ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΧΩΡΑ!!!!!ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!


Σε δραματική κατάσταση η χώρα – Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις 
Δραματικές πολιτικές εξελίξεις φέρνει η διακοπή του προγραμματισμένου ταξιδιού του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην Νέα Υόρκη και η εσπευσμένη επιστροφή του στην Αθήνα, η οποία αναμένεται τις βραδινές ώρες. Πολιτικοί παράγοντες δεν αποκλείουν πλέον ούτε την πρόωρη προσφυγή  στις κάλπες, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τουnewpost.gr στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ετέθησαν δραματικά διλλήματα στο Eurogroup που έγινε στο Βρόκλαβ της Πολωνίας. Συγκεκριμένα οι εταίροι αμφισβήτησαν τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εισπράξει την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, υποδεικνύοντας στον κ. Βενιζέλο ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχει δηλώσει δημόσια ότι θα την εμποδίσει, ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι εναντίον και ότι το ΚΚΕ καλεί ήδη τους πολίτες να μην την πληρώσουν.

 Επίσης αμφισβήτησαν ευθέως την εργασιακή εφεδρεία, επισημαίνοντας ότι το μέτρο δεν λαμβάνεται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Οι εταίροι προειδοποίησαν τον κ. Βενιζέλο ότι για να εκταμιευθεί η δόση, η εισφορά στα ακίνητα θα πρέπει να εισπραχθεί ως το τελευταίο ευρώ και ζήτησαν άμεσα μέτρα επιπλέον περικοπής δαπανών, ύψους ως και 2 δις ευρώ ώστε να υπάρχει ασφάλεια ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι. 

Κατόπιν όλων αυτών είναι σαφές ότι η δόση είναι στον αέρα και γι’ αυτό ο κ. Παπανδρέου επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα. Έτσι εξηγείται επίσης γιατί ο κ. Βενιζέλος προχώρησε σήμερα σε δραματική προειδοποίηση ότι η δόση θα πρέπει να εισπραχθεί πάση θυσία, αλλά έσπευσε να ενημερώσει και τον κ. Σαμαρά. 

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε απολύσεις στο δημόσιο και ταυτόχρονα να εξουδετερώσει τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αλλιώς το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Για την ήδη κλονισμένη κυβέρνηση αυτό αποτελεί το απόλυτο αδιέξοδο. Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα για να πάρει δραματικές αποφάσεις, οι οποίες πιθανότατα να οδηγήσουν και σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. 

ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ


Η σοσιαλιστική Κυβέρνηση της Τρόικας δεν εξαιρεί από την φοροκαταιγίδα που επιβάλλει ούτε τους ανέργους. Σύμφωνα με την τροπολογία που έχει κατατεθεί στην Βουλή για το νέο χαράτσι στα ακίνητα, οι άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ και είχαν πέρυσι εισόδημα κάτω των 8.000 ευρώ θα καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων βάση τον χαμηλό συνολικό συντελεστή 0,5 ευρώ το τμ. Αυτό σημαίνει ότι οι άνεργοι που λαμβάνουν το ευτελές πλέον επίδομα από τον ΟΑΕΔ θα φορολογηθούν όχι με τον χαμηλότερο συντελεστή αλλά με τους κανονικούς της κλίμακας.
Δεν γνωρίζουν πως με το επίδομα ανεργίας καμία οικογένεια δεν μπορεί καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες; Με ποια λογική φορολογούν τους ανέργους; Πως και από πού θα μπορέσουν οι άνεργοι να καταβάλουν τους φόρους; Δυστυχώς είναι κοινή διαπίστωση από όλους πως η σοσιαλιστική Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί στηρίζει τους άνεργους τους οδηγεί καθημερινά στην εξαθλίωση κατ’ επιταγή των Μνημονίων της! Η κοινωνία υποφέρει και αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι την ανεύθυνη και αδιέξοδη πολιτική τους που έχει ως μόνο στόχο την αποπληρωμή των δανειστών τους! Φτάνει πια, επιτέλους να μπει ένα φρένο στην σοσιαλιστική βαρβαρότητα!


Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ 

Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΔΕΘ


Συνεχίστηκαν έως αργά το βράδυ οι επαφές του Αντώνη Σαμαρά και του επιτελείου του με μικρομεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, εργαζομένους και απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα .
Σήμερα από το πρωί ξεκίνησαν οι συναντήσεις και με εκπροσώπους Αθμιων οργανώσεων ενώ πρόκειται να ακολουθήσει η επίσκεψη στα περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Μαζί του βρίσκονται και οι αρμόδιοι Τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας.
Ενώ τέλος, ο Τομέας Εργασίας του κόμματος με επικεφαλής τον Τομεάρχη – Βουλευτή Αχαίας Νίκο Νικολόπουλο συνεχίζει τις επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους που πραγματοποιεί από την πρώτη στιγμή της άφιξης του κλιμακίου του Τομέα στην συμπρωτεύουσα.

Ο ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΠΩΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


Οι μεγάλο-ιδιοκτήτες που κατάφεραν να νοικιάσουν κτίρια χιλιάδων τετραγωνικών στο δημόσιο ( και να εισπράττουν αστρονομικά ενοίκια !) γλυτώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ !!
Γιατί οι λογαριασμοί της ΔΕΗ βγαίνουν στο όνομα του δημοσίου αφού οι σχετικοί κωδικοί στο λογισμικό της επιχείρησης δεν κάνουν διάκριση αν το δημόσιο είναι ιδιοκτήτης η ενοικιαστής.
Δηλαδή Υπουργεία, Εφορίες, Σχολεία, ΔΕΚΟ κ.λ.π  που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια ( πληρώνοντας, συχνά, τρελά ενοίκια) δεν θα χρεωθούν με το ειδικό τέλος ακινήτων αφού το δημόσιο δεν μπορεί να εισπράττει φόρο από τον εαυτό του.
Έτσι γλυτώνουν το χαράτσι και οι μεγάλο-ιδιοκτήτες αυτών των κτιρίων αφού καμία σχετική πρόβλεψη δεν έλαβε η κυβέρνηση ώστε να μην εξαιρεθούν όλοι αυτοί που κατάφεραν να νοικιάσουν τα κτίρια τους στο δημόσιο.
Κατά τα άλλα έκαναν ολόκληρες μελέτες μην τυχόν και γλυτώσει το χαράτσι οι άνεργοι και οι ανάπηροι στις φτωχό-γειτονιές όλης της Ελλάδας.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΤΗΣΑπό τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γενικά ο όρος Εθνική αναξιότης (ή "εθνική αναξιότητα") αφορά συμπεριφορά πολίτη μιας χώρας που στρέφεται ενάντια της πατρίδας του, της εθνικής αξιοπρέπειας ή θίγει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αυτή. Ειδικότερα όμως αυτός ο όρος για τα ελληνικά δεδομένα απετέλεσε"ιδιότυπο αδίκημα" που προσδιορίστηκε με Συντακτική Πράξη του 1945 με την οποία επιβάλλονταν ποινικές κυρώσεις στους συνεργασθέντες με τον εχθρό.

Ιστορία του (νομικού) όρου

Αμέσως μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος το 1944, η Ελληνική ελεύθερη πλέον Πολιτεία μεταξύ των πολλαπλών και ποικίλλων προβλημάτων που αντιμετώπισε τότε, ήταν και το ζήτημα του κολασμού όλων εκείνων των ανάξιων "ελλήνων" που κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ελλάδος από τους Ιταλούς και Γερμανούς είτε ετέθησαν στις υπηρεσίες των κατακτητών γενόμενοι όργανά τους, διευκολύνοντας έτσι τους κατακτητές στο ολέθριο κατά της Χώρας έργο τους, είτε ακόμη χειρότερα με τις ενέργειές τους και τη συμπεριφορά τους έθιξαν την εθνική αξιοπρέπεια, καθιστάμενοι ανάξιοι της ελληνικής πατρίδος.
Έτσι διαμορφώθηκε το ιδιότυπο αδίκημα της εθνικής αναξιότητας προκειμένου να δοθεί στις επερχόμενες γενεές το παράδειγμα ότι δεν μπορεί κανείς να μένει ατιμώρητος όταν προσφέρει τις υπηρεσίες του στον εχθρό της Πατρίδας του, αλλά και ακόμη περισσότερο προς φρονηματισμό και υπόδειξη του εθνικού τους καθήκοντος σε στιγμές δοκιμασίας.
Επί τούτου, η πρώτη ενέργεια της ελεύθερης επί ελληνικού εδάφους κυβερνητικής εξουσίας ήταν η ψήφιση της με αριθμό 1 Συντακτικής Πράξης της 6ης Νοεμβρίου 1944 με την οποία επιβάλλονταν ποινικές κυρώσεις στους συνεργασθέντες με τον εχθρό. Επειδή όμως αυτή η Πράξη ήταν πολύ γενικόλογη με κίνδυνο δημιουργίας σχετικού χάους αντικαταστάθηκε δύο μήνες αργότερα με την 6η Συντακτική Πράξη του Ιανουαρίου 1945 η οποία και προσδιόριζε επακριβώς τα στοιχεία εκείνα τα οποία και συγκροτούσαν την υπόσταση των εγκλημάτων συνεργασίας με τον εχθρό και της εθνικής αναξιότητας καθώς και τον τρόπο κολασμού αλλά και την έκταση των ποινών.

Υπόσταση (στοιχεία) αδικήματος

Σύμφωνα με το 2ο νομοθέτημα διώκονταν και τιμωρούνταν:
 1. Όσοι διαρκούσης ξένης κατοχής ανέλαβαν σχηματισμό Κυβέρνησης.
 2. Όσοι διατέλεσαν κατά παραπάνω περίοδο Υπουργοί.
 3. Όσοι κατέχοντες δημόσια θέση, έγιναν συνηδειτά όργανα του εχθρού ή διευκόλυναν το έργο του.
 4. Όσοι ανέλαβαν υπηρεσία πλησίον αρχών κατοχής και ενήργησαν κατά τρόπο πιεστικό για τον λαό.
 5. Όσοι κατέδωσαν στον εχθρό Έλληνες ή συμμάχους, εργαζόμενους χάριν του εθνικού ή συμμαχικού αγώνα.
 6. Όσοι προβήκανε σε πράξεις βίας.
 7. Όσοι παρέσχον στον εχθρό πληροφορίες.
 8. Όσοι παρεμπόδισαν ελληνική ή συμμαχική ενέργεια.
 9. Όσοι δια της οικονομικής τους συνεργασίας με τον εχθρό προκάλεσαν ζημιές στον ελληνικό λαό κλπ.
 10. Έτι δε, όσοι συνεργάσθηκαν με τον εχθρό κατά τρόπο ανάξιο Έλληνος πολίτη και έθιξαν την εθνική αξιοπρέπεια, διευκολύνοντας το έργο των αρχών κατοχής.
 • Τα ειδικά δικαστήρια που επελήφθησαν την εκδίκαση αυτού του ιδιότυπου αδικήματος κατά δημώδη έκφραση αποκλήθηκαν Δικαστήρια Δωσιλόγων, οι δε ένοχοιΔωσίλογοι.
 • Το είδα στο Θαλαμοφύλακα

Δ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ


Με αμείωτη ένταση συνεχίζει τις περιοδείες του ανά την Αχαία ο Α' Επιλαχών Βουλευτής της ΝΔ στο νομό Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επιχειρώντας να συνεισφέρει στην συστράτευση των ψηφοφόρων και οπαδών της παράταξης σε περίοδο βαθιάς κρίσης του πολιτικού συστήματος και το σημαντικότερο να διαδώσει τις προγραμματικές αρχές του κόμματος για το οικονομικό αδιέξοδο, αλλά και την σαφή εντολή του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά για ανανέωση του χώρου, με διαφορετική φιλοσοφία και πειθώ προς την κοινωνία, "μακρυά από παλαιοκομματικά κακέκτυπα", όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος ανέφερε στους συνομιλητές του.
Ο Αχαιός Πολιτευτής, τις τελευταίες ημέρες περιόδευσε σε: Ριόλο, Πέτα, Κάτω Αχαία, Λακκόπετρα, Τσουκαλέϊκα, Βελβίτσι, Ακράτα, Αιγές (Λαμπινού), Φαρραί, Κούμανι, Βασιλικό, Σελινούντα, Ελεκίστρα, Κέρτεζη, Αιγείρα, Καλαμάκι (Βίδοβα) και Καλλιθέα.
Σε όλες τις επαφές που είχε, δέχθηκε την πρόκληση "κάτι να γίνει για να φύγει η σημερινή κυβέρνηση", προτροπή  που αν μη τι άλλο εισέπραξε ως κραυγή αγωνίας, χωρίς ωστόσο να λείπει και το ερώτημα για το τι θ' αλλάξει με την διενέργεια πρόωρων εκλογών κι βέβαια τι άλλο θα κάνει μία διάδοχη κυβέρνηση της ΝΔ. Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος στις τοποθετήσεις του υποστήριξε πως "η σημερινή κυβέρνηση έχει απολέσει την όποια εμπιστοσύνη της είχαν οι πολίτες, αλλά το σημαντικότερο όλων, δεν πιστεύουν στην ορθότητα και αποτελεσματικότητα της πολιτικής της ούτε τα ίδια της τα στελέχη και οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ , αφού γνωρίζουν ότι αλλού απέτυχε κι αλλού έμεινε άβουλη και αναποφάσιστη". Ο επ. βουλευτής μιλώντας με απόλυτη βεβαιότητα, λόγω των εξελίξεων που καθημερινά καταγράφονται, υποστήριξε ξεκάθαρα ότι "η Κυβέρνηση - όσο κι αν την στηρίζουν ηγέτες της Ευρώπης αλλά και η Αμερική, δεν θ' αντέξει στο εσωτερικό της αλλά και μέσα στο κόμμα  από το οποίο προέρχεται, μετρώντας πλέον μέρες για να πάει υποχρεωτικά σ' εκλογές, οπότε και θα υποστεί κυριολεκτικά συντριβή"! Προσδιόρισε μάλιστα ως χρονική περίοδο τέτοιων εξελίξεων τις αρχές Νοεμβρίου, μετά δηλαδή και την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού.
Επιπλέον ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αφού μίλησε για "βέβαιη νίκη της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά με αισθητή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και επιχειρούμενη αυτοδυναμία", επεσήμανε ότι θα πρέπει από τώρα να διαμορφώνεται και να γίνεται ευρέως γνωστό   το σαφές πλαίσιο διακυβέρνησης της χώρας από την "γαλάζια" παράταξη,  που περιλαμβάνει"μετρημένες κουβέντες, συγκεκριμένες αποφάσεις και αλήθειες πικρές όπου δει", επιμένοντας ότι "τα χτυπήματα στην πλάτη των ψηφοφόρων, τα ταξίματα και η ωραιοποίηση μια δεινής κατάστασης θα πρέπει να μείνουν πίσω σ' ένα κακό παρελθόν, από δω και πέρα δε να λέγονται και να γίνονται όσα πρέπει και είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν, γιατί ο κόσμος της ΝΔ και γενικότερα η κοινωνία  δεν αντέχουν από ανεύθυνες υποσχέσεις και δημιουργία απλόχερων προσδοκιών, που θα πέσουν στο κενό λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα"
Και ο Πολιτευτής της ΝΔ, στις συζητήσεις του κατέληξε: "Ξέρουμε τι πρέπει και τι μπορούμε να κάνουμε. Ξέρουμε τι χρωστάμε ως παράταξη και που. Όλα δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Το γενικότερο καλό θα φέρει και το ατομικό. Με πίστη στις ιδέες και τις δυνατότητές μας θα πορευθούμε με λιγότερα λάθη, με τους πολίτες στο πλάι μας και μ' εμάς κοντά τους κι έχοντας σύνεση, αποφασιστικότητα και πυγμή θ' αλλάξουμε την εικόνα της χώρας, οδηγώντας την και πάλι στην ανάπτυξη, που θα φέρει δουλειές, ευκαιρίες και υψηλό εθνικό φρόνημα"!                             

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ


Με αφορμή τις απολύσεις 110 εισπρακτόρων της Εθνικής Ασφαλιστικής και μετά από συνάντηση με εκπροσώπων τους, ο Τομεάρχης Εργασίας – Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Την ώρα που η Κυβέρνηση φροντίζει σε καθημερινή βάση να αποδεικνύει την αφερεγγυότητα της, αναιρώντας τις αποφάσεις τις και αντικαθιστώντας τις με χειρότερες, βρέθηκε κάποιος να παλέψει για την αποκατάσταση της χαμένης αξιοπιστίας της.

Η διορισμένη ουσιαστικά από την Κυβέρνηση διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής προέβη στην «διακοπή της συνεργασίας» της με 110 εισπράκτορες της, αφήνοντας τους άνεργους, υλοποιώντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο την βούληση της Κυβέρνησης για έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια.

Η Εθνική Ασφαλιστική διαχρονικά διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν πρέπει να παίξει αυτόν ακριβώς τον ρόλο. Σήμερα πρέπει να αποτελέσει όχημα σταθερότητας, αποτελεσματικότητας και ανάπτυξης και όχι εργαλείο αύξησης της ήδη καλπάζουσας ανεργίας.

Έστω και σήμερα ας σταματήσει η Κυβέρνηση να τροφοδοτεί με τις επιλογές της την ύφεση και την ανεργία, προστατεύοντας επιτέλους θέσεις εργασίας και ασκώντας αναπτυξιακό έργο».

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


Γράφει ο  ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ


   Μεγαλύτερη δυστυχία για  μια χώρα που δοκιμάζεται και γονατίζει, με ανοιχτά επιπλέον  και  κρίσιμα τα Εθνικά της θέματα, όπως η δική μας σήμερα, είναι  να έχει για κυβερνήτη έναν άνθρωπο που χωρίς κανένα δισταγμό  λέει συνεχώς ψέματα στο λαό.
   Και αν πάντα η αλήθεια έχει την ξεχωριστή της ηθική αξία, αυτές τις  δύσκολες ώρες της δικής μας πατρίδας η αλήθεια στον λαό αποκτά πλέον ακριβή και πανάκριβη αξία.
   Σε αυτή λοιπόν την δραματική συγκυρία που ζούμε αυτή η σχεδόν συστηματική ψευδολογία του ανίκανου πρωθυπουργού των δύο τελευταίων χρόνων —που επιτυχώς ήδη μόλυνε  και τον οικονομικό του  αντιπρόεδρο,  είναι μήπως σύμπτωμα μόνον ενός ιδιότυπου  παθολογικού συνδρόμου ψευδομανίας η μήπως είναι μια συνειδητή και αναίσχυντη ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ του Ελληνικοί λαού που χωρίς οίκτο τον εξαθλιώνει και τον τρομοκρατεί;
   Συνειδητή έως και διαστροφική εξαπάτηση και ως εκείνο μάλιστα το βαθμό, που όταν και επισήμως μας χρεοκοπήσει η ανικανότητά του--και όχι μόνον, αυτός ο ανεκδιήγητος και μοιραίος άνθρωπος θα συνεχίσει ίσως να μας λέει, πως αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις να σώσει την χώρα!!!  
   Ας τον αφήσουμε όμως στην άκρη τον κύριο Παπανδρέου και την παρέα του  πλέον.
   Σε λίγο καιρό θα εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο και πολλοί έντιμοι στο χώρο του που σέβονται ακόμα την αξιοπρέπειά τους θα τον εγκαταλείψουν όπου νάναι.
   Εμείς όμως οι άλλοι που θα μείνουμε πίσω, κολλημένοι και καρφωμένοι πάντα σ’ αυτήν την λατρεμένη και δύσμοιρη πατρίδα, εμείς τι θα κάνουμε αύριο;
   Θα αφήσουμε μήπως να παρασυρθούμε από κάποιους που  με ανεκπλήρωτα  απωθημένα ονειρεύονται τις «λυτρωτικές αυτοκαταστροφές» των λαϊκών ξεσηκωμών και το σκοτεινό χάος της νέας δημιουργίας;
   Εμείς, με οδηγό μας τον θυμό, την απόγνωση, ακόμα  και το μίσος—ναι, μέχρι το μίσος μας φτάσανε οι άθλιοι, θα πούμε  ας γίνουν όλα «στάχτη και μπούρμπερη»,  όπως ονειρεύεται η ακροαριστερά, όπως σχεδόν μεταφυσικά παλεύει το ασύγνωστο ΚΚΕ και όπως επιπόλαια υποθάλπουν κάποιες περίεργες γραφίδες;
   Με άλλα λόγια θα μας κατακυριεύσει ένας ανόητος αυτοκτονικός ιδεασμός και «γαία πυρί μειχθήτω» θα πούμε για την πατρίδα μας και τον λαό μας;
   Η μήπως ώριμα και υπεύθυνα  πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρούμε την δημοκρατική και εθνική άκρη;
   Την άκρη της πατρίδας, την άκρη του λαού και της δημοκρατίας, την άκρη της ιστορίας μας κι ας την κάναμε να ντρέπεται από τα σφάλματα και τα εγκλήματά μας.
   ΕΚΛΟΓΕΣ λοιπόν  εδώ και τώρα είναι η απόλυτη θέση και η απάντηση στα ερωτήματα.
   Εκλογές για να αναλάβει ο ίδιος ο λαός τις ευθύνες του, για να πάρει τις αποφάσεις που απαιτούν οι καιροί, για να αποδείξει στον εαυτό του ότι έχει αλλάξει, για να μην του ξαναφταίξει ποτέ κανείς άλλος.
   Εκλογές εδώ και τώρα, για να ξεχωρίσει ο νέος ΗΓΕΤΗΣ που θα κοιτάξει την κοινωνία στα μάτια και θα υπογράψει μαζί της εθνικό συμβόλαιο  αλήθειας.
   Ο νέος ΗΓΈΤΗΣ που γνωρίζει, που θέλει και που μπορεί να δείξει την άλλη περήφανη περπατησιά που μυριάδες και μυριάδες από παντού προσδοκούν.
   Γιατί αυτή την ταπείνωση της πατρίδας μας δεν την αντέχουμε άλλο, αφού κι’ από την φτώχεια είναι χειρότερη και πιο προσβλητική.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ 55ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΔΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΔείτε καρε - καρέ το απίστευτο φωτογραφικό ντοκουμέντο, που μας έστειλε αναγνώστης. Είναι η στιγμή που ο 55χρονος άνδρας από την Θεσσαλονίκη, δεν αντέχει άλλο από τα χρέη. Περιλούζεται με βενζίνη και βάζει στον εαυτό του φωτιά! Τον έσωσε την ύστατη στιγμή αστυνομικός της ομάδας Ζ, που τον έσβησε με πυροσβεστήρα. Δείτε το συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ...


τις φωτογραφίες τράβηξε για λογαριασμό του Reuters ο φωτογράφος Νώντας Στυλιανίδης. Οι φωτογραφίες του, μάλιστα δημοσιεύθηκαν και το ibtimes.com.

Μπορείτε να δείτε 2 βίντεο και να διαβάσετε τη συνέχεια της είδησης ΕΔΩ

Ευχαριστούμε τον φίλο αναγνώστη για την αποστολή των φωτογραφιών.
http://planet-greece.blogspot.com/2011/09/55_17.html