ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

Η συνθήκη ένταξης της Κροατίας στην ΕΕ θα υπογραφεί στις 19 Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της πολωνικής προεδρίας της ΕΕ Κόνραντ Νίκλεβιτς.

Ακόμη πρόσθεσε ότι:«Αυτή τη στιγμή στέλνουμε στις χώρες και τους θεσμούς της ΕΕ προσκλήσεις για την τελετή της υπογραφής της συνθήκης, στις 19 Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία».

Η Κροατία ολοκλήρωσε στις 30 Ιουνίου τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, που άρχισαν το 2005, και πρόκειται να γίνει το 28ο μέλος της Ένωσης την 1η Ιουλίου 2013.

Είναι η δεύτερη από τις έξι πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες που εντάσσεται στην ΕΕ, μετά τη Σλοβενία, η οποία είναι μέλος της ΕΕ από το 2004.

Πριν από την υπογραφή του, το κείμενο της συνθήκης ένταξης πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Την ανάγκη για λιγότερο κράτος και μείωση του προσωπικού στο δημόσιο τομέα κατά 230.000 άτομα σε βάθος πενταετίας, προβάλλει η Νέα Δημοκρατία με βάσει το δικό της σχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία, το οποίο κατά την ηγεσία της είναι λιγότερο οδυνηρό για την κοινωνία και...
με τις λιγότερες επιπτώσεις από αυτό που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης μια εκτενή συνέντευξη στα γραφεία του κόμματος, όπου κυρίως ο σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ.Σαμαρά, ο κ. Χρ.Λαζαρίδης εξήγησε την «γαλάζια» πρόταση και έδωσε αναλυτικές απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων για το δημοσιονομικό της όφελος.

Στην αρχή, ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκης, δίνοντας το πολιτικό στίγμα της συνέντευξης και αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντέστρεψε την σκοπιμότητα της πρότασης και την κακοποίησε, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν προτείνει απολύσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΝΔ, το οποίο ο κ. Λαζαρίδης το παρουσίασε με εκτενή παραδείγματα, θα υπάρξει συνολική μείωση του ελλείμματος κατά 11,5 δισ. ευρώ εν αντιθέσει με το κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει μείωση 9,2 δισ. ευρώ, δηλ. 2,3 δισ. περισσότερο.

Παράλληλα η ΝΔ υπεραμύνεται της άποψης, ότι με τη δική της πρόταση θα επέλθει πιο γρήγορα και πιο ομαλά ο περιορισμός του κράτους, ενώ αποτρέπονται οι απολύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, δίνεται έμφαση στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας μόλις γίνει κυβέρνηση.

Η «γαλάζια» εφεδρεία

Συγκεκριμένα με την πρόταση της ΝΔ, όπως αυτή παρουσιάστηκε, σε συνδυασμό με το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο για τρία χρόνια, μπορεί σε ένα χρόνο να επιτευχθεί καθαρή μείωση του ελλείμματος κατά 853 εκατ. ευρώ, έναντι 614 εκατ. ευρώ που προβλέπονται στην πρόταση της κυβέρνησης.

Στα πέντε χρόνια για τα οποία έγινε ο σχεδιασμός της ΝΔ θα έχει επιτευχθεί, όπως αναφέρουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, μείωση του ελλείμματος σχεδόν 4 δισ. ετησίως, αλλά και μείωση του κράτους κατά 230.000 εργαζόμενους.

Στη συνέντευξη επισημάνθηκε και πάλι, όπως και στις 5 Ιουλίου 2011, ότι η πρόταση της Ν.Δ. για την εργασιακή εφεδρεία έχει τις εξής τρεις κατηγορίες, για όσους:

  • είναι πάνω από τα 50 έτη, εφεδρεία με το βασικό μισθό ως τη σύνταξη, εκτός κι αν βρει δουλειά αλλού.
  • για όσους είναι από τα 40-50 έτη, εφεδρεία για δυο τριετίες και
  • από τα 30-40 έτη, εφαρμογή για μια τριετία
Για τις δυο τελευταίες κατηγορίες, τα όρια εφεδρείας ισχύουν εφόσον στο μεταξύ υπάρχει ανάκαμψη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και μπορούν να τις διεκδικήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση τα όρια εφεδρείας παρατείνονται.

Αρνείται τις απολύσεις

Η αξιωματική αντιπολίτευση αρνείται τις απολύσεις, με το επιχείρημα, ότι δεν αντέχει τις αποζημιώσεις απολύσεων ο δημόσιος προϋπολογισμός, αφού θα κληθεί να τις πληρώσει τον επόμενο χρόνο. Κατά τη ΝΔ ξεπερνούν τα 158 εκατ. ευρώ για 30.000 εφέδρους, υπό απόλυση, κατά τους μετριοπαθείς υπολογισμούς.

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε πως με τη μορφή εφεδρείας που προτείνει η ΝΔ οι συνολικές καθαρές οικονομίες κάθε χρόνο για το δημόσιο ταμείο είναι μεγαλύτερες από εκείνες της εφεδρείας που προτείνει η κυβέρνηση και από εκείνες του επιδόματος ανεργίας.

Δ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΤΙ "ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΤΑΪΛΙΝΓΚ ΑΠ' ΌΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ"

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες κι εντεινόμενες κινητοποιήσεις μαθητικών κοινοτήτων - υπό την μορφή καταλήψεων σχολικών μονάδων - ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, τέως Εντεταλμένος Σύμβουλος του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων  και Αιρετό Μέλος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιάλειας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την πιο κάτω δήλωση:

"Στην αρχή της σχολικής χρονιάς, μαζί με τις καθιερωμένες ευχές, προσωπικά είχα ζητήσει από τους μαθητές να προσηλωθούν στα μαθήματα και στους καθηγητές τους και ν' αφήσουν σ΄όλους τους άλλους (εκπαιδευτικούς,γονείς και ασχολούμενους με τα κοινά) τα προβλήματα που φέτος ειδικά ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.
Οι καταλήψεις στα Γυμνάσια και Λύκεια - και μάλιστα για αρκετές ημέρες τώρα - όσο κι αν έχουν ως ουσιαστική αφορμή την πρωτοφανή έλλειψη βιβλίων και τα πολλά κενά εκπαιδευτικών, δεν μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων αυτών, αντιθέτως τα πολλαπλασιάζουν με την απώλεια διδακτικών ωρών και την εκτός στόχου λειτουργία των σχολείων, τα οποία ενίοτε, ο αυθορμητισμός των νέων ή η παρείσφρηση ξένων προς αυτά ατόμων, μετατρέπουν σε πλατείες!
Οι ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας είναι πολλές και σοβαρές, που θα δικαιολογούσαν ακόμα και παραίτηση της Υπουργού ή έστω κάποιου από τους συνυπεύθυνους της πολιτείας.
Κάθε μέρα που περνά, με κατάληψη και χωρίς μάθημα, δεν αλλάζει κάτι. Ούτε τα βιβλία  θα έρθουν ως δια μαγείας ούτε βέβαια και οι ανύπαρκτοι καθηγητές.
Η Κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς και σ΄ αυτόν το τομέα, αλλά δεν θα πρέπει να συμπαρασυρθεί μαζί της κι ολόκληρο το οικοδόμημα της Παιδείας.
Και κάτι ακόμα! Η Υπουργός μάλλον τα καταφέρνει καλύτερα στο "στάϊλινγκ" απ΄ ότι στην παιδεία, αφού το μόνο που φαίνεται να την νοιάζει περισσότερο είναι η κομψή της εμφάνιση και μοδάτη μόστρα της !                      

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Άγριο επεισόδιο με πρωταγωνιστές την Ντόρα Μπακογιάννη, και περίπου δέκα πολίτες, έλαβε χώρα πριν από λίγο στα φέρι μπότ της Σαλαμίνας Σύμφωνα με πληροφορίες. Η Ντόρα είναι καλεσμένη στην παρέλαση για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και κατευθυνόμενη προς τα εκεί την γιούχαραν έξω από το φέρι μπότ.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ντόρα φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς της  ενώ λίγο αργότερα στο σημείο έφτασαν και άντρες του Λιμενικού σώματος....
Χαμός λέμε!
http://dimotikosafari.blogspot.com/2011/09/blog-post_455.html

ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!!!!ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΒΕΡΓΙΤΣΗΣ


 Δεν μπορεί να μαζέψει το πολιτικό γραφείο και τους συνεργάτες του και θα μαζέψει το δημοσιονομικό χάος; Πριν από λίγο παραιτήθηκε ο επί χρόνια συνεργάτης τουΒεργίτσης, καθώς έστειλε στους διαπιστευμένους...
συντάκτες του υπ. Οικονομικών ανακοίνωση που αναφερόταν στο SMS που θα μπορούν να στέλνουν όσοι φορολογούμενοι θέλουν να ενημερωθούν αν εντάσσονται ή αν εξαιρούνται από το χαράτσι στα ακίνητα. Στο sms, όμως, "επισυνάφθηκε" και το ακόλουθο : «Υπουργέ, σχετικά με το δελτίο τύπου του κ. Οικονόμου για το sms που πρέπει να στείλουν όσοι απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, έστειλα χθες το βράδυ μήνυμα στην κα. Σώκου (σσ: γραφείο τύπου αναπλ. Υπουργού) και της ζήτησα να προσθέσει μερικά παραδείγματα, όπως μου είπατε. Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο κ. Οικονόμου και με πολύ έντονο ο ύφος μου είπε ότι με την καθυστέρηση αποστολής του ΔΤ ταλαιπωρούμε τον κόσμο άσκοπα και ότι δεν ανέχεται λογοκρισία κανενός είδους. Τέλος, μου είπε ότι δεν πρόκειται να προσθέσει παραδείγματα και να το κάνουμε εμείς. Πώς να το χειριστώ;». Οι άνθρωποι δεν είναι μόνο επικύνδυνοι, είναι και μεγάλοι γκαφατζήδες...


http://fimotro.blogspot.com/2011/09/blog-post_1597.html

Ο ΣΤ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ


Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Ιωαννίνων, κ. Σταύρος Καλογιάννης, απαντώντας στην ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από το ΥΠΥΜΕΔΙ για τις συμβάσεις παραχώρησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν θα παρακολουθήσουμε την παραληρηματική απάντηση του ΥΠΥΜΕΔΙ για τις συμβάσεις παραχώρησης. Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα. Όμως, στο ΥΠΥΜΕΔΙ έχουν το μυαλό τους ακόμα στην περασμένη δεκαετία, λησμονώντας ότι «κυβερνούν» επί δύο ολόκληρα χρόνια.
Το έργο της Νέας Δημοκρατίας στα δημόσια έργα δεν μπορεί να αμφισβητείται από κανένα. Όπως έχουμε δεκάδες φορές τονίσει, τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και με δελτία τύπου, για τη Νέα Δημοκρατία οι συμβάσεις που υπογράφηκαν το 2007 είναι εξαιρετικά επωφελείς για το Ελληνικό Δημόσιο διότι:
Έχουν φθηνό κόστος κατασκευής σε σχέση με αντίστοιχα έργα στην ΕΕ. Έχουν φθηνό κόστος δανεισμού και μάλιστα χωρίς κρατικές εγγυήσεις (σε αντίθεση με τις παλαιότερες συμβάσεις παραχώρησης που είχαν υπογραφεί επί Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ). Το Ελληνικό Δημόσιο εισπράττει εγγυημένα το μεγαλύτερο μέρος των διοδίων. Παράλληλα, υλοποιείται η μεγαλύτερη αναπτυξιακή επένδυση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα, ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου, με ελάχιστη εθνική συμμετοχή, μόλις 12,5%. Ας τις συγκρίνει κάθε πολίτης με τις «επενδύσεις» των Αράβων στον Αστακό, που θα έφερνε η σημερινή Κυβέρνηση!!
Για την υποθαλάσσια στη Θεσσαλονίκη δεν έχει ευθύνη η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως είναι σε όλους γνωστό.
Κατανοούμε την αδυναμία του ΥΠΥΜΕΔΙ να απαντήσει στα ερωτήματά μας. Επί 20 ολόκληρους μήνες εμπαίζει τους Έλληνες πολίτες, υποσχόμενο δήθεν «αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης» και «μείωση των διοδίων». Υποσχόταν ειδικό λογαριασμό 500 εκατ. ευρώ, υπό μορφή εγγύησης προς τις Τράπεζες, ώστε να «ξεπαγώσουν» τα δάνεια προς τους παραχωρησιούχους. Υποσχόταν Ανώνυμη Εταιρεία ειδικού σκοπού, η οποία θα τιτλοποιούσε τα έσοδα από τα διόδια των συμβάσεων παραχώρησης.
Δεν έκανε τίποτα απολύτως απ’ όλα αυτά, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα έργα εδώ και έναν σχεδόν χρόνο και όχι «τώρα», όπως αναφέρει το ΥΠΟΜΕΔΙ.
Περισσεύει βέβαια η αλαζονεία, όταν ο αρμόδιος Υφυπουργός δίνει στο Κοινοβούλιο φωτοτυπημένες απαντήσεις στον έλεγχο που του ασκούμε. Δείχνει, παράλληλα την ένδεια επιχειρημάτων του Υπουργείου, το οποίο έχει περιοριστεί πλέον σε ρόλο θεατή των γεγονότων, καθώς:
α) Το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας (και όχι το αρμόδιο ΥΠΥΜΕΔΙ, όπως πομπωδώς είχε εξαγγείλει το 2009) με δική του νομοθετική πρωτοβουλία, ιδρύει Ανεξάρτητη Αρχή η οποία αναλαμβάνει τον έλεγχο των συμβάσεων παραχώρησης!
β) Το Υπουργείο Οικονομικών (και όχι το αρμόδιο ΥΠΥΜΕΔΙ) προκήρυξε νέο διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλων, που θα αναλάβουν τις συμβάσεις παραχώρησης!
γ) Το Υπουργείο ΠΕΚΑ (και όχι το αρμόδιο ΥΠΥΜΕΔΙ) έφερε στη Βουλή διάταξη περί «δωρεάν εκπόνησης μελετών προς το Δημόσιο». Τη διάταξη αυτή, το ΥΠΥΜΕΔΙ την προτείνει (ακόμα …) σε σχέδιο νόμου που πρωτοπαρουσίασε το Δεκέμβριο του 2009 και συνεχίζει να βρίσκεται υπό διαβούλευση!
Το ΥΠΥΜΕΔΙ απαξιώνεται καθημερινά από την αδράνειά του. Βούλιαξε στο θέμα των ταξί και στις εντεινόμενες διαφορές μεταξύ πρώην και νυν Υπουργών Υποδομών και εγκατέλειψε τα δημόσια έργα και τις συμβάσεις παραχώρησης. Για τη Νέα Δημοκρατία αυτές οι συμβάσεις είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας και πρέπει τα έργα να επανεκκινήσουν.
Καλούμε, για μία ακόμα φορά, το Υπουργείο Υποδομών να απαντήσει:
-Υπάρχει χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης των αυτοκινητοδρόμων;
-Τι θα περιλαμβάνουν οι αναθεωρήσεις, εάν γίνουν,
-Τι γίνεται με τα διόδια που εισπράττονται σε όσα έργα έχουν από καιρό σταματήσει;».

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΧΑΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ
O Περιφερειάρχης είναι υπεύθυνος να ξεκαθαρίσει
το θέμα των λατομείων Αράξου

Ο αιρετός Περιφερειάρχης - εν προκειμένω ο Απ. Κατσιφάρας - είναι αρμόδιος να ξεκαθαρίσει το θέμα λειτουργίας των λατομείων του Αράξου και να αξιολογήσει εάν εμπίπτουν ή όχι στη διάταξη του νόμου, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα παράτασης λειτουργίας μέχρι τις 31/12/2013.

Αυτό αναφέρεται σε απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, στην σχετική ερώτηση που είχε υποβάλλει ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιάτης στην απάντησή του αναφέρει: «Για την χορήγηση της ανωτέρω παράτασης εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου για δημόσια λατομεία, ή του αιρετού Περιφερειάρχη για τα μη δημόσια λατομεία, κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου, συνοδευόμενης από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόδειξη της συνδρομής των υπό α’ και β στοιχείων. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι το αν τα εν λόγω λατομεία Αράξου εμπίπτουν ή όχι στην ως άνω διάταξη ή σε τυχόν άλλες διατάξεις του ως άνω νόμου, αρμόδιος να το κρίνει είναι ο αιρετός Περιφερειάρχης κατά την εξέταση υποβληθέντος αιτήματος όπου θα αξιολογηθούν όλα τα επιμέρους θέματα».

Πέραν τούτων, ο κ. Μανιάτης στην απάντησή του, μάλλον αποκλείει τη τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2009 (βάσει της οποίας αποφασίστηκε το κλείσιμο των λατομείων) και την εκ νέου χορήγηση άδειας λειτουργίας στα λατομεία, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο «πέραν μιας σειράς νομικών θεμάτων που εγείρει, αντιμετωπίζεται σε κάθε περίπτωση με πρωταρχικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, την ασφάλεια εργαζομένων και περιοίκων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και εντός των πλαισίων εξυπηρέτησης του Δημοσίου συμφέροντος».

Μετά από αυτά, ο κ. Νικολόπουλος σχολίασε: «Το υπουργείο έφτιαξε ένα νόμο ανοίγοντας ένα παράθυρο παράτασης στη λειτουργία των λατομείων μέχρι το τέλος του 2013. Σε τελική ανάλυση όμως, το μπαλάκι της ευθύνης πέρασε στα χέρια των Περιφερειαρχών και των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Σε ό,τι αφορά τον Άραξο, στα χέρια του Απόστολου Κατσιφάρα. Ο οποίος και οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα: Έχει δεχτεί αιτήματα για παράταση της λειτουργίας των λατομείων του Αράξου; Και αν ναι, ποια είναι η θέση του και η απόφασή του; Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, οφείλει υπεύθυνα και ξεκάθαρα να τοποθετηθεί και να θέσει τέλος σε ένα θολό τοπίο που κανέναν δεν εξυπηρετεί».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΤΡΟΪΚΑΣ


Στο κτίριο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, λόγω της κατάληψης στο Σύνταγμα, πραγματοποιείται η συνάντηση του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα για την επικαιροποίηση του Μνημονίου και τον καθορισμό των απολύτως...
δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων εφαρμογής των μέτρων και μεταρρυθμίσεων. Στη συνάντηση συμμετέχουν οι κ.κ. Ζανιάς και Πλασκοβίτης.

Έτσι, σε ορίζοντα 20 ημερών η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει όλα τα επιπρόσθετα μέτρα απόδοσης 3% του ΑΕΠ και να τα εφαρμόσει εν συνεχεία.

Συγκεκριμένα, μετά την νομοθέτηση του τέλους ακινήτων θα πρέπει να προχωρήσει στην είσπραξή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Θα πρέπει ακόμη να δρομολογηθεί η επιπλέον μείωση κατά 20% στους μισθούς του Δημόσιου, η επιπλέον περικοπή 4% στις συντάξεις, η περικοπή στις φοροαπαλλαγές της τάξεως του 0,6% του ΑΕΠ που θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2011 και η αποκρυστάλλωση του καθεστώτος εργασιακής εφεδρείας στην οποία θα ενταχθούν 30 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2011.

Η τρόικα θα εξετάσει με τον κ. Βενιζέλο και τους υπουργούς που εμπλέκονται στην εφαρμογή του Μνημονίου όλο το πλέγμα των επικείμενων δράσεων, εστιάζοντας στις αποκρατικοποιήσεις, στο ασφαλιστικό, στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας, σε ζητήματα σχετικά με την εξέλιξη των τόκων, αλλά και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Ειδικό βάρος θα πέσει στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης όπου η τρόικα ζητεί επιτάχυνση των συγχωνεύσεων και καταργήσεων και εξυγίανση των οργανισμών μέσα από τον δραστικό περιορισμό του μισθολογικού κόστους. Αντίστοιχες συζητήσεις θα γίνουν και για τους ΟΤΑ, όπου θα εξετασθεί η οικονομική πορεία των δήμων μετά τον Καλλικράτη και το εάν απαιτούνται περαιτέρω προσαρμογές.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


Δύο πύρινα μέτωπα ξέσπασαν στις 3 μ.μ. σε δασικές εκτάσεις στην Κεφαλονιά και τη Λακωνία.
Στην Κεφαλονιά η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Κατελιός και στο σημείο επιχειρούν 11 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Τόμπρα Λακωνίας, συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη.

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ


Παρατείνεται έως τις 15 Δεκεμβρίου η προθεσμία που έληγες αύριο για την υποβολή Συγκεντρικών Καταστάσεων Προμηθευτών Πελατών. Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δοθεί παράταση και για τις καταστάσεις Φορολογικής Αναμόρφωσης ώστε... να υποβληθούν μετά τον Οκτώβριο, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστή η ακριβής προθεσμία.

Επίσης, παρατείνεται για ένα μήνα η προθεσμία που είχαν οι φορολογούμενοι στη διάθεσή τους για να υποβάλουν εκπρόθεσμες αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις, για κάθε είδος φορολογίας.

ΠΑΤΡΑ: ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟΥ ΡΙΟΥ

Στις αίθουσες του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πάτρας βρέθηκαν γι' άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του Καζίνο Ρίο και το Σωματείο τους.

Την Τετάρτη 28/9/2011 συζητεήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει 5 συνδικαλιστικά στελέχη, τα οποία απολύθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, μετά τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου των εργαζομένων, ζητώντας την ακύρωση των απολύσεων.

Οι παραπάνω εργαζόμενοι είχαν απολυθεί χωρίς να τους καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση, μετά την υποβολή μήνυσης από την εργοδοσία, διότι δήθεν διατάραξαν την οικιακή ειρήνη του Καζίνο κατά τη διάρκεια των κινητοποίησεων του περασμένου Μαρτίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο στο Καζίνο υπήρξαν δυναμικές κινητοποιήσεις για την ανάκληση 24 απολύσεων. Τότε το Σωματείο των Εργαζομένων είχε "πολιορκήσει", στα πλαίσια ειρηνικών διαμαρτυριών, επί μέρες το Καζίνο, απαιτώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων. Μάλιστα ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Δ. Καραγεωργόπουλος είχε κατασκηνώσει έξω από το Καζίνο, πραγματοποιώντας απεργίας πείνας, ως ένδειξη συμαπράστασης στους απολυμένους συνάδελφούς του, για να οδηγηθεί 8 ημέρες αργότερα στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Κατά τη διάρκεια της δίκης υπήρξαν πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ των απολυμένων συνδικαλιστών από τη ΓΣΕΕ, την Ομοσπονδία Επιχειρησιακών Επιχειρησιακών Σωματείων Ιδιωτικών Καζίνο (ΟΕΣΙΚ), το Σωματείο Εργαζομένων στο Καζίνο Ρίο, ενώ παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται προς τα τέλη Νοέμβρη, ενώ το "σήριαλ" με το Καζίνο συνεχίζεται, καθώς η εργοδοσία δεν έχει καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων για το μήνα Αύγουστο και ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Δ. Καραγεωργόπουλος προετοιμάζει έλεγχο στα οικονομικά του Καζίνο από ανεξάρτητο Οίκο Ορκωτών Ελεγκτών.

Η Δ ΜΠΑΣΤΑ ΤΙΜΗΣΕ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΤΟΝ ΑΧΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ


Την Εκδήλωση Μνήμης αφιερωμένη στον αείμνηστο Αχαιού ποιητή και πολιτικό Γιάννη Κουτσοχέρα, τίμησε στα Ιωάννινα, η Πατρινή Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, η οποία με ομιλία της αναφέρθηκε στο κοινωνικό και πολιτικό έργο του Γιάννη Κουτσοχέρα, αναδεικνύοντας την ανάγκη να διδαχθούμε από την πορεία και το έργο του, ώστε να καταφέρουμε να δώσουμε υπεραξία στα πολλά επίκαιρα μηνύματα που μας κληροδότησε.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το βράδυ της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας και είχε ως τίτλο: «Τιμητική εκδήλωση και μνήμη στους Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη Κουτσοχέρα, (το γένος Ρώσση)». Διοργανώθηκε από κοινού, από την Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, από το Ίδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη Κουτσοχέρα και από την Ιστορική-Λαογραφική Περιβαλλοντική αστική εταιρεία “Σουλιωτική Συμπολιτεία” και αξίζει να σημειώσουμε, ότι στο πολυπληθές ακροατήριο, έντονη ήταν και η παρουσία Αχαιών που ζουν μόνιμα στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Εκτός από την κα Δήμητρα Μπάστα, το παρόν έδωσαν, η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη Κουτσοχέρα, ποιήτρια και ζωγράφος κα Λέτα Κουτσοχέρα, η οποία μίλησε για το ποιητικό έργο του Γιάννη Κουτσοχέρα και την λειτουργία του Ιδρύματος, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Παντούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική υποθήκη του Γιάννη Κουτσοχέρα, ενώ η Πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου κα Άννα Δερέκα, απέδωσε ποιήματα του Γιάννη Κουτσοχέρα. Αμέσως μετά προβλήθηκε ένα μικρό αφιέρωμα στον Γιάννη Κουτσοχέρα.

ΠΑΤΡΑ: ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μέχρι και σύνεργα που παραπέμπουν σε χρήση ναρκωτικών βρέθηκαν σε θρανία υπό κατάληψη σχολείου της Πάτρας. Το θέμα αποκάλυψε ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Προσθέτοντας ακόμη ότι τα σχολεία έχουν γίνει και,... χαρτοπαικτικές λέσχες αφού διακινούνται... μεγάλα χρηματικά ποσά σε πόκα και άλλα τυχερά παιγνίδια! Μάλιστα για το συμβάν με τα ναρκωτικά σε σχολείο της πόλης που έχει καταληφθεί... και από εξωσχολικούς, ενημερώθηκε πλήρως και η Αστυνομία.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΕ


Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με την Γερμανική πρωτοβουλία στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συζητείται σήμερα, στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Αλλά, με πρωτοβουλία της Γερμανικής αντιπροσωπείας! Δεν ενοχλεί η πρωτοβουλία αυτή καθαυτή. Ενοχλεί, όμως, η εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας. Μια χώρα χωρίς δική της ενεργό παρουσία, που παρακολουθεί, απλώς, τις κινήσεις μιας άλλης χώρας για τη δική μας οικονομία.

Ακόμα περισσότερο όμως, ενοχλούν οι αρνητικές επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα της ανταγωνιστικότητας:
  • Αρνητικές επιδόσεις που καταγράφονται στις πρόσφατες εκθέσεις του World Economic Forum και του International Institute for Management and Development για την ανταγωνιστικότητα. Στην πρώτη η Ελλάδα καταλαμβάνει την 90η θέση μεταξύ 142 χωρών (ενώ το 2009 βρισκόταν στην 71η θέση) και στη δεύτερη την 56η θέση μεταξύ 59 χωρών (ενώ το 2010 κατείχε την 46η θέση).
  • Αρνητικές επιδόσεις που αποτυπώνονται στην παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης από τους επενδυτές. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, μεταξύ πρώτου επταμήνου του 2009 και του αντίστοιχου διαστήματος του 2011, οι άμεσες ξένες επενδύσεις είχαν πτώση κατά 65%. Στον δε επενδυτικό νόμο, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές ήταν 12 φορές μικρότερο σε σχέση με τα διαθέσιμα κονδύλια.
  • Αρνητικές επιδόσεις που απεικονίζονται στην οπισθοδρόμηση που σημειώθηκε και στον ίδιο τον προϋπολογισμό, παρά τον ορυμαγδό των μέτρων και τις θυσίες των Ελλήνων τα δύο τελευταία χρόνια. Το πρώτο οκτάμηνο του 2011 βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση από ό,τι το πρώτο οκτάμηνο του 2009. Τα κρατικά έσοδα έχουν μειωθεί κατά 2%, οι δαπάνες έχουν αυξηθεί κατά 0,6% και οι δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων έχουν μειωθεί κατά 53%.

Η κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί ένα σοβαρό πρόβλημα που το μετέτρεψε σε ανεξέλεγκτη κρίση. Θα περίμενε κανείς, έστω και την ύστατη ώρα, μια ουσιαστική αλλαγή πορείας. Διότι τα λόγια πια δεν αρκούν».

Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ


Η έξοδος από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και το θέμα της ανεργίας ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν χθες Τετάρτη κατά τη δεύτερη από τις τρεις...
τηλεμαχίες μεταξύ των υποψηφίων για το χρίσμα των Σοσιαλιστών στις προσεχείς προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Εξι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν το χρίσμα στις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος που θα διεξαχθούν στις 9 και 17 Οκτωβρίου. Αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρίσμα είναι ο Φρανσουά Ολάντ, πρώην ηγέτης του κόμματος και βουλευτής στην νότια-κεντρική περιοχή της Κορέζ. Ολες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Ολάντ να επικρατεί άνετα του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, αν επιλεγεί.

Δεύτερη πιθανή υποψήφια για το χρίσμα εμφανίζεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η δήμαρχος της Λιλ και πρώτης γραμματέας του κόμματος Μαρτίν Ομπρί. Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία στις εκλογές του 2007 έχασε από τον Σαρκοζί, έρχεται στην τρίτη θέση. Η Ρουαγιάλ και ο Ολάντ είναι πρώην σύντροφοι και έχουν μαζί τέσσερα παιδιά.

Στην κούρσα διεκδίκησης του χρίσματος συμμετέχει και ο Μανουέλ Βαλς, βουλευτής και δήμαρχος του Εβρί, μιας πόλης κοντά στο Παρίσι, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει στη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, καθώς και ο Αρνό Μοντεμπούρ, βουλευτής στην περιοχή της Βουργουνδίας, στη νοτιοανατολική Γαλλία, και πολέμιος της παγκοσμιοποίησης, ο οποίος τοποθετείται στην πιο αριστερή πλευρά του πολιτικού φάσματος συγκριτικά με τους υπόλοιπους πέντε υποψηφίους. Ο έκτος υποψήφιος είναι ο Ζαν Μισέλ Μπελέ, ηγέτης του μικρού κεντροαριστερού Ριζοσπαστικού Κόμματος της Αριστεράς και όχι σοσιαλιστής.

Και οι έξι υποσχέθηκαν ότι θα ακολουθήσουν μια περισσότερο αρμονική ευρωπαϊκή προσέγγιση στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη, η οποία δεν δείχνει σημεία υποχώρησης παρά τα διεθνή πακέτα διάσωσης που έχουν λάβει Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία. Επίσης δεσμεύτηκαν ότι, σε περίπτωση εκλογής τους, θα προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις του τραπεζικού συστήματος.

Οι μετοχές των τριών μεγαλυτέρων γαλλικών τραπεζών έχουν χάσει περισσότερο από το μισό της αξίας τους από τις αρχές Ιουλίου, καθώς οι επενδυτές τις πουλάνε μαζικά λόγω της ανησυχίας για την έκθεσή τους στο ελληνικό χρέος. Η Ρουαγιάλ δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του τραπεζικού συστήματος "ώστε (οι τράπεζες) να υπακούουν αντί να δίνουν εντολές." Η Ομπρί είπε ότι θα υποχρεώσει τις τράπεζες να διαχωρίσουν τις επενδυτικές από τις καταθετικές τους δραστηριότητες.

Ο Ολάντ δήλωσε ότι ορισμένες από τις τράπεζες ενδεχομένως να χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, αλλά ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να απαιτήσει μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα, για παράδειγμα, ζητώντας τους να χορηγούν περισσότερα δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις.  Ο κυριότερος στόχος του, αν εκλεγεί πρόεδρος, θα είναι να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στους γάλλους πολίτες μελλοντικά, ενώ παράλληλα να πατάξει το ιστορικά υψηλό επίπεδο του δημοσίου χρέους, το οποίο αναμένεται να φθάσει στο 87,4% του ΑΕΠ το 2012.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η εργασιακή ασφάλεια είναι ο πρώτος λόγος ανησυχίας των γάλλων ψηφοφόρων. Στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών όλοι οι υποψήφιοι συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η λήψη αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ συμφώνησαν και στο ότι οι πρόεδροι δεν θα πρέπει να απολαμβάνουν διπλωματική ασυλία.

Δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos-Logica Business Consulting που δόθηκε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα έδειξε ότι το 44% των ψηφοφόρων που προτίθενται να ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές στις 9 και 16 Οκτωβρίου, θα προτιμήσουν τον Ολάντ -ποσοστό αυξημένο κατά δύο ποσοστιαίεες μονάδες σε σχέση με τον Αύγουστο.

Η Ομπρί, η σημερινή ηγέτης του κόμματος, έρχεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων συγκεντρώνοντας 27%.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΛΣΕΚΕΚ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Επαγγελματική Κατάρτιση και Επανακατάρτιση ανέργων αλλά και εργαζομένων, είναι κρίσιμης σημασίας μέγεθος για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ανάπτυξης, αλλά και της απασχόλησης που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας σήμερα.
Είναι τεράστιο το κενό που έχει δημιουργηθεί από την απουσία προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Σταθερή μας θέση είναι ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης οφείλει να επιταχύνει τις διαδικασίες για την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που θα δώσουν ανάσα, στους χιλιάδες ανέργους της χώρας μας.
Η ταχύτερη απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, που καθυστερεί δραματικά, όπως και η διαφανής και αποδοτική υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης, είναι επιτακτική υποχρέωση της Κυβέρνησης, έτσι ώστε να μη χάνονται έτσι ευκαιρίες και σημαντικοί πόροι που θα τονώσουν την αγορά.
Το μήνυμα είναι ένα και είναι ξεκάθαρο:
Σηκώστε τα μανίκια, επιταχύνετε τις διαδικασίες, πάρτε μέτρα, γιατί η ανεργία γιγαντώνεται και η Κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις καθυστερήσεις και την αδυναμία σας.
Ζητάμε από το Υπουργείο Εργασίας, να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες αξιολόγησης και ανάθεσης και των υπόλοιπων 4 διαγωνισμών, που εκκρεμούν από το 2009 και αφορούν στην κατάρτιση Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, καθώς και στην κατάρτιση και Πιστοποίηση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Είναι ανάγκη να γίνει σε όλους κατανοητό, ότι η επιτάχυνση των διαδικασιών έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα, καθώς στα προγράμματα αυτά πρόκειται να συμμετάσχουν επιπλέον 40.000 άνεργοι, συμβάλλοντας στην απομείωση του ποσοστού ανεργίας».

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΛΒΙΟ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ


Εβδομήντα πέντε ετών γίνεται σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όμως δεν έχει και πολλά να γιορτάσει. Η Ιταλία στροβιλίζεται γύρω από την οικονομική κρίση και ο Καβαλιέρε βρίσκεται αντιμέτωπος με συντονισμένα πυρά και οργισμένες φωνές...
που ζητούν παραίτηση. Και φυσικά με τον «εφιάλτη» της Δικαιοσύνης που θέλει να τον... καταστρέψει. Τέσσερις δίκες με δόσεις σεξ και διαφθοράς και ο κίνδυνος μίας πέμπτης. Η σεξουαλική ζωή του Μπερλουσκόνι καθημερινά στα πρωτοσέλιδα. Οι έριδες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και η ίδια η Καθολική Εκκλησία που ζητά την «ηθική αναγέννηση» της Ιταλίας.

Τα άσχημα νέα και τα «χαστούκια» είτε από το μέτωπο της οικονομίας, είτε από τις διαρκείς αποκαλύψεις για τα περίφημα πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» και τις δοσοληψίες του, στοιβάζονται επικίνδυνα πια για τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία. Τα 75α γενέθλια του Μπερλουσκόνι είναι όντως κάθε άλλο από χαρούμενα.

Δεν είναι όμως ο μόνος που γιορτάζει σήμερα στην Ιταλία. Ο κύριος αντίπαλός του, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, γίνεται 60 ετών και γι' αυτόν τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα.

Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΡΕΝΗΣΗΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η προχειρότητα και η ανικανότητα της κυβέρνησης προκαλούν την κοινωνία και εκθέτουν διεθνώς τη χώρα. Δεν έχουν σχέδιο και προχωρούν αποσπασματικά σε εξαγγελίες που δεν υλοποιούνται από κανέναν.
Δύο μήνες τώρα συζητούν στο υπουργικό συμβούλιο το πλαίσιο και το εύρος της εργασιακής εφεδρείας χωρίς να έχουν βάλει καθαρά, αντικειμενικά, και αδιάβλητα κριτήρια αξιολόγησης.
Για παράδειγμα με ποιά κριτήρια αποφάσισε η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών ότι οι εφοριακοί και οι τελωνιακοί θα μείνουν στο απυρόβλητο και εκτός εργασιακής εφεδρείας; Θεωρεί μήπως ότι στους κλάδους αυτούς δεν υπάρχουν υπάλληλοι που θα έπρεπε να απομακρυνθούν από την υπηρεσία;
Αν ναι, θα του θυμίσουμε ότι η τελευταία έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας στην Ελλάδα, η οποία έγινε το 2010 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, κατέγραψε -με την πλέον επιεική μεθοδολογία (αυθόρμητες απαντήσεις σε έρευνα κοινής γνώμης)- 37.000 χιλιάδες περιστατικά διαφθοράς στις εφορίες μέσου ύψους 2.341 Ευρώ, ανά περιστατικό.
Υπολογίστηκε δηλαδή ένα ελάχιστο ποσό διαφθοράς της τάξεως των 100 εκ. Ευρώ, το οποίο είναι στην πραγματικότητα πολλές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο, μια που οι πραγματικά μεγάλες υποθέσεις αποκρύπτονται εξ ολοκλήρου με αυτή τη μεθοδολογία.
Η απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει ειδικά τους εφοριακούς από την εργασιακή εφεδρεία, την ώρα που διακηρύσσει μάλιστα ότι σκοπεύει να πολεμήσει τη φοροδιαφυγή, δείχνει ότι έχει πλήρως και απολύτως συμβιβαστεί με το σύστημα αυτό της οργανωμένης διαφθοράς».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑΔεν έχει εισαχθεί τίτλος
Τεχνητή σύγχυση προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη θέση της Ν.Δ. όσον αφορά τον θεσμό της εργασιακής εφεδρείας με αφορμή και τις δηλώσεις Καράογλου ότι η Ν.Δ. θα επαναπροσλάβει όσους απολυθούν με τον θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.
Η συγκεκριμένη αναφορά ήταν βούτυρο στο ψωμί των ραδιοκάναλων της διαπλοκής που θέλησαν να πλήξουν τον Σαμαρά , γι΄ αυτό είναι προτιμότερο να αποκατασταθούν τώρα τα πράγματα παρά να σύρεται η εντύπωση περί νεφελώδους θέσης.
Ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος είπε την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ τα εξής :
« Το σχέδιό της για απολύσεις, μέσα από την εργασιακή εφεδρεία, δεν είναι μόνο αντικοινωνικό αλλά ταυτόχρονα είναι και αναποτελεσματικό οικονομικά αφού το όφελος από τις απολύσεις ισοσκελίζεται από το κόστος των αποζημιώσεων, των επιδομάτων ανεργίας και κυρίως από την απώλεια των πρόσθετων εσόδων που προκύπτουν από την είσοδο στην αγορά των μισθών των εργαζομένων.
Έτσι οι απολύσεις θα έχουν δυσμενείς πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις στην οικονομία.
Αντίθετα, η θέση της Νέας Δημοκρατίας για την εργασιακή εφεδρεία, που δεν προβλέπει απολύσεις, αναδεικνύεται όχι μόνο κοινωνική αλλά και αποδοτική.
Δεν θα υπάρχει κόστος αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, δεν θα υπάρξει επιβάρυνση από τα επιδόματα ανεργίας και το σημαντικότερο, οι ευρισκόμενοι στην εφεδρεία, όπως εμείς την προτείνουμε θα έχουν διαθέσιμο εισόδημα, έστω και μειωμένο και θα υπάρχουν πρόσθετα έσοδα από εισφορές, φόρους, ΦΠΑ, κατανάλωση.

Συμπερασματικά : υπεύθυνα και δεσμευτικά. Η Νέα Δημοκρατία θα επαναδιαπραγματευθεί άμεσα και σε προτεραιότητα το καθεστώς εφεδρείας έτσι ώστε να μετατραπεί σε αυτό που προτείνει αυτή.
Όλοι οι ευρισκόμενοι σε εφεδρεία για μας, έχουν ενεργή εργασιακή σχέση και δεν θα απολυθούν. Έτσι κι αλλιώς, με την «εφεδρεία» που εφαρμόζεται σήμερα δεν θα υπάρχει καμία απόλυση για ένα χρόνο.
Αναλυτικά οι ευρισκόμενοι στην εφεδρεία θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν φόρο εισοδήματος, έστω και μειωμένο, θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν εισφορές στο ταμεία τους, έστω και μειωμένες, θα εξακολουθήσουν να διατηρούν κάποιο επίπεδο κατανάλωσης.
Αντίθετα όσοι ξέρουν ότι πρόκειται να απολυθούν θα μειώσουν δραστικά την κατανάλωσή τους και από την επόμενη χρονιά δεν θα πληρώνουν ούτε φόρο εισοδήματος ούτε εισφορές. Κι όταν απολυθούν το κράτος θα τους καταβάλει επίδομα ανεργίας.
Έτσι το κράτος μετά τη λήξη του έτους θα χάσει πρόσθετα έσοδα, αν ακολουθήσει απόλυση. Και θα επιβαρυνθεί με τη αποζημίωση όσων απολύσει. Επί πλέον η απόλυση θα έχει δυσμενείς πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις στον ιδιωτικό τομέα. Θα απολυθούν άνθρωποι και θα κλείσουν μαγαζιά!
Και αυτό θα φέρειπρόσθετες απώλειες εσόδων για το κράτος καιπρόσθετες δαπάνες (επιδόματα ανεργίας). Άρα με την εφεδρεία που προτείνουμε εμείς (χωρίς απολύσεις)συνολικά το κράτος έχει μεγαλύτερες άμεσες οικονομίες, τα πρώτα δύο χρόνια, ενώ η οικονομία υφίσταταιμικρότερες συνέπειες λόγω ύφεσης και η κοινωνία λιγότερες πιέσεις» .
Στο κείμενο του Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. που εκδόθηκε λίγες μέρες νωρίτερα , αναφέρονται τα εξής για την εργασιακή εφεδρεία :
«Έχουμε επεξεργαστεί την εφαρμογή του θεσμού ανάλογα με την ηλικία των προσώπων που μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία.
Για όσους είναι πάνω από τα 50 εφεδρεία με το βασικό μισθό ως τη σύνταξη εκτός κι αν βρει δουλειά αλλού.
Για όσους είναι από τα 40-50 δύο τριετίες και
Για όσους είναι από τα 30-40 μια τριετία.
Για τις δυο τελευταίες κατηγορίες, τα όρια εφεδρείας ισχύουν εφόσον στο μεταξύ υπάρχει ανάκαμψη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και μπορούν να τις διεκδικήσουν.
Σε αντίθετη περίπτωση, τα όρια εφεδρείας παρατείνονται.
Σε όλες τις περιπτώσεις προκύπτει ότι μπορούμε να έχουμε ταχύτερη μείωση προσωπικού και ελλείμματος σε σύγκριση με την άμεση απόλυση.
Αν λάβουμε υπόψη το συνολικό κόστος της ανεργίας, η τριετία επιτρέπει επαρκή χρόνο μαθητείας για μετάταξη.
Εάν ο θεσμός περιοριστεί στον ένα χρόνο, ουσιαστικά στέλνουμε τον εργαζόμενο σε ανεργία από τώρα ».
Προκύπτει ξεκάθαρα ότι η θέση είναι μία και ενιαία και ότι διαφορετικές προσεγγίσεις αποτελούν εκτός «γραμμής» αναφορές που γίνονται για εσωτερική μικροκομματική κατανάλωση. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Κ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τα σχολεία χωρίς τα απολύτως απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους, χωρίς βιβλία, χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά με φωτοτυπίες, σημειώσεις, dvd και χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, εξαιτίας της μη έγκαιρης προετοιμασίας και έλλειψης οργάνωσης και σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας.
Την πρωτοφανή στα χρονικά αυτή εικόνα ήρθαν να συμπληρώσουν οι καταλήψεις, τα κλειστά σχολεία, αλλά και περιστατικά ακραίας καταστροφικής μανίας, με θύματα τα δημόσια κτιριακά συγκροτήματα, όπου εκτυλίσσονται  συνθήκες πρωτόγνωρης βαρβαρότητας, όχι από μαθητές, αλλά από εξωσχολικούς και κουκουλοφόρους. Εικόνες που δεν τιμούν  την ιστορία μας, την Παιδεία και τον Πολιτισμό μας και μας γυρίζουν πίσω στο παρελθόν, αλλοιώνουν την αγωνιστική και διεκδικητική διάθεση των μαθητών που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης και προκαλούν δυσάρεστη έκπληξη στο Πανελλήνιο.
Οι ζημίες που προκαλούνται στα υπό κατάληψη σχολεία  από διάφορους εξωσχολικούς, γνωστούς και αγνώστους, αποτιμούνται - τις περισσότερες φορές - σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Υπάρχουν ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όπως: Ποια μέτρα λαμβάνονται για την ασφάλεια των σχολικών κτηρίων, προκειμένου να περιφρουρηθεί η δημόσια σχολική περιουσία;
Ποιες κινήσεις γίνονται για να βρεθούν και να πληρώσουν τις ζημίες οι υπεύθυνοι, ειδικά σήμερα που και το κάθε ευρώ αξίζει διπλά, αλλά και να διασφαλιστεί το εκπαιδευτικό περιβάλλον και η προσωπική ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών;
Υπάρχουν, όμως, και πολιτικές ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν για τη σημερινή κατάντια στην Παιδεία.  Εκείνοι που, σε κάθε περίπτωση, δεν φταίνε είναι οι μαθητές και οι οικογένειές τους. Για αυτό και καλούμε τους μαθητές, συμμεριζόμενοι και αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που βιώνουν, να γυρίσουν στα μαθήματά τους και να κρατήσουν τα σχολεία ανοικτά».

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ

Φίλες και φίλοι ,

Σε καλούμε να συμμετέχεις στις εσωκομματικές εκλογές της Δημοκρατικής Συμμαχίας που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Οι εσωκομματικές εκλογές θα λάβουν χώρα στα κατά τόπουςγραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας από τις 10:00 έως τις 19:00 για την ανάδειξη των 9μελών Διοικητικών Συμβουλίων των Τοπικών Οργανώσεων - Ομάδων Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας όλης της χώρας.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχουν όλα τα μέλη του κινήματος, τα οποία εγγράφονται έως και την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όσοι απέκτησαν την ιδιότητα του μέλους του κινήματος έως και την 25η Σεπτεμβρίου 2011.

Στις κατά τόπους Ομάδες Πρωτοβουλίας εκλέγεται 9μελής Διοίκηση και η οποία κατόπιν θα εκλέξει τον Επικεφαλής - Πρόεδρο. Οι δηλώσεις υποψηφιότητας για το διοικητικό συμβούλιο υποβάλλονται είτε στην αρμόδια εφορευτική επιτροπή εγγράφως και επί αποδείξει είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Δημοκρατικής Συμμαχίας από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές απευθυνθείτε στο Τμήμα Οργανωτικού του κινήματος στο τηλέφωνο 210 9000000, email: organotiko@dimsim.gr ή στα κατά τόπους γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας

ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΖΟΥΡΑΜΑΝΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ ΔΗΜΑΡΑ


Την άρνηση του να ψηφίσει το ψήφισμα, που πρότεινε ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Δημαράς, σχετικά με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, κατέθεσε με παρρησία λόγου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Τζουραμάνης. Με έντονο ύφος έκανε λόγο για λαϊκισμό εκ μέρους του Δημάρχου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι προς στιγμή νόμιζε πως ομιλεί εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε.

Συνεχίζοντας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα περίμενε πρωτίστως “δίκαιη αυτοκριτική από τη γενιά των γονέων μας, τη γενιά του Πολυτεχνείου που δια της ψήφου της στο βαθύ κατεστημένο των κομμάτων εξουσίας έφεραν τη χώρα σε αυτή την τραγική κατάσταση”. Επιπλέον ζήτησε να αναγνωρίσουν το λάθος τους και ακαριαία να παραιτηθούν από οποιοδήποτε θέση ευθύνης και εξουσίας κατέχουν παραδίδοντάς την σε νέα πρόσωπα και στη νέα γενιά με οποιοδήποτε κόστος.

Προέτρεψε μάλιστα τον κ. Δήμαρχο να ασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο πρώτα με τα του οίκου του, που πάνε από το κακό στο χειρότερο, και έπειτα να ασχοληθεί με τα της κεντρικής εξουσίας.

Καταλήγοντας ο κ. Ανδρέας Τζουραμάνης πρότεινε ψήφισμα βασισμένο σε έξι συνιστώσες που κυρίως θα αναφέρει την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει η Ελληνική οικογένεια, την επανεξέταση των άδικων μέτρων της κυβέρνησης και την παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Τέλος ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με το πλέον αισιόδοξο μήνυμα « Κύριοι ας κάνει ο καθένας το καθήκον του, ας κάνει τα σαφή διότι η Ελλάδα προ οριστε να ζήσει και θα ζήσει ».ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ : ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ 29 ΑΤΟΜΑ


Στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος 29 προσώπων για την υπόθεση των υποβρυχίων προχώρησε η εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος. Οι διώξεις είναι βαρύτατες και αφορούν στα εξής αδικήματα: Ξέπλυμα μαύρου χρήματος...
ενεργητική δωροδοκία, παθητική δωροδοκία, απλή και άμεση συνέργεια στις παραπάνω πράξεις και απιστία στην υπηρεσία κατά του δημοσίου.
Είχε προηγηθεί σχετικό πόρισμα της εισαγγελέως Πρωτοδικών κ.Πόπης Παπανδρέου. Παράλληλα , η εισαγγελία προχώρησε και στην έκδοση διάταξης με την οποία απαγορεύεται η έξοδος των 29 εμπλεκομένων από τη χώρα. Τέλος, για 9 άτομα τα οποία είχαν δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Μόλις μία εβδομάδα μετά την επιβολή της θανατικής ποινής του Τρόι Ντέιβις που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή, εκτελέστηκε, χθες στη Φλόριντα, ο 61χρονος Κουβανός Μανουέλ Βάλ, ο οποίος επί 31 χρόνια ζούσε φυλακισμένος και με την αγωνία...
της επικείμενης εκτέλεσης του.

Ο Μανουέλ Βαλ είχε κριθεί ένοχος για το θάνατο ενός αστυνομικού, το 1971. Η εκτέλεση του έγινε με τη βοήθεια αναισθητικού, η χρήση του οποίου έχει αμφισβητηθεί, στις 19.14 τοπική ώρα, μετά από την απόρριψη αίτησης αναίρεσης της ποινής του από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο 61χρονος κουβανός ήταν ο 28ος κατάδικος ξένης υπηκοότητας, που εκτελέστηκε μετά από την επαναφορά της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ, το 1976

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΚΟΡΑΝΤΗΣΈστειλαν σχετική Επιστολή στον Φίλιππο Πετσάλνικο...

Μετά τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ηλία Πολατίδη, ο πρόεδρος του κόμματος, Γ. Καρατζαφέρης αλλά και ο βουλευτής επικρατείας, Ι. Κοραντής, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να αποποιηθούν εκ νέου του δικαιώματος χρήσης βουλευτικού αυτοκινήτου.

Ο κ. Πολατίδης ζητά το αντίτιμο που θα κατέβαλε η Βουλή για τη μίσθωση του αυτοκινήτου του να κατατίθεται στο λογαριασμό για την απόσβεση του δημοσίου χρέους.

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ


Ειδικό δικαστήριο του Μπαχρέιν καταδίκασε σήμερα Πέμπτη έναν διαδηλωτή στην ποινή του θανάτου και έναν δεύτερο σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για το φόνο ενός αστυνομικού σε σιιτικό προάστιο στη Μανάμα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων...
του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου.

Οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν ότι σκότωσαν «εκ προμελέτης» έναν αστυνομικό εν ώρα καθήκοντος στη Σίτρα, κοντά στην Μανάμα, «με τρομοκρατικούς σκοπούς», καθώς και για τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις σε δημόσιους δρόμους, είπε ο εισαγγελέας Γιούσεφ Φλάιφελ, τον οποίο επικαλείται το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο BNA.

Δικαστήριο καταδίκασε επίσης 20 γιατρούς σε ποινές κάθειρξης πέντε ως δεκαπέντε ετών κρίνοντάς τους ενόχους για κλοπή φαρμάκων και αποθήκευση όπλων στην διάρκεια των ταραχών στο βασίλειο του Κόλπου.

Οι Σιίτες του Μπαχρέιν, που αποτελούν την πλειοψηφία στο βασίλειο, το οποίο κυβερνά εδώ και δεκαετίες μία σουνιτική δυναστεία, είχαν βγει στους δρόμους της χώρας το Φεβρουάριο και το Μάρτιο με αίτημα μεγαλύτερη πρόσβαση σε δουλειές και συμμετοχή στην κυβέρνηση. Η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων με τη συνδρομή της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η επιβολή στρατιωτικού νόμου ανέσχεσε το κίνημα αυτό.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκατοντάδες τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 1.000 συνελήφθησαν - στην πλειοψηφία τους Σιίτες - κατά την καταστολή.

Στην δεύτερη δίκη, οι 20 γιατροί καταδικάστηκαν για την βίαιη κατάληψη ενός νοσοκομείου, διασπορά ψευδών ειδήσεων, άρνηση να παράσχουν φροντίδα, πρόκληση μίσους εναντίον της μοναρχίας και εκκλήσεις να ανατραπεί. Οι γιατροί διέψευσαν επανειλημμένα τις κατηγορίες, λέγοντας ότι κατασκευάστηκαν από τις αρχές με σκοπό να τιμωρηθεί το ιατρικό προσωπικό που φρόντιζε ανθρώπους που έλαβαν μέρος στις αντικαθεστωτικές κινητοποιήσεις.

Οι δέκα από αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 15 ετών, ενώ οι δύο καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και οι υπόλοιποι σε ποινές κάθειρξης 5 ετών.

Οι αρχές διατείνονται ότι η αντιπολίτευση επιδιώκει την εγκαθίδρυση ενός σιιτικού καθεστώτος, με στήριξη από το Ιράν - κατηγορία που η αντιπολίτευση αλλά και η Τεχεράνη διαψεύδει.

Η Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Μπαχρέιν εξέδωσε ένα ανακοινωθέν με το οποίο εκφράζει βαθιά ανησυχία για τις ποινές, τις οποίες χαρακτήρισε ιδιαίτερα «αυστηρές».

87ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ!!!!


Θέλει να χωρίσει την 70χρονη γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 8 χρόνια...
Αίσθηση προκάλεσε χθες (28-09-2011) στα δικαστήρια του Ηρακλείου η περίπτωση ενός 87χρονου, που βρέθηκε στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου, ζητώντας να χωρίσει από την 70χρονη σύζυγο του!

Η τελευταία είναι αλλοδαπή και παντρεύτηκαν πριν από 8 χρόνια. Φαίνεται μάλιστα να είχαν αρμονικό έγγαμο βίο. Ωστόσο τα προβλήματα στην σχέση τους ανέκυψαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο υπερήλικας που εμφανίστηκε στο δικαστήριο με το μπαστουνάκι στο χέρι, υποστηρίζει ότι η σύζυγος του τον είχε παραμελήσει και ότι τον εγκατέλειψε. Κάτι που ωστόσο δεν αποδέχεται η άλλη πλευρά, η οποία πιστεύει ότι το διαζύγιο είναι «δάκτυλος» των παιδιών του υπερήλικα ώστε η 70χρονη να μην αποκτήσει συνταξιοδοτικά και κληρονομικά δικαιώματα καθώς ο 87χρονος είναι αρκετά ευκατάστατος.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η 70χρονη αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι μετά από τις έντονες πιέσεις που της ασκήθηκαν από τον σύζυγο της.

Η υπόθεση αυτή δεν ήταν η μοναδική που εκδικάστηκε χθες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου όπου συζητήθηκαν αρκετές περιπτώσεις αντιδικιών που είτε είχαν σχέση με την διεκδίκηση περιουσιακών στοιχείων μετά το διαζύγιο, είτε με προσβολές πατρότητας (και είναι πάρα πολλές), είτε με περιπτώσεις διετούς διάστασης.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΕ 20 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΑ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Τουλάχιστον 20 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχουν ήδη υποστεί κατάσχεση μισθών, από τις εφορίες τους, εξαιτίας οφειλών προς το Δημόσιο.
Την καταγγελία έκανε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των εργαζομένων της...
υπηρεσίας, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, στο Βήμα FM 99,5. Όπως καταγγέλλει ο εκπρόσωπος, οι εργαζόμενοι απειλούνται και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από τράπεζες, καθώς μένουν απλήρωτες οι δόσεις στεγαστικών και άλλων δανείων.
H πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, Φρόσω Σταυράκη, απαντώντας στην παραπάνω καταγγελία, επιβεβαίωσε ότι ο νόμος που επιτρέπει την κατάσχεση μισθών και συντάξεων, έχει ενεργοποιηθεί και πως το μέτρο εφαρμόζεται με ένταση τους τελευταίους μήνες.

"ΠΑΓΩΜΕΝΑ" ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 145,4 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ


Ρεπορτάζ : Χριστίνα Κοψίνη
(από την Καθημερινή)
Δεσμευμένους και ανενεργούς πόρους ύψους 145,4 εκατ. ευρώ, από «παγωμένα» προγράμματα κατάρτισης των οποίων το διαγωνιστικό μέρος έχει ολοκληρωθεί εδώ και 25 μήνες, συνεχίζει να διατηρεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής...
Ασφάλισης παρά το έντονο ενδιαφέρον των ανέργων που συρρέουν κατά εκατοντάδες σε όποια προκήρυξη δημοσιεύεται έστω και για ελάχιστες θέσεις. Ο κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια αν δεν απορροφηθούν είναι πλέον ορατός. Στην πραγματικότητα, η αρμόδια γενική γραμματεία του υπουργείου Εργασίας που διαχειρίζεται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ παραμένει ανενεργή το τελευταίο εξάμηνο και μάλιστα σε συνθήκες αυξανόμενης ανεργίας που καθιστά πολυτέλεια την ελάχιστη καθυστέρηση.
Επιστολή επιχειρηματία
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στους 21 διεθνείς διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν από το 2001 μέχρι το 2009 ο μέσος συνολικός χρόνος -όπως σημειώνει σε επιστολή του προς τα υπουργεία επιχειρηματίας του χώρου-δεν υπερέβη τους 8 μήνες. «Η υπηρεσία σας χρειάστηκε κατά μέσο όρο 19 μήνες προκειμένου να ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο, τη διαδικασία του ελέγχου των δικαιολογητικών συμμετοχής. Στη συνέχεια επί 5,5 μήνες δεν έχετε κάνει καμία πράξη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.
Η υστέρηση στην υλοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 3 δισ. ευρώ, αποτυπώνεται και στα στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικού του υπουργείου. Το συνολικό ποσοστό υλοποίησης του Προγράμματος σε σχέση με τον προγραμματισμό και τις δεσμεύσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα έτη 20072010 ανέρχεται σε ποσοστό 13,48%, ενώ μέχρι τον Ιούνιο του 2011 αυξήθηκε μόλις στο 16%. Σε σχέση με τους στόχους του Μνημονίου για το α΄ εξάμηνο του 2011 η απόκλιση καταγράφεται στο -45,23%. Η αρνητική εικόνα είναι ακόμη πιο εμφανής εάν εξεταστούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο κατά άξονα. Επί παραδείγματι, ο άξονας 1 του Επιχειρησιακού που αφορά στις συστημικές παρεμβάσεις οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δύο χρόνια, εμφανίζει απορρόφηση πόρων μόλις 4,05% και ο άξονας 2 (αφορά στην προσαρμοστικότητα) έχει απορρόφηση 0,37%. Ακόμη και η απορρόφηση πόρων για την τεχνική βοήθεια δεν ξεπερνά το 1,26%. «Η μη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και η μετακύλιση των αντίστοιχων δαπανών στα επόμενα έτη θα δημιουργήσει προβλήματα χρηματοδότησης από τους πόρους του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, οι οποίοι βάσει του Μεσοπροθέσμου είναι συγκεκριμένοι και δεν μπορούν να μετακληθούν από το ένα έτος στο άλλο» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού του υπουργείου Εργασίας στο υπηρεσιακό σημείωμα που απέστειλε ήδη από τον Αύγουστο προς τον υπουργό Εργασίας και τους γενικούς γραμματείς.
Η μεγάλη καθυστέρηση και οι φήμες περί ακύρωσης των διαγωνισμών οδήγησε τον επίσημο φορέα των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, τον ΕΛ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ να ζητήσει την παρέμβαση των κομμάτων και της ΓΣΕΕ. Επερώτηση για το ίδιο θέμα κατέθεσαν και 3 βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ένας από τους μεγαλύτερους φορείς του χώρου, η «Τεχνική Εκπαιδευτική», η αποδέσμευση των προγραμμάτων που έχουν παγώσει, εκτός από την προσωρινή ανακούφιση σε 52.200 ανέργους με την καταβολή 28 εκατ. εκπαιδευτικών επιδομάτων, συνδέεται και με επιπλέον οφέλη όπως η καταβολή της κοινοτικής συνδρομής που θα αγγίξει το 90% του συνολικού προϋπολογισμού, άμεσο δημοσιονομικό όφελος 14,6 εκατ. ευρώ (μέσω της προβλεπόμενης παρακράτησης 8%) αλλά και άλλων 12 εκατ. ευρώ μέσω της παρακράτησης 22,4% στα εκπαιδευτικά επιδόματα, 2,2 εκατ. ευρώ όφελος για το Δημόσιο από την επιστροφή του ΦΠΑ που προκύπτει από τις επιχειρήσεις, αμοιβές ύψους 14,6 εκατ. σε εκπαιδευτικούς, 7,5 εκατ. αμοιβές στις εταιρείες πιστοποίησης, 8 εκατ. από αμοιβές σε προμηθευτές διατροφής.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ BLOOMBERG : ΤΟ 93% ΒΛΕΠΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Σύμφωνα με την τριμηνιαία παγκόσμια δημοσκόπηση του πρακτορείου σε 1.031 συνδρομητές του Bloomberg, το 75% προβλέπει ύφεση στην Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, το 72% προβλέπει πως μια χώρα μέλος της ζώνης του ευρώ θα...
εγκαταλείψει μέσα στην προσεχή πενταετία το ευρώ, ενώ το 40% θεωρεί πως αυτό θα γίνει μέσα στο επόμενο έτος.
Το 53% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κρίση χρέους θα διαχυθεί στον τραπεζικό τομέα ο οποίος κατέχει τα κρατικά ομόλογα, ενώ περίπου το 35% εκτιμά πως η επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους θα εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία τον επόμενο χρόνο.
Το 56% δηλώνει πως θα μειώσει την έκθεσή του στο ευρώ μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 88% δήλωσε ότι οι συνθήκες στην οικονομία της Ευρωζώνης επιδεινώνονται.
Δεδομένου ότι η Ελλάδα αγωνίζεται να επιβάλει τη λιτότητα που απαιτείται για την αξιοποίηση της διεθνούς βοήθειας το 93% των ερωτηθέντων δήλωσε πως τελικά η χώρα θα χρεοκοπήσει. Το 56% προβλέπει το ίδιο για την Πορτογαλία, ενώ το 58% θεωρεί πως η Ιρλανδία θα αποφύγει τη χρεοκοπία.
Το 64% δήλωσε πως η Ισπανία θα συνεχίσει να πληρώνει τους λογαριασμούς της και παρόμοιος αριθμός ερωτηθέντων δήλωσε ότι το ίδιο θα ισχύσει η Ιταλίας.
Για το πώς αξιολογούν τους ηγέτες της Ευρώπης με χρηματοοικονομικά κριτήρια το 59% αντιμετωπίζει αρνητικά την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και το 70% ήταν επικριτικό για τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟY Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ


Στις 13 Οκτωβρίου θα ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης από το ελληνικό πακέτο στήριξης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην...
Bundestag.
Μιλώντας στους Γερμανούς βουλευτές ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την επικύρωση της συμφωνίας γιατο EFSF, ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε πως προϋπόθεση για την εκταμίευση της έκτης δόσης θα είναι η έκθεση της τρόικας, στην οποία "η τρόικα θα κρίνει ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις" που έχουν τεθεί.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα συνεριάσει το Eurogroup στα μέσα Οκτωβρίου, με βασικό θέμα στην ατζέντα την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Προχωράνε κανονικά... πριγκιπικά!

Πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου η πρώτη επαφή του Παναγιώτη Πετρόπουλου με τους εκπροσώπους και δικηγόρους του Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Προχωράνε κανονικά... πριγκιπικά!
Οι δύο πλευρές είχαν τη πρώτη τετ α τετ επαφή, τα είπαν από κοντά και μίλησαν για το πλαίσιο συνεργασίας το οποίο θα πρέπει να χαράξουν ώστε να βρεθούν οι δυο πλευρές γύρω από το ίδιο τραπέζι και να αρχίζουν να μιλάνε για την πραγματοποίηση του "deal".
Αυτό που βέβαια τόνισαν οι εκπρόσωποι της πλευράς Βαρδινογιάννη στον κ. Πετρόπουλο ήταν πως θα πρέπει να έχει στα χέρια του και το επίσημο πληρεξούσιο και όχι μόνο αυτό που του έχει αποσταλεί με e-mail. Έτσι ώστε οι οποίες κινήσεις και όποιες συζητήσεις να είναι πιο σίγουρες, πιο πλήρεις.
Αυτό φυσικά αναμένεται να γίνει μέχρι την Παρασκευή και φυσικά η έλευση αυτού του χαρτιού είναι που θα δώσει άλλη διάσταση στο όλο θέμα και θα δείξει πως η συγκεκριμένη υπόθεση και το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα από τη Σαουδική Αραβία είναι αληθινό.
Αυτό που θα πρέπει να σημειώσουμε εμείς είναι πως όπως λέει ο λαός μας "η σιωπή είναι χρυσός" και είναι γεγονός ότι χθες τόσο ο Παναγιώτης Πετρόπουλος όσο και ο Βλάσης Τσάκας δύσκολα μπορούσαν να εντοπιστούν από τον οποιοδήποτε. Ίσως πλέον είναι σε ισχύ η σιγή ασυρμάτου που θα έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή ώστε το όλο θέμα να πάρει τη σοβαρότητα που έπρεπε.
Όσον αφορά τον Βλάση Τσάκα χθες το απόγευμα βρισκόταν στο Κάιρο από όπου θα πέταγε για την Τζέντα προκειμένου να βρεθεί στη Σαουδική Αραβία και δίπλα στον Πρίγκιπα στη διάρκεια της Πέμπτης.
Δεν αποκλείεται μάλιστα, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο Βλάσης Τσάκας στη διάρκεια που θα είναι μαζί με τον Πρίγκιπα να υπάρξει και μια επικοινωνία του Σαουδάραβα με τον κόσμο του Παναθηναϊκού μέσω μιας ραδιοφωνικής ή τηλεοπτικής συνέντευξης.

Πηγή: prasinanea.gr

Τσάκας, Τζίγκερ και Βγενό στην Παιανία

Τσάκας, Τζίγκερ και Βγενό στην Παιανία
Εχω ξοδέψει πολλές ώρες τις τελευταίες ημέρες στην προσπάθειά μου να καταλάβω τι ακριβώς κάνουν αυτή την εποχή ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με γκεστ σταρ τον Βλάση Τσάκα, στην υπόθεση του Παναθηναϊκού.

Εχω ακούσει σενάρια, εικασίες και εκτιμήσεις που με μπερδεύουν περισσότερο από τα μέτρα που ανακοινώνει σε αυτό το διαρκές refresh ο Μπένι για την ελληνική οικονομία. Πολύ λάδι, και από τηγανίτα τίποτα.

Του Βασίλη Σαμπράκου
info@sambrakos.com


Και, εντάξει, ο Τσάκας να μην το καταλαβαίνει ότι όλα αυτά μόνο εκνευρισμό προκαλούν στον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Δεν είναι όμως δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται τι κάνουν αυτή την περίοδο ο Βαρδινογιάννης και ο Βγενόπουλος. Ότι δηλαδή έχουν φτάσει να γίνονται πρωταγωνιστές ακόμη και στα ανέκδοτα που βγάζουν αυτές τις μέρες στην Παιανία οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο διασκεδάζουν την ανησυχία τους για το επαγγελματικό και ποδοσφαιρικό μέλλον τους στο Τριφύλλι.

Ο Τσάκας και ο πρίγκιπας έχουν γίνει στην Παιανία ανέκδοτο. Δεν γίνεται όμως να καταντούν ανέκδοτο ο νυν μεγαλομέτοχος και ο επίδοξος μεγαλομέτοχος. Και οι δύο αυτά θα τα βρουν μπροστά τους, ή καλύτερα θα τα βρει μπροστά του όποιος τελικώς πάρει επάνω του την ευθύνη της διοίκησης και της χρηματοδότησης του Παναθηναϊκού.

Όλα αυτά βεβαίως θα τα βρει μπροστά της και η ομάδα, κι ας έχει σταθεί τυχερή να έχει ρεπό σε αυτές τις αγωνιστικές του πιο κουτσουρεμένου πρωταθλήματος της σύγχρονης πρώτης εθνικής κατηγορίας. Τα ρεπό τελειώνουν και πλησιάζει η ώρα που ο Παναθηναϊκός θα ξαναμπεί στο τερέν και, κυρίως, θα ξανασμίξει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ.

Για τον Τσάκα και τον πρίγκιπα, που έχουν ήδη γίνει trendy topics στο twitter δεν έχω πολλά να πω. Θα τους πάρω, όπως όλοι μας, στα σοβαρά μόνο αν εμφανιστούν, αν εμφανίσουν λεφτά και αν πάρουν μετοχές. Προτού καταντήσουν trendy topics και αυτοί, ο Τζίγκερ και ο Βγενό πρέπει επιτέλους να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βγάλουν μια άκρη.

Όσο δεν το κάνουν, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν στους εαυτούς τους την προοπτική να καταντήσουν σαν τους Ελληνες πολιτικούς της εποχής. Δημιουργούν αποστροφή στον κόσμο του Παναθηναϊκού, που φτάνει να μην θέλει να ακούει για αυτούς, ούτε να τους βλέπει μπροστά τους.

Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει πολύ η ΓΗΠΕΛ και οι επιστολές. Ο Παναθηναϊκός τον καίει τον κόσμο και η προοπτική της αγαπημένης του ομάδας. Οσο επιμένουν να το αγνοούν αυτό ο Τζίγκερ και ο Βγενόπουλος, το μόνο που καταφέρνουν είναι να κουράζουν τον κόσμο, που χάνει την υπομονή του.