ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

BLOOMBERG: ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ


Σχέδιο στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει φέρεται να ετοιμάζει η κυβέρνηση της Γερμανίας, όπως υποστηρίζει το διεθνές πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, το οποίο επικαλείται δηλώσεις γερμανών αξιωματούχων. Τα εν...
λόγω κυβερνητικά στελέχη, τα οποία δεν κατονομάζονται, αφήνουν να διαρρεύσει ότι υπάρχει «σχεδίο Β» για στήριξη των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών. 

Η διαρροή αυτή κλιμακώνει τις -ήδη ασφυκτικές- πιέσεις στην Αθήνα για απόλυτη τήρηση του οικονομικού προγράμματος ανεξαρτήτως κόστους.
Το σχέδιο προβλέπει μέτρα που θα βοηθήσουν τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο «κούρεμα» ύψους 50% στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους, σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης για την Ελλάδα, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους.
Στόχος του σχεδίου διάσωσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι να στηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού», φέρεται να δήλωσε σε κλειστή συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλίου στις 7 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν εκπληρώσει τους στόχους, τότε θα πρέπει να βρει τρόπους χρηματοδότησης χωρίς τη στήριξη της Ευρωζώνης», τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

Η Γερμανία αναμένει την αξιολόγηση της τρόικας για Ελλάδα προκειμένου να λάβει νέες αποφάσεις, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ-ΚΥΠΡΟΥ


   Ερωτηθείς τηλεφωνικά από δημοσιογράφους, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος (ε.α) Γεώργιος Καραμαλίκης αναφορικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται μεταξύ   Τουρκίας - Ισραήλ - Κύπρου , εκτίμησε ότι εφόσον η Τουρκία επιχειρήσει με την συνοδεία των πολεμικών της πλοίων να διασπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, τότε ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ισραήλ- Τουρκίας θεωρείται πολύ πιθανόν, με επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης εκτίμησε ότι ανάλογη πιθανότητα υφίσταται εφόσον η γείτονα χώρα επιχειρήσει να παρεμποδίσει την έναρξη εργασιών εκμετάλλευσης φυσικών πόρων στις ΑΟΖ των κυρίαρχων Κρατών της περιοχής αυτής και κατέληξε ότι η Ελληνική πλευρά θα πρέπει να επαγρυπνεί και να είναι προετοιμασμένη να αντιδράσει με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα.     

Δ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ...ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ"


"Ισοπεδωτική, πρόχειρη και εμπαθής" χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική για τον κλάδο των Φαρμακοποιών, ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, με αφορμή τα όσα ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός Α.Λοβέρδος , με στυλ "επιβλητικό και αφοριστικό", μέσω των οποίων, εμφανίζονται οι λειτουργοί της υγείας, ως πλουτίσαντες από την πώληση των φαρμακοσκευασμάτων και ως σαν να  μην  εξυπηρετούν τους ασθενείς με το ισχύον ωράριο λειτουργίας, καθημερινά.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αφού υπενθυμίζει ότι δεν επήλθε καμιά συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοποιών, λανθασμένα το επάγγελμα θεωρείται κλειστό, αφού μόνο αυτήν την περίοδο οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν πανελλαδικά την αδειοδότηση άνω των 800 νέων Φαρμακείων, ενώ μέχρι πρότινος το Κράτος δεν μπορούσε - επί χρόνια -  να εφαρμόσει τα νόμιμα για τις μεταστεγάσεις Φαρμακείων σε "Καποδιστριακούς" δήμους, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε μεγάλες πόλεις, όπως για παράδειγμα η Πάτρα. 
Επιπλέον, σημειώνει πως οι περισσότεροι Φαρμακοποιοί και στην Αχαία αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, σε σημείο που να μην μπορούν ν' αντεπεξέλθουν στα ανοίγματά τους προς Φαρμακευτικές Εταιρείες (Φαρμακαποθήκες), ακόμα και για το ύψος του ενοικίου που καλούνται να πληρώσουν! Παραπέμπει μάλιστα στην μακρά λίστα Αντιπροσωπειών Φαρμακευτικών Εταιρειών που απέλυσαν "Ιατρικούς Επισκέπτες" ,αλλά και των λουκέτων Φαρμακαποθηκών.
"Το Κράτος χρωστά εκατομμύρια ευρώ στους Φαρμακοποιούς μέσω των Ασφαλιστικών Ταμείων, κάτι που ευτυχώς η ευθιξία τους δεν τους οδηγεί στο να "πληρώνουν τη νύφη" οι ασθενείς. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να αξιολογήσει διαφορετικά έναν κλάδο που "βάζει πλάτες" στην κακή  δημοσιονομική κατάσταση, έρχεται να τον τιμωρήσει και να "βγει κι από πάνω", προκαλώντας βάναυσα με την διαδικασία του "αποφασίζουμε και διατάζουμε", οδηγώντας τον σε αδιέξοδα, με περαιτέρω ημερολογιακή λειτουργία των φαρμακείων και πιέσεις που θα οδηγήσουν σε πολλαπλά προβλήματα".
Τέλος ο Αχαιός πολιτικός αναφέρεται σε πολύ μειωμένα κέρδη των Φαρμακοποιών που δεν ξεπερνούν  το 9% επί των φαρμάκων, ακόμα και μετά τις μειώσεις σε τιμές σκευασμάτων, που ναι μεν καλώς έγιναν, αλλά δεν συνυπολογίζονται στα λειτουργικά και οικονομικά των φαρμακείων.
Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ άλλων, καταλήγει:
"Η Κυβέρνηση, μετά τους αυτοκινητιστές και τους δικηγόρους, βάλθηκε να εξαντλήσει το περίεργο σχέδιό της, εξουθενώνοντας και τους Φαρμακοποιούς.Έβαλε απέναντί της τα Κλειστά Επαγγέλματα που ανέθρεψε ασύστολα ως κυβέρνηση από το '81 και μετά και σαν μην κυβέρνησαν ποτέ οι κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ , τώρα εμφανίζονται αλλαγμένοι και αποφασισμένοι να διορθώσουν τάχα  τα εγκλήματά τους; Αφού με την πολιτική τους βούλιαξαν την αγορά, τώρα αποτελειώνουν όσα περισσότερα μπορούν. Αντί να πληρώσουν τα χρωστούμενα και να συνεργαστούν  με τα συνδικαλιστικά όργανά τους, "κάνου του κεφαλιού τους", άνευ μπούσουλα και ουσιαστικού σκοπού. Η κυβέρνηση που "αρρώστησε" τους Έλληνες, με την ανεργία, τα λουκέτα και τα τραγικά αδιέξοδα, βάλθηκε στο να μας πεθάνει κιόλας, αφανίζοντας ακόμα και τους Φαρμακοποιούς"!                        

ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΕΘ


Συγκέντρωση μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιούν το απόγευμα της Παρασκευής αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι θα...
πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οι «Αγανακτισμένοι» διοργανώνουν μουσική συναυλία, στο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου, την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις θα σχηματίζουν κλοιό γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», οι «Αγανακτισμένοι» θα θέσουν σε εφαρμογή το «σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ», όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι. Θα πραγματοποιηθούν τρεις προσυγκεντρώσεις (στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου και στο Λευκό Πύργο) και στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς το Βελλίδειο. Μισή ώρα αργότερα (15:30) ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις της Ελλάδας θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο, στην οδό Αγίου Δημητρίου και γύρω στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία, χωρίς τα αυτοκίνητά τους, μέχρι το συνεδριακό κέντρο. Επίσης, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, των φοιτητών, στην πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ, των φιλάθλων της ομάδας του Ηρακλή, στο «Κατσάνειο» αθλητικό κέντρο, καθώς επίσης και των αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα. Για τις 6.30 το απόγευμα, εξάλλου, προγραμματίστηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους. Μετά τις 7 το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσουν και αυτές οι πορείες, από τα παραπάνω διαφορετικά σημεία συγκέντρωσης, με κατάληξη το Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης».

ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ


Κάθε καλόπιστος συμπολίτης μας εύλογα θα αναρωτηθεί:
Γιατί έγινε η πρόσφατη σύσκεψη που οργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με εκπροσώπους των εταιρειών του ΟΣΕ, βουλευτές και Δημάρχους;
Για ενημέρωση; Για ανταλλαγή απόψεων; Για σχεδιασμό; Ή μήπως για να κρύψουμε τις ευθύνες; Τις ευθύνες μιας συνολικής καταστροφικής εγκατάλειψης της Πάτρας και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας;
Επειδή:
·         Γνωρίζουμε την αλήθεια. Ακόμα κι αν τους την βγάζουμε με το τσιγκέλι. Το τρένο θα φτάσει στο Ρίο μετά το 2020!!
·         Όχι μόνο δεν υπάρχει προοπτική υπογειοποίησης, δεν υπάρχει καν προοπτική η σιδηροδρομική γραμμή να φτάσει στο καινούργιο λιμάνι.
·         Δεν υπάρχει προοπτική η σιδηροδρομική γραμμή να καλύψει την παλιά της διαδρομή στην Δυτική Πελοπόννησο.
Όταν όλα αυτά συμβαίνουν και δεν τα αποκαλύπτουμε και δεν τα καταγγέλλουμε, τότε συνειδητά γινόμαστε συνένοχοι, τότε συνειδητά το μόνο που μας απασχολεί είναι η συγκάλυψη των Κυβερνητικών Ευθυνών!!
Αλλά και όταν, αναπότρεπτα, η αλήθεια και οι ευθύνες προκύπτουν, τότε περιοριζόμαστε σε γλυκανάλατες ‘’χαζομάρες’’ για μελλοντικά σχέδια. Και το προκλητικότερο πολλές φορές οι ‘’χαζομάρες’’ ανακοινώνονται σαν επιτυχίες!
Ας προσέξει η αιρετή Περιφέρεια. Ας μην ακολουθεί κατά γράμμα την πρακτική του υπολοίπου, πλήρως υποταγμένου πολιτικού προσωπικού. Βουλευτών, Διοικητών και κομματαρχών.Πάτρα 9/9/2011                                          Χρήστος Πατούχας
                                                                      Δημ. Σύμβουλος
                                                           Επικεφαλής της Δημ. παράταξης
                                                                 ‘’Ανυπότακτη Πολιτεία’’  

                                                                                

Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΚΟ


Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι
Η Κοινωνική ή Κοινωφελής Εργασία είναι ένα μέτρο στήριξης της απασχόλησης που εξασφαλίζει την υλοποίηση Έργων Κοινής Ωφελείας και παράλληλα δίνει ευκαιρία απασχόλησης σε ανέργους. Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει την σημαντική αυτή δράση, που χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς Πόρους, σε μικροκομματική πολιτική εξυπηρέτηση ημετέρων.
Πολλές καταγγελίες από όλη την Ελλάδα, όποια πόλη της Ελλάδας και αν επισκεφθήκαμε στις εξορμήσεις του Τομέα,  κάνουν λόγο για εκτεταμένη καταγραφή κομματικών φίλων στα «πράσινα» βουλευτικά γραφεία, που θα προωθηθούν με «πράσινα μπιλιέτα» στο πρόγραμμα.
Το Πρόγραμμα αυτό καθ’ εαυτό είναι μικρής διάρκειας, μόλις 5 μήνες. Χρόνος εξαιρετικά ανεπαρκής για την ενημέρωση και ουσιαστική αξιοποίηση των υπηρεσιών που θα προσφέρουν οι ωφελούμενοι του προγράμματος. Η αμοιβή των συμμετεχόντων είναι επίσης πολύ χαμηλή κάτω και από τον κατώτατο μισθό. Τα κριτήρια συμμετοχής ασαφή, έτσι ώστε να υπάρχουν τα περιθώρια κομματικής εκμετάλλευσης.
Με απλά λόγια πρόκειται για μία κακέκτυπη επανάληψη των stage. Τότε το ΠΑΣΟΚ τα λοιδωρούσε και τα κατήγγειλε. Σήμερα προσπαθεί να αξιοποιήσει το ίδιο πρόγραμμα, αλλά με έντονο κομματικό χρώμα. Με την συμμετοχή ΜΚΟ, που κατά τα άλλα απαγόρευσε την χρηματοδότηση τους και τις κατέστησε ύποπτες και ελεγκτέες. 

Σήμερα, βρισκόμαστε εδώ για μία πραγματικά δυσάρεστη υπόθεση. Σήμερα, που η διεθνής κρίση βαθαίνει. Σήμερα, που τίθεται εν αμφιβόλω το ίδιο το μέλλον του προτάγματος της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Σήμερα που η γεωπολιτική θερμοκρασία στο Αιγαίο, θα έλεγα σε όλη την νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου ανεβαίνει επικίνδυνα. Σήμερα, που η άφρων υπογραφή του μνημονίου και οι ακόμα πιο άφρονες πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση, έχουν γονατίσει την Ελληνική αγορά εργασίας, τις ελληνικές επιχειρήσεις, τα ελληνικά νοικοκυριά. Σήμερα που η ανεργία και η φτώχεια αποκτούν ένα ζοφερό πρόσωπο και αγγίζουν πλέον τον κάθε συνάνθρωπό μας.

Σήμερα λοιπόν ο κύριος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μας διατυμπανίζει ότι το μόνο που ξέρει καλύτερα απ’ όλους τους άλλους το ΠΑΣΟΚ είναι η καλλιέργεια του πελατειακού, μικροκομματικού κράτους, η καλλιέργεια του ψεύδους και της διπλής γλώσσας, η ανούσια επικοινωνιακή πολιτική.
Θα εφαρμοστούν κανόνες διαφάνειας μας έλεγε ο κ. υπουργός.
Θα χρησιμοποιήσουμε το ΑΣΕΠ. Έτσι, με κατάπληξη και έντονο προβληματισμό ακούσαμε τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, λόγω των «δημοκρατικών» αντιλήψεων που διέπουν το ΠΑΣΟΚ,  ελπίζουμε να μην έχει την ίδια κατάληξη με την κ. Μπαλφούσια, να δηλώνει ότι :«Είμαστε πολύ διστακτικοί, δεν έχουμε κανένα λόγο να εμπλακούμε… Σε ορισμένες περιφέρειες έχουν ήδη επιλέξει τις ΜΚΟ. Δεν θα έχουμε καμία συμμετοχή, είναι πέρα από τις αρμοδιότητές μας». Η εικόνα είναι πραγματικά ζοφερή. Μετά από δύο χρόνια στην κυβέρνηση, μετά από ενάμιση χρόνο σχεδιασμού του προγράμματος, μετά από συνεχείς συνεννοήσεις «με τους δικούς τους», έχουμε ένα ακόμα πρόγραμμα για τους ανέργους που η υλοποίησή του δεν υπόκειται στο κριτήριο της ανάγκης που έχει η κοινωνία και οι άνεργοι, αλλά στους μικροκομματικούς και πελατειακούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Απ’ ό,τι φαίνεται, ούτε η ίδια η ύφεση που φέτος θα αγγίξει το 5,5% και του χρόνου υπολογίζεται να φτάσει το 2 με 3% συγκινεί αυτή την κυβέρνηση. Δεν φαίνεται να συγκινούν την κυβέρνηση. Ο μικροκομματισμός, η διγλωσσία, η κοντόφθαλμη αντίληψη, η ασυνέπεια και η αναλγησία απέναντι στην κοινωνία και τους ανέργους είναι εγγεγραμμένη στα ίδια τα γονίδια της.

Ας θυμηθούμε την προεκλογική εκστρατεία του κ. Υπουργού,
όταν υποσχόταν «μαζί με ασφάλεια για το μέλλον». Προφανώς ασφάλεια σήμαινε το 16,6% ανεργία, το 40,1% ανεργία των νέων, το 20% ανεργία στις γυναίκες, κι όλα αυτά τον Μάϊο, όταν υποτίθεται ότι λόγω τουριστικής περιόδου η ανεργία μειώνεται. Έτσι, η εκτόξευση της ανεργίας, η συστηματική καταστροφή της μεσαίας τάξης, οι τυφλές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι περικοπές σε επιδόματα σε όσους έχουν ανάγκη, η κατάλληλη αξιοποίηση της γνώσης του συνταξιοδοτικού προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, γιατί τα νέα για τις επικουρικές συντάξεις φαίνεται ότι είναι και αυτά ζοφερά, δεν αποτελούν παρά «ευκαιρίες» για πελατειακές πολιτικές.
Το ίδιο άλλωστε πάει να γίνει και με το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, ενώ ακόμα και η συγχώνευση οργανισμών φαίνεται να ακολουθεί την λογική της «εξυπηρέτησης». Σήμερα όμως ο κ. Υπουργός διαπράττει και ένα δεύτερο έγκλημα. Ένα έγκλημα που ένας τροβαδούρος, μιλώντας για τους κομματικούς ινστρούχτορες, το αποτύπωσε με τα λόγια «παίρνεις την αλήθειά μου και μου την κάνεις λιώμα». Γιατί το έγκλημα που διαπράττει ο κ. υπουργός είναι και ηθικό και συνεπώς έχει πολύ πιο βαθιές αντηχήσεις στην κοινωνία.
Μία σοβαρή ηγεσία, μία ηγεσία που θα έθετε ως προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον, μία ηγεσία που θα έθετε ως προτεραιότητα
το όραμα για μια δυναμική Ελλάδα, για ανάταση, για συστράτευση, για κοινωνική συνοχή, για κοινωνική δικαιοσύνη,
στη συγκεκριμένη περίσταση θα έπρεπε να καλλιεργεί όλες τις υγιείς λειτουργίες και τα δημιουργικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτό γιατί έτσι θα συνέγειρε το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής. Ωστόσο, η ηγεσία του Υπουργείου φαίνεται ότι περί άλλων τυρβάζει. Την κρίσιμη αυτή ώρα που θα έπρεπε να θέσει το σύνολο του δυναμικού του υπουργείου στον αγώνα ενάντια στην ανεργία, ασχολείται με το αγαπημένο τους σπορ της λίστας και του φύγε εσύ έλα εσύ. Ενώ τη δημοκρατική μέθοδο της κλήρωσης την ..περιορίζουν στο ποιους αντιπάλους θα ρίξουν στα δύσκολα… Το Υπουργείο άλλωστε μπορεί να διεκδικήσει την ιδιαιτερότητα ότι για τους διορισμούς σε καίριες θέσεις παρακάμπτει ακόμα και τις ίδιες διαδικασίες που παρουσίασε ο κ. πρωθυπουργός ως ρηξικέλευθο μέτρο -αλλά όπως τόσα άλλα, έτσι κι αυτό αποδείχθηκε πασοκικά φύκια και μεταξωτές κορδέλες.

Σήμερα λοιπόν, το μήνυμα που στέλνει ο κ. Υπουργός είναι μάλλον αυτό του όσοι δικοί μας προσέλθετε και ότι οι λίστες ευημερούν.  Επιπλέον, εδώ θα ήθελα να παρατηρήσω, ότι για μία ακόμα φορά μία καλή ιδέα, καταρρακώνεται από τις γνωστές τακτικές του ΠΑΣΟΚ. Γιατί η ιδέα της κοινωνικής εργασίας είναι μία ιδέα που με τον κατάλληλο σχεδιασμό, την μέριμνα για τους ανθρώπους, τον σωστό μακροοικονομικό σχεδιασμό, την χρήση των δημόσιων υπηρεσιών, των οποίων ειρήσθω εν παρόδω, αφού τις αφήσουμε στην άκρη, μετά λέμε ότι δεν δουλεύουν, με την χρήση όλων αυτών, θα μπορούσε να είναι ένα αποτελεσματικό και αποδοτικό πρόγραμμα.

Όμως, ακριβώς όπως και στο ζήτημα της κοινωνικής οικονομίας, τι έχουμε εδώ; Σπατάλη χρήματος σε συμβουλάτορες, σπατάλη πόρων σε μεσάζοντες αντί αυτοί να πάνε σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη, ανάλγητος σχεδιασμός, προχειρότητα, μικροκομματική στόχευση, δράσεις απλά για επικοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δράση φιγουράρει ένα χρόνο τώρα στην ιστοσελίδα του υπουργείου χωρίς να έχει τοποθετηθεί ούτε ένας άνεργος, ενώ έχει ανακοινωθεί στον τύπο πολλάκις. Και δυστυχώς δεν είναι η μόνη δράση που διαφημίζεται χωρίς να υλοποιείται.
Στο ερώτημά μας ζητούμε από τον κ. υπουργό να μας εξηγήσει
γιατί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επέλεξε να εντάξει, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) σε ρόλο «μεσάζοντα» στα προγράμματα.
Πιστεύουμε ότι ο κ. υπουργός θα δυσκολευτεί να απαντήσει. Γιατί η απάντηση έγκειται στο ότι όταν υπέγραφαν το μνημόνιο,
και αυτός ήταν ένας εξ αυτών που το έπραξαν, δεν λάμβαναν υπ’ όψιν τους ούτε τις βασικές παραμέτρους που είναι αναγκαίες για μία πολιτική με κοινωνικό πρόσωπο. Εάν βέβαια είχαν μπει στον κόπο να διαβάσουν αυτό που υπέγραψαν.
Για να παρακάμψουν τις προχειρότητες που υπέγραφαν είναι αναγκασμένοι σήμερα να καταφεύγουν σε ζογκλερισμούς. Τόσα χρόνια το ίδιο κάνουν, μόνον που σήμερα αυτούς τους ζογκλερισμούς, τους πληρώνει ακριβά η κοινωνία, τους πληρώνει ακριβά η Ελλάδα, θα τους πληρώσουν πολύ ακριβά τα παιδιά μας. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα στην Κυβέρνηση ότι η διέξοδος δεν βρίσκεται στο Εξωτερικό, η λύση πρέπει να αναζητηθεί στο να αφουγκραστούμε την ενέργεια του ελληνικού λαού, μετατρέποντας την αγανάκτηση σε όραμα και την απογοήτευση σε προοπτική για το σήμερα και το αύριο. Αντί γι’ αυτό η κυβέρνηση στέλνει και πάλι το μήνυμα; Μικροκομματισμός, κοντόφθαλμος κυβερνητισμός, ανικανότητα, αδιαφορία, πελατοκρατεία. Η δράση για την κοινωφελή εργασία θα μπορούσε να είναι καλύτερα σχεδιασμένη, να λαμβάνει υπόψιν της ότι με δεδομένο η ανεργία εκτοξεύεται, θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ο σχεδιασμός να είναι πιο μακροχρόνιος, να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ομαλή ένταξη των ανέργων στις δράσεις. Τέλος, οι όποιες δράσεις θα πρέπει να εντάσσονται σε ένα συνολικό σχεδιασμό που ως στόχο θα έχει τη δημιουργία κινήτρων για επενδύσεις με έμφαση ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα ενισχύει την μεταποίηση, τις υποδομές, τον αγροτικό τομέα, την αμυντική βιομηχανία, τον τουρισμό, τη ναυτιλία, την κοινωνική οικονομία και την πράσινη ανάπτυξη. Ένα μοντέλο που θα προωθεί τις θέσεις απασχόλησης στον κοινωνικό τομέα, με έμφαση στις υπηρεσίες για τους πιο αδύναμους και τους ευάλωτους στην κρίση, καθώς και στις υπηρεσίες που θα δώσουν την δυνατότητα συμμετοχής στην αγορά εργασίας σε άτομα που ήταν αποκλεισμένα από αυτήν. 

Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, στη δύσκολη εποχή που διανύουμε το μετρίσιμο αποτέλεσμα μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την εφαρμογή ενός κεντρικού σχεδιασμού, ενός συνολικού, ολοκληρωμένου και συνεκτικού προγράμματος που προάγει την ανάπτυξη και ενισχύει την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Είναι αδιανόητο να εφαρμόζονται οριζόντιες μειώσεις μισθών στο εσωτερικό, για να διασφαλιστούν, στο ακέραιο, τα τοκογλυφικά συμφέροντα οίκων του Εξωτερικού, κάνοντας τους τόκους να φτάνουν στα δύο τρίτα του συνολικού χρέους. Και βέβαια, η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανεισμού της Ελλάδας αποτελεί την αφετηρία της πρότασης για ένα τέτοιο σχέδιο. Και βέβαια, ένα τέτοιο σχέδιο προϋποθέτει ότι ο μικροκομματισμός και οι πελατειακές σχέσεις που χρόνια τώρα καλλιεργεί το ΠΑΣΟΚ θα μείνουν εκεί όπου ανήκουν: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το στοίχημα της απασχόλησης και της αντιμετώπισης της ανεργίας δεν κερδίζεται με μικροκομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις. Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει συχνά – πυκνά ότι : «Μόνο η στροφή στην ανάπτυξη, η επανεκκίνηση της οικονομίας και οι στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης μπορούν να εξασφαλίσουν την ανάσχεση της ανεργίας».
Σας ευχαριστώ

ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΙΕΖΟΥΝ


Υπό την πίεση των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων, των άδειων ταμείων και των έμμεσων απειλών της Ευρωζώνης ακόμη και για έξοδο από το ευρώ, η κυβέρνηση, μετά την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής διαπραγμάτευσης για την αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου, προσπαθεί να βρει επιπλέον μέτρα για να...
επιτύχει τον στόχο για το έλλειμμα του 2011 και να καταρτίσει τον προϋπολογισμό του 2012. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις που θέτει η τρόικα για να επιστρέψει το κλιμάκιό της στην Αθήνα και να ανοίξει ο δρόμος για μια θετική αξιολόγηση και την καταβολή της 6ης δόσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τεχνικό τμήμα θα έρθει πιθανότατα στις 14 Σεπτεμβρίου και οι επικεφαλής της τρόικας στις 17 του μηνός. Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου είναι οριακά και οι τράπεζες δεν έχουν πλέον την απαραίτητη ρευστότητα για να χρηματοδοτήσουν το ταμειακό έλλειμμα μέσω εντόκων γραμματίων. Χθες, οι συμπληρωματικές προσφορές για το έντοκο γραμμάτιο που εκδόθηκε την Τρίτη περιορίστηκαν σε μόλις 155 εκατ. ευρώ, ενώ το Δημόσιο προσδοκούσε να εισπράξει 300 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί προβληματισμό για την έκδοση της επόμενης εβδομάδας, από την οποία θέλει να αντλήσει 2 δισ. ευρώ. Με αυτό το ποσό, το κράτος μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του έως τις 17 Οκτωβρίου, ελπίζοντας ότι έως τότε θα έχει καταβληθεί η δόση της τρόικας. Το ΔΝΤ Την ερχόμενη Τετάρτη ηδιοίκηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει καλέσει εκτάκτως τον απεσταλμένο του στην Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν προκειμένου να την ενημερώσει για τις εξελίξεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Γράφει ο Ν.Λυγερός


Ακόμα και αν δεν ήταν αυτονόητο από μόνο του ότι η στρατηγική συνδυάζεται με την εκπαίδευση, η ύπαρξη ακριτικών περιοχών θα αποτελούσε μια de facto απόδειξη. Η άλλη κοινή τομή που είναι εξίσου σημαντική είναι το μέλλον. Και η στρατηγική και η εκπαίδευση λειτουργούν μέσα στο μέλλον και για το μέλλον διαμορφώνοντας συνεχώς το παρόν. Με άλλα λόγια όταν το θέμα είναι εθνικό πρέπει να υπάρχει ένας συντονισμός μεταξύ των δύο. Στις ακριτικές περιοχές αυτό το ζήτημα που μπορεί να φανεί θεωρητικό είναι άκρως πρακτικό. Για την Ελλάδα και για την Κύπρο αυτές οι περιοχές είναι γνωστές ακόμα και αν για πολιτικούς λόγους το κράτος δεν τις ονομάζει αναγκαστικά με αυτόν τον τρόπο. Πάντως το κόστος της εκπαίδευσης σε αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές έχει άμεση σχέση και με το στρατηγικό κόστος. Άρα ο προϋπολογισμός δεν πρέπει να γίνει με τον ίδιο τρόπο. Αυτό όμως που θέλουμε να επισημάνουμε εδώ είναι η διαμόρφωση του γνωστικού αντικειμένου εφόσον αναδεικνύεται από αυτό το πλαίσιο. Ο κίνδυνος της διδασκαλίας επιδρά και στις επιλογές των μαθημάτων. Μερικά από αυτά παίρνουν ένα άλλο νόημα πάντα πιο σημαντικό από την απλή γνώση ή πληροφορία αφού ξέρουμε ότι υπάρχουν πρακτικές επιπτώσεις. Αυτές οι ειδικές περιπτώσεις ως ακραίες καταστάσεις δείχνουν τα κριτικά σημεία της εκπαίδευσης αλλά και τον πυρήνα της διότι προβάλλουν το ζήτημα του περιεχομένου της διδασκαλίας. Στην ουσία μάς θέτουν τα εξής ερωτήματα. Τι θεωρούμε σημαντικό; Τι θεωρούμε αναγκαίο για τα παιδιά μας, για τους επόμενους ανθρώπους; Είναι δυνατόν να εξαρτάται αυτός ο πυρήνας από κομματικές τοποθετήσεις; Είναι δυνατόν να μην εμπεριέχει μία δόση τόλμης και αντίστασης όταν καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα; Είναι δυνατόν να μην εμπεριέχει διαχρονικά στοιχεία; Στην ουσία όλες αυτές οι ερωτήσεις δεν αφορούν μόνο και μόνο την εκπαίδευση αλλά και τη στρατηγική. Το θέμα είναι ένα και μοναδικό. Η στρατηγική είναι σκέψη σε πεδίο μάχης και η εκπαίδευση είναι σκέψη σε πεδίο λήθης. Κάθε λανθασμένη επιλογή έχει πάντα δραματικές επιπτώσεις διότι όλες αφορούν το μέλλον μας. Συνεπώς είναι ακόμα πιο σημαντικό να είναι συντονισμένες οι κινήσεις. Κάθε παιδί μας είναι ένα ζωντανό κομμάτι της μνήμης μας και όχι μόνο του λαού μας. Αν η στρατηγική και η εκπαίδευση δεν έχουν μνήμη τουλάχιστον στις ακριτικές περιοχές δεν έχουν μέλλον. Έτσι αυτές οι περιοχές μετατρέπονται σιγά-σιγά σε χαμένες πατρίδες. Όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις και η στρατηγική και η εκπαίδευση μάς διδάσκουν ότι χαμένο είναι αυτό που θεωρούμε εμείς χαμένο. Είναι το ίδιο νοητικό σχήμα που εμπεριέχει η έκφραση του Ρίτσου: για να σε γονατίσουν πρέπει να γονατίσεις! Επιπλέον είναι γνωστό ότι και η εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει τη στρατηγική, γι' αυτόν τον λόγο υπάρχουν και στρατηγικά κέντρα και σχολές πολέμου, και η στρατηγική μπορεί να βοηθήσει την εκπαίδευση με τεχνικές που ανήκουν στη γνωστική θεωρία μα όχι μόνο όπως το αποδεικνύουν τα προικισμένα παιδιά και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Γενικά βλέπουμε και όχι κοιτάζουμε πια, ότι τα ακραία σημεία μιας γνωστικής περιοχής την οργανώνουν και βοηθούν όχι μόνο στην κατανόησή της αλλά και στην επινόησή της.

ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ


Με μισθό 1 ευρώ για κάθε ασφαλισμένο του νέου φορέα θα αμείβονται οι γιατροί! Αυτό είναι το πλαίσιο του νέου μισθολογίου των γιατρών που θα συνεργαστούν με τον ΕΟΠΥΥ, όπως ανακοινώθηκε από τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας αφού οι μισθοί θα κλιμακώνονται από 1.000 έως 2.800 ευρώ. Σύμφωνα με την πρόταση των υπουργών Υγείας και Εργασίας κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Κουτρουμάνη, οι γιατροί θα αμείβονται ανάλογα με τον αριθμό των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα τους επιλέξουν ως οικογενειακούς γιατρούς. Αλλά πραγματικά προκαλεί απορία πώς είναι δυνατόν ένας ( 1 ) γιατρός να έχει την δυνατότητα να εξυπηρετήσει μέχρι και 2.500 ασφαλισμένους μόνο και μόνο για να πάρει την ανώτατη κλίμακα μισθού και τι ιατρική εξυπηρέτηση θα μπορεί να δίνει με τόσο μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων που θα τον επιλέξουν ως οικογενειακό γιατρό. 

Αναλυτικά οι αμοιβές, εκτός των γιατρών του ΙΚΑ που παραμένουν με τους υπάρχοντες μισθολογικούς όρους, για τους υπόλοιπους που θα συμβληθούν με τον νέο Οργανισμό ισχύουν οι παρακάτω μισθοί, ανάλογα με την ειδικότητα.

Για παθολόγους και γενικούς γιατρούς από 1.000 ευρώ για 800-1.200 ασφαλισμένους και μέχρι 2.000 ευρώ για 2.501 ασφαλισμένους και πάνω. 
Για τους παιδίατρους από 1.000 ευρώ για 700-900 ασφαλισμένους και μέχρι 2.100 ευρώ για 2.301 ασφαλισμένους και πάνω. 
Για γαστρεντερολόγους, δερματολόγους, καρδιολόγους, γυναικολόγους, νευρολόγους, ορθοπεδικούς, ουρολόγους, οφθαλμίατρους, πνευμονολόγους κ.ά. με 1.000 ευρώ για 500-1.000 ασφαλισμένους, έως 2.000 ευρώ για 5.001 ασφαλισμένους και πάνω. Τέλος για
αλλεργιολόγους, ενδοκρινολόγους, νεφρολόγους, νευροχειρουργούς, ρευματολόγους, χειρουργούς κ.ά. θα αμείβονται με 1.500 ευρώ για 151-300 ασφαλισμένους, και μέχρι 2.800 ευρώ για 501-600 ασφαλισμένους. 

(Φ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Αδέσμευτος Τύπος)

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΑΓΚΑΛΟΣ CASUS BELI ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Όπως διαβάζουμε στις διαδικτυακές εφημερίδες ethnos.gr και real.gr, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα, προειδοποιώντας από του βήματος της Βουλής, ότι η Ελλάδα....
θα στηρίξει την Κύπρο σε τυχόν επίθεση της Τουρκίας εναντίον της και ότι η επίθεση κατά της Κύπρου θα αποτελεί επίθεση και κατά της Ελλάδας. Δηλαδή οποιαδήποτε επίθεση κατά της Κύπρου αποτελεί αυτόματα cassus belli μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Τώρα φυσικά η Τουρκία είναι υποχρεωμένη είτε να σιωπήσει και να βάλει την ουρά στα σκέλια, αφήνοντας ήσυχη την Κύπρο να εκμεταλλευτεί την ΑΟΖ της, είτε να προχωρήσει σε υλοποίηση των απειλών της και επομένως πόλεμο.

Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Πάγκαλος ήταν εξουσιοδοτημένος από το υπουργικό συμβούλιο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να κάνει τέτοια δήλωση ή την έκανε μόνος του.

Πάντως συμπτωματικά μόλις χθες είχαμε κάνει ανάρτηση με τον τίτλο Μόνο μια εθνική κρίση θα διασώσει το καθεστώς.

Θέλουμε ειλικρινά να διαψευστούμε…

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ...Οι μεγάλες ομάδες δεν γίνονται από δώδεκα σταρ, όλοι οι παίκτες έχουν συγκεκριμένους ρόλους και στα «δύσκολα» μιλάνε τα πρώτα βιολιά. Μεγάλη βραδιά η αποψινή για την Εθνική ομάδα μπάσκετ. Έστω κι αν χάσει τελικά το εισιτήριο για το προολυμπιακό στη συνέχεια έδειξε ότι έχει μέλλον. Την υπογραφή του στο ματς έβαλε ο «ταπεινός» Νίκος Ζήσης, με τη συνολική του εμφάνιση και τα δύο τρίποντα στο τέλος. Οικειοθελώς «υποταγμένος» τα προηγούμενα χρόνια ανάμεσα σε Διαμαντίδη, Παπαλουκά, Σπανούλη τα εγώ τους και τις κόντρες τους, φέτος είναι η χρονιά του. Δεν είναι απλά ένας καλός παίκτης και ένας σπάνιος χαρακτήρας. Είναι ο αναμφισβήτητος ηγέτης αυτής της εκπληκτικής Εθνικής. Ακόμη ένα μεγάλο σουτ από τον Φώτση, επίσης στο τέλος. Στο πιο αθλητικό και τηρουμένων των αναλογιών ο Φώτσης είναι ο Φάνης του 2011. Δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα. Όταν η μπάλα «καίει» αυτός σουτάρει λες και είναι στην προθέρμανση. Σπάνιο χάρισμα, σπάνιος παίκτης  ο αρχηγός μιας ομάδας που αμφισβητήθηκε έντονα, αλλά όσο προχωρά το τουρνουά, πείθει και σαγηνεύει.
Η Εθνική ομάδα επικράτησε τελικά της Σλοβενίας με σκορ 69-60, για τον πρώτο αγώνα του δευτέρου γύρου του Ευρωμπάσκετ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε τα εύκολα-δύσκολα στην αναμέτρηση, καθώς είχε προβάδισμα ακόμα και 15 πόντων στο πρώτο ημίχρονο. Τελικά, πήρε τη νίκη, δείχνοντας χαρακτήρα στα δύσκολα. Μεγάλο βήμα  το αποψινό για την τελική φάση του Κάουνας. Δεν είναι και λίγο  να κερδίζεις τους γεμάτους ταλέντο Σλοβένους, με τον βαψομαλλιά (πρώην “αλεπού”) Μάλκοβιτς στον πάγκο και το αντιμπάσκετ του.
«Όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι» δήλωσε ο Ζούρος. Και πώς να μην το πει αυτό όταν με δύο τρίποντα ο Παπανικολάου και ένα δίποντο ο Μαυροειδής, κράτησαν ζωντανή την Εθνική στα δύσκολα, δίνοντας παράλληλα πολύτιμες ανάσες στους βασικούς.
Στα ματς του ΣΤ’ ομίλου που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα, η ΠΓΔΜ νίκησε στην εκπνοή την Γεωργία με 65-63, με τον ΜακΚάλεμπ να κάνει πράγματα και θαύματα, ενώ η Ρωσία δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στην Φινλανδία, επικρατώντας με 79-60. Ρωσία και ΠΓΔΜ, πήραν την πρόκριση για την φάση των “8″.  Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ παρέμεινε αήττητη στο Ευρωμπάσκετ (μαζί με τη Γαλλία) φτάνοντας τους έξι βαθμούς. Έξι βαθμούς έχουν και οι Σκοπιανοί ενώ από 3 έχουν Γεωργία και Φινλανδία. Στους 4 οι Σλοβένοι μετά την ήττα από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Το Σάββατο (10/09) στις 21:00 το επόμενο ματς της Εθνικής κόντρα στην Ρωσία.
Τα δεκάλεπτα: 13-18, 25-37, 46-44, 60-69
Σλοβενία (Μάλκοβιτς): Σλόκαρ, Λάκοβιτς 14 (3), Ρούπνικ, Σμόντις 5 (1), Ούντριχ, Ντράγκιτς Γ. 9, Ζούπαν, Μπέγκιτς 8 (12 ριμπάουντ, 3 κοψίματα), Λόρμπεκ 10 (1), Μούριτς 1, Πρέπελιτς, Όζμπολτ 3 (1), Ντράγκιτς Ζ. 10, Γιαγκοντικ
Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 8 (7 ριμπάουντ), Ζήσης 19 (3), Βασιλειάδης 5 (1), Καλάθης 7 (1), Φώτσης 7 (1), Παπανικολάου 6 (2), Μαυροειδής 2, Μπράμος 7 (1), Κουφός 6 (8 ριμπάουντ), Σλούκας, Καϊμακόγλου 2

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΑΚΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ


Κύριε Περιφερειάρχα,

Σχετικά με το έργο «Επείγουσες εργασίες κατασκευής αντιδιαβρωτικών- αντιπλημμυρικών έργων  για την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών του έτους 2007 στο Νομό Ηλείας » , εντάσσονται υποέργα με κωδικό χρηματοδότησης : ΠΔΕ 2007ΕΠ4010001.
Στα συγκεκριμένα υποέργα υπάρχουν πιστοποιήσεις ενός και πλέον έτους, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν εξοφληθεί.
Ως αποτέλεσμα απειλείται άμεσα η διακοπή ή και διάλυση των συμβάσεων, με συνέπεια προβλήματα από τις πυρκαγιές του έτους 2007 να μην έχουν επιλυθεί ακόμη και επιπλέον να αυξάνεται η ανεργία στον κλάδο των κατασκευών αδίκως.

Κατόπιν των ανωτέρω :

·         Έχετε ενημερωθεί και αν ναι, σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχετε προβεί ή πρόκειται να προβείτε για την επίλυση του προβλήματος αυτού ώστε να υπάρξει άμεση εξόφληση των οφειλομένων;
·         Γιατί το Υπουργείο καθυστερεί την πληρωμή πιστοποιήσεων σε έργα τα οποία έχουν προγραμματιστεί και σε μικρό ή μεγάλο βαθμό υλοποιηθεί;

Ο ερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος
                                                                                                Πάνος Σακελλαρόπουλος

KAI ΤΥΠΙΚΑ ΕΚΠΤΩΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ


Την απόφαση με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτος από το αξίωμά του ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, κάνοντας δεκτή την ομόφωνη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους. Η...
απόφαση είναι δεσμευτική και άμεσα εφαρμόσιμη και ήδη εστάλη στον γενικό γραμματέα Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, προκειμένου να την υλοποιήσει. Υπενθυμίζεται ότι με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου (298/2011) επικυρώθηκε η ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, που είχε επιβληθεί για παράβαση καθήκοντος στον Π. Χρονόπουλο από το Ποινικό Εφετείο Πατρών.

Η ΓΑΛΛΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ


Η γαλλική Γερουσία επικύρωσε, μία ημέρα μετά το «ναι» της γαλλικής Βουλής, τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, κάνοντας έτσι το Παρίσι την πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που εγκρίνει την απόφαση των...
Ευρωπαίων ηγετών. Οι Σοσιαλιστές απείχαν από τη ψηφοφορία, όπως και στη Βουλή, ενώ κατά ψήφισε μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα.

'ΟΧΙ' ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ


Αρνήθηκαν ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κωνσταντίνος Μουντζούρης και ο αντιπρύτανης Γεράσιμος Σπαθής να συμμετάσχουν στην επιτροπή, που ορίζει ο νέος νόμος, για την εκκίνηση των διαδικασιών σχετικά με την επιλογή των νέων Συμβουλίων Διοίκησης στα Πανεπιστήμια. Με επιστολή τους...
προς τον νυν πρύτανη του Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή, ο μεν Κ. Μουντζούρης για προσωπικούς λόγους, ο δε Μ. Σπαθής για ιδεολογική διαφωνία με το νόμο, καλώντας και τους υπόλοιπους καθηγητές σε αντίσταση εναντίον του νόμου. Για να γίνει η Διαπιστωτική Πράξη για την επιλογή των νέων συμβουλίων, η επιτροπή που θα προβεί στη διαδικασία προβλέπει και τη συμμετοχή των τριών εκλεγμένων πρώην αντιπρυτάνεων σε κάθε πανεπιστήμιο. Συνέχιση κατάληψης στη Νομική Αργά το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού των φοιτητών στη Νομική, όπου συγκεντρώθηκαν μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και αποφασίσθηκε η συνέχιση των καταλήψεων, μέχρι να κλείσουν όλα τα ιδρύματα, όπως είπαν χαρακτηριστικά οι φοιτητές.