ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ

Δυσαρεστημένος από την πολιτική κατάσταση στη χώρα του, εμφανίστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Ο Γκορμπατσόφ άφησε να εννοηθεί ότι οι εκλογές δεν είναι ελεύθερες και δίκαιες, 20 χρόνια μετά το...
πραξικόπημα κατά της περεστρόικα. "Δεν είμαι ευχαριστημένος... υπάρχει ένα πισωγύρισμα" δήλωσε ο Γκορμπατσόφ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την πολιτική κατάσταση στην Ρωσία.

"Στο θέμα της θνησιμότητας, είμαστε στο κάτω μέρος της λίστας μαζί με τις αφρικανικές χώρες, το 96% των Ρώσων είναι φτωχοί αν χρησιμοποιήσουμε τα κριτήρια που εφαρμόζονται σε μία χώρα όπως η Αυστρία και υπάρχουν δύο φορές λιγότεροι άνθρωποι που κατέχουν διπλώματα ανώτατης εκπαίδευσης από ό,τι μετά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο" πρόσθεσε ο Γκορμπατσόφ, ο οποίος έχει τιμηθεί με βραβείο Νομπέλ Ειρήνης.

Ο Γκορμπατσόφ ανέφερε ακόμη ότι υποστηρίζει τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας και νυν πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν παρά τις κάποιες "αυταρχικές τάσεις" που επιδεικνύουν. Ωστόσο, άσκησε κριτική στο κόμμα του, την Ενωμένη Ρωσία, εκτιμώντας ότι μοιάζει στο Κομμουνιστικό Κόμμα της σοβιετικής περιόδου.

"Θα πρέπει να εγκαταλειφθεί το μονοπώλιο, δεν πρέπει να επαναληφθεί η ΕΣΣΔ στην πιο σκληρή παραλλαγή της" πρόσθεσε.

"Χρειαζόμαστε δίκαιες εκλογές. Σήμερα, είναι ο (Βλαντισλάβ) Σουρκόφ (αναπληρωτής προσωπάρχης της ρωσικής προεδρίας, που θεωρείται "ιδεολόγος" της Ρωσίας) που λέει στις επαρχίες τι ποσοστό πρέπει να βγάλουν στις εκλογές για το κόμμα της εξουσίας" σημείωσε ο Γκορμπατσόφ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εκλογές στην Ρωσία είναι κατευθυνόμενες.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Η "ΠΑΓΙΩΣΗ" ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ..."ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 
ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΑΧΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Τους φόβους του, ότι "αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες τόνωσης του τουριστικού τομέα στην περιοχή, η Αχαία θα συνεχίσει να υστερεί έναντι άλλων σ' επίπεδο κίνησης αλλά και εσόδων από το εν λόγω προϊόν, πολύ δε περισσότερο εν μέσω γενικευμένης κρίσης" εκφράζει με δημόσια παρέμβασή του ο Πολιτευτής της ΝΔ και τέως Σύμβουλος του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, κρίνοντας από τα πρώτα στοιχεία της φετινής θερινής σεζόν στο νομό, που ναι μεν συγχωρούν μια συγκρατημένη αισιοδοξία, από την άλλη όμως συγκρινόμενα με άλλα μέρη, αποτελούν "καμπανάκι" περαιτέρω απωλειών στην τοπική οικονομία.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, είχε τις προηγούμενες μέρες συζητήσεις με τουριστικούς φορείς από Ακράτα, Αίγιο, Σελιανίτικα - Λόγγο, Καλάβρυτα, Πάτρα και Δυτική Αχαία , προκειμένου να ενημερώσει το κόμμα του - σε μία διαδικασία του αρμοδίου Τομέα για την εκτίμηση της όλης κατάστασης - διαπιστώνοντας μία ελάχιστη ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης που κι αυτή φαίνεται πως επετεύχθη τον τελευταίο μήνα, όταν σε άλλες παρόμοιες περιοχές της χώρας, η αύξηση αγγίζει ακόμα και το 20%. 
Συγκεκριμένα ο επιλαχών βουλευτής, υπογραμμίζει πως "φέτος χάθηκαν ουσιαστικά οι μήνες Απρίλιος- Μάϊος, οι οποίοι μόλις και συμπληρώθηκαν μέσα στον Αύγουστο για τους επιχειρηματίες του χώρου, όμως, αν κανείς συνυπολογίσει την μικρή αύξηση της τουριστικής κίνησης σε σχέση με πέρυσι, με τα αυξανόμενα έξοδα των επαγγελματιών, τότε ενδεχομένως, σε πολλές περιπτώσεις να παρατηρηθεί και απώλεια εισοδήματος, άκρως επικίνδυνο για τις αντοχές στην ευρύτερη αγορά".
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αν και σημειώνει πως μια πιο καθαρή εικόνα θα υπάρξει περί τα μέσα Οκτωβρίου- αφού ο Σεπτέμβριος προσφέρεται για τουρισμό στην περιοχή - καταλήγει στο συμπέρασμα, πως "η Αχαία θα πρέπει με κάθε μέσο να επιτύχει μια δυναμική επισκεψιμότητα κατά τους χειμερινούς  μήνες, με έμφαση τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι, αυτός του βουνού, των σπορ του χιονιού, ο περιπατητικός και ο θρησκευτικός, έτσι ώστε, σε συνέχεια του καλοκαιριού να επιτευχθεί συνολικά η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν".
Προτείνει επιπλέον, οι νέοι Δήμοι, που διαθέτουν ευκαιρίες απόδρασης, να "εκμεταλλευτούν" τις κοντινές χιλιομετρικές αποστάσεις από την Αθήνα αλλά και από τους γύρω νομούς, επιμένοντας όμως και στους εγχώριους (Αχαιούς) επισκέπτες, αφού ειδικά φέτος, λόγω της δυσκολίας πραγματοποίησης διακοπών σε νησιά ή και αλλού, προτίμησαν μαζικά παραλιακά θέρετρα της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, αποδυναμώνοντας σημαντικά την τουριστική κίνηση του νομού μας."Δήμοι, Περιφέρεια και Τουριστικοί φορείς οφείλουν να ενεργήσουν συντονισμένα για να κρατήσουν ζωντανό ένα τομέα που αντέχει ακόμα και στα πολύ δύσκολα. Ο νομός διαθέτει  παραλίες, μοναστήρια, φυσικές διαδρομές, μοναδικές γαστρικές απολαύσεις, διαδρομές οίνου και τόσα άλλα που δεν του επιτρέπουν να υστερεί έναντι άλλων περιοχών".Επιπροσθέτως υπογραμμίζει την τεράστια  ανάγκη να προχωρήσουν σχετιζόμενα έργα, όπως το "Αυτοκινητοδρόμιο", τα "Καταφύγια Τουριστικών Σκαφών" σε Πάτρα και Αίγιο, η "Ολυμπία Οδός", η νέα Σιδηροδρομική γραμμή κ.ά.  
Στην πολιτική προέκταση του θέματος ο Αχαιός Πολιτευτής, καταλήγει με το σχόλιο:
"Η κυβέρνηση Παπανδρέου, καταργώντας τον Υπουργείο Τουρισμού και υποβαθμίζοντας τον Ε.Ο.Τ- εντός κι εκτός συνόρων - έχει αφήσει τον τουρισμό σε "αυτόματο πιλότο"! Αν μόνοι μας εδώ στην Αχαία δεν σπεύσουμε να προβάλουμε τις ιδιαιτερότητές της, τα λαμπρά γεγονότα της, τις ευκαιρίες απόδρασης όλες τις εποχές, κανείς " φαφλατάς Γερουλάνος" και κανείς κρατικός μηχανισμός δεν θα ενδιαφερθεί γι'α αυτό. Αν δε, ο τουρισμός δεν αντέξει, τότε η κατηφόρα του αγροτικού τομέα, των υπηρεσιών, και πολλών άλλων τομέων δράσης στην Αχαία,  θα ρθει να βάλει την "ταφόπλακα" στην οικονομία του τόπου αυτού"!