ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΕΥΡΩΖΩΝΗ : ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ


Το θέμα των εγγυήσεων που ζητεί το Ελσίνκι από την Αθήνα, καθώς και η πρόοδος του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνέρχονται τη...
Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρει το skai.gr, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο επικεφαλής του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων Γιώργος Ζανιάς, ενώ θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να συζητηθεί και η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Το απόγευμα έχει οριστεί συνάντηση του προέδρου του ευρωπαϊκού συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Άγκελα Μέρκελ. Επισήμως θα συζητηθεί η ανάσχεση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Ωστόσο, στο τραπέζι θα τεθεί και το ελληνικό θέμα. Εξάλλου, την Τρίτη θα συναντηθούν και οι υπουργοί Οικονομικών της Φινλανδίας Γερμανίας και Ολλανδίας για να συζητήσουν το θέμα των πρόσθετων εγγυήσεων που ζητούν οι Φινλανδοί.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΑΠ Ο ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ  
Να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει με την γαλάζια νεολαία λόγω της συναίνεσης στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επιχείρησε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real fm 97,8 και τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ υποστήριξε πως "η αντίληψη των διαγραφών είναι μια αντίληψη που δεν υπάρχει στην δική μου πολιτική συλλογιστική. Οι φοιτητές έχουν τις δικές τους απόψεις και κάνουν τον δικό του αγώνα. Εγώ σέβομαι τους αγώνες της φοιτητικής παράταξης".

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ωστόσο υπεραμύνθηκε της ψήφισης του νομοσχεδίου για την παιδεία λέγοντας ότι η ίδια η κοινωνία απαιτούσε αυτές τις αλλαγές.
Όσο αφορά τα σενάρια για την συγκυβέρνηση κατηγόρησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι είναι υπεύθυνο διότι χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία. 

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ ΕΛΛΑΔΑΣ


Εργαζόμενους με υψηλότατες αμοιβές που φτάνουν τις 80 χιλιάδες ευρώ ετησίως, εντόπισε και σε Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, ο έλεγχος που διενήργησε το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ δεκατρείς Δήμοι του Δυτικού άξονα της χώρας (από Ηλεία έως Ιωάννινα), απειλούνται με την επιβολή κυρώσεων καθώς δεν έστειλαν στο Υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν σχετικά με τις αμοιβές στελεχών τους που εργάζονται σε Δημοτικές Επιχειρήσεις. Από τους Δήμους που έστειλαν στοιχεία εντοπίστηκαν ουκ ολίγες περιπτώσεις υψηλόμισθων εργαζομένων, οι οποίοι σε περίοδο οικονομικής κρίσης και λιτότητας λαμβάνουν ετήσιους μισθούς που φτάνουν ακόμα και τις 80 χιλιάδες ευρώ!
Σε Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας οικονομολόγος αμείβεται με 75.000 ευρώ ετησίως, εργοδηγός-μηχανολόγος με 54.000 ευρώ ετησίως, ενώ σε Δήμο του Νομού Ιωαννίνων πολιτικός μηχανικός παίρνει 80.000 ευρώ ετησίως και καλλιτεχνικός διευθυντής 53.000 το χρόνο.
Σε Δήμο του Νομού Θεσπρωτίας πολιτικός μηχανικός λαμβάνει 75.000 ευρώ ετησίως, σε Δήμο της Κέρκυρας Γενικός Διευθυντής λαμβάνει 79.000 ευρώ το χρόνο, ενώ στη Μεσσηνία οδηγοί και ηλεκτροσυγκολητής αμείβονται με 44.000 ευρώ κάθε χρόνο.
Όμως υπήρξαν Δήμοι που δεν έστειλαν στο Υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία με τις αμοιβές εργαζομένων τους και πλέον αντιμετωπίζουν κυρώσεις. Οι Δήμοι αυτοί, στο Δυτικό άξονα της χώρας είναι οι:
ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ
Δήμος Δυτικής Αχαΐας
Δήμος Ερυμάνθου
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Δήμος Άκτιου-Βόνιτσας
ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Δήμος Πύργου
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Δήμος Ιθάκης
Δήμος Παξών
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
Δήμος Αρταίων
Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Δήμος Πάργας
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Δήμος Πωγωνίου
Δήμος Κόνιτσας
Υψηλά αμειβόμενοι οι εργαζόμενοι σε Δημοτικές Επιχειρήσεις
Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης:
- Άνω του 60% των υπαλλήλων του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημόσιων υπαλλήλων ΠΕ.
- Άνω του 53% των υπαλλήλων του κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημόσιων υπαλλήλων ΤΕ.
- Άνω του 55% των υπαλλήλων του κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημόσιων υπαλλήλων ΔΕ.
- Άνω του 62% των υπαλλήλων του κλάδου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημόσιων υπαλλήλων ΥΕ.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ντίνο Ρόβλια, πρόκειται για ένα ασφαλές δείγμα (άνω του 50%), καθώς στα επανειλημμένα έγγραφα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα 230 από τους 325 δήμους.
Από τους 230 Δήμους που ανταποκρίθηκαν οι 12 δεν διέθεταν δημοτικές επιχειρήσεις το έτος 2010 και οι 9 είχαν επιχειρήσεις χωρίς τακτικό προσωπικό. Από τους 230 Δήμους οι 44 δεν έστειλαν τα απαιτούμενα στοιχεία σύμφωνα με το υπόδειγμα της εγκυκλίου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

Παλιό πλέον το κόλπο να εκμεταλλεύονται διάφοροι επιτήδειοι τις ειδικές διατάξεις που υπάρχουν στο Εσπερινό Λύκειο για να βοηθηθούν τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες ενώ εργάζονται. Παρ'όλα αυτά πάρα πολλοί έχουν εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός προς όφελος των "κανακάρηδών" τους. Μόλις πέρυσι ο πρόεδρος κομματικής οργάνωσης και γνωστός γιατρός της Αχαΐας, αφού είχε βολέψει το γιο του πριν από κάποια χρόνια μέσω νυχτερινού λυκείου, βόλεψε και την κόρη του, ενώ εκκρεμούσε δικαστήριο εις βάρος του.

Είδαμε λοιπόν τώρα διάφορα ονόματα που δεν έπρεπε να βρίσκονται στο Εσπερινό Λύκειο. Εμείς σας παραθέτουμε διάφορα στοιχεία για να τους φωτογραφίσουμε χωρίς να σας αποκαλύψουμε τα ονόματά τους(ελέω μηνύσεων).

1 Μαθητής που πέρασε στο Οικονομικό τμήμα Πάτρας
2 Μαθητής που πέρασε στο Γεωλογικό τμήμα Πατρών
3 Μαθητής που πέρασε στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών Παντείου
4 Μαθητής που πέρασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Υπολογιστών Πάτρας
5 Μαθητής που πέρασε στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ


Απορρίφθηκε η αίτηση επανεξέτασης της έφεσης του Ηρακλή από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.


Η επιτροπή εφέσεων έκρινε αναρμόδιο το Διαιτητικό Δικαστήριο και δεν εξέτασε την προσφυγή της ΠΑΕ, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει η ποινή που είχε επιβληθεί στον Ηρακλή για το αδίκημα της πλαστής ενημερότητας.

Κατά συνέπεια ο Ηρακλής υποβιβάζεται στη Football League και παραμένει στην Super League ο Αστέρας Τρίπολης.

ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΟΥ-ΚΕΝΤΕΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ


Την αθώωση, λόγω αμφιβολιών, των κατηγορουμένων για το «τροχαίο» που φέρεται ότι σημειώθηκε πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, πρότεινε ο εισαγγελέας του τριμελούς εφετείου πλημμελημάτων, Γαληνός Μπρης. Ζήτησε την ενοχή του προπονητή της Κατερίνας Θάνου και του Κώστα Κεντέρη, Χρήστου Τζέκου, μόνο για παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ για τα φάρμακα που βρέθηκαν σε αποθήκες που διατηρούσε.
"Δεν έχω διαπράξει κανένα από τα αδικήματα για τα οποία με κατηγορούν, υποστήριξε νωρίτερα στην απολογία του ο Χρήστος Τζέκος.
"Έναν αθλητή είχαμε και τον κοίταγε η Ελλάδα στα μάτια. Από το 2004 μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει άλλος αθλητής σαν τον Κωνσταντίνο Κεντέρη. Είναι ισάξιος μεγάλων αθλητών, φαινόμενο", είπε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος σε δεύτερο βαθμό για το περιβόητο "τροχαίο".
Λίγο πριν της ολοκλήρωση της απολογίας του, υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε ο ίδιος να θέσει σε κίνδυνο τους αθλητές του,  ενώ στράφηκε κατά παραγόντων των Ολυμπιακών Αγώνων, ισχυριζόμενος ότι τους μετέτρεψαν σε αποδιοπομπαίους τράγους.
"Δεχτήκαμε τεράστιες πιέσεις για να παραδώσουν οι αθλητές τις διαπιστεύσεις τους. Ο Νικολάου τηλεφώνησε στο Σεβαστή και ο Σεβαστής σε εμένα και όλα αυτά 'για το καλό της Ελλάδας'. Τα παιδιά ήταν αγωνιστές δεν θα σχεδίαζαν ένα τροχαίο.
Απουσία Κεντέρη-Θάνου, απολογήθηκαν όσοι εκ των κατηγορούμενων γιατρών βρέθηκαν στο δικαστήριο, οι οποίοι επίσης αρνήθηκαν τις εις βάρος τους κατηγορίες.
Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο. Οι εργασίες του θα συνεχισθούν με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης.

ΤΟ ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 20ΧΡΟΝΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός της δολοφονίας ενός 20χρονου στην Κρήτη μετά από συμπλοκή φιλάθλων, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια,  στην οικογένεια του 20χρονου νέου.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης, θρηνούν ένα παλικάρι μετά από «ραντεβού θανάτου», αυτοαποκαλούμενων «φιλάθλων». Ο άδικος χαμός του νέου αυτού συμπολίτη μας, δείχνει ξεκάθαρα πλέον πως, ο αθλητισμός στη χώρα μας είναι νεκρός.
Δολοφονημένος από την εμπορευματοποίηση και την αδυναμία του Κράτους, που εδώ και τρείς δεκαετίες τιτιβίζει και υπόσχεται πάταξη της βίας στον αθλητισμό.
Ενός κράτους, που αντί να επενδύει στους κοινωνικούς πυλώνες, του υγιούς αθλητισμού και της παιδείας, ενισχύει όλους όσοι επενδύουν στο κέρδος, στην κοινωνική ανέλιξη και στην πολιτική εξουσία.
Μήπως εν τέλει, ο πιο επικίνδυνος χούλιγκαν είναι το ίδιο το Κράτος;». 

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ


Η πρώτη δίκη στα χρονικά άρχισε τη Δευτέρα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου της Ισλανδίας με κατηγορούμενο τον συντηρητικό πρώην πρωθυπουργό Γκέιρ Χάαρντε, ο οποίος εγκαλείται για αμέλεια κατά τη διάρκεια της σαρωτικής οικονομικής κρίσης του 2008 που προκάλεσε την κατάρρευση του τραπεζικού...
συστήματος της σκανδιναβικής χώρας. Ο 60χρονος Γκέιρ Χάαρντε χαρακτηρίζει τη δίκη «φάρσα» και δηλώνει πως οι δικηγόροι του θα ζητήσουν την απόσυρση του κατηγορητηρίου. Τονίζει ότι η υπόθεση εις βάρος του είναι πολιτικά υποκινούμενη από τη σημερινή κεντροαριστερή κυβέρνηση συνασπισμού της Ισλανδίας. Ο πρώην πρωθυπουργός έφθασε στο δικαστήριο λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας συνοδευόμενος από την σύζυγό του. Οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ισλανδίας κατέρρευσαν το 2008 υπό το βάρος της υπερσυγκέντρωσης χρεών στη διάρκεια μιας δεκαετίας με υπερατλαντικές επεκτάσεις που οδήγησαν την οικονομία σε κατάρρευση και τους επενδυτές σε φυγή. Η κοινή γνώμη στην Ισλανδία είναι διχασμένη σχετικά με τη δίκη. Ορισμένοι θεωρούν πως ο πρώην πρωθυπουργός γίνεται αποδιοπομπαίος τράγος και άλλοι επιχειρηματολογούν πως είναι επιτακτική η απόδοση πολιτικών ευθυνών μετά την οικονομική κατάρρευση. Είναι η πρώτη φορά που εκδικάζεται τέτοια υπόθεση από το Λαντσντομούρ, το ειδικό δικαστήριο της Ισλανδίας, που ιδρύθηκε το 1905 για να δικάζει υπουργούς που κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις. Η Ισλανδία βυθίστηκε σε βαθιά ύφεση μετά την κατάρρευση των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της -η κατάρρευση της Icesave άφησε στον «αέρα» χιλιάδες καταθέτες στη Βρετανία και την Ολλανδία, πυροδοτώντας διαμάχη σχετικά με τις αποζημιώσεις, στην οποία έως και σήμερα δεν έχει δοθεί λύση. «Όταν κατέστη σαφές πως οδεύαμε προς την καταστροφή, το ιστορικό δείχνει πως έγιναν πολύ λίγα για την αποφυγή της» αναφέρει ο νυν υπουργός Οικονομικών της Ισλανδίας Στράινγκριμουρ Σίγκφουσον. Ωστόσο, ο Γκέιρ Χάαρντε αντιτείνει πως η κυβέρνησή του απέφυγε τα λάθη της Ελλάδας και της Ιρλανδίας όταν επέτρεψε στις τράπεζες να καταρρεύσουν. «Έπρεπε να τις αφήσουμε. Ήταν χρεοκοπημένες. Και αποδεικνύεται ότι αυτό που πράξαμε ήταν το σωστό» αναφέρει.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ


Έγγραφο –Ερώτηση  κατέθεσε η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων κ. Αναστασία Μανωλοπούλου  που αφορά στην ακύρωση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στην Αγορά Αργύρη και τη μη διάθεση της αίθουσας.
Το έγγραφο που απευθύνεται στον Δήμαρχο Πατρέων, θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα που χρίζουν άμεσης απάντησης.
Ειδικότερα, η κ. Μανωλοπούλου αναφέρει τα εξής:
Μετά από την ακύρωση ήδη προγραμματισμένων εκδηλώσεων στην αίθουσα της Αγοράς Αργύρη ,δεχόμαστε καταγγελίες από συμπολίτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις, ότι ο Δήμος Πατρέων, αρνείται να παραχωρήσει την αίθουσα (έναντι αναλόγου τμήματος) επικαλούμενος ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε σχετικά :
Ø  Ποιοι είναι συγκεκριμένα  οι Τεχνικοί λόγοι και πότε προέκυψαν ;
Ø  Ποιες οι ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς Δήμου για την άμεση αποκατάσταση των Τεχνικών προβλημάτων;
Ø  Πόσες και ποιες συγκεκριμένα εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί;
Ø  Γιατί δεν προβλέφθηκαν – επιλύθηκαν και ακυρώθηκαν ήδη προγραμματισμένες εκδηλώσεις δημιουργώντας προβλήματα στους διοργανωτές;
Ø  Πόσα χρήματα χάθηκαν από το Ταμείο του Δήμου εξαιτίας των ακυρώσεων και της μη παραχώρησης;


Με εκτίμηση


Αναστασία Μανωλοπούλου
    Γραμ. Δημ. Συμβουλίου

ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής επισκέφθηκε πρόσφατα τη Δυτική Αχαΐα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Λάππα και των χωριών της ευρύτερης περιοχής.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του αυτής, αντάλλαξε απόψεις με περισσότερα από πενήντα (50) στελέχη της ΝΔ, εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς, επαγγελματίες, αγρότες και εκπροσώπους φορέων της περιοχής, σε συνάντηση που είχε μαζί τους στου Λάππα.
Συγκεκριμένα, το παρόν στη συγκεκριμένη συνάντηση έδωσαν στελέχη από του Λάππα και τα γύρω χωρία (Απιδεώνα, Ριόλο, Κρίνο, Φράγκα, Ματαράγκα, Πέτα, Κεφαλαίϊκα, Καγκάδι, Βελιτσές, Αγ. Νικόλαο, Μιχόϊ, Μετόχι και Άραξο).
Οι παριστάμενοι στη συνάντηση έθεσαν στον υπ. βουλευτή της ΝΔ Άγγελο Τσιγκρή τα ακόλουθα ζητήματα:
1.     Το ζωτικής σημασίας πρόβλημα που αφορά στην ύδρευση και στην άρδευση της ευρύτερης περιοχής, λόγω των απαράδεκτων καθυστερήσεων στο έργο της εκτροπής του Πηνειού. Να σημειωθεί ότι το έργο είναι πρώτης προτεραιότητας για την ευρύτερη περιοχή, αφού έχει χαλάσει ο υδροφόρος ορίζοντας λόγω της ανάμιξής του με το νερό της θάλασσας. Το γεγονός αυξάνει δυσβάσταχτα το κόστος της αγροτικής παραγωγής και οι κάτοικοι στερούνται πόσιμου νερού.
2.     Την παντελή έλλειψη κτιριακής υποδομής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού τόσο το δημοτικό σχολείο του Λάππα όσο και το γυμνάσιο στεγάζονται σε κοντέινερ, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τον πρόσφατο σεισμό. Συγκεκριμένα, οι 120 μαθητές του δημοτικού σχολείου παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε αίθουσα 30 τετραγωνικών μέτρων.
3.     Την παντελή έλλειψη ενημέρωσης των αγροτών και τωνκτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έθεσαν το θέμα της διοργάνωσης ενημερωτικών συναντήσεων από κλιμάκια γεωπόνων της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης του Νομού μας, προκειμένου να ενημερώνονται από γεωπόνους -σε τακτά χρονικά διαστήματα- για τις τρέχουσες εξελίξεις στα αγροτικά ζητήματα, για τις οποίες δεν έχουν ούτε στοιχειώδη ενημέρωση.
4.     Τη λειτουργία του αεροδρομίου του Αράξου ως πολιτικού αεροδρομίου της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της περιοχής, σήμερα το αεροδρόμιο του Αράξου υποδέχεται περίπου τρεις (3) πτήσεις την εβδομάδα ενώ υπάρχει η σύγχρονη υποδομή που μπορεί να υποστηρίξει και περισσότερες πτήσεις. Να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας δεν διαθέτει την ανάλογη υποδομή και το κόστος λειτουργίας του ως πολιτικό αεροδρόμιο καθίσταται απαγορευτικό.
5.     Το κακό οδικό δίκτυο στην Πατρών – Πύργου λόγω της εγκατάλειψης του έργου της Ολύμπιας Οδού. Οι κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν -τουλάχιστον- τη διαγράμμιση του δρόμου που δεν υπάρχει εδώ και καιρό, προκειμένου να διευκολυνθεί λίγο η επικίνδυνη οδήγηση σε ένα δρόμο που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε επαρχιακός.
Ο Άγγελος Τσιγκρής, αφού άκουσε προσεκτικά το σύνολο των εκπροσώπων της περιοχής και κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τους είπε:  «…Απορώ πραγματικά με την υπομονή σας… Δεν θα ησυχάσω αν δεν λυθούν τα θέματα της ύδρευσης και της άρδευσης της περιοχής, της λειτουργίας του αεροδρομίου του Αράξου, της επισκευής των σχολικών κτιρίων και της ολοκλήρωσης της Ολύμπιας Οδού… Με τη δύναμη της εμπιστοσύνης σας, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αχαΐα και οι πολίτες της…».

ΚΥΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ


Υπό κατάληψη τελούν πλέον 231 τμήμα ΑΕΙ και ΤΕΙ, με τους φοιτητές που αντιδρούν στο νόμο Διαμαντοπούλου να προγραμματίζουν νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, την Πέμπτη. Στις σχολές και τα τμήματα ξεκινούν από σήμερα νέες γενικές...
συνελεύσεις προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να καθορισθούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων. Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας σχεδιάζει να δώσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, επιχειρώντας να δώσει διευκρινίσεις για παρανοήσεις -όπως είπε- σχετικά με τον νόμο - πλαίσιο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο ΝΙΚΟΣ Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Πριν από λίγο συνέλαβαν οι συνεργάτες του enpatrais τον τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ Ν.Νικολόπουλο να βγαίνει από το γραφείο του εισαγγελέα Από ότι μαθαίνουμε η υπόθεση της πολιτιστικής καλά κρατεί...Η υπόθεση της μηνυτήριας αναφοράς του Αχαιού βουλευτή έχει μείνει στάσιμη. Αυτός ήταν και ο λόγος της επισκέψεώς του. Τελικά ο Θάνος ο Μικρούτσικος,αν και φανατικός καπνιστής πίπας, δεν θα καπνίσει ποτέ την πίπα της ειρήνης με τον Αχαιό βουλευτή...