ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΜΑΧΗ ΤΑΞΙΚΗ


 

Όχι δεν είναι σύνθημα πορείας αριστεριστών, ούτε τραγούδι στα χείλη της ΚΝΕ. Είναι το συμπέρασμα των πολιτικών εξελίξεων των ημερών. Είναι η συνέπεια της παράλογης, ιδεοληπτικής και πασίδηλα πλέον αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Του κόμματος που διαλύει τη μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της παραγωγικής και αναπτυξιακής πορείας της χώρας εκατό και πλέον χρόνια τώρα.

Συνάμα όμως είναι και το απαύγασμα της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ.
Μια μάχη που είτε θα βγάλει κερδισμένη τη πειθήνια στη Μέρκελ κυβέρνηση του Αμερικανού πρωθυπουργού μας, είτε θα κερδηθεί από τη μεσαία τάξη των Ελλήνων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν πιο σαφής από ποτέ. Οι Έλληνες μπορούμε. Έχουμε τον πρωτογενή πλούτο, πρέπει να τον αξιοποιήσουμε με πιο οργανωμένες και παραγωγικές καλλιέργειες, με πιο σύγχρονη και ολοκληρωμένη μεταποίηση και τελικά να τον εμπορευτούμε οι ίδιοι κερδοφόρα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε και όχι να ξεπουλήσουμε.
Πρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τις δικές μας και της Ευρώπης του μέλλοντος, αλλά όχι αναγκαστικά με τη μεθοδολογία, τη χρονική σειρά και την σχεδόν σαδιστική γερμανική πειθαρχία. Δεν είναι ένα φάρμακο ικανό να γιατρεύσει όλους τους ασθενείς, ούτε όλες τις ασθένειες. Κι όταν ένα φάρμακο τόσο εμφανώς αποτυγχάνει, γιατί οφείλουμε νε επιμένουμε στο ίδιο;
Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε το στίγμα της πολιτικής του ταυτότητας και το στίγμα της διαφορετικότητός του, τόσο με το παρελθόν του κόμματος του οποίου ηγείται, όσο και με τη συνηθισμένη εικόνα διακυβέρνησης του δύσμοιρου αυτού τόπου. Συγχρόνως όμως, έδωσε και την ιδεολογική και εθνική κατευθυντήρια γραμμή της χώρας μας στα ευρωπαϊκά πράγματα.
Απέναντι στις ομοσπονδιακές ονειρώξεις του κ Σόιμπλε και των ομοϊδεατών του, η Ελλάδα έχει γραμμή άμυνας. Δεν οφείλει να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα το καθετί. Δεν οφείλει να δεχθεί τη θέση του "σερβιτόρου της Ευρώπης" (για να θυμηθώ τα λόγια του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση), ούτε μπορεί να είναι ευχαριστημένη με ό,τι της αφήσουν. Η Ελλάδα μπορεί. Οι Έλληνες μπορούμε.
Το εθνικό μας κράτος είναι αδιαπραγμάτευτο. Η εθνική μας ταυτότητα είναι δεδομένη και δεν ξεπουλιέται. Η εθνική μας υπερηφάνεια δεν είναι κούφια λόγια ούτε ψεύτικες στατιστικές. Η εθνική μας προοπτική περνά από μια Ευρώπη των εθνών, μια Ευρώπη των πολιτισμών, της ισοτιμίας των λαών, των παραδόσεων και των γλωσσών, μια Ευρώπη της συνεργασίας και όχι από μια τράπεζα των όποιων αριθμών, θετικών ή αρνητικών, ούτε από κανένα χρηματιστήριο αξιών και υποθηκευμένης ζωής. Αναζητούμε και προσδοκούμε και πάλι μια τέτοιαν Ευρώπη. Η παιδεία μας πρέπει να είναι το βασικό μας όπλο. Η παιδεία, που όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, θα παρέχει βέβαια βιβλία στους μαθητές, αλλά που πρώτα θα έχει ελέγξει ενδελεχώς το περιεχόμενό τους. Προκειμένου να παιδεύουν πολίτες και όχι να αναπαράγουν πρότυπα κατανάλωσης και ιδεοληπτικά τσιτάτα.
Σε όσα και αν παίχτηκαν στην πλάτη του λαού αυτού, στα χρηματιστήρια, στις δημιουργικές στατιστικές, στα σπρέντς, στα μνημόνια, στις τρόικες και στα συμπόσια της σοσιαλιστικής διεθνούς, ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν εκεί. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Στις μάχες που θα δώσουμε, υπάρχει κάποιος που έχει από χρόνια αποδείξει ότι δεν μπλοφάρει. Εμπιστευτείτε τον.

Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Σάμου

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ Μ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ TWITTER

Συνταρακτικές πληροφορίες μας μεταφέρει ο δημοσιογράφος Μ Ιγνατίου. Σας παραθέτουμε ακριβώς το απόσπασμα από το προσωπικό του λογαριασμό στο twitter...


 Michail Ignatiou 

Πληροφορίες για εσωτερική έκθεση του κ. Τόμσεν, που αναφέρει ότι το έλλειμα θα αγγίξει τα 4,5 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2012...

ΠΑΤΡΑ: ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ


Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας οργανώνεται κάθε χρόνο στα μέσα Σεπτέμβρη από την ΕΕ. Ξεκίνησε το 2002 και αποτελεί προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τις αρχές και τις ιδέες της πολιτικής για βιώσιμες πόλεις και βιώσιμη κινητικότητα. Κάθε χρόνο η ΕΕΒΚ εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο, διαφορετικό θέμα και οι τοπικές αρχές προσκαλούνται να οργανώσουν δραστηριότητες σχετικά με αυτό. Επιπλέον, οι δήμοι ενθαρρύνονται να δρομολογήσουν και να προωθήσουν μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που θα υποστηρίξει το ετήσιο θέμα της.
Το θέμα της φετινής (10ης) ΕΕΒΚ 2011 είναι οι «Εναλλακτικοί Τρόποι Μετακίνησης». Η επιλογή του έγινε με στόχο να συμβάλλει ώστε να αντιμετωπιστεί η κινητικότητα από διαφορετική οπτική γωνία και να απομακρυνθεί από τον ασφυκτικό κλοιό του ιδιωτικού αυτοκινήτου, προς την κατεύθυνση βιώσιμων τρόπων μεταφορών.
Εστιάζοντας σε εναλλακτικές λύσεις για την κινητικότητα, η 10η ετήσια διοργάνωση της ΕΕΒΚ επιδιώκει να ενισχύσει την προώθηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, των ενεργειακά φιλικών τεχνολογιών οχημάτων - όπως τα υβριδικά αυτοκίνητα - καθώς και των μετακινήσεων με μέσα που δεν απαιτούν ενεργειακούς πόρους - όπως το ποδήλατο - και τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για τους πεζούς. Η βελτίωση των τοπικών συστημάτων μεταφορών, η αποδυνάμωση της χρήσης του ΙΧ και η προτίμηση προς ενεργειακά αποτελεσματικά μέσα μεταφοράς αντιμετωπίζονται ως παράγοντες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ισορροπίας της ενέργειας και των περιβαλλοντικών επιδόσεων των μεταφορών, και, ταυτόχρονα, κάνουν τη ζωή στις ευρωπαϊκές πόλεις και κωμοπόλεις πιο ασφαλή και πιο ευχάριστη.
Ο Δήμος Πατρέων συμμερίζεται και ενισχύει τις αρχές και τις επιλογές της ΕΕΚ. Έχοντας σχετική εμπειρία από προηγούμενες συμμετοχές του, επιδιώκει και φέτος να ευαισθητοποιήσει τους Πατρινούς και να αναδείξει την περιβαλλοντική διάσταση της χρήσης των μέσων μεταφοράς.
Έτσι:
• Το Σάββατο, 24 Σεπτέμβρη, το ιστορικό κέντρο της πόλης, δηλαδή όλες οι οδοί που περικλείεται μεταξύ των οδών Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Όθωνος Αμαλίας και Γούναρη θα αποκλειστεί συμβολικά για τα ΙΧ. Η επιλογή της περιοχής αποκλεισμού δεν είναι τυχαία: συμπίπτει με το τμήμα του κέντρου που η πρόσφατη πολεοδομική μελέτη υποδεικνύει δυνητικά ως περιοχή προς πεζοδρόμηση και συνολική ανάπλαση. Έστω και για λίγες ώρες θα δοκιμάσουμε την πόλη του αύριο. (σ.σ. οι οδοί Κολοκοτρώνη, Όθωνος Αμαλίας, Γούναρη και Κορίνθου θα είναι ανοικτές).

• Παράλληλα ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων έχει αναλάβει να δώσει χρώμα και ζωντάνια στη γιορτή, δημιουργώντας μικρές και μεγαλύτερες εστίες πολιτισμού. Μουσική, χρώματα και χορός από σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού, συγκροτήματα και καλλιτέχνες της πόλης μας θα δώσουν το σύνθημα για μια γιορτή από τις 10 το πρωί έως και το απόγευμα. Το αναλυτικό πρόγραμμα και τα σημεία των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν από τον Πολιτιστικό Οργανισμό την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, ο Δήμος Πατρέων προγραμματίζει παρεμβάσεις με μόνιμο χαρακτήρα, όπως η επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων και θα δημοσιοποιήσει για διαβούλευση άμεσα τη μελέτη για τη δημιουργία δικτύου υποδομής ποδηλάτου στην πόλη, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Στόχος μας είναι η έναρξη υλοποίησης του έργου από το 2012 και η ολοκλήρωση του μελετούμενου τμήματος μέχρι το τέλος του 2013.

• Επιδιώκει σταθερά την ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών, παρά τα τεράστια προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Η επιδότηση των συγκοινωνιών της περιφέρειας με ποσά που μπορούν να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των δικτύων τους - και παραμένουν πολύ μικρότερα συγκριτικά με τις επιδοτήσεις που δίνονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ακόμα και τώρα υπό συνθήκες περικοπών - αποτελεί πάγιο αίτημα. Πάγιο στόχο του αποτελεί η ενίσχυση των περιβαλλοντικά αποδοτικότερων μέσων μεταφοράς. Ο Δήμος είναι σταθερός υποστηρικτής του Προαστιακού και θα κάνει ότι μπορεί για να μη βαλτώσει η προοπτική ενός επιφανειακού μέσου σταθερής τροχιάς.
• Προωθεί - και θα εξακολουθήσει να το κάνει - την κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά σχολικής ηλικίας, μέσω της λειτουργίας του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. Είναι αρωγός όλων των προσπαθειών για την βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας. Προγραμματίζει τη δημιουργία αρχείου τροχαίων συμβάντων με στόχο τη συστηματική παρέμβαση στα πλέον επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.

Το κέντρο θα ειναι αποκλεισμένο
Ο χάρτης των ποδηλατοδρόμων
Ο αντιδήμαρχος Χρ. Λέγκας

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΜΑΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ


Μετά τη διαφωνία του ανακριτή και της εισαγγελέως για το αν θα πρέπει να κρατηθεί για την υπόθεση των στημένων, ο πρώην παράγοντας της ΠΑΕ Καβάλας βρισκόταν στη ΓΑΔΑ λόγω μιας καταδικαστικής απόφασης για οφειλές στο Δημόσιο.

Την Τετάρτη όμως, ο συνήγορος του κατέθεσε αίτηση αναστολής και ακύρωσης της καταδικαστικής απόφασης και έτσι ο Ψωμιάδης πήρε το απόσπασμα από τη δικαστική απόφαση και ουσιαστικά έμεινε ελεύθερος.

Το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση αναστολής της ποινής - τρία χρόνια και τέσσερις μήνες - επιβάλλοντας του εγγυοδοσία ύψους 20.000 ευρώ.

Πάντως, αυτό δεν σημαίνει ότι τελείωσε η υπόθεση για τον ίδιο. Θα πρέπει να περιμένει να συνεδριάσει σε το δικαστικό συμβούλιο, για να εκδώσει με βούλευμά του την απόφασή του, για τον εάν θα οδηγηθεί στη φυλακή, όπως ζήτησε η εισαγγελέας, Αθηνά Θεοδωροπούλου ή θα αφεθεί ελεύθερος με όρους (χρηματική εγγύηση 600.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του), όπως είπε ο 9ος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασσίμης για την εμπλοκή του στην υπόθεση με τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ;


Την κυβερνητική επιτροπή ενημέρωσε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για την κατ' αρχήν συμφωνία που επετεύχθη αργά το βράδυ της Τρίτης με την τρόικα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Ε. Βενιζέλος δεν...
αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του σήμερα, καθώς θα περιμένει και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα πολιτικό μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους πολίτες. Λίγο νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών έδωσε ένα στίγμα των κυβερνητικών κινήσεων λέγοντας ότι «τα συμπληρωματικά μέτρα είναι αναγκαία».
«Αναγκαζόμαστε να εφαρμόσουμε ένα σκληρό πρόγραμμα που έχει θυσίες, και κυρίως θυσίες για τη νέα γενιά. Αυτό είναι το δράμα της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τα ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των τραπεζών. Με ψήφους 183 υπέρ και 38 κατά, το νομοσχέδιο για τις τράπεζες πήρε το πράσινο φως. Αυριο θα τεθούν σε...
ονομαστική ψηφοφορία οι τροπολογίες για την απόλυση μελών της Εθνικής Στατιστικής Αρχής και το "χαράτσι" έκτακτου τέλους στα ακίνητα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


«Η κυβέρνηση με τις εγκληματικές αναβολές και καθυστερήσεις τροφοδοτεί τη σύγχυση, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια στην κοινωνία.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, συνεχίζει να επενδύει στο λαϊκισμό για να εκμεταλλευτεί εκλογικά την κοινωνική δυσαρέσκεια.
Οι εξελίξεις δικαιώνουν την Δημοκρατική Συμμαχία, που πρότεινε ένα πιο ρεαλιστικό και αποτελεσματικό σχέδιο προσαρμογής, το οποίο βασίζεται στη δραματική περικοπή των δημόσιων δαπανών και όχι στην υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, που πλήττει τις επενδύσεις και εκτινάσσει την ανεργία». 


ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


Το σήριαλ «Μπένι ο Μεγαλοπρεπής» εισήλθε στην έκτη ημέρα του, με μοναδικούς θεατές την Tρόικα και την Kυβέρνηση. Οι «μετρήσεις» το κατατάσσουν τελευταίο σε «τηλεθέαση» από τον ελληνικό λαό, δείχνοντας πως συντελεστές και κομπάρσοι δεν πέτυχαν να «πείσουν». Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν από την «Υψηλή Πύλη» δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο από «αίμα, δάκρυα και πόνο» χωρίς αντίκρισμα και κυρίως χωρίς να εξασφαλίζεται τίποτα για το μέλλον.
Ας καταλάβουν λοιπόν, οι κυβερνώντες -εντός και εκτός Ελλάδος- πως η Δημοκρατία δίνει επίθετα «μεγαλοπρέπειας» μόνο όταν αποφασίσει ο λαός. Ένας λαός ο οποίος αργά ή γρήγορα θα εκφράσει την άποψή του στην κάλπη, στέλνοντας όλους τους υποψήφιους «σουλτάνους» στο… Αλαμούτ.

Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ


Ο βουλευτής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος έκανε συγκεκριμένη παρέμβαση στην Κυβέρνηση στα πλαίσια της επιβολής της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα.
«Υποχρέωση όλων μας σήμερα είναι η διάσωση της χώρας από τη χρεωκοπία. Αυτό παλεύουμε εδώ και μήνες και κάνουμε κάθε αναγκαία θυσία για να το πετύχουμε. Όμως όλες οι απαραίτητες μεταβολές και αλλαγές που χρειάζονται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων πρέπει να γίνουν με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, ώστε να εμπεδωθεί η κοινωνική αλληλεγγύη προκειμένου να μη διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή. Γι΄αυτό πρέπει να φτιάξουμε ένα ουσιαστικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους μη προνομιούχους έλληνες, που έχουν πληγεί δυσανάλογα - όπως γνωρίζουμε όλοι - από τα οικονομικά μέτρα. Και μιλάω για τους χαμηλόμισθους, για τους χαμηλοσυνταξιούχους και για τους ανέργους.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής αντίληψης ζήτησα από την Κυβέρνηση την εξαίρεση από την έκτακτη εισφορά ακινήτων για τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όλους όσους το εισόδημα δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο, με ταυτόχρονη ισοδύναμη προσαύξηση των συντελεστών εισφοράς για τα ακίνητα των περιοχών με υψηλές τιμές ζώνης της δομημένης ακίνητης περιουσίας. Ενώ ζήτησα να προβλεφθούν ειδικές διατάξεις για τους πολύτεκνους και τα άτομα με αναπηρία» δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.     

Ο Γ ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΡΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ

Σας παραθέτουμε το αποκλειστικό έγγραφο που στάλθηκε στον τέως Ναύαρχο Γ Καραμαλίκη


ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!!!

Αν δεν υπήρχε η Τρόικα θα είχαμε πάλι εξοκείλει δημοσιονομικά, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός οικονομικών. Και τότε γιατί δεν παραιτήστε σαν κυβέρνηση να έρθει μία άλλη που δεν θα χρειάζεται και τον μπαμπούλα-τρόικα για να δουλέψει;;;;

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ: ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ


Το θράσος τους δεν έχει όρια
«To έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Έπρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14% ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αποκάλυψε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά.
Την παραπάνω δήλωση θύμισε στους ακροατές της πρωϊνής ζώνης του ΑΝΤ1 radio o βουλευτής της ΝΔ, κ. Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε απατώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Π. Λιάκου και Κ. Γιαννουλόπουλου στην εκπομπή «Αδιάβροχοι».
Αυτή τη δημόσια καταγγελία και την κατηγορηματική άποψη ότι «το έλλειμμα του 2009 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας. Κι εμείς παρουσιάσαμε στη Eurostat 15,4%», εκλήθη χθες , υποδειχθείς από την κυβέρνηση Παπανδρέου για Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής ΄΄ΕΛΣΤΑΤ΄΄, να καταρρίψει ή να επιβεβαιώσει από την αρμόδια επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Γεωργίου.
Αξίζει να υπογραμμιστεί, είπε ο Τομεάρχης Εργασίας , ότι αρκετά μέλη του Δ.Σ. που διόρισε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ καθώς και οι επιστήμονες στατιστικολόγοι, εργαζόμενοι και στελέχοι της ΄΄ΕΛΣΤΑΤ΄΄, καταγγέλλουν εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος για το 2009. Ενώ, η Επιτροπή για την Αξιολόγηση των Δημοσιονομικών Στοιχείων, που συνέστησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμούσε, στην Έκθεσή της, πέρυσι το Φεβρουάριο, πολύ χαμηλότερο έλλειμμα για το 2009.
Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, εξήγησε και τους λόγους που ζήτησε να κατατεθεί όλη η αλληλογραφία (Πρωθυπουργό, Υπουργούς, Πρόεδρο Βουλής, Eurostat κ.α. λέγοντας ότι «Είναι σαφές πως παίρνουν νέα διάσταση οι γνωστές σε όλους δηλώσεις του πρώην επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Στρος Καν για μυστικές συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Παπανδρέου , κατά την εποχή που, κατά την κ. Γεωργαντά μεθοδευόταν η είσοδος της χώρας μας στην πολιτική του Μνημονίου. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αγνοεί τις θυσίες του Ελληνικού λαού που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια βρίσκεται κάτω από το ζυγό του ΔΝΤ και να επιχειρήσει συγκάλυψη ή απόκρυψη. Όλοι οι Έλληνες πολίτες απαιτούν να μάθουν τι πραγματικά συνέβη κατά τον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009, με βάση το οποίο παραδόθηκε η πατρίδα μας στο ΔΝΤ.
Ακόμη, κ. Νίκος Νικολόπουλος, είπε ότι «προκαλεί υπόνοιες το γεγονός ότι , ως Πρόεδρος της Αρχής τοποθετήθηκε ο κ. Α. Γεωργίου υπάλληλος του ΔΝΤ, ο οποίος κατά το κρίσιμο διάστημα της αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009 δεν είχε παραιτηθεί από το ΔΝΤ, αλλά τελούσε σε άδεια άνευ αποδοχών. Η ενέργεια αυτή δεν γνωρίζω εάν είναι σύννομη (δηλαδή ένας εν’ ενεργεία υπάλληλος του ΔΝΤ ετίθετο επικεφαλής της πιο νευραλγικής υπηρεσίας της Ελλάδος), θυμίζει μία σύγχρονη μορφή Κερκόπορτας».
Επιπλέον, κ. Νίκος Νικολόπουλος, είπε ότι όλοι οι βουλευτές χθες πρέπει να κατάλαβαν ότι το έλλειμμα διογκώθηκε λόγω του γεγονότος ότι μπήκαν όχι με φυσιολογικό τρόπο στη ΄΄γενική κυβέρνηση΄΄ (σ.σ. στενός δημόσιος τομέας και πλευρές του ευρύτερου ) ένας αριθμός ΔΕΚΟ, αυτοί οι 151 φορείς, αυτούς που τώρα εξελίσσεται η εφεδρεία.
Εν τέλει το αναθεωρημένο έλλειμμα του έτους 2009, περιέλαβε και αυτά τα στοιχεία, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Αρχής και χωρίς την έκδοση σχετικής απόφασης του συλλογικού οργάνου διοίκησης της Αρχής, όπως απαιτούσε ο Νόμος. Το αναθεωρημένο κατά τον τρόπο αυτό έλλειμμα του έτους 2009, διαβιβάστηκε από τον Πρόεδρο της Αρχής στην Eurostat, η οποία στη συνέχεια προχώρησε στην υιοθέτηση και ανακοίνωσή του.
Εξάλλου για το ίδιο θέμα ο Αχαιός βουλευτής μίλησε χτες στο ΡΑΔΙΟ 9 στο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. 

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ- ΣΟΚ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ VITAMIN
Τέλος στην ζωή του έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος τηςδιαφημιστικής εταιρείας VitaminΜιχάλης Κριάδηςπηδώντας από το μπαλκόνι του γραφείου του στο Μαρούσι. Σύμφωνα με την αστυνομία σήμερα το πρωί ο Μιχάλης Κριάδης...
άνοιξε το παράθυρο στο γραφείο του και πραγματοποίησε βουτιά θανάτου από τον τέταρτο όροφο.


Η εταιρία Vitamin δραστηριοποιούνταν στον χώρο του κινηματογράφου και συνεργαζόταν στενά με την Audiovisual. Ο ισολογισμός του 2010 για την εταιρεία εμφάνισε ζημιά της τάξεως των 400.000 ευρώ, ενώ οι συσσωρευμένες ζημιές έφταναν τις 576.000. Η Vitamin βάσει του ίδιου ισολογισμού είχε προς είσπραξη στις 31 Δεκεμβρίου του 2010 4,8 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 2,8 ήταν σε μεταχρονολογισμένες επιταγές.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΛ


Παραιτήθηκε ο Καψής από τον ΔΟΛ 
Τα τελευταία λεπτά η είδηση που τρέχει στους διαδρόμους του ΔΟΛ είναι ότι o Παντελής Καψήςπαραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ, στην οποία είχε μετακίνηθεί πριν λίγο χρονικό διάστημα. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Π. Καψής θα παραμείνει στο ΔΟΛ ως αρθρογράφος. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση και λόγω του χρηματιστηρίου.

ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Γράφει ο Ν. Λυγερός


Τώρα, την ώρα της δράσης, ποια ψέματα θα πουν εκείνοι που δεν θα κάνουν τίποτα αλλά που θα μας εξηγήσουν τα πάντα ακόμα και αυτά που δεν είχαν προβλέψει; Πόσες θολές σκέψεις θα ακούσουμε και πάλι να μας μιλούν για την ανεπάρκεια της πατρίδας όταν το παίγνιο είναι σοβαρό και μεγάλο για τις υπερδυνάμεις; Δεν έχουν σημασία αυτές οι φωνές και ποτέ δεν είχαν σε όλη την ιστορία της πατρίδας. Υπάρχουν βέβαια αλλά δίχως έργο και δεν επηρέασαν ποτέ παρά μόνο τους δειλούς. Μόνο που στους αγώνες μας δεν άλλαξαν ποτέ τίποτα. Σίγουρα δεν μπορούμε να περιμένουμε από όλους τους δικούς μας να είναι αγωνιστές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους δώσουμε και ρόλους ακόμα και αν είναι επαγγελματίες. Το θέμα δεν είναι πια μόνο πολιτικό ή διπλωματικό. Δεν είναι πια μια αντιπαράθεση μεταξύ υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν αυτοί που δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα. Ακολουθούμε και το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, κατά συνέπεια το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο. Κι αν δεν είμαστε ικανοί ν' αντισταθούμε στην επιβολή μιας βαρβαρότητας, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν μερικοί. Και βέβαια έχει οικονομικές επιπτώσεις αλλά είναι καθαρά στρατηγικό πλέον. Η πλατφόρμα δεν είναι τοποθετημένη κοντά στο Καστελλόριζο κι ούτε βρίσκεται σε μια τοποθεσία που σχετίζεται με τους υπολογισμούς της ΑΟΖ σε σχέση με την ύπαρξη αυτού του νησιού. Και αυτό οφείλεται στην μετακίνηση του αριστερότερου σημείου της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, που υπογράφηκε το 2003. Συνεπώς το Καστελλόριζο δεν σχετίζεται καθόλου με το block 12 της ΑΟΖ της Κύπρου, το λεγόμενο Αφροδίτη. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να υπάρχουν στρατιωτικά πλοία της Τουρκίας στην περιοχή του Καστελλόριζου. Αυτά θα μας έλεγαν οι αντιπρόσωποι της Ελλάδας που έκαναν παρέμβαση στην συμφωνία του 2003. Κι όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική και η διαφορά κάνει τη διαφορά. Με άλλα λόγια όλες αυτές οι προσπάθειες για μη ενόχληση του γείτονα δεν είχαν απολύτως κανένα νόημα και δεν αποτελούν πλέον δικαιολογία για την αδράνειά μας στον τομέα της θέσπισης της ΑΟΖ. Μάλιστα η Τουρκία είναι προβληματισμένη ακόμα και αν αυτή δεν υπάρχει ακόμα. Η πραγματικότητα λοιπόν αποτελεί ένα γερό μάθημα για τους ειδικούς της μη ενόχλησης. Διότι έχει να κάνει με τη γεωστρατηγική και όχι με τη γεωπολιτική, πράγμα που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό από τις συνήθεις παρουσιάσεις. Επιπλέον αποδεικνύει ότι η δυναμική της ΑΟΖ είναι πράγματι αποτελεσματική, διότι αναγκάζει την Τουρκία να κάνει απεγνωσμένες κινήσεις για να ξεφύγει από το Δίκαιο της Θάλασσας. Τέλος δείχνει ότι δεν υπάρχει στρατηγικό βάθος στην πολιτική της, διότι αντιμετωπίζει ήδη δυσκολίες. Και ποιος είναι ο λόγος; Η γενοκτονία που διέπραξε και δεν αναγνωρίζει ακόμα εναντίον των Αρμενίων, των Ασυροχαλδαίων και των Ποντίων δεν κατάφερε ν' αγγίξει και τα νησιά του Αιγαίου που τις αντιστέκονται λόγω της ανθεκτικότητάς τους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΣύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη στη 33η Μ/Κ Ταξιαρχία τα στελέγχη των ενόπλων Δυνάμεων πέρα από τη καταβολή της μισθοδοσίας δεν έχουν πληρωθεί για τις Ασκήσεις,τις κινήσεις και τα εκτός έδρας...Θέλουμε να φανταζόμαστε ότι είναι απλά γραφειοκρατικό το ζήτημα της αποδέσμευσης των χρημάτων που δικαιούνται οι άνθρωποι και όχι κάτι άλλο...
http://pikri-sokolata.blogspot.com/2011/09/blog-post_8339.html

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ


Η Δημοτική Αρχή της κεντροαριστεράς θορυβημένη από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας του ΚΚΕ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» για τον υποσιτισμό των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου προβαίνει σε αντιδημοκρατικές πρακτικές.
Με κατάπτυστο έγγραφο των κοινωνικών οργανισμών καλεί την προϊσταμένη των παιδικών σταθμών να λειτουργήσει χαφιέδικο μηχανισμό. Πρόκειται για μεθοδεύσεις που γυρίζουν την λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης σε εποχές Παπαδόπουλου και Μεταξά. Οι Συνασπισμένοι που υλοποιούν την Αντιλαϊκή πολιτική του «Καλλικράτη» και της Κυβέρνησης αντί να διακόψουν αμέσως την «Δίαιτα» προς τα παιδιά, υλοποιώντας την πολιτική της ενότητας της Αριστεράς, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τους εργαζόμενους που με θάρρος και αξιοπρέπεια κατήγγειλαν στην γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους, το Διαιτολόγιο της πείνας για τα παιδάκια.
Όσο και να εκπλήσσονται οι θεοσεβούμενοι και οι «αριστεροί» του συστήματος υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν το θάρρος και την συνείδηση να προβάλλουν πάνω από τα σοβαρά κλαδικά προβλήματα τα συμφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.
Καλούμε έστω και τώρα να ακυρώσουν και να αποσύρουν το κατάπτυστο έγγραφο του κοινωνικού οργανισμού.
Να μην τολμήσουν κανενός είδους «ανακρίσεις» και πειθαρχικές διώξεις.
Να σταματήσει η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός των εργαζομένων.
Να εξασφαλιστεί άμεσα η επαρκής τροφοδοσία όλων των παιδικών σταθμών για την κάλυψη των αναγκών όλων των παιδιών.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Η εξωτερική πολιτική μιας χώρας, δεν καθορίζεται ούτε από συναισθηματισμούς, ούτε από κουμπαριές ή φιλίες. Οφείλει και πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και την πρόοδο του Kράτους.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Τουρκία επιδίδεται στη γνωστή της τακτική: «φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης», με αφορμή το κυρίαρχο δικαίωμα της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας να εξορύξουν το φυσικό τους πλούτο. Για μια ακόμη φορά, η Άγκυρα αποδεικνύει ποιος είναι ο ταραξίας της περιοχής, χρησιμοποιώντας την απειλή βίας, γράφοντας «στα πασούμια του Μεμέτη» το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της Θάλασσας.
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες - με την Ελλάδα να είναι σε αφασία λόγω του απεχθούς Mνημονίου- η Τουρκία να ξέρει πως θα βρει αντιμέτωπους όλους τους πολίτες αυτής της χώρας που δεν διεκδικούν, αλλά κι ούτε χαρίζουν τα «ιερά και όσια».
Ευχόμαστε η Kυβέρνηση της χώρας μας, να μην εύχεται να «φυσήξει αέρας» για να πάρει τις αλυσίδες της πλατφόρμας γεώτρησης «Όμηρος» που βρίσκεται στην Κύπρο. Διαφορετικά, η καταιγίδα που έρχεται θα μετατραπεί σε τυφώνα…

Δ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΙΠΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Η ΑΚΡΑΤΑ ΚΑΙ Η ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ


Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ..."ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ" ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ME AΡΧΗ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
Για "οικτρή επιβεβαίωση των πολιτών και φορέων στις περιοχές της πρώην Επαρχίας Καλαβρύτων και Ανατολικής Αιγιάλειας, ότι το Σχέδιο "Καλλικράτης" θα αποτελέσει την απαρχή υποβάθμισης αυτών" κάνει λόγο ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μετά την συνεχιζόμενη συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών, από την στιγμή  που οι Δήμοι Ακράτας, Αιγείρας, Κλειτορίας, Παίων και Αροανίας  καταργήθηκαν,λαμβάνοντας,αυτή τη φορά,αφορμή  από την οριστική  απόφαση της Κυβέρνησης να ξετυλίξει το "κουβάρι" της υποβάθμισής τους, κλείνοντας αρχικά τις εκεί Εφορίες.
Ο Α' Επιλαχών Βουλευτής, επανέρχεται στο θέμα των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών σε Ακράτα και Κλειτορία, που κλείνουν και που δεν μένει η παραμικρή αμφιβολία, πως βασικός "μπούσουλας" δεν είναι η προσοδοφόρα ή μη λειτουργία και απόδοσή τους, αλλά η απώλεια διοικητικής αυτονομίας των περιοχών αυτών, μετά την συνένωσή τους σε πολυπληθέστερους δήμους.
"Δυστυχώς, όταν συζητείτο το Σχέδιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης "Καλλικράτης", τα επιχειρήματα των τοπικών κοινωνιών είχαν εκληφθεί ως "στείρα τοπικιστικά", ενώ αυτά ήσαν τελικά άκρως ουσιαστικά και αφορούσαν στην δυναμική των περιοχών αυτών λειτουργικά, υπό τον φόβο να αποδυναμωθούν, κάτι που τώρα, τα γεγονότα αποδεικνύουν περίτρανα" τονίζει ο κ.Τριανταφυλλόπουλος, προσθέτοντας ότι "στην περίπτωση των Εφοριών, το λουκέτο μπαίνει όχι γιατί δεν έχουν έσοδα ή καλύπτουν μικρές γεωγραφικά περιοχές,αλλά γιατί η Ακράτα και η Κλειτορία αντιμετωπίζονται πλέον ως "παραμάγαζα" του Αιγίου και των Καλαβρύτων αντίστοιχα, κάτι που θα είχε αποφευχθεί αν είχαν παραμείνει Δήμοι, μαζί με γειτονικούς τους, της ίδιας εδαφικής περιφέρειας".
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, υπογραμμίζει επιπλέον, ότι κατά ανεπίτρεπτο τρόπο το κριτήριο είναι γεωγραφικό, αφού η μεν Δ.Ο.Υ Ακράτας, καλύπτει χιλιάδες κατοίκους και επιχειρήσεις στα πεδινά και ορεινά των σημερινών Δημοτικών Ενοτήτων Αιγείρας και Ακράτας, η δε Δ.Ο.Υ Κλειτορίας, τις Δημοτικές Ενότητες Αροανίας, Παίων και Κλειτορίας (πρώην Λευκασίου) με θετικό πρόσημο εσόδων και διεκπεραιώσεων . "Κανείς κυβερνητικός, να σημειωθεί, πως δεν νοιάζεται για τις χιλιομετρικές αποστάσεις  που θα καλούνται εφεξής να διανύουν φορολογούμενοι πολίτες, αγρότες, κτηνοτρόφοι κι επαγγελματίες για να μεταβαίνουν στις πλησιέστερες Εφορίες, δαπανώντας χρήματα για τα καύσιμα αλλά και παραγωγικό χρόνο" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σε δήλωσή του για το οριστικό κλείσιμο των Δ.Ο.Υ Ακράτας-Κλειτορίας , ο Αχαιός Πολιτευτής, δήλωσε:
"Το καταστροφικό μνημόνιο οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις, που όμως στοιχίζουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών και πολύ ακριβά στη φυσιογνωμία των περιοχών αυτών που "αδειάζουν". Ο "Καλλικράτης" δεν ήταν τελικά το "κλειδί" της ανάπτυξης αλλά το "αντικλείδι" της σαρωτικής αποδυνάμωσης! Χθες ήταν τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ, σήμερα οι Εφορίες κι αύριο - παρά το κυβερνητικό "κρυφτούλι" - τα Αστυνομικά Τμήματα, τα Κέντρα Υγείας κι οτιδήποτε άλλο "ανασαίνει"! Αυτός ο κατήφορος τώρα μόλις ξεκινά και το επίφοβο είναι πως αν παραμείνει αυτή η κυβέρνηση και συνεχιστεί μέχρι τέλους, απλούστατα δεν θα' χει μείνει απολύτως τίποτα, παρά μονάχα...οι Εκκλησίες και τα νεκροταφεία"!                                               

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ


Η απόφαση της Σλοβενικής Βουλής να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μειοψηφίας του Μπορούτ Παχόρ εμβάθυνε την πολιτική κρίση στη χώρα...
εκτίμησε ο πρόεδρος της Σλοβενίας Ντανίλο Τουρκ. Ο κ. Τουρκ, από τη Νέα Υόρκη, όπου μετέβη για τη Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ανήγγειλε ότι επιστρέφει στη Σλοβενία λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και ότι θα αρχίσει διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα.

«Λυπάμαι που τα προβλήματα στη Σλοβενία έλαβαν τέτοιες διαστάσεις», τόνισε, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση σοβαρή και ζητώντας υπεύθυνα βήματα απ’ όλους τους πολιτικούς παράγοντες, τους πολίτες και τα ΜΜΕ.

«Η λύση είναι στην αρμοδιότητα της Βουλής και των βουλευτικών κομμάτων, τα οποία δημιούργησαν αυτή την κατάσταση και είμαι έτοιμος να βοηθήσω, ώστε να υπάρξει λύση», σημείωσε ο κ. Τουρκ.

Η Σλοβενική Βουλή, χθες, μετά από πολύωρη συζήτηση, στην οποία τα κυβερνητικά κόμματα και η ενισχυμένη τους τελευταίους μήνες αντιπολίτευση αντάλλαξαν κατηγορίες για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και τις οικονομικές δυσκολίες, αρνήθηκε να επικυρώσει το διορισμό πέντε νέων υπουργών στην κυβέρνηση μειοψηφίας του Μπορούτ Παχόρ κι έτσι δεν της παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι πέντε υπουργοί επρόκειτο να αντικαταστήσουν εκείνους που παραιτήθηκαν, όταν πριν από μερικούς μήνες από τον κυβερνητικό συνασπισμό αποχώρησαν δύο κόμματα.

Υπέρ του διορισμού των υπουργών τάχθηκαν 36 βουλευτές, από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SD) και το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (LDS) και κατά ψήφισαν 51 βουλευτές.

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, 10 βουλευτές ή ο πρόεδρος της χώρας εντός μιας εβδομάδας μπορούν να προτείνουν εντολοδόχο πρωθυπουργό κι αυτό μπορεί να επαναληφθεί ακόμη δύο φορές τις επόμενες τριάντα ημέρες.

Αν δεν πετύχουν οι προσπάθειες ορισμού εντολοδόχου πρωθυπουργού και συγκρότησης νέας πλειοψηφίας στη Βουλή, ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές εντός 30 ημερών.

Με την τήρηση των εκλογικών προθεσμιών και με προεκλογική εκστρατεία διάρκειας ενός μήνα, πρόωρες εκλογές μπορούν να διεξαχθούν έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2011.

Ο κ. Παχόρ τόνισε ότι δεν θα ζητήσει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης και ότι δεν έχει πρόβλημα με τις πρόωρες εκλογές, αν και θα οδηγήσουν τη χώρα σε αστάθεια.

Η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων γνωστοποίησε ότι δεν θα προτείνουν εντολοδόχο πρωθυπουργό μεταβατικής κυβέρνησης και ότι οι πρόωρες εκλογές είναι η καλύτερη λύση.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ 19 ΕΦΟΡΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2011


Το Υπουργείο Οικονομικών προχωρεί μέχρι το τέλος του χρόνου στο κλείσιμο των πρώτων 19 εφοριών στην περιφέρεια, θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων των ΔΟΥ. Επιπλέον, καταργούνται 62 τμήματα εξόδων σε ...
ΔΟΥ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τα τμήματα δικαστικού και τα τμήματα ελέγχου (όπου υπάρχουν) και το έργο τους θα αναλάβουν οι μεγαλύτερες ΔΟΥ σε κάθε περιοχή.

Ο φορολογικός «Καλλικράτης» προβλέπει ότι έως το τέλος του 2012 θα απομείνουν 75 εφορίες, από 288 σήμερα. Οι συγχωνεύσεις/καταργήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν από το νέο έτος.

Οι εφορίες αυτές θα ασχολούνται αποκλειστικά με τον έλεγχο φυσικών και νομικών προσώπων, ενώ η εξυπηρέτηση των φορολογούμενων θα γίνεται μέσω των ΚΕΠ. Σε ό,τι αφορά την καταβολή των φόρων θα γίνεται είτε μέσω των ΚΕΠ είτε μέσω των τραπεζών όπως και σήμερα.

Συγκεριμένα, μέχρι το τέλος του έτους καταργούνται οι εξής εφορίες:

1) Τροπαίων, η οποία ενσωματώνεται στην ΔΟΥ Δημητσάνας.

2) Ακράτας, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αιγίου. Από την αρχή του έτους η συγκεκριμένη εφορία έχει ελέγξει μόλις 3 από τις 271 υποθέσεις φορολογικών παραβάσεων που της ανατέθηκαν.

3) Κλειτορίας, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Καλαβρύτων. Η Εφορία αυτή από την αρχή του έτους δεν έχει ελέγξει ούτε μια υπόθεση από τις 111 που έχει στα συρτάρια της.

4) Ανδρίτσαινας, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Κρεστενών.

5) Βάρδας, η οποία ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Λεχαινών.

6) Τυμπακίου, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Μοιρών.

7) Καστελίου Πεδιάδος, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αρκαλοχωρίου.

8) Ληξουρίου, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αργοστολίου.

9) Νεάπολης Βοΐου, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Σιάτιστας.

10) Δερβενίου, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Ξυλοκάστρου.

11) Αερόπολης, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Γυθείου. Και αυτή η εφορία έχει μηδενική απόδοση στον έλεγχο των υποθέσεων φορολογικών παραβάσεων, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Οικονομικών.

12) Κροκέων, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Σκάλας.

13) Νεάπολης Βοιών, ενσωματώνεται στην ΔΟΥ Μολάων.

14) Νεάπολης, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου.

15) Πλωμαρίου, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Μυτιλήνης.

16) Μήθυμνας, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Καλλονής.

17) Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Κυπαρισσίας.

18) Πάργας, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Φαναριού.

19) Καρλοβασίου, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Σάμου.

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΡΑΝΤΕΡΜΑΧΕΡ ΓΙΑ ΤΑ GREEK STATISTICS


Τον τέως υπουργό Οικονομικών, νυν υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον γενικό διευθυντή της Eurostat Βάλτερ Ράντερμαχερ κλήτευσε η επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για την υπόθεση των στατιστικών στοιχείων που κατήγγειλε η...
Ζώη Γεωργαντά.
Με πρωτοβουλία των βουλευτών Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Παναγιώτη Κουρουπλή (ανεξάρτητος, διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ επειδή καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο), ενεργοποιήθηκε άρθρο του Κανονισμού της Βουλής σύμφωνα με το οποίο υπουργός ή πρώην υπουργός μπορεί να κληθεί σε υποχρεωτική ακρόαση σε επιτροπή εάν το ζητήσουν ενυπόγραφα τα 2/5 των μελών της.
Οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν, καθώς το αίτημα στήριξαν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που μετέχουν στην επιτροπή Οικονομικών. Παράλληλα, ζητείται να κατατεθεί στην επιτροπή η ηλεκτρονική αλληλογραφία του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με καταγγελίες του μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά (που καρατομήθηκε μαζί με άλλα μέλη του από τον νυν υπουργό Οικονομικών) το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνηέντως στο 15,4% για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη και να δικαιολογηθούν τα βαριά μέτρα από την κυβέρνηση.
Ο Οικονομικός εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανέλαβε να διενεργήσει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, με σκοπό να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλιών και να εντοπιστεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων σε βάρος της οικονομίας.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ


Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο Αθηνών έκανε άγνωστος στις 9:04 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.Στο σημείο βρίσκονται...

οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ ο άγνωστος δεν άφησε χρονικό περιθώριο για την έκρηξη της βόμβας.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΩΡΑ ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Πέντε άνθρωποι σκοτωθηκαν σε επίθεση Κούρδων ανταρτών, απόψε, σε  αστυνομική σχολή στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Συμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας, ομάδα ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν εκτόξευσε χειροβομβιδα από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις διερχόμενοι πολίτες κι ένας από τους δράστες. Αλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν.

Χθες από έκρηξη βόμβας στην Αγκυρα έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και άλλοι 15 τραυματίστηκαν.
Την βομβιστικη επιθεση στην Αγκυρα καταδικασε ο Μπαράκ Ομπάμα.

SYLVER ALERT: ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!!!


ΝΤΡΟΠΗ: ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ DVD ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΕ GREEKLISH!!!ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 

Στη μία γκάφα μετά την άλλη υποπέφτει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Στα DVD, που έδωσαν αντί βιβλίων στα σχολεία, το μενού με τα περιεχόμενα είναι γραμμένο στα greeklish! Δείτε το screenshot να μείνετε... kokalo (opos tha elege kai h Anna)...
Ιδού το screenshot από το DVD που μοίρασαν σε Έλληνες μαθητές:

 

Και μετά αναρωτιώμαστε, γιατί οι νέοι δεν έχουν ανεπτυγμένη την Εθνική Συνείδηση και το σπουδαιότερο ΔΕΝ ξέρουν να γράφουν. 

Στο αντίποδα, λέμε εμείς καλοπροαίρετα ότι δεν είναι λάθος της Διαμαντοπούλου (που είναι, γιατί όφειλε να ελέγξει ως υπουργός τι είναι αυτά τα ρημάδια τα DVD και τι περιέχουν) και είναι λάθος των συνεργατών της.

Ερωτάμε, λοιπόν, γιατί δεν καρατόμησε... χθες, τους υπεύθυνους αυτής της αηδίας; Γιατί αηδία είναι να βλέπεις κάποιον να αλλοιώνει τα ΕΠΙΣΗΜΑ βιβλία των μαθητών, που τώρα αποκτούν παιδεία και εθνική συνείδηση.

Κύκλοι του υπουργείου διαρρέουν, όπως πληροφορούμαστε στο planet-greece ό,τι ο λόγος που έγινε αυτό ήταν για να μπορούν να διαβάζουν το "δέντρο των περιεχομένων" οι υπολογιστές !!! Και μάλιστα αυτό το ανέφεραν ως δικαιολογία οι τεχνικοί (πληρώνονται αυτοί οι άνθρωποι!!!!) προς την ηγεσία του υπουργείου!!! Αν είναι δυνατόν!!!

Η επί λέξει απάντησή τους είναι: Επίσημα στα αρχεία ψηφιακών δομών του κράτους χρησιμοποιούνται λατινικοί χαρακτήρες. Όταν χρησιμοποιούνται Ελληνικοί, δημιουργούνται προβλήματα.


http://planet-greece.blogspot.com/2011/09/dvd-greeklish-screenshot.html