ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ-ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΚΑΙ ΤΣΕΛΣΙ


Στο μεταγραφικό στόχαστρο τόσο της Άρσεναλ όσο και της Τσέλσι...
έχει μπει ο Ζεράρ Ντεουλεφέου. Σύμφωνα με την «Sport» οι δύο αγγλικές ομάδες θέλουν να αποκτήσουν τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα Β', ο οποίος αποτελεί ότι καλύτερο υπάρχει στις Ακαδημίες των «Μπλαουγκράνα».
Ο νεαρός άσος που θα μπει στα 17 τον Μάρτιο του 2012, σύμφωνα με την νομοθεσία δεν μπορεί να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο αν δεν «κλείσει» τα 18.
 

ΣΤΟ 5,5% ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ


ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.
ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Στις 5,5 μονάδες (κλικ) διευρύνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τοΠΑΣΟΚ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στα Επίκαιρα τα οποία κυκλοφορούν αύριο. Σε... 
αντίθεση με την πειραγμένη μέτρηση τηςKάπα Research στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η Ν.Δ. παίρνει 30% και τα κόμματα που αλιεύουν ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ εντυπωσιακά ανεβασμένα. 75 ο ΣΥΡΙΖΑ, 5% οι Οικολόγοι και 3% το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. H δημοσκόπηση έχει και άλλα χαρακτηριστικά από τα οποία προκύπτουν σημαντικά πολιτικά συμπεράσματα. Τι θα αναμένουμε δημοσκοπικά τους επόμενους μήνες και έως τις επόμενες εκλογές;
α) Την πιθανή αύξηση της δύναμης της ΝΔ και την προσέγγιση του στόχου της αυτοδυναμίας.
β) Τη διαμόρφωση των «κάτω ορίων» του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν είναι ακόμη σαφές πού θα κινηθούν.
γ) Τη δυνητική πιθανότητα ενός αριστερού μετώπου, μικρότερου ή μεγαλύτερου σε εύρος, που έχει μεγάλες πιθανότητες να διεμβολίσει το κεντρικό πολιτικό σκηνικό.

ΟΕΔΒ : ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ... 1946 ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!


«H φετινή σχολική χρονιά όσον αφορά στα βιβλία των μαθητών είναι η χειρότερη από το 1946, που δεν υπήρχαν βιβλία στα σχολεία». Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Οργανισμού Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων. Μάλιστα...
τόνισε ότι το κόστος των φωτοτυπιών είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των βιβλίων, καθώς ένα βιβλίο κοστίζει 0,80 λεπτά, ενώ 40 σελίδες φωτοτυπιών κοστίζουν 4 ευρώ. Ο κ. Λυκόπουλος είπε ότι μέχρι τη Δευτέρα υπολογίζεται πως θα έχουν σταλεί στα σχολεία τα βιβλία σε ποσοστό 20%, ενώ έως τα τέλη Οκτωβρίου το 60%. Η κατάσταση αναμένεται να έχει εξομαλυνθεί πλήρως έως το Νοέμβριο. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των εργαζομένων στον Οργανισμό και μελών της ΟΛΜΕ επισημάνθηκε, ιδιαίτερα, ότι στα περισσότερα σχολεία τα φωτοτυπικά μηχανήματα δεν είναι επαγγελματικά και εκφράζονται ανησυχίες αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις χιλιάδων μαθητών. Φέτος θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί για να μοιραστούν στα σχολεία 1.200 τίτλοι βιβλίων σε 32.000.000 αντίτυπα. Ακόμη, τονίστηκε ότι τα βιβλία που υπάρχουν ήδη προέρχονται από τα περσινά αποθέματα και το ίδιο ισχύει και γι αυτά που υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία και τα οποία πωλούνται από 1,50 εως 9 ευρώ. Το πιο μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ στις νησιωτικές και τις παραμεθόριες περιοχές το πρόβλημα είναι πολύ μικρότερο, καθώς εκεί υπάρχει κάλυψη βιβλίων σε ποσοστό 70 με 80% των τίτλων. Οι εργαζόμενοι, δια του προέδρου τους, ζήτησαν συγνώμη για την κατάσταση και επέρριψαν ευθύνες στα συναρμόδια υπουργεία και κυρίως στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και δευτερευόντως στο υπουργείο Παιδείας. Ο ΓΓ της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, ζήτησε την παραίτηση της υπουργού αλλά και όσων εμπλέκονται με τις καθυστερήσεις. Ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα, όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι στον Οργανισμό Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων και καθηγητές, με τις σχολικές επιτροπές, καθώς δεν έχουν συσταθεί ακόμη οι αρμόδιες επιτροπές στους καλλικρατικούς δήμους και έτσι δεν θα υπάρχει φορέας να δεχθεί τις πιστώσεις που θα δοθούν, για να καλυφθούν τα έξοδα φωτοτυπιών και λοιπές λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Στις 27 Σεπτεμβρίου, δύο μέρες δηλαδή πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα και την ενίσχυση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού...
μηχανισμού στήριξης (EFSF), ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα απευθυνθεί από κοινού με την Άνγκελα Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΓΟΥΔΙ: ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Ανακοινώθηκε η αποποινικοποίηση της κατοχής ναρκωτικών για τους χρήστες Για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο η προμήθεια και η κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε αριθμό και έκταση που δικαιολογούνται μόνο για την αποκλειστική χρήση του χρήστη, δεν τιμωρείται. Όμως τιμωρείται με κράτηση μέχρι τρεις μήνες και πρόστιμο μέχρι 1000 ευρώ όποιος καλλιεργεί φυτά κάνναβης σε αριθμό που δικαιολογείται μόνο για ατομική χρήση και έξι μήνες με πρόστιμο έως 2000 ευρώ, όποιος κάνει χρήση σε δημόσιο χώρο.
Αντίθετα παραμένουν οι υψηλές καθείρξεις για διακεκριμένες μορφές διακίνησης ναρκωτικών, όπως είναι η διακίνηση σε βάρος ανηλίκων ή σε σχολεία ή από υπαλλήλους που νόμιμα ασχολούνται με τα ναρκωτικά(φυλακές, γιατροί κτλ).

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Aποφασισμένη για την εφαρμογή του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση εμφανίστηκε χτες η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και απείλησε ότι εφόσον οι καταλήψεις γίνουν αιτία να χάνονται μαθήματα, τότε θα χαθεί το εξάμηνο.

Οι φοιτητές πάντως εμφανίζονται ανυποχώρητοι, με τα υπό κατάληψη τμήματα να έχουν φτάσει πλέον τα 248.
Όσον αφορά το άσυλο, σήμερα καταργείται και επισήμως, καθώς οι Αρχές των Ιδρυμάτων μπορούν πλέον να εφαρμόζουν τις διατάξεις του νέου νόμου.
Για το ζήτημα που έχει προκύψει με την καθυστέρηση στη διανομή των βιβλίων στους μαθητές, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωσε πως οι γονείς δε θα επιβαρυνθούν οικονομικά και ότι θα δοθούν επιπλέον χρήματα στις σχολικές επιτροπές για τα έξοδα που θα έχουν με τις 

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΟΥΡΑΜΑΝΗΣ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ


Την παραίτηση του από τις θέσεις ως μέλους που κατείχε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Τζουραμάνης στα Διοικητικά Συμβούλια του Πολιτιστικού Οργανισμού Πάτρας και της Κοινωφελής Επιχείρησης- Καρναβάλι Πάτρας. Πιστός στην πάγια τακτική να ομιλεί μόνο όταν γνωρίζει καλά ένα θέμα, δεν μπορεί πλέον να παρίσταται στα Διοικητικά Συμβούλια των οργανισμών που χειρίζονται πολύ σημαντικά θέματα που απαιτούν πολλή και εις βάθος μελέτη, λόγω των πολλών επαγγελματικών υποχρεώσεών του. Η σχετική εισήγηση είναι η κάτωθι:


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Υποβάλλω σήμερα την παραίτηση μου από τα Διοικητικά Συμβούλια του Πολιτιστικού Οργανισμού Πάτρας και της Κοινωφελής Επιχείρησης- Καρναβάλι Πάτρας που μέχρι τώρα κατείχα λόγω των πολλών επαγγελματικών μου υποχρεώσεων αλλά και για προσωπικούς εκπαιδευτικούς λόγους.

 Προσπαθώντας να κομίσω μια άλλη αντίληψη περί των κοινών και μια αλλαγή  πολιτικής κουλτούρας επιθυμώ να προσφέρω στα κοινά της πόλης μας ουσιαστικά. Επομένως μη μπορώντας να ανταπεξέλθω όπως θα ήθελα στις υποχρεώσεις μου, ως μέλος των ανωτέρων  Διοικητικών Συμβουλίων, οφείλω να παραιτηθώ ώστε κάποιος άλλος συνάδελφος να συνεισφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο στο Πατρινό Καρναβάλι  όσο και στον Πολιτιστικό Οργανισμό Πάτρας.

Είναι πάγια τακτική μου αν κάτι δεν γνωρίζω σε βάθος να μην ομιλώ. Τα θέματα που έρχονται προς ψήφιση στα εν λόγω Διοικητικά Συμβούλια απαιτούν πολύ μελέτη και χρόνο ( τον οποίο όπως προείπα δεν διαθέτω) και όχι μόνο κάποιον που απλά παρίσταται εκεί μόνο και μόνο να ανεβάζει ή να κατεβάζει το χέρι κατά της ψηφοφορίας ή να λαμβάνει την όποια ελάχιστη αποζημίωση.

Εύχομαι στο νέο συνάδελφο που θα βρεθεί στη θέση των ανωτέρω Διοικητικών Συμβουλίων καλή επιτυχία. Σας ευχαριστώ πολύ.Με τιμήΑνδρέας Αχ. Τζουραμάνης
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Πατρέων
Επικεφ. “Πρωτοβουλία Πάτρας”

ΠΑΤΡΑ: ΣΤΑ 27,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Στα 27,5 εκατομμύρια ευρώ οι μακροχρόνιες δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου Πατρέων  Σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποίησε στη Βουλή το Υπουργείο Εσωτερικών Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή στις 23 Αυγούστου από τον ο υπουργό Εσωτερικών Χάρης Καστανίδη προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου.
Για τους τέσσερις μεγαλύτερους δήμους της χώρας προκύπτει ότι ο δήμος Αθηναίων έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 210.970.188 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 76.743.219 ευρώ.
Ο δήμος Πειραιά έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 131.240.573 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 26.313.926 ευρώ.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 43.617.543 ευρώ και βραχυπρόθεσμες 12.733.015.
Ο δήμος Πάτρας έχει μακροχρόνιες υποχρεώσεις 27.490.160 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 19.638.412 ευρώ.

ΠΑΤΡΑ: ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ...ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥ


Συνελήφθη, χθες  το απόγευμα, στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός, άνδρας, ηλικίας 31 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών, στα πλαίσια αστυνομικών ελέγχων, βρήκαν στη κατοχή του 31χρονου, ο οποίος ήταν πεζός, μια αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους περίπου έξι γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ

Στην Πάτρα έπεσε ο πρώτος αριθμός του Λαϊκού Λαχείου κατά τη χθεσινή κλήρωση. Το τρίδυμος λαχνός με αριθμό 24085 κερδίζει περίπου δυο εκατομμύρια ευρώ!

Οι τυχεροί λαχνοί πωλήθηκαν από το πρακτορείο Βλάση Μπαλασόπουλου στο εμπορικό κέντρο «Κόλλα» στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου.

Δ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


"ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΥ" ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ - "ΑΠΑΙΤΗΣΗ" ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!
Με αφορμή τις νέες κυβερνητικές ανακοινώσεις, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, οι οποίες αφορούν σε πολύ σοβαρά εκκρεμή θέματα, όπως το άνοιγμα Ελευθέρων Επαγγελμάτων, το Ενιαίο Μισθολόγιο, τις Ιδιωτικοποιήσεις, το Φορολογικό Νομοσχέδιο και την Εργασιακή Εφεδρεία δημοσίων υπαλλήλων, ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε τη πιο κάτω δήλωση:

"Η Κυβέρνηση, μετά την ανεπίτρεπτη καλοκαιρινή ραστώνη - του "κανό" και των πανάκριβων "κότερων" - στα πολυήμερα θαλάσσια σπορ του Πρωθυπουργού όπως και στα ταξίδια αρκετών υπουργών της, θυμήθηκε ότι...κυβερνά και πρέπει να υλοποιήσει τα μέτρα που έλαβε με την ψήφιση του "Μεσοπρόθεσμου", άβουλη μέχρι τώρα ν' αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει πράξη, αποφάσεις για τις οποίες έχει δεσμεύσει τη χώρα απέναντι στην "Τρόικα"!
Αναμασώντας επί μήνες τα ίδια και χειρότερα, εξαναγκάζεται στην υλοποίηση πολιτικών, σκληρών, αντικοινωνικών και αναποτελεσματικών, πολιτικές στις οποίες όμως παραμένει αιχμάλωτη, αλλά εμφανώς τρέμει τις αντιδράσεις των πολιτών!
Η Κυβέρνηση ομολογώντας την αποτυχία και τον πανικό της...μπροστά στον διασυρμό της χώρας στην Ευρώπη για την ακυβερνησία στην Ελλάδα, έρχεται να εξαγγείλει γι' ακόμα μία φορά  τους "αναμασημένους" όρους δανεισμούς της!
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνηση τα 'χει χαμένα, δεν δύναται ν' ασκήσει πολιτική σωτήρια για τη χώρα κι όσο υφίσταται, ο λαός θα δεινοπαθεί, τα αδιέξοδα θα πολλαπλασιάζονται και οι στόχοι δεν θα πλησιάζονται καν!
Το αίτημα της ΝΔ για άμεση διεξαγωγή εκλογών, μετατρέπεται πλέον σε απαίτηση, για να σωθεί ότι έχει απομείνει, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στα διαπραγματευτικά της "όπλα" στο εξωτερικό.
Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μπορεί ν' αντέξει πια και ασχέτως υπεκφυγών και καθημερινών διαψεύσεων, θ' αναγκαστεί να συρθεί στην κρίση το λαού κι εκεί να πάρει την απάντηση που της αξίζει, δίνοντας ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή στον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ να κυβερνήσουν με σταθερότητα, αναπτυξιακό πρόσημο και ανάκτηση των δυνατοτήτων της Ελλάδας, που και πλούτο διαθέτει και καλά πολιτικά μυαλά"!     

LE FIGARO : Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ


«Δύο χρόνια μετά τη λήψη των πρώτων διασφαλίσεων από τους εταίρους της η Ελλάδα επιδεικνύει μια ανευ προηγουμένου αμέλεια» σημειώνει με δηκτικό ύφος ο διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro Γκαετάν ντε Καπέλ στο άρθρο του με τίτλο...
«ο ελληνικός κίνδυνος των τραπεζών». «Η φορολογία παραμένει ένα ατιμώρητο εθνικό άθλημα ενώ κεντρική η διοίκηση παραμένει εντελώς αποδιοργανωμένη και ανίκανη ακόμα και να καταρτίσει κατάλογο με τους προς ιδιωτικοποίηση οργανισμούς» αναφέρει ο ίδιος. Τελικά, σημειώνει, κανείς δεν ξέρει πόσο θα κοστίσει συνολικά η επιχείρηση διάσωσης της χώρας και αυτό επιδρά αρνητικά στο κλίμα των αγορών και στην εμπιστοσύνη μεταξύ των τραπεζών. Όμως σύμφωνα με τη Figaro η Ελλάδα φέρει κατά το ήμισυ τις ευθύνες για την αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Και αυτό διότι «οι πιστωτές της χώρας παίζουν με τη φωτιά». Σημειώνεται ενδεικτικά ότι το ΔΝΤ υποστηρίζει το πρόγραμμα της Ελλάδας όμως την ίδια στιγμή ζητά από τις τράπεζες να προετοιμαστούν έναντι μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας. Εξίσου… πυρομανείς αποδεικνύονται και οι Φινλανδοί ζητώντας προνομιακούς όρους για να δανείσουν την Ελλάδα. «Το χειρότερο δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί αλλά όλες οι ενδείξεις βρίσκονται στο κόκκινο» υποστηρίζει ο ντε Καπέλ.

ΕΩΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ


Τάξη στο χάος των εθνικών κληροδοτημάτων φιλοδοξεί να βάλει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να κατατεθεί μέχρι το Νοέμβριο στη Βουλή και αφού προηγηθεί κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Θεσμών, όπως...
δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «τεράστια αναξιοποίητη περιουσία», τόνισε ότι εκτιμάται πως είναι «υπερδεκαπλάσια η συνολική αξία των εθνικών κληροδοτημάτων» σε σχέση με αυτή που σήμερα υπολογίζεται, ενώ σημείωσε ότι πάνω από 72.000 ακίνητα δεν έχουν καταγραφεί.

«Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα ανταποκρίνεται στην ανάγκη επικαιροποίησης της νομοθεσίας. Θα είναι ένα απολύτως επαρκές νομοθετικό πλαίσιο, που θα θεσπίζει ενιαίους κανόνες και ίση μεταχείριση για την λειτουργία των εθνικών κληροδοτημάτων. Θα αντιμετωπιστούν όλα χωρίς εξαίρεση. Και το ομιχλώδες νομικό πλαίσιο που τα διέπει και οι χαμηλές αποδόσεις τους και η απάτη που γίνεται με τα μισθώματα» επισήμανε, ενημερώνοντας επί του προσχεδίου που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Θανάσης Τσούρας τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την πλήρη εκκαθάριση όλων των κληροδοτημάτων. Όπως επισήμανε μάλιστα, «με τα σημερινά δεδομένα θα απαιτηθούν περισσότερα από 300 χρόνια για εκκαθαριστούν όλες οι περιουσίες καθώς η Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων διεκπεραιώνει το πολύ 20 υποθέσεις το χρόνο, ενώ προστίθενται το ίδιο έτος 50 νέες υποθέσεις».

«Η αδυναμία της Πολιτείας να καταγράψει, να ελέγξει και να αξιοποιήσει ένα μεγάλο θησαυρό δωρεών, που μέχρι σήμερα παραμένει εν πολλοίς άγνωστος, ανεκτίμητος και ανεκμετάλλευτος, σε πολλές περιπτώσεις γίνεται λεία προσωπικού πλουτισμού» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούρας.

Στην επιτροπή Θεσμών τέθηκε από πολλούς βουλευτές και το θέμα καλύτερου ελέγχου στη διαχείριση των ηπειρωτικών κληροδοτημάτων.

Με την άποψη του κ. Τσούρα, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να «αντιμετωπιστεί επαρκώς και με σαφήνεια το ζήτημα των εξαιρέσεών τους, που, επί χρόνια, δημιουργεί προβλήματα στην καταγραφή, στον έλεγχο και στην εποπτεία τους», συντάχθηκαν και οι εκπρόσωποι της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος και Γιάννης Τραγάκης.

Την απάντηση για το ζήτημα αυτό πήραν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Σύνταξης Κωνσταντίνο Βόλτη, που επίσης ενημέρωσε για το επικείμενο σχέδιο νόμου.

«Η εποπτεία επεκτείνεται και στα Ηπειρωτικά κληροδοτήματα. Η διάταξη είναι σαφής ότι και αυτά εποπτεύονται. Τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα αρκετά εξαντλήθηκαν σε διαξιφισμούς. Διαπίστωσα ότι όλοι συγκλίνουν στην εφαρμογή του νέου νόμου. Θα υπαχθούν και αυτά στο νέο νόμο» επισήμανε χαρακτηριστικά.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΝΕΒΑΔΑ


Σε λουτρό αίματος μετατράπηκε, την Τρίτη, ένα εστιατόριο στη Νεβάδα (ΗΠΑ) όταν ένας ένοπλος μπήκε μέσα και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους έξι. Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί...
σοβαρά.
Το περιστατικό συνέβη στις 9 το πρωί (τοπική ώρα) σε υποκατάστημα της αλυσίδας IHOP, στην πρωτεύουσα της Νεβάδα Κάρσον Σίτι.
Ο δράστης είναι σε κρίσιμη κατάσταση και δεν αναμένεται να επιβιώσει από τα τραύματά του, σύμφωνα με τον σερίφη της πόλης, Κένι Φαρλόνγκ.
"Υπάρχουν πολλά θύματα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση των θυμάτων.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


http://olympiada.files.wordpress.com/2010/09/nikos-nikolopoulos1.jpg?w=151&h=196&h=196Χτες στις 10.30 το πρωΐ, ο Αχαιός μαχητής Νίκος Νικολόπουλος καταθέτει στον εισαγγελέα τα στοιχεία της έρευνας του σχετικά με την Ελβετική εταιρεία του αδελφού του πρωθυπουργού.
Η κατάθεση θα γίνει στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στο “16″. Ο Νικολόπουλος δεν έχει αποκαλύψει το περιεχόμενο των στοιχείων που θα προσκομίσει, είναι όμως ενδεικτικό της σοβαρότητας τους το γεγονός ότι σήμερα είχε πολύωρη σύσκεψη με κορυφαίους νομικούς της Πάτρας.
Σε ερώτηση μας εάν θα κάνει δηλώσεις, μας απήντησε ότι “Καλό θα είναι οι δικαστικοί συντάκτες να βρίσκονται εκεί και είναι σίγουρο ότι θα αποζημιωθούν. Εάν με έλεγαν Αντρίκο βέβαια, είναι σίγουρο ότι θα υπήρχε κοσμοσυρροή!! Ελπίζω όμως η δικαιοσύνη και ο εισαγγελέας που έχει δείξει πραγματικό ενδιαφέρον, να μην διστάσει και να γράψει ιστορία.”
Το βέβαιο είναι ότι ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Νικολόπουλος γράφουν ήδη ιστορία δείχνοντας ότι υπηρετούν μόνο τον Ελληνικό λαό και όχι αυτούς που τον κρατούν σε καταστολή. Αύριο λοιπόν τα σπουδαία…