεν είναι αυτή που λένε αλλά 4 μονάδες παραπάνω να μπαίνεις μέσα στη Βουλγαρία και σε 2 χιλιόμετρα από την ώρα που μπαίνεις να υπάρχουν 250 επιχειρήσεις. Ούτε ΦΠΑ, ούτε ΙΚΑ, χαμηλά ημερομίσθια και έρχονται με τιμές ανταγωνιστικές μέσα στην Ελλάδα, στα Σκόπια και την Κύπρο. Άρα πρέπει να δημιουργήσεις Ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη και με δανεικά χρήματα δεν μπορείς να επιβιώσεις. Αυτό που πε ο Πάγκαλος, που τυγχάνει και είναι και προσωπικός μου φίλος, είναι μεγάλη κουβέντα αλλά λίγοι την κατάλαβαν. Όταν λέει όλοι μαζί τα φάγαμε εννοεί ότι ένας από αυτούς ήταν και ο ίδιος. Εγώ δεν διόρισα ή δεν είχα την τύχη να διορίσω στο διάστημα που ήμουν βουλευτής γιατί υπήρχε το ΑΣΕΠ, αλλά όλοι οι πολιτικοί κοιτούσαν με τι τρόπο να δημιουργήσουν μια ψηφοθηρική σχέση ανεξάρτητα με το αν το κράτος αντέχει. Ο Δήμος Κεφαλονιάς έχει 570 εργαζομένους. Αν ήταν δική σου επιχείρηση αναλογικά με τον πληθυσμό δεν θα είχες ούτε το 1/3. Δεν μπορεί να επιβιώσει η Κεφαλονιά με 1.100.000 δημοσίους υπαλλήλους. Όταν το χρέος έχει ξεπεράσει τα 300 δισ και σε αυτό ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις μόνο τα τοκοχρεωλύσια και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων να πληρώσεις και μόνο έρχεσαι σε ανεξέλεγκτο νούμερο και χώρα χωρίς ανάπτυξη δεν έχει μέλλον. Εγώ μιλάω επιχειρηματικά υπήρχαν νομικά πρόσωπα όπως στους 8 καπποδιστριακούς δήμους που δεν είχαμε τι να τους κάνουμε. Χρωστάμε σαν Δήμος στην αγορά. Ντρέπεσαι να αντικρύσεις τον κόσμο που τους χρωστάμε 1-3 χρόνια χρήματα. Όπως είναι ο Δήμος έτσι είναι και το κράτος. Θέλει το κράτος διαχείριση, να αξιοποιήσει την ακίνητή του. Για παράδειγμα το ΙΚΑ εδώ έχει αγοράσει εδώ και 12 χρόνια ένα χώρο για να κτίσει κτίρα για τη στέγασή του. Ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Με τα χρήματα που πληρώνει σε ενοίκια θα είχε κτίσει 3 κτίρια. Η αστυνομία είναι 3-4 χρόνια στο νοίκι, πληρώνει 16.000 ευρώ το μήνα όταν έχουμε κτίριο δικό μας και μάλιστα είχα κάνει ενέργεις να μπει μέσα στο κτίριο. Διαχείριση χρειάζεται το κράτος.


Enpatrais: Πώς κρίνετε τον Αντώνη Σαμαρά;


Αλ. Παρίσης: Ο Αντώνης ο Σαμαράς είναι από τους διακεκριμένους οικονομολόγους που χουμε στην Ελλάδα. Είναι ένας άνθρωπος με όνειρα για την Ελλάδα, βοήθεια και στήριξη θέλει, ελπίζω να πήρε παράδειγμα από τον Καραμανλή ο οποίος για μένα ήταν ένας ιδανικός κυβερνήτης για την Ελλάδα αλλά δυστυχώς τα μέτρα που έπρεπε να πάρει δεν τα πήρε, λόγω συγκοιριών λόγω του ότι ήταν κόντρα στο συνδικαλιστικό κατεστημένο. Οι συνδικαλιστές έχουν καταστρέψει τη χώρα για παράδειγμα δείτε την Ολυμπιακή. Ο Σαμαράς έχει όνειρα για την Ελλάδα, έχει πρόγραμμα, έχει προτάσεις. Αν τις προτάσεις του Ζαππείου 2 τις υιοθετούσε η κυβέρνηση κατά 50%-60% θα άλλαζε η Ελλάδα. Δεν μπορείς με το φορολογικό συντελεστή που υπάρχει σήμερα να έρθει η ανάπτυξη και να ανασάνουν οι επιχειρήσεις. Είναι πολλά τα χρήματα που ζητάει η κυβέρνηση να πληρώσει ο Έλληνας επιχειρηματίας. Θα έρθουν χειρότερες μέρες.


Enpatrais: Ο τουρισμός φέτος είναι μειωμένος στην Κεφαλονιά και αν είναι ευθύνεται η τουριστική πολιτική της κυβέρνησης;


Σε τουριστικό περίπτερο στο Μαϊάμι στο χάρτη της Ελλάδας δεν υπήρχε η Κεφαλονιά
Αλ. Παρίσης: Ο τουρισμός είναι η μοναδική βιομηχανία της Ελλάδος. Για παράδειγμα η Κεφαλονιά που ναι το 4ο νήσι της Ελλάδος με έκταση 900 τετραγωνικών χιλιομέτρων με αυτό το φυσικό κάλλος που της χάρισε η φύση χρειάζεται να βρούμε τρόπο να διαφημίσουμε αυτό το νησί, που ήδη το πραγματοποιώ με διάφορα σποτάκια σε τηλεοπτικούς σταθμούς, και να δημιουργήσουμε ποιοτικό τουρισμό για να επιβιώσει η Κεφαλονιά. Πώς να βοηθηθεί ο τουρισμός όταν ο Ραγκούσης ήρθε σε σύγκρουση στα άκρα με τους ταξιτζήδες στα μέσα της τουριστικής περιόδου; Γνωρίζετε ότι ήδη τα ταξί, τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα είναι υπεράριθμα; Πώς τα απελευθερώνεις; Σήμερα έδωσαν 1000 αυτοκίνητα σε εταιρίες καυσίμων ΙΧ και αυτές πήραν το 50% της δουλειάς. Όταν τα ταξί σήμερα είναι 5 ταξί ανά 1000 άτομα που σε κανένα κράτος δεν υπάρχει τόσο αναλογία πώς να επιβιώσουν οι άνθρωποι; Όλοι θα πεθάνουμε. Εύκολο είναι να λέμε ότι το μνημόνιο επέβαλε να ανοίξει τα επαγγέλματα αλλά ποια πάει να ανοίξει; Τα ήδη ανοιχτά; Ήταν σοβαρή πολιτική ενέργεια του Ραγκούση να έρθει σε τέτοια σύγκρουση με τους ταξιτζήδες και να αναγκαστεί  ο τουρίστας να περπατήσει δυομιση ώρες για να φτάσει στο αεροδρόμιο; Γιατί να φύγει πικραμένος; Γιατί να ξανάρθει; Ήταν εικόνα που την έβλεπε όλος ο κόσμος όταν ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο που πετούσαν μάρμαρα και πέτρες στο Σύνταγμα και οι τουρίστες στα διπλανά ξενοδοχεία έτρεχαν να φύγουν; Όλη αυτή η εικόνα θα βοηθήσει τον τουρισμό; Έστειλα τον αντιδήμαρχο τουρισμού στο Μαϊάμι σε ένα τουριστικό συνέδριο και δεν υπήρχε στο χάρτη της Ελλάδος η Κεφαλονιά και ο Γερουλάνος είναι Κεφαλλονίτης!!!


Enpatrais: Η οικονομική κατάσταση των καποδιστριακών δήμων της Κεφαλονιάς πώς ήταν; Η χρηματοδότηση από τον Καλλικράτη είναι επαρκής;


Αλ. Παρίσης: Ο Δήμος Κεφαλληνίας προέρχεται από συγχώνευση 7 Δήμων και 1 κοινότητας. Από αυτούς ένας Δήμος και η κοινότητα είχαν τεράστια χρέη έναντι του πληθυσμού τους που ξεπερνάνε τα 42.000.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση είναι 650.000 ευρώ το μήνα μείον 300.000 ευρώ που μας κρατάνε από τα δάνεια που χουμε πάρει από το ταμείο παρακαταθηκών μας μένουν 350.000 ευρώ για να βγάλουμε μισθολόγιο για 570 εργαζομένους. Ο Καλλικράτης δεν μας έδωσε αυτά που μας υποσχέθηκαν, έχουν κάνει 195 εγκυκλίους-τροποποιήσεις του Καλλικράτη. Μου επέτρεψαν σήμερα στα μέσα Αυγούστου να προσλάβω 15 ναυαγοσώστες. Τι να τους κάνω τώρα;


Enpatrais: Έργα υποδομής για να εντάξετε στο ΕΣΠΑ έχετε προγραμματίσει;


Θα δημιουργήσουμε δίκτυο υδρεύσεως στο Αργοστόλι για 1η φόρα μετά το 53
Αλ. Παρίσης: Βεβαίως έχουμε καταφέρει να εντάξουμε διάφορα έργα στο ΕΣΠΑ. Πρώτα από όλα οφείλω να σας πω ότι προτείναμε να ενταχθεί το δίκτυο αποχετεύσεως και βιολογικού καθαρισμού στη Σκάλα αλλά δεν το επιτύχαμε. Εντάξαμε όμως τη συνέχιση της αποχετεύσεως της Πυλάρου, την επέκταση του δικτύου υδρεύσεως από την περιοχή του Πυργίου μέχρι την περιοχή της Άκολης, τη βελτίωση του βιολογικού καθαρισμού στο Φισκάρδο και στο Ληξούρι, θα δημιουργήσουμε δίκτυο υδρεύσεως στο Αργοστόλι για πρώτη φορά μετά τους σεισμούς του 1953 και τη Γέφυρα του Δεβοσέτου που θα επεκτείνουμε και θα διασχίζει τον κούταβο.


Enpatrais: Ακούσαμε ότι το Κοργιαλένειο μουσείο πρόκειται να κλείσει. Ισχύει;


Αλ. Παρίσης: Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Όσο ήμουν βουλευτής είχα πάρει επιχορηγήσεις που έφτανα το ύψος των 110.000 ευρώ για το Κοργιαλένειο μουσείο, τη βιβλιοθήκη του και τους μισθούς των 7 εργαζομένων. Τώρα αρχικά τους έδωσαν 30.000 ευρώ και ύστερα από δικές μου πιέσεις το πόσο έφτασε τα 50.000 ευρώ. Τα χρήματα δεν αρκούν. Λογικά πηγαίνει για κλείσιμο. Δυστυχώς...


Enpatrais: Η Κεφαλονιά κατά καιρούς είχε μεγάλους ευεργέτες κατά καιρούς. Σκέφτεστε να ενεργοποιήσετε πάλι την προσφορά τους στο νησί;


Αλ. Παρίσης: Δεν είναι πλέον καιρός για ευεργέτες. Η εποχή τους το απετρέπει. Δεν υπάρχει κρίση μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο. Εδώ η Αμερική υποβαθμίστηκε. Αλλά και κρίση να μην υπήρχε τους αποτρέπει το ίδιο το κράτος. Ένα παράδειγμα θα σας πω. Ο Βεργωτής δώρισε στο ελληνικό δημόσιο 10.000.000 για την δημιουργία νέας πτέρυγας στο νοσοκομείο του Αργοστολίου. Προέκυψαν όμως καθυστερήσεις με ένα ΜΚΟ που χε αναλάβει την εκτέλεση της διαθήκης του Βεργωτή καθώς και καθυστερήσεις του κράτους και τελικά το έργο στις 30 /10/10  δημοπρατήθηκε.