ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Η τρόικα ως ύπατος αρμοστής απαιτεί συνεχώς και νέα σκληρότερα μέτρα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Τώρα απαιτεί την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η κυβέρνηση ως ο εκτελεστής όλων των απαιτήσεων-αποφάσεων οδηγεί τη χώρα όχι στο να γίνει, Ινδία όπως διαμήνυσε ο πρωθυπουργός αλλά Σομαλία.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΝΕΙΡΟ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


Παρά την δέσμευση του πρωθυπουργού και την υπογραφή του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, όλο και απομακρύνεται το όνειρο της απελευθέρωσης του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας, επισημαίνει με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος.
Ο κ. Νικολόπουλος τονίζει ότι και με το θαλάσσιο μέτωπο, συμβαίνει ότι συνέβη και με το έλος της Αγυιάς, το οποίο ναι μεν παραχωρήθηκε κάποτε στην πόλη, αλλά παραμένει ανεκμετάλλευτο, καθώς ποτέ δεν βρέθηκε η φόρμουλα αξιοποίησης του χώρου.
Και όλα αυτά συμβαίνουν, υπογραμμίζει ο κ. Νικολόπουλος, την ίδια στιγμή που τα έργα στο θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης, εκτελούνται ήδη, αφού είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.
Ο κ. Νικολόπουλος ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς τα εξής:
«Κατόπιν των ανωτέρω και βέβαιος όντας πως και εσείς γνωρίζετε την σπουδαιότητα του ζητήματος για την τοπική κοινωνία αλλά και την ανάγκη για πλήρη διαφάνεια και αλήθεια, ερωτάστε οι αρμόδιοι Υπουργοί:
  • Γιατί δεν έχει υλοποιηθεί το πρωτόκολλο; Ισχύει ή όχι ή δέσμευση του Πρωθυπουργού; Γιατί δεν ενεργεί τα δέοντα ο ΟΛΠΑ εφόσον έχει συνυπογράψει τη συμφωνία; Υπάρχει ενδεχόμενο το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας να συμπεριληφθεί στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης με στόχο την άντληση πόρων; Κατά ποιόν τρόπο και πότε; Το ζήτημα, όντως παρουσιάζει εμπλοκή στο Υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή τον ένα και μοναδικό μέτοχο της ΟΛΠΑ ΑΕ; Αν ναι, τι είδους εμπλοκή και πως και πότε θα ξεπεραστεί;
  • Η ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου και η απελευθέρωση των χώρων που δεν χρησιμοποιούνται πια από το παλιό λιμάνι λόγω μεταφοράς του στο νέο λιμάνι δεν θα γίνει; Επίσης θα παρακαλούσα να πληροφορηθώ αν στο διάστημα που μεσολάβησε από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου (τον περασμένο Δεκέμβριο) έως σήμερα, υπήρξαν σχετικές διαβουλεύσεις και αλληλογραφία με τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και Ναυτιλίας), ποια είναι η άποψη των υπουργείων επί του θέματος, καθώς επίσης και των νομικών υπηρεσιών των υπουργείων αλλά και του Οργανισμού Λιμένος Πατρών. Έχει ζητηθεί σχετική γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και αν ναι, ποια είναι η άποψη που έχει εκφράσει, καθώς και κάθε άλλη πιθανή άποψη, εξέλιξη, διαβούλευση, που έχει υπάρξει.
  • Οι αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης του ΟΛΠΑ ΑΕ για τη λειτουργία μαρίνας με αξιοποίηση των παλαιών υποδομών – από Αγίου Νικολάου έως Καρόλου – για την αξιοποίηση των πρώην εγκαταστάσεων της Πειραϊκής – Πατραϊκής έχουν ακυρωθεί, έχουν μεταβληθεί;
  • Ποιες είναι οι ενέργειες της διοίκησης του ΟΛΠΑ για την εκμετάλλευση αυτών των σπουδαίων ανεκμετάλλευτων υποδομών;


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Η ΠΑΤΡΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ

O Δήμος Πατρέων εορτάζοντας την 67η επέτειο της απελευθέρωσης της Πάτρας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, πραγματοποίησε εκδηλώσεις. Το πρωί ετελέσθη δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας Εθνικής Αντίστασης.


ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ''ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΜΕ''


Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, τόνισε την Τρίτη, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι το θέμα δεν είναι τόσο η εκταμίευση της 6ης δόσης...
του δανείου, αλλά η εφαρμογή των αποφάσεων για την Ελλάδα και να πεισθούν οι αγορές ότι η Ευρωζώνη έχει καταλήξει σε μία ρεαλιστική και αποτελεσματική λύση.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία δεν επαρκούν τα μέτρα για το 2011 και το 2012, λέγοντας ότι αυτό δεν αληθεύει και πως δεν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα, αρκεί να υλοποιηθούν αυτά που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση.

Τα μέτρα θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ανέφερε.

Ουδείς έθεσε θέμα νέων μέτρων. Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί πρέπει να ψηφιστούν και να εφαρμοστουν με συνέπεια, πρόσθεσε.

Το ερώτημα που τίθεται δεν είναι εαν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα. Η απάντηση είναι όχι, δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα, είπε ο κ.Βενιζέλος. Το ζητούμενο είναι να εφαρμοστούν αυτά που
ανακοινώθηκαν και αυτά πρέπει να εφαρμοστούν, σημείωσε.

Αναφερόμενος στην αναβολή του Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου, ο κ. Βενιζέλος, αφού είπε ότι ήταν μία ανοικτή πιθανότητα τις προηγούμενες ημέρες, σημείωσε ότι αυτό έγινε για τρεις λόγους:

* Πρώτον, γιατί επίκειται η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17-18 Οκτωβρίου,

* δεύτερον, γιατί πρέπει να ολοκληρωθεί ο γύρος έγκρισης των αποφάσεων για τη διεύρυνση του EFSF από τα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης και

* τρίτον, γιατί αναμένεται η έκθεση της τρόικας, η οποία είναι η βάση για την 6η δόση και την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Το Eurogroup έλαβε τρεις σημαντικές αποφάσεις, σημείωσε. Το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως διασφαλισμένο, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης και ότι δεν τίθεται θέμα default (πτώχευσης) για τη χώρα.

Κανείς άλλος καταθέτης δεν είναι τόσο διασφαλισμένος, όσο ο ευρωπαίος καταθέτης και ειδικά ο Έλληνας καταθέτης, τόνισε.

Σχετικά με τις εγγυήσεις προς τη Φινλανδία, είπε ότι θα καλυφθεί από το ελληνικό δημόσιο με τη βοήθεια των ελληνικών τραπεζών.

Το Δημόσιο θα εκδώσει ομόλογα που αντιστοιχούν σε εγγύηση ύψους 880 εκατ. ευρώ, σημείωσε, υπερασπιζόμενος τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το Eurogroup, καθώς οι όροι της είναι πολύ καλύτεροι σε σχέση με ότι είχε αρχικά ακουστεί, όπως για παράδειγμα οι εμπράγματες εγγυήσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση του in.gr αναφορικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως «βεβαίως και εξετάζονται οι όροι της 21ης Ιουλίου για το PSI». Δεν θα γίνει τίποτε λιγότερο απ' αυτές τις αποφάσεις, είπε.

Η Ελλάδα θα καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της, τόνισε, αναφερόμενος τόσο στους ομολογιούχους όσο και στους πολίτες. Αν πληρώσουν οι πολίτες τους φόρους, θα υπάρχουν χρήματα για τους μισθούς του Δημοσίου.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η επίτευξη του στόχου για έλλειμμα 8,5% εφέτος εξαρτάται και από τη συμβολή των πολιτών. Σε κράτος και πολίτες εναπόκειται η επίτευξη των στόχων τους επόμενους τρεις μήνες, ανέφερε.

Σε κάθε περίπτωση, είπε, αν κάτι δεν πάει καλά, το κενό, αν προκύψει, θα καλυφθεί το 2012.

Έχουμε καθυστερήσεις στα διαρθρωτικά μέτρα και δεν έχουμε ειλημμένη απόφαση σαν κοινωνία, είπε και ζήτησε «να σταματήσουν οι αντιφάσεις», καθώς, όπως είπε, «η συντριπτική πλειοψηφία είναι κατά της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων».

ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ

Ρεπορτάζ : Κατερίνα Κοακκαλιάρη
(από το Έθνος)
Την κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης ή εναλλακτικά την υπογραφή νέας σύμβασης με χαμηλότερους μισθούς ζήτησε χθες η τρόικα από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. Ουσιαστικά οι εκπρόσωποι των δανειστών θέλουν να...
"σπάσει" ακόμα και ο κατώτερος μισθός των 751 ευρώ είτε με συμφωνία των κοινωνικών εταίρων είτε με νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης!

Η πρόταση-σοκ διατυπώθηκε στη χθεσινή "επίσκεψη" της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας, όπου για άλλη μία φορά κυριάρχησε το θέμα της περικοπής των μισθών. Μάλιστα οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν δύο ακόμα μέτρα: να σταματήσει η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων για μία τριετία και να διευκολυνθεί η υπογραφή ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων με χαμηλότερες αμοιβές. Ενδεικτικό της έντασης με την οποία τέθηκε το θέμα των μισθών είναι πως η τρόικα ζήτησε:
  • Η κυβέρνηση να ανοίξει τη διαδικασία για να προχωρήσουν οι κοινωνικοί εταίροι στην υπογραφή νέας εθνικής συλλογικής σύμβασης με μείωση των κατώτερων μισθών. "Ξεκινήστε τη διαδικασία συνομιλιών με τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να πειστούν και να μειώσουν τα κατώτερα όρια αμοιβών" αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη συνάντηση.
  • Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση "να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα". Δηλαδή να μειωθούν οι μισθοί ακόμα και χωρίς τη συναίνεση των κοινωνικών εταίρων.
"Μία τέτοια εξέλιξη αποτελεί μεγάλη ανατροπή" απάντησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, εκφράζοντας σοβαρότατες επιφυλάξεις και επισημαίνοντας πως ήδη υπάρχει μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα. Ο υπουργός υπογράμμισε πως θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την τρόικα -η οποία κράτησε πάνω από δύο ώρες- ο Γιώργος Κουτρουμάνης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα έχει μία τέτοια ενέργεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμανε πως με ένα τέτοιο μέτρο θα έχουμε μείωση των εισφορών και των συντάξεων, προβλήματα με τους φόρους, ακόμα και μείωση της αγοραστικής δύναμης.
Ρύθμιση
Σημειώνεται πως πρόσφατα είχε υπάρξει ρύθμιση για να? παρακαμφθεί ο κατώτερος μισθός για τους νέους. Συγκεκριμένα, όσοι είναι κάτω των 25 ετών αμείβονται με μισθό που υπολείπεται κατά 20% της εθνικής συλλογικής σύμβασης.
Τώρα η τρόικα επανέρχεται και ουσιαστικά ζητεί να "σπάσει" η εθνική συλλογική σύμβαση και για όσους είναι μεγαλύτεροι των 25 ετών. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε στην κατάργηση της τελευταίας κόκκινης γραμμής στους μισθούς και θα δημιουργούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ελληνική αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα για μείωση των κατώτερων μισθών που προβλέπονται στην εθνική συλλογική σύμβαση υπήρχε σε έγγραφο που εστάλη από τους εκπροσώπους της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας αργά το βράδυ της Κυριακής. Η πρόταση αυτή διατυπώθηκε και επίσημα στη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας.
Με βάση την εθνική συλλογική σύμβαση, ο κατώτερος μισθός των υπαλλήλων ξεκινά από τα 751,39 ευρώ (για άγαμο χωρίς προϋπηρεσία) και φτάνει τα 1037,13 ευρώ (για έγγαμο με τρεις τριετίες). Για τους εργάτες το κατώτερο ημερομίσθιο ξεκινά από τα 33,5 ευρώ (για άγαμο χωρίς προϋπηρεσία) και φτάνει τα 46,4 ευρώ (για έγγαμο με έξι τριετίες).
ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ
Μπλόκο στην επέκταση των κλαδικών συμβάσεων για τρία χρόνια
"Οχι" στην επέκταση των κλαδικών συμβάσεων για την επόμενη τριετία λέει η τρόικα, με στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους. Εκτός από τη μείωση των κατώτερων μισθών η τρόικα ζητά δύο ακόμα παρεμβάσεις:
  • Να σταματήσει για μία τριετία η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας σε όσες επιχειρήσεις δεν μετέχουν στη συλλογική διαπραγμάτευση. Σήμερα οι συμβάσεις που έχουν εγκριθεί από το 51% των εργοδοτών επεκτείνονται αυτόματα στο σύνολο του κλάδου. Ωστόσο οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν να μην ισχύει για μία τριετία η αυτόματη επέκταση των συμβάσεων. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μία επιχείρηση θα μπορεί να μη λαμβάνει μέρος στη διαπραγμάτευση και κατ΄ επέκταση να μην εφαρμόζει την κλαδική σύμβαση.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, αντιπρότεινε να επεκτείνονται οι κλαδικές συμβάσεις σε όσες περιπτώσεις δεν προβλέπονται αυξήσεις στους μισθούς.
  • Να επιταχυνθεί η διαδικασία για την υπογραφή ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων, που θα προβλέπουν αμοιβές κάτω από την κλαδική σύμβαση. Για το θέμα αυτό το υπουργείο θα προωθήσει ρύθμιση -με την οποία συμφωνεί η τρόικα- που θα προβλέπει πως ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις θα μπορούν να υπογράφονται και από ενώσεις προσώπων στις μικρές επιχειρήσεις.
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της τρόικας αναφέρθηκαν -σύμφωνα με πληροφορίες- στην ανάγκη μείωσης του μέσου μισθού, ώστε να υπάρχει μικρότερη απόκλιση από τον κατώτερο μισθό. Ενδεικτικά ανέφεραν πως η διαφορά μέσου από τον κατώτερο μισθό είναι της τάξης του 40%, όταν στην Ισπανία είναι 35% και στην Αμερική 32%.
ΗΛ. ΜΟΣΙΑΛΟΣ
Αλλαγές μέσα από διάλογο
"Η κυβέρνηση εξετάζει κάθε παράγοντα που επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων", δήλωσε ο Ηλίας Μόσιαλος σχετικά με τις συζητήσεις του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ταυτόχρονα σημείωσε ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, ώστε να προωθηθούν οι απαραίτητες αλλαγές, και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για τη στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων, μέσα από τη μη μείωση του μισθολογικού κόστους.

ΣΥΝΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΛΑΝΔΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ


Σε συμφωνία σχετικά με τις εγγύησεις που ζητά η Φινλανδία προκειμένου να δοθεί στη χώρα μας το δεύτερο πακέτο βοήθειας κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες.Τα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας διέψευσε για μια ακόμα φορά ο...
Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ


Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,10% και διαμορφώνεται στα 1,3181 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 101,060 γεν, στο 0,8542 με τη στερλίνα και στο 1,2142 με το ελβετικό...
Φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,05%, έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 76,625 γεν.

Το δολάριο βρίσκεται στο 1,5429 με τη στερλίνα και στο 0,9211 με το ελβετικό φράγκο.

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΙΣΜΟΣ

                                                              Γράφει ο Ν. ΛυγερόςΣτην κοινωνία του μέσου όρου και όχι του μέτρου, η κανονικότητα είναι το ιδανικό και κατά συνέπεια ο απόλυτος στόχος για κάθε άτομο. Οι συνέπειες αυτής της τάσης είναι δραματικές και θα ήταν τραγικές για την ανθρωπότητα αν δεν υπήρχαν οι αποκλίσεις των ανθρώπων για να αντισταθμίσουν με το έργο τους, την αδράνεια της κοινωνίας. Γι αυτό το λόγο βέβαια, η τελευταία παρουσιάζει την απόκλιση ως μη φυσιολογική. Στην πραγματικότητα, η απόκλιση είναι μόνο μη κανονική εξ ορισμού και τίποτα άλλο. Μάλιστα η μη ύπαρξη της απόκλισης θα ήταν μη φυσιολογική. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια πραγματικότητα που διαμορφώνει την πραγματικότητα. Έτσι, ενώ η γενική τάση της κοινωνίας είναι η αναζήτηση της ευτυχίας μέσω της ισορροπίας, η ύπαρξη των αποκλίσεων επιτρέπει στην ανθρωπότητα να εξελιχθεί, πράγμα το οποίο είναι απαραίτητο αφού η νοημοσύνη είναι το μέλλον της. Επιπλέον υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση πάνω στο έργο και όχι στον πληθυσμό. Η κοινωνία λόγω της απαραίτητης χειραγώγησης που πρέπει να ασκεί πάνω στα άτομα δίνει μεγάλη έμφαση στην έννοια της πλειοψηφίας με το πρόσχημα των δημοκρατικών αρχών. Στην πράξη, η βούλησή της είναι ένας εκφυλισμός διότι δεν ασχολείται ποτέ με το έργο των ανθρώπων. Και ο λόγος είναι απλός. Υπάρχει μάλιστα και ο λεγόμενος κανόνας των βιβλιοθηκάριων 80 – 20. Πιο επεξηγηματικά, το 20% του πληθυσμού παράγει το 80% του συνολικού έργου. Η κοινωνία δεν αναφέρεται ποτέ στο έργο αλλά στη δουλειά, η οποία είναι η μοντέρνα εκδοχή της σκλαβιάς. Ποιος συνειδητοποιεί, ότι την ώρα που εκφράζεται για τη δουλειά του, μιλά στην ουσία για τη σκλαβιά του. Νομίζει ο καθένας μας ότι ο μισθός δικαιολογεί τα πάντα, ακόμα και την έλλειψη ελευθερίας. Ξεχνάει ότι σημασία έχει η ζωή, η ελεύθερη ζωή, αλλιώς στην Ελλάδα παραδείγματος χάρη, η Τουρκοκρατία θα ήταν μια χαρά. Έτσι και οι αλλεπάλληλες αναφορές στην κρίση, η οποία είναι, θέλουμε δε θέλουμε, τεχνητή, γίνονται για να δικαιολογήσουν μια κατάσταση που δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ανθρώπινη. Αυτή είναι η ουσία. Κατανοούμε λοιπόν ότι η κανονικότητα είναι μια μορφή ελέγχου του συστήματος έτσι ώστε να μη μπορούν να εκφραστούν οι αποκλίσεις. Με άλλα λόγια, αποτελεί μια προσπάθεια μετασχηματισμού της πλειοψηφίας σε μονοπώλιο. Με το πρόσχημα της αντιπροσωπευτικότητας προσπαθεί να πείσει ακόμα και τους ανθρώπους ότι ο κανόνας αποτελεί δικαιοσύνη. Μέσω αυτής της εικόνας προβάλλει τα συμφέροντά της δίχως να δίνει περιθώριο στην αμφισβήτηση των κλειστών δομών της. Με αυτόν τον τρόπο έρχεται σε σύγκρουση με κάθε ομάδα που παράγει ένα έργο. Και ένα από τα χειρότερα αποτελέσματα αυτής της τάσης είναι το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ειδικότερα η γενοκτονία.

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ


Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
5+2 Χρόνια Ανήθικης Διακυβέρνησης, Μεγαλοστομίας και Εθνικής Προδοσίας από το Δικομματισμό

2004 Ψεύτικες υποσχέσεις για επανίδρυση του Κράτους από τη Νέα Δημοκρατία
2009 Μεγαλοστομίες για θέσπιση Κράτους Δικαίου και Πρόνοιας από το ΠΑΣΟΚ
2011 Αληθινές φοβίες του Ελληνικού Λαού για εθνική εξαθλίωση
Όταν, η επανίδρυση της Ν.Δ. γίνεται συνώνυμη της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, της διόγκωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, του βολέματος των γαλάζιων παιδιών, της ασυδοσίας των συμβούλων του και της έξαρσης των πολιτικών σκανδάλων, η απάντηση του λαού είναι μία.
Όταν, μετά το κατάπτυστο λογοπαίγνιο «Λεφτά Υπάρχουν» του κ. Γιώργου Παπανδρέου προκύπτει ένα «εθνοσωτήριο» οικονομικό πρόγραμμα και η «σύντομη» έξοδος από μια βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση γίνεται σύμφυτη έννοια της ακατάπαυστης σάρωσης των εργασιακών σχέσεων, των εισοδημάτων, της εκτόξευσης της ανεργίας, της υποθήκευσης δημόσιας περιουσίας, ανεξαρτησίας και περηφάνιας, η απάντηση του λαού είναι μία.
Όταν, το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να αντιληφθεί τις ανάγκες και τα όρια των πολιτών, εκχωρεί τα δίκαία τους στη δίνη του κερδοσκοπικού κυκλώνα των δανειστών και καταπατεί τις ατομικές τους ελευθερίες, η απάντηση του λαού είναι μία.
Είστε ανεύθυνοι, είστε επικίνδυνοι. Δεν νομιμοποιείστε να κατέχετε ούτε τα αξιώματα στα οποία σας τοποθέτησε ο λαός, αλλά και ούτε πια την ευθύνη να διαχειρίζεστε άλλο την τύχη των συμπολιτών μας. Ήρθε η ώρα, μετά την παράδοση των κλειδιών της χώρας στην Τρόικα, να παραδώσετε τη ψυχή και το σώμα της πατρίδας στους Έλληνες.
Ναι, ο δρόμος και τα ύδατα για την Ιθάκη είναι χαρτογραφημένα….
Εκλογές Εδώ και Τώρα!

Δ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΟΒΑΡΗ αΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ


ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ "ΔΗΜ.Τ.Ο ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ"
Το προσωπικό του στίγμα για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την πορεία της Νέας Δημοκρατίας προς τις εκλογές, έδωσε ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, συμμετέχοντας σε κομματική εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Διακοπτού (στο Κατάστημα "GSpot"), στην οποία κι αναπτύχθηκαν πολλές πτυχές της καθημερινότητας αλλά και της προσπάθειας που καταβάλει η ΝΔ, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, για επάνοδό της στην εξουσία, ιδιαιτέρως δε για την εναλλακτική οικονομική πολιτική που πρεσβεύει, με στόχο την επανεκκίνηση της κοινωνίας και έξοδο της Ελλάδας από την σημερινή βαθιά κρίση.
Ο Αχαιός Πολιτευτής, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της συγκέντρωσης, μίλησε για ενεργοποίηση του ρόλου που έχουν οι Τοπικές Οργανώσεις να συσπειρώσουν την κομματική βάση, υπογραμμίζοντας πως "η πρωτοβουλία της ΔΗΜ. Τ.Ο Διακοπτού είναι καθαρά πολιτική και παραταξιακή, μακρυά από Πολιτικά Γραφεία και ατομικές διαδρομές πολιτευόμενων".
Στην ομιλία του  ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αρχικά σημείωσε πως "μέχρι πριν από λίγους μήνες οι Νεοδημοκράτες χρέωναν στον Αντώνη Σαμαρά την αδυναμία υπεροχής έναντι του ΠΑ.ΣΟ.Κ, παρά τα λάθη και τις αποτυχίες του κι όταν αυτό επετεύχθη με τον μηδενισμό της εκλογικής διαφοράς του 2009 αλλά και την καταγεγραμμένη, πάγια πλέον, πρωτιά έως σήμερα, κάποιοι βρήκαν την συνευθύνη για ότι γίνεται γύρω μας". 
Και ο Επ. Βουλευτής συνέχισε, λέγοντας με αφοπλιστικό λόγο: "Ε λοιπόν, δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να φταίει ως κυβέρνηση και τώρα να φταίει πάλι αυτή ως αντιπολίτευση! Ευθύνες διαχρονικά και διακομματικά σίγουρα υπάρχουν, αλλά οι αναλογίες δεν είναι ισοπεδωτικά ισόποσες. Εμείς ποτέ δεν πήραμε αποφάσεις που "πεθαίνουν" τον κόσμο και που δεν υπολογίζουν τις αντοχές τους. Ποτέ δεν φτάσαμε την ανεργία τόσο ψηλά, ποτέ δεν οδηγήσαμε με τις πολιτικές μας σε τόσα λουκέτα στην αγορά και το σημαντικότερο δεν συνυπογράψαμε το "Μνημόνιο" και το "Μεσοπρόθεσμο" για να θεωρούμαστε σήμερα συνυπεύθυνοι".
Τέλος ο Υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε πλήρως την αντιπολιτευτική πολιτική του Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας για
"πολιτική διορατικότητα, σοβαρότητα και λίγα λόγια στο μέτρο του εφικτού κι όχι του επιθυμητού μόνο και μόνο για ν' ακούγεται ευχάριστα στον πολίτη",καταλήγοντας με τη φράση: "Μπροστά στα εγκλήματα της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ όσα δεν κάναμε εμείς επί Καραμανλή δεν φαντάζουν..ούτε καν ως λάθη! Όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει σε μια τόσο ιδιαίτερη εποχή και επικίνδυνη πολιτική συγκυρία είναι αυτά που σήμερα λέμε, να είναι αύριο στη διακυβέρνησή μας, εφαρμόσιμα και αποδοτικά. Κατά συνέπεια μια σοβαρή αντιπολίτευση, μέσα από μία συλλογική προσπάθεια που όλοι θα μιλάμε την ίδια γλώσσα χωρίς ατομικούς λαϊκισμούς και προσωπικά ταξίματα, θα οδηγήσουν σε μία σοβαρή κυβέρνηση της ΝΔ, με Πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά, που σήμερα υψώνει το ανάστημά του στους Ευρωπαίους και την Αμερική κι αυτό σηματοδοτεί μια ανυποχώρητη πορεία υπέρ της πατρίδας και της ανάτασής της"!      
   

Η ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΑ


Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Πατρέων υπέβαλε η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστασία Μανωλοπούλου μετά από συνεχείς καταγγελίες πολιτών, που αναφέρουν ότι σε πολλές περιοχές δεν περνούν τα απορριμματοφόρα της ανακύκλωσης αλλά τα ίδια απορριμματοφόρα μαζεύουν και τους μπλε και τους πράσινους κάδους.

Στην ερώτηση της αναφέρει συγκεκριμένα:
Μετά από συνεχείς καταγγελίες πολιτών ότι «τα ίδια απορριμματοφόρα μαζεύουν  ταυτόχρονα και τους κάδους ανακύκλωσης» και άρα δεν λειτουργεί στην ουσία η Ανακύκλωση, παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε για τα ακόλουθα:
Ø  Έχει πέσει στην αντίληψη της Δημοτικής Αρχής ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Ø  Αν ναι, είναι με δικής της εντολή; Και για ποιο λόγο; Λειτουργεί η όχι η Ανακύκλωση;
Ø  Αν όχι, τότε γιατί συμβαίνει αυτό; Με ποιανού πρωτοβουλία; Τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή για να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα;


Με εκτίμηση


Αναστασία Μανωλοπούλου
    Γραμ. Δημ. Συμβουλίου

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ


Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας στην εκμπομπή του Σκάι «Νέοι φάκελοι» πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει άλλους φόρους και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να...
περικοπούν οι δαπάνες.
Αναφερόμενος στη στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως η ΚΟ «έχει δείξει πως παρά τις γκρίνιες, τις προσωπικές μικροπρέπειες που κατά καιρούς εκδηλώνονται κάθε φορά που χρειάστηκε να πει το μεγάλο ναι το έκανε» και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα συνεχίσει να το κάνει.

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ


Η κυβέρνηση εξετάζει κάθε παράγοντα που επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την απαίτηση της τρόικας για κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής...
Σύμβασης Εργασίας.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για να προωθηθούν οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.
Ολόκληρη η δήλωση του έχει ως εξής:"Η Κυβέρνηση εξετάζει κάθε παράγοντα που επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση ενθαρρύνουμε συνεχώς τον διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, έτσι ώστε να προωθηθούν οι απαραίτητες αλλαγές στη βάση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Παράλληλα, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τα χαμηλά εισοδήματα και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα μέσα από την μείωση του μη μισθολογικού κόστους και την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών".

ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΤΑ ΕΛ.ΤΑ.


Εισβολή δύο κουκουλοφόρων με καλάσνικοφ το πρωί στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ στον Άγιο Δημήτριο σκόρπισε τον πανικό στους εργαζόμενους. Οι δράστες άρπαξαν με γρήγορες κινήσεις τα χρήματα από τα ταμεία και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν...


Μόλις έφυγαν από το υποκατάστημα διέφυγαν με αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Μάλιστα λίγη ώρα αργότερα, το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην οδό Ν. Βότση.

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΝΑ ΣΤΕΝΑΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Την πεποίθηση, ότι οι απολύσεις, η εργασιακή εφεδρεία και οι μειώσεις μισθών μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μια ιστορική ευκαιρία για να αναπτυχθεί ένα ενιαίο εργατοϋπαλληλικό κίνημα, που όχι μόνο θα αντισταθεί, αλλά και θα βάλει πλώρη για ανατροπή της σημερινής...
κατάστασης εξέφρασε η γγ του ΚΚΕ. H Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χθες σε συγκέντρωση δημοσίων υπαλλήλων στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, τόνισε ότι πρέπει "να στενάξει η Ελλάδα", καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της Τετάρτης, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας και την αντίθεση του ΚΚΕ στον διαχωρισμό των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Η γραμματέας του ΚΚΕ προέβλεψε ότι οι απολύσεις στο δημόσιο θα ξεπεράσουν τους 200.000 υπαλλήλους. Στο σημείο αυτό, απηύθυνε πρόσκληση στους οπαδούς των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα στους οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος να συμπορευθούν με το ΚΚΕ , λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι "τι έχουν να φοβηθούν πλέον".

Περιγράφοντας την πολιτική του ΚΚΕ στον δημόσιο τομέα η κυρία Παπαρήγα είπε ότι οι απολύσεις είχαν προαποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια, έχουν γίνει ήδη σε άλλες χώρες, αλλά στην Ελλάδα γίνονται με καθυστέρηση λόγω των αντιστάσεων που αναπτύχθηκαν και προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είπε, καθοριστική ήταν η συμβολή του ΚΚΕ.

Η κυρία Παπαρήγα κάλεσε τους κομμουνιστές αλλά και τους εργαζόμενους "να ξεβολευτούν" και να μην αναμένουν ένα επίδομα ή μια αυξησούλα να λύσει τα προβλήματα. Τώρα -είπε- η κατάσταση πάει χειρότερα είναι ανάγκη να αναπτυχθούν νέες μορφές πάλης από τα κάτω και κυρίως να ξεπεραστούν οι διαχωρισμοί, δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.