ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

155 "ΝΑΙ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Aναμενόμενο αποτέλεσμα από τους κωλοτούμπες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όπως προέκυψε από την ονομαστική ψηφοφορία, η τροπολογία όχι μόνο υπερψηφίστηκε από το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και εξασφάλισε και μία επιπλέον θετική ψήφο, από την ανεξάρτητη βουλευτήΈλσα Παπαδημητρίου. Κατά συνέπεια για μία ακόμη φορά, μία...
ακόμη κρίσιμη ψηφοφορία είχε αίσιο τέλος - εν τέλει- για τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ η οποία βγήκε από τη διαδικασία αρραγής.
Οι ζυμώσεις και οι διαβουλεύσεις παραγόντων της κοινοβουλευτικής ομάδας και της κυβέρνησης απέδωσαν και απορρόφησαν τελικά τις αντιδράσεις και ενστάσεις που διατυπώνονταν τις προηγούμενες ημέρες από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την επίμαχη ρύθμιση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πριν την έναρξη της ψηφοφορίας εξαίρεσε από την καταβολή του τέλους ακινήτων τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις , κάτι που και η ΝΔ χαρακτήρισε θετικό.

ΣΕ ΙΣΧΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΠΑΣΟ


Έως και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου παρατείνεται η ισχύς του Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου (πάσο) του περσινού ακαδημαϊκού έτους που έχουν στην κατοχή τους οι φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ...


Μέχρι την ίδια ημερομηνία, οι πρωτοετείς φοιτητές θα μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου κομίστρου στα συγκοινωνιακά μέσα του ΟΑΣΑ επιδεικνύοντας τη βεβαίωση εγγραφής τους στο Τμήμα στο οποίο ανήκουν και την αστυνομική τους ταυτότητα.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ Ο ΜΑΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ


Υπέρ της προφυλάκισης του Μάκη Ψωμιάδη τάχθηκαν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που συνεδρίασαν προκειμένου να κρίνουν την διαφωνία που είχε προκύψει ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα μετά το πέρας της απολογίας του για τα "στημένα"...


Με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διατάσσει την προσωρινή κράτηση του άλλοτε "ισχυρού άνδρα" της ΠΑΕ Καβάλα, δεχόμενο την θέση της εισαγγελικής λειτουργού κ.Θεοδωροπούλου που είχε διαφωνήσει με τον ανακριτή της υπόθεσης κ. Κασσίμη.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΔΙΩΤΗΣ - ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ
Επεισόδια αυτήν την ώρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου παραχωρεί συνέντευξη Τύπου ο Ελ. Βενιζέλος, ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και εργαζομένους του...
υπουργείο Οικονομικών. Διαδηλωτές (εφοριακοί, τελωνειακοί, υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους), στην προσπάθειά τους να μπουν μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων ώστε να διακόψουν την ομιλία, αντιμετώπισαν αντίσταση από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Μάλιστα, την οργή των διαδηλωτών δέχθηκαν ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιάννης Καπελέρης, που προσπάθησαν να διαφύγουν από τον κλοιό των διαδηλωτών και να μπουν στο υπουργείο με τη χρήση της πλαϊνής εισόδου.

Παράλληλα, στο υπουργείο Οικονομικών κατέφθασε νωρίτερα και η μηχανοκίνητη πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς και απορριμματοφόρα που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα την πορεία τους στο κέντρο της Αθήνας κατά των κυβερνητικών μέτρων. Αυτή τη στιγμή η ΠΟΕ-ΟΤΑ φεύγει από το υπουργείο για να συνεχίσει την προγραμματισμένη της πορεία στο κέντρο του λεκανοπεδίου.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ: ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΚΑΙΑ


Η ΟΝΝΕΔ «Πληρώνει δίκαια.»


Με κεντρικό σύνθημα «Πληρώνω δίκαια» η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αχαϊα,Ηλεία,Αιτωλοακαρνανία) παρουσίασε τη νέα της πρωτοβουλία τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στο Νομό Αχαϊας(Πάτρα), όπου μέσα από 14 συγκεκριμένες προτάσεις επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τους νέους για την ανάγκη μείωσης της φορολογίας.

Στην ξενοδοχείο Patras palace, με ομιλητές τον αναπληρωτή τομεάρχη οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας Σταϊκούρα Χρήστο,τον υπεύθυνο επαρχιακών οργανώσεων & μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ Μαρτάτο Γιάννη,τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαϊας Δρακούλη Γιώργο και με τη συμμετοχή πλήθους νέων της περιφέρειας, η ΟΝΝΕΔ επιχείρησε να αναδείξει το αδιέξοδο που οδηγεί την οικονομία μας η υπερβολική φορολόγηση και να προβάλλει την ανάπτυξη ως το μοναδικό μέσο προκειμένου να γεννηθεί η ελπίδα από τους νέους ανθρώπους που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας στόχος της οργάνωσης ειναι να επεκταθεί η πρωτοβουλία σε ολόκληρη τη χώρα.


Στην προσπάθεια ανάδειξης της συγκεκριμένης Πρωτοβουλίας, αλλά προσέλκυση νέων ανθρώπων Μέσα από την διαδραστική ιστοσελίδα plironodikaia.gr μπορεί ο καθένας να καταθέσει τα σχόλια του, να πάρει πληροφορίες και γνώμες σημαντικών οικονομολόγων αλλά και να δει αναλυτικά τις προτάσεις.


Τα 14 βασικά σημεία της πρωτοβουλίας «Πληρώνω δίκαια.»

 1. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για προσλήψεις νέων εργαζομένων έως 32 ετών.


 1. Ένταξη των τιμολογίων ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας στο σύστημα συλλογής αποδείξεων για το αφορολόγητο.

 1. Αναστολή της επιβολής ΦΠΑ σε επιστημονικά συγγράμματα, τεχνικά βιβλία και λοιπές πηγές γνώσης για όσο διάστημα ο νέος διατηρεί τη φοιτητική ή σπουδαστική του ιδιότητα, όπως συμβαίνει στη Σουηδία.


 1. Διατήρηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής στον εκάστοτε χαμηλό συντελεστή.


 1. Μείωση ΦΠΑ στο σύνολο των υπηρεσιών και των προϊόντων που αφορούν τον τουρισμό στο 4.5% έτσι ώστε να υπάρχει ισότιμη φορολογική διαχείριση με τα λοιπά κράτη της ΕΕ. (Αύξηση ανταγωνιστικότητας της Ελλάδος)


 1. Στηρίζουμε την επιδότηση του επιτοκίου δανεισμού, για την απόκτηση πρώτης κατοικίας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες για δέκα χρόνια.

 1. Ενοποίηση των παροχών και βοηθημάτων που αφορούν πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και αντικατάστασή τους με ενοποιημένο ποσό με εφάπαξ καταβολή στην αρχή του έτους.

 1. Κλαδική συμμετοχή* με περίοδο χάριτος όσον αφορά την εθνική συμμετοχή στα κονδύλια του ΕΣΠΑ (2007-2013).

 1. Κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, ο οποίος δημιουργεί επιπλοκές και αποτελεί εστία διαφθοράς στις σχέσεις εφορίας και επιχειρηματικής κοινότητας.

 1. Αύξηση του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ στο 100% για τους νέους παραγωγούς για χρονικό διάστημα πέντε ετών από την ημέρα εγγραφής τους σε σχετικό ηλεκτρονικό μητρώο που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό.


 1. Ίδρυση ζωνών νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην περιφέρεια, με ταυτόχρονη ένταξη τους στα Τομεακά Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα για τη χρηματοδότηση των υποδομών και της οργάνωσης τους.


 1. Απαλλαγή από κάθε φοροεπιβάρυνση της δανειοδότησης / επιχορήγησης σχεδίων νεανικής επιχειρηματικότητας.


 1. Απαλλαγή από το φόρο μεταβίβασης και ΦΠΑ για ακίνητη περιουσία που αφορά την άσκηση παραγωγικής δραστηριότητας, νέων αγροτών - εφόσον είναι εως 32 ετών ή μακροχρόνια άνεργοι ή προέρχονται από αστικές περιοχές και μετακινούνται στην περιφέρεια για άσκηση γεωργικής/κτηνοτροφικής δραστηριότητας. Για το σκοπό αυτό θα συσταθεί αρμόδιο ηλεκτρονικό μητρώο.


 1. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα.


ΤΟ PIRI REIS ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Το τουρκικό σκάφος ερευνών Piri Reis άρχισε από τη Δευτέρα τις έρευνες του μέσα στη ζώνη που όρισαν από κοινού και παρανόμως η Τουρκία και το καθεστώς των κατεχομένων. Σε γραπτή του δήλωση ο ‘πρωθυπουργός’ των κατεχομένων Ιρσέν Κουτσούκ επιβεβαίωσε την έναρξη των...
σεισμικών ερευνών.

Τη Δευτέρα, κυπριακές πηγές επιβεβαίωσαν ότι το τουρκικό σκάφος βρίσκεται σε διεθνή ύδατα νότια από την Κύπρο. περίπου 80 χιλιόμετρα νότια από την κυπριακή εξέδρα όπου ήδη έχουν αρχίσει οι έρευνες.

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ...


Πλήρης κατάρρευση για την εικόνα του Ε. Βενιζέλου. Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν φανταζόταν ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο το πολιτικό του προφίλ. Η κατάρρευση γενική και αστραπιαία. Ούτε το Mega δεν μπορεί να κρύψει την ανεπάρκειά του. Και ακόμα είναι στην αρχή της ανηφόρας. Που θα... φτάσει δηλαδή; Στο 10%

ΚΑΣΤΡΟ: ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ


Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο κατηγόρησε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ότι είπε «ασυναρτησίες» στην πρόσφατη ομιλία του στον ΟΗΕ και χαρακτήρισε τη δράση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη «τερατώδες έγκλημα»....
Ο 85χρονος Κάστρο δημοσίευσε τη γνώμη του σε άρθρο, το πρώτο που υπογράφει από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου. Η μακρά απουσία του από την αρθρογραφία είχε προκαλέσει φήμες για νέα επιδείνωση της υγείας του. Οι «στοχασμοί» του, όπως τους αποκαλεί, δημοσιεύθηκαν στο κυβερνητικό website www.cubadebate.cu.

Μαχητικός και με φρασεολογία που θυμίζει την εποχή που μεσουρανούσε, ο Κάστρο κατακεραυνώνει τον Ομπάμα και τις ΗΠΑ, ιδεολογικούς του αντιπάλους και αγαπημένους στόχους της ρητορικής του, για την «πολεμοχαρή και υποκριτική συμπεριφορά» τους.

Αποκαλώντας απαξιωτικά τον Ομπάμα «πρόεδρο των Γιάνκηδων», ο Κάστρο, που κυβέρνησε την Κούβα επί 49 χρόνια προτού παραδώσει, για λόγους υγείας, την εξουσία στον νεότερο αδελφό του Ραούλ, το 2008, γράφει:

«Παρά το επονείδιστο μονοπώλιο των ΜΜΕ και τις φασιστικές μεθόδους των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους για την σύγχυση και την εξαπάτηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης, η αντίσταση του λαού αυξάνεται, και αυτό το κατανοεί κανείς από τις συζητήσεις και τις ομιλίες στα Ηνωμένα Εθνη».
Και καταλήγει ο «κομαντάντε Φιντέλ» : «Ποιος καταλαβαίνει αυτές τις ασυναρτησίες του προέδρου των ΗΠΑ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης; Για παράδειγμα, τί θέση να υιοθετήσουμε για την γενοκτονία του ΝΑΤΟ στη Λιβύη; Θέλει κανείς να θυμούνται ότι υπό την ηγεσία του, η κυβέρνηση της χώρας του στήριξε τα τερατώδη εγκλήματα που διέπραξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ;».

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 1974!!!ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 10%


Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις η δημοσκόπηση της GPO. Χωρίς, με εξαίρεση μια. Εάν συγκρίνετε το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην τελευταία μέτρηση της ίδιας εταιρείας από το 20,1% πήγε στο 15,5%. Έπιασε πάτο, εκτός και να δούμε το εξής απίστευτο και τρίβουμε τα...
μάτια μας όλοι μαζί. Να δούμε το ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφια νούμερα!...

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ!


Από το : sport-fm.gr
Μαύρη μέρα για τον Ηρακλή! Αφότου το Πολιτικό Εφετείο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα και απέκλεισε κάθε πιθανότητα επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα, έρχεται και η ΕΕΑ να τον αποκλείσει εντελώς από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Σύμφωνα με...
πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, η Επιτροπή δεν έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στον «Γηραιό» (όπως έκανε αντίθετα με Λεβαδειακό, Δόξα, ΑΕΛ και Πανσερραϊκό) και οριστικοποίησε πως θα αγωνίζεται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Ηρακλής (που εξετάζεται το αν κατέθεσε καν φάκελο) δεν πήρε άδεια από την ΕΕΑ. Δεν πήρε, δε, ούτε προθεσμία για να καταθέσει νέο -όπως έγινε με κάποιες άλλες ομάδες που έχουν τυπικές εκκρεμότητες να διευθετήσουν. Έτσι, πλέον θεωρείται και επίσημα ομάδα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Αντίθετα, ο δρόμος για να θεωρηθούν ομάδες της Σούπερ Λίγκας (εφόσον Λάρισα και Πανσερραϊκός δεν δικαιωθούν την Τρίτη στο Διαιτητικό Δικαστήριο) άνοιξε και επίσημα για τους Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό.

Όπως ήταν γνωστό απ’ την περασμένη Τρίτη, μόνο το τυπικό απέμενε για να αδειοδοτηθούν οι δύο ομάδες (αλλά και οι ΑΕΛ και Πανσερραϊκός) και μόνο η προσωρινή διαταγή που είχαν εξασφαλίσει τότε Καβάλα και Βόλος δέσμευε την Επιτροπή από το να τους παρέχει άδεια.

Παρόλο, όμως, που αυτό έγινε και για τις τέσσερις ομάδες τη Δευτέρα, αξίζει να σημειωθεί πως στις περιπτώσεις της Δόξας και του Λεβαδειακού έγινε κατά πλειοψηφία (και όχι ομόφωνα όπως για ΑΕΛ και Σέρρες), αφού κάποια μέλη της Επιτροπής ψήφισαν εναντίον λόγω της εμπλοκής των δύο ομάδων στην υπόθεση με τα στημένα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΠΑΤΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ


 Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κ . Φωτόπουλο Ν. για  τις δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. σχετικά με το νέο χαράτσι στα ακίνητα (Φοροκεραμίδι),που επέβαλε η Σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
    Γιατί αυτό έδωσε την αφορμή σε γνωστούς μεγαλοδημοσιαγράφους των Αθηνών και κάποιους πολιτικούς, να στοχοποιήσουν άλλη μία φορά τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τους εργαζόμενους, για τις δήθεν παράνομες επιχορηγήσεις και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις του κράτους στην χρηματοδότηση του ασφαλιστικού μας φορέα. Υποχρεώσεις που ανέλαβε το κράτος το 2000, μετά από απαίτηση της τότε κυβέρνησης που νομοθέτησε και υπερψήφισαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    - Καταγγέλλουμε τον Γεν. Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και της ΔΑΚΕ, διότι ταυτίστηκε με τις απόψεις του προέδρου της Ομοσπονδίας και δεν συμπορεύτηκε με τις απόψεις του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος στο θέμα αυτό ταυτίστηκε με τις απόψεις του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου της Κυβέρνησης των Τροϊκανών.

    -Καταγγέλλουμε το Δ.Σ. Της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, για την απόφαση που πήρε να μην επιτρέψει στη ΔΕΗ να εφαρμόσει τον αντισυνταγματικό Νόμο, για διακοπή σε παροχές που οι χρήστες θα αδυνατούν να πληρώσουν το επιβληθέν χαράτσι.  
    Μια απόφαση, που προέρχεται από την διαχρονική εμμονή, κουλτούρα και Κοινωνική Ευαισθησία  των εργαζομένων της ΔΕΗ, που συνέβαλαν στα μέγιστα να φθάσει το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
    Σήμερα ζητούν, να επαναφέρει στο σκοτάδι όλοι τη χώρα. Μήπως όφειλε άραγε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση, την εξαίρεση της ΔΕΗ από τους Νόμους των μισθολογικών περικοπών του προσωπικού, όπως έπραξε άλλωστε ο Υπουργός Οικονομικών τον Ιούλιο και εξαίρεσε τους εργαζόμενους στη Μ.Ο.Δ. Α.Ε., αντίστοιχα από τις περικοπές;
    Τότε άραγε θα ήμασταν τα καλά παιδιά σε κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και σε διάφορους μεγαλοδημοσιογράφους;

    -Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό, όχι μόνο γιατί μετέτρεψε την ΔΕΗ σε Εισπρακτική Εταιρεία Α.Ε., αλλά γιατί θα έπρεπε να έχει διεκδικήσει μεγαλύτερη προμήθεια από 0,25%, έναντι των εισπράξεων που θα πραγματοποιήσει. 

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

    Είναι γνωστό ότι σήμερα ο Ελληνικός λαός βιώνει την μεγαλύτερη ανασφάλεια σε όλους του τομείς της ζωής του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την κοινωνική κατάθλιψη και το αίσθημα οργής που τον διακατέχει, η οποία μόλις εκδηλωθεί, που θα εκδηλωθεί άμεσα, θα συμπαρασύρει τα πάντα στο διάβατης. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε με το δήθεν καταγγελλτικό ύφος να ενημερώσουμε  για τις θέσεις της παράταξής μας.
    Πιστεύουμε ότι το απαράδεκτο μέτρο αυτό της κυβέρνησης, θα πρέπει να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί στην πράξη από τον λαό. Διότι το χαράτσι της Φοροκεραμίδας που επιβάλει η κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες ακινήτων, οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση τους Έλληνες πολίτες και τιμωρεί όσους ονειρεύτηκαν ιδιόκτητη κατοικία.
    Δεν επιτρέπεται παράλληλα, το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος και η ΔΕΗ να χρησιμοποιείται από τον οποιοδήποτε, σαν Δαμόκλεια Σπάθη στα κεφάλια των πολιτών, για να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα και να καλύψουν τις κυβερνητικές πολιτικές αποτυχίες και την διάλυση των υφιστάμενων Κρατικών Μηχανισμών Είσπραξης.
    Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που έχει σαν αρχή το Πρώτα ο Τραπεζίτης και αποτελεί Δύναμη εξαθλίωσης του λαού, έχει απολέσει από καιρό την ανοχή της κοινωνίας και έχει υποχρέωση άμεσα να ζητήσει τη γνώμη του.
    Αποτελεί μοναδική πατριωτική στάση, δηλαδή να ζητήσει αύριο κιόλας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη Εθνικών Εκλογών.
    Εάν δεν το πράξει, οφείλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σταματήσουν να «παρακαλούν» για εκλογές καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, αλλά να της επιβάλουν. Εάν πραγματικά τις θέλουν. Αποχωρώντας όλα μαζί από τη Βουλή, διοργανώνοντας συλλαλητήρια με αίτημα εκλογές και καλώντας παράλληλα τον πρόεδρο την Δημοκρατίας σε παραίτηση.

    Γιατί στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν Εκλογές. 
         
    Και σήμερα επιβάλλονται μπροστά στο Οικονομικό αδιέξοδο της χώρας, την αδυναμία προοπτικής και διακυβέρνησης από την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση, που λειτουργεί σαν συμμορία και αποδείκτικε με την δημοσιοποίηση της πλεκτάνης που στήθηκε με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, για την Υπαγωγή της χώρας μας στο Δ.Ν.Τ.
    Ο υπάλληλος του Δ.Ν.Τ. και πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα που συνέβαλαν στην πορεία αυτή, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη και στον λαό για τις πράξεις τους και τα συμφέροντα που πιθανόν εξυπηρετούν, για να Φτωχοποιήσουν τον Ελληνικό λαό.  
    Άλλωστε η κυβέρνηση και στη θέση του προέδρου του ΟΔΔΥΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους) τοποθέτησε τον κ. Χριστοδούλου, υπεύθυνου της  Goldman Sachs για την Ευρώπη.
    Άραγε μήπως τοποθετήσει και τον Ερντογάν Υπουργό Εξωτερικών στην Ελλάδα, για την διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας στο Αιγαίο έναντι των επιδιώξεων των Τούρκων; 
    Τέλος καλούμε το περιφ. Γραφείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, όπως συγκαλέσει όλα τα τοπικά σωματειακά παραρτήματα για να συντονίσει τη δράση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, για τη μη μετατροπή της ΔΕΗ σε εισπρακτική εταιρεία και να αποτρέψει τις διακοπές σε παροχές που οι χρήστες τους, αδυνατούν να καταβάλουν το χαράτσι της Φοροκεραμίδας.   

 Για την ΔΑΚΕ/ΔΕΗ ΔΠΠ-Η
                     Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας
                         Θ.Ξυλιάς                                                Θ. Κανελλόπουλος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ

Γράφει ο Ν Λυγερός

Η ΑΟΖ είναι πιο ανθρώπινη από την υφαλοκρηπίδα. Με την απαίτηση της οικονομικής δραστηριότητας, ενεργοποιεί και την ανθρώπινη. Γι' αυτό το λόγο, το κατοικημένο νησί έχει εξ ορισμού οικονομική δραστηριότητα. Η ύπαρξη και μόνο των ανθρώπων εξασφαλίζει την ύπαρξη της ΑΟΖ. Ενώ αυτό δεν ισχύει με την υφαλοκρηπίδα. Αυτή η διαφορά κάνει και τη διαφορά για τους δικούς μας στο σύμπλεγμα Καστελλόριζου. Όλα τα νησιά είναι σημαντικά σε αυτό το σύμπλεγμα διότι το καθένα παρέχει κάτι στα άλλα, και όλα μαζί βοηθούν την πατρίδα μας για να έχει αυτό το απέραντο γαλάζιο, που την ενώνει με την Κύπρο και επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει μια συνεκτική ΑΟΖ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτό σημαίνει όμως ότι πρέπει πραγματικά να προσέχουμε τους δικούς μας σε αυτές τις περιοχές, τις οποίες αμφισβητεί η Τουρκία για λόγους ευνόητους. Με άλλα λόγια δεν επαρκεί η απασχόλησή μας με το έδαφος, πρέπει να δώσουμε σημασία και στους ανθρώπους μας. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει μ' έναν παθητικό τρόπο αλλιώς θα έχουμε ένα μουσειακό αποτέλεσμα. Στο Καστελλόριζο δεν αρκεί να θυμόμαστε το παρελθόν. Η ουσία είναι να ενισχύσουμε το μέλλον με αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο είναι εύκολο να κατανοήσουμε ότι το σχολείο χρειάζεται μια ενεργή όχι μόνο υποστήριξη αλλά και παρουσία για να βλέπουν οι δικοί μας ότι είμαστε όντως εδώ μαζί τους και ειδικά στις κρίσιμες μέρες. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη τους ανθρώπους και πρέπει να νιώθουν ότι τους θέλουμε πραγματικά λόγω σχέσεων και όχι από συμφέρον αλλιώς το μέλλον θα έχει ημερομηνία λήξης. Ούτως ή άλλως, οι ανθρώπινες δραστηριότητες παράγουν και αυτές οικονομικές δραστηριότητες. Κατά συνέπεια πρέπει να επικεντρωθούμε στις δράσεις για να είμαστε μαζί με τους ανθρώπους μας, για να έχουν ονόματα που μας αγγίζουν. Κι ύστερα η οικονομική δραστηριότητα θα είναι δεδομένη. Έτσι, θα φάμε μαζί το ψαράκι που ψάρεψε δικός μας στην ΑΟΖ μας, είτε θα πάμε μαζί βόλτα στο απέραντο γαλάζιο. Οι ανθρώπινες σχέσεις μπορεί να είναι οι πιο αδύναμοι θεσμοί αλλά είναι οι πιο ισχυροί δεσμοί και αυτούς έχουμε ανάγκη. Τα πλατάνια υπάρχουν και χωρίς δέντρα διότι υπάρχουν οι άνθρωποι αλλά γιατί να μην φυτέψουμε καινούρια δέντρα για τους ανθρώπους; Αυτές οι λεπτομέρειες όταν συνδυάζονται παράγουν ένα διαχρονικό έργο το οποίο υποστηρίζει το μέλλον, χάρη στις αξίες που προωθεί. Η οικονομική αξία, δίχως ανθρώπινη αξία είναι απλώς μια τιμή που δεν έχει τιμή. Ας αρχίσουμε λοιπόν με τον φόρο τιμής στο σύμπλεγμα Καστελλόριζου κι όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ


Κρανίου τόπος η Παιδεία μετά την τρίτη εβδομάδα καταλήψεων κατά του νόμου για τα ΑΕΙ. Η συνήθης έκφραση «στο γύψο» δεν είναι αρκετή να περιγράψει το κακό που γίνεται.. Για πρώτη φορά εδώ και τριάντα χρόνια ,δεν υπάρχουν βιβλία, δεν υπάρχουν καθηγητές, δεν υπάρχουν λεφτά, κλείνουν τα κέντρα επιμόρφωσης , οι συμβουλευτικοί σταθμοί και σε λίγο δεν θα υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο στις σχολικές αίθουσες, καταδικάζοντας τα παιδιά σε συνθήκες που θυμίζουν κατοχή..
Από την πρώτη μέχρι την τελευταία βαθμίδα της Εκπαίδευσης , η κατάσταση είναι τραγική . Στους παιδικούς σταθμούς δεν υπάρχει προσωπικό να καλύψει τις ανάγκες.. Τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια μένουν χωρίς βιβλία και με CD γραμμένα στα… greeklish , καταλήψεις παντού, απίστευτα κενά εκπαιδευτικών…
Η μεγάλη αναταραχή γίνεται στην Τριτοβάθμια. Πρυτάνεις-πανεπιστημιακοί- υπουργείο σ’ ένα γαϊτανάκι τρόμου (και συχνά υποκρισίας..)και στο τέλος εννοείται ότι την πληρώνουν οι φοιτητές, χάνοντας τις εξεταστικές περιόδους με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί και το εξάμηνο.
Τα Πανεπιστήμια έχουν παραλύσει.. Διχασμένοι Πανεπιστημιακοί και δάσκαλοι μια και η πολιτική της κυβέρνησης «διαίρει και βασίλευε», έπιασε τόπο…
Σε ότι αφορά τους Πανεπιστημιακούς , υπογράφουν για ανοιχτά Πανεπιστήμια καταγγέλλοντας ως παράνομες τις καταλήψεις των φοιτητών (γιατί άραγε δεν είχαν αντιδράσει ποτέ στο παρελθόν για το ίδιο θέμα;;) και θεωρούν αυτονόητο ότι οι νόμοι που ψηφίζει η Βουλή πρέπει να εφαρμόζονται. Την ίδια στιγμή αρνούνται να εφαρμόσουν τη διάταξη του νόμου για δημιουργία Συμβουλίων στα Πανεπιστήμια.. Άλλοι κατηγορούν τις πρυτανικές αρχές και αμφισβητούν τις αποφάσεις της Συγκλήτου που είναι- υποτίθεται- το ανώτατο όργανο του Πανεπιστήμιου. Άλλοι πάλι , ζητούν από το προσωπικό να έρθει αντιμέτωπο με τους καταληψίες φοιτητές και να μπει να δουλέψει. για διεκπεραίωση οικονομικών θεμάτων «με δική του ευθύνη» φυσικά ..
Στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ελληνικό δημόσιο, σήμερα, εν έτει 2011, πληρώνει το προβλεπόμενο κονδύλι για την έκδοση βιβλίων που θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο(!!!), μέσα από ασύλληπτες γραφειοκρατικές συμπληγάδες και επί πλέον πληρώνει αντίστοιχο κονδύλι για την έκδοση φωτοτυπιών και cd rom , προκειμένου τα παιδιά να παρακολουθούν τα μαθήματα τους. Δηλαδή φέτος πληρώνει ο έλληνας πολίτης τη δήθεν «δωρεάν παιδεία», με απόλυτη ευθύνη του Υπουργείου που θέλει ακόμα να φέρει τον ιερό τίτλο «Παιδείας»…Νατάσα Ράγιου
Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ
π. βουλευτής Αχαΐας